Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering."

Transkript

1 Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017). Svendborg Kommune har vurderet, at planforslaget ikke er omfattet af lovens krav om, at der skal udarbejdes en egentlig miljøvurdering. Det begrundes med: At planen omfatter et mindre område på lokalt plan At planen ikke antages at få væsentlig indvirkning på miljøet At planen ikke ændrer væsentligt på oplevelsen af kystlandskabet At planen ikke påvirker et internationalt naturbeskyttelsesområde Afgørelsen er truffet efter lovens 10. Baggrund for afgørelse I miljøvurderingslovens 8 er det fastsat, hvilke planer og programmer der skal udarbejdes en miljøvurdering for. Efter lovens 8 stk. 1. nr. 1. skal der blandt andet udarbejdes en miljøvurdering for planer og programmer, som tilvejebringes inden for fysisk planlægning og arealanvendelse, og som fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der er omfattet af lovens bilag 1 og 2. En miljøvurdering kan dog efter omstændighederne undlades, hvis planen fastsætter anvendelsen af et mindre område på lokalt plan og hvis planen ikke kan antages at få væsentlig indvirkning på miljøet, jf. lovens 8 stk. 2. Svendborg Kommune har i henhold til 8, stk. 2, gennemført en miljøscreening, idet planen omhandler fysisk planlægning, fastsætter arealanvendelsen af et mindre område på lokalt plan og ikke påvirker et internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt. Konklusionen på miljøscreeningen er, at planen ikke har en sandsynlig væsentlig indvirkning på miljøet i forhold til de kriterier, som fremgår af lovens bilag 3 samt i forhold til lovens brede miljøbegreb. Forud for denne afgørelse har der været foretaget en høring af relevante myndigheder, jf. lovens 32. Berørte myndigheder i den konkrete sag omfatter kun Svendborg Kommune. Offentlig bekendtgørelse Afgørelsen med bilag bekendtgøres d. 9. april 2018 på Svendborg Kommunes hjemmeside i overensstemmelse med lovens 33. Afgørelsen kan findes via: Klagevejledning Der kan klages over afgørelsen om miljøvurdering til Planklagenævnet Klagen skal være skriftlig og sendes til Planklagenævnet via Klageportalen.

2 Klageportalen ligger på og Du logger på, ligesom du plejer, typisk med NEM- ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr. Gebyret er i øjeblikket 900 kr. for privatpersoner, mens gebyret for virksomheder og organisationer er på 1800 kr. Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget fra at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Klagen skal være indgivet inden 4 uger efter offentliggørelse af denne afgørelse. Yderligere vejledning kan findes på hjemmesiden: Bilag til afgørelsen Miljøscreeningsskema for planen er vedlagt som bilag.

3 NOTAT Miljøscreening I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), LBK 448 af 10. maj 2017 indebærer, at offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentlig indvirkning på miljøet. Der er for en række planer og programmer pligt til at foretage en miljøvurdering, mens der for andre planer og programmer først skal foretages en screening, for at finde ud af om planen eller projektet kan have en væsentlig indvirkning på miljøet, og derfor skal miljøvurderes. A: Indledende screening Indledningsvis undersøges det om planen omhandler landbrug, skovbrug, fiskeri, energi, industri, transport, affaldshåndtering, vandforvaltning, telekommunikation, turisme, fysisk planlægning og arealanvendelse eller omhandler fremtidige anlægstilladelser til de projekter, der er omfattet af lovens bilag 1 og 2. Hvis det er tilfældet, skal der som udgangspunkt udarbejdes en miljøvurdering. Omfatter planen kun et mindre område lokalt eller omhandler planen kun mindre ændringer til en eksisterende plan, kan der udarbejdes en miljøscreening ud fra kriterierne beskrevet i lovens bilag 3. På baggrund af miljøscreeningen vurderes det om der skal foretages en miljøvurdering. Der skal udarbejdes en miljøvurdering, hvis planen kan påvirke et udpeget internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt. B: Planens indvirkning på miljøet kræver planen en miljøvurdering? Skema omfatter de miljøparametre, der typisk skal tages i betragtning ved en miljøvurdering herunder biologiske mangfoldighed, befolkningen, menneskers sundhed, flora, fauna, jordbund, jordarealer, vand, luft, klimatiske faktorer, materielle goder, landskab, kulturarv, herunder kirker og deres omgivelser og arkitektonisk og arkæologisk arv, større menneske- og naturskabte katastroferisici og ulykker og ressourceeffektivitet og det indbyrdes forhold mellem disse faktorer. For de enkelte parametre foretages en kvalitativ vurdering af planens indvirkning på den pågældende miljøparameter.

4 Planens navn: Kommuneplantillæg Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Planens fakta: Kommuneplantillægget er udarbejdet for at danne plangrundlag for lokalplan 632, for et boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej. Lokalplanen skal give mulighed for boliger og en parkeringsplads. Der er for området en eksisterende kommuneplanramme B.476, som giver mulighed for boliger. Men da der også ønskes planlagt for en parkeringsplads i området, udarbejdes nærværende kommuneplantillæg. I forbindelse med den gennemførte lokalplanlægning for Thurøbund Marina lokalplan 591 blev der fra flere aktører udtrykt ønske om en forbedring af havnens parkeringskapacitet. Det var imidlertid ikke muligt at forbedre parkeringskapaciteten ved daværende planlægning, hvorfor der er et ønske om, at nærværende lokalplanen også gives mulighed for parkering, som kan anvendes af havnens brugere. For at lokalplanen kan give mulighed for parkering, kræver det en ændring af kommuneplanramme B.476. Andre planer, der har betydning for screeningen: Der er ikke andre planer som har betydning for screeningen. A: Indledende screening Ja Nej Bemærkninger Fastlægger planen rammer inden for landbrug, skovbrug, fiskeri, energi, industri, transport, affaldshåndtering, vandforvaltning, telekommunikation, turisme, fysisk planlægning og arealanvendelse og fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til de projekter, der er omfattet af bilag 1 og 2 (jævnfør LBK nr 448 af 10/05/ stk. 1). Fastsætter planen kun rammerne for et mindre område på lokalt plan eller angiver planen kun mindre ændringer (jævnfør LBK nr. 448 af 10/05/ stk. 2)? Påvirker planen et internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt (jævnfør LBK nr. 448 af 10/05/ stk. 2)?

5 Delkonklusion Planen er omfattet af lovens 8 stk. 1. Da planen fastsætter rammerne for et mindre område på lokalt plan og ikke påvirker et internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt udarbejdes en vurdering efter 8 stk. 2, der undersøger om planen kan få eller kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet. B: Planens indvirkning på miljøet kræver planen en miljøvurdering? Ikke relevant Ikke væsentlig indvirkning/ Positiv indvirkning Indvirkning Væsentlig påvirkning= miljøvurderingsrapport Bemærkninger By-, Land- og kulturmiljø Bymiljø f.eks. struktur, profil, visuel påvirkning, sammenhænge Størstedelen er planområdet er beliggende i byzone grænsende op til det åbne land. Kommuneplanrammen omfatter et mindre landzoneareal, der via lokalplan kan omdannes til byzone. Åben Land f.eks. struktur, profil, visuel påvirkning, sammenhænge Planen vurderes ikke at påvirke det åbne land i væsentlig grad. Den største del af området ligger allerede i dag i byzone, og udbygges efter planprincippet indefra og ud. Kulturarv f.eks. værdifulde kulturmiljøer, bevaringsværdige Inden for området er der ikke værdifulde kulturmiljøer, bevaringsværdige bygninger (SAVE kategori 1-3), fortidsminder,

6 bygninger (SAVE), fortidsminder (beskyttelses- og byggelinjer) og diger. Arkæologiske interesser. diger eller arkæologiske interesser. Landskab og geologi Landskab f.eks. landskabelig påvirkning, påvirkning af kystlandskaber Natur og grønne områder Området er i kommuneplanen udpeget som kystforland. Det mindre landzoneareal ca m², som bliver muligt at anvende til blandet bolig og erhverv, vurderes ikke at påvirke landskabet eller kystforlandet væsenligt. Bebyggelsen og parkeringspladsen vil som minimum være placeret i anden række og vil ikke kunne ses fra vandet, påvirker ikke kystlinjen eller de modstående kyster. Natura 2000 og beskyttede arter Påvirkning heraf Natur f.eks påvirkning af kerneområder, forbindelseslinjer, 3 beskyttet natur inkl. byggelinjer Planområdet er beliggende ca. 2 km nordvest for Natura2000 område nr. 242, Thurø Rev. Grundet afstanden og den planlagte anvendelse vurderes det, at kommuneplantillægget ikke vil påvirke Natura2000-området. Kommunen har ikke kendskab til, at der er forekomster af arter opført på habitatdirektivets bilag IV (bilag IV-arter) i lokalplanområdet. Planen giver ikke anledning til påvirkning af egnede levesteder for bilag IV arter. Planen vurderes derfor ikke at påvirke arter opført på habitatdirektivets bilag IV. Indenfor selve planområdet er der ikke arealer med beskyttet natur. Der er ca. 140 m til nærmeste beskyttede naturområde et eng areal, som lokalplanen ikke vil påvirke.

7 Grønne områder f.eks grønne kiler, beplantning, skov Forurening Støj og vibrationer f.eks. støjpåvirkning og vibrationer fra jernbane Jord f.eks. jordforurening og følgerne heraf, arealbindinger som følge af projektet, anvendelighed, dyrkningsværdi osv. Lys f.eks. refleksion og lyspåvirkning Planens område er omfattet en skovbyggelinje som afkastets af en skov (ved Midtermosen) beliggende ca. 100 m fra den nye kommuneplanramme. Ændringerne med kommuneplantillægget giver ikke anledning til støj og vibration. Ændringerne med kommuneplantillægget giver ikke anledning til jordforurening. Ændringerne med kommuneplantillægget giver ikke anledning til refleksion og lyspåvirkning. Luft f.eks. luftforurening fra trafik og virksomhedherunder støv, nærhed til landbrug osv. Grundvand f.eks. risiko for nedsivning, afstand til drikkevandsboring osv. Overfladevand f.eks. risiko for udledning af uønskede stoffer til vandløb, vurdering af nedsivningsrisiko osv. Trafik Ændringerne med kommuneplantillægget giver ikke anledning til luftforurening. Planen giver ikke anledning til øget risiko for nedsivning af uønsket/skadelige stoffer eller forurening af drikkevandsboringer. Planen giver ikke anledning til øget risiko udledning af uønskede stoffer til vandløb, vurdering af nedsivningsrisiko osv.

8 Trafiksikkerhed f.eks. nærhed til skoler/institutioner og konsekvenser heraf Planen ændre ikke på trafiksikkerheden samt nærheden til skoler/institutioner. Afvikling / kapacitet tilgængelighed (bil/bus/cykel), øget trafikmængde Planen udlægger et areal til parkeringsplads, maksimalt 50 parkeringspladser. En realisering vil give mulighed for flere parkeringspladser tæt på haven. Ændringen af rammen giver ikke anledning til en øget trafikmængde. Befolkning og sundhed Mennesker f.eks. støj, luftforurening Planen giver ikke anledning til støj eller luftforurening. Umiddelbare omgivelser f.eks. påvirkning af boligmiljø, konsekvenser for nærområdets beboere Ændringen af rammen ændrer ikke på de umiddelbare omgivelser. Frilufts- eller rekreative muligheder f.eks hvilke konsekvenser har planen for adgang til rekreative oplevelser herunder sports- og fritidsmuligheder Andre påvirkninger f.eks. risici for brand, eksplosioner og giftpåvirkning Konklusion/ sammenfatning Planen giver mulighed for en parkeringsplads med maksimalt 50 parkeringspladser. En realisering vil give flere parkeringspladser tæt på haven. Planen giver ikke anledning til øget risiko for brand, eksplosioner og giftpåvirkning. Sammentælling af krydser 8 11

9 Konklusion I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LOV nr 425 af 18/05/2016), skal Svendborg Kommune enten gennemføre en miljøvurdering efter 8, stk. 1, eller foretage en vurdering efter 8, stk. 2, af, om planen kan få eller kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet. Svendborg Kommune har i henhold til 8, stk. 2, jævnfør LOV nr 425 af 18/05/2016, gennemført en miljøscreening, idet planen omhandler fysisk planlægning, fastsætter arealanvendelsen af et mindre område på lokalt plan og ikke påvirker et internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt. Konklusionen på miljøscreeningen er, at planen ikke har en sandsynlig væsentlig indvirkning på miljøet i forhold til de kriterier, som fremgår af lovens bilag 3 samt i forhold til lovens brede miljøbegreb, jævnfør LOV nr 425 af 18/05/2016. Screeningen fremgår af ovenstående skema. Kommunens screeningsafgørelse offentliggøres før den endelige vedtagelse af planen, jf. lovens 33 og samtidig med annonceringen af forslag til kommuneplantillæg. Kommunen har vurderet, at der ikke har været behov for at inddrage eksterne myndigheder. Kommunens afgørelse om, at kommuneplantillægget ikke skal miljøvurderes, kan påklages til Planklagenævnet, hvilket fremgår af annonceringen på kommunens hjemmeside.

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Afgørelse om at forslag til lokalplan 632 ikke udløser krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at forslag til lokalplan 632 ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse om at forslag til lokalplan 632 ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Plan og Erhverv,

Plan og Erhverv, Miljøscreening for Kommuneplantillæg 2017.12 og lokalplan 642. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening for lokalplan 635 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for lokalplan 635 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for lokalplan 635 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

NOTAT LÆSEVEJLEDNING. C: Miljøscreening Følgende miljøparametre vurderes i miljøscreeningen:

NOTAT LÆSEVEJLEDNING. C: Miljøscreening Følgende miljøparametre vurderes i miljøscreeningen: NOTAT Miljøscreening for Tillæg til Planstrategi 16, Sommerhusområder I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening for Kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Miljøscreening for Kommuneplantillæg 2017.17 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta:

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Planens navn Kommuneplantillæg 2013.15 og lokalplan 594 for et boligområde ved Efterskolevej, Rantzausminde Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Boligområde med åben lav og tæt lav boligbebyggelse,

Læs mere

Planens navn. Planens fakta: Erhverv, Bolig og Natur

Planens navn. Planens fakta: Erhverv, Bolig og Natur Planens navn Lokalplan 630 for et område til boliger og serviceerhverv ved Ørbækvej Planens fakta: Der planlægges for et 0,7 ha stort område ved Ørbækvej i Svendborgs østlige del. Området planlægges til

Læs mere

LÆSEVEJLEDNING. C: Miljøscreening Følgende miljøparametre vurderes i miljøscreeningen:

LÆSEVEJLEDNING. C: Miljøscreening Følgende miljøparametre vurderes i miljøscreeningen: NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg og lokalplantillæg for nyt indgangsparti til Hotel Svendborg, Centrumpladsen 1 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

Morsø Kommunes By og landskab gruppe har udarbejdet et forslag til Udviklingsplan 2030.

Morsø Kommunes By og landskab gruppe har udarbejdet et forslag til Udviklingsplan 2030. Morsø Kommune By og landskab gruppen Jernbanevej 7 7900 Nykøbing M Dato 09-09-2019 Sagsnr: 773-2019-11480 Afgørelse om VVM-pligt for Forslag til Udviklingsplan 2030 Morsø Kommunes By og landskab gruppe

Læs mere

Planens navn. Planens fakta: Byg, Plan og Erhverv

Planens navn. Planens fakta: Byg, Plan og Erhverv Planens navn Lokalplan 622 for et område til idrætsformål og parkering Kommuneplantillæg 2017.07 for et område til offentlige formål ved Dronningemaen, Svendborg Planens fakta: Der planlægges for et ca.

Læs mere

NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017)

NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg nr. 001 for lokalcenter i nordøstlige del af Hovedgaden i

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Den nye ramme, som udlægges med tillægget er vist med lyserød.

Den nye ramme, som udlægges med tillægget er vist med lyserød. Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde øst for

Læs mere

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Status Plannavn Vedtaget Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Dato for offentliggørelse

Læs mere

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering.

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering. Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12. juli 2018 Sagsnr.: 18/6729 Kontakt: Tobias Knudsen Direkte tlf.: 7376 7359 E-mail: tbkn@aabenraa.dk Screeningsafgørelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december

Læs mere

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej STATUS Plannavn Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej PDF Link til PDF blandet_bolig-_og_erhvervsomraade_oest_for_gamboetvej.pdf

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege

Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege AFDELING FOR PLAN OG BY FORSLAG Januar 2017 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege Kommuneplantillæg Indeværende forslag til kommuneplantillæg nr. 40 er sendt i høring d.

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Dato: 06. oktober 2017

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Dato: 06. oktober 2017 NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

Miljøscreening for lokalplan 584 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for lokalplan 584 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for lokalplan 584 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst Screening Afgørelse om miljøvurdering Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø 14. maj 2018 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan 620 for et blandet bolig- og erhvervsområde ved Mølmarksvej

Miljøscreening af forslag til lokalplan 620 for et blandet bolig- og erhvervsområde ved Mølmarksvej Miljøscreening af forslag til lokalplan 620 for et blandet bolig- og erhvervsområde ved Mølmarksvej Afgørelse om at forslag til lokalplan 620 ikke udløser krav om miljøvurdering. Miljøscreeningen er udarbejdet

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering af bestemte planers og programmers

Læs mere

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan Kultur, Plan & Fritid Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 23-10-2018 Sagsnr.: 16/31364 Kontakt: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7277 E-mail: klh@aabenraa.dk Screeningsafgørelse af Aabenraa

Læs mere

Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv

Læs mere

MV Screening Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Erhvervsområde ved Østerlundvej og Holbækvej i Gånsager.

MV Screening Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Erhvervsområde ved Østerlundvej og Holbækvej i Gånsager. MV Screening Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Erhvervsområde ved Østerlundvej og Holbækvej i Gånsager. TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Maj 2017 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af: Planstrategi 2019 Kort beskrivelse af planen: Planstrategi 2019 er udarbejdet med henblik på at beskrive, hvilke områder, emner

Læs mere

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 393 og Tillæg nr. 54 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune for et område til sommerhusformål, Klydevænget

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

Planens navn. Planens fakta:

Planens navn. Planens fakta: Planens navn Kommuneplantillæg 2013 22 Lokalplan 609 For et blandet bolig og erhvervsområde ved Sofielund skovvej (Tankefuld2). Planens fakta: Der planlægges for et område til blandet bolig og erhvervsområde

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Side 1 af 6. Hvad er en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

Side 1 af 6. Hvad er en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). er betegnelsen for miljømæssige vurderinger af planer, programmer og politiske mål. Hvad er en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). Folketinget

Læs mere

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2 - SMV tillæg til spildevandsplan ændret tidsplan NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017 Sagsbehandler: ejjep J.nr.: P

Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017 Sagsbehandler: ejjep J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017

Læs mere

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Plan nr. Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 2013 Udført af: Dato: Sagsnr.: Baggrund jujuw 26. august 2016 Planerne tilvejebringes for at skabe mulighed for

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 Dato: april

Læs mere

Miljøscreening for lokalplan 638 og KP-tillæg

Miljøscreening for lokalplan 638 og KP-tillæg NOTAT Miljøscreening for lokalplan 638 og KP-tillæg 2017.09 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Dato: 5. 11. 2018 MOC LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017 1 Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato:

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: 2016-xx-P.U.Bruunsvej, Faaborg Emil Julius Hansen (emjuh) Den 27.9.2016 Sagsnr.: Indledende screening Ja Nej Planen er

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk 19-09-2017 Sagsnr. 01.02.05-P16-116-17 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.14

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse

Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse AFDELING FOR PLAN OG BY MAJ 2018 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 38 Erhvervsområde - Bårse Kommune- og lokalplaner Kommuneplantillæg nr. 38 er endelig vedtaget af Udvalget for Plan og Teknik d. 2.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund Forslaget til kommuneplantillæg nr. 20 til Hedensted

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering af forslagene til de kommunale Natura 2000 handleplaner

Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering af forslagene til de kommunale Natura 2000 handleplaner Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 24-05-2017 Sagsnr.: 13/42997 Kontakt: Torben Hansen Direkte tlf.: 7376 7358 E-mail: tha@aabenraa.dk Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018

AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018 AFGØRELSE OM MILJØVURDERING AF Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 12 - Hjørnegrunden 2018 + 1 Afgørelse Der er gennemført en screening af forslag til lokalplan 9.8 og forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: Sagsnr.:

Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: Sagsnr.: sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: Sagsnr.: 2016-9 og Kommuneplantillæg nr. 22 Kirstine M. Tommerup 31. august 2016 01.02.05-P16-19-15 // 01.02.15-P15-1-15

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård Miljøscreening af forslag til lokalplan 555.09 for sommerhusområdet ved Avlegård Januar 2019 Side 1 af 12 Generel orientering Denne miljøscreening er udarbejdet af Gribskov Kommune i samarbejde med Avlegårds

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt: Lokalplan 07.36 og Kommuneplantillæg nr. 12 Dato:December 2012 Deltagere ved screeningsmøde:jørgen krog og Mette Vestergaard

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Forslag til Tillæg 1 til Lokalplan 53 for erhvervsområdet ved Ullerup Skovvej Dato 19. marts 2014 Deltagere ved screeningsmøde

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 038 for boliger ved Strandvej 2 Dato: 15. maj 2017 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Kommuneplantillæg nr. 038 for boliger ved Strandvej 2 Dato: 15. maj 2017 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LOV nr 425 af 18/05/2016) Kommuneplantillæg nr. 038 for boliger ved Strandvej 2 Dato: 15. maj 2017 Sagsbehandler:

Læs mere

jujuw & bhjer 31. maj P Indledende screening Ja Nej Bemærkninger Planen er omfattet af lovens bilag 1 eller 2, jf 8 stk. 1 nr.

jujuw & bhjer 31. maj P Indledende screening Ja Nej Bemærkninger Planen er omfattet af lovens bilag 1 eller 2, jf 8 stk. 1 nr. sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete programmer (lov nr. 425 af 18. maj 2016) Tillæg til Udviklingsstrategi 2015 Udført af: Dato: Sagsnr.: jujuw & bhjer 31. maj 2017 01.02.03-P15-1-17

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 Dato 19.10.11 Deltagere ved screeningsmøde INHA, MESV, JKRO, PILW Læservejledning:

Læs mere

Plan og Erhverv,

Plan og Erhverv, Miljøscreening for Kommuneplantillæg 2017.08 og Lokalplan 633 for Skarø I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering

Læs mere

Lokalplan nr. 118 for Kvinderup Dato: 06. august 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Lokalplan nr. 118 for Kvinderup Dato: 06. august 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LOV nr 425 af 18/05/2016) Lokalplan nr. 118 for Kvinderup Dato: 06. august 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.:

Læs mere

Screening Afgørelse om miljøvurdering

Screening Afgørelse om miljøvurdering Screening Afgørelse om miljøvurdering LP 115-310 Bymidten den ældre bykerne Løgumkloster TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Januar 2019 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Herlev Kommune, Stab for By og Udvikling Dato Den 28. august 2018. Projektbeskrivelse Skybrudsplan

Læs mere

Side 1 af 7. Hvad er en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

Side 1 af 7. Hvad er en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). Hvad er en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). Folketinget har vedtaget Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter,

Læs mere

Screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 409 og tillæg nr. 74 til Kommuneplan 2013-2015, for et område til centerområde, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup

Miljøscreening. Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Miljøscreening Kommuneplantillæg nr. 6 for kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Oversigtskort Kort 1: Kommunplanramme 2.1.T.3, der aflyses, er vist med blå markering.

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 1398 af 22. oktober 2007 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Miljøscreening af kommuneplantillæg og forslag til lokalplan 614 for et solenergianlæg ved Fåborgvej

Miljøscreening af kommuneplantillæg og forslag til lokalplan 614 for et solenergianlæg ved Fåborgvej Miljøscreening af kommuneplantillæg og forslag til lokalplan 614 for et solenergianlæg ved Fåborgvej Afgørelse om at kommuneplantillæg 2013-24 (nu 2017.04) og lokalplan 614 ikke udløser krav om miljøvurdering.

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017 1 Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.76 for Allegade Nord Dato oktober 2014 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Mette Skafte Vestergaard

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING

SCREENING FOR MILJØVURDERING Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Indsatsplan for indsatsområdet omkring Guldbæk og Øster Hornum En plan for beskyttelse af drikkevandet Baggrund og formål Indsatsplanen for Guldbæk og Øster Hornum

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 28. februar 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk Screening for miljøvurdering Ændring af forslag til kommuneplan I henhold til Lov

Læs mere

Tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og Lokalplan , Ringe Kost- og Realskole, Ringe Jomoc/akwes 3. april 2017

Tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og Lokalplan , Ringe Kost- og Realskole, Ringe Jomoc/akwes 3. april 2017 sskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer Lokalplan nr. Udført af: Dato: Sagsnr.: Baggrund Tillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og Lokalplan 2017-3, Ringe Kost- og Realskole, Ringe Jomoc/akwes

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017 + 1 Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4-2017 Rekreativt område Gammelbrovej Øst Status Plannavn Vedtaget Rekreativt område Gammelbrovej Øst Plannummmer 4-2017 Dato for offentliggørelse af forslag 11. september 2018

Læs mere

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af: Kommuneplantillæg nr. 18. Klakring Stationsvej 37, 39, 41 Juelsminde Kort beskrivelse af planen: Kommuneplantillæg nr. 18 er udarbejdet

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Miljøscreening af lokalplan for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Miljøscreening af lokalplan 521.03 for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013-25 Side 1 af 13 Generel orientering Denne miljøscreening er udarbejdet af Gribskov Kommune.

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade

Tillæg nr til Kommuneplan Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Tillæg nr. 2017.21 til Kommuneplan 2017-2029 Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Forslag Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade

Læs mere

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN Sammenfattende skema JA NEJ Bemærkninger Skal planen miljøvurderes: Det vurderes at planen vil have en positiv indflydelse på vandmiljø og en uvæsentlig miljøpåvirkning inklusive de kumulative effekter

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 50 UDVIDELSE AF B17.15 PÅ MASNEDØ AUGUST AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Kommuneplantillæg nr. 50 UDVIDELSE AF B17.15 PÅ MASNEDØ AUGUST AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 50 UDVIDELSE AF B17.15 PÅ MASNEDØ AUGUST 2019 AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk OFFENTLIGHED OG VEDTAGELSE Kommunalbestyrelsen har den 28. aug. 2019 vedtaget kommuneplantillæg

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 af Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 Januar, 2019 Oversigtskort Oversigtskort. Blå markering viser kommuneplanramme 2.1.E.9. Det med rød streg angivne område er den del, der oprettes en ny kommuneplanramme

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.32 for en tæt-lav bebyggelse på Tårnvænget Dato december 2017 Deltagere ved screeningsmøde Mette Skafte

Læs mere

Screening for Miljøvurdering. Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun

Screening for Miljøvurdering. Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun Screening for Miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun Juli 2014 Screening for Miljøvurdering Sammenfattende skema JA NEJ

Læs mere

Screening vedvarende energi

Screening vedvarende energi Dato: 5. januar 2017 qweqwe Screening vedvarende energi Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplan 2013 vedvarende energikilder ved boliger

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby

Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby AFDELING FOR PLAN OG BY AUGUST 2018 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 39 Landsbyafgrænsning - Stensby Kommune- og lokalplaner Kommuneplantillæg nr. 39 er endelig vedtaget af Plan og Teknik udvalget

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 2 Hjørnegrunden 2018

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 2 Hjørnegrunden 2018 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 9.8 og forslag Kommuneplantillæg 2 Hjørnegrunden 2018 + 1 Afgørelse Der er gennemført en screening af forslag til lokalplan 9.8 og forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere