UDDANNELSES STRATEGI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDDANNELSES STRATEGI"

Transkript

1 UDDANNELSES STRATEGI Finansbachelor, Finansøkonom og Financial Controller iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020

2 status

3 Status IBA s afdeling for Finansielle/Økonomiske uddannelser råder over en portefølje af 3 uddannelser: Finansbachelor, Finansøkonom og Financial Controller. Samlet set er det en stærk portefølje af uddannelser inden for det Finansielle/Økonomiske område med høje beskæftigelsesgrader for dimittender. Uddannelserne, valgfag og kerneområder Uddannelserne Finansøkonom og Finansbachelor retter sig primært mod beskæftigelse inden for pengeinstitutter, realkredit, forsikring, ejendomsmægler, ejendomsadministration og økonomistyring/revision. Der, hvor de to uddannelser adskiller sig fra hinanden, er i længden af uddannelsen, hvor finansøkonom er en KVU på 2 år, mens finansbachelor er en MVU på 3½ år. I kraft af den øgede studietid giver finansbachelorstudiet bredere og dybere viden, færdigheder og kompetencer i forhold til finansøkonomuddannelsen. Financial Controller retter sig mod beskæftigelse inden for økonomistyring og revision. Det er en KVU og er derfor 2 års studie. Studiet har en stor vægt af kerneområder inden for intern og ekstern rapportering og kontrol af virksomhedens økonomiske resultater. Optagelse og aftagere markedssituationen Finansbachelor og Finansøkonomuddannelserne har en overordnet stærk profil hos aftagerne og blandt rekrutteringsgrundlaget. Udfordringen er det skift i efterspørgslen af dimittender, der opleves hos aftagerne. Skiftet sker glidende. Der er aftagere, der foretrækker at rekruttere finansbachelorer frem for finansøkonomer. Denne ændring er afhængig af den individuelle aftager og altså ikke den enkelte branche eller jobfunktion. Situationen er pt, at der optages næsten lige mange studerende på de 2 uddannelser. Financial Controller-studiet er mindre kendt blandt de potentielle studerende og aftagerne. Dette tilskrives, at der ikke findes en konkret brancheorganisation, som er aftager af dimittenderne. På IBA har der været en fremgang i antallet af studerende på uddannelsen, modsat de øvrige udbydere, der oplever en tilbagegang.

4 Status Afdelingen har samlet set været voksende siden starten af Finansøkonomstudiet i 2008, men der er sket en vis grad af kannibalisering, hver gang en ny finansiel uddannelse er udbudt på IBA. Dvs. at start af en ny finansiel uddannelse har betydet en nedgang i antallet af studerende på de øvrige beslægtede uddannelser. Rekrutteringsgrundlaget for de studerende er primært akademiets dækningsområde. Mange studerende søger til IBA, fordi akademiet ligger geografisk hensigtsmæssigt i forhold til deres bopæl. Da dækningsområdet er meget stort, er der stor geografisk spredning blandt de studerende, og det giver udfordringer i forhold til engagementet i de sociale tilbud og aktiviteter, som IBA tilbyder de studerende. Fordelen ved den store geografiske spredning er omvendt, at IBA samtidig bliver leverandør af praktikanter og dimittender til et stort geografisk område. Det er med til et løse udfordringerne i forhold til at levere dimittender til de mindre byer og lokalsamfund. Kernekompetencer og videngrundlag Afdelingens undervisere har en samlet faglig ballast på et højt niveau inden for alle uddannelsernes kernefelter: Økonomi, jura, salg og kommunikation, statistik og metode samt de branchespecifikke fag. Den branchespecifikke del af videngrundlaget vedlige holdes ved den løbende kontakt til aftagerne i den finansielle sektor samt erhvervslivet generelt. Denne løbende og systematiske kontakt gennem praktikbesøg, gæsteforelæsninger og gæste undervisere udgør en stor del af uddannelsernes erhvervsbasering. Den grundlæggende faglighed udbygges og vedligeholdes ved deltagelse i faglige arrangementer, kurser og projektarbejde. Afdelingens konkrete arbejde med produktion af ny viden eller brug af viden i nye kontekster skal løftes yderligere og vil være et fokusområde. Værdiskabelse og udvikling Værdien i afdelingen skabes grundlæggende gennem undervisning af de studerende med et fagligt og pædagogisk/didaktisk fokus. Der afprøves løbende nye måder at organisere undervisningen på, dels for at løfte fagligheden, dels for at fastholde flere i et uddannelses forløb. De seneste tiltag omhandler øget fokus på blended learning og etableringen af værksteds timer på Finansøkonomuddannelsen. Værkstedstimerne giver de studerende mulighed for fordybelse og samarbejde i studiegrupperne samtidig med, at der er adgang til en underviser. De foreløbige resultater viser, at det har medvirket til at løfte de studerende fagligt. Underviserne har desuden en stærk indbyrdes relation og et godt samarbejde, der bemærkes og påvirkes af de studerende.

5 Status De primære udfordringer og muligheder som strategien skal adressere Uddannelsernes og afdelingens primære udfordring er i forhold til rekruttering og fastholdelsen af de studerende, der har en oprigtig interesse for uddannelsernes kerneområder og er højt motiverede for at gennemføre studiet med det bedst mulige udbytte. En anden udfordring er de begrænsede ressourcer i form af undervisere, lokaler og økonomiske ressourcer, som der er adgang til. Dog vil der blive frigjort ressourcer i takt med, at flere undervisere bliver lektorgodkendt samt ved omlægning af undervisningen. Disse ressourcer kan anvendes til strategiske aktiviteter. En af de muligheder, der skal udnyttes i højere grad, er det stærke netværk blandt aftagerne, som afdelingen allerede har adgang til. Det skal udvides på mere systematisk vis - også i forhold til videnarbejdet.

6 ambitioner og STRATEGISKE mål

7 Ambitioner og strategiske mål Vi adresserer de strategiske udfordringer og muligheder ved at have fokus på at skærpe dimittend-profilen på de Finansielle og Økonomiske uddannelser, ved at udvikle det fulde potentiale hos underviserne som videnmedarbejdere, og ved at systematisere arbejdet med at styrke positionen som samarbejdspartner for vores aftagere. Særlig dimittend-profil hos studerende fra IBA s afdeling for Finansielle/ Økonomiske uddannelser IBA s afdeling for Finansielle/Økonomiske uddannelser ønsker at flytte, løfte og forbedre de studerendes personlige og faglige kompetencer for at styrke deres karrieremuligheder på arbejdsmarkedet kombineret med muligheden for at læse videre efter endt studie på IBA Erhvervsakademi Kolding. Afdelingen ønsker at give de studerende en øget bevidsthed om deres egne styrker og svagheder, såvel fagligt som socialt. Når de studerende er bevidste om egne styrker og svagheder, vil de kunne udvikle sig yderligere. Dette skal ske gennem aktiviteter, der udvikler de studerendes personlige kompetencer i forhold til: Robusthed og vedholdenhed hos den studerende Samarbejdsevnerne hos den studerende. Aktiviteterne har også til formål at fastholde flere i uddannelsesforløb. Arbejdet med at skærpe profilen skal også involvere vores aftagere. En attraktiv og synlig samarbejdspartner Afdeling for Finansielle/Økonomiske uddannelser ønsker at være en synlig og attraktiv samarbejdspartner for aftagerne af uddannelsernes dimittender. Aftagerne skal se akademiets afdeling for Finansielle/Økonomiske uddannelser som en attraktiv samarbejdspartner i forhold til: Det overordnede videnarbejde som fx FOU-projekter Videndeling omkring branchen, studerende, uddannelsen mv. Deltagelse i temadage og studieprojekter, der udarbejdes af studerende Rekruttering af praktikanter og dimittender Samarbejde om afdækning af forventninger til kompetencer hos fremtidige medarbejdere. En attraktiv arbejdsplads IBA s afdeling for Finansielle/Økonomiske uddannelser ønsker at være en attraktiv arbejdsplads. Nuværende og kommende videnmedarbejdere skal se afdelingen som en attraktiv arbejdsplads. Afdelingen skal kunne tiltrække, rekruttere og fastholde de rigtige medarbejdere. De rigtige medarbejdere brænder for: Formidlerrollen og for at bibringe de studerende faglige og personlige kompetencer Videnarbejdet og videnproduktion med interesse i den finansielle sektor Kompetenceudvikling faglig og pædagogisk/didaktisk Teamkulturen blandt de ansatte og bidrager til en fortsat udvidelse heraf Arbejdet i en agil afdeling med højt til loftet.

8 STRATEGISKe mål og Implementeringstiltag Implementering forstået som strategiske virkemidler

9 Strategiske mål og implementeringstiltag Særlig dimmitend-profil hos studerende fra IBA s afdeling for Finansielle/Økonomiske uddannelser Indførsel af test til kortlægning af den enkelte studerendes personprofil Tættere dialog med den enkelte studerende omkring deres styrker og svagheder og den enkelte studerendes målsætning for fremtiden Dialog med aftagerne omkring deres ønsker til de studerendes personlige kompetencer og iværksættelse af tiltag til indarbejdelse af disse i studieforløbet Justering og videreudvikling af konceptet med værkstedstimer for at understøtte de studerendes sociale og digitale kompetencer samt samarbejdsevner. Attraktiv og synlig samarbejdspartner Synliggørelse af samarbejdsmulighederne omkring viden over for aftagerne gennem dialog med bl.a. uddannelsesudvalget Systematisk relationsarbejde med lokale aftagervirksomheder og med brancheorganisationerne på landsplan ved bl.a. opsøgende kontakt og virksomhedsadoption til Financial Controller-uddannelsen. Attraktiv arbejdsplads Udvikling af forløb for en gruppe af undervisere med henblik på at kunne understøtte styrkelsen af de studerendes personlige kompetencer Fastlæggelse af en overordnet procesplan for afdelingens videnarbejde Tættere dialog med den enkelte medarbejder omkring deres videnarbejde og ønsker hertil Flere fælles arrangementer, der bidrager til den fælles videnudvikling og teamkulturen i afdelingen.

10

STRATEGI EFTER- OG VIDEREUDDANNELSER

STRATEGI EFTER- OG VIDEREUDDANNELSER UDDANNELSES STRATEGI EFTER- OG VIDEREUDDANNELSER IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 STATUS Status AKADEMIUDDANNELSER Human Resource, Ledelse, Kommunikation og formidling, International handel og markedsføring,

Læs mere

STRATEGI MULTIMEDIEDESIGNER

STRATEGI MULTIMEDIEDESIGNER UDDANNELSES STRATEGI MULTIMEDIEDESIGNER IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 STATUS Status Uddannelsen Multimediedesigner er en generalistuddannelse med fokus på at levere fagligt stærke dimittender med bred

Læs mere

UDDANNELSES. STRATEGI iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020

UDDANNELSES. STRATEGI iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 UDDANNELSES STRATEGI Professionsbachelor i international handel og markedsføring iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 status Status Uddannelsen fokuserer på international handel og markedsføring og bygger

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

Erhvervsakademi Dania eadania@eadania.dk. Udkast til afslag på godkendelse

Erhvervsakademi Dania eadania@eadania.dk. Udkast til afslag på godkendelse Erhvervsakademi Dania eadania@eadania.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Erhvervsakademi Danias ansøgning om godkendelse

Læs mere

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI 2015-2020 FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI INTRO HVEM KEA udbyder videregående uddannelser målrettet erhvervslivet i Danmark og i udlandet. KEA bygger bro mellem håndværk og ny viden, og de studerende

Læs mere

INTERNATIONAL BUSINESS ACADEMY VIDENSTRATEGI

INTERNATIONAL BUSINESS ACADEMY VIDENSTRATEGI INTERNATIONAL BUSINESS ACADEMY VIDENSTRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2018-2022 VIDENSTRATEGI 2018-2020 UDGANGSPUNKT Akademiets uddannelser skal udbydes på et videngrundlag, der er erhvervs- og professionsbaseret

Læs mere

Bilag vedr. Behovsredegørelsen. 1. Udtalelse fra Vejle Kommune, Erhverv og Kultur Erhvervsudvikling. 4. Samlet redegørelse for kriterium 2

Bilag vedr. Behovsredegørelsen. 1. Udtalelse fra Vejle Kommune, Erhverv og Kultur Erhvervsudvikling. 4. Samlet redegørelse for kriterium 2 Bilag vedr. Behovsredegørelsen 1. Udtalelse fra Vejle Kommune, Erhverv og Kultur Erhvervsudvikling 4. Samlet redegørelse for kriterium 2 Samlet redegørelse for kriterium 2: Sammenhæng i Uddannelsessystemet

Læs mere

Holstebro d. 23. april 2015. Til Styrelsen for Videregående Uddannelser

Holstebro d. 23. april 2015. Til Styrelsen for Videregående Uddannelser Holstebro d. 23. april 2015 Til Styrelsen for Videregående Uddannelser Under henvisning til brev af 13. april vedr. afslag på Erhvervsakademi MidtVests ansøgning om udbud af professionsbachelor i Finans

Læs mere

Kompetencestrategi

Kompetencestrategi Kompetencestrategi 2017-2018 1 Indhold 1. Strategisk kompetenceudvikling i UCC 2. UCC s kerneopgave 3. Kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder 4. Prioriterede kompetenceudfordringer og indsatsområder,

Læs mere

Finansbachelor i praktik. Tips og vink

Finansbachelor i praktik. Tips og vink Finansbachelor i praktik Tips og vink Finansbachelor i praktik tips og vink Denne vejledning er til dig, der ønsker at få en finansbachelor i praktik. Den giver et indblik i uddannelsens sammensætning

Læs mere

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 International Business Academy TæNDT AF AT LÆRE iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 uddannelsesstrategi 2020 Uddannelsesstrategi 2020 IBA Erhvervsakademi Koldings fokusområder angiver de strategiske

Læs mere

Redegørelse om strukturovervejelser på finansuddannelsesområdet

Redegørelse om strukturovervejelser på finansuddannelsesområdet 1 Redegørelse om strukturovervejelser på finansuddannelsesområdet Nærværende notat er udarbejdet på foranledning af Styrelsen for videregående uddannelser, som ved skrivelse af 5. juli 2016 til Danske

Læs mere

Redegørelse og dokumentation for, hvordan det nye udbud bidrager til at opfylde behovet for uddannelsen regionalt og nationalt.

Redegørelse og dokumentation for, hvordan det nye udbud bidrager til at opfylde behovet for uddannelsen regionalt og nationalt. Redegørelse og dokumentation for, hvordan det nye udbud bidrager til at opfylde behovet for uddannelsen regionalt og nationalt. I det følgende redegøres der for, hvordan udbuddet af Den merkantile diplomuddannelse

Læs mere

Strategisk rammekontrakt

Strategisk rammekontrakt Strategisk rammekontrakt 2018-2021 Erhvervsakademi Sjælland indgår en strategisk rammekontrakt med uddannelses- og forskningsministeren. Køge 25. juni 2018 København den 3. juli 2018 Bestyrelsesformand

Læs mere

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017 1 Pejlemærker for KU frem mod 2029 Revideret version 3. januar 2017 Understøttelse 2 3 Formål med pejlemærkerne for KU frem mod 2029 Drøftelserne om pejlemærkerne for KU frem mod 2029 har fungeret som

Læs mere

STRATEGI PRODUKTIONSTEKNOLOG

STRATEGI PRODUKTIONSTEKNOLOG UDDANNELSES STRATEGI PRODUKTIONSTEKNOLOG IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 STATUS Status Formålet med erhvervsakademiuddannelsen som produktionsteknolog er at kvalificere dimittenden til selvstændigt at

Læs mere

26. maj Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

26. maj Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 26. maj 2011 Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 1. Indledning Det Kongelige Danske Musikkonservatorium indtager en helt central rolle i Danmarks musik- og kulturliv. Lærerkorpset rummer

Læs mere

Rapport vedr. beskæftigelsen for. Finansøkonomer årgang 2006-2008

Rapport vedr. beskæftigelsen for. Finansøkonomer årgang 2006-2008 Rapport vedr. beskæftigelsen for Finansøkonomer årgang 2006-2008 oktober 2009 1. Grundlag Denne rapport redegør for beskæftigelsessituationen for finansøkonomer årgang 2006 2008 godt et år efter dimissionen

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Kompetencestrategien og den medfølgende årlige handlingsplan er udfærdiget af Samarbejdsudvalget.

Kompetencestrategien og den medfølgende årlige handlingsplan er udfærdiget af Samarbejdsudvalget. HR 4. juli 2016 PEIT Kompetencestrategi for Ankestyrelsen 1. Indledning Ankestyrelsens kompetencestrategi gælder for alle medarbejdere i styrelsen uanset organisatorisk placering, uddannelsesbaggrund og

Læs mere

FRA VIDEN TIL PRODUKTER STRATEGI 2015-2020

FRA VIDEN TIL PRODUKTER STRATEGI 2015-2020 FRA VIDEN TIL PRODUKTER STRATEGI 2015-2020 HVEM HVORHEN KEA udbyder videregående uddannelser målrettet erhvervslivet i Danmark og i udlandet. KEA bygger bro mellem håndværk og ny viden, og de studerende

Læs mere

Kort redegørelse for hvordan det nye udbud bidrager til at opfylde behovet for uddannelsen nationalt og/eller regionalt

Kort redegørelse for hvordan det nye udbud bidrager til at opfylde behovet for uddannelsen nationalt og/eller regionalt Motivation Med et nyt udbud af Finansbacheloruddannelsen i Herning ønsker EAMV med støtte fra kommuner, erhvervsråd og det lokale erhvervsliv at henvende sig til de studerende, der søger beskæftigelse

Læs mere

Afgørelse. Afslag på godkendelse. Afslag på godkendelse af udbud af professionsbacheloruddannelsen. Erhvervsakademi Dania

Afgørelse. Afslag på godkendelse. Afslag på godkendelse af udbud af professionsbacheloruddannelsen. Erhvervsakademi Dania Afgørelse Erhvervsakademi Dania E-mail: eadania@eadania.dk Afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Erhvervsakademi Danias ansøgning

Læs mere

Rapport vedr. beskæftigelsen for. Finansøkonomer årgang 2007-2009

Rapport vedr. beskæftigelsen for. Finansøkonomer årgang 2007-2009 Rapport vedr. beskæftigelsen for Finansøkonomer årgang 2007-2009 oktober 2010 1. Grundlag Denne rapport redegør for beskæftigelsessituationen for finansøkonomer årgang 2007 2009 godt et år efter dimissionen

Læs mere

å Uddannelses- ag Strategisk rammekontrakt Forskningsministeriet ERHVERVSAKADcMI AARHUS -

å Uddannelses- ag Strategisk rammekontrakt Forskningsministeriet ERHVERVSAKADcMI AARHUS - Strategisk rammekontrakt 2018-2021 Erhvervsakademi Aarhus indgår en strategisk rammekontrakt med uddannelses- og forskningsministeren. ERHVERVSAKADcMI AARHUS - å Uddannelses- ag Forskningsministeriet Aarhus

Læs mere

Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved Erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy

Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved Erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved Erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy Akkreditering af udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2009-0084/KJE DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af diplomuddannelse

Læs mere

Referat af uddannelsesudvalgsmøde, Finansøkonom

Referat af uddannelsesudvalgsmøde, Finansøkonom Referat af uddannelsesudvalgsmøde, Finansøkonom Mødedato 26. oktober 2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest Gl. Landevej 2, 7400 Herning Mødedeltagere Berit Nørskou Pedersen - Formand Jacob Møllgaard Richard

Læs mere

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Den 4. juni 2013 AFTALETEKST Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) og Venstre, Det Konservative

Læs mere

Strategisk rammekontrakt

Strategisk rammekontrakt FoU-basering som en del af basis for videnspredning til uddannelse og erhverv - Øge medarbejdernes FoU-kompetencer, både som led i formel kompetenceudvikling og adjunktforløb men også uformelt gennem deltagelse

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi

bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi 2016-19 indhold 3 4 6 8 10 12 14 Hvorfor? Hvordan? Hvorhen? Vejen til hvorhen Sammenhæng Værdi Markant hvorfor? Bedre kommunikation er med til at

Læs mere

Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar

Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar Support og service Hvilke temaer er helt centrale at lave pejlemærke for inden for jeres hovedområde? T1 T2 TEMA 1 På professionshøjskolen

Læs mere

Finansøkonom i praktik. Tips og vink

Finansøkonom i praktik. Tips og vink Finansøkonom i praktik Tips og vink Finansøkonom i praktik tips og vink Denne vejledning er til dig, der ønsker at få en finansøkonom i praktik. Vejledningen giver et indblik i uddannelsens sammensætning

Læs mere

Situation Mål Handlingsplaner Evaluering

Situation Mål Handlingsplaner Evaluering Akademiet 2010-13 side 1 Mission Akademiet skal medvirke til at dække behovet for, udvikle og gennemføre undervisning og dertil hørende serviceydelser inden for professionsbacheloruddannelser, erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

1. Uddannelsens mål for læringsudbytte

1. Uddannelsens mål for læringsudbytte National del: 1. Uddannelsens mål for læringsudbytte... 3 2. Uddannelsen indeholder 8 nationale fagelementer... 3 2.1. Branchekendskab... 3 2.2. Privatøkonomisk rådgivning... 5 2.3. Erhvervsøkonomi...

Læs mere

STRATEGIGRUNDLAG 2015-2017

STRATEGIGRUNDLAG 2015-2017 2015-2017 STRATEGIGRUNDLAG 2015-2017 Side 4 EAL Strategi INTRODUKTION Erhvervsakademiet Lillebælt har i 2014 gennemført en proces, hvor bestyrelse, ledelse og medarbejdere i fællesskab har udfoldet strategigrundlaget

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

1. Uddannelsesstationer

1. Uddannelsesstationer Notat Afdeling/enhed Oprettelsesdato Kvalitet og Evaluering 02-maj-2017 Udarbejdet af HKK Journalnummer Dokumentnavn Uddannelsesstationer Dokumentnummer 3 1. Uddannelsesstationer Med en ny forsøgsordning

Læs mere

MSK Strategi

MSK Strategi Indhold Mission... 2 Vision... 2 Styrkepositioner... 3 Indsatsområder i strategien... 4 Vision for uddannelse... 5 Vision for forskning og udvikling... 6 Vision for relations- og videnssamarbejde... 7

Læs mere

VIDEN TO GO. Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse

VIDEN TO GO. Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse X Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse Øget konkurrenceevne og mobilitet gennem målrettet voksen- og efteruddannelse Arbejdsmarkedet er i konstant forandring, og

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Udbud af uddannelse til professionsbachelor

Udbud af uddannelse til professionsbachelor Udbud af uddannelse til professionsbachelor i sportsmanagement ved Nordjyllands Erhvervsakademi Akkreditering af nyt udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2008-585/ENG DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud

Læs mere

For at løfte vores regionale forpligtelse og indfri vores vision, arbejder vi på EASJ med tre overordnede strategiske indsatsområder:

For at løfte vores regionale forpligtelse og indfri vores vision, arbejder vi på EASJ med tre overordnede strategiske indsatsområder: Strategi 2018-2022 Fundamentet for vores strategi er vores vision. Visionen skal angive en retning og en ambition for EASJ s arbejde. Det er EASJ s vision at uddanne ambitiøse studerende, som vil og kan

Læs mere

Integration af kliniske retningslinier D. 6. maj 2010 Samarbejde mellem Center for Kliniske retningslinier og Professionshøjskolerne

Integration af kliniske retningslinier D. 6. maj 2010 Samarbejde mellem Center for Kliniske retningslinier og Professionshøjskolerne Integration af kliniske retningslinier D. 6. maj 2010 Samarbejde mellem Center for Kliniske retningslinier og Professionshøjskolerne Professionshøjskolerne en ny kontekst og omstilling til nye opgaver

Læs mere

Konference om fremtidens decentrale uddannelser Implementering af en uddannelsesstation - hvad har vi lært indtil nu?

Konference om fremtidens decentrale uddannelser Implementering af en uddannelsesstation - hvad har vi lært indtil nu? TÆTTERE PÅ DIG TÆTTERE PÅ JOB Konference om fremtidens decentrale uddannelser Implementering af en uddannelsesstation - hvad har vi lært indtil nu? Lasse Wiberg, studieleder Erhvervsakademi Sjælland EASJ

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet

Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet September 2012 Samarbejdsaftale mellem University College Sjælland og Aalborg Universitet Denne samarbejdsaftale er gældende mellem University College Sjælland (refereres til som UCSJ i det følgende) og

Læs mere

Rapport vedr. beskæftigelsen for. Finansøkonomer årgang 2007-2009

Rapport vedr. beskæftigelsen for. Finansøkonomer årgang 2007-2009 Rapport vedr. beskæftigelsen for Finansøkonomer årgang 2007-2009 marts 2010 1. Grundlag Denne rapport redegør for beskæftigelsessituationen for finansøkonomer årgang 2007 2009 godt et halvt år efter dimissionen

Læs mere

Det er EASJ s vision at uddanne ambitiøse studerende, som vil og kan gøre en forskel i det sjællandske erhvervsliv. 1. STRATEGISKE TEMAER 3

Det er EASJ s vision at uddanne ambitiøse studerende, som vil og kan gøre en forskel i det sjællandske erhvervsliv. 1. STRATEGISKE TEMAER 3 STRATEGI 2018-2022 Det er EASJ s vision at uddanne ambitiøse studerende, som vil og kan gøre en forskel i det sjællandske erhvervsliv. INDHOLD 1. STRATEGISKE TEMAER 3 1.1 VELDREVNE OG RELEVANTE UDDANNELSER,

Læs mere

Diplomuddannelse i international handel og markedsføring ved Erhvervsakademi Århus

Diplomuddannelse i international handel og markedsføring ved Erhvervsakademi Århus Diplomuddannelse i international handel og markedsføring ved Erhvervsakademi Århus Akkreditering af nyt udbud af godkendt uddannelse Journalnummer: 2009-0237/JSR DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Diplomuddannelse

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Handleplan for 2018 i tilknytning til Absalons strategiske rammekontrakt

Handleplan for 2018 i tilknytning til Absalons strategiske rammekontrakt Handleplan for 2018 i tilknytning til Absalons strategiske rammekontrakt På de følgende sider er beskrevet de indsatser, som Absalon vil gennemføre i 2018 under den strategiske rammekontrakts fire strategiske

Læs mere

Dokument dato: Senest revideret d.: Dokumentansvarlig: lel Dokumentnummer:

Dokument dato: Senest revideret d.: Dokumentansvarlig: lel Dokumentnummer: Rammebeskrivelse Dokument dato: 05-11-2012 Senest revideret d.: Dokumentansvarlig: lel Dokumentnummer: 5.2.01.01 1. Formål Formålet med et fælles aftagerkoncept for UCN er at understøtte en mere systematisk

Læs mere

Professionshøjskolen UCC Buddinge Hovedgade 80 2860 Søborg T 41 89 70 00 www.ucc.dk UCC 2020. Velfærdsuddannelser i vækst

Professionshøjskolen UCC Buddinge Hovedgade 80 2860 Søborg T 41 89 70 00 www.ucc.dk UCC 2020. Velfærdsuddannelser i vækst Professionshøjskolen UCC Buddinge Hovedgade 80 2860 Søborg T 41 89 70 00 www.ucc.dk UCC 2020 Velfærdsuddannelser i vækst UCC 2020 VELFÆRDSUDDANNELSER I VÆKST Velfærdsprofessionerne under forandring. Krav

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse:

Aktivitetsbeskrivelse: Aktivitetsbeskrivelse: Praksisnær undervisning - Videregående uddannelser 1. Aktivitetens sammenhæng til Kompetenceparat 2020 målsætninger Veluddannet arbejdskraft til fremtidens vækstsektorer. Sammenhængen

Læs mere

STRATEGI & STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER CENTER FOR DAGTILBUD OG SKOLE

STRATEGI & STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER CENTER FOR DAGTILBUD OG SKOLE STRATEGI & STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2016-2020 STRATEGI & STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER 2016-2020 Med udgangspunkt i Vision Furesø og i Børneog Ungepolitikken har Center for Dagtilbud og Skole (CDS) formuleret

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

Deltagerstatistikker for tilmeldinger på efterårssemestret 2015

Deltagerstatistikker for tilmeldinger på efterårssemestret 2015 Deltagerstatistikker for tilmeldinger på efterårssemestret 2015 Fagmoduler F12 E12 F13 E13 F14 E14 F15 E15 % AEP 373 152 352 155 186 109 174 88-19% BOR 0 0 0 0 14 0 0 32 n/a DMA 343 73 162 65 183 13 150

Læs mere

UCSJ revideret 4/11 2008.

UCSJ revideret 4/11 2008. UCSJ revideret 4/11 2008. Undervisningsministeriet Udviklingskontrakt 08-09 University College Sjælland Formelt: Periode: 1. September 2008 31.december 2009 Evaluering: juni 2009 Ressourceregnskab for

Læs mere

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne

Udbudspolitik for arbejdsmarkedsuddannelserne Indledning... 2 Mål for udbudspolitikken... 2 Skolens strategi... 3 Afdækning af behov... 4 Markedsføring... 4 Samarbejdsrelationer... 5 Udlicitering... 5 Udlagt undervisning... 6 Revision... 6 1 Indledning

Læs mere

Politik. Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune

Politik. Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune Politik Synliggørelse af rammebetingelserne for socialøkonomiske virksomheder i Frederikshavn Kommune Indhold Hvad er en social økonomisk virksomhed? 3 Politikkens grundlæggende principper samt konkrete

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Strategi 2020. Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Strategi 2020. Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Strategi 2020 Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark En fælles retning mod 2020 University College Lillebælts mission, vision og strategier danner tilsammen billedet

Læs mere

Information til virksomheder om praktikanter fra finansøkonomuddannelsen

Information til virksomheder om praktikanter fra finansøkonomuddannelsen Information til virksomheder om praktikanter fra finansøkonomuddannelsen Kære virksomhed, Vi håber, at du og din virksomhed sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores finansøkonomer.

Læs mere

KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS

KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS KVALITETSPOLITIK OG KVALITETSSYSTEM PÅ ARKITEKTSKOLEN AARHUS Side 1 af 5 Kvalitetspolitik Arkitektskolen Aarhus har formuleret en række ambitioner for kvalitetsarbejdet på skolen. Den første ambition handler

Læs mere

Strategi for udvikling af fag og uddannelse

Strategi for udvikling af fag og uddannelse Vedtaget version november 2013 Strategi for udvikling af fag og uddannelse Uddannelse skal sikre, at HK eren får jobbet. Kompetenceudvikling skal sikre, at HK eren er attraktiv og udvikles i jobbet. Faget

Læs mere

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen

VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN. Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen VIDEN TO GO VOKSEN- OG EFTERUDDANNELSESSTRATEGI FOR VUC-SEKTOREN Danske HF & VUC og VUC Bestyrelsesforeningen INDHOLD 04 VIDEN TO GO 08 VIGTIGSTE PRIORITERINGER 05 MARKEDER OG PRODUKTER 07 SUCCESKRITERIER

Læs mere

Sammensætning Medlemmerne af Det Nationale IT Kompetence Board skal bestå af folk med viden om og legitimitet indenfor IT arbejdsmarkedet

Sammensætning Medlemmerne af Det Nationale IT Kompetence Board skal bestå af folk med viden om og legitimitet indenfor IT arbejdsmarkedet En samlet strategi for Danmarks Digitale Kompetencer IT Branchen, Prosa og IDA anbefaler, at der etableres en samlet strategi for Danmarks Digitale Kompetencer og nedsættes et Nationalt IT Kompetence Board,

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme Udviklingsplan for Specialområde Autisme 2016 1 Baggrund og fakta om Specialområde Autisme Specialområde Autisme er opstået som en fusion mellem de regionale autismetilbud, Hinnerup Kollegiet, Bækketoften

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I IT & BUSINESS (E-Business) ITU.dk/uddannelser IT & BUSINESS (CAND.IT I E-BUSINESS) Kunne du tænke dig at arbejde i krydsfeltet mellem it og forretningsudvikling?

Læs mere

Aalborg Handelsskole den stærke merkantile skole i regionen.

Aalborg Handelsskole den stærke merkantile skole i regionen. Aalborg Handelsskole Mål og strategier 2012-2017 Indhold 4 Vision og værdier 6 Fokusområde 1 - erhvervslivets skole 7 Fokusområde 2 - den internationalt orienterede skole 8 Fokusområde 3 - den digitale

Læs mere

Udvidet job- og personprofil. Stillingen

Udvidet job- og personprofil. Stillingen Udvidet job- og personprofil Stillingen Faaborg-Midtfyn Kommune er den geografisk største kommune på Fyn. Kommunen har ca. 52.000 indbyggere fordelt over ca. 65 større og mindre byer, der alle har det

Læs mere

Profilforløb i skatter og afgifter ved Erhvervsakademi Århus i Viby

Profilforløb i skatter og afgifter ved Erhvervsakademi Århus i Viby Profilforløb i skatter og afgifter ved Erhvervsakademi Århus i Viby Akkreditering af udbud af ny uddannelse Indstilling til Akkrediteringsrådet Oktober 2010 Journalnummer: 2010-0128 DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES HD i Økonomi og Ledelse HD økonomi & ledelse vejen til en karriere i erhvervslivet HD er en anerkendt diplomuddannelse med specialisering inden for det

Læs mere

Politik for rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere. 22. februar 2005

Politik for rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere. 22. februar 2005 Politik for rekruttering og ansættelse af nye medarbejdere 22. februar 2005 INDHOLDSFORTEGNELSE OVERORDNET MÅLSÆTNING... 2 DELMÅL... 2 GENTOFTE KOMMUNE SOM ARBEJDSPLADS UDADTIL... 2 ANNONCERING... 3 ANSÆTTELSESPROCEDURE...

Læs mere

Præsentation af must win battles. Synlighed Forskning og udvikling VEU Internationalisering Regional uddannelsesdækning

Præsentation af must win battles. Synlighed Forskning og udvikling VEU Internationalisering Regional uddannelsesdækning Præsentation af must win battles Synlighed Forskning og udvikling VEU Internationalisering Regional uddannelsesdækning Synlighed At opbygge et markant højere kendskab til såvel det enkelte akademi som

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen ************* Kulturen i afdelingen skal understøtte medarbejdernes professions- og

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

Erhvervsakademiuddannelse inden for service, turisme og ho- tel ved Erhvervsakademi Sjælland (Slagelse(

Erhvervsakademiuddannelse inden for service, turisme og ho- tel ved Erhvervsakademi Sjælland (Slagelse( Erhvervsakademiuddannelse inden for service, turisme og ho- tel ved Erhvervsakademi Sjælland (Slagelse( Slagelse) Akkreditering af nyt udbud af godkendt uddannelse Journalnummer: 2009-0228/KZP DANMARKS

Læs mere

Miljøplanlægning. HD 2. del - Efteruddannelse

Miljøplanlægning. HD 2. del - Efteruddannelse Miljøplanlægning Marketing Management (HDA) HD 2. del - Efteruddannelse S A M F U N D S V I D E N S K A B 2 3 Forøg din markedsværdi HD i Marketing Management (HDA) henvender sig til dig, der arbejder

Læs mere

Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved Erhvervsakademi Århus

Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved Erhvervsakademi Århus Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved Erhvervsakademi Århus Akkreditering af udbud af ny uddannelse Journalnummer: 2009-0083/KJE DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af diplomuddannelse i vurdering ved

Læs mere

PROFESSIONSHØJSKOLER Udfordringer og erfaringer

PROFESSIONSHØJSKOLER Udfordringer og erfaringer PROFESSIONSHØJSKOLER Udfordringer og erfaringer af Rektor Laust Joen Jakobsen Uddannelseschef Tove Hvid Persson Professionshøjskolen UCC København HØGSKULEN I SOGN OG FJORDANE 14/6-2010 Reformer i professionshøjskolesektoren

Læs mere

Økonomien i taxivognmandsbranchen. Resultater af landsdækkende undersøgelse udført i april-juli 2015. TØF 2. oktober 2015

Økonomien i taxivognmandsbranchen. Resultater af landsdækkende undersøgelse udført i april-juli 2015. TØF 2. oktober 2015 Økonomien i taxivognmandsbranchen Resultater af landsdækkende undersøgelse udført i april-juli 2015 TØF 2. oktober 2015 Resume Data viser en positiv omsætningsudvikling i hovedstaden og nedgang i resten

Læs mere

HANDLEPLAN 2017 Institut for sundhedsuddannelse

HANDLEPLAN 2017 Institut for sundhedsuddannelse HANDLEPLAN 2017 Institut for sundhedsuddannelse Handleplanen er indgået den 26-04-2017 mellem Prorektor og Heidi Have for chefområdet Institut for sundhedsuddannelse. INDSATSOMRÅDER 1 AKTIVITETER AKTØRER

Læs mere

Strategi for VUC Storstrøm

Strategi for VUC Storstrøm Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 Strategi for VUC Storstrøm 2019-2021 msi@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 Indledning VUC Storstrøm står over for en række forandringer i 2019 og frem.

Læs mere

UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN

UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UDVIKLINGSPLAN UNGDOMMENS RØDE KORS I FREMTIDEN UDVIKLINGSPLAN Denne udviklingsplan løber fra oktober 2015 til oktober 2017. Udviklingsplanen er udtryk for overordnede

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget 21-09-2016 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag og de faglige miljøer...

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget Godkendt: 20-09-2016 Revision: 06-07-2017 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag

Læs mere

HANDLEPLAN 2018, Videreuddannelsen. 2. og 3. ledelsesniveau

HANDLEPLAN 2018, Videreuddannelsen. 2. og 3. ledelsesniveau HANDLEPLAN 2018, Videreuddannelsen. 2. og 3. ledelsesniveau Handleplanen er indgået den 02-03-2018 mellem Prorektor og Jens Juulsgaard Larsen for chefområdet EVU. INDSATSOMRÅDER 1 EFFEKTMÅL KONKRET MÅLEPUNKT

Læs mere

Studietilfredshedsundersøgelse 2016

Studietilfredshedsundersøgelse 2016 Studietilfredshedsundersøgelse 16 December 16 Svarprocent: 45% (28/62) Uddannelsesrapport Introduktion Indhold 1. Introduktion, konklusion og datagrundlag 2. Studieglæde, Udbytte og Loyalitet 3. Overordnede

Læs mere

1 Videnpolitik

1 Videnpolitik 1 Videnpolitik 2019-2022 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige Visionen konkretiseres gennem Planog Udviklingsstrategien og politikkerne. Herved sikres, at der er en rød tråd fra

Læs mere

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING INTERNATIONALISERINGSNETVÆRKETS KONFERENCE DEN 29. APRIL 2015 KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING V. REKTOR LAUST JOEN JAKOBSEN 1 INTRO Formålet med kortlægningen er at understøtte realiseringen af 2020-målene

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen. Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015

Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen. Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015 Beskæftigelsesundersøgelse for Finansbacheloruddannelsen Årgang 2010-2014 pr. 1. februar 2015 Udarbejdet af Kvalitetsmedarbejder Ulrik Pontoppidan, Erhvervsakademi Aarhus, marts 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 www.sdu.dk/strategi2020 Jens Oddershede Rektor 7. november 2012 SDU s Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 INTRO - Hvorfor en fælles fortælling

Læs mere

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi og administrative retningslinjer 2014-15 1 Godkend på MIO-møde den 22. januar 2014 Godkendt på bestyrelsesmøde den 27.

Læs mere

Udviklingsplan for VIA Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K)

Udviklingsplan for VIA Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Udviklingsplan for VIA Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) 2018-2020 Formål og anvendelsessigte Udviklingsplanen beskriver VIA Kirstendom, Kultur og Kommunikations indsatsområder for strategiperioden

Læs mere