Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering"

Transkript

1 Hanne Merete Lassen, chefkonsulent, Mille Munksgaard, konsulent, NOVEMBER 2018 Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Virksomhederne arbejder primært med innovation for at differentiere sig fra konkurrenter. Anvendelsen af nye digitale teknologier fremmer innovation, og Big Data er den mest anvendte digitale teknologi, som virksomhederne anvender til at udvikle deres forretning og produktsortiment. Men virksomhederne mangler tid og kompetencer, og samtidig foregår innovationsarbejdet primært internt i virksomhederne. 50 pct. har større fokus på innovation Virksomhedernes fokus på innovation er helt central for deres fremtidige produkt- og serviceportefølje. Det er virkesomhederne også klar over. Således har halvdelen af virksomhederne, der arbejder med innovation, øget deres fokus på innovation, mens 43 pct. har Halvdelen af virksomheder har øget deres fokus på innovation Spørgsmål: Har din virksomhed generelt haft større eller mindre fokus på innovation 5 pct. i 2017 i forhold til 2016? 43 pct. Mindre Større Uændret 50 pct. Anm.: Virksomheder, der svarer "Ved ikke" til spørgsmålet, er fjernet. Data er kun for virksomheder, der arbejder med innovation. (Se fakta om undersøgelsen sidst i analysen)

2 2 fastholdt deres fokus. Kun 5 pct. af virksomhederne har nedprioriteret innovation i 2017 i forhold til Mange grunde til fokus på innovation Der er mange årsager til, at virksomhederne arbejder med innovation. Oftest drejer det sig om at differentiere sig fra konkurrenterne, hvilket 7 ud af 10 virksomhederne angiver, som begrundelsen for at arbejde med innovation. Dertil arbejder virksomhederne ofte med innovation for at forbedre nuværende produkter, reagere på kundeforespørgsler, afprøve nye teknologiske muligheder samt for at afsøge nye produktmarkeder. Træning af innovationsevnen, nye myndighedskrav og afsøgning af nye geografiske markeder ligger også til grund for at arbejde med innovation, men dog knap så ofte. Innovation skaber konkurrencefordele Spørgsmål: Hvorfor arbejder I med innovation i din virksomhed? For at differentiere sig fra konkurrenterne For at forbedre nuværende produkter For at reagere på kundeforespørgsler For at afprøve nye teknologiske muligheder (teknologisk push) For at afsøge nye produktmarkeder For at øge virksomhedens evne til at innovere (træne innovationsevnen) Nye myndighedskrav For at afsøge nye geografiske markeder Anm.: Virksomheder, der svarer "Ved ikke" til spørgsmålet, er fjernet. Data er kun for virksomheder, der arbejder med innovation. Innovation forbedrer konkurrenceevnen Produkters livscyklus bliver kortere og kortere Det er vigtigt, at konkurrere på at udvikle virksomhedens produkter på områder, hvor man kan overgå de globale konkurrenter. Derved er innovationsaktiviteterne med til at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne. Men for nogle virksomheder er det ikke vigtigt at være førende på nye produkter, men at være dem med de laveste omkostninger. Innovation gennem digital teknologi Den teknologiske udvikling går hurtigt, og produkters livscyklus bliver kortere og kortere. For at bevare deres konkurrenceevne skal virksomhederne være klar til at investere og anvende relevante nye teknologier.

3 3 Big Data er den mest anvendte digitale teknologi Undersøgelsen viser, at mellem 40 og 50 pct. af virksomhederne arbejder med robotteknologi, IoT eller Big Data. Big Data er således den mest anvendte digitale teknologi. Big Data er ofte knyttet til brugen af andre teknologier. Arbejder virksomheden med Big Data, så arbejder 55 pct. heraf også med Internet of Things. Hver tredje arbejder med Machine Learning og/eller 3D print. Større virksomheder har fokus på Big Data Tendensen viser ikke overraskende, at større virksomheder generelt anvender Big Data oftere i deres innovationsaktiviteter sammenlignet med mindre virksomheder. F.eks. benytter 56 pct. af større virksomheder sig af Big Data sammenlignet med kun 21 pct. af de mindre virksomheder. De mindre virksomheder anvender oftest robotteknologi. Big Data er den mest anvendte digitale teknologi Spørgsmål: Hvilke digitale teknologier arbejder din virksomhed på nuværende tidspunkt med i jeres innovationsaktiviteter? Big Data Robotteknologi Internet of Things (IoT) Machine learning 3D-print Virtual Reality (VR) Artificial Intelligence (AI) Augmented Reality (AR) Blockchain Mere end 100 ansatte Mindre end 100 ansatte Anm.: Virksomheder, der svarer "Ved ikke" til spørgsmålet, er fjernet. Data er kun for virksomheder, der arbejder med innovation. Få nye teknologier De fleste virksomheder forstår vigtigheden af at afprøve forskellige nye teknologier, men generelt bliver der anvendt få nye teknologier. Undersøgelsen viser, at de store virksomheder bruger flere nye teknologier end de mindre virksomheder. Det er dog kun hver fjerde virksomhed med mere end 100 ansatte, der arbejder med fire eller flere af de nye teknologier.

4 4 Virksomhederne anvender få "nye" digitale teknologier Baseret på spørgsmålet: Hvilke digitale teknologier arbejder din virksomheder på nuværende tidspunkt med i jeres innovationsaktiviteter? Ni teknologier Otte teknologier Syv teknologier Seks teknologier Fem teknologier Fire teknologier Tre teknologier To teknologier En teknologi Nul teknologier Mere end 100 ansatte Mindre end 100 ansatte Anm.: "Nye" digitale teknologier indbefatter Big Data, Robotteknologi, Internet of Things, Machine learning, 3D -print, Virtual Reality, Artificial Intelligence, Augmented Reality, Blochchain og et fritekstfelt med andre teknologier, som ikke er oplistet i ovens tående. Opgørelsen omfatter alene virksomheder, der arbejder med innovation. Virksomheder, der svarede "Ved ikke" til spørgsmålet er fjernet, hvilket omfatter 29 pct. af de små virksomheder og 16 pct. af de store virksomheder. Viden om kundens adfærd er guld værd Mange elementer skal spille sammen for at sikre succesfuld innovation. Men indsigt i kundens situation er en central parameter i mange virksomheders innovationsstrategi. For at skabe reel værdi for kunden skal virksomheden skaffe størst mulig viden om sine kunder og deres behov. Der er fokus på kundedata Virksomhederne har fokus på kundeadfærd i deres innovationsaktiviteter. Således indsamler hele 73 pct. af virksomhederne data til at støtte deres innovationsaktiviteter igennem kundens anvendelse af produktet. Yderligere indsamler halvdelen af virksomhederne salgsdata og 37 pct. indsamler data fra kundernes reklamationer til brug i deres innovationsaktiviteter.

5 5 Kunden er kernen i innovation Spørgsmål: Fra hvilke nedenstående kilder indsamler din virksomhed data til støtte af innovationsaktiviteter? Kundens anvendelse af produktet Egen produktion (f.eks. ERP system) Egen salgsdata (F.eks. CRM systemer) Partnerskaber Kundens reklamation Offentlig tilgængelig data Sociale medier Købt data fra ekstern leverandør Anm.: Virksomheder, der svarer "Ved ikke" til spørgsmålet, er fjernet. Data er kun for virksomheder, der arbejder med innovation. Data er afgørende for produkt- og strategisk forretningsudvikling Der er forskel på, hvad større og mindre virksomheder bruger de indsamlede data til. Fælles er, at mere end halvdelen af både de mindre og større virksomheder bruger data til at udvikle deres produkter. Det er især de større virksomheder, der bruger de indsamlede data til strategisk forretningsudvikling. Det er 55 pct. af de større virksomheder, der benytter data til strategisk forretningsudvikling. Data er afgørende for produkt- og forretningsudvikling Spørgsmål: På hvilke områder bruger din virksomhed data i jeres innovationsaktiviteter? Strategisk forretningsudvikling Produktudvikling/design Kortlægge kunders behov Optimering af interne processer Test af produkter Serviceudvikling Prioritering af innovationsprojekter Markedsføring Mere end 100 ansatte Mindre end 100 ansatte Anm.: Virksomheder, der svarer "Ved ikke" til spørgsmålet, er fjernet. Data er kun for virksomheder, der arbejder med innovation.

6 6 Hvis virksomheden både har en god forståelse for brugernes behov og er klar til at tage nye teknologier i anvendelse, så har virksomheden et godt grundlag for at udvikle nye produkter og dermed øge deres konkurrenceevne. Mangel på tid og medarbejdere med digitale kompetencer Det er en central opgave for ledelsen i en virksomhed at afsætte ressourcer til innovation og at afklare, hvilken teknisk viden og hvilke kompetencer de skal besidde. Innovation forudsætter tid og de rigtige medarbejdere Mangel på tid og medarbejdere med de rette kompetencer begrænser også virksomhedernes innovationsmuligheder. 74 pct. af virksomhederne angiver, at de anser mangel på tid til innovation, som den største barriere for at arbejde med innovation. Ydermere anser 51 pct. af virksomhederne mangel på medarbejdere med de rette kompetencer, som den største barriere. Der mangler ressourcer til innovation Spørgsmål: Hvad oplever du som de største barrierer for at arbejde med innovation i jeres virksomhed? Mangel på tid til innovation Mangel på medarbejdere med de rette kompetencer Andre svar Mangel på risikovillig kapital Manglende fokus på innovation i virksomheden Anm.: Virksomheder, der svarer "Ved ikke" til spørgsmålet, er fjernet. Data er kun for virksomheder, der arbejder med innovation. Fokus på det digitale mindset Virksomhederne oplever en række barrierer ved arbejdet med Big Data. 48 pct. af virksomhederne oplever, at medarbejdere mangler tilstrækkelige digitale kompetencer. Yderligere har 42 pct. af virksomhederne angivet, at der er brug for et mere digitalt mindset/en mere digtial kultur i organisation samt kompetencer til at indsamle relevant data og viden omkring, hvordan data kan bruges.

7 7 Kompetenceudvikling skal opprioriteres Spørgsmål: Hvilke baririerer oplever du, at virksomheden har i forhold til at anvende data til innovation? Manglende medarbejdere med tilstrækkelige digitale kompetencer Manglende digitalt mindset (kultur) i virksomheden Manglende evne til at indsamle relevant data Manglende indsigt i hvordan data kan bruges Manglende værktøjer til at arbejde med data (computerprogrammer etc.) Vi oplever ingen barrierer Anm.: Virksomheder, der svarede "Ved ikke" til spørgsmålet, er fjernet. Opgørelsen omfatter alene virksomheder, der arbejder med innovation. Kilde: Innovationsundersøgelsen 2018 Digitalisering handler ikke kun om den enkelte nye digitale teknologi. Det handler også om de ledelsesmæssige beslutninger, der træffes i virksomheden. At omstille virksomheden digitalt handler primært om at have mindsettet til at gøre det. Undersøgelsen indikerer, at virksomhederne er udfordret i forhold til at finde kvalificerede medarbejdere, som kan drive innovation og arbejdet med Big Data. Eksternt samarbejde højner det digitale niveau Undersøgelsen viser, at de fleste innovationsaktiviteter foregår internt i virksomhederne. Det gælder både for de større og mindre virksomheder. Godt 90 pct. af virksomederne, der arbejder med innovation, arbejder primært internt med deres innovationsaktiviteter. De interne innovationsaktiviteter foregår primært igennem virksomhedernes eget forsknings- og udviklingsarbejde.

8 8 Virksomhederne innoverer internt Spørgsmål: Hvor stor en andel af din virksomheds innovationsaktiviteter foregår internt (virksomhedens egne medarbejdere) i forhold til eksternt (lokale partnere, eksterne konsulenter etc.)? Over 80 pct. foregår internt Mellem pct. foregår internt Mellem pct. foregår internt Under 40% foreågr internt Anm.: Virksomheder, der svarer "Ved ikke" til spørgsmålet, er fjernet. Data er kun for virksomheder, der arbejder med innovation. Mange af verdens mest innovative virksomheder har imidlertid opnået succes ved at involvere andre virksomheder, organisationer og universiteter i deres innovationsprocesser. Denne tilgang, som US Berkeley professoren Henry Chesbrough kalder Open Innovation, kan ifølge litteraturen skabe mere effektiv innovation, da det kan reducere omkostninger, forkorte time-to-market, forøge differentiering samt skabe nye indtægtskilder for virksomhederne. 1 Og måske kan virksomhederne endda få en god idé fra en samarbejdspartner. Virksomheden skal dog fortsat være opmærksom på IP-rettigheder mv. Der kan således ligge et stort potentiale for virksomhederne i at etablere et samarbejde med universiteter og udenlandske samarbejdspartnere, herunder også i at anvende eksterne rådgivere og innovationshuse. De eksterne partnere kan potentielt bidrage til at løfte virksomhedens innovationskraft og derved konkurrenceevne. 1 Chesbrough, Henry (2003). Open Innovation: The New Imperative for Creating and Profiting from Technology. Harvard Business School Press.

9 9 Om undersøgelsen DI har i juni 2018 gennemført en undersøgelse blandt DI s medlemmer om Innovation og Big Data. Spørgeskemaet og resulterne heraf er nærmere dokumenteret i DI s Innovationsundersøgelse Spørgeskemaet er målrettet ledere i udviklings-, markedsførings- og produktionsled i virksomhederne med det formål at nå respondenter med indsigt i virksomhedernens innovationsprocesser. Respondenterne repræsenterer virksomheder med en overvægt af fremstillingsvirksomheder. Respondenterne er primært ledere på alle niveauer. De større virksomheder er overrepræsenteret i undersøgelsen i forhold til den aktuelle virksomhedsfordeling i Danmark. Samlet er der indkommet 486 svar.

Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier

Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier Thomas Qvortrup Christensen, seniorchefkonsulent, TQCH@DI.DK, 3377 3316 Anders Michael Tetens Hoff, chefkonsulent, AHOF@DI.DK, 3377 3899 NOVEMBER 2018 Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier

Læs mere

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION Marts 215 VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION AF CHEFKONSULENT HANNE MERETE LASSEN HAML@DI.DK Mange danske virksomheder arbejder med innovation for at styrke deres konkurrenceevne og indtjening.

Læs mere

DI s innovationsundersøgelse 2011 Stilstand er tilbagegang

DI s innovationsundersøgelse 2011 Stilstand er tilbagegang DI s innovationsundersøgelse 211 Stilstand er tilbagegang DI, Innovation November 211 1 DI s innovationsundersøgelse 211 Undersøgelsen bygger på fire temaer, og viser dele af virksomhedernes arbejde med

Læs mere

Kickstart din virksomheds digitale rejse

Kickstart din virksomheds digitale rejse www.pwc.dk Kickstart din virksomheds digitale rejse Revision. Skat. Rådgivning. Har du overvejet digitalisering men ved ikke, hvor din virksomhed skal starte? Hvordan vil digitalisering i Danmark påvirke

Læs mere

DI s innovationsundersøgelse 2012 Innovation skal ledes

DI s innovationsundersøgelse 2012 Innovation skal ledes DI s innovationsundersøgelse 12 Innovation skal ledes DI, Ledelsesudvikling og Produktivitet April 13 1 Fakta om undersøgelsen Deltagerne har svaret på et spørgeskema, der blev udsendt elektronisk og besvaret

Læs mere

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver?

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Der tales meget om digitalisering, nye forretningsmodeller og en lang række andre forandringer og tendenser i erhvervslivet. Mange

Læs mere

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG,

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, EM@RAMBOLL.COM 19.06.2017 INTRODUKTION TIL RAMBØLL Rambøll Uafhængigt ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed Rambøll

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET VELKOMMEN TIL SYDDANSK UNIVERSITET! Prodekan for Forskning, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Professor Nina Dietz Legind

SYDDANSK UNIVERSITET VELKOMMEN TIL SYDDANSK UNIVERSITET! Prodekan for Forskning, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Professor Nina Dietz Legind T r a n s p o r t e n s I n n o v a t i o n s d a g 1 5 SYDDANSK UNIVERSITET VELKOMMEN TIL SYDDANSK UNIVERSITET! Prodekan for Forskning, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Professor Nina Dietz Legind

Læs mere

Virksomheder høster de lavthængende digitale frugter

Virksomheder høster de lavthængende digitale frugter Indsigt går i dybden med et aktuelt tema. Denne gang om digitalisering. Du kan abonnere særskilt på Indsigt som nyhedsbrev på di.dk/indsigt Af Christian Hannibal, chhn@di.dk Fagleder Anja Skadkær Møller,

Læs mere

Den Digitale Bank. Bankseminar, Middelfart 2017

Den Digitale Bank. Bankseminar, Middelfart 2017 Den Digitale Bank Bankseminar, Middelfart 2017 Den digitale relationsbank Kunderne har ikke et digitalt behov, men de har behov for de services bankerne tilbyder Hos PwC ser vi traditionelle banker reagere

Læs mere

Topledernes forventninger til 2018

Topledernes forventninger til 2018 Topledernes forventninger til 20 Januar 20 Resume Topledernes forventningerne til 20 er positive. 72 pct. forventer øget salg mod kun 4 pct., der forventer reduceret salg. To tredjedele forventer medarbejdervækst,

Læs mere

SURVEY. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen.

SURVEY. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisosiderernes 1 af 7interesser

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

Fra store systemer til mobil dataregistrering og datafangst Hvad bringer fremtiden?

Fra store systemer til mobil dataregistrering og datafangst Hvad bringer fremtiden? Fra store systemer til mobil dataregistrering og datafangst Hvad bringer fremtiden? Key Note på Digitalisering2020 9. november 2017 Per Gulløv Lundh Eeg, Senior Partner, Devoteam Devoteam og HerbertNathan

Læs mere

Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet

Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet Grundlaget for digital transformation: Hastighed og Fleksibilitet Væsentlige iagttagelser: Hvad driver moderne virksomheder til at gennemgå en digital transformation? Hvordan kan BPM-værktøjer hjælpe digitale

Læs mere

K- afdelingen lader IT i stikken

K- afdelingen lader IT i stikken K- afdelingen lader IT i stikken Kommunikationsfolk bør i langt højere grad rette blikket mod IT- afdelingen. Alt for ofte står den alene med opgaver, der bliver helt afgørende for virksomhedens konkurrenceevne

Læs mere

Innovationens Syv Cirkler

Innovationens Syv Cirkler Innovationens Syv Cirkler Med denne gennemgang får du en kort introduktion af Innovationens Syv Cirkler, en model for innovationsledelse. Dette er en beskrivelse af hvilke elementer der er betydende for

Læs mere

Danmark taber videnkapløbet

Danmark taber videnkapløbet Organisation for erhvervslivet 10. december 2008 Danmark taber videnkapløbet AF CHEFKONSULENT CLAUS THOMSEN, CLT@DI.DK OG KONSULENT MADS ERIKSEN, MAER@DI.DK Danske virksomheder flytter mere og mere forskning

Læs mere

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene Jes Lerche Ratzer, chefkonsulent jelr@di.dk, 3377 4518 AUGUST 2019 Virksomhederne søger forskellig vejledning fra erhvervshusene Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene afhængig

Læs mere

Den Digitale Transformation Hans Peter Lybæk, CIO, Redmark

Den Digitale Transformation Hans Peter Lybæk, CIO, Redmark 1 Den Digitale Transformation Hans Peter Lybæk, CIO, Redmark Agenda Baggrund Den digitale udvikling Teknologitrends Robotterne kommer Hvad skal Redmark? 2 Min baggrund Jeg er ikke revisor 15 år som leder,

Læs mere

Virksomheder: 2018 står i digitaliseringens tegn

Virksomheder: 2018 står i digitaliseringens tegn Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 JANUAR 18 Virksomheder: 18 står i digitaliseringens tegn Hver anden virksomhed har planer om at investere i it til næste år. Både store og små

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark Introduktion til PropTech

Ejendomsforeningen Danmark Introduktion til PropTech Introduktion til PropTech PwC s Financial Services Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 01 MARKEDSTRENDS OG DEFINITION AF PROPTECH Smartbuildings, shared economy & Real Estate FinTech 02 TEKNOLOGIER Introduktion

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017.

DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017. DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017. Telia Erhverv har sammen med Dansk Industri spurgt 500 virksomheder i forskellige brancher om, hvordan det går med at bruge nye, digitale værktøjer til

Læs mere

DI-branchernes forhold til digitalisering

DI-branchernes forhold til digitalisering DI-branchernes forhold til digitalisering Digitaliseringen påvirker brancherne forskelligt. For at få bedre indblik i digitaliseringens betydning inden for de enkelte brancher har DI s digitaliseringsindsats

Læs mere

Industrialisering Hvad betyder det for din virksomhed?

Industrialisering Hvad betyder det for din virksomhed? Business & Technology Innovation Industrialisering 4.0 - Hvad betyder det for din virksomhed? Tom Togsverd, Ph.D., partner Indesmatech ApS Hvem er Tom Togsverd? Civilingeniør og Ph.D. fra DTU Compute 18

Læs mere

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14

The Innovation Board. Odense, den 7. januar 2014. Henrik Karlsen, partner. Copyright. tirsdag den 7. januar 14 The Innovation Board Odense, den 7. januar 2014 Henrik Karlsen, partner Vores mission Vi skal hjælpe virksomheder med at styrke deres konkurrenceevne gennem strategiske, systematiske og værdiskabende tilgange

Læs mere

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber 2019 COI S STRATEGI FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovations

Læs mere

Mere end syv ud af ti virksomheder forventer fremgang i 2018

Mere end syv ud af ti virksomheder forventer fremgang i 2018 Kasper Hahn-Pedersen, økonomisk konsulent KHPE@di.dk, 3377 3432 JANUAR 2018 Mere end syv ud af ti virksomheder forventer fremgang i 2018 Virksomhederne i DI s Virksomhedspanel ser ganske lyst på det kommende

Læs mere

Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1

Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 2 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side

Læs mere

VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden. IDA Driving 3D - Betydningen

VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden. IDA Driving 3D - Betydningen VR/AR/MR effektiviserer på tværs af virksomheden IDA Driving 3D - Betydningen Agenda 1 Introduktion 2 AR, MR og VR - Teknologi status 3 Betydningen 4 Strategisk tilgang 5 Case INTRODUKTION Introduktion

Læs mere

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes

Canon Essential Business Builder Program. Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Canon Essential Business Builder Program Samler alt det, din virksomhed har brug for til at opnå succes Essential Business Builder Program - Introduktion Det er udfordrende at drive en printforretning.

Læs mere

Metodenotat til analysen:

Metodenotat til analysen: Metodenotat til analysen: Betydning af forsinkelser ved Limfjorden for nordjyske virksomheder Dette metodenotat beskriver den anvendte metode i analysen Betydning af forsinkelser ved Limfjorden for nordjyske

Læs mere

SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering i

SURVEY. Virksomhedernes adgang til finansiering i - Virksomhedernes adgang til finansiering i 2013 SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

DI-branchernes forventninger til fremtidens arbejdsmarked

DI-branchernes forventninger til fremtidens arbejdsmarked Digitaliseringspanelet 6. møde Dagsordenens pkt. 4 Bilag 1 DI-branchernes forventninger til fremtidens arbejdsmarked 1. Sammenfatning Fremtidens arbejdsmarked handler om de forandringer, der sker på arbejdspladserne

Læs mere

DFM NETVÆRKS MEDLEMSUNDERSØGELSE 2017

DFM NETVÆRKS MEDLEMSUNDERSØGELSE 2017 DFM NETVÆRKS MEDLEMSUNDERSØGELSE 217 Af Svend Bie og Poul Henrik Due Facilities Management er under forandring. Medlemsundersøgelsen, der er gennemført op til Årskonferencen, peger på en række udviklingstræk,

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering DIPLOMCLASS DIGITALISERING - fra strategi til eksekvering Diplomclass i Digitalisering Diplomclass i Digitalisering er en uddannelse på diplomniveau med teoretisk og praktisk indhold, samtidig med at der

Læs mere

DI: Øget fokus på omkostninger koster danske arbejdspladser

DI: Øget fokus på omkostninger koster danske arbejdspladser Den 25. oktober 2011 DI: Øget fokus på omkostninger koster danske arbejdspladser En ny undersøgelse fra DI viser, at omkring hver fjerde virksomhed har oprettet arbejdspladser i udlandet de seneste to

Læs mere

Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men...

Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men... Danske virksomheder har store digitale ambitioner, men, men, men... Foto: Colourbox LEDELSE & ORGANISATION Af Jesper K. Jørgensen 7. sep. 2018 Kl. 9:45...de este har alt for få, konkrete, effektive indsatser!

Læs mere

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark?

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? Vice President, Chemicals, R&D, Martin Skov Skjøth-Rasmussen, Haldor Topsøe A/S 1 Hovedanbefalinger Til universiteterne

Læs mere

Diskussionsoplæg: Regulering af virksomhedernes

Diskussionsoplæg: Regulering af virksomhedernes Diskussionsoplæg: Regulering af virksomhedernes dataanvendelse Disruptionrådets sekretariat September 2018 Bør det være nemmere for virksomheder at høste og genanvende data til udvikling af nye innovative

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Danske virksomheder har ikke nok fokus på disruption især inden for fremstilling

Danske virksomheder har ikke nok fokus på disruption især inden for fremstilling DI ANALYSE Oktober 215 Danske virksomheder har ikke nok fokus på disruption især inden for fremstilling Den rivende teknologiske udvikling, vi oplever i dag, åbner dørene for nye markeder og forretningsmodeller,

Læs mere

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering ProspectFinder Intelligent B2B leadgenerering 2 Kundernes købsproces har ændret sig Det kræver en ny proces for virksomheders leadgenerering IDENTIFICERING Det bliver stadig vigtigere aktivt at identificere

Læs mere

2. udgave 2013. 1. udgave af innovationsstrategien blev udgivet 2007 Borgerservice og Biblioteker, Møllegade 1, Aarhus C

2. udgave 2013. 1. udgave af innovationsstrategien blev udgivet 2007 Borgerservice og Biblioteker, Møllegade 1, Aarhus C It has to be an experimental culture. There has to be an enthusiasm for new ideas. You have to have a culture that s willing to explore new ideas, test them and then get rid of them if they re not good

Læs mere

What s Hot 2018 Survey

What s Hot 2018 Survey What s Hot 2018 Survey Hvordan ser vores digitale fremtid ud? kaastrup andersen Marts 2018 BAGGRUND Den digitale fremtid giver virksomhederne mulighed for at skabe nye forretningsområder og indtjening.

Læs mere

Salgsmål % 24% 39% 14% Hvor tæt kommer I på jeres salgsmål i 2016 / antal sælgere i salgsafdeling

Salgsmål % 24% 39% 14% Hvor tæt kommer I på jeres salgsmål i 2016 / antal sælgere i salgsafdeling Salgstrends 2017 Hvor tæt kommer I på jeres salgsmål i 2016 / antal sælgere i salgsafdeling Salgsmål 2016 Over 110% 101-110% 100% 7% 16% 24% 47% når salgsbudgettet for 2016. 47% af sælgerne mener, at deres

Læs mere

Behov for fremmedsprogskompetencer og dansk eksport går hånd i hånd

Behov for fremmedsprogskompetencer og dansk eksport går hånd i hånd Anna Leclercq Vrang, konsulent anlv@di.dk, 3377 3631 NOVEMBER 2016 Behov for fremmedsprogskompetencer og dansk eksport går hånd i hånd Danske virksomheders aktiviteter rækker langt ud over Danmarks grænser.

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

Danske virksomheder er i EU's digitale top

Danske virksomheder er i EU's digitale top 19. februar 2019 2019:2 Danske virksomheder er i EU's digitale top Af Gitte Frej Knudsen og Peter Søndergaard Rasmussen Virksomhedernes brug af teknologi er en væsentlig faktor for deres konkurrenceevne.

Læs mere

Dansk Erhverv medlemsundersøgelse om værdibaseret ledelse august 2009:

Dansk Erhverv medlemsundersøgelse om værdibaseret ledelse august 2009: Dansk Erhverv medlemsundersøgelse om værdibaseret ledelse august 2009: Indledning Dette notat præsenterer hovedresultaterne af Dansk Erhvervs undersøgelse af, hvordan virksomhederne arbejder med den værdibaserede

Læs mere

Danske lærebøger på universiteterne

Danske lærebøger på universiteterne Danske lærebøger på universiteterne Dansk Universitetspædagogisk Netværk (DUN) og Forlæggerforeningen har gennemført en undersøgelse blandt studielederne på landets otte universiteter om danske lærebøger

Læs mere

Adgang til specialiseret viden og effektivisering er drivkraft bag kommunernes brug af rådgivere

Adgang til specialiseret viden og effektivisering er drivkraft bag kommunernes brug af rådgivere DI VIDENRÅDGIVERNE - ANALYSE November 2014 Adgang til specialiseret viden og effektivisering er drivkraft bag kommunernes brug af rådgivere Næsten 90 pct. af kommunerne benytter ekstern videnrådgivning

Læs mere

Blue Ocean, - en fremtids- og konkurrencestrategi

Blue Ocean, - en fremtids- og konkurrencestrategi Blue Ocean, - en fremtids- og konkurrencestrategi Tendensen de seneste år har været, at der er blevet og til stadighed bliver flere konkurrenter til samme kunde-, pris- og produktgruppe. Resultatet er

Læs mere

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI 2015-2020 FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI INTRO HVEM KEA udbyder videregående uddannelser målrettet erhvervslivet i Danmark og i udlandet. KEA bygger bro mellem håndværk og ny viden, og de studerende

Læs mere

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Forandringstempoet er højt Erhvervslivet ændrer sig i disse år, og forandringstempoet er højt. Digitalisering

Læs mere

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp Produktion i Danmark Robotter i global kamp Titel: Robotter i global kamp Udarbejdet af: Teknologisk Institut Analyse og Erhvervsfremme Gregersensvej 1 2630 Taastrup August 2015 Forfattere: Stig Yding

Læs mere

Del viden og få mere innovation

Del viden og få mere innovation DI s Innovationskonference 2009 - Ny styrke til vækst DI s Innovationsundersøgelse 2009 Del viden og få mere innovation DI, Produktivitet November 2009 1 DI s innovationsundersøgelse 2009 Undersøgelsen

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel. Barrierer for vækst og produktivitet

Revisorbranchens Ekspertpanel. Barrierer for vækst og produktivitet Revisorbranchens Ekspertpanel Barrierer for vækst og produktivitet September Revisorbranchens Ekspertpanel 31.8. Indledning Hvordan står det til med væksten og produktiviteten ude i virksomhederne? Hvilke

Læs mere

IDA Toplederpanel 2017

IDA Toplederpanel 2017 IDA Toplederpanel 7 Februar Resume Respondenterne i denne analyse er topledere blandt IDAs medlemmer. Den typiske topleder i undersøgelsen er en mand på ca. 54 år. Gennemsnitligt set fik toplederen sin

Læs mere

Succesfuld Digital Transformation

Succesfuld Digital Transformation Succesfuld Digital Transformation Analyse af succesfulde digitale transformationsprocesser i SMV er HANNE SHAPIRO Futures Hovedresultater HANNE SHAPIRO Futures Den digitale transformationstrappe Digitalisering

Læs mere

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering Spørgeskemaundersøgelse blandt ledere på erhvervsuddannelserne om deres arbejde med digitalisering Opfølgning på erhvervsuddannelsernes arbejde med digitalisering

Læs mere

Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers

Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers Potsdam Berlin Madrid Kolding Lederuddannelsen Program i verdensklasse med fokus på Design Thinking og Gamechangers IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

Bæredygtigt forbrug: Ny bæredygtig app

Bæredygtigt forbrug: Ny bæredygtig app 22. februar 2012 /cwg Sag Høringssvar: Ideer og input til national handlingsplan for 'Open Government' Erhvervsstyrelsen har ideer til tre initiativer, der kunne indgå i handlingsplanen for Open Government.

Læs mere

salgsbarometer 2018 rekordhøj tro på vækst

salgsbarometer 2018 rekordhøj tro på vækst salgsbarometer 2018 rekordhøj tro på vækst Danske virksomheder i historisk topform Forårshumøret har spredt sig til alle afkroge af dansk erhvervsliv. Trods hård og stigende konkurrence fra både ind- og

Læs mere

HER ER FORLØBET, DER ACCELERERER DINE DIGITALE FORRETNINGSMODELLER OG GIVER VÆKST PÅ BUNDLINJEN

HER ER FORLØBET, DER ACCELERERER DINE DIGITALE FORRETNINGSMODELLER OG GIVER VÆKST PÅ BUNDLINJEN HER ER FORLØBET, DER ACCELERERER DINE DIGITALE FORRETNINGSMODELLER OG GIVER VÆKST PÅ BUNDLINJEN Er du leder i en offentlig eller privat virksomhed? Kom med i et digitalt forretningsudviklingsforløb i et

Læs mere

DI s produktivitetsundersøgelse 2012. De tre P er Produktivitet, Produktivitet og Produktivitet

DI s produktivitetsundersøgelse 2012. De tre P er Produktivitet, Produktivitet og Produktivitet DI s produktivitetsundersøgelse 212 De tre P er Produktivitet, Produktivitet og Produktivitet Produktivitet som konkurrenceparameter Hvordan sikrer vi fortsat velfærd i Danmark? Det gør vi blandt andet

Læs mere

AU S IT-ORGANISATION OM 5 ÅR

AU S IT-ORGANISATION OM 5 ÅR AU S IT-ORGANISATION OM 5 ÅR Økosystemer, robotics, cloud, data, Artifical intelligence, Virtual reality, Augmented Reality, machine learning, nye forretningsmodeller (og alt det vi endnu ikke kender).

Læs mere

Innovationens syv cirkler. Skab klarhed over virksomhedens innovationspotentiale

Innovationens syv cirkler. Skab klarhed over virksomhedens innovationspotentiale Innovationens syv cirkler. Skab klarhed over virksomhedens innovationspotentiale Hvad er innovation? Innovation kan være Et nyt generisk produkt En ny procedure for fremstilling Skabelse af helt nyt marked

Læs mere

Hvad siger årsregnskaberne fra 2010 om virksomhedernes økonomi juni 2011 SURVEY.

Hvad siger årsregnskaberne fra 2010 om virksomhedernes økonomi juni 2011 SURVEY. Hvad siger årsregnskaberne fra om virksomhedernes økonomi juni 11 SURVEY www.fsr.dk Hvad siger årsregnskaberne fra om virksomhedernes økonomi? FSR danske revisorer har gennemført en survey-undersøgelse

Læs mere

DIGITAL. viden Kursuskatalog. Hvad revisor skal vide om digitalisering.

DIGITAL. viden Kursuskatalog. Hvad revisor skal vide om digitalisering. DIGITAL viden 2018 Hvad revisor skal vide om digitalisering Kursuskatalog www. Hvad skal revisor vide om digitalisering? Den digitale verden er accelereret af den teknologiske udvikling, og man kan let

Læs mere

DIGITALISERING, DANNELSE OG DEMOKRATI

DIGITALISERING, DANNELSE OG DEMOKRATI DIGITALISERING, DANNELSE OG DEMOKRATI HVAD SKAL DER TIL FOR AT LYKKES MED DIGITAL BORGER KOMMUNIKATION? EJVIND JØRGENSEN, DIREKTØR, EJJ@RAMBOLL.COM, +4551617871 TORSDAG DEN 24. APRIL 2014 TEMAER Fakta

Læs mere

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Marie Gad, seniorchefkonsulent, msh@di.dk, 3377 3789 Allan Sørensen, chefanalytiker, als@di.dk, 3377 3912 JANUAR 2018 Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Halvdelen af de små og mellemstore

Læs mere

Apps og digitale services i sigte

Apps og digitale services i sigte Apps og digitale services i sigte AF CHEFKONSULENT LOUISE BÜLOW, CAND.SCIENT.POL OG CHEFKONSULENT CHRISTIAN OHM, M.SC., CAND.SCIENT.ADM. RESUME De nye teknologier er massivt på vej ind i virksomhederne.

Læs mere

INTERNETDAGEN & DANSK IGF 2016 DISRU OPTION EN DAG MED DIGITAL OMVÆLTNING

INTERNETDAGEN & DANSK IGF 2016 DISRU OPTION EN DAG MED DIGITAL OMVÆLTNING INTERNETDAGEN & DANSK IGF 2016 DISRU OPTION EN DAG MED DIGITAL OMVÆLTNING OVER 500 DELTAGERE 48 OPLÆGSHOLDERE 18 TALER OG DEBATTER 4 SPOR Den digitale omvæltning har budt på talrige disruptions og mange

Læs mere

FN s verdensmål for bæredygtig udvikling

FN s verdensmål for bæredygtig udvikling Analyse fra LEDERNE FN s verdensmål for bæredygtig udvikling Muligheder, forventninger, fordele og barrierer ud fra et ledelsesperspektiv Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet: Virksomheders og

Læs mere

Regionens virksomheder kender deres kunder

Regionens virksomheder kender deres kunder 15. oktober 2011 Regionens virksomheder kender deres kunder Kunder. Otte ud af ti af de midtjyske små og mellemstore virksomheder har et godt overblik over, hvem deres kunder er om to år. Om to år forventer

Læs mere

Udviklingskontrakt

Udviklingskontrakt Udviklingskontrakt 2016-2018 - Mellem uddannelses- og forskningsministeren og Alexandra Instituttet den / den / Steen Lynenskjold Bestyrelsesformand, Alexandra Instituttet Ole Lehrmann Madsen Direktør,

Læs mere

Digitalisering er lige nu

Digitalisering er lige nu Digitalisering er lige nu Indlæg på Erhvervsforum Roskildes netværksmøde Torsdag den 19. juni 2014 Hos Sydbank Uddannelseskonsulent John Wallin Pedersen Trusler er der nok af Teknologien er en bombe under

Læs mere

MEA s vækstspor 27. februar og 12. marts. MEA konsulentuddannelse Modul 5 og 7 Ny Teknologi og nye innovationsformer

MEA s vækstspor 27. februar og 12. marts. MEA konsulentuddannelse Modul 5 og 7 Ny Teknologi og nye innovationsformer MEA s vækstspor 27. februar og 12. marts MEA konsulentuddannelse Modul 5 og 7 Ny Teknologi og nye innovationsformer Teknologisk Institut Erhvervsudvikling Center for Ide & Vækst Peter Lyngdrup Nedergaard

Læs mere

Brug for flere digitale investeringer

Brug for flere digitale investeringer Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 FEBRUAR 2017 Brug for flere digitale investeringer Danmark er ved at veksle en plads forrest i det digitale felt til en plads i midterfeltet.

Læs mere

Virksomhederne ser positivt på globaliseringen

Virksomhederne ser positivt på globaliseringen D Indsigt Nummer 2 26. januar 2005 Virksomhederne ser positivt på globaliseringen A F K O N S U L E N T S U N E K. J E N S E N, s k j @ d i. d k 4 7 11 Høje forventninger til den politiske vilje I en DI-rundspørge

Læs mere

Rådgivernes internationale aktiviteter

Rådgivernes internationale aktiviteter DI VIDENRÅDGIVERNE - ANALYSE August 2015 Rådgivernes internationale aktiviteter Rådgiverbranchens internationalisering viser sig gennem eksport, udenlandske samarbejder og netværk, etablering af datterselskaber

Læs mere

DELEØKONOMI BLANDT VIRKSOMHEDER KAN ØGE VELSTANDEN MED 1,7 MIA. KR.

DELEØKONOMI BLANDT VIRKSOMHEDER KAN ØGE VELSTANDEN MED 1,7 MIA. KR. Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 69 Offentligt September 2016 DELEØKONOMI BLANDT VIRKSOMHEDER KAN ØGE VELSTANDEN MED 1,7 MIA. KR. Deleøkonomi er ikke kun for forbrugere, men

Læs mere

INNOVATIONSHJULETS INNOVATIONSANALYSE DEMOGRAFI INFO OM VIRKSOMHED RESPONDENTER ANONYMT DATOER FOR MÅLINGER CVR ETABLERINGSÅR 2000 VIRKSOMHEDSFORM A/S

INNOVATIONSHJULETS INNOVATIONSANALYSE DEMOGRAFI INFO OM VIRKSOMHED RESPONDENTER ANONYMT DATOER FOR MÅLINGER CVR ETABLERINGSÅR 2000 VIRKSOMHEDSFORM A/S INNOVATIONSHJULETS INNOVATIONSANALYSE INFO OM VIRKSOMHED CVR 248424 ETABLERINGSÅR 2000 VIRKSOMHEDSFORM A/S ANTAL ANSATTE 7 (Afdeling Aalborg) ANONYMT KAPITAL 0.000.000 DKK 47% NIVEAU DEMOGRAFI 3% 40% TOPLEDELSE

Læs mere

Innovation i Dagligvarebranchen

Innovation i Dagligvarebranchen Innovation i Dagligvarebranchen En undersøgelse af innovations-kulturen i branchen og en kortlægning af problemer og muligheder 13. marts 2014 Kort om DLF innovation score board Webbaseret spørgeskema,

Læs mere

Notat. Sygefravær i virksomhederne. Til: Dansk Erhverv Fra: MJC/MMM

Notat. Sygefravær i virksomhederne. Til: Dansk Erhverv Fra: MJC/MMM Notat Sygefravær i virksomhederne Til: Dansk Erhverv Fra: MJC/MMM Sygefravær koster hvert år erhvervslivet milliarder, og derfor arbejder mange virksomheder målrettet imod at få sygefraværet ned blandt

Læs mere

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til

Læs mere

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder Organisation for erhvervslivet oktober 29 Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder AF KONSULENT TOM VILE JENSEN, TJN@DI.DK OG KONSULENT KIRSTEN ALKJÆRSIG, kna@di.dk Virksomhedernes vej ud af

Læs mere

POTENTIALE. Realisér jeres. Tina Skov Andersen Administrerende direktør FLK Cabin A/S

POTENTIALE. Realisér jeres. Tina Skov Andersen Administrerende direktør FLK Cabin A/S Tid til INNOVATION Innovationsagenterne identificerede en række indsatsområder, og vi fandt hurtigt det fokus- område, der havde det største potentiale. De satte os i kontakt med en ekspert, der havde

Læs mere

Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore

Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore virksomheder Den demografiske udvikling i Danmark forventes at betyde, at der frem mod 2040 vil være ca. 350.000 færre i den erhvervsaktive alder end

Læs mere

EKSPORTBAROMETER 2013

EKSPORTBAROMETER 2013 DANSK-TYSK HANDELSKAMMERS EKSPORTBAROMETER 2013 Dansk-Tysk Handelskammer DANSKE EKSPORTØRER TROR PÅ FREMTIDEN De danske eksportører forventer, at deres eksport til Tyskland stiger i 2014. Det viser Dansk-Tysk

Læs mere

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering

DIPLOMCLASS DIGITALISERING. - fra strategi til eksekvering DIPLOMCLASS DIGITALISERING - fra strategi til eksekvering Diplomclass i Digitalisering Diplomclass i Digitalisering er en uddannelse på diplomniveau med teoretisk og praktisk indhold, samtidig med at der

Læs mere

Få Succes med dit salg!

Få Succes med dit salg! Breaking Rules Få Succes med dit salg! Challenger Sale & Rule Breaking Strategy Lise Grevenkop-Castenskiold og Nicolai Jacques Sørensen hos BrainsBusiness 11/2/2015 Sådan får du succes med dit salg 09.00-09.45

Læs mere

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet SURVEY APRIL 2016 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

E-handelspanelet foråret 2018

E-handelspanelet foråret 2018 Konsulent Joachim Nørgaard Strikert jons@di.dk, 77 4844 JUNI 218 E-handelspanelet foråret 218 6 pct. af medlemmer i DI Handel har digitalt salg og virksomhederne har højere forventninger til den digitaleomsætning

Læs mere