BØRN OG UNGE BORGMESTERENS AFDE- LING KULTUR OG BORGERSER- VICE Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BØRN OG UNGE BORGMESTERENS AFDE- LING KULTUR OG BORGERSER- VICE Aarhus Kommune"

Transkript

1 Vurdering af behov for nybyggeri af yderligere skoler idrætsfaciliteter lokale samlingssteder til fritids- foreningslivet samt andre kommunale faciliteter Byrådet har en ambition om, at der i 2050 er borgere i Aarhus. Aktuelt er befolkningstallet på ca i de kommende 10 år er det forventningen, at befolkningstallet stiger med personer om året. Baggrund Byrådet har med budget 2018 anerkendt, at byudviklingen befolkningsvæksten på sigt vil give behov for skoleudbygning flere steder i Aarhus Kommune. Byudviklingen medfører så behov for udbygning af kommunens idrætsfaciliteter lokale samlingssteder til fritids- foreningslivet. Da der ikke altid eksisterer egentlige foreninger i byudviklingsområderne, bør der ses på en anden model for udbygningen af idrætsfaciliteter samlingssteder til foreninger i byudviklingsområderne. Folkeskolerne i kommunen spiller en væsentlig rolle som et lokalt samlingssted. Samtidig er der et stort potentiale for at skabe faglig lokalemæssig synergi mellem skolernes ønsker behov i forbindelse med etablering af nye skoler forenings- fritidslivets ønsker behov samt eventuelt andre kommunale lokale funktioner. Side 1 af 12 BØRN OG UNGE BORGMESTERENS AFDE- LING KULTUR OG BORGERSER- VICE Aarhus Kommune Planlægningsafdelingen Grøndalsvej Viby J Sag: 18/ Sagsbehandler: Karina Holme Frederiksen Morten Pedersen Jacob Hansen Beuschau En sammentænkning af skolernes foreningernes/lokalområdernes behov for faciliteter åbner mulighed for fælles gavn af anlægsinvesteringerne en optimal udnyttelse af faciliteterne. Samtidig vil en kort afstand mellem skole idrætsfaciliteter understøtte, at flere børn unge på trods af den længere skoledag kan nå både skole idræt/sport. En model for at udbygge idræts- lokalefaciliteterne kan derfor være at etablere idræts- lokalefaciliteterne i tilknytning til på nyetablerede skoler. Dermed sikres det så, at der vil være et befolkningsunderlag til at benytte idræts- lokalefaciliteterne. Det skal herunder overvejes, om så andre kommunale eller lokale funktioner skal tænkes ind i fremtidige skolebyggerier. Direktørgruppen forbereder en drøftelse heraf. På den baggrund har byrådet frem mod Budget 2019 anmodet Børn Unge om i samarbejde med Borgmesterens Afdeling at vurdere behovet for nybyggeri af yderligere skoler på baggrund af de langsigtede prnoser for befolkningsudviklingen. Udbygningen af idrætsfaciliteter lokale samlingssteder til fritids- foreningslivet mv. i byudviklingsområder indtænkes i det-

2 te arbejde, Kultur Borgerservice samt eventuelt andre relevante afdelinger - deltager i denne del af arbejdet sammen med Børn Unge Borgmesterens Afdeling. Side 2 af 12 Vurdering af behov for nybyggeri af yderligere skoler Indledningsvis bemærkes det, at vurderingen er foretaget ud fra de gældende befolkningsprnoser samt Børn Unges forslag til ny skolestruktur. Når byrådet har truffet beslutning om, hvorvidt skolestrukturen ændres, hvordan sammensætningen af de nye distrikter bliver, vil vurderingen skulle opdateres. Den nyeste reviderede boligprnose skønner, at der frem til 2029 etableres ca nye familieboliger. 2 ud af 3 af disse familieboliger etableres i enten midtbyen, Lisbjerg, Åby eller det nordøstlige Aarhus. Med en gennemsnitlig indflytningsrate pr. familiebolig på 0,36 skolebarn pr. bolig vil alene boligvæksten tilføre disse fire områder yderligere skolebørn. Når der tages højde for andelen af børn i privatskole en vægtet andel af børn i specialklasse/modtageklasse svarer det til ca elever i folkeskolen elever svarer med ca. 24 elever pr. klasse i gennemsnit til 193 klasser, som svarer til 4 skoler med mere end 4 spor pr. skole. Boligprnosen peger på, at der senere end 2029 forventes yderligere ca familieboliger i Lisbjerg, flere i det nordøstlige Aarhus 800 flere i Åbyhøj svarende til flere skolebørn. I elevprnosen for er tendensen allerede tydelig. 69 % af skoleudbygningsbehovet viser sig i enten midtbyen, Lisbjerg, Åby eller det nordøstlige Aarhus. Det største behov er i Lisbjerg, hvor der 10 år frem bliver brug for kapacitet til 43 klasser. Dette behov dækkes i de første år ved at gennemføre etape 2 af etablering af den eksisterende Lisbjerg Skole til en fuldt udbygget tresporet skole. I midtbyen er der et aktuelt pres på kapaciteten på Frederiksbjerg Skole. I det nordøstlige Aarhus er Katrinebjergskolen presset på kapaciteten. I Åby de øvrige skoledistrikter i det nordøstlige Aarhus er kapacitetspresset mere langsigtet. På grundlag af Aarhus Byråds ambition om, at Aarhus skal fortsætte med at vokse frem til 2050 rumme borgere, samt med afsæt i boligprnosen tendenserne i den nye elevprnose er det vurderingen, at der vil være behov for 4 yderligere folkeskoler ud over skolen i Nye. Normalt skal man regne med en femårig horisont, fra det besluttes at bygge en ny skole til de planmæssige forhold er på plads, skolen er projekteret bygget klar til ibrugtagning.

3 I det følgende gennemgås de fire vækstområder, behovet for en ny folkeskole beskrives mere uddybende vurderes op imod forslaget fra Børn Unge om en ny skolestruktur. Behovet for skolebyggeri er afhængig af den forventede udvikling i antallet af elever. Det er derudover følsomt over for forældrenes valg af privatskole, det frie skolevalg, mulighederne for en effektiv klassedannelse om boligudbygningen primært sker i skoledistrikter, hvor den lokale skole i forvejen er meget stor eller i områder, hvor det er muligt at udvide den lokale folkeskole. Side 3 af 12 I Børn Unges forslag til en ny skolestruktur indfases en mere effektiv klassedannelse over 10 år, så den effektive klassedannelse mellem skoler i de nye distrikter først gælder for de nye 0. klasser fra skoleåret 2020/21, dermed først er fuldt indfaset for alle klasser fra klasse i 2029/30. Uagtet den glidende indfasning beregnes effekten på udbygningsbehovet som om den effektive klassedannelse indfases øjeblikkeligt. Der vil i notatet derfor være en skævhed i forhold til at undervurdere udbygningsbehovet i perioden frem til 2029/30. Men da hensigten er at vurdere behovet for at bygge nye skoler, er der her valgt en forsigtig tilgang, da de nye skoler hovedsageligt vil skulle tages i brug i slutningen af indfasningsperioden. Det er vurderingen, at en ændring af skolestrukturen som foreslået, inden for de kommende år vil reducere behovet for yderligere skoler fra 5 til 4, hvoraf den ene, skolen i Nye allerede er besluttet. Der er dermed brug for yderligere tre skoler. Årsagen er, at en højere klassekvotient mere effektiv klassedannelse betyder, at der skal være kapacitet til færre klasser. Ny skole i Lisbjerg I Lisbjerg gennemføres i første omgang etape 2 af etablering af den eksisterende Lisbjerg Skole til en fuldt udbygget tresporet skole. I takt med at Lisbjerg vokser til borgere vil der komme behov for yderligere en skole i Lisbjerg. I Børn Unges forslag til ny skolestruktur er skoledistrikterne for Trige- Spørring Lisbjerg samlet til et distrikt. Det betyder, at den ledige kapacitet på Bakkegårdskolen kan anvendes til at rumme den første del af elevvæksten i Lisbjerg. Det betyder, at kapaciteten i distriktet først vil være for lille efter skoleåret 2027/28 i stedet for allerede i skoleåret 2024/2025, som vil være gældende i henhold til prnosen, hvis Lisbjerg Skole fortsat udgør et selvstændigt skoledistrikt. Ved en effektiv klassedannelse i det nye distrikt vil der i 2027/28 være 59 klasser, på de to skoler tilsammen er der kapacitet til 59 klasser.

4 I de efterfølgende år vokser Lisbjerg fortsat. Der er derfor behov for inden udgangen af 2022 at tage stilling til en ny skole, samt størrelse placering af en ny skole med tilhørende idrætsfaciliteter eventuelt andre kommunale aktiviteter i Lisbjerg skoledistrikt. Side 4 af 12 Til sammenligning er der ca borgere i Holme, Højbjerg-Skåde. Her er der fire skoler, som alle fire er tresporede. Aktivitet Aflevering indflytning Tidsforbrug Tidshorisont Tabel 1. Tidsplan for ny skole i Lisbjerg Projektfaser Prnosegrundlag finansiering Ibrugtagning Beslutningsgrundlag Inddragelse formål Visions projektplanlægning Prramfase Prioritering af løsninger Udbud projektering Udførelse Projektbeskrivelse valg af entreprenører Byggefasen 2 år 1 år ½ år 1½ år 2 år 1 år jan dec Jan 2023 dec Jan juli 2024 Aug feb Mar apr August 2028 Ny skole i midtbyen I midtbyen er der aktuelt et kapacitetspres på Frederiksbjerg Skole, som allerede i 2018 mangler plads til 6 klasser. Dette stiger til 9 klasser i På Samsøgades Skole er kapaciteten fyldt ud i Mens der på Læssøesgades Skole er ledig klassekapacitet svarende til seks klasser frem til De tre skoler er henholdsvis tresporede firesporede, forventes ikke at kunne udbygges. Hvis Frederiksbjerg Skole skal udbygges med op til 5 klasser, kræver det en modernisering af Krhsgade Skole, som det aktuelt kun er muligt at finde finansiering til, hvis der tilføres anlægsmidler fra en byudviklingsøkonomi for området. Det vurderes ikke umiddelbart at være sandsynligt, der regnes derfor ikke med en udvidelse af Frederiksbjerg Skole. Det vil være vanskeligt ved de eksisterende skoler at tilføre nye større idrætsfaciliteter eller finde plads til eventuelle øvrige nye kommunale faciliteter.

5 I Børn Unges forslag til ny skolestruktur er skoledistrikterne for Frederiksbjerg Langenæs samlet til et distrikt. Det betyder, at den ledige kapacitet på Læssøesgade Skole kan anvendes til at rumme elevvæksten på Frederiksbjerg Skole frem til 2027/28. Ved en effektiv klassedannelse i det nye distrikt vil der i 2027/28 være 70 klasser, på de to skoler tilsammen er der kapacitet til 71 klasser. Heraf forudsættes det, at 14 klasser fortsat anvendes til special- modtageklasser. Side 5 af 12 Samsøgades Skole vil, når de allerede byrådsgodkendte anlægsprojekter er gennemført, have en klassekapacitet på 30 klasser i 2027 forventes skolen at have 32 klasser. Boligvæksten på Aarhus Ø medfører flere skolebørn i Samsøgades Skoles distrikt. På nuværende tidspunkt regnes med en meget lav indflytningsrate af skolebørn pr. bolig på 0,09 skolebørn pr. standard familiebolig en meget høj privatskoleandel. En ændring i disse faktorer eller en fortsat befolkningsvækst efter 2027 vil medføre at Samsøgades Skole vokser ud af sine fysiske rammer. I Børn Unges forslag til ny skolestruktur er skoledistrikterne for Samsøgade Møllevang samlet til et distrikt sammen med halvdelen af Skovvangskolens distrikt syd for Ringgaden (Trøjborg m.v.). Ved en effektiv klassedannelse i det nye distrikt vil der i 2027/28 være 84 klasser, på de to skoler tilsammen er der kapacitet til 68 klasser. Det betyder, at der i det nye distrikt vil komme et udbygningsbehov. Fra skoleåret 2021/22 mangler skolerne kapacitet til SFO, fra skoleåret 2026/27 vil der være behov for at udbygge undervisningskapaciteten på distriktets skoler. I hele prnoseperioden frem til 2027/ 28 vil udbygningsbehovet være fortsat stigende. Frem til 2035 viser en fremskrivning af skoleprnosen, at der forventes 44 klasser på Samsøgade Skole 52 klasser på Skovvangskolen inklusiv 10 modtage- specialklasser. På Møllevangskolen forventes der i 2027/28 at være 35 klasser, hvilket ved en fremskrivning til 2035 vil stige til 47 klasser inklusiv 8 specialklasser. Fra skoleåret 2026/27 mangler undervisningskapacitet i det nye distrikt, som i 2027/28 forventes at udgøre et kapacitetsunderskud på 16 klasser, der i takt med stigningen i boligudbygningen en potentiel højere indflytningsrate af skolebørn pr. bolig på Aarhus Ø, vil medføre et behov for en skole mere i distriktet. Da de tre eksisterende midtbyskoler ikke kan udvides yderligere, er der behov for, inden udgangen af 2020, at tage stilling til en ny skole, samt størrelse placering af en ny skole i midtbyen med tilhørende idrætsfaciliteter eventuelt andre kommunale faciliteter. Idet skolebyggeri i midtbyen generelt er mere kompliceret regnes med en forlænget projekt- prramfase, så skolen først er klar til ibrugtagning i 2027.

6 Ved en placering af den nye skole på Aarhus Ø kan distriktets midlertidige underskud af undervisningskapacitet fra 2026/27 frem til ibrugtagning håndteres ved at eksisterende klasser på Skovvangskolen forbliver på Skovvangskolen. Side 6 af 12 Aktivitet Aflevering indflytning Tidsforbrug Tidshorisont Tabel 2. Tidsplan for ny skole i midtbyen Projektfaser Prnosegrundlag finansiering Ibrugtagning Beslutningsgrundlag Inddragelse formål Visions projektplanlægning Prramfase Prioritering af løsninger Udbud projektering Udførelse Projektbeskrivelse valg af entreprenører Byggefasen 2 år 1½ år 1 år 1½ år 2 år 1 år jan dec Jan 2021 juni 2022 aug juli 2023 Aug feb Mar apr August 2027 Ny skole i Åbyhøj (Åbyhøj Brabrand distriktet) Byfortætningen boligvæksten i midtbyen Åbyhøj presser skolekapaciteten i Åbyhøj. Området er i stigende grad fortættet, mulighederne for udbygning af de eksisterende skoler er begrænset. I Åbyhøj bliver både Åby Skole Gammelgårdskolen i de kommende år moderniseret. Begge skoler er store skoler med kapacitet til henholdsvis klasser. På Åby Skole vil kapaciteten på 35 klasser være fyldt ud i Herefter vokser skolen til 45 klasser i På Gammelgårdskolen er der den modsatte tendens, hvor klassekapaciteten på 38 klasser de første år er presset, men fra 2021 til 2027 forventes klassetallet at falde fra 37 til 31 klasser. Erfaringsmæssigt viser fordelingen af elever søskendefordel, at klassetallet ikke falder som forventet i prnosens sidste år på Gammelgårdskolen. Det er derfor ikke forventningen, at Gammelgårdskolen vil have ledig klassekapacitet i de kommende år.

7 Der er den 19. juni 2018 indgået en politisk aftale mellem Socialdemokratiet, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative Folkeparti, Liberal Alliance Alternativet om udsatte boligområder i Aarhus Kommune. Forligspartierne har anmodet Børn Unge om at fremlægge forskellige forslag målsætninger til byrådet til brug for besparelserne i budget , som kan indfri intentionen om, at skolebørn med tospret baggrund får en god skolegang sammen med andre børn uden tospret baggrund, at de får det sprlige kompetencemæssige løft, som er nødvendigt for at klare sig godt resten af livet. Forligspartierne ønsker, at Børn Unges forslag omfatter ændrede skoledistrikter, modeller for opdelte skoler, hvor indskoling, mellemtrin udskoling sker på forskellige matrikler, et mål om at udnytte skolekapaciteten optimalt opnå en effektiv klassedannelse. Ambitionen er at skabe attraktive skoler, som tiltrækker elever medarbejdere. Forligspartierne finder det helt afgørende, at alle interessenter inddrages i den videre proces. Side 7 af 12 I Børn Unges forslag til ny skolestruktur er skoledistrikterne for Gammelgård, Ellekær Hasle samt halvdelen af Tovshøj samlet til et distrikt bestående af Gammelgårdskolen, Hasle Skole enten Tovshøjskolen eller Ellekærskolen Byrådet har tidligere besluttet at 3-4 dagtilbudsafdelinger flytter ind på Tovshøjskolen, at Stensagerskolen flytter til Ellekærskolen. Med udgangspunkt i, at byrådet har besluttet, at Stensagerskolen skal flytte ind på Ellekærskolen, vil et scenarium være at tage Ellekærskolen ud af drift som undervisningssted til folkeskole kun bruge den til Stensagerskolen. Det er dette scenarium, som er indarbejdet i Børn Unges forslag til ny skolestruktur. Nye 0. klasses elever fra hele distriktet vil skulle fordeles på Gammelgårdsskolen, Hasle Skole Tovshøjskolen. Dette scenarium kan blive vanskeliggjort af, at Tovshøjskolen har svært ved at rekruttere elever fra sit nuværende skoledistrikt, det kan forventes, at det kan blive en udfordring at få børn uden for Gellerup til at gå på undervisningsstedet på Tovshøjskolen. Et andet scenarium er, at Tovshøjskolen tages ud af drift som undervisningssted i stedet for Ellekærskolen. Stensagerskolen vil i stedet skulle flyttes til Tovshøjskolen. Tovshøjskolen forventes at kunne give lige så gode fysiske rammer for Stensagerskolen som Ellekærskolen. Nye 0. klasses elever fra hele distriktet vil skulle fordeles mellem Gammelgårdsskolen, Hasle Skole Ellekærskolen. Ellekærskolen forventes som følge af sin mere centrale placering i det større skoledistrikt med gode adgangsveje at kunne fungere, som et undervisningssted for børnene i dets nærområde. I det nye skoledistrikt er undervisningskapaciteten samlet på klasser. Ovenstående scenarier konsekvenser af tidligere byrådsbeslutninger vil reducere klassekapaciteten til Men da elevprnosen med en effektiv klassedannelse på kort sigt forventer ca. 70 klasser i distriktet med en faldende tendens, der d ikke tager højde for byudviklingen i Gellerup-

8 Toveshøj Bispehaven, er der ikke behov for yderligere skoler i dette distrikt. Side 8 af 12 I Børn Unges forslag til ny skolestruktur er skoledistrikterne for Åby, Engdal Sødal samt halvdelen af Tovshøj samlet til et distrikt bestående af Åby Skole, Engdalskolen Sødalskolen. I det nye skoledistrikt er undervisningskapaciteten samlet på 96 klasser. Prnosen forventer med en effektiv klassedannelse i distriktet, at undervisningskapaciteten fra skoleåret 2023/24 er opbrugt, der i 2027/28 mangler kapacitet til ca. 10 klasser. I Åbyhøj, primært den sydlige del hvor Åby Skole er distriktets skole, forventes frem til 2029 ca ekstra familieboliger efter 2029 yderligere cirka 850 familieboliger. Frem til 2035 viser en fremskrivning af skoleprnosen, at der forventes i alt ca elever alene i det nuværende Åby skoledistrikt elever svarer til 64 klasser med en gennemsnitlig klassekvotient på 25 elever pr. klasse. Med lokaleunderskuddet fra 2027/28 på 10 klasser den fortsatte boligvækst som aktuelt er mest markant i det sydlige Åbyhøj, er der behov for inden udgangen af 2021, at tage stilling til en ny skole med tilhørende idrætsfaciliteter eventuelle øvrige kommunale faciliteter. Byfortætningen boligvæksten begrænser mulighederne for at bygge en ny skole i Åbyhøj-Brabrand. Det vurderes at være muligt at finde plads til en skole i Åbyhøj på det ydre godsbaneareal eller alternativt i Gellerup. Hvis Tovshøjskolen tages ud af drift som undervisningssted, vil det betyde, at der ikke vil være en folkeskole i Gellerup/Toveshøj. Med helhedsplanen den politiske aftale om udsatte boligområder, som skal føre til en ændret beboersammensætning vækst i befolkningstallet, vil der på længere sigt være brug for en skole i Gellerup, hvis det skal være en attraktiv bydel for børnefamilier. Lovforslaget om, at der maksimalt kan anvises 30 procent børn fra udsatte boligområder til dagtilbud, samtidig med at børn fra ikke udsatte boligområder skal tilbydes en alternativ plads, hvis de anvises en plads i et udsat boligområde, forventes at medføre, at dagtilbudsafdelinger i Gellerup Toveshøj vil lukke. Det betyder, at der vil være behov for erstatningsbyggeri. Det vil være en mulighed, at der i forbindelse med opførsel af nye dagtilbud i nærheden af Gellerup Toveshøj, i takt med at befolkningsvæksten slår igennem, at opføre en ny indskolingsskole i sammenhæng med dagtilbud. Det vil således være muligt at etablere et sammenhængende børnemiljø på samme måde som i Lisbjerg på Langenæs. Det vil kunne bidrage yderligere til at gøre Gellerup attraktiv for børnefamilier.

9 Der er derfor behov for tidligere end 2021 at tage stilling til mulige byggegrunde inden alle potentielle byggearealer er disponeret. Side 9 af 12 Aktivitet Aflevering indflytning Tidsforbrug Tidshorisont Tabel 3. Tidsplan for ny skole i Åbyhøj-Brabrand Projektfaser Prnosegrundlag finansiering Ibrugtagning Beslutningsgrundlag Inddragelse formål Visions projektplanlægning Prramfase Prioritering af løsninger Udbud projektering Udførelse Projektbeskrivelse valg af entreprenører Byggefasen 2 år 1 år ½ år 1½ år 2 år 1 år jan dec Jan 2022 dec Jan dec Jan maj 2025 Juni 2025 juni 2027 August 2027 Ny skole i det nordøstlige Aarhus I det nordøstlige Aarhus vil presset for mere skolekapacitet spredes henover 8 skoledistrikter i strækningen fra Katrinebjerg til Skæring. På det kortere sigte er det i Katrinebjerg, Skovvang Risskov / Egå området, at der er et større kapacitetspres. Frem til 2027 mangler der kapacitet til 21 klasser. Boligprnosen medtager kendte boligbyggeri frem til med Hvis befolkningsprnosen frem til 2027 lægges sammen med de boligudbygninger, der er medtaget i boligprnosen efter 2027 frem til med 2029 svarer det til en stigning på 31 nye klasser, svarende til en ny skole med 3 spor. Heri er ikke indregnet den almindelige befolkningsvækst efter 2027, eller endnu ikke kendte boligudbygninger i området. Skolerne i det nordøstlige Aarhus er alle større end tre spor Ellevangskolen Skæring Skole er allerede firesporede.

10 I Børn Unges forslag til ny skolestruktur er de otte skoledistrikter for det nordøstlige Aarhus samlet i tre distrikter bestående af henholdsvis Skæring Sølyst skoledistrikter, Risskov, Strand Ellevang skoledistrikter samt Katrinebjerg, Vorrevang Skovvang skoledistrikter. D er Skovvang Skoledistrikt delt, så Trøjborg m.v. tilhører det nye Aarhus Midt distrikt bestående af Møllevang Samsøgade skoledistrikter inklusiv Aarhus Ø. Dette skal ses i lyset af, at Skovvangskolen alternativt allerede fra skoleåret 2022/2023 mangler kapacitet stigende til et lokaleunderskud på 17 klasser i 2027 efter den planlagte modernisering af Skovvangskolen, som reducerer antallet af små klasselokaler på skolen fra 34 til 30 klasselokaler, er medregnet. Side 10 af 12 I Skæring Sølyst distriktet er undervisningskapaciteten samlet på 79 klasser. Prnosen forventer med en effektiv klassedannelse i distriktet, at der i skoleåret 2027/28 er 78 klasser. I Risskov, Strand Ellevang skoledistrikter er undervisningskapaciteten samlet på 112 klasser. Prnosen forventer med en effektiv klassedannelse i distriktet, at der i skoleåret 2027/28 er 100 klasser. I Katrinebjerg, Vorrevang Skovvang skoledistrikter er undervisningskapaciteten samlet på 104 klasser. Prnosen forventer med en effektiv klassedannelse i distriktet, efter at andelen af elever, der er fordelt til det nye distrikt i Aarhus Midt, er fraregnet, at der i skoleåret 2027/28 er 96 klasser. Heraf forudsættes det, at 14 klasser på Skovvangskolen fortsat anvendes til special- modtageklasser. Behovet for skolekapacitet er spredt på flere skoledistrikter i den nuværende skolestruktur. Forslaget om en ny skolestruktur giver en mere effektiv klassedannelse, mulighed for at danne større færre klasser. Samtidig betyder det, at skoler med ledig kapacitet kan rumme de elever, der ikke er plads til på skoler med et udbygningsbehov. Dermed er det forventningen, at der i prnoseperioden frem til 2027/28 ikke vil være underskud af undervisningskapacitet. Dermed bliver effekten af den nye skolestruktur, at der ikke er behov for at bygge yderligere en skole i det nordøstlige Aarhus. Idet der ikke i de kommende 10 år forventes et behov for yderligere skoler i det nordøstlige område, vil der ikke være skolebyggeri, der giver muligheder for at etablere nye idrætsfaciliteter eventuelle øvrige kommunale faciliteter i sammenhæng med den lokale folkeskole. Vurdering af anlægsøkonomiske udgifter Det er vurderingen, at befolkningsvæksten medfører behov for flere nye skoler i Aarhus kommune. De områder i Aarhus kommune, hvor der mest sandsynligt bliver behov for nye skoler, er i Lisbjerg, midtbyen, Åbyhøj.

11 Umiddelbart peger analysen på en ny firesporet skole i Lisbjerg nye tresporede skoler i de to andre områder. Der er på nuværende tidspunkt ikke beregnet nærmere på de forventede anlægsudgifter til tre yderligere skoler. Side 11 af 12 Anlægsudgifter anslås derfor på grundlag af erfaringsudgifter fra Frederiksbjergskolen Nye. Det er vurderingen, at en ny midtbyskole en ny skole i Åbyhøjområdet bedst kan sammenlignes med Frederiksbjergskolen, hvilket i 2018 priser svarer til ca. 300 mio. kr., mens en ny skole i Lisbjerg kan sammenlignes med skolen i Nye, hvilket i 2018 priser svarer til ca. 235 mio. kr. Heri er ikke indeholdt udgifter til øvrige idrætsfaciliteter eller andre kommunale aktiviteter eller udgifter til grundkøb. Den samlede anlægsudgift til at bygge tre nye skoler bliver dermed ca. 835 mio. kr. fordelt over perioden med årlige anlægsudgifter for ca. 100 mio. kr. I forbindelse med udarbejdelse af beslutningsgrundlag skal både de anlægsøkonomiske driftsøkonomiske konsekvenser beregnes nærmere. Vurdering af behov for nybyggeri af idrætsfaciliteter lokale samlingssteder til fritids- foreningslivet Med ambitionen om borgere i Aarhus i 2050, følger der et øget behov for nybyggeri kapacitetsudvidelse af eksisterende idrætsfaciliteter lokale samlingssteder til fritids- foreningslivet. I takt med byudviklingen i kommunen, hvor nye byer boligområder udvikler sig over de kommende år, vil behovet for idrætsfaciliteter ikke kunne dækkes ved kun at udbygge allerede eksisterende anlæg samt omlægning af boldbaner fra naturgræs til kunstgræs. Som det fremgår af Budget 2018 ses folkeskolerne i kommunen som et lokalt samlingssted. En sammentænkning af skole idrætsfaciliteter, ved nye skolebyggerier, vil derfor kunne imødekomme denne vision samtidig med, at man vil kunne opnå en besparelse på anlægsinvesteringerne samt en bedre udnyttelsesgrad af skole- idrætsfaciliteter til gavn for både skole, foreningsliv lokalsamfund. For at kunne opretholde den nuværende kapacitet af idrætsfaciliteter pr. indbygger i Aarhus Kommune, skal idrætsfaciliteterne udvides med følgende kapacitetsforøgelse: 1 boldbane pr indbyggere 1 idrætshal pr indbyggere 1 sportssal/gymnastiksal pr indbyggere 1 svømmehal pr indbyggere Derudover opstår der behov for arealer til spejdergrupper andre sportsgrene som fx tennis, atletik petanque. Der vil i behovsafdækningen for

12 andre sportsgrene tages højde for særlige muligheder nuværende anlæg i lokalområdet. Side 12 af 12 Anlægsudgifterne til idrætsfaciliteter vil variere alt efter placering, kvalitet samt byggejordens udformning beskaffenhed. Anlægsudgifterne anslås derfor på baggrund af økonomiske erfaringer fra tidligere anlæg af idrætsfaciliteter (udgifter ekskl. jordkøb): 1 idrætshal ca mio. kr. 1 boldbane i naturgræs ca. 2,5-3,5 mio. kr. 1 boldbane i kunstgræs ca. 5-6 mio. kr. Ved at sammentænke skole idrætsfaciliteter kan der opnås betydelige synergieffekter, som vil påvirke anlægsudgifterne positivt. I arbejdet med behovsafdækningen for offentlig service i Nye, hvor skole idrætsfaciliteter er sammentænkt, ses der særligt muligheder for at opnå besparelser på indendørs faciliteter som idrætshaller, sportssale, kantine, omklædningsrum mødelokaler. Derudover ses der så mulige synergieffekter på udendørsfaciliteter som boldbaner parkering. Det vurderes, at synergieffekterne i Nye vil kunne overstige 25 mio. kr. ved at placere skole idrætsfaciliteter i direkte sammenhæng ved anlæg af 2 idrætshaller, 1 sportssal 3,5 boldbaner. En fuld udbygning af idrætsfaciliteter, der svarer til befolkningsvæksten i de områder, hvor der er behov for at etablere nye skoler i perioden , forventes at have en anlægsøkonomi på mio. kr. (ekskl. jordkøb). I forbindelse med udarbejdelse af beslutningsgrundlag for de enkelte skoler, vil der skulle udarbejdes en nærmere analyse af behovet muligheder for udbygning af idræts- fritidsfaciliteter i det enkelte område, samt anlægsøkonomiske driftsøkonomiske konsekvenser forbundet med disse.

2. Beslutningspunkter Det indstilles: At 1) der projekteres en 4-sporet skole i Nye samt 12 dagtilbudsgrupper,

2. Beslutningspunkter Det indstilles: At 1) der projekteres en 4-sporet skole i Nye samt 12 dagtilbudsgrupper, Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. december 2017 og finansiering af overgangsløsning 1. Resume Indstillingen indeholder forslag til projektering af en ny skole i Nye,

Læs mere

Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne

Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne Resume af beslutningsforslaget: Venstre foreslår, at MKB udarbejder en liste over kendte projektforslag omkring

Læs mere

Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler

Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler Dato for byrådsbehandling 17.08.2016 Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler Resume af beslutningsforslaget: Forslaget

Læs mere

Plan for beslutningsoplæg for nybyggeri af yderligere skoler, idrætsfaciliteter og lokale samlingssteder til fritids- og foreningslivet

Plan for beslutningsoplæg for nybyggeri af yderligere skoler, idrætsfaciliteter og lokale samlingssteder til fritids- og foreningslivet Plan for beslutningsoplæg for nybyggeri af yderligere skoler, idrætsfaciliteter og lokale samlingssteder til fritids- og foreningslivet Indledning Befolkningen i Aarhus vokser og har på nuværende tidspunkt

Læs mere

Til Borgmesterens Afdeling. Den 10. august Århus Kommune

Til Borgmesterens Afdeling. Den 10. august Århus Kommune Til Borgmesterens Afdeling Den 10. august 2005 Vedr. indstilling om forslag til strategi og handlingsplan for boligudbygning i Århus Kommune i de kommende år. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens

Læs mere

Aarhus Kommune. Aarhus Kommune

Aarhus Kommune. Aarhus Kommune Aarhus Kommune Garantidistrikt Ændring Ændring Grenåvej Øst 1.16 1.87 1.92 1.11 1.136 1.172 156 1.28 1.36 1.431 1.473 1.58 1.52 24 Grenåvej Vest 817 847 85 848 843 842 24 1.49 1.25 1.54 1.75 1.17 1.117

Læs mere

Temamøde om skoledistriktsstruktur: Baggrundsnotat

Temamøde om skoledistriktsstruktur: Baggrundsnotat Notat Side 1 af 13 Til Til Børn og Unge-udvalget Drøftelse Temamøde om skoledistriktsstruktur: Baggrundsnotat Aarhus Kommune er i vækst, men demografien ændrer sig forskelligt i forskellige områder af

Læs mere

Åbningstider på skoler og anlæg, pr

Åbningstider på skoler og anlæg, pr Åbningstider på skoler og anlæg, pr. 31.05.18 Mandage torsdage fra 15 22, hele skoleåret Ellekærskolen, klasse- og faglokaler Katrinebjergskolen, klasse- og faglokaler Elsted Skole, klasse- og faglokaler

Læs mere

Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge

Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge Bilag til spareforslagene Ændret skolestruktur og som følge heraf ændringer i administrative fællesskaber og dagtilbud Ændret

Læs mere

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst 1. Baggrund og den forventede effekt Sport & Fritid har p.t. kendskab til 47 projektønsker i foreningsverdenen,

Læs mere

Fakta. Fakta. Aarhus Kommune

Fakta. Fakta. Aarhus Kommune Fakta Fakta 0. klasser til kommende skoleår Børnehaveklassedannelsen på den enkelte skole er udarbejdet i henhold til folkeskolelovens bestemmelser samt de byrådsbesluttede rammer i Styrelsesvedtægten.

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. januar 2017 Den 1. januar 2017 var 335.684 personer bosat i Aarhus Kommune mod 330.639 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. juli 2016 Den 1. juli 2016 var 331.558 personer bosat i Aarhus Kommune mod 326.624 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. januar 2016 Den 1. januar 2016 boede der 330.639 personer i Aarhus Kommune mod 326.246 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik SKOLEELEVER I AARHUS KOMMUNE 2013 Det samlede antal skoleelever i Aarhus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. september 2013 på 39.744 elever.

Læs mere

Fakta. Aarhus Kommune

Fakta. Aarhus Kommune Fakta Fakta 0. klasser til kommende skoleår Børnehaveklassedannelsen på den enkelte skole er udarbejdet i henhold til folkeskolelovens bestemmelser samt de byrådsbesluttede rammer i Styrelsesvedtægten.

Læs mere

Boligprognose for Aarhus Kommune

Boligprognose for Aarhus Kommune Boligprognose for Aarhus Kommune 2016-2029 Boligprognosen for Aarhus Kommune 2016-2029 er en opgørelse af hvor mange nye boliger, der forventes opført i kommunen i de kommende 14 år. Boligprognosen udarbejdes

Læs mere

Denne indstilling indeholder et forslag til disponering af RULL-midler, midler til faglokaler samt indtægter ved salg af ejendomme.

Denne indstilling indeholder et forslag til disponering af RULL-midler, midler til faglokaler samt indtægter ved salg af ejendomme. Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Dato for fremsendelse til MBA Forslag til prioritering af RULL-midlerne Denne indstilling indeholder et forslag til disponering af RULL-midler,

Læs mere

1. Resume. Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. september 2014

1. Resume. Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. september 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 15. september 2014 Anlægsbevilling til fire nye dagtilbudsgrupper i Skødstrup Udvidelse af dagtilbudskapaciteten i Skødstrup for at sikre pasningsgarantien

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Februar 2010 Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Århus Kommune 1. januar 2010 Den 1. januar 2010 boede der 306.650 personer i Århus Kommune mod 302.618 personer året før.

Læs mere

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 29. april 2016 Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj 1. Resume Aarhus Kommune er i vækst, og indbyggertallet forventes at stige

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer August 2009 Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Århus Kommune 1. juli 2009 Den 1. juli 2009 boede der 303.107 personer i Århus Kommune mod 298.501 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Notat. Opmærksomhedspunkter på baggrund af småbørnsprognose 2013, skoleprognose 2013 og skolestatistikkerne. Til: Kopi: til: Den 28.

Notat. Opmærksomhedspunkter på baggrund af småbørnsprognose 2013, skoleprognose 2013 og skolestatistikkerne. Til: Kopi: til: Den 28. Notat Emne: Til: Kopi: til: Opmærksomhedspunkter på baggrund af småbørnsprognose 2013, skoleprognose 2013 og skolestatistikkerne for 2013 Den 28. februar 2014 I dette notat redegøres der på et overordnet

Læs mere

Notat BØRN OG UNGE. Endelig prioritering skoletoiletpuljen. Baggrund. Børn og Unge-udvalget Orientering. Kopi til

Notat BØRN OG UNGE. Endelig prioritering skoletoiletpuljen. Baggrund. Børn og Unge-udvalget Orientering. Kopi til Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalget Orientering Endelig prioritering skoletoiletpuljen Dette notat indeholder en opsamling og den endelige prioritering af skoletoiletpuljen til renovering

Læs mere

Notat. Bemærkninger til indsigelser i forbindelse med lokalplan nr. 908 i Skødstrup Mogens Vasegaard, Teknik og Miljø. Emne. Kopi til.

Notat. Bemærkninger til indsigelser i forbindelse med lokalplan nr. 908 i Skødstrup Mogens Vasegaard, Teknik og Miljø. Emne. Kopi til. Notat Emne Til Kopi til Bemærkninger til indsigelser i forbindelse med lokalplan nr. 908 i Skødstrup Mogens Vasegaard, Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 15. august 2012 I offentlighedsfasen til Lokalplan

Læs mere

Folkeskolens Fællesskaber. Hvor og hvornår skal jeg på besøg?

Folkeskolens Fællesskaber. Hvor og hvornår skal jeg på besøg? Grenåvej Øst Risskov Besøgs skole: Uge: Skoleleder Beder Skole i område Oddervej 45 Pædagogisk Leder Bakkegårdskolen i område Randersvej 38 Adm. Leder Næshøjskolen i område Silkeborgvej 40 SFO Leder Solbjerg

Læs mere

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011 Notat Emne: Til: Anlægsbehov for boldbaner fastholdelse af serviceniveau ved befolkningsvækst Bilag til skema til anlægskonferencen Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Marts 2009 SKOLEELEVER I ÅRHUS KOMMUNE 2008 Det samlede antal skoleelever i Århus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. sept. 2008 på 38.798

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik December 2009 SKOLEELEVER I ÅRHUS KOMMUNE 2009 Det samlede antal skoleelever i Århus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. sept. 2009 på 39.201

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Godkendelse af referat...2 Bilag 1: Referat - Åbent...2 2 Orientering om småbørns- og skoleprognose 219 (HP)...6 Bilag 1: Beslutningsmemo Rådmand_DOCX...6 Bilag 2: Prognosenotat

Læs mere

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området 3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området Efter Før Dette forslag er et alternativ til forslag 6A. Planen

Læs mere

Bilag 6 - Oversigt over elevvandring klasse 2017/ september tal

Bilag 6 - Oversigt over elevvandring klasse 2017/ september tal Risskov Skole Skæring Skole Skødstrup Skole Strandskolen Sølystskolen Elev Skole Ellevangskolen Elsted Skole Hårup Skole Lystrup Skole Virupskolen Bakkegårdsskolen Katrinebjergskolen Lisbjergskolen Samsøgades

Læs mere

Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer

Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 30. oktober 2017 Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer Denne indstilling indeholder et forslag om at flytte Stensagerskolen til Ellekærskolens

Læs mere

Dagtilbud i Gellerup-Tovshøj-området: Tilpasning og ny struktur. Orientering til Børn og Unge-udvalget Onsdag d. 16. marts 2016

Dagtilbud i Gellerup-Tovshøj-området: Tilpasning og ny struktur. Orientering til Børn og Unge-udvalget Onsdag d. 16. marts 2016 Dagtilbud i Gellerup-Tovshøj-området: Tilpasning og ny struktur Orientering til Børn og Unge-udvalget Onsdag d. 16. marts 2016 Udvikling og prognose for børnetal Sødal og Tovshøj Udvikling og prognose

Læs mere

Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Socialdemokratiet vedrørende principudvikling i skolebestyrelserne

Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Socialdemokratiet vedrørende principudvikling i skolebestyrelserne Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Socialdemokratiet vedrørende principudvikling i skolebestyrelserne Spørgsmål: Børn og Unge har den 9. maj 2018 modtaget en forespørgsel fra den socialdemokratiske

Læs mere

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. februar 2017 Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse 1. Resume Indstillingen indeholder et forslag til, hvordan der kan etableres

Læs mere

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2008 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Etablering af 2 fælleslokaler i eksisterende bygninger på Gammelgårdskolen.

Læs mere

Ændrede skoledistriktsgrænser omkring Ellevangskolen

Ændrede skoledistriktsgrænser omkring Ellevangskolen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 27. juni 2016 Ændrede skoledistriktsgrænser omkring Ellevangskolen Bedre sammenhæng og kortere skoleveje 1. Resume I skolestrukturforliget

Læs mere

Notat. Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj

Notat. Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalget Drøftelse Bünyamin Simsek, Nils Petersen BØRN OG UNGE Administrationsafdelingen B og U Aarhus Kommune Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj

Læs mere

1. Resume Med denne indstilling foreslås det, at der gives anlægsbevilling til første etape af en helhedsløsning for Åby Skole.

1. Resume Med denne indstilling foreslås det, at der gives anlægsbevilling til første etape af en helhedsløsning for Åby Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 27. oktober 2017 Ny udskolingsfløj og lokaler til fritid på Åby Skole Teknisk og pædagogisk modernisering af Åby Skole ved udbygning af

Læs mere

Langsigtet løsning af skolekapacitet i Hørning. 24. August 2017

Langsigtet løsning af skolekapacitet i Hørning. 24. August 2017 Langsigtet løsning af skolekapacitet i Hørning 24. August 2017 Scenarie 1A Hørning udgør et samlet skoledistrikt. Der etableres en samlet skole med seks spor fra 0. til 9. klasse, med en samlet kapacitet

Læs mere

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010 Notat Emne Til Kopi til Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades Skoles distrikt Børn og Unge-udvalget Den 11. juni 2010 Århus Kommune Børn og Unge Byrådet besluttede den 28. april 2010

Læs mere

Dagsorden. 1. Præsentation af forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge. 2. Præsentation af spareforslag

Dagsorden. 1. Præsentation af forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge. 2. Præsentation af spareforslag Dagsorden 1. Præsentation af forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge 2. Præsentation af spareforslag 3. Den videre proces 4. Spørgsmål Forslag til ændring af samarbejde,

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Principper for oprettelse af klasser på folkeskolerne Baggrund Børne- og Skoleudvalget har bedt forvaltningen undersøgt om der er behov for at ændre i de nuværende

Læs mere

Socialistisk Folkeparti har stillet en række spørgsmål vedr. de pædagogisk ledede legepladser i Aarhus Kommune.

Socialistisk Folkeparti har stillet en række spørgsmål vedr. de pædagogisk ledede legepladser i Aarhus Kommune. 10-dages forespørgsel om legepladser i Aarhus Kommune Socialistisk Folkeparti har stillet en række spørgsmål vedr. de pædagogisk ledede legepladser i Aarhus Kommune. 1) Hvor mange pædagogisk ledede legepladser

Læs mere

Forslag 41 (sag 91 på byrådsmødet den 17. juni 2015) Børn og Unges udtalelse vedr. Venstre Byrådsgruppes beslutningsforslag om konkurrenceudsættelse

Forslag 41 (sag 91 på byrådsmødet den 17. juni 2015) Børn og Unges udtalelse vedr. Venstre Byrådsgruppes beslutningsforslag om konkurrenceudsættelse Forslag 41 (sag 91 på byrådsmødet den 17. juni 2015) Børn og Unges udtalelse vedr. Venstre Byrådsgruppes beslutningsforslag om konkurrenceudsættelse Resume af beslutningsforslaget: Aarhus Kommune har konkurrenceudsat

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013.

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 23. oktober 2013 Udvidelse af Elev Skole Nybyggeri af ca. 200 m 2 på Elev Skole til fælles brug for skole og SFO Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende.

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende. I indstillingen Udvidelse af Skødstrup Skole samt reetablering af klub vedtaget af byrådet d. 24. september 2014, fremgår det, at Børn og Unge i forbindelse med budgetlægningen for Budget 2016 fremsender

Læs mere

Kompetenceudviklingsmidler

Kompetenceudviklingsmidler Til skoleledelsen Den 19. maj 2014 Kompetenceudviklingsmidler Yderligere midler til vikardækning Rådmanden har indstillet til byrådet om afsættelse af yderligere 6 mio.kr. til at dække vikaromkostninger

Læs mere

Bilag september 2006

Bilag september 2006 Bilag 2 Konsekvenser af en ændring af optagelsesreglerne, således at søskende til henviste børn får krav på optagelse på samme skole som den, det henviste barn går på. 7. september 2006 I dette bilag beregnes

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 318587 Brevid. 3136344 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoleområdet 2019 10. april 2019 På baggrund af den seneste befolkningsprognose for Roskilde Kommune fra foråret

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Notat. Bilag 1: Pasningssituation i de enkelte garantidistrikter og forslag til placering af nye dagtilbudsgrupper. Til Kopi til

Notat. Bilag 1: Pasningssituation i de enkelte garantidistrikter og forslag til placering af nye dagtilbudsgrupper. Til Kopi til Notat Emne Til Kopi til Bilag 1: Pasningssituation i de enkelte garantidistrikter og forslag til placering af nye dagtilbudsgrupper Aarhus Kommune Den 25. april 2013 Aarhus Kommune har en målsætning om

Læs mere

13 af skolerne i Aarhus Kommune har driftsansvar for svømmehaller, der dels anvendes til skolernes svømmeundervisning og dels af fritidsbrugere.

13 af skolerne i Aarhus Kommune har driftsansvar for svømmehaller, der dels anvendes til skolernes svømmeundervisning og dels af fritidsbrugere. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato Den 5. oktober 2015 Skolesvømmehallers ajourføring og kapacitetsreduktion Indstillingen handler om dels at tilpasse svømmehalskapaciteten

Læs mere

Den 3. juli Svar på spørgsmål stillet på byrådsmøde i forbindelse med byrådets behandling af sammenlægning af Holme og Rundhøj dagtilbud

Den 3. juli Svar på spørgsmål stillet på byrådsmøde i forbindelse med byrådets behandling af sammenlægning af Holme og Rundhøj dagtilbud Den 3. juli 2014 Svar på spørgsmål stillet på byrådsmøde i forbindelse med byrådets behandling af sammenlægning af Holme og Rundhøj dagtilbud I forbindelse med byrådets behandling af punkt 9 vedrørende

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 1. september Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 1. september Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 1. september 2014 Udvidelse af Skødstrup Skole og reetablering af klub Udbygning af Skødstrup skole med ca. 1.400 kvm. og reetablering

Læs mere

Anvendelse af dispositionsbeløb fra salg af Vejlby Skole

Anvendelse af dispositionsbeløb fra salg af Vejlby Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. februar 2016 salg af Vejlby Skole Dispositionsbeløbet fra indstilles anvendt til modernisering af Stensagerskolen og som tilskud til

Læs mere

Indstilling. Helhedsløsning for Mårslet Skole. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 17. maj 2017

Indstilling. Helhedsløsning for Mårslet Skole. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 17. maj 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 17. maj 2017 Helhedsløsning for Mårslet Skole Teknisk og pædagogisk modernisering af Mårslet Skole, genopretning af facader, ventilation

Læs mere

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25.

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2013 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Der mangler dagtilbudspladser i Tranbjerg. Samtidig er der på

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Sport & Fritid Aarhus Kommune. Temadrøftelse om idrætsfaciliteter. Kulturudvalget via rådmanden Drøftelse Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Sport & Fritid Aarhus Kommune. Temadrøftelse om idrætsfaciliteter. Kulturudvalget via rådmanden Drøftelse Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget via rådmanden Til Drøftelse Kopi til Temadrøftelse om idrætsfaciliteter 1. Baggrund Befolkningstallet i Aarhus Kommune forventes at stige med ca. 60.000 indbyggere

Læs mere

11. december Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur

11. december Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur 11. december 2012 Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur Spørgsmål på baggrund af foretræde 1. Hvor stor en gæld har Holme, Rosenvang og Rundhøjskolen?

Læs mere

Økonomiske konsekvenser og personaleændringer

Økonomiske konsekvenser og personaleændringer Sektor: Anbefalingens betegnelse: 5.50 MBU Klubtilbud til 4. klasse Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2016-2019 (2016-priser i 1.000 kr.) Forslag (model1) 2016 2017 2018 2019 Mindreudgift i

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 3. februar 2016 Sagsbeh.haag01 J.nr.: 17.02.04-G01-1-16 Skoleafdelingen Oprettelse af 0. klasser 2016/17 Ifølge styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

1. Resume I Trige etableres en helhedsløsning for Børn og Unges tilbud til skole, SFO og fritidsklub.

1. Resume I Trige etableres en helhedsløsning for Børn og Unges tilbud til skole, SFO og fritidsklub. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 27. oktober 2017 Helhedsløsning for Bakkegårdsskolen Teknisk og pædagogisk modernisering af Bakkegårdsskolen, genopretning af facader,

Læs mere

Aftale om en holdbar skolestruktur i Aarhus Kommune

Aftale om en holdbar skolestruktur i Aarhus Kommune Aarhus, den 14. maj 2012 Aftale om en holdbar skolestruktur i Aarhus Kommune Indledning Aarhus Kommune er i vækst og der forventes i 2030 at være 375.000 indbyggere i kommunen. Befolkningsvæksten indebærer,

Læs mere

Strukturanalyse af skoleområdet i Aarhus Kommune Rapport

Strukturanalyse af skoleområdet i Aarhus Kommune Rapport Strukturanalyse af skoleområdet i Aarhus Kommune Rapport 11. april 2012 Indholdsfortegnelse 1 Resumé... 1 1.1 Analysens fundament... 2 1.2 Kriterier for nedlæggelse af skoler... 3 1.3 Præsentation af scenarier...

Læs mere

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring.

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring. Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring - efter høring Sagsnr: 82.18.00-A00-1-14 Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen

Læs mere

Strukturanalyse af skoleområdet i Aarhus Kommune Rapport del 1

Strukturanalyse af skoleområdet i Aarhus Kommune Rapport del 1 Strukturanalyse af skoleområdet i Aarhus Kommune Rapport del 1 17. januar 2011 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Analysens fundament... 2 2.1 Skoler og områder... 3 2.2 Prognose for udvikling i skolernes

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Justere skoledistrikter

Justere skoledistrikter Børne- og Skoleudvalget Punkt: 3 Acadre sagsnr.: 17/11773 Journalnr.: Sagsforløb: BSU - Åben sag Mødedato: 22.02.2018 Sagsansvarlig enhed: Politik, Udvikling og Borgerservice Sagsbehandler: Lærke Klintholm

Læs mere

Bilag 3. Driftsøkonomiske konsekvenser af effektivisering af bygningsanvendelse ved RULL prioritering 2014-17. Aarhus Kommune

Bilag 3. Driftsøkonomiske konsekvenser af effektivisering af bygningsanvendelse ved RULL prioritering 2014-17. Aarhus Kommune Bilag 3 Emne Driftsøkonomiske konsekvenser af effektivisering af bygningsanvendelse ved RULL prioritering Aarhus Kommune I indstillingen Prioritering af RULL midler i perioden 2014-2017, samt finansiering

Læs mere

Bilag 1. Områdeprojekter. Projekter, der foreslås prioriteret til procesopstart i 2014:

Bilag 1. Områdeprojekter. Projekter, der foreslås prioriteret til procesopstart i 2014: Bilag 1 Emne: Områdeprojekter Projekter, der foreslås prioriteret til procesopstart i 2014: 1. Mårslet Der er med indstillingen Fortsat sikring af pasningsgarantien, som Byrådet vedtog den 26. juni 2013,

Læs mere

Hvor skal børnene være?

Hvor skal børnene være? Åbent brev til politikerne på Københavns Rådhus Hvor skal børnene være? København den 25. oktober 2017 Hvorfor det manglende proaktive fokus fra politisk side i forbindelse med den forestående helhedsrenovering,

Læs mere

Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær

Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Klik her for at angive tekst. Dato for fremsendelse til MBA Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær 1. Resume Byrådet besluttede den

Læs mere

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole Skole og Klub Sagsnr. 282192 Brevid. 2504634 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole 21. marts 2017 Resume Skole- og Børneudvalget besluttede 6. december 2016,

Læs mere

Læringsplatform Aarhus Kommune - Pædagogisk personale, hvor er vi nu? I spørgeskemaet skal du besvare spørgsmål indenfor følgende områder:

Læringsplatform Aarhus Kommune - Pædagogisk personale, hvor er vi nu? I spørgeskemaet skal du besvare spørgsmål indenfor følgende områder: Læringsplatform Aarhus Kommune - Pædagogisk personale, hvor er vi nu? I spørgeskemaet skal du besvare spørgsmål indenfor følgende områder: Forventninger til læringsplatformen Tekniske IT-kompetencer IT-didaktiske

Læs mere

Boligprognose for Aarhus Kommune

Boligprognose for Aarhus Kommune Boligprognose for Aarhus Kommune 2019-2029 Boligprognosen for Aarhus Kommune 2019-2029 er en opgørelse af hvor mange nye boliger, der forventes opført i kommunen i de kommende 11 år. Boligprognosen opdateres

Læs mere

I forbindelse med FU-forliget blev Børn og Unge anmodet om at tilrettelægge en ny høring vedrørende klubtilbud på Lystrup og Elsted Skole.

I forbindelse med FU-forliget blev Børn og Unge anmodet om at tilrettelægge en ny høring vedrørende klubtilbud på Lystrup og Elsted Skole. Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalget Orientering 0-18 års anlægsprojekt i Elsted og Lystrup, herunder placering af FU Dette notat indeholder et forslag til, at SFO og FU får fælleslokaler

Læs mere

Nyt skoleudbygningsprogram

Nyt skoleudbygningsprogram Til Byrådet Fra MBU Dato 14. august 2015 Nyt skoleudbygningsprogram Notatet omhandler Børn og Unges forslag til nyt Skoleudbygningsprogram til erstatning af det tidligere Lokaleprogram. 1. Resume Det nuværende

Læs mere

Faktaark for Baltorpskolen Opdateret 16. april 2019

Faktaark for Baltorpskolen Opdateret 16. april 2019 Faktaark for Baltorpskolen Opdateret 16. april 2019 Hvor intet andet er nævnt er tallene fra skoleåret 2018/19 Antal elever pr. spor/klassekvotient: 2017/18 05-09-2017 GR Kl. Kvo. RU Kl. Kvo. Samlet Kl.

Læs mere

BØRN OG UNGE. 1. Baggrund. Notat. Evaluering af RULL Børn og Unge-udvalget. Emne

BØRN OG UNGE. 1. Baggrund. Notat. Evaluering af RULL Børn og Unge-udvalget. Emne Notat Side 1 af 5 Emne Til Evaluering af RULL Børn og Unge-udvalget Dette notat redegør for udvikling af en evalueringsmetode, evaluering af en række gennemførte projekter og disponering af ressourcer

Læs mere

Befolkningsprognose

Befolkningsprognose Allerød kommunes befolkningsprognose blev opdateret i marts 2011. Der blev det faktiske folketal primo 2011 indlæst sammen med den nye boligudbygningsplan. Prognosen tager udgangspunkt i den faktiske befolkningsstatistik

Læs mere

Skoledistrikter. - Prognose for nye skoledistrikter

Skoledistrikter. - Prognose for nye skoledistrikter Skoledistrikter - Prognose for nye skoledistrikter Udarbejdet af Tenna Arevad Larsen og Stine Dam Udgivelsesdato: 26-01-2018 Kontakt Stine Dam Analysekonsulent sda@horsholm.dk Direkte tlf. 4849 1273 Center

Læs mere

Bedre fysiske rammer til børn og unge i Viby

Bedre fysiske rammer til børn og unge i Viby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistraten for Børn og Unge Dato 8. november 2016 Bedre fysiske rammer til børn og unge i Viby Etablering af lokaler til undervisning, SFO og klubtilbud

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 993, område til bolig- og erhvervsformål ved Thorsvej i Åbyhøj. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. september 2015 Lokalplan 993, Bolig og erhverv ved Thorsvej 6A, Åbyhøj - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til

Læs mere

Fælles udbud af areal i Toveshøj i samarbejde med Brabrand Boligforening samt anvendelse af salgsindtægt.

Fælles udbud af areal i Toveshøj i samarbejde med Brabrand Boligforening samt anvendelse af salgsindtægt. Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 26. november 2017 Udbud af kommunalt areal i Toveshøj Fælles udbud af areal i Toveshøj i samarbejde med Brabrand Boligforening

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Bilag 3 - Notat med modeller Center for Børn & Undervisning har på baggrund af et møde torsdag den 19. november 2015 mellem Uddannelsesudvalget, borgmester og gruppeformænd

Læs mere

Fordeling af specialundervisningsmidler i Aarhus Kommune

Fordeling af specialundervisningsmidler i Aarhus Kommune Thomas Astrup Bæk og Søren Teglgaard Jakobsen Fordeling af specialundervisningsmidler i Aarhus Kommune Sammenligning af Aarhus-modellen og KORA-modellen Fordeling af specialundervisningsmidler i Aarhus

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 1. marts 2018 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-1-18 Skoleafdelingen Notat - oprettelse af 0. klasser 2018-19 Ifølge Styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning- 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. januar 2015 Den 1. januar 2015 boede der 326.246 personer i Aarhus Kommune mod 323.893 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Variationer i nøgletal på SFO-område internt i

Variationer i nøgletal på SFO-område internt i Variationer i nøgletal på SFO-område internt i Aarhus. Baggrund Gennemgangen af nøgletal synliggør bl.a. at direkte sammenligninger er vanskelige pga. forskellige opgørelsesmetoder. (bl.a. forskellige

Læs mere

Svar på 10-dages forespørgsel om toiletforholdene på folkeskolerne. BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune

Svar på 10-dages forespørgsel om toiletforholdene på folkeskolerne. BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune Side 1 af 7 Svar på 10-dages forespørgsel om toiletforholdene på folkeskolerne Dette notat indeholder svar på Dansk Folkepartis forespørgsel om at få en status på tilstanden af toiletforholdene på de aarhusianske

Læs mere

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Nedenstående notat er udarbejdet som svar på de spørgsmål der er stillet dels i Økonomiudvalget, og dels af byrådsmedlemmerne Michael Suhr og Lars Roost Dinesen.

Læs mere

Kommunegaranti til Vejlby Risskov Hallerne

Kommunegaranti til Vejlby Risskov Hallerne Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 12. august 2015 Kommunegaranti til Vejlby Risskov Hallerne Vejlby Risskov Hallerne ønsker at omlægge lån for at finansiere

Læs mere

7. ELTANG SKOLE OG BØRNEHAVE

7. ELTANG SKOLE OG BØRNEHAVE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2014-2021 Bind III 7. ELTANG SKOLE OG BØRNEHAVE Eltangvej 71, 6000 Kolding Skolen er bygget i 1964 og der er gennemført udbygning og opdatering af

Læs mere

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017

NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 291060 Brevid. 2544583 NOTAT: Kapacitetsredegørelse for skoler og dagtilbud 2017 26. april 2017 På baggrund af den seneste befolkningsprognose fra foråret 2017 har forvaltningen

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Maj 2008 SKOLEELEVER I ÅRHUS KOMMUNE 2007 Det samlede antal skoleelever i Århus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. sept. 2007 på 38.934 elever.

Læs mere

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter

Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Bilag 2 Høringssvar vedrørende ændringer af skoledistrikter Afsender af høringssvar Indhold i høringssvar Forvaltningens svar Skole 1 Avedøre Skole på Avedøre Skole vurderer ikke, at den langsigtede strategi

Læs mere