Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende:"

Transkript

1 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 310 Offentligt Side 1 af 12 Talemanuskript besvarelse af samrådsspørgsmål AQ-AT om forsinkede Quickbreve Tak for ordet. Inden jeg svarer på de stillede spørgsmål om Quickbreve, vil jeg indledningsvis sige følgende: Med postaftalen fra maj 2016 indgik en bred kreds af Folketingets partier aftale om vilkårene for varetagelse af den såkaldte befordringspligt fra Blandt andet indgår det i aftalen, at Post Danmark ikke længere er forpligtet til at levere breve fra dag-til-dag (A-breve). Både A og B-breve blev afskaffet, og vi har i dag et standardbrev med en leveringstid på op til 5 hverdage. Post Danmark oplyste i forbindelse med de politiske forhandlinger, at virksomheden selv ville introducere et hastebrev med dag-til-dag levering. Det nye Quickbrev, som det kom til at hedde, blev introduceret af Post Danmark 1. juli Post Danmark skriver i sine forretningsbetingelser pr. 1. januar 2017, at 95 pct. af Quickbrevene skal være befordret fra dag-tildag på alle hverdage.

2 Side 2 af 12 Jeg kan forstå af medieomtalen, at breve afsendt fra hospitaler kommer forsinket frem. Det er selvfølgelig ikke acceptabelt, at et produkt, som Post Danmark selv har valgt at tilbyde, ikke leveres inden for den lovede tid. Det er imidlertid ikke en sag for ministeren, idet disse dag-tildag breve ikke omdeles i henhold til aftale med staten. Det er Post Danmark, der selv har tilbudt kunderne denne service. Det er således virksomheden selv, som må stå til ansvar over for sine kunder og sørge for at levere den lovede kvalitet. Med disse indledende ord vil jeg gå over til at svare på de konkrete spørgsmål AQ-AT, hvorefter jeg kan svare på de supplerende spørgsmål, som dette måtte give anledning til. Derefter vil jeg besvare spørgsmål AZ-AÅ om, hvorvidt Post Danmark udøver social dumping i forbindelse med udførelse af transporter. Men først begynder jeg med samrådsspørgsmål AQ-AT: Samrådsspørgsmål AQ Hvad er årsagen til den markante forskel på PostNords opgørelse af rettidigheden på levering af quickbreve og den rettidighed, som regionerne oplever for quickbreve til

3 Side 3 af 12 patienter, jf. bl.a. artiklen Forsinket post udsætter behandling på sygehuse i Jyllandsposten den 8. januar 2017? Post Danmark oplyser, at virksomheden generelt ikke kan genkende en kvalitet for Quickbreve på 70 pct., således som det anføres i artiklen af 8. januar 2017 i Jyllands-Posten. De konkrete årsager til forskellen på kvalitetsresultaterne mellem de uafhængige målinger, som Post Danmark får foretaget og de lokale målinger fra regionerne, kan ifølge Post Danmark være mange. Men ud fra det oplyste bygger regionernes målinger på et meget beskedent statistisk grundlag, både med hensyn til antal og geografisk dækning, hvorfor Post Danmark stiller spørgsmålstegn ved målingens pålidelighed. De målinger, som Post Danmark har fået foretaget, indeholder cirka 2000 testforsendelser, og registreres af et panel af uafhængige paneldeltagere. De uafhængige eksterne målinger, som Post Danmark får gennemført, viser en kvalitet, som siden juli 2016, hvor Quickbrevet blev indført, har været stigende og efter december måned 2016 ligger på 89,9 pct. punktlighed. Post Danmark er i dialog med regionerne, og har blandt andet aftalt, at regionerne får foretaget en separat kvalitetsmåling af deres Quickbreve, så Post Danmark sammen med regionerne

4 Side 4 af 12 får mulighed for at finde ud af, hvad der kan være af specifikke årsager til den oplevede utilfredsstillende kvalitet. Samrådsspørgsmål AR Vil ministeren evt. i samarbejde med sundheds- og ældreministeren bede om at få udarbejdet en redegørelse, som viser, hvad den lave rettidighed for Quickbreve til patienter har af konsekvenser i forhold til borgernes sundhed og for sygehusenes økonomi? Som nævnt i mit tidligere svar, har Post Danmark tilbudt regionerne at måle kvaliteten af regionernes breve. Jeg kan ikke umiddelbart gennemskue forslaget om at udforme en redegørelse med det sigte at finde ud af konsekvenser for borgernes sundhed og sygehusenes økonomi. Det lyder lidt ude af proportioner at inddrage borgernes sundhed generelt i en analyse af Post Danmarks punktlighed. Men der skal ikke herske tvivl om, at det er min opfattelse, at Post Danmark naturligvis bør levere Quickbrevene til tiden. Når en virksomhed tilbyder sine kunder et produkt og også tager sig betalt for det, skal varen selvfølgelig også leveres.

5 Side 5 af 12 Post Danmark har i øvrigt oplyst, at virksomheden gerne medvirker til udarbejdelsen af en redegørelse om punktligheden for Quickbreve, gerne suppleret med en opgørelse af udeblivelsesprocenterne ved indkaldelser ved henholdsvis indkaldelse via breve og via e-boks. Bag dette tilbud ligger, at Post Danmark selv finder, at det naturligvis ikke er tilfredsstillende med den kvalitet, som regionerne hidtil har oplevet. Samrådsspørgsmål AS Hvad er ministerens egen holdning til sagen, og hvad vil ministeren gøre for at løse problemet med forsinket post mellem patienter og sygehuse? Som jeg allerede har været inde på i mine svar på de forudgående spørgsmål, er det min holdning, at Post Danmark må leve op til sit ansvar og overholde de leveringstider, som virksomheden stiller borgere m.fl. i udsigt, og som kunderne betaler for. Det er ikke sket i tilstrækkeligt omfang. Dette har jeg drøftet med Post Danmarks ledelse, selv om Quickbrevene ikke er en del af virksomhedens forpligtelser over for staten.

6 Side 6 af 12 Post Danmark har i den forbindelse åbent erkendt, at punktligheden ikke har været i orden. Jeg kan oplyse, at Post Danmark i et notat til ministeriet har oplyst, at Et forsinket Quickbrev er et forsinket brev for meget. Virksomheden gør derfor alt for at rette op på den af regionerne oplevede dårlige kvalitet. Samrådsspørgsmål AT Vil ministeren oplyse, hvad PostNord vil gøre for at rette op på forsinkelserne for quickbreve, og hvad er tidshorisonten for en løsning for borgere og sygehuse? Som allerede nævnt har Post Danmark stor fokus rettet mod at forbedre kvaliteten for Quickbreve. Uden at vi skal tale fortid, vil jeg på baggrund af oplysninger fra Post Danmark blot nævne, at svigtende kvalitet ifølge virksomheden skal ses i sammenhæng med, at der er foretaget omlægninger i produktion og distribution i løbet af Post Danmark har oplyst, at der er tale om nogle meget store omlægninger af både produktionen og distributionen i efteråret 2016, blandt andet som konsekvens af den nye postaftale.

7 Side 7 af 12 Ændringerne, hvor breve nu kan være op til fem hverdage undervejs, og Quickbrevet er blevet introduceret, har eksempelvis medført, at alle ruter og transporter hos Post Danmark er blevet lagt om. Derudover er de to store brevsorteringsterminaler blevet flyttet fra henholdsvis Københavns centrum til Taastrup og fra Aarhus til Fredericia. Samtidig har Post Danmark skullet håndtere den daglige brevproduktion. Omlægningerne er nu gennemført, og det er Post Danmarks klare forventning, at kvaliteten fremover vil ligge på et stabilt højt og tilfredsstillende niveau. At denne forventning ikke er lutter varm luft understøttes af, at de seneste foreløbige målinger af kvaliteten for Quickbreve ifølge Post Danmark viser en stadig forbedring af kvaliteten. Efter de første uger af januar 2017 var den på 95,8 pct

8 Side 8 af 12 Talemanuskript besvarelse af samrådsspørgsmål AZ-AÅ om transport/social dumping Jeg vil nu fortsætte med besvarelsen af samrådsspørgsmål AZ-AÅ om PostNords transporter. Samrådsspørgsmål AZ Ministeren bedes redegøre for PostNords som den danske stat ejer 40 pct. af brug af billig arbejdskraft på ikkeoverenskomstmæssige vilkår til omdeling af post i Sverige, jf. artiklen Löfven sågar Postnord: Där går gränsen, bragt på Svenska Dagbladets hjemmeside den 12. januar (Link til artiklen: Jeg har bedt PostNord om en redegørelse for anvendelsen af arbejdskraft på ikke-overenskomstmæssige vilkår. Selskabet har over for mig oplyst, at det er et generelt krav, at de transportvirksomheder, der benyttes til transporter for PostNord, overholder nationale regler, EU-regler og PostNords leverandørkodeks. Det bliver der løbende fulgt op på, både med egen kontrol og med revisioner, hvor der også medvirker eksterne revisorer.

9 Side 9 af 12 Af det omtalte leverandørkodeks fremgår det blandt andet, at leverandøren forventes at anerkende og respektere arbejdstagernes (og arbejdsgivernes) ret til at organisere sig, være medlem af de organisationer, de ønsker, samt retten til at forhandle kollektivt. Hvis leverandørkodekset ikke overholdes, opsiger PostNord efter det oplyste aftalen og afslutter samarbejdet. Konkret kan det oplyses, at 95 pct. af alle PostNord Sveriges transporter køres af PostNords egne chauffører eller eksterne transportvirksomheder, som har svensk overenskomst. I PostNords distributionsvirksomhed i Sverige køres hovedparten (90 pct.) af egne chauffører, mens resten køres af eksterne transportvirksomheder, hvor PostNord forlanger, at de har overenskomst. Til indenrigstransport, dvs. godstransport mellem terminaler og godstransport direkte fra afsender til modtager, benytter PostNord primært eksterne transportvirksomheder, hvoraf 92 pct. har svensk overenskomst. Udenrigstransport køres udelukkende med lejet kapacitet, hvor det af det pågældende selskab kræves, at transportvirksomhederne overholder nationale regler, EUregler og PostNords leverandørkodeks.

10 Side 10 af 12 Samrådsspørgsmål AÆ Vil ministeren oplyse, om PostNord i Danmark udøver social dumping i form af anvendelse af billig arbejdskraft på vilkår, der ikke lever op til gældende overenskomster, som det tilsyneladende sker i Sverige? I givet fald bedes ministeren oplyse, hvad omfanget af denne praksis er. Post Danmark oplyser, at virksomheden ikke udøver social dumpning. Virksomheden overholder gældende lovgivning ligesom virksomheden forlanger, at underleverandører overholder gældende lovgivning og lever op til PostNords leverandørkodeks. Det er Post Danmarks opfattelse, at det gældende leverandørkodeks er et af de strengeste leverandørkodekser i transportbranchen. Jeg vil efter samrådet oversende PostNords leverandørkodeks til udvalget til orientering. Samrådsspørgsmål AØ Hvad er ministerens holdning til PostNords anvendelse af billig arbejdskraft i Sverige og i Danmark, hvis dette er tilfældet på ikke-overenskomstmæssige vilkår?

11 Side 11 af 12 Jeg hæfter mig ved oplysningerne om, at både i Sverige og i Danmark overholder man gældende lovgivning. Jeg hæfter mig også ved, at man anvender et leverandørkodeks, som har til formål at tilsikre, at virksomhedens underleverandører efterlever dette adfærdskodeks. Jeg vil blot gentage, at ifølge dette kodeks skal leverandørerne anerkende og respektere arbejdstagernes (og arbejdsgivernes) ret til at organisere sig, være medlem af de organisationer, de ønsker, samt retten til at forhandle kollektivt. Med dette kodeks mener jeg, at virksomheden har gjort, hvad der med rimelighed kan forlanges. Det omtalte kodeks er et supplerende middel supplerende i forhold til lovgivningen - som selskabet har taget i anvendelse. Når man samtidig betænker, at PostNord og de to datterselskaber er i knivskarp konkurrence på snart sagt alle markeder, er dette leverandørkodeks et stort skridt, som skal medvirke til, at der vedvarende er ordnede forhold i selskabets transporter. Samrådsspørgsmål AÅ Hvad vil ministeren foretage sig som ejer af 40 pct. af PostNord, med henblik på at sikre at statens selskab omdeler post under ordnede forhold?

12 Side 12 af 12 Selskabet har overfor mig oplyst, at virksomheden lever op til lovgivningen, EU-reglerne og virksomhedens leverandørkodeks, som jeg omtalte tidligere. Det finder jeg er et tilfredsstillende svar, og jeg kan ikke gå længere.

Samrådsspørgsmål AZ, AÆ, AØ, AÅ, BA og BB

Samrådsspørgsmål AZ, AÆ, AØ, AÅ, BA og BB Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 444 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål AZ, AÆ, AØ, AÅ, BA og BB Side 1 af 11 Indledning Tak for de mange spørgsmål,

Læs mere

Justitsministeriet. Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den. artikler om lange transporter af svin, som blev bragt i

Justitsministeriet. Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den. artikler om lange transporter af svin, som blev bragt i 07-02-07 Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: 31. januar 2007 Dok.: JAU40445 Dyrevelfærdskontoret Udkast til tale til ministeren til brug ved åbent samråd i Folketingets Udvalg for Fødevarer,

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. REU (Alm. del) samrådsspørgsmål AY-AÆ og AÅ

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. REU (Alm. del) samrådsspørgsmål AY-AÆ og AÅ Retsudvalget 2012-13 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1100 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Tilhørerkreds: Anledning: Taletid: Folketingets Retsudvalg REU (Alm. del) samrådsspørgsmål AY-AÆ

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT. Side 1 af 5. Samrådsspørgsmål AG

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT. Side 1 af 5. Samrådsspørgsmål AG Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål AG Side 1 af 5 Hvad kan ministeren oplyse i forhold til pressehistorier om, at Post Danmark

Læs mere

KOMBIT har på vegne af kommunerne gennemført en række komplekse it-indkøb til kommunerne.

KOMBIT har på vegne af kommunerne gennemført en række komplekse it-indkøb til kommunerne. Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 218 Offentligt Besvarelse af samrådsspørgsmål P, Q og R 25. januar 2017 Samrådsspørgsmål P Spørgsmål: Hvad er konsekvensen af, at kommunerne

Læs mere

Den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at indgå, og den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at gennemføre

Den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at indgå, og den aftale var Brian Mikkelsen og hans parti med til at gennemføre Skatteudvalget 2012-13 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 585 Offentligt J.nr. 13-0196787 Besvarelse af samrådsspørgsmål AZ Spørgsmål AZ: Vil ministeren sikre, at udformningen af de nye skatteregler

Læs mere

Talemanuskript til besvarelse af samrådsspørgsmål D om PostNord

Talemanuskript til besvarelse af samrådsspørgsmål D om PostNord Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt Side 1 af 5 Talemanuskript til besvarelse af samrådsspørgsmål D om PostNord Samrådsspørgsmål D Er ministrene

Læs mere

Samrådsspørgsmål AF-AJ om vagtselskabet Alliance Security Services

Samrådsspørgsmål AF-AJ om vagtselskabet Alliance Security Services Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 259 Offentligt Talepapir 28. januar 2018 Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AF-AJ om vagtselskabet Alliance Security Services Indledende

Læs mere

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M

SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N. Samrådsspørgsmål L. Samrådsspørgsmål M Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 272 Offentligt Tale 11. december 2014 J.nr. 14-4587979 SAU alm. del Samrådsspørgsmål L, M og N Samrådsspørgsmål L Vil ministeren uddybe, hvorfor

Læs mere

Det hedder i 8 i Lov om trafikselskaber - og jeg citerer:

Det hedder i 8 i Lov om trafikselskaber - og jeg citerer: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 567 Offentligt Side 1 af 11 Talemanuskript til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål Q og R Spørgsmål Q: Vil ministeren

Læs mere

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Tale 27. august 2015 J.nr. 15-2388779 Samrådsspørgsmål D Proces og Administration tco og hch - Tale til besvarelse

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark

Læs mere

Jeg har fået stillet tre spørgsmål vedrørende udskydelsen af. af hinanden, og jeg vil derfor svare på dem samlet.

Jeg har fået stillet tre spørgsmål vedrørende udskydelsen af. af hinanden, og jeg vil derfor svare på dem samlet. Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 389 Offentligt 18. april 2016 J.nr. 16-0162820 ICE, Jura og Stab EJ Samrådsspørgsmål P, Q og R - Tale til besvarelse af spørgsmål P, Q og R

Læs mere

Samrådsspørgsmål A, B og C om optjeningsprincipper og velfærdsydelser til EU-borgere

Samrådsspørgsmål A, B og C om optjeningsprincipper og velfærdsydelser til EU-borgere Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 64 Offentligt 26. oktober 2015 J.nr. 15-2350749 Ejendomme, Boer og Gæld LH Samrådsspørgsmål A, B og C om optjeningsprincipper og velfærdsydelser

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor regeringen ønsker at privatisere TV 2, om TV 2 ved et salg fortsat skal have public serviceforpligtelser,

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor regeringen ønsker at privatisere TV 2, om TV 2 ved et salg fortsat skal have public serviceforpligtelser, Kulturudvalget 2016-17 KUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 88 Offentligt FULD TALE Arrangement: Samråd vedr. privatisering af TV 2 (Samrådsspørgsmål J) Åbent eller lukket: Åbent 11. januar 2017 Dato

Læs mere

DAGBLADENES DISTRIBUTIONSNET BEDST OG BILLIGST HELE VEJEN TIL BREVSPRÆKKEN

DAGBLADENES DISTRIBUTIONSNET BEDST OG BILLIGST HELE VEJEN TIL BREVSPRÆKKEN Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 59 Offentligt DAGBLADENES DISTRIBUTIONSNET BEDST OG BILLIGST HELE VEJEN TIL BREVSPRÆKKEN DAGBLADENES DISTRIBUTIONSNET > Solidt samarbejde mellem

Læs mere

Tak for invitationen til dette samråd, hvor vi skal drøfte den nye prisportal Tjek Boliglån.

Tak for invitationen til dette samråd, hvor vi skal drøfte den nye prisportal Tjek Boliglån. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 77 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 7. februar 2017 Samråd i ERU den 7. februar 2017 Spørgsmål

Læs mere

Børne- og Socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og Socialminister Mai Mercados talepapir Børne- og Undervisningsudvalget 2016-17 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 119 Offentligt Børne- og Socialministeriet Børne- og Socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Dato / tid Talens varighed

Læs mere

Samrådsspørgsmål A-C om psykisk arbejdsmiljø på hospitaler den 6. oktober 2017

Samrådsspørgsmål A-C om psykisk arbejdsmiljø på hospitaler den 6. oktober 2017 Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt T A L E 05-10-2017 Samrådsspørgsmål A-C om psykisk arbejdsmiljø på hospitaler den 6. oktober 2017 J.nr. 2017-5813 CAL

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 944 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AI-AL om transportvirksomheder med datterselskaber uden for Danmark

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Sundheds- og Ældreudvalget den 30. maj 2017] Samråd om manglende overholdelse af reglerne om maksimale ventetider

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Sundheds- og Ældreudvalget den 30. maj 2017] Samråd om manglende overholdelse af reglerne om maksimale ventetider Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 938 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: AJU Koordineret med: SST/STPS Sagsnr.: 1700655 Dok. nr.: 285771

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv.

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 308 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Samrådsspørgsmål P - TRU

Læs mere

FULD TALE. Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 154 Offentligt. Fælles samråd med skatteministeren om skatteregler for fonde. Åbent eller lukket:

FULD TALE. Kulturudvalget KUU Alm.del Bilag 154 Offentligt. Fælles samråd med skatteministeren om skatteregler for fonde. Åbent eller lukket: Kulturudvalget 2015-16 KUU Alm.del Bilag 154 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Fælles samråd med skatteministeren om skatteregler for fonde Åbent 7. december 2015 Dato og klokkeslæt:

Læs mere

Talepapir til brug ved samråd i Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer den 29. maj 2012

Talepapir til brug ved samråd i Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer den 29. maj 2012 Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12 ULØ alm. del, endeligt svar på spørgsmål 179 Offentligt Talepapir til brug ved samråd i Folketingets udvalg for Landdistrikter og Øer den 29. maj 2012 Spørgsmål

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets Retsudvalg den 3. marts 2016

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets Retsudvalg den 3. marts 2016 Retsudvalget 2015-16 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 375 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dok.: 1860415 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AC-AG fra Folketingets

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

[Indledning] Tak for indkaldelsen til dette samråd. Jeg er altid glad for at få lejlighed til at møde her i udvalget og svare på spørgsmål.

[Indledning] Tak for indkaldelsen til dette samråd. Jeg er altid glad for at få lejlighed til at møde her i udvalget og svare på spørgsmål. Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 191 Offentligt 22. januar 2016 J.nr. 15-3284152 Person og Pension MCA Samrådsspørgsmål F-I - Tale til besvarelse af spørgsmål F-I den 22. januar

Læs mere

Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 206 Offentligt 22. marts 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 22. marts 2011 samrådsspørgsmål X-Z af 24. februar 2011, stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir. 25. oktober kl minutter

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir. 25. oktober kl minutter Social- og Indenrigsudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 46 Offentligt Ligestillingsudvalget 2016-17 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [15. juni 2016 kl. 13:30-15:00 i Folketinget]

TALEPAPIR Det talte ord gælder [15. juni 2016 kl. 13:30-15:00 i Folketinget] Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 697 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet TALEPAPIR Det talte ord gælder [15. juni 2016 kl. 13:30-15:00 i Folketinget] Samrådsspørgsmål

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, den 18. oktober 2016 kl.

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, den 18. oktober 2016 kl. Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 78 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet TALEPAPIR Det talte ord gælder [Samråd om regeringens krav til regionerne, Folketingets

Læs mere

Jeg er endvidere blevet bedt om at redegøre for, om jeg finder det rimeligt, at det offentlige anvender den pågældende virksomhed som leverandør.

Jeg er endvidere blevet bedt om at redegøre for, om jeg finder det rimeligt, at det offentlige anvender den pågældende virksomhed som leverandør. Social- og Indenrigsudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 89 Offentligt Talepapir 8. november 2016 Det talte ord gælder Samråd Forenede Service Indledende bemærkninger Jeg er på baggrund

Læs mere

Samrådsspørgsmål B, stillet den 17. september 2015 efter ønske fra Christian Juhl (EL).

Samrådsspørgsmål B, stillet den 17. september 2015 efter ønske fra Christian Juhl (EL). Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 27 Offentligt T A L E Samråd om arbejdsmiljø og partikelforurening i Københavns Lufthavn i Beskæftigelsesudvalget den 20. oktober 2015

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2972 - Økofin Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2972 - Økofin Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2972 - Økofin Bilag 2 Offentligt 29. oktober 2009 Supplement til samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 10. november 2009 1. (evt.) Opfølgning på G20-Finansministermøde den

Læs mere

til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar 2016 af samrådsspørgsmål M-O fra Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg

til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar 2016 af samrådsspørgsmål M-O fra Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 85 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dok.: 1808738 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen tirsdag den 12. januar

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget 2012-13 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 140 Offentligt (01) DET TALTE ORD GÆLDER Taleseddel til FOU samrådsspørgsmål Q vedr. Irak-retssagerne (operation Green Desert), forældelse

Læs mere

Tak fordi jeg får lejlighed til at uddybe min politik og holdning i forhold til retssikkerhed og åbenhed på skatteområdet.

Tak fordi jeg får lejlighed til at uddybe min politik og holdning i forhold til retssikkerhed og åbenhed på skatteområdet. Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 14. maj 2014 J.nr. 14-2323304 Samråd aktindsigt i interne arbejdsdokumenter Samrådsspørgsmål AE Hvordan harmonerer ministerens

Læs mere

Talepapir til brug ved åbent samråd i TRU om rejsekort 2. november 2010

Talepapir til brug ved åbent samråd i TRU om rejsekort 2. november 2010 Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 17 Offentligt Talepapir til brug ved åbent samråd i TRU om rejsekort 2. november 2010 Spørgsmål G: Med henvisning til den seneste tids artikler i dagbladet

Læs mere

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r

T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 143 Offentligt T A L E P A P I R d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

Udkast til tale til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AF fra Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget.

Udkast til tale til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål AF fra Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget. Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 720 Offentligt Talepapir Arrangement: Samrådsspørgsmål AF Hvornår: Onsdag d. 15. juni 2016 kl. 13.00-14.30 DET

Læs mere

Samrådstale (lukket samråd)

Samrådstale (lukket samråd) Finansudvalget 2018-19 FIU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 530 Offentligt Samrådstale (lukket samråd) Besvarelse af samrådsspørgsmål X den 3. april 2019 Samrådsspørgsmål X stillet efter ønske fra

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Spørgsmål AJ: Er ministeren enig i, at DSB s dårlige serviceniveau

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål

Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 257 Offentligt T A L E d e t t a l t e o r d g æ l d e r Beskæftigelsesministerens tale til besvarelse af samrådsspørgsmål Æ og AG

Læs mere

Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets Energipolitiske Udvalg den 27. maj 2010 åbent samråd

Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets Energipolitiske Udvalg den 27. maj 2010 åbent samråd Det Energipolitiske Udvalg, Skatteudvalget 2009-10 EPU alm. del Bilag 292, SAU alm. del Bilag 214 Offentligt Klima- og energiministerens besvarelse af samrådsspørgsmål U-X om Kvoteregisteret i Folketingets

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 134 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 134 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2015-16 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 134 Offentligt Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Folketingets Sundheds-

Læs mere

BUDSKABER Åbent samråd i Udenrigsudvalget den 31. marts 2016 Samrådsspørgsmål Y/Ø/Å/AA

BUDSKABER Åbent samråd i Udenrigsudvalget den 31. marts 2016 Samrådsspørgsmål Y/Ø/Å/AA Udenrigsudvalget 2015-16 URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 175 Offentligt BUDSKABER Åbent samråd i Udenrigsudvalget den 31. marts 2016 Samrådsspørgsmål Y/Ø/Å/AA [Introduktion] Vil gerne takke for

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til Arbejdsmarkedsudvalget den 9. december om arbejdsklausuler samrådsspørgsmål

Beskæftigelsesministerens tale til Arbejdsmarkedsudvalget den 9. december om arbejdsklausuler samrådsspørgsmål Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 AMU alm. del Svar på Spørgsmål 105 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale til Arbejdsmarkedsudvalget den 9. december om arbejdsklausuler samrådsspørgsmål R 8.

Læs mere

Tale til besvarelse af spørgsmål AG, AH, AI og AJ den 23. maj På baggrund af Jyllands-Postens afdækning af, at bilimportører og leasingselskaber

Tale til besvarelse af spørgsmål AG, AH, AI og AJ den 23. maj På baggrund af Jyllands-Postens afdækning af, at bilimportører og leasingselskaber Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 402 Offentligt 19. maj 2017 J.nr. 2017-2672 Kontor: Miljø, energi og motor Samrådsspørgsmål AG-AJ Tale til besvarelse af spørgsmål AG, AH,

Læs mere

Udgangspunktet for spørgsmål AY er resultaterne af Beskæftigelsesministeriets effektanalyse af Jobreform

Udgangspunktet for spørgsmål AY er resultaterne af Beskæftigelsesministeriets effektanalyse af Jobreform Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 405 Offentligt T A L E 23. april 2018 Samrådstale om fattige børn og kontanthjælpsloft og 225-timersregel 2. maj 2018 J.nr. Center

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen. Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen. Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen Marts 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/2010 om

Læs mere

Den tidligere SR-regering foreslog i Vækstpakken fra juni 2014 en modernisering af reglerne på dette område.

Den tidligere SR-regering foreslog i Vækstpakken fra juni 2014 en modernisering af reglerne på dette område. Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1134 Offentligt TALEMANUSKRIPT (Det talte ord gælder) Side 1 af 13 Samrådstale spg. BP og BQ vedr. den nye bekendtgørelse for godkendelse

Læs mere

Med lovforslaget L 126 om revisors uddannelse ønsker regeringen at skærpe kravene til revisors uddannelse og efteruddannelse.

Med lovforslaget L 126 om revisors uddannelse ønsker regeringen at skærpe kravene til revisors uddannelse og efteruddannelse. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 126 Bilag 9 Offentligt INSPIR ATIONSPUNKTER [DET TALTE ORD GÆLDER] Talepunkter til lukket samråd i Erhvervs-, Vækst og Eksportudvalget den 13. marts 2013

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål Erhvervsudvalget 2010-11 L 160 Bilag 6 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 10/05177-272 Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål A af 6. april 2011 stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål BA-BD

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål BA-BD Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 375 Offentligt TALEMANUSKRIPT Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål BA-BD Side 1 af 20 Indledning Jeg vil starte

Læs mere

T a l e t i l s a m r å d d. 1 2. m a r t s s t o r s k a l a - l o v e n i G r ø n l a n d

T a l e t i l s a m r å d d. 1 2. m a r t s s t o r s k a l a - l o v e n i G r ø n l a n d Beskæftigelsesudvalget 2012-13 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 250 Offentligt T A L E T a l e t i l s a m r å d d. 1 2. m a r t s s t o r s k a l a - l o v e n i G r ø n l a n d DET TALTE ORD GÆLDER

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget Forsvarsudvalget 2017-18 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 77 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget Samråd H, I, J F-35 piloters arbejdstid og støj Taleseddel Spørgsmålene er stillet efter

Læs mere

EF-Domstolens generaladvokat støtter princippet i den skandinaviske arbejdsmarkedsmodel

EF-Domstolens generaladvokat støtter princippet i den skandinaviske arbejdsmarkedsmodel Europaudvalget EU-note - E 60 Offentligt Folketinget Europaudvalget Christiansborg, den 25. maj 2007 EU-Konsulenten Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere EF-Domstolens generaladvokat støtter princippet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Post Danmark A/S. Maj 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Post Danmark A/S. Maj 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Post Danmark A/S Maj 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Post Danmark A/S (beretning nr. 16/04) 9. maj 2014 RN 1406/14 1. Rigsrevisionen

Læs mere

Vejledning om beregning af klagefrister

Vejledning om beregning af klagefrister Udkast til høring Dato: 14. maj 2018 Kontor: Forvaltningsretskontoret Sagsbeh: Emilie Liv Loiborg Sagsnr.: 2017-760-0044 Dok.: 740439 Vejledning om beregning af klagefrister Indhold 1. Indledning...3 1.1.

Læs mere

Tale til samrådsspørgsmål S, T, U, V, og W. - Tale til besvarelse af spørgsmål S-W den 7. april 2016

Tale til samrådsspørgsmål S, T, U, V, og W. - Tale til besvarelse af spørgsmål S-W den 7. april 2016 Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 459 Offentligt 7. april 2016 J.nr. 16-0262999 Økonomi og Tilsyn TS Tale til samrådsspørgsmål S, T, U, V, og W - Tale til besvarelse af spørgsmål

Læs mere

UUI stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF) Hvornår: 22. juni 2017

UUI stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF) Hvornår: 22. juni 2017 Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 926 Offentligt Talepapir Arrangement: Udkast til besvarelse af samrådsspørgsmål nr. AD og AI (Alm. del) UUI stillet efter

Læs mere

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: Folketinget, tirsdag den 8. november 2011 kl. 14. Dok nr.:

TALEPAPIR. Det talte ord gælder. Tid og sted: Folketinget, tirsdag den 8. november 2011 kl. 14. Dok nr.: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 SUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 106 Offentligt TALEPAPIR Det talte ord gælder Anledning: Taletid: Samråd N, O, P (10 min.) Tid og sted: Folketinget,

Læs mere

Talepapir til samråd om L 12 den 14. marts 2012

Talepapir til samråd om L 12 den 14. marts 2012 Skatteudvalget 2011-12 L 12, endeligt svar på spørgsmål 73 Offentligt Talepapir til samråd om L 12 den 14. marts 2012 Samrådsspørgsmål Samrådsspørgsmål E Ministeren bedes redegøre for baggrunden for, at

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af IC4- og IC2-tog. Januar 2012

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af IC4- og IC2-tog. Januar 2012 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af IC4- og IC2-tog Januar 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

Jeg vil gerne begynde med at sige tak for. Samrådsspørgsmål Z og Æ - talepapir. Samrådsspørgsmål Z: Samrådsspørgsmål Æ: Indledning

Jeg vil gerne begynde med at sige tak for. Samrådsspørgsmål Z og Æ - talepapir. Samrådsspørgsmål Z: Samrådsspørgsmål Æ: Indledning Skatteudvalget 2013-14 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 455 Offentligt Tale 9. april 2014 J.nr. 14-0459942 Samrådsspørgsmål Z og Æ - talepapir Samrådsspørgsmål Z: Vil ministeren på baggrund af artiklen

Læs mere

Talemanuskript til brug for samråd vedrørende Limfjordsforbindelsen

Talemanuskript til brug for samråd vedrørende Limfjordsforbindelsen Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 228 Offentligt Side 1 af 9 Talemanuskript til brug for samråd vedrørende Limfjordsforbindelsen Spørgsmål R, S og T

Læs mere

Integrationsministerens skriftlige vejledning af borger der spørger om familiesammenføring på grundlag af EU-reglerne

Integrationsministerens skriftlige vejledning af borger der spørger om familiesammenføring på grundlag af EU-reglerne Integrationsministerens skriftlige vejledning af borger der spørger om familiesammenføring på grundlag af EU-reglerne En borger havde fået afslag på at blive familiesammenført med sin registrerede partner.

Læs mere

Samråd om dødsulykker i trafikken, Beskæftigelsesudvalget den 12. maj 2016 kl. 11, alm. del spørgsmål AX, AY og AZ

Samråd om dødsulykker i trafikken, Beskæftigelsesudvalget den 12. maj 2016 kl. 11, alm. del spørgsmål AX, AY og AZ Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 393 Offentligt T A L E 2. maj 2016 Samråd om dødsulykker i trafikken, Beskæftigelsesudvalget den 12. maj 2016 kl. 11, alm. del spørgsmål

Læs mere

Samrådsspørgsmål CC Hvilke eventuelle initiativer har regeringen planlagt, såfremt ministeriets

Samrådsspørgsmål CC Hvilke eventuelle initiativer har regeringen planlagt, såfremt ministeriets Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 629 Offentligt T A L E Samrådstale vedr. spm. CA, CB, CC og CD om 225- timersreglen (Det talte ord gælder) Samrådsspørgsmål CA Ministeren

Læs mere

Dan Jørgensen den 28. april 2016 Hvornår: Den 7. juni 2016

Dan Jørgensen den 28. april 2016 Hvornår: Den 7. juni 2016 Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 697 Offentligt Talepapir Arrangement: Udkast til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål AE fra medlem af Folketinget

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min.

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir. Ca. XX min. Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af samrådsspørgsmål V og W Dato /

Læs mere

Samrådspørgsmål Ø - Arbejdstilsynets byggepladsaktioner

Samrådspørgsmål Ø - Arbejdstilsynets byggepladsaktioner Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 162 Offentligt T A L E 18. november 2016 Samrådspørgsmål Ø - Arbejdstilsynets byggepladsaktioner J.nr. 20165200341 SD, Byggeri og teknik

Læs mere

Miljø- og Fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål. Generelt om husdyr-mrsa. oktober 2016 af Flemming Møller Mortensen (S).

Miljø- og Fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål. Generelt om husdyr-mrsa. oktober 2016 af Flemming Møller Mortensen (S). Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 347 Offentligt Miljø- og Fødevareministerens besvarelse af samrådsspørgsmål AZ (MOF alm. del) stillet den 6. oktober 2016 af Flemming

Læs mere

Samråd i ERU den 25. september 2018 Spørgsmål BB-BE stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Rune Lund (Enhedslisten).

Samråd i ERU den 25. september 2018 Spørgsmål BB-BE stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Rune Lund (Enhedslisten). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 356 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 4. oktober 2018 Samråd i ERU den 25. september 2018 Spørgsmål

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 338 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 338 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 338 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 12. januar 2015 Kontor: Sikkerhed og Forebyggelseskontoret

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse

Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse Beskæftigelsesudvalget 2015-16 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 241 Offentligt T A L E Beskæftigelsesministerens tale på samråd den 12. februar 2016 om arbejdsmiljøuddannelse 8. februar 2016 J.nr.

Læs mere

Talepapir til samråd i Ligestillingsudvalget den 8. februar 2017 om diskrimination på arbejdsmarkedet og anonymiserede jobansøgninger

Talepapir til samråd i Ligestillingsudvalget den 8. februar 2017 om diskrimination på arbejdsmarkedet og anonymiserede jobansøgninger Ligestillingsudvalget 2016-17 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 52 Offentligt T A L E 29-01-2017 Talepapir til samråd i Ligestillingsudvalget den 8. februar 2017 om diskrimination på arbejdsmarkedet

Læs mere

Udbud en trussel for de udsatte borgere og den frie konkurrence

Udbud en trussel for de udsatte borgere og den frie konkurrence Åbent brev til Folketingets Socialudvalg Folketingets Kommunaludvalg Folketingets Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalg Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen Økonomi- og indenrigsminister

Læs mere

Her bringes en overordnet orientering om mødet den :

Her bringes en overordnet orientering om mødet den : Kære alle 31.08.2017 Vedr. Havvindmøllepark Lillebælt Syd borgermødet den 29.08.2017 Den 25.08.2017 sendte vi en orientering om den planlagte havvindmøllepark mellem Als og Helnæs og borgermødet i Torø

Læs mere

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S).

Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen (S) og Peter Hummelgaard Thomsen (S). Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 427 Offentligt [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] 21. april 2016 Samråd i SAU den 28. april 2016 Spørgsmål Å-Ø stillet efter ønske fra Jesper Petersen

Læs mere

Liberalisering og øget konkurrence på postområdet

Liberalisering og øget konkurrence på postområdet Analyse: Liberalisering og øget konkurrence på postområdet Sammenfatning 1 Om analysen Denne analyse er gennemført af Lauritzen Consulting v/ Finn Lauritzen for CEPOS. Analysen af postområdet indgår i

Læs mere

Ministeren bedes gøre status for, hvad regeringen. konkret har iværksat af initiativer i forhold til

Ministeren bedes gøre status for, hvad regeringen. konkret har iværksat af initiativer i forhold til Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 90 Offentligt Klik og vælg dato J.nr. 2017-6214 Kontor: Jura (ICI) Samrådsspørgsmål L og M - Tale til besvarelse af spørgsmål L og M den 7.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 309 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 309 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 309 Offentligt Dato: Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Tue Vemmelund Sagsnr.: 2018-0035-0016 Dok.: 622407 UDKAST TIL TALE til brug

Læs mere

I Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg har Rasmus Horn Langhoff stillet ministeren følgende samrådsspørgsmål Z

I Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg har Rasmus Horn Langhoff stillet ministeren følgende samrådsspørgsmål Z Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del Bilag 63 Offentligt Samråd i Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg d. 9. november 2018 vedr. åben dørprojektet i Jammerland Bugt Kontor

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen September 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Kystbanen (beretning nr. 12/2010) 3. september 2014 RN 704/14 1. Rigsrevisionen

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter. Samrådsspørgsmål A

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter. Samrådsspørgsmål A Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 68 endeligt svar på 28 spørgsmål 4 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter Side 1 af

Læs mere

Talemanuskript til brug for besvarelse af spørgsmål H i lukket samråd i TRU den 19. december 2017

Talemanuskript til brug for besvarelse af spørgsmål H i lukket samråd i TRU den 19. december 2017 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 232 Offentligt Side 1 af 8 Talemanuskript til brug for besvarelse af spørgsmål H i lukket samråd i TRU den 19. december

Læs mere

for, hvordan den danske regering så vil sikre, at antallet af asylansøgere til Danmark begrænses?

for, hvordan den danske regering så vil sikre, at antallet af asylansøgere til Danmark begrænses? til brug for mundtlig besvarelse af samrådsspørgsmål T, U og V fra medlemmer af Folketinget Peter Kofod Poulsen (DF) og Mattias Tesfaye (S). 2. februar 2016, kl. 15-17. Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål

Læs mere

Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010

Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010 Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 16 Offentligt Talepapir til brug for samråd om efteruddannelse for bus- og godschauffører den 7. oktober 2010 Samrådsspørgsmål Samrådsspørgsmål AK

Læs mere

Samråd om asbesthåndtering Beskæftigelsesudvalget den 25. august 2015 kl. 11.30-12.30, alm. del, samrådsspørgsmål F, G og H

Samråd om asbesthåndtering Beskæftigelsesudvalget den 25. august 2015 kl. 11.30-12.30, alm. del, samrådsspørgsmål F, G og H Beskæftigelsesudvalget 2014-15 (2. samling) BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 42 Offentligt T A L E Samråd om asbesthåndtering Beskæftigelsesudvalget den 25. august 2015 kl. 11.30-12.30, alm. del,

Læs mere

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af

Med henvisning til analysen Mistede oplysninger. i forbindelse med fravalg af revision Analyse af Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 528 Offentligt 8. juni 2016 J.nr. 16-0688376 Indsats Samrådsspørgsmål AJ og AK - Tale til besvarelse af spørgsmål AJ og AK den 14. juni 2016

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 8. juli 2003 RN B205/03

RIGSREVISIONEN København, den 8. juli 2003 RN B205/03 RIGSREVISIONEN København, den 8. juli 2003 RN B205/03 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 6/02 om Dansk Tipstjeneste A/S Finansministerens

Læs mere

Det talte ord gælder. vandrammedirektivet? Samråd om råderum i Kattegat

Det talte ord gælder. vandrammedirektivet? Samråd om råderum i Kattegat Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 851 Offentligt Det talte ord gælder Samråd om råderum i Kattegat Samrådsspørgsmål AZ Ministeren bedes redegøre for den videnskabelige

Læs mere

Talemanuskript til brug for samråd AD-AF om privatisering af den alene boligsektor stillet af Kaare Dybvad (S)

Talemanuskript til brug for samråd AD-AF om privatisering af den alene boligsektor stillet af Kaare Dybvad (S) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 278 Offentligt Side 1 af 6 Talemanuskript til brug for samråd AD-AF om privatisering af den alene boligsektor stillet

Læs mere

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir

Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Ligestillingsudvalget 2015-16 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 122 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Anledning LIU samråd V-X om psykologhjælp til voldsramte kvinder

Læs mere

Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner

Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Talepapir 5. januar 2017 IO Samråd inddragelse af betalte fridage i statsinstitutioner Indledende bemærkninger [Det

Læs mere

Arrangement: Mundtlig besvarelse af samrådsspørgsmål AK, AL og AM (alm. del) stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF)

Arrangement: Mundtlig besvarelse af samrådsspørgsmål AK, AL og AM (alm. del) stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF) Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 200 Offentligt Talepapir Arrangement: Mundtlig besvarelse af samrådsspørgsmål AK, AL og AM (alm. del) stillet efter ønske fra Karsten

Læs mere

NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune

NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune ADVOKAT (H) METTE RAVN STEENSTRUP MRS@MAZANTI.DK TEL +45 3319 3765 27.10.2016 Journal nr. 38955 ID 5238 NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune 1. Formål og indledende

Læs mere

Beskæftigelsesministerens tale til samråd i Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesministerens tale til samråd i Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 583 Offentligt T A L E 6. september 2017 Beskæftigelsesministerens tale til samråd i Beskæftigelsesudvalget den 6. september 2017 om

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 60 Offentligt T A L E 5. oktober 2016 Samrådstale vedr. Spm B og C (Det talte ord gælder) J.nr. 16/14540 Sociale Ydelser MTA Samrådsspørgsmål

Læs mere