Uddannelsesrådet. Referat. 12. maj 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsesrådet. Referat. 12. maj 2014"

Transkript

1 Uddannelsesrådet Referat 12. maj 2014

2 Uddannelsesrådet Tid: Mandag d. 12. maj 2014 kl Sted: Deltagere: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen (uddannelsesdirektør TEK), Lars Grassmé Binderup (prodekan HUM), Merete Munk (uddannelseschef SUND), Martin Svensson (institutleder NAT), Jesper Strandskov (dekan SAM, formand). Annette Schmidt, Charlotte Hundstrup Nielsen (Studieservice) Agenda: 1. Opfølgning fra sidste møde - Godkendelse af referat - Opfølgning på direktionsmøder 2. Institutionsakkreditering Nisrin Adel Hamad deltager - Audit trails og panelbesøg 3. Organisering af kvalitetsarbejdet - Nisrin Adel Hamad deltager 4. Prækvalifikation af nye uddannelser 2014-II - Nisrin Adel Hamad deltager 5. Udviklingen i universitetets uddannelsesportefølje 6. Kompetenceprofiler Carsten Salling deltager 7. Troværdige eksaminer Kurt Gammelgaard og Birgitta Wallstedt deltager 8. Principper for brugen af SDUs e-læringsplatform 9. Høringssvar Principper for Studiestart 10. Evt.

3 Punkt 1: Opfølgning fra sidste møde Godkendelse af referat Uddannelsesrådet bedes godkende referatet fra mødet d. 9. april. Referatet blev godkendt. Formanden orienterer Orientering fra formanden vedr. relevante punkter fra direktionsmøderne. Referat: Regeringens internationaliseringsudspil ligger op til talrige af initiativer. Som noget af det første i udmøntningen af Strategi og ledelsesgrundlaget skal der bl.a. kigges på porteføljen af samarbejdsuniversiteter. Begrænsning af BA- optaget for 2014: For visse universiteter har der været interesse i at melde ud, at man begrænser BA- optaget. SDU ønsker at sikre et samlet optag som det i 2013 evt. med lidt vækst. I den forbindelse er det muligt at arbejde med anden rundeoptaget og begrænse dette. Drøftelser vedr. dimensionering har været på dagsordenen flere gange.

4 Punkt 2: Institutionsakkreditering Sagen kort: A. Audit trails og panelbesøg Mundtlig statusopdatering på baggrund af Uddannelsesrådets drøftelse og aftale d. 6. maj samt fakulteternes og SAK-kvals arbejde. Audit trails: Det meste af dokumentationsmaterialet ligger klart. Det sidste bliver klart i morgen (d.13. maj), hvorefter det sendes ind til AI onsdag d. 14. maj. De fleste deltagere til d juni er på plads, men enkelte mangler. Der bliver sendt mødeindkaldelser d.d. til briefing møder og fakulteterne kan videresende til de enkelte, der mangler. Planen er at samle så vidt muligt alle der indgår i samme audit trail. Møderne forslås at være fra kl Der foreslås bilaterale møder for dem, hvis kalender er i konflikt med briefingmødedatoerne. Især ift. aftagerne kan dette blive nødvendigt. Fakultetsberetninger: Der var møde ml. HUM og NAT i sidste uge, hvor man blev enige om en fast form. På mødet d. 19. maj er der endnu en mulighed for sammenligning og erfaringsudveksling. Materiale sendes til Nisrin senest fredag d. 23. maj, da det skal videresendes til AI senest mandag d. 26. maj.

5 Punkt 3: Organisering af kvalitetsarbejdet Når Syddansk Universitet bliver institutionsakkrediteret i 2014 skal fokus være på at sikre og udvikle grundlaget for akkrediteringen, som er en fuldstændig overtagelse af kvalitetssikring af uddannelsesområdet. Det vil derfor være yderst vigtigt, at Uddannelsesrådet sikres det bedste grundlag for udviklingsarbejdet gennem kompetente indspil og understøttelse af arbejdet via nationalt og globalt udsyn. At der gennemføres de beskrevne interne aktiviteter, seminarer m.m. til udvikling af kvalitetskulturen på universitetet og til justering af systemet. Uddannelsesrådet bedes drøfte, hvorledes man bedst sikrer og udvikler en evaluerings- og kvalitetsudviklingsfaglig ekspertise, og hvilken organisering, der understøtter dette og dermed Uddannelsesrådets arbejde med uddannelseskvalitet. Til brug for denne drøftelse er udarbejdet en model, der indeholder overvejelser om den ønskede fremtidige situation sat i relation til den aktuelle organisering af arbejdet. Der er desuden vedlagt modeller til de videre overvejelser om kvalitetssekretariatets rolle samt til konkretisering af de konkrete snitflader i forholdet mellem dette og fakulteternes kvalitetsarbejde. Bilag: 1) Organisering af kvalitetsarbejdet 2) Kvalitetsorganisationen Det fremsendte notat er en direkte opfølgning på selvevalueringsrapporten ift. opretholdelse af kvalitetssikringen og udviklingen de næste år fremover. Kommentarer til oplægget: Der er stor tilfredshed med det eksisterende sekretariat. Der blev ytret et ønske om, at kvalitetsorganisationen ikke rykkes for langt væk fra ledelsesstrukturen. Samtidig vil det være vigtigt at få arbejdet på at få kvalitetskulturen forankret ude ved uddannelserne, så kvalitetsarbejdet understøttes og synliggøres lokalt. Ift. intern videndeling kunne det være hensigtsmæssigt, at det i højere grad bliver synliggjort hvordan kvalitetsarbejdet på de enkelte fakulteter foregår, så man sikrer videndeling og får mulighed for erfaringsudveksling. Dette kunne bl.a. ske ved interne seminarer og konferencer. Næste skridt kunne så være det internationale perspektiv, hvor der kigges på kvalitetsarbejdet uden for nationale grænser.

6 Der mangler noget mere evalueringsfaglig viden. Så SDU arbejder målrettet med udvikling af kvalitetssystemet.

7 Punkt 4: Prækvalifikation af nye uddannelser 2014-II Sagsfremstilling: Jf. lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner og bekendtgørelse om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner og godkendelse af nye videregående uddannelser, skal alle nye uddannelser gennemgå prækvalifikation i Uddannelsesministeriet forud for oprettelse. Fakulteterne har til fristen den 30. april 2014 indsendt ønsker om godkendelse af følgende tre nye uddannelser. 1. Kandidatuddannelse i Market Management Anthropology (Odense, SAMF) 2. Kandidatuddannelse i elektronik, cand.polyt. (Odense, TEK) 3. Kandidatuddannelse i konkurrence- og eliteidræt Uddannelsesrådet bedes drøfte de vedlagte uddannelsesforslag i deres nuværende form, herunder med det formål at bidrage med kommentarer til direktionens 1. behandling den 13. juni Bilag: US 1- Market Management Anthropology US 1 - Elektronik US 1 - Konkurrence- og eliteidræt Nisrin Adel Hamad Specialkonsulent, kvalitetskoordinator Studieservice Maj 2014 Uddannelsesrådets rolle ift. prækvalifikation: Uddannelsesrådet kan være med til at kvalificere indholdet, så behov og relevans er tilstrækkeligt belyst. Ift. de fremsendte ansøgninger anbefaler Uddannelsesrådet, at alle tre ansøgninger indsendes Der laves en indstilling til direktionen fra UR, der går på 1) Det politiske behov og god sammenhæng med overordnet strategi. 2) Specifikke kommentarer om hvad UR har bemærket, og hvad der er arbejdet videre på.

8 Punkt 5: Udviklingen i universitetets uddannelsesportefølje Sagsfremstilling: I lyset af de nationale drøftelser er der behov for, at SDU vurderer uddannelsesporteføljen mht. SDU s uddannelsesudbud og dimensionering af de enkelte uddannelser. På møde den 25. april 2014 besluttede direktionen, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe under uddannelsesrådet. I bilag 1 ses udkast til kommissorium. Uddannelsesrådet bedes drøfte og kommentere udkast til kommissorium. Bilag: 1) Kommissorium for Arbejdsgruppe vedr. SDU s uddannelsesportefølje og dimensionering af uddannelser. 2) Indstilling til direktionsmøde d. 20. maj Uddannelsesrådet drøftede oplægget til kommissorium for arbejdsgruppen. Formanden ville afklare opgaven herunder rammerne for arbejdet. Der var enighed om, at arbejdet skulle koordineres tæt med Ledelsessekretariatet i forhold til de politiske og strategiske drøfteler i direktionen.

9 Punkt 6: Kompetenceprofiler Det indstilles at uddannelsesrådet: Drøfter udkastet til kompetenceprofiler for ansatte med evt. bemærkninger Drøfter og kommer med bemærkninger til Behov for udvikling af nye kurser i.f.m. projekt Kompetenceudvikling Bilag: Kompetenceudvikling (del af programmet VIK Værdi, Incitament og kompetenceudvikling) En gruppe har sammen med SDU-UP, formuleret udkastet, så det også stemmer overens med delpolitikkerne. I bunden af selve profilen er der de eksisterende kurser og aktiviteter, der skal kvalificere de forskellige niveauer. HR-service er ved at vurdere, hvordan der laves kompetenceudvikling for studieledere. I SDU-UP er der nogle ideer til, hvordan der arbejdes med disse ting fx i form af kortere kurser. Det blev drøftet om niveau D2 for undervisere hører til i denne sammenhæng som det højeste niveau, eller om der er tale om specialkompetence inden for pædagogik og didaktik. Det blev bemærket, det kunne være hensigtsmæssigt for institutlederne med mere hands on viden ift. hvordan bruger man det og kommer fra a-b, når de sidder overfor forskerne til MUS. Flere af CUU- kurserne er ved at blive opgraderet til engelsk.

10 Punkt 7: Troværdige eksaminer Sagsfremstilling: Som opfølgning på sidste møde i Uddannelsesrådet i forbindelse med indsatsen for troværdige eksaminer foreligger: 1) Et nyt udkast af Principper for troværdige eksaminer, hvilket også indbefatter en justeret tidsplan. 2) Opfølgning på indførelse af digital overvågning Exam Monitor ved digitale eksaminer. Da der er, inden for visse områder, er overlap mellem Principper for troværdige eksaminer og projektet Prøveformer, feedback og læring (en del af programmet Stud-læring) ligges der op til en drøftelse af snitflader og fremtidig videndeling i de to aktiviteter. Uddannelsesrådet bedes 1) drøfte og kommentere Principper for troværdige eksaminer 2) tiltræde indstilling om, at Exam Monitor udbredes og tilbydes til alle digitale eksaminer fra sommer 2014 Bilag: 1) Udkast til principper for troværdige eksaminer 2) Indførelse af digital overvågning Exam Monitor ved digital eksamen Historikken herunder i forhold til integration af det pædagogiske område vedr. reliabilitet og validitet blev drøftet. Pointen er, at der i forbindelse med arbejdet med eksamenssnyd ikke skal gives køb på arbejdet med prøveformer. Og at der i forbindelse med udvikling af prøveformer m.m. samtidig kan skeles til, om man kan sikre sig mod eksamenssnyd. Det vil være hensigtsmæssigt at Principper for troværdige eksaminer henviser til Prøveformer og samtidig at VUE henviser til troværdige eksaminer og hele tiden holder dokumenterne gensidigt opdateret. Principperne blev tiltrådt med enkelte kommentarer, som arbejdsgruppen efterfølgende justerer. Indstilling om Exam Monitor blev tiltrådt som et tilbud til fakulteterne.

11 Punkt 8: Principper for brugen af SDUs e-læringsplatform På baggrund af notatet (bilag 1) bedes Uddannelsesrådet beslutte nedsættelsen af en arbejdsgruppe, der har notatet som kommissorium for arbejdet. Bilag: Arbejdsgruppe til formulering af principper for brugen af SDUs e-læringsplatform, e-learn.sdu.dk (Blackboard) Arbejdsgruppen blev nedsat. Studieservice kontakter de relevante personer. Vedrørende single-sign on: Studerende på SDU har single-sign on til alle relevante it-systemer og oprettes i SDUs it-systemer ved Studiestart. Det skal sikres, at alle studerende oprettes rettidigt og modtager login oplysninger rettidigt på en overskuelig og gennemsigtig måde. Studieservice (STADS) og It-service (Active directory) er ansvarlige, og udfordringen bliver givet videre til disse enheder. Forskellig terminologi: De studerende nævner dels, at dokumenter benævnes forskelligt og dels, at der er forskellig terminologi af kurser. Denne problemstilling bygger på de forskellige traditioner og praksisser, der er lokalt, og udfordringen vil ikke kunne løftes i den nedsatte arbejdsgruppes regi. Problemstillingen vil derfor blive givet videre til SAK-adm under Uddannelsesrådet med anbefaling om i fællesskab at udarbejde retningslinjer for SDU terminologi for de dokumenter, der anvendes på uddannelserne.

12 Punkt 9: Høringssvar - Principper for studiestart Sagsfremstilling: Principper for studiestart har været i høring på Syddansk Universitetet, og tilbagemeldingerne har generelt været positive. Det foreslås at sammensætte en mindre gruppe bestående af udvalgte medlemmer af Uddannelsesrådet, som kan indarbejde de relevante kommentarer fra høringen. Ligeledes at den nedsatte gruppe udarbejder en plan for implementering af principperne. Uddannelsesrådet bedes tage en overordnet drøftelse af de indkomne høringssvar samt nedsætte et udvalg der: 1) ændrer principperne i lyset af høringssvarene og 2) laver en plan for princippernes implementering herunder skal ansvarsfordelingen i forhold til information til studerende særligt adresseres (koordinering med MITSDU i særdeleshed) Bilag: Opsamling på høringssvar Principper for studiestart Principperne skal som sådan ikke justeres, men der er enkelte høringssvar, der skal indarbejdes. Morten Hansen,Lars Grassme Binderup og Tanja Erendal fra MitSDU udgør gruppen, der kan selvsuppleres med relevante medarbejdere. Gruppen arbejder med en implementeringsplan for en samlet Studiestart på SDU.

13 Punkt 10: Eventuelt Kurt Gammelgaard gav en opdatering ift. Safeassign: Blackboard er kommet med nye og bedre funktioner. Der vil være en tilbagemelding i løbet af maj. US holder seminar om optagelse i kvote 2 d. 2. juni på UC Lillebælt.

Uddannelsesrådet. Referat. 12. marts 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 12. marts 2014 Uddannelsesrådet Referat 12. marts 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 12. marts 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Sekretariat: Rektors mødelokale Henning Andersen (uddannelsesdirektør TEK),

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 13. august 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 13. august 2014 Uddannelsesrådet Referat 13. august 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 13. august 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen (uddannelsesdirektør

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Torsdag d. 17. august 2017 kl. 16.30-19.30 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 10. september 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 10. september 2014 Uddannelsesrådet Referat 10. september 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 10. september 2014 kl. 12.30-17.00 Sted: Deltagere: Afbud: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 11. februar 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 11. februar 2014 Uddannelsesrådet Referat 11. februar 2014 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 11. februar 2014 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 24. oktober 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 24. oktober 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 24. oktober 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/34428 LIO Tid: Onsdag den 24. oktober 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 11. juni 2014

Uddannelsesrådet. Referat. 11. juni 2014 Uddannelsesrådet Referat 11. juni 2014 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 11. juni 2014 kl. 12.00-16.00 Sted: Mødelokale O 77 Deltagere: Morten Hansen (studiechef), Henning Andersen (uddannelsesdirektør TEK),

Læs mere

Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser. Syddansk Universitet

Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser. Syddansk Universitet Integreret kvalitetsudvikling af uddannelser Syddansk Universitet Udviklingsprocessen 2004: Ledelsen besluttede at gennemføre en ekstern audit af uddannelsesområdet på SDU med EVA som operatør 2005: Den

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MAJ 2015 Vedr.: Midtvejsstatus vedrørende institutionsakkreditering på Københavns

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 17. februar 2015

Uddannelsesrådet. Referat. 17. februar 2015 Uddannelsesrådet Referat 17. februar 2015 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 17. februar 2015 kl. 12.00-16.00 Sted: Deltagere: Sekretariat: Institut for Statskundskab mødelokale M Morten Hansen (studiechef),

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

To af de i alt fem kriterier i en institutionsakkreditering er centreret omkring kvalitetssikring i form af:

To af de i alt fem kriterier i en institutionsakkreditering er centreret omkring kvalitetssikring i form af: Oprettet: 140318 Senest rev.: 150126 J.nr.: 2010-027729 Kvalitetssikring systematisk Ref: KP/MeO Behandlet / godkendt af: rektoratet 150121 Kvalitetssikring på DJM Institutionsakkreditering og kvalitetssikring

Læs mere

Uddannelsesrådet. Dagsorden d. 20. september Uddannelsesrådet. Tid: Torsdag d. 20. september 2017 kl

Uddannelsesrådet. Dagsorden d. 20. september Uddannelsesrådet. Tid: Torsdag d. 20. september 2017 kl Uddannelsesrådet Dagsorden d. 20. september 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Torsdag d. 20. september 2017 kl. 12.00-16.00. Sted: Forskerparken 10, 5230 Odense M, mødelokale 6 Deltagere:

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298 LIO Tid: Tirsdag den 27. februar 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 20. juni 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 20. juni 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 20. juni 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/34428 LIO Tid: Onsdag den 20. juni 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Kvalitetssikring på DJM version 2019

Kvalitetssikring på DJM version 2019 Kvalitetssikring på DJM version 2019 Institutionsakkreditering og kvalitetssikring Ved lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner er det bekendtgjort, at Det Jyske Musikkonservatorium,

Læs mere

Uddannelsesrådet Referat

Uddannelsesrådet Referat Uddannelsesrådet Referat Mødet den 18.08. 2015 Udsendt 24.08. 2015 1 19TU1.U19T 19TUVelkommen, 19TU2.U19T 19TUOrientering 19TU3.U19T 19TUFastsættelse 19TU4.U19T 19TUFælles 19TU5.U19T 19TUGodkendelse 19TU6.U19T

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat af møde. den

Uddannelsesrådet. Referat af møde. den Uddannelsesrådet Referat af møde den 23.02. 2016 24.02. 2016 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 23.02. 2016 kl. 14.00-17.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand),

Læs mere

Uddannelsesrådet. Dagsorden til møde den 11.12. 2015

Uddannelsesrådet. Dagsorden til møde den 11.12. 2015 Uddannelsesrådet Dagsorden til møde den 11.12. 2015 03.12. 2015 1 Uddannelsesrådet Tid: Sted: Deltagere: Fredag d. 11.12. 2015 kl. 14.00-17.00. [NB: Bemærk tidspunkt] Rektors mødelokale Bjarne Graabech

Læs mere

Kvalitetsorganisationen for uddannelse ved Syddansk Universitet 2008 2010

Kvalitetsorganisationen for uddannelse ved Syddansk Universitet 2008 2010 Kvalitetsorganisationen for uddannelse ved Syddansk Universitet 2008 2010 Indledende bemærkninger Denne redegørelse for Kvalitetsorganisationen for Uddannelse ved Syddansk Universitetet blev oprindeligt

Læs mere

Notat om SDU s uddannelsesberetning

Notat om SDU s uddannelsesberetning SDU Uddannelseskvalitet Notat om SDU s Sidst revideret, juni 2018 sdu.dk/uddannelseskvalitet Kolofon Dokumentets status: Gældende Godkendt pr.: 13. juni 2018 Godkendt af: Direktionen Gældende for: SDU

Læs mere

Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser

Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser KØBENHAVNS UNIVERSITET Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser Bilag 1. Tjekliste for udvikling af nye uddannelser inkl. skabeloner Formål Denne procedure beskriver, hvorledes

Læs mere

Uddannelsesrådet. Dagsorden d. 25. oktober Onsdag d. 25. oktober 2017 kl

Uddannelsesrådet. Dagsorden d. 25. oktober Onsdag d. 25. oktober 2017 kl Uddannelsesrådet Dagsorden d. 25. oktober 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Sted: Onsdag d. 25. oktober 2017 kl. 12.00-16.00. Rektors nye mødelokale Deltagere: Bjarne Graabech Sørensen (prorektor),

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat 30. august 2016

Uddannelsesrådet. Referat 30. august 2016 Uddannelsesrådet Referat 30. august 2016 1 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 30. august 2016 kl. 12.00-16.00. Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand), Henning Andersen

Læs mere

Procedure for universitetets godkendelse af oprettelse af nye uddannelser

Procedure for universitetets godkendelse af oprettelse af nye uddannelser K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for universitetets godkendelse af oprettelse af nye uddannelser Bilag 1. Tjekliste for udvikling af nye uddannelser inkl. skabeloner Formål Denne procedure

Læs mere

Opsummering af indsatser Uddannelse

Opsummering af indsatser Uddannelse 6.1 Der opstilles relevante indikatorer for robusthedsprincipper til evaluering af uddannelsesporteføljen. Der opstilles et vurderingsgrundlag bestående af principper og dertilhørende indikatorer. Der

Læs mere

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA Træd i karakter VIA University College Notat Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapporten er et internt ledelses- og styringsinstrument med fokus på uddannelseskvalitet. Rapporten

Læs mere

PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017

PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017 PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017 Formål KU s Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser beskriver processen frem til, at

Læs mere

Uddannelsesrådet Referat fra møde d. 22. februar 2017

Uddannelsesrådet Referat fra møde d. 22. februar 2017 Uddannelsesrådet Referat fra møde d. 22. februar 2017 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 22. februar 2017 kl. 12.00-16.00. Sted: Bestyrelseslokalet i Odense Adelige Jomfrukloster Deltagere: Bjarne Graabech

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat af møde den 09.02. 2016

Uddannelsesrådet. Referat af møde den 09.02. 2016 Uddannelsesrådet Referat af møde den 09.02. 2016 15.02. 2016 1 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 09.02. 2016 kl. 12.00-16.00. Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand),

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. Mødet den

Uddannelsesrådet. Referat. Mødet den Uddannelsesrådet Referat Mødet den 11.09. 2015 16.09. 2015 19TU1.U19T 19TUVelkommen, 19TU2.U19T 19TUMonitorering 19TU3.U19T 19TUMonitorering 19TU4.U19T 19TURevision 19TU5.U19T 19TUTroværdige 19TU6.U19T

Læs mere

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014

KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE 28. AUGUST 2014 KVALITETSLEDELSE OG STUDIEORDNINGSREVISION I SAMARBEJDE MED AFTAGERNE MØDE MED AFTAGERGRUPPEN VEDR. PLANLÆGNINGS - OG GEOGRAFIUDDANNELSERNE 28. AUGUST kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Uddannelseskvalitetssystemet på Syddansk Universitet

Uddannelseskvalitetssystemet på Syddansk Universitet Uddannelseskvalitetssystemet på Syddansk Universitet Prodekan Lars Grassmé Binderup Keynote SUHF kvalitetsseminar Uppsala Universitet, 6. november 2015 Oversigt 1. Lidt om Syddansk Universitet 2. Syddansk

Læs mere

Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC

Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC 10. november 2016 1 Indledning Kvalitetssikringspolitik og -strategi for Professionshøjskolen UCC har til formål at tydeliggøre

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl i mødelokale 097

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl i mødelokale 097 Dato: 7. september 2015 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget mandag den 14. september 2015 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 097 Dagsorden:

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 20. december 2017

Uddannelsesrådet Dagsorden 20. december 2017 Uddannelsesrådet Dagsorden 20. december 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298 LIO Tid: Onsdag den 20. december 2017 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Nyt lokale O 99 Deltagere: Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere.

Næstformand Christian Lund Hansen har sammen med medstuderende gennemgået delpolitik for overgang til job og karriere. J.nr. ipoetzsch REFERAT Emne: Referat fra Studienævnsmøde Dato og tidspunkt: Den 14. december 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Campusvej 55, Konferenceafsnittet, lokale 96. Deltagere: Hans Lund, Anders Holsgaard,

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat af møde den 27.11. 2015

Uddannelsesrådet. Referat af møde den 27.11. 2015 Uddannelsesrådet Referat af møde den 27.11. 2015 07.12. 2015 1 Uddannelsesrådet Tid: Fredag d. 27.november 2015 kl. 11.00-15.00. Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje I henhold til Københavns Universitets bestyrelses beslutning af 15. december 2011 om oprettelse af uddannelsesråd på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet etableres

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 21. marts 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 21. marts 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 21. marts 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298 LIO Tid: Tirsdag den 21. marts 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Mødelokalet Romeo på HUM (lokale Ø18-307-2) Lars

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

INSTITUTIONSAKKREDITERING

INSTITUTIONSAKKREDITERING INSTITUTIONSAKKREDITERING INDHOLD: Kort om institutionsakkreditering Hvor er i processen? Hvad betyder det for os i Uddannelse? Spørgsmål, kommentarer m.v. en kort animationsfilm lavet af Danmarks Akkrediteringsinstitution

Læs mere

Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden...

Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen. 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden... Dagsorden Mødedato: Torsdag den 31. oktober 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: Deltagere: Uddannelsesudvalg for Bioanalytikeruddannelsen

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 21. november 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 21. november 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 21. november 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/34428 LIO Tid: Onsdag den 21. november 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Rektors mødelokale Lars Grassmé Binderup

Læs mere

Evaluering af Software Engineering & Global Business Engineering

Evaluering af Software Engineering & Global Business Engineering Evaluering af Software Engineering & Global Business Engineering Uddannelsesevaluering med eksterne eksperter 4. december 2018 RESUMÉ INDHOLD 1 Indledning 3 1.1 Formål 3 1.2 Panelet og panelets opgave

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 160614/160912 af MeO for Uddannelsesrådet J.nr.: 16/00020 Kvalitetssikring på DJM Ref: MA/MeO Behandlet / godkendt af: Rektoratet 160127 Uddannelsesrådet 160413 Politik for

Læs mere

Uddannelsesrådet. referat

Uddannelsesrådet. referat Uddannelsesrådet referat 3. april 2013 Uddannelsesrådet Tid: Onsdag d. 3. april 2013 kl. 13.00-16.00 Sted: Deltagere: Sekretær: Økonomiområdets mødelokale Annette Schmidt (konstitueret studiechef), Claus

Læs mere

Bærende principper De bærende principper for uddannelse på SDU er aktiverende undervisning og aktiv læring.

Bærende principper De bærende principper for uddannelse på SDU er aktiverende undervisning og aktiv læring. Bærende principper De bærende principper for uddannelse på SDU er aktiverende undervisning og aktiv læring. De studerende, medarbejderne og ledelsen har i fællesskab ansvaret for at principperne realiseres

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 150123 af MeO og KP J.nr.: 2010-027729 Kvalitetssikring systematisk Ref: KP Behandlet / godkendt af: 141112 Rektorat/Strategigruppe Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Læs mere

Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (S-SN) & School of Medicine and Health (SMH)

Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (S-SN) & School of Medicine and Health (SMH) Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (SSN) & School of Medicine and Health (SMH) Dette dokument skal betragtes som et redskab til at skabe overblik og sikre, at arbejdet med kvalitetssikring

Læs mere

Kommissorium for styregruppe Struktur for arbejde med studiemiljøundersøgelse på SDU

Kommissorium for styregruppe Struktur for arbejde med studiemiljøundersøgelse på SDU Kommissorium for styregruppe Struktur for arbejde med studiemiljøundersøgelse på SDU Syddansk Universitet HR-service, Arbejdsmiljøkontoret, revideret november på baggrund af beslutning i styregruppen oktober

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017

Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Dagsorden d. 17. august 2017 Uddannelsesrådet Sagsnr. 17/298/alun Tid: Torsdag d. 17. august 2017 kl. 16.30-19.30 12.00-16.00. Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen

Læs mere

Uddannelsesrådet. Referat. 7. november 2013

Uddannelsesrådet. Referat. 7. november 2013 Uddannelsesrådet Referat 7. november 2013 Uddannelsesrådet Tid: Torsdag d. 7. november 2013 kl. 12.00-16.00 Sted: Deltagere: Sekretariat: Rektors mødelokale Morten Hansen (studiechef), Claus Michelsen

Læs mere

Uddannelsesrådet Referat fra møde d. 13. december 2016

Uddannelsesrådet Referat fra møde d. 13. december 2016 Uddannelsesrådet Referat fra møde d. 13. december 2016 Uddannelsesrådet Tid: Tirsdag d. 13. december 2016 kl. 12.00-16.00. Sted: Rektors mødelokale Deltagere: Bjarne Graabech Sørensen (prorektor, formand),

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl i mødelokale 077 Dato: 13. juni 2017 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 20. juni 2017 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 077 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

INSTITUTIONSAKKREDITERING L A R S D Ø V L I N G A N D E R S E N 1 6. 0 5. 1 3

INSTITUTIONSAKKREDITERING L A R S D Ø V L I N G A N D E R S E N 1 6. 0 5. 1 3 INSTITUTIONSAKKREDITERING L A R S D Ø V L I N G A N D E R S E N 1 6. 0 5. 1 3 Lov om akkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner vedtaget af Folketinget i dag! Kvalitetssikring af videregående

Læs mere

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion

Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for lukning og sammenlægning af uddannelser Procedureansvarlig sektion Sektion for

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 28. september 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 4. oktober 2016 kl. 13.00-15.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1.

Læs mere

Troværdige digitale eksamener

Troværdige digitale eksamener Nyt om e-læring og digitalisering God brug af e-læring, digitalisering og IT generelt er noget af det,som fakultetet har meget fokus på, dels i uddannelsesudvikling og dels i uddannelsesadministration.

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Mandag den 15. september 2014, kl. 15 15. september 2014 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Mandag den 15. september 2014, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster,

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets kvalitetspolitik. Uddannelsesberetningen bidrager

Læs mere

Processen. 1. Vurdering af uddannelsesporteføljen. Skrevet marts 2017

Processen. 1. Vurdering af uddannelsesporteføljen. Skrevet marts 2017 For at sikre udviklingen og kvaliteten af EASV s uddannelsesportefølje er følgende delpolitik lavet. Der er her fokus på: Vurdering af uddannelsesporteføljen Nye udbud Udvikling af nye uddannelser Kvalitetssikring

Læs mere

Procedure for udvikling af nye uddannelser

Procedure for udvikling af nye uddannelser D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for udvikling af nye uddannelser Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE

Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 27. NOVEMBER 2018 Vedr. Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 22. august 2018

Uddannelsesrådet Dagsorden 22. august 2018 Uddannelsesrådet Dagsorden 22. august 2018 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/34428 LIO Tid: Onsdag den 22. august 2018 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: O TEK Tesla Ø28-508a-3 Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

1. Opsamling på forberedelse til første panelbesøg i institutionsakkrediteringen

1. Opsamling på forberedelse til første panelbesøg i institutionsakkrediteringen UCL Kvalitetsgruppe Mødedato 12. september 2017 Starttidspunkt 09:00 Sluttidspunkt 10:30 Afdeling/enhed Tværgående Uddannelsesudvikling Dokumentnavn Dokumentnummer Arbejdsområde Referent ULRM Dagsorden

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2019

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2019 Uddannelsesrådet Dagsorden 27. februar 2019 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/70345 LIO Tid: Tirsdag den 27. februar 2019 kl. 8.00 til 12.00 Sted: Deltagere: Rektors mødelokale Bjarne Graabech Sørensen (prorektor,

Læs mere

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1)

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Formålet med dette notat er at sætte retning og rammer for arbejdet på national og lokal plan med

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Bilag 4 - Formålsbeskrivelse for uddannelsesberetningen Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets

Læs mere

Kvalitetssikring og pædagogisk udvikling på EUC Sjælland.

Kvalitetssikring og pædagogisk udvikling på EUC Sjælland. Kvalitetssikring og pædagogisk udvikling på EUC Sjælland. Formålet med kvalitetssikringen på EUC Sjælland er at understøtte skolens visioner og strategiplan, samt det pædagogiske og didaktiske grundlag.

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors Sekretariatsledelsen Tirsdag 10. februar 2015 Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Opsamling fra seneste møder: bestyrelsen og erhvervsforum 23.1

Læs mere

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096

Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl i mødelokale 096 Dato: 7. april 2016 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Der indkaldes til møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget tirsdag den 14. juni 2016 kl. 14.00-16.15 i mødelokale 096 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

Procedure for udvikling af nye uddannelser

Procedure for udvikling af nye uddannelser D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for udvikling af nye uddannelser Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren

Læs mere

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 www.sdu.dk/strategi2020 Jens Oddershede Rektor 7. november 2012 SDU s Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 INTRO - Hvorfor en fælles fortælling

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Delpolitik for universitetspædagogik

Delpolitik for universitetspædagogik Godkendt i direktionen: 5. marts 2009 Senest opdateret: 25. marts 2011 Delpolitik for universitetspædagogik 1.0 Formål Formålet med denne delpolitik er at stimulere en professionalisering af uddannelsernes

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Intern procesplan for godkendelse af nye uddannelser og udbud

Intern procesplan for godkendelse af nye uddannelser og udbud Godkendelse af nye uddannelser og udbud foregår fra 1. juli 2013 gennem en prækvalifikation i Styrelsen for Universiteter og Internationalisering (UI). Indtil AU er institutionsakkrediteret vil det yderligere

Læs mere

K A V L I T T KVALITET PÅ DANMARKS MEDIE- OG JOURNALIST HØJSKOLE

K A V L I T T KVALITET PÅ DANMARKS MEDIE- OG JOURNALIST HØJSKOLE K A KVALITET PÅ DANMARKS V L I MEDIE- OG JOURNALIST T T E HØJSKOLE 1 KVALITET TIL MEDIEVERDENEN 3 4 6 8 FORORD... en ganske særlig plads i uddannelsessystemet... VORES HOLDNING TIL KVALITET... både et

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Høringssvar over udkast til vejledning om institutionsakkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner

Høringssvar over udkast til vejledning om institutionsakkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner ACE Denmark Akkrediteringsinstitutionen Att. sekretariatschef Rune Heiberg Hansen acedenmark@acedenmark.dk Høringssvar over udkast til vejledning om institutionsakkreditering af videregående uddannelsesinstitutioner

Læs mere

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15

REFERAT. Møde i Syddansk Universitets bestyrelse. Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15 30. januar 2015 J.nr. 043-1 JS/BF REFERAT Emne: Dato og tidspunkt: Sted: Referent: Møde i Syddansk Universitets bestyrelse Torsdag den 29. januar 2015, kl. 15 Bestyrelseslokalet, Odense Adelige Jomfrukloster

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af fremmedsprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel udenlandske som

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 08-2012 Dato: 26. september 2012 Sted: Kolding, lokale K 3.03 Starttidspunkt:

Læs mere

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. marts 2019

Uddannelsesrådet Dagsorden 27. marts 2019 Uddannelsesrådet Dagsorden 27. marts 2019 Uddannelsesrådet Sagsnr. 18/70345 LIO Tid: Onsdag den 27. marts 2019 kl. 12.00 til 16.00 Sted: Deltagere: Afbud: Rektors mødelokale Lars Grassmé Binderup (prodekan

Læs mere

Dagsorden HSU. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 8. september 2008 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl.

Dagsorden HSU. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 8. september 2008 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. Dagsorden HSU Mødedato: Mandag den 8. september 2008 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Center for Undervisningsmidler, Vejle Damhaven 13A, 7100 Vejle Mødelokale: Journalnummer:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere