Evaluering af Fase 2 Netværk. Viden & Strategi 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evaluering af Fase 2 Netværk. Viden & Strategi 2014"

Transkript

1 Evaluering af Fase 2 Netværk Viden & Strategi 2014

2 Indledning og formål Fase 2 Netværk er en videreudvikling af PPR s konsultative team, hvor Fase 2 Netværk har til hensigt at få inddraget flere forskellige faggrupper i teamet, og derigennem styrke den konsultative og helhedsorienterede bistand til dagplejen, daginstitutioner og skoler. I Fase 2 Netværk afholdes et ugentligt fordelingsmøde med repræsentanter fra de forskellige faggrupper. Her sættes holdet for de respektive opstartsmøder, som består af både faste deltagere samt fagpersoner, som deltager ad-hoc. De faste deltagere er ergoterapeuter, psykologer, pædagogiske udviklingskonsulenter, specialpædagoger, talehørekonsulenter og læse-stavekonsulenter, mens der ad-hoc kan inddrages en eller flere af følgende fagpersoner: familieterapeut, børn og unge-lægen, sundhedsplejerske samt socialrådgivere. Fase 2 Netværket er et tilbud til skoler og dagtilbud, der sammen med forældre og øvrige nære voksne, udfylder et kontaktbrev med beskrivelse af de udfordringer, der ønskes hjælp til omkring et enkelt barn. Forinden Fase 2 Netværk kontaktes skal der forud være pågået et pædagogisk arbejde i institutionen/skolen i et samarbejde med forældrene. Formål Der er overordnet opsat to hovedformål med etableringen af Fase 2 Netværk: Fase 2 Netværk i Børn og Familie har til formål at understøtte inklusionskapaciteten i almenområdets tilbud, så alle børn og unge så vidt muligt rummes i disse tilbud. Det vil sige øge inklusionskapaciteten og mindske antallet af fase tre henvendelser. Fase 2 Netværk i Børn og Familie har til formål at understøtte en tidlig, sammenhængende og helhedsorienteret indsats overfor barnet, den unge og familien i form af rådgivning og vejledning til de relevante voksne i forbindelse med barnets/den unges/familiens udfordringer. Herunder er formålet, at der af forældre og de øvrige nære voksne, der deltager på fase 2 netværksmøder, har været en oplevelse af en forbedret indsats for barnet.

3 Indledning og formål Med baggrund i hovedformålene med Fase 2 Netværk er det interessant at undersøge tilfredsheden med Fase 2 Netværkets arbejde. Det er primært pædagoger eller lærere, der sammen med forældrene udfærdiger en henvendelse til Fase 2 Netværk, hvorfor det på nuværende tidspunkt også er disse grupper, som er mest interessante at spørge i forhold til Fase 2 Netværkets arbejde. Det er derfor interessant at undersøge følgende: 1. Hvordan er lærer og pædagogers oplevelse og erfaring med Fase 2 Netværkets arbejde? 2. Hvordan er forældrenes oplevelse og erfaring med Fase 2 Netværkets arbejde? 3. Er der sket et fald i indstillinger til fase 3, samt hvor mange opfølgningsmøder har Fase 2 Netværk på de enkelte henvendelser?

4 Lærer og pædagogers oplevelse og erfaring med Fase 2 Netværk

5 Langt de fleste lærere/pædagoger mener, at Fase 2 Netværket er relevant i forhold til en tidlig forebyggende indsats. 78 % af lærerne/pædagogerne vurderer, at Fase 2 Netværk i meget høj grad eller i høj grad er relevant i forhold til en tidlig forebyggende indsats. 5 % af lærerne/pædagogerne deler dog ikke denne holdning. De mener, at Fase 2 Netværket kun i ringe grad var relevant i forhold til den tidlige forebyggende indsats. Lidt under halvdelen af lærerne/pædagogerne (46 %) mener, at der var overensstemmelse mellem oplevelsen på det første konsultative møde og forventningerne til mødet. 42 % svarer i middel grad, mens 12 % mener, at der kun i ringe grad var overensstemmelse mellem oplevelsen på det første konsultative møde og forventningerne inden mødet. Langt hovedparten af de respondenter som har svaret I ringe grad er fra skolerne. Udfordringen ved dette spørgsmål er, at man ikke kender lærernes/pædagogernes forventninger til mødet. I hvilken grad var der overensstemmelse mellem din oplevelse på det første konsultative møde og dine forventninger inden mødet?

6 Der er blandt lærere/pædagoger stor tilfredshed med varigheden, forløbet og opsamlingen ved det første konsultative møde. 90 % af lærerne/pædagogerne er tilfredse med mødets varighed, hvor kun 1 % er utilfredse hermed. 73 % af lærerne/pædagogerne er tilfredse med mødets forløb og opsamlingen på mødet ved mødets afslutning. Andelen af lærere/pædagoger, der er utilfredse, er ikke ret stor. 8 % er utilfredse med mødets forløb, mens 7 % er utilfredse med opsamlingen.

7 83 % mener, at antallet af mødedeltagere fra Fase 2 Netværk var passende til det første konsultative møde, 3 % mener, at Fase 2 Netværk var repræsenteret med for få deltagere, mens 14 % mente, der var fra mange fra Fase 2 Netværk. Opdeler man svarene efter, om respondenterne er ansat på en skole, i en børnehave eller SFO er fordelingen nogenlunde den samme som nedenfor. Det var interessant at undersøge, om det hovedsageligt var respondenter fra børnehaver eller skoler, som ikke var tilfredse med antallet af mødedeltagere, hvilket ikke er tilfældet. Foruden den store tilfredshed med antallet af mødedeltagere fra Fase 2 Netværk er der også i overvejende grad tilfredshed med de fagkompetencer, som Fase 2 Netværket bidrager med til møderne. 73 % af lærerne/pædagogerne vurderer, at mødedeltagerne fra Fase 2 Netværk var de rette i forhold til den givne problemstilling. 27 % deler dog ikke denne holdning og svarer, at deltagerne ikke var de rette. 8 % manglede faglige kompetencer, 15 % mener, at der sad faglige kompetencer fra Fase 2 Netværket, som ikke var nødvendige til mødet, mens 4 % mener, at sammensætningen af Fase 2 Netværket var forkert. Spørgeskemaundersøgelsen giver desværre ikke svar på, hvilke faglige kompetencer de 34 lærer/pædagoger ikke mener, der var nødvendige til det første konsultative møde. Det kunne have været en interessant oplysning i forhold til at undersøge, om det i høj grad er de samme faglige kompetencer, som de 34 fagpersoner mener er overflødige. De lærere/pædagoger som har angivet, at de manglede faglige kompetencer er blevet spurgt til, hvilke kompetencer de manglede. 16 respondenter svarede herpå. 6 respondenter angav, at de manglede en psykolog. Vurderer du antallet af mødedeltagere fra Fase 2 Netværk som passende ved det første konsultative møde? Vurderer du mødedeltagerne fra Fase 2 Netværk som de rette deltagere i forhold til den givne problemstilling? Det er igen det første konsultative møde der spørges ind til.

8 Langt størstedelen af lærerne/pædagogerne (95 %) mener, at samtlige mødedeltagere på det første konsultative møde havde mulighed for at komme til orde. Ingen mener, at der var dårlige muligheder for, at samtlige mødedeltagere kom til orde. 3 ud af 4 lærere/pædagoger mener, at der på det første konsultative møde var en klar og tydelig afklaring af fremtidige aftaler. 7 % af lærerne/pædagogerne var dog ikke enig heri og mener ikke, at der var en klar og tydelig afklaring af fremtidige planer, mens 16% hverken er enig eller uenig. Det er vigtigt, at der på det første konsultative møde er en klar og tydelig afklaring på fremtidig aftaler, og at alle mødedeltagere har denne opfattelse. Men da 23% kun delvist eller slet ikke har denne opfattelse anbefales det, at have fokus herpå i det fremadrettede arbejde. Det er en mulighed, at to eller flere af de 17 lærere/pædagoger, som ikke mente, at der var en klar og tydelig afklaring af fremtidige aftaler, kan have deltaget i det samme møde med Fase 2 netværk. Det behøver derfor ikke være i forhold til 17 forskellige møder, der har manglet en klar og tydelig afklaring af aftaler.

9 63 % af lærerne/pædagogerne vurderer, at det første opfølgningsmøde var relevant i forhold til de givne udfordringer. 7 % af lærerne/pædagogerne synes, at det første opfølgningsmøde kun i ringe grad var relevant i forhold til de givne udfordringer, hele 28% har svaret i middel grad, mens 3 % ikke har deltaget i et opfølgningsmøde. 65 % af lærerne/pædagogerne vurderer, at de føler sig hjulpet af Fase 2 Netværket i forhold til de givne udfordringer. 11 % mener desværre ikke, at de føler sig godt hjulpet af Fase 2 Netværket, mens 24% svarer Hverken godt eller dårligt til den hjælp de har fået af Fase 2 netværk til de givne udfordringer. Da formålet med Fase 2 Netværk er, at hjælpe kommunens skoler og institutioner er det en udfordring, at kun 65% svarer Godt og Overvejende godt til spørgsmålet om, hvor godt de føler sig hjulpet af Fase 2 Netværk i forhold til de givne udfordringer. I slutningen af undersøgelsen er der spurgt ind til, om lærerne/pædagogerne har ændringsforslag til Fase 2 Netværkets arbejde. Det anbefales, at arbejde med disse besvarelser, da det kan have en positiv indvirkning på resultatet af dette spørgsmål. Besvarelserne vil blive præsenteret på en af de efterfølgende sider. Opdeles spørgsmålet på skole, SFO og børnehave er det 16 % af de 131 personer fra skolerne, som ikke føler sig hjulpet, 11% af de 9 respondenter fra SFO, mens det for de 85 respondenter fra børnehaver er 4 %. Tallene viser, at en lidt højere procentdel på skolerne ikke føler, de har fået den optimale hjælp fra Fase 2 Netværk.

10 78 % mener, at fagpersonerne i Fase 2 Netværk havde en god eller overvejende god evne til at afdække de forskellige perspektiver i de givne udfordringer. Kun 3 % mener ikke, at fagpersonernes evne til at afdække de forskellige perspektiver i udfordringerne var god. 77 % vurderer samlet set, at Fase 2 Netværk er relevant. 3 % mener samlet set, at Fase 2 Netværket kun i mindre grad eller slet ikke er relevant. De lærere/pædagoger, som har svaret i meget høj grad, i høj grad eller middel grad, er blevet spurgt til, hvorfor de mener, at Fase 2 Netværk er relevant, mens de personer, som har svaret i ringe grad eller slet ikke har fået spørgsmålet Hvorfor mener du ikke, at Fase 2 Netværk er relevant? Blandt de lærere/pædagoger, som har fået spørgsmålet Hvorfor mener du, at Fase 2 Netværk er relevant? er der en stor del der mener, at det for dem er en fordel at kunne tilkalde et netværk af fagpersoner med andre fagligheder end dem de selv besidder på skolerne og institutionerne. 7 personer har svaret på spørgsmålet om, hvorfor de ikke mener, at Fase 2 Netværk er relevant. Her fremhæver nogle, at tidsforbruget til papirarbejde til Fase 2 netværk er stort. Alle åbne besvarelser er videregivet til Børn og Familie med henblik på læring og forbedringer af praksis. De åbne besvarelser er videregivet i anonymiseret form.

11 64 % vurderer, at de har haft et godt udbytte af møderne med Fase 2 Netværk i forhold til den daglige praksis. 9 % deler desværre ikke denne holdning og mener, at udbyttet har været dårligt eller overvejende dårligt, mens 28% svarer Hverken godt eller dårligt. Godt en tredjedel svarer, at udbyttet af møderne med Fase 2 Netværk er middel eller dårligere, hvormed der er et forbedringspotentiale på dette område. Det er derfor vigtigt for Børn og Familie, at have fokus herpå i det fremadrettede arbejde. Igen anbefales det at arbejde med de åbne besvarelser fra undersøgelsen, da det er Viden & Strategis overbevisning, at det vil påvirke tilfredsheden i en positive retning i forhold til dette spørgsmål. De lærere/pædagoger, som mener, at udbyttet af møderne har været overvejende dårligt eller dårligt har fået et spørgsmål om, hvad de har manglet. 13 respondenter har uddybet, hvad de mangler, og har flere forskellige holdninger hertil. Et af de forhold som bliver nævnt flere gange er et ønske om, at Fase 2 Netværket ser og observerer barnet.

12 I forhold til spørgsmålet om, i hvilken grad Fase 2 Netværk har været med til at udvikle den daglige praksis har over halvdelen af respondenterne (55 %) svaret midterkategorien i middel grad. Opdeles respondenterne på deres tilhørsforhold til skole, SFO eller børnehave, er der 52 % af de 131 respondenter fra skolerne som har svaret i middel grad, 22% af de 9 respondenter fra SFO, mens 64 % af de 85 respondenter fra børnehaverne har angivet i middel grad. 27 % af samtlige respondenter svarer, at Fase 2 Netværk i meget høj grad eller i høj grad har været med til at udvikle den daglige praksis. 18 % mener derimod, at Fase 2 Netværket kun i ringe grad eller slet ikke har været med til at udvikle den daglige praksis. Den overordnede tilfredshed med Fase 2 Netværket er overvejende god. 70 % angiver, at de er tilfredse eller overvejende tilfredse med Fase 2 Netværkets arbejde, mens 8 % er overvejende utilfredse og 22 % erklærer sig neutrale. De ansatte på skoler, børnehaver og SFO er blevet spurgt til, om de har forslag til ændringer til Fase 2 Netværkets arbejde. Mange har svaret herpå og har forskelligartede ændringsforslag. Der er dog ændringsforslag, som går igen. Der er flere af respondenterne, som mener, det er problematisk, at Fase 2 Netværket aldrig har mødt det enkelte barn. Andre fremhæver vigtigheden af, at det er de rette kompetencer, og det rette antal personer, som Fase 2 Netværket bidrager med, så der kommer nye løsninger på bordet, da flere ting allerede er afprøvet inden henvendelsen til Fase 2 Netværket sker. Ventetiden og sagsgangenes varighed bliver også fremhævet af flere som for lang, mens nogle mangler en tovholderfunktion på sagen. Det er også disse forhold, som flere fremhæver, ved spørgsmålet om, hvad de har af ønsker til det fremtidige samarbejde med Fase 2 Netværk.

13 Forældrenes oplevelse og mening om Fase 2 Netværk

14 Langt hovedparten af respondenterne i undersøgelsen er forældre til barnet. Kun en respondent har en anden relation, men har ikke angivet hvilken. Da der kun er en respondent som har anden relation til barnet, vil respondenterne blive omtalt som forældre fremadrettet. Lidt over halvdelen (54 %) af forældrene blev inddraget, inden der blev foretaget henvendelse til Fase 2 Netværket, mens 35 % af forældrene svarer, at det var dem selv, som tog initiativ til henvendelsen. En forælder har svaret, at vedkommende først blev inddraget efter, at der var rettet henvendelse til Fase 2 Netværk. Hvilken relation har du til barnet? Hvornår blev du/i inddraget i forhold til henvendelsen til Fase 2 Netværk?

15 Lidt over halvdelen af forældrene svarer, at de i meget høj grad eller høj grad har bidraget til indholdet af kontaktbrevet til Fase 2 Netværk, mens 16 % (6 borgere) siger, at de ikke har bidraget til indholdet af kontaktbrevet af Fase 2 Netværket. Derudover har halvdelen haft mulighed for at komme med ændringer eller tilføjelser til det beskrevne i kontaktbrevet, mens 38% kun i ringe grad eller slet ikke har haft mulighed herfor. Det er en meget stor procentdel som mener, at de ikke har haft mulighed for at komme med tilføjelser og ændringer til kontaktbrevet. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom herpå i det fremadrettede arbejde. Det kunne være interessant at undersøge, om der er en sammenhæng mellem de to nedenstående variable, og hvornår man som forælder blev inddraget i forhold til henvendelsen til Fase 2 Netværket. Man kunne forstille sig, at forældre, som blev inddraget tidligt i processen, i højere grad havde mulighed for at bidrage til kontaktbrevet eller komme med ændringer eller tilføjelser hertil. Men da 33 ud af 37 respondenter blev inddraget tidligt i forløbet, er det ikke muligt at lave denne kortlægning. I hvilken grad har du/i haft mulighed for at komme med tilføjelser eller ændringer til det beskrevne i kontaktbrevet fra institutionen/skolen til Fase 2 Netværk?

16 Langt hovedparten af forældrene har tidligere haft et samarbejde med institutionen/skolen, i forhold til de aktuelle udfordringer. Kun 3 forældre har svaret, at de kun i ringe grad eller slet ikke på et tidligere tidspunkt har haft et samarbejde med institutionen/skolen i forhold til de aktuelle udfordringer. I hvilken grad har du/i tidligere haft et samarbejde med institutionen/skolen i forhold til de aktuelle udfordringer? Her tænker vi før Fase 2 Netværk kom på tale.

17 35 % af forældrene synes ikke, det var tydeligt, hvad de som forældre kunne forvente af det første møde med Fase 2 Netværk. Det giver derfor en indikation af, at flere forældre mangler information om Fase 2 Netværket og dets formål. 25 % mente i meget høj grad eller i høj grad, at de vidste, hvad de kunne forvente inden det første møde med fase 2 netværket. Hele 35 % ligger i midterkategorien i middel grad. Alle forældre har i større eller mindre grad fået indfriet deres forventninger til det første konsultative møde. 60 % svarer, at de i meget høj eller høj grad har fået indfriet de forventninger, de havde til det første konsultative møde. Vi ved desværre ikke, hvilke forventningerne forældrene havde til mødet, og kender derfor ikke baggrunden for deres besvarelse.

18 Langt de fleste forældre er tilfredse med deres muligheder for at blive hørt på mødet med Fase 2 Netværk. 90 % af forældrene har svaret, at de er tilfredse eller overvejende tilfredse hermed. 3 forældre synes ikke, at deres muligheder for at blive hørt var gode, og er utilfredse hermed. Alle forældre oplevede, at der blev snakket i et let forståeligt sprog til det første konsultative møde, mens hovedparten af forældrene ligeledes oplevede stemningen på mødet som positiv. 1 Forælder var overvejende uenig i, at der var en positiv stemning på mødet, mens ingen forældre direkte var uenige heri.

19 Alle forældre vurderer, at mødet i en eller anden grad var relevant i forhold til de aktuelle udfordringer. 86 % af forældrene har svaret i meget høj grad eller i høj grad, mens 14 % i middel grad følte, at det første konsultative møde var relevant. 3 ud af 4 forældre vurderer, at antallet af mødedeltagere fra Fase 2 Netværk var passende, 16 % mener, at der var for få personer fra Fase 2 Netværk, mens 5 % mener, at Fase 2 Netværket deltog med for mange. 1 forælder, synes at der var for få deltagere fra skolen. Det generelle billede er derfor, at Fase 2 Netværket bidrager med et passende antal deltagere til det første konsultative møde. Vurderer du/i antallet af mødedeltagere på det første konsultative møde som passende? Du kan angive mere end et svar.

20 40 % af forældrene har oplevet, at der i meget høj grad eller i høj grad er sket ændringer i barnets adfærd og trivsel siden opstartsmødet med Fase 2 Netværk, mens 35 % af forældrene oplever, at der i middel grad er sket ændringer. 5 % har kun oplevet ændringer i ringe grad, og 11 % af forældrene har slet ikke oplevet ændringer. Det er vigtigt at nævne, at selvom en stor andel af forældrene har oplevet ændringer i deres barns adfærd og trivsel siden opstartsmødet med Fase 2 Netværk, så kan det ud fra denne undersøgelse ikke konkluderes, hvorvidt ændringerne kan tilskrives Fase 2 Netværkets arbejde, eller om andre faktorer har haft betydning for udviklingen. Der er foretaget en opdeling af spørgsmålet i forhold til, om forældrene har børn i skole eller børnehave. 77 % af forældre med børn i børnehave har i meget høj grad, i høj grad eller i middel grad oplevet ændringer i barnets adfærd og trivsel siden opstartsmødet med Fase 2 Netværk, mens det for forældre med børn i skole er 75 %, der har svaret indenfor disse kategorier. Der er derfor ingen forskel på, om det er de mindre eller større børn, der er tale om. Blandt de 28 forældre, som har oplevet ændringer i barnets adfærd og trivsel, er det i 93 % af tilfældene positive ændringer, der er sket. Ingen forældre har oplevet negative ændringer hos barnet. Det er meget forskellige ændringer, der er sket i børnenes adfærd og trivsel, og svarene herom er derfor videregivet til Børn og Familie. Er de ændringer der er sket i barnets adfærd og trivsel positive?

21 84 % af forældrene vurderer, at det første opfølgningsmøde i meget høj grad eller i høj grad var relevant i forhold til de aktuelle udfordringer. Der er ingen af forældrene som mener, at det første opfølgningsmøde ikke var relevant i forhold til de givne udfordringer. Den generelle tilfredshed med Fase 2 Netværket er stor. 82 % af forældrene er alt i alt tilfredse eller overvejende tilfredse med Fase 2 Netværkets arbejde. 3 % (1 forælder) er generelt utilfreds, med det arbejde Fase 2 Netværk har leveret. Alle forældre er i et åbent spørgsmål blevet spurgt til, om de har forslag til ændringer vedrørende Fase 2 Netværkets arbejde. 14 forældre har givet forslag til forbedringer. Forslagene er meget forskellige, og afspejler de oplevelser, som forældrene har haft.

22 Udviklingen i indstillinger til Fase 3

23 Udviklingen i antallet af indstillinger til fase 3 Et af formålene med Fase 2 Netværkets arbejde er at understøtte inklusionskapaciteten i almenområdets tilbud, så alle børn og unge så vidt muligt rummes i disse tilbud. Det vil sige øge inklusionskapaciteten og mindske antallet af indstillinger til fase 3. Nedenstående figur viser antallet af henvendelser til Fase 2 Netværk samt antallet af indstillinger til fase 3, og giver dermed et billede af, om der allerede nu kan identificeres et fald i indstillingerne til fase 3. Den konsultative bistand fra Fase 2 Netværk startede i foråret 2013, og et eventuelt fald i indstillinger til fase 3 vil først kunne identificeres efter, at Fase 2 Netværk har kørt i en periode. Det er forskelligt hvor mange opfølgningsmøder, der afholdes pr. henvendelse til Fase 2 Netværk, og det er samtidig meget forskelligt, hvor lang tid der går mellem møderne der kan gå fra 3 uger til 4 måneder. Det er derfor svært præcist at sige, hvornår et eventuelt fald i indstillingerne til fase 3 kan ses. Antallet af indstillinger til fase 3 er meget svingende, men det overordnede billede er, at der endnu ikke kan identificeres et fald siden etableringen af Fase 2 Netværk. Det vurderes, at der vil gå længere tid, inden et eventuelt fald i indstillinger til fase 3 kan identificeres, hvilket bygger på, at flere af henvendelserne fra Fase 2 Netværk strækker sig over et længere forløb, og at Fase 2 Netværket kun har fungeret i lidt over et år. Viden & Strategi anbefaler derfor, at Børn og Familie følger udviklingen i indstillingerne til fase 3 tæt, og laver en opgørelse herover i sommeren 2015, for endelig at afklare, om antallet af indstillinger til fase 3 er faldet Indstillinger til fase Henvendelser til fase 2 netværk

24 Fremtidig registrering Børn og Familie registrerer på nuværende tidspunkt ikke antallet af opfølgningsmøder i forbindelse med den enkelte henvendelse til Fase 2 Netværk. Et par af de mere erfarne konsulenter hos Fase 2 Netværk mener dog, at der i gennemsnit er 3 opfølgningsmøder pr. sag. Børn og Familie registrerer udelukkende det første konsultative møde i Word/Excel, men har et ønske om at kunne udtrække oplysninger om det gennemsnitlige antal opfølgningsmøder, udviklingen i fagkonsulenternes deltagelse i opfølgningsmøderne samt hvilke institutioner/ skoler børnene går på. Da Ringkøbing-Skjern Kommune, herunder Børn og Familie, er ramt af besparelser, har Viden & Strategi undersøgt mulighederne for et registreringsværktøj, som ikke kræver udgifter til nye programmer. Det foreslås derfor, at Børn og Familie undersøger mulighederne for, om funktionerne i edoc kan afdække behovet. edoc er kommunens nye journaliseringssystem, som medarbejderne får adgang til medio januar Viden & Strategi anbefaler, at Børn og Familie, efter etablering af edoc, undersøger mulighederne for at trække statistik på sagerne i systemet. Det skal undersøges, om systemet kan trække statistik på antallet af henvendelser opdelt på skole, børnehaver og dagpleje, antal opfølgningsmøder osv. Der kan være udfordringer i direkte at kunne trække statistik over udviklingen af fagkonsulenternes deltagelse i møderne, men mulighederne herfor skal afdækkes. I forhold til opbygningen i edoc foreslås det, at der oprettes et stamkort i edoc under navnet Fase 2 Netværk med undersager for hhv. skoler, børnehaver og dagplejen. Herunder skal der oprettes en sag for hvert barn med en fast struktur af overskrifter. Dvs. en overskrift for det første konsultative møde, samt for et givent antal opfølgningsmøder. At oprette en sag for hvert barn vil dog kræve, at der på det første opfølgningsmøde udpeges en tovholder, som har ansvaret for, at referater og lignende bliver lagt på sagen. At registrere sagerne i edoc, vil i nogle situationer også lette arbejdet for de administrative medarbejdere. Dels vil det blive nemmere at indsamle referater, som skal videregives, hvis der oprettes en sag i Fase 3, og dels vil det blive nemmere og hurtigere at finde konkrete kontaktbreve og dokumenter.

25 Konklusion og anbefalinger Den overordnede tilfredshed med Fase 2 Netværket blandt lærere og pædagoger er generelt god, og hovedparten vurderer Fase 2 Netværket som relevant, også i forhold til en tidlig forebyggende indsats. På trods af den overordnede tilfredshed er der stadig forhold omkring Fase 2 Netværket, som Viden & Strategi anbefaler at udvikle. De vigtigste områder er fremhævet her: Det er vigtigt, at holdet bag Fase 2 Netværk arbejder på, at flere lærere/pædagoger får et godt udbytte af møderne med Fase 2 Netværk i forhold til den daglige praksis. Det er en udfordring, at kun 65% af lærerne/pædagogerne føler sig godt hjulpet af Fase 2 Netværk i forhold til de givne udfordringer. Det er derfor vigtigt, at Børn og Familie-afdelingen arbejder på at forbedre dette. Flere af lærerne/pædagogerne mener ikke, at mødedeltagerne fra Fase 2 Netværk var de rette i forhold til den givne udfordring. Flere mente, at der sad fagkompetencer som ikke var nødvendige. Det anbefales derfor, at der sker en løbende vurdering af, om sammensætningen og antallet af deltagere er det optimale i forhold til den givne situation. Derudover skal der arbejdes på, at skabe en øget overensstemmelse mellem forventningerne til det første konsultative møde og oplevelsen på selve mødet. Lærerne/pædagogerne har i de åbne besvarelser selv givet der bud på, hvad der kan være med til at forbedre Fase 2 Netværket i fremtiden.

26 Konklusion og anbefalinger Hos forældrene er den generelle tilfredshed med Fase 2 Netværk ligeledes stor. Forældrene mener, at det første opfølgningsmøde var relevant i forhold til de aktuelle udfordringer og, at de som forældre havde gode muligheder for at blive hørt på det første konsultative møde. Langt hovedparten af forældrene tog enten selv initiativ til henvendelsen til Fase 2 Netværk, eller blev inddraget inden henvendelsen blev foretaget, hvilket er positivt. Men som i undersøgelsen blandt lærerne/pædagogerne er der også her et par udviklingspunkter for Fase 2 Netværket: Som hos lærerne/pædagogerne anbefales det, at Børn og Familie arbejder med at skabe en øget overensstemmelse mellem forventningerne til det første konsultative møde og oplevelsen på selve mødet. At problemstillingen går igen hos begge grupper tyder på, at der mangler information om Fase 2 Netværket og dets formål. En stor procentdel af forældrene har kun i ringe grad eller slet ikke haft mulighed for at komme med tilføjelser eller ændringer til kontaktbrevet. Det er selvfølgelig vigtigt, at mulighederne herfor er ens for samtlige forældre, hvormed der skal være øget opmærksomhed herpå. Udviklingen i indstillinger til fase 3 Et af formålene med Fase 2 Netværkets arbejde er at øge inklusionskapaciteten og dermed mindske antallet af indstillinger til fase 3. Antallet af indstillinger til fase 3 er meget svingende, men der kan endnu ikke identificeres et fald i indstillingerne. Viden & Strategi anbefaler derfor, at Børn og Familie følger udviklingen i indstillinger til fase 3 tæt, og laver en opgørelse herover i sommeren 2015, for endeligt at afklare, om antallet af indstillinger til fase 3 er faldet.

27 Metodeafsnit Kendskabet til forældrenes oplevelser og erfaring med Fase 2 Netværkets arbejde er opnået gennem en spørgeskemaundersøgelse. Spørgeskemaundersøgelsen er foretaget blandt de forældre der, fra marts 2014 til og med juni 2014, har haft det første opfølgningsmøde med Fase 2 Netværket. At det netop er denne målgruppe bygger på, at forældrene har været igennem et forløb, fra det første konsultative møde og frem til det første opfølgningsmøde, og derfor har tilstrækkelig viden om Fase 2 Netværk til at deltage i evalueringen. På det første opfølgningsmøde er forældrene blevet spurgt, om de vil deltage i undersøgelsen, og forældrenes kontaktoplysninger er indhentet og videregivet til Viden & Strategi. Hovedparten af forældrene har modtaget spørgeskemaet pr. mail, mens enkelte forældre ønskede at besvare spørgeskemaet via et telefoninterview med medarbejdere fra Viden & Strategi. I perioden fra marts til ultimo juni har Børn og Familie indleveret kontaktoplysninger på 64 forældre til Viden & Strategi. 2 af forældrene ønskede ikke at deltage i undersøgelsen. Af de resterende 62 respondenter har 2 forældre ikke modtaget spørgeskemaet grundet fejl i adresse. 37 forældre har svaret på undersøgelsen, hvilket giver en svarprocent på 60 %. Der er udarbejdet en bortfaldsanalyse for at kortlægge, hvorvidt nogle grupper er over- eller underrepræsenteret i undersøgelsen. Det har ikke været muligt at foretage en detaljeret bortfaldsanalyse, da oplysninger om respondenterne er sparsomme. Det har derfor kun været muligt at vurdere bortfaldet op imod, hvorvidt børnene er tilknyttet, skole, børnehave eller dagpleje. Bortfaldsanalysen ses i den efterfølgende tabel.

28 Tabellen viser, hvordan respondenterne i dels stikprøve og undersøgelse er fordelt på institutioner og skoler. Derudover viser tabellen, hvordan respondenterne i stikprøven procentvis fordeler sig på skole eller institution i forhold til undersøgelsen. Disse andelsberegninger udgør bortfaldsanalysen. Bortfaldsanalysen kortlægger dermed, om der er skævheder i fordelingen af respondenter i forhold til, om deres børn går i skole eller børnehave. Det vil sige, hvorvidt en af kategorierne er hhv. over- eller underrepræsenteret i undersøgelsen. Forskellene er minimale, da der kun skulle være en enkel mere af deltagerne i undersøgelsen, som var fra skoleområdet for at få samme procentfordeling mellem de to grupper, som i stikprøven. I forhold til tolkning af undersøgelsens resultater er det vigtigt at have for øje, at det ikke har været muligt at lave en omfattende bortfaldsanalyse på grund af manglende data. Antal i samlet stikprøve Andel i samlet stikprøve Antal besvarelser i undersøgelsen Andelen af besvarelserne i undersøgelsen Skoler 42 68% 24 65% Børnehaver 20 32% 13 35% I alt 62 37

29 Lærernes og pædagogernes oplevelse og erfaring med Fase 2 Netværkets arbejde er ligeledes opnået gennem en spørgeskemaundersøgelse. Spørgeskemaundersøgelsen er udsendt pr. mail til de lærere, pædagoger og ledere, som har deltaget i et eller flere møder med Fase 2 Netværk. Der er tre institutioner/skoler, som ikke har ønsket at deltage i evalueringen af Fase 2 Netværk. Der er forsøgt at indhente oplysninger om, hvor mange medarbejdere/ledere på de tre institutioner/skoler, som har deltaget i et Fase 2 Netværksmøde. En institution/skole har meldt tilbage, at fire personer har deltaget i et Fase 2 Netværksmøde derfra. De resterende to institutioner/skoler har efter flere henvendelser ikke vendt tilbage. Den ene af institutionerne/skolerne har haft 4 møder med Fase 2 Netværk, mens den anden har haft 8 møder. Antager man, at det er den samme leder, som har deltaget i møderne, men forskellige lærer/pædagoger, er det 14 personer som er en del af populationen. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at Viden & Strategi ikke har forudsætninger for at vide, om den samme lærer/pædagog har deltaget i flere af møderne, og at antallet dermed skulle være lavere, men omvendt har Viden & Strategi heller ikke forudsætningerne for at vide, om mere end én lærer/pædagog har deltaget i samme møde. Spøgeskemaet er sendt til 418 lærer, pædagoger og ledere, mens 18 personer ikke deltager i undersøgelsen. Den endelige population er derfor 436 personer. 236 har besvaret undersøgelsen, hvormed svarprocenten er 54%.

30 Der er også her foretaget bortfaldsanalyse for at undersøge, hvorvidt undersøgelsen er repræsentativ. Det er muligt at vurdere bortfaldet i forhold til, om respondenterne er ansat på en skole, SFO eller børnehave og i forhold til respondenternes stilling/uddannelse. Det har desværre ikke været muligt at opnå baggrundsoplysninger for samtlige respondenter. Bortfaldsanalysen viser en lille underrepræsentation af respondenter fra skolerne i undersøgelsen, mens respondenter fra børnehaver er overrepræsenteret. Dette billede afspejler sig ligeledes i tabellen med respondenternes stilling/uddannelse. Pædagoger/pædagogmedhjælpere er lidt overrepræsenteret i undersøgelsen, mens lærerne er underrepræsenteret. Da der er tale om en populationsundersøgelse er data ikke vægtet i forhold til forskellene mellem population og undersøgelse. I forhold til tolkning af undersøgelsens resultater er det vigtigt at tage forbehold for den forholdsvis lave svarprocent, da lidt under halvdelen af respondenterne ikke deltager i undersøgelsen, og samtidig have bortfaldsanalysen for øje. Antal i population Andel i population Antal besvarelser i undersøgelsen Andelen af besvarelserne i undersøgelsen Skoler % % Børnehaver % 87 37% SFO 25 6% 9 4% I alt 422 Antal i population 236 Andel i population Antal besvarelser i undersøgelsen Andelen af besvarelserne i undersøgelsen Lærer % % Pædagog/Pædagogm edhjælper % 73 34% Leder 64 16& 43 19% I alt

31 Der er i begge undersøgelser foretaget en afgrænsning i forhold til dagplejen. Det betyder, at de dagplejere og forældre til børn i dagplejen, som har deltaget i et møde med Fase 2 Netværk ikke indgår i undersøgelsen. Baggrunden herfor er dels, at antallet af henvendelser fra dagplejen til Fase 2 Netværk har været meget lav og dels, at administrationen bag Fase 2 Netværk ikke har det samme overblik over henvendelser fra dagplejen som ved børnehaver og skoler. Vurderingen var derfor, at ressourceforbruget til at indhente oplysninger blev for stort i forhold til udbyttet, grundet det lille antal møder mellem dagplejen og Fase 2 Netværk. Efter omorganiseringen som betyder, at dagplejerne nu hører under børnehaverne, vurderer Børn og Familie-afdelingen, at antallet af henvendelser fra dagplejen er steget, og at registreringen af disse henvendelser fremadrettet bliver lettere. I begge spørgeskemaundersøgelser er der åbne spørgsmål. Svarene herfra er videregivet til Børn og Familie i RingkøbingSkjern Kommune. Besvarelserne er videregivet i anonymiseret form.

Spørgeskemaet er udsendt til 46 dagplejepædagoger samt dagtilbud- og afdelingsledere, hvoraf 34 har svaret (samt 1 delvis besvaret).

Spørgeskemaet er udsendt til 46 dagplejepædagoger samt dagtilbud- og afdelingsledere, hvoraf 34 har svaret (samt 1 delvis besvaret). 1 Indledning På baggrund af øget fokus på målbarhed vedrørende ydelser generelt i Varde Kommune har PPR formuleret spørgsmål i forhold til fysio-/ergoterapeut og tale-/hørekonsulenternes indsats på småbørnsområdet

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO

SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Skoleresultater Side 07 Afsnit 04 SFO-resultater

Læs mere

Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen

Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen 1. Aktviteter... 3 1.1 Overordnet aktivitet... 3 1.2 Familierådgivningsforløb... 3 1.3 Konsultationer/faglig sparring... 6 2. Tilfredshed... 7 2.1 Tilfredshed

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn. Viden & Strategi Efteråret 2015

Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn. Viden & Strategi Efteråret 2015 Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn Viden & Strategi Efteråret 2015 Om Tilskud til pasning af egne børn Byrådet besluttede den 16. december 2014 at give tilskud til pasning af

Læs mere

Borgerpanelsundersøgelse Evaluering af kommunens app Naturens Rige

Borgerpanelsundersøgelse Evaluering af kommunens app Naturens Rige BBBBBBBBhghghgfhghgfhghg Borgerpanelsundersøgelse Evaluering af kommunens app Naturens Rige Viden & Strategi Juni 2016 Om undersøgelsen Ringkøbing-Skjern Kommune lancerede i 2015 app en Naturens Rige.

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016 Behandlingsskolerne

FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016 Behandlingsskolerne FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 16 Behandlingsskolerne I løbet af marts 16 gennemførte vi på Behandlingsskolerne en forældretilfredshedsundersøgelse. Formålet var at få belyst forældrenes tilfredshed

Læs mere

Egenevaluering - slutrapport, Glade Børn 26. februar 2015 SLUTEVALUERINGSRAPPORT FOR EGENEVALUERING PROJEKT GLADE BØRN.

Egenevaluering - slutrapport, Glade Børn 26. februar 2015 SLUTEVALUERINGSRAPPORT FOR EGENEVALUERING PROJEKT GLADE BØRN. SLUTEVALUERINGSRAPPORT FOR EGENEVALUERING PROJEKT GLADE BØRN Kolding Kommune 1 Indhold Indledning... 3 Opstart af projektet... 3 Brug af ICDP i dagligdagen... 3 Samarbejde... 5 Møder i projektgruppen...

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af:

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af: Side 1 Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune, september 2015. Udarbejdet af: Nikolaj Monberg Jensen, Økonomi- og udviklingskonsulent Thea Hviid Lavrsen, AC-medarbejder

Læs mere

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Undersøgelsens resultater. 4 3. Vurdering af den telefoniske kommunikation..5 4. Vurdering

Læs mere

Forældretilfredshed og Indhold

Forældretilfredshed og Indhold Forældretilfredshed og Indhold Sammenfatning de vigtigste resultater 2 Baggrund 3 Svarprocenter og svarfordeling 4 Tilfredshed med skole, SFO og klub 5 Faglighed og læring i skolen 8 Trivsel og mobning

Læs mere

VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII

VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Dagtilbudsresultater Side 09 Afsnit

Læs mere

Evaluering af arrangementet Åbne Seniormøder 2018

Evaluering af arrangementet Åbne Seniormøder 2018 BBBBBBBBhghghgfhghgfhghg Evaluering af arrangementet Viden & Strategi 2018 1 Indledning og formål Ringkøbing-Skjern Kommune har for femte år i træk afholdt åbent seniormøde for alle borgere som er 65 år

Læs mere

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Efteråret 2014 Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Indholdsfortegnelse 1. Rapport Borgertilfredshedsundersøgelse Jobcenter Rebild... 3 1.1 - Kort om undersøgelsen... 3 1.2 - Formål...

Læs mere

Samlet opsummering: I følgende dokument fremgår gennemgang af PPRs evalueringer fra efteråret 2014.

Samlet opsummering: I følgende dokument fremgår gennemgang af PPRs evalueringer fra efteråret 2014. Dato 051114 Dok.nr. 148052-14 Sagsnr. 14-3899 Ref. siko Evaluering i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, efterår 2014 Samlet opsummering: I følgende dokument fremgår gennemgang af PPRs evalueringer fra

Læs mere

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB INDHOLD Afsnit 1 Introduktion Side 02 Afsnit 2 Sammenfatninger Side 04 Afsnit 3 Resultater dagtilbud Side 08 Afsnit 4

Læs mere

R A P P O R T. Hvordan arbejder du med dokumentation i din hverdag? Afrapportering blandt socialrådgivere i Kontanthjælp i Beskæftigelse

R A P P O R T. Hvordan arbejder du med dokumentation i din hverdag? Afrapportering blandt socialrådgivere i Kontanthjælp i Beskæftigelse R A P P O R T Hvordan arbejder du med dokumentation i din hverdag? Afrapportering blandt socialrådgivere i Kontanthjælp i Beskæftigelse // Marts 2017 Indholdsfortegnelse 1. Undersøgelsens formål og genstandsfelt...

Læs mere

1 Metodeappendiks. Spørgeskemaet omhandler ledernes erfaringer med forældresamarbejde og indeholder både faktuelle spørgsmål og holdningsspørgsmål.

1 Metodeappendiks. Spørgeskemaet omhandler ledernes erfaringer med forældresamarbejde og indeholder både faktuelle spørgsmål og holdningsspørgsmål. 1 Metodeappendiks Om undersøgelserne Der er foretaget to spørgeskemaundersøgelser blandt hhv. forældre til børn, som går i daginstitution og daginstitutionsledere. Danmarks Statistik har stået for udsendelse

Læs mere

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD

ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD ÅBENT HUS ANALYSE FORÅRET 2015 ANALYSENS INDHOLD I foråret 2015 besøgte CompanYoung tre af landets universiteters åbent hus-arrangementer. Formålet hermed var at give indblik i effekten af åbent hus og

Læs mere

Underretninger om børn, der mistrives

Underretninger om børn, der mistrives 13. februar 2018 Underretninger om børn, der mistrives Næsten ni ud af ti af de ansatte i dagtilbud føler sig klædt på til at opdage børn, der mistrives, og hele 93 procent svarer, at de ved, hvad de skal

Læs mere

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler

Skolevægring. Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Skolevægring Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse blandt skoleledere på danske folkeskoler og specialskoler Udarbejdet af Analyse & Tal for Institut for Menneskerettigheder juli 017 Indledning Udsendelse

Læs mere

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre.

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Indledning Denne evaluering giver viden om anvendeligheden og relevansen af bogen 'Snak om angst og depression... med børn

Læs mere

Jobtilfredshed, anerkendelse og indflydelse

Jobtilfredshed, anerkendelse og indflydelse 24. maj 2018 Jobtilfredshed, anerkendelse og indflydelse Mere end 5 ud af 6 FOA-medlemmer er glade for at gå på arbejde hver dag. Det viser en arbejdsmiljøundersøgelse, som FOA har foretaget. Undersøgelsen

Læs mere

BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER FEBRUAR 2014

BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER FEBRUAR 2014 BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER FEBRUAR 2014 BESKÆFTIGELSESINDSATSEN IFØLGE BORGERNE I FRIKOMMUNER SLOTSHOLM A/S KØBMAGERGADE 28 1150 KØBENHAVN K WWW.SLOTSHOLM.DK UDARBEJDET FOR KL

Læs mere

Sygefravær og sygenærvær

Sygefravær og sygenærvær 3. september 2018 Sygefravær og sygenærvær 80 procent af FOAs medlemmer er inden for det seneste år taget på arbejde, selvom de var syge. Den primære grund er hensynet til kollegerne. I forlængelse af

Læs mere

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport

Udfordringer og behov for viden. Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden Tabelrapport Udfordringer og behov for viden 2013 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med kildeangivelse er tilladt Publikationen

Læs mere

Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner

Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner 2016 Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner 2016

Læs mere

Evaluering af arrangementet 75-års fødselsdag

Evaluering af arrangementet 75-års fødselsdag BBBBBBBBhghghgfhghgfhghg Evaluering af arrangementet 75-års fødselsdag Viden & Strategi 2016 Indledning og formål Ringkøbing-Skjern Kommune har for tredje år i træk fejret fødselsdag for alle borgere over

Læs mere

Kvalitetsmåling af Halsnæs kommunes dagtilbud

Kvalitetsmåling af Halsnæs kommunes dagtilbud Kvalitetsmåling af Halsnæs kommunes dagtilbud Natur og Udvikling Udarbejdet af: Økonomisekretariatet og Dagtilbud Oktober 2011 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Undersøgelsens resultater.3 2. Sådan er undersøgelsen

Læs mere

Studievalgscentrenes samarbejde med de enkelte uddannelses institutioner 2006

Studievalgscentrenes samarbejde med de enkelte uddannelses institutioner 2006 Rapport vedr. Studievalgscentrenes samarbejde med de enkelte uddannelses institutioner 2006 1. Indledning I oktober og november blev de gymnasiale uddannelser, HF, HHX, HTX, STX, VUC og Studenterkurser

Læs mere

Evaluering Forårs SFO 2017

Evaluering Forårs SFO 2017 Evaluering Forårs SFO 2017 August 2017 I Faaborg-Midtfyn Kommune blev det i efteråret 2016 besluttet, at der skulle være en Forårs SFO fra 1. april 2017. Forårs SFOen blev derefter planlagt i samarbejde

Læs mere

Brugertilfredshed på aktivitetscentrene daghjem 2012. 1. Indledning... 2. 1.1 Kvalitet inden for givne rammer... 3

Brugertilfredshed på aktivitetscentrene daghjem 2012. 1. Indledning... 2. 1.1 Kvalitet inden for givne rammer... 3 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 1.1 Kvalitet inden for givne rammer... 3 1.2 Undersøgelsens fokusområder og opbygning... 3 2. Spørgeskemaundersøgelsen... 5 2.1 Hvad betyder tallene i tabellerne?...

Læs mere

Overvågning. 18. juni 2018

Overvågning. 18. juni 2018 18. juni 2018 Overvågning Hver syvende af FOAs medlemmer har oplevet at blive overvåget på deres arbejdsplads. Mange oplever overvågningen som krænkende samt uden fagligt formål, og den giver ikke de ansatte

Læs mere

Vold og trusler på arbejdspladsen

Vold og trusler på arbejdspladsen 27. november 2017 Vold og trusler på arbejdspladsen Omkring en tredjedel af FOAs medlemmer har inden for det seneste år været udsat for trusler om vold eller fysisk vold på deres arbejdsplads. Undersøgelsen

Læs mere

Evaluering af ART-træner uddannelsen Uddannelsesforløb for lærere og pædagoger på skoler

Evaluering af ART-træner uddannelsen Uddannelsesforløb for lærere og pædagoger på skoler Evaluering af ART-træner uddannelsen Uddannelsesforløb for lærere og pædagoger på skoler Indledning Følgende evaluering bygger på lærere og pædagogers besvarelser af et spørgeskema i marts/april 2018.

Læs mere

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse Notat Kontor/afdeling SEG Dato 3. juli 2018 Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse J nr. 2018-14137 /mra, hlm Resumé Videncenter for energibesparelser

Læs mere

Arbejdstempo, bemanding og stress

Arbejdstempo, bemanding og stress 19. august 2019 Arbejdstempo, bemanding og stress Seks ud af 10 (59 %) af FOAs medlemmer føler sig i meget høj, høj eller nogen grad stressede, og for størstedelen af disse (89 %) er arbejdet en vigtig

Læs mere

Tandplejens Brugerundersøgelse. Rapport over brugernes tilfredshed med Tandplejens service i 2008

Tandplejens Brugerundersøgelse. Rapport over brugernes tilfredshed med Tandplejens service i 2008 Tandplejens Brugerundersøgelse Rapport over brugernes tilfredshed med Tandplejens service i 2008 Byrådsservice Odder Kommune 2008 Indholdsfortegnelse 1. Formålet med brugerundersøgelsen... 2 2. Design

Læs mere

Løn og anerkendelse. 18. oktober 2016

Løn og anerkendelse. 18. oktober 2016 18. oktober 2016 Løn og anerkendelse Ni ud af ti af FOAs medlemmer føler i høj grad, at de yder en vigtig indsats overfor andre mennesker gennem deres arbejde. Ligeledes svarer så godt som alle FOAs medlemmer,

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Sammenfatning

Brugertilfredshedsundersøgelse Sammenfatning Brugertilfredshedsundersøgelse Sammenfatning En rapport baseret på resultaterne af spørgeskemaundersøgelse gennemført i april 2018. Dagtilbudsområdet. Indhold Indledning... 3 Metode... 3 Sammenfatning,

Læs mere

Stress og tabu. 5. november 2018

Stress og tabu. 5. november 2018 5. november 2018 Stress og tabu 4 ud af 10 af FOAs stressramte medlemmer, oplever det som skamfuldt at være ramt af stress. Det viser en undersøgelse, som FOA gennemførte i juni 2018 blandt 4.444 medlemmer.

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013 Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden 3. kvartal 2013 Magnus B. Ditlev Direkte tlf.: 20 14 30 97 MagnusBrabrand.Ditlev@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerserviceafdelingen Søvej 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp NOTAT 7. april 2014 Indledning I Frederikssund Kommune gennemføres tilsyn med leverandører af 83 ydelser af visitationen som myndighedsafdeling. Journal

Læs mere

Det er arbejdsgruppens vurdering at tværfaglige grupper væsentlig kan bidrage til at styrke den forebyggende og tidlige indsats over for målgruppen.

Det er arbejdsgruppens vurdering at tværfaglige grupper væsentlig kan bidrage til at styrke den forebyggende og tidlige indsats over for målgruppen. Forslag 11 Organisering af det tværfaglige samarbejde Beskrivelse Som led i formulering af delpolitikken for børn og unge med særlige behov, har en arbejdsgruppe på tværs af direktørområderne Børn og Unge

Læs mere

Visitationen, Afklaring og Forebyggelse. Borgernes oplevelse 2017

Visitationen, Afklaring og Forebyggelse. Borgernes oplevelse 2017 Visitationen, Afklaring og Forebyggelse Borgernes oplevelse 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND/FORMÅL/METODE..3 SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE 4 FOKUSGRUPPEINTERVIEW 17 OPSAMLING 19 Kolofon: Bent Sørensen, Kvalitets-

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed Daginstitutioner og dagplejen

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed Daginstitutioner og dagplejen Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Daginstitutionerne 6 7 Dagplejen 27 Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 5 45 2 1. Introduktion Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Personale. En rapport baseret på resultaterne af spørgeskemaundersøgelse gennemført i april Dagtilbudsområdet.

Brugertilfredshedsundersøgelse Personale. En rapport baseret på resultaterne af spørgeskemaundersøgelse gennemført i april Dagtilbudsområdet. Brugertilfredshedsundersøgelse Personale En rapport baseret på resultaterne af spørgeskemaundersøgelse gennemført i april 2018. Dagtilbudsområdet. Indhold Personaletilfredshed... 3 Tilfredshed, personale...

Læs mere

Normering og trivsel EN SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT PSYKOLOGER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET (2019) DANSK PSYKOLOG FORENING

Normering og trivsel EN SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT PSYKOLOGER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET (2019) DANSK PSYKOLOG FORENING Normering og trivsel EN SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT PSYKOLOGER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET (2019) DANSK PSYKOLOG FORENING Indhold Hovedkonklusioner... 2... 2 Baggrund og formål... 2 Undersøgelsens omfang og

Læs mere

Opholdsstedet Kollektivet. UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED BLANDT eksterne samarbejdsparter

Opholdsstedet Kollektivet. UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED BLANDT eksterne samarbejdsparter Opholdsstedet Kollektivet UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED BLANDT eksterne samarbejdsparter Oktober 2007 Indholdsfortegnelse 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 2 2. METODEVALG... 2 3. ANALYSE... 4 3.1 ANALYSE AF PÅRØRENDE/NETVÆRKSPERSONER

Læs mere

Rapport om brugerundersøgelsen af Gladsaxe Kommunes foreningsportal 2010

Rapport om brugerundersøgelsen af Gladsaxe Kommunes foreningsportal 2010 Rapport om brugerundersøgelsen af Gladsaxe Kommunes foreningsportal 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Sammenfatning 3 3. Baggrund og metode 5 3.1 Baggrund for undersøgelsen 5 3.2 Metode 5 4.

Læs mere

VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII

VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Dagtilbud Side 09 Afsnit 04 Skole Side

Læs mere

2 ud af 3 medlemmer har et fast antal timer næsten hver dag og 2 ud af 3 medlemmer har overvejende dagsarbejde.

2 ud af 3 medlemmer har et fast antal timer næsten hver dag og 2 ud af 3 medlemmer har overvejende dagsarbejde. FOA Kampagne og Analyse 25. oktober 2012 Det siger medlemmerne af FOA om mindre pauser i løbet af arbejdsdagen FOA har i perioden 28. august til 6. september 2012 gennemført en spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Fælles Indsats status maj 2019

Fælles Indsats status maj 2019 Fælles Indsats status maj 2019 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Fælles indsats indgår i kontraktmål for

Læs mere

Arbejdstid. 2. januar 2018

Arbejdstid. 2. januar 2018 2. januar 2018 Arbejdstid Knap halvdelen af FOAs medlemmer er deltidsansatte, og en større andel af kvinder er deltidsansatte sammenlignet med mænd. Det viser en undersøgelse, som FOA har foretaget blandt

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse. www.webstatus.dk DMI

Brugertilfredshedsundersøgelse. www.webstatus.dk DMI Brugertilfredshedsundersøgelse www.webstatus.dk DMI http://www.dmi.dk 13. september 2010 Om undersøgelsen Undersøgelsen er foretaget som en pop-up spørgeskemaundersøgelse på http://www.dmi.dk. Undersøgelsen

Læs mere

Brugerundersøgelse hos Hovedstadens Ordblindeskole

Brugerundersøgelse hos Hovedstadens Ordblindeskole Brugerundersøgelse hos Hovedstadens Ordblindeskole Brugerundersøgelse hos Hovedstadens Ordblindeskole 2015 Brugerundersøgelse hos Hovedstadens Ordblindeskole 2015 Danmarks Evalueringsinstitut Citat med

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse

Spørgeskemaundersøgelse Spørgeskemaundersøgelse Faxe Kommunes alkoholpolitik/- retningslinje og samtalen om alkohol Jeg er stolt over at arbejde i en kommune, der sætter så målrettet ind på implementeringen af alkoholpolitikken/retningslinjen.

Læs mere

Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i dagtilbud

Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i dagtilbud Emne Til Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i ÅFO Side 1 af 10 Undersøgelse af arbejdstilrettelæggelse i Formålet med undersøgelsen har været at belyse bemandingen i to udvalgte : Mårslet Dagtilbud

Læs mere

Trivselsmåling 2012 Gladsaxe Kommune

Trivselsmåling 2012 Gladsaxe Kommune Økonomiudvalget 19.06.2012 Punktnr. 165, bilag 1 Trivselsmåling 2012 Gladsaxe Kommune J. nr. 87.15.00P20 Sag: 2011/08405 010 Indhold Indhold... 2 Trivselsmåling 2012... 3 Resume:... 3 Metode... 4 Svarprocent...

Læs mere

NOTAT: Evaluering af socialrådgivere på skoler og daginstitutioner, maj 2013

NOTAT: Evaluering af socialrådgivere på skoler og daginstitutioner, maj 2013 Velfærd Familie og Børn Sagsnr. 197704 Brevid. 1680118 Ref. PIWI Dir. tlf. 46 31 59 62 piawi@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af socialrådgivere på skoler og daginstitutioner, maj 2013 29. maj 2013 Resume

Læs mere

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter tredje år

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter tredje år Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune - Evaluering af de kortsigtede mål efter tredje år Indhold 1.0 INDLEDNING... 3 1.1 FORMÅLET MED PROJEKT AKTIV FRITID... 3 1.2 MÅLGRUPPE... 3 1.3 FORMÅLET

Læs mere

Dimittendundersøgelse Socialrådgiveruddannelsen

Dimittendundersøgelse Socialrådgiveruddannelsen Dimittendundersøgelse 2013 Socialrådgiveruddannelsen Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendernes jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelse 4 4.0 Arbejdsbelastningen på uddannelsen 4 5.0

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune

Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune Viden & Strategi i samarbejde med Dagtilbud og Undervisning 1. Indledning Børne- og familieudvalget har netop udarbejdet en Børne-

Læs mere

Faglig kritik og sparring

Faglig kritik og sparring 15. august 2019 Faglig kritik og sparring Næsten hvert tredje medlem får aldrig faglig kritik for deres arbejde af deres leder, og 40 procent af medlemmerne får sjældent den nødvendige ros og anerkendelse

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Skolen 6 4 SFO Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 5 40 25 2 1. Introduktion Lyngby-Taarbæk Kommune har i løbet

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Hvad var problemstillingen/udfordringen, som vi ville gøre noget ved:

Hvad var problemstillingen/udfordringen, som vi ville gøre noget ved: Til KL Bikubenfonden, udsatte børn i dagtilbud Kommuneberetning fra Aalborg august 2010 Hvad var problemstillingen/udfordringen, som vi ville gøre noget ved: I 2007 fik vi bevilget midler til kompetenceløft

Læs mere

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp

Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp Tilsyn med leverandører af personlig og praktisk hjælp NOTAT 17. april 2015 Indledning I Frederikssund Kommune gennemføres tilsyn med leverandører af 83 ydelser af visitationen som myndighedsafdeling.

Læs mere

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Dagtilbud Side 09 Afsnit 04 Skole

Læs mere

SÅDAN ER VI ORGANISERET

SÅDAN ER VI ORGANISERET SÅDAN ER VI ORGANISERET SÅDAN ER VI ORGANISERET I dette kapitel vil vi kort introducere dig for organiseringen af det tværfaglige samarbejde i Børneog Familieforvaltningen i Jammerbugt Kommune. Du vil

Læs mere

Skænderier og konflikter

Skænderier og konflikter 11. september 2017 Skænderier og konflikter Hvert fjerde medlem oplever skænderier eller konflikter på arbejdspladsen månedligt eller oftere. Undersøgelsen viser desuden, at skænderier og konflikter påvirker

Læs mere

Evaluering af sommerferielukning i Dagplejen Udført af Dagplejekontoret og Dagplejens Forældrebestyrelse

Evaluering af sommerferielukning i Dagplejen Udført af Dagplejekontoret og Dagplejens Forældrebestyrelse Evaluering af sommerferielukning i Dagplejen 2015 Udført af Dagplejekontoret og Dagplejens Forældrebestyrelse Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Forældrebestyrelsens evaluering... 4 Udførelse af undersøgelsen...

Læs mere

Fælles Indsats status november 2018

Fælles Indsats status november 2018 Fælles Indsats status november 2018 Baseret på projektets baseline marts 2016 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til projekt Fælles Indsats...3 Projektets målgruppe...3 Fælles Indsats

Læs mere

1. Par med problemer i parforholdet tilbydes 5 parterapeutiske samtaler pr. par hos privatpraktiserende og autoriseret psykolog eller terapeut.

1. Par med problemer i parforholdet tilbydes 5 parterapeutiske samtaler pr. par hos privatpraktiserende og autoriseret psykolog eller terapeut. Notatark Sagsnr. 27.27.00-G01-1-14 Sagsbehandler Thomas Frank 22.9.2017 Anden evaluering september 2017 - PREP og parterapi Der opleves stigende udfordringer med problemer i parforholdet og samlivet, som

Læs mere

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter andet år

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter andet år Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune - Evaluering af de kortsigtede mål efter andet år Indhold 1.0 INDLEDNING... 3 1.1 FORMÅLET MED PROJEKT AKTIV FRITID... 3 1.2 MÅLGRUPPE... 3 1.3 FORMÅLET

Læs mere

Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015

Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015 Tech College Campus 3 rapport - Indslusningsevaluering august 2015 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning... 3 1.1. Svarprocent... 3 1.2. Rapportens indhold og opbygning... 2.0 Elevernes valg af Tech College...

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Evaluering af frokostordningen. Rødding Børnehave. www.skive.dk. Kultur og Familieforvaltninen

Evaluering af frokostordningen. Rødding Børnehave. www.skive.dk. Kultur og Familieforvaltninen Evaluering af frokostordningen Rødding Børnehave Kultur og Familieforvaltninen www.skive.dk Indledning Siden august 2011 har vi i Rødding Børnehave indført frokostordning gældende for alle børn i børnehaven.

Læs mere

Muligheder for pleje og omsorg

Muligheder for pleje og omsorg 3. november 2017 Muligheder for pleje og omsorg Mere end hver fjerde ansatte i ældreplejen oplever mindst én ugen, at en borger går for længe med ble, fordi der ikke er tid til at skifte den. Det viser

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE 1 INDHOLD 01 Introduktion 02 Læsevejledning 03 Samlede resultater 04 Resultater på tværs 05 Prioriteringskort 06 Metode 2 01. INTRODUKTION Forældretilfredsheden

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 1.3 Metode... 4 2. Resultater... 5 2.1 Køn og alder... 6 2.2 Samlet tilfredshed,

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere. Familiecentret Socialforvaltningen, Aarhus Kommune

Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere. Familiecentret Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Tilfredshedsundersøgelse blandt borgere Familiecentret 2016 Socialforvaltningen, Aarhus Kommune UDGIVER Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Christina Vang Jakobsen,

Læs mere

Borgerpanelsundersøgelse

Borgerpanelsundersøgelse Borgerpanelsundersøgelse Genbrugspladser, vejnettet og iværksætteri Genbrugspladser, vejnettet og iværksætteri 2014 Datagrundlag Borgerpanelet i Ringkøbing-Skjern Kommune består af ca. 2.000 borgere, som

Læs mere

Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011

Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011 Evaluering af Københavns Kommunes sommerferielukning af institutioner i uge 29 og 30, 2011 For Københavns Forældreorganisation (KFO) Den 4. oktober 2011 Evaluering for KFO 1 Indhold Baggrund Mål side 3

Læs mere

Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området

Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området Gladsaxe Kommune Udviklingssekretariatet Januar 2007 Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse Skole og SFO området Gladsaxe, januar 2007 Indholdsfortegnelse: Rapportens opbygning:... 2 1. Sammenfatning...

Læs mere

Syge børn i pasningstilbud

Syge børn i pasningstilbud 2. maj 2017 Syge børn i pasningstilbud Tre ud af fire af de ansatte i daginstitutioner, dagpleje og SFO oplever mindst en gang om måneden, at et barn afleveres af forældrene, selvom barnet egentligt er

Læs mere

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014 Faktaark om psykisk og jobtilfredshed 2014 Ref. KAB/- 12.06.2015 Indhold Hovedresultater... 2 Jobtilfredshed... 3 Trivsel... 5 Psykisk... 5 Tale åbnet om psykisk... 7 Forbedring af det psykiske... 8 Dette

Læs mere

Allerød Kommune Dagtilbud

Allerød Kommune Dagtilbud Udvidede åbningstider Allerød Kommune Dagtilbud 1 Indledning Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af kommissorium om Behov for dagtilbud med udvidede åbningstider. For at inddrage så mange forældre

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Brugertilfredshedsundersøgelse Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udarbejdet af: Jakob Vejlø, PPR Børne- og Ungerådgivningen Dato: 1-1-11 Sagsid.: Version nr.: 1 1 Indledning Børne- og Ungerådgivningen

Læs mere

Forhold til kolleger. 24. maj 2018

Forhold til kolleger. 24. maj 2018 24. maj 2018 Forhold til kolleger Mere end 9 ud af 10 FOA-medlemmer har et godt forhold til deres kolleger, og flere end 2 ud af 3 oplever, at de får støtte og hjælp fra deres kolleger. Spørgsmålene blev

Læs mere

Forældretilfredshed 2014

Forældretilfredshed 2014 Antal svar: 22, svarprocent: 81% INFORMATION OM UNDERSØGELSEN er et samarbejde mellem Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) og konsulentvirksomheden SURVIO. Formålet er at udbrede de gode erfaringer

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Undersøgelse af sagstal på børnehandicapområdet blandt socialrådgivere og socialrådgiverledere

Undersøgelse af sagstal på børnehandicapområdet blandt socialrådgivere og socialrådgiverledere Undersøgelse af sagstal på børnehandicapområdet blandt socialrådgivere og socialrådgiverledere December 2014 Indhold Introduktion...2 1. Indledende bemærkninger og opsummering af resultaterne...3 1.1 Hovedresultater

Læs mere

Evaluering af frokostordningen i Egedal Kommune i 2016

Evaluering af frokostordningen i Egedal Kommune i 2016 Evaluering af frokostordningen i Egedal Kommune i 2016 I dag har jeg fået broccoli til frokost, og det kan jeg faktisk godt li. Vi fik rugbrød igen i dag. Supperne smager godt, og så er der ærter i. Vi

Læs mere

TUBA. Håndtering af alkoholmisbrug i hjemmet Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere september 2014

TUBA. Håndtering af alkoholmisbrug i hjemmet Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere september 2014 TUBA Håndtering af alkoholmisbrug i hjemmet Spørgeskemaundersøgelse blandt lærere september 2014 Moos-Bjerre Analyse Farvergade 27A 1463 København K, tel. 29935208 moos-bjerre.dk Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter første år

Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune. - Evaluering af de kortsigtede mål efter første år Evaluering af Projekt Aktiv Fritid i Esbjerg Kommune - Evaluering af de kortsigtede mål efter første år Indhold 1.0 INDLEDNING... 3 1.1 FORMÅLET MED PROJEKT AKTIV FRITID... 3 1.2 MÅLGRUPPE... 3 1.3 FORMÅLET

Læs mere

Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen

Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen Evaluering af familierådslagning i Børne- og Ungerådgivningen Udarbejdet af: EPO Dato: --9 Sagsid.:..-A-- Version nr.:. Indholdsfortegnelse Indledning Brugerundersøgelsens resultater Resultater af de indledende

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2018

BRUGERUNDERSØGELSE 2018 BRUGERUNDERSØGELSE 2018 VIA NOVA Handicap, Social og Psykiatri Struer Kommune Udarbejdet af Casper Linding Lauridsen Indholdsfortegnelse Indledning Resumé Spørgeskema ( 103) Svarfordeling ( 103) Indekstal

Læs mere

ADOPTIONSANSØGERES BEHOV FOR FAGLIG RÅDGIVNING. Brugerundersøgelse

ADOPTIONSANSØGERES BEHOV FOR FAGLIG RÅDGIVNING. Brugerundersøgelse ADOPTIONSANSØGERES BEHOV FOR FAGLIG RÅDGIVNING Brugerundersøgelse Adoptionsnævnets kontaktoplysninger: Kristineberg 6 2100 Kbh. Ø Tlf. 33 92 33 02 Adoptionsnævnet 2010 1. udgave Publikationen kan hentes

Læs mere