Afslutningsrapport. Røgfri på Tværs 1. januar december 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afslutningsrapport. Røgfri på Tværs 1. januar december 2017"

Transkript

1 Afslutningsrapport Røgfri på Tværs 1. januar december 2017

2 Indhold Præsentation af Røgfri på Tværs Resultater kort fortalt Bilag: Stoprater Antal tilmeldte i kommunale og nationale rygestoptilbud Antal tilmeldte i kommunernes rygestoptilbud Alder på gennemførte og ikke-gennemførte deltagere procentvis fordeling Uddannelse på gennemførte og ikke-gennemførte deltagere procentvis fordeling Erhvervsmæssig stilling på gennemførte og ikke-gennemførte deltagere procentvis fordeling År som ryger på gennemførte og ikke-gennemførte deltagere procentvis fordeling Resultater for de ni kommuner Antal tilmeldte i forhold til antal daglig rygere i de enkelte kommuner Yderligere evalueringsmaterialer

3 Røgfri på Tværs Røgfri på Tværs, er et samarbejde mellem Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner om hjælp til rygestop, inklusiv rekruttering og fastholdelse. I 2014 bevilgede Sundhedsstyrelsen kr. til et 3-årigt projekt Stærkt koordineret storrygerindsats - mellem kommunerne, almen praksis og hospitaler på Vestegnen og Sydamager. Indsatsen startede den 1. januar 2015, og afsluttedes med udgangen af Projektets hovedmål: At personale i almen praksis, på hospitaler og kommunalt frontpersonale opkvalificeres i opsporing, kort samtale og elektronisk henvisning til rygestoptilbud At kommunerne tilsammen udbyder en bred vifte af målgruppespecifikke rygestoptilbud, således at forskellige grupper af storrygere imødekommes At de kommunale projektmedarbejdere har en udgående funktion, så de kan møde storrygerne, hvor de færdes, fx lokalt i bydelene At gravide rygere opspores og tilbydes attraktivt rygestoptilbud At tilbud om gratis rygestopmedicin integreres som et supplement til rygestoprådgivning. Projektets overordnede succeskriterier: At borgerne oplever: at de har fået et sammenhængende forløb fra henvisning til afslutning af kursus, at de har opnået redskaber til bedre at håndtere deres rygevaner, har fået en større forståelse af, hvorfor rygning er skadeligt og afhængighedsskabende, har opnået bedre selvoplevet helbredstilstand, oplever at de har fået støtte og vejledning fra medkursister og rådgiver, at rygestopmedicin har været supplerende støtte samt kan bruge deres netværk i arbejdet med et rygestop Rygestophenvisningerne skal stige i hver kommune og i gennemsnit med min. 25 %, og der henvises flere gravide/barslende, end tidligere praksis At min. 60 % af deltagerne gennemfører rygestopforløb At min. 50 % af deltagerne stopper med at ryge under et rygestopforløb At min. 30 % af eksrygerne vedligeholder rygestoppet 6 måneder efter rygestop

4 Resultater kort fortalt 1. Udvikling af bæredygtig model I projektperioden er der udviklet en bæredygtig samarbejdsform mellem kommunerne med hensyn til effektiv drift og rekruttering til rygestop. Modellen er beskrevet i dokumentet Røgfri på Tværs en beskrivelse af det tværkommunale samarbejde om hjælp til rygestop, herunder rekruttering og fastholdelse. Dokumentet kan downloades fra hjemmesiden 2. Etablering af partnerskab Kommunerne er enige om at fortsætte samarbejdet, og har etableret partnerskabet Bliv en vinder uden tobak, som udover at fortsætte samarbejde om rygestop på tværs af kommunerne også vil arbejde for en røgfri generation i 2030, hvor ingen børn og unge ryger. 3. Implementering af systematisk henvisningsstruktur på Amager- og Hvidovre Hospital Kvalitetsrådet på Amager og Hvidovre Hospital besluttede i august at udbrede systematisk opsporing af rygere og elektronisk henvisning til kommunernes rygestoptilbud til hele hospitalet på baggrund af de god resultater fra pilotafprøvningen i Medicinsk Enhed på Hvidovre Hospital. Afdelingsledelserne er sammen med kvalitetsorganisationen ansvarlig for implementeringen, og der er afsat interne ressourcer fra hospitalet til implementeringen. 4. Mange rygestoppere med stort personligt udbytte Projektet har rekrutteret 2240 borgere. Muligheden for tilskud til rygestopmedicin, dygtige rådgivere og samvær med andre kursister har overordentlig stor betydning for at rigtig mange er blevet røgfri (75,2 % efter kurset og 47,7 % er stadig røgfri efter 6 mdr.). Mange har haft en stor personlig succes med rygestoptilbuddet. Der er lavet en række filmklip med deltagere fra rygestopholdene, som illustrerer deltagernes oplevelser og udbytte af rygestoptilbuddet. Disse kan ses på 5. Samarbejde med apoteker Der er etableret et stærkt samarbejde med apotekerne i kommunerne særlig i forhold til køb af rygestopmedicin ved hjælp af værdikuponer, men også i forhold til markedsføring af kommunernes rygestoptilbud og rekruttering. 95 % af alle deltagere, der ryger mere 15 cigaretter om dagen siger ja tak til at få tilskud til rygestopmedicin. Den enkelte rygestopper har haft mulighed for at få op til 4 værdikuponer a 425 kr. 6. Stor presseomtale Projektet har fået virkelig meget presseomtale både i lokale men også landsdækkende medier, både aviser, tv og radio. Dette bidrager til bedre branding af Vestegnen og Sydamager generelt og fremmer rygestopsagen.

5 Stoprate i % Stoprater Røgfri på Tværs Røgfri ved afslutning alle Røgfri ved afslutning kvinder Røgfri ved afslutning mænd Røgfri efter 6 mdr. alle Røgfri efter 6 mdr. kvinder Røgfri efter 6 mdr. mænd halvår halvår halvår halvår halvår halvår 2017 Tallene er trukket fra Rygestopbasen (ultimo marts 2018). Det ses, at succeskriteriet med 50 % røgfri efter kursus, og minimum 30 % stadig røgfri efter 6 mdr. til fulde er opfyldt. Det ses, at rygestoprater efter 6 mdr. for mænd generelt ligger højere end kvindernes rygestoprater efter 6 mdr., og at rygestopraterne efter 6 mdr. for alle dalede i Dette førte til, at der blev aftalt en tilbagefaldsstrategi med indførelse af flere mødegange, tilmelding til E-kvit og opringning mellem mødegangene. Det tyder på, at strategien har en positiv virkning. Tallene for 2. halvår 2017 skal tages med forbehold, da der endnu ikke er fuldt op på alle deltagere.

6 ANTAL TILMELDTE I KOMMUNALE OG NATIONALE RYGESTOPTILBUD Deltagere i alt Antal indringninger Stoplinien Kommunale tilbud Antal tilmeldte E-Kvit alle Tallene er taget fra henholdsvis Rygestopbasen, E-kvit/statistik og Stoplinien (primo januar 2018) og inkluderer alle tilmeldte til de tre forskellige tilbud. Der er ikke tale om unikke personer, idet samme bruger kan være tilmeldt alle tre tilbud. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kommunerne får fat i minimum 5 % af rygerne, beregnet ved sammenlægning af tilmeldte til disse tre tilbud inklusiv det mulige personsammenfald. I 2017 blev 2573 rekrutteret til en eller flere rygestoptilbud svarende til 7 % af de daglig rygere over 16 år, der er i de ni kommuner tilsammen ifølge Sundhedsprofilen 2013

7 Antal Antal deltagere i kommunale rygestoptilbud Røgfri på Tværs Antal tilmeldte alle Antal tilmeldte kvinder Antal tilmeldte mænd halvår halvår halvår halvår halvår halvår halvår halvår 2017 Tallene er tager fra Rygestopbasen primo januar Det ses, at der i 2016 var stor tilmelding til de kommunale rygestoptilbud, og at tilmeldingerne er dalet i 2017 til et niveau, der stadig er næsten dobbelt så stort som i 2014 (før den fælles indsats). Sundhedsstyrelsen har kørt en national rygestopkampagne i perioden ultimo 2015 til ultimo 2016.

8 45% Alder på deltagere procentvis fordeling 1. januar december % 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% Gennemførete deltagere Ikke gennemførte deltagere Tallene er taget Rygestopbasen primo januar Oversigten viser, at det først og fremmest er lykkes at rekruttere deltagere ældre end 40 år, således er flere end 40 % af deltagere ældre end 60 år. Det ses også, at den procentvise fordeling for ikke-gennemførte deltagere er lidt fladere end for de gennemførte. Relativt flere unge under 40 år gennemfører ikke, og relativt færre over 60 år gennemfører ikke. Overordnet set er fordelingerne meget ens, og det tyder på, at der kan benyttes samme strategi for fastholdelse på kurserne for alle deltagere. Det er vigtigt at have i mente, at 70,2 % gennemfører rygestopkurserne.

9 Uddannelse procentvis fordeling Andet/uoplyst Lang uddannelse Mellemlang uddannelse Kort uddannelse Ufaglært 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% 50% Ikke gennemførte deltagere Gennemførte deltagere Tallene er taget fra Rygestopbasen primo januar Oversigten viser, at en overvejende del af deltagerne har enten en kort eller ufaglært uddannelse. Kun 3 % af de gennemførte deltagere havde en lang uddannelse. De ufaglærte deltagere er dem, der procentvis havde flest ikkegennemførte.

10 Erhvervsmæssig stilling procentvis fordeling Uoplyst Under uddannelse Førtidspension Folkepension og efterløn Ikke i erhverv I erhverv 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% Ikke gennemførte deltagere Gennemførte deltagere Tallene er taget fra Rygestopbasen primo januar Oversigten viser, at 41,3 % af de gennemførte deltagere er i erhverv, og 29,6 % er pensionister, 11, 5 % er på førtidspension. Der er relativt flere pensionister og efterlønnere blandt de gennemførerende deltagere end de ikkegennemførende. Blandt de ikke-gennemførende deltagere er der relativt flere på førtidspension og ikke i erhverv end blandt de gennemførende deltagere.

11 År som ryger procentvis fordeling 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% uoplyst Gennemførte deltagere Ikke gennemførte deltagere Tallene er taget fra Rygestopbasen primo januar Oversigten viser, at hele 48,8 % af de gennemførte deltagere har røget i mere end 40 år.

12 Resultater for de ni kommuner Succeskriterier Vallensbæk Tårnby Ishøj Høje-Taastrup Hvidovre Glostrup Dragør Brøndby Albertslund Procent Begynder at ryge igen Røgfri Tallene er taget fra Rygestopbasen primo januar Den røde søjle er særlig interessant, i det den viser andelen af rygestoppere, der begynder at ryge igen inden 6 mdr. s opfølgningen. Vallensbæk skiller sig mest ud, i det de har den laveste stoprate (69,4 %) ved kursusafslutning, men til gengæld også det mindste tilbagefald (7,4 %). Brøndby har højeste stoprate ved kursusafslutning (83,9 %) og Glostrup det største frafald (38,8 %). Alle kommuner lever op til projektets succeskriterier, hvor målet var, at 50 % er røgfri efter kursusafslutning, og 30 % stadig er røgfri efter 6 mdr. Kun Vallensbæk lever op til succeskriteriet om et tilbagefald på max 20 %. (Beregnet som forskellen mellem 50 % og 30 %)

13 Andel rygere på rygestop i forhold til det samlede antal rygere i kommunen ,0% 10,0% 8,0% 6,0% 4,0% 2,0% 0,0% Albertslund Brøndby Dragør Glostrup Hvidovre Høje-Taastrup Ishøj Tårnby Vallensbæk Tallene er taget fra Rygestopbasen primo januar 2018, og viser på baggrund af postnumre hvor mange borgere fra kommunerne, der har været til rygestop i perioden sat i relation til det samlede antal af daglige rygere over 16 år, Sundhedsprofilen Vallensbæk skiller sig ud ved at have rekrutteret 11,1 % af kommunens rygere over en periode på 3 år. Derefter kommer Albertslund med 8 % og Ishøj med 6,8 %.

14 Andel af rygestoppere, der har gået til rygestop uden for egen kommune Albertslund Brøndby Dragør Glostrup Hvidovre Høje-Taastrup Ishøj Tårnby Vallensbæk Borgerne kan gå til rygestop på tværs af kommunegrænser. Det har 243 svarende til 11,4 % af deltagerne benyttet sig af. Særlig borgere i Glostrup, Vallensbæk, Ishøj og Hvidovre har benyttet sig af muligheden. Opgørelsen er lavet på baggrund af træk fra Rygestopbasen ultimo december Inddelingen er sket efter postnumre.

15 Få mere viden Forstærket indsats over for storrygere Slutrapport Sundhedsstyrelsen file://filsrv2003/vallensbaek/csf/csf%20fælles/ansøgninger,%20puljer/ansøgnin g,%20rygestop/sst/evalueringsrapportfinal.pdf Faglig afslutningsrapport, udarbejdet af projektleder til Sundhedsstyrelsen (kan rekvireres ved henvendelse til Helle Stuart) Intern evaluering, i form af en række læringsfilm produceret af Socialmindfilm.dk

Skema 2: beskrivelsesskema for indsatsen Forstærket indsats over for storrygere

Skema 2: beskrivelsesskema for indsatsen Forstærket indsats over for storrygere Skema 2: beskrivelsesskema for indsatsen Forstærket indsats over for storrygere 1. 2. 3. Indsatsens titel: Baggrund og vision for indsatsen: Overordnet mål herunder forebyggelses/- sundhedsfremmep erspektiv:

Læs mere

STEVNS KOMMUNE ANSØGNING LÆGEMIDDELSTYRELSEN PILOTPROJEKT. Pilotprojekt - tilskud til NRT/rygestopmedicin. sundhed & omsorg

STEVNS KOMMUNE ANSØGNING LÆGEMIDDELSTYRELSEN PILOTPROJEKT. Pilotprojekt - tilskud til NRT/rygestopmedicin. sundhed & omsorg STEVNS KOMMUNE ANSØGNING 2017 LÆGEMIDDELSTYRELSEN PILOTPROJEKT Pilotprojekt - tilskud til NRT/rygestopmedicin sundhed & omsorg Baggrund I Stevns Kommune er det 20 % af befolkningen der ryger, hvilket svarer

Læs mere

TEMADAG OM FORSTÆRKET REKRUTTERING TIL KOMMUNALE TEMADAG OM EN FORSTÆRKET REKRUTTERING TIL KOMMUNALE RYGESTOPTILBUD RYGESTOPTILBUD

TEMADAG OM FORSTÆRKET REKRUTTERING TIL KOMMUNALE TEMADAG OM EN FORSTÆRKET REKRUTTERING TIL KOMMUNALE RYGESTOPTILBUD RYGESTOPTILBUD TEMADAG OM EN FORSTÆRKET REKRUTTERING TIL KOMMUNALE Temadagens formål Formålet med temadagen er at dele viden og erfaringer om rekruttering i forhold til det kommunale rygestoptilbud samt få input til

Læs mere

Røgfri på Tværs. Side 1

Røgfri på Tværs. Side 1 Røgfri på Tværs En beskrivelse af det tværkommunale samarbejde om hjælp til rygestop, herunder rekruttering og fastholdelse samt fælles indsats om unge og rygning Bliv en vinder uden tobak Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Rygestop på Tværs. Erfaringer fra storrygerpuljen på Vestegnen/Sygamager

Rygestop på Tværs. Erfaringer fra storrygerpuljen på Vestegnen/Sygamager Rygestop på Tværs Erfaringer fra storrygerpuljen på Vestegnen/Sygamager Puljen og projekterne Mere borger, mindre patient et stærkt fælles sundhedsvæsen Storrygerpuljen 2014 2017: reducere tobaksrelateret

Læs mere

Gennemsnitsalderen for rygestart er 16,8 år i Region Syddanmark.

Gennemsnitsalderen for rygestart er 16,8 år i Region Syddanmark. Rygestop i Vejen Kommune 2014 Tabellerne 4.1.2 og 4.1.3 fra Sundhedsprofilen 2013 1 viser, at tre ud af fire rygere gerne vil holde op med at ryge og mere end en tredjedel af disse ønsker hjælp og støtte

Læs mere

En røgfri generation i 2030

En røgfri generation i 2030 En røgfri generation i 2030 - hvordan tager vi ansvar på Vestegnen og Sydamager? Torsdag den 24. januar 2019 kl. 16.00-20.00 Brøndby Stadion, Roma Logen 16.00-16.20 Ankomst, kaffe, the og kage 16.20-16.45

Læs mere

Systematisk og tværsektoriel rygestopindsats

Systematisk og tværsektoriel rygestopindsats Systematisk og tværsektoriel rygestopindsats foreløbige erfaringer Lene Stokholm Jensen projektleder - Forstærket indsats overfor storrygere i Vestklyngen Mobil 40 87 91 17 / mail lsj@struer.dk Projekt

Læs mere

Bilag 1: Oversigt over obligatoriske elementer og vurderingskriterier på kommunepuljen, storrygerindsatsen (J. nr /8)

Bilag 1: Oversigt over obligatoriske elementer og vurderingskriterier på kommunepuljen, storrygerindsatsen (J. nr /8) Bilag 1: Oversigt over obligatoriske elementer og vurderingskriterier på kommunepuljen, storrygerindsatsen (J. nr. 1-2611-105/8) Målgruppe Målgruppen er storrygere med et forbrug på mindst 15 cigaretter

Læs mere

Status på Stopliniens rådgivningssamtaler i 2018

Status på Stopliniens rådgivningssamtaler i 2018 Status på Stopliniens rådgivningssamtaler i Stoplinien tilbyder gratis telefonisk rådgivning om rygestop. Vores kerneopgave er at rådgive borgere, der ringer på det nationalt kendte telefonnummer 80 31

Læs mere

Samarbejdsaftalen har først virkning for den enkelte kommune og hospital, når den stedlige kommunalbestyrelse og regionsrådet har tiltrådt aftalen.

Samarbejdsaftalen har først virkning for den enkelte kommune og hospital, når den stedlige kommunalbestyrelse og regionsrådet har tiltrådt aftalen. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Samarbejdsaftale vedr. rygestop Region Midtjylland og kommunerne i regionen

Læs mere

Andelen af daglige rygere er størst i aldersgruppen 45 54 år og 55 64 år for både mænd og kvinder 3.

Andelen af daglige rygere er størst i aldersgruppen 45 54 år og 55 64 år for både mænd og kvinder 3. Dato: 9. maj 2014 Rettet af: LSP Version: 1 Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projekt: Rygestopinstruktør Stamdata Projektnavn Projektejer Direktørområde Projektleder Projektidé

Læs mere

Tobaksforebyggelse Center for Sundhed & Pleje, Sundhedsfremme maj 2019 Oplæg ved Sundhedskonsulent Vibeke Bastrup

Tobaksforebyggelse Center for Sundhed & Pleje, Sundhedsfremme maj 2019 Oplæg ved Sundhedskonsulent Vibeke Bastrup Tobaksforebyggelse 2019 Center for Sundhed & Pleje, Sundhedsfremme maj 2019 Oplæg ved Sundhedskonsulent Vibeke Bastrup 1 Faxe Kommunes nuværende rygepolitik Faxe Kommunes rygepolitik blev vedtaget i 2008,

Læs mere

Rådgivningssamtaler på Stoplinien 2017

Rådgivningssamtaler på Stoplinien 2017 Rådgivningssamtaler på Stoplinien 2017 Stoplinien tilbyder gratis telefonisk rådgivning om rygestop. Vores kerneopgave er at rådgive borgere, der ringer på det nationalt kendte telefonnummer 80 31 31 31.

Læs mere

Rygestopaktiviteter i Region Midt. Aktiviteter afholdt i første halvår 2019

Rygestopaktiviteter i Region Midt. Aktiviteter afholdt i første halvår 2019 Rygestopaktiviteter i Region Midt Aktiviteter afholdt i første halvår 219 Clinical Health Promotion Centre Clinical Health Promotion Centre på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital arbejder nationalt og

Læs mere

Projekt Forstærket indsats overfor storrygere i Vestklyngen. Aktivitetsstatus 2. kvartal 2017

Projekt Forstærket indsats overfor storrygere i Vestklyngen. Aktivitetsstatus 2. kvartal 2017 Projekt Forstærket indsats overfor storrygere i Vestklyngen Aktivitetsstatus 217 Rekruttering Henvendelser I projektperioden fra januar 2 til 3. juni 217 har der i alt været 3.386 henvendelser, dvs. både

Læs mere

herefter kommer forslag til rygestopstrategien 2013 samt beskrivelse af forslag til indsatser.

herefter kommer forslag til rygestopstrategien 2013 samt beskrivelse af forslag til indsatser. Notat om tobak som indsatsområde 2013 Forebyggelsesudvalget besluttede på mødet den 2. oktober (sag nr. 2) at tobak skal være et af udvalgets indsatsområder i 2013. Udvalget afsatte en økonomisk ramme

Læs mere

Hjælp til rygestop kampagnen. http://stoplinien.dk/

Hjælp til rygestop kampagnen. http://stoplinien.dk/ Hjælp til rygestop kampagnen http://stoplinien.dk/ 17.06.2015 FORMÅL OG MÅLGRUPPE FORMÅL At oplyse om mulighederne for gratis rådgivning At oplyse om at der er højere succesrate med hjælp Oplyse om fordele

Læs mere

TALEPAPIR. Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AO og AP om rygnings udbredelse 27. september 2016

TALEPAPIR. Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AO og AP om rygnings udbredelse 27. september 2016 Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1029 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Sundheds- og ældreministerens tale til samråd AO og AP om rygnings udbredelse 27.

Læs mere

Når folk ikke kommer af sig selv - succes med proaktiv rekruttering til rygestop på Sydlangeland - i regi af projekt Nærvær i Nærmiljøet ( )

Når folk ikke kommer af sig selv - succes med proaktiv rekruttering til rygestop på Sydlangeland - i regi af projekt Nærvær i Nærmiljøet ( ) Når folk ikke kommer af sig selv - succes med proaktiv rekruttering til rygestop på Sydlangeland - i regi af projekt Nærvær i Nærmiljøet (2010-2014) - Baggrund for projektet Sundhedsudfordringer på Sydlangeland:

Læs mere

STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI FLERE RØGFRIE MILJØER OG FÆRRE RYGERE

STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI FLERE RØGFRIE MILJØER OG FÆRRE RYGERE STRATEGI 2014-2018 VARDE KOMMUNE STRATEGI FLERE RØGFRIE MILJØER OG FÆRRE RYGERE RØGFRI KOMMUNE 2018 Strategi for flere røgfrie miljøer og færre rygere er en strategi under Sundhedspolitikken 2014-2018.

Læs mere

Kommissorium Projekt rygestoprådgiver

Kommissorium Projekt rygestoprådgiver Kommissorium Projekt rygestoprådgiver Vejen er en kommune i bevægelse, der i fællesskab med borgeren skaber rammer for trivsel, der bidrager til så mange gode leveår som muligt. Baggrund Temaplanen for

Læs mere

Handle plan for indsatser under budget 2017

Handle plan for indsatser under budget 2017 Handle plan for indsatser under budget 2017 Indsatsområde Daglige rygere i befolkningen Rygestoptilbud Fagområder Sundhed Ældreområdet Arbejdsmarkedsafdelingen -Kompetencecentret Relevante fremtidige samarbejdsområder

Læs mere

Sagsnr / Bilag 2 Kravspecifikation. Evaluering af puljen Forstærket indsats overfor storrygere

Sagsnr / Bilag 2 Kravspecifikation. Evaluering af puljen Forstærket indsats overfor storrygere Dato 22. august TRM@dkma.dk Sagsnr. 082193 trm@dkma.dk / 4488 9344 Bilag 2 Kravspecifikation Evaluering af puljen Forstærket indsats overfor storrygere 1 Indholdsfortegnelse 1. Ydelsesbeskrivelse... 3

Læs mere

Partnerskaber Niels Them Kjær

Partnerskaber Niels Them Kjær Partnerskaber Niels Them Kjær Indsæt Tiden flyver kampagnefilm her Hvorfor partnere? Folkelig bevægelse Vi kan mere sammen Fælles vision Antal & kvalitet Inspiration Røgfri Fremtids vision og mål Visionen

Læs mere

RESPEKT en forskningsundersøgelse

RESPEKT en forskningsundersøgelse RESPEKT en forskningsundersøgelse Et rygestoptilbud der er skræddersyet til og bedst muligt vil kunne hjælpe dem der ellers vil bære den tungeste sygdomsbyrde 1. Køkkenpersonale (9054) 2. Portørpersonale

Læs mere

Storrygere Dagligrygere Lejlighedsrygere

Storrygere Dagligrygere Lejlighedsrygere KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT Bilag 1 Fakta om rygning i København Fald i antallet af rygere i København Sundhedsprofilen 13 viser, at 17 % af københavnerne

Læs mere

om hjælp til rygestop hos

om hjælp til rygestop hos Hvordan honorere ønsket om hjælp til rygestop hos rygere med psykisk lidelse? Projekt Forstærket indsats over for storrygere i Vestklyngen Projektleder Mia Lundquist milj@struer.dk, 40 87 91 17 Projekt

Læs mere

Vil du være røgfri? 3. udgave. August 2012

Vil du være røgfri? 3. udgave. August 2012 Vil du være røgfri? 3. udgave. August 2012 VIL DU HAVE HJÆLP TIL AT BLIVE RØGFRI? I Region Midtjylland findes der flere muligheder for at få gratis hjælp til at blive røgfri. Denne pjece giver dig et overblik

Læs mere

Temarapport om røg. i Aalborg Kommune. - Status på aktiviteter og indsatser på røgområdet 2015

Temarapport om røg. i Aalborg Kommune. - Status på aktiviteter og indsatser på røgområdet 2015 Temarapport om røg i Aalborg Kommune - Status på aktiviteter og indsatser på røgområdet 2015 Maj 2015 Indhold Formål...3 Status i Aalborg Komune...3 Lovgivning og særregler i Aalborg Kommune...6 Forebyggelsespakken

Læs mere

Sundhedsindsats i boligområder.

Sundhedsindsats i boligområder. Punkt 5. Sundhedsindsats i boligområder. 2014-14947. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at der etableres et team til en forstærket sundhedsindsats i

Læs mere

En enkel indsats, der giver mere social lighed i sundhed

En enkel indsats, der giver mere social lighed i sundhed Projekt Forstærket indsats overfor storrygere i Vestklyngen En enkel indsats, der giver mere social lighed i sundhed Rygning er dén risikofaktor, som bidrager mest til sygdomsbyrden - og mest til den sociale

Læs mere

Røgfrit Skanderborg 2025 Status på forandring og sundhedsplan Kultur- og sundhedsudvalget 9. November 2017 Sundhedsfremmechef Malene Herbsleb

Røgfrit Skanderborg 2025 Status på forandring og sundhedsplan Kultur- og sundhedsudvalget 9. November 2017 Sundhedsfremmechef Malene Herbsleb Status på forandring og sundhedsplan 16-18 Kultur- og sundhedsudvalget 9. November 2017 Sundhedsfremmechef Malene Herbsleb Det visionære mål: andel af dagligrygere reduceres til 4 % i 2025 Langsigtet fokus

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål om røgfri arbejdstid (FAQ) Indhold

Ofte stillede spørgsmål om røgfri arbejdstid (FAQ) Indhold Ofte stillede spørgsmål om røgfri arbejdstid (FAQ) Indhold Hvad er røgfri arbejdstid?... 1 Hvem har bestemt, at Ishøj Kommune skal være røgfri?... 1 Hvorfor skal Ishøj Kommune være røgfri?... 1 Hvornår

Læs mere

Roadshow om tobaksforebyggelse En tobaksforebyggende indsats på Nørrebro og Bispebjerg

Roadshow om tobaksforebyggelse En tobaksforebyggende indsats på Nørrebro og Bispebjerg Roadshow om tobaksforebyggelse En tobaksforebyggende indsats på Nørrebro og Bispebjerg Endokrinologisk Amb. 02.06.2014 Anne Kristine Van der Zaag, sygeplejerske Lisbeth Jul Olsen, sygeplejerske Forebyggelsescenter

Læs mere

Behandling af tobaksafhængighed - anbefalinger til en styrket klinisk praksis

Behandling af tobaksafhængighed - anbefalinger til en styrket klinisk praksis Behandling af tobaksafhængighed - anbefalinger til en styrket klinisk praksis Jørgen Falk Chefkonsulent Temamøde om tobak og alkohol, Middelfart 25. oktober 2011 Disposition Udviklingen i rygevaner Beskrivelse

Læs mere

Skema 2: beskrivelsesskema for indsatsen Forstærket indsats over for storrygere. Sønderjylland knækker tobakken sammen

Skema 2: beskrivelsesskema for indsatsen Forstærket indsats over for storrygere. Sønderjylland knækker tobakken sammen 1. Indsatsens titel: Skema 2: beskrivelsesskema for indsatsen Forstærket indsats over for storrygere Sønderjylland knækker tobakken sammen 2. 3. Baggrund og vision for indsatsen: Overordnet mål herunder

Læs mere

Orientering om Sundhedsstyrelsens reviderede forebyggelsespakker

Orientering om Sundhedsstyrelsens reviderede forebyggelsespakker Sundheds- og Kulturudvalget Punkt 5. Orientering om Sundhedsstyrelsens reviderede forebyggelsespakker 2018-037484 Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering

Læs mere

PERSPEKTIVER PÅ PARTNERSKABER

PERSPEKTIVER PÅ PARTNERSKABER PERSPEKTIVER PÅ PARTNERSKABER V/ LISBETH HOLM OLSEN, CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS Partnerskaber Et partnerskab er en tillidsbaseret aftale af en hvis varighed mellem to eller flere organisationer,

Læs mere

VBA-gruppens arbejde. Gode måder at rekruttere borgere til kommunale sundhedstilbud og introduktion til VBA-metoden

VBA-gruppens arbejde. Gode måder at rekruttere borgere til kommunale sundhedstilbud og introduktion til VBA-metoden VBA-gruppens arbejde Gode måder at rekruttere borgere til kommunale sundhedstilbud og introduktion til VBA-metoden Program Rekruttering til rygestop To præmisser En skabelon til 4 rekrutteringsmetoder

Læs mere

Sundhedsplan Realisering af sundhedspolitikken - 2. status

Sundhedsplan Realisering af sundhedspolitikken - 2. status Sundhedsplan 2016-2018 - Realisering af sundhedspolitikken - 2. status Kultur- og Sundhedsudvalget 9. november 2017 Sundhedsfremmechef Malene Herbsleb Sundhedsplan 2016-2018 Disposition Status på indsatser

Læs mere

Ledelsesinformation Center for Sundhed og Ældre

Ledelsesinformation Center for Sundhed og Ældre Ledelsesinformation Center for Sundhed og Ældre Ledelsesinformation i dette materiale belyser udvalgte nøgletal og procesindikatorer på følgende områder: De nationale mål for sundhedsvæsnet Nøgletal på

Læs mere

Økonomisk belønning ved rygestop Rigere uden røg

Økonomisk belønning ved rygestop Rigere uden røg Økonomisk belønning ved rygestop Rigere uden røg Hvad er afprøvet? 21 lodtrækningsstudier De fleste studier: arbejdspladser; 10 i klinikker Belønning: o Lotterisedler, penge, vouchers til supermarkeder,

Læs mere

Skriftlig orientering

Skriftlig orientering Region Midtjylland Sundhed 29. maj 2019 /SUSSOR Skriftlig orientering til Sundhedsstyregruppen 29. maj 2019 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Skriftlig orientering til Sundhedsstyregruppen 1 1 1-01-72-30-17

Læs mere

Udmøntning af Storrygerpuljen del af Regeringens Sundhedspolitiske udspil Mere borger, mindre patient et stærkt fælles sundhedsvæsen

Udmøntning af Storrygerpuljen del af Regeringens Sundhedspolitiske udspil Mere borger, mindre patient et stærkt fælles sundhedsvæsen Den 28. april 2014 Udmøntning af Storrygerpuljen 2014 2017 - del af Regeringens Sundhedspolitiske udspil Mere borger, mindre patient et stærkt fælles sundhedsvæsen Patientforeninger, sygdomsbekæmpende

Læs mere

Henvisning til rygestop fra hospitaler -med VeryBrief Advice

Henvisning til rygestop fra hospitaler -med VeryBrief Advice Henvisning til rygestop fra hospitaler -med VeryBrief Advice Lene Stokholm Jensen Forstærket indsats overfor storrygere i Vestklyngen Mobil 40 87 91 17 / mail lsj@struer.dk Forstærket indsats overfor storrygere

Læs mere

Evaluering af puljen Forstærket indsats over for storrygere MIDTVEJSEVALUERING UDARBEJDET AF OXFORD RESEARCH FOR SUNDHEDSSTYRELSEN

Evaluering af puljen Forstærket indsats over for storrygere MIDTVEJSEVALUERING UDARBEJDET AF OXFORD RESEARCH FOR SUNDHEDSSTYRELSEN Evaluering af puljen Forstærket indsats over for storrygere MIDTVEJSEVALUERING UDARBEJDET AF OXFORD RESEARCH FOR SUNDHEDSSTYRELSEN 2016 Evaluering af puljen Forstærket indsats over for storrygere - midtvejsevaluering

Læs mere

Historisk tilbageblik og visionært

Historisk tilbageblik og visionært 10 år med forebyggelse i kommunerne Historisk tilbageblik og visionært fremsyn Astrid Blom, Sundhedsstyrelsen og Jørgen Falk, tidligere Sundhedsstyrelsen Vores disposition Milepæle i den tobaksforebyggende

Læs mere

Hvordan kan sundhedsprofilerne bruges i forebyggelsesarbejdet?

Hvordan kan sundhedsprofilerne bruges i forebyggelsesarbejdet? Hvordan kan sundhedsprofilerne bruges i forebyggelsesarbejdet? KONFERENCE OM SUNDHEDSPROFIL 2013 Region Nordjylland og de nordjyske kommuner, 17. marts 2014 Tine Curtis, centerchef Adj. professor, Syddansk

Læs mere

Kommunernes arbejde med implementering af forebyggelsespakken om tobak

Kommunernes arbejde med implementering af forebyggelsespakken om tobak Kommunernes arbejde med implementering af forebyggelsespakken om tobak Knudshoved 15.6. 2015 Center for Forebyggelse i praksis. Konsulent Lisbeth Holm Olsen llo@kl.dk o Center for Forebyggelse i praksis

Læs mere

Visionen monitoreres via Sundhedsprofilen, og det faglige grundlag er Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker på tobaksområdet.

Visionen monitoreres via Sundhedsprofilen, og det faglige grundlag er Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker på tobaksområdet. KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT 6. februar 2019 Bilag 1 Røgfrit København 2025 aktiviteter og erfaringer Københavns Borgerrepræsentation vedtog i 2012 visionen

Læs mere

Vejledning om røgfri arbejdstid i Skanderborg Kommune Dato 23. februar 2019

Vejledning om røgfri arbejdstid i Skanderborg Kommune Dato 23. februar 2019 Bilag 3 Vejledning om røgfri arbejdstid i Skanderborg Kommune Dato 23. februar 2019 Din reference Helle Vestergaard Ibsen Tlf: +4530542705 Spørgsmål Hvorfor vil Skanderborg Kommune indføre røgfri arbejdstid?

Læs mere

KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER?

KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER? KAN MAN TALE SIG TIL ET LIV UDEN CIGARETTER? Læs hvad andre rygestoppere fortæller om den hjælp, de fik fra STOPLINIEN. GRATIS RÅDGIVNING 80 31 31 31 t godt ummer til n røgfri remtid: 0 31 31 31 Når du

Læs mere

OVERSIGT EKSTERNT FINANSIEREDE PROJEKTER SUNDHEDSOMRÅDET - FEBRUAR 2013

OVERSIGT EKSTERNT FINANSIEREDE PROJEKTER SUNDHEDSOMRÅDET - FEBRUAR 2013 OVERSIGT EKSTERNT FINANSIEREDE PROJEKTER SUNDHEDSOMRÅDET - FEBRUAR 2013 1 Projekttitel Glade børn børns trivsel i udsatte familier med overvægt og andre sundhedsrisici Det overordnede mål er to-delt: 1)

Læs mere

Sundhedsprofil 2017 Sundhedspolitik

Sundhedsprofil 2017 Sundhedspolitik Sundhedsprofil 2017 Sundhedspolitik 2016-2019 V. Centerchef Ulla Callesen Sundheds- og Omsorgscentret Tirsdag den 25. september 2018 Den kommende time Resultater fra sundhedsprofilen Sundhedspolitikken

Læs mere

Birgitte Buhl Nielsen Sundhedskoordinator på tobaksområdet Onsdag d. 27. nov Kolding Kommune

Birgitte Buhl Nielsen Sundhedskoordinator på tobaksområdet Onsdag d. 27. nov Kolding Kommune Birgitte Buhl Nielsen Sundhedskoordinator på tobaksområdet Onsdag d. 27. nov. 2013 Baggrund for projektet 22,3% daglig rygere 87% af meget socialt udsatte ryger. Utilstrækkelig sammenhæng blandt sektorer

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. januar 2009, kl. 12.00. GENERELLE OPLYSNINGER

Ansøgningsfrist 26. januar 2009, kl. 12.00. GENERELLE OPLYSNINGER Velfærdsministeriet 15.75.22.10 Rygeadgang og røgfrit miljø på væresteder (RØG) Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist 26. januar 2009,

Læs mere

Målgruppe: Rygere i Skanderborg Kommune, med særlig fokus på storrygere Unge, potentielle rygere

Målgruppe: Rygere i Skanderborg Kommune, med særlig fokus på storrygere Unge, potentielle rygere Notat Til: Fra: Kultur- og Sundhedsudvalget Beskæftigelse & Sundhed Notat til sagen: 2. status på Sundhedsplan 2015 Der gives status på Tiltag nr. 2.2.: Flere borgere bliver røgfire Tiltag nr. 4.2.: Sundhedssamtaler

Læs mere

Forstærket indsats over for storrygere SLUTEVALUERING

Forstærket indsats over for storrygere SLUTEVALUERING Forstærket indsats over for storrygere 2014-2017 - SLUTEVALUERING 2018 Pulje til Forstærket indsats over for storrygere Evalueringsrapport Sundhedsstyrelsen, 2018 Publikationen kan frit refereres med tydelig

Læs mere

Very Brief Advice Meget kort rådgivning om rygestop. Hvad, hvorfor, hvordan

Very Brief Advice Meget kort rådgivning om rygestop. Hvad, hvorfor, hvordan Very Brief Advice Meget kort rådgivning om rygestop Hvad, hvorfor, hvordan Very Brief Advice Meget kort rådgivning om rygestop, 2017 1. udgave ISBN (trykt version): 978-87-92848-17-8 ISBN (elektronisk

Læs mere

Strategi for Røgfri Fremtid i Esbjerg Kommune På vej mod Røgfri Kommune

Strategi for Røgfri Fremtid i Esbjerg Kommune På vej mod Røgfri Kommune Strategi for Røgfri Fremtid i Esbjerg Kommune 2019-2030 - På vej mod Røgfri Kommune Vi skal forebygge, at unge begynder at ryge Esbjerg Kommune har en høj andel af dagligrygere. Især udviklingen blandt

Læs mere

Sundhed i nærmiljøet

Sundhed i nærmiljøet Sundhed i nærmiljøet Den overordnede historie og 3 delresultater: Gavekort til rygestop et dialogværktøj En indgang til kommunens alkoholtilbud Sundhedsambassadører i hjemmeplejen og i boligområder Helle

Læs mere

Kobling mellem sundhedsprofil og forebyggelsespakker

Kobling mellem sundhedsprofil og forebyggelsespakker Kobling mellem sundhedsprofil og forebyggelsespakker Temadag Region Syddanmark, Middelfart 14. marts 2014 Konsulent Lisbeth Holm Olsen Forebyggelsespakkerne: Et redskab til at nå målene En samling af de

Læs mere

Tjekliste for forebyggelsespakke tobak i Solrød Kommune Bilag C

Tjekliste for forebyggelsespakke tobak i Solrød Kommune Bilag C KOMMNE SOLRØD FOREBYELSE Tjekliste for forebyggelsespakke tobak i Solrød Kommune Bilag C : rundniveau : dviklingsniveau Anbefalinger til kommunerne Niveau Ansvarlig Ja ndervejs 1. Rammer Kommunal tobakspolitik

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget i alt. Udvalgsnotat til budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Tillægsbevillinger

Social- og Sundhedsudvalget i alt. Udvalgsnotat til budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Tillægsbevillinger Social- og Sundhedsudvalget Udvalgsnotat til budgetopfølgning pr. 31. marts Tillægsbevillinger Social- og Sundhedsudvalget i alt -453.000 kr. På Social- og Sundhedsudvalgets område forventes der samlet

Læs mere

Hovedpointer fra erfaringsopsamling SUNDHED I NÆRMILJØET 2011-14

Hovedpointer fra erfaringsopsamling SUNDHED I NÆRMILJØET 2011-14 Hovedpointer fra erfaringsopsamling SUNDHED I NÆRMILJØET 2011-14 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Oktober 2014 Resume Der blev i budget 2011 afsat 4 mio. i 2011 og 5 mio. om året fra

Læs mere

Orientering om KL's udspil om sundhedsfremme og forebyggelse

Orientering om KL's udspil om sundhedsfremme og forebyggelse Punkt 4. Orientering om KL's udspil om sundhedsfremme og forebyggelse 2018-007141 Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering KL's udspil om sundhedsfremme

Læs mere

Notat til sagen: Sundhedsplan status Til Kultur- og Sundhedsudvalget fra Beskæftigelse & Sundhed

Notat til sagen: Sundhedsplan status Til Kultur- og Sundhedsudvalget fra Beskæftigelse & Sundhed Notat til sagen: Sundhedsplan 2015-1. status Til Kultur- og Sundhedsudvalget fra Beskæftigelse & Sundhed Beskæftigelse og Sundhed Nr. 2.2. FLERE BORGERE BLIVER RØGFRIE Rygere i Skanderborg Kommune, med

Læs mere

Orientering om 3 nye indsatser og et event i Forebyggelsesenheden

Orientering om 3 nye indsatser og et event i Forebyggelsesenheden SOCIAL OG SUNDHED Dato: 25. august 2017 Tlf. dir.: 4477 2693 E-mail: cho@balk.dk Kontakt: Camilla Hoelstad Holm Sagsid: 29.09.00-A00-9-17 Orientering om 3 nye indsatser og et event i Forebyggelsesenheden

Læs mere

Sammen forebygger vi bedst

Sammen forebygger vi bedst Sammen forebygger vi bedst Sundhedsprofilen 2017 viser, at danskernes sundhed og trivsel er blevet dårligere. Det er et fælles ansvar. Apotekerne er, som en del af det nære og sammenhængende sundhedsvæsen,

Læs mere

NOTAT. 28. august /7822

NOTAT. 28. august /7822 NOTAT Udvikling og Administration Status på implementering af KKR-mål for sundhed I dette bilag fremgår status på implementering af de tre KKR-mål for sundhed samt udviklingsmålene i Glostrup Kommune.

Læs mere

1 Kultur- og Sundhedsudvalget

1 Kultur- og Sundhedsudvalget 1 Kultur- og Sundhedsudvalget Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse 1.1 Strategi for sundhedsindsats for flygtninge og indvandrere Der skal udvikles en administrativ strategi for, hvordan en

Læs mere

Bliv en vinder uden tobak. Oplæg til fælles indsats om forebyggelse af rygning og rygestop for unge på Vestegnen og Sydamager

Bliv en vinder uden tobak. Oplæg til fælles indsats om forebyggelse af rygning og rygestop for unge på Vestegnen og Sydamager Bliv en vinder uden tobak Oplæg til fælles indsats om forebyggelse af rygning og rygestop for unge på Vestegnen og Sydamager Færre 15-årige ryger 15-årige, der ryger dagligt, ugentligt eller sjældnere,

Læs mere

Rygestopintervention, Horsens Kommune vs. Skanderborg Kommune

Rygestopintervention, Horsens Kommune vs. Skanderborg Kommune Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Ulla Hjorth Sagsnr. 29.09.04-P20-1-15 Dato: 31.5.2017 NOTAT Rygestopintervention, Horsens Kommune vs. Skanderborg Kommune Velfærds- og Sundhedsudvalget

Læs mere

Rygestop i almen praksis Kursus, internetbaseret program eller samtale

Rygestop i almen praksis Kursus, internetbaseret program eller samtale Rygestop i almen praksis Kursus, internetbaseret program eller samtale en medicinsk teknologivurdering Sammenfatning 2009 Medicinsk Teknologivurdering puljeprojekter 2009; 9(2) Rygestop i almen praksis

Læs mere

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse. Ved Niels Them Kjær, Camilla Freltoft Junge og Karin Mejding

Nyt fra Kræftens Bekæmpelse. Ved Niels Them Kjær, Camilla Freltoft Junge og Karin Mejding Nyt fra Kræftens Bekæmpelse Ved Niels Them Kjær, Camilla Freltoft Junge og Karin Mejding Røgfri Fremtid Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden lancerer i 2017 partnerskabet Røgfri Fremtid, som skal bidrage

Læs mere

Anvendelse af sundhedsprofilen i forebyggelsesarbejdet

Anvendelse af sundhedsprofilen i forebyggelsesarbejdet Anvendelse af sundhedsprofilen i forebyggelsesarbejdet Lancering af sundhedsprofil 2013, Region Syddanmark, Vejle, 6. marts 2014 Lisbeth Holm Olsen Sundhedspolitik et flagskib for nyt byråd Nationale mål

Læs mere

Indledning Læsevejledning

Indledning Læsevejledning 1 Indledning Mariagerfjord Kommunes Sundhedspolitik fastslår, at Mariagerfjord arbejder på at skabe rammer og vilkår for det gode liv. Det gode liv handler om et godt helbred, psykisk velvære, gode relationer

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Idræt og Sundhedsudvalget Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde 47: Idræt og Sundhed...4 47AU2019-001 HGI Gymnastik/Trampolin tilskud til fortsat benyttelse af Trollesmindehallen...4 47AU2019-002

Læs mere

Udbudsbetingelser og kravspecifikationer inden for rammerne af et nationalt udbud med en maksimal beløbsramme på kr. ekskl.

Udbudsbetingelser og kravspecifikationer inden for rammerne af et nationalt udbud med en maksimal beløbsramme på kr. ekskl. 13. august 2013 Udbudsbetingelser og kravspecifikationer inden for rammerne af et nationalt udbud med en maksimal beløbsramme på 500.000 kr. ekskl. moms Der ønskes en analyse af, hvordan STOPLINIEN kan

Læs mere

Skema 2: beskrivelsesskema for indsatsen Forstærket indsats over for storrygere

Skema 2: beskrivelsesskema for indsatsen Forstærket indsats over for storrygere Skema 2: beskrivelsesskema for indsatsen Forstærket indsats over for storrygere 1. Indsatsens titel: Forstærket indsats over for storrygere i Vestklyngen 2. Baggrund og vision for indsatsen: 3. Overordnet

Læs mere

Internt fokus på rygestop Erfaringer fra Forebyggelsescenter Nørrebro

Internt fokus på rygestop Erfaringer fra Forebyggelsescenter Nørrebro Internt fokus på rygestop Erfaringer fra Forebyggelsescenter Nørrebro Projektleder Kira Baun Temadag om tobaksforebyggelse Knudshoved 22/1-2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Sundhed

Læs mere

Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis. Fakta om rygning

Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis. Fakta om rygning Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis Indhold Hvad er rygning? Hvad betyder rygning for helbredet? Hvordan er danskernes rygevaner? Hvilke konsekvenser har rygning i Danmark? Danskerne

Læs mere

Pulje til medfinansiering af kommunale rygestop- og tobaksforebyggelsesprojekter

Pulje til medfinansiering af kommunale rygestop- og tobaksforebyggelsesprojekter Pulje til medfinansiering af kommunale rygestop- og tobaksforebyggelsesprojekter Ansøgningsskema Ansøgningsskemaet sendes i udfyldt og underskrevet stand til: Frist for indsendelse af ansøgningsskema:

Læs mere

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED

Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Referat Hovedudvalget Arbejdsmiljø og MED Hjørring Kommune 18. juni 2019 Side 1. Mødedato: 18. juni 2019 Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødested: 469 Rådhuset - Røgfri arbejdstid - Opfølgning på mødet med

Læs mere

3.6 Planlægningsområde Syd

3.6 Planlægningsområde Syd 3.6 Planlægningsområde Syd I planlægningsområde Syd indgår kommunerne Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk, de københavnske bydele Amager Vest, Amager

Læs mere

Status på forebyggelsespakkerne. indenfor. Sundhedsudvalgets område

Status på forebyggelsespakkerne. indenfor. Sundhedsudvalgets område Status på forebyggelsespakkerne indenfor s område Kortlægningen er foretaget af Sundhedsafdelingen i efteråret 2015. Indhold Status på forebyggelsespakkerne...2 1) Alkohol...4 2) Fysisk aktivitet...4 3)

Læs mere

Status på forandringer og sundhedsplan november 2016 Sundhedsfremmechef Malene Herbsleb

Status på forandringer og sundhedsplan november 2016 Sundhedsfremmechef Malene Herbsleb Status på forandringer og sundhedsplan 2016-18 3. november 2016 Sundhedsfremmechef Malene Herbsleb Oversigt Forandringer: Sundhedssamtaler på vej til mestring Strategi for sundhedsfremmeindsats for flygtninge

Læs mere

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet.

Færre udnytter muligheden for at gå på efterløn Målt i forhold til alle, der har mulighed for at gå på efterløn, er udnyttelsesgraden faldet. Ældre Sagen september 213 Efterlønsmodtagere Antallet af efterlønsmodtagere falder Fra 27 til 212 er antallet af fuldtids-efterlønsmodtagere 1 faldet fra 138.11 til 13.272 personer svarende til et fald

Læs mere

Monitorering af danskernes rygevaner, 2009, hele stikprøven Overblik over data: Side 1 af 88. år er du. år er du. år er du

Monitorering af danskernes rygevaner, 2009, hele stikprøven Overblik over data: Side 1 af 88. år er du. år er du. år er du Overblik over data: Side 1 af 88 Kvinde Mand 15-19 år 20-29 år 30-39 40-49 år 50-59 år 60-69 år 70 år og Abs % Under 15 år 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15-19 år 395 8 192 8 203 8 395 100 0 0

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse til projekt Få hjælp til rygestop

Aktivitetsbeskrivelse til projekt Få hjælp til rygestop Aktivitetsbeskrivelse til projekt Få hjælp til rygestop Denne aktivitetsbeskrivelse er opdateret juli 2016 efter afslutning af runde 1, og er gældende for runde 2. Projektet leverer aktiviteter på væresteder

Læs mere

Røgfrihed for alle tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte

Røgfrihed for alle tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte Røgfrihed for alle tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte Temamøde om tidlig opsporing, Region Syddanmark 21-03-2012 Tine Curtis, marts 2012 Projekt Røgfrihed for alle Formål: At bidrage til fremadrettet

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et røgfrit Gladsaxe Handleplan

gladsaxe.dk Sammen om et røgfrit Gladsaxe Handleplan gladsaxe.dk Sammen om et røgfrit Gladsaxe Handleplan 2019-2020 1 Sammen om et røgfrit Gladsaxe Med Gladsaxe Kommunes sundhedspolitik ønsker vi, at alle i Gladsaxe skal have de bedste rammer og forudsætninger

Læs mere

Social ulighed i sundhed i Københavns Amt

Social ulighed i sundhed i Københavns Amt Social ulighed i sundhed i Københavns Amt Konference på Amtssygehuset i Herlev "Tidlig varsling af diagnostiske og terapeutiske udviklinger" 8. marts 2001 Søren Klebak Embedslægeinstitutionen for Københavns

Læs mere

Opfølgningsredegørelse på kvalitetskontrakt for Voksen- og Sundhedsservice

Opfølgningsredegørelse på kvalitetskontrakt for Voksen- og Sundhedsservice Kvalitetskontrakt Haderslev Kommune Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 15. marts Sagsident: 10/130 Sagsbehandler: Teis

Læs mere

Udkast til dagsorden for møde den 29. oktober 2018 Røgfri Fremtid i Albertslund

Udkast til dagsorden for møde den 29. oktober 2018 Røgfri Fremtid i Albertslund Udkast til dagsorden for møde den 29. oktober 2018 Røgfri Fremtid i Albertslund 1. Røgfri skoletid - Folkeskoler To elever fra hver skoleklasse vil senere i livet dø på grund af rygning, hvis vi ikke handler.

Læs mere

Inspirationskatalog. Det tobaksforebyggende arbejde i Fredericia Kommune. Fredericia Kommune, maj Side 1 af 16

Inspirationskatalog. Det tobaksforebyggende arbejde i Fredericia Kommune. Fredericia Kommune, maj Side 1 af 16 Inspirationskatalog Det tobaksforebyggende arbejde i Fredericia Kommune Fredericia Kommune, maj 2018 Side 1 af 16 Indledning Sundhedsstyrelsen har med udgangspunkt i WHO s rammekonvention Framework Convention

Læs mere

FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER

FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Aftenskolens foreningsnummer: 67460 FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Projekttitel: It for alle Ansøgers navn: NETOP København Navn på ansvarlig:

Læs mere

Bilag 1. Socialudvalgets handleplan 2019 til implementering af Sundhedspolitik

Bilag 1. Socialudvalgets handleplan 2019 til implementering af Sundhedspolitik Bilag 1 Socialudvalgets handleplan 2019 til implementering af Sundhedspolitik 2019-2022 1 KEND DIN BY INFORMATIONSKAMPAGNE Sundt byliv Sundhed for alle Vi opnår vore mål ved at give målrettet information

Læs mere

Bilag. Aktiviteter i Sundhedshuset

Bilag. Aktiviteter i Sundhedshuset Bilag Aktiviteter i Sundhedshuset Aktiviteter i Sundhedshuset Her er en oversigt over de aktiviteter, der har været igangsat siden åbningen af Sundhedshuset. Patientrettet forebyggelse Aktivitet Beskrivelse

Læs mere