Godkendelse: Flytning af selvindskrivningspladser fra Ågården til Vestergården med høringssvar.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Godkendelse: Flytning af selvindskrivningspladser fra Ågården til Vestergården med høringssvar."

Transkript

1 Punkt 7. Godkendelse: Flytning af selvindskrivningspladser fra Ågården til Vestergården med høringssvar /lskt Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget at 12 selvindskrivningspladser på Ågården 1. sal flyttes til Gammel Vestergården stuen og øges til 13 selvindskrivningspladser at de 13 midlertidige pladser på Gammel Vestergården flyttes til Ågården 1. sal og bliver til 12 midlertidige pladser. Sagsbeskrivelse Ældreafdelingen arbejder med en overordnet strategi om at samle akutpladser og selvindskrivningspladser og midlertidige pladser på udvalgte plejehjem. Det sker bl.a. fordi der er en øget kompleksitet hos brugerne af disse pladser. En samling af selvindskrivningspladser og akutpladser vil betyde et kompetenceløft i tilbud indenfor de forskellige pladser. Ågården er i dag opdelt på 2 ledelsesfelter Stueetagen og 1. sal. Stueetagen har i dag 25 boliger, heraf 2 somatiske og 14 midlertidige og 9 til borgere med særlige behov 1. sal har i alt 39 boliger heraf 12 selvindskrivningspladser, 12 midlertidige pladser og 15 somatiske. Gammel Vestergården er i dag også fordelt på 2 ledelsesfelter Stueetagen og 1. sal. Stueetagen har i dag 13 midlertidige pladser og 10 akutpladser. 1. sal har 16 somatiske pladser og 9 demenspladser. Selvindskrivningspladser Selvindskrivningspladserne er et tilbud til borgere over 65, efterlønsmodtagere år og førtidspensionister år, i Aalborg Kommune, der periodevis har brug for hjælp, men uden behov for hospitalsindlæggelse. Det kan være ved pludselig opstået sygdom, forværring af kronisk sygdom eller ved behov for aflastning af ægtefælle. Det er borgeren selv, pårørende, medarbejder i Ældreafdelingen eller læge, der kan rette henvendelse til selvindskrivningspladserne. Sygeplejerske på vagtcentral kan i særlige tilfælde vurdere om der kan gives dispensation i forhold til udskrivelse fra sygehuset til selvindskrivningspladserne, f.eks. i

2 forbindelse med genhusning efter brand eller hvis politiet henviser sig med opgave, som ikke kan løses på anden vis. Selvindskrivningspladserne er i dag bemandet med social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere med mulighed for tilkald af hjemmesygeplejersker. Et ophold på en selvindskrivningsplads kan vare op til 14 dage. Akutpladser Akutpladserne er et tilbud til borgere over 65 år i Aalborg Kommune, der oplever akut opstået sygdom, uden at være så komplekst, at der er behov for hospitalsindlæggelse. Det kan f.eks. være i forbindelse med væskemangel, forstoppelse, lunge- eller blærebetændelse. Det er egen læge eller vagtlæge, der kan visitere borgere til akutpladserne. Akutpladserne er bemandet med sygeplejersker (dag og aften) og social- og sundhedsassistenter. Et ophold på en akutplads kan vare op til 5 dage. Midlertidige pladser Midlertidige pladser findes fordelt på Aalborg Kommunes plejehjem. Pladserne anvendes til borgere, der har brug for aflastning, f. eks. efter udskrivelse fra sygehus, ved tiltagende svækkelse over en længere periode, aflastning af ægtefælle eller mens man venter på plejehjemsbolig. Det er Myndighedsafdelingen der råder over og visiterer til de midlertidige pladser på plejehjemmene. De midlertidige pladser er bemandet med social- og sundhedsassistenter og social- og sundhedshjælpere med mulighed for tilkald af hjemmesygeplejersker. Der udarbejdes en plan for flytning af de 12 selvindskrivningspladser fra Ågården til Vestergården, hvor det vil blive til 13 selvindskrivningspladser og samtidig flytte de 13 midlertidige pladser fra Vestergården til Ågården, som vil blive til 12 midlertidige pladser. Ved at samle selvindskrivnings- og akutpladser på Vestergården sikres borgerne, at de rette kompetencer er til stede, idet begge tilbud henvender sig til borgere, der oplever akut sygdom eller forværring af kronisk sygdom. Personalegruppen på Vestergården består af sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter, som har særlige kompetencer til at varetage udredninger og akutte opgaver. Samtidig arbejder personalet på Vestergården med den rehabiliterende tilgang på akutpladserne. Ved at samle de midlertidige pladser på Ågården vil borgerne opleve en ensartet tilgang til tilbuddet, der er træningsmuligheder og borgerne er alle visiteret af Myndighed. Ved at fjerne den 24 timers telefonvagt, der hører til selvindskrivningspladserne, frigives medarbejderressourcer på Ågården. Det betyder, at medarbejderne på Ågården får plads og tid til tilrettelæggelse og planlægning af borgernes rehabiliteringsforløb. De øvrige beboere på Ågården vil opleve mindre uro, da huset ikke længere vil have så mange forskellige tilbud. Økonomi Det er udgiftsneutralt at flytte selvindskrivningspladserne fra Ågården til Vestergården og de midlertidige pladser fra Vestergården til Ågården. Det forventes ikke, at der er behov for at flytte personale med pladserne, da begge steder har de rette kompetencer at tilbyde borgerne.

3 Tidsplan Chefmøde Ældre og Sundhed FL Ældre- og Handicapudvalget Ældreråd (til høring) LMU Ågården (til høring) LMU Akuttilbud (til høring) FL (godkendelse) Ældre- og Handicapudvalget (godkendelse) FMU (til orientering) FL Beslutning: Godkendt. Høringssvar Ældrerådet Ældrerådet syntes det er et godt initiativ som giver bedre sikkerhed og betjening af borgerne gennem den øgede faglighed. Høringssvar LMU Ågården Kommentarer til indstillingen: Det vil give større ro til de permanente beboere i og med at der vil være et mindre flow af beboere i afdelingen. Midlertidige beboere har ofte et længerevarende ophold, mod 14 dage hos de borgere som selvindskriver sig. Borgere vil opleve at blive modtaget af medarbejdere med højere kompetence på Vestergården i og med at der er sygeplejersker ansat. Dette er også en fordel da borgerne som kommer på selvindskrivningspladserne opleves mere komplekse end tidligere. Det, at der ikke kommer borgere sent aften og nat, gør at medarbejderne på Aagården får en mere forudsigelig hverdag. Samtidig med at der ikke skal visiteres og tages imod akutte henvendelser i samme tidsrum.

4 Der foreligger en plan for beboerne inden de ankommer til Aagården ved de midlertidige pladser, samtidig med at der forefindes journal oplysninger. Sammenlagt konkluderer MED-udvalget på Aagården 1. Sal at det vil være en fordel for både permanente og midlertidige beboere at selvindskrivningen flyttes fra Aagården til Vestergården. Plejehjemsleder Pernille Leth Høringssvar fra LMU Akuttilbud Aalborg Følgende høringssvar er udarbejdet af Lokal MED i Akuttilbud Aalborg. Samling af Akutpladser og Selvindskrivningspladser i Akuttilbud Aalborg giver rigtig god mening. Der er stærke kompetencer hos medarbejderne i forhold til målgruppen, man er vant til at arbejde sygeplejefagligt udredende og med akutte opgaver, hvor den primære tilgang til borgerne er rehabiliterende. Der er kun ansat social og sundhedsassistenter og sygeplejersker. Der ses en stor fordel i at der bliver optimal mulighed for at skabe sammenhængende borgerforløb for de patienter på akutplads som har behov for lidt ekstra tid inden de er klar til at komme hjem de kan som en naturlighed overgå til en plads på selvindskrivningsplads. Og de borgere som viser sig at være for dårlige til at være på en selvindskrivningsplads kan omkonverteres til en akutplads i samråd med egen læge. Der er stor interesse og motivation fra både ledelse og medarbejdere i at få de midlertidige pladser konverteret til selvindskrivningspladser. Opmærksomhedspunkter. Som noteret i høringsmaterialet binder den 24 timers telefonvagt medarbejderressourcer, og må betragtes som en øgning i arbejdsbelastningen. Da borgere på selvindskrivningen er mere uafklarede end borgere på midlertidigt ophold, hvor sygehus eller andre funktioner har været inde over forløbet, må der påregnes en øget sygeplejefaglig indsats fra Akuttilbud Aalborgs sygeplejersker. Der er forhandlet en aftale hjem med FOA om at ansatte får 1 løntrin for ansættelse på Selvindskrivningsafdelingen dette skal revurderes af Personale afdelingen, da ansatte i Akuttilbud Aalborg i forvejen få et tillæg på 4800 kr årligt. Der er behov for at definere målgruppen for borgere på Selvindskrivningspladserne, da den beskrevne målgruppe i materialet, stort set er identisk med akutpladsernes målgruppe. Der bør overvejes en løsning ift. transport til Selvindskrivningspladserne, da disse borgere ofte har behov for liggende transport.

5 Lokalerne som skal konverteres til selvindskrivningspladser trænger til renovering(maling, gulvslibning, nye møbler) skønnet udgift på kr. Fra akutpladserne ved vi at velholdte lokaler giver et godt første håndindtryk for både borgere og pårørende. Ofte er det første kontakt med Aalborg Kommune og meget vigtigt for specielt pårørende, at lokalerne præsenterer sig godt, de fysiske rammer er kommunens ansigt ud af til. Tidshorisont. Akuttilbud Aalborg vil være klar til at tage imod selvindskrivningsborgere Derved bliver der mulighed for at implementerer forandringen, så medarbejderinddragelse bliver stor, så der kan skabes engagement og fair proces. Den 1.5. starter der 6 nye medarbejdere og disse vil være godt inde i kerneopgaven 1.9. Mvh På ledelse og medarbejderes vegne Kathrine Gellert Sygeplejefaglig leder af Akuttilbud Aalborg FL Forvaltningens bemærkninger hertil: Der nedsættes en arbejdsgruppe til at arbejde med opmærksomhedspunkterne fra høringssvaret fra Akuttilbud Aalborg. I arbejdsgruppen repræsenteres distriktsleder Vest, plejehjemsleder og medarbejder fra Ågården samt leder og medarbejder fra Akuttilbud Aalborg. Det forventes at flytningen træder i kraft d Beslutning: Godkendt. Ældre- og Sundhedschef Kristian Cronwald gav en aktuel status for arbejdet på Aagaarden.

6

Godkendelse af Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune

Godkendelse af Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune Punkt 8. Godkendelse af Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune 2016-038037 Forvaltningsledelsen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget: at Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune

Læs mere

Godkendelse af Forslag om fremtidig plejehjemsløsning på Fortunvej 2 i Gug

Godkendelse af Forslag om fremtidig plejehjemsløsning på Fortunvej 2 i Gug Punkt 7. Godkendelse af Forslag om fremtidig plejehjemsløsning på Fortunvej 2 i Gug 2017-010550 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget At arbejdsgruppens anbefaling om

Læs mere

Beskrivelse af Thisted Kommunes akutpladser. Formål, opgaver og personalekompetencer.

Beskrivelse af Thisted Kommunes akutpladser. Formål, opgaver og personalekompetencer. Beskrivelse af Thisted Kommunes akutpladser Formål, opgaver og personalekompetencer. Der er tale om 4 akutpladser i tilknytning til de 16 midlertidige pladser, der er beliggende på områdecentret Kristianslyst.

Læs mere

AALBORG KOMMUNE. Ældrerådet. Mødet den 28.01.2014, kl. 13:30. Mødelokale 1, 2. sal, Danmarksgade 17

AALBORG KOMMUNE. Ældrerådet. Mødet den 28.01.2014, kl. 13:30. Mødelokale 1, 2. sal, Danmarksgade 17 AALBORG KOMMUNE Mødet den 28.01.2014, Mødelokale 1, 2. sal, Danmarksgade 17 1. Ansøgning om støtte fra puljen til løft af ældreområdet (finanslovsaftalen 2014) - høring.... 2 AALBORG KOMMUNE Tid Mødet

Læs mere

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Ældre- og Handicapudvalget. Mødet den , kl. 08:30. Nordkraft, DGI

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Ældre- og Handicapudvalget. Mødet den , kl. 08:30. Nordkraft, DGI AALBORG BYRÅD Mødet den 28.05.2014, Nordkraft, DGI 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Temamøde om mål og indsatser - Samskabelse.... 2 3. Fælles drøftelse af sundhedsområdet.... 3 4. Godkendelse: Budgetoplæg

Læs mere

Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune

Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune Omorganisering af akutfunktionen i Aalborg Kommune 1. AKUTFUNKTIONEN OG DET GODE AKUTFORLØB FOR PATIENTEN... 2 2. MÅLGRUPPE FOR AKUTOMRÅDET... 2 3. TILBUD OG INDSATSER TIL MÅLGRUPPEN... 3 3.1 DØGNTILBUD

Læs mere

Demensudbygningsplan, del 2 (høringsgrundlag).

Demensudbygningsplan, del 2 (høringsgrundlag). Punkt 3. Demensudbygningsplan, del 2 (høringsgrundlag). 2010-53198. TIL HØRING v/ Deltagelse fra Myndighedsafdelingen, Ældre- og Handicapforvaltningen v/malene Frydendal Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Arbejdsgange for opgaveoverdragelse af sundhedslovsindsatser i situationer, hvor der sker leverandørskifte

Arbejdsgange for opgaveoverdragelse af sundhedslovsindsatser i situationer, hvor der sker leverandørskifte Arbejdsgange for opgaveoverdragelse af sundhedslovsindsatser i situationer, hvor der sker leverandørskifte herunder også arbejdsgange ved bl.a. midlertidig ophold, ferie mv. Leverandørskifte betyder her

Læs mere

Akuttilbud Aalborg - en del af Sygeplejen!

Akuttilbud Aalborg - en del af Sygeplejen! Akuttilbud Aalborg - en del af Sygeplejen! Hvad er Akuttilbud Aalborg? Akuttilbuddet består af: - 10 Akutpladser og 13 selvindskrivningspladser. - Udekørende funktion, hvor praktiserende læger eller hjemmesygeplejersker

Læs mere

Godkendelse af En nem, enkel og kendt indgang til Ældre- og Handicapforvaltningen (vagtcentral/udskrivningsenhed) - med høringssvar

Godkendelse af En nem, enkel og kendt indgang til Ældre- og Handicapforvaltningen (vagtcentral/udskrivningsenhed) - med høringssvar Punkt 8. Godkendelse af En nem, enkel og kendt indgang til Ældre- og Handicapforvaltningen (vagtcentral/udskrivningsenhed) - med høringssvar 2015-004182 Ældre og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre-

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Mødelokale 1, Storemosevej 19, Vodskov

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Mødelokale 1, Storemosevej 19, Vodskov Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 09.01.2018 kl. 11.00-15.00 Mødelokale 1, Storemosevej 19, Vodskov Indholdsfortegnelse Åben 1 Velkommen til det nye Ældreråd v/ Rådmand Jørgen Hein 1 2 Godkendelse

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Godkendelse af National handlingsplan 2016 "Styrket indsats for den ældre medicinske patient"

Godkendelse af National handlingsplan 2016 Styrket indsats for den ældre medicinske patient Punkt 6. Godkendelse af National handlingsplan 2016 "Styrket indsats for den ældre medicinske patient" 2016-038037 Anbefales.Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget At

Læs mere

Kortlægning af akutfunktioner og midlertidige pladstilbud i de midtjyske kommuner

Kortlægning af akutfunktioner og midlertidige pladstilbud i de midtjyske kommuner Kortlægning af akutfunktioner og midlertidige pladstilbud i de midtjyske kommuner I forbindelse med implementeringen af sundhedsaftalen 2015-18 og udarbejdelsen af praksisplan for almen praksis er der

Læs mere

Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet

Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet Skanderborg Kommune har 30 midlertidige døgndækkede pladser i ældreområdet, som er fordelt på seks plejecentre. I forbindelse

Læs mere

Godkendelse af udmøntning af sammenlægning af ledelser på plejehjem

Godkendelse af udmøntning af sammenlægning af ledelser på plejehjem Punkt 8. Godkendelse af udmøntning af sammenlægning af ledelser på plejehjem 2017-051818 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til s godkendelse at der etableres et ledelsesfelt mellem Mou Plejehjem

Læs mere

Reorganisering af ledelsesfelter i Fagcenter for Socialpsykiatri (beslutning).

Reorganisering af ledelsesfelter i Fagcenter for Socialpsykiatri (beslutning). Punkt 4. Reorganisering af ledelsesfelter i Fagcenter for Socialpsykiatri (beslutning). 2012-34510. Handicapafdelingen indstiller til Forvaltningsledelsens godkendelse At Reorganiseringen af ledelsesfelter

Læs mere

Statusopfølgning på ændret tilrettelæggelse af kørsel i hjemmeplejen (nat) (orientering).

Statusopfølgning på ændret tilrettelæggelse af kørsel i hjemmeplejen (nat) (orientering). Punkt 6. Stusopfølgning på ændret tilrettelæggelse af kørsel i hjemmeplejen (n) (orientering). 2010-49729. v/kristian Cronwald, Ældrechef, Ældre- og Handicapforvaltningen Ældre- og Handicapforvaltningen

Læs mere

Orientering om Ledelsesunderstøttelse i Frit Valg

Orientering om Ledelsesunderstøttelse i Frit Valg Punkt 8. Orientering om Ledelsesunderstøttelse i Frit Valg 2017-049784 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget At fremtidig ledelsesunderstøttelse af hjemmeplejen i Frit

Læs mere

Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag).

Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag). Punkt 3. Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag). 2012-53540. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, Ældre- og Handicapudvalget godkender der etableres et rehabiliteringscenter

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Botilbuddet Astrupparken, Rebildparken 61, Aalborg Øst

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Botilbuddet Astrupparken, Rebildparken 61, Aalborg Øst Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Ældre- og Handicapudvalget Mødet den 08.11.2017 kl. 09.30-15.00 Botilbuddet Astrupparken, Rebildparken 61, Aalborg Øst Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan Punkt 6. Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan 2014-2017. 2014-876. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturforvaltningen godkender høringssvar for Høring af de nordjyske

Læs mere

Click here to e nter text. Akut- og re ha bilitering stilbud i Aalborg Komm une «edoca ddresscivilcode» Akuttilbud i Aalborg Kommune

Click here to e nter text. Akut- og re ha bilitering stilbud i Aalborg Komm une «edoca ddresscivilcode» Akuttilbud i Aalborg Kommune Click here to e nter text. Akut- og re ha bilitering stilbud i Aalborg Komm une «edoca ddresscivilcode» Akuttilbud i Aalborg Kommune Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning 3 2.0 Baggrund 3 3.0 Beskrivelse

Læs mere

UDKAST. Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner (herunder kommunale akutpladser)

UDKAST. Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner (herunder kommunale akutpladser) Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: AELSAM Sagsbeh.: SUMLFI Koordineret med: Sagsnr.: 1807168 Dok. nr.: 806992 Dato: 24-01-2019 UDKAST Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner

Læs mere

Oversigt over kommunale akut- og subakutte tilbud (notat af 19. juni 2013)

Oversigt over kommunale akut- og subakutte tilbud (notat af 19. juni 2013) Oversigt over kommunale akut- og subakutte tilbud (notat af 19. juni 2013) Notatet giver et overblik over kommunale akutte- og subakutte tilbud, der skal styrke sygeplejen, rehabiliteringen og forebygge

Læs mere

Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner

Vejledning om vederlagsfri hjemmesygepleje ved kommunale akutfunktioner VEJ nr 9235 af 21/03/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 25. marts 2019 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j.nr 1807168 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem

Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem Punkt 4. Godkendelse af Kvalitetsstandarden for 2017 for rehabiliteringsforløb, hjemmehjælp og hjælp til beboere på plejehjem 2016-015414 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at forslaget til

Læs mere

Akutpladserne i Horsens Kommune

Akutpladserne i Horsens Kommune Akutpladserne i Horsens Kommune Velkommen til Vital Horsens Akutplads En Akutplads er et kommunalt tilbud til borgere i Horsens Kommune, med behov for høj sygeplejefaglig indsats i forbindelse med akut

Læs mere

Årsrapporter 2011 vedr. tilsyn på plejehjem.

Årsrapporter 2011 vedr. tilsyn på plejehjem. Punkt 6. Årsrapporter 2011 vedr. tilsyn på plejehjem. 2010-30032. Orienteringspunkt v/ Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget at at afrapporteringerne fra Embedslægen

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til byrådet, at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Hjemmesygepleje i Ærø Kommune

Hjemmesygepleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE Hjemmesygepleje i Ærø Kommune Sygepleje Den sygeplejefaglige indsats skal medvirke til, at du bliver i stand til at klare dig i dagligdagen bedst muligt. Sygeplejen tager udgangspunkt i det,

Læs mere

Budgetfordeling 2014 indenfor sektor "Serviceydelser for ældre" - orientering.

Budgetfordeling 2014 indenfor sektor Serviceydelser for ældre - orientering. Punkt 5. Budgetfordeling 2014 indenfor sektor "Serviceydelser for ældre" - orientering. 2013-46690. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, at at at budgetfordeling 2014

Læs mere

Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag).

Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag). Punkt 4. Etablering af rehabiliteringscenter i Mou (høringsgrundlag). 2012-53540. v/ Hanne Hostrup, Myndighedsafdelingen. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, Ældre- og Handicapudvalget godkender

Læs mere

Oplæg akutfunktion i Social Omsorg

Oplæg akutfunktion i Social Omsorg Oplæg akutfunktion i Social Omsorg Status i dag: Hedensted Kommunes akutfunktion er i dag udmøntet i et akutteam, som ikke er døgndækket. Det har åbent i tidsrummet 07.00 23.30, 365 dage om året. På udvalgsmødet

Læs mere

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar

Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler med høringssvar Punkt 3. Godkendelse af Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 - med høringssvar 2017-030246 Ældre- og Handicapudvalget indstiller til Byrådet at det godkendes, at de værdighedsmidler, der er bundet

Læs mere

Akuttilbud Aalborg. - en del af Aalborg Kommunes akutfunktion

Akuttilbud Aalborg. - en del af Aalborg Kommunes akutfunktion Akuttilbud Aalborg - en del af Aalborg Kommunes akutfunktion Indhold Målgruppe & Akuttilbud Aalborg Akutbesøg Kompetenceudvikling i hele akutfunktionen TOBS & handlingsalgoritme Udviklingsprocessen Målgruppe

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødet den , kl. 10:30. Danmarksgade 19, mødelokale 2 (Temamøde) AALBORG KOMMUNE

Referat. Ældrerådet. Mødet den , kl. 10:30. Danmarksgade 19, mødelokale 2 (Temamøde) AALBORG KOMMUNE Referat AALBORG KOMMUNE Mødet den 04.11.2013, Danmarksgade 19, mødelokale 2 (Temamøde) 1. Godkendelse af dagsorden.... 2 2. Sager til orientering/drøftelse.... 3 3. Eventuelt.... 10 Lukket Referat AALBORG

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Aalborg AKTIV, Poppelvej 14 (forhuset), Aalborg

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Aalborg AKTIV, Poppelvej 14 (forhuset), Aalborg Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 13.03.2019 kl. 09.00-15.00 Aalborg AKTIV, Poppelvej 14 (forhuset), Aalborg Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering og rundvisning

Læs mere

Ældrerådet. Mødet den 8. januar 2015, kl Mødelokale 1, 2. sal, Danmarksgade 17

Ældrerådet. Mødet den 8. januar 2015, kl Mødelokale 1, 2. sal, Danmarksgade 17 Ældrerådet Mødet den 8. januar 2015, kl. 09.30-13.30 Mødelokale 1, 2. sal, Danmarksgade 17 Åben 1. Godkendelse af dagsorden 1 2. Godkendelse af referat 2 3. Tilrettelæggelse af rehabiliteringsforløb efter

Læs mere

Egenbetaling ved forskellige opholdstyper

Egenbetaling ved forskellige opholdstyper Egenbetaling ved forskellige opholdstyper NOTAT 5. december 2018 Journal nr. Sagsbehandler SKRAS Baggrund Velfærdsudvalget har ønsket udarbejdet et notat, der forholder sig til Kammeradvokatens notat,

Læs mere

Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner. Kirsten Hansen Sektionsleder, Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner. Kirsten Hansen Sektionsleder, Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner Kirsten Hansen Sektionsleder, Sundhedsstyrelsen 18. JANUAR 2017 Styrket indsats for ældre medicinske patienter National handlingsplan

Læs mere

Orientering om Årsrapport tilsyn på plejehjem ( REVAS)

Orientering om Årsrapport tilsyn på plejehjem ( REVAS) Punkt 8. Orientering om Årsrapport 2016 - tilsyn på plejehjem ( REVAS) 2016-031358 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget At afrapporteringen for 2016 fra REVAS Aps,

Læs mere

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT

Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på NOTAT Styrket sammenhæng mellem de midlertidige pladser på Svendebjerghave og Genoptræningen NOTAT Sammenhængende indsatser i Center for Sundhed og Ældre Center for Sundhed og Ældre har et ønske om, at indsatser

Læs mere

AALBORG KOMMUNE. Ældrerådet. Mødet den 10.04.2014, kl. 08:00. Danmarksgade 17, mødelokale 1

AALBORG KOMMUNE. Ældrerådet. Mødet den 10.04.2014, kl. 08:00. Danmarksgade 17, mødelokale 1 AALBORG KOMMUNE Mødet den 10.04.2014, Danmarksgade 17, mødelokale 1 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Godkendelse af referat... 2 3. Orientering: Status på sygeplejefaglige opgaver på plejehjem og udviklingssygeplejerskers

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Plejeboligerne Tornhøjhaven, Tornhøjvej 6, 9220 Aalborg Øst

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Plejeboligerne Tornhøjhaven, Tornhøjvej 6, 9220 Aalborg Øst Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 10.04.2019 kl. 09.00-15.00 Plejeboligerne Tornhøjhaven, Tornhøjvej 6, 9220 Aalborg Øst Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering

Læs mere

Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje

Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje Kvalitetsstandard for den Kommunale sygepleje 2015 Kvalitetsstandard for kommunalsygepleje Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg Midtfyn Kommune Formålet med den sygeplejefaglige

Læs mere

Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt

Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt Esbjerg Døgnrehabilitering (EDR) - rehabilitering døgnet rundt Baggrund - Formål Tænker nyt i forhold til de midlertidige boliger Intensiv træningsforløb og rehabiliteringsindsats At øge kvaliteten af

Læs mere

Fælles drift af rehabiliterings- og akutpladser

Fælles drift af rehabiliterings- og akutpladser Fælles drift af rehabiliterings- og akutpladser Afrapportering til chefgruppe 23. juni 2017 Rebild Kommune driver et Rehabiliteringscenter med 8 pladser på Mastruplundvej 2L i Støvring. Belægningen på

Læs mere

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser

Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser NOTAT Kommunernes samarbejde med praktiserende læger om sygebesøg på midlertidige pladser, herunder særligt akutpladser De praktiserende lægers sygebesøg hos borgeren er som led i den nye overenskomst

Læs mere

Definition af akutfunktioner

Definition af akutfunktioner Definition af akutfunktioner KKR-Hovedstaden 2016 KKR HOVEDSTADEN Hvad er en akutfunktion? Alle kommuner i hovedstadsregionen kan inden udgangen af 2017 tilbyde relevante borgere adgang til en akutfuntion.

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Godkendelse af Projektsamarbejde med FOKUS Folkeoplysning om beskæftigelsespladser

Godkendelse af Projektsamarbejde med FOKUS Folkeoplysning om beskæftigelsespladser Punkt 6. Godkendelse af Projektsamarbejde med FOKUS Folkeoplysning om beskæftigelsespladser 2018-054298 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at godkender, at Ældre- og Handicapforvaltningen indgår

Læs mere

Flytning og ændring af tilbuddet Det skæve Hus (høringsgrundlag).

Flytning og ændring af tilbuddet Det skæve Hus (høringsgrundlag). Punkt 5. Flytning og ændring af tilbuddet Det skæve Hus (høringsgrundlag). 2012-3475. v. Jens Martin Sletting Hansen, Ældre- og Handicapforvaltningen Til høring Ældre og Handicapforvaltningen indstiller,

Læs mere

Implementeringens kunst Succes med akutteam i Sønderborg Kommune

Implementeringens kunst Succes med akutteam i Sønderborg Kommune Implementeringens kunst Succes med akutteam i Sønderborg Kommune Der er ca. 76.000 indbyggere i Sønderborg Kommune Disposition Fase 1 Idéudvikling og afklaring Fase 2 Planlægning Fase 3 Implementering

Læs mere

Samarbejdsaftale - Rammer for samarbejdet mellem praktiserende læger, hospitaler og kommunale akutfunktioner. 8. maj 2019

Samarbejdsaftale - Rammer for samarbejdet mellem praktiserende læger, hospitaler og kommunale akutfunktioner. 8. maj 2019 Samarbejdsaftale - Rammer for samarbejdet mellem praktiserende læger, hospitaler og kommunale akutfunktioner 8. maj 2019 1. Indledning og formål Praksisplanudvalget ønsker, at rammerne for samarbejdet

Læs mere

Velkommen. Myndighedsafdelingen

Velkommen. Myndighedsafdelingen Velkommen Myndighedsafdelingen PROGRAM Hvem er vi Rehabilitering hvad er det? Hjælp til rengøring og personlig pleje og rehabilitering Efterbyggelse Spørgsmål Myndighedsafdelingen i Ældre- og Handicap

Læs mere

Orientering om årsberetning 2015 for magtanvendelse på Handicapområdet

Orientering om årsberetning 2015 for magtanvendelse på Handicapområdet Punkt 14. Orientering om årsberetning 2015 for magtanvendelse på Handicapområdet 2015-001221 Ældre og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, At årsberetning for perioden 1. januar

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Plan for implementering af indsatskatalog

Plan for implementering af indsatskatalog Plan for implementering af indsatskatalog Det indsatskatalog som er udarbejdet i samarbejde mellem de 45 kommuner og KL, skal implementeres i Aalborg kommune. Dette er en plan for implementering af indsatskataloget.

Læs mere

Det sammenhængende sundhedsvæsen og de ældre patienter

Det sammenhængende sundhedsvæsen og de ældre patienter Det sammenhængende sundhedsvæsen og de ældre patienter Ældre Sagen D.4 11. November 2018 Rikke Sølvsten Sørensen Nærhed og sammenhæng i sundhedsvæsenet Fremskudt visitation Udskrivningskoordination Ambulant

Læs mere

Der er i budgetforliget 2014 afsat 1,0 mio. kr. årligt i 3 år til sundhedsområdet.

Der er i budgetforliget 2014 afsat 1,0 mio. kr. årligt i 3 år til sundhedsområdet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 21. oktober 2015 Det nye Vikærgården 1. Resume Det nye Vikærgården omfatter en samling af akut- og rehabiliteringsfunktionerne samt

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Punkt 2. Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Sundheds- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget, Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender Sundhedsaftalen

Læs mere

Godkendelse: Leverandørkrav

Godkendelse: Leverandørkrav Ældre- og Handicapudvalget Punkt 6. Godkendelse: Leverandørkrav - 2015-83 2015-023303 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender at de reviderede leverandørkrav

Læs mere

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Ældre- og Handicapudvalget. Mødet den , kl. 08:00. Lounge, AaB Konference, Harald Jensens Vej 9, Aalborg

AALBORG BYRÅD. Aalborg Byråd. Ældre- og Handicapudvalget. Mødet den , kl. 08:00. Lounge, AaB Konference, Harald Jensens Vej 9, Aalborg AALBORG BYRÅD Mødet den 22.01.2014, Lounge, AaB Konference, Harald Jensens Vej 9, Aalborg 1. Temadrøftelse for... 1 2. Godkendelse af dagsorden.... 3 3. Godkendelse af projektdeltagelse.... 4 4. Tidsplan

Læs mere

3. november 2015. Notat vedr. kommunale akutfunktioner

3. november 2015. Notat vedr. kommunale akutfunktioner 3. november 2015 Notat vedr. kommunale akutfunktioner Dette notat er godkendt i Temagruppen for behandling, pleje, træning og rehabilitering 3/11/15 som en 1. version. Der pågår arbejde med en 2. version

Læs mere

AALBORG KOMMUNE. Ældrerådet. Mødet den 15.05.2014, kl. 09:30. Danmarksgade 17, mødelokale 1

AALBORG KOMMUNE. Ældrerådet. Mødet den 15.05.2014, kl. 09:30. Danmarksgade 17, mødelokale 1 AALBORG KOMMUNE Mødet den 15.05.2014, Danmarksgade 17, mødelokale 1 1. Godkendelse af dagsorden.... 1 2. Godkendelse af referat... 2 3. Orientering: Tilsynspolitikken for hjemmeplejen 2014.... 3 4. Orientering:

Læs mere

Godkendelse af Aalborg Kommunes Værdighedspolitik

Godkendelse af Aalborg Kommunes Værdighedspolitik Punkt 9. Godkendelse af Aalborg Kommunes Værdighedspolitik 2016-000683 Ældre- og Handicapudvalget indstiller, at byrådet godkender Ældre- og Handicapforvaltningens værdighedspolitik for ældreplejen. Mette

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Hjemmesygepleje i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Hjemmesygepleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Hjemmesygepleje i Ærø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 2 2.0 Formålet med sygeplejen... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.2 Indsatsens karakter...

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem

Dialogbaseret aftale mellem Dialogbaseret aftale mellem (Sundhed og Omsorg) og (Plejecentrene) 2015 1.1 Fokusområder i aftaleperioden Der tages udgangspunkt i fokusområder og effektmål i budgetstyringsdokumentet Mål og Midler for

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Sygepleje i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Sygepleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Sygepleje i Ærø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 2 2.0 Formålet med sygeplejen... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.2 Indsatsens karakter... 2

Læs mere

Godkendelse af etablering af Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted

Godkendelse af etablering af Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted Punkt 5. Godkendelse af etablering af Forebyggelses- og Rehabiliteringscenter Ulsted 2018-014317 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget godkender at der etableres et

Læs mere

Bilag 1. Projektbeskrivelse. Omorganisering af aftaleholderniveauet. under Sundhed og Omsorg. Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal

Bilag 1. Projektbeskrivelse. Omorganisering af aftaleholderniveauet. under Sundhed og Omsorg. Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal Bilag 1 Projektbeskrivelse Omorganisering af aftaleholderniveauet under Udarbejdet af: Daniella Andersen Wellejus & Dorthe Brænder Lilliendal Sagsnummer.: Dato: 09032016 Projektorganisation Projektejer

Læs mere

Bilag 4: Status på plejeboliger

Bilag 4: Status på plejeboliger #split# Bilag 4: Status på plejeboliger Sekretariat for Sundhed og Velfærd Dato: 09-06-2017 Sags. nr.: 27.42.00-P20-1-17 Sagsbeh.: LE Lokaltlf.: +4599455841 Ny Rådhusplads 1 9700 Telefon 9945 4545 CVR

Læs mere

Kvalitetsstandard Morsø Afklaringscenter Morsø Kommune

Kvalitetsstandard Morsø Afklaringscenter Morsø Kommune S o c i a l o g S u n d h e d. Kvalitetsstandard Morsø Afklaringscenter Morsø Kommune Midlertidige døgnpladser December 2013 Indholdsfortegnelse Morsø Afklaringscenter i Morsø Kommune. 2 Et midlertidigt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Special- og Rehabiliteringscenter (SRC)

Uanmeldt tilsyn Special- og Rehabiliteringscenter (SRC) Uanmeldt tilsyn 2017 Special- og Rehabiliteringscenter (SRC) Opsummering Special- og Rehabiliteringscenter (SRC) Vurdering: Godkendt Sted: Funkevej 9, 6230 Rødekro Dato for tilsyn: 2.11.2017 Anmeldt/ej

Læs mere

Kommunens sundhedsfaglige opgaver

Kommunens sundhedsfaglige opgaver Kommunens sundhedsfaglige opgaver Temadag i Danske Ældreråd d. 2. oktober 2019 V./ Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center for Velfærd og Omsorg Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center

Læs mere

Næstved Nær-Hus sep. 2018

Næstved Nær-Hus sep. 2018 Næstved Nær-Hus sep. 2018 Oplæg til samarbejde Notatet er udarbejdet af Næstved Kommune og skal ses som et oplæg til og ønske om et fremtidigt nært samarbejde med både Region Sjælland/Næstved sygehus og

Læs mere

Godkendelse af Sundhedsaftalen 2019

Godkendelse af Sundhedsaftalen 2019 Punkt 6. Godkendelse af Sundhedsaftalen 2019 2019-001411 Sundheds- og Kulturudvalget, Beskæftigelsesudvalget, og Ældre- og Handicapudvalget indstiller, at byrådet godkender Sundhedsaftalen 2019. Møde den

Læs mere

Sundhedsfaglige instrukser for plejepersonale i Aalborg Kommune. Målgruppe Sygeplejersker Revideret/revideres næste gang: /1.7.

Sundhedsfaglige instrukser for plejepersonale i Aalborg Kommune. Målgruppe Sygeplejersker Revideret/revideres næste gang: /1.7. Dokument Sundhedsfaglige instrukser for plejepersonale i Aalborg Kommune Udarbejdet af: Arbejdsgruppe for akut udekørende besøg Målgruppe Sygeplejersker Revideret/revideres næste gang: 3.6.16/1.7.17 Type

Læs mere

Rummelighed. Kontinuitet i kaos. Konfliktløsende. Skabe stabilitet omkring beboerne. habillitering - ikke rehabilitering. Mestringsstrategier

Rummelighed. Kontinuitet i kaos. Konfliktløsende. Skabe stabilitet omkring beboerne. habillitering - ikke rehabilitering. Mestringsstrategier Trækbanen Rummelighed Skabe tryghed Skabe selvværd Skabe tillid At møde beboerne når de er klar til det Medarbejderne skal ikke normalisere Mestringsstrategier Skabe stabilitet omkring beboerne At kunne

Læs mere

Kvalitetsstandard Rehabiliteringscentret Lillevang Furesø Kommune

Kvalitetsstandard Rehabiliteringscentret Lillevang Furesø Kommune Kvalitetsstandard Rehabiliteringscentret Lillevang Furesø Kommune 1 Indhold Hvad er formålet med rehabiliteringscentret?... 3 Fire forskellige rehabiliteringsforløb... 3 Hvordan henvises borgere?... 4

Læs mere

KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I

KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I UDFORDRINGER PÅ ÆLDREOMRÅDET Stigning i antallet af ældre borgere Stigning i antallet af borgere med kroniske sygdomme Færre i den

Læs mere

- Akutpladser - Vurderingspladser - Rehabiliteringspladser - Aflastningspladser - Palliative pladser

- Akutpladser - Vurderingspladser - Rehabiliteringspladser - Aflastningspladser - Palliative pladser - 10 akutsygeplejersker - Opererer i tidsrummet 7.00-23.00 alle ugens dage - Akutpladser - Vurderingspladser - Rehabiliteringspladser - Aflastningspladser - Palliative pladser 1 Akutteamet i Sønderborg

Læs mere

Bilag 1. Oversigt over høringssvar vedr. Socialforvaltningens kvalitetsstandard Hjælp i hverdagen 2016

Bilag 1. Oversigt over høringssvar vedr. Socialforvaltningens kvalitetsstandard Hjælp i hverdagen 2016 Bilag 1. Oversigt over høringssvar vedr. Socialforvaltningens kvalitetsstandard Hjælp i hverdagen 2016 Høringspart Forslag Socialforvaltningens bemærkninger til forslaget Brugerrådet Generelle bemærkninger

Læs mere

Akutfunktionen II tre mulige lokationer

Akutfunktionen II tre mulige lokationer Akutfunktionen II tre mulige lokationer Center Pleje og Omsorg, 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 1. Organisering af akutfunktionen og mulige modeller 3 1.1 Belægningsprocent på plejeboliger,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Hem Ældrecenter, Skive Kommune. Mandag den 15. september 2014 fra kl. 17.30

Uanmeldt tilsyn på Hem Ældrecenter, Skive Kommune. Mandag den 15. september 2014 fra kl. 17.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Hem Ældrecenter, Skive Kommune Mandag den 15. september 2014 fra kl. 17.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Hem Ældrecenter. Generelt

Læs mere

Godkendelse: Overholdelse af vejledende frister for sagsbehandlingen i 2016

Godkendelse: Overholdelse af vejledende frister for sagsbehandlingen i 2016 Punkt 13. Godkendelse: Overholdelse af vejledende frister for sagsbehandlingen i 2016 2017-000634 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til At status for overholdelse af de vejledende frister for

Læs mere

Bilag Analyse af ældrecentrenes kapacitet

Bilag Analyse af ældrecentrenes kapacitet Bilag Analyse af ældrecentrenes kapacitet Indhold Indledning...3 Et samlet dagcenter...3 De økonomiske konsekvenser...4 Et samlet aflastnings- og rehabiliteringscenter...5 De økonomiske konsekvenser...6

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Udskrivningsenhed

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Udskrivningsenhed Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Ældre- og Handicapudvalget Mødet den 13.04.2016 kl. 09.00-13.00 Udskrivningsenhed Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering og rundvisning

Læs mere

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Assens Kommune. Tilskud 2018:

Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i Kommune: Assens Kommune. Tilskud 2018: Bilag 1: Redegørelse for anvendelsen af midlerne til en mere værdig ældrepleje i 2018 Kommune: Assens Kommune Tilskud 2018: Tabel 1. Budget for 2018 fordelt på områder Kr. Samlet beløb Livskvalitet 2.116.00

Læs mere

Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 2. behandling

Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 2. behandling Punkt 3. Godkendelse af ændring af serviceniveauet på voksenhandicapområdet - 2. behandling 2019-022847 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at de vejledende serviceniveauer

Læs mere

Godkendelse af høringsgrundlag vedr. Anvendelse af værdighedsmidler

Godkendelse af høringsgrundlag vedr. Anvendelse af værdighedsmidler Punkt 3. Godkendelse af høringsgrundlag vedr. Anvendelse af værdighedsmidler 2018-2019 2017-030246 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget at det godkendes som høringsgrundlag,

Læs mere

Orientering om Etablering af enheden Fremdrift

Orientering om Etablering af enheden Fremdrift Punkt 5. Orientering om Etablering af enheden Fremdrift 2018-041695 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering: Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalgets

Læs mere

Center for Sundhed og Ældre. Team Afklaring og Rehabilitering. Team Omsorg og Rehabilitering

Center for Sundhed og Ældre. Team Afklaring og Rehabilitering. Team Omsorg og Rehabilitering Center for Sundhed og Ældre Team Afklaring og Rehabilitering Team Omsorg og Rehabilitering Myndighed - TAR og TOR 2017 1 TAR Team Afklaring og Rehabilitering Opgavetyper: Call center Korte og midlertidige

Læs mere

Godkendelse af Sundhedsaftalen

Godkendelse af Sundhedsaftalen Punkt 10. Godkendelse af Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Forvaltningerne indstiller, at Familie- og Socialudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Ældre- og Handicapudvalget og Sundheds- og Kulturudvalget

Læs mere

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold Forord...2 Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold...2 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om

Læs mere

Tids og handleplan for flytning af beboere på Møllegården og Hune Plejecenter

Tids og handleplan for flytning af beboere på Møllegården og Hune Plejecenter Tids og handleplan for flytning af beboere på Møllegården og Hune Plejecenter Tidsplanen er udarbejdet således at Møllegården og Hune plejecenter afvikles i løbet af 2016, processen vil forløbe samtidigt

Læs mere

Tværsektoriel prognose af patientflow kan man undgå genindlæggelser?

Tværsektoriel prognose af patientflow kan man undgå genindlæggelser? Tværsektoriel prognose af patientflow kan man undgå genindlæggelser? Mikkel Harbo mikkel.harbo@systematic.com, +45 2544 2803 Indhold 1. Situationen & Problemstillinger i det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Arbejdsgange - Private leverandører af Personlig pleje (Udkørende grupper)

Arbejdsgange - Private leverandører af Personlig pleje (Udkørende grupper) Arbejdsgange - Private leverandører af Personlig pleje (Udkørende grupper) Udarbejdet d. 04.04.17; 02.06.17; 23.02.18 (Version 1) Arbejdsgangene tager afsæt i en ny borger i ÆHF's Rehabiliteringsforløb,

Læs mere

INDSATSER PÅ AKUTOMRÅDET

INDSATSER PÅ AKUTOMRÅDET 16-03-2015 INDSATSER PÅ AKUTOMRÅDET UDFORDRINGER OG MILEPÆLE Et inspirationsoplæg til Sundhedskoordinationsudvalgets temadrøftelse 27. marts 2015 om akutområdet 1. Indledning Dette notat skal ses som inspirationsoplæg

Læs mere