ÅRSRAPPORT FACS CORE FACILITETEN. Health Aarhus Universitet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRSRAPPORT FACS CORE FACILITETEN. Health Aarhus Universitet"

Transkript

1 2012 ÅRSRAPPORT FACS CORE FACILITETEN Health Aarhus Universitet

2 Daglig Drift FACS Core Faciliteten har haft et godt og travlt år med rigtig mange forskellige brugere af faciliteten. Vi har i alt haft 82 individuelle brugere, hvoraf 54 er aktive per december Fordelingen af brugerne ser således ud: 1%$ 1%$ Fordeling*af*brugere* 1%$ 16%$ 27%$ AU,$Health,$Ins5tut$for$Klinisk$Medicin$ AU,$Health,$Ins5tut$for$Biomedicin$ AU,$S&T$ KU$ SDU$ 54%$ AAU$ Ved årets udgang havde vi i alt haft 894 analyser/sorteringer, de 342 aktiviteter var fra 2011, mens de 552 aktiviteter er fra I alt har vi nu 11 brugere som har taget FACSAriaIII operatorkurset (5 fra Institut for Klinisk Medicin og 6 fra Institut for Biomedicin), så de har lov til at køre selvstændigt på instrumenterne. 8 af brugerne er aktive i dag og bruger jævnligt udstyret. Vi bruger den faste daglige procedure for opstart og kvalitetstjek af maskinerne, som vi etablerede i Vi har ændret på proceduren for nedlukning af maskinerne og som udgangspunkt kører vi nu altid sterilt. Vi kører den 2 ½ timer lange prepare for aseptic sort procedure fast en gang om måneden og lukker hver fredag hele systemet ned i 70% sprit. Når en bruger så skal have sorteret sterilt, mangler vi kun at rengøre sampleline, det gøres ved at vi kører 20 min sprit på sampleline efterfulgt af 10 min sterilt vand herefter er vi aseptiske og klar til sortering.

3 Steriliteten af cellesorterne bliver tjekket ca. hver 14. dag, hvor vi får dyrket prøver fra både sheath væsken og sampleline hos bakteriologerne i Bartholin Bygningen. Vi har i det forgangne år ikke på noget tidspunkt haft kontaminering af maskinerne. side 2 Flere og flere er begyndt at bruge os som konsulenter i forbindelse med design af eksperimenter (herunder antistofpaneler) samt databehandling. Vi er glade for at kunne hjælpe med at planlægge eksperimenter optimalt i forhold til de maskiner vi råder over. I forbindelse med databehandling kommer nogle brugere med data opsamlet fra andre maskiner, fra bl.a. udenlandsophold og her hjælper vi selvfølgelig også med at analysere og fortolke data. Vi gør os umage for at være en kompetent faglig støtte med undervisning og vejledning af studerende og post- doc s som anvender flow cytometri som en del af deres forskningsprojekter. Nedenstående figur viser en oversigt i timer over køretid (analyse og sortering) på de to Aria er tilsammen. 1500" Opgørelse)over)halvårligt)1dsforbrugbrug)for)begge)Aria'er) 1000" 500" 0" E&erår"2010" Forår"2011" E&erår"2011" Forår"2012" E&erår"2012" Det skal bemærkes, at ca. halvdelen af den tid, instrumenterne kører, bliver brugt til ren analyse og ikke sortering. Der er derfor et stigende behov for at udvide faciliteten med et rent analyseapparat for at friholde cellesorterne (og dermed også personalet) til sorteringsopgaver.

4 side 3 MoFlo Astrios På Klinisk Immunologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital er MoFlo Astrios Cell Sorteren (Beckman Coulter) nu installeret i en LAF- bænk og er fuldt funktionsdygtig. Med en placering i sterilbænk er der principielt mulighed for at sortere på klassificeret, infektiøst materiale - hvilket dog kræver særskilt aftale med Klinisk Immunologisk Afdeling, da der skal træffes særlige foranstaltninger for efterfølgende dekontaminering af systemet. Til forskel fra Aria- cellesorterne er Astrios maskinen baseret på jet- in- air princippet, hvilket giver mulighed for højere sorteringshastighed (forudsat at cellematerialet er tilstrækkeligt koncentreret). Til gengæld er fluorescens- følsomheden på jet- in- air systemer typisk en smule lavere end kuvette- baserede systemer. Møder Anni Skovbo, Anette Thomsen og Charlotte Petersen holder et ugentligt møde hvor vi vender problemstillinger vedrørende den forgangne uges opgaver samt planlægger den kommende uges analyser og sorteringer. Vi forsøger ca. hver 14. dag at holde studiegruppe, hvor vi læser op på tekniske detaljer eller holder os opdateret med hensyn til applikationsmuligheder. Herudover har vi et lokalt styregruppemøde med Marianne Hokland og Uffe Birk Jensen 1-2 gange i måneden, hvor driftsstatus, økonomi og igangværende projekter er faste punkter på dagsordenen. Her bliver overordnede problemstillinger vendt. Endelig er den overordnede styregruppe for FACS Core Faciliteten blevet udvidet med Institutleder for Institut for Klinisk Medicin, Kristjar Skajaa. Den overordnede styregruppe holder 2 årlige møder (januar og september). Undervisning FACS Core Faciliteten er medarrangør og deltager aktivt i undervisningen på fakultetets PhD kursus: Basale teknikker i flow cytometri. Vi bidrager ved såvel praktiske øvelser og demonstrationer som ved teoretiske timer. Vi holder et symposium om flow cytometri for 5. semesters medicin- studerende.

5 side 4 Som noget nyt i år, har vi sammen med Marianne Hokland undervisning i flow cytometri for Molekylær Medicin studerende som en del af deres Cancer modul. Som led i et nyligt etableret samarbejde med Tina Dalgaard og Helle Juul- Madsen på Institut for Husdyrvidenskab, Foulum, deltog vi i undervisningen i flow cytometri til en international workshop finansieret af EU s 7. Rammeprogram. Endelig har vi løbende undervisning af vores brugere. Forskning og udvikling Vi deltager aktivt i flere forskningsprojekter, hvilket betyder at vi løbende udvikler og optimerer nye applikationer og metoder. Seminar og møde 21 marts 2012 holdt vi vores officielle indvielsesseminar for core faciliteten i Eduard Biermann auditoriet. Seminaret var rigtigt godt besøgt af både nuværende og kommende brugere. Seminaret blev brugt til at præsentere mange forskellige applikations- muligheder indenfor celle sortering og flow cytometri. I september afholdt vi et mere specifikt seminar, omhandlende detektion af fosforylerede proteiner på enkelt celle niveau. Her deltog ca. 50 personer fra både AU og AUH, både nuværende brugere og også mange nysgerrige som ikke tidligere har brugt flow cytometri. Marianne Hokland, Anette Thomsen og Charlotte Petersen deltog i Becton Dickinsons Nordic FACS users meeting i Helsingør. Her var både produkt- specialister, service- ingeniører og brugere tilstede. Vi blev opdateret med nye tiltag indenfor FACS og flow cytometri. Fremtidsudsigter Det går rigtig godt for FACS Core Faciliteten. Vi har travlt, og i foråret var der for travlt. Der var 4-5 ugers ventetid på at få sorteret eller analyseret, og det var ikke tilfredsstillende.

6 side 5 Fire brugere tog operatorkurset, så de blev selvkørende, og desuden blev flere store projekter afsluttet inden sommer. Nu kan man få sorteret inden for 1-2 uger, hvilket er meget tilfredsstillende. Som det fremgår under punktet Daglig Drift, har der længe været et ønske om og behov for - at udvide core faciliteten med et analyseapparat for at aflaste sorterne, så de hovedsageligt skal bruges til sorteringer. Vi forventer i begyndelsen af det nye år at indkøbe et analyseapparat finansieret af strategimidler fra Health, Science & Technology samt FACS Core Faciliteten. I relation hertil er det planen at Science & Technology deltager i core faciliteten, således at deres brugere kan få sorteret og analyseret til samme lave pris som brugere fra Health. Analyseapparatet vil brugerne blive oplært i og efter udstedelse af kørekort må maskinen frit benyttes. Vi står for oplæring, vedligehold og daglig service. Vi vil oprette en kalender på nettet, som brugerne selv kan booke køretid i. Økonomi FACS Core Faciliteten har en sund økonomi og har formået at spare lidt op til reservedele og indskud til et nyt analyseapparat. Priserne dækker meget godt de reelle udgifter vi har til at drive maskinerne. Se vedlagte budget og regnskab for Det har ikke været problemfrit at udsende regninger og få penge ind for vores ydelse. Vi regner med at det kommer til at gå mere gnidningsfrit i I forbindelse med indkøb af analyseinstrument vil brugerbetaling for de forskellige ydelser blive revideret og fastlagt efter nærmere analyse af de samlede udgifter i FACS Core Faciliteten. Budget for 2013 er vedlagt.

ÅRSRAPPORT FACS CORE FACILITETEN. Aarhus Universitet

ÅRSRAPPORT FACS CORE FACILITETEN. Aarhus Universitet 2013 ÅRSRAPPORT FACS CORE FACILITETEN Aarhus Universitet Daglig Drift FACS Core Faciliteten har haft et godt år med både gamle og nye brugere af faciliteten. Vi har haft en tilgang på 37 brugere af faciliteten

Læs mere

ÅRSRAPPORT. FACS CORE FACILITETEN Aarhus Universitet. Re#analyse)af)sorteret) posi/v)popula/on) Re#analyse)af)sorteret) nega/v)popula/on) 70.

ÅRSRAPPORT. FACS CORE FACILITETEN Aarhus Universitet. Re#analyse)af)sorteret) posi/v)popula/on) Re#analyse)af)sorteret) nega/v)popula/on) 70. 2014 ÅRSRAPPORT SSC-A 250K 200K 150K 100K 50K 0 70.5 0 50K 100K 150K 200K 250K FSC-A PI-A 10 5 10 4 10 3 10 2 0 52.9 38.9 0 10 2 10 3 10 4 10 5 450/40-A 10 5 Re#analyse)af)sorteret) nega/v)popula/on) 10

Læs mere

ÅRSRAPPORT. ImageStream analyse af celler (Thomas Lange/Anja Bille Bohn) FACS CORE FACILITETEN Aarhus Universitet

ÅRSRAPPORT. ImageStream analyse af celler (Thomas Lange/Anja Bille Bohn) FACS CORE FACILITETEN Aarhus Universitet 2016 ÅRSRAPPORT ImageStream analyse af celler (Thomas Lange/Anja Bille Bohn) FACS CORE FACILITETEN Aarhus Universitet Daglig Drift Det går forsat godt i FACS Core Faciliteten. Der er mange, og et stadig

Læs mere

STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET

STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET Kapitel 1 Baggrund og formål 1 Forskere ved Aarhus Universitets (AUs) basale og kliniske institutter skal have adgang til celle-/partikel-sorteringer

Læs mere

ÅRSRAPPORT. FACS CORE FACILITETEN Aarhus Universitet

ÅRSRAPPORT. FACS CORE FACILITETEN Aarhus Universitet 2015 ÅRSRAPPORT FACS CORE FACILITETEN Aarhus Universitet Daglig Drift Den daglige drift i FACS Core Faciliteten er stabil. Udstyret bliver løbende vedligeholdt og kvalitetskontrolleret, herunder regelmæssigt

Læs mere

Årsrapport BIAS - BIostatistical Advisory Service. Bo Martin Bibby. 17. januar Aarhus Universitet

Årsrapport BIAS - BIostatistical Advisory Service. Bo Martin Bibby. 17. januar Aarhus Universitet Årsrapport BIAS - BIostatistical Advisory Service Bo Martin Bibby 17. januar 218 Health Aarhus Universitet 1 1 Indledning Den biostatistiske rådgivningsenhed (BIAS - BIostatistical Advisory Service) blev

Læs mere

Årsrapport BIAS - BIostatistical Advisory Service

Årsrapport BIAS - BIostatistical Advisory Service Årsrapport 2016 BIAS - BIostatistical Advisory Service Bo Martin Bibby 18. januar 2017 Health Aarhus Universitet 1 1 Indledning Den biostatistiske rådgivningsenhed (BIAS - BIostatistical Advisory Service)

Læs mere

Årsrapport BIAS - BIostatistical Advisory Service

Årsrapport BIAS - BIostatistical Advisory Service Årsrapport 215 BIAS - BIostatistical Advisory Service Bo Martin Bibby 8. januar 216 Health Aarhus Universitet 1 1 Indledning Den biostatistiske rådgivningsenhed (BIAS - BIostatistical Advisory Service)

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. F3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITY 12. JUNI 2013 NYT FRA DEKANEN. Allan Flyvbjerg. Professorsammenslutningen. 12. juni 2013 HEALTH

AARHUS UNIVERSITY 12. JUNI 2013 NYT FRA DEKANEN. Allan Flyvbjerg. Professorsammenslutningen. 12. juni 2013 HEALTH NYT FRA DEKANEN Allan Flyvbjerg Professorsammenslutningen 12. juni 2013 HEALTH EMNER I. Strategiproces ved Health og AU II. Wie gehts? III. IV. Fokus på ekstern fundraising Personalemæssige tiltag V. Spørgsmål

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET

AARHUS AU UNIVERSITET AU UNIVERSITET VELKOMMEN TIL HEALTH INTRODUKTIONSSEMINAR DITTE JUEL ADOLFSEN LØHMANN Læge siden 2010 Ph.d. studerende ved børneafdelingen, AUH Forsker i børneleukæmi, bivirkninger og genetik. PROGRAMMET

Læs mere

29. maj 2015. Årsrapport 2014

29. maj 2015. Årsrapport 2014 29. maj 215 Årsrapport 214 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Referat. Institutforum møde mandag den 28. september 2015 kl Mødedeltagere Kristjar Skajaa institutleder formand

Referat. Institutforum møde mandag den 28. september 2015 kl Mødedeltagere Kristjar Skajaa institutleder formand , HEALTH Referat Institutforum møde mandag den 28. september 2015 kl. 9.00 12.00 Mødedeltagere Kristjar Skajaa institutleder formand Anette Andersen studiesekretær Khoa Manh Dinh stud.med. Maria Ervardian

Læs mere

5. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin

5. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin REFERAT 5. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin Dato og sted Torsdag den. 13. september 2018 kl. 10.00 14.10 Sundheds- og, Holbergsgade 6, 1057 København K., Lokale 1.24 Dagsorden Punkt Ca. tid Aktivitet

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Health Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C. Tlf.:

AARHUS UNIVERSITET. Health Aarhus Universitet Nordre Ringgade Aarhus C. Tlf.: Prioritering af strategimidler 2013 pr. 20. december 2012 På baggrund af institutternes og SKT s ønsker om tildeling af strategimidler 2013 og hovedområdets tiltag, der kræver finansiering, har dekanatet

Læs mere

Sundhed. 29. september 2017 /STIWHI. Referat

Sundhed. 29. september 2017 /STIWHI. Referat Sundhed 29. september 2017 /STIWHI Referat af møde i Koordinationsudvalget for Forskning 11. september 2017 kl. 11:00 i VIA University College, Administrationsbygningen, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, lokale

Læs mere

Godkendt 7. juni Årsrapport 2017

Godkendt 7. juni Årsrapport 2017 Godkendt 7. juni 2018 Årsrapport 2017 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Aftalegrundlaget er dynamisk og et udtryk for det aktuelle samarbejde og skal som sådan løbende ajourføres.

AARHUS UNIVERSITET. Aftalegrundlaget er dynamisk og et udtryk for det aktuelle samarbejde og skal som sådan løbende ajourføres. Aftale vedrørende samarbejde om forskning og undervisning mellem Health, Aarhus Universitet og regionshospitalerne, inkl. regionspsykiatrien og Præhospitalet i Region Midtjylland 1. Indledning Blandt andet

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

Referat. Institutforum møde mandag den 13. april 2015 kl Mødedeltagere Kristjar Skajaa institutleder formand

Referat. Institutforum møde mandag den 13. april 2015 kl Mødedeltagere Kristjar Skajaa institutleder formand , HEALTH Referat Institutforum møde mandag den 13. april 2015 kl. 8.00 12.00 Mødedeltagere Kristjar Skajaa institutleder formand Anette Andersen studiesekretær Rasmus Thøger Christensen stud.med. Karen

Læs mere

Seminaroversigt Modul 3 Efterår 2017 Udvikling i klinisk sygeplejepraksis

Seminaroversigt Modul 3 Efterår 2017 Udvikling i klinisk sygeplejepraksis Seminaroversigt Modul 3 Efterår 2017 Udvikling i klinisk sygeplejepraksis Der tages forbehold for ændringer! Ændringer til oversigten vil blive meddelt på BLACKBOARD Generelle oplysninger lokaler Adresse

Læs mere

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE

Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Bilag 3 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere

Rapport vedrørende arbejdsgruppe om organisering af sekretær- eller fuldmægtigbistanden til kliniske professorer

Rapport vedrørende arbejdsgruppe om organisering af sekretær- eller fuldmægtigbistanden til kliniske professorer Rapport Rapport vedrørende arbejdsgruppe om organisering af sekretær- eller fuldmægtigbistanden til kliniske professorer Det fremgår af den nye aftale mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland om

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITY. Forskningsstøtteenheden UHH

AARHUS UNIVERSITY. Forskningsstøtteenheden UHH AARHUS UNIVERSITY Forskningsstøtteenheden UHH 1 Hvorfor har AU/AUH en forskningsstøtteenhed? Hvorfor er jeg her i dag? FSEs kunder Aarhus Universitet (forskere og ledelse) Aarhus Universitetshospital (forskere

Læs mere

Seminaroversigt Modul 2 Forår Aarhus Metoder til undersøgelse og dokumentation af klinisk sygeplejepraksis

Seminaroversigt Modul 2 Forår Aarhus Metoder til undersøgelse og dokumentation af klinisk sygeplejepraksis Seminaroversigt Modul 2 Forår 2017 - Aarhus Metoder til undersøgelse og dokumentation af klinisk sygeplejepraksis Der tages forbehold for ændringer! Seminaroversigt vil blive opdateret løbende Generelle

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. maj 2013 Mødelokale 1B, Aarhus Universitetshospital, Skejby LSU-møde, Institut for Klinisk Medicin

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 13. maj 2013 Mødelokale 1B, Aarhus Universitetshospital, Skejby LSU-møde, Institut for Klinisk Medicin Møde den: 13. maj 2013 Mødelokale 1B, Aarhus Universitetshospital, Skejby LSU-møde, Institut for Klinisk Medicin REFERAT Til stede: Kristjar Skajaa, Tina Bach Aaen, Mie Farsinsen, Peter Holm-Nielsen, Birgitte

Læs mere

Procedurer for arbejdsgang i IndFak

Procedurer for arbejdsgang i IndFak Modtager(e): Institutleder samt forretningscontroller ved Sci Tech, Aarhus NOTAT Procedurer for arbejdsgang i IndFak Karin Sutherland Teamleder Sci-Tech Dato: 04. oktober 2012 Side 1/5 Som følge af den

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Brænd igennem med din forskningskommunikation

Brænd igennem med din forskningskommunikation CENTER FOR KLINISK FORSKNING Brænd igennem med din forskningskommunikation - Et teoretisk og praktisk læringsforløb for ph.d.-studerende og andre forskningsaktive. Formål Kurset skal give ph.d.-studerende

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 30. juni 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. maj 2015 kl. 15:30 i HL's mødelokale, Nørrebrogade 44 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent) Møde den: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Kanalstrategi LinkedIn

Kanalstrategi LinkedIn Kanalstrategi LinkedIn 1 Baggrund... 2 2 Formål... 2 3 Målgruppe... 2 4 Fordele ved valg af denne kanal... 2 5 Udfordringer... 2 6 Indhold og frekvens... 2 6.1 Hashtags:... 3 6.2 Tags:... 3 6.3 Tone of

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark

En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark Introduktion til Eir En forsknings og businesspark inden for sundhedsteknologi og videnskab i Nord Danmark Eir samler og udnytter synergierne mellem den basale og anvendelsesorienterede sundhedsteknologiske

Læs mere

Workshop C: Forskningslignende opgaver i biologiske og kemiske fag

Workshop C: Forskningslignende opgaver i biologiske og kemiske fag Workshop C: Forskningslignende opgaver i biologiske og kemiske fag Forskningsbaseret undervisning Karla Frydenvang, lektor, PhD Institut for Medicinalkemi Farmaceutisk Fakultet, Københavns Universitet

Læs mere

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring...

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring... Årsrapport 2016 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Workshop 3: Fødevareingredienser og pharma produkter fra grøn biomasse, bi og restprodukt

Workshop 3: Fødevareingredienser og pharma produkter fra grøn biomasse, bi og restprodukt Workshop 3: Fødevareingredienser og pharma produkter fra grøn biomasse, bi og restprodukt 11.03.2015 Workshop session 1: Hvor og hvordan samarbejder vi bedst? Gyda præsenterede de tre trædesten/projekter

Læs mere

SSKU møde REFERAT. Mandag d. 19. september 2016 kl Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød

SSKU møde REFERAT. Mandag d. 19. september 2016 kl Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød REFERAT SSKU møde 19. september 2016 SSKU 19 09 2016 Mandag d. 19. september 2016 kl. 14.00-16.00 Lokale B1.07, Campus Nordsjælland, Carlsbergvej 14, 3400 Hillerød Til stede: Afbud: Mødeleder: Referent:

Læs mere

Seminaroversigt Modul 3 Efterår 2017 Udvikling i klinisk sygeplejepraksis

Seminaroversigt Modul 3 Efterår 2017 Udvikling i klinisk sygeplejepraksis Seminaroversigt Modul 3 Efterår 2017 Udvikling i klinisk sygeplejepraksis Der tages forbehold for ændringer! Ændringer til oversigten vil blive meddelt på BLACKBOARD Generelle oplysninger lokaler og Idræt,

Læs mere

Forskningstræningskursus II 2017 Otorhinolaryngologi og Hoved-Halssygdomme

Forskningstræningskursus II 2017 Otorhinolaryngologi og Hoved-Halssygdomme Information til tilmeldte kursister til Forskningstræningskursus II Kære kursist Du er tilmeldt Forskningstræningskursus II i 2017 på følgende dage: Del 1: Mandag d. 23. oktober onsdag d. 25. oktober 2017

Læs mere

Ph.d. studiet. For molekylær medicinere. Kris-ne Raaby Jakobsen Ins-tut for Biomedicin, Aarhus Universitet gen.au.dk

Ph.d. studiet. For molekylær medicinere. Kris-ne Raaby Jakobsen Ins-tut for Biomedicin, Aarhus Universitet gen.au.dk Ph.d. studiet For molekylær medicinere Kris-ne Raaby Jakobsen Ins-tut for Biomedicin, Aarhus Universitet kraaby@hum- gen.au.dk 3 hur-ge om ph.d. en Betegnelsen kommer fra det græske Philosophiae Doctor

Læs mere

FAKULTETERNES HANDLEPLANER

FAKULTETERNES HANDLEPLANER FAKULTETERNES HANDLEPLANER Health, Charlotte Ringsted Arts, Tina Keiding Science and Technology, Finn Borchsenius Aarhus BSS, Per Andersen AARHUS UNIVERSITET EDU-IT KICK OFF BERIT EIKA 13. MARTS 2018 PROREKTOR

Læs mere

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring...

Indhold... 2 GCP-enhedens mission GCP-enhedens vision Organisation... 4 Aktiviteter... 5 Intern Kvalitetssikring... Årsrapport 2015 Indhold Indhold... 2 GCP-enhedens mission... 3 GCP-enhedens vision.... 3 Organisation... 4 Organisatorisk tilknytning... 4 Styregruppe... 4 Finansiering... 4 Personale... 4 Aktiviteter...

Læs mere

Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent

Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent Institut Kultur og Samfund Internationalisering (uddannelse, ph.d., forskning) Kirsten Nørgaard knn@adm.au.d Tlf.: 21665695 Lene

Læs mere

Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017

Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017 Arbejdsmiljøstatistik Kvartaler 2017 AARHUS UNIVERSITET 25. MAJ 2018 MARTIN KEIS KRISTENSEN UDVIKLINGSKONSULENT Introduktion til arbejdsmiljøstatistik kvartaler FAMU I den kvartalsopdelte arbejdsmiljøstatistik

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16

Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Referat fra bestyrelsesmøde, mandag d 18.1.16 Til stede: Bent Engelbrecht (BE), Lars Bluhme (BL), Jette Navntofte (JN), Erik Hygum (EH), Karsten Geertsen (KG), Hans Kjeldsen (HK), Mathias Egholm (ME),

Læs mere

Finansiering af GCP-enheden ved Odense Universitetshospital

Finansiering af GCP-enheden ved Odense Universitetshospital Afdeling: Økonomi og Planlægning Udarbejdet af: Bente Møller Sagsnr.: 18/56912 E-mail: bente.elisabeth.moeller@rsyd.dk Dato: 26. april 2019 Telefon: 2324 1645 Notat Finansiering af GCP-enheden ved Odense

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 5. marts 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. januar 2015 kl. 12:00 i Olof Palmes Alle 15, lokale 13 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på?

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hans Gregersen Formand for det videnskabelige råd kommissorium (1) Center for Kliniske Retningslinjer er en institution, der samler, organiserer,

Læs mere

Statusrapport InterTværs April 2018

Statusrapport InterTværs April 2018 Statusrapport InterTværs April 2018 Statusrapport InterTværs April 2018 Indledning Denne årlige statusrapport har til hensigt, at orientere sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen samt den øvrige

Læs mere

KONTRAKTTILLÆG VED IKKE GODKENDT CE- MÆRKNING. September Vedr. anskaffelse af 3.0 T klinisk MR scanner til. Aarhus Universitet

KONTRAKTTILLÆG VED IKKE GODKENDT CE- MÆRKNING. September Vedr. anskaffelse af 3.0 T klinisk MR scanner til. Aarhus Universitet KONTRAKTTILLÆG VED IKKE GODKENDT CE- MÆRKNING September 2016 Vedr. anskaffelse af 3.0 T klinisk MR scanner til MR Centret Institut for Klinisk Medicin shospital, Skejby Palle Juul-Jensens Boulevard 99

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Evalueringsskema PUF, Hold 1, MPG-uddannelsen, E11

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Evalueringsskema PUF, Hold 1, MPG-uddannelsen, E11 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Evalueringsskema PUF, Hold 1, MPG-uddannelsen, E11 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende

Læs mere

Evaluering af kursus i medicinsk genetik. 2. semester bachelor, medicin. Foråret 2015

Evaluering af kursus i medicinsk genetik. 2. semester bachelor, medicin. Foråret 2015 Evaluering af kursus i medicinsk genetik 2. semester bachelor, medicin Foråret 2015 Læsevejledning: Alle skalaspørgsmål præsenteres ved to diagrammer, først en tabel med gennemsnittet for det samlede spørgsmål

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent

Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent Etablering af virtuel institutadministration for AU Forskning og Talent Institut Kultur og Samfund Internationalisering (uddannelse, ph.d., forskning) Kirsten Nørgaard knn@adm.au.d Tlf.: 21665695 Lene

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU

Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU Bilag til Arbejdsmiljøstatistik 2017 Årsrapport FAMU FSU AARHUS UNIVERSITET 15. FEBRUAR 2018 MARTIN KEIS KRISTENSEN UDVIKLINGSKONSULENT AU HR 1. Sygefravær 2015-2017 Institut-/Enhedsniveau Arts Antal sygedage

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden Notat om Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden 2018-2021 1 Indledning Der bliver hvert år ved budgetlægningen lavet et notat, som redegør for regionens langfristede gæld og nettorenteudgifter.

Læs mere

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering HB-mødeindkaldelse Tirsdag d. 19. maj 2015 Dagsorden 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Nykredit - afkast og muligheder for alternative investeringer 2.2 Næste

Læs mere

KU benchmark med udvalgte institutioner FORSKNING OG INNOVATION

KU benchmark med udvalgte institutioner FORSKNING OG INNOVATION KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT Opdateret 04. MAJ 2017 Vedr. KU benchmark med udvalgte institutioner FORSKNING OG INNOVATION UNIVERSITETSPARKEN 1, Herunder er en benchmarking af KU med udvalgte europæiske

Læs mere

For at kunne sammenligne Arbejdsmiljøstatistikken for Q med data for 2017 vedlægges Arbejdsmiljøstatistikken

For at kunne sammenligne Arbejdsmiljøstatistikken for Q med data for 2017 vedlægges Arbejdsmiljøstatistikken Dato: 25. maj 2018 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt (sæt

Læs mere

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn]

Sagsfremstilling. Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Dato: 16. august 2018 Side 1/1 Sagsfremstilling Mødedato: [Dato] Møde: Møde i [Navn] Punktejer: [Fulde navn] Gæst: [Fulde navn] Beslutningspunkt (sæt kryds) Drøftelsespunkt (sæt kryds) Meddelelsespunkt

Læs mere

Nøgletal for Den Samfundsvidenskabelige Ph.d.-skole, Ph.d.-bestand

Nøgletal for Den Samfundsvidenskabelige Ph.d.-skole, Ph.d.-bestand Nøgletal for Den Samfundsvidenskabelige Ph.d.-skole, 212 1. Ph.d.-bestand 1.1 Nuværende bestand på Samf.-AAU Nedenstående er udtryk for den samlede ph.d.-bestand pr. 31.12 212. Program 1 : SOC STATS I

Læs mere

Notat om rebudgettering, Pædagogik og formidlingstiltag Oktober 2015

Notat om rebudgettering, Pædagogik og formidlingstiltag Oktober 2015 Notat om rebudgettering, Pædagogik og formidlingstiltag Oktober 2015 Der er i DIGHUMLABs budget afsat midler til Pædagogik og formidlingstiltag (aktivitetsnr. 89516 'Pedagogical/learning employee' og 89518

Læs mere

University College Sjælland (UCSJ) Slagelsevej 7 4180 Sorø

University College Sjælland (UCSJ) Slagelsevej 7 4180 Sorø Februar 2013 Rammeaftale for samarbejdet mellem Syddansk Universitet (SDU) Campusvej 55 5230 Odense M og University College Sjælland (UCSJ) Slagelsevej 7 4180 Sorø 1. Præambel Denne rammeaftale har til

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016

Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016 1 Opfølgning på evaluering af Modul 4, hold 15 II ABCD Klasse AB i uge 06 til 16/2016. Klasse CD i uge 17 til 26/2016 Spørgeskemaet består af 25 spørgsmål, svarmulighederne er angivet med en 5-trins skala,

Læs mere

NYHEDSBREV Produkttilpasset pakning af frisk frugt og grønt

NYHEDSBREV Produkttilpasset pakning af frisk frugt og grønt NYHEDSBREV Produkttilpasset pakning af frisk frugt og grønt JUNI 2010 STATUS. Vi er ved at være halvvejs gennem konsortiets tidsramme, og vi har indtil nu haft primær fokus på respirationen. Hvad er respiration?

Læs mere

TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB

TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET TILBUD TIL DIG OG DINE ELEVER PÅ NATURVIDENSKAB Jens Holbech, Science and Technology 1 Klaus Mølmers bog Kvantemekanik atomernes vilde verden Jesper Nymann Madsen

Læs mere

Klinisk Institut Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Klinisk Institut Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Klinisk Institut Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet FACTS / 2013 etableret på Aalborg Universitetshospital 155 kandidatstuderende i medicin, 1.- 6. semester 229 ansatte 219 videnskabelige 10 administrative

Læs mere

Patienten som medforsker EUPATI d. 30/3 2016

Patienten som medforsker EUPATI d. 30/3 2016 Patienten som medforsker EUPATI d. 30/3 2016 Birthe Lemley, Formand for KIU patientforeningen Kræft i underlivet Anna Thit Johnsen, Institut for psykologi, Syddansk Universitet og Palliativ medicinsk afdeling,

Læs mere

A. Beskrivelse af hvad økonomibilaget omfatter

A. Beskrivelse af hvad økonomibilaget omfatter Bilag 1. Økonomibilag til Aftale om generelle vilkår for forskningssamarbejde indgået mellem Aalborg Universitet og Region Nordjylland Indledning A. Beskrivelse af hvad økonomibilaget omfatter Nærværende

Læs mere

Referat. Akademisk Råd Akademisk råd 09/20/ :00-09/20/ : Sky Lounge (fysik)

Referat. Akademisk Råd Akademisk råd 09/20/ :00-09/20/ : Sky Lounge (fysik) Referat Akademisk Råd Akademisk råd 09/20/2018 14:00-09/20/2018 17:00 1520-737 Sky Lounge (fysik) Punkt 2: Temadrøftelse. Campus 2.0. Fremtidens universitet. Chef for byggeri og planlægning Charlotte Lyngholm

Læs mere

Tal for Aarhuspladser - ret dette i seneste referat. Punkter til eventuelt tilføjes. Ellers er begge dele godkendt.

Tal for Aarhuspladser - ret dette i seneste referat. Punkter til eventuelt tilføjes. Ellers er begge dele godkendt. Referat af MR møde 1. Valg af ordstyrer og referent Ordstyrer: Agnes. Referent: Silje Tilstede: Mai-Britt, Daniel, David, Nina, Martin, Ellen, Mette, Josephine, Malene, Agnes, Sara, Ane, Bjørn, Katrine,

Læs mere

Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin

Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin Høringssvar vedr. ny bachelorstudieordning i medicin Indhold Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark... 2 Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet SDU... 3 Sundhedsstyrelsen Evidens, Uddannelse og

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

Pixibog for ph.d. studerende

Pixibog for ph.d. studerende Pixibog for ph.d. studerende Indhold Introduktion Om ph.d. uddannelsen Ph.d. skoler/ vejledning på universiteterne Ph.d. opstart Lovgivning Ansættelse Løn Ferieregler Barselsregler Referencehåndteringsprogrammer

Læs mere

Institut for Kunst og Kulturvidenskab 2. Kvartal 2012

Institut for Kunst og Kulturvidenskab 2. Kvartal 2012 I N S T I T U T F O R K U N S T O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Rapportering til overliggende niveau S A G S N O T A T 25. JUNI 2012 Vedr.: Sagsbehandler: Marianne

Læs mere

Oversigt over udleveringssteder af forsikringskort

Oversigt over udleveringssteder af forsikringskort Oversigt over udleveringssteder af forsikringskort Opdateret den 11. juni 2019 Bemærk - forsikringskortet kan kun udleveres i Omstillingen på Trøjborgvej 82-84, bygning 1918, lokale 124 (hverdage 9:00-14:00

Læs mere

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I. September 2003

Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I. September 2003 AARHUS UNIVERSITET Det Humanistiske Fakultet Studieordning for 1-ÅRIG SUPPLERINGSUDDANNELSE I O R G A N I S A T I O N S A N T R O P O L O G I September 2003 Senest revideret august 2007 1-årig suppleringsuddannelse

Læs mere

Sport2Go samarbejdsaftale Herning og Ikast-Brande kommuner

Sport2Go samarbejdsaftale Herning og Ikast-Brande kommuner Sport2Go samarbejdsaftale Herning og Ikast-Brande kommuner Aftalen indgås mellem Ikast-Brande Kommune, Herning Kommune og DGI Midtjylland. Parterne indgår aftale om igangsætning og etablering af Sport2Go

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Møde i Dansk Forskerskole i Psykologis styregruppe mandag den 24. august 2009 på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet

Møde i Dansk Forskerskole i Psykologis styregruppe mandag den 24. august 2009 på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Møde i Dansk Forskerskole i Psykologis styregruppe mandag den 24. august 2009 på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet Tilstedeværende: Esben Hougaard (AU), Peter Krøjgaard (AU), Simo Køppe (KU), Charlotte

Læs mere

Danske sygeplejersker igangværende på ph.d.-studiet

Danske sygeplejersker igangværende på ph.d.-studiet Side 1 af 5 Danske sygeplejersker igangværende på ph.d.-studiet 2016 Hanne Mørkenborg Bove Kathrine Håland Jeppesen Ingrid Villadsen Kristensen Helle Nygård Kristensen 2015 Annette Pedersen Ellen B. Tingleff

Læs mere

1. Kommentarer til dagsorden

1. Kommentarer til dagsorden Møde den: 30. november 2017 kl. 13.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad,

Læs mere

Rolle- og ansvarsfordeling på uddannelsesområdet på Institut for Folkesundhed

Rolle- og ansvarsfordeling på uddannelsesområdet på Institut for Folkesundhed Modtager(e): Dekanatet, Health Notat Rolle- og ansvarsfordeling på uddannelsesområdet på Institut for Folkesundhed Institut for Folkesundhed står for en række uddannelser: Bachelor og kandidatuddannelsen

Læs mere

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl

Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl Referat af studienævnsmøde tirsdag den 3. oktober 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 4. september. 3. Evaluering af 2. semester 4. Planlægning

Læs mere

Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efterår 2016 Modul: 12 Sted: RH Silkeborg og Hammel Neurocenter Svarprocent: 76 %

Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efterår 2016 Modul: 12 Sted: RH Silkeborg og Hammel Neurocenter Svarprocent: 76 % Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efterår 2016 Modul: 12 Sted: RH Silkeborg og Hammel Neurocenter Svarprocent: 76 % Metode: Bearbejdningen tager udgangspunkt i fem svarkategorier:

Læs mere

HPV test som den primære screeningsmetode for livmoderhalskræft til kvinder i alderen år - HPV Screen Denmark

HPV test som den primære screeningsmetode for livmoderhalskræft til kvinder i alderen år - HPV Screen Denmark HPV test som den primære screeningsmetode for livmoderhalskræft til kvinder i alderen 30-59 år - HPV Screen Denmark Erfaringer fra det første danske implementerings-studie Marianne Waldstrøm 1,2, Louise

Læs mere

Forskningsområdet: Informatik. Lektor Pernille Kræmmergaard, cand.merc., Ph.d. AFL, Handelshøjskolen i Aarhus

Forskningsområdet: Informatik. Lektor Pernille Kræmmergaard, cand.merc., Ph.d. AFL, Handelshøjskolen i Aarhus Forskningsområdet: Informatik Lektor Pernille Kræmmergaard, cand.merc., Ph.d. AFL, Handelshøjskolen i Aarhus Forskningsområdet: Informatik Informatikgruppen forsker i ledelse af udvikling, implementering

Læs mere

Birgit Schiøtt Professor (MSO), PhD Kemisk institut og inano. Bent Deleuran Professor (MSO), overlæge, dr.med. Århus Universitetshospital

Birgit Schiøtt Professor (MSO), PhD Kemisk institut og inano. Bent Deleuran Professor (MSO), overlæge, dr.med. Århus Universitetshospital Uddannelsesstrategier, -planer og -udbud inden for lægemiddelområdet? Bent Deleuran Professor (MSO), overlæge, dr.med. Århus Universitetshospital Birgit Schiøtt Professor (MSO), PhD Kemisk institut og

Læs mere

VEJLEDNING FOR ANSØGERE

VEJLEDNING FOR ANSØGERE VEJLEDNING FOR ANSØGERE til videnskabelige stillinger FACULTY OF HEALTH AARHUS UNIVERSITET Denne vejledning er en opdatering af vejledningen fra august 2010 AU HR, Health Aarhus Universitet Katrinebjergvej

Læs mere

Referat af møde i Centerrådet for CSB den

Referat af møde i Centerrådet for CSB den Referat af møde i Centerrådet for CSB den 27.11.2012 Tilstede: Claus Nielsen, Skolegade; Åse Porup Christensen, Bof.; Peter Agerbo, pårørenderep. Bof.; Steen Stavngaard, pårørenderep. Vinklen; Jesper Storskov,

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET

HEALTH AARHUS UNIVERSITET Møde den: 30. juni 2016 kl. 13.00-16.00 Frokoststuen 1260 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Loni Ledderer, Klavs Madsen, Kim Overvad, Torben Sigsgaard Afbud: Charlotte

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Århus Universitetshospital Skejby Besøgsdato Særdeles god

Inspektorrapport. Temaer. Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Århus Universitetshospital Skejby Besøgsdato Særdeles god Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001260 Afdelingsnavn Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling Hospitalsnavn Århus Universitetshospital Skejby

Læs mere