Hovedpunktsreferat fra møde den 23. oktober 2013 i VULAvidereudvikling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hovedpunktsreferat fra møde den 23. oktober 2013 i VULAvidereudvikling"

Transkript

1 28. oktober 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 23. oktober 2013 i VULAvidereudvikling /timepe-erst Deltagere: Telia: Marie Skouenborg, Kim Brock Fenger (dagsordens pkt. 1), Frederik Viksøe Siegumfeldt og Claus Birkmose Concepy: Simon Skals GlobalConnect: Kim Harder TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads Hein og Kenneth Jarnit Erhvervsstyrelsen: Helle B. Larsen, Ebbe Brigsted, Thorbjørn Bendix Kleif (dagsordens pkt. 4, b) og Tine Meyer Det bemærkes indledningsvis, at Simon Skals, Concepy, var fungerende formand i Lars H. Jensens fravær som aftalt på seneste møde. ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé København Ø Tlf Fax CVR-nr erst@erst.dk Dagsorden: 1. Status på ibrugtagning af VULA 2. POI0 bl.a. opfølgning på branchemøde hos TDC 2/10 3. Vectoring eventuelle drøftelser inden afgivelse af høringssvar 4. Eventuelt a. Møde vedr. DSL-dækning og værktøj b. WAP-aktivering c. Næste møde Der var ikke bemærkninger til dagsorden. TDC bemærkede dog, at emner bør fremgå af dagsorden, så selskaberne er givet mulighed for forberedelse. Dette er ikke tilfældet med emnet om WAP-aktivering, der er kommet på efter udsendelsen. Ad 1. Status på ibrugtagning af VULA Under dette punkt gav først Telia, derefter Telenor og til sidst TDC en redegørelse for status. Telia Telia anført, at det går fremad om end langsomt. Der har været mange fejl og mange typer af fejl. Dertil kommer en lang række følgevirkninger af fejlene, som også har krævet ressourcer. Af udestående fejl nævner Telia følgende:

2 2/6 Forkerte fejlkoder ved nyoprettelse: de givne fejlkoder er i nogle tilfælde forkerte, ligesom der i nogle tilfælde i virkeligheden ikke er fejl. Flytning fra fremskudt punkt til bagvedliggende central i tilfælde af migrering fra BSA til VULA: selvom det pågældende fremskudte indkoblingspunkt står anført som VULA-enablet, bliver accessforbindelsen i nogle tilfælde (ved manglende ledige porte i fremskudt VULA-DSLAM) tilkoblet den bagvedliggende central. Oplysning herom gives i informations-flow et fra TDC, men ikke på en operationel og transparent måde, hvilket gør det svært for Telia at fange i de eksisterende systemer. Telia er derfor meget tilfreds med Erhvervsstyrelsens udkast til afgørelse, som netop er sendt i høring hos Telia og TDC. Uoverensstemmelse mellem oplysningerne i Netinfo og DSLAMlisten: det giver rod i it-systemerne, når der foretages bestillinger i overensstemmelse med DSLAM-listen, som efterfølgende afvises, fordi Netinfo viser, der alligevel ikke er mulighed for VULA på den pågældende lokation. En følge kan også være, at accessforbindelsen tilsluttes et andet indkoblingspunkt end forudsat, jf. problemstillingen ovenfor om flytning fra fremskudt punkt til bagvedliggende central. Telenor Telenor kan generelt tilslutte sig mange af Telias erfaringer. Således har Telenor også oplevet rigtig mange udfordringer, og selskabet har gennemført migreringer af 300 forbindelser ud af mere end forbindelser. Telenor har gennemført stikprøvevise kontrol af 100 af de migrerede forbindelser og kan oplyse, at der har været fejl i ca. 10 %. Disse fejl dækker over: Manglende driftsstabilitet i Columbine: den manglende driftsstabilitet påvirker ikke alene korrespondancen mellem selskaberne, men også kunderne, hvis det drejer sig om fx nyoprettelser eller hastighedsændringer. VULA findes ikke som forventet på den givne central: beror på uoverensstemmelserne mellem DSLAM-listen og Netinfo. Time-out på visitering: i forbindelse med søgninger opleves ikke alene lange svartider, men også egentlig time-out. TDC TDC redegjorde for, at ca forbindelser på nuværende tidspunkt er migreret til VULA. Det er færre forbindelser end forventet. TDC oplever følgende problemer: Engroskunder tilkobles andet indkoblingspunkt end forudsat: TDC giver på nuværende tidspunkt besked herom i ordrebekræftelsen. TDC opfatter ordrebekræftelsen som et nyt tilbud til engroskunden, som engroskunden således skal acceptere,

3 3/6 før der ligger en aftale. TDC ønsker dialog om, hvordan processen kan tilrettelægges, hvis man ønsker den anderledes. Manglende Netinfo-data om linjelængde på nogle adresser: fejlen var kortvarig og er løst. Langsom visitering efter it-opgradering: it-opgraderingen havde til hensigt at give kortere svartider, men der opstod problemer med deraf følgende længere svartider og til tider time-out. Det er rettet pr. 11. oktober Der var herefter en længere drøftelse af spørgsmålet om, hvordan processen for bestillinger bedst forløber, og på hvilken måde oplysninger om fx manglende mulighed for tilslutning til det ønskede indkoblingspunkt gives. Det blev blandt andet fremført, at: Oplysninger kan evt. indgå i XML-flow et, men må ikke ligge som vedhæftet dokument i en , der fremsendes efterfølgende. Der skal gives information om fremgangsmåde (man fik ikke besked om, at oplysninger om flytning af accessforbindelsen til bagvedliggende central blev givet i ordrebekræftelsen). Der skal være overensstemmelse mellem DSLAM-listen og Netinfo. Der var herefter enighed om, at problemstillingen falder i to dele: 1. Udformning af proces/forretningsgang. 2. Understøttelse af it. Der var samtidig enighed om at igangsætte en hurtig dialog om best practice. Det blev således aftalt, at Telia sammensætter dokumentation med fokus på, hvordan man ønsker processen, mens TDC ser på, hvilke muligheder der er for at imødekomme de fremsatte ønsker. Herefter mødes man i en mindre kreds med deltagelse af selskabernes respektive it-eksperter. Der er enighed om, at dette møde skal finde sted i næste uge. TDC indkalder til dette møde. Ad. 2 POI0 bl.a. opfølgning på branchemøde hos TDC 2/10 Concepy kvitterede for et godt møde hos TDC den 2. oktober 2013 og fortalte herefter kort om den igangsatte pilottest: Der er udpeget tre lokationer (to fremskudte indkoblingspunkter samt en central). Der vil blive testet på såvel migreringer som nyoprettelser. Testen er baseret på HTML og færdigudvikles i XML. Man håber at kunne påbegynde test i løbet af november, men under alle omstændigheder inden årets udgang.

4 4/6 Svagheden ved Concepy som test-operatør er, at der ikke kan testes på migrering af mange forbindelser ad gangen, ligesom der ikke kan testes på gamle produkter. TDC kvitterede for, at Concepy har meldt sig som test-operatør, men kan være bekymret for, om testen er tilstrækkelig og så derfor gerne, at flere havde meldt sig til test. Udover Concepy har TDC én yderlig testoperatør. Telia vil overveje muligheden, mens Telenor ikke har planer i denne retning. Telia nævnte endvidere et ønske om at få XML-dokumentationen tidligere i forløbet, således at selskabet har mulighed for at teste processer inden egentlig drift. Telia nævnte endvidere muligheden for generelt at forpligte TDC til at inddrage branchen tidligere, herunder i forbindelse med test. Ad 3. Vectoring eventuelle drøftelser inden afgivelse af høringssvar Concepy gav indledningsvis udtryk for et ønske om at drøfte muligheden for en proces for udbygningen med vectoring (udbygningstakt og rækkefølge) under hensyntagen til de til rådighed værende ressourcer såvel økonomisk som tidsmæssigt hos TDC. TDC anførte, at man så positivt herpå og selv var i overvejelser om et muligt alternativ til systemet med rimelig anmodning. Selskabet vil foreslå en model i høringssvaret til Erhvervsstyrelsen, men kan se stor nytte i en fælles forståelse. TDC anførte endvidere, at en række fremskudte punkter af tekniske årsager ikke vil være egnet til vectoring, hvilket også skal afspejles. Såvel Telia som Telenor anser den nuværende model med rimelig anmodning for passende, men vil gerne være med til at drøfte andre modeller under hensyntagen til, at den rette balance mellem selskabernes muligheder fastholdes. Selskaberne foreslog den mulighed, at der af hensyn til den korte tid til høringsfristen holdes fast i den nuværende model, men at der åbnes op for en brancheaftale, eventuelt således, at den nuværende model alene finder anvendelse, hvis der ikke er indgået en brancheaftale inden en given dato. Det blev herefter aftalt, at såvel TDC som Concepy rundsender bud på, hvorledes en proces kan tilrettelægges. Telia fremførte et behov for en form for stand-still -periode, som skal sikre, at TDC ikke kan lancere vectoring-baserede tjenester før de alternative teleselskaber i tilfælde af forsinkelser i fx TDC s it-løsning for tilkobling af selskabets engroskunder.

5 5/6 Der var herefter en kort drøftelse af spørgsmålet om, hvorvidt man også skal kunne anvende vectoring på små centraler. Der var generelt enighed om, at det kunne være fornuftigt at inddrage de små centraler på nærmere fastlagte betingelser. Global Connect anførte, at det er af helt afgørende betydning, at selskabet fortsat har mulighed for at aftage G.SHDSL fra de pågældende centraler. Der var også enighed blandt de alternative teleselskaber om, at det i givet fald er essentielt, at der skabes de samme muligheder for et reguleret uncontended backhaulprodukt på samme måde som fra de fremskudte indkoblingspunkter. Ad 4. Eventuelt Ad 4.a. Møde vedr. DSL-dækning og værktøj Det har tidligere været drøftet, at der skulle afholdes et møde om brugen af og mulighederne i de forskellige it-systemer. Telia er i dialog med TDC herom. TDC indkalder særskilt til et møde formentlig i november Ad 4.b. WAP-aktivering Processen for WAP-aktivering fra BSA til VULA er pt. fejlramt, og problemerne opstår særligt ved samtidig migrering af mere end én forbindelse. TDC redegjorde for, at man i samarbejde med Telia har udarbejdet en proces for håndtering af et antal migreringer fra BSA til rå kobber med henblik på at minimere nedetid, idet der ikke er WAP-aktivering herpå. Der er tale om en manuel proces, der håndteres i projektform. At der ikke er orienteret bredt ud om muligheden for manuel håndtering i projektform er en fejl, som dog er rettet nu ved offentliggørelse herom på TDC Wholesale medio oktober. Der er også mulighed for en manuel proces i projektform i forhold til migrering fra BSA til VULA. I forhold til realisering af WAP-aktivering redegjorde TDC for den igangværende proces. Således har selskabet fremsendt en kravsspecifikation til sin it-leverandør på alle typer migreringer, herunder migrering fra BSA til VULA og migrering fra BSA til rå kobber. Omfattet er således alle former for migrering af samme accessforbindelse. TDC mangler en tilbagemelding fra it-leverandøren og kan derfor på nuværende tidspunkt ikke sige noget om leveringstidspunkt, der dog ikke bliver i indeværende år. TDC lover dog, at udmelding om tidspunkt vil ske til en bred kreds i form af nyhedsbrev eller lignende. Ad 4.c. Næste møde Der var enighed om at lægge det næste ordinære møde i VULAvidereudvikling umiddelbart efter nytår.

6 6/6 På den baggrund inviteres der til møde i VULA-videreudvikling den 14. januar 2014 kl Der udsendes særskilt invitation hertil på et senere tidspunkt. Såfremt Erhvervsstyrelsen finder behov for drøftelse af specifikke emner særligt i relation til vectoringafgørelsen, vil styrelsen indkalde særskilt hertil. Der sås i gruppen ikke umiddelbart behov for mødet i VULA-forum den 6. november Erhvervsstyrelsen har den 24. oktober 2014 udsendt en særskilt aflysning af dette møde. Forud for det næste møde i VULA-forum den 9. december 2013 vil der blive rundsendt en opsamling på gruppens arbejde med henblik på at kunne afrapportere herom.

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum 10. oktober 2012 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum /timepe-erst Deltagere: Colt Telecom: John Frederiksen og Morten Føns Concepy: Stig Myken og Nicolai Lamborg Dong Energy Sales

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling 8. maj 2013 Hovedpunktsreferat fra koordineringsmøde den 6. maj 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Allan Bartroff,

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 4. september 2014 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 4. september 2014 i VULAvidereudvikling 8. september 2014 Hovedpunktsreferat fra møde den 4. september 2014 i VULAvidereudvikling /dajosc-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt og Lars Høyrup Jensen Concepy: Simon Skals TDC: Keld Allan

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen 11. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. februar 2013 i Vectoringarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: TDC: Keld Allan Skov, Allan Bartroff og Christian Halgreen Telenor: Mads Hein og Kenneth

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 14. januar 2014 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 14. januar 2014 i VULAvidereudvikling 17. januar 2014 Hovedpunktsreferat fra møde den 14. januar 2014 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Marie Skouenborg, Claus Birkmose og Lars Høyrup Jensen Concepy: Nicolai Lamborg og Simon

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling 11. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 8. april 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg og Simon Skals TDC: Christian Halgreen, Allan Bartroff og Keld Allan

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum 1. oktober 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 16. september 2013 i VULA forum /thdegj-erst Deltagere: Concepy: Nicolai Lamborg, Stig Myken og Simon Skals GlobalConnect: Kim Harder TDC: Allan Bartroff

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen

Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen 4. februar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 29. januar 2013 i prisarbejdsgruppen /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals og Nikolai Lamborg Global Connect: Kim Harder TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum 14. juni 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 10. juni 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen, Allan Bartroff Telenor: Kenneth

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling 30. maj 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 23. april 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Lars Høyrup Jensen, Marie Skouenborg og Kristoffer Larsen Concepy: Nicolai Lamborg, Simon

Læs mere

VULA-videreudvikling 11. april 2014

VULA-videreudvikling 11. april 2014 VULA-videreudvikling 11. april 2014 Dagsorden 1. Status på ibrugtagning af VULA (v. ERST) 2. Status på VULA UC (v. TDC) a) XML-grænseflade b) Test af multicast c) Multiple PVC'er 3. Status på standardtilbud

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. juni 2013 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. juni 2013 i VULAvidereudvikling 2. juli 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. juni 2013 i VULAvidereudvikling /timepe-erst Deltagere: Telia: Lars H. Jensen, Marie Skouenborg, Claus Birkmose, Daniel Tjernberg og Kristoffer Larsen Concepy:

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber

Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber 22. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 16. december 2013 i VULA-fiber /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals Global Connect: Kim Harder DONG Energy: Nils Jakobsen Dansk Energi: Christian

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 11. april 2014 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 11. april 2014 i VULAvidereudvikling 23. april 2014 Hovedpunktsreferat fra møde den 11. april 2014 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Marie Skouenborg, Frederik Siegumfeldt og Lars Høyrup Jensen Concepy: Simon Skals og Nicolai

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 28. januar 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 28. januar 2013 i VULA-forum 31. januar 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 28. januar 2013 i VULA-forum /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Simon Skals Global Connect: Kim Harder Perspektiv Bredband AB: Pia Thomsen TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

Når der bliver konstateret en fejl i et system, er denne som regel blevet udbedret efter 1-2 dage. Den eneste undtagelse til denne hurtige

Når der bliver konstateret en fejl i et system, er denne som regel blevet udbedret efter 1-2 dage. Den eneste undtagelse til denne hurtige 9. september 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 3. september 2013 i VULAvidereudvikling /rasjak-erst Deltagere: Telia: Lars H. Jensen, Marie Skouenborg og Claus Birkmose Concepy: Nicolai Lamborg og Simon

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling

Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling 12. januar 2015 Hovedpunktsreferat fra møde den 18. december 2014 i VULAvidereudvikling /dajosc-erst Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt og Lars Høyrup Jensen Telenor: Kenneth Jarnit og Mads Hein TDC:

Læs mere

Udkast til vectoringafgørelse

Udkast til vectoringafgørelse Udkast til vectoringafgørelse Hovedhensyn i afgørelsen Det er helt afgørende, at ændringer i TDC s forpligtelser sker, så AO fortsat har mulighed for at konkurrere med TDC på flere platforme om at levere

Læs mere

TDC A/S. Fremsendes alene via

TDC A/S. Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 16. juni 2014 timepe-erst chtoch-erst Fremsendes alene via e-mail Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med TDC s standardtilbud vedr. vectoring på fremskudte indkoblingspunkter

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via mail. Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 TDC A/S regulering@tdc.dk Dato 25. september 2013 /Jonas Østrup Fremsendes alene via mail Tillægsafgørelse vedrørende fastsættelse af maksimale engrospriser for uncontended VULA ved POI0 Indledning TDC

Læs mere

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Afrapportering på VULA-forum v/ Lars Høyrup Jensen Torsdag den 24. april 2014 i Erhvervsstyrelsen Afrapportering fra to møder i gruppen To møder afholdt

Læs mere

VULA-forum. 19. december 2012

VULA-forum. 19. december 2012 VULA-forum 19. december 2012 Dagsorden Dagsordenen for mødet er: 1. Velkommen, herunder godkendelse af dagsordenen (v/ Finn Petersen) 2. Drøftelse af TDC's standardtilbud på VULA (v/ Helle Bøjen Larsen)

Læs mere

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: TDC Concepy Telenor Telia

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: TDC Concepy Telenor Telia NOTAT 17. juni 2014 /timepe-erst Høringsnotat om udkast til delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for netværksinfrastrukturadgang (marked 4) ændring af marked 4- afgørelsen med henblik på at gøre

Læs mere

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail

TDC A/S regulering@tdc.dk. Fremsendes alene via e-mail TDC A/S regulering@tdc.dk Fremsendes alene via e-mail 25. februar 2014 timepe-erst camped-erst Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med TDC A/S standardtilbud for uncontended VULA på marked 4 Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Referat fra møde i NGA-forum den 31. januar 2018

Referat fra møde i NGA-forum den 31. januar 2018 Referat 12. februar 2018 Sag 2017-9157 /CHASTA Referat fra møde i NGA-forum den 31. januar 2018 Deltagere: Telenor: Kenneth Jarnit (formand) og Jens Åge Holm TDC: Christian Halgreen, Uffe Hebbelstrup Larsen

Læs mere

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Afrapportering på VULA-forum v/ Lars Høyrup Jensen Onsdag den 24. april i ERST Arbejdsgruppens baggrund På VULA-forum 28. januar 2013 blev det besluttet

Læs mere

Telias høringssvar til Erhvervsstyrelsens høring over vectoringafgørelsen af 4. september 2013

Telias høringssvar til Erhvervsstyrelsens høring over vectoringafgørelsen af 4. september 2013 Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 12. marts 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 12. marts 2013 i VULA-forum 22. marts 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 12. marts 2013 i VULA-forum /rasjak-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Kenneth

Læs mere

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet

Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Arbejdsgruppen for videreudvikling af VULAproduktet Afrapportering på VULA-forum v/ Lars Høyrup Jensen Mandag den 16. september i ERST Afrapportering fra to møder i gruppen To møder afholdt i videreudviklingsgruppen

Læs mere

Kære Lars og øvrige Vectoring gruppe

Kære Lars og øvrige Vectoring gruppe Fra: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Sendt: 10. december 2012 08:47 Til:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Læs mere

Vula på Fiber? 1. møde i VULA på Fiber-arbejdsgruppen. Fredag d. 28. august 2015, kl. 1330-1530

Vula på Fiber? 1. møde i VULA på Fiber-arbejdsgruppen. Fredag d. 28. august 2015, kl. 1330-1530 Vula på Fiber? 1. møde i VULA på Fiber-arbejdsgruppen Fredag d. 28. august 2015, kl. 1330-1530 Agenda 1. Godkendelse af dagsorden (med/uden tilføjelser), referent vælges og formand præsenteres. 2. Hurtig

Læs mere

Indførelse af vectoringteknologien må samtidig ikke begrænse konkurrencen, således at kun TDC får fordelene ved vectoringteknologien

Indførelse af vectoringteknologien må samtidig ikke begrænse konkurrencen, således at kun TDC får fordelene ved vectoringteknologien Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1)

NOTAT. Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1) NOTAT 18. december 2013 /memebr-erst Høringsnotat vedrørende udkast til markedsafgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden den 6. september 2013 til

Læs mere

Referat fra møde i NGA-forum, onsdag den 21. august 2019

Referat fra møde i NGA-forum, onsdag den 21. august 2019 9. september 2019 /CS Sag Referat fra møde i NGA-forum, onsdag den 21. august 2019 Deltagere TDC: Telenor: Telia: SE/Stofa: Gigabit: Fiberby: Global Connect: Fastspeed: Dansk Energi: Dansk Erhverv: Dansk

Læs mere

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer,

om den manglende transparens i TDC s organisering, processer og itsystemer, Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att. postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70

Læs mere

Møde i VULA-/NGA-forum. Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00

Møde i VULA-/NGA-forum. Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00 Møde i VULA-/NGA-forum Tirsdag den 22. august 2017 Kl. 10:00-12:00 Dagsorden 1. Velkomst (v/formanden) 2. Status over markedsafgørelser (v/erst) NGA-forum Forpligtelser, ikrafttrædelse og proces b) Øvrige

Læs mere

Møde i NGA-forum. Onsdag den 31. januar 2018 Kl

Møde i NGA-forum. Onsdag den 31. januar 2018 Kl Møde i NGA-forum Onsdag den 31. januar 2018 Kl. 10-12 Dagsorden 1) Velkomst (v/formanden) 2) TDC s standardtilbud på marked 3a og 3b branchehøringer, status og videre proces (v/erst) 3) Ny LRAIC fastnet-model

Læs mere

Vectoringafgørelsen. Orientering om visse dele af den trufne afgørelse om brug af vectoringteknologien i Danmark. Den 14.

Vectoringafgørelsen. Orientering om visse dele af den trufne afgørelse om brug af vectoringteknologien i Danmark. Den 14. Vectoringafgørelsen Orientering om visse dele af den trufne afgørelse om brug af vectoringteknologien i Danmark Den 14. januar 2014 A: Processen fremadrettet TDC skal senest den 1. april 2014 offentliggøre

Læs mere

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste

Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste Til høringsparterne, jf. vedlagte høringsliste 3. april 2017 Sag nr.: 2017-3111 JepFis Høring vedr. forslag til Fingerplan 2017 Fingerplanrevisionens formål og to spor I april 2016 blev der igangsat en

Læs mere

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer

Telenor Fremsendes alene via mail. Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Telenor regulation@telenor.dk 2. maj 2013 /mobljo Fremsendes alene via mail Afgørelse vedrørende TDC s priser ved engrossalg af PSTN- og ISDNabonnementer Indledning Telenor har i brev af 18. december 2012

Læs mere

Samtrafikforum. 34. møde. Fredag den 20. september 2013 Erhvervsstyrelsen, Langelinie Allé 17

Samtrafikforum. 34. møde. Fredag den 20. september 2013 Erhvervsstyrelsen, Langelinie Allé 17 Samtrafikforum 34. møde Fredag den 20. september 2013 Erhvervsstyrelsen, Langelinie Allé 17 Dagsorden 1. Velkomst 2. Mobilnumre 3. Revision af prisklemmetilsynet 4. Tidsplaner for markedsafgørelser mv.

Læs mere

TDC anmeldte og sendte den 17. november 2017 selskabets samlede aftalekompleks/standardtilbud

TDC anmeldte og sendte den 17. november 2017 selskabets samlede aftalekompleks/standardtilbud TDC A/S regulering@tdc.dk 29. marts 2019 Sag 2017-14082 /chasta TDC s standardtilbud på marked 3a og 3b afrunding Erhvervsstyrelsen har nu gennemgået TDC s samlede aftalekompleks/standardtilbud på engrosmarkedet

Læs mere

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende:

NOTAT. Resultat af høringen Erhvervsstyrelsen har modtaget høringssvar fra følgende: NOTAT 19. december 2013 /timepe-erst /thdegj-erst /ebbbri-erst /rasjak-erst Høringsnotat vedrørende udkast til delafgørelse over for TDC på engrosmarkedet for netværksinfrastrukturadgang (marked 4) ændring

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2016 C(2016) 7792 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax: +45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2).

Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle mobilnet (marked 2). 10. september 2018 /andbec ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Høringsnotat vedr. udkast til tillægsafgørelser på engrosmarkedet for terminering af taleopkald i individuelle

Læs mere

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1)

Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Bilag 1 10. april 2017 Høringsnotat vedr. udkast til afgørelser på engrosmarkedet for opkaldsterminering i individuelle offentlige telefonnet på et fast sted (marked 1) Erhvervsstyrelsen har i perioden

Læs mere

Giver dette input anledning til justering i POI0 løsningen, der blev gennemgået? Yderligere kommentar

Giver dette input anledning til justering i POI0 løsningen, der blev gennemgået? Yderligere kommentar Index Operatør 1Siminn 2 Siminn Kommentar Ønske om at Ethertype whilelistenlaves om til en blacklist i stedet for 0x8847 (MPLS unicast). Strengt taget er det ikke VULA, men jeg håber at i vil medtage det

Læs mere

december 2014 høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne.

december 2014 høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne. 19. februar 2015 Sag 2014-7957 /dajosc Høring over notat vedr. relevante emner i relation til bredbåndsmarkederne ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse:

Afgørelse Erhvervsstyrelsen træffer i medfør af 52 i teleloven 1 følgende afgørelse: TDC A/S regulering@tdc.dk 30. september 2014 /seyadi-erst Fremsendes alene via e-mail /mobljo-erst Afgørelse om prisen på TDC s gebyr NP SP Håndteringsgebyr Indledning Erhvervsstyrelsen har i forbindelse

Læs mere

Notat. Resultat af den nationale høring. Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på

Notat. Resultat af den nationale høring. Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på Notat 29. juni 2018 Høringsnotat vedr. revideret udkast af 30. april 2018 til afgørelse på detailmarkedet for fastnettilslutninger og engrosmarkedet for fastnetoriginering (tidligere marked 1 og 2) Erhvervsstyrelsen

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.11.2018 C(2018) 7864 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Danmark Katrine Winding Generaldirektør Fax: postmar@erst.dk Kære Katrine

Læs mere

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s

Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC A/S Teglholmsgade 3 2450 København SV 23. marts 2018 Sag 2017-9688 regulering@tdc.dk Afgørelse om prisklemme for flagskibsproduktet fiberbredbåndsforbindelse solgt til private: 50 Mbit/s TDC har iværksat

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Vectoring og VULA. Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen. UDKAST 10. december Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1

Vectoring og VULA. Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen. UDKAST 10. december Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1 Vectoring og VULA Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen UDKAST 10. december 2012 1 Møder Afholdt : 24/10, 27/11, 10/12 Planlagt : Workshop med erfaringsudveksling dec-jan Møder 16/1, 12/2, 20/3, 8/5

Læs mere

VULA Videreudvikling møde 11. april 2014. 11. april 2014 TDC bidrag v.1.0

VULA Videreudvikling møde 11. april 2014. 11. april 2014 TDC bidrag v.1.0 VULA Videreudvikling møde 11. april 2014 11. april 2014 TDC bidrag v.1.0 1 Dagsorden 1. Status på ibrugtagning af VULA (v. ERST) 2. Status på VULA UC (v. TDC) a) XML-grænseflade b) Test af multicast c)

Læs mere

TDC A/S.

TDC A/S. TDC A/S 17. januar 2012 regulering@tdc.dk Påbud om offentliggørelse af månedlige KPI er til standardtilbud for rå kobber og delt rå kobber på engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang (marked

Læs mere

TDC præsentationer til NGA forum 13/10

TDC præsentationer til NGA forum 13/10 TDC præsentationer til NGA forum 13/10 Bredbånd/udvikling oktober 2017 TWD/11/10 2017 1 VULA videreudvikling / NGA-forum møde 13/10 TDC Præsentationer 1. Valg af formand 2. Afrapportering (v/ TDC) fra

Læs mere

Bilag 1h: Produktbeskrivelse for Vectoring

Bilag 1h: Produktbeskrivelse for Vectoring Bilag 1h: Produktbeskrivelse for Vectoring 1. Omfang Vectoring tilbydes på de noder der er blevet enablet for Vectoring. Vectoring tilbydes udelukkende til VDSL-teknologien. Dette bilag beskriver Vectoring

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger

EUROPA-KOMMISSIONEN. Artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF: Ingen bemærkninger EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.2.19 C(19) 1667 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Katrine Winding Generaldirektør Fax: postmar@erst.dk Kære

Læs mere

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA)

Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet Bitstream Access (BSA) TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Cybercity A/S Frederikskaj 1780 København V Afgørelse efter telelovens 65, stk. 6 om fastsættelse af foreløbige vilkår for Cybercitys adgang til samtrafikproduktet

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014

TDC A/S Fremsendes alene via  . Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 TDC A/S regulering@tdc.dk 4. marts 2015 Fremsendes alene via e-mail /Christoffer Kjældgaard Giwercman Korrektion af Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse af 4. december 2014 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at:

Erhvervsstyrelsen anfører på side 69 i det udsendte udkast til markedsafgrænsning på detailmarkedet for fastnettilslutninger (marked 1), at: Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til e-mail: postmar@erst.dk Telia Danmark Filial af Telia Nättjänster Norden AB, Sverige Holmbladsgade 139 2300 København S Tlf.: 82 33 70 00

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Sag DK/2013/1518: Foranstaltninger til regulering af engrosprisen for (fysisk) netværksinfrastrukturadgang (VULA) ved i Danmark

EUROPA-KOMMISSIONEN. Sag DK/2013/1518: Foranstaltninger til regulering af engrosprisen for (fysisk) netværksinfrastrukturadgang (VULA) ved i Danmark EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.11.2013 C(2013) 8456 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Danmark Att.: Betina Hagerup Direktør Fax + 45 3546 6001 Kære Betina

Læs mere

Oversigter over dækningsområder og slutkundeadresser. 8. april 2014

Oversigter over dækningsområder og slutkundeadresser. 8. april 2014 Oversigter over dækningsområder og slutkundeadresser 8. april 2014 1 Varsling af fremskudte indkoblingspunkter 2 TDC s forpligtigelser Iflg. Markedsafgørelse 4 om Engrosmarkedet for fysisk netværksinfrastrukturadgang

Læs mere

5. Status over TDC s løsningsforslag og tidsplaner for samhusning (v/tdc). 6. Eventuelt.

5. Status over TDC s løsningsforslag og tidsplaner for samhusning (v/tdc). 6. Eventuelt. Referat 31. august 2017 /chasta Sag 2017 9157 Referat fra mødet den 22. august 2017 i NGA-forum Deltagere: Telia: Frederik Siegumfeldt (formand), Kim Fenger og Laila Sylvesta Jensen TDC: Christian Halgreen,

Læs mere

VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på 2 kobberpar for at levere en

VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på 2 kobberpar for at levere en Bilag f: Produktbeskrivelse for VULA Pair Bonding. Omfang VULA PairBonding er et produkt, hvor xdsl-forbindelsen produceres på kobberpar for at levere en given hastighed, i stedet for kobberpar.. Indhold.

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med selskabets VULAstandardtilbud

TDC A/S Fremsendes alene via mail. Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med selskabets VULAstandardtilbud TDC A/S regulering@tdc.dk 1. marts 2013 /timpe-erst og lasyje-erst Fremsendes alene via mail. Erhvervsstyrelsens opfølgning i forbindelse med selskabets VULAstandardtilbud på marked 4 Erhvervsstyrelsen

Læs mere

TDC A/S Fremsendes alene via

TDC A/S Fremsendes alene via TDC A/S regulering@tdc.dk 12. december /joboos Fremsendes alene via email Korrektion af visse maksimale netadgangspriser fastsat i Erhvervsstyrelsens LRAIC-afgørelse (fastnet) Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0

Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0 1 Pair Bonding 25/6-2015 Ver 2.0 Pair Bonding baggrund for TDCs implementering af Pair Bonding. Baggrund: Pair Bonding er en effektiv måde at udvide dækningen med bredbånd, især til Slutbrugere, der ikke

Læs mere

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø

Den gennemsnitlige kundelevetid opgøres som: 30. januar 2014. /chkjgi. Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø 30. januar 2014 /chkjgi Dataindsamling til brug for prisklemmerevision Hermed fremsendes udkast til dataanmodning, som skal anvendes i forbindelse med Erhvervsstyrelsens revision af prisklemmetilsynet.

Læs mere

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX 4. december 2007 Tillægsaftale om Grossist Service mellem TDC A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...3 3 Parterne...3 4 Tillægsaftalens ikrafttræden...3

Læs mere

Teknisk Branchemøde. Torsdag d. 5 december 2013 TDC/TWD

Teknisk Branchemøde. Torsdag d. 5 december 2013 TDC/TWD Teknisk Branchemøde Torsdag d. 5 december 2013 TDC/TWD 1 Dagsorden VULA UC - ADSL tagging VULA IT implementering af priser på hastigheder 1 3 VULA UC ADSL tagging Tagging oprindelig specificeret, jf. møde

Læs mere

Bilag 4 : Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber

Bilag 4 : Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber Bilag 4 : Service Level Agreement for rå kobber og delt rå kobber 1 Indhold 1 INDHOLD...1 2 INDLEDNING...1 3 KVALITET...2 4 LEVERINGSPRÆCISION...3 5 LEVERINGSTID...4 6 FEJLRETNINGSTID...5 7 KOMPENSATION...6

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 12 Change Management 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/16 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

TDC præsentationer til NGA forum 22/8

TDC præsentationer til NGA forum 22/8 TDC præsentationer til NGA forum 22/8 Bredbånd/udvikling 22. august 2017 TWD/1808 2017 1 VULA videreudvikling /NGA-forum møde 22/8 TDC Præsentationer 1.Velkomst (v/formanden) 2.Status over markedsafgørelser

Læs mere

Anneks til undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet,

Anneks til undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet, Anneks til undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet Teknologisk Institut sendte den 30. september 2008 udkast til rapport vedr. undersøgelse af TDC s

Læs mere

Pair Bonding 27/ Ver 4.0

Pair Bonding 27/ Ver 4.0 1 Pair Bonding 27/9-2016 Ver 4.0 Pair Bonding baggrund for TDCs implementering af Pair Bonding. Baggrund: Pair Bonding er en effektiv måde at udvide dækningen med bredbånd, især til Slutbrugere, der ikke

Læs mere

G.INP Branchemøde d. 3 september september 2014 Torben Weihe Dam

G.INP Branchemøde d. 3 september september 2014 Torben Weihe Dam G.INP Branchemøde d. 3 september 2014 3. september 2014 Torben Weihe Dam 1 Indhold 1. Status for implementeringen - kort 2. Brush up baggrund og TDC implementering af G.INP 3. Brush up IT-implementeringen

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 12 - Ændringshåndtering 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af

Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af 29. april 2013 Sag /LisFod Ændringsoversigt til årsregnskabslovs-taksonomi af 1.4.2013 Erhvervsstyrelsen offentliggør hermed taksonomien af 1.4.2013. Der er tale om en opdatering af taksonomien af 1.10.2012.

Læs mere

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde.

10. Formandens afsluttende bemærkninger, herunder evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde. 6. november 2014 /chrska Beslutningsreferat: 14. møde i institutionen den 28. oktober 2014 Til stede: Mads Øvlisen (formand), Jonas Christoffersen, Jens Erik Ohrt, Kim Haggren, Marie Voldby, Christina

Læs mere

København d. 31. oktober 2008

København d. 31. oktober 2008 Teknologisk Institut Gregersensvej 2630 Taastrup E-post: produktion@teknologisk.dk København d. 31. oktober 2008 Vedr.: Høring over udkast til rapport vedrørende Teknologisk Instituts undersøgelse af TDC

Læs mere

Orientering om markedsundersøgelser. - Marked 3a og 3b

Orientering om markedsundersøgelser. - Marked 3a og 3b Orientering om markedsundersøgelser - Marked 3a og 3b Engrosmarkedet for lokal netadgang på et fast sted (marked 3a) Engrosmarkedet for central netadgang på et fast sted, for så vidt angår masseforhandlede

Læs mere

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber

65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity A/S Overgaden Neden Vandet 7 1414 København K 65 afgørelse vedr. anmodning om at hvilende abonnement ikke kan begrunde afvisning af adgang til delt rå kobber Cybercity har ved brev af 10. juni

Læs mere

Vectoring og VULA. Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen. UDKAST 17. december Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1

Vectoring og VULA. Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen. UDKAST 17. december Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1 Vectoring og VULA Afrapportering fra Vectoringarbejdsgruppen UDKAST 17. december 2012 1 Møder Afholdt : 24/10, 27/11, 10/12 Planlagt : Workshop med erfaringspræsentation 14/1 Møder 16/1, 12/2, 20/3, 8/5

Læs mere

Bilag 1h: Produktbeskrivelse for Vectoring

Bilag 1h: Produktbeskrivelse for Vectoring Bilag 1h: Produktbeskrivelse for Vectoring 1. Omfang Vectoring tilbydes på de noder der er blevet enablet for Vectoring. Vectoring tilbydes udelukkende til VDSL-teknologien. Dette bilag beskriver Vectoring

Læs mere

VULA Vectoring. Udestående aspekter. 21. januar 2013 Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1

VULA Vectoring. Udestående aspekter. 21. januar 2013 Tilføj titel i sidehoved / sidefod 1 VULA Vectoring Udestående aspekter 1 Aspekter til behandling i teknisk gruppe 1. Forholdet mellem VULA og vectoring (se afrapportering) 2. CPE-udstyr (se afrapportering) 3. Kriterier samt proces for optagelse

Læs mere

Møde om VULAvidereudvikling. 3. September 2013 version 0.94

Møde om VULAvidereudvikling. 3. September 2013 version 0.94 Møde om VULAvidereudvikling 3. September 2013 version 0.94 Indhold 1. Opdateret status på idriftsættelse af VULA 2. Opfølgning på Telias tunnel-løsning fra CPE 3. Dækningsoplysninger i TDCs net 1. AO'ers

Læs mere

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester

til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester Aftale nr.: Rammeaftale nr.: Dato: Produkttillæg: Ethernet BSA til Rammeaftale om levering og drift af TDC s engrostjenester mellem og TDC A/S PT_EBSA_v_std_020913.docx Side 1 af 7 1 Præambel Dette

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF

EUROPA-KOMMISSIONEN. Bemærkninger i henhold til artikel 7, stk. 3, i direktiv 2002/21/EF EUROPA-KOMMISSIONEN Kære Jørgen Abild Andersen Bruxelles, den 03.12.2012 C(2012) 9219 final Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 DK-2100 København Ø Danmark Att.: Jørgen Abild Andersen

Læs mere

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler

Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler TDC A/S regulering@tdc.dk 10. oktober 2013 / sunnie, seyadi Fremsendes alene via e-mail Afgørelse vedrørende TDC s opkrævning af oprettelsesgebyrer ved indgåelse af aftaler 1. Indledning Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv.

Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af Forskrift H1: Skift af elleverandør, flytning mv. HBK/SHR September 2015 September 2015 Dok. 15-08076-5 1/8 Indholdsfortegnelse Kapitel 3. Generelle

Læs mere

Høringssvar fra Dansk Erhverv:

Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Dansk Erhverv: Høringssvar fra Danske Regioner: Høringssvar fra DSB: Høringssvar fra Esbjerg Kommune: Høringssvar fra Movia: Høringssvar fra Erhvervsstyrelsen: 23. november 2018 TEAM JURA

Læs mere

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den :

----- Videresendt af Anna Margrethe Buhl/BEK/Herning Kommune den : Høringssvar nr. 1 Vs: Indsigelse til kommuneplantillæg nr.68 - Lokalplan nr. 81 C3.1. Herning Kommune By-Erhverv og Kultur 18-10-2016 11:05 Til: Louise Kruse Hansen Sendt af: Anna Margrethe Buhl Fra: Til:

Læs mere

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen

Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen 13. september 2013 /chkjgi Revision af konkurrencemarginmodellen og prisklemmeforpligtelsen Erhvervsstyrelsen påbegynder i løbet af 2014 analyserne på engrosmarkederne for henholdsvis fysisk netværksinfrastrukturadgang

Læs mere

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning,

Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, TDC A/S Nørregade 21 0900 København C Telelovens 77 - forhåndsbesked om videregivelse af oplysninger om kabler og fordelere i et afgrænset område til brug for Cybercitys netplanlægning, jf. telelovens

Læs mere

KPI-rapportering for bestilling af bredbåndsprodukter. Til Erhvervsstyrelsen

KPI-rapportering for bestilling af bredbåndsprodukter. Til Erhvervsstyrelsen KPI-rapportering for bestilling af bredbåndsprodukter Til Erhvervsstyrelsen 1 KPI for bestilling af bredbåndsprodukter (1) Markedsafgørelserne på marked 4 og 5 forpligter TDC til at offentliggøre SLA og

Læs mere

Brud på persondatasikkerheden i telesektoren 2014

Brud på persondatasikkerheden i telesektoren 2014 25. februar 2015 /JV Sag Brud på persondatasikkerheden i telesektoren 2014 Baggrund Teleudbyderne skal efter reglerne i 7 i informationssikkerhedsbekendtgørelsen 1 udarbejde sikkerhedspolitikker for persondatasikkerheden

Læs mere