INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)"

Transkript

1 Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager Aarhus Lokale kl og kl Mødedato: Den 28. oktober 2015 kl Deltagere Thomas Maribo (Danske Fysioterapeuter), Ulla Skou (Region Midtjylland), Lene Holm (Holstebro Kommune), Kurt Nyby (Samarbejdsudvalget for Fysioterapeuter), Sanne Jensen (Danske Fysioterapeuter) og Lene Buur Meyer (Aarhus Kommune) Desuden deltager: Birgitte Foged (uddannelsesleder), Pia Hingebjerg (uddannelsesleder) og Karen Frederiksen (uddannelseschef). Gæst Kirsten Roelsgaard (VIA EVU) Afbud Claus Vinther Nielsen (Center for Folkesundhed), Jan Frandsen (Region Midtjylland), Karsten Thorø (medarbejder), Elsebeth Hovmøller Christensen (medarbejder), Kristoffer Stenvang Hansen (studerende), Stine Lind Hansen (studerende) og Lasse Sørensen (studerende) Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Status på arbejdet med revision af de sundhedsfaglige uddannelser 3. Institutionsakkreditering 4. Kvalitetsarbejdet på Fysioterapeutuddannelsen 5. Uddannelsesudvalgets rolle og opgaver i forbindelse med kvalitetsarbejdet 6. Danske Fysioterapeuters uddannelsesstrategi 7. Besøg fra VIA EVU 8. Dimittendarbejdsløshed 9. Nyt fra Fysioterapeutuddannelsen 10. Nyt fra de studerende 11. Mødeplan 2016 og planlægning af næste møde 12. Eventuelt INDKALDELSE/ REFERAT Mødeleder: Thomas Maribo Formand for Uddannelsesudvalget Referent: Lea Faurholt Olsen E: LEFO@VIA.DK T: Dato: 11. november 2015 Ref.: LEFO 1/9 Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Thomas Maribo Godkendelse af dagsorden og om der er punkter til eventuelt.

2 Det indstilles, at medlemmerne godkender dagsordenen. 2/9 Dagsordenen blev godkendt. Punkt 2. Status på arbejdet med revision af de sundhedsfaglige uddannelser (60 min) Karen Frederiksen, Pia Hingebjerg og Birgitte Foged Bilag Juridisk ramme for de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser Retning for de monofaglige udviklingsgruppers arbejde Forståelse om udvikling af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser Der redegøres for arbejdet med revision af de sundhedsfaglige uddannelser. På baggrund af redegørelsen ønskes en drøftelse af aktuelle udfordringer. Det indstilles, at medlemmerne tager orienteringen til efterretning, og at aktuelle spørgsmål drøftes. Referat Der er kommet nogle centrale rammer: Juridiske rammer, udviklingen af de sundhedsfaglige og retninger for de monofaglige grupper. Inde på hjemmesiden findes nyt om udvikling af de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser. Der skal arbejdes med en bekendtgørelse pr. uddannelse. De samlede uddannelseselementer på de første 2 år skal aftales nationalt (tilrettelæggelse og placering af uddannelseselementerne foregår institutionelt), og det sidste halvandet år tilrettelægges på hver professionshøjskole. Der er ikke taget beslutning om detaljeringsgraden af studieordningen. Det er besluttet, at der fremadrettet vil være semesteropbygning, og der vil være den samme praktik/teori fordeling på uddannelsen som nu. Der skal mere fokus på de generiske kompetencer, og undervisernes kompetencer skal følge denne udvikling. Der er nedsat monofaglige udviklingsgrupper for alle uddannelserne, og de skal have deres leverancer klar i december Leverancerne danner grundlag for den bekendtgørelse, der skal i høring fra februar måned Der skal arbejdes for, at forskning og udvikling t integreres og bliver en naturlig de af professionsbacheloruddannelsen. Uddannelsesleder Pia Hingebjerg gennemgik den monofaglige udviklingsgruppes arbejde med dimittendprofilen. Uddannelsesudvalget fik

3 lejlighed til at kommentere udkastet og vurderede, at begrebet sundhed skulle udfoldes på en anden måde. Ligeledes vurderede uddannelsesudvalget, at patient/borger ikke er udtrykt på en tilstrækkelig klar måde. 3/9 Der bliver arrangeret et nationalt møde om Fysioterapeutuddannelsen den 27. november. Der bliver en virtuel opkobling til mødet. Uddannelsesudvalget modtager en invitation til det nationale møde. Punkt 3. Institutionsakkreditering (20 min) Karen Frederiksen, Birgitte Foged og Pia Hingebjerg Der gives status på arbejdet med Institutionsakkreditering. Der er udarbejdet kvalitetsrapporter, som giver en status på de udfordringer, der er her og nu. Udvalget tager orienteringen til efterretning og har mulighed for at stille spørgsmål. Uddannelseslederne, Birgitte Foged og Pia Hingebjerg, gennemgik procesplanen. Akkrediteringsrådet har første institutionsbesøg hos VIA UC i november 2015, hvor der vil blive udvalgt ca. 7-9 områder til nærmere undersøgelse, som kan være uddannelser eller områder, der går på tværs i VIA. Der er stor fokus på at få en positiv akkreditering og for at få skabt en kvalitetskultur i VIA. I akkrediteringen er der fokus på, at alle adspurgte har kenskab til VIAs kvalitetssystem og dermed også kan avende de rigtige termonologier. Uddannelsesudvalget kan blive involveret i arbejdet med akkrediteringen. Punkt 4. Kvalitetsarbejdet (20 min) Karen Frederiksen, Birgitte Foged og Pia Hingebjerg Bilag Kvalitetsrapporter fra Fysioterapeutuddannelsen i Aarhus og Holstebro Processtandard for aftagerinddragelse Processtandard for dimittendinddragelse Processtandard for undervisningsevaluering Processtandard for analyse af frafald

4 Processtandarderne og kvalitetsrapporterne er til orientering og forventes ikke læst. 5. Processtandard for opdatering og omsætning af videngrundlaget er ikke sendt med som bilag. 4/9 I forbindelse med institutionsakkrediteringen af VIA har hele kvalitetsområdet i VIA og dermed også de enkelte uddannelser fået et løft med indførelsen af 5 fælles processtandarder: 1. Processtandard for aftagerinddragelse 2. Processtandard for dimittendinddragelse 3. Processtandard for undervisningsevaluering 4. Processtandard for analyse af frafald 5. Processtandard for opdatering og omsætning af videngrundlaget Kvalitetsarbejdet på uddannelsen vil blive præsenteret med udgangspunkt i de 5 nye processtandarder og de to Kvalitetsrapporter fra uddannelsen i Aarhus og Holstebro. Udvalget tager orienteringen til efterretning og har mulighed for at stille spørgsmål. Uddannelseslederne, Birgitte Foged og Pia Hingebjerg, præsenterede processtandarderne og kvalitetsrapporten for Fysioterapeutuddannelsen i Aarhus og Holstebro. PowerPoint præsentation sendes ud med referatet. I VIAs kvalitetssikringssystem indgår en række kvalitetsstandarder og fem processtandarder, som hver enkelt uddannelse udvikler procedurer for. Dermed også Fysioterapeutuddannelsen. I marts måned hvert år skal der afrapporteres. På baggrund af denne afrapportering bliver der udarbejdet en handleplan. Handleplanen danner grundlag for den årlige selvevaluering. Denne proces, der også skal sikre vidensflow mellem uddannelser og ledelseslag i organisationen, er grundlag for kvalitetssystemet i VIA. I hele VIA er det en generel udfordring med gennemførelse. I VIAs kvalitetskoncept er der en standard, som siger, at 80 % af de studerende skal gennemføre deres uddannelse. Fremadrettet kan det være, at der skal justeres på denne standard, da det er et område, der er markeret rødt i næsten hele VIA. Der er stor fokus på studieglæde, da man ser, at den er faldende ved de studeredne. Resultaterne kommer fra studentertilfredshedsundersøgelsen. Det er ikke et optimalt parameter, dertil er svarprocenten for lav. Fysioterapeutuddannelsen anbefaler, at der anvendes en anden form for undersøgelse. Der var forslag til en systematisk inddragelse af uddannelsesudvalgenes ift. dialog om kvalitetsrapporterne. For at inddrage uddannelsesudvalget kan man lave et årshjul, hvor man skriver ind, hvad der skal drøftes i de enkelte uddannelsesudvalg og i det fælles møde med formændene. Det vil give uddannelsesudvalget nogle formelle kompetencer, som kan sikre vidensflowet.

5 På Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro har man øje på studerende, der ikke møder op. Det er en voksende tendens, at der er mange studerende der har en sårbarhed eller en psykisk sygdom, der ikke kan håndteres på uddannelsen. 5/9 Fremadrettet bør man se på robustheden ved de studerende. Der skal større fokus på, at de studerende kan stå ting igennem og klare modgang. Uddannelsen begynder at blande sig meget i studiegruppernes arbejde og sammensætning, for at hjælpe de studerende. Eva Hertz laver kurser om mentalt robusthed. Sådan et kursus kunne være en mulighed, for at give de studerende de rigtige kompetencer ift. at indgå i relationer. PowerPoint sendes ud med referatet. Punkt 5. Uddannelsesudvalgets rolle og opgaver i forbindelse med kvalitetsarbejdet (30 min) Thomas Maribo På tidligere møder har VIAs kvalitetsmodel været drøftet. Formålet med dette punkt er at drøfte, hvilken rolle og opgave uddannelsesudvalget har i forhold til Fysioterapeutuddannelsens kvalitetsarbejde. Gruppediskussion: Engagering af aftagerne i forhold til at involvere sig i uddannelserne - hvordan? Hvilke kompetencer efterspørger de offentlige arbejdspladser? Det kan komme ind omkring de ting der skal drøftes i videngrundlag. Hvilke kompetencer efterspørger det private virksomhedsfelt? Det gode praktikforløb - hvad skal det rumme af læring? Det indstilles at uddannelsesudvalget drøfter spørgsmålene. Punkterne er drøftet i forbindelse med punkt 4. Videngrundlag og praktikforløb vil blive drøfte på næste møde. Punkt 6. Danske Fysioterapeuters Uddannelsesstrategi (1 time) Sanne Jensen Journalnr. U Der gives et oplæg om Danske Fysioterapeuters uddannelsesstrategi, herunder fagforeningens ønske om at placere uddannelsen ved universitet samt fagforeningens ønske om at reducere dimensioneringen på uddannelserne fremadrettet.

6 Uddannelsesudvalget drøfter oplægget. 6/9 Danske Fysioterapeuters repræsentant, Sanne Jensen, holdt oplæg om Danske Fysioterapeuters forslag om ændret optag og arbejdet for at få Fysioterapeutuddannelsen på universiteterne. Danske Fysioterapeuters forslag om ændret optag Danske Fysioterapeuter oplever, at der er en udfordring ift. arbejdsløshed. Lige nu er der en situation, hvor det er svært at lave god løn og ansættelsesvilkår for fysioterapeuter. Derfor har Danske Fysioterapeuter anbefalet, at optaget nedsættes. Danske Fysioterapeuter har lavet en analyse, som ser på det fremadrettede behov for fysioterapeuter. Undersøgelsen viser, at der vil være arbejdsløse fysioterapeuter i Undersøgelsen indikerer, at optaget skal sættes ned til omkring 780 studerende. Fra uddannelsens side er der lavet et høringssvar. Det påpeges, at undersøgelsen er en teknisk fremskrivning. Der arbejdes hele tiden på at udvikle virksomhedsfeltet for fysioterapeuter. Der er en bekymring for, at anbefalingen vil svække uddannelsens muligheder fremadrettet. Holstebro Kommunes medlem af uddannelsesudvalget oplever ikke, at der er for mange fysioterapeuter. Hun mener ikke, at der er en udvikling, hvor brugen af faget er udtømt. Hele rapporten kan læses på Danske Fysioterapeuters hjemmeside. Fysioterapeutuddannelsen på universiteterne Danske Fysioterapeuter arbejder på at få uddannelserne ind på universiteterne. Det er især den mulige turnusordning i enden af praktikken, som er udslagsgivende for dette arbejde. Det har også været udslagsgivende, at man oplever dimittender, der ikke er gode nok til deres håndværk. Danske Fysioterapeuter overvejer ikke at have et A og B hold (professionshøjskolerne og universiteterne) ift. Fysioterapeutuddannelsen. De anbefaler, at det hele bliver placeret på universiteterne. PowerPoint er tilgængelig på Danske Fysioterapeuters hjemmeside. Punkt 7. Besøg fra VIA EVU (30 min) Kirsten Roelsgaard Der gives en kort introduktion til VIAs Videreuddannelse og Kompetenceudvikling, der vil rumme følgende nedslag; Vision, forskellige former for tilrettelæggelse af kompetenceudvikling, eksempler på aktuelle samarbejder.

7 Link 7/9 Det indstilles, at der på baggrund af oplægget ønskes en diskussion i uddannelsesudvalget med henblik på ideer og forslag til kommende samarbejder om videreuddannelse og kompetenceudvikling. VIA EVU vil gerne i kontakt med aftagerne tilknyttet Fysioterapeutuddannelsen og være deres fortrukne samarbejdspartner i afvikling af efter- og videreuddannelse og tilrettelæggelse af kompetenceudvikling. I VIA EVU er der mulighed for at lave temadage, kurser, organisationsudvikling og evalueringer osv. Eksempler på forløb der kunne interessere aftagerne og Ernæring og Sundhedsuddannelsen: Udvalgte diplomuddannelser: Fysioterapi teori og praksis Teknologi i sundhedsvæsenet Rehabilitering i forhold til udvalgte grupper Kommunikation i praksis Forandring og læringsprocesser Supervisions forløb- diplomuddannelsen kombineret træning Sundhedskommunikation, vejledning og coaching Praktisk vejledning og rådgivning Uddannelsesudvalget mener, at der er et stort potentiale, hvis man laver kurser, hvor forskning og projektskrivning indgår. Kirsten Roelsgaards kontaktoplysninger findes i hendes PowerPoint, som sendes ud med referatet. For at holde sig opdateret om VIA EVU kan man tilmelde sig nyhedsbrevet fra VIA EVU. Punkt 8. Dimittendarbejdsløshed (30 min) Thomas Maribo/Sanne Jensen Thomas Maribo og Sanne Jensen vil holde et oplæg. Oplægget danner baggrund for en fælles drøftelse af, hvordan vi på Fysioterapeutuddannelsen fremadrettet kan understøtte fremtidens arbejdsmarked for fysioterapeuter. Uddannelsesudvalget drøfter oplægget. Danske Fysioterapeuters repræsentant, Sanne Jensen, holdt oplæg om dimittendarbejdsløsheden. Generelt er det et flot resultat, hvor stort set alle medlemmer kommer i arbejde inden for de første 6 måneder efter de dimittere. For de flestes vedkommende kommer de ud i vikariater, og der er en tendens til, at de

8 har flere vikariater, før de får en fast stilling. Det er meget få der kommer direkte i fast stilling, da det ofte er et krav, at de studerende har erfaring for at varetage faste stillinger. Svagheden ved undersøgelsen er, at den kun har et overblik over medlemmer af Danske Fysioterapeuter 8/9 PowerPoint sendes ud med referatet. Punkt 9. Nyt fra Fysioterapeutuddannelsen (30 min) Birgitte Foged og Pia Hingebjerg Der orienteres om nyt fra Fysioterapeutuddannelsen. Det indstilles, at udvalgets medlemmer tager orienteringen til efterretning. Fysioterapeutuddannelsen i Aarhus I Aarhus er der lavet en ny organisering af koordinatorfunktionen. Der var mulighed for at slå 2 uddannelseskoordinator stillinger op. På den måde er der mulighed for at slå teori og praksis mere sammen. Sammen med uddannelsesleder, Birgitte Foged og medarbejder Karsten Thorø vil sammen med de 2 uddannelseskoordinatorer udgøre et team. Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro I Holstebro er der fokus på at integrere det tredje læringsrum. Der er fokus på de aktioner der sættes i gang hvor man møder borgere ift. formidlingsdelen. I Holstebro har det været en succes, at sætte studerende til at undervise andre studerende. Man ser at de studerende vokser i dette arbejde. Der har været en karrieredag på Campus Holstebro, hvor universiteterne, arbejdspladserne, kommuner og region var samlet. De studerende var især interesseret i oplægget vedr. kandidat i fysioterapi. Punkt 10. Nyt fra de studerende (30 min) Alle De studerendes repræsentanter i udvalget orienterer om nyt fra de studerende.

9 Det indstilles, at orienteringen tages til efterretning. Referat Der var ikke nyt fra de studerende. 9/9 Uddannelsesleder Pia Hingebjerg, fortalte at Fysioterapeutuddannelsen havde holdt fest for de studerende og medarbejderne. Det var en stor succes. Punkt 11. Mødeplan 2016 og planlægning af næste møde (10 min) Alle Næste møde afholdes i foråret Mødedatoerne er endnu ikke på plads, og der vil være mulighed for at drøfte behov ift. mødeplanlægningen Det indstilles, at udvalgets medlemmer kommer med forslag til dagsordenen til næste møde og drøfter mødeplanlægningen Punkter til første møde i 2016 Indhold af besparelser Videngrandlag Arbejde med bekendtgørelsen Professionsdannelse ind i uddannelsen og videngrundlag Strategi og handleplan er særskilt strategiske initiativer 15/17 Møderne i 2016 skal afholdes medio april og oktober. Der bliver sendt en mødeplan ud med 3 mulige datoer. Uddannelsesudvalget kan ikke afholde møder om mandagen. Ift. bekendtgørelsen/studieordningen vil der kommunikeres via , hvis det er nødvendigt. Punkt 12. Eventuelt (5 min) Alle Der er nedsat en national gruppe af rehabiliterings forskere. De arrangerer et arrangement i hver region i tæt samarbejde med professionsbacheloruddannelsen. De arbejder for at skabe noget på tværs af uddannelserne. Uddannelsesudvalget modtager en invitation. Der skal findes en afløser for tidligere medlem Jan Frandsen og en repræsentant for Aarhus Universitet.

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B331 Mødedato: Den 4. marts 2015 kl. 11.00-17.00 GODKENDT

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.36 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. november 2014 kl. 10.00-15.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: Campus Randers Jens Otto Krags Pl. 3, 8900 Randers C GODKENDT Mødedato: Den 19. oktober 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Holstebro Professionshøjskolen VIA Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Godkendt

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. november 2015 kl. 10.00 14.00

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, lokale E707

Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Campus Holstebro, Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro, lokale E707 Mødereferat GODKENDT Journalnr.: U0200-7-04-33-12 Ref.: LEFO Dato: 05-05-2013 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Dato: 3. marts 2014 Tid: Kl. 10.00-15.00 Sted: Mødeleder: Deltagere:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 32.30 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. september 2014

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: Campus Aarhus Hedeager 2 8200 Aarhus Mødedato: Den 8. marts 2016 kl. 11.00-14.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Ekstraordinært møde i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen

REFERAT/ DAGSORDEN. Ekstraordinært møde i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen Ekstraordinært møde i Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Skypemøde VIA Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Lokale 33.15 Mødedato: 17. januar 2017 Kl. 08.00-10.00 Med morgenmad

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College GODKENDT Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 16. december 2014 kl. 12.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 8. juni 2015 kl.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 23. februar 2015

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.37 8200 Aarhus N Mødedato: Den 15. september 2014

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for. Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 30. marts 2015

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Godkendt

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Dagsorden til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 21.13 8200 Aarhus N Mødedato: Den 6. oktober 2014 kl. 14.00-16.30 Deltagere

Læs mere

Dagsorden Journalnr.: U Ref.: LEFO Dato:

Dagsorden Journalnr.: U Ref.: LEFO Dato: Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-36-12 Ref.: LEFO Dato: 04-03--2014 Mødeforum: Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Dato: 10. marts 2014 Tid: Kl. 13.45-15.45 Sted: Mødeleder: Deltagere: Øvrige deltagere:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Punkt 2. Strategien for VIA 2015-17 (20 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 12. januar 2015 kl. 12.00 15.00

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, lokale 34.36

Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, lokale 34.36 Referat Journalnr.: U0200-7-04-18-11 Ref.: KRKM Dato: 23-10-2012 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Dato: 26.9.2012 Tid: Kl. 10-14 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus

Læs mere

NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner

NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner Gør tanke til handling VIA University College NOKUT Kvalitetssikringssystem og kvalitetsarbeid ved fusjonerte institusjoner 21. juni 2018 1 Historik tilblivelsen af VIA VIA University College Monofaglige

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26

Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus 2, lokale 35.26 Dagsorden Journalnr.: U0200-7-04-34-12 Ref.: LEFO Dato: 02-04-2014 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 10. april 2014 Tid: Kl. 14.00-17.00 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2,

Læs mere

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00

Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Giv mening VIA University College Uddannelsesudvalg for 3K 14:00-16:00 Sted: Diakonhøjskolen i Aarhus Mødedato: Den 23. juni 2015 Kl. 14:00-16:00 Deltagere Bettina Maindal Kjærgaard (underviser), Johannes

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, 8200 Aarhus N Mødedato: Den 9. juni 2015 kl.

Læs mere

Kvalitetshjulet i figur 1 illustrerer hovedelementerne og faserne i VIAs centralt forankrede kvalitetssystem.

Kvalitetshjulet i figur 1 illustrerer hovedelementerne og faserne i VIAs centralt forankrede kvalitetssystem. VIA University College Dato: 13. maj 2015 Journalnummer: U0027-4-5-15 VIAs kvalitetssystem VIAs kvalitetssystem skal sikre, at der arbejdes systematisk med målet i VIAs politik for kvalitetssikring og

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College VIA University College Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale F280 Mødedato: 27. oktober 2015 kl. 10.00 14.00. Deltagere Inger Marie Jaillet, Regionshospitalet

Læs mere

Dato: Tid: 09:30 14:30. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, lokale 34.36

Dato: Tid: 09:30 14:30. Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, lokale 34.36 Referat J.nr.: U0200-7-04-18-11 Ref: BIF/PHI Dato: 21/3 2012 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Fysioterapeutuddannelsen Dato: 12-03-2012 Tid: 09:30 14:30 Sted: Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus N,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College VIA University College fra mødet i Fælles OSKU Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg lokale B 330 Mødedato: 11. juni 2014 kl. 10.00 14.00. Deltagere Tove Kristensen, Hospitalsenhed Midt, Marianne

Læs mere

Kvalitetshjulet i figur 1 illustrerer hovedelementerne og faserne i VIAs centralt forankrede kvalitetssystem.

Kvalitetshjulet i figur 1 illustrerer hovedelementerne og faserne i VIAs centralt forankrede kvalitetssystem. VIA University College Dato: 13. maj 2015 Journalnummer: U0027-4-5-15 VIAs kvalitetssystem VIAs kvalitetssystem skal sikre, at der arbejdes systematisk med målet i VIAs politik for kvalitetssikring og

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 8. marts 2016 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø C 3.31 Anja Kallestrup Mette

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Godkendt referat mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Gl. Struervej 1, 7500 Holstebro Mødedato: Den 18. august 2014 kl. 10.00

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Holstebro Godkendt Mødedato: Den 10. maj 2016 kl. 10.00 16.00 Mødelokale: A204 Deltagere

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Godkendt Mødedato: Den 18. maj 2016 kl. 12.30 15.30. Mødelokale

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 31.10 8200 Aarhus N Mødedato: Den 10. december 2014 kl. 12.30-14.30 Deltagere

Læs mere

Mødereferat J.nr.: U0200-7-04-119-10 Ref: RESC Dato: 18. marts 2011

Mødereferat J.nr.: U0200-7-04-119-10 Ref: RESC Dato: 18. marts 2011 Mødereferat J.nr.: U0200-7-04-119-10 Ref: RESC Dato: 18. marts 2011 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Fysioterapeutuddannelsen Dato: 07-01-2011 Tid: 10-14 Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Mødeleder:

Læs mere

Procedurebeskrivelse. Inddragelse af dimittender. Ergoterapeutuddannelsen i Aarhus. VIA University College. Dato: Den 26.

Procedurebeskrivelse. Inddragelse af dimittender. Ergoterapeutuddannelsen i Aarhus. VIA University College. Dato: Den 26. Procedurebeskrivelse Inddragelse af dimittender Ergoterapeutuddannelsen i Aarhus Dato: Den 26. august 2014 Journalnr.: U0231-1-05-1-14 Ref.: TRHJ og LIFP Procedure for kontakt til og inddragelse af dimittender

Læs mere

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA Træd i karakter VIA University College Notat Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapporten er et internt ledelses- og styringsinstrument med fokus på uddannelseskvalitet. Rapporten

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring og Sundhedsuddannelserne )

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring og Sundhedsuddannelserne ) fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ernæring og Sundhedsuddannelserne Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Lokale 34.36 Mødedato: 28. juni 2017 Kl. 11.30-14.30 Med frokost

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011

Mødeindkaldelse J.nr.: U Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeindkaldelse J.nr.: U0200-7-04-118- 10 Ref: RESC Dato: 22. december 2011 Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Dato: 16.11.2011 Tid: 14-17 Sted: Psykomotorikuddannelsen i Randers,

Læs mere

Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015

Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015 Uddannelsesfremsyn Fyraftensmøde, 15. april 2015 Oplæg v. Anne Schultz Pinstrup, enhedschef uddannelse Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Navn (Sidehoved/fod) Siden sidst Møde i koordinationsgruppen den

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 18. maj 2015 Mødetidspunkt: 13.00 16.00 Deltagere

Læs mere

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2. 2. Opfølgning på drøftelse på den fælles del af mødet i dag... 3. 3. Indhold og profil...

1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... 2. 2. Opfølgning på drøftelse på den fælles del af mødet i dag... 3. 3. Indhold og profil... Dagsorden Mødedato: Onsdag den 24. april 2013 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: UCSJ, Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde Mødelokale: A2.16 Deltagere: Afbud:

Læs mere

Uddannelsesudvalget Ergoterapeutuddannelsen

Uddannelsesudvalget Ergoterapeutuddannelsen Dagsorden Uddannelsesudvalget Ergoterapeutuddannelsen Mødedato: 20. januar 2017 Starttidspunkt: 14.00 Sluttidspunkt: 16.00 Mødested: Mødelokale: Journalnummer: Deltagere: Ankerhus, Slagelsevej 70-74, 4180

Læs mere

Kommissorium for. Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole

Kommissorium for. Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole Kommissorium for Uddannelsesudvalg for grunduddannelser og tilknyttede efter- og videreuddannelser i Københavns Professionshøjskole Indhold Det formelle... 2 Uddannelsesudvalgene er rådgivende... 2 Medlemmer

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Hedeager 2 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. januar 2015 kl. 10.00 15.00 Mødelokale:

Læs mere

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128

Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11. Campus Silkeborg, Nattergalevej 1, 8600 Silkeborg, mødelokale B128 Mødeforum: Uddannelsesudvalg for Sygeplejerskeuddannelsen Dato: 30-05-2012 Tid: 12:00 16:00 Journalnr.: U0200-7-04-21-11 Sted: Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Campus Silkeborg, Nattergalevej 1,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Tirsdag den 21. september Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00

Dagsorden. Dagsordenspunkter. Mødedato: Tirsdag den 21. september Starttidspunkt: Kl. 15:00. Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokale 2. sal Journalnummer:

Læs mere

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/karen-lisbet Jacobsen... 2

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/karen-lisbet Jacobsen... 2 Dagsorden Mødedato: Onsdag den 15. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokale 2. sal Journalnummer:

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø D004 Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen:

Læs mere

Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser

Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser VIA University College Dato: 1. juni 2015 Journalnummer: U0027-4-5-15 Politik for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af VIAs uddannelser Politikken for kvalitetssikring og kvalitetsudvikling 1 har

Læs mere

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand Dagsorden Mødedato: Torsdag den 02. Juni 2016 Starttidspunkt: Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Campus Roskilde Multihallen Mødelokale:

Læs mere

Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden...

Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... Dagsorden Mødedato: Torsdag den 31. oktober 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Referat Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Journalnr.: U0160-7-04-1-13 Ref.: Lene Tetsche Dato: 17. maj 2013 Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Sted: Mødeleder:

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde i uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min.)

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde i uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min.) Møde i uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen Sted: VIA University College Campus Randers Jens Otto Krags Plads 3, 8900 Randers C Lokale 1.56 Mødedato: 5. oktober 2016 Kl. 12.00-15.00 Med frokost

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min) til mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg GODKENDT Mødedato: 26. januar 2018 Kl.12.00-15.00 Deltagere Marianne Wolf (Region

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Fredag den 11. april 2014 Starttidspunkt: Kl. 13:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø E010 Uddannelsesudvalg for Ernæring

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen Dagsorden Mødedato: Onsdag den 11. maj 2011 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Campus Slagelse Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Læs mere

Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC

Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC 10. november 2016 1 Indledning Kvalitetssikringspolitik og -strategi for Professionshøjskolen UCC har til formål at tydeliggøre

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget

REFERAT Uddannelsesudvalget REFERAT Uddannelsesudvalget Mødetidspunkt: Tirsdag den 22. september 2015 kl. 13:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Skolevangen 45, 9800 Hjørring V 51 Anja Kallestrup Mette Grønkjær

Læs mere

Henvendelse vedr. udfasning af Global Nutrition and Health

Henvendelse vedr. udfasning af Global Nutrition and Health 20190328 Bilag 11.1. INDSTILLING Henvendelse vedr. udfasning af Global Nutrition and Health Til orientering Københavns Professionshøjskole 21. marts 2019 Indstilling Det indstilles, at bestyrelsen tager

Læs mere

Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø 1. VELKOMST, PRÆSENTATION OG GODKENDELSE AF DAGSORDEN 2 2. KONSTITUERING, HERUNDER VALG AF FORMAND 3

Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø 1. VELKOMST, PRÆSENTATION OG GODKENDELSE AF DAGSORDEN 2 2. KONSTITUERING, HERUNDER VALG AF FORMAND 3 Dagsorden Mødedato: Mandag den 5. januar Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70 74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg for Leisure Management

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College fra mødet i Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Professionshøjskolen VIA Campus Holstebro Gl Struervej 1 7500 Holstebro Mødedato: Den 13.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT. VIA University College VIA University College Møde i Klinisk Dialogforum GODKENDT Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B 330 Mødedato: 17. marts 2015 kl. 10.00 14.00. Deltagere Lone Kolbæk, Hospitalsenhed Midt,

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde i Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen

REFERAT/ DAGSORDEN. Møde i Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen Møde i Uddannelsesrådet for Bandagistuddannelsen Sted: VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Lokale 32.34 Mødedato: 7. december 2016 Kl. 12.00-15.00 Med frokost Deltagere Signe Lindballe (Danske

Læs mere

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K)

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Referat Dato Mødeforum: Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Dato: 14september Tid: 12:00-15:00 Sted: Diakonhøjskolen, Aarhus Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Formand

Læs mere

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College

REFERAT. Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen. VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Socialrådgiveruddannelsen Sted: VIA University College, Skejbyvej 1, 8240 Risskov, Mødelokale 2 Mødedato: 15. september 2014 Mødetidspunkt: 13.00 16.00 Deltagere

Læs mere

Uddannelsesudvalget Ernæring og Sundhedsuddannelsen

Uddannelsesudvalget Ernæring og Sundhedsuddannelsen Dagsorden Uddannelsesudvalget Ernæring og Sundhedsuddannelsen Mødedato: 20. januar 2017 Starttidspunkt: 11.00 Sluttidspunkt: 13.00 Mødested: Mødelokale: Journalnummer: Deltagere: Mødesekretær: Ankerhus,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i EVU-råd. Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Møde i EVU-råd. Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Møde i EVUråd Mødested Campus Aarhus N, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, lokale 22.26 Mødetidspunkt Den 22. februar 2016 kl. 12.30 15.00 Deltagere Formand: Peder

Læs mere

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/gert Fosgerau... 2

Rikke Maja Kromann (RMK), tlf , 1. Velkommen og præsentation v/gert Fosgerau... 2 Dagsorden Mødedato: Torsdag den 18. november 2010 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø 2.sal Journalnummer: Deltagere:

Læs mere

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand. Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 11:00 til mødet er der bestilt kaffe/te, rugbrødsandwich og sodavand Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus

Læs mere

Fysioterapeutuddannelsen Universitetsvej 1, P2/P3, Trekroner, 4000 Roskilde. Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen

Fysioterapeutuddannelsen Universitetsvej 1, P2/P3, Trekroner, 4000 Roskilde. Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. maj 2012 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Campus Roskilde Fysioterapeutuddannelsen Universitetsvej 1, P2/P3, Trekroner, 4000 Roskilde Mødelokale:

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget Godkendt: 20-09-2016 Revision: 06-07-2017 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag

Læs mere

Fællesmødet: lokale D014, Monofagligtmøde: Lokaleoversigt fremsendes sammen med dagsorden for fællesmødet.

Fællesmødet: lokale D014, Monofagligtmøde: Lokaleoversigt fremsendes sammen med dagsorden for fællesmødet. Referat Mødedato: Tirsdag den 4. oktober 2016 Starttidspunkt: Monofagligt møde Kl. 14.00 16.00 Fællesmødet er fra kl. 13.00 14.00 Mødested: Ankerhus, Slagelsevej 70-74. 4180 Sorø - Lokale D014 Mødelokale:

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen

Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for ernæring og sundhedsuddannelsen Dagsorden Mødedato: Mandag den 13. september 2010 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Campus Slagelse Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus Slagelsevej 70-74,

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Sted: Diakonhøjskolen Aarhus Mødedato: 17. maj 2016, kl. 14-16 Deltagere Kirsten Skovgaard (Holstebro Kommune), John Lorenzen (Saralystkirken), Helene Hay (Stud. Teol.,

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Dagsorden Mødedato: Torsdag den 25. februar 2016 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø D002 Uddannelsesudvalg for sygeplejerskeuddannelsen:

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum. VIA University College VIA University College Referat fra mødet i Klinisk Dialogforum Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Godkendt Mødedato: 27. april 2016 kl. 10.00-14.00 Mødelokale B330 Deltagere Anne Marie Lerche

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min.)

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (5 min.) Uddannelsesudvalget for Ergoterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Campus Aarhus N Hedeager 2 8200 Aarhus N Lokale 31.11 Mødedato: 12. december 2016 Kl. 10.00-15.00 GODKENDT Deltagere Ulla Madsen

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser DAGSORDEN

Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser DAGSORDEN VIA University College Uddannelsesudvalget for Bygningskonstruktøruddannelsen og Kort- og landmålingstekniker samt og tilknyttede efter- og videreuddannelser Sted: VIA University College Campus Holstebro

Læs mere

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden

INDKALDELSE. Møde i bestyrelsen for VIA University College. Gør tanke til handling VIA University College. Dagsorden Gør tanke til handling VIA University College Møde i bestyrelsen for VIA University College Mødested Campus Viborg, Prinsens Allé 2, 8800 Viborg, Lokale B 232 Mødetidspunkt Kl. 15.30-18.30 Der serveres

Læs mere

Dagsorden referat indsat

Dagsorden referat indsat Dagsorden referat indsat Mødedato: Onsdag den 29. april 2015 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg

Læs mere

Mandag den 5/10 kl. 12.00-15.00

Mandag den 5/10 kl. 12.00-15.00 Temadag på tværs Mandag den 5/10 kl. 12.00-15.00 Program 12.00-12.05 Velkomst v. Lise Kofoed - Kort præsentation af medlemmer i fagligt pædagogisk udvalg - Dagens program 12.05-12.35 Orientering om ny

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK Til uddannelsesudvalget ved Bioanalytikeruddannelsen Degnevej 16 Postboks 509 6705 Esbjerg Ø T 7266 2000 E ucsyd@ucsyd.dk W ucsyd.dk EAN CVR 30 84 04 02 Referat til 13. møde

Læs mere

DAGSORDEN Uddannelsesudvalg, Jordemoderuddannelsen

DAGSORDEN Uddannelsesudvalg, Jordemoderuddannelsen DAGSORDEN Uddannelsesudvalg, Jordemoderuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag den 26. oktober 2015 kl. 14:00-16:00 Mødested: Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Ø. Lokale D4.02 Referent Line Nielsen Deltagere:

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min)

REFERAT/ DAGSORDEN. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsordenen (10 min) fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødelokale B128 GODKENDT Mødedato: 6. september 2016 Kl.12.00-15.00 Deltagere Marianne

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen

Klaus Michael Jensen, Michael Rasmussen, Claus Niller Nielsen, Anne-Grethe Andersen, Mathilde Kinnberg, Kristian Christrup Larsen Mødereferat Mødedato: Tirsdag den 16. november 2010 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fraværende: Grethe Funch Pedersen, Benedicte Hesselager, Camilla

Læs mere

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM

Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM Mødeindkaldelse J.nr.: U0002-7-03-4-12 Ref: EM Mødeforum: Bestyrelsen for VIA University College Dato: Den 11. juni 2012 Tid: Kl. 15.30-18.30 Sted: Pædagoguddannelsen JYDSK, Skejbyvej 29, 8240 Aarhus (lokale

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 8. juni 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 8. juni 2016 Dato & tid 8.6.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Inger Andersen, Peter Rene Christensen, Anders Bülow Asger Villemoes Nielsen, Lars Kettel, Gorm Bagger Andersen, Ane Marie Kristensen, Kristine

Læs mere

Indsatsområde: Frafald Resultatkrav Indikatorer Milepæle Vægt Afrapportering Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne

Indsatsområde: Frafald Resultatkrav Indikatorer Milepæle Vægt Afrapportering Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne Afrapportering for rektor Ulla Kochs resultatlønskontrakt 1. januar 2011 til 31. december 2011 Indsatsområde: Frafald Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne Udvikling af

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen den 6. februar 2017 kl

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen den 6. februar 2017 kl Referat Afdeling/enhed Mødedato Udarbejdet af Dokumentnavn Sygeplejerskeuddannelsen, UCL 06-feb-2017 SLPE 2017-02-06 Referat Uddannelsesudvalget.sygpl Referat fra møde i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde

Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Dagsorden Pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Mødedato: Starttidspunkt: 11. april Kl. 13.30: pædagoguddannelsens uddannelsesudvalgsmøde Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere:

Læs mere

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl

Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl Referat - LSU møde Sundhedsuddannelserne, UCL Mandag den 4. april 2011 kl. 9.00-15.00 Mødeleder: Ulla Mulbjerg Referent: Ulla Mulbjerg Deltagere: Christian G. Hansen, Thomas Søndergaard Larsen, Gitte Stokholm,

Læs mere