BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)"

Transkript

1 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER

2 til børn og unge, fælles formål Udgifter Indtægter Netto Omfatter udgifter/indtægter til: Søskendetilskud Tilskud til forældre, der vælger privat pasning Omstrukturering Sprogvurdering Betalinger til/fra kommuner m.v. Fleksibel pasningspulje Obligatorisk dagtilbud til 2-sprogede børn omkring 3 år På denne funktion registreres alle fælles udgifter og indtægter vedrørende. Beregningen af søskendetilskud er foretaget på baggrund af udgiftsfordelingen i 1. halvår af 2012 samt gældende regler og takster. Budgetrammen er på kr. Der er budgetteret med kr. til Tilskud til forældre der vælger privat pasning. Budgetbeløbet er justeret med 1,1 mio. kr. i forhold til 2012 som følge af tilgang af privatinstitution i Rostrup. Under overskriften Omstrukturering dagtilbud er der placeret en reduktion på kr. Beløbet er udtryk for mulige besparelser som følge af udbredelse af fælles ledelse i budgetåret samt overslagsår. Til sprogvurdering *) er der afsat kr. Betaling til/fra kommuner er budgetteret netto med kr. I budgettet er der placeret et budgetbeløb på Fleksibel pasningspulje på kr. *) Der er tillagt kr. i budgetforslaget for 2012, stigende til kr. i 2013 og kr. i 2014 og 2015 i henhold til Lov- og cirkulæreprogrammet som en følge af obligatorisk dagtilbud til 2-sprogede børn omkring 3 år. Der er medtaget et rammebeløb til Kvalitetsløft i Daginstitutioner på kr. (andel af 500 mio. kr. på landsplan).

3 Dagpleje Udgifter Indtægter Netto Den kommunale dagpleje omfatter børnepasning for børn i alderen 0 2 år. Området er reguleret efter Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (sloven). I visitationsmæssig henseende betragtes kommunen som omfattende ét distrikt. Økonomi for dagplejen registreres under ét kontoafsnit. Dagplejen blev pr. 1. januar 2008 omfattet af Dialog- og Aftalestyring. Der budgetteres med 183 dagplejere og 681 pladser. Antallet af dagplejere tilpasses i forhold til antal børn i den aktuelle alder ifølge befolkningsprognosen. Antallet af ½ 2-årige tegner følgende udvikling. Der er taget højde for nettotilgang af nye borgere. Antallet af pladser, der skal sammenholdes til nedenstående tal, er både dagpleje-/vuggestuepladser og antal børn i privat pasning. Kilde: Mariagerfjord Kommunes befolkningsprognose juli År ½-2 årige Forældrebetalingen udgør 25 % af de budgetterede bruttoudgifter inkl. moms og er i 2013 beregnet til kr. pr. måned (juli måned er betalingsfri) for en fuldtidsplads på grundlag af det godkendte budget. Kontoen er budgetteret med kr. Herudover budgetteres med 2 lederstillinger og 299,7 timer om ugen til tilsyn udført af dagplejepædagoger, 24,7 timer til pædagogisk konsulent (2/3 stilling) i dagplejen pr. uge samt sekretær 37 timer om ugen. Der er afsat budgetmidler til vikarer i forbindelse med sygdom. Midlerne skal anvendes til kortere vikariater og vikariater i forbindelse med sygdom over 21 sammenhængende dage. Beløbet svarer til ca. 1 % af den samlede lønsum på området. Udgifter til økonomiske fripladser er budgetlagt med kr.

4 Børnehaver Udgifter Indtægter Netto Børnehaverne omfatter børnepasning for børn i alderen 3 5 år. Området er reguleret efter Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge. Budgettet er registreret under følgende overskrifter/daginstitutioner: Økonomiske fripladser Forældrebetaling Vikarer og dagpengeindtægter Fællestillidsmandsarbejde Øvrige personaleudgifter, Arbejdsskadeforsikring Byrådsjusteringer Sprogstøtte, uddannelse mv. Sommerferielukning i SFO Børn med udsat skolestart Pædagogisk Assistent Uddannelse Støttepædagoger og praktisk støttekorps Børnehave: Antal pladser Astrup Børnehave 30 Børnehaven Bloksbjerg, Hobro 45 Børnehaven Houvej, Hobro 29 Børnehaven Myretuen, Valsgård 73 Børnehaven Regnbuen, Hadsund 35 Børnehaven Spiren, Hadsund 35 Børnehaven Spiren, Afd. Væksthuset, Hadsund 65 Daginstitutionen Rold Skov 130 Børnehaven Vildrosen, Falslev 30 Daginstitutionen Bymarken, Hobro 60 Daginstitutionen Farvervænget, Hobro 70 Daginstitutionen Rosenhaven, Hobro 84 Daginstitutionen Wiegården, Hobro 35 Døstrup Børnehave 21 Onsild Børnehave 65 Vinkelvejens Børnehave, Hobro 60 Børnehaven Krible-Bo, Als 61 Børnehaven Krudtuglen, Assens 42 Børnehaven Lærkereden, Hadsund 40 Børnehaven Solstrålen, Hadsund 35 Børnehaven Solstrålen, Vebbestrup 55 Børnehaven Stjernen, Veddum 36 Børnehuset Jernbanegade, Hobro 45 Red barnets Børnehave, Stoldal, Hobro 80 Rabalderstræde, Mariager 67 Lærkebo, Mariager 23 Regnbuen, Mariager 44 Børnehuset Tusindfryd, Hvilsom 36

5 145 Vuggestuepladser: Antal pladser Børnehuset Tusindfryd, Hvilsom 2 Red Barnet Stoldal, se under integrerede institutioner 12 Ny Rosenhaven, se under integrerede institutioner 24 Børnehaven Farvervænget, se under integrerede institutioner 12 Daginstitutionen Rold Skov, se under integreret institutioner 12 Solstrålen Hadsund, se under integreret institutioner 9 Spiren Hadsund, se under integreret institutioner 9 Lærkebo Mariager, se under integreret institutioner 13 Regnbuen Mariager, se under integrerede institutioner 12 I alt pladser Budgettet er fastlagt ud fra uændret udgiftsniveau i forhold til budget Udgifter til økonomiske fripladser er budgetlagt med kr. Forældrebetalingen udgør 25 % af de budgetterede bruttoudgifter inkl. moms og er i 2013 beregnet til kr. pr. måned (juli måned er betalingsfri) for en fuldtidsplads på grundlag af det godkendte budget. Kontoen er budgetteret med kr. Der er afsat kr. i en central pulje til vikar i forbindelse med sygdom. Midlerne skal anvendes til kortere vikariater og vikariater i forbindelse med sygdom over 21 sammenhængende dage. Beløbet svarer til ca. 2 % af den samlede lønsum på området. Endvidere er der afsat indtægtsbudget på kr. vedr. dagpengeindtægter (refusioner) for hele daginstitutionsområdet under ét. Nettobudget er således på kr. Endvidere er der afsat kr. til fællestillidsmandsarbejde og kr. til forsikringer. Der er reduktioner på kr. (byrådsjusteringer). Endelig er der indregnet kr. vedr. sprogstøtte, uddannelse m.v. I forbindelse med en sparerunde i 1. halvår af 2010 blev der vedtaget sommerferielukning i SFO fra 2010 og fremover. Til at imødegå yderligere pasning i daginstitutionerne som følge heraf, er der budgetlagt kr. Børn med udsat skolestart forventes reduceret og resulterer i et mindre antal dagtilbud til de ældste børn i børnehavealderen kr. Der er afsat kr. vedr. Pædagogisk Assistent Uddannelse. I 2013 er der budgetteret med samlede lønudgifter på kr. til støttepædagoger. Beløbet indeholder udgifter til Vikarer på ca. 1 % af lønsummen. Den samlede personalenormering er fastsat til 16,454 stillinger. Øvrige personaleudgifter er indregnet med kr.

6 146 Der er indført fælles ledelse af følgende daginstitutioner: Svalereden, Troldhøj og Skelhus, Astrup under navnet Børnehaven Rold Skov Houvej i Hvornum og Tusindfryd i Hvilsom Farvervænget og Bymarken Onsild, Rosenhaven, Døstrup under fællesnavnet Broen Jernbanegade og Stoldal (selvejende) Krudtuglen i Assens og Vildrosen i Falslev Samtlige daginstitutioner blev pr. 1. januar 2008 omfattet af Dialog- og Aftalestyring. Herefter reguleres institutionernes lønsum og børnerelaterede udgifter efter faste takster.

7 Integrerede institutioner Udgifter Indtægter Netto Kontoen omfatter udgifter og indtægter for integrerede institutioner: Forældrebetaling Børnehaven Lærkebo, Mariager Børnehuset Regnbuen, Mariager Børnehaven Spiren, Hadsund Børnehaven Solstrålen, Hadsund Red Barnets Børnehave, Stoldal Ny Rosenhaven, Hørby Skoleby Børnehaven Rold Skov, Arden Børnehaven Farvervænget, Hobro Børnehuset Tusindfryd, Hvilsom Indtægten udgør forældrebetaling vedrørende 9 integrerede institutioner, der alle tilbyder vuggestue-/børnehavepladser. Forældrebetalingen udgør 25 % af de budgetterede bruttoudgifter inkl. moms og er i 2013 beregnet til kr. pr. måned (juli måned er betalingsfri) for en fuldtidsplads i vuggestueafsnittet på grundlag af det godkendte budget. Forældrebetalingen udgør 25 % af de budgetterede bruttoudgifter inkl. moms og er i 2013 beregnet til kr. pr. måned (juli måned er betalingsfri) for en fuldtidsplads i børnehaveafsnittet på grundlag af det godkendte budget. Børnehaven Lærkebo. Børnehaven Lærkebo er en kommunal daginstitution for børn i alderen 0 6 år. Institutionen er normeret til 13 vuggestuebørn i alderen 0-3 år og 23 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven er beliggende Vestergade 19, Mariager. Børnehuset Regnbuen, Mariager. Børnehuset Regnbuen er en kommunal daginstitution for børn i alderen 0-6 år. Institutionen er normeret til 12 vuggestuebørn i alderen 0-3 år og 44 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehuset Regnbuen er bygget som en funktionsopdelt institution i Børnehaven er beliggende Gl. Hobrovej 3 A, Mariager.

8 148 Red Barnets Børnehave, Stoldal. Red Barnets Børnehave Stoldal er en selvejende daginstitution for børn i alderen 0-6 år. Normeringen i daginstitutionen er 80 børnehavepladser og 12 vuggestuepladser. Børnehaven er beliggende Sdr. Alle 7 E, Hobro. Ny Rosenhaven, Hørby Skoleby. Ny Rosenhaven er en kommunal daginstitution for børn i alderen 0-6 år. Normeringen i daginstitutionen er 84 børnehavepladser, 24 vuggestuepladser og Specialgruppe til børn. Børnehaven er beliggende Døstrupvej, Hørby Skoleby, Hobro. Børnehaven Rold Skov, Arden. Børnehaven Rold Skov er en kommunal daginstitution for børn i alderen 0-6 år. Normeringen i Børnehaven Rold Skov er 130 børnehavepladser og 12 vuggestuepladser. Børnehaven er beliggende Rugmarken 2, Hvarrevej 19, Arden. Børnehaven Solstrålen, Hadsund. Solstrålen Hadsund er en selvejende daginstitution for børn i alderen 0-6 år. Normeringen i Solstrålen er 35 børnehavepladser og 9 vuggestuepladser. Børnehaven er beliggende Nyvangsvej 8, Hadsund. Børnehaven Spiren, Hadsund. Børnehaven Spiren er en kommunal daginstitution for børn i alderen 0-6 år. Normeringen i Spiren er 35 børnehavepladser og 9 vuggestuepladser. Børnehaven er beliggende Ringvejen 1, Hadsund. Daginstitutionen Farvervænget, Hobro. Farvervænget er en kommunal daginstitution for børn i alderen 0-6 år. Normeringen i Farvervænget er 70 børnehavepladser og 12 vuggestuepladser. Børnehaven er beliggende Håndværkerparken 2, Hobro. Børnehuset Tusindfryd, Hvilsom. Tusindfryd er en kommunal daginstitution for børn i alderen 0-6 år. Normeringen i Tusindfryd er 36 børnehavepladser og 2 vuggestuepladser. Børnehaven er beliggende Kirkedalsvej 7, Hvilsom.

9 Særlige dagtilbud og særlige klubber Udgifter Indtægter 0 Netto Fælles udgifter og indtægter Betaling til andre kommuner Specialgruppen ved Vinkelvejens Børnehave, Hobro Specialgruppen ved Ny Rosenhaven, Hørby Skoleby, Hobro I Specialgruppen ved Vinkelvejens Børnehave er normeringen 8 pladser. I Specialgruppen ved Ny Rosenhaven er normeringen 12 pladser. Aktuelt benyttes 3 pladser af andre kommuner. I 2013 forventer Mariagerfjord Kommune at benytte 1-2 pladser i andre kommuner.

10 til børn og unge (ANLÆG) Udgifter Indtægter 0 Netto Daginstitutioner APV (kvalitetsfond) Helhedsplan, Arden-området (ombygning af eksisterende bygning) Helhedsplan, Assens-området (nybygning) Der er i 2013 forslag om kr. til anlægsprojekter indenfor Fagenheden. Alle projekter, der finansieres med midler fra Kvalitetsfonden, fremgår af tabellen herunder. Projekt Godkendt budget Daginstitutioner APV Helhedsplan, Arden-området Helhedsplan, Assens-området I alt

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 11.699 Indtægter -1.701 Netto 9.998 Omfatter udgifter/indtægter til: Søskendetilskud Tilskud

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 8.717 Indtægter -1.701 Netto 7.016 Omfatter udgifter/indtægter til: Afskaffelse af lokale seniordage

Læs mere

Korrigeret årsbudget

Korrigeret årsbudget 97 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 14.530.000 10.343.000 12.296.900-1.953.900 Indtægter -1.800.000-1.300.000-1.659.402 359.402 Netto 12.730.000 9.043.000 10.637.498-1.594.498 Omfatter

Læs mere

Forbrug kr. Profitcenter DKK DKK DKK

Forbrug kr. Profitcenter DKK DKK DKK Børn og Familie Forbrug 1-3 2011 1 kr. Korr. budget 2011 1 kr. Rest. korr. budget 2011 1 kr. Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Profitcenter DKK DKK DKK Mariagerfjord kommun 172.900.190 731.223.000

Læs mere

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002)

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002) /-overslag - flere versioner (FIB002) Udvalget for Børn og Familie 858.555-139.349 Familie 189.049-38.320 Serviceudgifter 177.509-32.948 03 Undervisning og kultur 17.329-2.382 0322 Folkeskolen m.m. 17.329-2.382

Læs mere

Helhedsplan Dagtilbud Høringsforslag

Helhedsplan Dagtilbud Høringsforslag Helhedsplan Dagtilbud Høringsforslag Mariagerfjord Kommune gør en forskel for børnene Børnene gør en forskel for os Udvalget for Børn- og Familie 8. maj 2012 Indhold Baggrund for helhedsplan...3 Helhedsplan

Læs mere

Børn i børnehaverne Kort 1: Børnehaver i Mariagerfjord Kommunes Børne- og Familiedistrikter Mariagerfjord Kommune

Børn i børnehaverne Kort 1: Børnehaver i Mariagerfjord Kommunes Børne- og Familiedistrikter Mariagerfjord Kommune Børn i børnehaverne Kort 1: Børnehaver i Mariagerfjord Kommunes Børne- og Familiedistrikter Mariagerfjord Kommune 2011-2023 Børn i børnehaverne, 2. udkast Mariagerfjord Kommune 2011-2023 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

BØRNEPASNINGSPOLITIK Drift, serviceudgifter

BØRNEPASNINGSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Børneudvalget. Området omfatter udgifter til dagpleje, vuggestuer, børnehaver, integrerede daginstitutioner samt tilskud til privat pasning. Området omfatter både almindelige

Læs mere

BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIE

BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIE Udvalget for Børn og Familie soversigt. BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIE BUDGET 2014 Hele 1.000 kr. BUDGET BEVILLING NOTE DRIFT OG REFUSION UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget

Læs mere

Dagtilbud, Børn. Området Dagtilbud, børn udgør 7,2 pct. af de samlede kommunale nettodriftsudgifter og er opdelt på følgende områder:

Dagtilbud, Børn. Området Dagtilbud, børn udgør 7,2 pct. af de samlede kommunale nettodriftsudgifter og er opdelt på følgende områder: Dagtilbud, børn Området Dagtilbud, børn udgør 7,2 pct. af de samlede kommunale nettodriftsudgifter og er opdelt på følgende områder: Beløb i hele tusinde kr. (netto) 2011 priser Budget 2011 Andel i pct.

Læs mere

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt.

Anm.: Regnskab 2018 er i 2018-prisniveau; budget 2019 er i 2019-prisniveau og budget er i er i prisnvieau. += udgift; -= indtægt. Bemærkninger til budget 2020 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

INDLEDNING Energipolitik... 4 SAMMENFATNING... 5 HANDLINGSPLAN FOR Registrering af forbrug Energimærkning...

INDLEDNING Energipolitik... 4 SAMMENFATNING... 5 HANDLINGSPLAN FOR Registrering af forbrug Energimærkning... Energihandlingsplan 2009 og Energiredegørelse 2008 INDLEDNING... 4 Energipolitik... 4 SAMMENFATNING... 5 HANDLINGSPLAN FOR 2009-2012... 6 Registrering af forbrug... 6 Energimærkning... 6 Investering i

Læs mere

OPLÆG TIL Energiredegørelse for kommunale ejendomme 2009

OPLÆG TIL Energiredegørelse for kommunale ejendomme 2009 OPLÆG TIL Energiredegørelse for kommunale ejendomme 2009 INDLEDNING... 4 Energipolitik... 4 SAMMENFATNING... 5 ENERGIINDSATS 2009... 6 Information... 6 Registrering af energiforbrug... 6 Energimærkning...

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie. Bevillingsoversigt

Udvalget for Børn og Familie. Bevillingsoversigt Udvalget for Børn og Familie soversigt Bemærkninger Note Folkeskolen m.m. Hovedfunktion 03.22 Udgifter 17.329 Indtægter -2.382 Netto 14.947 1. PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) og Sproggruppen Mariagerfjord,

Læs mere

Politikområde Dagtilbud

Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2017 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

Børnepasning side 1. Indhold

Børnepasning side 1. Indhold Børnepasning side 1 Indhold 3.05 Skolefritidsordninger... 2 5.10 Fælles formål... 4 5.11 Dagpleje... 5 5.14 Daginstitutioner (institutioner kun for børn indtil skolestart... 6 5.17 Særlige dagtilbud og

Læs mere

Børne- og Familieudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, kr.): Driftsbemærkninger:

Børne- og Familieudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 10 - Dagtilbud for børn Regnskab Budget Budget 2017 2018 2019 03.22.05 Skolefritidsordninger 29.774 31.985 30.135 05.25.10 Fælles

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget. Dagtilbud - børn

Børne- og Undervisningsudvalget. Dagtilbud - børn Dagtilbud - børn Området kan opdeles i: Opgaver vedr. dagpasning kan opdeles i en række delområder. De enkelte delområder er oplistet herunder. Fælles formål Dagplejen Børnehaver Integrerede institutioner

Læs mere

Børnepasning side 1. Indhold

Børnepasning side 1. Indhold Børnepasning side 1 Indhold 3.05 Skolefritidsordninger... 2 5.10 Fælles formål... 4 5.11 Dagpleje... 5 5.14 Daginstitutioner (institutioner kun for børn indtil skolestart... 6 5.17 Særlige dagtilbud og

Læs mere

Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Daginstitutioner

Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Stevns. Benchmarking. Daginstitutioner Budgetproces 2007 og overslagsår 2008-2010. Et bæredygtigt Benchmarking Daginstitutioner Juni 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD..... side 3 AFGRÆNSNING AF OPGAVEN. side 3 METODE... side 4 DATAGRUNDLAG...

Læs mere

Børne- og Familieudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, kr.): Driftsbemærkninger:

Børne- og Familieudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 10 - Dagtilbud for børn Regnskab Budget Budget 2015 2016 2017 03.22.05 Skolefritidsordninger 25.383 32.414 28.187 05.22.07 Centrale

Læs mere

Budgettet vedr. tilskud til privatinstitutioner mv. forøget med 5,6 mio. kr., hvilket har reduceret Fælles formål tilsvarende.

Budgettet vedr. tilskud til privatinstitutioner mv. forøget med 5,6 mio. kr., hvilket har reduceret Fælles formål tilsvarende. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2018-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 10 - Dagtilbud for børn Regnskab Budget Budget 2016 2017 2018 03.22.05 Skolefritidsordninger 28.952 28.554 31.649 05.22.07 Centrale

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22)

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.1 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) 5.22.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning Denne funktion omfatter

Læs mere

Sept Januar år år år år

Sept Januar år år år år NOTAT Dato: 4. september Kapacitet og efterspørgsel på det samlede dagtilbudsområde og på distriktsniveau - Dette notat afdækker kapacitetsbehovet på dagtilbudsområdet i perioden september til januar på

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

Budgetområde 515 Dagpleje og daginstitutioner

Budgetområde 515 Dagpleje og daginstitutioner området indeholder pasningstilbud til vuggestuer, børnehaver, integrerede institutioner, fritidsklubber og privat institutioner samt socialpædagogiske fritidsforanstaltninger. Der gives desuden tilskud

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR.

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR. Udvalget for Kultur og Fritid soversigt BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID BUDGET 2014 HELE 1.000 KR. NOTE DRIFT OG REFUSION BUDGET BEVILLING UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Dagpasning

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Dagpasning Bemærkninger til regnskab Politikområdet dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling. Området består af Fagcentrets fælleskonti,

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Bies Gård og Ishuset samt 5.32 BieCentret Udgifter 2.587 Indtægter -272 Netto 2.315 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, BieCentret).

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) 127 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) BEMÆRKNINGER 128 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.737 Netto 1.737 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning, Skole og Politi). I 2013-budgettet

Læs mere

Dagpleje og daginstitutioner

Dagpleje og daginstitutioner Området dækker dagpasning af 0 6-årige i dagpleje, kommunale og selvejende daginstitutioner og puljeordninger. Tilskud privat pasning af børn i alderen 0-2 år samt specialbørnehaver. Desuden afholdes udgifter

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET Indhold Indledning... 3 Nuværende tildelingsmodel...4 Åbningstid...4 Enheder... 4 Vikar... 4 Ekstra tildelinger...4 Belastningsgrad...4 Overblik over nuværende ressourcetildeling

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Der indgår ligeledes en decentral budgetforøgelse på 16,3 mio. kr. i 2016, hvilket skyldes decentral genbevilling fra 2014 til 2016.

Der indgår ligeledes en decentral budgetforøgelse på 16,3 mio. kr. i 2016, hvilket skyldes decentral genbevilling fra 2014 til 2016. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 10 - Dagtilbud for børn Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 03.22.05 Skolefritidsordninger 28.355 28.773 32.237 05.22.07 Centrale

Læs mere

Forslag til ny skolestruktur, kompendium

Forslag til ny skolestruktur, kompendium Indstilling fra Udvalget for Børn og Familie, d. 7. marts 2008 Forslag til ny skolestruktur, kompendium Kompendiet indeholder: Side Samlet oversigt 3 Samt detaljerede gennemgange af: Havbakke distriktet

Læs mere

Dagpleje og daginstitutioner: Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent. Budget ,7 8,4 8,2 7,5 8,9 7,0 8,7

Dagpleje og daginstitutioner: Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent. Budget ,7 8,4 8,2 7,5 8,9 7,0 8,7 Dagpleje og daginstitutioner: Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211 9,7 8,4 8,2 7,5 8,9 7, 8,7 Herning 9,7 Holstebro Horsens 8,2 8,4 Randers 7,5 Silkeborg 8,9 Skive 7, Viborg

Læs mere

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013

Center for Børn og Undervisning. Frokostordning til børnehavebørn 2014. 16. juli 2013 Center for Børn og Undervisning 16. juli 2013 Frokostordning til børnehavebørn 2014 Som en del af budgetaftalen for 2013 blev det aftalt, at der udarbejdes oplæg til frokostordninger til børnehavebørn.

Læs mere

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Dagpasning Side 1 af 7 1. Det overordnede budget Politikområdet Dagpasning hører under Udvalget for Skole, Familie og Børn, og har et samlet budget på 103,7 mio. kr.,

Læs mere

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning

Dagpasning Budget Budgetbeskrivelse Dagpasning Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Dagpasning Side 1 af 6 1. Det overordnede budget Politikområdet Dagpasning hører under Udvalget for Skole, Familie og Børn, og har et samlet budget på 108,6 mio. kr.,

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid. Bevillingsoversigt

Udvalget for Kultur og Fritid. Bevillingsoversigt Udvalget for Kultur og Fritid Bevillingsoversigt Bemærkninger Bevilling Faste ejendomme Hovedfunktion 00.25 Udgifter 1.576 Indtægter 215 Netto 1.361 Ad 1-6 1. Gasværkvej 1, Hobro Værksted, kr. 68.000 2.

Læs mere

Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave 6 privatinstitutioner

Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave 6 privatinstitutioner 11.1 Dagtilbud Opgaver og målsætninger/organisation: Dagtilbudsområdet består bl.a. af: Dagplejen 12 kommunale daginstitutioner - heraf 3 med vuggestuepladser 4 selvejende daginstitutioner 1 specialbørnehave

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet

1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområde 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Udvalg Børne- og Skoleudvalget 1. Beskrivelse af opgaver indenfor dagtilbudsområdet Bevillingsområdet omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014.

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Notat vedrørende tilskud til private og kommunale Nærværende notat beskriver følgende: 1. Tilskud til private

Læs mere

ENERGIINDSATS I KOMMUNALE BYGNINGER

ENERGIINDSATS I KOMMUNALE BYGNINGER ENERGIINDSATS I KOMMUNALE BYGNINGER 2008-2010 INDLEDNING... 4 Energipolitik 4 SAMMENFATNING... 5 ENERGIMÆRKNING... 6 Bestemmelser om energimærkning 6 Gennemførelse af mærkningen 6 FINANSIERING OG GENNEMFØRELSE

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2013-2016 pr. politikområde : 11, Dagpasning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2013-priser 2013 2014 2015 2016 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 311.050 308.403

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde Politikområde: Dagpasning I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning + Rammeændringer,

Læs mere

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22)

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.1 - side 1 CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) 5.22.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning Denne funktion omfatter indtægter fra den centrale refusionsordning,

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

DAGPLEJE, DAGINSTITUTIONER OG KLUBBER FOR BØRN OG UNGE

DAGPLEJE, DAGINSTITUTIONER OG KLUBBER FOR BØRN OG UNGE Budget- og regnskabssystem 4.5.2 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2002 DAGPLEJE, DAGINSTITUTIONER OG KLUBBER FOR BØRN OG UNGE Denne hovedfunktion omfatter udgifter og indtægter

Læs mere

10 Dagtilbud for børn

10 Dagtilbud for børn 10 Dagtilbud for børn Budgettets hovedposter (netto-tal, 2013-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 10 - Dagtilbud for børn Regnskab Budget Budget 2012 2013 2014 03.22.05 Skolefritidsordninger 25.844 23.327

Læs mere

Samlede afvigelser. I alt Familie i alt 0

Samlede afvigelser. I alt Familie i alt 0 BEMÆRKNINGER TIL BØRN OG FAMILIE Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Familie 5.07 Refusion fra den centrale refusionsordning 650 5.21 Forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Den kommunale dagpleje.

Den kommunale dagpleje. Sagsnr. 28.06.00-P16-1-18 Cpr. Nr. Dato 21-10-2018 Navn Sagsbehandler Johnni Steen Helt Høringsnotat om deltidspladser i kommunens dagtilbud med generel information om deltidspladser, forældrebetaling,

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 kan opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 kan opgøres som følger: Dagtilbud Opgaver under området Dagtilbudsområdets opgave er at tilvejebringe pædagogiske pasningstilbud for aldersgruppen 0-6 år. Tilbuddene er differentieret i form af dagpleje, vuggestue og børnehaver.

Læs mere

Energiindsats i kommunale bygninger

Energiindsats i kommunale bygninger Energiindsats i kommunale bygninger 2008-2012 Indhold Indledning...4 Strategi... 4 Mål... 4 Sammenfatning...5 Energiforbruget falder mere end forventet... 5 Lån sikrer overskud fra første år... 5 Ikke

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 291060 Brevid. 2544583 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 26. april 2017 På baggrund af den seneste befolkningsprognose fra foråret 2017 har forvaltningen

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Børneudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Pasningsordninger for børn

Læs mere

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013.

I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget , der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen for 2013. Forslag til demografiske beregninger til Budget 2014 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2014-2017, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Besparelseskatalog budget

Besparelseskatalog budget Besparelseskatalog budget 2010-2014 Fagudvalg: Alle udvalg Udvalget for Børn og Familie Dagtilbud 05.25.11 511010 Dagplejen: Nedgang i pladser (befolkningsprognose) -972-972 -1.134-1.296-1.458 05.25.11

Læs mere

Mariagerfjord Kommune Skoleprognose,

Mariagerfjord Kommune Skoleprognose, Mariagerfjord Kommune Skoleprognose, 2013 - Indholdsfortegnelse 1 Prognose for hele Mariagerfjord Kommune...4 2 Arden Børne- og Familiedistrikt...10 3 Assens Børne- og Familiedistrikt...14 4 Bymarken Børne-

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015 Politikområde: 11 Dagpasning DRIFT I hele 1.000 kr., i 2015-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret 2015 371.302-87.964 283.338 Forbrug regnskab

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: LES/RIP Sagsnr.: 11/14293

NOTAT. Sagsbeh.: LES/RIP Sagsnr.: 11/14293 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ EJENDOMSCENTER NOTAT Emne: Helhedsplan for dagpasning - budget 2012-15 Til: Byrådet Dato: 22. august 2011 Sagsbeh.: LES/RIP Sagsnr.: 11/14293 1. Opsummering og anbefaling

Læs mere

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Dagpleje for de 0 2 årige Vuggestuer for de 0 2 årige Børnehave eller Landsbyordning for de 3 5 årige Skolefritidsordninger for bh.kl. 3. klasse Udvidet skolefritidsordning

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Demografi på skole- og dagtilbudsområdet - Budget

Demografi på skole- og dagtilbudsområdet - Budget BILAG 3b1 Demografi på skole- og dagtilbudsområdet - Budget 2018-21 På både skole, FFO og daginstitutionsområdet er der budgetmodeller, der fordeler midler til skolerne og institutionerne på baggrund af

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 Dagtilbudsområdet: 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 1.Åbningstid på 50 t. -765.000-765.000-765.000-765.000 2. Udvidet åbning - private -116.000-116.000-116.000-116.000 3. Privat pasning u/24 uger -94.000-94.000-94.000-94.000

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud 1. ens primære aktiviteter Afdelingen varetager pædagogisk udvikling og drift af Daginstitutionsområdet, Dagplejen, klubområdet og Støttepædagogområdet samt pædagogisk tilsyn i dagtilbud, klubber og private

Læs mere

Statistik og kapacitetsstatus for 0 6 års området til B&U møde den 17. september 2014.

Statistik og kapacitetsstatus for 0 6 års området til B&U møde den 17. september 2014. Statistik og kapacitetsstatus for 0 6 års området til B&U møde den 17. september. Opgjort august for perioden juli til september. Udarbejdet for Fagsekretariat Dagtilbud-Børn af Pladsanvisningen. STATISTIK

Læs mere

Statistik over dagtilbudspladser

Statistik over dagtilbudspladser Ishøj Kommune Statistik over dagtilbudspladser Marts 2016 Center for Dagtilbud og Skoler Marts 2016 Indhold 1. Indledning...2 2. Udviklingen i antallet af børn i kommunens dagtilbud...3 3. Ventelisteopgørelse

Læs mere

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1.

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1. Dagtilbud Børn Samlet resultat For Dagtilbud Børn forventes et mindreforbrug på 3.617.000 kr., svarende til 2,1 % af det samlede driftsbudget. Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn forventer et mindreforbrug

Læs mere

Bilag 3: Årlig kapacitetsgennemgang af dagtilbudsområdet 2018

Bilag 3: Årlig kapacitetsgennemgang af dagtilbudsområdet 2018 Bilag 3: Årlig kapacitetsgennemgang af dagtilbudsområdet 2018 Dagtilbudsprognose: Der er i marts 2018 udarbejdet en ny dagtilbudsprognose for 2018-2028. Prognosen er udarbejdet på baggrund af den nyeste

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

Bevilling 11 Dagpasning

Bevilling 11 Dagpasning Bevilling 11 Dagpasning Beskrivelse Bevilling 11 Dagpasning hører under Børne- og Skoleudvalget. Bevillingen omfatter afdelingerne Dagtilbud og Fællesudgifter, dagtilbud. Bevillingen administreres af Center

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Administrativ hovedstruktur

Administrativ hovedstruktur Administrativ hovedstruktur Kommunaldirektør Lars Clement Peter Rasmussen Lokal udvikling Borgerrådgiver Center for Byråd, Personale og Strategi Centerchef: Flemming B. Nielsen Økonomidirektør Kim Jakobsen

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår. Afvigelse mellem seneste skøn

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår. Afvigelse mellem seneste skøn Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Tabel 1: Børne- og Familieudvalget, drift 1.000 kr. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget incl. overførsler

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Dagpleje og daginstitutioner

Dagpleje og daginstitutioner 50.40.01. Dagpleje og daginstitutioner Området dækker dagpasning af 0 6årige i dagpleje, kommunale og selvejende daginstitutioner og puljeordninger. Tilskud privat pasning af børn i alderen 0-2 år. Specialbørnehaver

Læs mere

NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019

NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 318587 Brevid. 3140509 NOTAT: Kapicitetsredegørelse for dagtilbudsområdet 2019 23. april 2019 På baggrund af den seneste befolkningsprognose for Roskilde Kommune fra

Læs mere

Intro - BUL Økonomi. Anita Iversen. februar 2018 stevns kommune 1

Intro - BUL Økonomi. Anita Iversen. februar 2018 stevns kommune 1 Intro - BUL Økonomi Anita Iversen februar 2018 stevns kommune 1 Stevns Kommunes samlede driftsbudget ØU Serviceudgifter inden for servicerammen 159 mio. kr. Driftsbudget 2018 SSU Overførselsudgifter Serviceudgifter

Læs mere

Intro - BUL Økonomi Budget 2019

Intro - BUL Økonomi Budget 2019 Intro - BUL Økonomi Budget 2019 Anita Iversen august 2018 stevns kommune 1 Stevns Kommunes samlede driftsbudget ØU Serviceudgifter inden for servicerammen 159 mio. kr. Driftsbudget 2018 SSU Overførselsudgifter

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2018-2021 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 11 Dagpasning DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 364.694-87.430 277.264 Forbrug regnskab

Læs mere

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner.

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. 00.25.13 Bies Gård og Ishuset Udgifter 1.391 Indtægter -225 Netto 1.166 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. Driftsudgiften

Læs mere

MARIAGERFJORD KOMMUNE DAGTILBUD OG HANDICAP. 1. Praktikperiode Børn og Unge Pladser. Institutionsnr.: Vinkelvejens Børnehave,

MARIAGERFJORD KOMMUNE DAGTILBUD OG HANDICAP. 1. Praktikperiode Børn og Unge Pladser. Institutionsnr.: Vinkelvejens Børnehave, PRAKTIKOVERSIGT FOR REGION NORDJYLLAND LISTE OVER INSTITUTIONER I DE FORSKELLIGE KOMMUNER DER KAN ANVENDES 1. PRAKTIKPERIODE FOR PÆDAGOGUDDANNELSEN - PERIODEN AUGUST 2011- MARIAGERFJORD KOMMUNE DAGTILBUD

Læs mere

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011 Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet resultat Afvigelse Drift i alt 282.676 282.676 282.676 0 Kultur

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0-5 årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter udgifter og indtægter vedrørende dagtilbud til børn i form af en

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Dagtilbud til 0- til 5-årige er der i budget 2020 afsat 237,3 mio. kr.

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Til bevillingsramme Dagtilbud til 0- til 5-årige er der i budget 2020 afsat 237,3 mio. kr. Bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0- til 5-årige Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 30.50 Dagtilbud til 0- til 5-årige er der i afsat 237,3 mio. kr. Dertil skal

Læs mere