Dato: 20. november Brugervejledning til Trossamfundsregistret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dato: 20. november Brugervejledning til Trossamfundsregistret"

Transkript

1 Dato: 20. november 2018 Brugervejledning til Trossamfundsregistret Kirkeministeriet November 2018

2 1. Indhold 1. INDHOLD... 2 Side 2 2. INDLEDNING LOGIN TIL TROSSAMFUNDSREGISTRET BRUGERVEJLEDNING FOR ANERKENDTE TROSSAMFUND UDFYLDELSE AF OPLYSNINGER OM UDPEGET KONTAKTPERSON + ANGIVELSE AF REGNSKABSÅR INDBERETNING AF VEDTÆGTER INDBERETNING AF NYE VEDTÆGTER INDBERETNING AF BESKRIVELSE AF TROSGRUNDLAG INDBERETNING AF NY BESKRIVELSE AF TROSGRUNDLAGET INDBERETNING AF BESKRIVELSE AF CENTRALE RITUALER INDBERETNING AF NY BESKRIVELSE AF DE CENTRALE RITUALER INDBERETNING AF ÅRSREGNSKAB OG OPLYSNINGER OM DONATIONER INDBERETNING AF MEDLEMSTAL BRUGERVEJLEDNING FOR MENIGHEDER OMFATTET ET TROSSAMFUNDS ANERKENDELSE UDFYLDELSE AF OPLYSNINGER OM UDPEGET KONTAKTPERSON + ANGIVELSE AF REGNSKABSÅR INDBERETNING AF VEDTÆGTER INDBERETNING AF NYE VEDTÆGTER INDBERETNING AF ÅRSREGNSKAB OG OPLYSNINGER OM DONATIONER TILKNYTNING AF MENIGHEDEN TIL TROSSAMFUNDETS KONSOLIDEREDE ÅRSREGNSKAB INDBERETNING AF MEDLEMSTAL VISNING PÅ KIRKEMINISTERIETS HJEMMESIDE... 23

3 2. Indledning Det følger af lov nr af 19. december 2017 om trossamfund uden for folkekirken, at alle anerkendte trossamfund og menigheder, der er omfattet af et trossamfunds anerkendelse, registreres i Trossamfundsregistret, der henhører under Kirkeministeriet. Et anerkendt trossamfunds rettigheder og forpligtelser indtræder fra det tidspunkt, hvor anerkendelsen er indført i Trossamfundsregistret. Anerkendte trossamfund og menigheder, der er omfattet af et trossamfunds anerkendelse har, jf. trossamfundsloven 20 og 21 pligt til at indsende en række oplysninger til Trossamfundsregistret. I bekendtgørelse nr af 15. november 2018 om Trossamfundsregistret er fastsat nærmere regler om registrets formål, indretning og førelse samt om meddelelse af oplysninger fra registret. Derudover er fastsat regler om, hvilke oplysninger trossamfundene og evt. tilhørende menigheder er forpligtede til at indberette til registret, herunder regler om udarbejdelse og indsendelse af årsregnskab. Bekendtgørelsen kan findes på følgende link: Side 3 3. Login til Trossamfundsregistret Trossamfundsregistret er tilgængeligt på Kirkeministeriets hjemmeside og kan tilgås via følgende link: Trossamfund, der er registret med et CVR-nr. og har oplyst Kirkeministeriet herom, modtager login-informationer i trossamfundets VIRK-postkasse. Tilsvarende gælder for menigheder, der er omfattet af et trossamfunds anerkendelse, hvis menighederne har oplyst et CVR-nr. Trossamfundet skal anvende en medarbejdersignatur for at kunne tilgå trossamfundets VIRK-postkasse. Medarbejdersignaturen er knyttet til trossamfundets CVR-nummer. Tilsvarende gælder for menigheder, der er omfattet af et trossamfunds anerkendelse, hvis menigheden har oplyst et CVR-nr. Det er trossamfundet henholdsvis menigheden, der tager stilling til, hvilken medarbejder der er kontaktperson og ansvarlig for indberetning af oplysninger til Trossamfundsregistret. Den person, som trossamfundet henholdsvis menigheden udpeger, tegner trossamfundet henholdsvis menigheden i forhold til Trossamfundsregistret. Hvis trossamfundet henholdsvis menigheden udpeger en ny kontaktperson, skal Kirkeministeriet orienteres herom, så der kan sendes nye login-informationer. De trossamfund henholdsvis menigheder, der ikke er registreret med et CVRnr., vil af hensyn til oplysningernes karakter få tilsendt login-informationer med ordinær post til den adresse, som de har oplyst til Kirkeministeriet.

4 Denne brugervejledning er opdelt i to dele; en del, der retter sig mod anerkendte trossamfund og en del, der retter sig mod menigheder omfattet af et trossamfunds anerkendelse. I afsnit 4 på side 5 findes brugervejledning for anerkendte trossamfund, og i afsnit 5 på side 17 findes brugervejledning for menigheder omfattet et trossamfunds anerkendelse. Side 4

5 4. Brugervejledning for anerkendte trossamfund 4.1 Udfyldelse af oplysninger om udpeget kontaktperson + angivelse af regnskabsår Et anerkendt trossamfund er forpligtet til at indsende oplysninger om den kontaktperson, der er ansvarlig i forhold til Trossamfundsregistret, samt angive trossamfundets regnskabsår. Disse oplysninger vil ikke blive vist på Trossamfundsregistrets hjemmeside. Side Indberetning af vedtægter Et anerkendt trossamfund er forpligtet til at indsende trossamfundets vedtægter til Trossamfundsregistret. Vedtægterne vil blive vist på Trossamfundsregistrets hjemmeside.

6 Side 6 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har Indberetning af nye vedtægter Et anerkendt trossamfund er forpligtet til løbende at opdatere sine oplysninger i Trossamfundsregistret, hvis der foretages ændringer i de indsendte oplysninger. Ændrer et trossamfund sine vedtægter, skal de nye vedtægter derfor uploades i Trossamfundsregistret.

7 Side 7 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har 4.3 Indberetning af beskrivelse af trosgrundlag Et anerkendt trossamfund er forpligtet til at indsende en beskrivelse af trossamfundets trosgrundlag til Trossamfundsregistret.

8 Side 8

9 Side 9 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har Indberetning af ny beskrivelse af trosgrundlaget Et anerkendt trossamfund er forpligtet til løbende at opdatere sine oplysninger i Trossamfundsregistret, hvis der foretages ændringer i de indsendte oplysninger. Ændrer et trossamfund sit trosgrundlag, skal den nye beskrivelse af trosgrundlaget uploades i Trossamfundsregistret.

10 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har Side 10

11 4.4 Indberetning af beskrivelse af centrale ritualer Et anerkendt trossamfund er forpligtet til at indsende en beskrivelse af trossamfundets centrale ritualer til Trossamfundsregistret. Side 11

12 Side 12 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har Indberetning af ny beskrivelse af de centrale ritualer Et anerkendt trossamfund er forpligtet til løbende at opdatere sine oplysninger i Trossamfundsregistret, hvis der foretages ændringer i de indsendte oplysninger. Ændrer et trossamfund sine centrale ritualer, skal den nye beskrivelse af de centrale ritualer uploades i Trossamfundsregistret.

13 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har Side 13

14 Side Indberetning af årsregnskab og oplysninger om donationer Et anerkendt trossamfund skal hvert år udarbejde og indsende det seneste årsregnskab til Kirkeministeriet med henblik på offentliggørelse på Trossamfundsregistrets hjemmeside. Årsregnskabet skal indeholde oplysninger om donationer. Nærmere regler herom er fastsat i bekendtgørelse om Trossamfundsregistret. Årsregnskabet og oplysninger om donationer indsendes på følgende måde i Trossamfundsregistret.

15 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har Side 15

16 4.6 Indberetning af medlemstal Et anerkendte trossamfund skal hvert år indberette sit medlemstal pr. 1. januar for det pågældende år. Det vil sige, at anerkendte trossamfund i 2019 skal indberette medlemstallet pr. den 1. januar 2019 og så fremdeles. Oplysningerne vil ikke blive vist på Trossamfundsregistrets hjemmeside. Side 16 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har

17 5. Brugervejledning for menigheder omfattet et trossamfunds anerkendelse 5.1 Udfyldelse af oplysninger om udpeget kontaktperson + angivelse af regnskabsår En menighed omfattet af et trossamfunds anerkendelse er forpligtet til at indsende oplysninger om den kontaktperson, der er ansvarlig i forhold til Trossamfundsregistret, samt angive menighedens regnskabsår. Disse oplysninger vil ikke blive vist på Trossamfundsregistrets hjemmeside. Side 17 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har

18 5.2 Indberetning af vedtægter En menighed omfattet af et trossamfunds anerkendelse er forpligtet til at indsende menighedens vedtægter til Trossamfundsregistret. Vedtægterne vil blive vist på Trossamfundsregistrets hjemmeside. Side Indberetning af nye vedtægter En menighed omfattet af et trossamfunds anerkendelse er forpligtet til løbende at opdatere sine oplysninger i Trossamfundsregistret, hvis der foretages ændringer i de indsendte oplysninger. Ændrer menigheden sine vedtægter, skal de nye vedtægter derfor uploades i Trossamfundsregistret.

19 Side 19 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har 5.3 Indberetning af årsregnskab og oplysninger om donationer En menighed omfattet af et trossamfunds anerkendelse skal hvert år udarbejde og indsende det seneste årsregnskab til Kirkeministeriet med henblik på offentliggørelse på Trossamfundsregistrets hjemmeside. Årsregnskabet skal indeholde oplysninger om donationer. Nærmere regler herom er fastsat i bekendtgørelse om Trossamfundsregistret. Årsregnskabet og oplysninger om donationer indsendes på følgende måde i Trossamfundsregistret.

20 Side 20

21 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har Side Tilknytning af menigheden til trossamfundets konsoliderede årsregnskab En menighed, der er omfattet af et trossamfunds anerkendelse, har ikke pligt til at udarbejde et årsregnskab, når trossamfundet udarbejder et konsolideret årsregnskab, hvori menighedens årsregnskab indgår. Menigheden skal give besked herom i Trossamfundsregistret på følgende måde. Bemærk, at det først er muligt at tilknytte en menighed til et trossamfunds konsolidere årsregnskab, når trossamfundet har indsendt årsregnskabet.

22 Side 22 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har Trossamfundets årsregnskab, som menigheden har tilknyttet sig, vil nu blive vist i selvbetjeningen samt på hjemmesiden sammen med en besked om, at menigheden har tilknyttet sig årsregnskabet. 5.4 Indberetning af medlemstal En menighed, der er omfattet af et trossamfunds anerkendelse, skal hvert år indberette sit medlemstal pr. 1. januar for det pågældende år. Det vil sige, at menigheder omfattet af et trossamfunds anerkendelse i 2019 skal indberette medlemstallet pr. den 1. januar 2019 og så fremdeles. Oplysningerne vil ikke blive vist på Trossamfundsregistrets hjemmeside.

23 Side 23 NB: Husk altid at klikke på Gem i den blå bjælke i bunden, hver gang du har 6. Visning på Kirkeministeriets hjemmeside På Kirkeministeriets hjemmeside offentliggøres følgende oplysninger fra Trossamfundsregistret. Det gælder: 1) Navn og hjemsted for trossamfundet/menigheden. 2) Det seneste årsregnskab for trossamfundet eller menigheden. 3) Trossamfundet/menighedens vedtægter. 4) En tekst, som udtrykker, beskriver eller henviser til trosgrundlaget eller læretraditionen i trossamfundets religion. 5) Dokumentation eller beskrivelse af trossamfundets centrale ritualer. 6) Evt. tilknyttede menigheder for trossamfund eller oplysninger om, hvilket trossamfunds anerkendelse menigheden er omfattet af.

24 Trossamfundets medlemstal og oplysninger om trossamfundets kontaktperson er derimod ikke offentligt tilgængelige og vil derfor ikke blive vist på hjemme Tilsvarende gælder oplysninger om menigheders medlemstal og kontaktpersoner. Side 24

Udkast Bekendtgørelse om Trossamfundsregistret

Udkast Bekendtgørelse om Trossamfundsregistret Udkast Bekendtgørelse om Trossamfundsregistret I medfør af 11 og 21, stk. 2, i lov nr. 1533 af 19. december 2017 om trossamfund uden for Folkekirken, fastsættes: Kapitel 1 Definitioner 1. Betegnelsen Trossamfundsregistret

Læs mere

Trossamfundsregister

Trossamfundsregister udskrift af wireframe Folkekirkens It Version 6.0 af 20. Februar 2018 Dnr. 21991-18 Det anbefales at anvende wireframe fra adressen https://lc87c7.axshare.com/#g=1&p=forside og denne udskrift af wireframmen

Læs mere

Lov om trossamfund uden for folkekirken

Lov om trossamfund uden for folkekirken LOV nr 1533 af 19/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 21. december 2017 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkeministeriet, j.nr. 116318/17 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om trossamfund

Læs mere

En manual til: Registrering i Erhvervsstyrelsens Offentlige Ejerregister

En manual til: Registrering i Erhvervsstyrelsens Offentlige Ejerregister En manual til: Registrering i Erhvervsstyrelsens Offentlige Ejerregister Indholdsfortegnelse Indledning 1 Hvad skal jeg bruge før jeg kan registrere? 2 Hvad skal registreres? 3 Login til registrering 4

Læs mere

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform.

Digital post er ikke det samme som almindelig e-mail. Digital post er modsat e-mails en sikker digital forsendelsesform. Digital Post Vejledning til foreninger m.fl. Center for Kultur, Idræt og Sundhed September 2013 Indledning Slagelse Kommune ønsker at hjælpe foreninger m.fl. godt på vej med Digital Post. Derfor har vi

Læs mere

Indberetning til lønstatistikken via IDEP.web import af fil fra lønsystem eller regneark

Indberetning til lønstatistikken via IDEP.web import af fil fra lønsystem eller regneark Indberetning til lønstatistikken via IDEP.web import af fil fra lønsystem eller regneark Denne guide beskriver, hvordan man importerer en fil fra lønsystemet eller regnearksløsning til IDEP.web. Vær opmærksom

Læs mere

Udbuddet er offentliggjort onsdag den 21. februar 2018 på under betegnelsen:

Udbuddet er offentliggjort onsdag den 21. februar 2018 på   under betegnelsen: Udbud af trossamfundsregister Udbudsbetingelser for Folkekirkens It s udbud af et trossamfundsregister. Folkekirkens IT Dato: 20. februar 2018 Udbuddet er offentliggjort onsdag den 21. februar 2018 på

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen

Vejledning i brug af Foreningsportalen Vejledning i brug af Foreningsportalen ved ansøgning om deltagertilskud 2009 rettelser i oplysninger ved ansøgning om andre tilskud Denne vejledning viser, hvordan foreninger kan søge deltagertilskud digitalt.

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Guide til login på DA Barsel

Guide til login på DA Barsel Guide til login på DA Barsel 19. marts 2019 Dok ID: 134653 Adgang til DA Barsel For at kunne tilgå DA Barsels selvbetjening skal man have tilknyttet sin NemID medarbejdersignatur til Arbejdsgivernes Fælles

Læs mere

Quickguide til indberetning af Udenrigshandel med tjenester (UHT) med Idep.web. Gå ind på og klik på link til idep.web.

Quickguide til indberetning af Udenrigshandel med tjenester (UHT) med Idep.web. Gå ind på   og klik på link til idep.web. Quickguide til indberetning af Udenrigshandel med tjenester (UHT) med Idep.web Gå ind på www.dst.dk/idepweb og klik på link til idep.web. januar 00 Trin : Log ind på virk.dk med digital medarbejdersignatur

Læs mere

Vejledning fritidsportal. Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m.

Vejledning fritidsportal. Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m. 2017 Vejledning fritidsportal Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m. Indholdsfortegnelse Side Login.. 3 Foreningsliste.. 4 Arrangementer... 5 Profil.. 6 Søg Tilskud Aktivitetstilskud.

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem Ansættelsesudvalg

Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem Ansættelsesudvalg Brugervejledning til Ofir Rekrutteringssystem Ansættelsesudvalg Denne version er senest opdateret: 20.03.2012 Indledning. Denne vejledning beskriver, hvordan du som ansættelsesudvalgsmedlem eller ansættelsesudvalgsformand

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. Marts 2016. Version 1.3 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning Marts 2016 Version 1.3 Indholdsfortegnelse Forord... 4 Når en borger bliver sygemeldt... 5 Brev til den sygemeldte om opgaver i Mit

Læs mere

Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for kommuner

Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for kommuner LANDSBYGGEFONDEN 26. februar 2014 Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for kommuner (Dokumentationspakker 2014) 3. udgave Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. DIAGRAM OVER PROCESSEN... 4 3.

Læs mere

Vejledning fritidsportal. Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m.

Vejledning fritidsportal. Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m. 2018 Vejledning fritidsportal Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m. Indholdsfortegnelse Side Login. 3 Foreningsliste.. 4 Arrangementer... 5 Profil. 6 Foreningsoplysninger. 6 Tilskud

Læs mere

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3

Introduktion til brugeradministratorer i SEB v3 Indledning Dette dokument er en introduktion til brugerstyringssystemet SEB. Dokumentet tager udgangspunkt i en brugeradministrators opgaver. SEB består overordnet af to dele 1) Et brugeradministrationssystem

Læs mere

ESS Portal. Brugermanual Indklagede

ESS Portal. Brugermanual Indklagede ESS Portal Brugermanual Indklagede Indhold Indledning...3 Notifikationsmail...4 Login for medarbejdere (indklagede)...4 Sagsoversigt...6 Sagsbilledet...6 Upload dokumenter... 7 Tilføj besked... 8 Send

Læs mere

Vejledning - Stamdata i ENAO

Vejledning - Stamdata i ENAO Vejledning - Stamdata i ENAO Formål Formålet med denne vejledning er at vise hvilke stamdata der kan/skal redigeres i ENAO-systemet, hvordan stamdata redigeres og hvilke funktioner stamdata har. Før du

Læs mere

Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester

Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester Januar 2019 Denne guide beskriver, hvordan man importerer Excel Line filformatet til Udenrigshandel med tjenester i IDEP.web. Formatet kan

Læs mere

Vejledning til VandData

Vejledning til VandData Vejledning til VandData Februar 2019 SIDE 1 FEBRUAR 2019 Vejledning til VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk Online ISBN

Læs mere

Enkelte bestemmelser indeholder indholdsmæssige ændringer. Disse bestemmelser nævnes i det følgende.

Enkelte bestemmelser indeholder indholdsmæssige ændringer. Disse bestemmelser nævnes i det følgende. Erhvervsstyrelsen, 18. marts 2014 Grethe Krogh Jensen J.nr. 2014-0037032 Bestemmelser med indholdsmæssige ændringer i udkast til Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v.

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer

Netprøver.dk. Brugervejledning til Brugeradministratorer Netprøver.dk Brugervejledning til Brugeradministratorer 8. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Login... 4 3 Brugeradministration... 5 3.1 Tilføj bruger... 7 3.2 Tilføj mange brugere... 8 4 På prøvedagen:

Læs mere

Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData

Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData Januar 2018 SIDE 1 Vejledning til tildeling af rettigheder i VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35

Læs mere

Landssupporten 6. november 2014 Skærmdumps vedrørende uddannelsesplan

Landssupporten 6. november 2014 Skærmdumps vedrørende uddannelsesplan Indledning Dette dokument viser skærmdumps af de sider, en borger ser og arbejder med i forbindelse med uddannelsesplan. Indtil videre er der kun skærmdumps fra Jobnet, men der er etableret et samarbejde

Læs mere

ESS Portal. Brugermanual Klager

ESS Portal. Brugermanual Klager ESS Portal Brugermanual Klager 22. februar 2016 Version 3 Indhold Indledning...3 Login Klager...4 Login med NemID... 4 Login med brugernavn/password... 4 Sagsoversigt...5 Sagsbilledet...5 Upload dokumenter...

Læs mere

Tildeling af rettigheder. VandData. Vejledning

Tildeling af rettigheder. VandData. Vejledning Tildeling af rettigheder i VandData Vejledning Marts 2019 Tildeling af rettigheder i VandData Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk

Læs mere

Vejledning til NaturErhvervstyrelsens akvakulturindberetning på virk.dk

Vejledning til NaturErhvervstyrelsens akvakulturindberetning på virk.dk Vejledning til NaturErhvervstyrelsens akvakulturindberetning på virk.dk Dette skal du have klar inden elektronisk indberetning: NemID medarbejdersignatur (kan bestilles gratis på www.medarbejdersignatur.dk)

Læs mere

Kontaktpersoner. Indhold

Kontaktpersoner. Indhold Kontaktpersoner Alle, der skal have adgang til lederportalen, skal oprettes som kontaktpersoner. Dvs. ledere, institutledere og andre, der skal have adgang til at logge ind på lederportalen og tilgå relevante

Læs mere

Data import Excel Line til IDEP.web

Data import Excel Line til IDEP.web Data import Excel Line til IDEP.web Oktober 2018 Denne guide beskriver, hvordan man importerer Intrastat Excel Line filformatet til IDEP.web. Find flere guides på www.dst.dk/intraidep Medarbejdersignatur

Læs mere

Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN

Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN Tildeling af rettigheder i NEMLOG-IN GÆLDENDE FRA 1. FEBRUAR 2015 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/19 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

- Identitets- og kontaktoplysninger; for- og efternavn. Adresse- e- mailadresse

- Identitets- og kontaktoplysninger; for- og efternavn. Adresse- e- mailadresse PERSONDATAPOLITIK FOR KURSISTER PÅ VESTEGNENS HF & VUC 1. Baggrund Vestegnens HF & VUC (herefter Vestegnens HF & VUC, vi, vores ), CVR nr. 29586055, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund, er i henhold til databeskyttelseslovgivningen

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Login og introduktion til SEI2

Login og introduktion til SEI2 BRUGERVEJLEDNING 2019 Login og introduktion til SEI2 Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk beskriver, hvordan man logger på Sundhedsdatastyrelsens

Læs mere

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk.

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Man kan logge ind i Virk.dk via www.virk.dk eller via Fødevareministeriets indberetningsportal.

Læs mere

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results 1 Registrering som ny bruger For at indtaste resultater, skal man registreres som bruger i EudraCT databasen: https://eudract.ema.europa.eu/results-web/

Læs mere

Sådan opdaterer du information om din forening Vejledning til foreninger

Sådan opdaterer du information om din forening Vejledning til foreninger Lokaleanvisningen 14. august 2018 Sådan opdaterer du information om din forening Vejledning til foreninger Indledning Lokalebookingsystemet har to overordnede funktioner, den ene handler om lokalebooking

Læs mere

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal

Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal Manual for ansøgning om midler via Social- og Integrationsministeriets puljeportal 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login

Læs mere

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at:

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: - rette i stamdata og tilføje medarbejdere til institutionens/dagplejegruppens side - tilmelde medarbejdere til kurser

Læs mere

Brugervejledning. Online.bane.dk. Se evt. vejledning Log på leverandørportal

Brugervejledning. Online.bane.dk. Se evt. vejledning Log på leverandørportal Registrering - sordre Brugervejledning Generelt om aktiviteten: Formål: Opret serviceregistrering og afmeld på en sordre. Anvendelse: Ved behov for afmelding af ydelser/arbejder Bemærk: En afmelding på

Læs mere

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål,

Læs mere

DANMARKS NATIONALBANK Kvikguide til FIONA Online. Indberetning af finansielle mellemværender til Nationalbanken

DANMARKS NATIONALBANK Kvikguide til FIONA Online. Indberetning af finansielle mellemværender til Nationalbanken DANMARKS NATIONALBANK Indberetning af finansielle mellemværender til Nationalbanken Kom på FIONA Online - 1 Indledning kun relevant for nye indberettere NB Kom på FIONA Online - 1 Indledning kun relevant

Læs mere

IT-Nyhedsbrev til jobcentre

IT-Nyhedsbrev til jobcentre IT-Nyhedsbrev til jobcentre 15. nyhedsbrev, 2019 Release 2019-1 Mere synlighed på Jobnet og flere registreringsmuligheder på DFDG I denne release vil de største forandringer ske på Jobnet. I release 2019-1

Læs mere

Dataimport Multi Excel (Valuta) til IDEP.web

Dataimport Multi Excel (Valuta) til IDEP.web Dataimport Multi Excel (Valuta) til IDEP.web Oktober 2018 Denne guide beskriver, hvordan man importerer Intrastat filer fra Microsoft Excel til IDEP.web. Find flere vejledninger på www.dst.dk/intraidep

Læs mere

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk

Vejledning i at give autorisation til Ejerbogen, Ejerregisteret eller andre indberetninger til det offentlige via Virk.dk 1. Log-in på www.virk.dk ved at bruge administrator-medarbejdersignaturen til selskabet. Det skal være selskabets administrator for nem-id, der logger på, tilsvarende den administratorsignatur, der anvendes

Læs mere

Guide til VandData for kommuner

Guide til VandData for kommuner Guide til VandData for kommuner Januar 2017 Version 1.0 Indhold Kapitel 1 Indledning... 1 1.1 Link til VandData... 1 1.2 Baggrund... 1 1.3 Øvrige relevante guides... 1 1.4 Guidens struktur... 1 Kapitel

Læs mere

Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers

Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers Vedtægter for Lokalforeningen Talentspejderne i Randers Vedtægter For Talentspejderne i Randers Kommune ( Lokalforeningen ) 1. Navn, adresse og stiftelsesdato 1.1. Lokalforeningens navn er Talentspejderne

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Opsætning af e-mail på Android. Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Telefon 70 300 600 altibox.dk info@altibox.

BRUGERVEJLEDNING. Opsætning af e-mail på Android. Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Telefon 70 300 600 altibox.dk info@altibox. BRUGERVEJLEDNING Opsætning af e-mail på Android Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Telefon 70 300 600 altibox.dk info@altibox.dk 1 KONTOTYPER TIL E-MAIL Hos Altibox kan du vælge to forskellige

Læs mere

Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan

Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan Vejledning i tildeling af rettigheder til VandData. Vejledningen henvender sig til Vandselskabers Nem Log-in Administratorer og beskriver, hvordan brugere af VandData tildeles rettigheder til systemet

Læs mere

Brugermanual til udfyldelse af formularen Indberetning af elsalg og elpriser for erhvervskunder til brug for Eurostat.

Brugermanual til udfyldelse af formularen Indberetning af elsalg og elpriser for erhvervskunder til brug for Eurostat. Brugermanual til udfyldelse af formularen Indberetning af elsalg og elpriser for erhvervskunder til brug for Eurostat. Indberetningsprocessen består af følgende trin: 1. Brugeren logger på med NemId medarbejdersignatur.

Læs mere

certificering oprettelse og anvendelse - april 2009

certificering oprettelse og anvendelse - april 2009 INDHOLD Firmanummer fra FEMsek Log ind første gang hos FEMsek Opret konsulenter hos FEMsek Opret certificeret firma i EK-Pro Indberetning med certificeret firma i EK-Pro Daglig indberetning med EK-pro

Læs mere

Ankenævnet ESS Portal

Ankenævnet ESS Portal ESS Portal Brugermanual Indklagede Indhold Indledning...3 Notifikationsmail...4 Login for medarbejdere (indklagede)...4 Sagsoversigt...7 Sagsbilledet...7 Upload dokumenter... 8 Tilføj besked... 9 Send

Læs mere

Brugervejledning til Inseminørenes Arbejdskalender

Brugervejledning til Inseminørenes Arbejdskalender Brugervejledning til Inseminørenes Arbejdskalender Inseminørenes Arbejdskalender er et redskab med det formål at gøre det lettere for inseminører at planlægge og udveksle arbejdskalendre og samtidig holde

Læs mere

Vejledning fritidsportal. Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m.

Vejledning fritidsportal. Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m. 2017 Vejledning fritidsportal Sådan logger du på, ændrer, indberetter, søger tilskud m.m. Indholdsfortegnelse Side Login. 3 Foreningsliste.. 4 Arrangementer... 5 Profil. 6 Foreningsoplysninger. 6 Tilskud

Læs mere

Vedtægter i Jernløse Gymnastikforening

Vedtægter i Jernløse Gymnastikforening 1. Navn og Hjemsted. Foreningens navn er Jernløse Gymnastikforening og foreningen er hjemmehørende i Holbæk kommune. Jernløse Gymnastikforening er stiftet den 9. november 1892. 2. Formål. Foreningens formål

Læs mere

Arbejdsdokument - 18 ansøgning

Arbejdsdokument - 18 ansøgning Arbejdsdokument - 18 ansøgning Ansøgning om 18 midler i Esbjerg Kommune skal ske via det elektroniske ansøgningsskema på kommunens hjemmeside: Klik her Dette skema er udelukkende til brug for foreninger/organisationers

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Opret medarbejder på grundskole

Brugervejledning. Optagelse.dk. Opret medarbejder på grundskole Brugervejledning Optagelse.dk Opret medarbejder på grundskole 8. juli 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 HVAD SKAL JEG LÆSE... 5 1.3 VEDR. OPTAGELSE.DK 2012... 5 1.4 BEMÆRKNINGSFELT... 5 2

Læs mere

ESS Portal. Brugermanual Klager

ESS Portal. Brugermanual Klager ESS Portal Brugermanual Klager 27. oktober 2016 Version 4 Indhold Indledning...3 Login Klager...4 Login med NemID... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Login med brugernavn/password... Fejl! Bogmærke er

Læs mere

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur.

Du kan bestille en NemId medarbejdersignatur ved at følge dette link: https://www.nets.eu/dkda/løsninger/nemid/medarbejdersignatur. 1. Log ind på portalen Du skal begynde med at logge ind på portalen ved hjælp af NemID. Det gør du ved at vælge Login øverst på portalens forside. Hvis din organisation eller virksomhed er CVR-registreret,

Læs mere

Opsætning af din digitale postkasse på Virk. Vejledning til Digital Post for virksomheder

Opsætning af din digitale postkasse på Virk. Vejledning til Digital Post for virksomheder Opsætning af din digitale postkasse på Virk Vejledning til Digital Post for virksomheder Opsætning af din digitale postkasse på Virk Denne vejledning hjælper dig med at aktivere og opsætte din digitale

Læs mere

Vejledning til Formandsportalen

Vejledning til Formandsportalen Vejledning til Formandsportalen Startside http://mail.kolonihave.dk/formandsportal/portal/portal.aspx Der logges ind via dit medlemsnummer og kodeord. Medlemsnummeret er det brugernavn, som du fik tilsendt

Læs mere

Vejledning til oprettelse af UUmedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejledning til oprettelse af UUmedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til oprettelse af UUmedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til oprettelse af UU-medarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og Læring

Læs mere

Online.bane.dk. Før du starter på selve afmeldingen, skal der oprettes en serviceregistrering, som du kan afmelde på.

Online.bane.dk. Før du starter på selve afmeldingen, skal der oprettes en serviceregistrering, som du kan afmelde på. afmeld på sordre med Brugervejledning Generelt om aktiviteten: Formål: Udvælg kontrakt, indkøbsordre, position og opret Service registrering og afmeld på tilbudsliste via leverandørportalen. Anvendelse:

Læs mere

Indberetninger vedrørende kommunens energivirksomheder for 2018

Indberetninger vedrørende kommunens energivirksomheder for 2018 Til kommuner og kontaktpersoner Indberetninger vedrørende kommunens energivirksomheder for 2018 Forsyningstilsynet vil hermed minde kommunerne om, at der senest den 1. februar 2019 skal foretages indberetning

Læs mere

Brugervejledning - Kundeportal - Fysioterapipraksis

Brugervejledning - Kundeportal - Fysioterapipraksis Brugervejledning - Kundeportal - Fysioterapipraksis Login til kundeportalen Tip! Det kan være en god ide at kopiere dit brugernavn og adgangskode fra den tilsendte e- mail. Der er udarbejdet en video omkring,

Læs mere

Borgerforslag - støtterblanket

Borgerforslag - støtterblanket Borgerforslag - støtterblanket Du kan bruge denne blanket til at støtte et borgerforslag på www.borgerforslag.dk Støtten er anonym, således forstået at der ikke offentliggøres nogen personoplysninger om

Læs mere

Brugermanual til udfyldelse af formularen Indberetning af elsalg og elpriser for erhvervskunder til brug for Eurostat.

Brugermanual til udfyldelse af formularen Indberetning af elsalg og elpriser for erhvervskunder til brug for Eurostat. Brugermanual til udfyldelse af formularen Indberetning af elsalg og elpriser for erhvervskunder til brug for Eurostat. Indberetningsprocessen består af følgende trin: 1. Brugeren logger på med NemId medarbejdersignatur.

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger... 2

PERSONDATAPOLITIK. Indholdsfortegnelse. Kontaktoplysninger... 2 PERSONDATAPOLITIK Indholdsfortegnelse Kontaktoplysninger... 2 1) Generelt om databeskyttelse... 2 Gennemsigtighed og samtykke... 2 Videregivelse af personoplysninger... 2 Som registreret har du ret til:...

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Oktober 2018 Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen

Læs mere

Vedtægter for Langgarverne

Vedtægter for Langgarverne Vedtægter for Langgarverne 1 Navn. Foreningens navn er Langgarverne. Foreningens hjemsted er Hillerød Kommune. 2 Formål. Langgarvernes formål er at dyrke atletik, motionsløb og triathlon. Foreningen har

Læs mere

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG 1/9 VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 ve@energinet.dk VAT no. 28 98 06 71 Dato: 26/4 2017 HAH Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brugermanual for Humleparken blok 5's hjemmeside.

Brugermanual for Humleparken blok 5's hjemmeside. Brugermanual for Humleparken blok 5's hjemmeside. Introduktion. Formål Hjemmesiden for blok 5 er blevet oprettet med følgende formål: Forbedre kommunikationen mellem bestyrelsen i ejerforeningen og beboerne.

Læs mere

Vandforsyning brugermanual: Indhold

Vandforsyning brugermanual: Indhold Vandforsyning brugermanual: Indhold Vandforsyning brugermanual:... 1 Indberetter:... 2 Log-in:... 2 Forsiden:... 2 Borings-, og indtagsanvendelser:... 3 Edit anvendelser:... 4 Tilknyttet boringer og indtag:...

Læs mere

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed

Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator. Standardindstillinger - virksomhed Virksomheder log ind som selvstændig, mindre virksomhed eller kursusadministrator Standardindstillinger - virksomhed Indstillinger på virksomhedens sider Opdateret den 6/7-2017 Ved log ind som virksomhed

Læs mere

Til interessenterne på vedhæftede liste

Til interessenterne på vedhæftede liste Til interessenterne på vedhæftede liste 18. marts 2014 Sag 2014-0037032 /grejen Høring over udkast til bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt

Læs mere

Vejledning for virksomhederne om adgang til Affaldsdatasystemet

Vejledning for virksomhederne om adgang til Affaldsdatasystemet Vejledning for virksomhederne om adgang til Affaldsdatasystemet Adgang til Miljøstyrelsens Affaldsdatasystem via www.virk.dk kræver følgende: Digital medarbejdersignatur, som fås fra virksomhedens lokale

Læs mere

Vejledning. Administrator for Betalingsservice kundeportal

Vejledning. Administrator for Betalingsservice kundeportal Vejledning Administrator for Betalingsservice kundeportal Version 1.4 24. august 2018 Nets Denmark A/S Lautrupbjerg 10 2750 Ballerup CVR-nr. 20 01 61 75 INDHOLD Indledning... 3 1. Adgang som første administrator...

Læs mere

Tips & Tricks nr. 127 Registrering af faggrupper for 2HF-kursister til AGYM indberetning

Tips & Tricks nr. 127 Registrering af faggrupper for 2HF-kursister til AGYM indberetning LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 www.dxc.technology www.dxc.technology/ludus Tips & Tricks

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Vejledning til brug af Foreningsportalen Ansøgning om - og opgørelser af tilskud Som en godkendt forening efter Folkeoplysningsloven i Svendborg Kommune skal du via Foreningsportalen ansøge om medlems-

Læs mere

Om Dyrlægeregistret, VetReg

Om Dyrlægeregistret, VetReg Dyrlægeregistret, VetReg, indeholder oplysninger om alle dyrlæger med dansk autorisation Om VetReg side 2 >> Adgang til oplysninger i VetReg side 3 >> Dyrlægers forpligtigelser i VetReg side 4 >> Her findes

Læs mere

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning

Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Sundhedsstyrelsens Elektroniske Indberetningssystem (SEI) Vejledning til indberetning via Citrix-løsning Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Systemkrav... 4 Installation af Citrix-klient... 5 Tilpasning

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere

Bestyrelsesadgang (Min Side)

Bestyrelsesadgang (Min Side) Bestyrelsesadgang (Min Side) Login på Min side på www.randersbolig.dk med dine brugeroplysninger som står i mail/brev. Du er nu logget ind på Min Side, og kan nu klikke på menupunkterne vedr. bestyrelsen

Læs mere

Trin-for-trin-manual til ansøgning af 18-midler

Trin-for-trin-manual til ansøgning af 18-midler Trin-for-trin-manual til ansøgning af 18-midler Side 1 af 11 Kære frivillige sociale foreninger i Assens Kommune Opdateret den 1.8.18 Denne manual skal hjælpe dig igennem 18-ansøgningsprocessen trin for

Læs mere

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014

Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014 Vejledning til skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder 2014 Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Jordbrug, Miljø i 2014 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Ministeriet for Fødevarer,

Læs mere

TÅRNBY FORENINGSPORTAL

TÅRNBY FORENINGSPORTAL GUIDE TIL TÅRNBY FORENINGSPORTAL - for foreninger Tårnby Foreningsportal Tårnby Foreningsportal er foreningernes værktøj til booking af faciliteter, indsendelse af dokumentation samt kommunikation med

Læs mere

VEJLEDNING TIL FORENINGER I

VEJLEDNING TIL FORENINGER I VEJLEDNING TIL FORENINGER I Indhold 1. Generel information... 3 2. Oprettelse af forening i... 4 3. Adgang til... 5 4. Redigér stamdata... 6 5. Opret/tilføj/rediger medlemmer i Ledelsen eller andre grupper...

Læs mere

LANDSBYGGEFONDEN 15. september Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for kommuner

LANDSBYGGEFONDEN 15. september Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for kommuner LANDSBYGGEFONDEN 15. september 2017 Brugervejledning til Almenstyringsdialog.dk for kommuner Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. DIAGRAM OVER PROCESSEN... 4 3. DE FORSKELLIGE ROLLER I ALMENSTYRINGSDIALOG.DK...

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland 1 Navn og formål Lokalafdelingens navn er Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland. I daglig tale benyttes

Læs mere

Sådan redigerer du oplysningerne om skolebestyrelsen på din skole

Sådan redigerer du oplysningerne om skolebestyrelsen på din skole Sådan redigerer du oplysningerne om skolebestyrelsen på din skole 1. Login Åbn din browser og indtast adressen http://medlem.skole-foraeldre.dk. Du ser nu denne login-skærm: Her logger du dig ind med din

Læs mere

Brugervejledning Forældrekontakt

Brugervejledning Forældrekontakt Brugervejledning Forældrekontakt Indhold Log på Forældrekontakt... 3 Infosiden... 4 Kontakt-lister... 4 Melde Syg / Fri... 5 Beskeder... 5 Aktiviteter... 6 Stamkort... 7 Tilladelser... 7 Læge/medicin...

Læs mere

Vejledning for dig der skal godkende oplysninger på Tilbudsportalen

Vejledning for dig der skal godkende oplysninger på Tilbudsportalen Vejledning for dig der skal godkende oplysninger på Tilbudsportalen Version: 1.0 Opdateret den: 05-06-2019 I denne vejledning kan du læse mere om hvordan du opretter og godkender tilbud og plejefamilier

Læs mere

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer

Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer LANDSBYGGEFONDEN 29. februar 2016 Brugervejledning til Landsbyggefondens regnskabsindberetningssystem For revisorer Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1. Nyheder... 3 1.2 Generelt om regnskabsindberetningen...

Læs mere

PERSONDATAPOLTIK. Håndtering af personoplysninger om medlemmer, samarbejdspartnere mv. hos Fonden MARCOD

PERSONDATAPOLTIK. Håndtering af personoplysninger om medlemmer, samarbejdspartnere mv. hos Fonden MARCOD 30. januar 2019 PERSONDATAPOLTIK Håndtering af personoplysninger om medlemmer, samarbejdspartnere mv. hos Fonden MARCOD 1. Indledning MARCOD behandler personoplysninger i en lang række situationer. Vi

Læs mere

Upload af internt regnskab

Upload af internt regnskab Upload af internt regnskab Indsend internt regnskab (kun for regnskabsklasse A og B) For virksomheder i regnskabsklasse A og B er det muligt at uploade det interne regnskab i stedet for at udfylde blanketten

Læs mere