Jeg skal herefter meddele følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jeg skal herefter meddele følgende:"

Transkript

1 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. oktober 2003 af detentionen i Skagen. I rapporten bad jeg Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet om oplysninger mv. vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj og 23. november 2004 fra Politimesteren i Frederikshavn, en udtalelse af 12. januar 2005 fra Rigspolitichefen og udtalelser af 19. november 2004 og 20. januar 2005 fra Justitsministeriet. Jeg skal herefter meddele følgende: Ad 1. Detentionen Om politiet i Skagens anvendelse af politistationens detentionslokaler anførte jeg i rapporten indledningsvist følgende: Detentionen er beliggende i kælderen/underetagen på politistationen. Det blev under inspektionen oplyst at detentionen for tiden ikke var i brug, og at den ikke havde været det siden udgangen af oktober måned Det blev endvidere oplyst at dette skyldes skimmelsvampe i politistationens kælder på grund af den høje grundvandsstand i det område hvor politistationen er beliggende. Jeg bemærkede under inspektionen at inspektionen nødvendigvis må gennemføres og inspektionsrapporterne skrives med udgangspunkt i at detentionen ikke er nedlagt og derfor igen kan blive taget i brug, også uden en renovering af kælderen. Politimesteren har den 17. november 2004 telefonisk oplyst over for Justitsministeriet at det stadig ikke er afklaret om detentionslokalerne vil blive taget i brug igen, og at dette vil afhænge af effekten af en igangværende dræning.

2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 2 Jeg beder politimesteren om at orientere mig når det er endelig afklaret om detentionen tages i brug igen. Jeg konstaterede under inspektionen at de fire skuffer som anvendes til opbevaring af de effekter som fratages den tilbageholdte, ikke kunne låses af. Jeg henstillede til politimesteren at foranledige at skufferne blev forsynet med lås. Politimesteren har den 28. maj 2004 oplyst at skufferne vil blive forsynet med lås. Jeg har noteret mig det oplyste. Jeg går ud fra at arbejdet er udført og foretager mig ikke mere vedrørende dette spørgsmål. På indersiden af dørene ind til detentionslokale 1 og 2 var der mange og dybe ridser. Jeg anførte at jeg under henvisning hertil gik ud fra at politimesteren ville overveje at indskærpe reglerne for visitation ved detentionsanbringelser. Justitsministeriet har anført følgende herom: Justitsministeriet finder det beklageligt, at der muligvis ikke er forholdt i overensstemmelse med detentionskundgørelsen. Politimesteren har imidlertid i den anledning oplyst, at kundgørelsens regler om visitation er indskærpet. På den baggrund foretager Justitsministeriet sig ikke yderligere. Jeg har noteret mig det oplyste herunder politimesterens indskærpelse og foretager mig ikke mere vedrørende dette spørgsmål. Detentionslokalerne har to vinduer ud til politistationens gård. Vinduerne er hver isat fire aflange ruder. Jeg konstaterede at en del af disse formentlig i forbindelse med

3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 3 reparationer er blevet skiftet ud med ruder af klart glas, og at det således er muligt at kigge ind i detentionslokalerne. Jeg gik i fortsættelse af mine bemærkninger herom under inspektionen ud fra at de pågældende vinduesglas var blevet skiftet, eller at forholdet på anden måde var bragt i orden. Jeg bad for en ordens skyld politimesteren om at bekræfte om dette var tilfældet. Politimesteren har oplyst at der nu kun er ruder med matteret glas. Jeg har noteret mig det oplyste. I detentionslokale 4 var ventilationsristen delvist trykket ind (bulet). Jeg gik ud fra at risten på baggrund af mine bemærkninger herom under inspektionen på tidspunktet for den endelige rapport var blevet udskiftet. Jeg bad politimesteren om at bekræfte om det var tilfældet. Politimesteren har oplyst at ventilationsristen er blevet repareret. Jeg har noteret mig det oplyste. Ad 2. Anvendelse af detentionen Det blev under inspektionen oplyst at detentionen ikke havde været brugt siden udgangen af oktober måned Under inspektionen konstaterede jeg imidlertid at der i døren til detentionslokale nr. 1 (på den indvendige side) bl.a. er ridset datoen den 29. august 2003 ud for navnet TORBEN C. Jeg konstaterede endvidere at den pågældende (tilsyneladende) i yderligere et tilfælde i 2003 har været anbragt i detentionslokale nr. 1. Under inspektionen blev identiteten af den pågældende oplyst.

4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 4 Jeg bad i rapporten politimesteren om nærmere oplysninger om den pågældendes ophold i detentionen i Jeg bad endvidere om en udtalelse om politiets anvendelse af detentionen efter 31. oktober Politimesteren har oplyst følgende: Det kan oplyses, at detentionen den 6. juni og den 27. august 2003 blev anvendt til anbringelse af en anholdt i forbindelse med efterforskning af tyveriforhold. Anholdte skulle have været anbragt i venterum, men ønskede selv at være anbragt i detentionsrum, hvor der var mulighed for at ligge ned. Jeg har i den forbindelse indskærpet, at detentionslokalerne ikke må anvendes som venterum, selv om der er accept eller ønske herom fra anholdte. Jeg kan samtidig oplyse at jeg den 31. oktober 2002 meddelte, at detentionerne i Skagen ikke måtte anvendes til anbringelse af berusede personer, idet der efter en oversvømmelse i kælderen var konstateret massiv vækst af skimmelsvampe i træningsrummet og i gangen i kælderen. I en senere analyse (12. december 2002) anbefalede Nordjysk BST, at rummene kun måtte benyttes kortvarigt, idet der var en øget forekomst at mikroorganismer i luften. Der er fortsat skimmelsvampe i kælderen, og det overvejes p.t. om kælderen skal lukkes ved evt. opfyldning. Jeg har noteret mig det politimesteren har oplyst om den pågældendes ophold i detentionen (jeg går ud fra at politimesteren mener den 29. august 2003 svarende til indridsningen i døren til detentionslokale nr. 1). Jeg har endvidere noteret mig politimesterens indskærpelse hvorefter detentionslokalerne ikke må anvendes som venterum uanset om dette sker med den anholdtes accept eller efter vedkommendes ønske. Jeg går ud fra at politimesteren hermed sigter til den registrerede forekomst af skimmelsvampe i luften i kælderen.

5 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 5 Jeg bemærker i øvrigt at anvendelse af detentionslokaler som venterum, hvis dette undtagelsesvist sker, forudsætter de pågældendes accept eller ønske herom. Ad 3. Lægebetjening tilkaldeordning Jeg anførte i rapporten bl.a. følgende: Det blev under inspektionen oplyst at politiet har kontakt til 4-5 yngre læger som politiet kan trække på i forbindelse med detentionsanbringelse. Der er tale om såvel sygehuslæger som praktiserende læger. Der kan til tider været problemer med at få lægetilsynet tilstrækkeligt hurtigt. Problemet er størst på hverdage i dagtimerne hvor de nævnte yngre læger har andre patienter at tage hensyn til. Jeg bad i tilknytning til disse oplysninger om at modtage politiets skriftlige materiale desangående. Det fremgår af materialet at politimesteren den 25. maj 2000 skriftligt meddelte Rigspolitichefen at ordenspolitiet i Skagen ikke fuldt ud kunne opfylde kundgørelsens bestemmelser om lægeundersøgelse i forbindelse med detentionsanbringelse. Politimesteren henviste herved til at lægerne tilknyttet Skagen Sygehus havde tilkendegivet ikke at ville deltage i en tilkaldeordning, at vagtlægeordningen der udgår fra Frederikshavn, og som sygehuslægerne havde henvist til at opgaven hørte under, tidligere havde meddelt at vagtlægerne kun i begrænset omfang kunne foretage lægeundersøgelse i forbindelse med detentionsanbringelse, og at samtlige lokalt praktiserende læger i Skagen havde tilkendegivet at de ikke så sig i stand til at deltage i en tilkaldeordning. Jeg forstår at problemet på tidspunktet for henvendelsen til Rigspolitichefen var større end nu hvor der er kontakt til de ovennævnte 4-5 yngre læger (sygehuslæger og praktiserende læger). Inden jeg foretager videre, beder jeg politimesteren om en udtalelse om problemets omfang på nuværende tidspunkt. Jeg beder politimesteren om at se bort fra det forhold at detentionen i Skagen aktuelt ikke er i brug. Jeg beder endvidere Justitsministeriet om en udtalelse. Jeg beder om at Justitsministeriet forinden ministeriet afgiver udtalelse, indhenter en udtalelse fra Rigspolitichefen herunder oplysninger om Rigspolitichefens svar til politimesteren på dennes brev af 25. maj 2000.

6 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 6 Politimesteren har oplyst følgende: Omfanget af detentionsanbragte i Skagen vil, hvis detentionerne igen bliver anvendelige, være meget begrænset, idet der alene i tidsrummet fra kl på hverdage er personale til at udføre tilsyn. Nødvendig anbringelse vil derfor ske i detentionen i Frederikshavn. Nogle af lægerne, der er tilknyttet ordningen i Frederikshavn, har tilkendegivet, at de gerne vil udføre lægetilsyn i Skagen. Rigspolitichefen har anført følgende hvilket Justitsministeriet har henholdt sig til: Frederikshavn Politi har over Rigspolitiet oplyst, at detentionerne i Skagen politistation som følge af de bygningsmæssige forhold ikke mere anvendes. Rigspolitiet foretager som følge heraf ikke videre for så vidt angår spørgsmålet om lægetilsyn med indbragte i detentionerne. Rigspolitiet forudsætter i den forbindelse, at hvis det på et senere tidspunkt besluttes på ny at tage lokalerne i anvendelse som detention, samtidig sikres, at der også er truffet aftale om, at der kan iværksættes lægetilsyn med de detentionsanbragte. Som det fremgår af citatet, bad jeg i rapporten politimesteren om at han i forbindelse med udtalelsen så bort fra det forhold at detentionen i Skagen aktuelt ikke er i brug. Dette har politimesteren gjort men ikke Rigspolitichefen og Justitsministeriet. Jeg bad endvidere som det ligeledes fremgår, om at modtage oplysninger om Rigspolitichefens svar til politimesteren på dennes brev af 25. maj Jeg har ikke modtaget disse oplysninger heller ikke fra Rigspolitichefen. Det følger imidlertid af politimesterens svar at mindst 2 af de 4-5 læger som er tilknyttet ordningen i Frederikshavn, er villig til i givet fald at udføre lægetilsyn i Skagen. Jeg lægger til grund at politimesteren også under henvisning til det som Rigspolitichefen (og Justitsministeriet) har anført, er opmærksom på dette spørgsmål hvis der træffes beslutning om igen at tage lokalerne i brug som detention, og jeg

7 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 7 foretager mig ikke mere vedrørende spørgsmålet om lægebetjeningen af detentionen i Skagen på det foreliggende grundlag. Jeg bemærker at jeg under pkt. 1 har bedt politimesteren om at orientere mig når det er endelig afklaret om detentionslokalerne igen vil blive taget i brug. Ad 4. Rapportgennemgang Jeg kritiserede at bestemmelsen i kundgørelsens 22, stk. 1, hvorefter samtlige punkter i detentionsrapporten skal udfyldes, i intet tilfælde fuldt ud var efterlevet af politiet i Skagen. Såvel politimesteren som Justitsministeriet har beklaget dette. Justitsministeriet har endvidere oplyst at ministeriet ved kopi af brevet af 19. november 2004 til mig har gjort politimesteren opmærksom på ministeriets opfattelse. Justitsministeriet har desuden oplyst at ministeriet samtidig hermed har anmodet politimesteren om at indskærpe detentionskundgørelsens regler om notatpligt. Politimesteren har herefter i brev af 23. november 2004 til Justitsministeriet oplyst at han på ny har indskærpet notatpligten i detentionskundgørelsen over for medarbejderne i Skagen. Jeg har noteret mig det oplyste herunder at politimesteren har fulgt Justitsministeriets henstilling om indskærpelse på dette punkt og jeg foretager mig ikke mere vedrørende spørgsmålet om notatpligt.

8 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 8 Ad Anholdelsen den 28. juni 2002 (AP nr. 405 og 406, jf. detentionsrapporter af 3. juli 2002) Jeg anførte bl.a. følgende i rapporten: Den anden af de to nordmænd (anholdelsen den 28. juni 2002 AP nr. 406) som vagthavende vurderede til at være påvirket af alkohol i svær grad, blev indsat foreløbigt i detentionen kl og efter at være undersøgt af lægen kl indsat endeligt i detentionen. I rubrikken om lægens bemærkninger er anført Intet at bemærke foreskrevet tilsyn. Det fremgår af detentionsrapportens bagside at der blev ført tilsyn med den detentionsanbragte kl , 20.45, 21.10, 21.25, 22.00, og og at alle tilsyn, med undtagelse af det sidste, skete ved fremmøde. Det fremgår af en samtidig vedlagt anden tilsynsblanket vedrørende denne detentionsanbringelse at der blev ført tilsyn med den detentionsanbragte kl , 20.45, 21.10, 21.25, og Der er som det fremgår, kun delvis overensstemmelse mellem de to tilsynsblanketter. Tilsynene har endvidere (tilsyneladende) være udført af to forskellige personer idet der er angivet forskellige initialer på de to blanketter (henholdsvis nca og NA). Detentionsrapporten og dermed også den førstnævnte tilsynsblanket (detentionsrapportens bagside) er dateret 3. juli 2002 mens den nævnte (anden) tilsynsblanket er udateret. Jeg beder i det omfang det er muligt, politimesteren om at oplyse hvornår den sidstnævnte tilsynsblanket er ført. Jeg beder endvidere politimesteren om en udtalelse om sagen på baggrund af det som jeg har anført. Jeg beder om at politimesteren i sin udtalelse udtrykkeligt forholder sig til hvorledes lægens bemærkning foreskrevet tilsyn skal forstås. Jeg sigter hermed til at bemærkningen kan forstås som en tilkendegivelse fra lægen om såkaldt skærpet tilsyn, jf. kundgørelsens 19, stk. 1. Jeg er dog samtidig opmærksom på at der ingen bemærkninger er herom i den skriftlige erklæring som lægen har udfærdiget i forbindelse med sin undersøgelse af den detentionsanbragte. Politimesteren har oplyst følgende: Med hensyn til ap.nr. 406 kan det oplyses, at der er udfærdiget lokal tilsynsblanket af 28. juni 2002 i forbindelse med de udførte tilsyn. De anførte initialer NA i den lokale tilsynsblanket er vicepolitikommissærens forbogstav i henholdsvis for- og efternavn. De initialer NCA, som er anført i detentionsloggen af 3. juli 2002, er samme persons forbogstaver i både for-, mellem- og efternavn. Vicepolitikommissæren, der har ført tilsynene, kan ikke umiddelbart erindre, hvorfor der er udfærdiget lokal til-

9 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 9 synsblanket og fem dage senere detentionsrapport med tilsynslog, ligesom han ikke kan erindre, hvorfor der er uoverensstemmelse med de anførte tidspunkter for tilsynene. Men det er hans opfattelse, at fremgangsmåden er begrundet i, at berusede personer normalt køres til Frederikshavn og anbringes i detentionen, og at detentionsrapporten i POLSAS sker ved vagthavende her. Den anvendte lokale tilsynsblanket var udgået på anvendelsestidspunktet, og der skulle således have været sket opdatering samt tilsynslog i POL- SAS, hvilket er påtalt over for den pågældende. Det har ikke været muligt at få verificeret den anførte bemærkning fra lægen intet at bemærke, foreskrevet tilsyn. Det er dog min opfattelse, at foreskrevet tilsyn alene skal forstås derhen, at der skal føres tilsyn som foreskrevet i kundgørelsens 18, stk. 1. Hvis bemærkningen skulle opfattes som at udføre skærpet tilsyn med baggrund i lægens undersøgelse, burde der have været anført bemærkninger herom i den skriftlige erklæring. Jeg har noteret mig det som politimesteren har oplyst, og foretager mig ikke mere vedrørende denne sag. Jeg bemærkede at det efter kundgørelsens 22, stk. 1, fremgår at alle punkter i detentionsrapporten som allerede nævnt, skal udfyldes, men at det ikke fremgår af bestemmelsen hvornår dette skal ske. Jeg anførte at jeg umiddelbart måtte forstå kundgørelsens 18, stk. 5 og 19, stk. 3, på den måde at oplysningerne om de nævnte tilsyn skal tilføres detentionsrapporten umiddelbart efter at tilsynet er udført. Jeg bad om at politimesteren i sin udtalelse om detentionsrapport (AP nr. 406) af 3. juli 2003 kom ind på det forhold at tilsynsrubrikkerne mv. i denne detentionsrapport og i en anden detentionsrapport (AP nr. 405) af 3. juli 2003 er udfyldt efterfølgende (5 dage efter). Om tidspunktet for udfyldelse af detentionsrapporter i øvrigt anførte jeg endvidere følgende i rapporten:

10 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 10 Såvel formålsbetragtninger som almindelige ordenshensyn taler efter min umiddelbare opfattelse for at også de øvrige rubrikker i detentionsrapporten udfyldes umiddelbart efter at de forhold som rubrikkerne vedrører, har fundet sted. Inden jeg foretager videre vedrørende dette spørgsmål i anledning af min inspektion af detentionen i Skagen, beder jeg Justitsministeriet om en udtalelse om tidspunktet for udfyldelse af detentionsrapporter. Jeg beder om at ministeriet før ministeriet afgiver sin udtalelse indhenter en udtalelse fra Rigspolitichefen om spørgsmålet. Rigspolitichefen har anført følgende herom hvilket Justitsministeriet har henholdt sig til: Det fremgår ikke direkte af kundgørelsens bestemmelser, hvornår udfyldelse af de forskellige rubrikker i detentionsrapporten skal foretages, herunder hvornår notat om foretagne tilsyn på tilsynsloggen skal foretages. Rigspolitiet har dog ved udarbejdelsen af detentionsrapporten forudsat, at de forskellige dele af rapporten bliver udfyldt i tilslutning til de foretagne dispositioner og observationer mv. Rigspolitiet har sendt en genpart af dette brev til Frederikshavn Politi. Jeg lægger til grund at det er Rigspolitichefen og Justitsministeriets opfattelse at de forskellige dele af detentionsrapporten (bilag 1 til kundgørelsen (blanket P152)) skal udfyldes i tilslutning til de foretagne dispositioner og observationer mv. Jeg tager dette til efterretning, og jeg går ud fra at Rigspolitichefen er opmærksom på dette spørgsmål i forbindelse med den kommende revision af kundgørelsen. Politimesteren har ikke besvaret mit spørgsmål til de ovenfor nævnte to detentionsrapporten i henseende til det (sene) tidspunkt for udfyldelse af rapporterne. Jeg har imidlertid noteret mig at Rigspolitichefen har gjort Politimesteren i Frederikshavn bekendt med sin opfattelse om tidspunktet for udfyldelse af detentionsrapporter, og jeg foretager mig ikke mere vedrørende de to konkrete sager.

11 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 11 Ad Anholdelsen den 26. juni 2002 Det fremgik ikke af detentionsrapporten om en person som var under mistanke for at have kørt spirituskørsel, rent faktisk var påvirket. Jeg lagde på baggrund af et notat på detentionsrapportens bagside umiddelbart til grund at dette ikke havde været tilfældet. Inden jeg foretog videre, bad jeg politimesteren om en udtalelse om sagen. Politimesteren har oplyst følgende: Vedrørende ap.nr. 397 anholdelse i forbindelse med anmeldelse om promille- spirituskørsel kan det oplyses, at politiet på baggrund af en anonym henvendelse foretog anholdelse af bilist/gerningsmanden. Ved efterprøvelse af anmeldelsen kunne det ikke fastlægges, om den pågældende reelt havde ført bilen, hvorfor anholdte blev løsladt. Uanset at anholdte var påvirket af spiritus, er det beklageligt, at han blev anbragt i detentionen og ikke i venterum. Fremgangsmåden er påtalt over for medarbejderen. Jeg lægger på baggrund af politimesterens oplysninger til grund at den anholdte var påvirket af spiritus, men ikke i en sådan grad at den pågældende var omfattet af personkredsen i detentionskundgørelsens 1, stk. 1. Jeg har med denne bemærkning noteret mig det som politimesteren har oplyst. Jeg foretager mig ikke mere i sagen udover at bemærke at da der i realiteten var tale om en venterumsanbringelse, burde detentionsrapporten ikke have været anvendt. Ad Anholdelserne den 30. oktober 2002 Tre af de detentionsanbragte blev den 30. oktober 2002 anholdt for tyveri. Dette skete henholdsvis kl , og på samme adresse i Skagen. Jeg bad i lyset af de foreliggende oplysninger om disse tre personer og betingelserne for detentionsanbringelse i kundgørelsens 1, stk. 1, politimesteren om en udtalelse om de tilbageholdtes tilstand forud for anbringelse i detentionen.

12 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 12 Politimesteren har bl.a. oplyst følgende: Ved besigtigelse af de anholdte kunne det konstateres at de var påvirkede. De oplyste, at de var påvirket af medicin/narkotika (rohypnol, kokain og hash), hvilket fremgår af lægeerklæringerne. Anbringelsen i detentionen skete efter eget ønske samt af hensyn til lempeligere ophold end i venterum. Lægetilsynet blev alene udført med henblik på at fastslå grunden til deres påvirkethed, samt om anbringelsen kunne ske lægeligt forsvarligt i detentionen. Jeg har påtalt den mangelfulde udfyldelse af detentionsrapporterne. Jeg lægger herefter til grund at (også) disse personer var venterumsanbragt i detentionen og altså ikke anbragt dér i henhold til detentionskundgørelsen. Som jeg har gjort det ovenfor vedrørende anholdelsen den 26. juni 2002, bemærker jeg herefter at der ikke burde have været udfyldt detentionsrapporter, men jeg foretager mig i øvrigt ikke mere vedrørende disse anholdelser. Ad Anholdelsen den 28. juni 2002 (AP nr. 407) Den pågældende anholdte blev ifølge anholdelsesrapporten anholdt den 28. juni 2002, kl og anbragt i detentionen kl Af den medfølgende lægeerklæring fremgår det at den detentionsanbragte blev lægeundersøgt kl på politistationen i Skagen, og at hans tilstand ikke skønnedes behandlingskrævende. Jeg bad politimesteren om nærmere oplysninger om sagen herunder om politimesterens bemærkninger til at Frederikshavn politi er anført i rapporten som anholdende myndighed og ikke Skagen politi som i de to øvrige anholdelsesrapporter. Jeg bad endvidere om at modtage en kopi af den detentionsrapport med (eventuelt) tilhørende bilag som jeg går ud fra at politiet i Frederikshavn har udfærdiget i forbindelse med overførslen af den pågældende til detentionen dér.

13 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 13 Politimesteren har oplyst at bemandingen på politistationen i Skagen i sommerferien styrkes med personale som udgår fra stationen i Frederikshavn, og at dette er baggrunden for at Frederikshavn politi er anført i rapporten som anholdende myndighed. Politimesteren har beklaget at det ikke har været muligt at finde detentionsrapporten. Politimesteren har endvidere anført følgende: Det er min umiddelbare opfattelse, at der i forbindelse med anholdelsen og indbringelsen ikke er blevet udfærdiget detentionsrapport, idet personalet i Skagen har haft den opfattelse, at detentionsrapporten blev udfærdiget af vagthavende i Frederikshavn og omvendt. Det kan i den forbindelse oplyses, at døgnberedskabet i Skagen blev nedlagt i 2002, dog således, at der i sommerperioden (7 uger) var døgnbetjening dog uden vagthavendefunktion på selve stationen. Jeg har i den forbindelse påtalt, at der tilsyneladende ikke er udfærdiget detentionsrapport, og indskærpet bestemmelsen herom. Der vedlægges printudskrift fra POLSAS Journal-system, udskrift af dispositioner samt skriftlig lægeerklæring. Justitsministeriet har hertil anført: Justitsministeriet finder det beklageligt, at der ikke har været udfyldt detentionsrapport. Under henvisning til, at der dog foreligger en lægeerklæring, samt at politimesteren har indskærpet pligten til at udfærdige detentionsrapporter i sådanne situationer, foretager ministeriet sig ikke yderligere. Jeg er enig i at det er beklageligt at der formentlig ikke er udfærdiget nogen detentionsrapport i anledning af denne anbringelse i detentionen. Jeg forstår at vagthavendefunktionen i sommerperioden uanset at politistationen i Skagen er døgnbemandet varetages fra politistationen i Frederikshavn. Efter kundgørelsens 8, stk. 1, skal den tilbageholdte straks ved ankomsten til politistationen fremstilles for den vagthavende. Efter kundgørelsens 8, stk. 2, skal den

14 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 14 vagthavende sikre sig alle relevante oplysninger som foreligger om den tilbageholdte i forbindelse med tilbageholdelsen, indbringelse og eventuel anmeldelse. Efter samme bestemmelse skal den vagthavende endvidere afgøre om der skal ske (foreløbig) anbringelse af den pågældende i detentionen. Grundlaget for denne beslutning er efter ovennævnte bestemmelse ikke alene de nævnte foreliggende oplysninger om den tilbageholdte, men også en vurdering af tilbageholdtes tilstand og adfærd. Hvis det besluttes på ny at tage detentionen i Skagen i anvendelse, udgør det forhold at der ikke er nogen vagthavendefunktion på politistationen efter min opfattelse et væsentligt problem som ikke kun vedrører sommerferieperioden hvor stationen er døgnbemandet. Jeg beder Justitsministeriet om en udtalelse om det som jeg har anført. Jeg beder om at Justitsministeriet forinden indhenter en udtalelse fra Rigspolitichefen. Da spørgsmålet kan have betydning for andre politikredse end Frederikshavn, har jeg ikke knyttet spørgsmålet sammen med om detentionen i Skagen nedlægges eller igen tages i brug. Det fremgår af de nu indsendte oplysninger (vedrørende politiets dispositioner) at politiet under Skagenfestivalen den 28. juni 2002 anholdt to personer for henholdsvis vold og overtrædelse af politivedtægten. Den person (AP nr. 407) som nærværende afsnit angår, blev ifølge anholdelsesrapporten løsladt den 29. juni 2002, kl Af de foreliggende oplysninger følger at den pågældende har været anbragt (foreløbigt) i detentionen i Skagen i 1 time og 15 minutter, og efter transporten til Frederikshavn anbragt endeligt i detentionen dér indtil kl. ca , afbrudt går jeg ud fra af en afhøring af politiet (for overtrædelse af straffeloven (vold) eller politivedtægten). Da der som nævnt (formentlig) ikke er udfærdiget en detentionsrapport om anbringelsen, fremgår det ikke om der har været ført tilsyn med den pågældende herunder skærpet tilsyn under opholdet i detentionen i Skagen.

15 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 15 Jeg går ud fra at dette har været tilfældet. Jeg har noteret mig det som politimesteren har oplyst og foretager mig ikke mere vedrørende den konkrete sag. Ad Anholdelserne den 1. januar og 8. juli 2002 (AP nr. 4 og 432) De anholdte i disse anholdelsesrapporter blev ligeledes ifølge tilsvarende påtegninger på udskriften af anholdelsesrapporterne overført til detentionen i Frederikshavn. Jeg bad politimesteren om en kopi af Frederikshavns politis detentionsrapporter mv. vedrørende disse detentionsanbringelser. Politimesteren har vedlagt en kopi af disse detentionsrapporter. Især rapporten vedrørende anholdelsen den 8. juli 2002 bærer præg af utilstrækkelig udfyldning, jf. kundgørelsens 22, stk. 1. Tilsynet med begge de tilbageholdte er endvidere ført i strid med kundgørelsens 18, stk. 2, hvorefter tilsynet skal ske ved personligt fremmøde de første to gange efter den endelige anbringelse i detentionen. Begge rapporter er udfærdiget før de rapporter som jeg har gennemgået i forbindelse med inspektionen af detentionen i Frederikshavn. Jeg har også på den baggrund ikke fundet grundlag for at foretage en egentlig gennemgang af disse to detentionsrapporter. 5. Opfølgning Jeg har under pkt. 1 bedt politimesteren om at orientere mig når det er endelig afklaret om detentionslokalerne igen tages i brug. Jeg har endvidere under pkt bedt Justitsministeriet og Rigspolitichefen om udtalelser om et generelt spørgsmål der udspringer heraf. Jeg betragter i øvrigt inspektionssagen som afsluttet.

16 FOLKETINGETS OMBUDSMAND Underretning Denne rapport sendes til orientering til ordenspolitiet i Skagen, til Politimesteren i Frederikshavn, Justitsministeriet, Rigspolitichefen og Folketingets Retsudvalg. Lennart Frandsen Inspektionschef

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Anvendelse af detentionen Lægebetjening tilkaldeordning Rapportgennemgang...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Anvendelse af detentionen Lægebetjening tilkaldeordning Rapportgennemgang... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen...2 2. Anvendelse af detentionen...5 3. Lægebetjening tilkaldeordning...6 4. Rapportgennemgang...7 4.1. Seks detentionsrapporter... 9 4.1.1.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. marts 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af detentionen i Slagelse. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. om nærmere

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af detentionen i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Jeg modtog herefter en udtalelse af 23. januar 2003 med bilag fra Politimesteren i Tønder og en udtalelse af 14. februar 2003 fra Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter en udtalelse af 23. januar 2003 med bilag fra Politimesteren i Tønder og en udtalelse af 14. februar 2003 fra Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 6. marts 2002 af detentionen i Tønder. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. om nærmere angivne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 Ad punkt 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv....3 Ad punkt 2.3. Grundlaget

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00160-4/PH 2/14 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. juli 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 23. marts 2004 af detentionen på politistationen i Grenå. I rapporten bad jeg om udtalelser mv. om

Læs mere

Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009

Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009 Inspektion af detentionen i Århus den 5. november 2009 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00074-5/PH 2/13 Indholdsfortegnelse Ad 2. Detentionslokalerne... 3 Ad 3.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentions-...

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 fra Politimesteren i Frederikshavn og af 22. december 2004 fra Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 fra Politimesteren i Frederikshavn og af 22. december 2004 fra Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 2. februar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. oktober 2003 af detentionen i Frederikshavn. I rapporten bad jeg Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. november 2002 afgav jeg rapport vedrørende min inspektion den 21. august 2002 af detentionen i Randers. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00161-6/PH 2/12 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 2. april 2001 af detentionen i Ringsted. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. september 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 1 (nu Station City) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. august 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. december 2001 af detentionen i Kolding. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen i Tårnby. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

Jeg har herefter fra Politimesteren i Nyborg modtaget en udtalelse af 22. marts 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 8. maj 2006.

Jeg har herefter fra Politimesteren i Nyborg modtaget en udtalelse af 22. marts 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 8. maj 2006. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. februar 2006 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 13. oktober 2005 af detentionen i Nyborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. januar 2006 afgav jeg en rapport om min inspektion den 29. september 2005 af detentionen på politistationen i Skanderborg. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv.

Læs mere

Politidirektøren har oplyst at arbejdet blev afsluttet den 2. september 2005.

Politidirektøren har oplyst at arbejdet blev afsluttet den 2. september 2005. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. august 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen på Station Amager. I rapporten anmodede jeg Politidirektøren i København,

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. oktober 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. juni 2003 af detentionen i Holbæk. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Politidirektøren har oplyst at mine bemærkninger med hensyn til indbringelsen til politistationen vil blive efterlevet.

Politidirektøren har oplyst at mine bemærkninger med hensyn til indbringelsen til politistationen vil blive efterlevet. 1/6 Den 19. marts 2007 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 19. september 2006 af detentionen på politistationen i Skive. I rapporten bad jeg Midt- og Vestjyllands Politi og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. juli 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af detentionen i Hillerød. I rapporten bad jeg Politimesteren i Hillerød og Justitsministeriet

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND Dato: 9. juli 2001 J.nr: 2000-1101-618 Sagsbehandler: CM3 Akt.nr.: 17 Den 7. marts 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 26. september 2001 af detentionen i Thisted.

Læs mere

Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008

Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008 Den 21. september 2009 Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-0247-618/PK3 1/7 Den 1. oktober 2008 afgav jeg en endelig rapport om inspektionen den 6. marts 2008

Læs mere

Rigspolitiet har hertil anført følgende:

Rigspolitiet har hertil anført følgende: 1/11 Den 9. maj 2007 afgav jeg en rapport om min inspektion den 20. september 2006 af detentionen på politistationen i Viborg. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg har

Læs mere

Justitsministeriet har i den anledning indhentet ovennævnte udtalelse af 22. september 2004 fra Rigspolitichefen der har udtalt følgende:

Justitsministeriet har i den anledning indhentet ovennævnte udtalelse af 22. september 2004 fra Rigspolitichefen der har udtalt følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. april 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af detentionen på politistationen i Horsens. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Oplysninger fra kriminalregistret

Oplysninger fra kriminalregistret FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 3 (nu Station Bellahøj) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af detentionen i Esbjerg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i

Læs mere

Jeg har noteret mig Justitsministeriets tilslutning af mine kritikker disse steder. Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg har noteret mig Justitsministeriets tilslutning af mine kritikker disse steder. Jeg skal herefter meddele følgende: 1/1 Den 18. september 2007 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. februar 2007 inspektion af detentionen på politistationen i Vordingborg. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg har taget det oplyste til efterretning og foretager mig ikke yderligere i den anledning.

Jeg har taget det oplyste til efterretning og foretager mig ikke yderligere i den anledning. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. februar 2005 afgav jeg endelig rapport vedrørende min inspektion den 15. september 2004 af detentionen på Frederiksberg. I rapporten bad jeg Politimesteren på Frederiksberg

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station City den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station City den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station City den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00159-4/PH 2/12 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Ad. 1. Detentionslokalerne

Ad. 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. januar 2005 afgav jeg endelig rapport vedrørende min inspektion den 24. august 2004 af detentionen i Nykøbing Falster. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Ad punkt 2. Rapportgennemgang

Ad punkt 2. Rapportgennemgang Folketingets Ombudsmand 1 Den 14. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. august 2000 af detentionen i Rønne. I rapporten bad jeg Politimesteren på Bornholm og Justitsministeriet

Læs mere

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. april 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 1) om min inspektion den 21. marts 2000 af detentionen i Roskilde. I rapporten bad jeg Politimesteren i Roskilde og Justitsministeriet

Læs mere

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00009-4/PH 2/13 Indholdsfortegnelse Ad 5.2.1. Tilbageholdte og domfældte (regelgrundlag)... 3 Ad 5.3. Belægning... 4

Læs mere

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom:

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 20. maj 2003 af arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten bad jeg politiet i Aasiaat, Politimesteren i

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. marts 2003 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af detentionen i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2

Indholdsfortegnelse. Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad pkt. 1. Detentionslokalerne... 2 Ad. pkt. 2. Rapportgennemgang... 3 Ad. pkt. 2.3 Grundlaget for detentionsanbringelsen... 6 Ad. pkt. 2.4 Lægeundersøgelse...

Læs mere

Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008

Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008 31. marts 2011 Inspektion af detentionerne på Færøerne i august 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-2101-618/LF 2008-2102-618/LF 2008-2104-618/LF 2008-2105-618/LF 2008-2106-618/LF 2008-2107-618/LF 2008-2108-618/LF

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention 1 Den 8. juni 1999 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af detentionen i Vejle. I rapporten bad jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i Vejle og Justitsministeriet. Jeg modtog herefter breve

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang... 5 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 9 2.2. Lægeundersøgelse... 11 2.3. Oplysninger fra Kriminalregistret...

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. Folketingets Ombudsmand 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 18. august 1999 af Arresten/detention i Qaqortoq. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen,

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. februar 2006 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 14. september 2005 af detentionen på politistationen i Varde. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. september 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 2 i København. I rapporten anmodede jeg om udtalelser

Læs mere

Venterummene på politistationen i Silkeborg

Venterummene på politistationen i Silkeborg FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 18. juni 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. april 2003 af venterum på politistationen i Silkeborg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Silkeborg om

Læs mere

I redegørelsen fra politimesteren er der flere gange nævnt navne mv. på bl.a. de tilbageholdte. Jeg har valgt at anonymisere disse oplysninger.

I redegørelsen fra politimesteren er der flere gange nævnt navne mv. på bl.a. de tilbageholdte. Jeg har valgt at anonymisere disse oplysninger. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. november 2005 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 20. april 2005 af detentionen i Odense. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. januar 2006 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. september 2005 af detentionen på Samsø. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende: Jeg bad politimesteren oplyse om eventuelle planer for istandsættelse af detentionslokalerne.

Jeg skal herefter meddele følgende: Jeg bad politimesteren oplyse om eventuelle planer for istandsættelse af detentionslokalerne. Den 21. november 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 6. juni 2001 af detentionen i Haderslev. I rapporten anmodede jeg om udtalelse mv. vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 og 22. december 2004 fra henholdsvis Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 og 22. december 2004 fra henholdsvis Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. oktober 2003 af venterum på politistationen i Frederikshavn. I rapporten bad jeg Politimesteren i Frederikshavn

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang...4

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang...4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...7 2.2. Lægeundersøgelse...11 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00011-1/PK 2/9 Den 10. december 2007 afgav Folketingets Ombudsmand den endelige rapport om inspektionen den 26. august 2006

Læs mere

Jeg har herefter fra Politimesteren i Herning modtaget en udtalelse af 9. juni 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 1. september 2006.

Jeg har herefter fra Politimesteren i Herning modtaget en udtalelse af 9. juni 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 1. september 2006. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 4. maj 2006 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 25. januar 2006 af detentionen i Herning. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

1/17. Indholdsfortegnelse

1/17. Indholdsfortegnelse 1/17 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1. Detentionslokalerne... 3 Ad punkt 2. Rapportgennemgang... 4 Ad punkt 2.2 Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.... 4 Ad

Læs mere

Ad punkt 2. Rapportgennemgang

Ad punkt 2. Rapportgennemgang FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. maj 2003 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 18. april 2002 af detentionen i Fredericia. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Fredericia og Justitsministeriet

Læs mere

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm):

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm): FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Esbjerg,

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. DETENTIONSLOKALERNE RAPPORTGENNEMGANG...4

Indholdsfortegnelse 1. DETENTIONSLOKALERNE RAPPORTGENNEMGANG...4 1 Indholdsfortegnelse 1. DETENTIONSLOKALERNE...2 2. RAPPORTGENNEMGANG...4 2.1. GRUNDLAGET FOR DETENTIONSANBRINGELSEN...6 2.2. LÆGEUNDERSØGELSE...8 2.2.1. Tidspunktet for tilkald af læge...11 2.2.2. Tidspunktet

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 16. maj 2003 af arresten/detentionen i Kangerlussuaq. I rapporten afgav jeg to henstillinger,

Læs mere

Den 24. august 2004 foretog jeg og to af mine medarbejdere inspektion af detentionen på politigården i Nykøbing Falster.

Den 24. august 2004 foretog jeg og to af mine medarbejdere inspektion af detentionen på politigården i Nykøbing Falster. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. august 2004 foretog jeg og to af mine medarbejdere inspektion af detentionen på politigården i Nykøbing Falster. Jeg har tidligere den 19. marts 1998 foretaget inspektion

Læs mere

1/19. Indholdsfortegnelse

1/19. Indholdsfortegnelse 1/19 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1 Detentionslokalerne... 2 Ad punkt 2.2 Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.... 3 Ad punkt 2.3 Grundlaget for detentionsanbringelsen...

Læs mere

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet.

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet. 1 Den 9. maj 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 21. februar 2000 af detentionen i Frederikssund. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Frederikssund og Justitsministeriet om udtalelser

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen...2 2. Rapportgennemgang...5 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse...7 2.1.1. Politiloven...7 2.1.2. Detentionsbekendtgørelsen...8 2.2.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne... 2. 2. Rapportgennemgang... 4. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne... 2. 2. Rapportgennemgang... 4. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne... 2 2. Rapportgennemgang... 4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 8 2.2. Lægeundersøgelse... 10 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. Folketingets Ombudsmand 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Arresten/detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Grundlaget for detentionsanbringelsen Lægeundersøgelse...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Grundlaget for detentionsanbringelsen Lægeundersøgelse... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 7 2.2. Lægeundersøgelse... 10 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

Ad punkt 2. Ad punkt 2.2.

Ad punkt 2. Ad punkt 2.2. Den 3. januar 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 21. november 2000 af detentionen i Kalundborg. I rapporten anmodede jeg om en udtalelse mv. vedrørende nærmere angivne forhold.

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne Venterum...5

Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne Venterum...5 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Venterum...5 3. Rapportgennemgang...7 3.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...11 3.2. Lægeundersøgelse...13 3.2.1. Tidspunktet

Læs mere

Jeg bad om at oplysningerne mv. blev tilbagesendt gennem Justitsministeriet med henblik på at ministeriet kunne komme med bemærkninger hertil.

Jeg bad om at oplysningerne mv. blev tilbagesendt gennem Justitsministeriet med henblik på at ministeriet kunne komme med bemærkninger hertil. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 4. marts 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 16. maj 2003 af arresten/detentionen i Kangerlussuaq. I rapporten bad jeg politiet i Kangerlussuaq og Politimesteren

Læs mere

Tilsynsbesøg i detentioner

Tilsynsbesøg i detentioner 2016-21 Tilsynsbesøg i detentioner Ombudsmanden gennemførte uanmeldte natlige tilsynsbesøg i detentionerne på to politistationer i København. Under tilsynsbesøgene, som blev gennemført i samarbejde med

Læs mere

Med Justitsministeriets brev af 16. juli 2001 modtog jeg herefter:

Med Justitsministeriets brev af 16. juli 2001 modtog jeg herefter: Folketingets Ombudsmand 1 Den 19. april 2000 afgav jeg min endelige rapport om inspektion den 7. december 1999 af detentionen i Køge. Jeg anmodede Politimesteren i Køge og Justitsministeriet om oplysninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1...6 2.2...8 2.3...10 2.4...11 2.5...13 2.6...14 2.7...15 2.8...17 2.9...17 3. Opfølgning...18 4. Underretning...18 2 Den 7.

Læs mere

Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg.

Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende

Læs mere

Indholdsfortegnelse Tidspunktet for tilkald af læge Oplysninger fra Kriminalregisteret... 9

Indholdsfortegnelse Tidspunktet for tilkald af læge Oplysninger fra Kriminalregisteret... 9 Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 175 Offentligt FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne... 2 2.2 Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. august 1999 af Arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 13. juni 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 21. november 2000 af detentionen i Kalundborg. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1...6 2.2...8 2.3...11 2.4...12 2.5...14 2.6...20 2.7...20 2.8...22 3. Opfølgning...22 4. Underretning...22 2 Den 21. marts 2000

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang...5

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang...5 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...5 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...8 2.2. Lægeundersøgelse...10 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv... 7

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen Alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv... 7 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen... 2 2. Rapportgennemgang... 4 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse... 6 2.1.1. Politiloven... 6 2.1.2. Detentionsbekendtgørelsen... 7 2.2. Alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

Den 19. april 2000 afgav jeg min endelige rapport om inspektion den 7. december 1999 af detentionen i Køge.

Den 19. april 2000 afgav jeg min endelige rapport om inspektion den 7. december 1999 af detentionen i Køge. Folketingets Ombudsmand 1 Den 19. april 2000 afgav jeg min endelige rapport om inspektion den 7. december 1999 af detentionen i Køge. Jeg anmodede Politimesteren i Køge og Justitsministeriet om oplysninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Folketingets Ombudsmand 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1...5 2.2...8 2.3...13 2.4...14 2.5...15 2.6...20 2.7...20 3. Opfølgning...23 4. Underretning...23 Folketingets

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 1 (nu Station City) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006

Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 15. februar 2011 Inspektion af detentionen i Paamiut den 21. august 2006 OPFØLGNING J.nr. 2006-1066-618/PK 1/19 Indholdsfortegnelse Ad 1. Celler, forrum mv.... 2 Ad 2. Forrum og møblering af forrum...

Læs mere

1. Detentionen Frederiksberg politis detentionslokaler ligger sammen med Frederiksberg politis venterum i en høj kælder under politistationen.

1. Detentionen Frederiksberg politis detentionslokaler ligger sammen med Frederiksberg politis venterum i en høj kælder under politistationen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. september 2004 foretog jeg og to af embedets øvrige medarbejdere en inspektion af detentionen på politistationen på Frederiksberg. Den 16. september 2004 modtog jeg pr.

Læs mere

Inspektion af detentionen i Qaqortoq den 22. august 2006

Inspektion af detentionen i Qaqortoq den 22. august 2006 Den 22. februar 2011 Inspektion af detentionen i Qaqortoq den 22. august 2006 OPFØLGNING J.nr. 2006-1069-618/PK 1/24 Indholdsfortegnelse Ad 1. Celler, forrum mv.... 2 Ad 3. Møblering af celler... 3 Ad

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...6 2.2...7 2.3...9 2.4...10 2.5...12 2.6...14. 3. Opfølgning...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...6 2.2...7 2.3...9 2.4...10 2.5...12 2.6...14. 3. Opfølgning... 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...3 2.1...6 2.2...7 2.3...9 2.4...10 2.5...12 2.6...14 3. Opfølgning...15 4. Underretning...16 2 Den 8. februar 2000 foretog jeg og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Grundlaget for detentionsanbringelsen Lægeundersøgelse...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Grundlaget for detentionsanbringelsen Lægeundersøgelse... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...8 2.2. Lægeundersøgelse...10 2.2.1. Tidspunktet for tilkald

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...6. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...10. 2.2. Lægeundersøgelse...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...6. 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...10. 2.2. Lægeundersøgelse... FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...6 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen...10 2.2. Lægeundersøgelse...11 2.3. Oplysninger fra Kriminalregistret...19

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen... 2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen... 2 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen... 2 2. Rapportgennemgang... 4 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse... 5 2.1.1. Politiloven... 5 2.1.2. Detentionsbekendtgørelsen... 5 2.2. Den anvendte lokale

Læs mere

Ad punkt 2. Rapportgennemgang

Ad punkt 2. Rapportgennemgang Folketingets Ombudsmand 1 Den 14. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. august 2000 af detentionen i Rønne. I rapporten bad jeg Politimesteren på Bornholm og Justitsministeriet

Læs mere

I den endelige rapport om inspektionen er anført følgende:

I den endelige rapport om inspektionen er anført følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. april 2003 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 29. januar 2003 af detentionen og venterummet hos politiet i Middelfart. I rapporten anmodede jeg Politimesteren

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...4 2.2...6 2.3...8 2.4...8 2.5...11 2.6...13 2.7...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...4 2.2...6 2.3...8 2.4...8 2.5...11 2.6...13 2.7... 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...3 2.1...4 2.2...6 2.3...8 2.4...8 2.5...11 2.6...13 2.7...15 3. Opfølgning...17 4. Underretning...17 2 Den 21. februar 2000 foretog

Læs mere

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Holbæk

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Holbæk FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. august 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. juni 2003 af venterum på Politistationen i Holbæk. I rapporten bad jeg Politimesteren i Holbæk om oplysninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Visitation Tilsyn Opfølgning...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne Rapportgennemgang Visitation Tilsyn Opfølgning... Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang... 4 2.1. Grundlaget for detentionsanbringelsen... 7 2.2. Lægeundersøgelse... 11 2.3. Oplysninger fra Kriminalregistret... 16 2.4. Visitation...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Detentionslokalerne... 2

INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Detentionslokalerne... 2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Detentionslokalerne... 2 2. Rapportgennemgang... 5 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse... 6 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse,

Læs mere

1. Detentionen Odense Politis detentionslokaler ligger i politistationens underetage.

1. Detentionen Odense Politis detentionslokaler ligger i politistationens underetage. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 20. april 2005 foretog jeg og tre af embedets øvrige medarbejdere en inspektion af detentionen på politistationen i Odense. I forbindelse med inspektionen modtog jeg rapportmateriale

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. februar 2003 foretog jeg og tre af embedets øvrige medarbejdere i tilslutning til inspektionen af Arresthuset i Hobro en inspektion af detentionen i Hobro. I forbindelse

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 20. maj 2003 af arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om bemærkninger

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Inspektion af detentionen i Nuuk ministeriets j.nr /

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Inspektion af detentionen i Nuuk ministeriets j.nr / Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk

Læs mere

Inspektion af detentionen i Narsaq den 25. august 2006

Inspektion af detentionen i Narsaq den 25. august 2006 Den 19. april 2012 Inspektion af detentionen i Narsaq den 25. august 2006 OPFØLGNING J.nr. 2006-1067-618/PK3 1/17 Indholdsfortegnelse Ad 3. Møblering af celler... 2 Ad 4. Vejledning til detentionsanbragte

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalet på Samsø...2. 2. Brugen af detentionslokalet...6. 3. Detentionsanbringelse...7

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalet på Samsø...2. 2. Brugen af detentionslokalet...6. 3. Detentionsanbringelse...7 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalet på Samsø...2 2. Brugen af detentionslokalet...6 3. Detentionsanbringelse...7 4. Anvendelse som venterum...8 5. Gennemgang af rapporter...10

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...5 2.2...9 2.3...15 2.4...16 2.5...21 2.6...29 2.7...

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionslokalerne...2. 2. Rapportgennemgang...3 2.1...5 2.2...9 2.3...15 2.4...16 2.5...21 2.6...29 2.7... Folketingets Ombudsmand 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionslokalerne...2 2. Rapportgennemgang...3 2.1...5 2.2...9 2.3...15 2.4...16 2.5...21 2.6...29 2.7...29 3. Opfølgning...32 4. Underretning...32 Folketingets

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen...2

Indholdsfortegnelse. 1. Detentionen...2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse 1. Detentionen...2 2. Rapportgennemgang...4 2.1. Bestemmelser om detentionsanbringelse...6 2.1.1. Politiloven...6 2.1.2. Detentionsbekendtgørelsen...7 2.2.

Læs mere