- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter"

Transkript

1 skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR 2014 Ompl Budget 2014 pr. 31/3 FR Børneudvalget (inkl. modpost andre udvalg) POL heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter Tilbud til børn og unge med særlige behov POL Plejefamilier og opholdssteder m.v. POL Flytning af budget fra plejefamilier og opholdssteder til forebyggende Forebyggende foranstaltninger POL A Flytning af budget fra merudgifter og tabt arbejdsforjeneste Flytning af budget fra plejefamilier og opholdssteder til forebyggende Døgninstitutioner POL Decentral forventning: Dag- og døgninstitutioner Sikrede døgninstitutioner POL Ledsagerordning til børn med nedst funktionsevne POL Familierådgivning POL Familierådgivning POL Flytning af budget vedr. to socialrådgivere Sundhedstjeneste POL Sundhedstjeneste POL Dagtilbud til børn POL Dagtilbud til børn POL Demografi Efterregulering af friplads for 2011 og Dagtilbudsstruktur (handlingsplan) Grundtilskud til musikhøjskolen Decentral forventning: Dag- og døgninstitutioner Mer/mindrebelægning i daginstitutioner Salg af dagtilbudspladser, forskydning Udbud af hobby-/beskæftigelsesartikler, børnebleer mv Revideret ESCO-forventning Åbne friarealer Privatinstitutioner Særlige dagtilbud POL Køb af særlige dagtilbud i andre kommuner Tilskud til puljeordninger og private institutioner POL Privatinstitutioner Kommunale tilskud, PAU POL Pædagogisk assistent uddannelse

2 skema 1. Forventet regnskab - kun overførselsudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl Budget 2014 pr. 31/3 FR Børneudvalget POL Tilbud til børn og unge med særlige beho POL Plejefamilier og opholdssteder m.v. POL Forebyggende foranstaltninger POL Døgninstitutioner POL Sikrede døgninstitutioner POL Merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste POL Merudgifttsydelse og tabt arbejdsfortjenestepol Mindreforbrug på merudgifter og tabt Dagtilbud til børn POL Særlige dagtilbud POL

3 skema 1. Forventet regnskab - kun anlægsudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR Budget 2014 pr. 31/3 FR Børneudvalget POL Udgifter Indtægter Tilbud til børn og unge med særlige behov U POL Døgninstitutioner U POL Dagtilbud til børn U POL Dagtilbud til børn U POL Modernisering og udvidelse af Nørrevænget Carlsvognen, nybygning Trekløveret, ny institutionsbygning inkl. sammenlægning Smørblomsten Louis Petersens Børnegård, sammenlægning Køb af ejendom, Vagtelvej 58, ombygning Solmarken - tilbygning til daginstitution Virginiavej, nye legeplads og hegn

4 601 Demografi Indmelding 1. FR: Ny prognose Ny købspris Opdateret merindtægt vedr. kø Efterspørgsel efter pladser i Frederiksberg (inkl. salg ekskl. køb ) Budget 2014: 2014 KØB år årige B år årige prognose I alt Difference årige B2014 Prognose 2014: årige prognose år Difference år I alt SALG årige B Difference 0-2 årige prognose år -150 Difference år årige B I alt årige prognose Difference Dagtilbudsprognose 2014 medfører mindreudgifter på i alt t. kr. i 2014 i forhold til budget Heraf skyldes t. kr. en lavere forventning til efterspørgslen fordelt på 150 færre vuggestuepladser og 61 færre børnehavepladser (mindreudgifter = t. kr. samt lavere forældreindtægter t. kr.). Mindreindtægter vedr. salg på t. kr. som følge af færre solgte pladser ( -14 vug plads og -13 bh pladser). Opjustering af antallet af købte pladser (9 flere vug og 1 færre bh) medfører merudgifter på t. kr. samt 44 t. kr. i merindtægter fra forældrebetalinger (64 t. kr. mere vedr. vug og 19 t. kr mindre vedr. bh). En ny lavere afregningspris vedr. køb af pladser giver mindreudgifter på 433 t. kr. Til gengæld er merindtægterne vedr. køb faldet med 453 t. kr. som følge af den nye købspris.

5 603 a Titel: udvalg/akt.: Børneudvalget 64 Merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste Flytning af aflasting fra 41 til 44 Indmelding 1. FR: Merudgifter og tabt arb.fortj Forebyggende Der forventes et mindreforbrug på merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste med 10 mio. kr. Mindreforbruget skyldes at aflastning skal konteres under Forebyggende indsatser, samt at Familieafdelingen har målrettet sin visitationspraksis på området. Merudgiften på 10 mio.kr. er opstået ved en ændring i praksis, idet Frederiksberg Kommune i lighed med andre kommuner har konteret aflastning på servicelovens 41, hvor det nu ifølge Revisionen og Social- og Integrationsministeriet skal konteres uden statsrefusion efter servicelovens 44 samt 52, stk. 3. nr. 5. Denne ændring af praksis fremgår af Rigsrevisionens beretninger til Statsrevisorerne om statens overførsler til kommuner og regioner i 2011 fra henholdsvis november 2012 og marts Det fremgår heraf, at 41 nu skal opfattes som subsidiær i forhold til de ikke statsrefusionsbærende regler i 44 og 52 stk. 3 nr. 5. I Rigsrevisionens beretning kritiserer man i øvrigt Social- og Integrationsministeriet for ikke at give de fornødne instruktioner til kommunerne herom. Det fremgår således af Rigsrevisionens beretning side 10 gennemgangen viste endvidere, at kommunerne generelt var i tvivl om, hvorvidt servicelovens 41 også er subsidiær, når det gælder støtte til aflastning. Rigsrevisionen vurderer, at det er uhensigtsmæssigt at der i kommunerne ikke er klarheder over i hvilke situationer 41 skal betragtes som subsidiær. Rigsrevisionen finder at Social- og Integrationsministeriet bør afklare, hvornår kommunerne skal betragte 41 som subsidiær i forhold til andre bestemmelser. En afklaring er afgørende for, at kommunernes udgifter på området konteres korrekt så kommunerne ikke anmoder staten om refusion for ydelser, der ikke er berettiget til statsrefusion. Ministeriet har oplyst, at ministeriet overvejer muligheden for at tydeliggøre reglerne. Revisionen har ved sit besøg i Familieafdelingen i efteråret 2013 fastslået, at 41 nu er at betragte som subsidiær med hensyn til aflastning i forhold til 44 og 52 stk. 3 nr. 5. Revisionen har derfor meddelt, at man ved sit nye besøg i sommeren 2014 forventer, at se en række udgifter konteret under 44. Familieafdelingen har som anført gennemgået sine aflastningssager og fundet frem til, at de aflastningsforhold der er bevilget andrager en årlig udgift på 10 mio.kr., hvoraf hovedparten nu skal konteres iht. servicelovens 44 og en mindre del iht. 52, stk. 3 nr. 5.

6 605 Køb af særlige dagtilbud i andre kommuner Indmelding 1. FR: Frederiksberg Kommune køber pladser i andre kommuner til børn med særlige behov, hvor kommunen ikke selv har et egnet dagtilbud. Der har været en stigende aktivitet på køb af særlige dagtilbud, hvor der p.t. købes pladser til 15 børn. Et uændret niveau i resten af året ville betyde merudgifter på 3 mio. kr. Det er vurderingen, at ikke alle børn fortsat vil have behov for pladser købt i andre kommuner, hvorfor der er estimeret en helårseffekt på 13 pladser. Budgettet er givet ud fra en forudsætning om ca. 9 helårspladser, og der er derfor en forventning om et merforbrug på 1,9 mio. kr. i 2014 og frem. Ved et stigende antal børn i Frederiksberg Kommune, må der forventes en absolut stigning i antallet af børn med særlige behov. For at standse udgiftsvæksten til køb i andre kommuner, vil forvaltningen frem til august og drøftelserne vedr. budget , afdække mulighederne for i større udstrækning at tilbyde relevant og kvalificeret egne tilbud i Frederiksberg Kommune til en billigere pris pr. plads.

7 Modernisering og udvidelse af Nørrevænget Indmelding 1. FR: Nørrevænget Trekløveret Projektet om modernisering og udvidelse af Nørrevænget, havde i 2013 et mindreforbrug på 1,171 mio. kr., der skyldtes en fejlkontering af anlægsudgifter på driften. Dette mindreforbrug er overført til 2014, og de 0,2 mio. kr. skal bruges til uforudsete merudgifter på projektet. De resterende 0,971 mio. kr. søges overført til at dække merforbruget på projektet Trekløveret, ny institutionsbygning inkl. sammenlægning.

8 Carlsvognen, nybygning Indmelding 1. FR: Frederiksberg Kommune har garanteret Carlsberg, at der senest den 1. april 2015 foreligger en lokalplan for Carlsberg-området, hvor Carlsvognen ligger. Der skal derfor i 2014 og primo i 2015 bruges penge på projektudvikling og arkitektkonkurrence. Budgettet i 2016 nedjusteres tilsvarende med 1,5 mio. kr.

9 Trekløveret, ny institutionsbygning inkl. sammenlægning Indmelding 1. FR: Den nye institution Trekløveret er færdig til august Der er et forventet merforbrug, der skyldes ekstra krav, der kom med byggetilladelsen/lokalplanen, ekstrabevilling på totalrådgiver tillægsaftale på kr. 1,514 mio. kr. + der mangler penge til ekstraarbejder der er opstået under byggeriet + 0,2 mio. kr. til støjværn mod naboer. I alt skal der søges en tillægsbevilling på 2,025 mio. kr. Der søges ikke tillægsbevilling i 1. FR 2014, men der udarbejdes særskilt sag om bevilling. 0,971 mio. kr. dækkes af mindreforbrug i 2014 på Modernisering og udvidelse af Nørrevænget. 1,054 mio. kr. dækkes af mindreforbrug i 2014 på Solmarken - tilbygning til daginstitution.

10 Smørblomsten Indmelding 1. FR: Byggeriet af den nye institution Smørblomsten er kommet senere i gang end planlagt, pga. vanskelige kontraktforhandlinger og problemer på byggepladsen. Ibrugtagningstidspunktet er rykket til medio december 2014, derfor forventes der betalinger, der falder i 2015.

11 Louis Petersens Børnegård, sammenlægning Indmelding 1. FR: Udbygning af Louis Petersens Børnegård starter op med projektering i marts/april 2014 og varer 10 måneder frem. Byggeprocessen starter op lige før jul, og forventet ibrugtagning er sat til primo august Forsinkelsen skyldes, at der har manglet personale til at igangsætte projektet. Derfor flyttes en stor del af budgettet fra 2014 til 2015.

12 Køb af ejendom, Vagtelvej 58, ombygning Indmelding 1. FR: Frederiksberg Kommune overtager bygningen på Vagtelvej i Der er budgetteret med, at der projekteres i 2016 og bygges i Der er behov for at fremrykke 0,3 mio. kr. fra 2017 til 2014 til at finansiere arbejdet med lokalplanen, som er en forudsætning for købet.

13 Solmarken - tilbygning til daginstitution Indmelding 1. FR: Fordelingen af friareal mellem boligforeningen og børneinstitutionen er i gang, og kommunen vil udlægge en del af friarealet og lave p-pladser. Projekteringen påbegyndes i efteråret. Det vurderes, at det samlede projekt kan gennemføres med et mindreforbrug på 1,719 mio. kr. i 2015, som skal bruges til at finansiere det resterende merforbrug på Trekløveret, i alt 1,054 mio. kr., og til et nyt projekt, hvor den nybyggede daginstitution på Virginiavej 9-13 skal have oprettet et hegn og en legeplads, estimeret til 0,665 mio. kr. Ansøgning om bevilling vedr. Trekløvrets merforbrug og nyt projekt vedr. Virginiavej sker i en særskilt sag.

14 613 Mer/mindrebelægning i daginstitutioner Indmelding 1. FR: Daginstitutionerne i Frederiksberg Kommune modtager en regulering af deres budget, hvis de har haft færre eller flere børn indmeldt, end de er normeret til. Denne regulering for mer- eller mindrebelægning pr. barn er lavere end en gennemsnitlig plads, og da merindskrivningen var meget høj i 2012 betød dette et mindreforbrug på 6,4 mio.kr. i Det samme blev forventet for 2013, hvor budgettet ved 1. FR 2013 blev nedskrevet tilsvarende med 6,4 mio.kr. Ved 3. FR 2013 viste den faktiske aktivitet for 2013, at der ikke kunne forventes den samme grad af merindskrivning i daginstitutionerne i 2013, som i Derfor kunne det forventede mindreforbrug på 6,4 mio.kr. ikke realiseres, men derimod kun 4,4 mio.kr. For 2014 forventes yderligere en nedgang i merbelægning, der skyldes flere faktorer, dels har endnu flere institutioner fået justeret deres normering, og er blevet opnormeret for at tilpasse deres budget til de faktiske indmeldte, og dels er der en nedgang i antallet af indmeldte. Dette betyder, at det formodes, at der vil mangle 2,3 mio. kr. i 2014 og frem.

15 614 Virginiavej, nye legeplads og hegn Indmelding 1. FR: Den nybyggede institution på Virginiavej (Midgården) skal have opført en ny legeplads og et nyt hegn. Til dette estimeres et forbrug på 0,500 mio.kr., herudover skal der bruges 0,165 mio. kr. til dækning af kompensation for nedtagne legeredskaber på naboinstitutionen. Det totale forbrug på 0,665 mio. kr. dækkes af mindreforbrug på Solmarken. Anlægsbevilling søges i særskilt sag.

16 615 Salg af dagtilbudspladser, forskydning Indmelding 1. FR: Ved afregningen af salg af dagtilbudspladser til andre kommuner for 2. halvår 2013, blev der ved en fejl oprettet kreditnotaer på regnskabsår 2014, selvom den oprindelige indtægt var registreret på år Dette betyder, at der er sket en forskydning på 700 t.kr., der mangler i indtægter i 2014.

17 620 Efterregulering af friplads for 2011 og 2012 Indmelding 1. FR: Udgifter Indtægter I 2014 forventes merindtægter på 4,0 mio. kr. vedrørende tilbagebetaling fra forældre, der uberettiget har modtaget økonomisk friplads. Der er i 2014 udsendt krav til forældre for i alt 5,8 mio. kr. vedrørende efterregulering af fripladser i Derudover udsendes senere i 2014 krav til forældre vedrørende efterregulering af fripladser i Kravet er på nuværende tidspunkt ikke gjort op, men forventningen er, at der vil indkomme indtægter i 2014 vedrørende efterreguleringen for 2012 på i størrelsesordenen 4,2 mio. kr. Da indtægtsbudgettet i 2014 for efterregulering af friplads er 6,0 mio. kr., forventes merindtægterne således at udgøre 4,0 mio. kr. Eftersom indtægtsbudgettet på 6,0 mio. kr. til efterregulering af friplads ligger forkert placeret på udgiftskonti, flyttes budgettet over på den korrekte indtægtskonto.

18 621 Dagtilbudsstruktur (handlingsplan) Indmelding 1. FR: Forsinkelse effektivisering Handlingsplan Ved budgetforliget for 2012 blev der vedtaget en effektivisering angående dagtilbudsstruktur. Den vedtagne effektivisering for 2014 var på 4,321 mio. kr. Der er indhentet 2,508 mio. kr. af effektiviseringen. Der resterer således 1,813 mio. kr. af effektiviseringen. I effektiviseringen var forudsat, at den nye institution på Trekløverets grund samt den nye institution på Smørblomstens grund (Frederiksvej) ville stå færdige 1. januar De to anlægsprojekter er blevet forsinkede, idet Ny Trekløveret forventes klar august 2014, mens Ny Smørblomsten forventes klar medio december På grund af forsinkelserne forventes den resterende effektivisering på 1,813 mio. kr. ikke at kunne indhentes i Ved budgetforliget for 2013 blev der vedtaget en effektivisering angående fortsat fremme af bæredygtig struktur på dagtilbudsområdet. I effektiviseringen var forudsat, at udbygningen af institutionen Godthåb ville være færdig 1. januar Udbygningen er blevet forsinket, og Godthåb forventes nu først at kunne modtage flere børn fra 1. maj 2015, jf. sag 77 på Kommunalbestyrelsens møde den 17. marts Effektiviseringen på 0,482 mio. kr. forventes derfor ikke at kunne indhentes i Ovenstående udfordring på 2,295 mio. kr. i 2014 forventes håndteret indenfor dagtilbudsområdets samlede driftsbudgetramme. Det vurderes, at der vil være lavere udgifter til genhusning end oprindeligt forudsat samt at det lavere pres på udbygning med nye pladser vil resultere i færre etableringsomkostninger på driftsrammen. Dertil kommer tilbagehold i fællesomkostninger.

19 623 Decentral forventning: Dag- og døgninstitutioner Indmelding 1. FR: døgninstitutioner dagtilbud institutioner For de kommunale og selvejende daginstitutioner inkl. dagplejen og Magnoliahuset forventes for 2014 et samlet mindreforbrug, der ligger inden for grænserne af institutionernes adgang til overførsel af mindreforbrug mellem regnskabsår. I 2013 var der et mindreforbrug på 3,9 mio. kr. på daginstitutionerne svarende til en forbrugsprocent på 99,4. På baggrund af de kommunale institutioners forbrug pr. februar 2014 forventes der for 2014 et tilsvarende mindreforbrug på 3,9 mio. kr. For døgninstitutionerne forventes der et mindreforbrug på 0,3 mio. kr.

20 624 Pædagogisk assistent uddannelse Indmelding 1. FR: Der forventes et mindreforbrug på 0,9 mio. kr. på budgettet til pædagogiske assistent elever. Mindreforbruget skyldes primært bonus og præmier for elever. Da reglerne vedrørende bonus og præmier er blevet ændret, således at kommunen for elever, der er startet efter 1. januar 2014, ikke vil modtage bonus og præmier, forventes der ikke et mindreforbrug i 2015 og frem.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo juni Børneudvalget (inkl.

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug pr. Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg skema 2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 2. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/6 FR 2014

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 610 Opholdssteder

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter 3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Børneudvalget (inkl.

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Børneudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Børneudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. budget Ompl. TB Budget Korr. budget Forbrug ultimo august 3. FR Afvigelse

Læs mere

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 20.517

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.080

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget (inkl. modposter på andre

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Undervisningsudvalget (inkl. modposter

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg.

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg. Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. FR Dette bilag indeholder en detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område henvises

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

1. forventet regnskab - Serviceudgifter

1. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 1. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo januar 1. FR Afvigelse

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun anlægsudgifter og -indtægter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Bilag 3f - Børneudvalget, serviceudgifter

Bilag 3f - Børneudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3f - Børneudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Børneudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 928.872

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Dette bilag indeholder en kort gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder 1 Anbringelser 114.653 77.517 129.921 15.268

Læs mere

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, serviceudgifter

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Læs mere

Samlede afvigelser. Dagtilbud Dagplejen drift (er indberettet i 2010-budgettet) Fripladser i Dagplejen 0 Fripladser i Daginstitutioner 0

Samlede afvigelser. Dagtilbud Dagplejen drift (er indberettet i 2010-budgettet) Fripladser i Dagplejen 0 Fripladser i Daginstitutioner 0 Udvalget for Børn og Familie Afvigelse 1. kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Familie Plejefamilier og opholdssteder m.v. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 30-05- Detaljeret budgetopfølgning pr. 31-05- for det specialiserede børneområde. Korr. Budget Forbrug i perioden Procent Forv. forbrug i hele Forv. Mer(-) eller mindreforbrug Samlet resultat

Læs mere

budget uden o/u budget med o/u

budget uden o/u budget med o/u Børn-, Unge- og Fritidsudvalget 1. Resume Oprindeligt Korrigeret Korrigeret Forventet Budget budget budget budget resultat afvigelse Drift I 1.000 kr. med o/u uden o/u ifht. budget uden o/u Drift i alt

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere

Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter

Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3a - Magistraten, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug marts 1. FR Afvigelse Magistraten (inkl. modposter på andre udvalg) U 785.547 211.630

Læs mere

kr. grundet mindreforbrug på 0-6 års området centrale budgetposter.

kr. grundet mindreforbrug på 0-6 års området centrale budgetposter. NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 4. økonomiske redegørelse 2016, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 30. september 2016 på Børneudvalgets

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser. skema

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser. skema skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget 2014 Ompl. 2014 TB Budget 2014 Korr. Budget 2014 Forbrug pr. 31/3 FR 2014 Afvigelse 2014 TB 1. FR 2014

Læs mere

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014

Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014 Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011 Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet resultat Afvigelse Drift i alt 282.676 282.676 282.676 0 Kultur

Læs mere

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013 FR

Læs mere

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3b - Bolig- og Ejendomsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 15 i 16-priser Opr. budget Ompl. TB Budget Korr. budget Forbrug ultimo august 3.

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. tet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.615

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Udvalget for familie og institutioner

Udvalget for familie og institutioner Indholdsfortegnelse Udvalget for familie og institutioner...2 11.528 Børn, Unge og Familier drift...3 11.322 Skoleområdet drift...4 11.322 Skoleområdet anlæg...4 11.525 Dagtilbud til børn og unge drift...5

Læs mere

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3e - Kultur- og Fritidsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget 2018 Forbrug september 2018 3. FR 2018 Afvigelse 2018 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18.

Beretning 2010 for politikområderne: Regnskab Afvigelse til opr. budget Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739 2.980 238.096 245.494 256.779-18. Beretning 2010 for politikområderne: Kultur og Fritid Børn-, Unge- og Sundhedsudgifter Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion): (i 1000 kr.) Oprindeligt Regnskab opr. Kultur og Fritid 59.719 58.077 56.739

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) 127 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) BEMÆRKNINGER 128 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.737 Netto 1.737 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning, Skole og Politi). I 2013-budgettet

Læs mere

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen

Bilag 2A: Afvigelser på service med modpost på kassen Magistraten 12.282 12.182 Udvalget ekskl. modposter -1.489-1.589 104 Politisk organisation -75-75 103B DUT - folkeafstemnning om patentdomstol -180-180 103C Portobesparelse ved folkeafstemning -240-240

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Budgetkontrol pr Udvalget for Børn og Unge

Budgetkontrol pr Udvalget for Børn og Unge (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Udvalg Regnskab 2016 Vedtaget budget Korrigeret budget (1) Forventet regnskab Afvigelse i forhold til korr. Budget Drift Serviceudgifter i alt 928,1 947,1 947,9

Læs mere

Budgetopfølgning pr Børne- og Ungeudvalget

Budgetopfølgning pr Børne- og Ungeudvalget (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Regnskab 2018 Vedtaget budget 2019 Korrigeret budget 2019 (1) Forventet regnskab 2019 Afvigelse i forhold til korr. Budget Drift Serviceudgifter i alt 972,9

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion ,

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion , Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab Forventet rest budget* Drifts og statsrefusion 659.077 661.747

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes det, at forbruget er lig med det korrigeret

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug august 1. FR Afvigelse Undervisningsudvalget (inkl. modposter på andre udvalg)

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget

1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget skema 1. forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 14 i 15- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2015 Ompl. 2015 2015 Budget 2015 pr. 28/2 FR 2015 2015 TB 1. FR 2015

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget skema 2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 2. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/6 FR 2014

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udvalg / Aktivitet Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser

Læs mere

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr.

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr. Socialudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug før omplaceringer på 23,7 mio. kr. Hvis omplaceringerne vedtages, ender det samlede merforbrug på 20,2 mio. kr. Merforbruget

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Bilag 1 Udvalgsgennemgang af 3. forventet regnskab

Bilag 1 Udvalgsgennemgang af 3. forventet regnskab Bilag 1 Udvalgsgennemgang af 3. forventet regnskab Dette bilag indeholder en kort gennemgang af 3. forventede regnskab på for drifts- og anlægsudgifterne. 1. Drift På driften forventes der samlet set et

Læs mere

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3j - Sundheds- og Forebyggelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 1000

Læs mere

Oprindeligt budget. Korrigeret. budget uden o/u. budget. med o/u

Oprindeligt budget. Korrigeret. budget uden o/u. budget. med o/u Børn-, Unge- og Fritidsudvalget 1. Resume Oprindeligt Korrigeret Korrigeret Budget resultat afvigelse Drift I 1.000 kr. med o/u uden o/u ifht. uden o/u ifht. uden o/u Drift i alt 279.261 271.825 278.869

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Dagsordenpunkt. Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Regnskab 2015 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget Beslutning Gennemgang af sagen Det endelige regnskab 2015 for Børne- og Undervisningsudvalgets område er nu

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,2 mio. kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt bidraget

Læs mere

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg skema 2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 2. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/6 FR 2014

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår. Afvigelse mellem seneste skøn

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår. Afvigelse mellem seneste skøn Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Tabel 1: Børne- og Familieudvalget, drift 1.000 kr. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget incl. overførsler

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Socialudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. før politiske omplaceringer. Efter

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Bilag 3c - Undervisningsudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 300 Skoler 431.716

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Dato 11-08-2016 j./sagsnr. 28.00.00-Ø00-3-16 Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Notat udarbejdet af: Henrik Brink-Olesen Generelt om budgettildelingen på området

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere