Velkomstmappe. 1: Hvad er Sundhedsteknologisk ServiceProgram? 2: Hvad kan der søges støtte til?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkomstmappe. 1: Hvad er Sundhedsteknologisk ServiceProgram? 2: Hvad kan der søges støtte til?"

Transkript

1 Velkomstmappe 1: Hvad er Sundhedsteknologisk ServiceProgram? Life Science Innovation (LSI) har i programperioden modtaget midler fra Regionalfonden til at gennemføre et Sundhedsteknologisk ServiceProgram (SSP) i Nordjylland, hvor formålet er at sætte virksomhedernes udvikling i centrum ved at koble erhvervslivet med de offentlige behov og viden fra AAU, UCN m.fl. 2: Hvad kan der søges støtte til? Via innovationssamarbejder mellem virksomheder, deres kunder og vidensinstitutioner støtter SSP udvikling af nye produkter og løsninger med kommercielt sigte. Virksomheder kan søge om støtte, og det skal være konkrete behov og kendskab til markedets- og kundernes behov, der skal være styrende for den innovative indsats, og innovationen skal ske på baggrund af en kommerciel tilgang. Indsatsen skal udmønte sig i koncepter til nye produkter, løsninger eller services. Output kan være et koncept, som fx en prototype, mock-up, tegning eller plan. I projektet er der afsat midler til: Projektarbejde baseret på faktisk løn Konsulentbistand fra eksterne leverandører I ansøgningsskemaet laves der et udkast til budget for projektet, og det endelige budget fastlægges af LSI i forbindelse med behandling af ansøgningen.

2 3: Flowdiagram Faserne i SSP fremgår af nedenstående model: Idefasen: Matchmaking: LSI har dialog med virksomheder, forskere og offentlige ansatte for at identificere emner for mulige samarbejder. Projektideer m.m. kan indsendes på LSI s hjemmeside under indmeldelse af projektideer. Workshops: Virksomheder, offentlige aktører og forskere bringes sammen omkring et specifikt emne og etablerer et partnerskab. Udvikling af projektforslag: Partnerskaberne laver selv en række møder og aktiviteter, som leder frem til en ansøgning til puljen. Ansøgningsfasen: Ekspertpanel: De indkomne forslag fremlægges til LSI s Ekspertpanel, som vurderer projekterne ud fra oplysningerne i ansøgningsskemaet samt et pitch. Screening af behov: Der gennemføres af LSI en kort, men dyberegående, analyse af projekternes indhold. Udvælgelse: Bestyrelsen udvælger de projekter, som vurderes at have de bedste effekter relateret til mål og strategier.

3 Projektfasen: Projektgennemførelse: Her sker hovedparten af aktiviteterne i SSP. Formålet er at få udviklet de koncepter og/eller prototyper, som er beskrevet i ansøgningsskemaet. Afslutningsfasen: Afsluttende workshop: Her gennemføres workshops, som er åben for alle interesserede, hvor der skal udveksles erfaringer og deles viden på tværs af de enkelte innovationsprojekter. Der laves en kort opsamling til LSI, som afrapporteres til Erhvervsstyrelsen. 4: Generelle vilkår for SSP Der er en række generelle vilkår for at indgå i et projekt: 4.1. Støttesats Du kan som virksomhed ikke få dækket mere end maksimalt 50 pct. af de afholdte og betalte støtteberettigede udgifter fra Regionalfonden. Såfremt, at du får midler under SSP laves et budget baseret på kostpriser, hvor den endelig støttesats beregnes Maximalt støttebeløb Det maksimale ansøgte beløb er kr. i dette projekt. Dog kan projektets samlet budget være højere Resultatorientering Du skal være opmærksom på, at alle projekter skal have klare effekter. Det betyder, at dit projekt skal bidrage til at indfri de specifikke mål, der er for SSP. Effekterne i ansøgningsskemaet skal være klare, logiske og indeholde en beskrivelse af de kritiske antagelser for, at dit projekt faktisk kommer til at virke efter hensigten Additionalitet Du kan ikke få tilskud til projekter, som ville være blevet gennemført uden EU's medfinansiering fra Regionalfonden. Kort sagt støttes hverken driftsopgaver eller allerede finansierede projektet Udgiftstyper Programmet støtter primært lønkroner til kostpris baseret på faktiske lønudgifter. En lønudgift kan baseres på enten den faktiske løn eller standardsats. Faktiske løn: Dokumenteres via lønseddel. Lønnen til en ansat i et projekt må ikke være højere end en almindelig, rimelig og realistisk løn for den arbejdsopgave, den ansatte udfører i projektet. Standartsats: Månedslønnede, timelønnede og iværksættere, der anvender naturalier, kan anvende en standardsats på 250 kr. pr. time. Ved brug af standardsatsen kan der ikke

4 medtages mere end 160,33 timer pr. måned. Ved anvendelse af standardsats skal der stadigvæk føres timeregistrering Statsstøtte, udbud og De Minimis reglen Du skal være opmærksom på, at den offentlige EU-medfinansiering skal være i overensstemmelse med reglerne om gennemsigtighed og fri konkurrence, herunder navnlig EU s statsstøtte- og udbudsregler. De Minimis-reglen betyder, at virksomheder må modtage op til Euro i en periode på tre regnskabsår i støtte fra EU Små og Mellemstore Virksomheder (SMV) Du skal opfylde EU s krav til SMV-virksomheder - antal ansatte må ikke overstige kun en af værdierne for balancen eller årlig omsætning må overstige hhv. 43 mio. Euro (balancen) eller 50 mio. Euro (omsætning). Ejer- og koncernstruktur indgår også i vurderingen Samarbejde Der gives ikke støtte til projekter, som kun omfatter medfinansiering til en enkelt virksomhed. Samarbejdet skal som udgangspunkt bestå af minimum 3 smv er og en offentlig eller offentligt lignende videninstitution med ekspertise inden for den konkrete teknologi/viden. LSI kan evt. være behjælpelige med matchmaking inden ansøgningen Likviditet Det er vigtigt, at virksomhederne har den fornødne likviditet til at indgå i projekterne, da midlerne (faktisk løn og udgifter til eksterne konsulenter) først udbetales efter projektets afslutning og Erhvervsstyrelsens godkendelse Ikke støtteberettigede aktiviteter Det er vigtigt, at partnerskabet undersøger hvilke aktiviteter, som er støtteberettiget. Såfremt at Revisionen, Erhvervsstyrelsen eller EU skulle vurdere, at en række aktiviteter i projektet ikke er støtteberettiget, så modtager virksomheden ikke refusion for disse aktiviteter Datasikkerhed LSI s arbejdsgange med datasikkerhed fremgår af Til overførelse af data anvender LSI ShareFiles til krypteret upload af filerne fra partnerne, som ikke kræver installationer på afsenderens computer. Når projektdeltagerne indrapporterer aktiviteter, så henvises der til LSI s underretning om indsamling af dataoplysninger, hvor deltagerne kan læse om vores efterfølgende behandling af deres data. Virksomhederne, som deltager i SSP er derudover selvstændigt dataansvarlige, og der henvises til for lovgivning på området.

5 Ansøgere skal være opmærksomme på, at der kan komme spørgsmål om IPR og andre rettigheder i projektet. Sådanne forhold aftales internt imellem ansøgerne. 5: Ansøgningsskemaet Hvis du lever op til overstående krav, så kan du udfylde et ansøgningsskema for at få støtte til dit projekt. Det er vigtigt, at du tager dig god tid til at udfylde ansøgningsskemaet, da dit projekt vil blive bedømt af et Ekspertpanel på baggrund af din beskrivelse af projektet i ansøgningsskemaet. Ansøgningsskemaet kan du finde på LSI s hjemmeside og kan sendes til ssp@lsi-nd.dk eller til din kontaktperson i LSI. 6: Startskema LSI har samlet en række centrale dokumenter og krav (De Minimis reglen, SMV status m.m.) til virksomhederne i et startskema. Dette er vigtige krav til virksomheden, som du skal sætte dig ind i og udfylde. Startskemaet kan du finde på LSI s hjemmeside, og det skal udfyldes af virksomheden for at deltage. Startskemaet skal indsendes til ssp@lsi-nd.dk. Når startsskemaet er modtaget får du et link til krypteret upload af dokumenter (timesedler, lønsedler m.m.) i projektet. 7: Timeregistrering Hvis du får tilskud, så skal du hver måned udfylde timeregistreringer for at dokumentere den tid, som du har anvendt på EU-projektet og de aktiviteter, som du har deltaget i på projektet. Det skal fremgå klart af timeregistreringen, hvilke aktiviteter, du har deltaget i, og hvor meget tid, du har anvendt på de enkelte aktiviteter. Timeseddelskabelonen kan hentes på LSI s hjemmeside. Nedenfor er der et eksempel på et timeregistreringsskema:

6 Husk: Hver projektmedarbejder skal udarbejde en opgørelse over den tid, som vedkommende har brugt på projektet. Hver projektmedarbejder skal registreres med et unikt nummer, fx CPR-nr. eller id-nr. Frokost, sygdom, barsel, ferie, feriefridage, omsorgsdage og andet fravær kan ikke indgå i timeregistreringen. Der gælder dog en undtagelse for frokostmøder, dvs. hvis der indtages frokost, mens der afholdes et projektrelevant møde eller aktivitet i samme tidsrum. Projektrelevante timer registreres løbende, specificeret på arbejdets opgaver, forløbets aktiviteter og faktiske tidsforbrug pr. dag. Der kan ikke anvendes faste faktorer for forberedelse osv. Jo mere tid, der anvendes i projektet, des mere detaljeret skal beskrivelsen i timeregistreringen være. Derfor er det vigtigt, at de kategorier, der registreres timer under, er detaljerede nok. Der skal registreres kontinuerligt og omhyggeligt og på en måde, så det altid er muligt at opgøre det godkendte timeforbrug for den senest afsluttede måned. Timeregistreringen skal dateres og godkendes af både projektmedarbejderen og en overordnet/projektlederen, efter at timerne er afholdt på projektet. Hvis en projektmedarbejder ikke har en overordnet, fx er selvstændig, skal projektlederen eller fx en bestyrelsesformand underskrive som overordnet, da man aldrig selv kan godkende sine egne timeregistreringer. Timeregistreringen skal være godkendt inden for et rimeligt tidsrum, hvor det er sandsynligt, at begge parter kan huske, hvad arbejdets art og omfang bestod i. Det vil typisk være i begyndelsen af den følgende måned og kan aldrig foretages på forhånd. En timeregistrering, hvor der sidste gang er brugt timer på projektet den 25. i en måned, kan således ikke godkendes før den 25. i måneden.

7 Hvis timeregistreringen ikke godkendes inden for et rimeligt tidsrum, kan timerne blive underkendt, og kan derfor ikke medtages i projektregnskabet. Ved at godkende timeregistreringen vedstår både projektmedarbejderen og den overordnede eller projektlederen, at registreringen er korrekt, og de registrerede aktiviteter er projektrelevante. Hvis den overordnede eller projektlederen tilføjer timer til registreringen, skal denne godkendes på ny af projektmedarbejderen. En timeregistrering skal være så detaljeret, at den kan stå alene, men for at dokumentere projektets aktiviteter yderligere skal mødereferater, indkaldelser, rapporter mv. gemmes 8: Design og layout Når du er med i projektet, så skal EU logo anvendes på relevante dokumenter, dagsordener, powerpoint, hjemmeside og plakater i projektet. Logoet ser således ud: EU Logo (obligatorisk): En nærmere beskrivelse af informationspligt om projektet på hjemmesider m.m. fremgår af Sammen med EUs logo kan LSIs logo anvendes (valgfrit): Projekterne i SSP bliver desuden beskrevet på hvor virksomhedernes logo m.m. vil fremgå. 9. Afrapportering og afregning I slutningen af projektet skal der i samarbejde med LSI laves en afsluttende workshop og en afrapportering til EU. Denne afrapportering skal beskrive projektets vigtigste resultater, læringen i projektet, og hvorledes projektet er forankret fremadrettet. LSI tager ved behov kontakt til de deltagende virksomheder for at få

8 input til denne afrapportering. Ligeledes evaluerer COWI programmet som helhed via interviews og spørgeskemaundersøgelser, som deltagerne kan blive bedt om at deltage i. Når afrapportering og regnskabet er godkendt, så udbetales støttemidlerne fra LSI til virksomheden. Der er ikke mulighed for forudbetaling eller løbende udbetalinger. 10. Hvis du vil vide mere Du kan få yderligere informationer på: eller skrive til LSI på

Velkomstmappe. 1: Hvad er sundhedsteknologisk serviceprogram? 2: Hvad kan der søges støtte til?

Velkomstmappe. 1: Hvad er sundhedsteknologisk serviceprogram? 2: Hvad kan der søges støtte til? Velkomstmappe 1: Hvad er sundhedsteknologisk serviceprogram? Life Science Innovation har i programperioden 2017 2020 modtaget midler fra regionalfonden til at gennemføre et sundhedsteknologisk serviceprogram

Læs mere

LØN OG UNDERHOLD. Særligt om løn til projektmedarbejdere. Der kan ydes medfinansiering til:

LØN OG UNDERHOLD. Særligt om løn til projektmedarbejdere. Der kan ydes medfinansiering til: LØN OG UNDERHOLD Der kan ydes medfinansiering til: Løn til projektmedarbejdere, som arbejder med gennemførelsen af strukturfondsprojekter. Løn eller underhold til deltagere i kompetenceudviklingsforløb

Læs mere

Guidelines at udfylde ansøgningsskema og lægge budget

Guidelines at udfylde ansøgningsskema og lægge budget Guidelines at udfylde ansøgningsskema og lægge budget Fakta om projektet Projekttitel Skriv her det navn, I ønsker at projektet skal have. 1 Budget Her skal skrives det samlede fulde beløb (Løn, konsulent

Læs mere

Regional- og Socialfonden hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen

Regional- og Socialfonden hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen Regional- og Socialfonden 2014-2020 hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen INNOVATIONSSAMARBEJDER Retter sig i mod samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner

Læs mere

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. måder. Eksempelvis kan man søge om medfinansiering fra de decentrale erhvervsfremmemidler

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. måder. Eksempelvis kan man søge om medfinansiering fra de decentrale erhvervsfremmemidler 5. juli 2019 Sag Spørgsmål og svar fra informationsmødet vedr. Kvalificeret arbejdskraft: - Inklusion af unge til erhvervsparathed - Tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft. Spørgsmål Kan man udarbejde

Læs mere

REGNSKABS OG DOKUMENTATIONSKRAV TIL PARTNERE I ICI PRO JEKTET

REGNSKABS OG DOKUMENTATIONSKRAV TIL PARTNERE I ICI PRO JEKTET REGNSKABS OG DOKUMENTATIONSKRAV TIL PARTNERE I ICI PRO JEKTET Følgende dokument beskriver de retningslinier der er gældende for partnere i ICI Projektet, der er finansieret med midler fra Den Europæiske

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Denne vejledning følger kontoplanen for Socialfondsprojekter, der anvender Regnskabsskema S2 Denne vejledning følger kontoplanen for regnskabsskema S2

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til socialøkonomiske virksomheder

Vejledning til ansøgning om tilskud til socialøkonomiske virksomheder Vejledning til ansøgning om tilskud til socialøkonomiske virksomheder Læs denne vejledning omhyggeligt inden du udfylder ansøgningsskemaet. I. Puljens formål Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst er

Læs mere

VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER-

VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER- VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER- REGISTRERINGSSKEMA 2014-2020 Vejledning til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter og beregning af støtteberettigede lønudgifter efter støtteberettigelsesregler

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 pct. model 1

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 pct. model 1 VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 18 pct. model 1 Erhvervsstyrelsen, august 2018 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 18 %

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 18 % VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, 18 % Erhvervsstyrelsen, 20. august 2015 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 200 Projektarbejde, standardsats 210

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 18 pct., model 1

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 18 pct., model 1 VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, 18 pct., model 1 Erhvervsstyrelsen, august 2018 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 200 Projektarbejde, standardsats

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Denne vejledning følger kontoplanen for Socialfondsprojekter, der anvender Regnskabsskema S3 Denne vejledning følger kontoplanen for regnskabsskema S3

Læs mere

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose Vejledning til ansøgning for virksomheder, som har behov for yderligere teknisk, finansiel eller juridisk rådgivning i forbindelse med en mulig

Læs mere

Retningslinier for udbetaling af honorar for screening og henvisning af vækstvirksomheder til Væksthus Midtjylland

Retningslinier for udbetaling af honorar for screening og henvisning af vækstvirksomheder til Væksthus Midtjylland Retningslinier for udbetaling af honorar for screening og henvisning af vækstvirksomheder til Væksthus Midtjylland Birk Centerpark 40 7400 Herning Tlf.: 7022 0076 Fax: 9642 6565 ww.startvaekst.dk Nedenstående

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 13. maj 2019 Sag 2019-4785 Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Annoncering af Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser Resume Danmark Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

EU s strukturfonde. Silkeborg, den 25. juni v/ Susanne Kirkegaard Brodersen,

EU s strukturfonde. Silkeborg, den 25. juni v/ Susanne Kirkegaard Brodersen, EU s strukturfonde Silkeborg, den 25. juni 2012 v/ Susanne Kirkegaard Brodersen, sukibr@erst.dk Grundvilkår.. Strukturfondsmidler er ikke bare en finansieringskilde, men penge med forpligtelser fordi:

Læs mere

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning 23. august 2019 Sag Spørgsmål og svar fra informationsmøder vedr. Kvalificeret arbejdskraft: - Inklusion af unge til erhvervsparathed - Tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft. Spørgsmål Kan man udarbejde

Læs mere

VEJLEDNING TIL DELTAGER-

VEJLEDNING TIL DELTAGER- VEJLEDNING TIL DELTAGER- REGISTRERINGSSKEMA 2014-2020 Vejledning til registrering af deltagere på social- og regionalfondsprojekter og beregning af støtteberettigede deltagerudgifter efter støtteberettigelsesregler

Læs mere

VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER-

VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER- VEJLEDNING TIL MEDARBEJDER- REGISTRERINGSSKEMA 2014-2020 Vejledning til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter og beregning af støtteberettigede lønudgifter efter støtteberettigelsesregler

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond Denne vejledning følger kontoplanen for Regionalfondsprojekter, der anvender Regnskabsskema R2 Denne vejledning følger kontoplanen for regnskabsskema

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Marts 2017 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 %

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 % VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 18 % Erhvervsstyrelsen, 1. august 2014 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats 20 Projektarbejde,

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 40 %

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 40 % VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 40 % Erhvervsstyrelsen, 19. september 2014 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats 20 Projektarbejde,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra pulje målrettet shredderbranchen

Vejledning til ansøgning om støtte fra pulje målrettet shredderbranchen 28. maj 2014 Vejledning til ansøgning om støtte fra pulje målrettet shredderbranchen 1. Puljens formål Puljen har til formål at fremme investering i teknologiudvikling i danske shreddervirksomheder. 2.

Læs mere

Vejledning til projektbudget. For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

Vejledning til projektbudget. For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler Vejledning til projektbudget For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF BUDGET... 3 2.A.

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4527 Projektnavn Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Læs mere

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler Standardvilkår For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 1. Tilsagnsgrundlag 1.1. Det er tilsagnsmodtagers ansvar at gennemføre projektet i overensstemmelse

Læs mere

Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter

Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter Indledning Formålet med at udgive Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter er at sikre skolernes opsøgende konsulenter en ensartet information om aktiviteter

Læs mere

Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner

Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner SmuSmukt Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner Regionalfondens prioritet 1. a Innovationssamarbejder 1. Baggrund

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, konsulenter/udstyr

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, konsulenter/udstyr VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, konsulenter/udstyr Erhvervsstyrelsen, 1. februar 2016 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 200 Projektarbejde, standardsats

Læs mere

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden v/ Hans Henrik Nørgaard Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Knap 1.400 mio. kr. i 2014-2020 Godt 700 mio. kr. tilbage Styrke vækst og udvikling i hele

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 40 pct.

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, 40 pct. VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, 40 pct. Erhvervsstyrelsen, august 2018 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 200 Projektarbejde, standardsats 210 Projektarbejde,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet August 2018 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

SMV 5 budget: Kr. Medfinansiering: Kr. RMB finansiering: Kr. Støtteprocent: %

SMV 5 budget: Kr. Medfinansiering: Kr. RMB finansiering: Kr. Støtteprocent: % RMB - Region Midtjylland Bioøkonomi-programmet, innovationssamarbejder Fakta om projektet Projekttitel: Pulje, der søges: Totalbudget: Kr. Budget (Eks. budget på 1.000.000 kr. giver medfinansiering på

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, konsulenter/udstyr

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, konsulenter/udstyr VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, konsulenter/udstyr Erhvervsstyrelsen, 1. februar 2016 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats

Læs mere

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Revideret den 6. juli 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forebyggelsesfonden kan under hovedformål 2 yde støtte til følgende formål:... 3 1.1. Prioriterede

Læs mere

Fundraising kursus d Velkommen! (igen)

Fundraising kursus d Velkommen! (igen) Velkommen! (igen) Planen for i aften Projektbudget Gode råd Typiske fejl Typiske projektposter Eksempler på typiske budgetposter Budget / Regnskab Budget og Regnskab Er projektbeskrivelsen i tal Er projektets

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, Horizon 2020

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, Horizon 2020 VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, Horizon 2020 Erhvervsstyrelsen, august 2018 Udgifter Direkte personaleudgifter 400 Direkte løn projektmedarbejdere, faktisk

Læs mere

Tilsagn. Vækst via Ledelse. Fase 3 VIRKSOMHED

Tilsagn. Vækst via Ledelse. Fase 3 VIRKSOMHED Tilsagn Vækst via Ledelse Fase 3.. VIRKSOMHED 1 Vækst via Ledelse Virksomhedens stamdata Virksomhed: A/S ApS I/S Personligt Andet Kontaktperson CVR: NB! Se yderligere virksomhedsdata i Anmodning om deltagelse

Læs mere

Projekthåndbog. - for opsøgende konsulenter

Projekthåndbog. - for opsøgende konsulenter Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter Side 2 af 16 Indledning Formålet med at udgive Projekthåndbog - for opsøgende konsulenter er at sikre skolernes opsøgende konsulenter en ensartet information

Læs mere

Hvis I har spørgsmål, så kontakt projektmedarbejder Julia Bick på telefon eller mail (+45 74 67 05 01, jubi@region.dk).

Hvis I har spørgsmål, så kontakt projektmedarbejder Julia Bick på telefon eller mail (+45 74 67 05 01, jubi@region.dk). 1 / 5 Projekt KursKultur Ansøgningsvejledning Kultur- og netværkspuljen Det glæder os meget, at I har fået en idé til et grænseoverskridende projekt, som I nu ønsker at søge støttemidler fra Kultur- og

Læs mere

Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje

Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje Kriterier og ansøgningsproces 1. Indledning En af de primære udfordringer for det regionale fødevareerhverv ligger i at etablere

Læs mere

InnovationsAgenterne. Innovationssystemet. Kai Ormstrup Jensen DELTA koj@delta.dk Tlf.: 25131699

InnovationsAgenterne. Innovationssystemet. Kai Ormstrup Jensen DELTA koj@delta.dk Tlf.: 25131699 InnovationsAgenterne Innovationssystemet Kai Ormstrup Jensen DELTA koj@delta.dk Tlf.: 25131699 Formål med Innovationsagent ordningen At bringe teknologisk viden og inspiration til SMVerne og identificere

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Regionalfond Denne vejledning følger kontoplanen for Regionalfondsprojekter, der anvender Regnskabsskema R3 Denne vejledning følger kontoplanen for regnskabsskema

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA ET NYT LIV MED TYPE 2 DIABETES. Ansøgningsfrist d. 7. oktober 2014 kl.12:00

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA ET NYT LIV MED TYPE 2 DIABETES. Ansøgningsfrist d. 7. oktober 2014 kl.12:00 VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMA ET NYT LIV MED TYPE 2 DIABETES Ansøgningsfrist d. 7. oktober 2014 kl.12:00 Indhold Introduktion... 3 Processen... 3 Betingelser... 3 OPI-projektets titel... 5 Varighed og

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond

Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Vejledning til kontoplan Den Europæiske Socialfond Denne vejledning følger kontoplanen for Socialfondsprojekter, der anvender følgende metode for beregning af de indirekte omkostninger: Faktiske afholdte

Læs mere

Udbetaling af tilskud er betinget af, at Tilskudsmodtager overholder den af Tilskudsmodtager accepterede tilsagnsskrivelse med tilhørende bilag.

Udbetaling af tilskud er betinget af, at Tilskudsmodtager overholder den af Tilskudsmodtager accepterede tilsagnsskrivelse med tilhørende bilag. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 16. marts 2017 Instruks for regnskab vedr. tilskud til fremme af veterantogskørsel Denne instruks for

Læs mere

Renter Renteomkostninger kan ikke indgå i projektregnskabet og er således ikke tilskudsberettigede.

Renter Renteomkostninger kan ikke indgå i projektregnskabet og er således ikke tilskudsberettigede. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 25.12 2017 Instruks for regnskab vedr. puljen Job- og Uddannelsesgaranti i udsatte boligområder Denne

Læs mere

Bilag 1. Ny aflønningsmodel i Center for Anlæg og Udbud

Bilag 1. Ny aflønningsmodel i Center for Anlæg og Udbud Bilag 1. Ny aflønningsmodel i Center for Anlæg og Udbud Styringsmodellen Princippet bag den nye aflønningsmodel er, at alle CAU s udgifter til et anlægsprojekt afholdes på anlægsbevillingen. Det sikrer,

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

Hvis I har spørgsmål, så kontakt projektmedarbejder Julia Bick på telefon eller mail ( ,

Hvis I har spørgsmål, så kontakt projektmedarbejder Julia Bick på telefon eller mail ( , Projekt KursKultur 1 / 5 Ansøgningsvejledning Kultur- og netværkspuljen Det glæder os meget, at I har fået en idé til et grænseoverskridende projekt, som I nu ønsker at søge støttemidler fra Kultur- og

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af det midlertidige skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter.

VEJLEDNING Til anvendelse af det midlertidige skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter. VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af det midlertidige skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter. Erhvervsstyrelsen, 7. april 2016 Indhold Fanen Home... 4 Fanen Kontraktansatte...

Læs mere

Introduktion til fase 1 af program Nye grønne forretningsmodeller

Introduktion til fase 1 af program Nye grønne forretningsmodeller Introduktion til fase 1 af program Nye grønne forretningsmodeller Deadline for ansøgning: 29. oktober 2013 kl.12:00 1. Hvad kan der søges om? Har du en idé til en ny grøn forretningsmodel? Og tror du,

Læs mere

Sådan laver du en korrekt afrapportering i PRV. Erhvervsstyrelsen, august 2019

Sådan laver du en korrekt afrapportering i PRV. Erhvervsstyrelsen, august 2019 Sådan laver du en korrekt afrapportering i PRV Erhvervsstyrelsen, august 2019 Den gældende version af støtteberettigelsesreglerne fra og med 1. september 2018 finder du på dette link: Regelsamling 2014-2020

Læs mere

Mikroprojekt-puljen i tilknytning til KulturLINK Femern Bælt

Mikroprojekt-puljen i tilknytning til KulturLINK Femern Bælt Mikroprojekt-puljen i tilknytning til KulturLINK Femern Bælt Mikroprojektpuljen er etableret i tilknytning til projektet kulturlink Femern Bælt af Kulturregion Storstrøm og Kulturregion Midt- og Vestsjælland.

Læs mere

Vejledning til ansøgning:

Vejledning til ansøgning: Vejledning til ansøgning: Puljen for bedre mad til ældre i eget hjem Ansøgningsfrist: d. 1. juni 2017 kl.12.00 Ansøgningsskema sendes udfyldt og underskrevet til Sundheds- og Ældreministeriet sum@sum.dk

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 40 pct.

VEJLEDNING Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 40 pct. VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 40 pct. Erhvervsstyrelsen, august 2018 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats 20 Projektarbejde,

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til støtteberettigelsesregler for Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond

Høringsnotat vedr. udkast til støtteberettigelsesregler for Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 24. august 2018 Sag 2018-8233 /erst Høringsnotat vedr. udkast til støtteberettigelsesregler for Den Europæiske Regionalfond og Den Europæiske Socialfond 1. Indledning Erhvervsstyrelsen sendte den 7. juni

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, Horizon 2020

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Regionalfonden, Horizon 2020 VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Regionalfonden, Horizon 2020 Erhvervsstyrelsen, 1. august 2014 Udgifter Direkte personaleudgifter 400 Direkte løn projektmedarbejdere, faktisk

Læs mere

OPSLAG. EU-DK-Hjemtag. Side 1/6

OPSLAG. EU-DK-Hjemtag. Side 1/6 OPSLAG EU-DK-Hjemtag 2016 Side 1/6 1.1 EU-DK-Hjemtag formål Formålet med EU-DK-Hjemtag er at styrke dansk forskning og innovation ved at fremme deltagelse i og øge dansk hjemtag fra Horizon 2020 jf. finansloven

Læs mere

Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen).

Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen). Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen). Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling har den 19.11.2014 17.06.2015

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-SE

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-SE VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-SE HVILKE TYPER PROJEKTER ER STØTTEBERETTIGET SOM TECHNOLOGY DEMAND? Technology Demands tager udgangspunkt i en konkret type af efterspørgsel på

Læs mere

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N Ansøgning: Tillægsbevilling til initiativet under "Innovationsdrevet vækst i virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet": MTIC Circular Co-Creation Initiativet "Innovationsdrevet vækst

Læs mere

Vejledning til projektbudget. For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

Vejledning til projektbudget. For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler Vejledning til projektbudget For ansøgere til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. VEJLEDNING TIL UDFYLDELSE AF BUDGET... 3 2.A.

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Juni 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forebyggelsesfonden kan under hovedformål 2 yde støtte til følgende formål:... 3 1.1. Prioriterede midler i

Læs mere

Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder

Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder Videnkupon til små og mellemstore virksomheder skal fremme samarbejdet mellem små og mellemstore virksomheder (SMV) og videninstitutioner

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Lokale og landsdækkende aktiviteter skal understøtte et demensvenligt samfund Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-MT

VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-MT VEJLEDNING TIL ANSØGNING OM TECHNOLOGY DEMAND UNDER INNO-MT HVILKE TYPER PROJEKTER ER STØTTEBERETTIGET SOM TECHNOLOGY DEMAND? Technology Demands tager udgangspunkt i en konkret type af efterspørgsel på

Læs mere

Ansøgningsskema for Erhvervs- og Byggestyrelsens projektmodningspulje til ABT-fonden Anvendt Borgernær Teknologi

Ansøgningsskema for Erhvervs- og Byggestyrelsens projektmodningspulje til ABT-fonden Anvendt Borgernær Teknologi Ansøgningsskema for Erhvervs- og ggestyrelsens projektmodningspulje til ABT-fonden Anvendt Borgernær Teknologi Resumé af ansøgningen Indsæt et resumé af ansøgningen her. Beskrivelsen må maksimalt fylde

Læs mere

Innovationspuljen for Cirkulære Byggeløsninger (CBL)

Innovationspuljen for Cirkulære Byggeløsninger (CBL) Baggrund for Innovationsprojekter Cirkulære Byggeløsninger Innovationspuljen for Cirkulære Byggeløsninger (CBL) Innovationspuljen er en pulje i projektet Cirkulære Byggeløsninger, der gør det muligt for

Læs mere

Vand i Byer strategisk partnerskab Så kan vi RIGTIGT komme i gang

Vand i Byer strategisk partnerskab Så kan vi RIGTIGT komme i gang Så kan vi RIGTIGT komme i gang Grov tidsplan 2010 2011 2012 2013 2014 Analyser, udredninger X Matchmaking X X (X) (X) Videnhjemtagning X X X Eksportaktiviteter X X X Første IP-proj igang X 10 IP-proj/IK

Læs mere

VEJLEDNING Til anvendelse af skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter.

VEJLEDNING Til anvendelse af skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter. VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af skema til registrering af medarbejdere på social- og regionalfondsprojekter. Erhvervsstyrelsen, 25. august 2016 Indhold Fanen Home... 3 Fanen Kontraktansatte... 6

Læs mere

http://fi.dk/innovation/innovationdanmark http://fi.dk/publikationer/2008/innovationdanmark-2008-handlingsplan fra-raadet-for-teknologi-og-innovation/ RTI s innovationsindsats Innovationsprojekter Store

Læs mere

Vejledning til ansøgning for pulje vedr. sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre

Vejledning til ansøgning for pulje vedr. sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre Vejledning til ansøgning for pulje vedr. sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre Generelt Ansøgningsskemaet indeholder 5 delskemaer: Skema 1: Generelle oplysninger om projektet Skema

Læs mere

Ja

Ja Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

Ja

Ja Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

Retningslinjer for ELFORSK ansøgning under særpulje i 2019

Retningslinjer for ELFORSK ansøgning under særpulje i 2019 15. oktober 2019 Retningslinjer for ELFORSK ansøgning under særpulje i 2019 INDHOLD 1 Formål... 2 1.1 Typer af projekter... 2 2 Indsatsområder og forventet ansøgerfelt... 2 3 Ansøgning og projektbudget...

Læs mere

Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner i perioden 2016-18.

Annoncering efter operatør til Vækstforums program Midtnet Kina innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner i perioden 2016-18. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Internationalt Kontor Skottenborg 26 DK-8000 Viborg www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Juli 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

Retningslinjer for VITUS

Retningslinjer for VITUS Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 32 54 05 33 thetradecouncil@um.dk www.thetradecouncil.dk Sagsnummer Kontor 2017-20605 Kunderelationer og eksportfremme 23. oktober

Læs mere

Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV er

Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV er Regionalfonden, national pulje Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV er Infomøde, Silkeborg, 16. januar 2018 1 Dagens program Velkomst Baggrund for temaet vedr. cirkulære forretningsmodeller

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Rådgivnings- og aktivitetscentre til mennesker med demens og deres pårørende, herunder yngre med demens Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af Ansøgningsskema om tilskud under LAG-indsatsen

Vejledning til udfyldelse af Ansøgningsskema om tilskud under LAG-indsatsen Vejledning til udfyldelse af Ansøgningsskema om tilskud under LAG-indsatsen 05.02.2015 1 Indledning Du finder her en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet til brug ved ansøgning om tilskud under

Læs mere

Indsatsen gennemføres under EU's regionalfondsprograms prioritetsakse 3 Energi- og ressourceeffektive SMV er.

Indsatsen gennemføres under EU's regionalfondsprograms prioritetsakse 3 Energi- og ressourceeffektive SMV er. Side 1 af 9 Annoncering efter idebeskrivelse Titel Indkaldelse af idebeskrivelser vedrørende aktivitet; Forbedring af energi- og ressourceeffektivitet i regionens SMV er Indsatsen gennemføres under EU's

Læs mere

Administrative procedurer 12. &13. maj 2009

Administrative procedurer 12. &13. maj 2009 Administrative procedurer 12. &13. maj 2009 Program Følgende emner vil blive behandlet: EU-regelsæt Entydig identifikation Udgiftstyper Betalingsdokumentation Transaktionsspor - Konteringsvejledning Attestation

Læs mere

Opfølgning og dokumentationskrav ifht. socialfonden

Opfølgning og dokumentationskrav ifht. socialfonden Opfølgning og dokumentationskrav ifht. socialfonden v. Merete Giehm-Reese, Region Midtjylland Opstartsmøde den 14. maj 2009 www.regionmidtjylland.dk Relevante dokumenter Bekendtgørelse nr. 358 af 18.04.07

Læs mere

Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler

Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler A. Indledning 1. Tilsagnet er betinget af nedenstående vilkår og af, at projektet gennemføres i overensstemmelse

Læs mere

Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for de aktiviteter, der modtages tilskud til.

Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for de aktiviteter, der modtages tilskud til. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 24. januar 2018 Instruks for regnskab vedr. Demenspuljen 2018 Denne instruks for regnskab beskriver

Læs mere

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion 2/6 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Tilskuddets anvendelse... 3 C. Tilskud fra anden side... 3 D.

Læs mere

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014

Lovtidende A. 2014 Udgivet den 11. juni 2014 Lovtidende A 2014 Udgivet den 11. juni 2014 3. juni 2014. Nr. 586. Bekendtgørelse om støtteberettigelse, regnskab, revision og kontrol m.v. i forbindelse med udbetaling af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond

Læs mere

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 3

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 3 Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 3 Revideret den 6. juli 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forebyggelsesfonden kan under hovedformål 3 yde støtte til følgende formål:... 3 1.1. Prioriterede

Læs mere