Skønsmandens erklæring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skønsmandens erklæring"

Transkript

1 Skønsmandens erklæring 8097 Oversigt over klagepunkter: 1. Fundamenter og sokler 2. Yder- og indervægge 3. Vinduer og døre 4. Gulvkonstruktion og gulve 5. Tagkonstruktion 6. Bad/toilet og bryggers 7. VVS-installationer 8. El-installationer Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene korrekt i tilstandsrapporten. Klager mener også, at der er flere punkter der ikke er nævnt i rapporten. Klager mener på baggrund heraf, at omkostningerne til udbedring af de nævnte skader/klagepunkter burde dækkes af den indklagede bygningssagkyndige. Den bygningssagkyndiges forklaring: Ad pkt. 1 Fundamenter og sokler: Den bygningssagkyndige mener, at forholdet vedr. fald på terræn samt de løse klinker på fortrappen er nævnt korrekt i tilstandsrapporten. Den bygningssagkyndig har i tilstandsrapporten af den xx.xx på side 8 nævnt følgende: Pkt. 1.1: Udvendigt terrænfald Fald ind mod bygningen, risiko for opfugtning af gulve og tilstødende bygningsdele fra overfladevand. Karakter K0. Pkt. 1.3 Udvendige trapper Enkelte klinker har ikke vedhæftning på trappe. Karakter K1.

2 Ad pkt. 2 Yder- og indervægge: Den bygningssagkyndige mener ikke, at der på opførelsestidspunktet var krav om, at der skulle udføres inddækning på mur ved rem. Den bygningssagkyndige har ikke nævnt den manglende rist i væggen på udhuset, den manglende sålbænk og de mindre skader i fuger, da han gør opmærksom på, at carport og udhus er undtaget fra tilstandsrapporten. Den bygningssagkyndig har i tilstandsrapporten af den xx.xx på side 6 under pkt. 4 i bemærkninger nævnt følgende: 4. Er sekundære bygninger i en så dårlig stand eller har så ringe byggeteknisk værdi, at det ikke tjener noget formål at foretage og udfærdige tilstandsrapport for disse bygninger? Udhus har ingen større bygningsværdi og derfor ikke medtaget i rapporten. Den bygningssagkyndige har herefter afkrydset ja feltet og angivet bygning C. Under bygningsbeskrivelsen er bygning C angivet som overdækket terrasse og ikke udhus. Der er under anvendelse angivet garage/udhus og ikke carport/udhus. Den bygningssagkyndig har i tilstandsrapporten af den xx.xx.2007 på side 8 nævnt følgende: Pkt. 3.1: Facader/gavle Mindre defekter i facaderne som en løs hjørnesten, enkelte fuger med defekter m.v. Karakter K1. Ad pkt. 3 Vinduer og døre: Den bygningssagkyndige mener, at forholdet er beskrevet korrekt i tilstandsrapporten. Den bygningssagkyndige henviser også til, at carport og udhus er undtaget fra tilstandsrapporten.

3 Den bygningssagkyndig har i tilstandsrapporten af den xx.xx.2007 på side 8 nævnt følgende: Pkt. 4.1: Døre Fordør meget vejrbidt. Note: Kunne evt. eftergåes, males m.v. og stadig bruges. Karakter K2. Pkt. 4.3: Fuger Enkelte fuger skal eftergåes. Karakter K1. Ad pkt. 4 Gulvkonstruktion og gulve: Den bygningssagkyndige mener, at forholdet er beskrevet korrekt i tilstandsrapporten og henviser bl.a. til, at der er taget forbehold mod skader under belægninger, idet gulve herunder ikke er besigtiget. Den bygningssagkyndig har i tilstandsrapporten af den xx.xx.2007 på side 8 nævnt følgende: Pkt. 6.1: Gulvkonstruktioner Gulv ud for udestuen åben i fer-not. Pergo for stort i entre, buler opad. Karakter K2. Revne i bryggersgulvet op mod den udv. dør. Karakter K1. Ad pkt. 5 Tagkonstruktion: Den bygningssagkyndige mener, at forholdet er beskrevet korrekt i tilstandsrapporten. Den bygningssagkyndige har ikke bemærket huller i taget og heller ikke, at der ikke er udført vindafstivning af tagfladerne. Den bygningssagkyndig har i tilstandsrapporten af den xx.xx.2007 på side 8 nævnt følgende:

4 Pkt. 8.1: Tagbelægning/rygning Lidt mos på tagbelægning. Note: Mosbegroning bør afrenses for at forhindre fugtopsugning. Der må ved afrensning påregnes nogle skader i overfladen, samt nogle revnedannelser, som i alt giver kortere restlevetid. Karakter K1. Pkt. 8.3: Skotrender Inddækninger gaber over udestuetaget. Karakter K1. Pkt. 8.5: Udvendigt træværk ved tag Ved de udragende afskårne remender er der et hul mod tagrummet. Karakter K1. Ad pkt. 6 Bad/toilet og bryggers: Den bygningssagkyndige mener, at forholdet er beskrevet korrekt i tilstandsrapporten. Den bygningssagkyndig har i tilstandsrapporten af den xx.xx.2007 på side 8 nævnt følgende: Pkt. 9.4: Gulvafløb Gulvafløb. Rist ligger i beton og ikke på selve afløbsskålen. Note: Forsikringsselskaber accepterer normalt, at der renses og eftergås mellem rist og afløbsskål og derefter males med en gummimaling. Karakter K3. Ad pkt. 7 VVS-installationer: Den bygningssagkyndige mener, at forholdet er beskrevet korrekt i tilstandsrapporten. Den bygningssagkyndige henviser også til, at carport og udhus er undtaget fra tilstandsrapporten. Den bygningssagkyndig har i tilstandsrapporten af den xx.xx.2007 på side 8 nævnt følgende:

5 Pkt. 10: VVS-installationer Ingen bemærkninger. Ad pkt. 8 El-installationer: Den bygningssagkyndige mener, at forholdet er beskrevet korrekt i tilstandsrapporten, idet afprøvning eller flytning af hårde hvidevarer er undtaget fra tilstandsrapporten. Den bygningssagkyndige har ikke bemærket det løse kabel og den løse stikkontakt. Den bygningssagkyndig har i tilstandsrapporten af den xx.xx.2007 på side 8 nævnt følgende: Pkt. 11: El-installationer Ingen bemærkninger. Vejret på besigtigelsestidspunktet: Vejret var solrigt på tidspunktet for besigtigelsen i forbindelse med afholdelse af synog skønsforretning. Øvrige forhold: Ejendommen er opført i Ejendommen er opført med facader i gule mursten. Tagkonstruktionen er udført med gitterspær og eternittagplader. Udestuen er opført i alu-profiler med sider af 1 lag glas og tag af dobbelte PVC-plader. Der er tilhørende carport og udhus. Tagkonstruktionen er udført med bjælkespær om tagdækningen dels med eternittagplader og dels med ondulineplader. Under skønsforretningen forklarede klager, at han havde set på huset 3 gange før købet. Under de 2 første besigtigelser var ejendomsmægleren til stede. Under den sidste besigtigelse var kun sælgeren til stede.

6 Ejendommen købes den xx.xx og overtages den xx.xx Klager forklarer: Efter indflytning påbegyndes malerarbejdet i et værelse. Klager opdager herved, at tapet sidder løst på væggen mod badeværelset og finder ud af, at skaden stammer fra gulvafløbet i badeværelset. Klager iværksætter udbedring af dette forhold. Under et regnvejr et par dage efter kommer der vand ned i udestuen. Klager opdager herefter flere af de nævnte klagepunkter. Ejerskifteforsikringsselskabet kontaktes og de meddeler herefter, at flere af klagepunkterne kan dækkes under forsikringen. Klager kontakter ligeledes en rådgiver der gennemgår huset og udfærdiger en rapport, der danner baggrund for klagen til Ankenævnet.

7 Skønsmandens erklæring Klagepunkter: Ad 1. Fundamenter og sokler Der kunne konstateres følgende: Ved besigtigelsen blev der konstateret følgende: Udvendig besigtigelse: Skønsmanden kunne konstatere følgende: 1. Langs med facaden mod nord har terrænet mindre fald ind mod husets sokkel i en afstand på ca. 1 2 m. 2. Langs med gavlen mod øst har terrænet mindre fald ind mod husets sokkel i en afstand på ca. 1 m. 3. Langs med facaden mod syd har terrænet mindre fald ind mod udestuens sokkel i en afstand på ca. 1 m. 4. På fortrappen var der enkelte løse klinker og revnede fuger. Ad 1. Konklusion: det foregående: 1. Skønsmanden vurderer ikke, at terrænet skal/må have fald ind mod husets facader. 2. Den bygningssagkyndige har nævnt forholdet i tilstandsrapporten. Karakter K0. Der er samtidig angivet at der kan være risiko for opfugtning af gulve m.v. 3. Skønsmanden vurderer ikke, at der p.t. vil være en risiko for, at der opstår skade som følge af forholdet. Skønsmanden vurderer også, at terrænet med tiden er sunket i de omtalte områder, idet der er forholdsvis høj sokkel.

8 4. Skønsmanden vurderer, at den bygningssagkyndige har nævnt forholdet vedr. de løse klinker på fortrappen i tilstandsrapporten. Karakter K1. Ad 1. Fejl og forsømmelser: ovennævnte ikke, at den bygningssagkyndige har begået fejl og forsømmelser ved ovennævnte forhold. Ad. 1. Overslag over udbedringsudgifter incl. moms : Skønsmanden vurderer, at følgende udbedringsarbejder skal foretages. 1. Der foretages opfyldning langs med de nævnte facader og sokler. Kr ,00 incl. moms 2. Klinker monteres med vedhæftning til trappen. Kr ,00 incl. moms Ad 1. Forbedringer: ejendommens alder på ca. 34 år, at forbedringsudgifterne kan fastsættes til 50 % af udbedringsomkostningerne. 1. Opfyldning på terræn: Med baggrund i ovennævnte skønnes forbedringsudgiften at udgøre: Kr ,00 incl. moms 2. Klinker på fortrappe: Med baggrund i ovennævnte skønnes forbedringsudgiften at udgøre: Kr ,00 incl. moms

9 Ad 1. Eventuelle forligsdrøftelser: Da der er flere klagepunkter vurderede parterne, at afgørelsen skulle afvente resultatet af skønserklæringen og Ankenævnets afgørelse. Ad 1. Eventuelt Ingen bemærkninger. Ad 2. Yder- og indervægge Ved besigtigelsen blev der konstateret følgende: Udvendig besigtigelse: Skønsmanden kunne konstatere følgende: 1. Inddækningen på muren ved det sydøstlige hushjørne når ikke ud over muren med vandnæse. Inddækningen mod vest gaber ved hjørnet. Skønsmanden kunne se, at remmen var kæntret en smule hvorved inddækningen er fulgt med ind over muren. 2. Der kunne ses mindre skader i fuger i murværk under vindue på udhuset. 3. Der manglede sålbænk under vinduet på udhus. 4. Der manglede en rist i vestfacaden ind til udhuset. Ad 2. Konklusion: det foregående: 1. Skønsmanden vurderer, at forholdet med inddækningen var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. 2. Skønsmanden vurderer også at forholdet under pkt. 2 var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. 3. Skønsmanden vurderer også at forholdet under pkt. 3 var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. 4. Skønsmanden kan ikke med sikkerhed afgøre hvorvidt risten manglede på tids-

10 punktet for udførelse af tilstandsrapporten. 5. Den bygningssagkyndige har i tilstandsrapportens tekst undtaget udhuset fra gennemgangen, men har angivet overdækket terrasse som bygning. Ad 2. Fejl og forsømmelser: ovennævnte, at den bygningssagkyndige har begået fejl og forsømmelser ved ovennævnte forhold nævnt under pkt. 1, men ikke forholdene under pkt. 2 3 og 4, idet udhuset fremstår ufærdigt og i dårlig stand hvorfor der næppe kan være tvivl om, at det er udhuset der er undtaget fra gennemgangen. Ad. 2. Overslag over udbedringsudgifter incl. moms : Skønsmanden vurderer, at følgende udbedringsarbejder skal foretages. 1. Udførelse af tilpasning af inddækning. Kr ,00 incl. moms 2. Reparation af fuger under vinduet Kr ,00 incl. moms 3. Udførelse af sålbænk ved vindue. Kr ,00 incl. moms 4. Montering af rist i væg. Kr. 375,00 incl. moms

11 Ad 2. Forbedringer: ejendommens alder på ca. 34 år, at forbedringsudgifterne kan fastsættes til 54 % af udbedringsomkostningerne. Med baggrund i ovennævnte skønnes forbedringsudgiften at udgøre: 1. Udførelse af tilpasning af inddækning. Kr ,00 incl. moms 2. Reparation af fuger under vinduet Kr. 675,00 incl. moms 3. Udførelse af sålbænk ved vindue. Kr ,00 incl. moms 4. Montering af rist i væg. Kr. 200,00 incl. moms Ad 2. Eventuelle forligsdrøftelser: Da der er flere klagepunkter vurderede parterne, at afgørelsen skulle afvente resultatet af skønserklæringen og Ankenævnets afgørelse. Ad 2. Eventuelt Ingen bemærkninger. Ad 3. Vinduer og døre Ved besigtigelsen blev der konstateret følgende: Udvendig besigtigelse: Skønsmanden kunne konstatere følgende: 1. Der kunne ses nedbrydning i bagdøren. 2. Dør til udhus manglede vedligeholdelse. 3. Der kunne ses nedbrydning i vindue til udhus. 4. Der kunne ses revner i cementfuge ved fordør og el-målerskab, samt fugeslip ved

12 nogle af de elastiske fuger. Der var ikke fuget ved dør til udhus. Der manglede færdig fugning ved udestue. 5. Indvendigt over vinduer kunne ses, at der ikke var isoleret mellem rem og vindue, og der var heller ikke udført isolering bag rem og beklædning. Klager havde demonteret beklædning over vinduerne. Ad 3. Konklusion: det foregående: 1. Skønsmanden vurderer, at nedbrydning i bagdøren var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten, og at denne burde angives med Karakter K2. 2. Skønsmanden vurderer, at den manglende vedligeholdelse af døren til udhuset var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. 3. Skønsmanden vurderer, at nedbrydningen af vinduet til udhuset var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. 4. Den bygningssagkyndige har i tilstandsrapportens tekst undtaget udhuset fra gennemgangen, men har angivet overdækket terrasse som bygning. 5. Den bygningssagkyndige har nævnt, at enkelte fuger skal eftergås, og har anvendt Karakter K1. 6. Skønsmanden vurderer ikke, at den bygningssagkyndige havde mulighed for at opdage den manglende isolering ved vinduer og rem, idet beklædningen ikke var demonteret på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. Ad 3. Fejl og forsømmelser: ovennævnte, at den bygningssagkyndige har begået fejl og forsømmelser ved oven-

13 nævnte forhold nævnt under pkt. 1, men ikke forholdene under pkt. 2 3, idet udhuset fremstår ufærdigt og i dårlig stand hvorfor der næppe kan være tvivl om, at det er udhuset der er undtaget fra gennemgangen. Skønsmanden vurderer heller ikke, at den bygningssagkyndige har begået fejl og forsømmelser ved forholdene under pkt. 5 og 6. Ad. 3. Overslag over udbedringsudgifter incl. moms : Skønsmanden vurderer, at følgende udbedringsarbejder skal foretages. 1. Montering af ny bagdør Kr ,00 incl. moms 2. Behandling af dør til udhus Kr ,00 incl. moms 3. Montering af nyt vindue til udhus Kr ,00 incl. moms 5. Eftergåelse af fuger Kr ,00 incl. moms 6. Isolering over vinduer Kr ,00 incl. moms

14 Ad 3. Forbedringer: ejendommens alder på ca. 34 år, at forbedringsudgifterne for pkt. 1 2 og 5 kan fastsættes til 80 % og for pkt. 3 og 4 til 60 % af udbedringsomkostningerne Med baggrund i ovennævnte skønnes forbedringsudgiften at udgøre: 1. Montering af ny bagdør. Kr ,00 incl. moms 2. Behandling af dør til udhus Kr ,00 incl. moms 3. Montering af nyt vindue til udhus Kr ,00 incl. moms 5 Eftergåelse af fuger Kr ,00 incl. moms 6. Isolering over vinduer. Kr ,00 incl. moms Ad 3. Eventuelle forligsdrøftelser: Da der er flere klagepunkter vurderede parterne, at afgørelsen skulle afvente resultatet af skønserklæringen og Ankenævnets afgørelse. Ad 3. Eventuelt Ingen bemærkninger. Ad 4. Gulvkonstruktion og gulve Ved besigtigelsen blev der konstateret følgende: Indvendig besigtigelse: Skønsmanden kunne konstatere følgende: 1. Skønsmanden kunne konstatere, at der var enkelte revnede gulvklinker i udestuen samt gulvklinker der ikke havde vedhæftning til underlaget.

15 2. Skønsmanden kunne se, at der f.eks. manglede en række gulvklinker ved siden af brændeovn. 3. I soveværelse kunne under belægning ses, at betongulvet var revnet og porøst. Klager havde demonteret et trægulv. 4. Der kunne ses enkelte åbne samlinger mellem gulvbrædderne i stuen. Ad 4. Konklusion: det foregående: 1. Skønsmanden vurderer, at de revnede og løse gulvklinker var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. Skønsmanden vurderer, at forholdet burde være nævnt i tilstandsrapporten med Karakter K2. 2. Skønsmanden vurderer også, at den manglende klinkerække ved brændeovnen burde fremgå af tilstandsrapporten med karakteren K2. 3. Skønsmanden vurderer ikke, at den bygningssagkyndige har kunnet konstatere forholdet, idet der har været udlagt trægulv. 4. Skønsmanden vurderer, at den bygningssagkyndige har nævnt forholdet i tilstandsrapporten. Ad 4. Fejl og forsømmelser: ovennævnte, at den bygningssagkyndige har begået fejl og forsømmelser ved ovennævnte forhold nævnt under pkt. 1 og 2, men ikke forholdene under pkt. 3 og 4. Ad. 4. Overslag over udbedringsudgifter incl. moms : Skønsmanden vurderer, at følgende udbedringsarbejder skal foretages. 1. Udskiftning af revnede og løse gulvklinker.

16 Kr ,00 incl. moms 2. Montering af en række gulvklinker ved brændeovn. Kr ,00 incl. moms 3. Udskiftning af betongulv i soveværelse. Montering af ny isolering og folie. Montering af nyt trægulv på folie. Kr ,00 incl. moms 4. Åbne samlinger i trægulv Skønsmanden angiver ingen udbedringsudgifter til dette punkt, da det er mere eller mindre almindeligt at dette forekommer. Ad 4. Forbedringer: ejendommens alder på ca. 34 år, at forbedringsudgifterne for pkt. 1 kan fastsættes til 50 %, for pkt. 2 til 0 %, for pkt. 3 til 40 % af udbedringsomkostningerne Med baggrund i ovennævnte skønnes forbedringsudgiften at udgøre: 1. Udskiftning af klinker i udestue Kr ,00 incl. moms 2. Montering af klinker ved brændeovn Kr. 0,00 incl. moms 3. Montering af nyt vindue til udhus Kr ,00 incl. moms

17 Ad 4. Eventuelle forligsdrøftelser Da der er flere klagepunkter vurderede parterne, at afgørelsen skulle afvente resultatet af skønserklæringen og Ankenævnets afgørelse. Ad 4. Eventuelt Ingen bemærkninger. Ad 5. Tagkonstruktion Ved besigtigelsen blev der konstateret følgende: Udvendig besigtigelse: Skønsmanden kunne konstatere følgende: 1. Der kunne ses løse fuger på skorsten på såvel bygning A som på udhus. 2. Inddækninger ved skorsten på udhus var ikke tæt. Røgrør sad løst. 3. Der var revnede tagplader på carport. Taghældning er for lille til eternitplader. Samling/overgang mellem eternitplader og ondulineplader på carport var ikke tæt. 4. Ondulineplader på udhus var ikke tætte. 5. Tagnedløb på udhus sad løst. Tagnedløbet hører til bygning A. Der var ingen tagrende og tagnedløb til carport og udhus. 6. Der var utætte samlinger i overgangen mellem de skrå vinduer og taget på udestuen. Inddækningen mellem taget på udestuen og tagfoden på bygning A gaber. Enkelte alu-dæklister sad løse. Indvendig besigtigelse i tagrum: 7. Der kunne ses enkelte huller i tagplader ved skorsten. 8. Der var ikke monteret fugleklodser ved tagrygning. Fugleklodser ved tagfod svarer ikke til bølgestørrelse.

18 9. Der var ikke udført vindafstivning af tagkonstruktion. 10. Der kunne enkelte steder ses, at isolering ikke var monteret helt korrekt. Ad 5. Konklusion: det foregående: 1. Skønsmanden vurderer, at de løse fuger på skorstenene var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten, og at disse burde fremgå med Karakteren K2. 2. Skønsmanden vurderer, at den utætte inddækning ved skorstenen og det løse røgrør i udhuset var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. 3. Den bygningssagkyndige har i tilstandsrapportens tekst undtaget udhuset fra gennemgangen, men har angivet overdækket terrasse som bygning. 4. Skønsmanden vurderer, at de revnede tagplader og den utætte samling på carporten var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. Yderligere var taghældningen for lille. Ovennævnte burde fremgå af tilstandsrapporten med karakteren K3. Skønsmanden vurderer ikke, at den bygningssagkyndige har gjort tilstrækkeligt opmærksom på, at carporten også skulle være undtaget fra gennemgangen. 5. Skønsmanden vurderer, at de utætte ondulineplader og det løse tagnedløb på udhuset var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. 6. Skønsmanden vurderer, at de utætte fuger i samlinger i udestuen var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten, og at disse burde fremgå med Karakteren K3. Skønsmanden vurderer, at den byg-

19 ningssagkyndige har nævnt forholdet med de gabende samlinger i inddækningen ved taget på udestuen. Karakter K1. Skønsmanden kunne ikke konstatere utætheder ved disse inddækninger, men vurderer dog, at karakteren for dette forhold burde være angivet som K3. Skønsmanden vurderer også, at dæklisterne sad løse på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten, og at forholdet burde have været nævnt med Karakteren K1. 7. Skønsmanden vurderer, at hullerne i tagpladerne ved skorstenen var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten, og at forholdet burde have været nævnt med Karakter K3. 8. Skønsmanden vurderer, at forholdet vedr. fugleklodserne var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten, og at dette burde have været nævnt med Karakter K3. 9. Skønsmanden vurderer, at den manglende vindafstivning var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten, og at forholdet burde have været nævnt med Karakter K Skønsmanden vurderer, at området med den dårlige udførte isolering var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten, og at forholdet burde have været nævnt med Karakter K1. Ad 5. Fejl og forsømmelser: ovennævnte, at den bygningssagkyndige har begået fejl og forsømmelser ved ovennævnte forhold nævnt under pkt. 1 - pkt og 10, men ikke forholdene under pkt. 2/3 og 5.

20 Ad. 5. Overslag over udbedringsudgifter incl. moms : Skønsmanden vurderer, at følgende udbedringsarbejder skal foretages. 1. Reparation af fuger på skorstenen på bygning A. Kr ,00 incl. moms Reparation af fuger på skorstenen på udhuset. Kr ,00 incl. moms 4. Demontering af eks. Tag på carport. Montering af nyt stålpladetag. Kr ,00 incl. moms Pkt. 5: Da nyt tag skal monteres samtidigt på carport og udhus, har skønsmanden vurderet, at andelen af udgiften til udhuset vil udgøre ca. 36 %. Fastgørelse af tagnedløb på udhus Kr. 500,00 incl. moms 6. Reparation af fuger ved samling i tag på udestue. Demontering af tagrende og eftergåelse af inddækning ved tag på udestue og tagfod. Demontere og genmontere dækkapper. Kr ,00 incl. moms

21 7. Udskiftning af 3 stk. tagplader på bygning A. Kr ,00 incl. moms 8. Montering af bølgeklodser fugleklodser i tagplader ved kip og fod. Kr ,00 incl. moms 9. Montere vindafstivning på spær i tagrum. Kr ,00 incl. moms 10. Eftergåelse af isolering på loft. Kr ,00 incl. moms Ad 5. Forbedringer: ejendommens alder på ca. 34 år, at forbedringsudgifterne for pkt. 1 kan fastsættes til 54 %, for pkt. 4 og 5 til 44 %, for pkt. 6 til 80 %, for pkt. 7 og 8 til 44 %, for pkt. 9 til 0 %, og for pkt. 10 til 50 % af udbedringsomkostningerne. Med baggrund i ovennævnte skønnes forbedringsudgiften at udgøre: 1. Reparation af fuger på skorstenen på bygning A. Kr ,00 incl. moms Reparation af fuger på skorstenen på udhus.

22 Kr ,00 incl. moms 4. Nyt tag på carport og udhus Kr ,00 incl. moms Pkt. 5: NB! 36 % for udhus. Fastgørelse af tagnedløb på udhus vurderes at være en vedligeholdelsesudgift, hvorfor forbedringen fastsættes til 80 %. Kr. 400,00 incl. moms 6. Reparation af fuger og utætheder på udestuens tag. Kr ,00 incl. moms 7. Udskifte tagplader. Kr. 880,00 incl. moms 8. Montere bølgeklodser. Kr. 3520,00 incl. moms 9. Montere vindafstivning i tagrum Kr. 0,00 incl. moms Skønsmanden har valgt at betragte forholdet således, at vindafstivningen skal være til stede. 10. Eftergåelse af isolering på loft Kr ,00 incl. moms Ad 5. Eventuelle forligsdrøftelser: Da der er flere klagepunkter vurderede parterne, at afgørelsen skulle afvente resultatet af skønserklæringen og Ankenævnets afgørelse. Ad 5. Eventuelt Ingen bemærkninger.

23 Ad 6. Bad/toilet og bryggers Ved besigtigelsen blev der konstateret følgende: Indvendig besigtigelse: Skønsmanden kunne konstatere følgende: 1. I badeværelse kunne ses, at der var blevet fuget mellem gulvafløbets ramme og lodret kant. Ad 6. Konklusion: det foregående: 1. Skønsmanden vurderer, at punktet er nævnt i tilstandsrapporten. Karakter K3. 2. Skønsmanden kunne ikke konstatere utætheder og fugt på indvendig væg i værelse. 3. Klager oplyste, at forholdet var blevet udbedret. Ad 6. Fejl og forsømmelser: Ad. 6. Overslag over udbedringsudgifter incl. moms : ovennævnte ikke, at den bygningssagkyndige har begået fejl og forsømmelser ved ovennævnte forhold. Skønsmanden vurderer, at følgende udbedringsarbejder kan foretages såfremt det ønskes. 1. Optagning af ramme til gulvafløb. 2. Montere forhøjningsring. 3. Foretage efterreparationer. Skønsmanden mener, at nævnte arbejder Kr ,00 incl. moms Ad 6. Forbedringer: ejendommens alder på ca. 34 år, at forbedringsudgifterne kan fastsættes til 50 % af udbedringsomkostningerne.

24 Med baggrund i ovennævnte skønnes forbedringsudgiften at udgøre: Kr ,00 incl. moms Ad 6. Eventuelle forligsdrøftelser: Da der er flere klagepunkter vurderede parterne, at afgørelsen skulle afvente resultatet af skønserklæringen og Ankenævnets afgørelse. Ad 6. Eventuelt Ingen bemærkninger. Ad 7. VVS-installationer Ved besigtigelsen blev der konstateret følgende: Indvendig besigtigelse i udhus: Skønsmanden kunne konstatere følgende: 1. Der var ikke udført udluftning af kloak over tag eller med vacuumventil. Ad 7. Konklusion: det foregående: 1. Skønsmanden vurderer, at forholdet var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten. 2. Den bygningssagkyndige har i tilstandsrapportens tekst undtaget udhuset fra gennemgangen, men har angivet overdækket terrasse som bygning. Ad 7. Fejl og forsømmelser: ovennævnte ikke, at den bygningssagkyndige har begået fejl og forsømmelser ved ovennævnte forhold, idet udhuset fremstår ufærdigt og i dårlig stand hvorfor der næppe kan være tvivl om, at det er udhuset der er undtaget fra gennemgangen. Ad. 7. Overslag over udbedringsudgifter incl. moms : Skønsmanden vurderer, at følgende udbedringsarbejder skal foretages.

25 1. Montering af vacuumventil Kr ,00 incl. moms Ad 7. Forbedringer: Skønsmanden vurderer, at forbedringsudgifterne kan fastsættes til 50 % af udbedringsomkostningerne. Med baggrund i ovennævnte skønnes forbedringsudgiften at udgøre: Kr. 750,00 incl. moms Ad 7. Eventuelle forligsdrøftelser: Da der er flere klagepunkter vurderede parterne, at afgørelsen skulle afvente resultatet af skønserklæringen og Ankenævnets afgørelse. Ad 7. Eventuelt Ingen bemærkninger. Ad 8. EL-installationer Ved besigtigelsen blev der konstateret følgende: Skønsmanden kunne konstatere følgende: Udvendig besigtigelse: 1. Der kunne ses løs kontakt samt løst kabel ved det nordøstlige hushjørne. Indvendig besigtigelse: Skønsmanden fik forklaret, at hårde hvidevarer var tilsluttet forkert, men at dette var rettet. Ad 8. Konklusion: det foregående: 1. Skønsmanden kan ikke afgøre hvorvidt den løse kontakt og det løse kabel var til stede på tidspunktet for udførelse af tilstandsrapporten.

26 2. Skønsmanden vurderer ikke, at der skal flyttes hårde hvidevarer eller afprøvninger af samme i forbindelse med udfærdigelse af en tilstandsrapport. Ad 8. Fejl og forsømmelser: ovennævnte ikke, at den bygningssagkyndige har begået fejl og forsømmelser ved ovennævnte forhold. Ad. 8. Overslag over udbedringsudgifter incl. moms : Skønsmanden vurderer, at følgende udbedringsarbejder skal foretages. 1. Montering af løs kontakt og beskyttelse af kabel. Kr ,00 incl. moms Ad 8. Forbedringer: Skønsmanden vurderer, at forbedringsudgifterne kan fastsættes til 80 % af udbedringsomkostningerne. Med baggrund i ovennævnte skønnes forbedringsudgiften at udgøre: Kr ,00 incl. moms Ad 8. Eventuelle forligsdrøftelser: Da der er flere klagepunkter vurderede parterne, at afgørelsen skulle afvente resultatet af skønserklæringen og Ankenævnets afgørelse. Ad 8. Eventuelt Ingen bemærkninger.

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8149 Oversigt over klagepunkter: 1. Tagkonstruktion Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene korrekt i tilstandsrapporten. Klager mener

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8096 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i tagplader Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene korrekt i tilstandsrapporten. Klager

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7277 Oversigt over klagepunkter: 1. Revner i klinker på væg i badeværelse 2. Råd i dobbeltdør på 1. sal og råd i skydedør i stueetage 3. Afskalninger på sokkel 4. Træ gennemtæret

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8037 Oversigt over klagepunkter: 1. Råd i vinduespartier i udestue 2. Svamp i gulv i udestue Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet de nævnte

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Hængende gavlspær Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdet korrekt i tilstandsrapporten. Klager mener

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 8118 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Isolering på loft Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har nævnt forholdet med den ødelagte isolering

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7224 Oversigt over klagepunkter: 1. Tagkonstruktion Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene angående manglende afstandslister og manglende

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8152 Oversigt over klagepunkter: 1. Tag med Onduline-tagplader 2. Manglende udluftning i badeværelse Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdene

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7271 Oversigt over klagepunkter: 1. Forvitrede tagplader Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdet korrekt i tilstandsrapporten. Klager

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7210 Oversigt over klagepunkter: 1. Inventar 2. El-installationer 3. VVS-installationer 4. Klinker med manglende vedhæftning 5. Sokkelpuds med revner og manglende vedhæftning 6.

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8016 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Den bygningssagkyndiges forklaring: 1. Manglende udluftning under krybekælder. 2. Fugtskjolder på indvendige vægge. 3. Borebilleangreb,

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7133 Oversigt over klagepunkter: 1. Punkteret termorude 2. Tagkonstruktion 3. Revner i yder- og indervægge 4. Fundamenter/Sokler 5. Kælder 6. Vinduer og døre 7. Vådrum 8. VVS-installationer

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 13067 Besigtigelse den: 16. september 2013 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8092 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Unøjagtig udfyldning af sælgeroplysninger. 2. Fugt i kælder. 3. Skade på trapper. 4. Råd i vinduer og døre samt punkterede ruder.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) SKØNSERKLÆRING Besigtigelse den: 6. juli 2012 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9087 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Køkken, sætninger i gulve, store fuger over køkkenbord i vægfliser, sætninger i gulve i bryggers. 2. Sætninger

Læs mere

Skønsmandens erklæring J.nr. 9034

Skønsmandens erklæring J.nr. 9034 Oversigt over klagepunkter: 1. Flisegulv i bad i stueetage mangler binding til underlaget, og der er fald mod det tilstødende værelse. 2. Gulvfliser i bad i tagetagen er lagt på oprindeligt gulvvinyl.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9047 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. I køkken/alrum og i bryggers er der et betydeligt antal klinker med skruk 2. I stort badeværelse er der

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Bygning A: 1. Manglende tilstrækkelig ventilation i tagrum og langs skråvægge og i skunkrum. 2. Taghældning over bryggers og badeværelse er mindre end

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 7188 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Knækkede og defekte tagplader 2. Bagfald på badeværelsesgulv 3. Manglende gummifuger i badeværelse 4. Krakelerede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING xx. Besigtigelse den: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager)

SKØNSERKLÆRING xx. Besigtigelse den: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) SKØNSERKLÆRING Besigtigelse den: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede 1) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14058 Besigtigelsesdato: Mandag den 14.07.2014, kl. 10 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8107 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Fugtig kældervæg mod syd. 2. Utæt hjørne i tagpap ved skorsten samt fugt i mur i stue. 3. Lyskassevange revnet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: 11.06.2012 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9114 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Er væg i tagetage mod nord til badeværelse isoleret. 2. Er dampspærre i tagetage monteret

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7129 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1.Skimmelsvampe på vægge i køkken og gangen, konstateret fugt/vand i hulmur. 2. Opfugtning af murkrone og gavl mod syd. 3.Hjørne

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16091 Besigtigelse den: 12. oktober 2016 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11037 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 2. august 2011. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 14087

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 14087 SKØNSERKLÆRING J.nr.: 14087 Besigtigelsesdato: Mandag d. 06-10-2014 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14098 Besigtigelsesdato: Torsdag, den 25. september 2014, kl. 10:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet

Læs mere

Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport.

Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport. 15. januar 2013 Ejendom 2 Eksempel på en tilstandsrapport hvor sælger måtte give et afslag i salgsprisen på grund af en afskrækkende tilstandsrapport. Boligen er opført i 1968 og er i 1 plan. Boligarealet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 8225 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Fugt i skillevægge samt ydervægge. Vejret på besigtigelsestidspunktet: 10 gr., solskin. Øvrige forhold: Ingen. Eventuelle

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bent Ole Laursen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Kongensbrovej 8 8881 Thorsø Dato: 12-2-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 710-14738 Matr. nr./ejerlav 9e - idt, 8881 Thorsø EBS sagsnr. 49619

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 13013

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 13013 Besigtigelsesdato: 16.05.2013 SKØNSERKLÆRING J.nr.: 13013 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 12065. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 12065. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) I SKØNSERKLÆRING J.nr. 12065 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indkiagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8024 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Har ikke uddybet, hvor sten- og fugerevner er i husets murværk. 2. På læmuren er der også sten- og fugeudfald i høj del. 3. Karmen

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr Oversigt over klagepunkter: 1. Fundamenter 2. Krybekælder 3. Vægge i badeværelse. Klagers påstand: 1.

SKØNSERKLÆRING. J.nr Oversigt over klagepunkter: 1. Fundamenter 2. Krybekælder 3. Vægge i badeværelse. Klagers påstand: 1. SKØNSERKLÆRING J.nr. 9134 Oversigt over klagepunkter: 1. Fundamenter 2. Krybekælder 3. Vægge i badeværelse Klagers påstand: 1. Fundamenter: Der er revner i fundamenter. Revnerne går op i murværk i ydervægge,

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 8219 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Opdeling i litra 2. Klinker i vaskerum 3. Afløb i bryggers i kælder 4. Afløb i gæstetoilet i kælder 5. Skjulte rørsamlinger

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 9. oktober 2012 kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11100 Besigtigelsesdato: 10.10.11 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: Mandag den 9. februar 2015 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J. nr Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING J. nr Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J. nr. 9149 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: På baggrund af klageskema af xx.xx.2009, betragtes følgende som klagepunkt. Bygning A: 1. Revne mellem murværk og let væg i

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9137 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Skorstenen er ulovlig monteret. 2. Centralvarmekedlen er gennemtæret efter kun 5 år grundet fejlagtig montering.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.10150. Besigtigelsesdato: Torsdag d. 16-06-2011 kl. 13.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.

SKØNSERKLÆRING. J.nr.10150. Besigtigelsesdato: Torsdag d. 16-06-2011 kl. 13.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L. Side 1 af 10 SKØNSERKLÆRING J.nr.10150 Besigtigelsesdato: Torsdag d. 16-06-2011 kl. 13.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING Journal nr

SKØNSERKLÆRING Journal nr SKØNSERKLÆRING Journal nr. 17.101 Besigtigelsesdato: 09.11.2017, kl. 10.00 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag: Datering, navn og

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 11062 Besigtigelse den: 22. august 2011 kl. 09.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 10. februar 2015 kl. 10.30. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager)

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelse den: 10. februar 2015 kl. 10.30. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) SKØNSERKLÆRING Besigtigelse den: 10. februar 2015 kl. 10.30 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 13060 Besigtigelsesdato: 23.08.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14075 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget mandag d. 28. august 2014 i tidsrummet mellem kl. 14.00 og 15.45 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 13140 Besigtigelsesdato: Den 16.01.2014 og 04.02.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7227 Oversigt over klagepunkter 1. 2. 3. Vandindtrængen ved skotrende mod øst Utætheder i tagbelægningen Utætte tagrender og tagnedløb Vejret på besigtigelsestidspunktet Regnbyger

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 6239 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Pkt. 1 Flækkede tagsten på taget Pkt. 2 Huller i skotrenden ukorrekt udført Pkt. 3 Vandgennemtrængning i loft i køkken Utæt tag.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12158

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12158 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12158 Besigtigelse d. 25. januar 2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager/k.k.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede/b.b.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 7165 Oversigt over klagepunkter: 1. Ulovligt el, 2. Fugning omkring døre og vinduer, 3. Mangler ved fuger mellem klinker i køkken alrum, 4. Dårlig reparation af tagbelægning, 5. Fejlmonterede tagrender,

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 11006 Besigtigelsesdato: Den 12.09.2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16026 Besigtigelsesdato: xx Ejendommen: xx Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) xx Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.B.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 16023

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 16023 SKØNSERKLÆRING J.nr.: 16023 Besigtigelsesdato: 11. juli 2016 Ejendommen: xx Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) xx Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 15181 Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken 7263 Oversigt over klagepunkter: 1. Punkterede vinduer i soveværelse i tagetage 2. Punkterede vinduer i køkken 3. Rådangreb i vinduer i soveværelse i tagetage 4. Rådangreb i vinduer i badeværelse i tagetage

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L. SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: Mandag, den 2. april 2012, kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 15182 Besigtigelsesdato: xx Ejendommen: xx Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) xx Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.B.)

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16109 Besigtigelsesdato: Onsdag den 9. november 2016 kl. 13:30 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13038

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13038 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13038 Besigtigelsesdato: 08.05.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8105 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Synlige betonkanter i alle gulvafløb. 2. Revnet fliser i badeværelse, hule gulv- og vægfliser. 3. Oplagte

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 8091

SKØNSERKLÆRING J.nr. 8091 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 8091 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Gulvbelægning i badeværelse på 1. sal mangler vedhæftning. 2. Vægbeklædning med brædder i bruseniche. 3. Synlig beton i gulvafløb

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. xx

SKØNSERKLÆRING J.nr. xx SKØNSERKLÆRING J.nr. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7180 Oversigt over klagepunkter: 1. Sokkel, defekt mørtelkant 2. Sætningsrevner i sokkel 3. Gulv i trapperum, skævt og revnet 4. Kældervindue, i terrænhøjde 5. Facader og gavle,

Læs mere

Bygning A (primære bygningsdele):

Bygning A (primære bygningsdele): Adresse: Ludvig Holsteins Alle 47 Post nr. og by: 2750 Ballerup Reference: Kim Hansen Prisindikation på K2 & 3 skader Bygning A (primære bygningsdele): 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten Bygningsdel:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 14032 Besigtigelsesdato: Torsdag den 15. maj 2014 kl. 9:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16170 Besigtigelsesdato: Mandag den 10. april 2017 kl. 09:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11031 Besigtigelse den: 6. juni 2011 kl. 15.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Klagers advokat: (I det følgende betegnet som klagers advokat) Beskikket bygningskyndig:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14065

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14065 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14065 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 19.08.2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede /

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9117 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Fugtopsugning i ydervægge og skillevægge 2. Vandinstallation i sorte rør 3. Tagkonstruktion/facade 4. Etageadskillelse i

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17075 Besigtigelsesdato: 28/8-2017, kl. 9,30 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningskyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag: Datering, navn og underskrift:

Læs mere

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

A/S TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT 1 NRGi Rådgivning /S TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse : Hædersdalvej 64 2650 Hvidovre Dato : 2010-08-27 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr : 16736899 Matr. nr./ejerlav 4DF / Hvidovre By, Hvidovre NRGi sagsnr.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J. nr. 9097

SKØNSERKLÆRING. J. nr. 9097 SKØNSERKLÆRING J. nr. 9097 Oversigt over klagepunkter: 1. Vand i bryggers (tilbygning D) under regnvejr. 2. Vand i fyrrum (garage B) under regnvejr. 3. Vand i værelse (garage B) under regnvejr. 4. Vand

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 16140 Besigtigelsesdato: 12. januar 2017, kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13004

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13004 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13004 Besigtigelsesdato: Den 27.02.2013, kl. 14 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9055 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Revner/sætning i sokkel samt murværk. 2. Ny inddækninger ved kviste er ikke lavet korrekt. 3. Udgår efter

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 10088

SKØNSERKLÆRING. J.nr. 10088 SKØNSERKLÆRING J.nr. 10088 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Gulv i bryggers er sunket samt med et betydeligt antal klinker, der mangler Øvrige forhold: Klager oplyser, at der ikke

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17046 Besigtigelsesdato: Mandag den 12.06.2017, kl. 11 00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. xx

SKØNSERKLÆRING J.nr. xx SKØNSERKLÆRING J.nr. Besigtigelse den: Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede) Ansvarsforsikringsselskab: (I det følgende

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16118 Besigtigelsesdato: Den 18. oktober 2016 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr

SKØNSERKLÆRING. J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 10064 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Vandret revne i sokkel mod sydvest 2. Fugtig kældervæg ved hjørne vendende mod sydvest. Fugtig kældervæg i gildestue. 3. Fugtskade

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17001 Besigtigelse den: 6. september 2017 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7230 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Oplysninger om manglende adgang til skunke, ikke registeret i 2. Nedbrudt træ i døre og defekte vinduer i 3. Manglende understøttelse

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12113

SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12113 SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12113 Besigtigelsesdato: Onsdag d. 19-09-2012, kl. 11.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering

BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering Side: 1 af 8 Nebsmøllevej 70 4100 Ringsted BYGGETEKNISK-RAPPORT Skadesregistrering Stuehus Side: 2 af 8 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Baggrund 3 2. Beskrivelse af bebyggelsen 3 3. Formål 4 4. Bygningsgennemgangen

Læs mere

Bygning A (primære bygningsdele):

Bygning A (primære bygningsdele): Adresse: Høstbuen 17 Post nr. og by: 2750 Ballerup Reference: Laust Hällberg Prisindikation på K2 & 3 skader Bygning A (primære bygningsdele): 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten Bygningsdel: 1.1 Tagbelægning/rygning

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17010 Besigtigelsesdato: Onsdag den 29. marts 2017 kl. 09:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7253 Oversigt over klagepunkter: 1. Tagdækning. Forskel i antal tagsten på tagfladerne. Klagers påstand: Klager mener ikke, at den bygningssagkyndige har beskrevet forholdet i tilstandsrapporten.

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Michael Nørnberg Larsen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Hedevej 26 4400 Kalundborg Dato: 3-7-2014 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 326-18725 Matr. nr./ejerlav 5ey ÅRBY BY, ÅRBY EBS sagsnr. 42213

Læs mere

SKØNSERKLÆRING Journal nr

SKØNSERKLÆRING Journal nr SKØNSERKLÆRING Journal nr. 12077 Besigtigelsesdato: 10. september 2012 kl. 9.00 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningskyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag Datering, navn og

Læs mere

BYGGETEKNISK GENNEMGANG

BYGGETEKNISK GENNEMGANG Dato:18-07-2019 BYGGETEKNISK GENNEMGANG Rapporten er udarbejdet af Boligeftersyn P/S, Per Henrik Lings Allé 4, 5. sal, 2100 København Ø og omhandler gennemgang af nedenstående ejendom: Sælger: MORSØ KOMMUNE

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9124 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: Overordnet klages over meget stor forskel mellem tilstandsrapport nr. xx af xx.xx.2006 og xx af xx.xx.2009, idet klagen går på førstnævnte

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17076 Besigtigelsesdato: Fredag den 15. september 2017 kl. 11:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 12084. Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 12084. Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: SKØNSERKLÆRING J.nr.: 12084 Besigtigelsesdato: Torsdag 04-10-2012 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift:

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Karsten Larsen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Solvænget 23 2960 Hørsholm Dato: 5-3-2016 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 223-46495 Matr. nr./ejerlav 12nm EBS sagsnr. 65923 Rådgiver: Karsten Larsen

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 1/2011/142. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. J.nr.: 1/2011/142. Besigtigelsesdato: Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Besigtigelsesdato: 04-05-2011 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsforretningen: Bilag: Datering, navn og underskrift: SKØNSERKLÆRING J.nr.: 1/2011/142

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 18/

SKØNSERKLÆRING J.nr. 18/ SKØNSERKLÆRING J.nr. 18/00628-10 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget tirsdag d. 20. marts 2018 i tidsrummet mellem kl. 14:00 og 15:15. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager /

Læs mere