Uddannelse af fremtidens velfærdsmedarbejdere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelse af fremtidens velfærdsmedarbejdere"

Transkript

1 Uddannelse af fremtidens velfærdsmedarbejdere Sundhed, Pleje & Omsorg

2 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Baggrund...1 Vision & Formål kompetenceudvikling i Sundhed, Pleje & Omsorg...1 Vision...1 Formål...2 Kompetenceudvikling indsatsområder Kompetenceudvikling i forbindelse med projekter og ny lovgivning Basiskompetencer generelt løft af basiskompetencer...4 Aktiviteter Specialiseringer...4 Aktiviteter Uddannelse - Elever og Studerende...4 Aktiviteter Organisering af kompetenceudviklende kultur i Sundhed, Pleje & Omsorg...5 Aktiviteter...5 Bilag Oversigt igangværende kompetenceudviklingsprojekter

3 Indledning Baggrund I Albertslund Kommune er der fokus på at styrke innovation og udvikling af det nære sundhedsvæsen, således at borgerne får den bedste behandling og en god oplevelse i mødet med kommunen. På den baggrund har 17 stk. 4 udvalget Innovation af Velfærd udpeget innovations- og udviklingsopgaven: Uddannelse af fremtidens velfærdsmedarbejdere. I Sundhed, Pleje & Omsorg er denne opgave mundet ud i nærværende strategi for kompetenceudvikling, som skal medvirke til at sikre velfærdsudvikling i relation til kommunens traditionelle kerneydelser, således at Sundhed, Pleje & Omsorgs velfærdsmedarbejdere er på forkant med de nye krav, og rustes til at levere den bedste service til borgerne. Arbejdet med at implementere indsatserne i kompetenceudviklingsstrategien koordineres af en arbejdsgruppe bestående af uddannelseskonsulenter og repræsentanter fra decentrale enheder i Sundhed, Pleje & Omsorg. Kompetenceudviklingsstrategien understøtter KKR Hovedstadens Fælles uddannelsesstrategi, der skal bidrage til at styrke kommunernes samlede indflydelse på udvikling af velfærdsuddannelserne via fælles strategiske pejlemærker. Fremadrettet er der behov for: At kommunerne har en mere proaktiv og struktureret tilgang til opkvalificering af medarbejderne på baggrund af fremtidige krav og forventninger. At kommunerne i højere grad stiller krav til udbyderne af efter- og videreuddannelsestilbud. At der sættes en fælles strategisk retning, som kan bidrage til større tydelighed i kommunernes fælles interesser og forventninger til relevante samarbejdsparter. At der skabes større gennemsigtighed og overskuelighed i udbud, priser og kvalitet (KKR Hovedstaden, Fælles Uddannelsesstrategi). Vision & Formål kompetenceudvikling i Sundhed, Pleje & Omsorg Vision I Sundhed, Pleje & Omsorg skal kompetenceudviklingen være strategisk og praksisnær. Den skal skabe sammenhængskraft og merværdi i organisationen. Kompetenceudviklingen skal være strategisk Kompetenceudvikling skal fremme Sundhed, Pleje & Omsorgs strategiske mål og skabe merværdi for borgerne. Derfor skal kompetenceudviklingsstrategien ses i en tværgående sammenhæng mellem alle områder i Sundhed, Pleje & Omsorg; Hjemmeplejen, Plejeboligområdet, Genoptræningen, Rehabiliteringsafdelingen, Sygeplejen, Hjælpemiddelcenteret og administrationen. Kompetenceudvikling skal være praksisnær Kompetencer er mere end kvalifikationer. Opgaveløsning udvikler kompetencer. Kompetenceudvikling udvikler praksis. Derfor skal opgaveløsning og kompetenceudvikling hænge sammen. Og derfor skal kompetenceudvikling være praksisnær. Ledelsen i Sundhed, Pleje & Omsorg har et ansvar for at kompetenceudvikling bidrager til at udvikle praksis.

4 Kompetenceudvikling skal skabe sammenhæng på tværs Når vi skal løse opgaver sammen, må vi lære sammen. Kompetenceudviklingsstrategien skal, i Sundhed, Pleje & Omsorg, bidrage til at fremme den tværfaglige opgaveløsning, det tværorganisatoriske samarbejde og den relationelle koordinering. Der vil være fokus på kontinuerlig læring på tværs i organisationen. Kompetenceudvikling skal skabe merværdi i Sundhed, Pleje & Omsorg Kompetenceudvikling er forudsætningen for effektiv opgaveløsning både når det gælder omkostningseffektivitet og når det gælder kvalitet. Færre skal producere mere for mindre og af stigende kvalitet. Derfor skal vi være kompetente. Derfor skal kompetenceudvikling skabe merværdi. Sundhed, Pleje & Omsorg skaber merværdi ved at skabe en kultur, hvor borgernes viden, behov og præferencer anerkendes og sættes i centrum for kompetenceudviklingen. Kompetenceudvikling er for alle, uanset om man er ny eller erfaren i organisationen. Formål Det overordnede formål med kompetencestrategien er at sikre en systematisk kompetenceudvikling i Sundhed, Pleje & Omsorg, samt sikre at området forbliver en god og attraktiv arbejdsplads. Formålet med Sundhed, Pleje & Omsorgs kompetenceudviklingsstrategi er: At borgerne oplever kvalitet i mødet med sundhedspersonale At sikre opgaveløsning på et højt fagligt niveau At medarbejderne løbende tilegner sig de kompetencer, der er nødvendige for at leve op til fremtidens krav i jobbet At sikre systematik og opfølgning på tværs i organisationen. At der skabes en god læringskultur, hvor både ledelse og medarbejdere bakker op om læringsaktiviteterne, så det lærte omsættes i hverdagens arbejde.

5 Kompetenceudvikling 5 indsatsområder Kompetenceudviklingen i Sundhed, Pleje & Omsorg er i organiseret i fem indsatsområder 1. Kompetenceudvikling i forbindelse med ny lovgivning eller særlige indsatser og projekter 2. Basiskompetencer 3. Specialiseringer 4. Elever og studerende 5. Organisering af kompetenceudviklende kultur i Sundhed, Pleje & Omsorg 1. Kompetenceudvikling i forbindelse med projekter og ny lovgivning. Et af de overordnede formål som er bundet op på kompetenceudviklingsstrategien er at synliggøre eksisterende kompetenceudviklingsprojekter, den viden og de kompetencer som er i spil på tværs i organisationen og i de enkelte decentrale enheder. I Sundhed, Pleje & Omsorg organiseres igangsatte projekter i tre overordnede temaer og alle bidrager til kompetenceudvikling af fremtidens velfærdsarbejdere. Det nære sundhedsvæsen Velfærdsteknologi Tværgående udvikling Projekter under Det nære sundhedsvæsen handler om, hvordan Sundhed, Pleje & Omsorg understøtter udviklingen af Det nære sundhedsvæsen, herunder borgerrettet og patientrettet forebyggelse, sygeplejeindsatser og sundhedsydelser på tværs. Det handler om, hvordan vi kompetenceudvikler medarbejderne i eksempelvis hjemmeplejen så de bliver aktive medspiller i forebyggelsen af indlæggelser gennem levering af pleje og omsorg af høj kvalitet. Brugen af velfærdsteknologi skal være forankret i og understøtte den daglige drift. Med Sundhed, Pleje & Omsorgs projekter og indsatser under Velfærdsteknologi testes og udvikles løsninger til fremtidens ældrepleje. Vi har fokus på udviklingen af samspillet mellem borgere, sundhedspersonale og velfærdsteknologi. For at lykkes med forankring af indsatser og projekter er der fokus på tværgående udvikling i organisationen, således at medarbejdere på alle niveauer får hævet deres kompetenceniveau i forhold til at samarbejde på tværs af områder i Sundhed, Pleje & Omsorg. Igangværende projekter tilknyttet til de tre temaer kan ses i bilag 1.

6 2. Basiskompetencer generelt løft af basiskompetencer For at sikre højt fagligt niveau skal velfærdmedarbejderne kontinuerligt tilbydes relevante læringsaktiviteter, der opretholder deres basiskompetencer. Udgangspunktet er ikke at kortlægge medarbejdernes individuelle kompetencer, men at beskrive, hvilke kompetencer Sundhed, Pleje & Omsorg har brug for, hvis vi skal kunne løse fremtidens velfærdsopgaver. SOSU-uddannelserne er pr begyndt på ny uddannelsesstruktur. Det betyder blandt andet, at der er sket et skift fra, at uddannelserne er to fortløbende uddannelser til at blive to selvstændige uddannelser med skarpere adskilte faglige profiler. Samtidig vil der i den nye uddannelsesstruktur også være mere fokus på, at SoSu-grupperne styrkes i at kunne løfte de komplekse borgerforløb og opgaveglidningen i det nære sundhedsvæsen. Medio 2019 kommer de første nyuddannede Social- og Sundhedsassistenter ud i kommunerne med ny faglig profil. På den baggrund vil Sundhed, Pleje & Omsorg frem mod 2019 løfte kompetenceniveauet hos de erfarne SoSu-grupper således at denne medarbejdergruppe matcher det faglige niveau de nyuddannede kommer ud i praksis med. Aktiviteter At arbejdsgruppen i løbet af 2017 (3. kvartal) har identificeret områdernes behov for løft af basiskompetencer og vurderet hvilken grad af opkvalificering, der kræves for at opnå et fagligt løft. At arbejdsgruppen bistår de decentrale enheder med udarbejde kompetencebehov for basiskompetencer. Der laves en fælles skabelon til en personlig udviklingsplan, som anvendes i hele Sundhed, Pleje & Omsorg. At arbejdsgruppen udarbejder konkret plan for kompetenceudvikling på baggrund af det identificerede behov. Iværksætte kompetenceudvikling kurser mm. 3. Specialiseringer Der kommer flere og flere komplekse borgerforløb og det nære sundhedsvæsen stiller krav til en opgaveløsning af høj faglig kvalitet. Det betyder, at Sundhed, Pleje & Omsorgs kompetencebehov har ændret sig. Specialiseringer omhandler varetagelse af uddelegerede sundhedslovsopgaver samt at medarbejdere med specialisering bliver ressourceperson indenfor et specifikt område, eksempelvis diabetesbehandling, sårpleje og velfærdsteknologi. Specialiseringsmulighederne vil afspejle Sundhed, Pleje & Omsorgs kompetencebehov. Aktiviteter At arbejdsgruppen i løbet af 2017 (3. kvartal) har identificeret områdernes behov for løft af specialiseringer og vurderet hvilken grad af opkvalificering, der kræves for at opgaveløsningen sker på et kvalificeret grundlag At arbejdsgruppen bistår de decentrale enheder med udarbejde kompetencebehov for specialiseringer. Der laves en fælles skabelon til en personlig udviklingsplan, som anvendes i hele Sundhed, Pleje & Omsorg. At arbejdsgruppen udarbejder konkret plan for kompetenceudvikling for specialiseringer. At arbejdsgruppen etablerer standard for rammen for specialisering hvornår og hvordan opnås en specialisering. Iværksætte kompetenceudvikling kurser mm. 4. Uddannelse - Elever og Studerende Sundhed, Pleje & Omsorg uddanner årligt 130 elever og studerende. Formålet med uddannelsesopgaven er at sikre velkvalificeret arbejdskraft til Sundhed, Pleje & Omsorgs opgaver indenfor ældreomsorg og sundhed. Vi får fremover brug for alle de elever og studerende, der uddannes. Derfor skal vi sørge for en høj gennemførselsprocent på uddannelserne og et godt rekrutteringsgrundlag. Vi ved også, at opgaverne bliver mere komplekse, og derfor gælder det om at sikre, at uddannelserne matcher de kompetencer, der er brug for nu og fremover. Sundhed, Pleje & Omsorg ser uddannelse som en kerneopgave og som en udviklingsmulighed. Uddannelsesopgaven sikrer fokus på faglighed og læring, der er grundsten i uddannelse. Faglighed og læring er ligeledes forudsætninger for, at vi kan give borgerne den bedste hjælp.

7 Sundhed, Pleje & Omsorgs mål for uddannelsesindsatsen er: At uddannelse er en prioriteret opgave i hele organisationen At Sundhed, Pleje & Omsorg tilbyder professionelle læringsmiljøer og velorganiserede uddannelsesforløb At elever og studerende uddannes, så de besidder de faglige og personlige kompetencer, der kræves for at kunne varetage Sundhed, Pleje & Omsorgs kerneopgaver At Sundhed, Pleje & Omsorg nu og i fremtiden kan rekruttere kvalificerede medarbejdere Aktiviteter At uddannelsesansvarlige, praktikvejledere og kliniske vejledere bliver nøglepersoner i kompetenceudviklingsindsatsen. At der sættes fokus på ledernes ansvar og rolle i forhold til uddannelse i Sundhed, Pleje & Omsorg At der etableres tværgående kvalitetsmøder mellem ledere, vejledere og uddannelsesansvarlige, hvor formålet er at drøfte, evaluere og udvikle det enkelte områdes læringsmiljø og rammer for uddannelsesopgaven. At kvaliteten af uddannelsesindsatsen evalueres løbende. Som en del af evalueringen gennemføres tilfredsundersøgelser blandt elever og studerende. 5. Organisering af kompetenceudviklende kultur i Sundhed, Pleje & Omsorg Sundhed, Pleje & Omsorg skal være kendetegnet af en arbejdspladskultur, hvor uddannelse og læring er en integreret del af det daglige arbejde. Derfor skal det undersøges og derefter arbejdes med, hvordan Sundhed, Pleje & Omsorg organisere, understøtter og vedligeholder en kompetenceudviklende kultur i organisationen. Læring i jobbet skal være en naturlig del af hverdagskulturen. Aktiviteter Arbejdsgruppen analyserer nuværende praksis for kompetenceudvikling i forhold til omfang, økonomi og forankring Arbejdsgruppen analyserer de nuværende fysiske rammer for læring i relation til indsatsområderne Arbejdsgruppen kommer med anbefalinger til, hvor der kan udvikles og afprøves nye læringsrum, der understøtter læringen. Arbejdsgruppen afklarer de økonomiske rammer for implementering af kompetenceudviklingsstrategien Arbejdsgruppen kommer med anbefalinger til, hvordan den kompetenceudviklende kultur og dermed også kompetenceudviklingsstrategien understøttes lokalt.

8 Bilag 1 Oversigt igangværende kompetenceudviklingsprojekter Tema Projekt Formål Det nære sundhedsvæsen Akutpakker Implementering af akutpakker i hjemmeplejen til borgere der er indlægningstruede Velfærdsteknologi Nyt omsorgssystem Rehabilitering Medicinhåndtering Ernæring Dehydrering Lightel Innovationspartnerskab Copenhagen Cluster - CHC Telemedicin Healthtech Sanse/lysterapirum i Sundhedshuset Projekt livslys Implementering af nyt omsorgssystem og fællessprog 3 bedre dokumentation på tværs af faggrupper Implementering af 83a Serviceloven og det rehabiliterende tankesæt på tværs i organisationen Forebyggelse af indlæggelser At opnå klinisk evidens på døgnrytmelys hos demente og ældre. Afprøvning af teknologi til at understøtte hydrering hos ældre At få kendskab til nye løsninger på områder og opbygge sundhedshuset som et living lab. At mindske antallet af indlæggelser hos borgere med KOL og diabetes Skabe evidens for sanse/lysterapi rum At skabe evidens for døgnrytmelys gennem måling på livskvalitet og søvnrytme hos borgere i plejebolig. Skærme Albertshøj At forebygge indlæggelser og utilsigtede hændelser Tværgående udvikling Tværgående lederudvikling Fokus på koordinering, prioritering og organisering på tværs i Sundhed, Pleje & Omsorg

9 Sundhed, Pleje & Omsorg BØRN, SUNDHED & VELFÆRD Nordmarks Allé Albertslund albertslund@albertslund.dk

Uddannelse i Sundhed og Omsorg - en investering i fremtiden

Uddannelse i Sundhed og Omsorg - en investering i fremtiden Strategi for uddannelsesindsatsen overfor elever og studerende i Sundhed og Omsorg Uddannelse i Sundhed og Omsorg - en investering i fremtiden Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Indholdsfortegnelse Uddannelse

Læs mere

Uddannelse i Sundhed og Omsorg - en investering i fremtiden

Uddannelse i Sundhed og Omsorg - en investering i fremtiden Strategi for uddannelsesindsatsen overfor elever og studerende i Sundhed og Omsorg Uddannelse i Sundhed og Omsorg - en investering i fremtiden Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg

Læs mere

Sundhed, Pleje & Omsorg. Virksomhedsplan Sundhed, Pleje & Omsorg januar Sundhed, Pleje & Omsorg

Sundhed, Pleje & Omsorg. Virksomhedsplan Sundhed, Pleje & Omsorg januar Sundhed, Pleje & Omsorg Virksomhedsplan Sundhed, Pleje & Omsorg januar 2014 Sundhed, Pleje & Omsorg Sundhed, Pleje & Omsorg Albertslund Kommune Nordmarks allè 2 2620 Albertslund www.albertslund.dk bkv.sundhed.pleje.omsorg@albertslund.dk

Læs mere

Uddannelse i praksis

Uddannelse i praksis Uddannelse i praksis Lokal kvalitetsaftale om uddannelse i praksis Sociale Forhold & Beskæftigelse Uddannelseshandleplanen MSB Indledning Denne lokale kvalitetsaftale sætter fælles retningslinjer for,

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab.

Læs mere

Kompetencestrategi

Kompetencestrategi Kompetencestrategi 2017-2018 1 Indhold 1. Strategisk kompetenceudvikling i UCC 2. UCC s kerneopgave 3. Kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder 4. Prioriterede kompetenceudfordringer og indsatsområder,

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Revideret NOVEMBER 2017 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Overblik over handleplaner i Social Strategi

Overblik over handleplaner i Social Strategi Overblik over handleplaner i Social Strategi Indsatsområde Handleplaner Bemærkninger Der skal udarbejdes en overordnet rekrutterings- og kompetenceudviklingsstrategi på tværs af specialområderne. Kompetenceudvikling

Læs mere

Oplæg om Velfærdsinnovation - 17, 4 udvalget for Innovation af velfærd - Velfærdsudvalget. Kristina Koch Sloth 19.05

Oplæg om Velfærdsinnovation - 17, 4 udvalget for Innovation af velfærd - Velfærdsudvalget. Kristina Koch Sloth 19.05 Oplæg om Velfærdsinnovation - 17, 4 udvalget for Innovation af velfærd - Velfærdsudvalget Kristina Koch Sloth 19.05 Sundheds- og plejeområdet - hvad gør vi? Har arbejdet med rehabilitering siden 2012 Har

Læs mere

LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINERING. En strategisk udviklingsproces, der sikrer samarbejdet omkring den komplekse kerneopgave.

LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINERING. En strategisk udviklingsproces, der sikrer samarbejdet omkring den komplekse kerneopgave. LEDELSE AF RELATIONEL KOORDINERING En strategisk udviklingsproces, der sikrer samarbejdet omkring den komplekse kerneopgave. Vi skal væk fra at tænke i og producere velfærdsydelser som færdige produkter.

Læs mere

Uddannelseshandleplan

Uddannelseshandleplan Uddannelseshandleplan Uddannelse i praksis For elever & studerende i MSB Udarbejdet i januar 2018 Magistratsafdelingen for Sociale Forhold & Beskæftigelse Uddannelseshandleplanen er godkendt i Direktionen

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Kompetencestrategi

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Kompetencestrategi UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Kompetencestrategi Godkendt i HSU 26. september 2016 1. Kompetencestrategi for UCL 1.1 Indledning I University College Lillebælt (UCL) anses medarbejdere og lederes kompetencer

Læs mere

Virksomhedsplan. for Sundhed, Pleje & Omsorg 2018 og 2019

Virksomhedsplan. for Sundhed, Pleje & Omsorg 2018 og 2019 Virksomhedsplan for Sundhed, Pleje & Omsorg 2018 og 2019 Indholdsfortegnelse Forord fra Ida Kock Møller...3 Hvem er vi?...3 Hvorfor er vi her?...4 Hvor står vi?...5 Indsatsområder...6 1. Vi tager i fællesskab

Læs mere

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019 Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre 2019-2021 Endelig version, september 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 DRØMMEN VIL NÅ 4 FREMFÆRD SUNDHED & ÆLDRE

Læs mere

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi og administrative retningslinjer 2014-15 1 Godkend på MIO-møde den 22. januar 2014 Godkendt på bestyrelsesmøde den 27.

Læs mere

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser NOTAT HR-Centret 27-08-2015 Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser Kommunens HR-strategi er i årene 2015-2018 pejlemærke for de HR-indsatser, som ledere på alle niveauer skal

Læs mere

Kvalitetsaftale om social- og sundhedselevers praktikforløb i Sundhed og Omsorg

Kvalitetsaftale om social- og sundhedselevers praktikforløb i Sundhed og Omsorg Kvalitetsaftale om social- og sundhedselevers praktikforløb i Sundhed og Omsorg 1 Indledning Denne kvalitetsaftale fastsætter fælles retningslinjer for, hvordan praktikforløb for elever på social- og sundhedsuddannelserne

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

STRATEGISKE MÅL FOR SUNDHED, PLEJE & OMSORG 2015-2017

STRATEGISKE MÅL FOR SUNDHED, PLEJE & OMSORG 2015-2017 STRATEGISKE MÅL FOR SUNDHED, PLEJE & OMSORG 2015-2017 www.albertslund.dk 1.0. Indledning Strategiske mål for Sundhed, Pleje og Omsorg 2015 2017 beskriver målene for de aktiviteter og indsatser, som vil

Læs mere

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker Mandag den 4. oktober Kl. 9.00-11.30 Program Velkommen og præsentation af programmet Den reviderede sygeplejerskeuddannelse v/ Inger Lise Den nye Social og

Læs mere

gladsaxe.dk HR-strategi

gladsaxe.dk HR-strategi gladsaxe.dk HR-strategi HR-strategi Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats og har derfor formuleret en HR-strategi. Strategien skal understøtte udviklingen af organisationen,

Læs mere

Fremtidens medarbejdere. - Hvilke krav til faglige og personlige kompetencer stiller vi?

Fremtidens medarbejdere. - Hvilke krav til faglige og personlige kompetencer stiller vi? Fremtidens medarbejdere - Hvilke krav til faglige og personlige kompetencer stiller vi? Ledetrådene og Aarhusfortællingen - den fælles kerneopgave Ny leder- og medarbejderroller Hvad siger vores strategi?

Læs mere

Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017

Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017 Kompetencestrategi for Styrelsen for Patientsikkerhed April 2017 1. april 2017 31. december 2019 Indhold 1 Indledning 2 2 Kompetencestrategiens kontekst 3 2.1 Styrelsens aktuelle situation 3 2.2 Kompetencebehov

Læs mere

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet.

Bilag. Vejledning til udfyldelse af oplysningsskemaet. Oplysningsskema - foreløbig til brug for godkendelse og registrering af praktiksteder ikke omfattet af koncerngodkendelser inden for social- og sundhedshjælperuddannelsen Bilag. Vejledning til udfyldelse

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND. Albertslund Kommunes værdighedspolitik

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND. Albertslund Kommunes værdighedspolitik ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik 2019-2021 Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den tredje alder. Ældre borgere

Læs mere

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år.

Indledning. Godkendt af Sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen efter høring i HMU den 11.09.2013. Revision foregår mindst hvert andet år. 1 Indledning Stilling som Social- og sundhedshjælper og Social- og sundhedsassistent beskriver faggruppernes opgaver og ansvarsområder i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Stillingsbeskrivelserne er struktureret

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

Kvalitetsarbejde i praksis erfaringer fra danske projekter på ældreområdet

Kvalitetsarbejde i praksis erfaringer fra danske projekter på ældreområdet Kvalitetsarbejde i praksis erfaringer fra danske projekter på ældreområdet Oplæg på ekspertmøde vedr. Kvalitet i äldreomsorgen 30.9.2103 Rikke Søndergaard, rso@socialstyrelsen.dk Om Socialstyrelsen Socialstyrelsen

Læs mere

Kompetenceudvikling en koncernudfordring, der skal løses sammen

Kompetenceudvikling en koncernudfordring, der skal løses sammen Kompetenceudvikling en koncernudfordring, der skal løses sammen Baggrund: Ambitionerne i Koncernstrategi 2014 En af ambitionerne i Koncernstrategi 2014 er, at Region Nordjylland skal være kendt som landsdelens

Læs mere

Hvad kan de nye SOSU-uddannelser bidrage med?

Hvad kan de nye SOSU-uddannelser bidrage med? Udfordringer for kommuner og regioner de kommende år Hvad kan de nye SOSU-uddannelser bidrage med? Ursula Dybmose Formand PASS Marts 2018 Udviklingen af kvaliteten i praktikken Begrundelser for de to nye

Læs mere

Kompetencestrategien og den medfølgende årlige handlingsplan er udfærdiget af Samarbejdsudvalget.

Kompetencestrategien og den medfølgende årlige handlingsplan er udfærdiget af Samarbejdsudvalget. HR 4. juli 2016 PEIT Kompetencestrategi for Ankestyrelsen 1. Indledning Ankestyrelsens kompetencestrategi gælder for alle medarbejdere i styrelsen uanset organisatorisk placering, uddannelsesbaggrund og

Læs mere

Strategi for kompetenceudvikling i SUF

Strategi for kompetenceudvikling i SUF 1 Strategi for kompetenceudvikling i SUF 2014-2017 Baggrund Direktionen nedsatte i december 2013 en arbejdsgruppe på chefniveau for at udarbejde en kompetencestrategi for 2014 17. Målet har været, at pege

Læs mere

Kompetenceprofiler på SC/HN

Kompetenceprofiler på SC/HN Silkeborg Centralsygehus/Hammel Neurocenter, Løn- og personaleafdelingen Vedtaget på HMU den 7. juni 2005 Kompetenceprofiler på SC/HN 1. Indledning Kompetence er evnen til at omsætte kvalifikationer til

Læs mere

STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER

STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING 2017 2020 - OG INSPIRATION TIL DECENTRALE DRØFTELSER OG INDSATSER 2 STRATEGI FOR KOMPETENCEUDVIKLING 3 Baggrund og formål Forandring er i dag et grundvilkår: Borgerne og

Læs mere

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog

Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Studieunit Juni 2019 Skærmbesøg i hjemmeplejen Læringsforløb for Social- og sundhedselever - Inspirationskatalog Indhold Introduktion 3 Hvad er skærmbesøg? 3 Hvorfor skærmbesøg i SUF? 3 Hvorfor er skærmbesøg

Læs mere

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune

Notat. Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Notat Læring i folkeskolerne i Esbjerg Kommune Når læringsmiljøerne i folkeskolen skal udvikles, og elevernes faglige niveau skal hæves, kræver det blandt andet, at kommunerne og skolerne kan omsætte viden

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Afdelingsleder til Aktiv Pleje og Omsorg. Job- og personprofil

Afdelingsleder til Aktiv Pleje og Omsorg. Job- og personprofil Afdelingsleder til Aktiv Pleje og Omsorg Job- og personprofil Refererer til: Chef for Sundhed og Rehabilitering Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen er en selvstændig organisatorisk enhed under Social-

Læs mere

Inspirationskatalog. Rekruttering og fastholdelse af sundhedsfagligt personale på Sundheds- og Ældreområdet i Frederiksberg Kommune

Inspirationskatalog. Rekruttering og fastholdelse af sundhedsfagligt personale på Sundheds- og Ældreområdet i Frederiksberg Kommune Inspirationskatalog Rekruttering og fastholdelse af sundhedsfagligt personale på Sundheds- og Ældreområdet i Frederiksberg Kommune 1. udgave Maj 2019 1 Formålet med inspirationskataloget er at inspirere

Læs mere

STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej

STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej STILLING SOM Faglig koordinator Plejehjemmet Hedevej I mit arbejde er jeg opmærksom på beboere og kollegers faglige behov, herunder kravene til de kompetencer, det medfører at kunne give den bedste faglige

Læs mere

Vision og strategi for sygeplejen

Vision og strategi for sygeplejen Vision og strategi for sygeplejen på Hospitalsenheden Horsens 2014-2017 Hospitalsenheden Horsens Strategi for Hospitalsenheden Horsens og Region Midtjylland Visionen og strategien for sygeplejen 2014-2017

Læs mere

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder

Bilag vedr. tværkommunale samarbejder NOTAT KKR HOVEDSTADEN Bilag vedr. tværkommunale samarbejder I forbindelse med beskæftigelsesreformen er De Regionale Beskæftigelsesråd erstattet af otte Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). De enkelte arbejdsmarkedsråd

Læs mere

Strategiplan for udvikling af det nære sundhedsvæsen

Strategiplan for udvikling af det nære sundhedsvæsen Strategiplan for udvikling af det nære sundhedsvæsen Udvalget for 19. marts 2012 Disposition: 1. Tidsplan 2. Afgrænsning af det nære sundhedsvæsen 3. Nye krav til kommunerne i det nære sundhedsvæsen 4.

Læs mere

København september Job- og personprofil

København september Job- og personprofil København september 2018 Job- og personprofil L Y N G B Y - T A A R B Æ K K O M M UN E A F D E L I N G S L E D E R H J E M M E P L E J E N L Y N G B Y M I D T C E N T E R F O R S U N D H E D O G O M S

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

Strategi for Hjemmesygeplejen

Strategi for Hjemmesygeplejen Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg Sagsnr.29.18.00-P05-1-14 Sagsbehandlere: TC/ MSJ Dato: 3. maj 2016 Strategi for Hjemmesygeplejen Sundhed og Omsorg 2016-2020 1 Indledning Sygeplejeområdet i Horsens

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Sygeplejerskeprofil. Til rette borger - I rette tid - På rette sted. Hvorfor har vi sygeplejersker i ældreplejen?

Sygeplejerskeprofil. Til rette borger - I rette tid - På rette sted. Hvorfor har vi sygeplejersker i ældreplejen? Sygeplejerskeprofil Sygeplejerskeprofil Hvorfor har vi rsker i ældreplejen? Udviklingen i sundhedsvæsnet som følge af kommunalreformen i 2007, herunder en ændring af opgavefordelingen mellem regioner og

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Albertslund Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 4.356.000 Tilskud bedre

Læs mere

BEDRE OPGAVELØSNING VIA KOMPETENCE- UDVIKLING

BEDRE OPGAVELØSNING VIA KOMPETENCE- UDVIKLING En lynguide til Perspektiv læringsmål BEDRE OPGAVELØSNING VIA KOMPETENCE- UDVIKLING Opgave Hverdag Træning Hvorfor gå systematisk til værks? Sådan kan I bruge guiden Metodens fem faser Der spildes mange

Læs mere

Workshop om SOSUassistenternes

Workshop om SOSUassistenternes Workshop om SOSUassistenternes kompetencer Hvordan kan sundhedsuddannelserne være med til at styrke fokus på de kliniske kompetencer og samarbejdet mellem faggrupper og sektorer? Ursula Dybmose, KL, Hans

Læs mere

Centerstrategi Center for Børn med Handicap

Centerstrategi Center for Børn med Handicap CBH kompetenceudviklingsstrategi Med udgangspunkt i CBH vision og strategi 2013-2014, har centeret følgende kompetenceudviklingsstrategi for perioden. Hensigten er at fokusere kompetenceudviklingen i centret,

Læs mere

Politiske pejlemærker for Center for Sundhed & Ældre

Politiske pejlemærker for Center for Sundhed & Ældre Politiske pejlemærker for Center for Sundhed & Ældre 2018-2021 Dialogbaseret Styringsmodel - Ældre- og Sundhedsudvalget Møde i Ældre- og Sundhedsudvalget 19. september 2018 Politiske pejlemærker Ældre-

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Resultataftale 2013 for Sygeplejen

Resultataftale 2013 for Sygeplejen Resultataftale 2013 for Sygeplejen Evaluering af resultataftalen og effektmålene for 2012. Vi har i 2012 arbejdet målrettet med præcisering af dokumentation. For at gøre journalen mere overskuelig og ensartet,

Læs mere

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund Bilag 3 Hverdagsrehabilitering i hjemmet NOTAT Hvidovre Kommune Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen Helle Risager Lund Udviklings- og Kvalitetsteamet Sagsnr.: 11/16364 Dok.nr.: 23985/12 Baggrund Hvidovre

Læs mere

Målog Indsatser

Målog Indsatser Mål og Indsatser 2017-2018 Kerneopgaven Vi fremmer borgernes mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk Forord I Ældre- og Handicapforvaltningen er

Læs mere

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune

Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Værdighedspolitik i Syddjurs Kommune Godkendt af byrådet d. 27. april 2016 Forord Byrådet i Syddjurs Kommune har d. 27. april 2016 godkendt Værdighedspolitik 2016-2020. Politikken beskriver, hvordan kommunens

Læs mere

Målog Indsatser

Målog Indsatser Mål og Indsatser 2017-2018 Kerneopgaven Vi fremmer borgernes mulighed for at leve en Forord selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk I Ældre- og Handicapforvaltningen er

Læs mere

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser

Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjyllands politik for grunduddannelser Region Midtjylland Forord Missionen for Region Midtjylland er at bidrage til velfærd ved at fremme borgernes mulighed for sundhed, trivsel og velstand.

Læs mere

Vi skaber synergi og sammenhængskraft på tværs af faggrupper og opgaver i Center for Sundhed og Omsorg

Vi skaber synergi og sammenhængskraft på tværs af faggrupper og opgaver i Center for Sundhed og Omsorg Vi dyrker ledelse som holdsport Vi skaber synergi og sammenhængskraft på tværs af faggrupper og opgaver i Center for Sundhed og Omsorg Med det mål at virkeliggøre vores vision Lev livet aktivt i samarbejde

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen

Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen Vision og strategi for DIGITALISERING & VELFÆRDSTEKNOLOGI for SÆH-forvaltningen 2016-2020 VISION PERSPEKTIVER OVERORDNEDE MÅL ORGANISERING ROLLER OG ANSVAR INDSATSER BAGGRUND I Hjørring Kommune vil vi

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen Sagsbehandler: Ronnie Fløjbo 07-02-2013/rof Sag: 13/5906 Forvaltningens bemærkninger til Politiske målsætninger på

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Rehabiliteringsstrategi på det regionale socialområde

Rehabiliteringsstrategi på det regionale socialområde Rehabiliteringsstrategi på det regionale socialområde 2015 2017 Indhold 1. Hvorfor en rehabiliteringsstrategi?... 2 2. Det strategiske afsæt vision, mål og værdier... 3 3. Hvordan tænker vi rehabilitering

Læs mere

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi

Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Kompetencebehov i forhold til implementering og anvendelse af velfærdsteknologi Praksisrettet og udfordrende efter og videreuddannelse i VIA Inge Kirstine Møller Madsen og Kirsten Roelsgaard videreuddannelse

Læs mere

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til

En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til En kompetencestrategi er fastlæggelse af den vej, Uddannelsescenter Holstebro vil gå, for at visionen for området kan indfries vejen fra mission til vision. Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2

Læs mere

Bydækkende netværk for uddannelsesansvarlige. / 30. november 2017

Bydækkende netværk for uddannelsesansvarlige. / 30. november 2017 Bydækkende netværk for uddannelsesansvarlige / 30. november 2017 Dagens program 09.00: Velkommen 09.15: Hvad skal fremtidens medarbejder kunne og hvordan påvirker det arbejdet med uddannelse? 10.00: Pause

Læs mere

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet S Y D D A N M A R K S Y D D A N M A R K KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet Layout: KL s Trykkeri

Læs mere

Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan

Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan Housing First som grundpræmis i arbejdet med Hjemløsestrategien og metoden Udredning og Plan Metoden Udredning og Plan afprøves i en række kommuner,

Læs mere

STRATEGI Udfordringerne i perioden

STRATEGI Udfordringerne i perioden For Randers Social- og Sundhedsskole Udfordringerne i perioden 2016-2018 Uddannelser I den kommende strategiperiode vil der være fokus på, at skolen i EUD-uddannelserne arbejder for at opfylde de fire

Læs mere

STRATEGI FOR UDVIKLING AF SYGEPLEJEN I SYDDJURS KOMMUNE I

STRATEGI FOR UDVIKLING AF SYGEPLEJEN I SYDDJURS KOMMUNE I STRATEGI FOR UDVIKLING AF SYGEPLEJEN I SYDDJURS KOMMUNE I 2018 2020 FORORD Sygeplejen i Sundhed og Omsorg i Syddjurs Kommune har i 2018 med udgangspunkt i kommunens og andre nationale initiativer udarbejdet

Læs mere

MUS og kompetenceudviklingsplaner

MUS og kompetenceudviklingsplaner MUS og kompetenceudviklingsplaner Hvorfor dette tema? Et krav i rammeaftale om kompetenceudvikling De faglige organisationer påpeger, at vi ikke lever op til kravene = overenskomstbrud Stikprøver viser,

Læs mere

Opfølgningsproces på sundhedsområdet. KKR-møder i november

Opfølgningsproces på sundhedsområdet. KKR-møder i november Opfølgningsproces på sundhedsområdet KKR-møder i november Et sundhedsudspil der forpligter Sygehusenes specialisering påvirker kommunerne Vi skal aflaste sygehusene det er god samfundsøkonomi og godt for

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.1 Kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.1 Kompetenceudvikling 4.1.2010 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Fælles regionale retningslinjer for: Standard 2.1 Kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom.

1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom. 1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom. 2 Projektets baggrund Patienter med kronisk sygdom, herunder KOL, diabetes 2 og hjertekar patienter er

Læs mere

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats

Den Sociale Virksomhed. når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed når der er behov for en højt specialiseret indsats Den Sociale Virksomhed 2 DEN SOCIALE VIRKSOMHED NÅR DER ER BEHOV FOR EN HØJT SPECIALISERET INDSATS RAMMER OG RETNING 2016-2018

Læs mere

UDKAST. Strategi for arbejdsstyrkeplanlægning. Regionshuset Viborg

UDKAST. Strategi for arbejdsstyrkeplanlægning. Regionshuset Viborg UDKAST Strategi for arbejdsstyrkeplanlægning Regionshuset Viborg Arbejdsstyrkeplanlægning i Region Midtjylland Region Midtjylland er en stor arbejdsplads, hvor mange medarbejdere hver dag løser vigtige

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 013 Institution: Dixensminde Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Direktionens mål 3. At Dixensminde arbejder Institutionens MED udvalg udarbejder

Læs mere

Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen

Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen Det nære sundhedsvæsen v/beskæftigelses-, social- og sundhedsdirektør Jesper Hosbond Jensen Økonomiaftalen for 2013 KL s udspil og anbefalinger Processen Uddrag af den politiske sundhedsaftale i Nordjylland

Læs mere

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling

Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling 15. december 2015 Koncernfælles retningslinjer for kompetenceudvikling Indledning Kompetente medarbejdere er en forudsætning for en god og effektiv opgaveløsning. Strategisk og systematisk kompetenceudvikling

Læs mere

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen.

En sådan proces kræver både konkrete politiske målsætninger, som alle kommuner forpligter sig på, og et samarbejde med regionen. N O TAT Forslag til fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Baggrund Målet med opfølgningsprocessen på sundhedsområdet er at nå frem til en fælles forpligtelse mellem kommunerne

Læs mere

Indsatser Indhold Estimeret budget Organisatorisk placering. og støtte medarbejdere og kr. borgere i at anvende teknologiske

Indsatser Indhold Estimeret budget Organisatorisk placering. og støtte medarbejdere og kr. borgere i at anvende teknologiske Notat Modtager(e): Velfærdsudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Værdighedspuljen Administrationen har udarbejdet nedenstående prioriterede bruttoliste til anvendelsen af værdighedsmilliarden.

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017

Det Gode Liv. - Velfærdsteknologi for dig. Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Det Gode Liv - Velfærdsteknologi for dig Velfærdsteknologisk Strategi 2014-2017 Indhold Hvad er velfærdsteknologi? Velfærdsteknologi til fremtidens udfordringer Det gode liv for borgeren og det gode arbejdsliv

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SIDE 2 / 11 Gentofte Kommunes personalepolitik består af fire elementer: INDLEDNING 1 DEN OVERORDNEDE

Læs mere

Sygeplejerskeprofil. Roskilde Kommune.

Sygeplejerskeprofil. Roskilde Kommune. 2 Sygeplejerskeprofil Roskilde Kommune. i Sygeplejerskeprofilen beskriver de udfordringer, forventninger og krav, der er til hjemmesygeplejersker i Roskilde Kommunes hjemmepleje. Sygeplejerskeprofilen

Læs mere

Kommunernes fælles rolle udviklingen af nære sundhedsvæsen

Kommunernes fælles rolle udviklingen af nære sundhedsvæsen Kommunernes fælles rolle udviklingen af nære sundhedsvæsen Kommunerne har i en årrække haft en væsentlig rolle på sundhedsområdet, en rolle som ikke bliver mindre i fremtiden. I den fortsatte udvikling

Læs mere

Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Sygeplejen 2015

Aftalestyring Aftale mellem Varde Byråd og Sygeplejen 2015 Aftalestyring 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Sygeplejen 2015 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og bringer naturen ind i familiens hverdag derhjemme,

Læs mere

God demensomsorg et spørgsmål om ledelse?

God demensomsorg et spørgsmål om ledelse? God demensomsorg et spørgsmål om ledelse? Ledelse i et scenarie med færre ressourcer og stigende antal demente. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk

Læs mere

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND

ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND ET VÆRDIGT SENIORLIV I ALBERTSLUND Albertslund Kommunes værdighedspolitik sundhed-plejeogomsorg@albertslund.dk Indledning Albertslund Kommunes vision er, at borgerne skal leve godt og længe også i den

Læs mere