Beskæftigelsesfremgang i rådgiverbranchen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskæftigelsesfremgang i rådgiverbranchen"

Transkript

1 Pernille Langgaard-Lauridsen Sofie Laurentzius Nielsen JULI 2018 Beskæftigelsesfremgang i rådgiverbranchen Beskæftigelsen i rådgiverbranchen voksede til godt personer i ultimo 2016, og dermed er beskæftigelsen i branchen over niveauet fra før finanskrisen. Rådgiverbranchen beskæftiger hovedsageligt lønmodtagere, og branchen er karakteriseret ved et højt uddannelsesniveau, hvor knap hver tredje har en lang videregående uddannelse. Beskæftigelsen i rådgiverbranchen vokser Rådgiverbranchen beskæftigede ultimo 2016 godt personer, hvilket er en fremgang på fire pct. i forhold til beskæftigelsesniveauet ultimo Beskæftigelsen er således vokset gennem de seneste fem år. Beskæftigelsen i rådgiverbranchen personer * 2018* Anm.: Tallene for 2017 og 2018 er fremskrevet på baggrund af udviklingen i lønmodtagerbeskæftigelsen. Skøn for 2018 er beregnet ud fra udviklingen i den seneste årsperiode.

2 2 I 2008 var beskæftigelsen i rådgiverbranchen på personer. I forbindelse med den finansielle krise og efterfølgende økonomiske afmatning faldt beskæftigelsen kraftigt med otte pct. fra 2008 og frem til 2011 til et niveau på personer. Siden er beskæftigelsen vokset med knap 12 pct. og nåede således i 2016 over topniveauet fra før krisen satte ind. Beskæftigelse i rådgiverbranchens delbrancher Personer Ændring Ændring (pct.) Vækst (pct.) * Vækst i den seneste årsperiode* (pct.) It-rådgivning ,4 6,0 5,5 Revision og skatterådgivning ,4 3,9 3,0 Rådgivning - bygge og anlæg ,8 3,2 3,7 Managementrådgivning ,9 8,2 7,8 Teknologisk rådgivning ,2 3,0 3,4 Advokatvirksomhed ,5 1,4 2,0 Markedsføring og kommunikation ,2 4,4 4,7 Arkitektvirksomhed ,4 7,8 7,8 Designvirksomhed ,8 9,2 8,7 Anden forretningsservice - herunder IPR ,0 2,7 3,3 Markedsanalyse og meningsmåling ,7 5,2 4,5 Rådgiverbranchen i alt ,6 4,8 4,7 Amn: Tallene bygger på RAS-statistikken. Definitionen af rådgiverbranchen og dens delbrancher er foretaget med udgangspunkt i Danmarks Statistiks branchekoder på højeste detaljeringsniveau. Visse af brancherne, der er vurderet til at indeholde mere end ren rådgivning, er korrigeret således det tegner et bedst muligt billede af branchen. Tallene for væksten mellem 2016 og 2017 samt væksten i den seneste årsperiode er fremskrevet på baggrund af udviklignen i lønmodtagerbeskæftigelsen. It-rådgivning var den delbranche inden for rådgiverbranchen, der i 2016 beskæftigede flest personer. Denne delbranche stod for over en femtedel af den samlede beskæftigelse i rådgiverbranchen med godt ansatte. Rådgiverbranchen har samlet set øget beskæftigelsen med næsten personer i perioden , og der har været særlig fremgang for de rådgivende ingeniører inden for byggeri- og anlægsvirksomhed, managementrådgiverne, de teknologiske rådgivere samt itrådgiverne. Selvom beskæftigelsesfremgangen inden for henholdsvis anden forretningsservice, herunder IPR, og designvirksomhed har været på omkring 600 personer gennem de seneste fem år, svarer dette til en ganske betydelig fremgang inden for brancherne på henholdsvis 34 og 28 pct. Beskæftigelsen i delbrancherne for markedsanalyse og meningsmåling, advokatvirksomhed samt markedsføring og kommunikation har oplevet tilbagegang siden 2011.

3 3 Enkelte delbrancher har mange selvstændige Langt hovedparten af de beskæftigede i rådgiverbranchen i 2016 er lønmodtagere i alt 85 pct. af den samlede beskæftigelse mens antallet af selvstændige, der også omfatter freelancere, udgjorde 15 pct. af den samlede beskæftigelse. Lønmodtagere og selvstændige i rådgiverbranchens delbrancher Delbrancher, andel i pct. Selvstændige Lønmodtagere Designvirksomhed Managementrådgivning Markedsføring og kommunikation Anden forretningsservice - herunder IPR Arkitektvirksomhed Advokatvirksomhed Revision og skatterådgivning It-rådgivning Teknologisk rådgivning 8 92 Rådgivning - bygge og anlæg 4 96 Markedsanalyse og meningsmåling 3 97 Rådgiverbranchen i alt Amn: Tallene bygger på RAS-statistikken. Definitionen af rådgiverbranchen og dens delbrancher er foretaget med udgangspunkt i Danmarks Statistiks branchekoder på højeste detaljeringsniveau. Visse af brancherne, der er vurderet til at indeholde mere end ren rådgivning, er korrigeret således det tegner et bedst muligt billede af branchen. Designvirksomhed er den branche, der har flest selvstændige, hvor det næsten er halvdelen af alle beskæftigede i branchen, der er selvstændige. Managementrådgiverbranchen samt delbranchen for markedsføring og kommunikation beskæftiger begge omkring en fjerdedel selvstændige. Teknologisk rådgivning, rådgivning inden for byggeri og anlægsvirksomhed samt markedsanalyse og meningsmåling har den laveste andel af selvstændige, hvilket svarer til under 10 pct. af den samlede beskæftigelse i delbrancherne. En tredjedel af branchen er med i DI Rådgiverne DI Rådgivernes medlemmer står for mere end en fjerdedel af den samlede beskæftigelse i branchen. Denne andel dækker over stor variation mellem de enkelte delbrancher i forhold til, om de er medlemmer af DI Rådgiverne. Set over de seneste seks år er en relativ større andel rådgivervirksomheder blevet medlem af DI Rådgiverne.

4 4 DI Rådgivernes medlemmers andel af samlet beskæftigelse i rådgiverbranchen Pct Anden forretningsservice, herunder IPR 97,1 90,6 Markedsanalyse og meningsmåling 58,9 73,0 Teknologisk rådgivning 48,9 55,8 Rådgivning - bygge og anlæg 50,8 50,9 Arkitektvirksomhed - 45,9 Revision og skatterådgivning 8,4 23,1 Advokatvirksomhed 6,9 18,6 Managementrådgivning 13,4 17,8 Markedsføring og kommunikation 5,1 9,8 It-rådgivning 18,5 9,5 Designvirksomhed 6,3 7,3 DI Rådgivernes medlemsandel 21,8 27,5 Amn: Tallene bygger på RAS-statistikken. Definitionen af rådgiverbranchen og dens delbrancher er foretaget med udgangspunkt i Danmarks Statistiks branchekoder på højeste detaljeringsniveau. Visse af brancherne, der er vurderet til at indeholde mere end ren rådgivning, er korrigeret således det tegner et bedst muligt billede af branchen. Uddannelsesniveauet i rådgiverbranchen ligger højt Medarbejderne i rådgiverbranchen er karakteriseret ved et høj kompetenceniveau, og uddannelsesniveauet er højere end gennemsnittet af de beskæftigede i alle erhverv. Personer med en lang videregående uddannelse er den største gruppe af beskæftigede i rådgiverbranchen. Uddannelsesniveauer i rådgiverbranchen Ultimo Pct. Rådgiverbranchen Hele økonomien Ingen erhvervskomp. uddannelse Anm.: Tallene bygger på RAS-statistikken Erhvervsfaglige forløb KVU MVU LVU og forskere Godt 31 pct. af de beskæftigede inden for rådgiverbranchen havde en lang videregående uddannelse eller var forskere i 2016, hvor det

5 5 tilsvarende tal for alle erhverv var på 11 pct. Rådgiverne havde også relativt flere beskæftigede med en mellemlang videregående uddannelse og en kort videregående uddannelse sammenlignet med alle erhverv under et, mens de havde færre ansat uden en kompetencegivende uddannelse eller med en erhvervsfaglig uddannelse. Uddannelsesniveauet i rådgiverbranchens delbrancher, ultimo 2016 Ingen erhvervskomp. Erhvervsfaglige LVU og KVU MVU Uoplyst Delbrancher, pct. udd. forløb forskere Advokatvirksomhed Anden forretningsservice - herunder IPR Arkitektvirksomhed Designvirksomhed It-rådgivning Managementrådgivning Markedsanalyse og meningsmåling Markedsføring og kommunikation Revision og skatterådgivning Rådgivning - bygge og anlæg Teknologisk rådgivning Rådgiverbranchen i alt Alle erhverv Amn: Tallene bygger på RAS-statistikken. Definitionen af rådgiverbranchen og dens delbrancher er foretaget med udgangspunkt i Danmarks Statistiks branchekoder på højeste detaljeringsniveau. Visse af brancherne, der er vurderet til at indeholde mere end ren rådgivning, er korrigeret således det tegner et bedst muligt billede af branchen. Advokatvirksomheder var den delbranche blandt rådgiverne, der i 2016 havde flest beskæftigede med en lang videregående uddannelse. Næsten halvdelen af de beskæftigede inden for denne delbranche havde en lang videregående uddannelse, mens godt 10 pct. havde en mellemlang videregående uddannelse. Beskæftigede hos arkitektvirksomhederne og managementrådgivervirksomhederne var ligeledes kendetegnet ved et meget højt uddannelsesniveau, hvor henholdsvis 46 pct. og 38 pct. af de beskæftigede havde en lang videregående uddannelse. Delbranchen for markedsanalyse og meningsmåling havde en relativ stor andel beskæftigede uden en erhvervskompetencegivende uddannelse. Dette skyldes, at delbranchen beskæftiger en del studerende i call-centre mv. Hos de rådgivende ingeniører havde 37 pct. af de beskæftigede en mellemlang videregående uddannelse. Andelen var ligeledes høj inden for teknologisk rådgivning, hvor 27 pct. havde en mellemlang videregående uddannelse. Begge delbrancher havde et relativt stort antal ingeniører ansat, heraf mange diplomingeniører med en bachelorgrad (MVU). Alle delbrancher havde i 2016 også en betydelig andel af beskæftigede uden en erhvervskompetencegivende uddannelse eller med en erhvervsfaglig uddannelse. De højtuddannede i rådgivervirksomhederne skaber dermed arbejdspladser for beskæftigede uden erhvervskompetencegivende uddannelser eller med kortere uddannelser.

6 6 Der var særligt tre uddannelsesretninger, som dominerede inden for rådgiverbranchens ansatte med en lang videregående uddannelse i Det drejer sig om lange videregående uddannelser inden for samfundsvidenskab, tekniske kandidatuddannelser og kunstneriske kandidatuddannelser. Således udgjorde de tre uddannelsesretninger knap 80 pct. af rådgivernes beskæftigelse med lange videregående uddannelser. Kandidater fordelt på uddannelsestype Ultimo 2016 Pct. 50 Rådgiverbranchen Hele økonomien Samfundsvidenskabelig Teknisk Kunstnerisk Humanistisk og teologisk Naturvidenskabelig Anm.: Tallene bygger på RAS-statistikken. I rådgiverbranchen havde 47 pct. af de beskæftigede med en lang uddannelse en samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse i 2016, mens den tilsvarende andel for alle erhverv lå på 37 pct. Beskæftigede med en teknisk kandidatuddannelse udgjorde 22 pct. af de højtuddannede i rådgiverbranchen, hvilket var næsten dobbelt så højt som for alle erhverv. Rådgiverne beskæftigede omkring 11 pct. med en kunstnerisk uddannelse, hvor hovedparten heraf var ansat hos arkitektvirksomheder. Rådgiverbranchens demografi Af de knap beskæftigede i rådgiverbranchen i 2016 var 38 pct. kvinder, hvor det tilsvarende tal for alle erhverv er 48 pct. Branchen advokatvirksomhed beskæftigede 60 pct. kvinder, hvilket var den største andel af kvinder inden for rådgiverbranchen.

7 7 Kønsfordeling i rådgiverbranchens delbrancher Delbrancher, andel i pct. Kvinder Mænd Advokatvirksomhed Revision og skatterådgivning Designvirksomhed Markedsanalyse og meningsmåling Anden forretningsservice - herunder IPR Markedsføring og kommunikation Managementrådgivning Arkitektvirksomhed Rådgivning - bygge og anlæg Teknologisk rådgivning It-rådgivning Rådgiverbranchen i alt Amn: Tallene bygger på RAS-statistikken. Definitionen af rådgiverbranchen og dens delbrancher er foretaget med udgangspunkt i Danmarks Statistiks branchekoder på højeste detaljeringsniveau. Visse af brancherne, der er vurderet til at indeholde mere end ren rådgivning, er korrigeret således det tegner et bedst muligt billede af branchen. Inden for brancherne it-rådgivning, rådgivning inden for byggeri og anlægsvirksomhed samt teknologisk rådgivning var andelen af kvinder relativt lav, da de kvindelige beskæftigede udgjorde omkring en fjerdedel af den samlede beskæftigelse. Rådgiverbranchen beskæftigede flest mellem år. Denne aldersgruppe udgjorde en fjerdedel af den samlede beskæftigelse blandt rådgiverne. Aldersgruppen med dem under 30 år, de årige og de årige udgjorde hver især omkring en femtedel af den samlede beskæftigelse, mens dem, der var 60 år eller derover, udgjorde 12 pct. af den samlede beskæftigelse i rådgiverbranchen i 2016.

8 8 Alderssammensætning i rådgiverbranchen Ultimo pct. Under pct pct pct pct. Anm.: Tallene bygger på RAS-statistikken Branchen der havde den højeste andel af årige ansat, var itrådgivning, hvor det var 30 pct., der var en del af denne aldersgruppe. Markedsanalyse og meningsmåling var den branche, der beskæftigede den største andel af personer under 30 år. Dette skyldes, at branchen beskæftiger en del studerende i call-centre mv. Aldersfordeling i rådgiverbranchens delbrancher Delbrancher, andel i pct. Under Advokatvirksomhed Anden forretningsservice - herunder IPR Arkitektvirksomhed Designvirksomhed It-rådgivning Managementrådgivning Markedsanalyse og meningsmåling Markedsføring og kommunikation Revision og skatterådgivning Rådgivning - bygge og anlæg Teknologisk rådgivning Rådgiverbranchen i alt Alle erhverv Amn: Tallene bygger på RAS-statistikken. Definitionen af rådgiverbranchen og dens delbrancher er foretaget med udgangspunkt i Danmarks Statistiks branchekoder på højeste detaljeringsniveau. Visse af brancherne, der er vurderet til at indeholde mere end ren rådgivning, er korrigeret således det tegner et bedst muligt billede af branchen.

9 9 Sammenlignet med alle erhverv beskæftigede rådgiverne i 2016 en større andel af de årige, de årige samt dem, der er 60 år eller derover. Rådgiverbranchen beskæftigede hovedsageligt personer med dansk statsborgerskab. Inden for branchen arkitektvirksomhed havde 11 pct. af de ansatte statsborgerskab i andre vestlige lande, hvilket var den største andel af beskæftigede med ikke-dansk statsborgerskab blandt rådgiverne. Brancherne designvirksomhed, managementrådgivning og it-rådgivning havde omkring syv pct. ansatte med statsborgerskab fra andre vestlige lande. Statsborgerskab i rådgiverbranchens delbrancher Delbrancher, andel i pct. Danmark Vestlige lande Ikke-vestlige lande Arkitektvirksomhed Designvirksomhed Managementrådgivning It-rådgivning Anden forretningsservice - herunder IPR Markedsanalyse og meningsmåling Teknologisk rådgivning Markedsføring og kommunikation Rådgivning - bygge og anlæg Revision og skatterådgivning Advokatvirksomhed Rådgiverne i alt Amn: Tallene bygger på RAS-statistikken. Definitionen af rådgiverbranchen og dens delbrancher er foretaget med udgangspunkt i Danmarks Statistiks branchekoder på højeste detaljeringsniveau. Visse af brancherne, der er vurderet til at indeholde mere end ren rådgivning, er korrigeret således det tegner et bedst muligt billede af branchen. Anm: Vestlige lande er opgjort som lande i EU28, Europa uden for EU28, Nordamerika og Oceanien. Ikke-vestlige lande er opgjort som lande i Afrika, Asien samt Syd- og Mellemamerika. It-rådgivning var den branche, der havde flest ansatte med statsborgerskab i et ikke-vestligt land, hvilket svarede til tre pct. af de ansatte. Heraf havde størstedelen af de tre pct. statsborgerskab i Asien.

10 10 Om beskæftigelsesanalysen DI Rådgivernes beskæftigelsesanalyse 2018 bygger dels på tal fra Danmarks Statistik, herunder DI s egen forskeradgang, samt special kørsler foretaget af Danmarks Statistik med baggrund i DI Rådgivernes medlemmer. DI Rådgivernes 11 delbrancher er afgrænset ved DB07- branchekoderne vist i tabellen nedenfor. For delbranchen anden forretningsservice, herunder IPR, er branchekoden anden forretningsservice i.a.n udeladt, og inden for delbranchen teknologisk rådgivning er branchekoden anden måling og teknisk analyse ligeledes udeladt. DI Rådgivernes delbrancher Advokatvirksomhed Anden forretningsservice, herunder IPR Arkitektvirksomhed Designvirksomhed It-rådgivning Managementrådgivning Markedsanalyse og meningsmåling Markedsføring og kommunikation Revision og skatterådgivning Rådgivning - bygge og anlæg Teknologisk rådgivning Branchekoder DB Juridisk bistand Andre liberale, videnskabelige og tekn. tjenesteydelser i a.n Arkitektvirksomhed Indretningsarkitekter og rumdesign Industriel design og produktdesign Kommunikationsdesign og grafisk design Computerprogrammering Konsulentbistand vedr. informationsteknologi Virksomhedsrådgivning og anden rådgivning om driftsledelse Markedsanalyse og offentlig meningsmåling Public relations og kommunikation Reklamebureauer Anden reklamevirksomhed Bogføring og revision, skatterådgivning Rådgivende ingeniørvirksomhed inden for byggeri og anlægsarbejde Rådgivnende ingeniørvirksomhed inden for produktions- og maskinteknik Anden teknisk rådgivning Teknisk afprøvning og kontrol Desuden er der yderligere foretaget en nedjustering af rådgiverbranchens delbrancher ved at korrigere for, at nogle virksomheder, der indgår i Danmarks Statistiks brancheinddeling ovenfor ikke kan anses for rådgivere. Udgangspunktet er et udtræk for CVR-registret af alle virksomheder ekskl. Holdingselskaber, der hører under de ovenstående DB07-branchekoder. For de faktiske virksomheder i alle 11 delbrancher er der foretaget en vurdering af, om de kan betragtes som rådgivere eller ej. På denne baggrund er det vurderet, at brancherne designvirksomhed, anden forretningsservice, herunder IPR, it-rådgivning, markedsføring- og kommunikationsrådgivning samt teknologisk rådgivning indeholder mange andre virksomheder. Disse fem brancher er korrigeret, så de i højere grad alene dækker rådgivervirksomheder. Korrektionsmetoden beskrives nedenfor.

11 11 Korrektionsfaktorer Omsætning Beskæftigelse Anden forretningsservice + IPR 0,80 0,65 Markedsføring og kommunikation 0,96 0,83 Teknologisk rådgivning 0,57 0,69 Designvirksomhed 0,44 IT-rådgivning 0,67 Der er for alle fem delbrancher ud fra CVR-registret vurderet, hvor mange virksomheder, der er rådgivere, og hvor mange virksomheder, der ikke er rådgivere, inden for beskæftigelseskategorierne 1, 2-4, 5-9, 10-19, 20-49, 50-99, , , , På baggrund heraf er det beregnet, hvor stor en del af den samlede beskæftigelse, der er ansat i rådgivervirksomheder. Denne andel benyttes til at korrigere omsætningstallene for delbrancherne designvirksomhed og it-rådgivning. Beskæftigelses- og uddannelsesoplysninger for alle delbrancher er korrigeret med baggrund i beskæftigelseskorrektionsfaktorerne.

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 JULI 2018 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Omsætningen

Læs mere

RÅDGIVERBRANCHEN 2017

RÅDGIVERBRANCHEN 2017 DI ANALYSE RÅDGIVERBRANCHEN 2017 en branche i vækst og udvikling Udgivet af DI Redaktion: Pernille Langgaard-Lauridsen og Sofie Laurentzius Nielsen Tryk: Kailow Graphic A/S ISBN 978-87-7144-120-8 200.08.17

Læs mere

Fremgang i omsætningen og beskæftigelsen hos rådgiverne

Fremgang i omsætningen og beskæftigelsen hos rådgiverne 2009Q1 2009Q2 2009Q3 2009Q4 2010Q1 2010Q2 2010Q3 2010Q4 2011Q1 2011Q2 2011Q3 2011Q4 2012Q1 2012Q2 2012Q3 2012Q4 2013Q1 2013Q2 2013Q3 2013Q4 2014Q1 2014Q2 2014Q3 2014Q4 2015Q1 2015Q2 2015Q3 2015Q4 2016Q1

Læs mere

Fremgang i omsætningen og beskæftigelsen hos rådgiverne

Fremgang i omsætningen og beskæftigelsen hos rådgiverne 2009Q1 2009Q2 2009Q3 2009Q4 2010Q1 2010Q2 2010Q3 2010Q4 2011Q1 2011Q2 2011Q3 2011Q4 2012Q1 2012Q2 2012Q3 2012Q4 2013Q1 2013Q2 2013Q3 2013Q4 2014Q1 2014Q2 2014Q3 2014Q4 2015Q1 2015Q2 2015Q3 2015Q4 2016Q1

Læs mere

DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling BRANCHE ANALYSE 2016 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling SIDE 1 DI RÅDGIVERNES BRANCHEANALYSE 2016 DI RÅDGIVERNES BRANCHEANALYSE 2016 Rådgiverbranchen lever af at skabe værdi for deres kunder

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- BRANCHEN 2018 - En branche i vækst og udvikling Indhold Historisk høj omsætning i rådgiverbranchen... 2 Værditilvækst... 3 Udviklingen på tværs af sektorer... 4 Rådgiverne sælger hovedsageligt

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- 2019 BRANCHEN - En branche i vækst og udvikling OM DI RÅDGIVERNE DI Rådgiverne er rådgivervirksomhedernes branchefællesskab i DI. Vores ca. 650 medlemmer er fordelt på 11 delbrancher; herunder

Læs mere

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 MAJ 2018 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Omsætningen

Læs mere

DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE 2014. Videnrådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE 2014. Videnrådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE 2014 Videnrådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Udgivet af DI Redaktion: Pernille Langgaard-Lauridsen SIDE 1 DI VIDENRÅDGIVERNES BRANCHEANALYSE 2014 DI ANALYSE DI

Læs mere

DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE 2015. Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE 2015. Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE 2015 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Udgivet af DI Redaktion: Pernille Langgaard-Lauridsen Tryk: Kailow Graphic ISBN 978-87-7144-055-3 200.08.15 SIDE 1 DI VIDENRÅDGIVERNES

Læs mere

ANALYSENOTAT Voksende efterspørgsel efter rådgivning

ANALYSENOTAT Voksende efterspørgsel efter rådgivning ANALYSENOTAT Voksende efterspørgsel efter rådgivning CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Rådgivningsbrancherne oplever større vækst end det samlede erhvervsliv Det går godt i rådgivningserhvervene. Kunderne efterspørger

Læs mere

Salget af videnrådgivning taber pusten

Salget af videnrådgivning taber pusten Salget af videnrådgivning taber pusten Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den indenlandske omsætning i videnrådgiverbranchen er faldet i starten af 2012. Forventningerne til 3. kvartal 2012 er dog

Læs mere

Udgivet af: Eventuelle spørgsmål kan rettes til: Branchedirektør Henriette Sølftoft Telefon: Mail:

Udgivet af: Eventuelle spørgsmål kan rettes til: Branchedirektør Henriette Sølftoft Telefon: Mail: Om DI Videnrådgiverne DI Videnrådgiverne repræsenterer ca. 700 virksomheder, der har videnrådgivning som deres primære forretningsområde. Videnrådgivere lever af at udvikle, skabe, formidle og omsætte

Læs mere

Stærk fremgang i videnrådgiverbranchen

Stærk fremgang i videnrådgiverbranchen Stærk fremgang i videnrådgiverbranchen Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at videnrådgiverbranchen nu er på samme niveau som før finanskrisen. På trods af at tallene er foreløbige, viser de en markant

Læs mere

Private køber mere rådgivning end det offentlige

Private køber mere rådgivning end det offentlige Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 MAJ 2018 Private køber mere rådgivning end det offentlige I 2014

Læs mere

FØRSTE HALVDEL AF 2012 VISER TEGN PÅ VÆKST I VIDENRÅDGIVERBRANCHEN

FØRSTE HALVDEL AF 2012 VISER TEGN PÅ VÆKST I VIDENRÅDGIVERBRANCHEN FØRSTE HALVDEL AF 2012 VISER TEGN PÅ VÆKST I VIDENRÅDGIVERBRANCHEN Første halvår af 2012 viser en beskeden fremgang i videnrådgiverbranchen. Nye tal viser, at den totale omsætning steg med 2,6 pct. frem

Læs mere

Udbud i rådgiverbranchen

Udbud i rådgiverbranchen Pernille Langgaard-Lauridsen pel@di.dk, 3377 4611 Thomas Peter Sørensen thps@di.dk, 3377 4633 DECEMBER 216 Udbud i rådgiverbranchen Efter udbudsloven trådte i kraft 1. januar 216 er antallet af udbud inden

Læs mere

Medarbejderne i DI s vandvirksomheder alder og uddannelse

Medarbejderne i DI s vandvirksomheder alder og uddannelse Thomas Klintefelt thok@di.dk, 3377 3367 MARTS 19 Medarbejderne i DI s vandvirksomheder alder og uddannelse Der er 1. beskæftigede i DI s vandvirksomheder. Relativt mange har videregående uddannelser. En

Læs mere

Dansk Erhvervs Perspektiv

Dansk Erhvervs Perspektiv DANSK ERHVERVS PERSPEKTIV Dansk Erhvervs Perspektiv Analyse, økonomi, baggrund Hver 10. job i Danmark er tilknyttet rådgiverbranchen Resumé Der er stor fremgang i rådgiverbranchen. 2017 var det sjette

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- 2019 BRANCHEN - En branche i vækst og udvikling INDHOLDSFORTEGNELSE OM DI RÅDGIVERNE... 1 RÅDGIVERBRANCHEN ER MIDTPUNKT I EN RIVENDE UDVIKLING... 2 RÅDGIVERBRANCHEN I DANMARK ER GANSKE MARKANT...

Læs mere

branchestatistik Udviklingen i videnrådgiverbranchen 2011/2012

branchestatistik Udviklingen i videnrådgiverbranchen 2011/2012 branchestatistik Udviklingen i videnrådgiverbranchen 2011/2012 > Efter et par træge år oplevede markedet for videnrådgivning igen vækst i 2011 og tendensen er fortsat ind i 2012. Branchen har derfor været

Læs mere

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 MANAGEMENTRÅDGIVERNES Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 Velkommen til Managementrådgivernes (MR) analyse af det danske konsulentmarked 2017. Vi er glade for i år at kunne præsentere en analyse

Læs mere

Uddannelse blandt energibeskæftigede

Uddannelse blandt energibeskæftigede Sune Thorvildsen og Astrid Gram Nielsen sunt@di.dk og asgn@di.dk APRIL 19 Uddannelse blandt energibeskæftigede I Energiindustriens virksomheder er der relativt mange medarbejdere med en videregående uddannelse.

Læs mere

Private erhverv bruger mest rådgivning

Private erhverv bruger mest rådgivning Pernille Langgaard-Lauridsen, chefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Thomas Peter Sørensen, studentermedhjælp thps@di.dk, 3377 4633 MARTS 2017 Private erhverv bruger mest rådgivning Det offentlige og det private

Læs mere

Beskæftigelsen i fødevareindustrien

Beskæftigelsen i fødevareindustrien DI Den 3. januar 214 Beskæftigelsen i fødevareindustrien 1. Sammenfatning I dette notat beskrives udviklingen i beskæftigelsen i fødevareindustrien. Notatets hovedkonklusioner er følgende: Faldet under

Læs mere

ELITEN I DANMARK. 5. marts 2007. Resumé:

ELITEN I DANMARK. 5. marts 2007. Resumé: 5. marts 2007 af Jonas Schytz Juul direkte tlf. 33557722 og Jakob Mølgaard Resumé: ELITEN I DANMARK Knap 300.000 personer er i eliten i Danmark og de tjener omkring 60.000 kr. pr. måned. Langt hovedparten

Læs mere

Markant flere offentligt ansatte med en lang videregående

Markant flere offentligt ansatte med en lang videregående 20. februar 2017 2017:3 Markant flere offentligt ansatte med en lang videregående uddannelse Af Lars Peter Smed Christensen, Michael Drescher og Mathilde Lund Holm Siden foråret 2010 er antallet af offentligt

Læs mere

Etnicitet, uddannelse og beskæftigelse

Etnicitet, uddannelse og beskæftigelse Resumé Vejene gennem uddannelsessystemet kan være mange og forskelligartede. Forskellige befolkningsgrupper er karakteriseret ved at have forskellige veje. Dette notat belyser en række parametre på uddannelsesvejen,

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 2 2013 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Stor stigning i gruppen af rige danske familier

Stor stigning i gruppen af rige danske familier Stor stigning i gruppen af rige danske familier Gruppen af rige danskere er steget markant siden 2004. Hovedparten af familierne består af to voksne i aldersgruppen 50-65 år uden hjemmeboende børn. Personer

Læs mere

STOR FORSKEL PÅ RIG OG FATTIG I DANMARK

STOR FORSKEL PÅ RIG OG FATTIG I DANMARK 7. februar 2008 af Jonas Schytz Juul direkte tlf. 33557722 FORDELIG OG LEVEVILKÅR Resumé: STOR FORSKEL PÅ RIG OG FATTIG I DANMARK Der er stor forskel på toppen og bunden i Danmark. Mens toppen, den gyldne

Læs mere

Kommuner og regioners køb af rådgivning

Kommuner og regioners køb af rådgivning Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Malene Gammelby, studentermedhjælper mgam@di.dk, 3377 4887 MAJ 2019 Kommuner og regioners køb af rådgivning Kommunernes direkte indkøb

Læs mere

Stigende arbejdsstyrke, men færre faglærte i København

Stigende arbejdsstyrke, men færre faglærte i København Stigende arbejdsstyrke, men færre faglærte i København Hvem er københavnerne? I denne analyse er der udarbejdet en karakteristik af københavnerne, hvor der bl.a. er set på befolkningsudvikling, familietyper,

Læs mere

Hver anden ung går i fars eller mors fodspor

Hver anden ung går i fars eller mors fodspor Hver anden ung går i fars eller mors fodspor Knap hver anden 3-årige har en uddannelse, der er på samme niveau som mors eller fars uddannelse. Især de erhvervsfaglige uddannelser går i arv. Mere end 7

Læs mere

Beskæftigelsesindikator

Beskæftigelsesindikator for Akademikernes arbejdsmarked Der bliver flere akademikere på arbejdsmarkedet, og beskæftigelsen vokser. Det gælder også, når der ses på en række forskellige inddelinger af demografiske parametre og

Læs mere

Beskæftigelse i procesindustrien

Beskæftigelse i procesindustrien Thomas Klintefelt, chefkonsulent thok@di.dk, 3377 3367 APRIL 218 Beskæftigelse i procesindustrien Beskæftigelsen i procesindustrien er steget i de seneste at beskæftigelsen stiger. Sammenfatning I perioden

Læs mere

ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE

ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE 6. juni 2006 ET BILLEDE AF DE IKKE-FORSIKREDE Dette notat forsøger at give et billede af de personer på arbejdsmarkedet, som ikke er forsikret i en A-kasse. Datagrundlaget er Lovmodelregistret, der udgør

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 1 2016 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik ken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder kvartalsstatistikken de seneste relevante

Læs mere

Mere salg i slankere videnerhverv

Mere salg i slankere videnerhverv Mere salg i slankere videnerhverv INDLEDNING De videntunge erhverv udgør en væsentlig del af økonomien og beskæftigelsen. Både i sin egen voksende størrelse, men især som en afgørende katalysator for innovation

Læs mere

KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE

KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE - et statistisk portræt Juli 2011 1 Fakta om statistikken Kvindelige Iværksættere - et statistisk portræt indeholder en række statistikker om henholdsvis en typisk kvindelig og

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 3 2013 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Kvartalsstatistik nr. 1 2014

Kvartalsstatistik nr. 1 2014 nr. 1 2014 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Private og offentlige erhverv køber rådgivning i samme omfang

Private og offentlige erhverv køber rådgivning i samme omfang DI RÅDGIVERNE - ANALYSE September 2016 Private og offentlige erhverv køber rådgivning i samme omfang I både det offentliges indkøb og det private erhvervslivs indkøb, udgør rådgivning 12 pct. af deres

Læs mere

MANAGEMENTRÅDGIVERNES Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2018

MANAGEMENTRÅDGIVERNES Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2018 MANAGEMENTRÅDGIVERNES Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2018 Indhold Om analysen... 3 Omsætningen i managementrådgiverbranchen... 4 Managementrådgiverbranchens beskæftigelse... 5 Rådgivning om transformation

Læs mere

Analyse 10. oktober 2014

Analyse 10. oktober 2014 10. oktober 2014 Unge, der primært er dygtige til matematik, søger oftest mod de tekniske videregående uddannelser Af Kristian Thor Jakobsen og Christoffer Jessen Weissert Karakterer fra grundskolens afgangsprøver

Læs mere

Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen

Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen Mette Louise Pedersen, chefkonsulent og Peter Bernt Jensen, konsulent melp@di.dk, 3377 4845; pebj@di.dk, 3377 3421 SEPTEMBER 2018 Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen Fødevarebranchen er udfordret

Læs mere

Eksporterende rådgivere er mest produktive

Eksporterende rådgivere er mest produktive Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælp soln@di.dk, 3377 3173 AUGUST 217 Eksporterende rådgivere er mest produktive Jo højere

Læs mere

VÆKST I UFAGLÆRTE JOB I 2006 MEN DE BESÆTTES AF UNGE

VÆKST I UFAGLÆRTE JOB I 2006 MEN DE BESÆTTES AF UNGE 8. oktober 27 af Kristine Juul Pedersen VÆKST I UFAGLÆRTE JOB I 26 MEN DE BESÆTTES AF UNGE Resumé: UNDER UDDANNELSE Umiddelbart ser det ud som om, den gunstige udvikling har gavnet bredt på arbejdsmarkedet,

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 2 2017 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik ken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder kvartalsstatistikken de seneste relevante

Læs mere

Seks ud af ti i stabil beskæftigelse

Seks ud af ti i stabil beskæftigelse 14. juni 2017 2017:9 Seks ud af ti i stabil beskæftigelse Af Pernille Stender Beskæftigelsesfrekvensen er en central indikator, når temperaturen på arbejdsmarkedet skal tages. Beskæftigelsesfrekvensen

Læs mere

18. oktober H C:\Documents and Settings\hsn\Skrivebord\Hvidbog pdf\pensionsindbetalinger.doc VLRQ

18. oktober H C:\Documents and Settings\hsn\Skrivebord\Hvidbog pdf\pensionsindbetalinger.doc VLRQ 18. oktober 2007! " # %$&'&(())** 3(16,216,1'%(7$/,1*(5 5HVXPp 3HUVRQHUPHOOHPnULQGEHWDOHULJHQQHPVQLWSURFHQWDIEUXWWRLQG NRPVWHQSnSHQVLRQVRSVSDULQJHU'HWWHJHQQHPVQLWG NNHURYHUHQVWRU YDULDWLRQDIK QJLJDIHWQLVNKHUNRPVWLQGNRPVWRJVRFLRJUXSSH'HUHU

Læs mere

Beskæftigelsen i fødevareindustrien

Beskæftigelsen i fødevareindustrien DI Den 19. august 2015 Beskæftigelsen i fødevareindustrien 1. Sammenfatning I dette notat beskrives udviklingen i beskæftigelsen i fødevareindustrien. Notatets hovedkonklusioner er følgende: Faldet under

Læs mere

Rekrutteringsudfordringer i servicebranchen

Rekrutteringsudfordringer i servicebranchen Karen Hjortkær Petersen kahp@di.dk JUNI 2019 Rekrutteringsudfordringer i servicebranchen Inden for de kommende 10 til 15 år kan der være udsigt til, at branchen mister medarbejdere med en teknisk og praktisk

Læs mere

De højtuddannede er kommet bedst igennem krisen

De højtuddannede er kommet bedst igennem krisen Kortlægning af beskæftigelsesudviklingen under krisen De højtuddannede er kommet bedst igennem krisen Der har tidligere i debatten været fokus på, at højtuddannede skulle være blevet særlig hårdt ramt

Læs mere

HØJ BESKÆFTIGELSE UDSKYDER TILBAGETRÆKNINGEN FRA

HØJ BESKÆFTIGELSE UDSKYDER TILBAGETRÆKNINGEN FRA 7. november 2008 HØJ BESKÆFTIGELSE UDSKYDER TILBAGETRÆKNINGEN FRA ARBEJDSMARKEDET Flere danskere over 60 år har udskudt tilbagetrækningen fra 2004 til 2007. Stigningen i arbejdsstyrken skyldes især, at

Læs mere

- Målgruppeanalyse af HAKL s målgrupper

- Målgruppeanalyse af HAKL s målgrupper 1 Sammenfatning AMU-systemet spiller en væsentlig rolle gennem udbud af efteruddannelse, for at udvikle og udbygge arbejdsmarkedsrelaterede kompetencer hos primært ufaglærte og faglærte på arbejdsmarkedet

Læs mere

Tusindvis af nyuddannede går direkte ud i længere ledighed

Tusindvis af nyuddannede går direkte ud i længere ledighed Tusindvis af nyuddannede går direkte ud i længere ledighed 13,3 procent af alle nyuddannede fra 15 gik direkte ud i mindst måneders ledighed. Det er lidt færre end tidligere. Faldet er dog svagt, og andelen

Læs mere

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2016

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2016 MANAGEMENTRÅDGIVERNES Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2016 Velkommen til Managementrådgivernes (MR) analyse af det danske konsulentmarked 2016. Vi er glade for i år at kunne præsentere en analyse

Læs mere

Kvartalsstatistik nr.2 2012

Kvartalsstatistik nr.2 2012 nr.2 212 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

branchestatistik Videnrådgiverne Godt på vej ud af krisen

branchestatistik Videnrådgiverne Godt på vej ud af krisen branchestatistik Videnrådgiverne Godt på vej ud af krisen > Videnrådgiverbranchen havde en pæn vækst i 2010, og branchen er nu på vej ud af krisen. Branchen skaber værdi for det øvrige erhvervsliv og den

Læs mere

Over hver femte ung uden uddannelse er ledig

Over hver femte ung uden uddannelse er ledig Over hver femte ung uden uddannelse er ledig I løbet af den økonomiske krise er ledigheden steget for alle aldersgrupper, men med en klar tendens til, at den er steget mest for de unge. De nyeste tal viser,

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr Kvartalsstatistik nr. 1 2017 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder

Læs mere

Highlights for foder- og fødevareingredienssektoren:

Highlights for foder- og fødevareingredienssektoren: Økonomisk analyse 1. juni 2018 Axelborg, Axeltorv 3 19 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Den danske foder- og fødevareingredienssektor Den danske foder- og fødevareingredienssektor

Læs mere

Udvalgte nøgletal for vagt og sikkerhedsbranchen

Udvalgte nøgletal for vagt og sikkerhedsbranchen Udvalgte nøgletal for vagt og sikkerhedsbranchen Om statistikken Kilder Statistikken er udarbejdet på baggrund af data fra henholdsvis Danmarks Statistik og Experian. Kilden fremgår ved hver figur. Definitioner

Læs mere

VÆKSTIVÆRKSÆTTERE. Nye virksomheder i vækst BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK. Antal og geografi Beskæftigelse Jobskabelse Uddannelse

VÆKSTIVÆRKSÆTTERE. Nye virksomheder i vækst BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK. Antal og geografi Beskæftigelse Jobskabelse Uddannelse VÆKSTIVÆRKSÆTTERE BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK Tema Nye virksomheder i vækst Antal og geografi Beskæftigelse Jobskabelse Uddannelse INDLEDNING Indhold Baggrund og analyse I kølvandet på den

Læs mere

Videnservice erhvervslivets vækstdriver

Videnservice erhvervslivets vækstdriver erhvervslivets vækstdriver RESUME er en branche, der er svær at definere. Den består af en række erhverv, der alle har det til fælles, at de ikke sælger en fysisk vare, men derimod immaterielle ydelser.

Læs mere

IT-BESKÆFTIGELSEN REDUCERET MED 7 PCT. DET SENESTE ÅR

IT-BESKÆFTIGELSEN REDUCERET MED 7 PCT. DET SENESTE ÅR \\1651-FS-0\VOL2\BRUGERE\GS\jan-feb-2003\ae-hk-mw.doc 1 Af Martin Windelin, direkte tlf.: 33557720 16.01.2003 Resumé: IT-BESKÆFTIGELSEN REDUCERET MED 7 PCT. DET SENESTE ÅR Ifølge de mest aktuelle beskæftigelsestal

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr Kvartalsstatistik nr. 3 217 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder kvartalsstatistikken

Læs mere

Ufaglærte og unge har størst risiko for at blive arbejdsløse

Ufaglærte og unge har størst risiko for at blive arbejdsløse Ufaglærte og unge har størst risiko for at blive arbejdsløse Det er forholdsvis stor forskel på ledigheden mellem de forskellige uddannelsesgrupper i Danmark. Ledigheden er næsten pct. blandt ufaglærte,

Læs mere

Store forskelle imellem efterlønnere og personer i arbejde

Store forskelle imellem efterlønnere og personer i arbejde Store forskelle imellem efterlønnere og personer i arbejde Der er udpræget forskel på efterlønsmodtagere og personer i beskæftigelse i alderen 60-64- årige. Generelt er der flere kvinder, ufaglærte og

Læs mere

Arbejdsmarkedstilknytning blandt vestlige og ikke-vestlige indvandrere og efterkommere

Arbejdsmarkedstilknytning blandt vestlige og ikke-vestlige indvandrere og efterkommere Analysen er udarbejdet for IDA Arbejdsmarkedstilknytning blandt vestlige og ikke-vestlige indvandrere og efterkommere I 215 er der ca. 89. med en IDA-uddannelse i befolkningen. For at få et større datavolumen

Læs mere

Dagpenge til nyuddannede

Dagpenge til nyuddannede Dagpenge til nyuddannede Mange nyuddannede har allerede fundet et job, når de afslutter deres uddannelse. Måske har de haft kontakt til en eller flere arbejdspladser i løbet af deres uddannelse eller har

Læs mere

Udviklingen i beskæftigelsen i 2015 opdelt på uddannelsesniveau

Udviklingen i beskæftigelsen i 2015 opdelt på uddannelsesniveau Udviklingen i beskæftigelsen i 2015 opdelt på uddannelsesniveau Beskæftigelsen voksede med 29.000 i 2015 Akademikere står for over 1/3 af den samlede beskæftigelsesfremgang fra i 2015 (jf. figur 1) Akademikerne

Læs mere

Jylland og Fyn trækker det halve af joblokomotivet de kommende år

Jylland og Fyn trækker det halve af joblokomotivet de kommende år Jylland og Fyn trækker det halve af joblokomotivet de kommende år Frem mod 219 forventer AE, at beskæftigelsen stiger med ca. 68. personer. Geografisk er det især København og Østjylland, der driver joblokomotivet,

Læs mere

Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge

Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge Analyse: Udviklingen i tilgang til sygedagpenge Maj 218 1. Indledning og sammenfatning I efteråret 216 viste en opfølgning på reformen af sygedagpenge fra 214, at udgifterne til sygedagpenge var højere

Læs mere

Piger bryder den sociale arv drengene gør det modsatte

Piger bryder den sociale arv drengene gør det modsatte Piger bryder den sociale arv drengene gør det modsatte Pigerne er generelt bedre end drengene til at bryde den sociale arv. Og mens pigerne er blevet bedre til at bryde den sociale arv i løbet af de seneste

Læs mere

KERNEARBEJDSKRAFTEN FORLADER DET OFFENTLIGE

KERNEARBEJDSKRAFTEN FORLADER DET OFFENTLIGE 17. marts 2008 af Kristine J. Pedersen direkte tlf. 33557727 og Jes Vilhelmsen direkte tlf. 33557721 Resumé: KERNEARBEJDSKRAFTEN FORLADER DET OFFENTLIGE Fra 2005 til 2006 var der flere beskæftigede, der

Læs mere

Konkurrentsammenligning nr. 2

Konkurrentsammenligning nr. 2 nr. 2 Velkommen til Danske Advokaters Konkurrentsammenligning Konkurrentsammenligningen holder advokatbranchen op mod revisionsbranchen. Der fokuseres på de to branchers omsætning og indtjening, ydelser

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet i RAR-Hovedstaden. AMK Øst 19. juni 2015

Nøgletal for arbejdsmarkedet i RAR-Hovedstaden. AMK Øst 19. juni 2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet i RAR-Hovedstaden AMK Øst 19. juni 2015 Juni 2015 1 Udvikling i beskæftigelsen og rekrutteringssituationen på arbejdsmarkedet Fig. 1. Udvikling i fuldtidsbeskæftigelsen for

Læs mere

Karakterkrav fælder hver sjette pædagog og socialrådgiver

Karakterkrav fælder hver sjette pædagog og socialrådgiver Karakterkrav fælder hver sjette pædagog og socialrådgiver Tusindvis af studerende på erhvervsakademierne og landets professionsuddannelser med en gymnasial uddannelse i bagagen, ville blive afskåret fra

Læs mere

TAL OG TENDENSER 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark

TAL OG TENDENSER 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark TAL OG TENDENSER 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark 1 Tal og tendenser 2018: Plastindustriens bidrag til vækst og beskæftigelse i Danmark Analysen er udarbejdet af: Kasper

Læs mere

Kortlægning af ingeniørlederne

Kortlægning af ingeniørlederne Kortlægning af ingeniørlederne Januar 2018 Opsummering Boks 1 Konklusioner En højere andel af ingeniører arbejder som ledere end den samlede population af tilsvarende højtuddannede. Forskellen er markant

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Fuldtidspersoner Fuldtidspersoner Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 27 Indhold: Ugens tema Fald i ledigheden i maj 213 Ugens analyse Ugens tendens Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked 3 ud af

Læs mere

Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen april 2010

Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen april 2010 Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen 2001-2007 16. april 2010 Statistik om kvindelige iværksættere udviklingen 2001-2007 viser udviklingen inden for en række områder relateret til kvindelige

Læs mere

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland

AMK-Øst 16-11-2015. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland AMK-Øst 16-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sjælland November 2015 Udviklingen i beskæftigelsen Fig. 1: Udvikling i fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere (arbejdssted), 1. kvartal 2008-2. kvartal 2015

Læs mere

De sociale klasser i Danmark 2012

De sociale klasser i Danmark 2012 De sociale klasser i Danmark 2012 Denne analyse er en del af baggrundsanalyserne til bogen Klassekamp fra oven. Her opdeles befolkningen i fem sociale klasser: Overklassen, den højere middelklasse, middelklassen,

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune

Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune Neden for er en beskrivelse af arbejdsmarkedet i Faxe Kommune. I forbindelse med beskrivelsen sammenlignes arbejdsmarkedet i kommunen med arbejdsmarkedet i hele landet og

Læs mere

Faglærte skaber de mest levedygtige virksomheder i Danmark

Faglærte skaber de mest levedygtige virksomheder i Danmark Faglærte skaber de mest levedygtige i Danmark Virksomheder skabt af faglærte har højere overlevelse end skabt af akademikere i 7 ud af 8 brancher. Det er altså ikke kun i nogen brancher som for eksempel

Læs mere

Akademikerbeskæftigelsen i den private sektor 2008 til 2016

Akademikerbeskæftigelsen i den private sektor 2008 til 2016 Juni 2017 Akademikerbeskæftigelsen i den private sektor 2008 til 2016 Indhold Beskæftigelsen i den private sektor...2 Beskæftigelsen i den private sektor fordelt på uddannelsesniveau....4 Beskæftigelsen

Læs mere

VÆKSTIVÆRKSÆTTERE. Nye virksomheder i vækst BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK. Antal og geografi Beskæftigelse Jobskabelse Uddannelse

VÆKSTIVÆRKSÆTTERE. Nye virksomheder i vækst BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK. Antal og geografi Beskæftigelse Jobskabelse Uddannelse VÆKSTIVÆRKSÆTTERE BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK Tema Nye virksomheder i vækst Antal og geografi Beskæftigelse Jobskabelse Uddannelse INDLEDNING Indhold Baggrund og analyse I kølvandet på den

Læs mere

Fakta om Advokatbranchen

Fakta om Advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.600 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

Fakta om advokatbranchen

Fakta om advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.700 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

Orientering fra Velfærdsanalyse

Orientering fra Velfærdsanalyse Orientering fra Velfærdsanalyse Befolkning i København, Region Hovedstaden og hele landet, 1. januar 2017 Den 1. januar 2017 boede der 602.481 personer i København. I løbet af 2016 steg folketallet med

Læs mere

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Højeste fuldførte uddannelse Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Befolkningens uddannelsesmæssige baggrund i Aarhus, 2013 Befolkningen i Aarhus og København har pr. 1. januar 2013 generelt

Læs mere

Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008

Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008 Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008 Beskæftigelsen inden for bygge og anlæg faldt fra 2008 til 2011, hvorefter byggebeskæftigelsen i Aalborg siden har været stigende. Udvikling i

Læs mere

Hver tredje nyledig er på dagpenge et år efter

Hver tredje nyledig er på dagpenge et år efter Hver tredje nyledig er på dagpenge et år efter Ud af 152.000 nyledige dagpengemodtagere, der trådte ind i ledighedskøen fra oktober 2009 til september 2010, var 50 procent i lønmodtagerbeskæftigelse ét

Læs mere

Sundhed i de sociale klasser

Sundhed i de sociale klasser Denne analyse er en del af baggrundsanalyserne til bogen Det danske klassesamfund et socialt Danmarksportræt. I denne analyse er der fokus på sundhedstilstanden i de sociale klasser. Der er stor forskel

Læs mere

Hver femte dansker deltager i voksen- og efteruddannelse

Hver femte dansker deltager i voksen- og efteruddannelse Gennemgang af danskernes deltagelse i voksen- og efteruddannelse Hver femte dansker deltager i voksen- og efteruddannelse Hver femte dansker deltog i i et voksen- eller efteruddannelsesforløb. Den største

Læs mere

Kun svag effekt på produktiviteten af flere unge og ældre i job siden krisen

Kun svag effekt på produktiviteten af flere unge og ældre i job siden krisen Thomas Q. Christensen, seniorchefkonsulent TQCH@DI.DK, 3377 3316 OKTOBER 217 Kun svag effekt på produktiviteten af flere unge og ældre i job siden krisen Vismændene har peget på, at flere ældre på arbejdsmarkedet

Læs mere