HVORFOR USA MÅ TILSLUTTE SIG BRIKS En ny, international orden for menneskeheden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVORFOR USA MÅ TILSLUTTE SIG BRIKS En ny, international orden for menneskeheden"

Transkript

1 HVORFOR USA MÅ TILSLUTTE SIG BRIKS En ny, international orden for menneskeheden I. En ny, international orden er vokset frem Hvad enten amerikanerne er klar over det eller ej, er et nyt, internationalt system blevet etableret på denne planet, som nu definerer fremtiden for den menneskelige art. På mindre end et år er en alliance omkring BRIKS (Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika) blevet skabt, der med kæmpeskridt har opbygget en parallel, økonomisk orden, en orden, der udelukkende er dedikeret til opbygningen af den produktive økonomi, i modsætning til Det britiske Imperiums aktuelle, bankerotte, transatlantiske system, der er centreret omkring bankerne i City of London og på Wall Street. Dette bankerotte system, der har forpligtet sig over for maksimeringen af spekulativ, monetaristisk profit og bragt verden til randen af global, økonomisk disintegration og krig. Det nye system repræsenterer et magtcenter, der er baseret på økonomisk vækst og, frem for alt, de mest avancerede teknologier et magtkoncept, der tilhører fremtiden, i modsætning til at fastholde fortiden. Det er baseret på at yde kredit til højteknologiske udviklingsprojekter; på uddannelse og oplæring af unge mennesker til at kunne imødekomme fremtidens krav om vækst; på total respekt for national suverænitet og således en forvisning af den imperialistiske politik med regimeskift og krig; samt på den udtrykkelige promovering af det almene vel blandt nationer Den westfalske Fredstraktats princip. Dette nye system i dag repræsenterer omkring fire milliarder mennesker, over halvdelen af menneskeheden, og det gennemføres af de selv samme folkeslag, som fortalerne for befolkningsreduktion i Det britiske Imperium har dømt til udslettelse. Menneskehedens flertal har rejst sig for at blive regnet med og har proklameret for hele verden, at den største rigdom, menneskeheden er i besiddelse af, er dens egen, voksende befolkning og deres kreative intellekt. Amerika, lytter du?

2 2 En ny, global orden Den aktuelle verdensorden vil ikke fortsætte med at eksistere i sin nuværende form. Den fremtidige, globale orden er ikke en blot og bar forlængelse af den nuværende, smålige geopolitik med sin begrænsede, nationalistiske egeninteresse og konkurrence om ensidig magt over planeten, men en fuldstændig ny orden for relationer mellem folkeslag. Menneskeheden må forenes som en eneste, kreativ art for at besejre fælles udfordringer, som konfronterer os alle, og udvide vores rolle og indflydelse i solsystemet og videre endnu. Nationale kulturer og sprog vil stadig være unikke og forskellige, men vi må konvergere hen imod en forenet hensigt om en fælles, forenet mission. Ideologien om»vinderen tager det hele«må erstattes med en ideologi, hvor»alle er vindere«, som den kinesiske præsident Xi Jinping så veltalende har sagt det. Brasiliens præsident Dilma Rousseff og Kinas præsident Xi Jinping Dette er den missionorientering, der definerer BRIKS-systemet. Nationer, der tidligere er blevet flået fra hinanden langs etniske eller geografiske brudlinjer af imperialistiske rænkespil, lægger nu deres uoverensstemmelser bag sig og etablerer en helt ny idé om samarbejde til gensidig gavn for alle. De er udtrykkeligt i færd med at skabe en inkluderende (i modsætning til ekskluderende) ramme med partnerskab med det formål at bygge en ny model for relationer blandt nationer, en model, der er baseret på ikke-konfrontation, ikke-konflikt, gensidig respekt og win-win samarbejde, som den kinesiske præsident har erklæret. USA er af disse ledere blevet inviteret til at blive en del af dette nye system, i modsætning til at fortsætte med at være et instrument for det afdøde, Britiske Imperium, der forgæves søger at standse fremvæksten af denne nye, globale orden. Ironisk nok er den revolution, som nu gennemføres af BRIKS-nationerne og deres allierede, et barn af det system, som vi amerikanere udkæmpede vores egen Amerikanske Revolution imod det samme Britiske Imperium for at virkeliggøre, da vores egen republik blev født.

3 3 Det ægte, amerikanske system Det nye system, som BRIKS og dets allierede er i færd med at opbygge, er en moderne version at Det amerikanske System for Politisk Økonomi, på hvilket vores nation blev grundlagt og dog er præsident Obama en aggressiv modstander af dette nye system. Lincolnmindesmærket Under massemediernes krigspropagandamaskine, som Obama og hans imperialistiske britiske kontrollører har udløst, skal vi forledes til at tro, at Kina er vores fjende nummer ét, og at Rusland må knuses gennem økonomiske sanktioner og krig. Under påskud om»demokrati«og»menneskerettigheder«begår vores regering aggressive krigshandlinger over hele planeten under titlen»farvede revolutioner«for at vælte regimet i enhver nation, der ikke indvilliger. Hver dag fodres vi af vores angivelige frie presse med billeder af den kinesiske og russiske præsident som»stærke mænd«med diktatoriske og imperialistiske ambitioner. Man fortæller os, at for at vi selv kan overleve som en stormagt på denne planet, må vi forhindre fremvæksten af enhver anden magt, der kunne udfordre os nøjagtig den form for geopolitik, der førte til Første Verdenskrig for hundrede år siden, og som nu truer med at føre til en tredje, denne gang atomar, verdenskrig. USA må radikalt skifte kurs, hvis vi og resten af menneskeheden skal overleve. Lederne af BRIKS har direkte og gentagent rakt hånden frem til samarbejde og kommet med konkrete muligheder for USA s tilslutning til denne nye alliance, mens de samtidig har gjort det meget klart, at de vil forsvare sig for enhver pris og ikke har til hensigt at kapitulere over for trusler og intimidering. Vi må, som nation, fremtvinge en radikal ændring i vores regerings politik og gengælde disse tilbud om samarbejde i de umiddelbart forestående dage og uger eller også stå over for en uundgåelig, global krig, der truer med at udslette menneskeheden. (LaRouche: Color Revolutions»Illegal Warfare under International Law & Federal konstitution«

4 To modstridende systemer Dette nye system bebudede sin ankomst over for verden den 16. juli, 2014, i Fortaleza, Brasilien, da lederne af BRIKS-nationerne erklærede, at de var i færd med at skabe en ny, international, økonomisk orden med dannelsen af den Nye Udviklingsbank et direkte ekko af Lyndon LaRouches idé om en International Udviklingsbank, som han oprindelig foreslog i I dagene efter denne erklæring bragte et topmøde mellem BRIKS og Unasur (Unionen af Sydamerikanske Nationer), samt yderligere flere bilaterale møder med lederne af Latinamerika, Sydamerika solidt ind i BRIKS-alliancen. BRIKS-landene alene repræsenterer 43 % af hele verdens befolkning; når man tilføjer Latinamerika, repræsenterer de 48 % af menneskeheden, samt en tredjedel af Jordens landareal. På BRIKS-topmødet opsummerede den kinesiske præsident Xi Jinping BRIKS-politikken: Historien fortæller os, at jungleloven ikke den menneskelige sameksistens måde. Hver eneste nation bør adlyde princippet om lighed, gensidig tillid, at lære af hinanden, at samarbejde og at søge gensidig gavn for opbygningen af en harmonisk verden, vedvarende fred og fælles fremgang. Under topmødet forklarede den argentinske præsident, Cristina Fernández de Kirchner, en nær allieret til BRIKS: Vi udgør en ny, global, finansiel orden, der ikke blot er retfærdig og ligeværdig, men også uundværlig Det, vi kræver af verden, er netop skabelsen af en ny, global, finansiel orden, der vil tillade vedvarende og global, økonomisk vækst Appellen til alle nationer er således at slå kræfterne sammen i dette virkelige korstog for en ny, global, politisk, økonomisk og finansiel organisation.

5 Lyndon LaRouche opsummerede betydningen af den udvikling, der var blevet indledt: 5 BRIKS og deres allierede er i færd med at opbygge et verdenssystem, baseret på virkelig værdi, ikke falske papirværdier. De er i færd med at bestemme, og gennemføre, hvad virkelig værdi er; og det er omkostningerne ved arbejdskraftens produktive evne i en situation, der er under forandring. Det underliggende problem, som vi må løse i dag, forklarede LaRouche, er»asymmetrien af verdens værdier«, der kommer fra to, klart forskellige systemer, der opererer med forskellig logik og forskellige målestandarder: De er totalt uforenelige. Det første system er det transatlantiske system:»disse sjovere«, erklærede Larouche,»der ejer papirstykker, som de siger, er billiarder værd, og de er parate til at dræbe for det«, som tilfældet med Argentinas kamp imod gribbefondene attesterer. Disse finanspapirer er fuldstændig værdiløse. På den anden side har vi et fremvoksende system, der er uforeneligt med det første, og som er i færd med at opbygge et marked, baseret på virkelig værdi. Og virkelig værdi realværdi forklarede LaRouche, kommer fra, og måles ved, udviklingen af arbejdskraftens produktive evne det vil sige gennem indførelsen af videnskabeligt skabte nye teknologier, der implementerer produktive processer, som øger energigennemstrømningstætheden i den fysiske økonomi på en sådan måde, at det øger arbejdskraftens produktive evne enormt. Dette nye system vil skabe en proces, hvorved øgningen af energigennemstrømningstætheden i sig selv vil øges i et accelererende tempo.

6 6 Den Nye Silkevej bliver til Verdenslandbroen Foreslået for over to årtier siden af Helga Zepp-LaRouche efter Berlinmurens fald, er de politiske og økonomiske betingelser nu ved at vokse frem for at bygge Verdenslandbroen, som vil udvikle nogle af de mest underudviklede områder på planeten med højhastighedsjernbaner og udviklingskorridorer i første verdensklasse. Orienteringen af denne nye, internationale alliance blev udtrykt bedst af den indiske premierminister Narendra Modi, da han til BRIKS-topmødet sagde: Det unikke ved BRIKS som en international institution er, at den, for første gang, bringer en gruppe nationer sammen omkring et parameter for»fremtidigt potentiale«, snarere end allerede eksisterende rigdom eller fælles identitet. Selve idéen om BRIKS er således fremadskuende Deres Excellencer, vi har muligheden for at definere fremtiden ikke blot for vore lande, men for verden som helhed Jeg tager dette som et stort ansvar. Den russiske præsident anslog en lignende tone i sine kommentarer til pressen den 17. juli, hvor han evaluerede sin rejse:»briks er alle unge stater, og fremtiden tilhører de unge.«men BRIKS-landenes topmøde i Fortaleza var blot vendepunktet i en udvikling, der begyndte et år tidligere, og fortsat accelererede i de efterfølgende måneder.

7 7 I september 2013 rejste den nyligt valgte, kinesiske præsident Xi Jinping til Kasakhstan og meddelte, at Kina var i færd med at vedtage en eurasisk udviklingspolitik, som han kaldte»det Nye Silkevejs-Udviklingsbælte«. For at smede tættere økonomiske bånd, uddybe samarbejde og udvide udvikling i det euro-asiatiske område, bør vi følge en innovativ fremgangsmåde og i fællesskab bygge et»økonomisk bælte«langs med Silkevejen. En måned senere rejste præsident Xi til Indonesien for at annoncere den»maritime Silkevejspolitik«for at komplementere Silkevejs-Udviklingsbæltet. Dernæst, på et topmøde mellem den russiske præsident Vladimir Putin og den kinesiske præsident Xi den 20. maj 2014 i Shanghai, blev vidtrækkende planer for samarbejde mellem de to stormagter underskrevet, inklusive en 30-årig aftale om levering af naturgas, samt yderligere 46 bilaterale overenskomster. De erklærede, at deres mål blandt andet omfattede: En forøgelse af effektiviteten inden for samarbejde om højteknologiske områder, prioritetsprojekter inden for international anvendelse af atomkraft, civil flyvning og et program for samarbejde inden for grundforskning i rumfart, satellitobservation af Jorden, satellitnavigering og forskning i rumfart og bemandet rumfart Rusland anerkender den enorme betydning af det kinesiske initiativ for at bygge det»økonomiske Silkevejsbælte«. Revolutionen i den globale finansarkitektur fortsatte dernæst efter BRIKS-topmødet den 16. juli 2014 på APECtopmødet i Beijing i november. Her gav præsident Xi sit særdeles udtrykkelige tilbud til USA om at gå med i det nye system, på en fælles pressekonference med en særdeles ukomfortabel præsident Obama. (Præsident Xis invitation til USA om at gå med i Silkevejen begynder ved 5:58) Vi byder USA s og andre relevante landes aktive deltagelse velkommen, så vi sammen kan fremme og dele fremgang og fred i det asiatiske Stillehavsområde. På APEC-topmødet gik yderligere et halvt dusin nationer med i BRIKS-revolutionen og bragte således yderligere en halv milliard mennesker ind i den nye arkitektur. Henved fire milliarder mennesker er nu blevet optaget i denne nye dynamik. Amerika, lytter du? Underskriv apellen:»usa og Europa må tilslutte sig BRIKS«Doner dit bidrag Tag kontakt med os Gå i aktion

SCHILLER INSTITUTTET. HVORFOR USA og EUROPA MÅ GÅ MED I BRIKS EN NY INTERNATIONAL ORDEN FOR MENNESKEHEDEN

SCHILLER INSTITUTTET. HVORFOR USA og EUROPA MÅ GÅ MED I BRIKS EN NY INTERNATIONAL ORDEN FOR MENNESKEHEDEN SCHILLER INSTITUTTET * si@schillerinstitut.dk * www.schillerinstitut.dk * HVORFOR USA og EUROPA MÅ GÅ MED I BRIKS INDHOLDSFORTEGNELSE: Schiller Instituttets internationale resolution, side 2 Introduktion:

Læs mere

Radio 24/syvs interview med Tom Gillesberg om Kinas Silkevejspolitik

Radio 24/syvs interview med Tom Gillesberg om Kinas Silkevejspolitik Radio 24/syvs interview med Tom Gillesberg om Kinas Silkevejspolitik Hør det 10 minutter lange interview fra søndag den 7. december 2014 her. Interviewet med Tom starter ca. 45 min. inde i optagelsen.

Læs mere

SCHILLER INSTITUTTET * si@schillerinstitut.dk * www.schillerinstitut.dk * Fred gennem økonomisk udvikling

SCHILLER INSTITUTTET * si@schillerinstitut.dk * www.schillerinstitut.dk * Fred gennem økonomisk udvikling SCHILLER INSTITUTTET * si@schillerinstitut.dk * www.schillerinstitut.dk * Fred gennem økonomisk udvikling BRIKS-landene med økonomisk allierede lande BRIKS-TOPMØDET: Halvdelen af menneskeheden lancerer

Læs mere

Et unikt vendepunkt uden fortilfælde i menneskets historie

Et unikt vendepunkt uden fortilfælde i menneskets historie Et unikt vendepunkt uden fortilfælde i menneskets historie Leder fra LaRouchePAC, 4. februar 2016 Vi står ved et unikt vendepunkt uden fortilfælde i historien; historien er gået ind i en ny fase, ikke

Læs mere

Xi Jinpings hovedtale på Boao Forum: Mod et samfund for vor fælles bestemmelse og en ny fremtid for Asien

Xi Jinpings hovedtale på Boao Forum: Mod et samfund for vor fælles bestemmelse og en ny fremtid for Asien Xi Jinpings hovedtale på Boao Forum: Mod et samfund for vor fælles bestemmelse og en ny fremtid for Asien For at opbygge et samfund baseret på vor fælles bestemmelse må vi sikre, at alle lande respekterer

Læs mere

De allierede. De allierede i 1939. Tysk angrebskrig i Vest 1940 og Øst 1941. Vidste du, at.. Japansk angreb på USA og Østfronten

De allierede. De allierede i 1939. Tysk angrebskrig i Vest 1940 og Øst 1941. Vidste du, at.. Japansk angreb på USA og Østfronten Historiefaget.dk: De allierede De allierede De lande, som bekæmpede Tyskland og Japan under 2. verdenskrig, kaldes de allierede. De allierede i 1939 De allierede gik sammen, fordi Tyskland i september

Læs mere

DE FORENEDE NATIONER. Johan Galtung. www.visdomsnettet.dk

DE FORENEDE NATIONER. Johan Galtung. www.visdomsnettet.dk 1 DE FORENEDE NATIONER FN Johan Galtung www.visdomsnettet.dk 2 De Forenede Nationer FN Af Johan Galtung (Oversættelse Ebba Larsen) FN s sikkerhedsråd 1. Diagnose: Det er ofte blevet pointeret, at FN er

Læs mere

USA: Med præsidentvalget har vi en enestående chance for at bringe USA på linje med alternativet til krig; principperne bag udviklingen af Eurasien

USA: Med præsidentvalget har vi en enestående chance for at bringe USA på linje med alternativet til krig; principperne bag udviklingen af Eurasien USA: Med præsidentvalget har vi en enestående chance for at bringe USA på linje med alternativet til krig; principperne bag udviklingen af Eurasien Det afgørende spørgsmål i dette præsidentvalg er, vil

Læs mere

Helga Zepp-LaRouche: Jeg er her for at tale om en skøn vision om en verden uden krig og terrorisme.

Helga Zepp-LaRouche: Jeg er her for at tale om en skøn vision om en verden uden krig og terrorisme. Helga Zepp-LaRouche: Hovedtale, Schiller Instituttets konference i New York, 17. jan 2015: BRIKS nationer genopliver dr. Martin Luther Kings drøm: Økonomisk retfærdighed er en umistelig rettighed Vi bringer

Læs mere

USA. Spørgsmål til refleksion og fordybelse. Ordforklaring. Historiefaget.dk: USA. Side 1 af 5

USA. Spørgsmål til refleksion og fordybelse. Ordforklaring. Historiefaget.dk: USA. Side 1 af 5 USA USA betyder United States of Amerika, på dansk Amerikas Forenede Stater. USA er et demokratisk land, der består af 50 delstater. USA styres af en præsident, som bor i Det hvide Hus, som ligger i regeringsområdet

Læs mere

(Efter dr. Hos powerpoint-præsentation gav fr. Zepp-LaRouche et svar, der omfattede et vigtigt forslag.)

(Efter dr. Hos powerpoint-præsentation gav fr. Zepp-LaRouche et svar, der omfattede et vigtigt forslag.) Helga Zepp-LaRouche foreslår en stor, international konference til udbredelse af gensidig, vestlig-kinesisk kulturforståelse. Fra Schiller Instituttets konference i Manhattan, New York, 4. februar, 2017

Læs mere

Ting, vi ikke har drømt om, ligger foran os: Lyndon og Helga Zepp-LaRouche taler på konference i Dubna, Rusland, den 22. dec. 2014

Ting, vi ikke har drømt om, ligger foran os: Lyndon og Helga Zepp-LaRouche taler på konference i Dubna, Rusland, den 22. dec. 2014 Ting, vi ikke har drømt om, ligger foran os: Lyndon og Helga Zepp-LaRouche taler på konference i Dubna, Rusland, den 22. dec. 2014 Lyndon LaRouche: Vi har en klar mulighed for storhed.»der ligger ting

Læs mere

Finanskrisen udløser et magttomrum Panikken i Wall Street ændrer amerikanernes syn på sig selv og omverdenen. De orker ikke at afdrage den rekordhøje

Finanskrisen udløser et magttomrum Panikken i Wall Street ændrer amerikanernes syn på sig selv og omverdenen. De orker ikke at afdrage den rekordhøje Finanskrisen udløser et magttomrum Panikken i Wall Street ændrer amerikanernes syn på sig selv og omverdenen. De orker ikke at afdrage den rekordhøje statsgæld og samtidig betale de enorme udgifter til

Læs mere

Video: Se LaRouche Politiske Aktionskomite i aktion midt på Wall Street! Stop 3. Verdenskrig! Dansk udskrift

Video: Se LaRouche Politiske Aktionskomite i aktion midt på Wall Street! Stop 3. Verdenskrig! Dansk udskrift Video: Se LaRouche Politiske Aktionskomite i aktion midt på Wall Street! Stop 3. Verdenskrig! Dansk udskrift Speaker:»Hej, velkommen alle sammen. Dette er centrum for Wall Street-ondskaben på Manhattan,

Læs mere

UPstream Nyhedsbrev nr. 30 December 2017

UPstream Nyhedsbrev nr. 30 December 2017 UPstream Nyhedsbrev nr. 30 December 2017 Trump er måske ved at åbne Kinas Pandoraæske Præsident Trump var på en længere Asien rejse 4.-13. november. Højdepunktet var et historisk møde mellem præsident

Læs mere

Hvis meningen er, at skabe en bedre verden

Hvis meningen er, at skabe en bedre verden Hvis meningen er, at skabe en bedre verden Af Henrik Valeur, 2012 Når vi (danskere) skal beskrive resultaterne af den udviklingsbistand vi giver, kalder vi det Verdens bedste nyheder. 1 Flere uafhængige

Læs mere

LaRouche: Obamas forsøg på at genindføre Storbritanniens globale, fascistiske agenda på G20-topmødet vil ikke virke

LaRouche: Obamas forsøg på at genindføre Storbritanniens globale, fascistiske agenda på G20-topmødet vil ikke virke LaRouche: Obamas forsøg på at genindføre Storbritanniens globale, fascistiske agenda på G20-topmødet vil ikke virke 16. nov. 2014 Den amerikanske statsmand Lyndon LaRouche kommenterede i dag, at Det britiske

Læs mere

Afghanistan - et land i krig

Afghanistan - et land i krig Historiefaget.dk: Afghanistan - et land i krig Afghanistan - et land i krig Danmark og andre NATO-lande har i dag tropper i Afghanistan. Den nuværende konflikt i Afghanistan, der startede i 2001, er dog

Læs mere

Spørgsmål til refleksion og fordybelse. Vidste du, at.. Ordforklaring. Historiefaget.dk: Vidste du, at.. Side 1 af 5

Spørgsmål til refleksion og fordybelse. Vidste du, at.. Ordforklaring. Historiefaget.dk: Vidste du, at.. Side 1 af 5 Den kolde krig er betegnelsen for den højspændte situation, der var mellem supermagterne USA og Sovjetunionen i perioden efter 2. verdenskrigs ophør i 1945 og frem til Berlinmurens fald i november 1989.

Læs mere

Danmark i verden i velfærdsstaten. foto. FN medlemskab. Den kolde krig. vidste. Vidste du, at... Danmarks rolle i den kolde krig. fakta.

Danmark i verden i velfærdsstaten. foto. FN medlemskab. Den kolde krig. vidste. Vidste du, at... Danmarks rolle i den kolde krig. fakta. Historiefaget.dk: Danmark i verden i velfærdsstaten Danmark i verden i velfærdsstaten foto Perioden efter 2. verdenskrig var præget af fjendskabet mellem USA og Sovjetunionen. For Danmarks vedkommende

Læs mere

Helga Zepp-LaRouche: Et valg mellem liv og død i form af to systemer: BRIKS og den videnskabelige, økonomiske revolution vil forandre verden

Helga Zepp-LaRouche: Et valg mellem liv og død i form af to systemer: BRIKS og den videnskabelige, økonomiske revolution vil forandre verden Helga Zepp-LaRouche: Et valg mellem liv og død i form af to systemer: BRIKS og den videnskabelige, økonomiske revolution vil forandre verden International videokonference, Mexico City 20. nov. 2014. https://www.youtube.com/watch?v=piynhxbnugu#t=12

Læs mere

Kilde 2 FN-pagten, 1945

Kilde 2 FN-pagten, 1945 Kilde 2 FN-pagten, 1945 Den 26 juni 1945 blev FN-pagten underskrevet i San Francisco af 50 lande. Nedenstående uddrag viser noget om formålet med dannelsen af FN, samt hvorledes de to vigtigste organer,

Læs mere

B8-0146/2016 } B8-0169/2016 } B8-0170/2016 } B8-0177/2016 } B8-0178/2016 } RC1/Am. 2

B8-0146/2016 } B8-0169/2016 } B8-0170/2016 } B8-0177/2016 } B8-0178/2016 } RC1/Am. 2 B8-0178/2016 } RC1/Am. 2 2 Betragtning B B. der henviser til, at libyerne som led i Det Arabiske Forår gik på gaden i februar 2011, hvorefter der fulgte ni måneder med civile uroligheder; der henviser

Læs mere

NATO S YDERSTE FORPOST MOD ØST

NATO S YDERSTE FORPOST MOD ØST Koldkrigsmuseum Stevnsfort ligger ved Stevns Klint. I kan både kommer hertil via bus, cykel eller på gåben. Sidstnævnte er en smuk tur langs klinten fra Rødvig station. Se nærmere på hjemmesiden www.kalklandet.

Læs mere

Det frivillige arbejde Demokratiets livsnerve. andreas kamm Rummet for det frivillige arbejde. Lysten driver værket

Det frivillige arbejde Demokratiets livsnerve. andreas kamm Rummet for det frivillige arbejde. Lysten driver værket Det frivillige arbejde Demokratiets livsnerve Rummet for det frivillige arbejde Lysten driver værket Styring eller kaos Boligforeningerne i orkanens øje Hvor bevæger frivilligarbejdet sig hen? 2018 andreas

Læs mere

Latinamerika vil udrydde fattigdom i 2025

Latinamerika vil udrydde fattigdom i 2025 Enigt kontinent bag topmøde i Havana. Blot to år efter at CELAC blev grundlagt som en sammenslutning af alle lande i Latinamerika og Caribien, er der skabt resultater, der vækker bitterhed i Washington.

Læs mere

Flyvevåbnets kampfly. - nu og i fremtiden

Flyvevåbnets kampfly. - nu og i fremtiden Flyvevåbnets kampfly - nu og i fremtiden Danmark skal have nyt kampfly for: fortsat at kunne udfylde rollen som luftens politi over Danmark og imødegå evt. terrortrusler. fortsat at råde over et højteknologisk

Læs mere

»De Fire Magter: Et Nyt Paradigme for fred og udvikling«.

»De Fire Magter: Et Nyt Paradigme for fred og udvikling«. * si@schillerinstitut.dk * www.schillerinstitut.dk * De Fire Magter: Et Nyt Paradigme for fred og udvikling LaRouchePAC Internationale Webcast, 4. maj, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=jzh9fk-mi0w

Læs mere

Den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side (i det følgende benævnt "siderne")

Den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side (i det følgende benævnt siderne) DA Fælles erklæring fra den Europæiske Union på den ene side og den grønlandske regering og den danske regering på den anden side, angående forbindelserne mellem den Europæiske Union og Grønland Den Europæiske

Læs mere

Den 2. verdenskrig i Europa

Den 2. verdenskrig i Europa Historiefaget.dk: Den 2. verdenskrig i Europa Den 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig varede fra den 1. september 1939 til den 8. maj 1945. I Danmark blev vi befriet et par dage før, nemlig den 5. maj

Læs mere

BRITISK EUROSKEPSIS ER MERE ØKONOMISK END DEN DANSKE

BRITISK EUROSKEPSIS ER MERE ØKONOMISK END DEN DANSKE BRITISK EUROSKEPSIS ER MERE ØKONOMISK END DEN DANSKE Kontakt: Forskningschef, Catharina Sørensen +45 21 54 88 21 cas@thinkeuropa.dk RESUME Den britiske afstemning om EU-medlemskabet har affødt lignende

Læs mere

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion DFDS politik for mangfoldighed & inklusion 1 Mangfoldighed som værdibidrag... Error! Bookmark not defined. Mangfoldighedsvision... Error! Bookmark not defined. Politikker... 4 Hvordan arbejder vi med mangfoldighed?...

Læs mere

Global vækst i fremtiden -hvor og i hvilke brancher? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk

Global vækst i fremtiden -hvor og i hvilke brancher? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Global vækst i fremtiden -hvor og i hvilke brancher? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Byer i fremtiden Den flettede by funktionerne blandet Virksomheden uden hovedsæde De nye nomader

Læs mere

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller kinesisk ordsprog EU og arbejdsmarkedet Ole Christensen, socialdemokratisk europaparlamentariker, medlem af Parlamentets

Læs mere

Helga Zepp-LaRouche: Den Nye Silkevej fører til menneskehedens fremtid!

Helga Zepp-LaRouche: Den Nye Silkevej fører til menneskehedens fremtid! Specialrapport oktober 2014 Helga Zepp-LaRouche: Den Nye Silkevej fører til menneskehedens fremtid! Den kommende fusionsøkonomi, baseret på helium-3 Her følger introduktionen til en kommende EIR-Specialrapport

Læs mere

»Vi kan skabe et mirakel«

»Vi kan skabe et mirakel« *si@schillerinstitut.dk * www.schillerinstitut.dk*»vi kan skabe et mirakel«interview med Helga Zepp-LaRouche Jason Ross: Hej, det er i dag den 15. marts 2016, og jeg er meget glad for at have Helga Zepp-LaRouche

Læs mere

Rammerne for udvikling af lokalsamfund stedets betydning forskellige kapitalformer - integrerende entreprenører

Rammerne for udvikling af lokalsamfund stedets betydning forskellige kapitalformer - integrerende entreprenører Rammerne for udvikling af lokalsamfund stedets betydning forskellige kapitalformer - integrerende entreprenører Resume af Hanne Tanvig, Skov og Landskab, Københavns Universitet spændende oplæg på Ildsjælekonferencen

Læs mere

Når storpolitik rammer bedriften

Når storpolitik rammer bedriften Når storpolitik rammer bedriften Peter Viggo Jakobsen Forsvarsakademiet og Center for War Studies, Syddansk Universitet Ifs-12@fak.dk Herning, 23. februar 2015 1 Nye markeder lokker 2 Nye markeder lokker

Læs mere

Afghanistan - et land i krig

Afghanistan - et land i krig Historiefaget.dk: Afghanistan - et land i krig Afghanistan - et land i krig Danmark og andre NATO-lande har i dag tropper i Afghanistan. Denne konflikt i landet er dog ikke den første. Under den kolde

Læs mere

Lyndon LaRouche: Intet kan standse krakket Putins rolle, samt en økonomisk vision efter Hamiltons principper, er afgørende

Lyndon LaRouche: Intet kan standse krakket Putins rolle, samt en økonomisk vision efter Hamiltons principper, er afgørende Lyndon LaRouche: Intet kan standse krakket Putins rolle, samt en økonomisk vision efter Hamiltons principper, er afgørende Det transatlantiske finansielle system vil nedsmelte. Intet kan standse det. Det

Læs mere

Udenrigspolitik i 1990'erne. Kosovo (copy 1) Den kolde krigs afslutning. Fakta. De venlige nabolande. Borgerkrigen i Jugoslavien 1991-1995

Udenrigspolitik i 1990'erne. Kosovo (copy 1) Den kolde krigs afslutning. Fakta. De venlige nabolande. Borgerkrigen i Jugoslavien 1991-1995 Historiefaget.dk: Udenrigspolitik i 1990'erne Udenrigspolitik i 1990'erne Kosovo (copy 1) Den danske udenrigspolitik blev mere aktiv efter den kolde krig. Danmarks nabolande blev med ét venlige i stedet

Læs mere

Samrådsspørgsmål DZ fra Miljø-og Planlægningsudvalget til Ministeren. Vil regeringen tage initiativ globalt og i EU til at sætte adgang til

Samrådsspørgsmål DZ fra Miljø-og Planlægningsudvalget til Ministeren. Vil regeringen tage initiativ globalt og i EU til at sætte adgang til Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Bilag 750 Offentligt Samrådsspørgsmål DZ fra Miljø-og Planlægningsudvalget til Ministeren for Udviklingsbistand Vil regeringen tage initiativ globalt

Læs mere

Revolutionen er i fuld gang

Revolutionen er i fuld gang Revolutionen er i fuld gang Af HC Molbech, byrådskandidat for Alternativet i Aarhus Kommune, 02.03.2017 Den globale verdensorden baseret på neoliberalisme og uhæmmet kapitalisme fungerer ikke. Systemet

Læs mere

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305.

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305. 31 DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 15. og 16. juni 2001 BILAG 33 BILAG Bilag I Erklæring om forebyggelse af spredning af ballistiske missiler Side 35 Bilag II Erklæring om Den

Læs mere

USA's blokade har kostet Cuba over 130 milliarder dollars, -over 830 milliarder kroner.

USA's blokade har kostet Cuba over 130 milliarder dollars, -over 830 milliarder kroner. Cubanerne har efter politiske diskussioner vedtaget en 2030-plan. Heraf fremgår det, at målet er at skabe en 'produktiv og bæredygtig socialisme'. Orkanen Irma og præsident Trump er blot to af mange forhindringer.

Læs mere

Hvorfor Schiller Instituttets Venner stiller op til Kommunalvalg 2017

Hvorfor Schiller Instituttets Venner stiller op til Kommunalvalg 2017 Hvorfor Schiller Instituttets Venner stiller op til Kommunalvalg 2017 Tom Gillesberg:»For tolv år siden i 2005 stillede Schiller Instituttets Venner op for første gang i København og i Århus. Dengang med

Læs mere

En ny mørk tidsalder, eller en renæssance med BRIKS?

En ny mørk tidsalder, eller en renæssance med BRIKS? Nyhedsorientering oktober 2014 Nyt finanskrak Islamisk Stat Ebola En ny mørk tidsalder, eller en renæssance med BRIKS? Skal vi acceptere en ny mørk tidsalder, eller gå sammen med BRIKS-landene om at skabe

Læs mere

Styrken til at skabe en kulturel renæssance. Af Helga Zepp-LaRouche

Styrken til at skabe en kulturel renæssance. Af Helga Zepp-LaRouche Styrken til at skabe en kulturel renæssance. Af Helga Zepp-LaRouche Hvordan får vi folk ud af det her? Hvordan får vi folk til at være deres ædlere selv? Hvordan får man folk til at være mere ophøjede

Læs mere

Folkesuverænitet, internationalt samarbejde og globaliseringen. Er Nordisk Råd et forbillede?

Folkesuverænitet, internationalt samarbejde og globaliseringen. Er Nordisk Råd et forbillede? Innleg på Fritt Nordens konferanse under Nordisk Råds sesjon i Oslo 31.10.2007 KOLBRÚN HALLDÓRSDÓTTIR: Folkesuverænitet, internationalt samarbejde og globaliseringen. Er Nordisk Råd et forbillede? Vil

Læs mere

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 1 Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 Vi skaber vores egen skæbne Da jeg var dreng besøgte vi ofte mine bedsteforældre i deres hus i Stubberup på Lolland. Der havde

Læs mere

SCHILLER INSTITUTTET

SCHILLER INSTITUTTET SCHILLER INSTITUTTET * si@schillerinstitut.dk * www.schillerinstitut.dk * BRIKS nationer genopliver dr. Martin Luther Kings drøm: ØKONOMISK RETFÆRDIGHED ER EN UMISTELIG RETTIGHED Hovedtale ved Schiller

Læs mere

11. september 2001. USA under angreb. Fakta. Død og ødelæggelse. Reaktioner på angrebene. Krig. Vidste du, at... Krigen mod terror

11. september 2001. USA under angreb. Fakta. Død og ødelæggelse. Reaktioner på angrebene. Krig. Vidste du, at... Krigen mod terror Historiefaget.dk: 11. september 2001 11. september 2001 Den 11. september 2001 udførte 19 terrorister fra organisationen Al- Qaeda et omfattende terrorangreb på USA. Det blev startskuddet til Vestens krig

Læs mere

Innovationsfondens investeringer i avancerede materialer. Esbjerg, 12. februar 2016 Vicedirektør Tore Duvold

Innovationsfondens investeringer i avancerede materialer. Esbjerg, 12. februar 2016 Vicedirektør Tore Duvold Innovationsfondens investeringer i avancerede materialer Esbjerg, 12. februar 2016 Vicedirektør Tore Duvold Vækst og beskæftigelse gennem viden Opdyrke og omsætte idéer til værdi for virksomheder, videnskab

Læs mere

Virksomheder, der satser på større marked, vinder

Virksomheder, der satser på større marked, vinder Virksomheder, der satser på større marked, vinder Danske industrivirksomheder, der har satset på at udvide eller opdyrke nye markeder i det seneste år, har klaret sig bedre end øvrige virksomheder. Det

Læs mere

01 Nov - 07 Nov Poll results

01 Nov - 07 Nov Poll results Folkehøring om fremtidens EU 01 Nov - 07 Nov 2018 Poll results Afstemning Table of contents Afstemning (1/12) Klima og miljø: Hvilket af følgende udsagn er vigtigst for dig? Du må kun vælge et udsagn.

Læs mere

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Somalia, som Rådet vedtog på samling den 18. juli 2016.

Vedlagt følger til delegationerne Rådets konklusioner om Somalia, som Rådet vedtog på samling den 18. juli 2016. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. juli 2016 (OR. en) 11238/16 COAFR 220 CFSP/PESC 618 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 18. juli 2016 til: delegationerne

Læs mere

Frivillighed og aktivisme Vi bygger al vores arbejde på frivillighed, hvor det er aktivisterne der bærer og udvikler bevægelsen.

Frivillighed og aktivisme Vi bygger al vores arbejde på frivillighed, hvor det er aktivisterne der bærer og udvikler bevægelsen. Afrika Kontakt Strategi 2016-2020 De sidste to år har Afrika Kontakt gennemgået store forandringer. Aktivister og sekretariat har arbejdet hårdt for at opnå målene sat i strategien for 2013-2015. Vi har

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Helga Zepp-LaRouche i København Seminar for diplomater BYG VERDENSLANDBROEN FOR VERDENSFRED

Helga Zepp-LaRouche i København Seminar for diplomater BYG VERDENSLANDBROEN FOR VERDENSFRED Nyhedsorientering Helga Zepp-LaRouche i København Seminar for diplomater BYG VERDENSLANDBROEN FOR VERDENSFRED Helga Zepp-LaRouche var taler ved et seminar for diplomater, der blev afholdt i Det russiske

Læs mere

Hold nu op verden er ikke gået af lave efter Krim og flygtningebølgen!

Hold nu op verden er ikke gået af lave efter Krim og flygtningebølgen! Hold nu op verden er ikke gået af lave efter Krim og flygtningebølgen! Peter Viggo Jakobsen Forsvarsakademiet og Center for War Studies, Syddansk Universitet Ifs-12@fak.dk Sikkerhedspolitisk Seminar for

Læs mere

Ideologier som truer demokratiet i 1930 erne. Kommunisme, fascisme, nazisme

Ideologier som truer demokratiet i 1930 erne. Kommunisme, fascisme, nazisme Ideologier som truer demokratiet i 1930 erne. Kommunisme, fascisme, nazisme Hvad er en ideologi? Det er et sammenhængende system af tanker og idéer som angiver hvordan samfundet bør være indrettet. Evt.

Læs mere

I Radikal Ungdom kan alle medlemmer forslå, hvad foreningen skal mene. Det er så Landsmødet eller Hovedbestyrelsen, der beslutter, hvad vi mener.

I Radikal Ungdom kan alle medlemmer forslå, hvad foreningen skal mene. Det er så Landsmødet eller Hovedbestyrelsen, der beslutter, hvad vi mener. Principprogram I Radikal Ungdom er vi sjældent enige om alt. Vi deler en fælles socialliberal grundholdning, men ellers diskuterer vi alt. Det er netop gennem diskussioner, at vi udvikler nye ideer og

Læs mere

Den kolde krig som indenrigspolitisk slagmark

Den kolde krig som indenrigspolitisk slagmark Den kolde krig som indenrigspolitisk slagmark FU Den Kolde Krig 30 03 2006 Frederiksberg Seminarium 1 1 Hovedpunkter Gennemgang af de forskellige opfattelser og prioriteringer dengang Man skal forstå,

Læs mere

PwC s Global CEO Survey 2016 Danske resultater

PwC s Global CEO Survey 2016 Danske resultater PwC s Global CEO Survey 2016 Danske resultater Om PwC s Global CEO Survey 2016 PwC s Global CEO Survey er en af verdens førende toplederundersøgelser og er i år gennemført for 19. gang. Flere end 1.400

Læs mere

Ny stigning i forventningerne til den globale hvedeproduktion. Estimaterne øges med 1,6 millioner ton

Ny stigning i forventningerne til den globale hvedeproduktion. Estimaterne øges med 1,6 millioner ton Millioner tons Ny stigning i forventningerne til den globale hvedeproduktion. Estimaterne øges med 1,6 millioner ton Ny rekord i forventningerne til den globale hvedeproduktion. USDA forventer 684,4 millioner

Læs mere

Danske billeder af Rusland i 2010 erne DIIS DANSK INSTITUT FOR INTERNATIONALE STUDIER

Danske billeder af Rusland i 2010 erne DIIS DANSK INSTITUT FOR INTERNATIONALE STUDIER Danske billeder af Rusland i 2010 erne Forsvarsforliget 2018-2023 Forsvar med Ruslands annektering af Krim og med Ruslands ageren i Ukraine står det klart, at truslen fra øst ikke længere kan negligeres

Læs mere

2. verdenskrig i Europa

2. verdenskrig i Europa Historiefaget.dk: 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig varede fra den 1. september 1939 til den 8. maj 1945. I Danmark blev vi befriet den 5. maj 1945. Krigsudbrud Den 1. september

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Mødedokument FORSLAG TIL BESLUTNING. på baggrund af Rådets og Kommissionens redegørelser

EUROPA-PARLAMENTET. Mødedokument FORSLAG TIL BESLUTNING. på baggrund af Rådets og Kommissionens redegørelser EUROPA-PARLAMENTET 2004 Mødedokument 2009 1.6.2005 B6-0352/2005 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af Rådets og Kommissionens redegørelser jf. forretningsordenens artikel 103, stk. 2 af Elmar Brok, James

Læs mere

SCHILLER INSTITUTTET Fred gennem økonomisk udvikling

SCHILLER INSTITUTTET Fred gennem økonomisk udvikling SCHILLER INSTITUTTET Fred gennem økonomisk udvikling EU 25. maj: VASALSTAT I FEUDAL-EUROPA eller DANSK SUVERÆNITET? Tom Gillesberg siger STEM IKKE PÅ EU-FASCISME! - Støt Schiller Instituttet Indhold: *

Læs mere

KOMMISSIONENS AFGØRELSE

KOMMISSIONENS AFGØRELSE L 15/12 Den Europæiske Unions Tidende 20.1.2011 AFGØRELSER KOMMISSIONENS AFGØRELSE af 19. januar 2011 om ligeværdigheden af visse tredjelandes offentlige tilsyns-, kvalitetssikrings-, undersøgelses- og

Læs mere

Alliancerne under 1. verdenskrig

Alliancerne under 1. verdenskrig Historiefaget.dk: Alliancerne under 1. verdenskrig Alliancerne under 1. verdenskrig Europa var i tiden mellem Tysklands samling i 1871 og krigens udbrud blevet delt i to store allianceblokke: den såkaldte

Læs mere

Hvad skal vi med forsvaret? Peter Viggo Jakobsen Institut for Strategi Forsvarsakademiet Ifs-71@fak.dk

Hvad skal vi med forsvaret? Peter Viggo Jakobsen Institut for Strategi Forsvarsakademiet Ifs-71@fak.dk Hvad skal vi med forsvaret? Peter Viggo Jakobsen Institut for Strategi Forsvarsakademiet Ifs-71@fak.dk 1 Krig historiens skraldespand? Antal krige mellem stater siden 1945 Stadig færre mennesker dør som

Læs mere

Inddæmningspolitikken

Inddæmningspolitikken Historiefaget.dk: Inddæmningspolitikken Inddæmningspolitikken Under den kolde krig 1945-1991 modarbejdede det kapitalistiske, demokratiske USA fremstød i det kommunistiske etparti-styrede Sovjetunionen

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0455/3. Ændringsforslag. Renate Sommer for PPE-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-0455/3. Ændringsforslag. Renate Sommer for PPE-Gruppen 18.5.2015 B8-0455/3 3 Punkt 23 23. er af den opfattelse, at der i tråd med EU's engagement i retsstatsprincippet og grundlæggende værdier er presserende behov for reformer i Tyrkiet inden for hhv. retsvæsenet

Læs mere

8 pct. vækst den magiske grænse for social stabilitet i Kina Af cand.scient.pol Mads Holm Iversen, www.kinainfo.dk

8 pct. vækst den magiske grænse for social stabilitet i Kina Af cand.scient.pol Mads Holm Iversen, www.kinainfo.dk Nyhedsbrev 2 fra Kinainfo.dk Januar 2009 8 pct. vækst den magiske grænse for social stabilitet i Kina Af cand.scient.pol Mads Holm Iversen, www.kinainfo.dk Tema 1: Kina og finanskrisen 8 pct. vækst den

Læs mere

Offshore og økonomi. Offshore Center Danmark. Danske Bank - Kredit Analyse Afdelingsdirektør Bertil From

Offshore og økonomi. Offshore Center Danmark. Danske Bank - Kredit Analyse Afdelingsdirektør Bertil From Offshore Center Danmark Danske Bank - Kredit Analyse Afdelingsdirektør Bertil From 1 Program Økonomi, olie og offshore Situationen på oliemarkedet Opsving i offshore-industrien Øvrige branchetrends Konklusion

Læs mere

Det amerikanske århundrede

Det amerikanske århundrede Historiefaget.dk Det amerikanske århundrede Det amerikanske århundrede Det 20. århundrede er blevet kaldt det amerikanske århundrede. Dette skyldes USA's rolle i internationale konflikter og den amerikanske

Læs mere

*** UDKAST TIL HENSTILLING

*** UDKAST TIL HENSTILLING Europa-Parlamentet 2014-2019 Udenrigsudvalget 2016/0217(NLE) 22.6.2017 *** UDKAST TIL HENSTILLING om udkast til Rådets afgørelse om indgåelse på Den Europæiske Unions vegne af aftalen om oprettelse af

Læs mere

Det registrerede partnerskab

Det registrerede partnerskab Det registrerede partnerskab Det registrerede partnerskab (1989) En rigtig firserklassiker. Da den kom frem, var den nyskabende, og den er siden blevet genindspillet i mange andre lande. Den havde en lang

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål nr. 202 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del bilag 689).

Besvarelse af spørgsmål nr. 202 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del bilag 689). Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl. Retsudvalget (Alm. del - bilag 705) diverse (Offentligt) Besvarelse af spørgsmål nr. 202 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del bilag 689).

Læs mere

Principprogram for SF - Socialistisk Folkeparti

Principprogram for SF - Socialistisk Folkeparti Principprogram for SF - Socialistisk Folkeparti SF er et socialistisk parti i den danske arbejderbevægelse, som med afsæt i den demokratiske venstrefløj og den progressive grønne tradition, ønsker at gennemføre

Læs mere

Analyse af dine maskuline arketyper

Analyse af dine maskuline arketyper Analyse af dine maskuline arketyper Vælg de udsagn, der bedst beskriver dig for hvert punkt. Du må vælge lige så mange udsagn, som du oplever passer på dig. 1. Hvis jeg bliver spurgt, må jeg indrømme,

Læs mere

Hjemmeopgave om AT: Holstebro gymnasium Mads Vistisen, Dennis Noe & Sarah Thayer

Hjemmeopgave om AT: Holstebro gymnasium Mads Vistisen, Dennis Noe & Sarah Thayer Gruppearbejde: Opgave A Pax Americana? det amerikanske missilskjold og verdensfred (AT eksamen: Fysik og samfundsfag) Problemformulering Denne opgave vil undersøge, hvordan opbyggelsen af et amerikansk

Læs mere

Tale af Formanden for INATSISARTUT Hr. Josef Motzfeldt Ved 11. OCT-EU forum. 26. september 2012, Arctic Hotel, Ilulissat

Tale af Formanden for INATSISARTUT Hr. Josef Motzfeldt Ved 11. OCT-EU forum. 26. september 2012, Arctic Hotel, Ilulissat Tale af Formanden for INATSISARTUT Hr. Josef Motzfeldt Ved 11. OCT-EU forum 26. september 2012, Arctic Hotel, Ilulissat 1 Tale af Formanden for INATSISARTUT Hr. Josef Motzfeldt 26. september 2012, Ilulissat

Læs mere

Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig

Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig 9. oktober, 2012 Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig?aldrig siden anden verdenskrig har der været så store spændinger mellem Vesteuropas folk

Læs mere

Den kolde krigs oprindelse

Den kolde krigs oprindelse Den kolde krigs oprindelse Forskellige interesser År 1945 var begyndelsen på en lang periode med uenigheder og misforståelser mellem Sovjetunionen (USSR) og dens tidligere allierede i Vesten (især USA)

Læs mere

Spillet om verdensherredømmet

Spillet om verdensherredømmet Spillet om verdensherredømmet 2004 Hasbro. Alle rettigheder forbeholdt. Distributed in the Nordic region by Hasbro Nordic, Ejby Industrivej 40, DK-2600 Glostrup, Denmark. www.hasbro.dk 040414538108 K O

Læs mere

1. De følgende spørgsmål handler om Danmarks udenrigsog sikkerhedspolitiske prioriteter.

1. De følgende spørgsmål handler om Danmarks udenrigsog sikkerhedspolitiske prioriteter. Page 1 of 12 Sikkerhedspolitisk Barometer: Center for Militære Studiers Survey 2015 Start din besvarelse ved at klikke på pilen til højre. 1. De følgende spørgsmål handler om Danmarks udenrigsog sikkerhedspolitiske

Læs mere

Serviceerhvervenes internationale interesser

Serviceerhvervenes internationale interesser Serviceerhvervenes internationale interesser RESUME Serviceerhvervene har godt fat i både nærmarkeder og vækstmarkeder. Det viser en undersøgelse blandt Dansk Erhvervs internationalt orienterede medlemsvirksomheder,

Læs mere

TEMA-ARTIKEL: BRIKS i bevægelse for at danne et nyt, internationalt samfund

TEMA-ARTIKEL: BRIKS i bevægelse for at danne et nyt, internationalt samfund TEMA-ARTIKEL: BRIKS i bevægelse for at danne et nyt, internationalt samfund Den amerikanske regering og de fleste europæiske regeringer, med samt deres lydige pressetjenester, har i løbet af de seneste

Læs mere

FREMTIDEN TILHØRER BRIKS NY VERDENSORDEN

FREMTIDEN TILHØRER BRIKS NY VERDENSORDEN Nyhedsorientering august 2014 FREMTIDEN TILHØRER BRIKS NY VERDENSORDEN Ved BRIKS-topmødet i Fortaleza, Brasilien, den 15. juli blev en ny finansiel, økonomisk og politisk verdensorden etableret, der er

Læs mere

Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække.

Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække. Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække. Side 1 Urup Kirke. Søndag d. 1. maj 2016 kl. 11.00. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække. Salmer.

Læs mere

»Genopbyg verden i BRIKS-æraen«

»Genopbyg verden i BRIKS-æraen« * si@schillerinstitut.dk * www.schillerinstitut.dk * Helga Zepp-LaRouche: Hovedtale ved Schiller Instituttets Konference i Paris, 13.-14. juni 2015:»Genopbyg verden i BRIKS-æraen«Paris, 13. juni 2015:

Læs mere

Verden anno. Scenarie 3 Asiens new deal

Verden anno. Scenarie 3 Asiens new deal Verden anno 2025 Asiens new deal 17 Asiens new deal Kina bruger en stor del af det kommende årti på at reagere på følgerne af forurening og den globale opvarmning. Det resulterer i, at Kina i 2025 er klodens

Læs mere

Krigsfare; Ebola; Finanskrak: Vi behøver samarbejde i stedet for konfrontation!

Krigsfare; Ebola; Finanskrak: Vi behøver samarbejde i stedet for konfrontation! Krigsfare; Ebola; Finanskrak: Vi behøver samarbejde i stedet for konfrontation! Af Alexander Hartmann 12. oktober 2014 Hele området ved det østlige Middelhav står på randen af en eksplosion, som meget

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Helga Zepp-LaRouche Tale ved seminar i København DEN NYE SILKEVEJ KAN FORHINDRE KRIG

Helga Zepp-LaRouche Tale ved seminar i København DEN NYE SILKEVEJ KAN FORHINDRE KRIG Nyhedsorientering maj 2015 Liu Chunrong Helga Zepp-LaRouche Helga Zepp-LaRouche Tale ved seminar i København DEN NYE SILKEVEJ KAN FORHINDRE KRIG Helga Zepp-LaRouche holdte følgende tale ved seminaret om

Læs mere

Bed og mærk fællesskabet!

Bed og mærk fællesskabet! Bed og mærk fællesskabet! Den internationale bede og fællesskabsuge nærmer sig. Fra den 9.-15. november samles YMCA og YWCA over hele kloden til bøn og refleksion. Faktisk har denne uge været afholdt hvert

Læs mere

Globale muligheder for fynske virksomheder

Globale muligheder for fynske virksomheder Globale muligheder for DI Fyn Erhvervstræf den 4. maj 2010 Direktør Thomas Bustrup Dagens præsentation 1. Danmarks internationale konkurrenceevne - er der en international fremtid for de? 2. Hvor er de

Læs mere