Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald"

Transkript

1 TM Veje og Grønne områder Affald og Genbrug Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr Brevid Ref. ANSE Dir. tlf Budgetindstilling 2012 for renovationsområdet 30. maj 2011 Forslag til gebyrer for renovation 2012 Indstillingsarket omfatter brugerfinansierede udgifter forbundet med: Private husholdningers andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af husholdningsaffald Virksomheders andel af den kommunale administration i forbindelse med planlægning, vejledning og registrering af erhvervsaffald Kommunens udgifter til løn i forbindelse med administration af anmeldepligten for jordflytninger fra såvel bolig- som erhvervsarealer Indsamling og behandling af dagrenovation, genanvendeligt papir, pap og glas samt behandling af storskrald og haveaffald fra private husholdninger samt kampagner rettet mod private husholdninger Indsamling af farligt affald via farvehandlerordning, kanylebokse og områdepladser rettet mod private husholdninger Roskilde Kommunes andel af driften af KARA/NOVEREN s genbrugspladser til brug for både private husholdninger og virksomheder Roskilde Kommunes andel af omkostninger til drift af nationale affalds- og dataregistre Renovationsområdet har pr. 31. december 2011 som resultat af den hidtidige drift opsparet godt 36 millioner kr. på mellemregningskontoen. Dette beløb forventes ved årsskiftet 2011/2012 at være vokset til omkring 44 millioner kr. Baggrunden er bl.a., at affaldsmængderne er stagneret og ikke vokser som tidligere antaget. Der er i budget 2012 indarbejdet en nedskrivning af mellemregningskontoen på ca. 10 mio. kr. Budgetforslaget er i forhold til tidligere ændret således at omkostninger til løn, uddannelse og information er fordelt forholdsmæssigt på de øvrige områder. Dette sker i henhold til en ændret fortolkning af affaldsbekendtgørelsen. Samlet er der er afsat godt kr. til information generelt, herunder midler til husstandsomdelt information. Borgerpanelundersøgelser har vist, at der fortsat er et stort ønske om information på papir. 160 Fælles formål Dette område omfatter administrationsomkostninger som fx porto, information og konsulenthjælp vedrørende husholdningsaffald, samt tilsvarende omkostninger i forbindelse med den kommunale administration af erhvervsaffaldsområdet.

2 Side2/7 Siden 1. januar 2011 er der afsat kr. til administration af anmeldepligten for jordflytninger på renovationsområdet. Udgifterne fordeles på baggrund af de hidtidige erfaringer på henholdsvis private husholdninger og virksomheder. Samlet budget på området omfatter driftsindtægter på godt 8 mio. kr. og driftsudgifter på godt kr. Herved sikres en rimelig afskrivning af de opsparede midler. 161 Dagrenovation Dette område indeholder bl.a. omkostninger til indsamling og behandling af dagrenovation. Dagrenovation (restaffald) indsamles en gang om ugen fra den enkelte husholdning eller tilmeldte virksomhed. Affaldet køres til behandling på KARA/NOVEREN. Der var i april 2011 tilmeldt sække og containerenheder, hvor en containerenhed svarer til 110 liter. Siden 1. januar 2011 har sommerhuse og kolonihaver som udgangspunkt været tilmeldt en ordning med ugetømning i perioden 1. april til 30. september. Alle sommerhuse er i februar 2011 blevet spurgt om de ønsker tømning hele året. Ca. 10 % har ønsket tømning hele året. Der er budgetteret med kr. til indsamling og kr. til forbrænding af dagrenovation og transportudligning mellem interessentkommunerne. Samlet budget på området omfatter driftsindtægter på godt 27 mio. kr. og driftsudgifter på godt 33 mio. kr. Herved sikres en rimelig afskrivning af de opsparede midler. 162 Ordninger for storskrald og haveaffald Området omfatter drift af ordninger for storskrald, herunder ringe- og refusionsordning, hvor området dækker omkostninger til bortskaffelse samt bl.a. indkøb af kompostbeholdere og afholdelse af arrangementer som fx skidt er godt. I forbindelse med kommunesammenlægningen i 2007 besluttet, at alle husholdninger kan låne en kompostbeholder af kommunen. Der er i 2012 afsat til indkøb af beholdere svarende til knap 700 beholdere. Refusionsordningen for storskrald er en ordning for boligforeninger, grundejerforeninger og lignende. Foreningerne kan få refunderet deres omkostninger til behandling af storskrald, hvis det er sorteret korrekt. Foreningerne skal selv sørge for leje af containere og kørsel. Ordningen kan sidestilles med, at alle borgere kan køre til genbrugspladsen i egen bil og aflevere affald gratis. Der er budgetteret med omkostninger til behandling af affald fra foreninger på godt 1, 4 mio. kr. Ringeordning for storskrald er et tilbud til alle husholdninger svarende til refusionsordningen, hvor kommunen betaler for behandling af korrekt sorteret affald, mens brugerne betaler for transporten. Der er indgået kontrakt med en vognmand om en fast pris for afhentningen, der afregnes direkte med brugerne. Der er budgetteret med omkostninger til behandling af affald på godt kr.

3 Side3/7 Også i 2012 forventes afholdt et arrangement på Stændertorvet i lighed med Skidt er godt. Konceptet vil naturligvis blive tilpasset årets temaer for området samt erfaringer fra tidligere. Der er budgetteret med omkostninger på godt kr. Samlet budget på området omfatter driftsindtægter på godt kr. og driftsudgifter på godt kr. Herved sikres en afskrivning af de opsparede midler. 163 Ordninger for glas, papir og pap På dette område indgår omkostninger til indsamling af papir fra kommunens husholdninger, tømning af kuber til glas og papir samt tømning af papcontainere. Ud over den faste afhentning af papir på bopælen har borgerne mulighed for at aflevere papir og glas på kommunens ca. 220 områdepladser. På en områdeplads er opstillet kuber til indsamling af glas og papir. Der er lavet en aftale med kommunens renovatører om, at henkastet affald på pladserne skal fjernes, når der tømmes for genbrugsmaterialer. Enkelte områdepladser, hvor der erfaringsmæssigt henkastes affald, bliver jævnligt heraf nogle dagligt - tilset med henblik på oprydning. På ca. 25 områdepladser er der desuden opstillet containere til indsamling af pap som supplement til genbrugspladsen. Områdepladserne bør have fast underlag, så det er muligt at feje for glasskår mv. Der er endnu pladser, hvor dette ikke er tilfældet. Der er derfor afsat et beløb på godt kr. årligt til at etablere fast belægning på pladser, der stadig mangler. Kommunen sælger indsamlede genbrugsmaterialer. Der er budgetteret med en indtægt på salg af materialer på godt kr. Samlet budget på området omfatter driftsindtægter på godt 4 mio. kr. og driftsudgifter på godt mio. kr. Herved sikres en rimelig afskrivning af de opsparede midler. 164 Farligt affald Private borgere har mulighed for at aflevere farligt affald til detailhandlerordningen og på genbrugspladsen. Udgifterne forbundet med ordningerne finansieres over renovationsafgiften. Indsamling af batterier fra husholdninger foregår i forbindelse med indsamling af papir. Omkostningen til indsamling af batterier ligger under funktion 085 og er finansieret af DUT-midler. De samlede omkostninger til ordninger for batterier udgør ca kr. Omkostningen er dette område uvedkommende Omkostninger i forbindelse med farligt affald afleveret på genbrugspladserne, ligger under funktion 165. Virksomheder har mulighed for at aflevere op til 200 kg farligt affald på genbrugspladsen om året. Dette er indeholdt i opkrævningen af erhvervsaffaldsgebyret. Desuden har virksomheder mulighed for at aflevere 25 kg klinisk risikoaffald på genbrugspladsen. Samlet budget på området omfatter driftsindtægter på godt kr. og driftsudgifter på godt kr. Herved sikres en rimelig afskrivning af de opsparede midler.

4 Side4/7 I forbindelse med udarbejdelse af budget 2012 for renovationsområdet er der sket en overførsel af 5 mio. fra mellemregningskontoen for område 164 til område 165. Begrundelsen er, at aflevering af farligt affald de senere år primært sker via kommunens genbrugspladser, og hvor omkostningen således er tilsvarende større. 165 Genbrugspladser KARA/NOVEREN driver 14 genbrugspladser, som kommunens borgere kan benytte. 3 pladser ligger i Roskilde Kommune. Fra 1. januar 2010 har der været adgang til pladserne uden brug af sygesikringsbevis. Fra samme dato havde virksomheder adgang til pladsen svarende til private husholdninger, såfremt det anvendte køretøj max. vejer kg. + en lovlig trailer. Udgiften til virksomheders brug af genbrugspladsen opkræves via erhvervsaffaldsgebyret, som er differentieret i forhold til branchekoden. Principperne for beregning er tidligere forelagt politisk. Interessentkommunerne dækker alle omkostninger for det afleverede affald via opkrævninger fra KARA/NOVEREN. Omkostningerne er i henhold til en række undersøgelser på pladserne i 2010 fordelt med 77 % til private husholdninger og 23 % til virksomheder. Samlet budget på området omfatter driftsindtægter på godt 30 mio. kr. og driftsudgifter på godt 31 mio. kr. På dette område har der således været et merforbrug, som hentes hjem over en rimelig periode. På dette område er desuden indregnet anlægsudgifter til genbrugspladsen på Vestre Hedevej i Roskilde, som blev taget i drift i Anlægsudgifterne udgør ca. 8 mio. kr. 085 Bærbare batterier Siden 1. januar 2010 har det ikke længere været muligt at gebyrfinansiere indsamling af bærbare batterier, som i stedet skal finansieres af producenterne. Som beskrevet under område 164 er området finansieret af DUT-midler. Endvidere skal kommunerne særskilt opgøre udgifterne til indsamling af batterierne, herunder til planlægning, etablering, drift og administration. Samlet budget på området er ca kr. Erhvervsaffald Opkrævning af erhvervsaffaldsgebyr forventes pr. 1. januar 2012 at ske ud fra en endnu ikke vedtaget model, hvor de virksomheder, der ønsker at benytte genbrugspladsen selv skal tilmelde sig. Da der endnu ikke foreligger noget konkret er beregning af erhvervsaffaldsgebyr 2012 sket med udgangspunkt i tilsvarende fra 2010 og Når der ligger et egentligt beregningsgrundlag, vil forvaltningen fremsende nye gebyrer til vedtagelse. I 2010 og 2011 er opkrævning sket ud fra oplysninger fra CVR (Det Centrale Virksomhedsregister). I Roskilde Kommune er ca virksomheder registreret med et p-nummer (produktionssted). En række virksomheder er dog undtaget ud fra en branchekode eller en virksomhedsform, idet det er vurderet, at disse ikke producerer affald. Virksomheder, der kan dokumentere en årsomsætning på under kr. eller som lukker deres virksomhed i løbet af 2012 kan desuden fritages. Der er mulighed for at få fritagelse for en del af gebyret. Den fremtidige opkrævning af erhvervsaffaldsgebyret er medio 2011 endnu uafklaret, idet der er mange modsatrettede ønsker til en løsning, hvor virksomhederne tilmelder sig brug af genbrugspladserne.

5 Side5/7 Gebyret i 2012 dækker endvidere virksomheders andel af udgifter til den nationale affaldsdatabase og regulativsystem. Desuden dækker gebyret som nævnt virksomheders mulighed for at bruge KARA/NOVEREN s genbrugspladser samt omkostninger i den kommunale administration og information, der vedrører erhverv. Gebyrer Gebyrerne for indsamling af dagrenovation skal svare til de faktiske omkostninger, der er forbundet med at drive ordningerne inden for området set over en kortere årrække. Takster opdeles i en fast takst, der omfatter funktionsområderne: Fælles formål, Storskrald og haveaffald, Ordninger for glas, papir og pap, Ordninger for farligt affald og Genbrugspladser. Bærbare batterier er som nævnt ikke gebyrfinansierede. Det faste gebyr differentieres i 5 grupper, som er opgjort i henhold til anvendelseskoden efter BBR (bygge- og boligregister). Det er stuehuse, fritliggende enfamiliehuse og række, kæde og dobbelthuse - typisk parcelhuse, der opkræves 100 %. Det er etageboligbebyggelse fx boligforeninger, der opkræves 70 %, og det er ungdomsboliger/kollegier, der opkræves 60 % af det faste gebyr. Siden 1. januar 2011 er sommerhuse blevet opkrævet svarende til 50 %. Kolonihaver blev i 2011 opkrævet svarende til 25 %. I 2012 er det faste gebyr ud fra en vurdering af kolonihavers brug af ordningerne fastsat til 18 %. Dertil kommer et variabelt gebyr, der gradueres efter valg af størrelse på dagrenovationsbeholder. Baggrunden for denne fordelingsnøgle er dels undersøgelser, der viser sammenhængen mellem boligtyper og affaldsdannelse. For kolonihaver skal det bemærkes, at den enkelte husholdning allerede er opkrævet som helårsbeboelse på hjemadressen. Det er frivilligt for virksomheder, om de vil deltage i den kommunale dagrenovationsordning. Medio 2010 deltager ca. 500 virksomheder i den kommunale renovationsordning. Ekstra afhentning er et tilbud i de tilfælde, hvor borger eller virksomhed fx i forbindelse med fester el.lign. ønsker ekstra affald afhentet ekstraordinært. Den ekstra afhentning er takseret, så den dækker renovatørens timeløn for ekstra afhentning. I forhold til adgangsforhold, der ikke følger bilag 1 til Regulativ for husholdnings- og erhvervsaffald, er der beregnet en tillægsydelse, som betaling for særlige ressourcer i form af mandskab og materiel, som sikrer at affaldet kan hentes sundheds- og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. I enkeltstående tilfælde, hvor adgangsforhold ikke følger bilag 1 i Regulativ for husholdnings- og erhvervsaffald, er der beregnet et særgebyr, som betaling for særlige ressourcer i form af mandskab og materiel, som sikrer at affaldet kan hentes sundheds- og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Som en service til ejendomme, der ikke har mulighed for at placere deres materiel indenfor en afstand af 40 meter fra det sted, hvor renovationsbilen kan holde, gives mulighed for at placere materiel op til 80 meter fra skel eller det

6 Side6/7 sted, hvor renovationsbilen kan holde. Muligheden forudsætter en ændring af Regulativ for husholdningsaffald, som fremlægges politisk i efteråret Mellemregningskontoen for renovationsområdet Ved udgangen af 2011 havde renovationsområdet et samlet tilgodehavende i kommunekassen på kr. Dette forventes ved årsskiftet 2011/2012 at udgøre godt 44 mio. kr. Renovationsområdet skal hvile i sig selv indenfor en kortere årrække. Det betyder, at der ikke må opspares midler inden for området, og at der ikke må overføres beløb fra renovationsområdet til andre områder. Der er derfor i budget 2012 kalkuleret med, at der tilbageføres godt 10 mio. kr. til borgerne i form af mindre opkrævning på de faste og variable gebyrer end de faktiske omkostninger. Det er valgt ikke at nedskive mellemregningskontoen yderligere i 2012 med henblik på, at renovationstaksten de næste år ikke skal svinge op og ned, men i stedet fastholdes på stort set samme beløb. Teknisk Forvaltning indstiller at det samlede budget 2012 for renovationsområdet baseres på driftsindtægter på kr. og driftsudgifter på kr. med den ovenstående fordeling på funktioner 1. at det opsparede beløb på mellemregningskontoen nedskrives med godt 10 mio. kr. i at renovationstaksterne for de private husholdninger fastsættes til (alle beløb er ekskl. moms): Fast gebyr pr. husholdning i kr. 100 % Stuehuse, kæde-, 70 % Etageboliger og 60 % Kollegier/ 50 % Sommerhuse 185 % Kolonihaver ekskl. moms række- og dobbelthuse, enfamilie-boliger (typisk parcelhuse) anden helårs beboelse Ungdomsboliger Fælles formål 153,54 107,48 92,12 76,72 27,64 Storskrald og 36,03 25,22 21,62 18,02 6,49 haveaffald Glas, papir og pap 30,77 21,54 18,46 15,39 5,54 Farligt affald 0,62 0,43 0,37 0,31 0,11 Genbrugspladser 705,35 493,75 423,21 352,68 126,96 I alt 926,31 648,42 555,79 463,16 166,74 Variabelt gebyr for dagrenovation Størrelse beholder Ugetømning i kr. ekskl. moms Ugetømning ved sommerhuse og kolonihaver i kr. ekskl. moms 110 liter sæk 774,58 451, liter beholder 950,51 554, liter beholder 1.153,29 672, liter beholder 1.332,45 777, liter beholder 1.671,08 974, liter beholder 1.868, ,98

7 Side7/7 600 liter beholder 2.129, , liter beholder 2.369, , liter beholder 2.593, , liter beholder 2.671, ,34 3. at ekstra afhentning af dagrenovations- og papirbeholdere fastsættes til (alle beløb er ekskl. moms): Gebyr for ekstra afhentning Dagrenovation samt papir pr. afhentning i kr. ekskl. moms Størrelse beholder 110 liter sæk samt alle 2-hjulede beholdere ( liter) 48, liter-800 liter (4-hjulede beholdere) 96,00 4. at taksten for ekstra-sække i 2011 fastholdes på 24 kr. (ekskl. moms). 5. at tillægsydelsen for afstand (40-80 meter) fastsættes til 200 kr. pr. beholder el. sæk pr. år ekskl. moms 6. at erhvervsaffaldsgebyret i 2011 fastsættes til (alle beløb er ekskl. moms): Opkrævningskategorier Gebyr ekskl. Moms Øvrige virksomheder Håndværkere og anlægsgartnere (0-1 ansatte) Håndværkere og anlægsgartnere (2-10 ansatte) Håndværkere og anlægsgartnere (> 10 ansatte) at tillægsydelsen for brug af særlige ressourcer fastsættes til 975,50 kr. pr. time ekskl. moms 8. at særgebyret for brug af særlige ressourcer fastsættes til 975,50 kr. pr. time ekskl. moms 9. at tillægsydelsen for afstand (40-80 meter) fastsættes til 200 kr. pr. beholder el. sæk pr. år ekskl. moms

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604

NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 NOTAT Den 25. august 2015 Init. MOG Sagsnr. 14-02604 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2016 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2016 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Affaldsgebyrer i 2012 for virksomheder og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010

Affaldsgebyrer i 2012 for virksomheder og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 By- og Udviklingsforvaltningen Affaldsgebyrer i 2012 for og private i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 Renovation, Administration Juni 2011 Affaldsgebyrer for. Forudsætninger:

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016

BILAG TEKNIK- OG MILJØUDVALGET TAKSTER I 2016 TAKSTER I Administration, bolig 1309 af 18/12/2012, Kapitel 8. Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter dække udgifterne på funktion 1.38.60 Generel administration

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Benævnelse: Administration, bolig Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 BILAG 1b Takster på affaldsområdet og etablering af lille innovativt affaldsanlæg Benævnelse: Administration, bolig Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal disse gebyrindtægter

Læs mere

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8

Miljøbeskyttelsesloven, nr. 879 af 26/06/2010, 48 og Affaldsbekendtgørelsen, nr af 18/12/2012, Kapitel 8 Bilag 1: Forslag til takster på affaldsområdet i Administration, bolig fastsættelsen følger Miljøstyrelsens bekendtgørelser, hvorfor taksten Sammen med indtægterne fra gebyret Administration, erhverv skal

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet

Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet Indhold Indledning... 1 Husholdningsaffald... 1 Dagrenovation... 2 Restaffald... 2 Madaffald... 2 Dispensationsmulighed for ejendomme som i dag har 14

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014 Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2019-22 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2018 2019 Kr. inkl. moms RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en

Læs mere

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr

NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr NOTAT Den 26. august 2016 Init. MOG Sagsnr. 16-00290 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2017 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2017 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

KLIMA- OG MILJØUDVALGET

KLIMA- OG MILJØUDVALGET RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt i områderne: administration (fælles formål), storskrald og haveaffald, papir,

Læs mere

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere.

Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter set over en periode skal balancere. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af alle udgifter og indtægter i forbindelse med affaldshåndtering og rottebekæmpelse. Området er et hvile i sig selv område, som betyder at udgifter og indtægter

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger:

Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger: Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2014 i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 31. december 2012 Affaldsgebyrer for private. By- og Udviklingsforvaltningen

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2011. Indholdsfortegnelse

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2011. Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Indholdsfortegnelse Administration, bolig... 2 Administration, erhverv... 3 Dagrenovation, bolig... 4 Dagrenovationslignende affald, erhverv... 5 Storskrald

Læs mere

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab.

Nærværende notat forholder sig til status på takstområdet med udgangen af september 2012 og det forventede regnskab. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Bilag 9 - Takstfinansieret drift Baggrund Bevillingen Takstfinansieret drift ligger i 2012 under bevillingstypen Efterspørgselsstyrede

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2017-20 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2016 2017 AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms I løbet af 2017 bliver gebyrstrukturen på affaldsområdet ændret med implementeringen af den

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00

Natur og Miljøudvalget 2018,00. FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 412,00 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller organisk affald

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-09-2009 Dato: 28-08-2009 Sag nr.: ØU 201 Sagsbehandler: Poul Jessen Petersen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282

Forventet regnskab 2011. Budget 2011. Budget 2012 Udgifter, indsamling 274 324 289 286 282 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljø NOTAT Til TMU Affaldsgebyr 2012 - supplerende oplysninger TMU har på mødet den 14-11-2011 ønsket et notat med en række supplerende oplysninger

Læs mere

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt 2018 2022 for affald I henhold til affaldsbekendtgørelsens 54 skal omkostningerne ved den enkelte indsamlings- og anvisningsordning efter opdelingen i det

Læs mere

Godkendt af Byrådet xx. oktober 2012 KOGEBOG FOR TAKSTPRINCIPPER OG TAKSTFASTSÆTTELSE PÅ AFFALDSOMRÅDET. VEJ, TRAFIK OG AFFALD AUGUST 2012 VER. 4.

Godkendt af Byrådet xx. oktober 2012 KOGEBOG FOR TAKSTPRINCIPPER OG TAKSTFASTSÆTTELSE PÅ AFFALDSOMRÅDET. VEJ, TRAFIK OG AFFALD AUGUST 2012 VER. 4. KOGEBOG FOR TAKSTPRINCIPPER OG TAKSTFASTSÆTTELSE PÅ AFFALDSOMRÅDET. VEJ, TRAFIK OG AFFALD AUGUST 2012 VER. 4.0 Indledning Nærværende kogebog gør rede for takstfastsættelsen på affaldsområdet og principperne

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger:

Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger: Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2015 i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 31. december 2012 By- og Udviklingsforvaltningen Renovation, Administration

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

Natur og Miljøudvalget 2017

Natur og Miljøudvalget 2017 Affald Genbrug FÆLLESBEBYGGELSER Administrationsgebyr pr. lejlighed 406,50 Anmeldelse af jordflytning Gebyr pr. ejendom, uanset art - Miljøbeskyttelsesloven 48 12,00 Dagrenovationsbeholder til rest eller

Læs mere

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse

Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer. Sag nr. 10/31121. Bilag 1 Sagsbeskrivelse Dagsordenstekst til KMU-sag om erhvervsaffaldsgebyrer Sag nr. 10/31121 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning Virksomhederne i Ringsted Kommune skal betale et erhvervsaffaldsgebyr gældende for 2011. Gebyret

Læs mere

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald

TU BILAG 2. Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt 2016 2020 for affald I henhold til gældende affaldsbekendtgørelsens 54 skal omkostningerne ved den enkelte indsamlings- og anvisningsordning efter opdelingen

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Gebyrer Gebyrblad 2018 (2. behandling 19. september 2017) Incl. moms 1.000, ,00. Excl. moms

Gebyrer Gebyrblad 2018 (2. behandling 19. september 2017) Incl. moms 1.000, ,00. Excl. moms Gebyrer 208 Helårs Beskrivelse Placering Frekvens Volumen Genbrugspladsgebyr.000,00.250,00 Restaffald Skel 4 dages tømning 40 l. 424,00 530,00 Restaffald Skel 4 dages tømning 90 l. 58,40 648,00 Restaffald

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2009/02983 Dato: 01-12-2009 Sag: Affaldsgebyrer for erhverv 2010 Sagsbehandler: Per Hauge Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Ny lovgivning betyder, at der

Læs mere

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune.

Indholdsfortegnelse. I takstbladet finder du priser for affaldsløsninger for private borgere i Aarhus Kommune. AFFALDS Indholdsfortegnelse.. Indledning... 2 Almindelige beholdere... 3 2- og 4- hjulede beholder - Enfamiliehus.... 3 2- og 4- hjulede beholder - Etageejendomme... 3 2- og 4- hjulede beholder - Sommerhus

Læs mere

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen.

Containere og stativer til dagrenovation købes og betales af ejendommen. Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2018 (kr. inkl. moms) Husholdningsaffald fra haveboliger 110 liter sæk 1.050 140 liter beholder 1.100 190 liter beholder 1.230 240 liter beholder 1.410 Containere

Læs mere

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510

Mad- og restaffald Ugentlig tømning 240 liter 2-kammerbeholder 1.510 Hvidovre Kommunes gebyrer på renovationsområdet 2019 (kr. inkl. moms) HUSHOLDNINGSAFFALD FRA HAVEBOLIGER Dagrenovation 110 liter sæk 1.110 140 liter beholder 1.180 190 liter beholder 1.320 240 liter beholder

Læs mere

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse

SOMMERHUSE. Priser for tømning. Eksempel: Standardløsning for sommerhuse SOMMERHUSE Affaldsprisen er sammensat af to gebyrer. Grundgebyret fastsættes som udgangspunkt ud fra ejendommens BBR-oplysninger. Hvis sommer huset benyttes hele året, betales grundgebyr som en almindelig

Læs mere

Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2016

Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2016 Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2016 iht. Affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 18. december 2012 Affaldsgebyr for private Forudsætninger: - Alle oplysninger

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2015 Gebyrer 2016 Grundgebyr fordelt

Læs mere

Bilag 2: Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald

Bilag 2: Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt for affald Bilag 2: Bemærkninger til udgiftsbudget og gebyrindtægt 2020 2024 for affald I henhold til affaldsbekendtgørelsens 54 skal omkostningerne ved den enkelte indsamlings- og anvisningsordning efter opdelingen

Læs mere

Forudsætninger: By- og Udviklingsforvaltningen. Renovation, Administration. Dato 1. juni 2017 Sagsnr. 16/7401 Løbenr /16

Forudsætninger: By- og Udviklingsforvaltningen. Renovation, Administration. Dato 1. juni 2017 Sagsnr. 16/7401 Løbenr /16 Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2017 i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 18. december 2012 Forudsætninger: Registrering af oplysninger: Alle

Læs mere

Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger:

Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger: Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2018 i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 18. december 2012 Affaldsgebyrer for private. Forudsætninger: Registrering

Læs mere

Affaldstakster 2019 En-familie boliger

Affaldstakster 2019 En-familie boliger Affaldstakster 2019 En-familie boliger Villaer, række- og parcelhuse AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for en-famillieboliger (villaer, parcelog

Læs mere

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser

Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser Affaldstakster 2019 Fællesbebyggelser AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for fællesbebyggelser, etageejendomme og andelsboligforeninger i Vejle

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 1.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 1.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning

Bilag 2. Baggrund for koncept for gebyropkrævning Bilag 2 Baggrund for koncept for gebyropkrævning Indledning Bilag 1 Koncept for gebyrstruktur på affaldsområdet beskriver hvordan alle gebyrer på affaldsområdet bliver fastsat. Konceptet er udarbejdet

Læs mere

Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2019

Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2019 Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2019 i.h.t. affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 18. december 2012 23. juli 2018 - Sagsnr. 18/18766 - Løbenr. 186372/18

Læs mere

Godkendt af Byrådet xx. oktober 2013. Kogebog for gebyrprincipper og takstfastsættelse på affaldsområdet.

Godkendt af Byrådet xx. oktober 2013. Kogebog for gebyrprincipper og takstfastsættelse på affaldsområdet. Kogebog for gebyrprincipper og takstfastsættelse på affaldsområdet. Vej, trafik og affald september 2013 Ver. 4.1 Indledning Nærværende kogebog gør rede for takstfastsættelsen på affaldsområdet og principperne

Læs mere

Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder

Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder Enfamiliehuse, række, kæde- og dobbelthuse, stuehuse til landbrug samt mindre etageboliger Scenarie A: 2 stk. 2-delt 240 liter beholder Borgeren har mulighed for at gå op eller ned i beholder størrelse:

Læs mere

AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms

AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Kr. inkl. moms AFFALDSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE 2016 2017 Kr. inkl. moms Faste gebyrer Gammel ordning årligt Enfamilieboliger total (100 pct.) 1.832,68 1.510 534,03 131 heraf storskrald, haveaffald 29,95 29 178,30

Læs mere

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald

Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Bilag 3 Væsentlige ændringer i Allerøds regulativ for husholdning- og erhvervsaffald Regulativ for husholdningsaffald Allerød Kommune Natur og Miljø Affaldsgruppen Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Renovation

Budgetopfølgning 2 Renovation Budgetopfølgning 2 Pr. 31. maj Det brugerfinansierede område Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2 mio. kr. Mindreforbrug = - Merforbrug = + Over- /underskud Afv. øvrig drift I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2015 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2015 2 Boligbidrag 2015 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2015 6 Ekstra tømninger 2015 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2015 7 Vask af beholdere

Læs mere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere

AFFALDSTAKSTER Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere Boligbidrag Papir- og haveaffaldsbeholdere AFFALDS 2014 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2014 2 Boligbidrag 2014 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2014 6 Ekstra tømninger 2014 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2014 7 Vask af beholdere

Læs mere

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007.

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 30. august 2007 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har besluttet, at skraldespandene skal væk fra fortovet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

Affaldsgebyrer i 2013 for private husstande i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr af 31. december 2011

Affaldsgebyrer i 2013 for private husstande i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr af 31. december 2011 Affaldsgebyrer i 2013 for private husstande i Kolding Kommune i. h. t. affaldsbekendtgørelse nr. 1415 af 31. december 2011 By- og Udviklingsforvaltningen Renovation, Administration Affaldsgebyrer for private.

Læs mere

Regulativændringer - 2015 - Husholdningsaffaldsregulativ

Regulativændringer - 2015 - Husholdningsaffaldsregulativ Regulativændringer - 2015 - Husholdningsaffaldsregulativ Præcisering af definition: Punkterne er inddelt efter relevans Ændret beskrivelsen af SØNDERBORG FORSYNING Specificeret forskellen på container

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål om erhvervsaffaldsgebyr 2013

Ofte stillede spørgsmål om erhvervsaffaldsgebyr 2013 Ofte stillede spørgsmål om erhvervsaffaldsgebyr 2013 Hvorfor skal jeg betale erhvervsaffaldsgebyr i 2013? Folketinget har besluttet, at alle landets kommuner skal opkræve affaldsgebyrer fra erhvervsvirksomheder

Læs mere

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for kommunale virksomheder og institutioner i

Læs mere

PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms

PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms Langeland Forsyning A/S Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Tlf. 6351 6800 CVR nr. 32565093 Email: post@langeland-forsyning.dk PRISER FOR AFFALD 2016 Alle priser inklusive moms Langeland Affald ApS CVR 32567134

Læs mere

Beløb i kr p/l 2019-p/l

Beløb i kr p/l 2019-p/l Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Budget - Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. 2018-p/l 2019-p/l 2018 2019 2020 2021 2022 Brugerfinansieret drift Udgifter 265.630 293.962 286.633

Læs mere

4300 Holbæk Att.: Borgmester Søren Kjærsgaard Cc.: Direktør Erik Kjærgaard Andersen

4300 Holbæk Att.: Borgmester Søren Kjærsgaard Cc.: Direktør Erik Kjærgaard Andersen Dato 10.10.2014 Sagsbeh RPK Holbæk Kommune Kanalstræde 2 4300 Holbæk Att.: Borgmester Søren Kjærsgaard Cc.: Direktør Erik Kjærgaard Andersen Holbæk Forsyning A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Kundeservice@holfor.dk

Læs mere

Affaldstakster 2019 En-familie boliger

Affaldstakster 2019 En-familie boliger Affaldstakster 2019 En-familie boliger Villaer, række- og parcelhuse AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for en-famillieboliger (villaer, parcel-

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning -669-1.484

Læs mere

Takster for husholdningsaffald

Takster for husholdningsaffald Holbæk forsyning Takster for husholdningsaffald Gebyrskema for husholdning Gebyrene er gældende fra 1. januar 2016 i henhold til regulativ for husholdningsaffald Gebyrer 2017 Gebyrer 2018 Grundgebyr fordelt

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2014-2017 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2014-priser 2014 2015 2016 2017 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 6.908 6.552

Læs mere

Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2017

Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2017 Forudsætninger og principper for affaldsgebyrer for private husstande i Kolding Kommune 2017 i.h.t. affaldsbekendtgørelse nr. 1309 af 18. december 2012 Affaldsgebyrer for private Forudsætninger: Registrering

Læs mere

Bilag Principper for affaldsgebyrer

Bilag Principper for affaldsgebyrer Bilag Principper for affaldsgebyrer Indhold Baggrund... 2 Forudsætninger for gebyrstruktur... 2 Lovmæssige krav... 3 Mulighed for opdeling af gebyret til forskellige brugergrupper... 3 Dagrenovation mad-

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

FORSLAG TIL RENOVATIONSTAKSTER 2018

FORSLAG TIL RENOVATIONSTAKSTER 2018 FORSLAG TIL RENOVATIONSTAKSTER 2018 Periode Beholdert ype Takst 2017 incl. Takster incl. Moms Forslag 1 Forslag 2 Administrationsbidrag Årligt 100 100 100 Restaffald Uge 14- dage 140 l 1.146 1.146 1146

Læs mere

Plads til 2 ugers affald

Plads til 2 ugers affald Plads til 2 ugers affald vælg den rigtige beholder Mindre slid på vejene Bedre for økonomien Bedre for miljøet Plads til 2 ugers affald Her kan du se, hvilke affaldsbeholdere du kan vælge mellem til din

Læs mere

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner

Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner Affaldstakster 2019 Kommunale virksomheder og institutioner AffaldGenbrug, Vejle Kommune Velkommen I dette takstblad finder du priser for affaldsløsninger for kommunale virksomheder og institutioner i

Læs mere

Takster Bilag 1. for Teknik- og Miljøudvalgets område. Side 1 BY, ERHVERV OG MILJØ. Dato: 22. august 2016

Takster Bilag 1. for Teknik- og Miljøudvalgets område. Side 1 BY, ERHVERV OG MILJØ. Dato: 22. august 2016 Bilag 1 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 22. august 2016 Tlf. dir.: 4477 0164 E-mail: tha2@balk.dk Sagsid: 00.30.10-P19-1-16 Takster 2017 for Teknik- og Miljøudvalgets område Side 1 Renovation Beløbene er inkl.

Læs mere

Det er vognmand Mlarsen, der i dag kører begge ordninger for Gladsaxe Kommune.

Det er vognmand Mlarsen, der i dag kører begge ordninger for Gladsaxe Kommune. GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 3 - Udbud af Farligt affald NOTAT Dato: 14. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen og Anja Hoff Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe Kommune har i dag

Læs mere

Takster Tømning af samletanke i Vordingborg Kommune kan tilbydes til følgende priser m/moms:

Takster Tømning af samletanke i Vordingborg Kommune kan tilbydes til følgende priser m/moms: Takster 2017 Teknik- og Miljøudvalget TØMNING AF SAMLETANKE Tømning af samletanke i Vordingborg Kommune kan tilbydes til følgende priser m/moms: Tømning til og med 2.000 liter Takst pr. tømning 1.405,00

Læs mere

FORSLAG TIL RENOVATIONSTAKSTER 2017

FORSLAG TIL RENOVATIONSTAKSTER 2017 FORSLAG TIL RENOVATIONSTAKSTER 2017 Periode Beholdert ype Takst 2016 incl. moms Takster incl. Moms Forslag 1 Forslag 2 Administrationsbidrag Årligt 150 150 100 Restaffald Uge 14- dage 140 l 1.146 1.146

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 16 Affald og Rotter I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 55-907 -1.602-1.602

Læs mere

Svendborg uden affald 2022

Svendborg uden affald 2022 Svendborg uden affald 2022 Svendborg Kommune skal ændre på ordningerne for husholdningsaffald for at øge mængden af affald som genanvendes. Det nationale mål er, at der skal genanvendes minimum 50% af

Læs mere

Foreløbige takster 2018

Foreløbige takster 2018 BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 8. august 2017 Tlf. dir.: 4477 0164 E-mail: tha2@balk.dk Sagsid: 00.30.10-P19-7-16 Foreløbige takster 2018 for Teknik- og Miljøudvalgets område Side 1 Renovation Beløbene er

Læs mere

Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen

Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen Punkt 7. Godkendelse af principper for gebyrer for benyttelse af nedgravede containere i tætbyen 2017-043449 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at godkender principper for gebyrer for benyttelse

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 AFFALDS 2016 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2016 2 Boligbidrag 2016 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 Ekstra tømninger 2016 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2016 7 Vask af beholdere

Læs mere

Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles omkostninger kommunale institutioner (UDGÅET)

Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles omkostninger kommunale institutioner (UDGÅET) Takstforslag renovation 2015 Årlig pris/pris pr. ydelse Renovation/genbrug 2015 2015 2014 2014 Ex moms Inkl moms Ex moms inkl moms Fælles omkostninger boliger (uden over/underdæk) 538 672 531 664 Fælles

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) Genanvendelse 1 Haveaffald 100 Gebyrblad 2013 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. ) 2013 2012 Genanvendelse 1 Haveaffald 100 100 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 560 560 3 Stort brændbart 660 660 Deponeringsegnet

Læs mere