OK18 - Afstemning. Ny urafstemning. Anbefaling. Test Modtager Testvejen Testby Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OK18 - Afstemning. Ny urafstemning. Anbefaling. Test Modtager Testvejen Testby Danmark"

Transkript

1 Test Modtager Testvejen Testby Danmark OK18 - Afstemning Ny urafstemning Anbefaling En tak fra Forbundsformanden Det samlede overenskomstresultat Forhandlingsresultatet om arbejdstidsregler, herunder nye pauseregler for lokomotivførere Konflikt Konsekvenser af konflikt Tidsplan Chat med Henrik Horup Yderligere information Din elektroniske stemmeseddel Dansk Jernbaneforbund Søndermarksvej Valby Danmark dj@djf.dk CVR-nr Medlemsnummer: Ny urafstemning Dansk Jernbaneforbund været til fornyet forhandling med KL den 7. juni 2018, da medlemmerne på lokalbanerne stemte klart NEJ ved urafstemningen i maj måned. Emnet for denne forhandling var alene arbejdstidsreglerne, og især pausereglerne for lokomotivførerne. De generelle lønstigninger, stigning i pension, forbedring i forbindelse med fravær af familiemæssige årsager mv., som indgik i anbefalingsbrevet fra maj måned er således uændrede. Indholdet heraf fremgår af bilaget til dette anbefalingsbrev. Anbefaling Forhandlingsresultatet har været til skriftlig høring i Hovedbestyrelsen. En enig Hovedbestyrelse anbefaler, at du stemmer JA til det samlede forhandlingsresultat.

2 Stemmeseddel Du finder din elektroniske stemmeseddel her bemærk, at du stemmer om den samlede aftale; altså de generelle lønstigninger, stigninger i pension, de nye pauseregler m.v.: Du finder din elektroniske stemmeseddel her: KL Linket står også i slutningen af dette brev. Tak fra forbundsformanden Langt om længe fik vi brudt den mur, som KL og arbejdsgiverne havde dannet om pausereglerne. Vi er blevet afvist ved flere overenskomstfornyelser. Men nu er muren brudt, og betydelige forbedringer er opnået ved første hul i muren. At arbejdstidsreglerne skulle åbnes, passede på ingen måde KL og arbejdsgiverne, men de var godt klar over, at der skulle forbedringer til, hvis de ville undgå konflikt fra den 11. juni Der skal lyde en stor TAK til Jer medlemmer. I stod fast på aftalen om, at vi skulle gå hele vejen for at få ændret pausereglerne. Det viste I gennem det meget markante NEJ ved urafstemningen i maj, hvor der ikke indgik forbedringer af pausereglerne. Det gav os et stærkt mandat i forhandlingerne. Dette forløb har vist, at hvis vi kæmper længe nok og tør gå imod presset fra alle sider, og vi står sammen, og vi kan vise, at medlemmerne er bag os, kan vi forandre. Det er derfor også mit håb, at I igen vil demonstrere sammenhold og handlekraft med et klart ja til resultatet. Vi har ikke fået alt, men vi har fået meget af det, vi ønskede os. Sådan må det være i en forhandling. Jeg er stolt og glad for resultatet uden Jer var det ikke gået. Jeg skylder en stor tak til forhandlingsudvalget særligt repræsentanterne for bane-, lokomotiv-, og togpersonalet. Resultatet er også en konsekvens af det sammenhold, der er på tværs af personalegrupperne. Vi kan forandre meget, når vi står sammen.

3 Det samlede overenskomstresultat Helt overordnet står vi nu med et OK18 forhandlingsresultat for lokalbanerne, som i sin helhed giver pæne generelle lønreguleringer (se bilaget). Vi har hævet pensionen for overenskomstansatte igen, tjenestemændene får en tilsvarende stigning i særligt tillæg, og vi har igen taget endnu et skridt til afvikling af minipensionen (se bilaget). Sidst - men ikke - mindst har vi fået forbedret pausereglerne for lokomotivførerne: Forhandlingsresultatet om arbejdstidsregler, herunder nye pauseregler for lokomotivførere Medarbejderne er blevet styrket i forhandlingerne om ledelsens forslag til ture og turnusser, da fællestillidsrepræsentanten nu også deltager i disse forhandlinger. De nye regler betyder, at pauser på 30 minutter ikke må placeres i starten eller slutningen af en tur. Deles pausen i op til 3 pauser (gælder ture, der er over 6 timer), skal den ene være på mindst 20 minutter, og den må ikke må placeres i starten eller slutningen af en tur. Deles pausen skal pauserne tilsammen udgøre 45 minutter. Der kan fortsat planlægges med 5 minutters pauser. De nye krav til pauselængde og placering af pauserne betyder dog, at pauser på 5 minutter ikke længere kan bruges med det ene formål at overholde kravet om pause ved 5 timers tjeneste - altså den fiktive pause (som i øvrigt indeholdt arbejde i form af førerrumsskift) for at omgås "køre-/hviletid. Ved ture på op til 6 timer kan 30 minutters pausen som i dag deles i 2 uden krav til pausens længde og placering. Vi accepterede dette, da der ofte er tale om korte ture. Pauser skal dog fortsat placeres så formålet med pausen tilgodeses". Dette skal håndteres af tillidsrepræsentanterne i planlægningen af ture og turnusser. Det er nu også slået fast, at førerrumsskift og spadsertid er arbejdsopgaver. Førerrumsskift blev præciseret i begrebet "tekniske tider", mens vi alene kunne få en mundtlig anerkendelse af, at spadsertid også er en arbejdsopgave. Dvs., at pauserne nu skal være reelle. Anerkendelsen var fra virksomhedsdirektørerne, mens KL mente, at spadseretid godt kan indgå i pausen. Pauser må ikke indeholde arbejdsopgaver. Eventuelle problemer om begrebet "arbejdsopgaver" i planlægningsarbejdet, skal håndteres af tillidsrepræsentanterne. Det hører med til billedet, at KL ønskede betaling i form af yderligere fleksibilitet ved at ændre arbejdstidsreglerne, men det fik vi afværget. Ændringerne implementeres løbende - dog senest ved udgangen af 2019.

4 Konflikt Den indgåede aftale mellem KL og Dansk Jernbaneforbund betyder, at de afgivne konfliktvarsler er suspenderet, således at der alene kan iværksættes konflikt efter, at det kan konstateres, at forhandlingsresultatet eventuelt ikke kan godkendes. Hvis afstemningsresultatet også i denne urafstemning bliver nej på lokalbanerne, vil det betyde at den varslede konflikt kan træde i kraft den 30. juni 2018 ved døgnets begyndelse. Følgende vil blive omfattet af en konflikt: Overenskomstansatte lokomotivførere ansat ved Lokaltog A/S og Nordjyske Jernbaner A/S, og som er medlem af Dansk Jernbaneforbund (udtaget af Dansk Jernbaneforbund til strejke). Overenskomstansatte togrevisorer ansat ved Lokaltog A/S og Nordjyske Jernbaner A/S, og som er medlem af Dansk Jernbaneforbund (udtaget af KL til lockout). Tjenestemænd og øvrige overenskomstansatte skal møde på arbejde. Konsekvenser af konflikt Konsekvenserne af denne konflikt er de samme, som ved de tidligere konflikter hvor de væsentligste i kort form skal nævnes her: Ansættelsesforholdet suspenderes (og genoptages efter konfliktens ophør) Man får ikke løn og pension indbetales ikke Anciennitet optjenes ikke Der optjenes ikke ferie og feriefridage Ferie kan ikke holdes efter konflikten er påbegyndt (med mindre ferien er begyndt før konfliktens start) Der kan ikke afspadseres under konflikten Afspadsering, der er begyndt før konflikten starter, afbrydes Man kan ikke deltage i kursus Man kan ikke bruge seniordage, omsorgsdage, barn-syg-dage Man kan ikke være syg med løn under konflikten Tidsplan Onsdag den 13. juni afstemningen begynder Lørdag den 23. juni afstemningen slutter kl Afstemningsresultatet må ifølge aftalen med KL tidligst offentliggøres den 25. juni.

5 Chat med forbundsformanden Det er muligt, at chatte med Henrik Horup ONSDAG AFTEN DEN 13. JUNI MELLEM KLOKKEN på Dansk Jernbaneforbunds facebookside: Yderligere information Snakke med din tillidsrepræsentant Klikke ind her hvor du vil finde en kort omtale af alle hovedelementer i aftalen mellem KL og Forhandlingsfællesskabet Læse hele den underskrevne aftale Boks_materialer/OK18_Samlet_protokol_og_bilag_-_KL.pdf Din elektroniske stemmeseddel Hovedbestyrelsens anbefaling: Stem JA. Du finder din elektroniske stemmeseddel her: Du finder din elektroniske stemmeseddel her: Med venlig hilsen Henrik Horup, Forbundsformand

6 BILAG OK18 - forhandlingsresultatet Kommunernes Landsforening og Forhandlingsfællesskabet har indgået aftale om fornyelse af overenskomster og aftaler for en 3-årig periode fra 1. april 2018 til 31. marts Kommunernes Landsforening (KL) og Dansk Jernbaneforbund har den indgået aftale om udmøntning af organisationsmidler. I forbindelse med forhandlingerne den 7. juni 2018 er der ikke ændret i indholdet i to ovennævnte aftaler. Det følgende er således identisk med det, der indgik i anbefalingsbrevet fra maj Forhandlingsresultatet I det følgende er de væsentligste forhold i forhandlingsresultatet ridset op: Overenskomstperiode Overenskomstperioden er 3-årig og løber dermed frem til udgangen af marts Den økonomiske ramme Den samlede økonomiske ramme udgør 8,1 %. Udover de generelle lønstigninger dækker denne ramme også over andre forbedringer i aftalerne f.eks. forbedringer af pension og af fravær af familiemæssige årsager.

7 Løn Lønstigninger er jævnt fordelt hen over overenskomstperioden. De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden er på 6,82 %, inkl. udmøntning fra reguleringsordningen, der forventes at udgøre 0,72 %. Prisudviklingen skønnes i overenskomstperioden at være 5,08 %. De generelle lønforhøjelser sker på følgende tidspunkter: Generel lønstigning Reguleringsordningen (skøn) I alt 1. april ,10 % 1,10 % 1. oktober ,30 % 0,02 % 1,32 % 1. oktober ,00 % 0,34 % 1,34 % 1. januar ,60 % 1,60 % 1. april ,40 % 0,40 % 1. oktober ,70 % 0,36 % 1,06 % I alt 6,82 % Fravær af familiemæssige årsager Der er forbedringer i bestemmelser om: sorgorlov personkredsen, der har ret til omsorgsdage retten til fravær med løn på grund af fertilitetsbehandling

8 Organisationsmidler KL og Dansk Jernbaneforbund har aftalt, at organisationsmidlerne bruges til at forbedre pensionen for de overenskomstansatte. Pensionen stiger fra 14 % til 14,5 % og minipensionen stiger fra 8,2 % til 8,69 %. For tjenestemændene bruges organisationsmidlerne til at forhøje det særlige tjenestemandstillæg fra 0,5 % til 1 %. Dette træder i kraft pr. 1. april Dertil kommer de nye pauseregler for lokomotivførerne.

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis?

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? I dette notat finder du svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med en varslet konflikt. Hvis du har spørgsmål så kontakt GKF, din FTR eller

Læs mere

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området

Oversigt over resultater ved OK18 - stat, regioner og kommuner. Resultatet af forhandlingerne på KL-området 15. oktober 2018 Oversigt over resultater fra OK18 C.1.4. Evaluering af forhandlingsforløbet i forbindelse med OK18 og drøftelse af de fremadrettede perspektiver Oversigt over resultater ved OK18 - stat,

Læs mere

Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område.

Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område. OK 18 resultatet Overlægeforeningens redegørelse om OK 18 resultatet på det regionale område. Overenskomstforhandlingerne på overlægeområdet blev afsluttet med indgåelse af aftale på det generelle område

Læs mere

Skal jeg strejke, hvis konflikten kommer?

Skal jeg strejke, hvis konflikten kommer? Skal jeg strejke, hvis konflikten kommer? Kære 3F medlem Når fagforbundene forhandler om fornyelse af overenskomster med arbejdsgiverforeningerne, kan det ende med, at medlemmerne skal i strejke. Forhandlingerne

Læs mere

Skal jeg strejke, hvis konflikten kommer?

Skal jeg strejke, hvis konflikten kommer? Skal jeg strejke, hvis konflikten kommer? SKAL JEG STREJKE, HVIS KONFLIKTEN KOMMER? Kære 3F medlem Når fagforbundene forhandler om fornyelse af overenskomster med arbejdsgiverforeningerne, kan det ende

Læs mere

OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse

OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse OK 18-resultat - Yngre Lægers redegørelse Læs her Yngre Lægers redegørelse om OK 18-resultatet. Yngre Lægers medlemmer er ansat på tre forskellige overenskomstområder regionerne, staten og kommunerne.

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Regioner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Regioner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Regioner Teknisk gennemgang Regioner 5 Regioner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

FRIE GRUNDSKOLER FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN

FRIE GRUNDSKOLER FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN FRIE GRUNDSKOLER FORHANDLINGSRESULTAT 2018-2021 URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN 1 // 5 BUPL s hovedbestyrelse anbefaler, at du stemmer ja til OK-18 på frie grundskoler Forløbet omkring OK-18 har på mange

Læs mere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere

Djøf Gothersgade København K Telefon: djoef.dk. Teknisk gennemgang. Kommuner. Tænk længere Djøf Gothersgade 133 1123 København K Telefon: 3395 9700 djoef.dk Teknisk gennemgang Kommuner Tænk længere 4 Teknisk gennemgang Kommuner Teknisk gennemgang Kommuner 5 Kommuner Indhold Indledning 6 Rammen

Læs mere

LPnyt nr. 2018:01 Forlig med Forhandlingsfællesskabet 2018

LPnyt nr. 2018:01 Forlig med Forhandlingsfællesskabet 2018 LPnyt nr. 2018:01 Forlig med Forhandlingsfællesskabet 2018 Indholdsfortegnelse Resumé... 2 Indhold... 2 Løn generelt... 2 Generelle lønstigninger... 2 Reguleringsordningen... 2 Økonomien ved organisationsforhandlingerne...

Læs mere

STEM OG BESTEM. Ansatte i kommuner

STEM OG BESTEM. Ansatte i kommuner Ansatte i kommuner Rengøringsassistenter Ikke-faglærte lønarbejdere, der arbejder i køkken og med rengøring Erhvervsuddannede serviceassistenter og rengøringsteknikere. STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST

Læs mere

PRIVATE DAGINSTITUTIONER FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN

PRIVATE DAGINSTITUTIONER FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN PRIVATE DAGINSTITUTIONER FORHANDLINGSRESULTAT 2018-2021 URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN 1 // 5 BUPL s hovedbestyrelse anbefaler et JA til de 6 forhandlingsresultater, der er opnået for private daginstitutioner

Læs mere

Ansatte i kommuner. Omsorgsmedhjælpere Pædagogiske assistenter Handicapledsagere. STEM OG BESTEM

Ansatte i kommuner. Omsorgsmedhjælpere Pædagogiske assistenter Handicapledsagere. STEM OG BESTEM Ansatte i kommuner Omsorgsmedhjælpere Pædagogiske assistenter Handicapledsagere. STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været lange og udfordrende. Vi gik ind

Læs mere

Lager- og Handelsarbejdere i hovedstaden 3F København STEM OG BESTEM

Lager- og Handelsarbejdere i hovedstaden 3F København STEM OG BESTEM Lager- og Handelsarbejdere i hovedstaden 3F København STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været lange og udfordrende. Vi gik ind i forhandlingerne med en

Læs mere

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt?

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? IDA er i fuld gang med at forhandle de offentlige overenskomster. Ved fornyelse af enhver overenskomst er der altid en risiko for konflikt. Denne vejledning

Læs mere

I

I Relevante resultater fra OK18 på det offentlige område Der foreligger nu et forhandlingsresultat for de offentlige overenskomstforhandlinger i 2018 (OK18). Resultaterne har været til (ur)afstemning, og

Læs mere

Ansatte i staten. Teknisk personale ved Det Kongelige Teater STEM OG BESTEM

Ansatte i staten. Teknisk personale ved Det Kongelige Teater STEM OG BESTEM Ansatte i staten Teknisk personale ved Det Kongelige Teater STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været lange og udfordrende. Vi gik ind i forhandlingerne med

Læs mere

OK18 Hvis konflikten kommer

OK18 Hvis konflikten kommer FORBUND OK18 Hvis konflikten kommer Konflikt-tjek for tillidsrepræsentanter Indhold FOA i konflikt? 3 Overenskomstmæssige konflikter 4 Afstemningsregler 10 OK18 12 Tidsplan OK18 14 Hvis konflikten kommer?

Læs mere

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger

Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Gennemgang af OK11-resultatet Hovedresultaterne fra de netop afsluttede 2011-overenskomstforhandlinger Materiale til vejledende urafstemning Bibliotekarforbundet, marts 2011 Indledning Til brug for den

Læs mere

OK-18 Forlig - KL. Forhandlingsfællesskabet

OK-18 Forlig - KL. Forhandlingsfællesskabet Forlig - KL Forhandlingsfællesskabet Forbedring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden udgør 6,82 % incl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i

Læs mere

Test din viden om overenskomst Svargennemgang. Kommentar

Test din viden om overenskomst Svargennemgang. Kommentar SVARENE Eventuelle sorte prikker ud for svarmulighederne skal I se bort fra. De betyder ikke noget i printudgaven her. Side 1 af 11 Du er omfattet af en overenskomst, der gælder for dit arbejdsområde.

Læs mere

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis?

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? I denne guide finder du svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med en varslet konflikt og lockout. Hvis du har spørgsmål så kontakt GKF,

Læs mere

Rengøringsassistenter m.fl. Erhvervsuddannede serviceassistenter, ufaglærte serviceassistenter Servicemedarbejdere/-assistenter ved visse sygehuse.

Rengøringsassistenter m.fl. Erhvervsuddannede serviceassistenter, ufaglærte serviceassistenter Servicemedarbejdere/-assistenter ved visse sygehuse. Ansatte i regioner Rengøringsassistenter m.fl. Erhvervsuddannede serviceassistenter, ufaglærte serviceassistenter Servicemedarbejdere/-assistenter ved visse sygehuse. STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST

Læs mere

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU 1 Indholdsfortegnelse 3 5 6 7 8 9 9 10 Overenskomstresultatet for 2015 Løn Minipension Styrket lokalt samarbejde Bedre

Læs mere

3. PENSION Pensionsbidrag forhøjes pr. 1. april 2019 med 0,42 % fra 18,98 % til 19,40 %.

3. PENSION Pensionsbidrag forhøjes pr. 1. april 2019 med 0,42 % fra 18,98 % til 19,40 %. KL Dansk Journalistforbund SAG-2017-04738 Tid: Den 3. maj 2018, kl. 13:30 Sted: I

Læs mere

Ansatte i staten. Rengøringsassistenter, specialarbejdere og visse erhvervsuddannede m.fl. Fagligt uddannet køkkenpersonale STEM OG BESTEM

Ansatte i staten. Rengøringsassistenter, specialarbejdere og visse erhvervsuddannede m.fl. Fagligt uddannet køkkenpersonale STEM OG BESTEM Ansatte i staten Rengøringsassistenter, specialarbejdere og visse erhvervsuddannede m.fl. Fagligt uddannet køkkenpersonale STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18

Læs mere

Ansatte i staten. Håndværkere Ingeniørassistenter m.fl. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Koefoeds Skole STEM OG BESTEM

Ansatte i staten. Håndværkere Ingeniørassistenter m.fl. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Koefoeds Skole STEM OG BESTEM Ansatte i staten Håndværkere Ingeniørassistenter m.fl. Værkstedsassistenter og værkstedsledere ved Koefoeds Skole STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været

Læs mere

OK-18 Forlig - RLTN. Forhandlingsfællesskabet

OK-18 Forlig - RLTN. Forhandlingsfællesskabet Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet Forbedring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden udgør 6,81% incl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i

Læs mere

OK-08 Hvis konflikten kommer

OK-08 Hvis konflikten kommer F O A F A G O G A R B E J D E OK-08 Hvis konflikten kommer Konflikt-tjek for tillidsrepræsentanter Indholdsfortegnelse FOA i konflikt? 3 Overenskomstmæssige konflikter 4 Konflikter i forbindelse med OK-forhandlinger

Læs mere

Informationsmøde om evt. kommende konflikt

Informationsmøde om evt. kommende konflikt Informationsmøde om evt. kommende konflikt OK 2018: Din nye overenskomst Overenskomstforhandlingerne er brudt sammen, og Forligsinstitutionen mægler nu mellem parterne. FOA har varslet strejke med start

Læs mere

Ansatte i kommuner. Specialarbejere, gartnere Tekniske servicemedarbejdere/ledere Håndværkere Cater og smørrebrødsjomfru.

Ansatte i kommuner. Specialarbejere, gartnere Tekniske servicemedarbejdere/ledere Håndværkere Cater og smørrebrødsjomfru. Ansatte i kommuner Specialarbejere, gartnere Tekniske servicemedarbejdere/ledere Håndværkere Cater og smørrebrødsjomfru. STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på RLTN s område. Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 28. april 2018 17-0310.5 Hovedelementerne i forliget på RLTN s område Den 28. april 2018 er der opnået enighed mellem RLTN og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst 3F Industri Stem om din nye overenskomst TRÆ/MØBEL, PIANO/ORGEL 2017-2020 3F Industrigruppen forhandler din overenskomst Kære medlem Urafstemning om nye overenskomster 2017-20 Træ/Møbel side 4 Industri/Træ/Møbel

Læs mere

Ansatte i regioner. Omsorgsmedhjælpere og pædagogiske assistenter STEM OG BESTEM

Ansatte i regioner. Omsorgsmedhjælpere og pædagogiske assistenter STEM OG BESTEM Ansatte i regioner Omsorgsmedhjælpere og pædagogiske assistenter STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været lange og udfordrende. Vi gik ind i forhandlingerne

Læs mere

OK 2018-resultatet for kommunalt og regionalt ansatte

OK 2018-resultatet for kommunalt og regionalt ansatte OK 2018-resultatet for kommunalt og regionalt ansatte Her får du en oversigt over overenskomstresultaterne på det kommunale og regionale område. Oversigten indeholder både de generelle OK-resultater samt

Læs mere

OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område

OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område OK 2018 det samlede overblik over aftalerne på det kommunale område Aftalerne på det kommunale område er nu i hus. Forlig og forhandlingsprotokoller er nu forhandlet på plads. Der er tale om et 3-årigt

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 INDEN FOR DANSK JOURNALISTFORBUNDS FORHANDLINGSOMRÅDE

FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 INDEN FOR DANSK JOURNALISTFORBUNDS FORHANDLINGSOMRÅDE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS OG TAKSTNÆVN DANSK JOURNALISTFORBUND FORHANDLINGSPROTOKOL VEDRØRENDE FORNYELSE AF OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 INDEN FOR DANSK JOURNALISTFORBUNDS FORHANDLINGSOMRÅDE Side 2

Læs mere

STEM OG BESTEM. Ansatte i staten

STEM OG BESTEM. Ansatte i staten Ansatte i staten Landbrugsarbejdere, gartneriarbejdere, gartnere og forsøgsmedarbejdere Gravermedhjælpere på landsbykirkegårde Skov- og naturteknikere m.fl i Naturstyrelsen STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY

Læs mere

Kildeparken 16. april #EnLøsningForAlle (klik på linket)

Kildeparken 16. april #EnLøsningForAlle (klik på linket) OK18 1 Kildeparken 16. april 2018 #EnLøsningForAlle (klik på linket) 2 Tiden frem til i dag Et forlig og ikke en mæglingsskitse! 3 Tiden frem til i dag Lokal opbakning til forhandlingerne! Listen af aktiviteter

Læs mere

2 OK 2018 RESULTATER DET SAMLEDE RESULTAT PÅ DET KOMMUNALE OG REGIONALE OMRÅDE 3

2 OK 2018 RESULTATER DET SAMLEDE RESULTAT PÅ DET KOMMUNALE OG REGIONALE OMRÅDE 3 2 OK 2018 RESULTATER INDHOLD DET SAMLEDE RESULTAT PÅ DET KOMMUNALE OG REGIONALE OMRÅDE 3 FÆLLES FOR BÅDE DET REGIONALE OG DET KOMMUNALE OMRÅDE 3 Reallønsfremgang 3 Parallelitet med det private 3 Lavtløns-

Læs mere

Urafstemning OK18 Stat

Urafstemning OK18 Stat Urafstemning OK18 Stat Et godt og solidarisk resultat Der har været et enestående sammenhold i fagbevægelsen ved OK18 mellem regionale, kommunale og statslige lønmodtagere. Et sammenhold der har betydet,

Læs mere

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018

Orienteringsmøde om OK18-resultatet. xx xx.xx.2018 Orienteringsmøde om OK18-resultatet xx xx.xx.2018 Disposition 1. Sammenfatning af CFU-resultatet 2018 2. Hvad så nu den nærmeste fremtid? 3. Ordet er frit 4. Tak for nu Et lille flashback til tiden før

Læs mere

Forlig på KL og RLTN

Forlig på KL og RLTN Forlig på KL og RLTN Lønstigninger De samlede lønstigninger i overenskomst-perioden udgør 6, 82 % incl. udmøntning fra reguleringsordningen - KL De samlede lønstigninger i overenskomst-perioden udgør 6,81

Læs mere

Ansatte i regioner. Specialarbejdere, gartnere Håndværkere Catere og smørrebrødsjomfruer. STEM OG BESTEM

Ansatte i regioner. Specialarbejdere, gartnere Håndværkere Catere og smørrebrødsjomfruer. STEM OG BESTEM Ansatte i regioner Specialarbejdere, gartnere Håndværkere Catere og smørrebrødsjomfruer. STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har været lange og udfordrende. Vi

Læs mere

Det indstilles, at kongressen anbefaler resultaterne af OK18- forhandlingerne med henblik på at disse sendes til urafstemning blandt medlemmerne.

Det indstilles, at kongressen anbefaler resultaterne af OK18- forhandlingerne med henblik på at disse sendes til urafstemning blandt medlemmerne. Behandling af forhandlingsresultaterne fra OK18 Indstilling: Det indstilles, at kongressen anbefaler resultaterne af OK18- forhandlingerne med henblik på at disse sendes til urafstemning blandt medlemmerne.

Læs mere

OK18 Samlet resultat for DS

OK18 Samlet resultat for DS OK18 Samlet resultat for DS I denne præsentation får du: Indholdet i de generelle forlig på det kommunale og regionale område Indholdet i DS eget forlig med KL og RLTN Hvad sker der nu? OK18 gennembruddet

Læs mere

Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår

Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår Forslag til Kongresdokument 1 Frikøbtes løn og ansættelsesvilkår Motivering I henhold til vedtægternes 14, stk. 2 b er hovedbestyrelsen forpligtet til at fremsætte forslag således, at kongressen fastsætter

Læs mere

Urafstemning om din overenskomst BRUG DIN RET STEM. Info om CFU-forliget og fornyelsen af HK Stats organisationsaftale. Brug din ret stem nu 1

Urafstemning om din overenskomst BRUG DIN RET STEM. Info om CFU-forliget og fornyelsen af HK Stats organisationsaftale. Brug din ret stem nu 1 Urafstemning om din overenskomst BRUG DIN RET STEM Info om CFU-forliget og fornyelsen af HK Stats organisationsaftale Brug din ret stem nu 1 Brug din ret stem om overenskomsten nu! Hvor meget stiger din

Læs mere

Ansatte i kommuner. Specialarbejere, gartnere Tekniske servicemedarbedere/ledere Håndværkere Cater og smørrebrødsjomfru.

Ansatte i kommuner. Specialarbejere, gartnere Tekniske servicemedarbedere/ledere Håndværkere Cater og smørrebrødsjomfru. Ansatte i kommuner Specialarbejere, gartnere Tekniske servicemedarbedere/ledere Håndværkere Cater og smørrebrødsjomfru. STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY OVERENSKOMST Kære medlem Forhandlingerne om OK18 har

Læs mere

Arbejdsliv OK18. For at du kan have et godt arbejdsliv er der navnlig to forudsætninger, som er vigtige:

Arbejdsliv OK18. For at du kan have et godt arbejdsliv er der navnlig to forudsætninger, som er vigtige: Arbejdsliv For at du kan have et godt arbejdsliv er der navnlig to forudsætninger, som er vigtige: Et godt arbejdsmiljø, hvor krav og ressourcer hænger sammen og En fornuftig balance mellem arbejdsliv

Læs mere

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST

LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST Rejsehold til dit arbejdsmiljø Minipensionen stiger Større købekraft Nu 7 ugers barsel til far Fortsat fokus på kompetenceudvikling LÆS OM DIN NYE OVERENSKOMST OG DELTAG I URAFSTEMNINGEN [SENEST 9. APRIL]

Læs mere

Minihåndbog om overenskomstforhandlinger

Minihåndbog om overenskomstforhandlinger Minihåndbog om overenskomstforhandlinger 1. Indledning Formålet med denne minihåndbog er at give kredsene et materiale om overenskomstforhandlingssystemet. Minihåndbogen er tænkt til at give baggrund for,

Læs mere

OK 18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION OG CFU

OK 18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION OG CFU OK 18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION OG CFU OK18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION

Læs mere

STEM OG BESTEM. Ansatte i staten

STEM OG BESTEM. Ansatte i staten Ansatte i staten Landbrugsarbejdere, gartneriarbejdere, gartnere og forsøgsmedarbejdere Gravermedhjælpere på landsbykirkegårde Skov- og naturteknikere m.fl i Naturstyrelsen STEM OG BESTEM DU HAR FÅET NY

Læs mere

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Hovedelementerne i forliget på KL s område. Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig. FORHANDLINGSFÆLLESSKABET Sekretariatet 27. april 2018 17-0310.4 Hovedelementerne i forliget på KL s område Den 27. april 2018 er der opnået enighed mellem KL og Forhandlingsfællesskabet om et 3-årigt forlig.

Læs mere

OK15 (KL) Tryghed med perspektiv

OK15 (KL) Tryghed med perspektiv OK15 (KL) Tryghed med perspektiv Sikring af reallønnen, KL De samlede generelle lønstigninger i overenskomstperioden udgør 5,42% incl. udmøntning fra reguleringsordningen (0,61%) Prisudviklingen skønnes

Læs mere

Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer:

Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer: Sådan ser CFU forliget ud for Dansk Jernbaneforbunds medlemmer: En to-årig overenskomst indgået i en svær situation med stram økonomi og en privat sektor med lav lønudvikling. Der er et politisk ønske

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST 3F PRIVAT SERVICE, HOTEL OG RESTAURATION Stem om din nye overenskomst HOTEL OG RESTAURATION 2017-2020 3F PSHR forhandler din overenskomst Kære medlem Det blev en hæsblæsende slutspurt på overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Konsekvenser af konfliktvarslet

Konsekvenser af konfliktvarslet Konsekvenser af konfliktvarslet Hvad er en strejke og lockout? Tidscenarie Hvem er omfattet? Betydningen for Ansættelsesforholdet Løn mv. Arbejdstid Ferie, afspadsering, feriedage Planlagt efteruddannelse

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst 3F Industri Stem om din nye overenskomst TEXTIL/BEKLÆDNING, EMBALLAGE, GRAFISK OG POST 2017-2020 3F Industrigruppen forhandler din overenskomst Kære medlem Urafstemning om nye overenskomster 2017-20 Textil/Beklædning

Læs mere

Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15

Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15 Resultatet OK2015 Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15 Generelle krav Sikring af TR s tid til arbejdet. Lønstigninger - reallønsforbedringer. Fortsættelse af reguleringsordningen. Medfinansiering

Læs mere

De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i

De generelle forlig De generelle lønstigninger i perioden udgør 5,39 % inkl. udmøntning fra reguleringsordningen Prisudviklingen skønnes i RLTN OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTNområdet den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond den 24. februar 2015 DS har indgået forlig med

Læs mere

Gennemgang af aftaleresultatet

Gennemgang af aftaleresultatet Gennemgang af aftaleresultatet 2018-2021 Kære medlem. Du skal nu til at stemme om resultatet af aftaleforhandlingerne. I det følgende gennemgås de enkelte elementer i resultatet. Du er meget velkommen

Læs mere

2 OK 2018 RESULTATER DET SAMLEDE RESULTAT PÅ DET KOMMUNALE OG REGIONALE OMRÅDE 3

2 OK 2018 RESULTATER DET SAMLEDE RESULTAT PÅ DET KOMMUNALE OG REGIONALE OMRÅDE 3 2 OK 2018 RESULTATER INDHOLD DET SAMLEDE RESULTAT PÅ DET KOMMUNALE OG REGIONALE OMRÅDE 3 FÆLLES FOR BÅDE DET REGIONALE OG DET KOMMUNALE OMRÅDE 3 Reallønsfremgang 3 Parallelitet med det private 3 Lavtløns-

Læs mere

dig til at hjælpe dine kolleger, hvad enten de skal strejke, er blevet lockoutet, eller blot vil vide mere.

dig til at hjælpe dine kolleger, hvad enten de skal strejke, er blevet lockoutet, eller blot vil vide mere. OK18 NÅR KONFLIKTEN KOMMER FOR TILLIDSREPRÆSENTANTER Som tillidsrepræsentant er du en vigtig del af og har en særlig rolle, når overenskomsten forhandles. Her får du den vigtigste information, så vi kan

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG FALCK/RESPONCE Stem om din nye overenskomst REDDERE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden Kære medlem

Læs mere

OK18. Status Indsendte krav Tids- og køreplan Når resultatet foreligger, hvad så?

OK18. Status Indsendte krav Tids- og køreplan Når resultatet foreligger, hvad så? OK18 Status Indsendte krav Tids- og køreplan Når resultatet foreligger, hvad så? Status Prioritering af krav på kredsens generalforsamlingen 2017 Behandling af alle kredses indsendte krav i forretningsudvalget

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

MÆGLINGSFORSLAG. fra FORLIGSMANDEN

MÆGLINGSFORSLAG. fra FORLIGSMANDEN MÆGLINGSFORSLAG fra FORLIGSMANDEN 30. juni 2010 Mæglingsforslaget indebærer fornyelse af nedenstående overenskomster for perioden 1. juni 2010-31. maj 2012: 2007 Overenskomst mellem DR og AC-organisationerne

Læs mere

KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008. 1. april 2008-31. marts 2011

KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008. 1. april 2008-31. marts 2011 KTO-forlig / KL-området - 1. marts 2008 1. april 2008-31. marts 2011 Indhold Hovedelementer i KTO-forliget Økonomisk oversigt Generelle lønstigninger Seniorinitiativer Barsel mv. Kompetenceudvikling TR-vilkår

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst FÆLLESOVERENSKOMSTEN Stem om din nye overenskomst LAGERARBEJDERE, CHAUFFØRER OG HAVNEARBEJDERE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden Kære

Læs mere

Optikeroverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Optikeroverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Fornyelse af Optikeroverenskomsten Den 1. marts 2017 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Serviceforbundet Urmagerne og Optikerne indgået aftale om fornyelse af optikeroverenskomsten

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

Møde for alle TR'ere på Uddannelsesforbundets offentlige områder

Møde for alle TR'ere på Uddannelsesforbundets offentlige områder Møde for alle TR'ere på Uddannelsesforbundets offentlige områder Konflikten er på vej..! Vi er på vej i konflikt. Spørgsmålet er: Hvor stor, hvornår og hvor længe? Side 2 En stor konflikt Hvem er del i

Læs mere

I afsnit 2 beskrives de verserende forhandlinger på det offentlige arbejdsmarked og herefter behandles de generelle regler i de følgende afsnit.

I afsnit 2 beskrives de verserende forhandlinger på det offentlige arbejdsmarked og herefter behandles de generelle regler i de følgende afsnit. Orientering 16. marts 2018 Vikarers retsstilling ved konflikt på brugervirksomheden Indhold 1. Baggrund... 1 2. De offentlige overenskomstforhandlinger 2018... 1 3. Generelt... 2 4. Forskellige typer konflikt...

Læs mere

DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET

DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET DANSK TOLD & SKATTEFORBUND AFTALE OG OVERENSKOMSTRESULTATET 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold Indledning og kontakt... 3 Overenskomstresultatets omfang... 3 CFU forliget... 3 DTS forliget... 3 Periode og

Læs mere

OK18 - BUPL i konflikt og hvad så?

OK18 - BUPL i konflikt og hvad så? OK18 - BUPL i konflikt og hvad så? Dagsorden 1. Velkomst 2. Den Danske Model 3. Hvorfor er vi endt, hvor vi er? 4. Forligsinstitutionen 5. Fakta 6. Hvad sker der under konflikten? 7. Spørgsmål Den Danske

Læs mere

KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts april marts 2011

KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts april marts 2011 KTO-forlig / RLTN-området - 2. marts 2008 1. april 2008-31. marts 2011 Indhold Hovedelementer i KTO-forliget Økonomisk oversigt Generelle lønstigninger Seniorinitiativer Barsel mv. Kompetenceudvikling

Læs mere

OK 2015 resultat for lærere, ledere og børnehaveklasseledere

OK 2015 resultat for lærere, ledere og børnehaveklasseledere OK 2015 Ekstra: 10.03.2015 OK 2015 Orientering om CFU-aftalen af 6. Februar og Organisationsaftale af 9. marts. OK 2015 resultat for lærere, ledere og børnehaveklasseledere Mandag formiddag nåede Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

PLUSTID - En ny mulighed. Oktober 2008

PLUSTID - En ny mulighed. Oktober 2008 PLUSTID - En ny mulighed Oktober 2008 PLUSTID - En ny mulighed Udgivet oktober 2008 Udgivet af Personalestyrelsen Publikationen er kun udgivet elektronisk. Henvendelse om publikationen kan i øvrigt ske

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG ADV (DI) Stem om din nye overenskomst FOR ANSATTE PÅ VASKERIERNE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden

Læs mere

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL

DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL DANSKE SLAGTERMESTRE Ansættelseskontrakt for medarbejdere inden for HK/HANDEL s område For ansættelsesforholdet gælder overenskomsten mellem DANSKE SLAGTERMESTRE og HK HANDEL Undertegnede virksomhed Navn:

Læs mere

Lønvejledning og løntabeller. Sygeplejersker og radiografer ansat i regioner og kommuner

Lønvejledning og løntabeller. Sygeplejersker og radiografer ansat i regioner og kommuner Lønvejledning og løntabeller Sygeplejersker og radiografer ansat i regioner og kommuner Lønniveau pr. 1. oktober 2018 Gældende indtil 31.3.2019 Lønvejledning og løntabeller Sygeplejersker ansat i regioner

Læs mere

Der er råd til ordentlige forhold

Der er råd til ordentlige forhold OK15 Der er råd til ordentlige forhold Overenskomstforhandlingerne 2015 handler ikke kun om at sikre rimelige lønstigninger for de offentligt ansatte. Grundlæggende faglige rettigheder og arbejdsvilkår

Læs mere

Fornyelse af Landsoverenskomst for håndværksbagere og konditorer

Fornyelse af Landsoverenskomst for håndværksbagere og konditorer Orientering Fornyelse af Landsoverenskomst for håndværksbagere og konditorer Den 17. marts 2017 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og Fødevareforbundet NNF indgået aftale om fornyelse af Håndværksbageroverenskomsten

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere

OK 08 Et lønforlig med mulighed for organisationsforbedringer

OK 08 Et lønforlig med mulighed for organisationsforbedringer OK 08 Et lønforlig med mulighed for organisationsforbedringer CFU og Finansministeriet har indgået en overenskomst, som giver de statsansatte markante lønstigninger og sikrer dem solid reallønsfremgang.

Læs mere

De generelle og sektorspecifikke rammer for konflikten. Beredskab 2013

De generelle og sektorspecifikke rammer for konflikten. Beredskab 2013 De generelle og sektorspecifikke rammer for konflikten Beredskab 2013 Program Varsling af lockout hvem og hvornår? Konfliktens virkninger for arbejdstilrettelæggelsen? Konfliktens virkninger for den ansatte?

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL. 1. Overenskomst-/aftaleperiode

FORHANDLINGSPROTOKOL. 1. Overenskomst-/aftaleperiode Resultat af forhandlingerne mellem BUPL Forbund og HK-Privat, Akademikernes Centralorganisation, Fagligt Fælles Forbund og Dansk Socialrådgiverforening vedrørende fornyelse af den tværfaglige fællesoverenskomst

Læs mere

Information om overenskomsten

Information om overenskomsten F a g l i g t F æ l l e s F o r b u n d I N D U S T R I G R U P P E N S K R Æ D D E R N E Information om overenskomsten www.3f.dk OK-forhandlingerne for skrædderne Som du sikkert har læst eller hørt i

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for PF-ansatte i KL Overenskomstforhandlinger 2018 mellem KL og PF Mellem parterne er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomst for tjenestemands-

Læs mere

GENERELT OM KONFLIKT

GENERELT OM KONFLIKT KONFLIKTVEJLEDNING 2018 1 GENERELT OM KONFLIKT GENERELT OM KONFLIKTTYPER Overenskomstmæssige (lovlige) konflikter opstår i forbindelse med en overenskomstfornyelse. Det er i hovedaftalerne mellem forbundet

Læs mere

FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN

FORHANDLINGSRESULTAT URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN FORHANDLINGSRESULTAT 2018-2021 URAFSTEMNING OM OVERENSKOMSTEN 1 // 9 BUPL s hovedbestyrelse anbefaler, at du stemmer JA til OK-18 Et historisk forløb Forløbet omkring OK-18 har på flere måder været historisk.

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG AKT (DI) Stem om din nye overenskomst BUSCHAUFFØRER 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden Kære medlem

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG TA / ATV Stem om din nye overenskomst TAXICHAUFFØRER OG TURISTCHAUFFØRER 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for

Læs mere

Bagerst i indstikket kan du læse mere om afstemningen, som finder sted i perioden 25. maj til 3. juni.

Bagerst i indstikket kan du læse mere om afstemningen, som finder sted i perioden 25. maj til 3. juni. 15. oktober 2018 Indstik bragt i fagbladet Folkeskolen med beskrivelse af resultater fra OK18 C.1.5 Evaluering af forhandlingsforløbet i forbindelse med OK18 og drøftelse af de fremadrettede perspektiver

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG ATL / DANSK ERHVERV Stem om din nye overenskomst CHAUFFØRER, LAGERARBEJDERE EKSPORTCHAUFFØRER, SKRALDEMÆND OG FLYTTEMÆND 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din

Læs mere

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som Forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Fornyelse af butiksoverenskomsten Den 24. februar 2017 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK HANDEL indgået aftale om fornyelse af butiksoverenskomsten for en 3årig periode. Butiksoverenskomsten

Læs mere

Overenskomst for ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder (44.01)

Overenskomst for ledende værkstedspersonale mv. ved klientværksteder (44.01) Kommunernes Landsforening Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Att.: Konsulent Allan Winter Graversen Ledernes generelle og specielle krav til OK 2018 København den 12. december 2017 Hermed

Læs mere