Instruks for regnskab vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Instruks for regnskab vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@trafikstyrelsen.dk Notat Dato 22. september 2014 Instruks for regnskab vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen de krav, modtagere af tilskud skal overholde for at modtage tilskuddet fra Puljen til supercykelstier og cykelparkering, etableret i forbindelse med Trafikaftalen om Metro letbane, nærbane og cykler af 12. juni Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for det projekt, der modtages tilskud til. Udbetaling af tilskud er betinget af tilskudsmodtager overholder den af tilskudsmodtager accepterede tilsagnsskrivelse med tilhørende bilag. Tilskud må alene anvendes til udgifter i overensstemmelse med tilsagnskrivelsen, der er indgået mellem Tilskudsmodtager og Trafikstyrelsen i forbindelse med det tildelte tilskud. Tilskuddet må ikke anvendes til drift af eksisterende ordninger. 1. Tilskudsberettigede omkostninger Tilskud må alene anvendes til udgifter i overensstemmelse med tilsagnsskrivelsen, der er indgået mellem Tilskudsmodtager og Trafikstyrelsen i forbindelse med det tildelte tilskud. Tilskuddet må ikke anvendes til drift af eksisterende ordninger, samt følgende: Renter Evt. renteomkostninger i forbindelse med udførelse af projektet kan ikke afholdes af tilskudsmidlerne. Moms Puljemidler kan kun bruges til dækning af omkostninger til moms, når moms er medtaget i budgettet, der er bilagt i tilsagnsskrivelsen, og hvis tilskudsmodtager ikke kan få refunderet momsen, jf. eksisterende refusionsordninger mv. Hvis anførte omkostninger er uden moms forudsættes det, at omkostningerne ikke er momsbelagt, at tilskudsmodtager kan afløfte/få refunderet moms, eller at ansøger har valgt selv at finansiere omkostninger til moms. Det er således ikke muligt at få Side 1 (7)

2 forhøjet det tildelte tilskud til dækning af momsomkostninger, som ikke har været medtaget i budgettet, der ligger til grund for tildelingen af puljemidler. Ved aflæggelse af påtegnet projektregnskab garanteres samtidigt, at puljemidler anvendt til moms, ikke kan refunderes, jf. eksisterende refusionsordninger. Tilskudsmodtager har ansvaret for afregningen af moms. Personaleomkostninger Personaleomkostninger til egne medarbejdere er tilskudsberettigede. Lønudgifter skal kunne dokumenteres for den enkelte medarbejdermed den faktiske timepris, med mindre der anvendes nedennævnte faste rammesatser. Derudover skal der foreligge et timeregnskab for hver enkel medarbejder, hvoraf det fremgår hvor mange timervedkommende har været beskæftiget med projektet, der aflægges regnskab for. Timesatserne til aflønning skal være i overensstemmelse med kravet om generelt at udvise sparsommelighed og effektiv finansforvaltning ved administrationen af projekter. Det betyder samtidig, at lønnen til den pågældende medarbejder ikke må overstige, hvad der anses for en almindelig, rimelig og realistisk løn for en ansat, der udfører den samme funktion udenfor projektet. Som alternativ til de faktiske timepriser og overhead kan der anvendes faste rammesatser, som er beskrevet under punkt 3 i nærværende instruks for regnskab. Der ydes ikke tilskud til dækning af løn under sygdom eller sygedagpenge, ligesom medarbejdere i et projekt ikke vil få kompenseret indtægtstab i forbindelse med orlov (barsel). Tilskudsmodtager skal selvsørge for at tegne de nødvendige og lovpligtige forsikringer, herunder arbejdsskadeforsikringer. Overhead Overhead (indirekte omkostninger) til dækning af faste omkostninger som eksempelvis husleje, el, varme, telefon og kontorhold er tilskudsberettigede omkostninger. Der tillades indregning af overhead i lønudgifterne, hvis det angivne overhead kan dokumenteres eller der anvendes den faste rammesats. Se yderligere om overhead under afsnittet Dokumentationskrav. Rejseomkostninger For rejseomkostninger dækkes kun indenlandske rejser. Transportomkostningerne skal holdes på et rimeligt niveau i omfang og omkostninger. Ved benyttelse af eget motorkøretøj ydes kilometergodtgørelse efter reglerne om tjenestemænds benyttelse af eget befordringsmiddel på tjenesterejser. Diæter og lignende i forbindelse med rejser er ikke tilskudsberettigede omkostninger. Side 2 (7)

3 2. Ramme for afvigelse af budget Overskrides budgettet skal Trafikstyrelsen orienteres og tilskudsmodtager skal selv finansiere overskridelsen. For hver hovedleverance eller delmål i projektet der ansøges om midler til, skal der etableres en såkaldt hovedaktivitet i projektets budget. Hovedaktiviteterne skal nummereres eller på anden måde fremhæves i regnskabet, så der ikke er tvivl om, at der er tale om en hovedaktivitet. Hovedaktiviteterne underopdeles eventuelt i specificerede omkostninger, som forventes afholdt for at opfylde den pågældende hovedleverance eller delmål. Tilskudsmodtager kan uden forudgående accept fra Trafikstyrelsen omdisponere mellem de i budgettet tilskudsberettigede hovedaktiviteter på følgende måde: Hvis en hovedaktivitets budget overskrides med op til 10 % dog maksimalt 0,5 mio. kr. accepteres dette, forudsat at det dækkes ind af tilsvarende mindreforbrug fra de andre hovedaktiviteter. Omdisponeringen mellem tilskudsberettigede hovedaktiviteter, som overskrider 10 % eller 0,5 mio. kr., kan kun finde sted efter Trafikstyrelsen skriftlige accept. Hvis der i budgettet indgår uforudseelige omkostninger på budgettet, må disse maksimalt udgøre 5 % af budgettet og skal efterfølgende dokumenteres i regnskabet at være anvendt til aktiviteter, der falder inden for projektets og dermed puljens formål. Omkostningerne må dog ikke vedrøre lønomkostninger. 3. Dokumentationskrav Alle omkostninger, der indgår i projektregnskabet, skal kunne dokumenteres over for revisionen. Det gælder også omkostninger fra samarbejdspartnere. I særlige tilfælde kan Trafikstyrelsen bede om dokumentation for omkostninger før rateudbetaling kan finde sted. Alle projektregnskabets omkostninger skal kunne dokumenteres af projektet, og dokumentationen skal opbevares sammen med det øvrige regnskabsmateriale, indtil 5 år efter den endelige afregning af projektet har fundet sted. Revisor skal i forbindelse med revision af regnskabet sikre sig, at der er den fornødne dokumentation for de afholdte udgifter. Dokumentation for interne lønudgifter til egen produktion Lønudgifter skal kunne dokumenteres for den enkelte medarbejder med den faktiske timepris, ligesom der skal foreligge et timeregnskab for hver enkelt medarbejder, hvoraf det fremgår hvor mange timer vedkommende har været beskæftiget med projektet, der aflægges regnskab for. Side 3 (7)

4 Ved beregning af timepris anvendes den enkeltes bruttoårsløn divideret med nettoårsværk på 1522 timer. Bruttoårsløn = bruttomånedsløn *12. Bruttomånedsløn, jf. seneste lønseddel består af: fast månedsløn + pensionsbidrag betalt af arbejdsgiver + ferietillæg (normalt 1 %) + a-indkomstpligtige goder Ovenstående opgørelse af nettoårsværk er baseret på en 37 timers arbejdsuge. Såfremt den pågældende medarbejder har en kortere arbejdsuge (fx 32 timer), nedsættes nettoårsværket tilsvarende (fx 1522 timer * (32/37 timer)= 1316 timer) Der tillades indregning af overhead i lønudgifterne, hvis det angivne overhead kan dokumenteres. Udokumenteret overhead kan maksimum udgøre 25 % af lønudgifterne. Timeregnskabet skal dokumentere, at udførte opgaver vedrører projektet, og danne baggrund for beregningen af den andel af medarbejderens løn, der indregnes i projektregnskabet. Tilskudsmodtager kan alternativt afregne de interne lønomkostninger uden yderligere dokumentation end timeregnskab og jobfunktion på projektet til følgende satser: o 400 kr. i timen inkl. overhead for chefer. o 300 kr. i timen inkl. overhead for eksempelvis AC ere og ingeniører o 200 kr. i timen inkl. overhead for øvrige medarbejdere Påtegningsberettiget eller revisor skal i forbindelse med revision af regnskabet sikre sig, at der er den fornødne dokumentation for de afholdte lønomkostninger herunder timeregnskaber. Der skal aflægges en økonomisk status for projektet ved aflæggelse af den årlige afrapportering i januar. Denne status skal omfatte en årlig opgørelse over foreløbigt forbrugte midler for projektet, som sammenholdes med budgettet samt evt. et revideret budget for det samlede projekt. Herunder skal det oplyses, om der er midler, som ikke vil blive benyttet og dermed kan tilbageføres til den pågældende pulje. 4. Aflæggelse af regnskab og udbetaling af tilskud En udgift kan tidligst medtages i et projektregnskab, når leverance og betaling har fundet sted. Regnskab Retningslinjerne for hvilken dokumentation, der skal fremsendes til Trafikstyrelsen, vil fremgå af tilsagnsskrivelsen. Side 4 (7)

5 Tilskudsmodtager skal fremsende et samlet, endeligt påtegnet projektregnskab for projektet til Trafikstyrelsen. Fremsendelse skal senest ske til fristen for fremsendelse angivet under pkt. 10 i tilsagnsskrivelsen. (Tilskudsmodtager gives minimum 3 måneders frist til regn-skabsaflæggelse regnet fra den i tilsagnsskrivelsen angivne dato for projektafslutning). Trafikstyrelsen kan i særlige tilfælde efter en konkret vurdering beslutte, at afrapporteringen af det endelige projekt og det endelige projektregnskab indsendes senere end 3 måneder efter projektets afslutning. Der skal aflægges et projektregnskab som er i overensstemmelse og sammenligneligt med det senest reviderede projektbudget, der er aftalt mellem tilskudsmodtager og Trafikstyrelsen. Dette indebærer eksempelvis, at der skal være overensstemmelse mellem de benævnte poster i budget og regnskabs. Projektregnskabet indsendes dateret med den påkrævede påtegning for tilskudsbeløbets størrelse. I det indsendte regnskab skal tilskuddet fra Trafikstyrelsen anføres som særskilt indtægtspost. Såfremt der er flere hovedaktiviteter skal tilskuddet fra Trafikstyrelsen fordeles ift. hovedaktiviteterne. Hvis regnskabet aflægges som en del af et større regnskab, kan aflæggelsen af projektregnskabet opfyldes ved i en note til det større regnskab at specificere udgifterne til de aktiviteter, som er aftalt gennemført jf. tilsagnsskrivelsen, herunder de udgifter, der er afholdt af tilskuddet. Endelig afregning af projektets sidste eller eneste rate kan først ske, når Tilskudsmodtager dokumenterer, at projektet er gennemført i overensstemmelse med tilsagnsskrivelsen, der er indgået mellem Tilskudsmodtager og Trafikstyrelsen, samt at alle leverancer er modtaget og alle udgifter afholdt. Herudover skal Trafikstyrelsen have godkendt afrapporteringen af det endelige projekt og det endeligt påtegnede projektregnskab, jf. denne instruks for regnskab og revisionsinstruks for Puljen til supercykelstier og cykelparkering samt tilsagnsskrivelsen. Hvis det afsluttende projektregnskab ikke er indsendt senest 1 år efter Tilskudsmodtagers forventede slutmåned, som angivet i den accepterede tilsagnsskrivelse for projektet, har Trafikstyrelsen mulighed for at lade tilsagnet helt eller delvist bortfalde. Udbetalte tilskudsmidler vil i givet fald skulle helt eller delvist tilbagebetales. Rammer for udbetaling Før udbetaling af puljemidler kan finde sted skal følgende være opfyldt: Side 5 (7)

6 For tilskudsbeløb under 0,5 mio. kr. aflægges ét afsluttende projektregnskab med tegningsberettigedes påtegning. For tilskudsbeløb fra og med 0,5 mio. kr. aflægges ét afsluttende projektregnskab med revisorpåtegning. Rammer for udbetaling af rater Der gives ikke rateopdelte udbetalinger til projekter, hvor tilsagnet er under 0,5 mio. kr. Udbetaling af rater i projekter under 10 mio. kr. og med en varighed under 18 måneder kan ske, når projektet i ansøgningen er opdelt i rater, og der indsendes et rateregnskab, der dokumenterer udgifterne for den enkelte rate, ligesom der skal aflægges statusrapport med påtegning fra økonomiansvarlig chef eller tilsvarende, der dokumenterer målopfyldelsen for den pågældende rate. Udbetaling af rater i projekter på 10 mio. kr. eller derover eller med en varighed på over 18 måneder kan ske, når projektet i ansøgningen er opdelt i rater, og der indsendes et rateregnskab, der dokumenterer udgifterne for den enkelte rate, der skal aflægges statusrapport med påtegning fra økonomiansvarlig chef eller tilsvarende, der dokumenterer målopfyldelsen for den pågældende rate ligesom der aflægges et årligt ledelsespåtegnet projektregnskab for kalenderåret. Hvis de enkelte rater er 10 mio. kr. eller derover skal der vedlægges revisionspåtegning. Ved rateopdelte udbetalinger skal rater minimum udgøre 0,2 mio. kr. Sidste rate skal minimum udgøre 25 pct. af det samlede tilskudsbeløb. Udbetaling af tilskud Når Trafikstyrelsen har godkendt det indsendte materiale, vil tilskuddet blive udbetalt til den bankkonto som er tilknyttet det CVR nummer, som Tilskudsmodtager har angivet i ansøgningsskemaet. Der vil dog pågå en sagsbehandlingstid i forhold til udbetaling. Trafikstyrelsen udbetaler tilskud ultimo i måneden i februar, maj, august og november. Det påtegnede projektregnskab skal være Trafikstyrelsen i hænde minimum 2 måneder (primo kalendermåneden) før en udbetalingsmåned for at kunne udbetales, ellers udbetales tilskuddet i den næste fastsatte udbetalingsmåned: - Afrapportering 1. fredag i marts giver udbetaling af tilskud ultimo maj - Afrapportering 1. fredag i juni giver udbetaling af tilskud ultimo august. - Afrapportering 1. fredag i september giver udbetaling af tilskud ultimo november. Side 6 (7)

7 - Afrapportering 1. fredag i december giver udbetaling af tilskud ultimo februar. Projektregnskabet indsendes dateret med den krævede påtegning. Tilskudsmodtager skal fremsende et samlet, endeligt påtegnet projektregnskab for projektet til Trafikstyrelsen. Fremsendelse skal senest ske til fristen for fremsendelse angivet under pkt. 7 i tilsagnsskrivelsen. (Tilskudsmodtager gives minimum 3 måneders frist til regnskabsaflæggelse regnet fra den i tilsagnsskrivelsen angivne dato for projektafslutning). Endelig afregning af projektets sidste eller eneste rate kan først ske, når tilskudsmodtager dokumenterer, at projektet er gennemført i overensstemmelse med tilsagnsskrivelsen, der er indgået mellem Tilskudsmodtager og Trafikstyrelsen, samt at alle leverancer er modtaget og alle udgifter afholdt. Herudover skal Trafikstyrelsen have godkendt afrapporteringen af det endelige projekt og det endeligt påtegnede projektregnskab jf. denne instruks for regnskab og revisionsinstruks for buspuljerne samt tilsagnsskrivelsen. Trafikstyrelsen kan i særlige tilfælde efter en konkret vurdering beslutte, at afrapporteringen af det endelige projekt og det endelige projektregnskab indsendes senere end 3 måneder efter projektets afslutning. Trafikstyrelsen sender en automatisk kvittering pr. ved henvendelser til puljer@trafikstyrelsen.dk I givet fald at der i projektet er flere samarbejdsparter, skal Tilskudsmodtager herefter sørge for eventuelt at videresende de dele af tilskuddet, som vedrører disse parter. 5. Indberetning til Skat Trafikstyrelsen indberetter alle tilskud til SKAT, uanset om det udbetalte tilskud er skattefrit eller ej. Derudover har tilskudsmodtageren pligt til at opgive skattepligtige beløb, som eksempelvis løn, til lokale skattemyndigheder Side 7 (7)

Instruks for regnskab vedr. Pulje til investeringer i kollektiv

Instruks for regnskab vedr. Pulje til investeringer i kollektiv Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon: 72 21 88 00 Fax: 33 69 05 48 info@tbst.dk www.tbst.dk Instruks for regnskab vedr. Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik. Dato 01. sep. 2017 Denne

Læs mere

Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for det projekt, der modtages tilskud til.

Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for det projekt, der modtages tilskud til. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 Fax 33690548 info@tbst.dk www.tbst.dk Instruks for regnskab vedr. Pulje til busfremkommelighed Denne instruks for regnskab beskriver sammen med

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 Fax 33690548 info@tbst.dk www.tbst.dk Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen

Læs mere

Udbetaling af tilskud er betinget af, at Tilskudsmodtager overholder den af Tilskudsmodtager accepterede tilsagnsskrivelse med tilhørende bilag.

Udbetaling af tilskud er betinget af, at Tilskudsmodtager overholder den af Tilskudsmodtager accepterede tilsagnsskrivelse med tilhørende bilag. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 16. marts 2017 Instruks for regnskab vedr. tilskud til fremme af veterantogskørsel Denne instruks for

Læs mere

Renter Renteomkostninger kan ikke indgå i projektregnskabet og er således ikke tilskudsberettigede.

Renter Renteomkostninger kan ikke indgå i projektregnskabet og er således ikke tilskudsberettigede. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 25.12 2017 Instruks for regnskab vedr. puljen Job- og Uddannelsesgaranti i udsatte boligområder Denne

Læs mere

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne

Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Instruks for regnskab vedr. buspuljerne Denne instruks for regnskab beskriver sammen med revisionsinstruksen

Læs mere

Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for de aktiviteter, der modtages tilskud til.

Desuden skal instruksen bruges i forbindelse med revisors revidering af regnskabet for de aktiviteter, der modtages tilskud til. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 24. januar 2018 Instruks for regnskab vedr. Demenspuljen 2018 Denne instruks for regnskab beskriver

Læs mere

Udbetaling af tilskud er endvidere betinget af overholdelse af den af tilskudsmodtager accepterede tilsagnsskrivelse med tilhørende bilag.

Udbetaling af tilskud er endvidere betinget af overholdelse af den af tilskudsmodtager accepterede tilsagnsskrivelse med tilhørende bilag. Notat Sagsnummer Sagsbehandler IWL Direkte +45 36 13 15 66 Fax - IWL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 29. april 2016 Budget, regnskab og revisionsinstruks - Anlægspuljen Denne instruks

Læs mere

Dato 11. november 2014 Instruks for regnskab vedrørende Pulje til fremme af energieffektive transportløsninger

Dato 11. november 2014 Instruks for regnskab vedrørende Pulje til fremme af energieffektive transportløsninger Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 11. november 2014 Instruks for regnskab vedrørende Pulje til fremme af energieffektive

Læs mere

Bekendtgørelse om cykelparkering under Pulje til supercykelstier og cykelparkering

Bekendtgørelse om cykelparkering under Pulje til supercykelstier og cykelparkering Bekendtgørelse om cykelparkering under Pulje til supercykelstier og cykelparkering I medfør af tekstanmærkning nr. 122 ad 28.53.05 i aktstykke nr. 148. af 4. september 2014, fastsættes: Anvendelsesområde

Læs mere

PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK, TILSKUDSVILKÅR

PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK, TILSKUDSVILKÅR Dato 14. juli 2014 Sagsbehandler Zofia Anna Jagielska Mail zaj@vd.dk Telefon Dokument 14/09216-2 Side 1/6 PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK, TILSKUDSVILKÅR Regelgrundlag 1. Projekter skal gennemføres i overensstemmelse

Læs mere

Pulje til mere cykeltrafik, tilskudsvilkår

Pulje til mere cykeltrafik, tilskudsvilkår DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER E-MAIL TELEFON 9. december 2009 CP09/09 Henrik Nejst Jensen hne@vd.dk 7244 3142 Pulje til mere cykeltrafik, tilskudsvilkår Regelgrundlag 1. Projektet skal gennemføres i overensstemmelse

Læs mere

PULJE TIL SUPERCYKELSTIER I STØRRE BYER, TILSKUDSVILKÅR

PULJE TIL SUPERCYKELSTIER I STØRRE BYER, TILSKUDSVILKÅR DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. juni 2013 CP13/13 Lars Moustgaard lamo@vd.dk 7244 3041 PULJE TIL SUPERCYKELSTIER I STØRRE BYER, TILSKUDSVILKÅR Regelgrundlag 1. Projekter skal gennemføres i

Læs mere

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018.

Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger Ansøgningsfrist den 15. marts 2018. Vejledning til ansøgningspulje om tilskud til indretning af demensegnede plejeboliger 28.81.13.10 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Ansøgningsfrist

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om Pulje til fremme af cykling

Udkast. Bekendtgørelse om Pulje til fremme af cykling Udkast Bekendtgørelse om Pulje til fremme af cykling I medfør af tekstanmærkning nr. 121 til 28.21.23 i finansloven for finansåret 2015 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Reglerne i denne

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til fremme af brændselscellekøretøjer.

Bekendtgørelse om Pulje til fremme af brændselscellekøretøjer. Dato 6. oktober 2017 Sagsbehandler Jens Pedersen Mail jp@vd.dk Telefon +45 7244 3487 Dokument 17/08287-20 Side 1/9 Udkast til Bekendtgørelse om Pulje til fremme af brændselscellekøretøjer Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til projekter under»pulje til supercykelstier i større byer«

Bekendtgørelse om tilskud til projekter under»pulje til supercykelstier i større byer« BEK nr 1448 af 20/12/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 10. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Vejdirektoratet, j.nr. 12/12288 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til fremme af cyklisme

Bekendtgørelse om Pulje til fremme af cyklisme BEK nr 1070 af 14/09/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 25. november 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Vejdirektoratet, j.nr. 17/05574

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud fra "Pulje til fremme af brændselscellekøretøjer"

Vejledning til ansøgning om tilskud fra Pulje til fremme af brændselscellekøretøjer Dato 24. oktober 2017 Sagsbehandler Josephine Schøller Rasmussen Mail js@vd.dk Telefon +45 7244 3432 Dokument 17/08287-27 Side 1/7 Vejledning til ansøgning om tilskud fra "Pulje til fremme af brændselscellekøretøjer"

Læs mere

Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering. Samlet vejledningsmateriale

Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering. Samlet vejledningsmateriale Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering Samlet vejledningsmateriale 3. september 2014 1 Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering Indhold Pulje til supercykelstier

Læs mere

Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Samlet ansøgningsmateriale 24. januar 2014 3 Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Indhold Puljen til forbedring af den

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden 49 2100 København Ø Dato: 18. september 2014 Enhed: Primær

Læs mere

Betingelser for tilskudsmodtager

Betingelser for tilskudsmodtager Socialstyrelsen Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Jan. 2016 Betingelser for tilskudsmodtager I dette bilag beskrives de generelle regler og betingelser, der gælder for tilskud fra Socialstyrelsen.

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Vejledningsmateriale

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder. Vejledningsmateriale Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Vejledningsmateriale 8. december 2015 3 Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Indhold Pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

I. Indledning. II. Stillingtagen til ansøgninger til puljen.

I. Indledning. II. Stillingtagen til ansøgninger til puljen. Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Læs mere

Egedal Kommune. Med venlig hilsen. Lone Vicki Petersen. Holbergsgade 6 DK-1057 København K. T F M W sum.

Egedal Kommune. Med venlig hilsen. Lone Vicki Petersen. Holbergsgade 6 DK-1057 København K. T F M W sum. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M kda@sum.dk W sum.dk Dato: 4. november 2016 Sagsbeh.: lvp Sags nr.: 1608002 Egedal Kommune Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundheds-

Læs mere

Region Syddanmark Sundhedsområdet Planlægning og Udvikling Damhaven Vejle Att. Morten Hestbech

Region Syddanmark Sundhedsområdet Planlægning og Udvikling Damhaven Vejle Att. Morten Hestbech Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M kda@sum.dk W sum.dk Dato: 27. maj 2013 Sagsbeh.: DEPKDA Sags nr.: 1211987 Region Syddanmark Sundhedsområdet Planlægning og Udvikling

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gjern Lokalråd Vagn Brostrup Jensen Teglværksvej 16 8883 Gjern Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 11-03-2015 Pulje : Landdistriktspuljen

Læs mere

Såfremt der er tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede.

Såfremt der er tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ringsted Kommune Sct. Bendtsgade 1 4100 Ringsted Att. Lotte Ernst E-mail: loer@ringsted.dk 3. juli 2018 Sagsnr. 7-2812-15/1 Reference: pehe@sst.dk Tlf. nr.: 7226 9551 E-mail: sst@sst.dk Vedrørende ansøgning

Læs mere

Vær opmærksom på at der årligt skal indsendes en statusrapport for projektet.

Vær opmærksom på at der årligt skal indsendes en statusrapport for projektet. Vesthimmerlands Kommune Vestre Boulevard 7 9600 Aars Att. Anne Mejdahl Damborg E-mail: amf@vesthimmerland.dk 20. december 2018 Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsens pulje: Indsatser til

Læs mere

Sundhedsstyrelsen kan meddele, at projektet er bevilliget støtte. De nærmere forudsætninger og støttebeløb fremgår af vedlagte tilsagnsskrivelse.

Sundhedsstyrelsen kan meddele, at projektet er bevilliget støtte. De nærmere forudsætninger og støttebeløb fremgår af vedlagte tilsagnsskrivelse. Bornholms Regionskommune Ullasvej 17 3700 Rønne Att. Lulu-Ann Jacobsen Michael Hansen Bager Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsen vil gerne takke for ansøgningen om støtte

Læs mere

Solrød Kommune Solrød Center Solrød. Att. Bibi Asklund

Solrød Kommune Solrød Center Solrød. Att. Bibi Asklund Solrød Kommune Solrød Center 3 2680 Solrød Att. Bibi Asklund E-mail: ba@solrod.dk Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsens pulje til Flere og mere meningsfulde dag- og aflastningstilbud samt

Læs mere

Vejledning til ansøgning til pulje til medicingennemgang

Vejledning til ansøgning til pulje til medicingennemgang Vejledning til ansøgning til pulje til medicingennemgang Hvilke oplysninger skal ansøgningen indeholde? Vedlagte ansøgningsskema, projektbeskrivelsesskema og budgetskemaer udfyldes elektronisk ved indskrivning

Læs mere

Såfremt der er tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede.

Såfremt der er tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M kda@sum.dk W sum.dk Herning Kommune Torvet 5 7400 Herning Att. Søren Kristensen, ssbsc@herning.dk Dato: 7. maj 2018 Sagsbeh.: DEPKDA

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Brian Klausen. Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundheds- og Ældreministeriet

Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Brian Klausen.   Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M kda@sum.dk W sum.dk Ringkøbing-Skjern Kommune Att. Brian Klausen E-mail: brian.clausen@rksk.dk Dato: 24. januar 2017 Sagsbeh.: DEPPSB

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Aktiviteter i Det ny Kildebo, j.nr

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Aktiviteter i Det ny Kildebo, j.nr Soderup Bylav Mette Dinesen C/O Jens Ulrik Funch Tadrevej 33 4340 Tølløse Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 31-03-2014 Pulje

Læs mere

Betingelser for tilskudsmodtager

Betingelser for tilskudsmodtager Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning Januar 2018 Betingelser for tilskudsmodtager Gælder kun for tilskud, der er omfattet af bekendtgørelse om regnskab og revision fra januar 2014. NB! Gælder ikke

Læs mere

Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik. Vejledningsmateriale

Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik. Vejledningsmateriale Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Vejledningsmateriale 31. august 2017 3 Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Indhold Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik 4

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Ændrede livsformer i landdistrikterne, j.nr

Tilsagn om tilskud fra Landdistriktspuljen 2014 til forsøgsprojektet Ændrede livsformer i landdistrikterne, j.nr Rebild Kommune og Mariagerfjord Kommune Tina Lauritsen Rasmussen Hobrovej 88 9530 Støvring Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler

Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler Standardvilkår for projekter, der modtager tilskud fra de regionale erhvervsudviklingsmidler A. Indledning 1. Tilsagnet er betinget af nedenstående vilkår og af, at projektet gennemføres i overensstemmelse

Læs mere

Tilsagn om støtte fra puljen til udvikling af bedre rammer om det gode måltid for ældre

Tilsagn om støtte fra puljen til udvikling af bedre rammer om det gode måltid for ældre Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Ansøger: Egedal Kommune E-mail: lina.jacobsen@egekom.dk Tilsagn om støtte fra puljen til udvikling af bedre rammer

Læs mere

Fanø Kommune. Med venlig hilsen. Lone Vicki Petersen. Holbergsgade 6 DK-1057 København K. T F M W sum.

Fanø Kommune. Med venlig hilsen. Lone Vicki Petersen. Holbergsgade 6 DK-1057 København K. T F M W sum. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M kda@sum.dk W sum.dk Dato: 4. november 2016 Sagsbeh.: lvp Sags nr.: 1608040 Fanø Kommune Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundheds-

Læs mere

Skema 2, der beskriver og begrunder kommunens ønske om at deltage i projektet må højst fylde 8 sider med punkt 12.

Skema 2, der beskriver og begrunder kommunens ønske om at deltage i projektet må højst fylde 8 sider med punkt 12. N O T A T Vejledning til ansøgningsskema om projektstøtte til satspuljen Styrket indsats i svangreomsorgen for udsatte gravide Hvilke oplysninger skal ansøgningen indeholde? Ansøgningsskema (skema 1),

Læs mere

Solrød Kommune. Sheila Ettrup Vind,

Solrød Kommune. Sheila Ettrup Vind, Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Solrød Kommune Sheila Ettrup Vind, sev@solrod.dk Dato: 31. maj 2017 Sagsbeh.: DEPMVK Sags nr.: 1704178 Vedrørende

Læs mere

Fanø Kommune Vestervejen, Nordby Fanø. Att.: Teamleder Agnete Steffensen Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen

Fanø Kommune Vestervejen, Nordby Fanø. Att.: Teamleder Agnete Steffensen Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen Fanø Kommune Vestervejen, Nordby1 6720 Fanø Att.: Teamleder Agnete Steffensen dl@fanoe.dk Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsens tilsagnsskrivelse, der indeholder oplysninger

Læs mere

Vedrørende ansøgning om driftstilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013.

Vedrørende ansøgning om driftstilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk LYLE Foreningen for Lymfekræft og Leukæmi Vejdammen 9 2840 Holte Dato: 11. december 2013 Enhed: Sundhedsøkonomi

Læs mere

Vedrørende ansøgning om støtte fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse

Vedrørende ansøgning om støtte fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M kda@sum.dk W sum.dk Region Midtjylland Afdeling for sundhedsplanlægning, Aktivitets og investeringsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse 2/7 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Budget... 3 C. Regnskab... 3 D. Udbetaling af tilskud

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Smallegade Frederiksberg Att. Mai Britt Helmsdal Henriques

Frederiksberg Kommune. Smallegade Frederiksberg Att. Mai Britt Helmsdal Henriques Frederiksberg Kommune Smallegade 1 2000 Frederiksberg Att. Mai Britt Helmsdal Henriques Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen vedlægges følgende: I anledning af Deres ansøgning om tilskud

Læs mere

Region Syddanmark Sundhedsområdet, Sundhedssamarbejde og Kvalitet Damhaven Vejle Att. Christine Lund Momme

Region Syddanmark Sundhedsområdet, Sundhedssamarbejde og Kvalitet Damhaven Vejle Att. Christine Lund Momme Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M kda@sum.dk W sum.dk Region Syddanmark Sundhedsområdet, Sundhedssamarbejde og Kvalitet Damhaven 12 7100 Vejle Att. Christine Lund Momme

Læs mere

Sundhedsstyrelsen kan meddele, at projektet er bevilliget støtte. De nærmere forudsætninger og støttebeløb fremgår af vedlagte tilsagnsskrivelse.

Sundhedsstyrelsen kan meddele, at projektet er bevilliget støtte. De nærmere forudsætninger og støttebeløb fremgår af vedlagte tilsagnsskrivelse. Frederiksberg Kommune Smallegade 1 2000 Frederiksberg Att. Dominique Nguyen og Torben Laurén Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsen vil gerne takke for ansøgningen om støtte

Læs mere

Niels Würgler Hansen / Lene Brøndum Jensen

Niels Würgler Hansen / Lene Brøndum Jensen Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W www.sum.dk Region Sjælland E-mail: regionsjaelland@regionsjaelland.dk Faxe Kommune E-mail: kommunen@faxekommune.dk

Læs mere

Københavns Kommune. Lene Vad Jensen,

Københavns Kommune. Lene Vad Jensen, Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Københavns Kommune Lene Vad Jensen, g52h@suf.kk.dk Dato: 4. juli 2017 Sagsbeh.: DEPMVK Sags nr.: 1704874 Vedrørende

Læs mere

Tårnby Kommune. Elisabeth Jessen

Tårnby Kommune. Elisabeth Jessen Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Tårnby Kommune Elisabeth Jessen omsorg@taarnby.dk Dato: 6. april 2017 Sagsbeh.: DEPMVK Sags nr.: 1702603 Vedrørende

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Bente Sørensen,

Frederiksberg Kommune. Bente Sørensen, Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Frederiksberg Kommune Bente Sørensen, beso01@frederiksberg.dk Dato: 31. maj 2017 Sagsbeh.: DEPMVK Sags nr.: 1704151

Læs mere

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Askø Strandvig Grundejerforening Per Skov Madsen Alstrup Strandvej 3 4840 Nørre Alslev Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato:

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Ny Golfbane på Sejerø, j.nr. 1025-187 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 1. ansøgningsrunde 2015 Jens Thomassen Sejerø Golfklub c/o Jens Thomassen Sejerøvej 25 4592 Sejerø Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Gammel Mønt 4 1117 København K E-mail puljer@mbbl.dk www.mbbl.dk Dato: 20-04-2015

Læs mere

Egedal Kommune Center for Sundhed og Omsorg Dronning Dagmars Vej Ølstykke Att. Annette Reinhardt

Egedal Kommune Center for Sundhed og Omsorg Dronning Dagmars Vej Ølstykke Att. Annette Reinhardt Egedal Kommune Center for Sundhed og Omsorg Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Att. Annette Reinhardt annette.reinhardt@egekom.dk 19. september 2017 Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 2. ansøgningsrunde 2015

Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen, 2. ansøgningsrunde 2015 Svendborg Svenborg havn, Færge og Sundfart Hans Søby Jessens Mole 6 5700 Svendborg Tilsagn om tilskud til projektet Havnefaciliteter på Hjortø, j.nr. 1025-236 fra ø-støtteordningen under Landdistriktspuljen,

Læs mere

Vedrørende ansøgning om tilskud fra Aktivitetspuljen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013.

Vedrørende ansøgning om tilskud fra Aktivitetspuljen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Migrænikerforbundet Postboks 115 2610 Rødovre Dato: 5. juli 2013 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMAMA Sags nr.:

Læs mere

Syddjurs Kommune. Lundbergsvej Ebeltoft Att. Marie Kolind Laustrup og Ingelise Juhl. Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen

Syddjurs Kommune. Lundbergsvej Ebeltoft Att. Marie Kolind Laustrup og Ingelise Juhl. Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen Syddjurs Kommune Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft Att. Marie Kolind Laustrup og Ingelise Juhl Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen I anledning af Deres ansøgning om tilskud til projekt under

Læs mere

Som led i finanslovsaftalen for 2012 er der afsat i alt 100 mio. kr. i perioden til styrket indsats for unge med hjerneskade

Som led i finanslovsaftalen for 2012 er der afsat i alt 100 mio. kr. i perioden til styrket indsats for unge med hjerneskade Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket indsats for unge med hjerneskade i perioden 2012-2015. I. Indledning Som led

Læs mere

Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej Vodskov Att. Rikke H. Simonsen

Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej Vodskov Att. Rikke H. Simonsen Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej 19 9310 Vodskov Att. Rikke H. Simonsen Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen I anledning af jeres ansøgning om tilskud til projekt

Læs mere

Sundhedsstyrelsen kan meddele, at projektet er bevilliget støtte på De nærmere forudsætninger fremgår af vedlagte tilsagnsskrivelse.

Sundhedsstyrelsen kan meddele, at projektet er bevilliget støtte på De nærmere forudsætninger fremgår af vedlagte tilsagnsskrivelse. Region Nordjylland Psykiatrien Region Nordjylland Att. Tine Blach, Mette Alsbjerg Jensen og Tina Gram Larsen, tine.blach@rn.dk; meap@rn.dk 23. november 2018 Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Sundhedsstyrelsen vil gerne takke for ansøgningen om støtte til projektet under puljen om Rådgivnings- og aktivitetscentre.

Sundhedsstyrelsen vil gerne takke for ansøgningen om støtte til projektet under puljen om Rådgivnings- og aktivitetscentre. Frederikshavn Kommune Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn Att. Jytte Egetoft Thøgersen E-mail: jyet@frederikshavn.dk Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsen vil gerne takke

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

Ansøger: Halsnæs Kommune Tilsagn om støtte fra puljen til livskvalitet på plejehjem og i plejeboliger.

Ansøger: Halsnæs Kommune   Tilsagn om støtte fra puljen til livskvalitet på plejehjem og i plejeboliger. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Ansøger: Halsnæs Kommune E-mail: bigm@halsnaes.dk Dato: 13. juli 2016 Enhed: Primær Sundhed, Ældrepolitik og Jura

Læs mere

Sundhedsstyrelsen fremsender hermed vedlagte tilsagn til Familieambulatoriet i Region Syddanmark for 2015.

Sundhedsstyrelsen fremsender hermed vedlagte tilsagn til Familieambulatoriet i Region Syddanmark for 2015. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Att. Inge Ibsen og Lars Weber Strate (lars.weber.strate@rsyd.dk) Kære Region Syddanmark Sundhedsstyrelsen fremsender hermed vedlagte tilsagn til Familieambulatoriet

Læs mere

På den baggrund indkaldte Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse ved brev af 15. juni 2011 ansøgninger med ansøgningsfrist den 31. august 2011.

På den baggrund indkaldte Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse ved brev af 15. juni 2011 ansøgninger med ansøgningsfrist den 31. august 2011. Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Læs mere

Bilag 2 Vejledning til ansøgningsskema for satspuljeprojektet Forebyggelsesindsatser i nærmiljøet

Bilag 2 Vejledning til ansøgningsskema for satspuljeprojektet Forebyggelsesindsatser i nærmiljøet Bilag 2 Vejledning til ansøgningsskema for satspuljeprojektet Forebyggelsesindsatser i nærmiljøet Hvilke oplysninger skal ansøgningen indeholde? Ansøgningsskema, projektbeskrivelsesskema og budgetskemaer

Læs mere

Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen

Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning vedrørende udbetaling af midler fra tilgængelighedspuljen Trafik-,

Læs mere

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om. Markedsmodningsfonden

Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om. Markedsmodningsfonden Standardvilkår for tilskud til projekter under lov om Markedsmodningsfonden 2/8 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Budget... 3 C. Regnskab... 3 D. Udbetaling af tilskud i projektperioden... 4 E.

Læs mere

Bilag 1. Ansøgningsskemaet skal indeholde oplysninger om: a. Hvilke formål branchearbejdsmiljørådet har med aktiviteten,

Bilag 1. Ansøgningsskemaet skal indeholde oplysninger om: a. Hvilke formål branchearbejdsmiljørådet har med aktiviteten, Bilag 1 1. Grundtilskud til branchearbejdsmiljørådets administration Grundtilskud til det enkelte branchearbejdsmiljøråds grundlæggende administration fastsættes hvert år af beskæftigelsesministeren efter

Læs mere

Norddjurs Kommune Velfærdsforvaltningen, Socialområdet Torvet 3 8500 Grenaa Att. Bo Lindballe og Hanne Nielsen

Norddjurs Kommune Velfærdsforvaltningen, Socialområdet Torvet 3 8500 Grenaa Att. Bo Lindballe og Hanne Nielsen Norddjurs Kommune Velfærdsforvaltningen, Socialområdet Torvet 3 8500 Grenaa Att. Bo Lindballe og Hanne Nielsen Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsens satspulje om fremme af unges mentale

Læs mere

Vejledning til ansøgning for Styrket indsats mod ensomhed blandt ældre mennesker, der modtager meget hjemmehjælp

Vejledning til ansøgning for Styrket indsats mod ensomhed blandt ældre mennesker, der modtager meget hjemmehjælp Vejledning til ansøgning for Styrket indsats mod ensomhed blandt ældre mennesker, der modtager meget hjemmehjælp Hvilke oplysninger skal ansøgningen indeholde? Ansøgningsskema, projektbeskrivelsesskema

Læs mere

Region Nordjylland, Psykiatrien Brønderslev Psykiatrisk Sygehus, Klinik Nord Hjørringvej Brønderslev Att. Helle K.

Region Nordjylland, Psykiatrien Brønderslev Psykiatrisk Sygehus, Klinik Nord Hjørringvej Brønderslev Att. Helle K. Region Nordjylland, Psykiatrien Brønderslev Psykiatrisk Sygehus, Klinik Nord Hjørringvej 180 9700 Brønderslev Att. Helle K. Jakobsen Mail: h.jakobsen@rn.dk; ankrh@rn.dk; m.kjoelbye@rn.dk 30. august 2013

Læs mere

Rødovre Kommune. Thilde Kristiansen,

Rødovre Kommune. Thilde Kristiansen, Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Rødovre Kommune Thilde Kristiansen, cn23901@rk.dk Dato: 1. maj 2017 Sagsbeh.: DEPMVK Sags nr.: 1703225 Vedrørende

Læs mere

Allerød og Egedal Kommuner. Bjarkesvej Allerød Att. Bent Schultz og Gitte overgaard

Allerød og Egedal Kommuner. Bjarkesvej Allerød Att. Bent Schultz og Gitte overgaard Allerød og Egedal Kommuner Bjarkesvej 2 3450 Allerød Att. Bent Schultz og Gitte overgaard Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen fra puljen til fremme af lighed i sundhed og sundhedsvæsenet

Læs mere

Sundhedsstyrelsen har vurderet ansøgningerne i forhold til formålet med satspuljen og de udmeldte krav i puljeopslaget.

Sundhedsstyrelsen har vurderet ansøgningerne i forhold til formålet med satspuljen og de udmeldte krav i puljeopslaget. Frederiksberg Kommune Frederiksberg Sundhedscenter, Forebyggelsesområdet Stockflethsvej 4 2000 Frederiksberg Att. Irene Harboe Brandt og Addie Just Frederiksen Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Kære Viborg Kommune (projektnr )

Kære Viborg Kommune (projektnr ) Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Viborg kommune Handicap, Psykiatri og Udsatte Innovationscenter Prinsens Alle5 8800 Viborg Att.: Eva Knudsen

Læs mere

Vejledning om aflæggelse af regnskab og revision af Undervisningsministeriets

Vejledning om aflæggelse af regnskab og revision af Undervisningsministeriets Afdelingen for erhvervsrettet voksenuddannelse Vester Voldgade 123 1552 København K. Tlf. 3392 5600 Fax 3392 5666 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om aflæggelse af regnskab og

Læs mere

Administrationsgrundlag til udmøntning af midler til kommunale cykelstiprojekter

Administrationsgrundlag til udmøntning af midler til kommunale cykelstiprojekter Dato 19. november 2018 Sagsbehandler Lars Moustgaard Mail lamo@vd.dk Telefon +45 7244 3041 Dokument Side 1/6 Administrationsgrundlag til udmøntning af midler til kommunale cykelstiprojekter Med aftalen

Læs mere

Ballerup Kommune Center for Social og Sundhed Hold-an vej 7 2750 Ballerup Att. Benedicte Bang Michelsen og Eva Borg

Ballerup Kommune Center for Social og Sundhed Hold-an vej 7 2750 Ballerup Att. Benedicte Bang Michelsen og Eva Borg Ballerup Kommune Center for Social og Sundhed Hold-an vej 7 2750 Ballerup Att. Benedicte Bang Michelsen og Eva Borg Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen fra satspuljen Sundhedsfremme målrettet

Læs mere

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion

Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter. under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion Tilsagnsvilkår for tilskud til projekter under Erhvervspartnerskabet for Avanceret Produktion 2/6 Indholdsfortegnelse: A. Indledning... 3 B. Tilskuddets anvendelse... 3 C. Tilskud fra anden side... 3 D.

Læs mere

Såfremt der er tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede.

Såfremt der er tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M kda@sum.dk W sum.dk Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Att. Jakob Revsbeck, jakre@kolding.dk Dato:

Læs mere

På den baggrund indkaldte Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse ved brev af 15. juni 2011 ansøgninger med ansøgningsfrist den 31. august 2011.

På den baggrund indkaldte Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse ved brev af 15. juni 2011 ansøgninger med ansøgningsfrist den 31. august 2011. Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Læs mere

Vejledning til ansøgning af tilskud til cykelturismeprojekter med fokus på danske småøer fra Pulje til mere cykeltrafik 2010

Vejledning til ansøgning af tilskud til cykelturismeprojekter med fokus på danske småøer fra Pulje til mere cykeltrafik 2010 29. november 2010 Vejledning til ansøgning af tilskud til cykelturismeprojekter med fokus på danske småøer fra Pulje til mere cykeltrafik 2010 Indhold: 1. Formålet med puljen til mere cykeltrafik...2 2.

Læs mere

Sundhedsstyrelsen har modtaget 34 ansøgninger dækkende 60 kommuner. Disse kommuner har tilsammen søgt for et samlet beløb på 71,1 mio. kr.

Sundhedsstyrelsen har modtaget 34 ansøgninger dækkende 60 kommuner. Disse kommuner har tilsammen søgt for et samlet beløb på 71,1 mio. kr. Rebild Kommune Hobrovej 110 9530 Støvring Att. Rune Winther Vedrørende ansøgning om støtte fra Sundhedsstyrelsen Tak for ansøgningen til at deltage i at styrke den kommunale indsats på alkoholområdet gennem

Læs mere

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Migrænikerforbundet Postboks 115 2610 Rødovre Dato: 02. juli 2014 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMAMA Sags nr.:

Læs mere

Vedrørende ansøgning om støtte fra puljen til styrkelse af samarbejde mellem regioner, kommuner og almen praksis vedr. subakutte/akutte tilbud

Vedrørende ansøgning om støtte fra puljen til styrkelse af samarbejde mellem regioner, kommuner og almen praksis vedr. subakutte/akutte tilbud Region Syddanmark Sygehus Sønderjylland Kresten Philipsens Vej 15 6200 Aabenraa Att. Ditte Thinggaard kontakt@shs.regionsyddanmark.dk Kopi til: Aabenraa Kommune Att. Jakob Kyndal post@aabenraa.dk 20. december

Læs mere

Vejledning til ansøgning for satspuljen. Kultur på Recept

Vejledning til ansøgning for satspuljen. Kultur på Recept Vejledning til ansøgning for satspuljen Kultur på Recept Hvilke oplysninger skal ansøgningen indeholde? Vedlagte ansøgningsskema, projektbeskrivelsesskema og budgetskemaer udfyldes elektronisk ved indskrivning

Læs mere

Vejledning til ansøgning for

Vejledning til ansøgning for Vejledning til ansøgning for Lokale og landsdækkende aktiviteter skal understøtte et demensvenligt samfund Ansøgningsskemaet udfyldes elektronisk ved indskrivning i fil fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs mere

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler

Standardvilkår. For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler Standardvilkår For modtagere af tilskud fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler 1 1. Tilsagnsgrundlag 1.1. Det er tilsagnsmodtagers ansvar at gennemføre projektet i overensstemmelse

Læs mere

Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje

Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje Bekendtgørelse om maritim omstillingspulje I medfør af 2, 3 og 19, stk. 2, i lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010 om erhvervsfremme fastsættes: Kapitel 1 Formål og tilskudsberettigede projekter

Læs mere

Udkast til tilsagn om tilskud

Udkast til tilsagn om tilskud Udkast til tilsagn om tilskud Dato Journalnr.: Tilsagn om tilskud til [modtager af tilskud] Erhvervsstyrelsen har vurderet de ansøgninger om tilskud til etablering af højhastighedbredbåndsforbindelser

Læs mere

Såfremt der er tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede.

Såfremt der er tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Frederiksberg Sundhedscenter Forebyggelsesområdet Stockflethsvej 4 2000 Frederiksberg Att. Addie Just Frederiksen og Birthe Stenbæk Hansen E-mail: Adfr01@frederiksberg.dk og biha@frederiksberg.dk 24. august

Læs mere

Med dette brev tages der stilling til Region Nordjyllands ansøgning 1. marts 2012.

Med dette brev tages der stilling til Region Nordjyllands ansøgning 1. marts 2012. Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket psykiatrisk indsats for dobbeltdiagnosticerede Puljen 2012-2015 I. Indledning

Læs mere

Ansøgningsskema: Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering

Ansøgningsskema: Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering Ansøgningsskema: Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering (Læs vejledningen grundigt før udfyldelse af skemaet) 1. Projekttitel Titel: S-cykelstationer i tilknytning til Supercykelstien,

Læs mere