Nye bevillinger vedr. budgetforliget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye bevillinger vedr. budgetforliget"

Transkript

1 STATUS maj 2018 Nye bevillinger vedr. budgetforliget Flere lærere pædager omkring vores børn unge Det største velfærdsløft skal komme vores børn unge til gode. Vi ved, at investeringer i de mindste er den bedste samfundsmæssige investering, vi kan foretage. Et enigt byråd har i de sidste to års budgetter bakket op om markante investeringer i vores børn unge. Vi har sammen valgt at give området et varigt løft på 27 mio. kr., hvor størstedelen er gået til at ansætte flere lærere pædager i dagtilbud på skolerne. Den kurs fortsætter vi i dette års budget. Driftsbevilling Indsats/mål B Proces implementering Flere pædager i dagtilbud Forligspartierne vil fortsætte investeringen i vores daginstitutioner, så vi for tredje år i træk kan opnormere ansætte flere nye pædager til vores mindste børn. 0 5 års området har i de senere år udviklet sig positivt med øgede normeringer efteruddannelse af vores pædager. En yderligere opnormering vil fortsætte den positive udvikling, der så understøttes af, at 19 daginstitutioner er i færd med at udvikle særlige profiler. Vi investerer nu yderligere 4 mio. kr. i flere pædager i vores dagtilbud, så Fredericia Kommune lever op til BUPL s minimumsnormering. Opnormering Flere nye pædager på 0-5 årsområdet 4. mio. kr. Drøftelse med Børne- Skoleudvalget. Personalenormering på 70% pædager 30 % medhjælpere skal gennemsnitligt overholdes. Beløbet er lagt ud indregnet i normeringen i hver daginstitution. Flere voksne i folkeskolen Den største investering i 2018 skal ske i driften af vores folkeskoler, der investeres nu yderligere 11 mio. kr. i bedre normering. Forligspartierne ønsker flere voksne pr. barn, som enten kan opnås via Skal kunne mærkes i indskolingen, skabe bro til 11 mio. kr. Drøftelse med Børne- Skoleudvalget. Op til distriktslederne ud fra en helhedsvurdering. Beløbet er lagt ud i skolernes budgetter indgår normeringerne.

2 færre elever i klasserne eller flere lektioner, hvor undervisningen foregår med to medarbejdere i klassen. Der lægges vægt på, at investeringen skal mærkes i indskolingen, samt give mulighed for både flere lærere pædager i undervisningen. Pædagerne i indskolingen skal være med til at bygge bro til løfte fritidsområdet, sikre trivslen både i skolen fritidstilbuddene for vores børn. Forligspartierne ønsker, at Børne Skoleudvalget skal have et særligt fokus på inklusion have en løbende afrapportering om udviklingen, i den forbindelse vurdere indsatsen for særlige grupper, herunder børn med autisme. fritidsområdet sikre trivsel i skole fritidstilbud Inklusion Ord talblindhed Arbejdet med ord talblindhed i skolen er en vigtig prioritet, der er allerede mange initiativer i gang på skolerne. Vi er enige om, at alle børn med tal ordblindhed skal mødes af lærere, der støtter op om deres skolegang, trivsel læring. Forligspartierne ønsker et styrket fokus på efteruddannelse kompetenceudvikling af vores lærer i tidlig opsporing undervisning af børn med ord talblindhed afsætter derfor kr. til formålet. Efteruddannelse kompetenceudvikling 0,1 mio. kr. Drøftelse med Børne- Skoleudvalget. Midler tillægges CPU Der er behov for yderligere vurderinger i relation til anvendelsen af midlerne. Ungemiljøerne skal prioriteres Sidste år investerede byrådet i bedre uddannelsesvejledning til vores unge. Forligspartierne ønsker et fortsat fokus på, at alle vores unge kommer godt videre til ungdomsuddannelserne, at der arbejdes med deres uddannelsesparathed i uddannelsesvejledningen. I budget 2018 vil forligspartierne investere i ungemiljøerne. Vi prioriterer nu 2 mio. kr. på flere pædager til ungemiljøerne, dermed flere aktiviteter for vores unge i udskolingen. Flere pædager i ungemiljøerne Flere aktiviteter i udskolingen 2 mio. kr. Drøftelse med Børne- Skoleudvalget. Flere unge skal kunne komme i berøring med de voksne. Beløbet er lagt ud i skolernes budgetter.

3 Trainee lærer skal løfte folkeskolen Byrådets satsning på uddannelser er begyndt at give frugt, allerede i sommeren 2018 kan vi byde op til 40 nye trainee lærer velkommen til Fredericia. De studerende bliver tilknyttet Fredericias skoler som trainees gennem hele deres studietid. Det giver skolerne flere muligheder for to lærerundervisning mere kvalificeret vikardækning, det vil give endnu et markant løft af skolen. Forligspartierne afsætter således 1,3 mio. kr. i ,9 mio. kr. i årene frem til aflønning af de 40 nye trainee lærer på skolerne, forpligter sig samtidigt til at finde finansiering af nye hold til uddannelsen i de kommende år. 40 nye trainee-lærere 1,28 mio. kr. i ,88 mio. kr. i årene efter Beløbet er bevilget under Uddannelsesudvalget, men påvirker skoleområdet. Indkomne ansøgninger behandles i maj måned. Der gives yderligere status på mødet. Det afsatte beløb giver mulighed for at ansætte omkring 29 trainee-lærere. ANLÆG Indsats B Proces implementering Bedre fysiske rammer på skoler daginstitutioner De seneste to budgetter har så budt på investeringer i bedre fysiske rammer på skoler, dagtilbud ungemiljøer, hvor der er investeret 24 mio. kr. i bl.a. nye toiletter, alderssvarende legepladser, IT teknoli til ungemiljøerne, yderligere 20 mio. kr. til bedre indeklima. Forligspartierne vil i budget 2018 fortsætte arbejdet med at forbedre de fysiske rammer for vores børn ved at investere 25 mio. kr. i energirenovering indeklima. Beløbet kan optages som et klimalån, hvor afdragene kan finansieres af sparede driftsmidler. Det vil om net styrke kommunens grønne profil være endnu et tiltag for at forbedre vores CO2 regnskab forbedre rammerne for børneliv læring. Energirenovering indeklima Energibesparelser 25 mio. kr. Finansieret via driftsbesparelser Beløb er placeret under Økonomiudvalget samarbejder med Ejendomsafdelingen i forhold til vurdering af optimal udnyttelse af puljerne. Energiprojekter for 25 mio. kr.: Høgevej skole Ventilation/lys/vinduer Nørre Alle skole Ventilation/vinduer Skolesvinget - udskiftning af 3 dobbeltdøre Krsager- Tagrenovering Bygaden - Udskiftning af vinduer Klokkefrøen - Udskiftning af ovenlysvinduer Stendalen - vinduer Randalgård - Udskiftning af døre vinduer Fjordbakkeskolen, Taulov renovering af tag nye ovenlysvinduer Fjordbakke skolen afd. Skolevej - nyt tag gymnastik Bøgeskov Børnehave - udskiftning af facade På Høgevej Nr. Allé forventes udgiften samlet at blive på 18,6 mio. kr., mens de øvrige projekter samlet koster 6,4 mio. kr.

4 Renovering toiletter I sidste års budget investerede byrådet 5 mio. kr. i renovering af toiletter på skoler daginstitutioner for at imødekomme et massivt ønske fra elever forældre om bedre toiletter. Forligspartierne vil i budget 2018 sætte ekstra turbo på arbejdet afsætter 10 mio. kr. til at fortsætte renovering af skole daginstitutioner. Der ønskes et særligt fokus på toiletterne. På daginstitutioner skoler 10 mio. kr. (kun i 2018) Sagen forelægges for Børne- Skoleudvalget. Høgevej (renovering med fokus på toiletter) 1 mio. kr. Renovering er igangsat. Det skal skabe et bedre indeklima bedre toiletforhold. Projektet er færdigt i Havepladsvej (Helhedsplan) 0,5 mio. kr. Der er dial med flere arkitekter, der kan stå for opgaven. Projektet startes i august. Helhedsplanen forventes klar primo Skolesvinget 4,4 mio. kr. (1. etape) Opstart efter sommerferien forventes at strække sig ind i Højmosen afventer til 2019 Gennemføres i Indledende brugermøder er booket til efteråret 2018, hvor skolernes forældrenes ønsker indhentes, så opgaven kan udbydes i licitation. Afd. Taulovs hjemkundskabslokale 2,4 mio. kr. Projektstart i august måned. Toiletter dagpleje 1,7 mio. kr. Der pågår arbejde med at finde løsning for dagplejen i Ullerup Bæk distrikt. Der ud over foreligger forslag til renovering af toiletforhold i 9 daginstitutioner i Der renoveres toiletter, berøringsfri armaturer, gulvbelægninger, pusleborde, toiletafskærmninger anden indretninger. Dagpleje daginstitutioner har behov for 1 mio. kr. Bedre legepladser Legepladser udearealer 1,287 mio. kr. Renovering af skoletoiletter på Skjoldborgsvej for 0,2 mio. kr. er færdige inden sommerferien, mens toiletterne på Nr. Allé Frederiksodde Skole er renoveret for 0,5 mio. kr. inden udgangen af I alt 0,7 mio. kr. til de to projekter. Bemærk at der så indgår renovering af toiletforhold i skolernes renoveringsprojekter ovenfor. Børne- Skoleudvalget foretager prioriteringer af nye projekter inddrager børnene, de unge deres forældrene i arbejdet. igangsætter processen.

5 Byrådet har i de sidste to budgetter afsat 2 mio. kr. til bedre mere alderssvarende legepladser udearealer, samt 0,5 mio. kr. i bedre fysiske forhold på ungemiljøerne. Forligspartierne afsætter nu yderligere 0,5 mio. kr. årligt til puljen til forbedring af legepladser, skolegårde udearealer, så der i årene fremover er 1,3 mio. kr. i puljen. Det er afgørende, at Børne Skoleudvalget foretager de konkrete prioriteringer af nye legepladsprojekter inddrager børnene, de unge deres forældrene i arbejdet. Renovering af svømmehallen på Kirstinebjergskolen, Afd. Indre Ringvej En renoveret svømmehal vil kunne indgå helt anderledes i planlægningen af den samlede kommunale svømmehalskapacitet til glæde for alle i både skole fritid. Forligspartierne er enige om at afsætte 4 mio. kr. til renoveringen af svømmehallen på Kirstinebjergskolen, Afd. Indre Ringvej. Svømmehallen vil efter den gennemførte renovering fortsat leve op til lovens krav. Sikre Skoleveje Forligspartierne ønsker en analyse af mulighederne for at opprioritere trafiksikkerheden for skoleelever på midtbyens skoler privatskoler. Denne analyse foreligges både Børne Skoleudvalget samt Miljø Teknikudvalget for at sikre koblingen mellem generelle trafiksikkerhedsinitiativer i midtbyen forholdet for midtbyens skoleelever. Børne Skoleudvalget har det overordnede ansvar for at udarbejde en prioriteret liste over, hvor der er behov for at forbedre trafiksikkerheden omkring skoleveje. Der afsættes i alt 0,8 mio. kr. til at forbedre sikkerheden omkring skoler daginstitutioner i På den helt korte bane tages initiativ til et samarbejde mellem politi, forvaltning beboerforeningen i Skærbæk om konkrete projekter, der kan optimere trafiksikkerhedsforholdene på strækningen fra Kolding Landevej til Skærbæk, samt til Skærbæk Ringvej Skolevej, indtil en eventuel cykelsti etableres. Opprioritere trafiksikkerhed omkring midtbyens skoler dagtilbud Kolding Landevej til Skærbæk (Krydset Skærbæk Ringvej Skolevej) (der er tilført 0,5 mio. kr. yderligere) 4 mio. kr. (kun i 2018) 0,8 mio. kr. 0,2 mio. kr. Sagen blev forelagt i februar måned blev endeligt godkendt i Byrådet i marts måned. På nær kr. er alle midler fordelt. De kr. dækker uforudsete forhold, som erfaringsmæssigt vil komme. Skolerne har inddraget eleverne i processen. Ejendomsafdelingen igangsætter udbudsproces, således at ibrugtning kan ske til skoleåret 2018/19. Arbejdet følger tidsplanen bliver klar til tiden. Ud over lovpligtige forbedringer, bliver gamle gulvklinker udskiftet i omklædningsrummene omkring svømmebassinet. Analyse af trafikforhold omkring midtbyens skoler dagtilbud som grundlag for prioritering i Børne- Skoleudvalget Miljø Trafikudvalget. Der er udarbejdet et samlet forslag til anvendelse af midlerne i samarbejde med skolebestyrelserne skolerne. Der laves særskilt indstilling til begge udvalg vedr. prioritering af midlerne.

Børn og Unge - Budgetforliget

Børn og Unge - Budgetforliget - Budgetforliget 2017-2020 Børn og Unge Alle tal i mio. kr. Formål - Driftsbevillinger Indsats B2017 B2018 B2019 B2020 Proces Flere investeringer i vores børn og unge Vi vil investere i børns og unges

Læs mere

Børn og unge Nye bevillinger til budget 2016

Børn og unge Nye bevillinger til budget 2016 Børn og unge Nye bevillinger til budget 2016 En robust økonomi med plads til investering og fornyelse De politisk vedtagne servicemål må ikke reduceres i arbejdet med Fredericia på Forkant, herunder kernevelfærd

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR FOLKESKOLER I FREDERICIA KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR FOLKESKOLER I FREDERICIA KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR FOLKESKOLER I FREDERICIA KOMMUNE I henhold til Lov om folkeskolen samt Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen, fastsættes følgende styrelsesvedtægt

Læs mere

Næstformand: Cecilie Roed Schultz (Ø) Inger Nielsen (O) Pernelle Jensen (V) Tina Horne (A)

Næstformand: Cecilie Roed Schultz (Ø) Inger Nielsen (O) Pernelle Jensen (V) Tina Horne (A) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 6. februar 2019 Mødested: Ulerup Bæk Skolen, afd. Skjoldborgsvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer: Formand: Ole Steen

Læs mere

Ny skolestruktur - Information/Status

Ny skolestruktur - Information/Status Skoleafdelingen Ny skolestruktur - Information/Status Emne: Ny skolestyrelsesvedtægt Tovholder i Skoleafdelingen: Erik Jørgensen Evt. arbejdsgruppe: Status Byrådet har den 8.4. 2013 vedtaget ny skolestyrelsesvedtægt

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR FOLKESKOLER I FREDERICIA KOMMUNE MED KOMMENTARER, RETTELSER OG TILFØJELSER

STYRELSESVEDTÆGT FOR FOLKESKOLER I FREDERICIA KOMMUNE MED KOMMENTARER, RETTELSER OG TILFØJELSER Administrationssekretariat Børn og Unge Juni 2018 Sagsbehandler: Dorthe Brandt Petersen STYRELSESVEDTÆGT FOR FOLKESKOLER I FREDERICIA KOMMUNE MED KOMMENTARER, RETTELSER OG TILFØJELSER I henhold til Lov

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt Fredericia Kommunale Skolevæsen

Skolestyrelsesvedtægt Fredericia Kommunale Skolevæsen Skolestyrelsesvedtægt Fredericia Kommunale Skolevæsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen ved Kirstinebjergskolen består af 9 forældrerepræsentanter, 4 medarbejderrepræsentanter og 4 elevrepræsentanter.

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune

Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune Styrkelse af udskolingen i Horsens Kommune Uddannelse og Arbejdsmarked Peter Sinding Poulsen Sagsnr. 17.01.04-A00-2-15 Dato:20.5.2015 Indledning Det er en politisk ambition, at flere unge får en ungdomsuddannelse

Læs mere

Anlæg. Status på nye tiltag i 2018-budgettet pr. regnskabsafslutning Bemærkning til regnskabsafslutning 2018

Anlæg. Status på nye tiltag i 2018-budgettet pr. regnskabsafslutning Bemærkning til regnskabsafslutning 2018 Fredericia Kommune By- og Planudvalget 27.03.2019 By- og Planudvalget 10,750 Motorvejsramper ved afkørsel 59 2,000 Byfornyelse af Fredericia midtby 5,000 Lyskryds ved Snaremosevej 2,750 Analyse af trafik-

Læs mere

Anlæg. Status på nye tiltag i 2018-budgettet pr. 3 BO Bemærkning til 3. BO. Fredericia Kommune By- og Planudvalget

Anlæg. Status på nye tiltag i 2018-budgettet pr. 3 BO Bemærkning til 3. BO. Fredericia Kommune By- og Planudvalget Fredericia Kommune By- og Planudvalget 08.10.2018 By- og Planudvalget 10,750 Motorvejsramper ved afkørsel 59 2,000 Byfornyelse af Fredericia midtby 5,000 Lyskryds ved Snaremosevej 2,750 Analyse af trafik-

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Oversigt over ændringer til - Nr. Politiske forslag 1 Tillægsaftale til fælles forståelse: "Endnu bedre folkeskole i Furesø Kommune" 1.300 1.700 1.700 1.700 Som en del af budgetaftalen

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Dagtilbud og Undervisning

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Dagtilbud og Undervisning JN Projektnavn: Anlægspulje under BFU Funktion: 03.22.01 X Nyt forslag har tidligere haft afsat et rådighedsbeløb på anlægsbudgettet på 2,6 mio. kr. frem til 2020. Ved etablering af centralt ejendomscentret

Læs mere

Behandles i Økonomiudvalg december 2014.

Behandles i Økonomiudvalg december 2014. NOTAT Allerød Kommune Direktionen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 Opfølgning på Forlig om budgettet for Allerød 2015-2018 Som opfølgning på forligspartiernes budgetforlig 2015 2018 har Borgmesteren anmodet

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017 Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet 30.maj 2017 Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Skolepolitikkens fokusområder og de nationale

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016

Hjørring Kommune. Internt notat Undervisning. Regnskabsnotat 2016 Hjørring Kommune Internt notat Undervisning Sag nr. 17.00.00-S00-1-16 20-02-2017 Side 1. Regnskabsnotat 2016 Nedenstående handleplaner for det decentrale niveau på undervisningsområdet er udarbejdet i

Læs mere

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer Øvrige investeringer INVESTERINGSPLAN 2028 Fakta 1: Derfor investerer vi. Det står vi på. Fakta 2: Oprindelig og revideret investeringsplan 2028 Fakta 3: Investeringsresultater i 2020-2022 Fakta 4: Investeringsresultater

Læs mere

Anlæg. Status på nye tiltag i 2018-budgettet pr. 1 BO Status 4/ Status 1 BO. Bemærkning til aktuel status

Anlæg. Status på nye tiltag i 2018-budgettet pr. 1 BO Status 4/ Status 1 BO. Bemærkning til aktuel status Fredericia Kommune By- og Planudvalget 02.05. på nye tiltag i -budgettet pr. Mio. kr., netto (-prisniveau) Sidetal i parentes henviser til det trykte hæfte Budget 4/4 By- og Planudvalget 10,750 Motorvejsramper

Læs mere

Politisk notat vedrørende implementeringen af lov L226 om justeringer af folkeskolereformen.

Politisk notat vedrørende implementeringen af lov L226 om justeringer af folkeskolereformen. 6. maj 2019 Politisk notat vedrørende implementeringen af lov L226 om justeringer af folkeskolereformen. I den nye lov L226 vedtaget 2.maj 2019 justeres rammerne for folkeskolen med 13 initiativer, som

Læs mere

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier:

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier: Dragør Kommune. Budgetaftale 2018-2021 Der er indgået budgetaftale for budget 2018-2021 i Dragør Kommune mellem følgende partier: Socialdemokratiet (A) Det Konservative Folkeparti (C) Dansk Folkeparti

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Uddannelsesudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Referat fra mødet i Børne- og Uddannelsesudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Referat fra mødet i Børne- og Uddannelsesudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 14. december 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 9:00-13:00 Medlemmer:

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres.

Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres. Greve Kommune Budgetforlig 2018 Flere engagerede børnefamilier, flere tilfredse ældre og fortsat fælles fokus på, at vores skolebygninger skal renoveres. Greve Kommune Budgetforlig 2018 Flere engagerede

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Miljø- og Planudvalget... 2 1.1. Vedvarende energi:... 2 1.2. Reduktion af energiforbrug i kommunens bygninger:... 2 1.3. Badestrande:...

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Lær af de private institutioner, så de kommunale bliver et tilvalg f.eks. ved at kigge på: Færre lukkedage Bedre normering (er de

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Sagsnr Bilag 2. Temaer for budgetønsker. Dokumentnr

Sagsnr Bilag 2. Temaer for budgetønsker. Dokumentnr NOTAT 21-04-2015 Bilag 2. Temaer for budgetønsker Som led i den samlede budgetønskeproces fremlægger forvaltningen her de foreløbige forslag til temaer for budgetønsker, således at forslagene på budgetønskesiden

Læs mere

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr.

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr. Bilag 1. Status på er i Egedal Kommune i 2017 Nedenfor fremgår status på er i Egedal Kommune for 2017. Sidste status blev givet til Planudvalget og Økonomiudvalget i oktober. Projekterne er fordelt på

Læs mere

Budget Udvalgsmøde d. 27/2 2013

Budget Udvalgsmøde d. 27/2 2013 Budget 2014 Udvalgsmøde d. 27/2 2013 Budget 2014: Program Kort om budgetprocessen Forslag til fokus i Budget 2014 Med indlagte drøftelser af hhv. Fælles sprog 0-18 Tegn på kvalitet 0-6 Tegn på succesfuld

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

tænketank danmark - den fælles skole

tænketank danmark - den fælles skole NYHEDSBREV NR. 20 SOMMER 16 tænketank danmark - den fælles skole INDHOLD Nyt fra bestyrelsen Nyt fra bestyrelsen Indlæg fra Elisa Bergmann, BUPL Indlæg fra Mette Witt-Hagensen, Skole og Forældre Indlæg

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 16 Forslag til ny tildelingsmodel på dagtilbudsområdet Sagsnr: 28.00.00-A00-2-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til ny ressourcetildelingsmodel på dagtilbudsområdet på baggrund af

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden Lejerbo afd. 204 d. 10. april 2013 Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5 Dagsorden 1. Valg af dirigent, referent og stemmeudvalg

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Nyhedsbrev december 2012

Nyhedsbrev december 2012 Skoleafdelingen Nyhedsbrev december 2012 Nyt fra Skoleafdelingen Skoleafdelingen sætter fuld kraft på udviklingssporet pædagogisk ledelse fra februar 2013 En juleferie står for døren. Det er tid til -

Læs mere

Forslag til anvendelse af midler fra puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Forslag til anvendelse af midler fra puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Forslag til anvendelse af midler fra puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Indledning og baggrund for puljen Der er i forbindelse med aftalen om finansloven for 2015 afsat 250 mio. kr. årligt

Læs mere

Referat fra mødet i Social- og Omsorgsudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Social- og Omsorgsudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Social- og Omsorgsudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 9. maj 2016 Mødested: Meldahls Rådhus Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 19:30-21:00 Medlemmer: Formand:

Læs mere

Skoleudvikling og Pædagogisk praksis ved Aalborg Universitet

Skoleudvikling og Pædagogisk praksis ved Aalborg Universitet Fagafdelingen i samarbejde med Laboratorium for forskningsbaseret Skoleudvikling og Pædagogisk praksis ved Aalborg Universitet 11. marts 2013 Fredericia former fremtidens folkeskole gennem forskningsbaseret

Læs mere

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT Fase 1 Temadrøftelse august Politiske pejlemærker i august KL-møde for kommunalpolitikere 16.august Politisk møde med skolebestyrelser Udvalget

Læs mere

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT.

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2013 Digitalisering af folkeskolen efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet 1. Resume Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Blicherskolen skoleudviklingsplan 2016... 3 Østervangsskolen skoleudviklingsplan

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. september 2018 Mødested: Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer:

Læs mere

Børnene først - Radikale principper for fremtidens folkeskole

Børnene først - Radikale principper for fremtidens folkeskole Børnene først - Radikale principper for fremtidens folkeskole I Radikale Venstre vil vi have en skole, hvor vores børn trives og udvikler sig. En skole der klæder vores børn på menneskeligt, socialt og

Læs mere

Dato: Tirsdag den 24/ kl

Dato: Tirsdag den 24/ kl Skolebestyrelsesmøde på Nørholm Skole Dato: Tirsdag den 24/11-2015 kl. 19.00-21.30 Sted: Nørholm Skoles personalerum Der vil blive serveret Kaffe/The og Kage Fraværende: Søren Hald, Afbud: Esben Sørensen,

Læs mere

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Baggrund Folkeskolen i Albertslund har det ikke godt. Trivselsmålingerne viser, at mange af vores børn trives rigtig dårligt i vores skoler - resultaterne er ringere

Læs mere

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring.

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring. Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring - efter høring Sagsnr: 82.18.00-A00-1-14 Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen

Læs mere

Status vedr. implementering af ny skolestruktur marts/april

Status vedr. implementering af ny skolestruktur marts/april Status vedr. implementering af ny skolestruktur marts/april Tema Status Ansvarlig Skoleudbygning Trafikforbedringer Arbejdet med skoleudviklingsplanen forløber planmæssigt. Flere byggeprojekter er afsluttet

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. 1. Miljø- og Planudvalget Politikområde 4: Klima og energi 1.1. Vedvarende energi: Skanderborg Kommune er selvforsynende med vedvarende energi til strøm og opvarmning

Læs mere

Understøttende undervisning

Understøttende undervisning Understøttende undervisning - Mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Skoleudvalget, 17. november 2015 Lovgivning 16b

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem

Dialogbaseret aftale mellem Dialogbaseret aftale mellem Klubområde 2 (Klub X ) v/ Caj Stroland og Børn & Unge forvaltningen v/ Flemming Jensen 2014 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaet og tilkendegiver i hvilket omfang handlemuligheder

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 18032014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret

Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret Årsberetning for Morten Børup Skolen lokalområdets ambitiøse folkeskole. Skoleåret 2016-2017 I løbet af et skoleår sker der ganske meget på en skole. Denne årsberetning giver et overblik over de aktiviteter

Læs mere

Principper for Furesø Fritidsordning

Principper for Furesø Fritidsordning Principper for Furesø Fritidsordning Baggrund Byrådet ønsker at etablere Furesø Fritidsordning (FFO), hvor fritidstilbuddene organiseres under Folkeskoleloven. Dato: 1. september 2010 Sagsnr.: 190-2010-10462

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune 1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune I indeværende notat redegøres for forvaltningens reviderede oplæg til den procesplan, der skal være med til at gøre den nye folkeskolereform

Læs mere

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25.

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2013 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Der mangler dagtilbudspladser i Tranbjerg. Samtidig er der på

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00.

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag d. 23. januar 2018 kl I personalerummet

Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag d. 23. januar 2018 kl I personalerummet Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 23. januar 2018 kl.18.00 21.00 I personalerummet 1. Bemærkninger til dagsorden Anja Hvem skriver i næste Forældrenyt deadline fredag d. 2. februar? 2. Elevrådets punkt Elevrådsrepræsentanterne

Læs mere

Energirenovering i København v. Direktør Gyrithe Saltorp

Energirenovering i København v. Direktør Gyrithe Saltorp InnoByg Efterårskonference den 9. november 2011 Energirenovering i København v. Direktør Gyrithe Saltorp KOMMUNE De næste 20 minutter Kort om Københavns Ejendomme Energirenovering i København Overvejelser

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 08. februar 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:00 Fraværende: Gruppemøder: 08. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje 15-040795 Sagsfremstilling På Børne- og Familieudvalgets møde den 24. marts

Læs mere

4 Undervisnings- og Børneudvalget

4 Undervisnings- og Børneudvalget 4 Undervisnings- og Børneudvalget Politikområde 12: Dagtilbud 0-6 årige 4.1. Hævelse af tildelingen pr. barn på dagtilbudsområdet Der tilføres 5 mio. kr. årligt til dagtilbuddene til at understøtte den

Læs mere

BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik i social balance

BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik i social balance Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 307636 Brevid. 3043114 Ref. CHBJ Dir. tlf. 4631 4578 charlottebj@roskilde.dk BILAG: Mere mangfoldige skoler og dagtilbud i Roskilde - forslag til handleplan til en boligpolitik

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 24042014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Resume Børne- og ungdomsudvalget har i alt fået overført et overskud på 6,6 mio. kr. fra regnskab 2016. På nuværende tidspunkt forventer vi

Læs mere

RAMMEN FOR OG MÅLET MED OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER

RAMMEN FOR OG MÅLET MED OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER RAMMEN FOR OG MÅLET MED OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER Omstillingsgruppernes udgangspunkt Det politiske udgangspunkt Den økonomiske udfordring

Læs mere

Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene

Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene Oversigt over fremsendte ønsker fra fagudvalgene Skole og uddannelsesudvalget i alt 0 0 0 0 anlægsbudget SKU 39.000 39.000 39.000 39.000 i alt 39.000 39.000 39.000 39.000 ØNSKER I ALT 39.000 39.000 39.000

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017

RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 RESULTATER FRA KL- UNDERSØGELSE AF STYRING PÅ FOLKESKOLEOMRÅDET, FORÅR 2017 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Om undersøgelsen Undersøgelse blandt de kommunale skoleforvaltninger Gennemført marts-april

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET OPGAVER OG ØKONOMI Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Inklusionscenter og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

Børn, Unge og Læring Anlæg Budget

Børn, Unge og Læring Anlæg Budget Børn, Unge og Læring Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Udvalgets beslutning Igangværende Renovering 30001 Indeklima skoler/institutioner 3.000 3.000 3.000 3.000 15.05.18:

Læs mere

Temamøde 10 Hvordan skaber vi nye bud på inkluderende læringsmiljøer i dagtilbud og skole?

Temamøde 10 Hvordan skaber vi nye bud på inkluderende læringsmiljøer i dagtilbud og skole? Temamøde 10 Hvordan skaber vi nye bud på inkluderende læringsmiljøer i dagtilbud og skole? KL s BØRN & UNGE TOPMØDE 2018 15.30 Velkommen Benedikte Kiær 15.35 Virkningsfuldt pædagogisk arbejde i dagtilbud

Læs mere

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr.

Der gennemføres i 2017 i alt 20 anlægsprojekter for en samlet sum på 75 mio. kr. Bilag 1. Status på anlægsprojekter i Egedal Kommune i 2017 Nedenfor fremgår status på anlægsprojekter i Egedal Kommune for 2017. Sidste status blev givet til Planudvalget den 6. april 2017 og Økonomiudvalget

Læs mere

Kommunalvalg 2009. Handling bag ordene

Kommunalvalg 2009. Handling bag ordene Kommunalvalg Socialdemokraterne 2009 i Århus I Århus er vi ambitiøse, når det gælder folkeskolen. Det er her, vi giver vores børn en solid grunduddannelse, der ruster dem til deres videre tilværelse. Og

Læs mere

NOTAT Grundlag for Børne- og Ungdomsudvalgets arbejde

NOTAT Grundlag for Børne- og Ungdomsudvalgets arbejde KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT Grundlag for Børne- og Ungdomsudvalgets arbejde 07-03-2014 Indledning: Et nyt Børne- og Ungdomsudvalg er ved årsskiftet gået

Læs mere

Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR. Informationsmøde om puljen

Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR. Informationsmøde om puljen Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR Informationsmøde om puljen Velkommen Formål med informationsmødet Socialstyrelsens perspektiver på den tidlige og forebyggende indsats på børnog

Læs mere

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport Kvalitetsrapport Dagplejen 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 Målsætninger og opfølgning... 3 1.3 Opfølgning på kvalitetsrapporten... 5 2. Resultater

Læs mere

Notat om kompetencemidler i perioden 2012-2015

Notat om kompetencemidler i perioden 2012-2015 Notat om kompetencemidler i perioden 2012-2015 Baggrund KL indgik i 2007 en trepartsaftale om styrket uddannelse, kompetenceudvikling m.v. med regeringen og de faglige organisationer. Aftalen indeholdt

Læs mere

Budgetlægning 2015-2018

Budgetlægning 2015-2018 Budgetlægning 2015-2018 At give Teknisk Udvalg et overblik over status på igangværende/ kommende aktiviteter, som er fastlagt i forbindelse med budgetlægning 2015-2018. Acadresag nr. 14/69207 Budget 2015

Læs mere