Årsberetning for året Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007."

Transkript

1 Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i var et år hvor dansk erhvervsliv endnu engang oplevede vækst på flere fronter. Vi må dog konstatere, at selvom arbejdsløsheden var rekordlav og virksomhederne generelt har leveret flotte regnskaber, ja så har der været udfordringer, som specielt har udmøntet sig på de internationale markeder. Blandt mange udfordringer har vi haft en særdeles lav dollarkurs, høje oliepriser, Muhammed krise(r), faldende aktiekurser og stigende renter. Alt sammen ting der har sat virksomhedernes konkurrencekraft på prøve. De offentlige institutioner har også været sat under pres, og strukturreform(er) har præget de offentlige arbejdspladser. Aldrig har så mange offentlige arbejdspladser på en gang været berørt af strukturomlægninger, som har været en stor udfordring for alle berørte medarbejdere. Fælles for såvel de offentlige institutioner som for virksomhederne har dog endnu engang været mangel på arbejdskraft, hvorfor tiltrækning og fastholdelse af arbejdskraft står allerøverst på dagsordenen.

2 En så lav arbejdsløshed som vi oplever for tiden, har gjort det nødvendigt, for såvel offentlige institutioner som for private virksomheder, i stigende grad at kigge uden for landets grænser for at kunne tiltrække den nødvendige arbejdskraft. Af denne konsekvens fremkommer (hvilket medfører) en helt speciel udfordring, nemlig udfordringen i at gøre de danske arbejdspladser så attraktive, at vi kan tiltrække og fastholde den udenlandske arbejdskraft. Der tegner sig en tendens til, at vi evner at tiltrække den udenlandske arbejdskraft, mens det at fastholde de udenlandske medarbejdere ikke lykkes i samme grad. Det er klart, at det giver os en udfordring som samfund, men vi kan ikke komme udenom, at arbejdsgiverne også her må gøre en indsats. Også på dette område bliver sammenhængen mellem forretningsstrategi og HR-strategi i en organisation overordentlig vigtigt - som element i at sikre den fremtidige konkurrencekraft. Netop dette og brobygning til forskning indenfor disse områder er og bliver hjørnestenen inden for NOCA s virke - og NOCAs aktiviteter inden for dette felt er således med til at gøre en forskel. Den videndeling og formidling - den inspiration de praksisfællesskaber vi i NOCA opbygger er således alle aktiviteter, der grundlæggende er med til at udvikle den forretningsmæssige og organisatoriske fremdrift i den enkelte medlemsvirksomhed. Vi holder derved fast i vores værdigrundlag om - et NOCA skabt af medlemmerne drevet af medlemmerne for medlemmerne.

3 Medlemsforhold På medlemssiden er det således også intet mindre end fantastisk for første gang at kunne stå her og berette, at vi i det forgange år har tiltrukket flere medlemmer end det mål vi satte for et år siden. Faktisk satte vi os det mål at vi skulle være 45 medlemmer ved udgangen af 2007, men jeg kan med glæde fortælle at vi i dag har ramt et magisk tal på 50 medlemmer. Endnu større bliver glæden, når jeg samtidig kan berette, at disse nye medlemmer er kommet til uden at vi har gjort en ekstraordinær indsat på hvervningsområdet i det forgangne år. Vores indsats på at udbrede kendskabet til NOCA hos de enkelte medlemmer og på fortsat at udbygge kvaliteten i vores aktiviteter har altså båret frugt. Igen har det været positivt at se at flere af de nye medlemmer således kommer ind som medlemmer på anbefaling af nuværende medlemmer. Dog må jeg også konstatere, at selvom vi nu er 50 medlemmer, så er vi stadig forholdsvis sårbare, hvorfor vi konstant skal have fokus på at tiltrække og fastholde de rigtige medlemmer, da det giver det økonomiske fundament for at vi som forening kan udvikle os.

4 Fordelingen mellem private virksomheder og offentlige institutioner er stadig tilfredsstillende, men vi er dog ikke lykkedes i 2007 med at tiltrække flere medlemmer fra den forskningsmæssige side, hvorfor dette vil være et af fokusområderne i det kommende år. Jeg kan i den forbindelse ikke lade være med at udtrykke min tilfredshed med at vi allerede i de første måneder her i år således netop har fået et femte universitet som medlem igennem DTU s medlemskab af NOCA. Økonomi Jeg kan også berette om et flot økonomisk resultat for foreningen i Af regnskabet fremgår, at vi har lavet et mindre økonomisk overskud. Selvom NOCA er en not for profit organisation, og medlemmernes kontingent skal anvendes til værdiskabende aktiviteter for medlemmerne, er et mindre økonomisk overskud at foretrække. Vi er forholdsvis sårbare i den måde vi er organiseret på, og selvom vi kan skrue op og ned for aktivitetsniveauet afhængig af vores øknomiske formåen, så er det altid godt at have noget at tære på. Arrangementer Vores aktivitets niveau og medlemmernes deltagelse i disse aktiviteter afspejler direkte hvor succesfulde vi er.

5 I 2007 har vi afholdt det største antal aktiviteter alle præget af stor faglighed og udbytte for vores medlemmer, samt et godt fremmøde til samtlige arrangementer. Vi er en forening, hvor der er direkte sammenhæng mellem hvor meget det enkelte medlem giver og modtager og vores møder/arrangementer/ og temagrupper bliver derved en væsentlig krumtap i dette initieret og faciliteret af sekretariatet! Jeg oplever således en rigtig god udvikling i vores aktivitetsniveau såvel som i udviklingen af forskellige aktiviteter samt i medlemmernes interesse i at udvikle nye aktiviteter. Her kan som eksempel nævnes ønsket om at kunnne sammenligne medarbejdertilfredshedsmålinger på tværs af virksomheder. Her er det tanken at en række virksomheder går sammen for at skabe denne mulighed ført an af Henrik Gundorph fra Alm. Brand. Også vores temagrupper er et eksempel på en aktivitet, der skaber stor værdi hos vores medlemmer. Disse selvstyrende grupper opstår og ophører helt afhængig af medlemmernes ønsker og behov. Mange medlemmer har oplevet, ved deltagelse i disse temagrupper, at få løst konkrete problemstillinger i deres organisationer. Vi må imidlertid også konstatere, at videndeling på tværs af etablerede grupper og ud til andre medlemmerne er et område, som vi helt sikkert kan udvikle endnu mere i fremtiden. En del af NOCA s formål er at skabe brobygning mellem forskning og praksis. Dette er et område, hvor vi endnu ikke lykkes fuldt ud. Omend både forskning og praksis deltager i de forskellige aktiviteter vi afholder, så har vi behov for

6 at kunne aktivere den forskningsmæssige side i større grad end det er tilfældet i dag. Dette vil derfor være et fokusområde for os også i den kommende periode. Et flot eksempel på brobygning mellem forskning og praksis er dog Academy of Management, som sidste år havde rekordstor deltagelse. Et fantastisk flot arrangement, som kræver en speciel tak til såvel George som Henrik Holt Larsen. Generelt vil jeg tillade mig at konkludere, at vi har et flot aktivitetsniveau med en meget høj kvalitet, der skaber dialog og nærhed mellem medlemmerne. Bestyrelsen Også i 2007 har bestyrelsen ydet en stor og dedikeret indsats for NOCA. Vores bestyrelsesmøder er præget af åbenhed, dialog og en stor lyst til at træffe beslutninger, der tjener netværket bedst. Desvære må vi sige farvel til et bestyrelsesmedlem i år, som har været med lige fra starten. Michael Mogensen fra Forsvarsakademiet har valgt at sige ja til nye udfordringer i det jyske, og er derfor ikke længere tilknyttet Forsvarsakademiet. Som en naturlig følge heraf kan Michael ikke længere være en del af NOCAs bestyrelse. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Michael for den store og dedikerede indsats, han har ydet i bestyrelsen samt ønske ham held og lykke i det jyske.

7 Sekretariat Sekretariatet er og bliver omdrejningspunktet for en veldrevet forening, og vi er helt og holdent afhængige af George og hans indsat i at skabe diverse aktiviteter til glæde for medlemmerne. Endnu engang er det mig en glæde at kunne stå her og rose George for den indsats der er ydet i Der er fortsat et rigtig godt arbejdsklima mellem direktion og bestyrelse, og flere medlemmer har over for mig ytret stor tilfredshed med den indsats der er ydet fra George s side. Det er selvfølgelig glædeligt, men også meget sårbart for os, at vi er så afhængige af George s indsats. Derfor skal vi arbejde på at skabe en fundament for NOCA, der i mindre grad gør os afhængige af enkeltpersoners indsats. Af særlige flotte indsatser i 2007 kan jeg blandt flere nævne Academy of Management, hvor George s evne til at planlægge og tilrettelægge turen skabte fundamentet for en rigtig god tur med rekordstor tilslutning. Også vore nyhedsbreve får mange roser med på vejen, og her fortjener ikke kun George men også vores studentermedhjælpere stor ros. FUHU Vores fysiske placering her hos FUHU er stadig til stor værdi for os, og samarbejdet på tværs af de forskellige foreninger i huset bliver stadig tættere.

8 For et sekretariat af vores størrelse er det absolut nødvendigt at være placeret i et miljø, der giver mulighed for sparring, kontorfællesskab og faglig udvikling. I det forgange år har Bestyrelsen således også drøftet udviklingen af samarbejdet imellem FUHU og NOCA, hvilket som bekendt er resulteret i et forslag til Generalforsamlingen om godkendelse af en juridisk struktur og sammenhæng, der er med til at udvikle dette. I Bestyrelsen har dette punkt af naturlige grunde fyldt meget i dialogen under Bestyrelsesmøderne og vi ser derfor alle i Bestyrelsen nu frem til dialogen under dette punkts behandling om lidt under generalforsamlingen i dag. Afslutning Afslutningsvis synes jeg således at jeg kan tillade mig at konkludere, at vi har evnet, på trods af relativ få ressourcer og den sårbarhed dette giver, at levere en på alle måder tilfredsstillende indsats til vores medlemmer i Sagt endnu mere positivt synes jeg således at vi kan tillade os at sige at 2007 blev vores bedste år til dato: Største antal medlemmer Største antal aktiviteter Største antal precious moments (antal arrangementer X antal deltagere) Flotteste økonomiske resultat Takken for dette må naturligvis gå til alle der hver deres måde har været med til at skabe dette så derfor afslutningsvis

9 -stor tak til bestyrelsen for det fremragende samarbejde og engagement der udvises for NOCA - stor tak til sekretariatet og George for lysten og indsatsen for NOCA og endelig - stor tak til alle medlemmer for jeres vilje til at give og tage og for den måde I bidrager til at udvikle NOCA til et succesfyldt og unikt netværk således at vi fortsat med rette kan sige - NOCA skabt af medlemmerne drevet af medlemmerne for medlemmerne! Tak!

Årsberetning for året 2008.

Årsberetning for året 2008. Årsberetning for året 2008. Så er det igen blevet tid til at se tilbage på endnu et år i NOCA, og jeg vil derfor her gøre status over foreningens aktiviteter i 2008. Som også vil være temaet for konferencen

Læs mere

NOCA Årsberetning 2015

NOCA Årsberetning 2015 NOCA Årsberetning 2015 Formand i NOCA, Anne Bisbjerg Lee, Group HR Director, Grundfos, beretter om NOCAåret 2015 NOCAs Generalforsamling, torsdag d. 14. april 2016 INDLEDNING Endnu et år i NOCA går nu

Læs mere

NOCA Årsberetning 2013

NOCA Årsberetning 2013 NOCA Årsberetning 2013 Formand i NOCA, Lars Malmberg, Senior Vice President, Danske Bank, beretter om NOCA-året 2013 NOCAs Generalforsamling, torsdag d. 10. april 2014 INDLEDNING Året 2013 i NOCA var endnu

Læs mere

NOCA Årsberetning 2010 Generalforsamling

NOCA Årsberetning 2010 Generalforsamling 14.4. 2011 NOCA Årsberetning 2010 Generalforsamling Formand i NOCA Henrik Jespersen, Group Vice President i Gumlink, beretter om NOCA året 2010. NOCA Network of Corporate Acedemies 14-04-2011 Indholdsfortegnelse

Læs mere

NOCA Årsberetning 2014

NOCA Årsberetning 2014 NOCA Årsberetning 2014 Formand i NOCA, Lars Malmberg, Senior Vice President, Danske Bank, beretter om NOCAåret 2014 NOCAs Generalforsamling, torsdag d. 16. april 2015 INDLEDNING Året 2014 i NOCA var et

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

NOCA Årsberetning 2012

NOCA Årsberetning 2012 NOCA - NETWORK OF CORPORATE ACADEMIES NOCA Årsberetning 2012 Formand i NOCA, Lars Malmberg, Senior Vice- President, Danske Bank, beretter om NOCA- året 2012 NOCAs Generalforsamling, torsdag den 11. april

Læs mere

DFM benchmarking Generalforsamling torsdag d. 18. marts 2010 kl. 16:30 17:30

DFM benchmarking Generalforsamling torsdag d. 18. marts 2010 kl. 16:30 17:30 DFM benchmarking Generalforsamling torsdag d. 18. marts 2010 kl. 16:30 17:30 Deloitte/Weidekampsgade 6 Dagsorden for generalforsamling 2010 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

ÅRSBERETNING 2015. LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. Indledning

ÅRSBERETNING 2015. LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. Indledning LANDSORGANISATIONEN OK-KLUBBERNE I DANMARK. Indledning ÅRSBERETNING 2015. Det er sjældent, at en bestyrelse mister både en formand og en næstformand på en gang. Det var tilfældet for Landsorganisationens

Læs mere

Netværk for optimering af drift og vedligehold. Strategi fordi vedligehold er mennesker

Netværk for optimering af drift og vedligehold. Strategi fordi vedligehold er mennesker Netværk for optimering af drift og vedligehold Strategi 2017-2019 fordi vedligehold er mennesker Strategi 2017-2019 Side 2 DDV strategien for 2017-2019 er en opdatering af strategien fra 2015, revideret

Læs mere

EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015

EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015 EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015 [DET TALTE ORD GÆLDER] Kære frivillige og konsulenter. Tak for invitationen til arrangementet i dag og muligheden for at give Jer nogle ord med på vejen

Læs mere

NOCA Årsberetning 2011

NOCA Årsberetning 2011 NOCA - NETWORK OF CORPORATE ACADEMIES NOCA Årsberetning 2011 Formand i NOCA, Henrik Jespersen, CorporateVice- President, Fertin, beretter om NOCA-året 2011 NOCAs Generalforsamling, torsdag den 19. april

Læs mere

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København.

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København. Årsberetning 2013-2014, for foreningen Danske Byggeøkonomer INDLEDNING: September 2014 Denne årsberetning er den første som dækker et helt år efter vi har flyttet regnskabsåret til at starte 1.juli. Overordnet

Læs mere

- 40 i baby- og miniton mod 42 ultimo i ungdom mod 98 ultimo i senior mod 24 ultimo i motion/veteran mod 132 ultimo 2008

- 40 i baby- og miniton mod 42 ultimo i ungdom mod 98 ultimo i senior mod 24 ultimo i motion/veteran mod 132 ultimo 2008 Aabybro Badminton Club Formandens beretning ved generalforsamlingen 2010 Badmintonsæsonen 2009/2010 nærmer sig sin afslutning. Det er tid til generalforsamling det er tid til at gøre status på sæsonen

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

Vedtægter for SmerteDanmark

Vedtægter for SmerteDanmark Vedtægter for SmerteDanmark Indhold Vedtægter for... 1 1 Navn og hjemsted... 2 2 Formål... 2 3 Medlemskab... 2 4 Organisation... 3 5 Bestyrelsens kompetence... 3 6 Generalforsamlingen... 3 7 Regnskab og

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Endnu engang er det blevet tid til at se på året der er gået i NOCA, og derfor vil jeg her kaste et blik på NOCAs aktiviteter i 2009.

Endnu engang er det blevet tid til at se på året der er gået i NOCA, og derfor vil jeg her kaste et blik på NOCAs aktiviteter i 2009. Årsberetning for året 2009 Indledning Endnu engang er det blevet tid til at se på året der er gået i NOCA, og derfor vil jeg her kaste et blik på NOCAs aktiviteter i 2009. 2009 i NOCA, har ligesom resten

Læs mere

Politik for modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft

Politik for modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Politik for modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft Indledning Regionalt projekt Silkeborg Kommune er via erhvervsilkeborg involveret i det regionale projekt Modtagelse og fastholdelse af

Læs mere

Indstillinger til. Patienternes Pris 2015 Psykiatrien

Indstillinger til. Patienternes Pris 2015 Psykiatrien Indstillinger til Patienternes Pris 2015 Psykiatrien Forord Region Nordjylland og Patientinddragelsesudvalget ønsker at få tilfredsheden frem. Derfor er Patienternes Pris stiftet. Indstillingerne fortæller

Læs mere

Vedtægter DI Rådgiverne

Vedtægter DI Rådgiverne November 2015 Vedtægter DI Rådgiverne 1 Navn Branchefællesskabets navn er DI Rådgiverne. Branchefællesskabets navn forkortes DI- R. Branchefællesskabet er en del af Dansk Industri (DI) og dermed underlagt

Læs mere

SLTK. Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011. Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150. Skanderborg, februar 2011

SLTK. Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011. Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150. Skanderborg, februar 2011 SLTK Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011 Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150 Side 1 af 7 Tennisåret 2010 Tennisåret 2010 blev et godt år for SLTK. For første gang

Læs mere

Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009

Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009 Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009 Kære kollegaer kære venner Tak for ordet og endnu engang velkommen til ADV s generalforsamling. Jeg skal - vanen tro - hér på generalforsamlingen

Læs mere

NOCA (Network of Corporate Academies) CVR-nr. 27 36 46 83. Årsregnskab 2012

NOCA (Network of Corporate Academies) CVR-nr. 27 36 46 83. Årsregnskab 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk NOCA (Network of Corporate Academies)

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Formandens beretning. Generalforsamling den 30/4 2016

Formandens beretning. Generalforsamling den 30/4 2016 Generalforsamling den 30/4 2016 Erhvervsorganisationen Ejerledernes formål: Større synlighed og forståelse for medlemmer og virksomheder Pleje medlemmers image Udbrede kendskab til og forståelse for medlemmers

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum BORNHOLMS VÆKSTFORUM Landemærket 26 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: vaekstforum@brk.dk Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum Erhvervslivets vilje og evne til vækst er en grundforudsætning

Læs mere

Kære generalforsamlingsdeltagere: Jeg vil gerne, som formand for bestyrelsen, byde jer alle sammen velkommen til den 100. generalforsamling i Hvalsø Brugsforening. 100-års jubilæum. Som sagde i min velkomst

Læs mere

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet S Y D D A N M A R K S Y D D A N M A R K KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet Layout: KL s Trykkeri

Læs mere

Årsberetning for 2018

Årsberetning for 2018 Årsberetning for 2018 Hvem er vi? Samarbejdssekretariatet er et rådgivningsorgan for de statslige samarbejdsudvalg. Gennem målrettede tilbud hjælper vi arbejdspladserne i staten med at forbedre dialogen

Læs mere

Formandens beretning 2015

Formandens beretning 2015 2014 et år i forandringernes tegn 2014 blev for Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande et år i forandringernes tegn. Først på året sagde vi farvel til Torben Henriksen efter 18 år på posten som erhvervsdirektør,

Læs mere

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Krise og arbejdsmiljø Ledernes syn på finanskrisen og dens for det psykiske arbejdsmiljø Ledernes Hovedorganisation juli 2009 1 Indledning Den nuværende finanskrise har på kort tid og med stort kraft ramt

Læs mere

NÅR FORANDRINGENS VINDE BLÆSER,

NÅR FORANDRINGENS VINDE BLÆSER, NÅR FORANDRINGENS VINDE BLÆSER, BYGGER NOGLE LÆHEGN ANDRE VINDMØLLER DJURS Wind Power Facts om parken Samlet effekt: 400 MW Antal møller: 111 88 km² Møllestørrelse: 3,6 MW Rotordiameter: 120 meter Byggeperiode:

Læs mere

erhvervs barometeret Kom tæt på de vigtigste tendenser i erhvervslivet i viborg kommune

erhvervs barometeret Kom tæt på de vigtigste tendenser i erhvervslivet i viborg kommune 2014 erhvervs barometeret Kom tæt på de vigtigste tendenser i erhvervslivet i viborg kommune Henrik Hansen Erhvervsdirektør vil du vide hvordan andre lokale virksomheder ser nutiden og fremtiden? så tjek

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Bestyrelses beretning 2017.

Bestyrelses beretning 2017. Bestyrelses beretning 2017. Kære Generalforsamling på Ringsted Lilleskole d. 20.04.2017. Nu er vi rigtig godt i gang med vores 5. skoleår, vores 1. halvrunde fødselsdag er snart en realitet. En milepæl

Læs mere

Netværk for ledere, chefer og direktører. Stærke netværk til stærke ledere

Netværk for ledere, chefer og direktører. Stærke netværk til stærke ledere , chefer og direktører Stærke netværk til stærke ledere > Netværksmøder hos os giver dig nye indfaldsvinkler til dine ledelsesmæssige udfordringer, og du får konkret og brugbar viden med dig hjem. Vær

Læs mere

Light-udgave. Strategi work-live-stay southern denmark

Light-udgave. Strategi work-live-stay southern denmark Light-udgave Strategi 2016-2020 work-live-stay southern denmark Fra opstart til forankring work-live-stay southern denmark skaber sammenhæng og netværk mellem de vigtigste aktører i Syddanmark, så vi sammen

Læs mere

ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN

ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN ET STÆRKT NETVÆRK FORENINGEN Bliv medlem af C4 det betaler sig Relationer skaber værdi og bedre bundlinje. Et medlemskab af C4 giver dig og din virksomhed adgang til at skabe nye relationer og mere forretning

Læs mere

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019)

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Kære generalforsamling. Hvor er det dejligt at være bestyrelse, når vi kan byde mere end 80 aktionærer og medlemmer af Ørsted Kros Venner

Læs mere

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL

Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL udkast Personalepolitik for Rebild Kommune VÆRDIER OG MÅL Forord Rebild Kommunes første personalepolitik er et vigtigt grundlag for det fremtidige samarbejde mellem ledelse og medarbejdere i kommunen.

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk BERETNING 2013 Indledning Så blev det igen tid for en årsberetning fra bestyrelsen. I beretningen beskriver vi, hvordan det er gået vores forening og forretning i året 2013. Beretningen tager meget naturligt

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR 2012

SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR 2012 SKOLEBESTYRELSENS BERETNING FOR 2012 PEDER SYV SKOLEN - 1 - Skolebestyrelsens beretning for året 2012 Skolebestyrelsens beretning for året 2012 består af en beskrivelse af bestyrelsens sammensætning og

Læs mere

dk-tug s revision 2015

dk-tug s revision 2015 dk-tug s revision 2015 Arne Jørgensen Revisionen er foretaget 11.-18. september 2015 1. Indledende bemærkninger Normalt og efter vedtægterne skal jeg som foreningens revisior gennemgå regnskabet for det

Læs mere

EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE

EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE Toprække I Danmark er der ca. 45 større klyngeinitiativer, hvoraf 22 er nationale innovationsnetværk. Men hvad er effekten af danske klynger? Hvad får virksomheder

Læs mere

Erhvervs og Industriforeningens formandsberetning 2016.

Erhvervs og Industriforeningens formandsberetning 2016. Erhvervs og Industriforeningens formandsberetning 2016. Hvis man kort og præcist skal sammenfatte det forløbne år set med Erhvervs og Industriforeningens øjne, må det være: Vi kan selv! Set med formandsbrillerne

Læs mere

Vildbjerg Borgerforening - Generalforsamlingen

Vildbjerg Borgerforening - Generalforsamlingen Vildbjerg Borgerforening - Generalforsamlingen 22.3.16. Formandens beretning: Der er et tidspunkt af året, hvor diverse foreningers vedtægter altid kommer op fra mørket i skufferne - det er når generalforsamlingerne

Læs mere

Godmorgen og velkommen. Jeg håber i alle nød jubilæumsmiddagen i går, og er parate til 2. halvdel af konferencen!

Godmorgen og velkommen. Jeg håber i alle nød jubilæumsmiddagen i går, og er parate til 2. halvdel af konferencen! NOTAT Nordisk Ministerråd Til Kopi Fra Ved Stranden 18 DK-1061 København K Tel +45 3396 0200 Fax +45 3396 0202 www.norden.org Emne NEF 25 år 21. oktober 2010 10-01731-1 GS tale ved NEFs 25 års jubilæum

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Hvert fokusområde angiver et politisk fokus med tilhørende politiske målsætninger.

Hvert fokusområde angiver et politisk fokus med tilhørende politiske målsætninger. Beskæftigelses og vækstpolitik Forord Beskæftigelses- og vækstpolitikken er en del af Middelfart Kommunes kommunalplan: Middelfartplanen. Med Middelfartplanen ønsker vi at skabe et samlet dokument, spændende

Læs mere

OK-Klubben Silkeborg Bestyrelsens Beretning for året 2016

OK-Klubben Silkeborg Bestyrelsens Beretning for året 2016 1 13.03.17 /KaH OK-Klubben Silkeborg Bestyrelsens Beretning for året 2016 Så er der gået endnu et år i OK-Klubben Silkeborg. Et år med et stort antal arrangementer i en blanding af underholdning og foredrag,

Læs mere

tilsvarende nedgang i antallet af fuldtidsmedlemmer. Vi mener denne tilbagegang skyldes, at danskerne

tilsvarende nedgang i antallet af fuldtidsmedlemmer. Vi mener denne tilbagegang skyldes, at danskerne Styregruppemøde den 10. oktober 2012 Baggrund og hovedproblemstillinger I marts 2012 gennemførte DGU en værdiundersøgelse, hvor 84% af de adspurgte golfklubber tilkendegav, at DGU skal hjælpe golfklubberne

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

MISSION & VISION LANDSBYEN SØLUND

MISSION & VISION LANDSBYEN SØLUND Medarbejdere, ledere, stedfortrædere og Lokal MED har i 2014 i fællesskab udfærdiget organisationens mission og vision. Ikke uden udfordringer er der truffet valg og fravalg imellem de mange og til tider

Læs mere

Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN

Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN Visionen og målsætning Når dette projekt er afsluttet har unge og ældre ildsjæles allerede eksisterende aktiviteter og interessesfære

Læs mere

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Lad os sammen skabe vækst! I Visit Ikast-Brande arbejder vi målrettet med udvikling af turismen både lokalt i Ikast-Brande området og bredt i den midtjyske region. Som

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

Generalforsamling. 7. maj 2019

Generalforsamling. 7. maj 2019 Generalforsamling 7. maj 2019 1 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af årsberetning 3. Godkendelse af årsregnskab og revisionsberetning Dagens program Generalforsamling 7. maj 2019 4. Godkendelse af budget

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

Høringssvar til Erhvervs- og turismepolitikken for Rebild Kommune

Høringssvar til Erhvervs- og turismepolitikken for Rebild Kommune Notat Høringssvar til Erhvervs- og turismepolitikken for Rebild Kommune Der er indkommet 7 høringssvar fra følgende afsendere:. Rebild Erhvervsudviklingsråd. Louise Grønhøj 3. Jan Werner Jensen. Henrik

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere

Notat. Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere. Til: Dansk Erhverv Fra: MMM. Halvdelen har ansat akademikere Notat Virksomhedernes erfaringer nyuddannede akademikere Til: Dansk Erhverv Fra: MMM Danske virksomheder efterspørger i stadig højere grad dygtig og veluddannet arbejdskraft. Derfor er det afgørende for

Læs mere

Aktivitetsplan Danmarks Bløderforening 2012 et overblik

Aktivitetsplan Danmarks Bløderforening 2012 et overblik Aktivitetsplan Danmarks Bløderforening 2012 et overblik Danmarks Bløderforening arbejder for at forbedre forholdene for blødere i Danmark. Foreningen arrangerer aktiviteter for medlemmerne, tilbyder støtte

Læs mere

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION KORT VERSION erhvervsstrategi 2015-2022 Den nye erhvervsstrategi 2022 er klar på businesskolding.dk/strategi2022 Vi er stærkere sammen, så lad os komme i gang. Du kan begynde ved at læse med her forord

Læs mere

Generalforsamling 21. Marts 2019

Generalforsamling 21. Marts 2019 Generalforsamling 21. Marts 2019 ÅRSBERETNING 2018 VIBORGegnens Erhvervsråd 2018 Det bedste år nogensinde Bestyrelsesformand Viggo Hansen ÅRSBERETNING 2018 Infrastruktur kæmpe fremskridt men der skal fortsat

Læs mere

G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT

G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT Selskabets ordinære generalforsamling blev afholdt tirsdag den 10. juni 2014, kl. 15:00-15:30 hos Energistyrelsen, Amaliegade 44, 1256 København K. Dagsorden i

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst

Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder vækst Forretningsudvikling for iværksættervirksomheder Accelerace vækst din vej til hurtig Accelerer din vækst Fra idé til marked hurtigt og effektivt Har I udviklet et nyt produkt og har I behov for hjælp til

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S)

Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S) Søborg, den 31. maj 2016 Referat fra ordinær generalforsamling i European LifeCare Group A/S (tidligere Danske Lægers Vaccinations Service A/S) Generalforsamlingen blev afholdt på selskabets adresse den

Læs mere

Økonomisk kvartalsoversigt. 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019

Økonomisk kvartalsoversigt. 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019 Økonomisk kvartalsoversigt 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019 Introduktion Økonomisk kvartalsoversigt fra Danske Byggecentre giver et kort og koncentreret overblik over økonomiske forhold af betydning

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016 Side 1 Konstitueret formand Henrik Stilling bød velkommen til de 214 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Valg af ny formand 3. Orientering om kongressen AD 1. Valg af dirigenter Henrik

Læs mere

Netwerk. om at forebygge og afhjælpe ensomhed på ungdomsuddannelser

Netwerk. om at forebygge og afhjælpe ensomhed på ungdomsuddannelser Netwerk om at forebygge og afhjælpe ensomhed på ungdomsuddannelser At skabe fællesskab Skiftet fra grundskole til ungdomsuddannelse er et stort skridt i et ungdomsliv. Et skridt ind i en verden, der både

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

DET PRAKTISKE HVAD ER DNA?

DET PRAKTISKE HVAD ER DNA? DNA ET ANDERLEDES NETVÆRK Et netværk handler IKKE kun om at sælge dine produkter eller skaffe dig dit næste job! DNA er et netværk hvor faglig sparring, engagement, personlig udvikling og ikke mindst forretningsudvikling

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 ERU alm. del Bilag 278 Offentligt NOTAT 24. juni 2009 09/03070-1 /lkl-dep Talepapir til samråd i ERU den 24. juni 2009 om Roskilde Bank Spørgsmål AK Ministeren bedes redegøre for

Læs mere

Regnskab 2016 og 2017 Budget 2019 og 2020

Regnskab 2016 og 2017 Budget 2019 og 2020 Regnskab 2016 og 2017 Budget 2019 og 2020 REGNSKAB 2016 REGNSKAB 2016 RESULTAT Regnskabet viser et overskud på 200.677, hvilket er 636.345 bedre end forventet ved bestyrelsens vedtagelse af 1. budgetrevision

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016

Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016 Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016 Kastrup 2016 1 Indhold 1. NAVN..... 4 2. OPTAGELSESBETINGELSER... 4 3. FORMÅL... 4 STK. 2. Faglige opgaver... 4 STK. 3. Organisatoriske opgaver... 4 4.

Læs mere

Dagpengereformen var en del af genopretningsaftalen - og dermed et af en række tiltag for at genoprette dansk økonomi.

Dagpengereformen var en del af genopretningsaftalen - og dermed et af en række tiltag for at genoprette dansk økonomi. Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 195 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 30. september 2015, samrådsspørgsmål T om omfanget og konsekvenserne

Læs mere

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aktiv Ferie Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 8 Indhold 1. Introduktion...... 9 2. Projektets aktiviteter....... 10 3. Projektets resultater..... 10 4. Projektets virkning.......... 11 5. Læring

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

Jeg ved dog godt at der kan opstå problemer med teksten når man vælger fast for og bagkant, som vil skabe huller i teksten.

Jeg ved dog godt at der kan opstå problemer med teksten når man vælger fast for og bagkant, som vil skabe huller i teksten. Typografi Sab Consult Folder Jeg fik til opgave at lave en folder for Sab Consult og valgte at fortsætte stilen i det rene og rolige layout. Der er brugt stemningsfyldte billeder og jeg valgte at bruge

Læs mere

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen LEDELSES- GRUNDLAG KÆRE LEDER I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj faglig kvalitet, og samtidig skal vi være i front med effektive og innovative løsninger.

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Lønsomhed og forretningsudvikling gennem ABC-analyser

Lønsomhed og forretningsudvikling gennem ABC-analyser Lønsomhed og forretningsudvikling gennem ABC-analyser Skab større lønsomhed på den korte bane og solidt grundlag for udvikling af forretningen A B C Intensivt netværksbaseret udviklingsprogram mellem Plastindustrien

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at Generalforsamlingen

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Åbent samråd i Folketingets Uddannelsesudvalg Samrådsspørgsmål V (stillet af Nanna Westerby (SF)): Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer ministeren

Læs mere

Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019

Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019 Vedtægter for HK Luftfart SAS 25. marts 2019 Kastrup 2019 1 Indhold 1. NAVN..... 3 2. OPTAGELSESBETINGELSER... 3 3. FORMÅL... 3 STK. 2. Faglige opgaver... 3 STK. 3. Organisatoriske opgaver... 3 4. FORHANDLINGSREGLER

Læs mere

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017

Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Borgerrettet tracertilsyn i hjemmeplejen 2016 Tilsynsrapport Version 1, 28. februar 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Resultater... 4 3. Metode... 5 4. Analyse af tracertilsyn... 5 4.1. Overensstemmelse

Læs mere