Bedre veje til Uddannelse og Job

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bedre veje til Uddannelse og Job"

Transkript

1 Bedre veje til Uddannelse og Job Regeringen indgik i oktober 2017 en aftale med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale om Bedre veje til uddannelse og Job. Med aftalen får kommunerne et entydigt ansvar for at få alle unge godt videre i uddannelse eller job. Samtidig forenkles det forberedende ungdomsområde, og indsatsen over for de unge, som ikke følger den lige vej efter grundskolen, styrkes. Reformen har tre hovedspor: A. Etablering af en Forberedende Grunduddannelse (FGU) B. Ny uddannelsespolitisk målsætning om, at 90 pct. af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, når de er 25 år. C. En sammenhængende kommunal ungeindsats Implementeringen af aftalen er i Halsnæs Kommune administrativt blevet forankret i en tværfaglig styregruppe med direktør Lisbeth Rindom i spidsen. I styregruppen er der bidragsydere fra hhv. skoleområdet, socialområdet og beskæftigelsesområdet. Endvidere deltager UU Hillerød-Halsnæs, ligesom forskellige eksterne parter inddrages efter behov. Reformen skal træde i kraft pr. 1. januar En sammenhængende kommunal ungeindsats i Halsnæs Kommune Med reformen får kommunerne det fulde ansvar for at gøre alle unge parate til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse. Kommunerne får dermed ansvaret for alle unge under 25 år, indtil den unge har gennemført en ungdomsuddannelse og/eller har opnået fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Kommunerne skal således sikre, at der sker en koordinering af den samlede ungeindsats i den enkelte kommune på tværs af uddannelses-, beskæftigelses- og socialindsatsen. Kommunerne får en række redskaber til at løfte ansvaret, herunder kompetence til at målgruppevurdere til den nye FGU. Som led heri får kommunerne ansvaret for den unges uddannelsesplan og -pålæg. Indsatsen skal træde i kraft den 1. januar Indsatsen for de unge i Halsnæs Kommune er i dag spredt på flere områder, primært socialområdet, skoleområdet og beskæftigelsesområdet: - Skoleområdet med folkeskolen, specialklasser, UU-vejledning samt uddannelsesparathedsvurderinger. - Socialområdet, hvor de unge bl.a. har støttekontaktperson, efterværn og misbrugsvejledning. - Beskæftigelsesområdet med udbetaling af uddannelseshjælp samt hjælp og støtte til at komme i uddannelse og job for de årige. Hvordan ungeindsatsen organiseres, besluttes lokalt. På den baggrund har den administrative styregruppe en række anbefalinger. Styregruppens arbejde er mundet ud i fem anbefalinger:

2 1. Det anbefales, at der pr. 1. januar 2019 etableres en ungeenhed i Halsnæs Kommune. Ungeindsatsen kan organiseres på mange måde fra løst koblet samarbejde mellem de relevante aktører til et fast samarbejde i én enhed. Fordelene ved det sidste er der være en entydig ledelse og økonomi, ligesom der vil være et samlet fokus på den unges livssituation og -forløb. Silotænkning vil blive reduceret, og vi kan finde en samlet løsning for den unge. Samtidig ligger en samlet ungeenhed tæt op ad kommunens fokus på borgeren i centrum og hele tankegangen i Sammen om ny velfærd. 2. Det anbefales, at den kommende ungeenhed danner rammen om indsatsen for unge mellem 15 og 30 år uden uddannelse eller job. Den lovgivningsmæssige ramme for en sammenhængende kommunal ungeindsats er år. Det anbefales dog, at aldersgruppen i Halsnæs Kommune udvides med unge mellem 25 og 30 år. Dermed følges ungebegrebet fra den beskæftigelsespolitiske indsats. Ungeenheden forventes at være åben for alle unge i Halsnæs Kommunen, men målgruppen vil dog primært være unge, som ikke er i uddannelse eller job. Hovedopgaven vil være en opsøgende og opfølgende indsats for målgruppen, herunder: - Unge, der ikke er vurderet uddannelsesparate ved afslutning af deres folkeskole - Unge, der har en sag i familieafdelingen - Unge der har efterværn, støttekontaktperson eller mentor - Unge, der er faldet ud af uddannelse - Unge over 18 år, som modtager uddannelseshjælp - Unge, der er tilkendt myndighedsopgaver indenfor LAB-loven, Serviceloven, Lov om kommunal indsats for unge o.l. Unge uden et job- og uddannelsesperspektiv, der kræver andre indsatser, bør tilknyttes specialområderne i respektive områder. Evt. med ungeenheden som indgang. 3. Det anbefales, at ungeenheden forankres under området Borgerservice og Beskæftigelse, at udgangspunktet er Jobcentrets Uddannelsesvejledning, og at ungeenheden forankres i lokalerne på Krudtværksvej 7 i Frederiksværk. En stor andel af de unge, som vil have gang i den kommende ungeenhed, kommer i dag i Jobcentrets uddannelsesvejledning på Krudtværksvej 7 i Frederiksværk. De unge i kommunen ved, at det er her, at de kan komme, hvis de har brug for hjælp og vejledning eller penge for de over 18-årige. Det anbefales derfor, at den nye ungeenhed etableres med udgangspunkt i den nuværende uddannelsesvejledning og med samme forankring under Borgerservice g Beskæftigelse. Uddannelse og job styrkes dermed som det primære fokus. Jobcentrets Uddannelsesvejledning holder i dag til på Krudtværksvej 7. Der er ikke plads til flere skriveborde i det nuværende kontorlokale. Men ved at fjerne en mindre væg, kan et mødelokale inddrages og kontorområdet udvides. Denne løsning kræver dog en aftale med UKC vedrørende lån af nærliggende lokale til undervisningsforløb med de unge. En sådan aftale er dog på plads underforudsætning af politisk godkendelse af den overordnede organisering af ungeindsatsen i Halsnæs Kommune.

3 4. Det anbefales, at kernen i ungeenheden udgøres af beskæftigelsesrådgivere, mentorer, kontaktpersoner, familiesagsbehandlere, voksensagsbehandlere, virksomhedskonsulenter, uddannelsesvejledere og en ydelsesmedarbejder. Halsnæs Kommune har via Sammen om ny Velfærd gode erfaringer med det tværfaglige arbejde og én plan for borgerne. Ved at samle alle relevante medarbejdere i én enhed, kommer de unge i centrum. Der vil være én indgang for de unge. Koordineringen af de relevante kompetencer og indsatser håndteres af kommunen og uden at den unge skal henvende sig flere steder. Ungeenheden kan udføre lettere myndighedsopgaver, mens specialiseringsopgaver, som kræver yderligere vurdering bibeholdes i hhv. familie- og voksen-handicap-afdelingen. Figur 1: Aktørerne i den sammenhængende ungeindsats En ungeenhed med alle relevante kompetencer in-house medfører, at der skal tilføres en række medarbejdere fra andre områder til ungeenheden. Den administrative styregruppe har brugt en del ressourcer på at drøfte hvilke kompetencer og i hvilken volumen, der er behov for. På den baggrund anbefales det, at: Kompetencer og ressourcer fra Familiehusets ungeteam (SSF). Det er de medarbejdere, som i dag fungerer som støttekontaktpersoner ( 85) for unge under 18 år. Kompetencer og ressourcer fra Familieafdelingen (SSF), som i dag er myndighed vedr. sociale og støttende indsatser for unge under 18 år

4 Kompetencer og ressourcer fra Voksen- og Handicap (SSF). Det er de medarbejdere, som i dag fungerer som støttekontaktpersoner ( 85) for unge mellem 18 og 30 år. Kompetencer og ressourcer fra Voksen-og Handicap (SSF), som i dag er myndighed vedr. sociale og støttende indsatser for unge mellem 18 og 30 år. Kompetencer og ressourcer fra UU Halsnæs-Hillerød mhp. uddannelsesvejledning af de unge 1. Det anbefales ikke, at medarbejdere fra fx PPR, UngMOD og misbrugskonsulenter inkluderes som en fast bestand af den kommende ungeenhed. Hertil vurderes omfanget af opgaverne at være for små og for specialiseret. Der forventes dog et tæt samarbejde med disse medarbejdergrupper, ligesom der gøres med STU-vejledningen, ord- og talblindekonsulenter og politiet. Der vil ligeledes blive behov for et samarbejde med fx SSP, UKC's gadeteam og Psykiatrien. Ligesom erhvervsliv og de ordinære uddannelser, og særligt den lokale FGU-skole vil skulle indbydes til tæt samarbejde. Dette dog uden en direkte placering i enheden. Afgørende for enheden bliver endvidere samarbejde med grundskolerne om tidlig indsats og evt. overgangen til ungeenheden. 5. Det anbefales, at der opstilles mål for ungeenheden med henblik på at understøtte det overordnede mål med reformen; At alle 25-årige skal have gennemført en uddannelse, være i uddannelse eller være i beskæftigelse. Intentionerne og målsætningerne bag reformen Bedre veje til uddannelse og job er, at alle unge skal have gennemført en uddannelse, være i uddannelse eller være i beskæftigelse. Med alle menes, at mindst 90 pct. af de 25 årige skal have gennemført en ungdomsuddannelse. Målet for den kommende ungeenhed i Halsnæs Kommune er således at understøtte dette mål. Det anbefales dog, at der opstilles en række operat1ionelle undermål. Men henblik på at sikre ejerskab og forankring af målene foreslås det dog, at udkast til mål udarbejdes i samarbejde med medarbejderne i den kommune ungeenhed med henblik på politisk behandling i foråret Fokus i øvrigt Udover drøftelser vedr. den sammenhængende kommunale ungeindsats har den administrative arbejdsgruppe drøftet: Grundskole og vejledning med fokus på den fremtidige forankring af UU Aftalen indebærer, at kravet om, at kommunens uddannelsesvejledning skal ske i regi af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU), fjernes. Det bliver således op til kommunerne selv at afgøre, om de ønsker at bibeholde, oprette eller nedlægge et lokalt UU-center. Halsnæs Kommune har indtil haft UU-fællesskab med Hillerød Kommune. Der er i foråret 2018 blevet udarbejdet en analyse om samarbejds- og organisationsformer af UU i Nordsjælland, som Udvalget for 1 Eventuelle organisatoriske ændringer af Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) afventer politisk beslutning.

5 Skole, Uddannelse og Dagtilbud drøftede den 2. maj Der pågår pt. tværkommunal dialog omkring den fremtidige forankring af UU. Det er pt. forventningen, at der vil blive udarbejdet en sagsfremstilling til Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud kan drøfte i efteråret. Etablering af FGU og forholdet til den kommunale indsats Aftalen indebærer etablering af en ny Forberedende Grunduddannelse (FGU) for unge under 25 år, der har brug for forudgående faglig eller personlig opkvalificering for at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse. Uddannelsen er en sammenlægning af produktionsskoleforløb, kombineret ungdomsuddannelse (KUU) og erhvervsgrunduddannelse (EGU), almen voksenuddannelse (AVU), forberedende voksenundervisning (FVU) og ordblindeundervisning for voksne (OBU) under 25 år. FGU skal bygges op, så den imødekommer de unges mangfoldighed, og så den tilbyder målgruppen passende udfordringer og trygge rammer. FGU skal bestå af tre spor: almen grunduddannelse, produktionsgrunduddannelse og erhvervsuddannelse. Den ny uddannelse tager udgangspunkt i produktionsskolernes særlige pædagogik kombineret med de almenfaglige elementer fra VUC. Den skal således bygge på styrkerne fra eksisterende forberedende tilbud, men inden for en ny ramme i et inkluderende læringsmiljø, der skærper kravene til undervisernes pædagogiske kompetencer. Institutionen skal sikre tilbud til elever med særlige behov, herunder den nødvendige støtte til elever med ordblindhed. Den nye uddannelse skal reguleres i en ny lov. De første elever forventes at kunne starte i august Borgmestrene i området har besluttet, at Halsnæs Kommune bliver moderinstitution for den kommende Forberedende Grunduddannelse, som udover Halsnæs Kommune kommer til at dække Hillerød, Gribskov, Frederikssund, Egedal, Furesø og Allerød kommune. Halsnæs Kommune er på den baggrund i dialog med Produktionsskolen i Frederiksværk vedr. etablering af institutionen. Bestyrelsen holder første møde i september Samtidig har vi indledt en dialog med skolen om forventninger til samspillet mellem FGU og den kommunale ungeindsats. Det handler blandt andet om: beskrivelse af målgruppen så der er fællesforståelse af volumen i både Halsnæs Kommune samt optageområdet fælles forventninger ift. visitation til FGU, forløb og frafald uddannelsesplanens betydning og sammenspillet med FGU-forløbsplanen for den unge samarbejdet med virksomhederne om etablering af praktikpladser/opfølgning, samt om økonomi. Dialog vil foregå løbende over det næste års tid. De første FGU-elever begynder pr. 1. august 2019.

Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til uddannelse og job' oktober 2017

Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til uddannelse og job' oktober 2017 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Sagsnr./Dok.nr. 2017-052123 / 2017-052123-13 Læring og pædagogik 09-11-2017 Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til

Læs mere

Organisering af den kommunale ungeindsats. Etablering af Ungdomscentret

Organisering af den kommunale ungeindsats. Etablering af Ungdomscentret Organisering af den kommunale ungeindsats Etablering af Ungdomscentret Ny uddannelsespolitisk målsætning Alle 25-årige skal have gennemført en uddannelse, være i uddannelse eller være i beskæftigelse.

Læs mere

Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune

Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune - Fra 1. august 2019 Hvorfor en ny sammenhængende ungeindsats? I juni 2018 kom der en ny Lov om kommunal indsats for unge under 25 år. Loven bygger på følgende:

Læs mere

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Forberedende grunduddannelse FGU-reformen - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Dagsorden Baggrund FGUs struktur, formål og målgruppe Kommunens økonomiske ansvar Oprettelse af bestyrelse Oprettelse

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune

Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Udvalgsmøde d. 11. december 2017: På vej mod Sammenhængende kommunal ungeindsats og Forberedende Grunduddannelse (FGU) i Aalborg Kommune Baggrunden Nye uddannelsespolitiske målsætninger mere ambitiøse:

Læs mere

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde

Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde Oplæg om Ballerup Kommunes Ungeområde BSU/EBU februar 2018 www.ballerup.dk Ballerup Kommunes 0-25 års strategi Sammenhængen i udviklingen 0-25 år Forpligtende samarbejder Fællesskab for Alle Alle i Fællesskab

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding

Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding Notatark Emne: Tilpasning af den kommunale ungeindsats i Kolding 29. november 2018 - Sagsnr. 18/104 1. Indledning Kolding Kommune har stort fokus på de unge. Det gælder også de unge, der har behov for

Læs mere

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller

NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller NOTAT Sammenhængende kommunal Ungeindsats Køge 2 modeller Velfærdsforvaltningen og børne- og ungeforvaltningen 1. Indledning På et fællesmøde den 4. april 2019 drøftede Skoleudvalget, Social- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS

Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS 2018 Bedre veje til uddannelse og job MODEL FOR SAMMENHÆNGENDE UNGEINDSATS Sammenhængende Ungeindsats i Hvidovre Kommune Indhold Baggrund...2 Kommunernes ansvar...2 Tal på Hvidovre Kommunes unge...3 Vision...4

Læs mere

REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD

REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD REFORM AF DE FORBEREDENDE TILBUD Regeringens udspil Tro på dig selv det gør vi. Den 16. maj 2017 Kronologi Aktuelle uddannelsesreformer sætter forberedende tilbud under pres Regeringsgrundlaget Ekspertgruppen

Læs mere

Sammenhængende kommunal ungeindsats

Sammenhængende kommunal ungeindsats Sammenhængende kommunal ungeindsats Kommunen får det fulde ansvar for at gøre alle unge parate til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse. Målet er, at den unge gennemfører en ungdomsuddannelse

Læs mere

Familie- og Socialudvalget Møde den kl Side 1 af 8. Punkt

Familie- og Socialudvalget Møde den kl Side 1 af 8. Punkt Punkt 2. Godkendelse af kommissorierne for de arbejdsgrupper, der skal arbejde med implementeringen af reformen af de forberedende tilbud og en sammenhængende kommunal ungeindsats. 2017-052123 Familie-

Læs mere

Ungeindsatsen i Næstved Kommune

Ungeindsatsen i Næstved Kommune Ungeindsatsen i Næstved Kommune Fællesmøde mellem Børne- og Skoleudvalget samt Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget Den 5. november 2018 Projektorganisering Styregruppe Hanne Dollerup, formand Jakob

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr.

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. Beslutning/orientering: (USU/UBE) Organisering af UU i Furesø Kommune Sagsnr. i ESDH: 18/16728 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalget for beskæftigelse og

Læs mere

Undervisningsministeriet. Frederiksholms Kanal København K

Undervisningsministeriet. Frederiksholms Kanal København K Bornholms Regionskommune Ullasvej 23 3700 Rønne Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Bornholms Regionskommune Ullasvej 23, 3700 Rønne post@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48

Læs mere

Fremtidens muligheder for unge med handicap. - Gør #fgu en forskel?

Fremtidens muligheder for unge med handicap. - Gør #fgu en forskel? Fremtidens muligheder for unge med handicap - Gør #fgu en forskel? Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi Ny Forberedende Grunduddannelse (FGU) Målgruppe: alle unge under 25, som ikke er

Læs mere

Intentionerne i den sammenhængende ungeindsats er, at kommunen får et tydeligt ansvar for at levere en samlet indsats til de unge.

Intentionerne i den sammenhængende ungeindsats er, at kommunen får et tydeligt ansvar for at levere en samlet indsats til de unge. Notat om sammenhængende ungeindsats Dette notat beskriver forvaltningens anbefalinger til rammer for en sammenhængende ungeindsats. Herunder nævnes konsekvenserne af den ændrede lovgivning på ungeområdet,

Læs mere

Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser. - Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi

Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser. - Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser - Regeringens reformudspil: Program for orienteringsmødet: 9.30 ankomst og kaffe 10.00 til ca. 12.00 Status efter Regeringens udspil Ca. 12.00 til 12.45: Sandwich,

Læs mere

Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune

Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat Reform af ungeindsatsen og de forberedende tilbud muligheder for implementering i Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Byrådssalen

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Byrådssalen Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Skoleudvalget Mødet den 11.12.2017 kl. 18.00-19.15 Byrådssalen Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse af kommissorierne for de arbejdsgrupper,

Læs mere

Præsentation Ungekontakten og Frikommuneforsøg

Præsentation Ungekontakten og Frikommuneforsøg Præsentation Ungekontakten og Frikommuneforsøg Ungekontakten 8. februar 2018 Afdelingsleder Keziban Bilal Aydin Baggrund for Ungekontakten I Frederikssund Kommune er der politisk, ledelsesmæssigt og blandt

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Bedre veje til uddannelse og job

Bedre veje til uddannelse og job Bedre veje til uddannelse og job Den kommunale ungeindsats Kort gengivet Aftaletekst for en sammenhængende kommunal ungeindsats Der er i dag et uklart myndighedsansvar for målgruppen for de forberedende

Læs mere

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes?

FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE. Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? FGU EN VEJ TIL SOSU-SKOLERNE Hvad betyder den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU) FOR SOSUskolerne? Skal vi tænke anderledes? v/ FGU-opmand Per B. Christensen Unge og uddannelse hvad er på spil hvad

Læs mere

NY FORBEREDENDE UDDANNELSE. sammen med en ny. Forberedende. 6. Etablér en ny. Forberedende Uddannelse

NY FORBEREDENDE UDDANNELSE. sammen med en ny. Forberedende. 6. Etablér en ny. Forberedende Uddannelse NY MÅLSÆTNING EN KOMMUNAL UNGEINDSATS NY FORBEREDENDE UDDANNELSE KAPACITETSOPBYGNING OG OPFØLGNING En ny målsætning, der rummer alle unge som understøtter en sammenhængende kommunal ungeindsats sammen

Læs mere

Status på arbejdet med reformen af de forberedende tilbud. FGU Kommunal Ungeindsats Indstilling til KKR

Status på arbejdet med reformen af de forberedende tilbud. FGU Kommunal Ungeindsats Indstilling til KKR Status på arbejdet med reformen af de forberedende tilbud FGU Kommunal Ungeindsats Indstilling til KKR Oplæg Et hurtigt Brush-up på hovedelementerne og processen Nedslag fra drøftelser i arbejdsgruppe,

Læs mere

Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Til kommunerne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Notat om proces for virksomhedsoverdragelse

Læs mere

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Etablering af lokal FGU-institution FGU erstatter en række af de nuværende forberedende tilbud, som bliver integreret

Læs mere

Bedre veje til en ungdomsuddannelse - Stefan Hermann ekspertudvalgets konklusioner, februar 2017

Bedre veje til en ungdomsuddannelse - Stefan Hermann ekspertudvalgets konklusioner, februar 2017 Bedre veje til en ungdomsuddannelse - Stefan Hermann ekspertudvalgets konklusioner, februar 2017 Oplæg for Børne- og skoleudvalget den 6. marts 2017 Direktør Per B. Christensen, direktør Næstved Kommune

Læs mere

RANDERS UDDANNER ALLE UNGE

RANDERS UDDANNER ALLE UNGE RANDERS UDDANNER ALLE UNGE - RANDERS UDDANNER ALLE UNGE MÅLSÆTNING: Uddannelse, beskæftigelse, selvforsørgelse og livsduelighed NATIONALE MÅL FOR FOLKESKOLEN 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så

Læs mere

Projektdokument. Sammenhængende kommunal ungeindsats Organisering i Lemvig Kommune

Projektdokument. Sammenhængende kommunal ungeindsats Organisering i Lemvig Kommune Projektdokument Sammenhængende kommunal ungeindsats Organisering i Lemvig Kommune Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 2 2. Formål... 3 3. Den bærende idé... 3 4. Målgruppe... 3 5. Leverancer... 3 6. Organisering...

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling

Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling Punkt 2. Godkendelse af en sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune - 1. behandling 2019-019361 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen indstiller til Beskæftigelsesudvalget,

Læs mere

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019

Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Den sammenhængende Ungeindsats i Aalborg Kommune pr. 1. august 2019 Nedenfor beskrives kort baggrund, formål, målgruppe, nye indsatser og organisering af den sammenhængende ungeindsats i Aalborg Kommune.

Læs mere

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Den kommunale ungeindsats og FGU 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Aftale om Bedre veje til uddannelse og job og lovgivning Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Hedensted Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-1-18 Sagsbehandler Per Lunding Pia Hermanstad 21.1.2018 Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Den Forberedende Grunduddannelse FGU er en ny uddannelse,

Læs mere

Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne

Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne Q&A s om virksomhedsoverdragelse som følge af oprettelsen af den forberedende grunduddannelse (FGU) og FGU-institutionerne Introduktion Med disse Q&A s vil Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning

Læs mere

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund

Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund Stærke valg - Unges veje i uddannelse og job i Albertslund 2018-2025 Handleplan Handleplan Kommunalbestyrelsen vedtog i december 2018 Stærke valg unges veje i uddannelse og job i Albertslund Kommune 2018-2025.

Læs mere

2 De unge i København Gennemført ungdomsuddannelse

2 De unge i København Gennemført ungdomsuddannelse Præsentation 1. Drøftelsespunkter 2. De unge i København 3. Ny lov stiller nye krav til kommunerne 4. Ungeindsatsen i Københavns Kommune i dag 5. Mål for fremtidens ungeindsats i København 6. Økonomi 7.

Læs mere

Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU)

Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU) Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU) Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF har d. 13 oktober indgået aftale om en Forberedende GrundUddannelse (FGU). FGU skal

Læs mere

Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg vedrørende en tværgående kommunal ungeindsats i Esbjerg Kommune

Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg vedrørende en tværgående kommunal ungeindsats i Esbjerg Kommune Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato November 2017 Sagsid 17/14431 Sagsbehandler Sofie Valbjørn Kommissorium for 17 stk. 4 udvalg vedrørende en tværgående kommunal ungeindsats i Esbjerg Kommune A. Titel på

Læs mere

UDDANNELSESPLAN 2018 STATUS JUNI 2018 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

UDDANNELSESPLAN 2018 STATUS JUNI 2018 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE UDDANNELSESPLAN 2018 STATUS JUNI 2018 Uddannelsesplan 2018 - overblik Afsæt i økonomien og budgetændringer fra 2018 til 2018: Fritid, forebyggelse og uddannelsesvejledning Uddannelsesrettet indsats og

Læs mere

Referat af møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Referat af møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 05-02-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 19:15 Tilstede:

Læs mere

Reform af det forberedende område

Reform af det forberedende område Reform af det forberedende område - Sammenhængende, kommunal ungeindsats (KUI) v/direktør Hans Henrik Gaardsøe - Forberedende grunduddannelse (FGU) v/direktør Klaus Christiansen Viborg Byråd 18. juni 2018

Læs mere

VELKOMMEN TIL SESSION 2

VELKOMMEN TIL SESSION 2 26. SEPTEMBER 2018 FGU TRÆF 2018 - #FGU VELKOMMEN TIL SESSION 2 KONTAKTPERSONORDNINGEN Kontaktpersonordningen Session 2: Oplæg v/ Lisa Goth og Helene Valgreen 26-09-2018 KL's FGU-træf 2018: Sammen om de

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om

Læs mere

Vejen til FGU. Målgruppevurderingsteamet. Klasselærer. Målgruppe afgrænsning + indstilling. Målgruppevurdering FGU

Vejen til FGU. Målgruppevurderingsteamet. Klasselærer. Målgruppe afgrænsning + indstilling. Målgruppevurdering FGU Vejen til Klasselærer Direkte fra grundskolen forløbsplan Ikke i gang med uddannelse- eller jobaktiviteter forløbsplan På uddannelseshjælp Sagsbehandler forløbsplan målgruppe afgrænsning kriterier og

Læs mere

FGU-reformen. Etablering af de nye fgu-institutioner. Marts 2018

FGU-reformen. Etablering af de nye fgu-institutioner. Marts 2018 FGU-reformen Etablering af de nye fgu-institutioner Marts 2018 Baggrund 28.06.2015 Regeringsgrundlag: Sammen for fremtiden 4. marts 2016 28. februar 2017 Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse

Læs mere

Sammenhængende Ungeindsats Silkeborg Kommune. 24. april 2018 Pia Ulrich-Hansen Afdelingsleder Uddannelseshjælp Simon Mæng Jobcenterchef

Sammenhængende Ungeindsats Silkeborg Kommune. 24. april 2018 Pia Ulrich-Hansen Afdelingsleder Uddannelseshjælp Simon Mæng Jobcenterchef Sammenhængende Ungeindsats Silkeborg Kommune 24. april 2018 Pia Ulrich-Hansen Afdelingsleder Uddannelseshjælp Simon Mæng Jobcenterchef 2014 UU og Uddannelseshjælp blev samlet i Ungeguiden Fortsat to afdelinger

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle: Velfærdsforliget blev vedtaget i 2006. En del af dette Velfærdsforlig er ungdomsuddannelse

Ungdomsuddannelse til alle: Velfærdsforliget blev vedtaget i 2006. En del af dette Velfærdsforlig er ungdomsuddannelse Ungdomsuddannelse til alle: Velfærdsforliget blev vedtaget i 2006. En del af dette Velfærdsforlig er ungdomsuddannelse til alle. Alle unge skal have mulighed for at påbegynde og gennemføre en kompetencegivende

Læs mere

Deltagere: Henrik Nielsen, Jan Ole Jakobsen, Tonny Gjersen, Minna Henriksen, Maria Haladyn (isf. Pia Dam)

Deltagere: Henrik Nielsen, Jan Ole Jakobsen, Tonny Gjersen, Minna Henriksen, Maria Haladyn (isf. Pia Dam) Referat Centerrådet for UU Sydfyn's møde Torsdag den 07-03-2019 Kl. 16:00 Udvalgsværelse 1, Ramsherred 5, indgang B, 2. sal, Deltagere: Henrik Nielsen, Jan Ole Jakobsen, Tonny Gjersen, Minna Henriksen,

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Den kommunale ungeindsats (KUI)

Den kommunale ungeindsats (KUI) Den kommunale ungeindsats (KUI) Dette notat præsenterer et konkret forslag til organisering af den sammenhængende kommunale ungeindsats. er en af de mest udfordrede kommuner i Danmark i forhold til befolkningssammensætning.

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

Organisering af FGU målgruppevurdering (visitationsgrundlag) i Svendborg. 1. Indledning

Organisering af FGU målgruppevurdering (visitationsgrundlag) i Svendborg. 1. Indledning Organisering af FGU målgruppevurdering (visitationsgrundlag) i Svendborg Kommune Familie og Uddannele, Ungekontakten Børn, Unge, Kultur og Fritid Centrumpladsen 7, 1. sal 1. Indledning 5700 Svendborg Svendborg

Læs mere

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Regler og begreber Den lige vej for unge er at gå fra folkeskolens 9. eller 10. klasse og videre til en ungdomsuddannelse, som enten kan være erhvervskompetencegivende

Læs mere

Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted Kommune

Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted Kommune 12. juli 2019 Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted Kommune Ifølge lov om kommunal indsats for unge har kommunalbestyrelsen ansvaret for, at der sker en koordinering af Den Kommunale Ungeindsats i Hedensted

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter til forsørgelse

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Referat Mødelokale K8, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 15:30 Fraværende: Christina Alberg, Anne Marie Johansen, Mads Rune Jørgensen og Thomas Simoni Thomsen 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Anbefalinger: Den kommunale ungeindsats

Anbefalinger: Den kommunale ungeindsats Marts 2019 Anbefalinger: Den kommunale ungeindsats I Holbæk Kommune har Kommunalbestyrelsen valgt at nedsætte et politisk projektudvalg (et såkaldt 17, stk. 4-udvalg), som frem til sommeren 2019 skal arbejde

Læs mere

UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater

UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater UTA-projektet, baggrund, forløb og resultater WS 7 på konferencen Jagten på 95 pct. hvad virker? 22. november 2010 v/ Jan Bauditz, Chefkonsulent, KL, Kontoret for Arbejdsmarked og Uddannelse Dagsorden

Læs mere

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13.

Indstilling. Etablering af FGU i Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. april 2018 Etablering af FGU i Aarhus Kommune 1. Resume Med den politiske aftale om Bedre veje til uddannelse

Læs mere

PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS UDDANNELSE TIL ALLE UNGE PPR S BIDRAG I EN KOMMUNAL UNGEINDSATS Oplæg KL PPR-konference 20. juni 2017 Mit oplæg Om udfordringerne på unge- og uddannelsesområdet Om ekspertudvalgets, KL s og regeringens udspil Om kerneopgaven Uddannelse

Læs mere

Anbefalinger fra Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse Side 1

Anbefalinger fra Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse Side 1 Anbefalinger fra Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse 05-05-2017 Side 1 Ekspertgruppen Marianne Simonsen Noemi Katznelson Stefan Hermann Jesper H. Arkil Else Sommer Gert Møller Torben

Læs mere

Velkommen til Workshop. Ved: Kirtha Østergaard, Nordvestjylland Morten Skivild, Randers Per Lunding, Hedensted

Velkommen til Workshop. Ved: Kirtha Østergaard, Nordvestjylland Morten Skivild, Randers Per Lunding, Hedensted Velkommen til Workshop Ved: Kirtha Østergaard, Nordvestjylland Morten Skivild, Randers Per Lunding, Hedensted Spørgsmål? 1. Nuværende organisering (ekstern og intern) - i hvilken retning bevæger I Jer?

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Klar til kontanthjælpsreformen Ungeenhed og ungeindsats i Jobcenter Brønderslev 8. oktober 2013

Klar til kontanthjælpsreformen Ungeenhed og ungeindsats i Jobcenter Brønderslev 8. oktober 2013 Klar til kontanthjælpsreformen Ungeenhed og ungeindsats i Jobcenter Brønderslev 8. oktober 2013 Brønderslev Kommunes indsats for unge I Brønderslev Kommune arbejder vi målrettet hen imod etableringen af

Læs mere

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt

Skoleudvalget Møde den kl Side 1 af 7. Punkt Punkt 6. Orientering og Ungdommens Uddannelsesvejlednings opgaver - herunder særligt om Kombineret UngdomsUddannelse (KUU), ErhvervsGrundUddannelse (EGU) og produktionsskoler 2016-051127 Skoleforvaltningen

Læs mere

Ungeområdet. Status på ny lovgivning om FGU, KUI m.v

Ungeområdet. Status på ny lovgivning om FGU, KUI m.v Ungeområdet Status på ny lovgivning om FGU, KUI m.v. 21-08-2018 L199-202: Skabe bedre veje til uddannelse og job: Ny Ungemålsætning: Mindst 90 procent af de 25-årige gennemfører en ungdomsuddannelse og

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes de unge,

Læs mere

Udkast til høringssvar: Høring vedrørende sammenhængende kommunal ungeindsats. 2. Grundprincipper og pejlemærker for den kommunale indsats.

Udkast til høringssvar: Høring vedrørende sammenhængende kommunal ungeindsats. 2. Grundprincipper og pejlemærker for den kommunale indsats. Udkast til høringssvar: Høring vedrørende sammenhængende kommunal ungeindsats Handicaprådet støtter op om arbejdet med at integrere visionen i sammenhængende kommunale ungeindsats set ud fra et handicappolitisk

Læs mere

Unge i Jobcentret. Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018

Unge i Jobcentret. Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018 Unge i Jobcentret Arbejdsmarkedsudvalgets introduktion til unge-området, den 19. december 2018 Unge i Jobcentret Hvem er de? Og hvor mange? Uddannelsesparate unge Aktivitetsparate unge Kort om lovgivning

Læs mere

Den kommunale ungeindsats i Lolland Kommune

Den kommunale ungeindsats i Lolland Kommune Den kommunale ungeindsats i Lolland Kommune Indholdsfortegnelse Forord...3 Organisering...4 Struktureret samarbejde på tværs...4 Kernen i ungeindsatsen...5 Opgaver i ungeindsatsen...6 Rollen som kontaktperson...7

Læs mere

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Indhold Ungepolitik Unge i Jobcentret Uddannelse Kriminalitet Kontanthjælpsreformen

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017 Processen 28.juni 2015 Regeringsgrundlag: Sammen for fremtiden 18. januar 2016 Marienborg: temafrokost om en bedre

Læs mere

Velkommen! Work camp Udsatte unge i de forberedende tilbud. 19. April 2017

Velkommen! Work camp Udsatte unge i de forberedende tilbud. 19. April 2017 Velkommen! Work camp Udsatte unge i de forberedende tilbud 19. April 2017 Program Lars Gaardhøj, formand for Erhvervs- og vækstudvalget Foreløbige findings fra kommende undersøgelse af udvalgte forberedende

Læs mere

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version 21.11.2011 1. Indledning Indeværende handleplan er den indledende skitse omkring ungeindsatsen med særligt fokus på tematikker opsat på mål og målopfyldelse.

Læs mere

Analysenotat - helhedsorienteret ungeindsats.

Analysenotat - helhedsorienteret ungeindsats. Analysenotat - helhedsorienteret ungeindsats. Halsnæs kommunes fokus for den helhedsorienterede ungeindsats er unge i alderen 15-24 år. Målgruppen er unge, der er udfordrede, der ikke er i skole, - uddannelse

Læs mere

Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre

Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre Ansøgningsskema vedr. pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre 1) Placering på en uddannelsesinstitution a) Adresse for den nye enhed Ungecenter (arbejdstitel), Campus Haslev, Skolegade 21, 4690

Læs mere

Ny kommunal ungeindsats i Ungdomscentret pr. 1. august 2019

Ny kommunal ungeindsats i Ungdomscentret pr. 1. august 2019 Sagsnr. 00.15.00-P00-1-19 Dato: 7.1.2019 Ny kommunal ungeindsats i Ungdomscentret pr. 1. august 2019 Direktionen foreslår, at de kommunale ungeindsatser for de 14-29 årige i Horsens Kommune samles i én

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Juni 2015 Overordnet mål/ Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes til

Læs mere

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune 1 Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune En fælles handleplan for at få flere unge i uddannelse og job - med fokus på de uddannelsesegnede 15-25-årige 1. Indledning Beskæftigelsesregion

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om drift af et fælles center for Ungdommens Uddannelsesvejledning kaldet Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland (UU Vestsjælland).

Læs mere

Notat om placering af FGU institutioner og skoler i Nordkommunerne i KKR Hovedstaden

Notat om placering af FGU institutioner og skoler i Nordkommunerne i KKR Hovedstaden 12. april 2018 Notat om placering af FGU institutioner og skoler i Nordkommunerne i KKR Hovedstaden Baggrund Regeringen og en bred kreds af Folketingets partier indgik i efteråret 2017 Aftale om bedre

Læs mere

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild 1. kvartal 2018 Rapporten fortæller om, hvordan uddannelsesvejledningen for unge i UU Rebild tilrettelægges, og hvilke målgrupper der er for vejledningen

Læs mere

Status og videre perspektiver for arbejdet i ekspertgruppen

Status og videre perspektiver for arbejdet i ekspertgruppen Status og videre perspektiver for arbejdet i ekspertgruppen v / Stefan Hermann, formand for Uddannelsesforbundet Bedre overgange til ungdomsuddannelser Torsdag den 13. oktober 2016, 14.45-15.45, Fællessalen

Læs mere

Center for Kompetenceafklaring (CKA) målgruppebeskrivelse og indsatser.

Center for Kompetenceafklaring (CKA) målgruppebeskrivelse og indsatser. NOTAT Dato: 16. november 2018 Center for Kompetenceafklaring (CKA) målgruppebeskrivelse og indsatser. Indledning Der er fremsat politisk ønske om en drøftelse af tilbud på Center for Kompetenceafklaring

Læs mere

Alle unge i uddannelse eller job Partnerskab om en ny sammenhængende kommunal ungeindsats

Alle unge i uddannelse eller job Partnerskab om en ny sammenhængende kommunal ungeindsats Alle unge i uddannelse eller job Partnerskab om en ny sammenhængende kommunal ungeindsats 1. Projektets baggrund og formål Baggrund Med "Aftale om bedre veje til uddannelse og job" og den efterfølgende

Læs mere

R A P P O R T. Aktiveringstilbud til unge. Udarbejdet af Politisk Administrativt Sekretariat, april 2016.

R A P P O R T. Aktiveringstilbud til unge. Udarbejdet af Politisk Administrativt Sekretariat, april 2016. R A P P O R T Aktiveringstilbud til unge Udarbejdet af Politisk Administrativt Sekretariat, april 2016. A K T I V E R I N G S T I L B U D T I L U N G E S i d e 2 1. Indledning... 3 2. Beskæftigelse...

Læs mere

Kommunal ungeindsats Anders Søberg og Niels Henrik Hansen Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. FGU-bestyrelsesworkshop, oktober 2018

Kommunal ungeindsats Anders Søberg og Niels Henrik Hansen Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. FGU-bestyrelsesworkshop, oktober 2018 Kommunal ungeindsats Anders Søberg og Niels Henrik Hansen Styrelsen for Undervisning og Kvalitet FGU-bestyrelsesworkshop, oktober 2018 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Intention Alle 25 årige

Læs mere

De glemte unge vi husker alt for godt Analyse og anbefalinger

De glemte unge vi husker alt for godt Analyse og anbefalinger De glemte unge vi husker alt for godt Analyse og anbefalinger Torsdag den 15. juni 2017, KKR Region Midt, Allinge Udfordringerne Ungdomsuddannelse 1 ud af 5 1 ud af 5 unge har ikke gennemført en ungdomsuddannelse

Læs mere

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 1. Titel EGU springbrættet til job eller uddannelse. 2. Kommune og Samarbejdspartnere Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Tlf.nr. 64 74 74 74 Email: assens@assens.dk

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes

Læs mere

9. Folkeskolen skal understøtte opfyldelsen målsætninger på uddannelsesområdet % af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse.

9. Folkeskolen skal understøtte opfyldelsen målsætninger på uddannelsesområdet % af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. 9. Folkeskolen skal understøtte opfyldelsen målsætninger på uddannelsesområdet. 9.1. 95% af alle unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Profilmodellen udarbejdes én gang om året, og bruges til at evaluere

Læs mere

UDKAST. Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse (FGU) mellem Greve, Høje-Taastrup, Lejre, Roskilde og Solrød kommuner

UDKAST. Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse (FGU) mellem Greve, Høje-Taastrup, Lejre, Roskilde og Solrød kommuner UDKAST Social-, Job- og Sundhedssekretariatet Sagsnr. 303027 Brevid. 2771364 Ref. STPE Dir. tlf. 46 31 77 14 Steentp@roskilde.dk Udkast til aftale om samarbejde vedrørende Forberedende Grund Uddannelse

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere