Handleplan for de it-relaterede mål Der er taget udgangspunkt i følgende mål fra Målsætning for folkeskolerne i Lyngby- Taarbæk Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handleplan for de it-relaterede mål Der er taget udgangspunkt i følgende mål fra Målsætning for folkeskolerne i Lyngby- Taarbæk Kommune"

Transkript

1 Forslag Handleplan for de it-relaterede mål Der er taget udgangspunkt i følgende mål fra Målsætning for folkeskolerne i Lyngby- Taarbæk Kommune Eleven Der er tidssvarende undervisningsmaterialer inden for det boglige, det praktiske, musiske og it- og medieområdet. Eleverne har mulighed for kvalificeret rådgivning og vejledning i brug af medier og værktøjer. Forældrene Skolen udvikler tidssvarende kommunikationsformer mellem skole og hjem, fx skolens hjemmeside, skoleportaler og internetbaserede informations- og dialogværktøjer. I klassen danner nyhedsbreve, logbog, portfolio og grundlag for et tæt samarbejde mellem forældre og skole. Medarbejderne Skolens pædagogiske servicecenter yder kvalificeret rådgivning og vejledning om alle typer af undervisningsmidler og informationsteknologi. Skolen har arbejds- og mødefaciliteter, der tilgodeser medarbejdernes arbejdsformer. Der er mulighed for teamsamtaler, individuel forberedelse og adgang til computer. Undervisningen Lærerne anvender informationsteknologi til at understøtte fagenes indhold og metoder og til at differentiere undervisningen. Medarbejderne tager initiativer til undervisning, som integrerer nye teknologier og formidler kulturelle arrangementer i skolen. (Skolen opbygger læringsmiljøer, hvor indhold og rammer understøtter og udvikler anvendelsen af undervisningsdifferentiering, tværfaglighed og forskellige arbejdsformer.) (Tidssvarende undervisningsmaterialer er tilgængelige i rigeligt omfang.) Udover disse har arbejdsgruppen taget udgangspunkt i følgende:

2 Slutmål for eleverne Folkeskoleloven definerer at Informationsteknologien skal integreres i alle fag og på alle klassetrin. I de enkelte fags slutmål, trinmål og læseplaner er beskrevet, hvordan it kan inddrages i det enkelte fag. Junior-pc-kørekortet, er et, af undervisningsministeriet støttet, bud på målene for arbejdet med it i skolen. Målene bygger på fagenes mål og Elevernes alsidige personlige udvikling. De centrale kundskabs- og færdighedsområder er: Læreprocesser Informationsindsamling Produktion og analyse Kommunikation Computere og netværk For alle områder er der tre trinmål samt slutmål. Alle skoler er tilmeldt konceptet og har uddannet mellem 1 og 4 vejledere. Arbejdsgruppen anbefaler, at alle skoler vedtager målene i junior-pc-kørekortet som skolens mål for it-undervisningen. Junior-pc-kørekortet som slutmål kan endvidere anbefales af Børneudvalget. Delmål/Delhandleplaner I forhold til dette hovedmål er handleplanen opdelt i fem delmål/emner: 1. It-arbejdspladser på skolen; kvantitet og kvalitet 2. Medarbejdernes adgang til it. 3. Kompetencen hos medarbejderne til at bruge og undervise i it 4. Vejledning og support i forhold til eleverne og lærerne på kommunens skoler 5. Etablering af normer for elektronisk kommunikation på den enkelte skole Det er væsentligt at fastslå, at gennemførelsen af disse delmål vil være hinandens forudsætninger. Med andre ord: Det hele hænger sammen.

3 1. It-arbejdspladser på skolen; kvantitet og kvalitet Allerede i skolevæsenets handleplan for it i undervisningen 1996, blev det anført, at it skal være inden for rækkevidde på skolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune. Skolerne er nu i den situation at programmellet og platformene er til stede. Spørgsmålet er nu først og fremmest antallet af PC er/printere. Hvornår er it inden for rækkevidde? (kvantitetsaspektet) Realisering af målene i Junior-pc-kørekortet fordrer at eleverne næsten daglig bruger it i skolen. Samfundsudviklingen stiller stadig større krav om skolens anvendelse af it i læreprocesser og kommunikation. Den skriftlige kommunikation er på vej til at blive 100% digital. It er et væsentligt værktøj til undervisningsdifferentiering. Øget fokus på målsætning og evaluering betyder større krav om it. (Brugen af elektroniske logbøger og porteføljer vil betyde, at alle elever dagligt skal kunne arbejde ved en computer.) Indførelsen af den fleksible skole betyder større behov for hurtig kommunikation mellem skole og hjem. Fleksibel skole lægger op til udnyttelse af flerdimensionale læringsrum. Hele klassen behøver ikke at være i samme rum, på samme tid, med samme lærer. En del af arbejdet kan placeres i virtuelle klasserum på de digitale platforme Regeringens støtte til computerindkøb til 3. klasserne i 05, 06 og 07 er på kr. pr elev. Det svarer til en forventet dækning på en computer pr. ca. 4 elever. Det er arbejdsgruppens vurdering, at computerdækningsgraden skal være en arbejdsplads pr. fire elever for at kunne leve op til målet om, at it skal være inden for rækkevidde. En computerdækningsgrad på 4 betyder ikke umiddelbart at alle elever har adgang til computere i hver 4. time. En del af skolecomputerne er placeret i fx faglokaler, specialcentre og som opslagsmaskiner på pædagogisk servicecenter. Realistisk vil eleverne have mulighed for at bruge computer hver time - svarende til en gang om dagen. Forskellige computerarbejdspladser (kvalitetsaspektet) På skolerne findes tidssvarende computere som er højst 5 år gamle. Computerne kan være stationære eller bærbare. Bærbare computere er sårbare, dyrere og har kortere levetid end de stationære. Bærbare er nødvendige på de fleste skoler, da de fysiske rammer ikke giver mulighed for opsætning af et tilstrækkeligt antal stationære computere. Til gengæld giver de bærbare en større fleksibilitet. Terminaler er udtjente computere som er koblet til en kraftig programserver. Terminalerne er en prisbillig arbejdsstation til tekst, tal og internetarbejde. Da terminalerne er mindst fem år gamle computere, er der en løbende udskiftning på grund af tekniske svigt. Fordelingen mellem stationære, bærbare og terminaler er sat til 45:25:30. Derved sikres en balance mellem ydelse, fleksibilitet, pladshensyn og økonomi.

4 Arealkrav I 2005 indkøbes til fem skoler i alt 7 klassesæt bærbare computere. Computerne er placeret i en aflåselig rullevogn. Denne løsning er et skridt på vejen til at løse pladsproblematikken omkring computerarbejdspladser. Indkøb af fladskærme og computerdimensioner på 27 x 27 x 8 cm reducerer pladskravene yderligere. Imidlertid er det overordentlig vigtigt for gennemførelsen af undervisning i og med it at der flere steder på skolen er en fast placering af kursuslokaler med 14 computere, en projektor og printer. Handleplan 2005: Med støtte fra regeringen til computere til 3. klassetrin investeres i i alt 230 nye computere og 90 terminaler. Tilskud fra staten udnyttes fuldt ud. Computerdækningsgraden bliver herefter 9 elever pr. arbejdsplads. En tredjedel af arbejdspladserne er terminaler. 2006: Arbejdsgruppen har opstillet tre modeller med henholdsvis 4., 5 og 6 elever pr. arbejdsplads ved udgangen af Modellerne er beskrevet nedenfor. Regeringens støtte til indkøb af computere til 3. klasser udnyttes fuldt ud i alle tre modeller. Tilskud fra staten ophører med udgangen af Kommunen vil herefter have modtaget i alt godt 3 mio. kr. i tilskud over tre år. 4 elever pr. arbejdsplads: 5 elever pr. arbejdsplads: 6 elever pr. arbejdsplads: Der investeres i ca. 360 nye computere. De 100 ældste terminaler udskiftes med nye tynde klienter. Teknikerstab udvides med ½ årsværk Merudgift i forhold til nuværende budget: 1,4 mio. kr. Der investeres i knap 300 nye computere. De 100 ældste terminaler udskiftes med nye tynde klienter. Merudgift i forhold til nuværende budget: kr. Der investeres i godt 200 nye computere. De 100 ældste terminaler udskiftes med nye tynde klienter. Udgifterne afholdes indenfor afsatte budget. Kommunalbestyrelsen beslutter i forbindelse med budgetlægningen for 2006 og overslagsårene.

5 2007: 4 elever pr. arbejdsplads: 5 elever pr. arbejdsplads: 6 elever pr. arbejdsplads: Der investeres i knap 500 nye computere og 150 terminaler. De 90 ældste terminaler udskiftes med nye tynde klienter. Teknikerstab udvides med yderligere 1 årsværk. Merudgift i forhold til budget 2006: kr. Der investeres i godt 300 nye computere. De 170 ældste terminaler udskiftes med nye tynde klienter. Teknikerstab udvides med 1 årsværk. Merudgift i forhold til budget 2006: kr. Der investeres i godt 200 nye computere. De 170 ældste terminaler udskiftes med nye tynde klienter. Teknikerstab udvides med ½ årsværk. Merudgift i forhold til budget 2006: kr. Ved udgangen af 2007 råder skolevæsenet over godt arbejdspladser. Budget i kommende år til løbende udskiftning af computere, servere, printere, software mv. vil være ca. 3,8 mio. kr. årligt. Heraf er der allerede afsat 2,5 mio. kr. årligt. Lønudgifter mv. på ca. 1 mio. kr. pr. år. Samlet budgetforøgelse fra 2008 og frem: ca. 2,3 mio. kr. pr. år. Ved udgangen af 2007 råder skolevæsenet over knap arbejdspladser. Budget i kommende år til løbende udskiftning af computere, servere, printere, software mv. vil være ca. 3,1 mio. kr. årligt. Heraf er der allerede afsat 2,5 mio. kr. årligt. Lønudgifter mv. på ca. 0,8 mio. kr. pr. år. Samlet budgetforøgelse fra 2008 og frem: ca. 1,4 mio. kr. pr. år. Ved udgangen af 2007 råder skolevæsenet over godt arbejdspladser. Budget i kommende år til løbende udskiftning af computere, servere, printere, software mv. vil være ca. 2,6 mio. kr. årligt. Heraf er der allerede afsat 2,5 mio. kr. årligt. Lønudgifter mv. på ca. 0,6 mio. kr. pr. år. Samlet budgetforøgelse fra 2008 og frem: ca. 0,7 mio. kr. pr. år. Kommunalbestyrelsen beslutter i forbindelse med budgetlægningen for 2007 og overslagsårene.

6 2. Medarbejdernes adgang til it. Medarbejderne, i særdeleshed lærerne, er nøglepersoner. Det gælder i inddragelse i undervisningen, it-støttede læreprocesser, kommunikation med elever og forældre samt i teamarbejdet. For medarbejdere skal it også være inden for rækkevidde i princippet som den personlige arbejdscomputer. Lærerne sikres samme adgang til computere på skolen som eleverne. Lærerarbejdet har den særlige karakter, at arbejdet dels foregår på skolen, som undervisning og teamsamarbejde, men en væsentlig del af forberedelsen foregår i hjemmet. Arbejdsgruppen foreslår derfor, at lærernes hjemmearbejde støttes i form af et tilskud til bredbåndsopkoblinger. Handleplan 2006: Der etableres tilskud til medarbejderes hjemmeopkobling med virkning fra 2006 (2000 kr. pr. medarbejder pr. år) Forventet udbredelse 60 %. Samlet årlig udgift: kr. Kommunalbestyrelsen beslutter i forbindelse med budgetlægningen for 2006 og overslagsårene. 3. Medarbejdernes kompetence til at bruge og undervise i it Medarbejderne skal have den nødvendige kompetence til at anvende it i deres undervisning, som det er beskrevet i Junior-pc-kørekortets mål. Skole-it og SFO-it kurserne giver den fornødne kompetence. 65 % af lærerne men meget få skolepædagoger har gennemført kurset. Andre lokalt baserede kursustiltag vil kunne målrettes specifikke kompetencebehov. Datacenteret/Pædagogisk Center og CVU udbyder hvert år en vifte af kursustilbud. Det er den enkelte skoleledelses ansvar, at den enkelte medarbejder sikres det tilstrækkelige kompetenceløft. Handleplan 2005 / 2006 / 2007 hvert år Skole-it kurset /ad hoc kurser afholdes såfremt der er tilmeldinger nok Hver skole kortlægger løbende kompetencebehovet blandt medarbejderne. Det er skoleledelsens ansvar, at der udarbejdes en plan for medarbejdernes kompetenceudvikling på it området. Kortlægningen sker inden medio september måned. Kursusinitiativer på tværs af skolerne i følgende skoleår aftales med Pædagogisk Center i september måned.

7 4. Vejledning og support i forhold til eleverne og lærerne på kommunens skoler Teknisk og pædagogisk it vejledning har sit udgangspunkt i skolens pædagogiske servicecenter. Skolens Pædagogiske Servicecenter yder rådgivning og vejledning til elever og lærere om alle undervisningsmidler herunder brug af it, AV og medieværktøjer, jf bekendtgørelse om skolebiblioteksvirksomhed. Medarbejderne i Pædagogisk Servicecenter: skolebibliotekar, ass. skolebibliotekar, it-vejleder og evt. medielærer samarbejder om løsningen af opgaverne. Fra centrale puljer afsættes tid til skolebibliotekarer og it-vejleder. Resursen til teknisk support på skolen reguleres hvert år i forhold til computerantallet. Der er ingen automatisk tilpasning på den pædagogiske it-vejledning. Der er et stort vejledningsbehov overfor lærere/lærerteam i forbindelse med gennemførelse af målene fra Junior-pc-kørekortet, satsningen på it i tredje- til femteklasserne i de kommende tre skoleår og generelt i pædagogisk anvendelse af skolernes samarbejds- og læringsplatforme. Der er endvidere et stort behov for ad hoc vejledning til eleverne i forbindelse med brugen af it i projekter og faglige forløb. Der bør i hele pædagogisk servicecenters åbningstid være adgang til kompetent it-faglig og pædagogisk vejledning/support. Handleplan 2005 Skolens ledelse gennemfører teamsamtaler med Pædagogisk Servicecenter Team. Der sættes fokus på løsning af alle vejledningsopgaverne i hele åbningstiden. Med afsæt i denne analyse udarbejdes handlingsplan for hver medarbejder og for teamet som helhed. Dette arbejde skal være afsluttet medio september af hensyn til evt. kursustiltag Der afsættes yderligere tid til pædagogisk it-vejledning, timer i alt, så skolerne i gennemsnit har 10 timer pr. uge til pædagogisk it-vejledning. Samlet udgift: ca. 1 mio. kr. pr. år, første år dog ca , da udmøntningen bliver i skoleåret Uden ekstra tid, vil det være vanskeligt at sikre kvaliteten i arbejdet med it i skolerne. Med afsæt i øget timeresurse og de pædagogiske servicecentres handlingsplaner iværksættes eventuel kursusvirksomhed. Kommunalbestyrelsen beslutter i forbindelse med budgetlægningen for 2006 og overslagsårene Indsatsen evalueres og korrigeres evt. Dette arbejde udføres af it- og skolebibliotekskonsulenterne.

8 5. Etablering af normer for elektronisk kommunikation på den enkelte skole Skolerne skal drøfte principper for elevers, medarbejderes og forældres kommunikation på it-platformene. Udvalget peger på følgende forhold: Sammenhæng mellem kommunikationens indhold og kommunikationskanal. Hvilke typer af kommunikation er hensigtsmæssig i mundtlig form, - i papirform, e- mail, lukkede internet-fora og åbne internet-fora. Post-læsefrekvens og responstider. Aftaler om data (tekst, billeder mv.) om elever, forældre og medarbejdere på lukkede og åbne internetfora. Brugen af internetbaserede læringssystemer som logbøger, målsætninger for den enkelte elev og porteføjler. Handleplan Skoleåret Skolerne drøfter normer for it-kommunikation i relevante fora. Skoleåret Skolerne vedtager principper for elektronisk kommunikation.

9 Opsamling Økonomiske konsekvenser i 2005, 2006, 2007 i mio. kr. Model I: Fire elever pr. arbejdsplads v. udgangen af 2007: 2005: Ingen økonomiske konsekvenser 2006: Computerkøb mv: 1,2 Teknikerstab 0,2 Pædagogisk it-vejledning 0, : Computerkøb mv: 3,2 Teknikerstab 0,6 Pædagogisk it-vejledning 1, og frem: Årlig budgetforøgelse, i alt: 2,3 Model II: Fem elever pr. arbejdsplads v. udgangen af 2007: 2005: Ingen økonomiske konsekvenser 2006: Computerkøb mv: 0,5 Pædagogisk it-vejledning 0, : Computerkøb mv: 1,1 Teknikerstab 0,4 Pædagogisk it-vejledning 1, og frem: Årlig budgetforøgelse, i alt: 1,4 Model III: Seks elever pr. arbejdsplads v. udgangen af 2007: 2005: Ingen økonomiske konsekvenser 2006: Pædagogisk it-vejledning 0, : Computerkøb mv: 0,5 Teknikerstab 0,2 Pædagogisk it-vejledning 1, og frem: Årlig budgetforøgelse, i alt: 0,7

10 Arbejdsgruppens medlemmer: Forvaltning: Torben Carlsen Skoleledelse: Peter Christensen, Michael Hassing Konsulenter: Kristian Brønd, Allan Ramsby Lærere: Jens Christensen, Claus Herbert Forældre: Bo Ørum

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende.

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Punkt 6. IT redegørelse. 2011-30002. Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Sagsbeskrivelse Denne redegørelse

Læs mere

Målsætning for folkeskolerne i Lyngby- Taarbæk Kommune Folkeskolens formål

Målsætning for folkeskolerne i Lyngby- Taarbæk Kommune Folkeskolens formål Målsætning for folkeskolerne i Lyngby- Taarbæk Kommune Folkeskolens formål 1. Folkeskolens opgave er i samarbejde med forældrene at fremme elevernes tilegnelse af kundskaber, færdigheder, arbejdsmetoder

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer 2012 2015 Børne- og skoleforvaltningen Udarbejdet januar/februar 2012 Bjørn Stålgren, Gitte Petersen og Lene Juel Petersen Vedtaget april

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Driftsforslag til budget Udvidelse NR: U

Driftsforslag til budget Udvidelse NR: U Driftsforslag til budget 2019-2022 Udvidelse NR: U 3.2.1.1 Titel på forslag Stabilisering af lærernes IT værktøjer Udvalg: Politikområde: Aktivitetsområde: Delområde: Skole, Uddannelse og Dagtilbud Skole

Læs mere

It-provenu 2017 og 2018: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet

It-provenu 2017 og 2018: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Notat Vedrørende: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Sagsnavn: Anvendelse af IT-provenu/midler til IT-udvikling Sagsnummer: 17.00.00-G01-84-16 Skrevet af: Lone Thomsen, Bent

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016 Formål Digitaliseringsstrategiens formål er at beskrive sammenhængen mellem teknik og læring, mellem digitale læremidler og læringsformer

Læs mere

Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013

Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013 Toftevangskolen Teglporten 7-9, 3460 Birkerød Tlf. 45942323 Fax 45942313 toftevangskolen@rudersdal.dk Toftevangskolen Strategi for digitalisering 2013 Indhold Den gode digitale skole - Toftevangskolen:...

Læs mere

Den Digitale Døttreskole

Den Digitale Døttreskole Den Digitale Døttreskole Juni 2016 1 Status Den Digitale Døttreskole, Christianhavns Døttreskoles strategi for Pædagogisk IT, er opdateret i maj 2016 på baggrund af til dels afslutningen og evalueringen

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

IT-strategi for Skolevæsenet i Kerteminde 2008-2013

IT-strategi for Skolevæsenet i Kerteminde 2008-2013 IT-strategi for Skolevæsenet i Kerteminde 2008-2013 Kerteminde kommunes skoler ligger forrest lærere og elever er innovative brugere af informationsteknologien. De seneste års intensive investeringer i

Læs mere

Anvendelse, vurdering og prioritering af undervisningsmidler i folkeskolen. Tabelrapport for spørgeskemadata

Anvendelse, vurdering og prioritering af undervisningsmidler i folkeskolen. Tabelrapport for spørgeskemadata Anvendelse, vurdering og prioritering af undervisnings i folkeskolen Tabelrapport for spørgeskemadata Anvendelse, vurdering og prioritering af undervisnings i folkeskolen Tabelrapport for spørgeskemadata

Læs mere

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen

Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Bilag 1 Resultater fra undersøgelsen om digitaliseringen i folkeskolen Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført i maj 2011 og har til formål at belyse, hvad status er inden for temaerne, som er beskrevet

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013

Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Digital forandringsledelse IT forandringsproces Handleplan Version: 12. juni 2013 Indholdsfortegnelse Digital forandringsledelse

Læs mere

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 1 Digitaliseringsstrategien for Fredericia Kommunes skoler 2008-12 hvilede på en række visioner, hvoraf langt de fleste allerede er realiseret i skolehverdagen.

Læs mere

BILAG 2. Notat. Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet. Skoleafdelingen og it-afdelingen.

BILAG 2. Notat. Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet. Skoleafdelingen og it-afdelingen. BILAG 2 Notat Vedrørende: Forslag til prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Skrevet af: Skoleafdelingen og it-afdelingen Dato: 12-01-2016 Forslag til prioritering af it-investeringer på

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

IT i folkeskolen. - en investering i viden og velfærd

IT i folkeskolen. - en investering i viden og velfærd IT i folkeskolen - en investering i viden og velfærd Regeringen August 2003 1 IT i folkeskolen - en investering i viden og velfærd 1. udgave, 1. oplag, august 2003: 2000 stk. ISBN 87-603-2358-2 ISBN (WWW)

Læs mere

Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen

Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen Skoler i de nye kommuner Målsætning for ændring af skolestrukturen Baggrund Kommunalreformen har medført større kommunale enheder pr. 1. januar 2007. For skoleområdet kan det medføre, at man vil se nærmere

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser Notatets formål er at beskrive de pædagogiske visioner, mål og indsatser, der er tabletprojektets omdrejningspunkt. Notatet beskriver således fra en pædagogisk synsvinkel om, hvorfor Verninge skole har

Læs mere

Læringscentre i Faxe kommune

Læringscentre i Faxe kommune Læringscentre i Faxe kommune Forord Faxe Kommune er på vej. Gennem de seneste 10-15 år har udviklingen i læremidler ændret sig markant, fra kun at bestå af stort set analoge til at omfatte mange digitale.

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 21. februar 2014 Dok.nr. 26438-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal

Læs mere

Nordfyns Kommune Strategi for Pædagogisk IT 2013-2016

Nordfyns Kommune Strategi for Pædagogisk IT 2013-2016 Nordfyns Kommune Strategi for Pædagogisk IT 2013-2016 Godkendt i Kommunalbestyrelsen d. 27. juni 2013 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 1. Statusbillede... 4 2. Visions- og pejlemærker... 5 3. Handlingsplan...

Læs mere

Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole

Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole Notat Status over it strategi Dagtilbud & Skole 2016-2020 14. marts 2018 Formål Målet er, at børn og elever i Assens Kommune bliver kritiske undersøgere, analyserende modtagere, kreative producenter og

Læs mere

27-01-2014. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2014-0020938. Dokumentnr. 2014-0020938-1

27-01-2014. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2014-0020938. Dokumentnr. 2014-0020938-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Regler for holddannelse Reglerne for holddannelse er blevet justeret i den ny folkeskolelov. Dette

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen

Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Digitaliseringsstrategi Skole og dagtilbudsafdelingen Indhold Indledning... 3 Mål... 3 Leg, læring og trivsel...5 Professionelle læringsfællesskaber...6 Samarbejde mellem institution og forældre...6 Rammer

Læs mere

Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag.

Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag. Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag. Arbejdsgruppen har valgt at sætte fokus på de nedenstående tre områder, der både har en naturlig sammenhæng i skolens

Læs mere

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring

Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring Punkt 7. Drøftelse af Budget 2018: Temadrøftelse af Digital læring 2016-055595 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres og drøfter temaet, og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal indgå

Læs mere

Indstilling. Flere computere til skolerne. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016

Indstilling. Flere computere til skolerne. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016 Flere computere til skolerne Det indstilles, at der indkøbes ca. 5.700 computere 1 til skolerne, således at de i højere

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi Furesø 2013

Pædagogisk IT-strategi Furesø 2013 Pædagogisk IT-strategi Furesø 2013 Overordnet Strategi Indsatsområde: Digitale læringsmidler IT-infrastruktur Indsatsområde: Inklusion Digital ledelse Indsatsområde: Kompetenceudvikling Furesø pædagogisk

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Tirsdag 18.12.2007 kl. 15:30 Mødelokale D1. Referat fra ordinært møde Ordinært møde. Følgende sager behandles på mødet

Børne- og Skoleudvalget. Tirsdag 18.12.2007 kl. 15:30 Mødelokale D1. Referat fra ordinært møde Ordinært møde. Følgende sager behandles på mødet Børne- og Skoleudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært møde Tirsdag 18.12.2007 kl. 15:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Valg til forældrebestyrelser i område Nord og Syd 2 Anvendelse

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

Forslag til. It-strategi på skoleområdet. Godkendt af kommunalbestyrelsen den xx.yy 2015

Forslag til. It-strategi på skoleområdet. Godkendt af kommunalbestyrelsen den xx.yy 2015 ½ Forslag til It-strategi på skoleområdet Godkendt af kommunalbestyrelsen den xx.yy 2015 It-strategi Bornholms Regionskommunes skolevæsen Indhold Indledning... 3 Vision... 4 Pejlemærker... 4 Infrastruktur

Læs mere

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853

29-01-2014. Dokumentnr. 2014-0013853-85. Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse. Sagsnr. 2014-0013853 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 29-01-2014 Bilag 7. Rammer for lektiehjælp og faglig fordybelse Kort oprids af den nye lovgivning Det fremgår af folkeskoleloven,

Læs mere

Resultaterne fra KL s undersøgelse af ITinfrastrukturen

Resultaterne fra KL s undersøgelse af ITinfrastrukturen Resultaterne fra KL s undersøgelse af ITinfrastrukturen på Nordby Skole. Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål med undersøgelsen 3 2. Tilfredsheden med de trådløse netværket på Nordby Skole 4 2.1 Tilfredsheden

Læs mere

Fokus på læring. Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering

Fokus på læring. Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering Fokus på læring Gennem undervisningsdifferentiering og løbende evaluering Undervisningsdifferentiering og løbende evaluering i folkeskolen Undervisningsdifferentiering og løbende evaluering er centrale

Læs mere

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elektronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE 1. Ansøger Ansøger Navn: Pæd. leder Peter kilden Grøn E-mail:

Læs mere

Politik for engelsk i Helsingør Kommune

Politik for engelsk i Helsingør Kommune Politik for engelsk i Helsingør Kommune 1. Baggrund Alle har brug for engelsk i et globaliseret samfund. Det er nødvendigt, at børns og unges engelskkompetencer styrkes, så de unge bliver i stand til at

Læs mere

Hovedaktør Tovholder Beslutningstager Form: N=Notat og A=Arbejdsgruppe. Fase 1. Skolebestyrelse. Medarbejdere. Andre aktører.

Hovedaktør Tovholder Beslutningstager Form: N=Notat og A=Arbejdsgruppe. Fase 1. Skolebestyrelse. Medarbejdere. Andre aktører. , Fag. Org. BFC Fag.org. DF ndre aktører : =otat og =rbejdsgruppe Fase 1 t det samlede skolevæsen løser opgaven med tysk og fransk (2.b) 01.14 02.14 t det indstilles til BUK-udvalget at godkende de hidtil

Læs mere

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune Denne aftale er en minimumsaftale. Der kan mellem skoleleder og tillidsrepræsentant aftales, at der afsættes yderligere tid til pædagogisk servicecenter. Der afsættes tid til pædagogisk servicecenter efter

Læs mere

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen Baggrund Regeringen og KL blev i Økonomiaftalen

Læs mere

Skoleevaluering af 20 skoler

Skoleevaluering af 20 skoler Skoleevaluering af 20 skoler Epinion A/S 30. oktober 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning og metode...3 1.1 Formål med skoleevalueringen...3 1.2 Metoden...3 1.3 Svarprocent...4 1.4 Opbygning...4 2 Sammenfatning...5

Læs mere

Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011

Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011 Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011 Indhold Indledning... 2 Handleplan med baggrund i Kvalitetsrapport 2011... 3 Overordnet tidsplan for de kommunale indsatsområder:...

Læs mere

LÆREMIDLER STØTTE OG UDVIKLING. Lektor, ph.d. Bodil Nielsen bon@cvukbh.dk

LÆREMIDLER STØTTE OG UDVIKLING. Lektor, ph.d. Bodil Nielsen bon@cvukbh.dk LÆREMIDLER STØTTE OG UDVIKLING Lektor, ph.d. Bodil Nielsen bon@cvukbh.dk Læremidler og undervisningsmidler Et ræsonnement om læreres behov i en uophørlig omstillingstid. Læremidler er også undervisningsmidler

Læs mere

Kompetenceudvikling af lærere og pædagoger i folkeskolen

Kompetenceudvikling af lærere og pædagoger i folkeskolen Notat Til Børne- og Undervisningsudvalget Kompetenceudvikling af lærere og pædagoger i folkeskolen 2014-2020 I det følgende beskrives Assens Kommunes kompetenceplan for arbejdet med kompetenceudvikling

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af kompetenceudvikling 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaet og tilkendegiver i hvilket omfang handlemuligheder

Læs mere

Handleplan vedrørende digitaliseringsprojekter på børne- og undervisningsområdet i Ishøj Kommune jf. den fælleskommunale digitaliseringsstrategi

Handleplan vedrørende digitaliseringsprojekter på børne- og undervisningsområdet i Ishøj Kommune jf. den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Center for Børn og Undervisning September 2012 Handleplan vedrørende digitaliseringsprojekter på børne- og undervisningsområdet i Ishøj Kommune jf. den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Ishøj Kommunes

Læs mere

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål Målsætning - Borbjerg Skole. Forord Denne målsætning for Borbjerg Skole bygger på: 1. Folkeskoleloven af 1993. Formålsparagraffen kap. 1-1 og 2 2. Pædagogisk målsætning for Holstebro Kommunale Skolevæsen

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune

Politik for folkeskolen. Blåvandshuk Kommune Politik for folkeskolen Blåvandshuk Kommune Januar 2001 Blåvandshuk Kommune: Politik for folkeskoleområdet 2001 2002 1. Generelle principper og målsætninger: Folkeskolen i Blåvandshuk Kommune skal indrettes

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

Hvad lærer dit barn? Evaluering, test og elevplaner i folkeskolen

Hvad lærer dit barn? Evaluering, test og elevplaner i folkeskolen Hvad lærer dit barn? Evaluering, test og elevplaner i folkeskolen Evalueringskulturen skal styrkes Folketinget vedtog i 2006 en række ændringer af folkeskoleloven. Ændringerne er blandt andet gennemført

Læs mere

Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år.

Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år. Oplistning af essensen af høringssvar til digitaliseringsstrategien 0-18 år. Den reviderede udgave af digitaliseringsstrategien gældende for 0-18 år for skoler, dagtilbud og klubber 2014 2017 har været

Læs mere

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn Vision Læringscentret skal være løftestang for skolens faglige, pædagogiske og didaktiske udvikling. Læringscentret skal være med til at skabe passende forstyrrelser,

Læs mere

Den digit@le. Digitaliseringsstrategi 2011-2015

Den digit@le. Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Den digit@le Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Indhold 1. Indledning... 2 2. Vision... 3 3. Temaer... 4 3.1 Infrastruktur og it-udstyr... 4 3.2 Digitale læremidler... 5 3.3 Digitale læreformer... 6 3.4

Læs mere

Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering

Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering Side 1 af 5 Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering Vejledning til skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering: Skolelederen skal nedenfor give en samlet kvalitetsvurdering ud fra data og dokumenter på

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Odsherred Kommune. IT strategi

Odsherred Kommune. IT strategi Odsherred Kommune IT strategi 2017 2019 April 2016 Indhold 1. INDLEDNING 3 1. DE STRATEGISKE UDFORDRINGER NU-SITUATIONEN 5 2. VISION 7 3. PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 9 1. IT-PLATFORM 9 1. Principper 9 2.

Læs mere

Skole-it-strategi Forslag, november 2011

Skole-it-strategi Forslag, november 2011 Skole-it-strategi 2012 2015 Forslag, november 2011 Glostrup Kommune skole-it-strategi 2012-2015 Side 1 af 11 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 MÅL MED SKOLE-IT 5 2.1 FOKUSOMRÅDER 7 3 PEJLEMÆRKER OG HENSIGTSERKLÆRINGER

Læs mere

Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3

Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3 Ansøgninger - indkøb af IT-devises 3 I skemaet kan aflæse ansøgt beløb, samt kriterie 1 (alder) og 2 (Elev pr. devise). Ansøgt beløb i kr. 2019 PC 0-3 år PC 4-5 år Pc 6 år eller ældre ipad 0-3 år ipad

Læs mere

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT.

IT- undervisning: Alle elever og lærere skal have mere og bedre undervisning i brugen af IT. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. maj 2013 Digitalisering af folkeskolen efter indstilling fra Børn og Unge-byrådet 1. Resume Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge

Læs mere

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2017 Alle elever skal lære mere og trives bedre Mål, formål og oprindelse Målet er implementering af Folkeskolereformen over en treårig periode med udgangspunkt

Læs mere

Faglig udvikling hos det pædagogiske personale

Faglig udvikling hos det pædagogiske personale Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag i forhold til folkeskolereformen. Arbejdsgruppen har valgt at sætte fokus på de nedenstående tre områder, der både har

Læs mere

Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune

Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune - på et dialogbaseret grundlag Folkeskolen er en kommunal opgave, og det er således kommunalbestyrelsens opgave at sikre, at kvaliteten af det samlede

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

Idræt fra at lave noget til at lære noget

Idræt fra at lave noget til at lære noget Idræt fra at lave noget til at lære noget Børn, idræt og skole Brøndby Oktober 2006 Børge Koch, bfk@cvusonderjylland.dk Evaluering kan være mange ting IDRÆT FORMÅL Formålet med evalueringen var at identificere

Læs mere

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 22. oktober 2014 Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Børn og Unge fremsender hermed Børn og Unge-byrådets

Læs mere

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 Fagsekretariat for undervisning 2014 Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategien skal sammen med læreres

Læs mere

Samarbejde med forældre om børns læring status og opmærksomhedspunkter juni 2015

Samarbejde med forældre om børns læring status og opmærksomhedspunkter juni 2015 Samarbejde med forældre om børns læring Samarbejde med forældre om børns læring status og opmærksomhedspunkter juni 2015 Side 1/7 Dette notat præsenterer aktuelle opmærksomhedspunkter i forbindelse med

Læs mere

Skole- og Kulturforvaltningen indstiller at Skole- og Kulturudvalget godkender, at de afsatte midler til it i undervisningen anvendes således:

Skole- og Kulturforvaltningen indstiller at Skole- og Kulturudvalget godkender, at de afsatte midler til it i undervisningen anvendes således: Punkt 3. It i undervisningen. 2012-50392. Skole- og Kulturforvaltningen indstiller Skole- og Kulturudvalget godkender, de afste midler til it i undervisningen anvendes således: 2,0 mio. kr. anvendes til

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR DET PÆDAGOGISKE SERVICECENTER VED VEJGAARD ØSTRE SKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE

VIRKSOMHEDSPLAN FOR DET PÆDAGOGISKE SERVICECENTER VED VEJGAARD ØSTRE SKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE VIRKSOMHEDSPLAN FOR DET PÆDAGOGISKE SERVICECENTER VED VEJGAARD ØSTRE SKOLE INDHOLDSFORTEGNELSE OVERORDNEDE MÅL...2 MÅL FOR DET PÆDAGOGISKE SERVICECENTER PÅ VØS...2 Læringsmiljøet omkring PSC...2 PSC og

Læs mere

Dette budgetnotat er en uddybning af driftsønske: ø Genanskaffelse af IT i skolen

Dette budgetnotat er en uddybning af driftsønske: ø Genanskaffelse af IT i skolen BUDGETNOTAT Center for Dagtilbud og Skoler Dato 30.06.2017 Genanskaffelse af IT i skolen Dette budgetnotat er en uddybning af driftsønske: ø513-009 - Genanskaffelse af IT i skolen I henhold til Helsingør

Læs mere

Læringsmiljøer i folkeskolen. resultater og redskaber fra evalueringen

Læringsmiljøer i folkeskolen. resultater og redskaber fra evalueringen Læringsmiljøer i folkeskolen resultater og redskaber fra evalueringen Kort om evalueringen L Æ R I N G S S Y N E T D E F Y S I S K E R A M M E R E V A L U E R I N G S K U LT U R E N U N D E R V I S N I

Læs mere

Indstilling. Friere rammer for placering af fag på lavere klassetrin samt adgang for lærere til at varetage undervisningsopgaver i børnehaveklassen

Indstilling. Friere rammer for placering af fag på lavere klassetrin samt adgang for lærere til at varetage undervisningsopgaver i børnehaveklassen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 15. september 2011 Friere rammer for placering af fag på lavere klassetrin samt adgang for lærere til at varetage undervisningsopgaver i børnehaveklassen

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2018 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

Syvstjerneskolen. - en fleksibel skole. Nyttige links vedr. skoleudvikling:

Syvstjerneskolen. - en fleksibel skole. Nyttige links vedr. skoleudvikling: Nyttige links vedr. skoleudvikling: Undervisningsministeriet: www.uvm.dk De mange intelligenser: www.demangeintelligenser.dk Furesø Kommune www.furesoe.dk Fælles mål hos undervisningsministeriet www.faellesmaal.uvm.dk/.

Læs mere

Skolebiblioteket skaber i samarbejde med ledelse og lærere forudsætninger for undervisning og læring.

Skolebiblioteket skaber i samarbejde med ledelse og lærere forudsætninger for undervisning og læring. Internt notatark Børne- og Uddannelsesforvaltningen Pædagogisk Central Dato 07. april 2009 Sagsbehandler Hans Radsted Direkte telefon 919 60 E-mail hara@kolding.dk Emne: Funktionsbeskrivelse læringscenter

Læs mere

Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning

Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning Indhold 1. Indledning... 3 2. Model for forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning...

Læs mere

Oplæg til drøftelse af IT- strategi

Oplæg til drøftelse af IT- strategi IT-strategi. Hunderupskolen Januar 2013 Generelle anbefalinger: Det anbefales, at it-infrastrukturen tilgodeser, at: Elever og lærere kan logge på netværksforbindelser uden lange svartider, hvor som helst

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

Forslag til indsatsområde

Forslag til indsatsområde D EN INTERNATIONALE D I MENSION I FOLKESKO L EN Forslag til indsatsområde Netværk om den internationale dimension er et initiativ under Partnerskab om Folkeskolen. Formålet med netværket er at skabe større

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Ansager Skole 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves

Læs mere

ALLE MED. skole og hjem et partnerskab. d. 10. marts 2015. Uddybning af ansøgning til A. P. Møller Fonden

ALLE MED. skole og hjem et partnerskab. d. 10. marts 2015. Uddybning af ansøgning til A. P. Møller Fonden ALLE MED skole og hjem et partnerskab d. 10. marts 2015 Uddybning af ansøgning til A. P. Møller Fonden Udarbejdet af Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune i samarbejde med zoomstory Uddybning

Læs mere

2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Mål De nationale mål for folkeskolereformen er: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige

Læs mere

Trin på vejen til en evalueringsfaglighed

Trin på vejen til en evalueringsfaglighed Trin på vejen til en evalueringsfaglighed Når skoler skal udvikle en evalueringskultur, kan der være mange indgange til dette arbejde. Trinene på vejen til en evalueringsfaglighed kan illustreres som brikker

Læs mere

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium

Ny SFO model. 1.2 Kommissorium Ny SFO model 1.2 Kommissorium Indholdsfortegnelse Indledning...2 Formål...3 Målgruppe / interessenter...3 Indhold og milepæle...3 Metode...4 Evaluering...4 Succeskriterier...6 Organisering...6 Information...6

Læs mere

OPFØLGNINGSPLAN FOR SKOLEÅRET 2016/2017

OPFØLGNINGSPLAN FOR SKOLEÅRET 2016/2017 1 OPFØLGNINGSPLAN FOR SKOLEÅRET 2016/2017 (Revideret 13. september 2016) Med henvisning til bilaget Evaluering af skolens samlede undervisning er det ledelsens vurdering, at skolens undervisning står mål

Læs mere

DEN DIGITALE SKOLE Digitaliseringsstrategi

DEN DIGITALE SKOLE Digitaliseringsstrategi DEN DIGITALE SKOLE 2016-20 Digitaliseringsstrategi 2 FORORD Denne strategi er udarbejdet i et samarbejde mellem skolerne og forvaltningen i Vejle Kommune. I processen er strategien blevet forelagt og drøftet

Læs mere

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening

Fællesskabets skole. - en inkluderende skole. Danmarks Lærerforening Fællesskabets skole - en inkluderende skole Danmarks Lærerforening Den inkluderende folkeskole er et af de nøglebegreber, som præger den skolepolitiske debat. Danmarks Lærerforening deler målsætningen

Læs mere

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Almen Uddannelse og Tilsyn Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.:

Læs mere

Oversigt over oprindeligt foreslåede revision af ramme for brugen af MinUddannelse samt FLFs forslag, med kommentarer.

Oversigt over oprindeligt foreslåede revision af ramme for brugen af MinUddannelse samt FLFs forslag, med kommentarer. Bilag: Revision af ramme for brug af MinUddannelse 16. maj 2019 Sagsbeh.:GBA J.nr.: 17.00.00-G01-172-18 Skoleafdelingen Oversigt over oprindeligt foreslåede revision af ramme for brugen af MinUddannelse

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 14. september 2014 Dok.nr. 118104-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Med den nye folkeskolereform er der fastsat et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal tilbyde

Læs mere

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI. Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI. Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF DIGITALISERINGSSTRATEGI Arno Vesterholm Mads Bo-Kristensen VORES OPLÆG 1. Oplæg: Hvor langt er vi nået og hvad skal der til, for at vi når i mål i 2015? (20 minutter) 2. Gruppedrøftelse:

Læs mere

Ejnar Mikkelsenila Aluarpia. fax: 99 11 32 Telefon: 36 78 60 pemo@sermersooq.gl Atuarfiup/skolens telefonnr., faxnr. og e-mailadresse.

Ejnar Mikkelsenila Aluarpia. fax: 99 11 32 Telefon: 36 78 60 pemo@sermersooq.gl Atuarfiup/skolens telefonnr., faxnr. og e-mailadresse. Ejnar Mikkelsenila Aluarpia Atuarfiup aqqa /skolens navn fax: 99 11 32 Telefon: 36 78 60 pemo@sermersooq.gl Atuarfiup/skolens telefonnr., faxnr. og e-mailadresse Postboks 504 Atuarfiup/skolens postadresse

Læs mere

Forslag til IT-vejledning og teknisk tilsyn i dynamisk samarbejde mellem IT-vejlederen og Centeret for Informatik København

Forslag til IT-vejledning og teknisk tilsyn i dynamisk samarbejde mellem IT-vejlederen og Centeret for Informatik København Forslag til IT-vejledning og teknisk tilsyn i dynamisk samarbejde mellem IT-vejlederen og Centeret for Informatik København Udarbejdet af IT-vejleder ved Hellig Kors Skole Lise Bramsen og IT-vejleder ved

Læs mere

Fra skolebibliotek. til læringscenter

Fra skolebibliotek. til læringscenter Fra skolebibliotek til læringscenter Fra skolebibliotek til læringscenter Visionen Læringscentret skaber rammer for Get together Learn 4-ever og DIG og Vejle Dygtige, Innovative, Globale. Med baggrund

Læs mere