3. Justeret arbejdsprogram for MedCom9 (orienteringspunkt)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3. Justeret arbejdsprogram for MedCom9 (orienteringspunkt)"

Transkript

1 Indkaldelse og dagsorden til møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til møde i styregruppen for MedCom9 onsdag 25. februar 2015 kl til i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K i mødelokale s. 25 Der er mulighed for deltagelse via videokonference Opkaldsnummer: er mcu12@vconf.dk eller ip: Derefter indtastes konferencenr: Og pin-kode: 1421 Dagsordenen for mødet er: 1. Velkomst og præsentation 2. Meddelelser 3. Justeret arbejdsprogram for MedCom9 (orienteringspunkt) 4. FMK SPOC (beslutningspunkt) 5. Status på Genoptræningsplaner (beslutningspunkt) 6. Laboratorietilbagesvar (beslutningspunkt) 7. Sygehus/hjemmeplejestandarder proces for ændring i standarder (beslutningspunkt) 8. SDN kontraktforlængelse (beslutningspunkt) 9. Regnskabsvurdering pr. 31. december 2014 (beslutningspunkt) 10. Status på arkitekturanalyse af KIH databasen (orienteringspunkt) 11. Eventuelt 2. Meddelelser Fremtidens praksissektor Afslutning af EU-projektet Antilope Læs mere om Antilope-projektet på Andet 3. Justeret arbejdsprogram for MedCom9 (orienteringspunkt) Bilag 3.1: Justeret arbejdsprogram Den Nationale Bestyrelse for Sundheds IT godkendte på mødet den 2. februar 2015 det justerede arbejdsprogram og budget for MedCom9, med følgende bemærkninger: Målsætningen og ambitionsniveauet for MedComs arbejde med MedCom meddelelser indenfor psykiatrien og det sociale område afgøres af de 5 sundhedsaftaler

2 Udbredelse af P-journal skal slettes fra MedComs oversigt over basisopgaver, da løsningen er sat i bero Bred opbakning til MedComs inspirationsgruppe vedr. IT understøttelse af fremtidens praksissektor MedComs monitorering af projekter og basisaktiviteter samt regnskabsvurdering tilrettes i overensstemmelse hermed og fremlægges for MedComs styregruppes næste møde den 3. juni at den tager orienteringen til efterretning 4. FMK SPOC (beslutningspunkt) Bilag 4.1: Danske Regioners funktionsbeskrivelse for opsamlingsfunktion omkring ukorrekt anvendelse af FMK (SPOC) Danske Regioner foreslår, at der i tilknytning til MedComs eksisterende FMK team etableres en midlertidig opsamlingsfunktion omkring ukorrekt anvendelse af FMK (SPOC). Styregruppen skal tage stilling til forslaget. Funktionen etableres blandt andet på baggrund af et ønske fra regionerne om overblik over typer af ukorrekt anvendelse på tværs af parterne. Dette ønske bunder i en mulighed for at kunne prioritere og sætte ind i regionerne, hvor det giver bedst effekt i forhold til patientsikkerheden. Primærsektorens IT leverandører (PL-Forum) og EOJ-leverandører har ligeledes udtrykt ønske om et regionalt opsamlingssted til de henvendelser, som de får fra almen praksis og den kommunale hjemmepleje om udfordringer i samarbejdet på tværs af sektorerne. I FMK-programmet eksisterer ikke p.t. et regionalt opsamlingssted, hvor der kan rettes henvendelse om ukorrekt anvendelse af FMK med henblik på kvantificering af udfordringerne. Funktionen vil være med til at sikre, at henvendelser vedrørende ukorrekt anvendelse af FMK kvantificeres og visiteres til den relevante part. Alle parter kan som udgangspunkt gøre brug af funktionen, dog ikke på brugerniveau. Forud for indstillingen til MedComs styregruppe, er ideen drøftet i FMK-styregruppen, herunder med deltagelse af PLO. MedCom og NSI har bidraget til udarbejdelse af funktionsbeskrivelsen, der endvidere har været forelagt Primærsektorens Leverandørforum (PL-Forum). Funktionsbeskrivelsen er vedlagt i bilag. at der hurtigst muligt og i tilknytning til MedComs FMK-team, etableres en 1-årig opsamlingsfunktion omkring ukorrekt anvendelse af FMK at Danske Regioner og MedCom konkretiserer de økonomiske konsekvenser af etableringen 5. Status på Genoptræningsplaner (beslutningspunkt)

3 Bilag 5.1: G-GOP statusrapportering MedComs styregruppe besluttede på mødet den 15. januar 2015, at implementering af den nye version af genoptræningsplanen (GOP) er fast punkt på dagsordenen i Tidsplanen for projektet er på nuværende tidspunkt udfordret, da der endnu ikke er enighed om det sundhedsfaglige indhold. Formatet for fremtidig statusrapportering til styregruppen ønskes fastlagt på dette møde. Alle 5 regioner benytter den forældede MedCom standard DGOP. Region Syddanmark kun delvist. Samtlige 98 kommuner modtager GOP elektronisk, enten i DGOP-format eller korrespondanceformat. Den 1. januar 2015 trådte den nye bekendtgørelse om digital understøttelse af genoptræningsplaner (G-GOP) i kraft. Målet med MedCom9 projektet er national implementering af den nye G-GOP standard, herunder at Sundhedsstyrelsen definerer det sundhedsfaglige indhold, hvorpå MedCom baserer den tekniske dokumentation MedComs sundhedsfaglige guide for G-GOP opdateres med anbefalinger omkring arbejdsgangsunderstøttelse alle kommuner og regioner modtager og afsender i det nye G-GOP format pr. 1. oktober 2015 aftale løsningsmodel for fremsendelse af den lovpligtige kopi af GOP til praktiserende læge, idet G- GOP formatet stilles til rådighed for lægesystemleverandørerne at understøtte behov for henholdsvis kopi af mindre lægejournalnotater (operationsbeskrivelser, speciallæge notater) og vedhæftede bilag til genoptræningsplan til rehabilitering på specialiseret niveau MedComs tekniske dokumentation for G-GOP skal baseres på det sundhedsfaglige indhold, fastlagt af Sundhedsstyrelsen. Den dokumenterede standard skal efter planen være udarbejdet pr. 1. marts 2015 med tilhørende testværktøjer pr. 1. april Der arbejdes imidlertid fortsat på fastlæggelse af det sundhedsfaglige indhold i standarden. Herefter skal den nye G-GOP standard til høring i den projektets koordineringsgruppe, da både KL og DR ønsker at godkende indholdsskabelonen, før den fastlåses. Alt tyder derfor på, at milepælen pr. 1. marts 2015 ikke nås til tiden. Derfor er arbejdet med den tekniske dokumentation sat på standby i MedCom og en revideret arbejds- og tidsplan udarbejdes, når der er opnået enighed om den endelige version af det sundhedsfaglige indhold. Den samlede tidsplan opfattes af kommunale og regionale repræsentanter i projektets implementeringsgruppe som meget ambitiøs. Ifølge regionerne og kommunerne er en mere realistisk release-dato for ibrugtagning af ny G-GOP 1. april MedCom afholder 1-dags workshop med regioner, kommuner og leverandører den 8. april 2015, med henblik på at facilitere dialog og understøtte det forestående arbejde, herunder sikre arbejdsgangs-understøttelse. MedCom har på baggrund af ovenstående status anbefalet hastemøde i projektets Koordineringsgruppe i februar måned. Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har på denne baggrund indkaldt til møde i Koordinationsgruppen d. 23. februar 2015.

4 at den tager orienteringen om udfordringerne i tidsplanen til efterretning at vedhæftede afrapporteringsformat (bilag 5.1) drøftes og justeres efter styregruppens ønske, samt lægges til grund for fremtidige statusrapporteringer 6. Laboratorietilbagesvar (beslutningspunkt) Bilag 6.1: Tilbagesvar forslag til løsning og proces MedComs styregruppe behandlede på mødet den 13. december 2013 forslag om iværksættelse af IT understøttelse af lægepraksis opfølgning på bestilte parakliniske undersøgelser (laboratorie- og røntgenundersøgelser), af hensyn til patientsikkerheden. Initiativet tager således afsæt i Sundhedsstyrelsens vejledning om Håndtering af parakliniske undersøgelser og i overenskomsten for praktiserende læger, hvor lægepraksis skal følge den Danske Kvalitetsmodel og have procedurer for opfølgning af disse undersøgelser. Opfølgning består i, at lægepraksis skal have procedurer for at: Der modtages svar på alle bestilte laboratorieprøver og billeddiagnostiske undersøgelser Der informeres om resultatet af disse til patienten Patienter, der udebliver fra fastlagte kontrolprøver, kontaktes for opfølgning. Området er højt prioriteret af PLO. Styregruppen kvitterede i december 2013 for oplægget, men udbad sig oplysninger fra regionerne om de økonomiske konsekvenser ved tilretning af regionernes IT systemer i forbindelse hermed. I mellemtiden er der arbejdet videre med dokumentation af de nødvendige tekniske og indholdsmæssige tilretninger i MedComs standarder på området og der foreligger nu en vurdering af de økonomiske konsekvenser for regionerne. Styregruppen skal på denne baggrund tage stilling til initiativets gennemførelse. De enkelte laboratoriesystemer indenfor biokemi, mikrobiologi, patologi og immunologi skal tilrettes, hvilket andrager udgifter i størrelsesordenen kr. fordelt på de 5 regioner. Heri indgår også nødvendig tilretning til markering af nægtet samtykke til videregivelse af svar, som skal gennemføres under alle omstændigheder som følge af behovet for at kunne afskærme den enkelte patients prøveresultater i forbindelse med videregivelse. Det præcise beløb afventer overslag fra leverandørerne og forventes at foreligge ved udgangen af uge 8. Den afledte driftsudgift vil fremadrettet være ca. 20 % af etableringsudgiften, som en del af almindeligt vedligehold. Hertil kommer, at WebReq løsningen, som anvendes af alle lægepraksis og speciallægepraksis, skal udbygges med en reminderfunktion, der vil medføre en stigning af den regionale driftsudgift til WebReq på 26 kr. / md. pr. læge- og speciallægeklinik.

5 Her er udgiften i dag 213 kr. /md. Driften af WebReg betales i dag af den enkelte region direkte til ITleverandøren Dansk Medicinske Data Distribution A/S (DMDD). at initiativet sættes i værk under forudsætning af, at IT5 godkender de øgede regionale udgifter 7. Sygehus/hjemmeplejestandarder proces for ændring i standarder (beslutningspunkt) Bilag: 7.1: Oversigt over forslag til opdatering af hjemmepleje-sygehus standarderne Bilag: 7.2: snotat: Versionsopdatering hjemmepleje-sygehusstandarder MedComs nationale hjemmepleje-sygehusgruppe anbefaler, at MedCom opdaterer hjemmeplejesygehusstandarderne til version , hvor de ændringsønsker, som har opnået national konsensus, indgår. Styregruppen skal drøfte forslaget indenfor rammerne af årshjulet for opdatering af MedCom standarder, herunder indstilling om iværksættelse. en for forslaget er primært de praktiske erfaringer med storskala anvendelse med standarderne i hjemmepleje-sygehus flowet og klargøring til ibrugtagning af Fælles Sprog III i kommunerne. Gevinsterne ved opdateringen forventes at være: Forenklet anvendelse, brugervenlighed og kontekstafhængig brug. Ændringerne understøtter perspektiver ved implementering af Fælles Sprog III i kommunerne. Fælles terminologisæt på tværs af standarderne bidrager til at optimere fællesfaglig forståelse på tværs af sektorer. Optimeret mulighed for at udveksle oplysninger relateret til sygepleje/speciel sygepleje, som er stigende som følge af accelererede patientforløb. Fleksibilitet og mulighed for videre udvikling i anvendelsen uden behov for standardopdatering. Standarderne understøtter Sundhedsaftale fsva. ligestilling af somatik og psykiatri Uhensigtsmæssig genfremafsendelse af automatisk indlæggelsesrapport ved overflytning undgås. Teknisk kobling af meddelelser i flowet, herunder anvendelse af korrespondancemeddelelser ad hoc i forløbet bidrager til klinisk overblik og sammenhæng. Det er undersøgt gennem repræsentanter i MedComs kommune-sygehusfora, i hvilken grad versionsopdateringen er indeholdt i eksisterende vedligeholdelsesbudget, og hvilke ekstra omkostninger, der måtte være. Erfaringsopsamling vedr. versionsopdatering viste, at det var omfattet af

6 vedligeholdelsesbudget (oplysninger mangler dog fra Region Syddanmark). Det har ikke været muligt at opnå fuld klarhed over dette i forhold til version Begrundelsen for manglende oplysninger fra leverandørerne er dels, at beslutningen om versionsopdatering ikke er endeligt vedtaget, at standarden er i kladdeformat (ikke er releaset endnu), samt at ønsker fra brugerne til systemunderstøttelse er for tidlig at fastlægge og at disse ønsker kan have betydning for økonomien. Derudover, at det kan variere alt efter hvilken kontrakt kommunerne har. Følgende tidsplan er foreslået af hjemmepleje-sygehusgruppe og er drøftet og afklaret med EPJ og EOJ leverandører: MedCom releaser version den 1. april 2015, der i samarbejde mellem NSI og MedCom optages i kataloget over gældende sundheds IT standarder IT løsningerne kan være klar til overgang til drift i region og kommuner pr. 1. juni Bilagene giver et overblik over de ændringsønsker, som har opnået national konsensus. at den tiltræder de ændringsønsker, som forventes at kunne udvikles inden for de eksisterende kontrakter med it-leverandørerne at den drøfter de yderligere ændringsønsker, som må forventes at medføre udgifter til udvikling af it-løsningerne 8. SDN kontraktforlængelse (beslutningspunkt) Bilag: 8.1: Månedsrapport SDN, december 2014 MedCom har kontrakt med Netdesign A/S om drift af Sundhedsdatanettet (SDN). Styregruppen skal tage stillig til en kontraktforlængelse på op til 2 år. MedComs kontrakt med Netdesign A/S om drift af sundhedsdatanettet (SDN) trådte i kraft 2010, efter afholdt begrænset udbud, i overensstemmelse med EU s udbudsregler. Kontraktens varighed er 5 år, med mulighed for forlængelse i op til 2 år. Da driften af SDN er stabil og det daglige samarbejde mellem MedCom og Netdesign A/S er velfungerende, indstilles det til styregruppen, at gøre brug af muligheden for at forlænge kontrakten med op til 2 år. Planlægning og gennemførelse af det lovpligtige genudbud af opgaven indgår dermed i arbejdsprogrammet for MedCom10 (2016/2017), i tæt samarbejde med SDN s brugere, herunder NSI, regioner, kommuner og praksissektor.

7 at MedCom gives mandat til at forlænge SDN kontrakten med Netdesign A/S i op til 2 år 9. Regnskabsvurdering pr. 31. december 2014 Bilag: 9.1: Regnskabsvurdering pr. 31. december 2014 Styregruppen forelægges regnskabsresultatet for 2014 i form af regnskabsvurdering for MedCom9 pr. 31. december Det justerede budget for 2015 godkendtes jf. dagsordenens punkt 3 af den Nationale Bestyrelse for Sundheds IT den 2. februar Regnskabsresultatet for 2014 og det justerede budget for 2015 lægges samlet set til grund for kommende regnskabsprognoser for MedCom9. Regnskabet for 2014 er lukket med udgangen af januar 2015 og regnskabsresultat for 2014 foreligger nu i en opdateret regnskabsprognose for MedCom9, gældende pr. 31. december Overordnet udviser prognosen for de MedCom finansierede aktiviteter en forbrugsprocent på 46 % pr. 31. december 2014, hvilket skal ses i forhold til, at der på opgørelsestidspunktet var gået 50 % af MedCom9 perioden ( ). at den godkender regnskabsvurderingen, idet resultatet for 2014 indgår i det vedtagne budget for 2015, der lægges til grund for kommende regnskabsvurderinger for MedCom Status på arkitekturanalyse af KIH databasen (orienteringspunkt) Bilag: 10.1: Opgavebeskrivelse for arkitektur analyse af KIH databasen Styregruppen modtager opgavebeskrivelse for arkitekturanalyse af KIH databasen til orientering og der gives en kort mundtlig status på arbejdet. MedComs styregruppe besluttede på mødet den 15. januar 2015 at iværksætte en arkitektur analyse af KIH databasen. MedCom har tildelt Lakeside A/S opgaven, indenfor en økonomisk ramme på kr Arbejde er igangsat og resultatet foreligger 31. marts 2015.

8 at den tager orienteringen til efterretning 11. Eventuelt

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

Baggrundsnotat versionsopdatering hjemmepleje-sygehusstandarder,

Baggrundsnotat versionsopdatering hjemmepleje-sygehusstandarder, Baggrundsnotat versionsopdatering hjemmepleje-sygehusstandarder, 1.0.3. Dette notat beskriver kort baggrund for versionsopdateringen af hjemmepleje-sygehusstandarder 1.0.3. /opdateret 17. december 2015.

Læs mere

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt)

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 15. januar 2015 kl 10.00 til 12.00

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste Fra DGOP til G-GOP Processen for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner Dette notat beskriver processerne for at gennemføre implementeringen af ny version kommunikationsstandard for

Læs mere

Governance model for MedCom versionsopdatering

Governance model for MedCom versionsopdatering Governance model for MedCom versionsopdatering med udgangspunkt i hjemmepleje-sygehusstandarder UDKAST 28. nov. 2013 Indhold Baggrund... 1 Resultatmål med governancemodel... 2 Hvordan opnås målet om en

Læs mere

Governancemodel for MedCom-versionsopdatering

Governancemodel for MedCom-versionsopdatering Governancemodel for MedCom-versionsopdatering UDKAST opdateret 11. juni 2014 Indhold Indledning... 1 National governance... 1 Resultatmål med governancemodel... 2 Hvordan opnås målet om en governancemodel?...

Læs mere

MedComs arbejdsplan for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner «Den gode genoptræningsplan»

MedComs arbejdsplan for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner «Den gode genoptræningsplan» d. 17.12.2014 Dorthe Skou Lassen MedComs arbejdsplan for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner «Den gode genoptræningsplan» Ny bekendtgørelse for genoptræningsplaner per 1. jaunuar

Læs mere

fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen trådte i kraft d. 1. januar 2015 Sundhedsfaglige indhold defineret af Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen træder i kraft d. 1. januar 2015 Sundhedsfaglige

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015. MEDCOM KORT FORTALT 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom understøtter sammenhængen i sundhedsvæsenet med digitale løsninger, der er med til at sikre patienten og borgeren bedre service samt minimere fejl. Vi understøtter

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus

Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus Torsdag den 26. juni 2014 H.C. Andersens hotel Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagsorden 1. Velkomst, præsentationsrunde, siden sidst og meddelelser 2. Udbredelse

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Baggrund for tilbagesvar 3. Gennemgang af ændringer til laboratoriesystemerne 4. Gennemgang af ændringer i standarderne 5. Reminderfunktionen i lægesystemerne 6. Næste skridt-plan for implementering.

Læs mere

Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet. Spørgsmål Kilde: Politikken

Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet. Spørgsmål Kilde: Politikken Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet Spørgsmål dsl@medcom.dk Kilde: Politikken Udbredelses mål Forventet antal tværsektorielle sår Forventet antal kommuner som anvender telemedicinsk sårvurdering

Læs mere

MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus

MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus Onsdag den 14. januar 2015 MedCom Forskerparken 10, Odense Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagorden 1. Velkommen og meddelelser (kort opfølgning fra sidst) 2. Aftalen

Læs mere

fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Dagsorden 1. Velkomst 2. Siden sidst 3. G-GOP visning Frokost 4. Regioner og kommuners statusrunde 5. Regioner og kommuners input

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 10 1. Referat fra sidste møde d. 20 september 2. Siden sidst herunder status på RSI Pejlemærker, telemedicinprojekterne, kroniker og KIH

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 27.februar 2014

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 27.februar 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1397426 Dato: 19. februar 2014 Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com

Læs mere

Governance model for MedCom versionsopdatering

Governance model for MedCom versionsopdatering Governance model for MedCom versionsopdatering 13. november 2014 Indhold Indledning... 1 Resultatmål med governancemodel... 2 Hvordan opnås målet om en governancemodel?... 2 MedCom årshjul og milepæle...

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Styregruppen for Medcom Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag d. 4.marts 2010 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

Tilbagesvarsdag Brugermøde. MedCom 17. aug 2017

Tilbagesvarsdag Brugermøde. MedCom 17. aug 2017 Tilbagesvarsdag Brugermøde MedCom 17. aug 2017 Tilbagesvarsdag Brugermøde MedCom 17. aug 2017 Tilbagesvar 1. Velkomst, deltagere 2 A. Brugergruppens opgaver Kommissorium for brugergruppen 2 B. Kort gennemgang

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Resume af projektet 3. Drøftelse af oplæg fra MedCom, herunder afgrænsning 4. Tekniske krav i forbindelse med indførelse af ændringerne Hvad kan vi lave her og

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Tilbagesvar ændringsønsker

Tilbagesvar ændringsønsker Tilbagesvar ændringsønsker Ønske Dato Fra Ønske Beslutning Brugergruppen 1 29.08.2017 Langeskov Lægehus Ole Holm Thomsen 2 29.08.2017 Langeskov Lægehus Ole Holm Thomsen Ved udskrivelse af webreq laves

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

Analyse af akutte og ambulante forløb Behov og muligheder for beskedbaseret kommunikation mellem sygehuse og kommuner

Analyse af akutte og ambulante forløb Behov og muligheder for beskedbaseret kommunikation mellem sygehuse og kommuner Analyse af akutte og ambulante forløb Behov og muligheder for beskedbaseret kommunikation mellem sygehuse og kommuner 27. april 2017 Jeanette Jensen, jej@medcom.dk Kirsten Ravn Christiansen, krc@medcom.dk

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Governance model for MedCom versionsopdatering

Governance model for MedCom versionsopdatering Governance model for MedCom versionsopdatering med udgangspunkt i hjemmepleje-sygehusstandarder UDKAST opdateret 17. dec. 2013 Indhold Baggrund... 1 Resultatmål med governancemodel... 2 Hvordan opnås målet

Læs mere

Statusmøde Hjemmepleje-sygehusgruppe 27. april 2015

Statusmøde Hjemmepleje-sygehusgruppe 27. april 2015 Statusmøde Hjemmepleje-sygehusgruppe 27. april 2015 MedCom, Odense Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagsorden statusmøde 1. Velkommen og meddelelser, herunder status vedr. beslutning om version 1.0.3. ( præsentation

Læs mere

Analysen giver et overblik over, hvor det tværsektorielle samarbejde kan it-understøttes med de allerede eksisterende standarder.

Analysen giver et overblik over, hvor det tværsektorielle samarbejde kan it-understøttes med de allerede eksisterende standarder. Projekt 1 Analyse af udbredelse af MedCom standarder (7.2.1.f) Målet med analyseprojektet er at skabe et overblik over anvendelsesgraden af MedCom-standarder samt at komme med input til en mulig udbredelse

Læs mere

Status for hjemmeplejesygehusstandarder. Møde i koordinationsgruppen 10. Oktober 2013 Jeanette Jensen

Status for hjemmeplejesygehusstandarder. Møde i koordinationsgruppen 10. Oktober 2013 Jeanette Jensen Status for hjemmeplejesygehusstandarder Møde i koordinationsgruppen 10. Oktober 2013 Jeanette Jensen jej@medcom.dk Indhold Udbredelsen Danmark rundt Status for versionsopdatering Fokuspunkter i MedCom8

Læs mere

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10 MedComs formandskab Klar skelnen mellem allerede vedtagne projekter og boblere, herunder FMK cave/beslutningsstøtte (Lægepraksis og kommuner) Svangre/vandrejournal (RSI) Fælles Sprog III implementering

Læs mere

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Dette er et statusnotat om MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet, som er udarbejdet juli 2017, i forbindelse med at MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet

Læs mere

Fra DGOP til EGOP Kommuner - regioner praktiserende læger privat hospitaler

Fra DGOP til EGOP Kommuner - regioner praktiserende læger privat hospitaler Fra DGOP til EGOP 2015 Kommuner - regioner praktiserende læger privat hospitaler Ny version skal implementeres i løbet af år 2015 Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen træder i kraft d. 1. januar

Læs mere

Møde Hjemmepleje-sygehusgruppe 22. juni 2015

Møde Hjemmepleje-sygehusgruppe 22. juni 2015 Møde Hjemmepleje-sygehusgruppe 22. juni 2015 MedCom, Odense Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagsorden 1. Velkomst og meddelelser, herunder overordnet status og tidsplan for version 1.0.3. 2. Status for udfasning

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

Tilbagesvarsdag Laboratorier. MedCom 31. Maj 2017

Tilbagesvarsdag Laboratorier. MedCom 31. Maj 2017 Tilbagesvarsdag Laboratorier MedCom 31. Maj 2017 Tilbagesvar 1. Velkomst 2. Så langt er vi nu Lægesystemer Laboratoriesystemer Reminderserver WebReq Info om Tilbagesvar Tilbagesvar 3. Opsætninger LabID

Læs mere

Kommunikation med kommunerne

Kommunikation med kommunerne Kommunikation med kommunerne Gensidig info mellem datakonsulenter og MedCom Torsdag d. 24. november 2016 Lone Høiberg, LHO@medcom.dk Henvisning til kommunal forebyggelse Agenda 1) Nye anbefalinger fra

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN)

7. maj 2012/Lars Hulbæk. Status på Sundhedsdatanettet (SDN) 7. 2012/Lars Hulbæk Status på Sundhedsdatanettet (SDN) Den nationale bestyrelse for sundheds-it har besluttet at igangsætte arbejdet med en ny digitaliseringsstrategi for sundhedsvæsnet. Den nuværende

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9 Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Koordineret med: Sagsnr.: 1305366 Dok. nr.: 1870611 Dato: 27. januar 2016 Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Læs mere

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl Frokost MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl. 10-15 Status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 (2015) Tilbagemeldinger fra seminar i MedComs styregruppe 13/11-14 Fokus på Standarder,

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Tilbagesvar Indhold Baggrund Der rekvireres mere end 14 mio. laboratorieprøver pr. år fra lægepraksis til offentlige og private laboratorier

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

NOTAT. Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd

NOTAT. Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd NOTAT Eksempel på organisering af kommunernes regional IT-strategi på sundhedsområdet Region Syd Den 13. december 2007 Jnr 09.06.00 A09 Sagsid 000185087 Indledning Der stilles i dag i stigende krav til,

Læs mere

Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet.

Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet. Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet. 1. Baggrund MedCom hjemmepleje-sygehusstandarderne benyttes i dag i kommunikationen mellem kommunens hjemmepleje/hjemmesygepleje

Læs mere

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Opmærksomhedspunkt Overordnet Forebyggelse (organisatorisk placering) Nedsat udviklingsgrupper

Læs mere

Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland

Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland 1. Indledning 1 2. Governance for tværsektoriel sundheds-it - Nationalt niveau 1 3. Den nationale bestyrelse for sundheds-it

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

KKR-digitaliseringsmøde

KKR-digitaliseringsmøde KKR-digitaliseringsmøde Onsdag den 1. marts 2017 KL & MedCom Agenda 10.00-10.30 Kommunal udstilling af sundhedsoplysninger til borgere og pårørende via Sundhedsjournal 2.0 i regi af Sundhed.dk v. Bente

Læs mere

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9 Dagsorden 19. 1. Velkomst 2. Siden sidst 3. Releasen december 2014 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. WebPatient 6. Anbefalinger mv. 7. Nationale profiler. 8. Deadlines, testdatoer, opdateringsdatoer

Læs mere

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Siden Sidst 20.februar 2008 Ib Johansen JANUAR 2008 - KÆMPE - EDI-REKORD, 4.401.989 måned. En usædvanlig og markant stigning i EDI anvendelsen. På blot et år

Læs mere

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Rikke Viggers riv@medcom.dk Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Intro til MedCom8 kommune LÆ-blanketter Fødselsanmeldelse projekter Genoptræningsplan

Læs mere

MedCom sygehus-kommune møde. Torsdag d. 27. april 2017 kl

MedCom sygehus-kommune møde. Torsdag d. 27. april 2017 kl MedCom sygehus-kommune møde Torsdag d. 27. april 2017 kl. 10.00 15.00 Velkomst Præsentationsrunde Meddelelser: Praktiske oplysninger, mødegodtgørelsesskema, dagens logistik Næste møde d. 9. november 2017

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN!

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Dagens program 10.00 11.00 Velkomst og præsentation af MedCom11 samt oplæg Sal Sjælland 11.00 11.15 Skift til sessioner 11.15 12.30 1. sessionsrunde Session 1 - Modernisering

Læs mere

MedCom9 koordineringsgruppe

MedCom9 koordineringsgruppe 1. Velkomst 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser a. NSI: Målbilledanalyse b. PLO: PL-/PLO-/MC-samarbejdet c. Sundhed.dk: Skaleringsprogram d. MedCom: MC-styregruppemøde 15/5 v. Jan Petersen e. Andre 4.

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye bekendtgørelse og

Læs mere

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner)

1. Kommunikation vedr. hjælpemidler via korrespondancemeddelelser (sygehuse og kommuner) Referat fra mødet den 16. januar i Forum for elektronisk kommunikation Deltagere: Peter Bræum, Aalborg Kommune Grethe Nielsen, Frederikshavn Kommune Karina Eriksen, Hjørring Kommune Hanne Rasmussen, Brønderslev

Læs mere

Hovedfokus for FMK er nu at nå fuld og korrekt anvendelse af FMK hvilket har resulteret i en udvidelse af handlingsplanen.

Hovedfokus for FMK er nu at nå fuld og korrekt anvendelse af FMK hvilket har resulteret i en udvidelse af handlingsplanen. Bilag 2 Handlingsplan for Fælles Medicinkort (FMK) Version 2.0 Problemstilling Version 1.0 af handlingsplanen for Fælles Medicinkort blev udarbejdet for at understøttelse af forpligtende aftale i den nationale

Læs mere

FMK ERFA-møde. Onsdag den 15. marts Marianne Nielsen, Iben Søgaard & Karina Hasager Hedevang, MedCom

FMK ERFA-møde. Onsdag den 15. marts Marianne Nielsen, Iben Søgaard & Karina Hasager Hedevang, MedCom FMK ERFA-møde Onsdag den 15. marts 2017 Marianne Nielsen, Iben Søgaard & Karina Hasager Hedevang, MedCom Agenda 1. Velkomst 2. Kort status fra MedCom, hvad er der sket siden sidst? 3. Orientering fra de

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 20 septmber 2012 PL- leverandørforum møde september 2012 1. Referat fra sidste møde d. 10. maj http://www.medcom.dk/dwn5362 2. Siden sidst

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye bekendtgørelse og

Læs mere

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen

Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen. v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Rammerne for udvikling af Sundhedsaftalen v/ Kontorchef, Alice Morsbøl og kontorchef, Charlotte Larsen Overordnede grundvilkår, bekendtgørelse og vejledning Én sundhedsaftale pr. region Udgangspunkt i

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. maj 2019

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. maj 2019 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering maj 2019 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Arbejdspapir til Det gode opdateringsforløb Hjemmepleje-sygehus standarder

Arbejdspapir til Det gode opdateringsforløb Hjemmepleje-sygehus standarder Arbejdspapir til Det gode opdateringsforløb Hjemmepleje-sygehus standarder Alle grupper drøfter nedenstående spørgsmål: 1. Hvordan er det gået med opdatering til version 1.0.2 o Hvad kan gøres anderledes

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning 3. september 2015 Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye

Læs mere

Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver

Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver 1. Tværsektoriel koordinering af udbredelse 2. Standarder, test og certificering 3. Drift og videreudvikling af sundhedsdatanet og nationale datakilder 4.

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 Velkomst, program - og status på anvendelsen af SDN Lars Hulbæk Souschef, MedCom LHF@medcom.dk

Læs mere

Praktiserende tandlæger

Praktiserende tandlæger Praktiserende tandlæger Hvad skal de kunne af MedCom meddelelser jf. ny overenskomst. 27. april 2014, MedCom Ib Johansen Baggrund I seneste overenskomst mellem RLTN og Dansk Tandlægeforening er der aftalt

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke

MC9- Sygehus-praksispakke MC9- Sygehus-praksispakke Dagsorden 1. Velkommen, Præsentation, Praktisk. Siden sidst, MC jubilæum 2. C1- Sygehus-praksispakke 3. Hvad skal vi lave indenfor rammerne 4. Hvilke systemer har I, hvad kan

Læs mere

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan.

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan. Afdeling: Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Tove Charlotte Nielsen Journal nr.: 1.01.72./07/801 E-mail: Tove.C.Nielsen@regionsyddanmark.dk Dato: 21. juni 2007 Telefon: 76631321 Projektkommissorium for den

Læs mere

Kommune-Sygehus Leverandørmøde. MedCom Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen

Kommune-Sygehus Leverandørmøde. MedCom Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen Kommune-Sygehus Leverandørmøde MedCom 17.04. 2013 Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen Dagsorden Ændringer til dagsorden + oplæg fra NSI om telesår og integration, Ivan Lund Petersen Punkt 3 Versionsopdatering

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

Fælles Medicinkort. Konsulent Ken Wacker MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Tlf: (+45) Mail to:

Fælles Medicinkort. Konsulent Ken Wacker MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Tlf: (+45) Mail to: Fælles Medicinkort Konsulent Ken Wacker MedCom, Forskerparken 10, DK-5230 Odense M Tlf: (+45) 29161026 Mail to: kwa@medcom.dk Dagsorden National status på FMK KL v/ Ken Wacker, MedCom PLO-aftalen v/ Poul

Læs mere

FMK i kommuner og lægepraksis

FMK i kommuner og lægepraksis Session nr. 6 FMK i kommuner og lægepraksis MedCom 10 temadag 14. marts 2016 Alice Kristensen, Karina Hasager Hedevang & Iben Søgaard Agenda Velkomst, præsentation og baggrund for projektet korrekt anvendelse

Læs mere