Varde Kommune Bemærkninger Budget 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Varde Kommune Bemærkninger Budget 2016"

Transkript

1 Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 00. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 25. Faste ejendomme Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Andre faste ejendomme I alt bevilling Drift af følgende ejendommen Møllegårdsvej 9, Tistrup som anvendes inden for Børn- og Undervisningsudvalgets regi. Udgifter til skatter, afgifter, forsikringer, el, vand, varme, vedligeholdelsesudgifter samt lejeindtægter. Ejendommen er nedrevet. Beskrivelse af reduktioner: Beløbet er flyttet til Børnehaven Møllehuset fra 1. januar 2016 til dækning af forbrugsafgifter.

2 Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 03. Undervisning og kultur Hovedfunktion: 22. Folkeskoler m.m. Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Folkeskoler Fælles udgifter for kommunens skolevæsen Syge- og hjemmeundervisning Pædagogisk psykologisk rådgivning m.v Skolefritidsordninger Befordring af elever i grundskolen Specialundervisning i regionale tilbud Kommunale specialskoler Efter- og videreuddannelse i folkeskolen Bidrag til statslige og private skoler Efterskoler og ungdomskostskoler Ungdommens Uddannelsesvejledning Specialpædagogisk bistand til børn i førskolealderen 17 Specialpædagogisk bistand til voksne I alt bevilling Folkeskoler Folkeskoleområdet omfatter udgifter vedr. 16 folkeskoler, 4 filialskoler og 10iCampus og omfatter udgifter vedr.: Undervisningstimer i klasse efter Varde Kommunes ressourcetildeling Drift af specialklasser Modtagerklasser Sprogundervisning Pædagogisk Central Skole IT Fællesudgifter og indtægter herunder mellemkommunale betalinger.

3 Varde Kommune Elevtal pr. 5. september 2011 Elevtal pr. 5. september 2012 Elevtal pr. 5. september 2013 Elevtal pr. 5. september 2014 Forventet elevtal pr. 5. september 2015 Elevtal bhv. Klasser Elevtal klasse Elevtal klasse Elevtal 10. klasse Elevtal specialklasser 221 (excl. Enkeltintegrered e) 209 (excl. Enkeltintegrered e) 172 (excl. Enkeltintegrered e) 143 (excl. Enkeltintegrered e) 142 (excl. Enkeltintegrered e) Oversigt over antal skoler og elever: 2009/ / / / /2015 forventet Folkeskoler Antal skoler Antal elever Antal klasser (excl Specialklasser) Ressourcetildelingen er i henhold til den godkendte tildelingsmodel for folkeskolerne i Varde Kommune med baggrund i elevtallet pr. 5. september i skoleåret. Fra 1. august 2014 består tildelingen af en grundtildeling på baggrund af ministeriets vejledende timetal til fagopdelte lektioner til de enkelte årgange beregnet med max. 28 elever pr. klasse ud fra elevtallet pr To på hinanden følgende årgange med tilsammen 28 elever eller derunder tildeles som én klasse. Den understøttende undervisning beregnes med udgangspunkt i ministeriets vejledende timetal. Tildelingen er beregnet med 50% til lærere og 50% til pædagoger jfr. KL s vejledning. Herudover er der en elevbaseret tildeling hvor de første 100 elever udløser 2,75 stilling, og efterfølgende elever tildeles en faktor 0,01662 af en lærerstilling. Derudover tildeles en faktor på 0,01819 pr. elev i klasse af en pædagogstilling. Desuden tildeles ledelsestid, sekretær og tekniskservicemedarbejder. Der tildeles ligeledes skolerne beløb til materiale- og aktivitetsafhængige udgifter og ejendomsudgifter.

4 Der er afsat kr. pr. år til opgradering af det samlede skole-it område. Der er igangsat vidtgående plan med opgradering af trådløst net, vedligehold/udskiftning af it-udstyr, opgradering af kapacitet og hastighed af linjer mellem skoler og internet og uddannelse og opkvalificering af undervisningskorps. Der er afsat kr. i 2016 vedr. øgede driftsudgifter i forbindelse med skimmelsvamp på Lykkesgårdskolen. Beløbet vedrører perioden 1. januar 2016 til 31. juli Der er budgetteret med udgift til 118 elever som undervises i andre kommunes folkeskoler, og med indtægt fra andre kommuner til 72 elever som undervises i Varde Kommune. Der er fra 1. januar 2016 budgetteret med 5 modtagerklasser. Beskrivelse af reduktioner: Budgettet er reduceret som følge af et forventet fald i elevtallet med 110 elever samt færre klasser pr. 1. august For skoleåret 2016/17 er der indregnet et fald på 77 elever, for skoleåret 2017/18 et fald på 199 elever, for skoleåret 2018/19 et fald på 95 elever og for skoleåret 2019/2020 et fald på 108 elever.. Ovenstående betyder en reduktion i 2016 på kr. i forhold til det fremskrevne budget. Der forventes en mindre udgift på kr. vedr. specialundervisning. Mindre udgiften skyldes, at der er færre elever i specialklasserne, hvilket betyder 3 klasser mindre end i skoleåret 2014/2015. Beløb afsat til ekstra lønstigninger som følge af skolereformen jfr. overenskomsten er kr. mindre end oprindelig afsat. Midlertidig kompetencetillæg på folkeskoleområdet bortfalder fra 1. august 2016 hvorfor budgettet reduceres med kr. i 2016 og kr. i overslagsårene. I forbindelse med skolereformen blev der afsat en pulje til uforudsete udgifter i 2014 og 2015 på kr. Denne bortfalder fra 1. januar Beløb afsat til øgede driftsudgifter som følge af skimmelsvamp på Lykkesgårdskolen bortfalder fra 1. august 2016 hvorfor budgettet er reduceret med kr. i 2016 og kr. i budgetoverslagsårene. IT-udgifterne vedr. 10iCampus reduceres med kr. med baggrund i regnskabet for tidligere år. Beskrivelse af udvidelser: Mellemkommunale betalinger for undervisning af elever i andre kommuners folkeskoler forventes at blive kr. højere en oprindelig budgetteret, hvilket skyldes flere elever i andre kommuner. Udgifterne vedr. støttetimer samt mellemkommunale betalinger vedr. specialklasser forventes at bliver kr. højere end oprindelig budgetteret.

5 Der er afsat kr. fra 1. januar 2016 til 1 modtagerklasse mere på grund af stigende tilgang af flygtninge Fælles udgifter for kommunens skolevæsen Udgifter vedr. skolernes brug af idræts- og svømmeundervisning, herunder betaling for livreddertimer. Der er i 2016 afsat kr. til formålet Syge- og hjemmeundervisning Udgifter til syge- og hjemmeundervisning, bl.a. udgifter til undervisning af børn indlagt på sygehuse både indenfor regionen og udenfor regionen. Beløbet kan opdeles i 2 dele, den ene er udgifter til undervisning på Sydvestjysk Sygehus samt undervisning på psykiatriske sygehuse. Dette afregnes forhold til befolkningstal. Udgiften er beregnet til kr. Derudover skal påregnes udgifter til børn som indlægges udenfor Gl. Ribe Amt f. eks. Rigshospitalet og Universitetshospitaler. Der er budgetteret med kr. pr. år Pædagogisk psykologisk rådgivning m.v. Virksomheden PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning) har et personale bestående af psykologer, konsulenter, og administrative medarbejdere Skolefritidsordninger Varde Kommune driver 20 skolefritidsordninger. Desuden er der SFO 2 og SFO 3 i Oksbøl.

6 Varde Kommune Antal børn pr. 5. septeber 2011 Antal børn pr. 5. septeber 2012 Antal børn pr. 5. september 2013 Antal børn pr. 5. september 2014 Forventet antal børn pr. 5. september 2015 SFO-Børn Special-SFO* ** 0** Skoleklub Højgården Samuelsgården: SFO SFO Isbjergparken: Fritidsklub Juniorklub Varde Fritids- og Juniorklub**: SFO SFO * Tilbuddet er ændret til heldagstilbud fra 1. august ** Fra 1. august 2015 er tilbuddet ændret til juniorklub og ungdomsklub efter ungdomsskoleloven. For Skolefritidsordningerne sker tildeling af personaletimerne efter denne tildelingsmodel med baggrund i indmeldte børn pr. 5. september året før: Årlige løntimer Skoler med helhedsskole (25 lektioner pr. uge) Grundtildeling 873 Pr. barn morgenmodul 30 Pr. barn eftermiddagsmodul 67 Pr. barn fuldtidsmodul 90 Minimumstildelingen til en SFO er fra 1. august fuldtidsstillinger. Rådighedsbeløbet tildeles på baggrund af antallet af indmeldte børn pr. 5. september året før regnskabsåret. Tildelingen består af en grundtildeling pr. skolefritidsordning, og et beløb pr. barn. Udover ovennævnte tildeling til løn og aktivitetsafhængige udgifter er der afsat budgetbeløb til arbejdsskadeforsikring og ejendomsudgifter på nogle skolefritidsordninger. For de øvrige skolefritidsordninger er ejendomsudgifter en del af skolernes budget. Beskrivelse af reduktioner: Budgettet for skolefritidsordninger er reduceret med kr. (netto efter forældrebetaling) som følge af et forventet fald i børnetallet med 123 børn fra 1. august 2015.

7 Udgifterne til søskendetilskud og fripladstilskud forventes at bliver kr. mindre i 2016 dels som følge af færre børn i skolefritidsordningerne og med baggrund i regnskabstallene fra tidligere år. Udgifter vedr. betaling til andre kommuner vedr. børn i special-sfo forventes at blive kr. mindre i Befordring af elever i grundskolen Befordring af elever mellem skolen og hjemmet. Pr. 1. august 2012 er skolekørslen i forbindelse med udbud blevet væsentligt omlagt. Flere busruter, der tidligere har kørt i kollektiv trafik regi, er blevet omlagt til lukket skolekørsel. Kørslen kordineres sammen med kommunens øvrige kørsel, f. eks. lægekørsel og ældrekørsel Specialundervisning i regionale tilbud Udgifter til specialundervisning til elever i den undervisningspligtige alder på lands- og landsdelsdækkende institutioner der varetages af regionerne. Betaling til andre kommuner vedr. specialundervisning i regionale tilbud. Der budgetteres med 3,27 elever i regionale specialskoler. Desuden er der afsat 0,1 mio. kr. til objektiv finansiering af regionale tilbud. Beskrivelse af udvidelser: Budgettet er forhøjet med kr. som følge af betaling for flere pladser Kommunale specialskoler Udgifter til specialundervisning til elever i den undervisningspligtige alder på kommunale specialskoler, samt udgifter og indtægter vedr. skoledelen på Tippen. Specialundervisning i regionale tilbud og kommunale specialskoler

8 Betaling til andre kommuner vedr. specialundervisning og kommunale specialskoler. Der er budgetteret med udgifter til 22 elever, som undervises på specialskoler i andre kommuner, heraf er der 13 elever på Præstegårdsskolen, Sønder Skole i Grindsted og Skjernåskolen. Der er budgetteret med 6 elever på Tippen. I alt er der budgetteret med 28 elever i kommunale specialskoler. Der er afsat kr. til kørselsudgifter for 11 elever i specialskoler. Der er budgetteret med driftsudgifter og -indtægter vedr. Skolen ved Tippen. Der er budgetteret med 22 elever, heraf er 16 elever fra andre kommuner. Beskrivelse af reduktioner: Udgifterne til kommunale specialskoler er reduceret med kr. i 2016 på grund af færre elever i andre kommunes specialskoler og færre udgifter til kørsel Bidrag til statslige og private skoler Bidrag til staten for elever på frie grundskoler, statslige og private skoler, samt bidrag til staten for elever i skolefritidsordninger ved frie grundskoler. Taksten fastsættes af staten, særskilt for undervisning og skolefritidsordning, og kommunerne betaler efter det antal elever/sfo-børn der var pr. 5. september året i forvejen. Til private skoler er der afsat budgetbeløb svarende til 498 skoleelever og 168 elever i skolefritidsordninger. Udgiften beregnes på baggrund af elevtallet pr. 5. september året før. Beskrivelse af reduktioner: Budgettet er reduceret med kr. i 2016, idet forventet takststigning som følge af folkeskolereformen først træder i kraft fra Efterskoler og ungdomskostskoler Bidrag til staten for elever på efterskoler. Taksten fastsættes af staten, og kommunerne betaler efter det antal elever under 18 år, der var pr. 5. september året i forvejen. Kommunalt tilskud til statsligt finansierede selvejende uddannelsesinstitutioner m.m.,

9 Taksten fastsættes af staten, og kommunerne betaler efter det antal elever under 18 år, der var pr. 5. september året i forvejen. Til efterskoleelever er der afsat budgetbeløb svarende til 493 elever. Der budgetteres med 12 elever i selvejende uddannelsesinstitutioner. Desuden er der budgetteret med kr. vedr. støtte til efterskoleophold for ordblinde. Beskrivelse af reduktioner: Budgettet er reduceret med kr. i 2016 som følge af 12 elever mindre end oprindelig forudsat. Det budgetterede elevtal svarer til antallet i Ungdommens Uddannelsesvejledning Vejlederne i UU kan vejlede i forbindelse med valg af uddannelse og erhverv, hvis man: Går i folkeskolens klasse Er ung under 19 år, som ikke er i gang med en uddannelse eller i job Er ung mellem 19 og 25 og gerne vil have en snak om uddannelse og erhvervsmuligheder. Fra 1. januar 2012 er UU organiseret på arbejdsmarkedsområdet. Der er under Virksomheden Skoler afsat kr. til sikring af sammenhæng i indsatsen mellem skoler- og arbejdsmarkedsområdet Specialpædagogisk bistand til børn i førskolealderen Udgifter vedrørende specialpædagogisk bistand til børn, der endnu ikke er påbegyndt skolegangen. Der er afsat kr. til konkrete udgifter i Specialpædagogisk bistand til voksne

10 Udgifter vedr. undervisning og specialpædagogisk bistand til personer med fysisk eller psykisk handicap efter undervisningspligtens ophør. Specialpædagogisk bistand er udgifter til undervisning af voksne med særlige behov, samt kr. til objektive finansiering af regionale tilbud. Der er afsat kr. til køb af kurser m.m.

11 Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 03. Undervisning og kultur Hovedfunktion: 30. Ungdomsuddannelser Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Produktionsskoler Ungdomsuddannelser for unge med særlige behov I alt bevilling Produktionsskoler Kommunens udgifter vedr. produktionsskoler. Taksten fastsættes af staten i forbindelse med godkendelse af finansloven, og kommunerne betaler efter det antal elever der er bosiddende i kommunen pr. 5. september året før, som har været på produktionsskoler. Taksten udgør i kr. for elever under 18 år og kr. for elever over 18 år. I 2016 er der indregnet beløb til 24 elever under 18 år, 35 elever over 18 år, samt objektiv finansiering med kr. I 2015 er der flyttet kr. til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration til forløb på produktionsskolen for unge under 18 år og kr. vedr. coachordning for unge under 18 år. Antal elever på produktionsskole Under 18 år Over 18 år forventet forventet Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Udgifter vedr. uddannelses- og aktivitetstilbud m.v. der gives i henhold til lov nr. 564 af 2007 om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov.

12 Der budgetteres med i alt 65 elever på ungdomsuddannelsen, hvilket er 7 elever mere end Antallet af elever er beregnet i forhold til oplysninger fra UU. Der er regnet med en gennemsnitlig udgift på kr. pr. elev. Desuden er der afsat kr. til kørsel til ungdomsuddannelserne. Der er desuden afsat kr. vedr. fritidstilbud til unge udviklingshæmmede på Varde STU- Center. Beskrivelse af udvidelser: Budgettet er forhøjet med kr. idet elevtallet skønnes at stige med 7 elever i 2016.

13 Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 03. Undervisning og kultur Hovedfunktion: 38. Folkeoplysning og fritidsaktiviteter Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Fritidsaktiviteter udenfor folkeoplysnings loven 76 Ungdomsskolevirksomhed Kommunale tilskud til statsligt finansierede selvejende uddannelsesinstitutioner I alt bevilling Fritidsaktiviteter udenfor folkeoplysningsloven Driftsudgifter vedr. Ungehus samt udgifter vedr. Ungeråd. Der er afsat i alt kr. vedr. driftsudgifter til Ungehus. Budgetbeløbet dækker også ejendomsudgifter for bygningen Stålværksvej 13 og 13A. Der er afsat kr. vedr. Ungerådet. Lønudgifter til ungeguide er budgetteret under Ungdomsskolen Ungdomsskolevirksomhed Ungdomsskolen består af afdelinger i hver af de fem gamle kommuner. Hver afdeling er tildelt budget, alt efter forudgående års aktivitetsniveau. Virksomheden Ungdomsskolen har et personale bestående af ungdomsskoleinspektør, afdelingsledere, SSP-ungdomskonsulenter, sekretær, klubledere samt et stort antal timelønnede medarbejdere. Ungdomsskolens målgruppe er de årige med dispensation vedr. 7.klasse med henblik på deltagelse i introarrangementer samt målrettet mindre grupper. Ligeledes dispensation vedr. de årige målrettet specielle grupper med henblik på samarbejde om tilrettelæggelse og udførelse af undervisning for Produktionsskolen, Lær Dansk samt UU.

14 Fra 1. august 2015 ungdomsklub ved alle overbygningsskoler (dog 1 i Varde By). Ungdomsklubberne etableres i Ungdomsskolens regi. Der er desuden afsat kr. vedr. lønudgift til Ungeguide. Beskrivelse af udvidelser: Budgettet er forhøjet med kr. fra 1. januar 2016 vedr. demografi på fritids- og klubområdet. Beløbet er helårsvirkning af beslutning om at der årligt afsættes kr. Budgetbeløbet vedr. juniorklubben i Søndermarken er flyttet til junior- og ungdomsklubber i forbindelse med ny klubstruktur fra 1. august Kommunale tilskud til statsligt finansierede selvejende uddannelsesinstitutioner Udgifter til almen voksenuddannelse for unge under 18 år. Uddannelsen foregår på VUC, og er typisk målrettet den gruppe unge som ikke har opnået et tilfredsstillende resultat i 9. eller 10. klasse for at fortsætte en videregående uddannelse. Der budgetteres ikke med elever under denne uddannelse fra Der er afsat kr. vedr. befordring af midlertidig syge til ungdomsuddannelserne. Beskrivelse af reduktioner: Budgettet er reduceret med kr. fra 1. januar 2016 med baggrund i tidligere års forbrug.

15 Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 04. Sundhedsområdet Hovedfunktion: 62. Sundhedsudgifter m.v. Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Kommunal tandpleje Kommunal sundhedstjeneste I alt bevilling Kommunal tandpleje Området dækker udgiften til vederlagsfri forebyggende og behandlende tandpleje for børn og unge indtil det fyldte 18. år. (Sundhedslovens kap. 37). Det gælder således forebyggelse, undersøgelse og behandling, herunder også tandregulering for alle kommunens børn, uanset om børnene benytter kommunale klinikker eller privat praksis, som Varde Kommune har indgået aftale med. Desuden omfatter området også de børn, der benytter fritvalgsordningen, med en delvis egenbetaling. Kommunal tandpleje varetager endvidere Omsorgstandpleje og specialtandpleje, som hører under Udvalget for Social og Sundhed Kommunal sundhedstjeneste Området omfatter den kommunale sundhedstjeneste bestående af sundhedsplejen og skolelægeordningen. Budgettet omfatter udgifter til den kommunale sundhedstjeneste, som består af sundhedsplejen og skolelægeordningen. Udgiften omfatter fortrinsvis lønudgiften til sundhedsplejersker.

16 Udvalg: Udvalget for Børn og Undervisning Hovedkonto: 05 Sociale opgaver og beskæftigelse Hovedfunktion: 22. Sociale opgaver og beskæftigelse Funktion: 07. Indtægter fra den centrale refusionsordning Sted: Dokumentation for budgetbeløb Regnskab 2014 Budget Indtægter fra den centrale refusionsordning Refusion fra staten i forbindelse med dyre enkeltsager. Budgetbeløbene omfatter refusion i forbindelse med dyre enkeltsager under funktionerne 5.20, 5.21, 5.23 og Funktion 5.20 (Plejefamilier og opholdssteder mv.) Funktion 5.21 (Forebyggende foranstaltninger) Funktion 5.23 (døgninstitutioner): Funktion 5.24 (sikrede institutioner): kr. 0 kr kr kr. Grænsebeløbene for at modtage refusion i særligt dyre enkeltsager udgør i 2015: 25 % refusion af beløb fra: kr. 50 % refusion af beløb fra: kr. Beskrivelse af udvidelser: Budgetbeløbet reduceret med kr. hvilket skyldes at der i 2016 forventes mindre udgifter vedr. døgninstitutioner hvor der var refusion på dyre enkeltsager.

17 Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 05. Sociale opgaver og beskæftigelse Hovedfunktion: 25. Dagtilbud til børn og unge Bevillingsniveau Regnskab 2014 Budget Fælles formål Dagpleje Vuggestuer Børnehaver (fra 2015 flyttet til 514) Daginstitutioner Klubber og andre socialpædagogiske fritidstilbud 17 Særlige dagtilbud Tilskud til puljeordninger, private klubber og privatinstitutioner I alt bevilling Fælles formål Området omfatter udgifter vedr.: tilskud til privat pasning, tilskud til pasning af egne børn, udgifter vedr. søskendetilskud, inklusionspulje. udgifter til PAU-elever (pædagogisk assistent elever). Udgifterne til sprogstimulering for tosprogede børn i førskolealderen. Driftsudgifter og indtægter vedr. Go mad til børn. Udgifter vedr. intranet og digitalt bibliotek. Privat pasning budgetteres med årige børn. Det er også muligt for de 3-5 årige børn at modtage tilskud. Der er i alt afsat kr. til formålet. Tilskuddet udgør i kr. pr. måned for de 0-2 årige, og kr. pr. måned for de 3-5 årige. Tilskud til pasning af egen børn er budgetteret med kr. Der gives tilskud til pasning i max. ½ år i barnets 2. leveår. Der er budgetteret med 6 helårsbørn. Der er afsat kr. vedr. søskendetilskud. Inklusionspuljen vedr. dagtilbud udgør kr., og uddannelsespuljen (kompetenceudvikling) udgør kr.

18 Varde Kommune er dimensioneret til 11 PAU-elever om året. Uddannelsen varer 2 år og 3 mdr. Der er indregnet en årlig lønudgift på kr. Der er fratrukket lønrefusion i skoleperioder. Det afsatte budgetbeløb på kr. vedr. sprogstimulering dækker udgiften til ca. 98 børn. Beskrivelse af reduktioner: Udgifterne til søskendestilskud forventes at bliver kr. mindre end oprindelig budgetteret på grund af det faldende børnetal. Der er i 2015 afsat kr. til øget AKT indsats i skoler og dagtilbud. Beløbet udgår fra 1. januar Dagpleje Den kommunale dagpleje er fra 1. januar 2011 samlet i ét distrikt. Budgettet er beregnet på baggrund af at der skal passes 670 børn. Der til kommer 8% til vikardækning m.v. således at budgettet er beregnet ud fra 728 børn. Der budgetteres med fast normering af dagplejeleder og souschef med 1,81 stilling samt administrationspersonale med 1,16 stilling. Normeringen af dagplejepædagoger er afhængig af antal passede børn. Der budgetteres med, at en dagplejer passer 4 børn. Der tildeles 1,41 pædagogtime pr. dagplejer. Fra 2013 sker der endelig afregning i forhold til antal passede børn. Der er afsat kr. vedr. fripladstilskud. Antal passet børn I alt forventet forventet 670 Beskrivelse af reduktioner:

19 Budgettet er reduceret med kr. netto efter forældrebetaling som følge af 30 færre børn end det oprindelige budget. Der er indregnet et fald fra 700 børn til 670 børn i Udgifterne til fripladstilskud er reduceret med kr. som følge af færre børn Daginstitutioner (institutioner kun for børn indtil skolestart) Der er 8 fælles ledede institutioner og 5 selvejende institutioner. Der er budgetteret med børn i 3-5 års alderen, og 161 børn i 0-2 års alderen.. Budgettet er baseret på prognosen pr. 15. maj Et barn på deltid (højest 25 timer) udløser 80% i såvel ressourcer som forældrebetaling af hvad et barn på fuld tid udløser. Der er 5 institutioner som p.t. har en busordning. Der tildeles en pædagogtime ekstra pr. barn pr. uge for de 20 børn der er med i busordningen i Søndermarken. Blåbjergegnenes Dagtilbud er tildelt 10 timer pr. uge pr. busordning og Ved Vesterhavet er tildelt 10 timer pr. uge vedr. busordningen. Budgettet i den enkelte institution udgør 95% af den udarbejdede prognose. Merindskrivningskontoen tilføres 5% af den udarbejdede prognose. Midlerne fra merindskrivningskontoen tildeles de institutioner som i løbet af året i gennemsnit har haft børn udover de 95% af den udarbejdede prognose. Beskrivelse af reduktioner: Budgettet vedr. dagtilbud er reduceret med kr. netto efter forældrebetaling for børnehaver og aldersintegrerede institutioner med baggrund i prognosen pr. 15. maj Endelig prognose foreligger 15. juli Beskrivelse af udvidelser: Budgettet er forhøjet med kr. vedr. ejendomsudgifter som er flyttet fra funktion vedr. Tistrup Børnehave Klubber og andre socialpædagogiske fritidstilbud Mellemkommunale udgifter vedr. elever i andre kommuners klubber.

20 Byrådet besluttede på sit møde den 2. september 2014 at nedlægge Juniorklubben Søndermarken pr. 31. juli Beskrivelse af reduktioner: Budgetbeløb på kr. vedr. juniorklubben er flyttet til kontoområdet junior- og ungdomsklubber Særlige dagtilbud Driftsudgifter vedr. specialbørnehaven Solsikken. Der budgetteres med 7 børn. Udgifter vedr. særlig særlige dagtilbud samt støtte til børn i egne institutioner. Budgetbeløbet svarer til ca. 200 timer pr. uge. Derudover er der 2 årsværk Tilskud til puljeordninger, private klubber og privatinstitutioner Private institutioner efter servicelovens 20 og puljeordninger efter servicelovens 102. Der er afsat kr. til fripladstilskud til private institutioner og puljeordninger. Der er følgende puljeordninger/private institutioner: Regnskab 2013 Regnskab 2014 Forventet 2015 Forventet Puljeordninger dagpleje Puljeinstitutioner: Børnehavebørn Private institutioner: Kvong Børnehave Mejls Naturbørnehave Blåbjerg Børnehave Skovlund Børnehus (/0-2 års pl./bhv./sfo) Private institutioner i andre kommuner Bhv. 28 Vuggestue 17 *antallet er i forhold til 3-6 års pladser. ** Der er i 2013 modtaget regning fra tidligere år. Bhv. 29 Vuggestue 12 Bhv. 30 Vuggestue 12 Bhv. 30 Vuggestue 12 23* (**) 17 17* 17*

21 Udvalg: Udvalget for Børn og Undervisning Hovedkonto: 05 Sociale opgaver og beskæftigelse Hovedfunktion: 28. Tilbud til børn og unge med særlige behov Dokumentation for budgetbeløb Regnskab 2014 Budget Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge 23 Døgninstitutioner Sikrede døgninstitutioner m.v. for børn og unge I alt bevilling Plejefamilier og opholdssteder Plejefamilier og opholdssteder m.v. for børn og unge. Budgettet er beregnet på baggrund af godkendte bevillinger og forventede ændringer pr. primo maj Der er budgetteret med følgende antal personer incl. børnehandicapområdet: Antal personer Traditionel plejefamilie 80,98 Netværksplejefamilie 23,00 Kommunal plejefamilie 5,00 Opholdssteder 14,52 Kost- og efterskoler 2,00 Eget værelse 3,00 I alt 128,50 Udviklingen i antal og gennemsnitspriser for anbringelser på almenområdet fordelt på anbringelsesform i perioden år 2012 til år 2016 fremgår af nedenstående tabel.

22 Antal Gns.pris pr. plads (årets priser) 2012 regnskab 2013 regnskab 2014 regnskab 2015 Pr budget 2012 regnskab 2013 regnskab 2014 regnskab 2015 pr budget Trad. plejefamilier 68,99 68,60 74,68 81,29 80, Netværksplejefamilier 16,98 19,07 21,13 22,85 23, Kommunal pl.familie 3,5 5,47 5,25 5,00 5, Opholdssteder 9,27 9,49 13,49 15,67 14, Kost- og efterskole 1 1,00 1,39 1,75 2, Eget værelse 2,96 0,96 2,25 2,50 3, Skibsprojekt 0,19 0,86 0,00 0,00 0, Ialt 102,89 105,45 118,19 129,06 128,50 Der er store forskelle på prisniveauet på den enkelte anbringelse selv inden for den samme anbringelsesform, da behovet for støtte afspejler prisen, Den billigste og dyreste anbringelse indenfor hver anbringelsesform fremgår af nedenstående tabel 2: Tabel 2: Oversigt over billigste og dyreste anbringelse i budget 2016 (2015-niveau) Anbringelsesform Billigste (årspris) Dyreste (årspris) Traditionel plejefamilie Netværksplejefamilie Kommunal plejefamilie Opholdssteder Kost- og efterskoler Eget værelse Til finansiering af den objektive betaling vedrørende det nye socialtilsyn er der afsat kr. Beskrivelse af udvidelser: Budgettet er udvidet med kr. på grund af flere anbringelser i plejefamilier og opholdssteder. Ændringer (i forhold til vedtaget budget 2015) fordeler sig således: Traditionel plejefamilie: Netværksplejefamilie: Kommunal plejefamilie: Opholdssteder: Kost- og efterskoler: Skibsprojekter: Eget værelse: I alt 80,98 anbringelser, hvilket er en stigning på 4,16 anbringelser 23 anbringelser, hvilket er en stigning på 3 anbringelser 5 anbringelser, hvilket er et fald på 1 anbringelse 14,52 anbringelser, hvilket er en stigning på 2,52 anbringelser 2 anbringelse, hvilket er en stigning på 1 anbringelse 0 anbringelse, hvilket er uændret 3 anbringelser, hvilket er en stigning på 1 anbringelse 128,50 anbringelser, hvilket er en stigning på 10,68 anbringelser.

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2015

Varde Kommune Bemærkninger Budget 2015 Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 00. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 25. Faste ejendomme Bevillingsniveau Regnskab 2013 Budget 2014 13. Andre faste ejendomme

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2015. Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2015. Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger Bemærkninger - regnskab Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme Samlet regnskab: Korrigeret budget 143.942 42.058

Læs mere

Regnskab 2012 Budget 2013 Budget 2014 13. Andre faste ejendomme 139.671 141.210 140.687 I alt bevilling 139.671 141.210 140.687

Regnskab 2012 Budget 2013 Budget 2014 13. Andre faste ejendomme 139.671 141.210 140.687 I alt bevilling 139.671 141.210 140.687 Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 00. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 25. Faste ejendomme Bevillingsniveau Regnskab 2012 Budget 2013 13. Andre faste ejendomme

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger Budget Regnskab 2015 Budget 2016 Budget Andre faste ejendomme I alt bevilling 42.

Varde Kommune Bemærkninger Budget Regnskab 2015 Budget 2016 Budget Andre faste ejendomme I alt bevilling 42. Udvalg: Udvalg for Børn og Undervisning Hovedkonto: 00. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Hovedfunktion: 25. Faste ejendomme Bevillingsniveau Regnskab 2015 Budget 2016 13. Andre faste ejendomme

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring Specifikation budget 2018 - Udvalget for Børn og Læring Udgifter markeret kan der ikke umiddelbart reduceres på Godkendt Bemærkninger Budget 2018 Skoleområdet: 516.741.390 Folkeskolen m.m: 487.207.270

Læs mere

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring til brug ved budgetlægning i 2020.

Specifikation budget Udvalget for Børn og Læring til brug ved budgetlægning i 2020. Specifikation budget 2019 - Udvalget for Børn og Læring til brug ved budgetlægning i 2020. Udgifter markeret kan der ikke umiddelbart reduceres på Godkendt Bemærkninger Budget 2019 Skoleområdet: 516,143,710

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Børn og Læring 03 Undervisning og kultur 22 Folkeskoler, mm. Samlet regnskab: Korrigeret budget 526.535.941 536.378.688 507.979.685 513.953.311 Forskel 18.556.256

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalget for Børn og Læring 03 Undervisning og kultur 22 Folkeskoler, mm. Samlet regnskab: Korrigeret budget 538.992.378 526.535.941 524.796.302 507.979.685 Forskel 14.196.076

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger Bemærkninger - regnskab Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Børn og Undervisning 00 Byudvikling bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme Samlet regnskab: Korrigeret budget 222.042 1.007.025

Læs mere

Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner

Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner Hovedoversigt til budget 28 Regnskab 2006 Budget 2007 Budget 2008 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) miljøforanstaltninger......................... 13.459

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) 127 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) BEMÆRKNINGER 128 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.737 Netto 1.737 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning, Skole og Politi). I 2013-budgettet

Læs mere

Børne- og Unge Rådgivning

Børne- og Unge Rådgivning Børne- og Unge Rådgivning Området Børne- og Unge Rådgivning udgør 5,6 pct. af de samlede kommunale nettodriftsudgifter og kan opdeles på følgende områder: (netto) Budget 2009 Andel i pct. Pædagogisk psykologisk

Læs mere

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.):

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.): tets hovedposter (nettotal i prisniveau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.599 1.612 1.517 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 10.353 11.810 12.292 03.22.08

Læs mere

Sammendrag. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto. I hele kr. A. Driftsvirksomhed (incl. refusion)

Sammendrag. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto. I hele kr. A. Driftsvirksomhed (incl. refusion) Sammendrag I hele 1.000 kr. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto A. Driftsvirksomhed (incl. refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljø- foranstaltninger Jordforsyning -11-299 -310 Faste ejendomme 6.637-5.474

Læs mere

Beskrivelse af ressourcetildelingsmodeller på skoleområdet gældende fra 1. august 2014

Beskrivelse af ressourcetildelingsmodeller på skoleområdet gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af ressourcetildelingsmodeller på skoleområdet gældende fra 1. august 2014 Model A: Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles en samlet ressource,

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 198-29 198-29 198-29 198-29 25 Faste ejendomme 2.307-267 2.555-267 2.159-267 2.159-267 28 Fritidsområder

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning -29-29 -29-29 25 Faste ejendomme 1.856-307 1.856-307 1.856-307 1.856-307 28 Fritidsområder 3.324-26 3.324-26

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Maj2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne funktion

Læs mere

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258 53 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25.119-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 Heraf refusion -60-60 -60-60 Jordforsyning 0022 276-979 276-979 276-979 276-979

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Sag 17/7099 dok nr. 154076-17 Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles overordnet

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 2-29 2-29 2-29 2-29 25 Faste ejendomme 6.473-4.661 6.072-4.661 6.072-4.661 6.072-4.661 28 Fritidsområder

Læs mere

C. RENTER ( )

C. RENTER ( ) Hovedoversigt Hele 1.000 kr. Budget 2007 Udgifter Indtægter Netto A. DRIFTSVIRKSOMHED (inkl refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljø- foranstaltninger 45.074-8.964 36.110 Heraf refusion -211-211 1. Forsyningsvirksomheder

Læs mere

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet

Tekniske besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet e besparelsespotentialer på børne- og ungeområdet Center for Økonomi og Personale, april 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Besparelsespotentialer... 4 3. Samlet oversigt over teknisk besparelsespotentiale

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms

Sammendrag af budget Hele kr. ekskl. moms A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) overslag Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning 205-30 205-30 205-30 205-30 25 Faste ejendomme 6.742-7.084 6.742-7.084 6.742-7.084 6.742-7.084

Læs mere

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau Skole- og Børneudvalget 3.01 Skoler 032201 Folkeskoler 1 Drift 296.458.968 296.482.269 296.482.269 296.482.269 296.458.968 296.482.269 296.482.269 296.482.269 Staben for HR, Udvikling & It 253.265 253.265

Læs mere

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG Bilag 2, 2. budgetopfølgning Sektor 3 Folkeskole Konto Korrigeret Forventet Merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostnings PSP element Art budget 2014 regnskab 2014

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 - side 1 Dato: Oktober 2016 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2016 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) 5.28.20 Opholdssteder for børn og unge På denne

Læs mere

Resultatopgørelse 2012 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2012 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03. - ALLE UDVALG Nettotal i -priser ompl. pr. 31-3- budget pr. 31-3- Forbrug pr. 31-3- regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget 510.795-3.931 506.864

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag 2018-21 Budgetsammendrag 0022 Jordforsyning 3.408-1.558 3.408-1.558 3.408-1.558 3.408-1.558 0025 Faste ejendomme 20.240-27.862 20.240-27.871 20.240-27.871 20.240-27.871 0028 Fritidsområder 5.503-912 5.503-912

Læs mere

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau Børne- og Ungeudvalget 862.466. 837.958. 835.475. 833.22. Skoler 5.838. 48.295. 478.798. 475.824. 3221 Folkeskoler 1 Drift 299.511. 298.432. 298.455. 298.455. 299.511. 298.432. 298.455. 298.455. Staben

Læs mere

Overblik - Børneudvalget

Overblik - Børneudvalget Overblik - Børneudvalget I 1000 kr. 2014-prisniveau Børneudvalg Regnskab 2013 13-pl. Opr. budget 2014 Basisbudget 2015 Overførselsudgifter 3.966 3.018 3.018 3.018 3.018 3.018 Børn 3.966 3.018 3.018 3.018

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Budget- og styringsprincipper Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 58.623-12.053 46.570 05.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 2018 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. 30. sept. regnskab afvigelse * Forbrug pr. 30. sept. Forbrugspct. Forbrugspct.

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

Heraf refusion

Heraf refusion Hovedoversigt Tabel 12.1. Hovedoversigt Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 A. DRIFTSVIRKSOMHED (inkl. refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 95.872-22.618 96.258-22.793

Læs mere

Opgørelser af driftsoverførsler 2014 til 2015

Opgørelser af driftsoverførsler 2014 til 2015 Opgørelser af driftsoverførsler til 13-04- Oprindeligt til Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 283.088 293.701 261.072 32.629 18.025 0 18.025 Udvalget for Læring 804.555 826.049 812.262 13.787

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt UDDANNELSES-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET Uddannelse incl. SFO 142.521 36.443 141.321-1.200 Musik- og ungdomsskole 4.671 1.235 4.671 Børn og unge 99.209 21.521 97.745-1.464 Idrætshaller 1.010 267 1.010 Kultur

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion ,

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion , Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab Forventet rest budget* Drifts og statsrefusion 659.077 661.747

Læs mere

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området.

Der foretages ikke demografiregulering inden for service- og overførselsydelser under familie-området. Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2017 til 2018 pr. udvalg

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2017 til 2018 pr. udvalg Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler til 2018 pr. udvalg 06-04-2018 Sammendrag budget Regnskab Mindreforbrug (+ til 2018 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 301.967 306.119 283.135

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 Betaling mellem kommuner (plejebørn mv.)

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag $''$,5 Budgetsammendrag 2019-22 0022 Jordforsyning 4.408-2.506 4.408-2.506 4.408-2.506 4.408-2.506 0025 Faste ejendomme 18.360-25.834 18.062-25.829 18.062-25.829 18.062-25.829 0028 Fritidsområder 7.036

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Næstved Smnl. Region Hele Kommune gruppen Sjælland landet

Næstved Smnl. Region Hele Kommune gruppen Sjælland landet BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV 8.60 BUDGET 2013 5.28.20 Plejefamilier og opholdssteder for børn og unge kr. 0-22 årig 4043 4414 5206 3730 5.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge kr. 0-22

Læs mere

A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 69 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 28.702-11.832 28.479-11.832 27.929-11.832 26.679-11.832 Heraf refusion -63-63 -63-63 Jordforsyning 0022 271-1.018-179 -1.018-629 -1.018-1.779-1.018

Læs mere

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %.

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %. 50.50. Børn og unge Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne,

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/ Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/11 214 1-12-214 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følgende: Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 52.919-5.403 47.516 05.28.21 Forebyggende

Læs mere

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 102 Uddannelsesudvalget 776.335.822 010 Skole- og klubområdet 464.958.697 03 Undervisning og kultur 445.347.634 22 Folkeskolen m.m. 428.748.442 01 260.629.003 001780 FORSIKRINGER

Læs mere

Serviceudgifter 126.249 121.677 118.257 118.257 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 8.420 8.331 8.331 8.331

Serviceudgifter 126.249 121.677 118.257 118.257 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 8.420 8.331 8.331 8.331 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114 Regnskab 2017 Udvalg: Uddannelsesudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Uddannelsesudvalget -7.137 00 Serviceudgifter -7.595 11 Overførsler 571 55 Den centrale refusionsordning -114 00 10 Skole- og klubområdet

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2018 til 2019 pr. udvalg

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2018 til 2019 pr. udvalg Sammendrag til 2019 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 308.098 303.387 283.953 19.434 9.389 Bufferpuljen på 9,188 mio. kr. er omplaceret til Social Omsorg, som forudsat i Genopretningsplanen.

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale refusionsordning... 4 5.20 Opholdssteder

Læs mere

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn

FAMILIE OG BØRN Budget Budgetbeskrivelse Familie og børn Budget 217-22 Budgetbeskrivelse Familie og børn Side 1 af 1 1. Det overordnede budget Politikområdet Familie og børn hører under Udvalget for Skoler, Familie og Børn, og har et samlet budget på 91,9 mio.

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 side 1 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Denne funktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende særlig støtte til børn og unge og herunder vedrørende

Læs mere

Opvækst og Uddannelsesudvalget DRIFT

Opvækst og Uddannelsesudvalget DRIFT (Samtlige beløb er i 1.000 kr.) 102 Opvækst og Uddannelsesudvalget samlet bevilling 877.991 10 Skole og klubområdet 434.250 03 Undervisning og kultur 394.175 22 Folkeskolen m.m. 377.679 01 Folkeskoler

Læs mere

Resultatopgørelse 2013 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2013 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03. - ALLE UDVALG Nettotal i 2012-priser ompl. budget regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget 0 559.576 0 559.576 0 559.576 Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag Budgetsammendrag 2015-18 Budgetsammendrag 2015 2016 2017 2018 0022 Jordforsyning 2.952-2.016 2.952-2.016 2.952-2.016 2.952-2.016 0025 Faste ejendomme 15.388-10.911 16.138-10.911 16.147-10.911 16.147-10.911

Læs mere

Udvalget for Børn og Læring. Total oversigt

Udvalget for Børn og Læring. Total oversigt Total oversigt Demografiske ændringer (f.eks. flere/færre skoleelever) forudsætningerne mv. (f.eks. flere/færre dagpengemodtagere) -6.073.000-9.846.000-14.000.000-18.443.000-675.000-675.000-675.000-675.000

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 30.06.- ALLE UDVALG Nettotal i -priser ompl. budget regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget 0 540.549 46.456 0 587.005 0 587.005 Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

Budgetforslag 2013 Børneudvalget

Budgetforslag 2013 Børneudvalget Budgetforslag 2013 Børneudvalget August 2012 Overblik - Børneudvalget I 1000 kr. Regnskab 2011 Opr. Budget 2012 Korr. basisbudget 2013 BO1 2014 Prisniveau 11 pr. 12 pr. BO2 2015 BO3 2016 Børneudvalg 321.129

Læs mere

Overførsler i alt

Overførsler i alt Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse med børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning og rådgivningsinstitutioner og ophold på

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Fagudvalg: Børne- og Uddannelsesudvalget

Fagudvalg: Børne- og Uddannelsesudvalget og Ejendomme August 2018 Fagudvalg: : Direktionens indstilling august 2018 Status den ultimo juni 2018 Budgetjusteringer 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 Budgetjusteringer: beskrivelse: Nr Prioritet

Læs mere

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1

Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 Uddannelsesudvalget DRIFT Side: 1 102 Uddannelsesudvalget 783.919.634 010 Skole- og klubområdet 480.956.015 03 Undervisning og kultur 465.450.436 22 Folkeskolen m.m. 448.750.470 01 Folkeskoler 249.755.599

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2008

Budgetopfølgning 30. juni 2008 Generelt Budgettet indenfor består af følgende: Undervisning PPR Dagpleje og daginstitutioner Børn og unge Sundhedsplejen Forbrug Oprindeligt Tillægs- Ompla- Korrigeret 1-6 budget bevilling cering budget

Læs mere

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG

Resultatopgørelse 2014 BUDGETOPFØLGNING PR ALLE UDVALG opfølgning pr. 30.09.2013 Resultatopgørelse BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2013 - ALLE UDVALG Nettotal i -priser Forbrug Genbevillinger (B) ompl. budget regnskab DRIFTSUDGIFTER: Økonomi- og Erhvervsudvalget

Læs mere

Udvalg/Bevillingsgruppe/Funktion TOTAL KR Miljø- og teknikudvalget

Udvalg/Bevillingsgruppe/Funktion TOTAL KR Miljø- og teknikudvalget TOTAL Miljø- og teknikudvalget 3.364.236-811.545 2.552.691 212.494-110.573 101.920 Jordforsyning og ejendomme 21.660-13.106 8.554 002201 Fælles formål 348-2.111-1.763 002202 Boligformål 14-38 -24 002203

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011 Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet resultat Afvigelse Drift i alt 282.676 282.676 282.676 0 Kultur

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Tillægsbevillinger. Funktion - Hovedfunk U/I DKK DKK DKK DKK DKK

Tillægsbevillinger. Funktion - Hovedfunk U/I DKK DKK DKK DKK DKK Bemærkninger til bevillingskontrol pr. 30.04. - Børne- og Kulturudvalget. Drift Udgiftsbaseret s % Funktion - Hovedfunk U/I 1.000 DKK 1.000 DKK 1.000 DKK 1.000 DKK 1.000 DKK 0322 Folkeskolen m.m. U 30.485

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Børn og unge med særlige behov side 1

Børn og unge med særlige behov side 1 Børn og unge med særlige behov side 1 Indhold 3.04 Skolepsykolog (pædagogisk psykologisk rådgivning)... 2 3.08 Kommunale specialskoler Struer Skole- og Behandlingshjem... 3 5.07 Indtægter den centrale

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Kommunale specialskoler og interne skoler i dagbehandlingsti

Kommunale specialskoler og interne skoler i dagbehandlingsti Økonomiudvalget 002205 Ubestemte formål 463-1.610 339-1.653 292-1.634 292-1.634 292-1.634 292-1.634 002510 Fælles formål 3.116 0 3.165 0 3.860 0 3.860 0 3.860 0 3.860 0 002511 Beboelse 897-426 193-395

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Fællesudgifter for kommunens samlede skolevæsen

Fællesudgifter for kommunens samlede skolevæsen Økonomiudvalget 002205 Ubestemte formål 381-1.593 292-1.634 299-1.662 299-1.662 299-1.662 299-1.662 002510 Fælles formål 2.723 0 9.980 0 10.154 0 10.154 0 10.154 0 10.154 0 002511 Beboelse 1.483-935 701-403

Læs mere