Ad pkt Isolationsrum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ad pkt Isolationsrum"

Transkript

1 1/9 Den 7. maj 2007 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 om min inspektion den 30. oktober 2003 af Specialinstitutionen Sølager. I rapporten bad jeg Sølager, regionen og Socialministeriet (nu Velfærdsministeret) om oplysninger mv. vedrørende forskellige forhold; Socialministeriet dog kun på et enkelt punkt. Jeg modtog i den anledning udtalelser af 9. oktober 2007, 14. november 2007 og 3. januar 2008 fra henholdsvis Sølager, Region Hovedstaden og Velfærdsministeriet alle med bilag. Velfærdsministeriet har som bilag vedlagt en redegørelse af 12. oktober 2006 fra Frederiksborg Amt om sikkerheden på og rømninger fra Sølager, jf. pkt. 13. Det fremgår af ministeriets udtalelse til mig at amtets redegørelse er indhentet i anden anledning. Jeg skal herefter meddele følgende: Ad pkt Isolationsrum Jeg anførte i opfølgningsrapport nr. 2 at Frederiksborg Amt med sin udtalelse om at de to isolationsrum på Nøddebakken og Udsigten ikke har været og fortsat ikke benyttes efter deres formål, ikke havde besvaret mit spørgsmål om hvorvidt amtet ville være indstillet på at imødekomme Sølagers ønske om at isolationsrummene bliver nedlagt. Jeg anførte endvidere at amtet heller ikke havde kommenteret mit udsagn om den latente risiko i isolationsrummene hvis disse i fremtiden undtagelsesvist skulle blive taget i brug. Og jeg anmodede på den baggrund Region Hovedstaden om at få et klart svar på disse to punkter. Regionen har oplyst at der fra den 29. august 2007 og frem til tidspunktet for afgivelsen af udtalelsen til mig har været afholdt flere møder om begrebet isolation og om de to isolationsrum, og at det hidtil ikke tilstrækkeligt præcist har været formuleret hvad der menes med isolation, og på hvilken måde isolation i givet fald blev gennemført eller skulle gennemføres. Regionen har endvidere anført at [d]ette har skabt grobund for den usikkerhed, som fremgår af Ombudsmandens opfølgnings-rapport, men som ikke er fremherskende i den direkte kommunikation. I udtalelsen er Sølagers metode for skærmning som alternativ til isolation herefter nærmere gennemgået.

2 2/9 Sidst, men ikke mindst, har regionen anført følgende: Isolationsrummene i afdelingerne Nøddebakken og Udsigten skal herefter begge opfattes som nedlagt [min fremhævelse]. Jeg har (fortsat) ikke fået et klart svar på om isolationsrummet på Udsigten er blevet forskriftsmæssigt indrettet eller ej, således som jeg har bedt om. Jeg opfatter imidlertid det anførte om at begreberne ikke har været tilstrækkeligt præcist formuleret (hvilket har skabt grobund for usikkerhed), som et svar på min anmodning om en forklaring hvis Sølagers og amtets oplysning i brevet af 10. juni 2005 er urigtig; oplysningen om at isolationsrummet på Udsigten var lovliggjort efter forskrifterne. Jeg lægger til grund at dette ikke har været tilfældet. At Sølager og amtet på et så sikkerhedsmæssigt væsentligt område har afgivet objektivt set urigtige oplysninger, er meget kritisabelt. Jeg må under henvisning til det som jeg har anført i de tidligere rapporter konstatere at begge isolationsrum fortsat udgør en latent sikkerhedsrisiko, jf. regionens bemærkning om at begge rum skal opfattes som nedlagt. Jeg henstiller til regionen at foranledige at de to isolationsrum også rent fysisk bliver nedlagt som isolationsrum forstået på den måde at isolationsrummene bliver ændret således at de mister deres egenart alt med henblik på at den latente sikkerhedsrisiko som isolationsrummene fortsat udgør, uanset hvilken opfattelse regionen (og Sølager) som myndighed(er) måtte have af dem, dermed kan blive elimineret. Jeg beder regionen underrette mig om hvad der sker i anledning af min henstilling. Jeg bad om en udtalelse fra regionen om det som Socialministeriet havde anført forud for udarbejdelsen af opfølgningsrapport nr. 2. Jeg sigter til ministeriets bemærkning om at man ikke vil kunne bruge de unges værelser til isolation under opsyn via et vindue. Regionen har anført at Sølager ikke bruger isolation hverken i de dertil indrettede isolationsrum eller på de unges egne værelser. Regionen har endvidere anført at den unge, hvis vedkommende ønsker at være alene, vil blive tilset hyppigt på værelset og altid med ikke aflåst dør.

3 3/9 Dette har jeg noteret mig. Idet jeg henviser til retningslinjerne i magtanvendelsesbekendtgørelsens 6, stk. 2, for den eneste lovlige form for isolation på sikrede institutioner/afdelinger, foretager jeg mig i øvrigt ikke mere vedrørende isolation (og isolationsrum) på Udsigten og Nøddebakken. Ad pkt Madrasser Jeg bad i opfølgningsrapporten Sølager om at underrette mig når udskiftningen af madrasser, dyner og puder til brandhæmmende materialer på Nøddebakken og Spidsen var tilendebragt (de to afdelinger som kan låse værelsesdørene om natten). Og jeg gentog dette i opfølgningsrapport nr. 2. Sølager har oplyst at der til alle fem sikrede afdelinger er bestilt dyner og hovedpuder samt to sæt sengetøj (dyne- og pudebetræk samt lagen) til hver ung, at madrasserne er overfladebehandlet med brandhæmmende væske, og at det bestilte forventes leveret inden udgangen af oktober Regionen har supplerende oplyst at Sølager den 29. oktober 2007 telefonisk, går jeg ud fra har oplyst at der til alle afdelinger er leveret dyner og hovedpuder i brandhæmmende materialer, at samtlige madrasser er udskiftet til madrasser med brandhæmmende overfladebehandling, og at der er bestilt to sæt sengelinned til hvert værelse i brandhæmmende materiale. Sengelinnedet var på daværende tidspunkt endnu ikke leveret. Jeg tager det oplyste til efterretning herunder at såvel madrasser, puder og dyner som sengelinned er anskaffet (eller bestilt) i brandhæmmende materialer. Jeg går ud fra at også det bestilte brandhæmmende sengelinned nu er blevet leveret, og jeg foretager mig herefter ikke mere på dette punkt. Ad pkt. 6. Beskæftigelse og undervisning Jeg refererede i opfølgningsrapport nr. 2 amtet for at have oplyst at der i skrivende stund (den 22. november 2006) ikke var aflagt kommunalt tilsyn med undervisningen. Jeg bad regionen om at oplyse om dette fortsat er gældende. Det fremgår af regionens udtalelse at Sølager har oplyst over for regionen at der ikke i 2006 har været ført kommunalt tilsyn fra hverken Hundested Kommune (afdelingerne i Sølager) eller fra Skibby Kommune (afdelingerne i Skibby). Regionen har endvidere (den 14. november 2007) oplyst følgende:

4 4/9 at der aktuelt er kontakt til Frederikssund Kommune og at der er fremsendt et endeligt udkast til overenskomst mellem Region Hovedstaden Handicap, Sølager og Frederikssund Kommune vedrørende undervisningen i afdelingerne Nøddebakken og Udsigten. En tilsvarende overenskomst vedrørende undervisningen i afdelingerne Spidsen, Villaen og Buen beliggende i Frederiksværk-Hundested Kommune er under udarbejdelse. Jeg har noteret mig det oplyste. Jeg går ud fra at overenskomsterne nu er indgået og foretager mig ikke mere vedrørende undervisningen på Sølager. Jeg kan til orientering for Sølager oplyse at jeg i opfølgningsrapporten vedrørende inspektionen af Bakkegården har anført følgende (om undervisningen på Bakkegården): Jeg er efter tidspunktet for den endelige rapport blevet opmærksom på at folkeskolelovens undervisningsforpligtelse ikke nødvendigvis altid bliver overholdt når undervisningspligtige børn anbringes uden for hjemmet og herunder i sikrede afdelinger/institu-tioner. Jeg sigter til folkeskolelovens 34 og 40 og til 18 i bekendtgørelse nr. 1373/2005 om folkeskolens specialundervisning og specialpædagogisk bistand. Det fremgår af lovens 34 at undervisningspligten ophører den 31. juli efter at barnet har modtaget regelmæssig undervisning i 9 år, dog senest den 31. juli i det kalenderår hvor barnet fylder 17 år [min fremhævelse]. Unge op til en alder af 17 ½ år kan således efter omstændighederne være omfattet af undervisningspligt. Jeg beder om at ovenstående kommer til at indgå i grundlaget for regionens og ministeriets svar. Opfølgningsrapporten er udarbejdet den 11. marts 2008, og jeg har endnu ikke modtaget svar. Ad pkt. 9.1 Besøg Jeg bad Sølager om at sende mig et eksemplar af de skriftlige retningslinjer for samtykkeerklæring/forældreaccept mv. i forbindelse med besøg som Sølager evt. i samarbejde med Frederiksborg Amt måtte have udarbejdet. Jeg gik samtidig ud fra at retningslinjerne ville vise præcist hvilke oplysninger institutionen indhenter fra politiet, og hvordan oplysningerne modtages.

5 5/9 Sølager har som bilag til sin udtalelse af 9. oktober 2007 vedlagt kopi af Procedurer vedrørende besøg på Sølagers sikrede afdelinger og af to samtykkeerklæringer: Samtykke til besøg til elevens forældre og Tilladelse til besøg til den besøgendes forældre. Sølager har endvidere oplyst at skrivelserne ikke har været drøftet med regionen inden de blev taget i anvendelse. Jeg har noteret mig det oplyste. Sølager har endvidere oplyst at der ikke siden min forespørgsel (i opfølgningsrapport nr. 2) er indhentet telefoniske eller skriftlige tilladelser fra politiet. Jeg går ud fra at Sølager mener at der ikke siden min forespørgsel er indhentet telefoniske eller skriftlige oplysninger fra politiet. Dette undrer mig ikke. Jeg henviser til at spørgsmålet om indhentelse af oplysninger fra politiet om den besøgendes eventuelle strafbare forhold (aktuelle og/eller tidligere), slet ikke er berørt i Sølagers retningslinjer om besøg på de sikrede afdelinger eller i de to samtykkeerklæringer. Regionen har ikke kommenteret dette, men har blot (supplerende) anført at retningslinier og samtykkeerklæringer er taget i anvendelse og fungerer efter hensigten. Sølager interesserer sig tilsyneladende udelukkende for hvilken holdning forældrene til henholdsvis den unge og den besøgende har til det ønskede besøg, men ikke for en eventuel kriminel besøgendes påvirkning af den pågældende unge. Jeg beder om at regionen udtrykkeligt forholder sig til Sølagers praksis for indhentelse af oplysninger hos politiet og til Sølagers interne retningslinjer om procedurer vedrørende besøg på dette punkt. Jeg beder endvidere om Velfærdsministeriets bemærkninger herunder til det som regionen anfører i sit (kommende) svar til mig. Ad pkt. 9.2 Telefonering Jeg stillede på baggrund af oplysningerne i de enkelte afdelingers pjecer forskellige spørgsmål til de unges ringetider mv. på de enkelte afdelinger.

6 6/9 Sølager har oplyst at de unges muligheder for at ringe er ens på Udsigten og Nøddebakken. Dette gælder alle ugens dage og både ind- og udgående samtaler. Heraf følger at disse unge (selvfølgelig) også kan ringe ud i weekenderne. Sølager har om Villaens ringetider oplyst at pjecen ikke er klar og tydelig hvad telefontid angår, og kan misforstås. Sølager har endvidere oplyst at de sikrede afdelinger i øjeblikket [arbejder] på at standardisere regler og rammer, her i blandt ringetider. Regionen (hvis udtalelse er afgivet ca. 5 uger efter Sølagers) har supplerende oplyst følgende: Sølager bekræfter at ringetiderne for de sikrede afdelinger er som følger: Udsigten, Nøddebakken, Spidsen, Villaen og Buen, altså alle sikrede afdelinger 16:00 17:00 i 5 minutter, både ind- og udgående samtaler, alle ugens dage 19:30 20:30 i 10 minutter, både ind- og udgående samtaler, alle ugens dage. Jeg har noteret mig det oplyste. Regionen har ligeledes anført at der ikke er restriktioner med den telefoniske kontakt til omverdenen for de unge som ikke har besøgs- og brevkontrol, at Udsigten, Nøddebakken og Buen har telefonboks, at Spidsen og Villaen benytter sig af trådløs telefon som den unge kan ringe fra inde fra værelset, og at alle disse unges telefonsamtaler således kan foregå uforstyrret. Sølager (og regionen) har om de unge som er anbragt i varetægtssurrogat, oplyst at disse unge ringer fra afdelingernes kontor sammen med en medarbejder som overhører samtalen. Også disse oplysninger har jeg noteret mig. Ad pkt. 11. Euforiserende stoffer mv. Om muligheden for at foretage ransagning af de unges værelser henviste jeg i opfølgningsrapport nr. 2 til den (på det tidspunkt) kommende opfølgningsrapport vedrørende

7 7/9 min inspektion den 6. oktober 2005 af Bakkegården (den ovenfor nævnte opfølgningsrapport af 11. marts 2008). Jeg kan til orientering for Sølager oplyse at jeg i opfølgningsrapporten vedrørende Bakkegården har noteret mig at reglerne om ransagning er blevet ændret, jf. også 7-13 i magtanvendelsesbekendtgørelsen (nr. 893/2007). Ad pkt. 13. Vold mv. Jeg bad Socialministeriet om nærmere oplysninger om resultatet af den systematiske gennemgang af sikkerheden på Sølager som jeg forstod at ministeriet havde bedt amtet om. Velfærdsministeriet har som bilag til udtalelsen af 3. januar 2008 vedlagt en redegørelse af 12. oktober 2006 fra Frederiksborg Amt med tilhørende skemaer og planer for systematisk sikkerhedsopsamling. Det fremgår af Velfærdsministeriets svar at redegørelsen er indgået som led i ministerens besvarelse af et spørgsmål fra Folketingets Socialudvalg om rømninger fra sikrede institutioner. Jeg har noteret mig det oplyste og bemærker at jeg også i forbindelse med min inspektion den 24. april 2007 af Kofoedsminde har stiftet bekendtskab med den nævnte undersøgelse og det nævnte svar. Ad pkt. 15. Tilsyn Jeg anførte i opfølgningsrapport nr. 2 at jeg forstod amtets organisation således at det er Institutionsservice og Administration som følger op på tilsynet, og at denne opfølgende del tilsynet med andre ord ikke blev varetaget af det uafhængige tilsyn, men af den del af amtets social- og psykiatriafdeling som yder rådgivning og vejledning i forhold til Sølager. Jeg bad regionen om nærmere oplysning herom og om hvem der efter den 1. januar 2007 fører tilsyn med Sølager. Regionen har i sin udtalelse af 14. november 2007 bekræftet at der ikke var personsammenfald mellem de medarbejdere i Frederiksborg Amt der foretog tilsynet, og de medarbejdere der foretog opfølgning på tilsynene.

8 8/9 Regionen har om det tilsyn som regionen fører, oplyst at tilsynene med de sociale tilbud foretages af 4-6 medarbejdere. Regionen har endvidere oplyst at det enkelte tilsyn, for at sikre at tilsynet i sin udførelse er uafhængigt, foretages af to medarbejdere der i det daglige ikke har den løbende kontakt til det konkrete tilbud. Jeg lægger på baggrund af de modtagne oplysninger til grund at amtets opfølgende tilsyn ikke blev foretaget af det uafhængige tilsyn. Dette er beklageligt. Da amtet er nedlagt og idet jeg forstår at regionens tilsyn, og herunder det opfølgende tilsyn, foretages af de nævnte 4-6 uafhængige medarbejdere foretager jeg mig dog ikke mere vedrørende spørgsmålet om tilsynets uafhængighed. Ad pkt. 17. Vejledning til de unge og forældrene om magtanvendelsesbekendtgørelsens regler Jeg anførte i opfølgningsrapport nr. 2 at det efter min opfattelse ikke var i overensstemmelse med bestemmelsen i magtanvendelsesbekendtgørelsens 26 blot at oplyse de unge om hvor på afdelingen de finder magtanvendelsesbekendtgørelsen og at tilbyde dem at få bekendtgørelsen gennemgået sammen med en medarbejder. Da der ikke syntes at foreligge klare oplysninger om hvorvidt Sølager på daværende tidspunkt foretog sig mere end dette, bad jeg Sølager og regionen om nærmere oplysninger herom. Sølager og regionen har oplyst at alle nyankomne unge får en samtale med Sølagers socialrådgiver hvor de får udleveret og gennemgået magtanvendelsesbekendtgørelsen og deres muligheder for at klage, og at forældrene eller forældremyndighedsindehaveren får tilsendt begge dele sammen med en orientering om den afdeling deres barn er anbragt på. Regionen har endvidere oplyst at der med den reviderede magtanvendelsesbekendtgørelse (nr. 893/2007) er igangsat en fornyet orientering af de unge og deres forældre om ændringerne i bekendtgørelsen og om de konsekvenser ændringerne kan have for de unge. Jeg tager det oplyste til efterretning.

9 9/9 Opfølgning Jeg afventer underretning om hvad der sker som følge af min henstilling under pkt (isolationsrummene på Udsigten og Nøddebakken). Jeg afventer endvidere en udtalelse fra regionen om Sølagers praksis for indhentelse af oplysninger hos politiet og om Sølagers interne retningslinjer om procedurer vedrørende besøg (pkt. 9.1). Jeg har desuden bedt om Velfærdsministeriets bemærkninger på dette punkt. Underretning Denne rapport sendes til Sølager, Region Hovedstaden, Velfærdsministeriet, Styrelsen for Social Service, Folketingets Retsudvalg, Tilsynet i henhold til Grundlovens 71, stk. 7, og de unge i institutionen. Jens Møller Direktør

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1.

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 Den 8. september 2010 Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 OPFØLGNING NR. 3 J.nr. 2005-3035-628 1/8 Den 13. maj 2009 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 2 om inspektionen

Læs mere

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1.

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 24. maj 2011 Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 OPFØLGNING NR. 4 J.nr. 2005-3035-628/PK3 1/7 Den 8. september 2010 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 3 om inspektionen

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 16. maj 2003 af arresten/detentionen i Kangerlussuaq. I rapporten afgav jeg to henstillinger,

Læs mere

Efter nedlæggelsen pr. 1. januar 2007 af Frederiksborg Amt er Region Hovedstaden ansvarlig for driften af Sølager.

Efter nedlæggelsen pr. 1. januar 2007 af Frederiksborg Amt er Region Hovedstaden ansvarlig for driften af Sølager. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. juli 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 30. oktober 2003 af Specialinstitutionen Sølager, de sikrede afdelinger. I rapporten bad jeg Sølager, Frederiksborg

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. december 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 om min inspektion den 9. december 2002 af den sikrede institution Stevnsfortet. I rapporten bad jeg Stevnsfortet om

Læs mere

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007 Den 9. november 2010 Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007 OPFØLGNING J.nr. 2007-3627-061/KV/PH 1/9 Den 25. september 2009 afgav jeg en endelig

Læs mere

Ad pkt. 7 Lommepenge/arbejdspenge

Ad pkt. 7 Lommepenge/arbejdspenge FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

Jeg bad desuden om at blive underrettet om resultatet af arbejdet med at udbygge regionskommunens

Jeg bad desuden om at blive underrettet om resultatet af arbejdet med at udbygge regionskommunens FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 20. marts 2007 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 2. og 3. november 2004 af Bornholms Regionskommune. I rapporten bad jeg kommunen om oplysninger

Læs mere

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003.

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af Arresthuset i Slagelse. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade Ringsted. Sagsnummer 001/0002/07 inspektion af Sikringsafdelingen 30.

Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade Ringsted. Sagsnummer 001/0002/07 inspektion af Sikringsafdelingen 30. Psykiatrien Region Sjælland, Psykiatrihuset Nørregade 54 4100 Ringsted Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00011-1/PK 2/9 Den 10. december 2007 afgav Folketingets Ombudsmand den endelige rapport om inspektionen den 26. august 2006

Læs mere

Jeg har endvidere modtaget et brev af 27. februar 2003 fra direktoratet vedrørende bygningsmæssige

Jeg har endvidere modtaget et brev af 27. februar 2003 fra direktoratet vedrørende bygningsmæssige FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af Arresthuset i Hillerød. I rapporten bad jeg arresthuset og direktoratet om oplysninger

Læs mere

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm):

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm): FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Esbjerg,

Læs mere

I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg anmodede endvidere om udtalelser og oplysninger vedrørende bestemte forhold.

I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg anmodede endvidere om udtalelser og oplysninger vedrørende bestemte forhold. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. februar 2005 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. oktober 2004 af boenhederne Skovbo og Rhedersborg samt dagbeskæftigelsen Skovbogård. I rapporten

Læs mere

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 04-10-2018 1. Indledning

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. april 2005 af Psykiatrisk Afdeling P, Universitetsafdeling Odense.

Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. april 2005 af Psykiatrisk Afdeling P, Universitetsafdeling Odense. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. april 2005 af Psykiatrisk Afdeling P, Universitetsafdeling Odense. I rapporten anførte jeg at jeg

Læs mere

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention

Ad pkt Anbringelse af spirituspåvirkede i detention FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af detentionen i Esbjerg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. fra Politimesteren i

Læs mere

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af Arresthuset i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. april 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 1) om min inspektion den 21. marts 2000 af detentionen i Roskilde. I rapporten bad jeg Politimesteren i Roskilde og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. marts og 21. juli 2003 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. marts og 21. juli 2003 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. oktober 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 10. august 2001 af Arresthuset i Tórshavn. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3

Indholdsfortegnelse. Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Indholdsfortegnelse Ad punkt 1. Detentionslokalerne...3 Ad punkt 2.2. Den anvendte rapportblanket, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv....3 Ad punkt 2.3. Grundlaget

Læs mere

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv.

Ad pkt. 2.2. Den anvendte lokale blanket/rapport, alternativer til detentionsanbringelse, statistik mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. november 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen i Tårnby. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere angivne

Læs mere

Arrestforvareren har vedlagt en kopi af den reviderede husorden (der er dateret 10. maj 2008).

Arrestforvareren har vedlagt en kopi af den reviderede husorden (der er dateret 10. maj 2008). 1/5 Den 11. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. september 2006 af Arresthuset i Viborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede oplysninger om et enkelt forhold og underretning

Læs mere

At Sølager tilstræber at overholde fristerne for at registrere og indberette magtanvendelse

At Sølager tilstræber at overholde fristerne for at registrere og indberette magtanvendelse Sølager Sølagervejen 40 3390 Hundested Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse:

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten, Politimesteren i Grønland

Læs mere

I afsnittets telefonboks konstaterede jeg at der ved telefonen var opsat et skilt hvorpå der stod taletid max 10 minutter.

I afsnittets telefonboks konstaterede jeg at der ved telefonen var opsat et skilt hvorpå der stod taletid max 10 minutter. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. november 2002 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 26. november 2001 af Psykiatrisk Afdeling på Vejle Sygehus. I rapporten bad jeg afdelingen og Vejle Amt om

Læs mere

Ad punkt 2.2. Cellerne

Ad punkt 2.2. Cellerne Folketingets Ombudsmand 1 Den 23. januar 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Arresthuset har oplyst at malerarbejdet i celle 17 (den ene af dobbeltcellerne) er udført i august 2002, og at cellen nu fremtræder i pæn stand.

Arresthuset har oplyst at malerarbejdet i celle 17 (den ene af dobbeltcellerne) er udført i august 2002, og at cellen nu fremtræder i pæn stand. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Anstalten har den 16. september 2004 oplyst at opslagstavler til samtlige celler er bestilt.

Anstalten har den 16. september 2004 oplyst at opslagstavler til samtlige celler er bestilt. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. august 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende inspektionen af Anstalten for domfældte i Aasiaat den 19. maj 2003. I rapporten anmodede jeg den ledende anstaltsleder,

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. august 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. december 2001 af detentionen i Kolding. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

Inspektion af Juvelhuset den 12. oktober 2010

Inspektion af Juvelhuset den 12. oktober 2010 Inspektion af Juvelhuset den 12. oktober 2010 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00139-1/PK 2/7 Den 14. december 2011 afgav Folketingets Ombudsmand en opfølgningsrapport om inspektionen den 12. oktober 2010 af

Læs mere

Jeg modtog i den anledning en udtalelse af 13. juni 2006 fra Frederiksberg Kommune.

Jeg modtog i den anledning en udtalelse af 13. juni 2006 fra Frederiksberg Kommune. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. marts 2006 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion af bostederne Huset Lindevej og Huset Dronningensvej den 12. december 2005. I rapporten anmodede jeg om nærmere

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af detentionen i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Ad punkt 2. Rapportgennemgang

Ad punkt 2. Rapportgennemgang Folketingets Ombudsmand 1 Den 14. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. august 2000 af detentionen i Rønne. I rapporten bad jeg Politimesteren på Bornholm og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Den 19. december 2001 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 27. februar 2001 af Psykiatrisk Afdeling på Frederiksberg Hospital.

Den 19. december 2001 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 27. februar 2001 af Psykiatrisk Afdeling på Frederiksberg Hospital. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. december 2001 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 27. februar 2001 af Psykiatrisk Afdeling på Frederiksberg Hospital. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende

Læs mere

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv.

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. februar 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. december 2004 af Psykiatrisk Afdeling, Hvidovre Hospital. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00160-4/PH 2/14 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Politidirektøren har oplyst at arbejdet blev afsluttet den 2. september 2005.

Politidirektøren har oplyst at arbejdet blev afsluttet den 2. september 2005. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. august 2005 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 15. marts 2005 af detentionen på Station Amager. I rapporten anmodede jeg Politidirektøren i København,

Læs mere

Ad pkt Patientmøder

Ad pkt Patientmøder Den 6. februar 2001 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999. Jeg har herefter modtaget et brev af 15. marts 2001 fra

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. september 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 26. februar 2003 af Arresthuset i Aalborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. Folketingets Ombudsmand 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 18. august 1999 af Arresten/detention i Qaqortoq. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen,

Læs mere

Den 10. august 2000 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999.

Den 10. august 2000 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999. Folketingets Ombudsmand 1 Den 10. august 2000 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999. Jeg har herefter modtaget et brev

Læs mere

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding.

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. februar 2001 af Statsfængslet Renbæk. I rapporten bad jeg om underretning mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

I Pensionen Brøndbyhus husorden er følgende fastsat om hjemkomsttidspunkt:

I Pensionen Brøndbyhus husorden er følgende fastsat om hjemkomsttidspunkt: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 11. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 14. december 2000 af Pensionen Brøndbyhus. I rapporten bad jeg pensionen og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Inspektion af Bostedet Røbo den 16. april 2007

Inspektion af Bostedet Røbo den 16. april 2007 Den 10. oktober 2008 Inspektion af Bostedet Røbo den 16. april 2007 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2007-0871-062 1/7 Den 21. april 2008 afgav jeg min opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 16.

Læs mere

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. september 2001 afgav jeg rapport om min opfølgningsinspektion den 24. august 2001 af detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Grønland, Justitsministeriet

Læs mere

Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus.

Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. maj 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 23. februar 2004 af Psykiatrisk Afdeling på Horsens Sygehus. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere

Læs mere

Direktoratet har henholdt sig hertil og oplyst at jeg vil blive orienteret når renoveringen af muren er tilendebragt.

Direktoratet har henholdt sig hertil og oplyst at jeg vil blive orienteret når renoveringen af muren er tilendebragt. 1/5 Den 23. oktober 2008 afgav jeg en endelig rapport om inspektionen den 6. marts 2008 af Arresthuset i Holstebro. Den 24. februar 2009 afgav jeg en opfølgningsrapport hvori jeg anmodede om oplysninger

Læs mere

Ad punkt 1. Detentionslokalerne

Ad punkt 1. Detentionslokalerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. november 2002 afgav jeg rapport vedrørende min inspektion den 21. august 2002 af detentionen i Randers. I rapporten anmodede jeg om udtalelser m.v. om nærmere angivne

Læs mere

For 2006 drejer det sig om 177 anbringelser med et samlet antal opholdsdage på 6916 med en gennemsnitlig opholdslængde på 39 døgn.

For 2006 drejer det sig om 177 anbringelser med et samlet antal opholdsdage på 6916 med en gennemsnitlig opholdslængde på 39 døgn. 1/18 Den 11. marts 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om inspektionen den 6. oktober 2005 af den sikrede institution Bakkegården. I rapporten bad jeg Bakkegården, Vestsjællands Amt (nu Region Sjælland)

Læs mere

Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg.

Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. juni 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. juni 2002 af Arresthuset i Maribo. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne

Læs mere

Barnet var flyttet ind på botilbuddet, før bestemmelsen om udlevering af handleplaner

Barnet var flyttet ind på botilbuddet, før bestemmelsen om udlevering af handleplaner 2016-44 Udlevering af relevante dele af handleplan til anbringelsesstedet Når en handleplan indebærer, at et barn eller en ung anbringes på et anbringelsessted efter servicelovens 66, skal relevante dele

Læs mere

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Holbæk

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Holbæk FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. august 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. juni 2003 af venterum på Politistationen i Holbæk. I rapporten bad jeg Politimesteren i Holbæk om oplysninger

Læs mere

Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen.

Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen. I rapporten bad jeg Udlændingestyrelsen om nærmere underretning mv.

Læs mere

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten.

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten. 1/9 Den 14. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. august 2006 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg har

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. juli 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af detentionen i Hillerød. I rapporten bad jeg Politimesteren i Hillerød og Justitsministeriet

Læs mere

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet.

Politimesteren i Frederikssund har oplyst at alle glas i indkigshullerne til detentionslokalerne er blevet skiftet. 1 Den 9. maj 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 21. februar 2000 af detentionen i Frederikssund. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Frederikssund og Justitsministeriet om udtalelser

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. september 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 1 (nu Station City) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Jeg modtog herefter Køge Kommunes foreløbige svar i brev af 16. august Jeg har endvidere modtaget kommunens brev af 22. august 2003 med bilag.

Jeg modtog herefter Køge Kommunes foreløbige svar i brev af 16. august Jeg har endvidere modtaget kommunens brev af 22. august 2003 med bilag. 1 Den 23. maj 2002 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 5. september 2000 af Køge Kommune. Rapporten var samtidig min (første) opfølgning af de spørgsmål som inspektionen har givet anledning

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. maj 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min opfølgningsinspektion den 24. september 2002 af Arresthuset i Vordingborg. I rapporten anmodede jeg om en udtalelse

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. januar 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 25. og 26. april 2001 af Statsfængslet i Nyborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede endeligt

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. september 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 26. september 2000 af Arresthuset i Nykøbing Mors. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet

Læs mere

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning.

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 20. august 2004 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 24. marts 2004 af Kontraktpensionen Fyn, og den 18. april 2005 afgav jeg den første opfølgningsrapport.

Læs mere

Inspektion af det socialpsykiatriske botilbud Skovsbovej den 3. december 2009

Inspektion af det socialpsykiatriske botilbud Skovsbovej den 3. december 2009 16. januar 2012 Inspektion af det socialpsykiatriske botilbud Skovsbovej den 3. december 2009 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2009-3790-062/CBR 1/7 Den 14. oktober 2011 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion

Læs mere

Der er på Egelys lukkede afdeling et baderum med to brusere. Der er ikke forhæng for bruserne.

Der er på Egelys lukkede afdeling et baderum med to brusere. Der er ikke forhæng for bruserne. 1 Den 15. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af institutionen Egely den 30. november 1999. I rapporten bad jeg institutionen Egely og Fyns Amt om nærmere underretning mv. vedrørende

Læs mere

Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 269 Offentligt

Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 269 Offentligt Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 269 Offentligt OPFØLGNING 1/42 Indholdsfortegnelse 2. Generelt...... 2 3.3 De unges værelser... 3 3.5 Motionsrum... 3 3.10 Udendørsarealer, personaleafsnittet

Læs mere

Jeg har herefter fra Politimesteren i Nyborg modtaget en udtalelse af 22. marts 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 8. maj 2006.

Jeg har herefter fra Politimesteren i Nyborg modtaget en udtalelse af 22. marts 2006 og fra Justitsministeriet en udtalelse af 8. maj 2006. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. februar 2006 afgav jeg den endelige rapport om inspektionen den 13. oktober 2005 af detentionen i Nyborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende nærmere

Læs mere

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1

FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 16. januar 2006 afgav jeg en rapport om min inspektion den 29. september 2005 af detentionen på politistationen i Skanderborg. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv.

Læs mere

Henvendelse vedrørende Ringsted Kommune opkrævning af betaling for taleundervisning for børn i private dagtilbud

Henvendelse vedrørende Ringsted Kommune opkrævning af betaling for taleundervisning for børn i private dagtilbud Ankestyrelsens udtalelse til en organisation 2 0 1 4-1 7 2 5 7 8 Dato: 07-06-2017 Henvendelse vedrørende Ringsted Kommune opkrævning af betaling for taleundervisning for børn i private dagtilbud A nu B

Læs mere

Den 24. juni 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg bad om nogle oplysninger mv.

Den 24. juni 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg bad om nogle oplysninger mv. 1 Den 14. december 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 2. april 2001 af Arresthuset i Ringsted. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv.

Læs mere

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen Den 18. april 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar fra direktoratet vedrørende

Læs mere

Inspektion af den sikrede institution Sønderbro den 19. november 2009

Inspektion af den sikrede institution Sønderbro den 19. november 2009 Inspektion af den sikrede institution Sønderbro den 19. november 2009 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00076-1/ATG3 2/11 Indholdsfortegnelse Ad 3.6. Samlet bedømmelse af de bygningsmæssige forhold... 3 Ad 5.

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station Amager den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00161-6/PH 2/12 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 2. april 2001 af detentionen i Ringsted. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Jeg modtog i den anledning en udtalelse af 13. juni 2006 fra Frederiksberg Kommune.

Jeg modtog i den anledning en udtalelse af 13. juni 2006 fra Frederiksberg Kommune. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. marts 2006 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af bostederne Huset Lindevej og Huset Dronningensvej den 12. december 2005. I rapporten anmodede jeg om nærmere oplysninger

Læs mere

Inspektion af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Hillerød den 3. november 2011

Inspektion af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Hillerød den 3. november 2011 Inspektion af Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Hillerød den 3. november 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00363-17/PH 2/9 Indholdsfortegnelse Ad 5.4. Behandlingsplaner... 3 Ad 5.7. Aflåsning, forholdene for

Læs mere

Jeg bad samtidig om at modtage kopi af Kildebakkens interne, reviderede retningslinjer vedrørende medicin når disse forelå.

Jeg bad samtidig om at modtage kopi af Kildebakkens interne, reviderede retningslinjer vedrørende medicin når disse forelå. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 17. maj 2004 af Boligerne Kildebakken. I rapporten anmodede jeg om underretning mv. vedrørende

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 og 22. december 2004 fra henholdsvis Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. maj 2004 og 22. december 2004 fra henholdsvis Politimesteren i Frederikshavn og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 7. oktober 2003 af venterum på politistationen i Frederikshavn. I rapporten bad jeg Politimesteren i Frederikshavn

Læs mere

Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008

Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008 Den 21. september 2009 Inspektion af detentionen i Holstebro den 6. marts 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-0247-618/PK3 1/7 Den 1. oktober 2008 afgav jeg en endelig rapport om inspektionen den 6. marts 2008

Læs mere

Hjemmelsgrundlaget for anbringelse uden samtykke af børn og unge af forældre uden lovligt ophold eller med processuelt ophold

Hjemmelsgrundlaget for anbringelse uden samtykke af børn og unge af forældre uden lovligt ophold eller med processuelt ophold Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2018-19 SOU Alm.del - Bilag 106 Offentligt Folketinget, Social-, Indenrigs- og Børneudvalget Christiansborg 1240 København K Hjemmelsgrundlaget for anbringelse uden

Læs mere

Gennemgang af seks sager fra Qaasuitsup Kommunia om anbringelse af børn uden for hjemmet med samtykke

Gennemgang af seks sager fra Qaasuitsup Kommunia om anbringelse af børn uden for hjemmet med samtykke 2019-3 2. september 2019 Nal. nr./j.nr.: 2016-909-0007 All. nr./brevnr.: 63157 Sull./sagsbeh.: MALL Emner: Samtykke, handleplaner Gennemgang af seks sager fra Qaasuitsup Kommunia om anbringelse af børn

Læs mere

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom:

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 20. maj 2003 af arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten bad jeg politiet i Aasiaat, Politimesteren i

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 31. marts og 21. maj 2003 med bilag fra arrestinspektøren og Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 31. marts og 21. maj 2003 med bilag fra arrestinspektøren og Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 13. marts 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2001 af Arresthuset i Kolding. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Direktoratet har oplyst at fængselsafdelingen i 2003 selv har bekostet og opført en lagerhal.

Direktoratet har oplyst at fængselsafdelingen i 2003 selv har bekostet og opført en lagerhal. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. oktober 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 18. april 2002 af Fængselsafdelingen Kærshovedgård. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Der manglede færdiggørelse af afpudsningen og malerarbejde ved vinduerne.

Der manglede færdiggørelse af afpudsningen og malerarbejde ved vinduerne. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 I forbindelse med ophold i Nuuk i anden anledning foretog jeg den 24. august 2001 en opfølgende inspektion af detentionen i Nuuk. Inspektionen der var uvarslet, bortset fra at

Læs mere

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008 11. marts 2011 Inspektion af døgninstitution for børn og unge Skole- Behandlingshjemmet Undløse den 25. september 2008 OPFØLGNING NR. 2 J.nr. 2008-2742-061/LF 1/10 Indholdsfortegnelse Ad 3.1.3. Værelser

Læs mere

I den anledning har jeg modtaget en udtalelse af 22. januar 2008 fra Psykiatriledelsen i Region Nordjylland, Psykiatrien.

I den anledning har jeg modtaget en udtalelse af 22. januar 2008 fra Psykiatriledelsen i Region Nordjylland, Psykiatrien. 1/6 Den 27. november 2007 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 14. juni 2007 af distriktspsykiatrien i Afdeling Syd, Aalborg Psykiatriske Sygehus, der hører under Region Nordjylland. I

Læs mere

Udtalelse. Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen

Udtalelse. Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen Udtalelse Skatteministeriets afslag på aktindsigt i materiale om ophævelse af formueskattekursen Resumé 22. oktober 2018 Skatteministeriet havde ad flere omgange givet delvist afslag på aktindsigt til

Læs mere

Oversendelse til rette myndighed - forvaltningslovens

Oversendelse til rette myndighed - forvaltningslovens Oversendelse til rette myndighed - forvaltningslovens 7, stk. 2 Ombudsmanden bad Sundhedsvæsenets Patientklagenævn om en udtalelse om nævnets praksis for oversendelse af klager vedrørende forhold uden

Læs mere

Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg

Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg Aktindsigt i toldvæsenets materiale fra kontrolbesøg Udtalt over for departementet for told- og forbrugsafgifter, at direktoratet for toldvæsenets faste praksis, hvorefter alle begæringer om aktindsigt

Læs mere

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler.

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 8. oktober 2003 af Arresthuset i Hjørring. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Ungdomshøjskolen har oplyst at værelserne varierer i størrelse fra 14 til 17 m2.

Ungdomshøjskolen har oplyst at værelserne varierer i størrelse fra 14 til 17 m2. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. maj 2007 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af Ungdomshøjskolen den 12. december 2006. I rapporten anmodede jeg om nærmere oplysninger mv. vedrørende forskellige

Læs mere