Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder"

Transkript

1 Det kommunale tilsyn med undervisningen på Grennessminde Tornevangsvej Birkerød Juni 2017 Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder 1. Rudersdal Kommune fører undervisningstilsyn på Grennessminde Birkerød, som tilbyder specialundervisning og dagbehandling samt STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) for i alt 35 elever pr. 1 maj 2017 på specialskolen, fordelt på klassetrin, samt 4 STUelever. Eleverne er fordelt på 5 huse: Oasen, Haven, Udsigten, Skovbrynet og Lunden. Lunden og Skovbrynet er heldagstilbud, mens Udsigten er for elever i 10 kl. og STU-elever. Alle elever har særlige vanskeligheder og behov, og til skolen visiteres blandt andet børn og unge med diagnoser som ADHD, autismespektrumsforstyrrelser, hjerneskader, tilknytningsforstyrrelser, socio-emotionelle forstyrrelser samt sent udviklede børn og unge. Se for yderligere information. 2. Tilsynsførende: Pia Juhl Andersen Konsulent for Rudersdal Kommune mobil: mail: pja@rudersdal.dk Tilsynet gennemføres to gange årligt i overensstemmelse med overenskomsten om undervisning, der er indgået mellem Grennessminde og Rudersdal Kommune. Tilsynet i juni 2017 er aftalt dels som et indledende møde med ledelsen d. 5/6, og derefter heldagsskolebesøg d. 7. juni 2017 med deltagelse af daglige aktiviteter og rutiner, overværelse af undervisningen, samtaler med lærere og elever. 3. PPR i Rudersdal kommune yder ifølge overenskomsten hjælp i forbindelse med psykologisk pædagogisk vurdering. PPR i Rudersdal kommune yder ifølge overenskomsten hjælp i forbindelse med psykologisk pædagogisk vurdering. Den tilknyttede psykolog er på skolen hver torsdag eftermiddag i 4 timer. Psykologen følger skolens elever og rådgiver personalet, og så varetager han alle PPR-opgaver vedrørende elever fra Rudersdal Kommune. varetager alle PPR-opgaver vedrørende elever. Grennessminde samarbejder med en logopæder efter behov. I dette skoleår har de brugt tilbuddet en enkelt gang. Jeg har som tilsynsførende modtaget meddelelser vedr. magtanvendelser. Også PPR i Rudersdal underrettes herom, ligesom elevens forældre og hjemkommune bliver det.

2 4. Personale: Antal ansatte på nuværende tidspunkt 17 ansatte med pædagogiske arbejdsopgaver. Heraf 9 lærere, 7 pædagoger, 1 kurator. Der samarbejdes med 7 faste vikarer. Ledelsesmæssig strategi dette skoleår har som i sidste skoleår været at have en kerne af fastansatte medarbejdere, og dertil vikarer på kortere kontrakter. For tiden blandt andet to lærerstuderende og en psykologistuderende. Der afholdes årligt 4 pædagogiske dage hvor eleverne holder fri en hel fredag. Desuden holdes ca. 10 medarbejdermøder om året. Møderne varer en time fra kl , og husene skiftes til at være vært for møderne. Indsats i første halvår af skoleåret ift. personale var implementering af en ny skabelon til statusskrivelser på eleverne, idet vi har valgt at ændre på vores måde at beskrive eleven, så vi nu lægger os op ad DUBU-skemaet. Vi arbejder fortsat med materialet. DUBU står for Digitalisering - Udsatte Børn og Unge, og formålet med systemet er at fremme sammenhængen og kvaliteten på området for arbejdet med udsatte børn og unge ved hjælp af den socialfaglige metode "Integrated Children's System" (ICS). 5. Skolen afvikler de nationale test og folkeskolens afgangsprøver for de elever, som vurderes at have mulighed for at deltage. En elev kan fritages herfor i samarbejde med forældrene. 29 elever er i målgruppen til national test dette skoleår. 6 elever har gennemført med gode resultater. Når elever fritages, sker dette i samarbejde med forældre og hjemkommune. Beslutningen indskrives i et mødereferat i forbindelse med statusmøde, og registreres i databasen under den enkelte elev. Afholdelse af folkeskolens afgangsprøve sker i samarbejde med Birkerød Skole, Rudersdal Kommune. Det er skolens overordnede mål, at eleverne går til afgangsprøver, når det er muligt. Skolen skaffer selv censorer til både mundtlige og skriftlige prøver. I 2017 er ingen elever tilmeldt FSA. 6. Dokumentation: Der udarbejdes to gange årligt en statusskrivelse på den enkelte elev, proceduren er følgende: Der sendes oplæg til statusmøde forud for mødet, oplægget indeholder en beskrivelse af elevens status fagligt, socialt og personligt, og forslag til mål for alle tre områder for den kommende periode. Efter mødet konverteres oplægget til en statusskrivelse, som også indeholder referat og aftaler fra mødet. I perioderne mellem møderne anvender underviserne forskellige læringsplaner og evalueringsværktøjer. 7. Magtanvendelser: I indeværende skoleår har der indtil videre haft 4 magtanvendelser. Det drejer sig om en elev fra Skovbrynet og en fra Oasen. Hver magtanvendelse er rapporteret til tilsynet.

3 8. Fravær: Elevernes fremmøde registreres dagligt i en protokol i skolens database, således at elevens fremmøde er synligt til enhver tid. 9. Timetal og fagrækken: På Grennessminde undervises alle elever i dansk, matematik og engelsk, hvor de også har et fagligt mål, medmindre andet er aftalt. Undervisning i den øvrige fagrække foregår ved projekt- og temaundervisning. Hvis det er tilfældet, vil det fremgå af dokumentationen om eleven, hvad der er fritaget for. Hvert år registreres timetallet i hvad der hedder grundskoleindberetning. 10. Undervisningsmaterialer: På Grennessminde findes et mindre internt bibliotek, hvor der findes diverse undervisningsmaterialer. En af underviserne varetager biblioteksfunktionen, som i høj grad består i at sørge for indkøb af materialer og information til underviserne om, hvilke nyanskaffelser der måtte være. Læreren hjælper også gerne de enkelte undervisere med at finde egnede materialer. Foruden materialerne på biblioteket benyttes it-undervisningsprogrammer blandt andet fra Clio og NOTA, som en del elever anvender i undervisning med udgangspunkt i praktiske aktiviteter, fx købmandsbutik, opmåling, natur og teknologiprojekter i naturen mm. Undervisningstilsyn Tilsynet d. 7. juni 2017 foregik denne gang i Haven. Haven har ni elever og tre undervisere. Da der sker ændringer hen over sommerferien, kommer tilsynet på et tidspunkt, hvor det er aftalt at to medarbejdere skal flytte til et andet team, og to elever også skal skifte hus. Eleverne er i alderen år, der er fire piger og fem drenge. Den ene dreng er dog på julemærkehjem frem til 9. juni Eleverne går i 6., 7. og 8. klasse i skoleåret 2017/2018. Underviserne er Birgitte Bloch, læreruddannet, Peter Andrew Lee som bliver færdiguddannet lærer i juni 2017 og som bliver fastansat på skolen fra 1. august 2017, samt Morten Olsen, som er uddannet pædagog. Birgitte og Morten har været på skolen i en længere årrække, Peter i dette skoleår. Undervisningsplaner /elevplaner Ugeplaner for alle huse ligger på skolens hjemmeside. De fortæller, hvilke fag eleverne skal have, samt hvilke aktiviteter, der skal arbejdes med. Elevernes læringsplaner udformes to gange årligt. Læringsplanen er et dokument, der løbende skrives ind i. Læringsplanerne rummer forslag til materiale til støtte for læringen. Læringsplanerne skal ses i tæt sammenhæng med statusbeskrivelserne, idet der i læringsplanerne følges op fagligt på de områder, statusbeskrivelsen angiver. Læringsplanerne beskriver elevens kompetencer og faglige forløb, der bringer eleven videre til næste udviklingstrin.

4 Dispensationer, fritagelser Skolen fritager elever for afgangsprøver, når dette ikke giver mening for eleven. Her anvendes en skabelon, der underskrives af forældre og skoleleder. Vedr. andre fritagelser besluttes dette på statusmøder og føres til referat. Det er et opmærksomhedspunkt at lave en mere ensartet struktur for fritagelser fra fag. Indtryk fra skoledagen Besøget i Haven blev indledt med fælles morgenmad, hvor det kort blev gennemgået, hvad dagens program indeholdt. Dette fremgik også af ugeskemaet på væggen. Underviserne brugte morgensamlingen til at lade eleverne tjekke ind, og en af eleverne benyttede muligheden til at bede om en snak alene med en underviser. I løbet af dagen kunne jeg observere, at eleverne har en ualmindelig god relation med personalet. Der var en frisk, uhøjtidelig og ligefrem tone, der gav indtryk af et trygt og tillidsfuldt miljø. Underviserne er meget opmærksomme på de enkelte elever og deres følelsesmæssige tilstand og griber hurtigt og professionelt gribe ind, så problemer løses. Skoledagen synes at have en fast struktur og genkendelige for enkelte elever i en sådan grad, at de er blevet trætte af tavlen på væggen, som fortæller om, hvem der gør, hvad hvornår. Men generelt ser det ud til, at eleverne er indforstået og respekterer den faglige struktur for dagens aktiviteter. Hver dag begyndte dog med læsetræning. De fleste læste Dingo, som har flere læseniveauer. Eleverne har hver deres bås, hvor den enkelte elevs mål i de enkelte fag fremgår, hvordan eleven skal nå målene, dvs. hvilke værktøjer eleven skal bruge, samt konkrete opgaver, som eleven kan sætte hak ved, når målene mestres.

5 Det meste at formiddagen gik med at hver elev arbejdede med hver deres læringsplan, som var meget differentieret. Underviserne gik rundt til de elever, som havde brug for støtte. Der arbejdes også meget på IPad hver elev har en til rådighed. Hver dag har en elev madtjansen, og alle hjælper med oprydning. Om eftermiddagen blev der arbejdet med forforståelse til den forestående lejrtur til Silkeborg. Der blev vist billeder af søerne, kalk og Himmelbjerget det sidste skulle eleverne bygge i pap. Dagen afsluttes med at fodre geder og spille brætspil. Normalt vil der stå idræt på skemaet, men hallen var optaget på tilsynsdagen. Konklusion Eleverne har en skoledag, der svarer til den folkeskolen tilbyder. Underviserne er dygtige til relationsarbejde de både ser og lytter til det enkelte barn. Den enkelte elev bliver mødt af en differentieret undervisning, som er tilpasset den enkelte elevs faglige niveau. Undervisningen krydres mellem fælles aktiviteter, interaktioner med naturen og praktiske gøremål, som tilgodeser elevens faglige og sociale træning. Det er ikke svært at se og høre, at eleverne stortrives. Pia Juhl Andersen

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder Det kommunale tilsyn med undervisningen på Grennessminde Tornevangsvej 97 3460 Birkerød Juni 2018 Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder 1. Tilsyn: Rudersdal Kommune fører

Læs mere

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder Det kommunale tilsyn med undervisningen på Grennessminde Tornevangsvej 97 3460 Birkerød 29. november 2017 Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder 1. Rudersdal Kommune fører

Læs mere

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder Det kommunale tilsyn med undervisningen på Grennessminde Tornevangsvej 97 3460 Birkerød Juni 2019 Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder 1. Tilsyn: Rudersdal Kommune fører

Læs mere

Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune

Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune 1. Tilsyn med interne skoler Skoleafdelingen fører tilsyn med undervisningen og økonomien på de interne skoler i Holstebro Kommune.

Læs mere

Specialafdeling Egely

Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely henvender sig til elever, der har brug for vidtgående specialundervisning samt en specialpædagogisk tilgang, der kan imødekomme de udfordringer eleverne kommer

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Jydeholmen

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Jydeholmen Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Jydeholmen Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet skal sikre, at undervisningen i dagbehandlingstilbuddet eller anbringelsesstedet

Læs mere

B. Tilsynsførende, navn og myndighed: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning:

B. Tilsynsførende, navn og myndighed: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: Tilsyn med Tilsynet er gennemført med baggrund i nedenstående lovgivning og vejledning: Folkeskoleloven Bekendtgørelser om specialundervisning Overenskomsten med Odsherred Kommune Tilsynet med specialundervisning

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune

Visitationsprocedurer Vejen Kommune Visitationsprocedurer Vejen Kommune Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal skolen gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2 Visitationsproceduren i Dagtilbud & Skoleafdelingen...

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf.: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf.: 99 66 88 02 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020

Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Visitationsprocedurer Vejen Kommune 2019/2020 Hvem kan visiteres til et specialtilbud?... 2 Hvad skal Vejen Kommunes Folkeskoler og Friskoler gøre, når en elev skal visiteres til et specialtilbud?... 2

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken d. 31.10.2014

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken d. 31.10.2014 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken d. 31.10.2014 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst og Bekendtgørelse nr. 702 af 23/06/2014:

Læs mere

Undervisningsoverenskomst mellem. Lolland Kommune. XXOpholdssted

Undervisningsoverenskomst mellem. Lolland Kommune. XXOpholdssted Undervisningsoverenskomst mellem Lolland Kommune og XXOpholdssted 1. Overenskomstens grundlag Denne undervisningsoverenskomst er jfr. Folkeskolelovens 20 stk. 5 indgået imellem Lolland Kommune og opholdsstedet/anbringelsesstedet

Læs mere

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe

Arbejdsgrundlag. for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen. Inddeling og målgruppe Arbejdsgrundlag for Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen Inddeling og målgruppe Gruppe 1 og Gruppe 2 på Holmegårdsskolen er et specialundervisningstilbud til børn i Hvidovre Kommune. Målgruppen er

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen i Brammingskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen i Brammingskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen i Brammingskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 557007 Skolens navn: Friskolen i Bramming 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Christel

Læs mere

TILSYN 2015/2016 HELDAGSSKOLEN BRÅBY APS.

TILSYN 2015/2016 HELDAGSSKOLEN BRÅBY APS. Center for Børn & Undervisning TILSYN 2015/2016 HELDAGSSKOLEN BRÅBY APS. Dato: 17. december 2015 Notat udarbejdet af: Finn Sonne Holm Konsulent REFERAT AF ANMELDT TILSYN DEN 12. NOVEMBER OG DEN 17. DECEMBER

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Basens Uddannelsescenter på Strandboulevarden d.16.1.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Basens Uddannelsescenter på Strandboulevarden d.16.1.2015 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Basens Uddannelsescenter på Strandboulevarden d.16.1.2015 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst

Læs mere

Vejledning om reglerne for sygeundervisning

Vejledning om reglerne for sygeundervisning Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Vejledning om reglerne for sygeundervisning 17.

Læs mere

B. Tilsynsførende, navn og adresse: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: alpædagogisk bistand, i det omfang der er behov 2000 Frederiksberg

B. Tilsynsførende, navn og adresse: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: alpædagogisk bistand, i det omfang der er behov 2000 Frederiksberg Afsnit 1: Oplysning om institutionen A. Navn på opholdssted/institution og overenskomstpart Behandlingshjemmet Solbjerg Søndre Fasanvej 16 2000 Frederiksberg B. Tilsynsførende, navn og adresse: C. Pædagogisk-psykologisk

Læs mere

Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008. Brøndagerskolen

Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008. Brøndagerskolen Børne- og Undervisningsforvaltningen/SH + ÅB + LFB November 2008 Brøndagerskolen Generelt om Brøndagerskolen Brøndagerskolen er en kommunal specialskole for børn og unge med autisme og generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere

Tilsyn med undervisningen på Dagskolen Nordjylland.

Tilsyn med undervisningen på Dagskolen Nordjylland. Frederikshavn, september 2014. Tilsyn med undervisningen på Dagskolen Nordjylland. Navn på institution og overenskomstpart: Dagskolen Nordjylland Frederikshavn Kommune Knivholtvej 24 Center for Skole og

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Skovbærskolen. Virksomhedsoplysninger Indledning. 3. Formål. 3. Beliggenhed. 3. Målgruppe. 4. Visitation. 4. Pædagogik og metode 4

Skovbærskolen. Virksomhedsoplysninger Indledning. 3. Formål. 3. Beliggenhed. 3. Målgruppe. 4. Visitation. 4. Pædagogik og metode 4 Indholdsfortegnelse Virksomhedsoplysninger... 2 Indledning. 3 Formål. 3 Beliggenhed. 3 Målgruppe. 4 Visitation. 4 Pædagogik og metode 4 Undervisningen. 5 Rammerne.. 5 Grupper.. 6 Grundskema 2017/2018.

Læs mere

Evaluering og opfølgning:

Evaluering og opfølgning: Evaluering og opfølgning: Århus Privatskole underviser efter de af Undervisningsministeriet opstillede Fælles Mål (læs disse andetsteds på hjemmesiden under Lovpligtig information). Dette sikrer, at skolens

Læs mere

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen 1 Parter og lovgivning Nærværende overenskomst er indgået mellem skole, Søstjerneskolen

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Viceskoleleder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf: 99668802 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen:

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen: Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen: at eleverne undervises i folkeskolens fagrække og at de, i den udstrækningen de har forudsætningerne, kan gå til Folkeskolens

Læs mere

Referat fra møde i skolebestyrelsen torsdag d. 8. maj 2014 kl

Referat fra møde i skolebestyrelsen torsdag d. 8. maj 2014 kl Referat fra møde i skolebestyrelsen torsdag d. 8. maj 2014 kl.18.30 20.30 Fremmødte: Birgitte, Karoline, Dion, Gitte, Jesper, Pia og Kirsten (referent) Afbud: Maibritt 1. Godkendelse af referat fra mødet

Læs mere

Visitation til fællestilbuddene

Visitation til fællestilbuddene Visitation til fællestilbuddene - Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen Aalborg Kommune har 5 fællestilbud, der er helhedsorienterede tilbud mellem Skoleforvaltningen og Familie-

Læs mere

Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud

Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud 1 Tilsyn på anbringelsesinstitutionen Mellerup Skolehjem s interne skole Formål samt lovgrundlag Formålet med tilsynet

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov

Undervisningsoverenskomst. Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov Undervisningsoverenskomst Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov Indledning Overenskomsten er indgået i henhold til folkeskoleloven og specialundervisningsbekendtgørelsen.

Læs mere

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Skolen i Tveje-Merløse Dato: 14. september 2012 Sagsb.: Preben Gajhede Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 5103 E-mail: preben.gajhede@mail.dk Foreløbig rapport Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 11. september

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Børne- og Kulturområdet Køgevej 80 4000 Roskilde Kommune og Roskilde Friskole Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet i

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Tilsynserklæring for RYSLINGE FRISKOLE for skoleåret 2017/2018

Tilsynserklæring for RYSLINGE FRISKOLE for skoleåret 2017/2018 Tilsynserklæring for RYSLINGE FRISKOLE for skoleåret 2017/2018 Skole: Graabjergvej 22, 5656 Ryslinge Skolekode: 477005 Tilsynsførende: Jette Olsen Tilsynsdatoer: 23/11, 24/11, 6/2, 7/2 Tilsyn i fag og

Læs mere

Pindstrupskolen Specialcenter Syddjurs

Pindstrupskolen Specialcenter Syddjurs Pindstrupskolen Specialcenter Syddjurs Pindstrupskolen er kommunens specialskoletilbud til børn, hvis behov for særlig støtte ikke kan tilgodeses i den almindelige folkeskole. Pindstrupskolen har som udgangspunkt

Læs mere

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen.

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen. Tilsynserklæring for: Margrethelyst Friskole Persievej 2 8300 Odder Telefon: 77348529 www.margrethelyst.dk Email:info@margrethelyst.dk Skolekode:280214 Tilsynsførende: Pædagogisk konsulent ML- Consult

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Tilsynserklæring 2015/2016

Tilsynserklæring 2015/2016 Tilsynserklæring 2015/2016 Jersie Privatskole Åsvej 1, Jersie 2680 Solrød Skolekode: 280467 Tilsynsførende: Iben Lindemark Baggrund for tilsynet I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende

Læs mere

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole

Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Evaluering på Klippen, Den Kristne Friskole Følgende elementer indgår i skolens evalueringspraksis, idet der til stadighed arbejdes på at udvikle evalueringsmetoder på skolen, der ikke bare bliver evaluering

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune og Dagskolen i Boserup Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Polaris 26.maj 2016

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Polaris 26.maj 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Polaris 26.maj 2016 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse

Læs mere

Strukturklasser og indskolingsklasser

Strukturklasser og indskolingsklasser Strukturklasser og indskolingsklasser - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag

Læs mere

Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for.

Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for. Unge- og Skoleafdelingen Iværksættelse af skoletilbud for dit barn. 23. august 2017 Visitationsudvalget har den 9. august 2017 truffet afgørelse om skoletilbud for. Afgørelse På baggrund af Psykologisk

Læs mere

Ifølge skolens overordnede formål prioriteres idræt meget højt, da man tilstræber et vekslende samspil mellem idræt og læringen i de andre grundfag.

Ifølge skolens overordnede formål prioriteres idræt meget højt, da man tilstræber et vekslende samspil mellem idræt og læringen i de andre grundfag. Tilsyn Køng Idrætsfriskole i skoleåret 2011-2012 Tilsynets opgave Som tilsynsførende på Køng Idrætsfriskole er det vores opgave at føre tilsyn med elevernes standpunkt i dansk, regning/matematik og engelsk

Læs mere

Skolen i Tveje-Merløse. Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 30.9.2013. Mar@holb.dk

Skolen i Tveje-Merløse. Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 30.9.2013. Mar@holb.dk Skolen i Tveje-Merløse Dato: Sagsb.: Marianne Jeppesen Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 6393 E-mail: Mar@holb.dk Tilsyn på Skolen i Tveje-Merløse tirsdag den 30.9.2013 Tilsynets formål Formålet med tilsynet er

Læs mere

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen.

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen. Evaluering af skolens samlede undervisning for Ringe Kost- og Realskole, Afdeling Kostskolen. Baggrund: I henhold til Lov om frie grundskoler 1 b. stk. 3, skal frie grundskoler regelmæssigt foretage en

Læs mere

Dato? What? Why? How? Who? Kendskab til børn i supplerende skoletilbud. Kendskab til børn i specialundervisningstilbud

Dato? What? Why? How? Who? Kendskab til børn i supplerende skoletilbud. Kendskab til børn i specialundervisningstilbud Dato? What? Why? How? Who? Visitationsdrøftelser lokalt på skolerne. Hele året. Det aftales lokalt hvor ofte man mødes. Samarbejde læringskonsulent og inklusionsmedarbejder. Læringskonsulent holder faste

Læs mere

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune G-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Markusskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Markusskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Markusskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 561036 Skolens navn: Markusskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Christel Plesner Drud Aagaard

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Brændstrup Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Brændstrup Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Brændstrup Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 527009 Skolens navn: Brændstrup Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Som tilsynsførende på Køng Idrætsfriskole har vores opgave været at føre tilsyn med:

Som tilsynsførende på Køng Idrætsfriskole har vores opgave været at føre tilsyn med: Tilsynets opgave Som tilsynsførende på Køng Idrætsfriskole har vores opgave været at føre tilsyn med: 1:Elevernes standpunkt i dansk, regning/matematik, engelsk og idræt. 2: At skolens samlede undervisningstilbud,

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Brændstrup Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Brændstrup Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Brændstrup Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 527009 Skolens navn: Brændstrup Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen Holme skoles specialklasser - en naturlig del af skolen Profil for Holme Skoles specialklasser Kære forældre I denne pjece kan du læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn

Læs mere

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Skole- og behandlingshjemmet Orøstrand Dato: 13.09.13 Stænget 6, Orø 4300 Holbæk Sagsb.: Mette Hunsdahl Dir.tlf.: 7236 6038 E-mail: mhl@holb.dk Endelig tilsynsrapport: Tilsyn på Skole- og Behandlingshjemmet

Læs mere

Skovlyskolen. Hovedgaden Mørkøv. Tilsyn på Skovlyskolen mandag den 28. oktober 2013

Skovlyskolen. Hovedgaden Mørkøv. Tilsyn på Skovlyskolen mandag den 28. oktober 2013 Skovlyskolen Dato: 28.10.13 Hovedgaden 53 4440 Mørkøv Sagsb.: Mette Hunsdahl Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 6038 E-mail: mhl@holb.dk Tilsyn på Skovlyskolen mandag den 28. oktober 2013 Tilsynets formål Formålet

Læs mere

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 22, stk. 6, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Sikre, at skolen stiller egnede lokaler/rammer til rådighed for den interne skoles daglige undervisning.

Sikre, at skolen stiller egnede lokaler/rammer til rådighed for den interne skoles daglige undervisning. Procedure for tilsyn med interne skoler i FMK Fagsekretariat Undervisning fører tilsyn med undervisningen på de interne skoler i Faaborg Midtfyn Kommune. Forhold vedrørende den enkelte elev varetages af

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Stepping Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Stepping Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Stepping Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280218 Skolens navn: Stepping Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Hejin Andreasen 2.

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringe Kost- og Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringe Kost- og Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringe Kost- og Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 473014 Skolens navn: Ringe Kost- og Realskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Solbakken d

Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Solbakken d KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Solbakken d.17.5.2017 23-05-2017 Sagsnr. 2017-0058082 Dokumentnr.

Læs mere

Ramme for faglig undervisning og prøver på Trombakken

Ramme for faglig undervisning og prøver på Trombakken Ramme for faglig undervisning og prøver på Trombakken Program forældremøde: Præsentation af rammer for undervisning. V. Birthe H. og Hans M. Lars Hamer UU. Tiden efter Trombakken Vejledning, udd. planer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Sankt Ansgars Skole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Sankt Ansgars Skole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Sankt Ansgars Skole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 101082 Skolens navn: Sankt Ansgars Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af

Læs mere

Målgruppe og organisering.

Målgruppe og organisering. Målgruppe og organisering. Kalundborg kommune har pr 1.aug.2014 oprettet 3 inklusionscentre. Hvidebækskolen inklusionscenter Rynkevangskolen inklusionscenter Gørlev skole inklusionscenter Inklusionscentrene

Læs mere

SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK

SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK SØBÆK POSTEN FORÅRS & PÅSKENYT FRA OS PÅ SØBÆK BEHANDLINGSSTEDERNE SØBÆK SØBÆKSPARKEN 10 4450 JYDERUP. 59248300 Jyderup 20 marts 2015 Kære alle Benny Andersen skrev Det er forår og alting klippes ned.

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand

Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens SK-klasser. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

Navn og øvrige oplysninger, tilsynsførende

Navn og øvrige oplysninger, tilsynsførende KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet 11-11-2014 Sagsnr. 2013-0170379 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Den Gule Flyver d.5.11.2014 Dokumentnr. 2013-0170379-2

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT5 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf: 99 66 88 00 AKT-5 tlf. 40426381 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Mejdahl Stender Tlf: 99668802 E mail:hmst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2016/17

Tilsynsrapport 2016/17 Tilsynsrapport 2016/17 Langsø Friskole Haugårdsvej 4, Vammen 8830 Tjele Skolekode: 791027 Tilsynsførende: Karin Hyldebrandt Jeg, som den forældrevalgte eksterne tilsynsførende fører tilsyn med følgende:

Læs mere

Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole

Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole Bilag Udkast til digital tilsynserklæring Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 539 014 Skolens navn: Bylderup-Bov Friskole

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 525007 Skolens navn: Agerskov Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Jyderup Private Heldagsskole Dato: 25. april 2012 Sagsb.: Preben Gajhede Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 5103 E-mail: preben.gajhede@mail.dk Tilsyn på Jyderup Private Heldagsskole torsdag den 12. januar 2012.

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt (delvist)naturfagstematiseret undervisningstilsyn på skolen Sputnik Jydeholmen, stor afdeling 10.12.

Tilsynsrapport over anmeldt (delvist)naturfagstematiseret undervisningstilsyn på skolen Sputnik Jydeholmen, stor afdeling 10.12. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt (delvist)naturfagstematiseret undervisningstilsyn på skolen Sputnik Jydeholmen, stor afdeling 10.12.2013

Læs mere

Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013

Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013 Undløse skole- og behandlingshjem Dato: 31.1.2014 Sagsb.: Marianne Jeppesen Dir.tlf.: 7236 6392 Mail: mar@holb.dk Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013 Tilsynets formål Formålet

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Vi håber, at vi på denne måde

Læs mere

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf:

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf: Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Ifølge Lov om friskoler og private grundskoler m.v. skal skolen regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen 2012/1 LSF 96 (Gældende) Udskriftsdato: 25. april 2019 Ministerium: Ministeriet for Børn og Undervisning Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, j.nr. 071.04L.391 Fremsat den 29. november

Læs mere

Tilsynsplan skoleåret 2011/2012

Tilsynsplan skoleåret 2011/2012 Tilsynsplan skoleåret 2011/2012 Dato Tid Indhold Mandag d. 22.-8. 17.00 20.00 Bestyrelsesmøde. Dialog i forhold til tilsynsrapporten. Forventninger til tilsynet. Gennemgang af tilsynsplan. Torsdag d. 15.-9.

Læs mere

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010

MAGLEGÅRDSSKOLEN. Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Skolebestyrelsens arbejdsprogram 2006-2010 Den Røde tråd Med følgende Røde tråd ønsker vi at beskrive skolens struktur og nogle af de elementer som går igen fra hjemområde til hjemområde. Værdier Læringsgrundlag

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO Tilsynsrapport For Opholdsstedet TAO Uanmeldt tilsyn den 15.september 2012 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og Henrik

Læs mere

Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning

Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning EVALUERING 2016 Skolens undervisningstilbud Statusområde Status Vi er især tilfredse med Vi ønsker at videreudvikle Tiltag & tidsperspektiv Skolens værdigrundlag og den daglige undervisning Skolens daglige

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen Lovforslag nr. L 96 Folketinget 2012-13 Fremsat den 29. november 2012 af børne og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Bemyndigelse til at fastsætte

Læs mere

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Helsehjemmet (herefter kaldet institutionen) er en selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger både på data, som jeg

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt naturfagstematiseret undervisningstilsyn på Fyrtaarnet 3.3.2014

Tilsynsrapport over anmeldt naturfagstematiseret undervisningstilsyn på Fyrtaarnet 3.3.2014 Tilsynsrapport over anmeldt naturfagstematiseret undervisningstilsyn på Fyrtaarnet 3.3.2014 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst og Bekendtgørelse

Læs mere

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse

Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse 1 Kvalitetsrapport - indholdsfortegnelse $ % & (( 2 1. Indledning ( $ % & ( * % * * $ % $ (, - * % $. ( * * / * ( 0 $ 1 3 1. Indledning - 2 - % ( ( ( % 33 ( 4 4 4 ( % & ( ( ( $, 1 %, 5 $$ %- /%4 $$&- 4

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen

Forslag. Lov om ændring af lov om folkeskolen Fremsat den {FREMSAT} af børne- og undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen af interne skoler i dagbehandlingstilbud og

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud

Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 20, stk. 7 og 8, 22, stk. 6, 30 a,

Læs mere

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER

TILSYNET MED UNDERVISNINGEN PÅ INTERNE SKOLER Ibs Mølle Dato: 23.09.13 Ibs Huse 4440 Mørkøv Sagsnr.: Sagsb.: Marianne Jeppesen Dir.tlf.: 7236 6392 E-mail: Mar@holb.dk Tilsyn på Ibs Mølle tirsdag den 23. september 2013 Tilsynets formål Formålet med

Læs mere

Ledelse: Skoleleder / aftaleholder Afdelingsleder med ansvar for administrativ og pædagogisk ledelse af specialklasserne Viceskoleleder

Ledelse: Skoleleder / aftaleholder Afdelingsleder med ansvar for administrativ og pædagogisk ledelse af specialklasserne Viceskoleleder Specialklasserække på Ådalsskolen Ådalsskolen er en kommunal folkeskole med ca. 350 elever beliggende i den vestlige del af Syddjurs kommune. På Ådalsskolen er der desuden en specialklasserække, der er

Læs mere

Mere folkeskole for pengene

Mere folkeskole for pengene Skolereform Politisk mål Mere folkeskole for pengene Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater En længere og mere varieret

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Espergærdeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Skole - med rapport 1 Forældre 17 Lærer 22 Elev 85 1 2.

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Dag og år 23.februar 2015 Kl. Kl. 16.30 18.00 Sted Skolen lokale A4 (1.sal) Dato for uds./ref Formand Finn Pretzmann Blad nr. Fraværende: Rene Rosenkrans, Hanne Jørgensen,

Læs mere

Kontaktklasserne. Arden Skole

Kontaktklasserne. Arden Skole Kontaktklasserne Arden Skole 1 Målgruppe Kontaktklasserne med tilhørende SFO er en del af Mariagerfjord Kommunes undervisningstilbud til elever med vanskeligheder indenfor Autismespektret og tilgrænsende

Læs mere

Tilsynserklæring for Vesthimmerlands Naturfriskole

Tilsynserklæring for Vesthimmerlands Naturfriskole Giver den 25. marts 2018 Tilsynserklæring for Vesthimmerlands Naturfriskole 2017-2018 Skole: Vesthimmerlands Naturfriskole, Farsøvej 13, 9640 Farsø Skolekode: 28.08.12 Tilsynsførende: Tilsynsdatoer: Tilsyn

Læs mere

Se hjemmesiden: www.laasby-skole.dk. Der er faglokaler til alle fag. SFO og klub i almenområdet har egne lokaler. Skolen har en velfungerende kantine

Se hjemmesiden: www.laasby-skole.dk. Der er faglokaler til alle fag. SFO og klub i almenområdet har egne lokaler. Skolen har en velfungerende kantine Uddannelsesplan Praktik 1. årgang Låsby Skole som uddannelsessted for lærerstuderende Generelt om skolen Låsby skole har ca. 400 elever. Skolen består af almenområdet 0.-9. klasse. Skolen er afdelingsopdelt:

Læs mere