10. KLASSE EUD10 EUX10 GYM10. For dig som ønsker et anderledes skoleår på en spændende campus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "10. KLASSE EUD10 EUX10 GYM10. For dig som ønsker et anderledes skoleår på en spændende campus"

Transkript

1 10. KLASSE EUD10 EUX10 GYM10 For dig som ønsker et anderledes skoleår på en spændende campus

2 VELKOMMEN I 10. KLASSE Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen får du et anderledes år i 10. klasse, for vi vil mere end bare at lære fra os. Vi ser 10. klasse som året, hvor du måske knækker koden på ny, bryder gamle vaner ned, får tænkt dig om en ekstra gang, forbedrer dig fagligt, får nye venner og gerne samtidig får snuset til vores fags herligheder og får set perspektivet i at tage en faglig uddannelse. Du kommer til at gå på en skole, som også er Nordeuropas største brancheskole inden for hotel og restauration, og som tilbyder mange spændende erhvervsuddannelser. Kort sagt vil du være omgivet af mad, service og unge der vil ud i verden med et håndværk i bagagen. Derudover har vi Det Naturvidenskabelige Gymnasium (htx) og mulighed for at tage en erhvervsfaglig studentereksamen (eux). Det meste af undervisningen i 10. klasse foregår på skolen, men du vil også besøge andre erhvervsskoler, som en del af de seks ugers brobygning, der er i løbet af året. Og så skal vi også på studietur. Måske vil du bare gerne snuse til branchen og forbedre dig i folkeskolens fag samtidig? Måske går du målrettet efter at styrke dit faglige niveau? Måske ved du allerede at du gerne vil noget i vores retning, men vil godt blive klar over hvad? Måske ved du ikke helt, hvad du vil endnu? Uanset om du bagefter vil tage en erhvervsuddannelse, eux, i gymnasiet eller noget helt fjerde, er du meget velkommen i vores 10. klasser. Vi glæder os til at se dig!

3 VÆLG MELLEM TRE PROFILER KEMI i la o t riet i laboratoriet Dansk på skemae t MA 2 TE MA TIK Matematik 2 NO:1 FYSIKBOG FYSIK Francais ENGELSK 10. KLASSE ENGLISH MATEMATIK 1 s'il vous plaît EUD10 Dansk Matematik Engelsk Idræt Mad og service Valgfag EUX10 Dansk Matematik Engelsk Idræt Mad og service Fysik/Kemi Fransk eller tysk Valgfag GYM10 Dansk Matematik Engelsk Idræt Fysik/Kemi Fransk eller tysk Valgfag

4 EUD10 Bliv klædt på til fag i hotelog restaurationsbranchen EUD10 er for dig, der gerne vil have en varieret hverdag med en masse spændende oplevelser på en ny skole. Her har du både mulighed for at styrke nogle af folkeskolens afgangsfag, samtidig med at du arbejder mere praktisk især med mad, service og sundhed. Du får altså et anderledes skoleår, hvor du styrker din faglighed og bliver mere afklaret med, hvad du gerne vil i fremtiden. Sådan ser hverdagen ud på EUD10 Undervisningen på EUD10 er en blanding mellem teori (som fx dansk og matematik) og praktiske opgaver i bl.a. køkkenet, hvor du er skemalagt en-to gange om ugen. I løbet af skoleåret får du viden om de erhvervs uddannelser, der handler om mad, sundhed, service, hotel og reception. Du vil få forskellige valgfag på tværs af de vores 10. klasser. Meget af arbejdet er projekt orienteret, aktivt og kreativt med fokus på mad og service noget som vores 10. klasseelever synes er guld værd. Se et klip om 10. klasse:

5 EUX10 Bliv klar til både gymnasiet og en faglig uddannelse EUX10 er for dig, som vil sikre en god overgang fra folkeskolen til fx en erhvervsfaglig studentereksamen (eux). EUX10 er i korte træk Hands & Brains. Du lærer nemlig både at arbejde professionelt med et erhvervsfag og bliver samtidig klædt på til at tage boglige fag på gymnasialt niveau. Hverdagen i EUX10 At tage en eux-uddannelse er ekstra krævende, fordi du netop tager en studentereksamen og en erhvervsuddannelse i en og samme uddannelse. Hverdagen på EUX10 afspejler dette og giver dig mulighed for at snuse til, hvad det vil kræve af dig. Uddannelsen er planlagt, så du dygtiggøres i de obligatoriske og boglige fag, du vil møde på en kommende eux-uddannelse. Du vil både arbejde med metoder på gymnasialt niveau, men du kommer også til at arbejde praktisk med de erhvervsfaglige fag som mad og service, så du får erfaring med den faglige del af eux. Du kommer til at gå i klasse med andre elever, der ligesom dig selv overvejer en eux-uddannelse. I får klasselokale på samme gang som vores euxog gymnasie klasser, så I også i pauserne kan få et indblik i, hvordan dagligdagen er på et gymnasium. OBS: Det er ikke et krav at vælge EUX10, hvis du senere vil tage en eux.

6 GYM10 Få en oplevelse for livet og en masse erfaring med i bagagen Forbered dig til gymnasiet Har du interesse og motivation for at dygtiggøre dig i de boglige fag for at blive helt klar til at starte på en gymnasial uddannelse? Så kan du heldigvis få et forspring i denne 10. klasse. Den er sammensat specifikt til at forberede dig på en god overgang fra folkeskolen til en ungdomsuddannelse med gymnasiale fag. 0.g på Det Naturvidenskabelige Gymnasium GYM10 indgår som en naturlig del af ungemiljøet. Du vil modtage faglig undervisning på højt niveau, så du kan forbedre dine muligheder for både at komme i gymnasiet og for at gennemføre gymnasiet med succes. Du vil blive undervist i de obligatoriske fag som dansk, engelsk, matematik, fysik/kemi samt tysk eller fransk. Herudover kommer valgfag, hvor du vil blive undervist af gymnasiets lærere samt studietid, hvor du bl.a. kan arbejde med skriftlige opgaver. Indholdet i uddannelsen er planlagt, så du kan dygtiggøre dig i de fag, du vil møde i en eventuel kommende eux eller gymnasial uddannelse fx på Det Naturvidenskabelige Gymnasium.

7 MØD EN TIDLIGERE ELEV 10. KLASSE Fatima Al-Abdudy, 16 år, EUD10 (skoleåret 2017/2018) Hvorfor har du valgt 10. klasse på Hotel- og Restaurantskolen? Jeg har hele tiden vidst at jeg vil have en erhvervsuddannelse inden for hotel- og restaurationsbranchen, så det er en mulighed for at snuse til de forskellige linjer og få et indtryk af skolen. Hvordan er det at gå på Hotel- og Restaurantskolen? Det er et virkelig fedt sted. Her er mange forskellige mennesker og søde lærere. Vi laver mange sjove ting, fx lavede vi mad til Arla Food Fest og Kulturnatten. Vi arbejdede sammen og lærte de andre klasser at kende. Det var en kæmpe oplevelse. Jeg kan også godt lide at vi veksler mellem teori og køkkentimer, og lærer nogle basisting om madlavning. Hvad vil du gerne lave i fremtiden? Jeg vil gerne fortsætte på grundforløb 1 her på skolen, og så tænker jeg meget på at vælge bager/ konditoruddannelsen. Eller måske blive dessertkok. Det gode ved at tage en erhvervsuddannelse er at man kan komme hurtigt ud og tjene sine egne penge.

8 ET ÅR FYLDT MED GODE OPLEVELSER Prøv kræfter med den virkelige verden i projekter og events Få spændende oplevelser Du vil få en meget afvekslende hverdag i 10. klasse med fokus på oplevelser, socialt samvær og læring. Vi holder også en idrætsdag sammen med andre unge fra skolen og deltager i erhvervsskolernes ES Cup, hvor du kan tilmelde dig fodboldturneringer og rundbold. Året byder desuden på en studietur til Bornholm (egenbetaling på ca kr.). Vi tager også på fisketur, hvor vi skal ud og fange fisk, som vi efterfølgende selv tilbereder. Hvis du har lyst til at være en del af skolens aktive elevråd på tværs af alle uddannelser, har du også mulighed for det. Brug dine kreative evner konkret I 10. klasse kommer du til at lave spændende projekter, hvor den virkelige verden er i centrum. Vi har på EUD10 fx arbejdet med madspild og samlet æbler hos naboerne i området for at lave og sælge vores egen æblemost. Derudover har vi kokkeret masser af lækker mad til de hjemløse i forbindelse med Projekt Frivillig og deltaget i andre projekter ud af huset. Du vil i dit år på skolen også blive en del af Københavns Kulturnat, hvor 10. klasserne laver mad og serverer for en masse gæster. Denne event er altid en meget populær og sjov oplevelse. I forbindelse med skolens deltagelse i uddannelsesmessen Copenhagen Skills kommer du også til spille en vigtig rolle.

9 VERDEN LIGGER FOR DINE FØDDER 10. klasse åbner døre til en masse muligheder Uanset hvilken 10. klasse du vælger, vil du gå i skole i et spændende ungdomsmiljø på Hotel- og Restaurantskolen, hvor du også kommer til at snuse til forskellige ungdomsuddannelser. Alle vores 10. klasseprofiler giver mulighed for at fortsætte på både erhvervsfaglige og gymnasiale ungdomsuddannelser. Efter du har gennemført en 10. klasse hos os, kan du altså sagtens vælge at læse til fx tjener, tandtekniker, kok, fotograf eller noget helt andet. Det er desuden muligt at tage de fleste erhvervsuddannelser som eux. Og endelig kan du også vælge at læse på det almene gymnasium, htx eller hhx. Støtte og vejledning Når du går i 10. klasse, har vi en bred vifte af tilbud til dig som elev i forhold til at kunne støtte og vejlede dig i dit valg af fremtidig uddannelse. Næsten ugentligt har vi en UU-vejleder på skolen, som både giver klassevejledning og individuel vejledning om valg af ungdomsuddannelse. Skolens egne studievejledere kan du møde hver dag. De tager sig af den daglige vejledning om alt fra skolens egne uddannelser til dagligdagen på Hotel- og Restaurantskolen. Du er altid velkommen til at kigge forbi studievejledningen til en lille snak om løst eller fast. GRUNDSKOLE 10. klasse Varighed: 1 år UNGDOMSUDDANNELSER Erhvervsuddannelser (eud) Erhvervsfaglig studentereksamen (eux) Varighed: 3 år 4 år, 9 mdr. Adgangskrav: 02 Gymnasial uddannelse (htx, stx, hhx) Varighed: 3 år Adgangskrav: 04 JOB / LÆSE VIDERE Arbejde som faglært Fx som tjener, receptionist, kok, smørrenbrød/cater, ernæringsassistent. Videregående udd. Kort-, mellemlang og lang. Fx erhvervsakademi, bachelor, kandidat.

10 HVERDAGEN PÅ HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN Et alsidigt studiemiljø på en spændende campus Som elev på Hotel- og Restaurantskolen bliver du en del af en spændende campus, som også tilbyder erhvervsuddannelser (inden for hotel og restauration), erhvervsfaglig studentereksamen (eux) og Det Naturvidenskabelige Gymnasium. Her er altid en masse interessante aktiviteter og gode faciliteter til forskellige faglige og sociale aktiviteter. En uddannelsesinstitution med holdning Vi arbejder målrettet med sundhed, økologi og bæredygtighed. Både for at styrke fagligheden, men også for at bidrage med flere frø til en grønnere fremtid for os alle sammen. Det skal være en naturlig del af arbejdet og fagligheden hos alle, vi uddanner. Vi vil være med til sætte Danmark i førertrøjen inden for bæredygtige tiltag. Sund elevkantine Vi har en økologimærket elevkantine med tilhørende café, hvor du i hverdagene kan købe smagfuld varm mad, sandwiches, morgenmad, sunde snacks m.m. Bier, svampe og økologisk bylandbrug Du kan også koble af på skolens udendørsarealer. Vi har bl.a. økologisk bylandbrug, bistader (ja, vi laver vores egen honning), svampedyrkning i gammelt kaffegrums. Vi har også hyggelige opholdssteder, hvor du kan sidde og hygge dig og få noget frisk luft. Hvordan bliver du optaget? For at begynde i en af vores 10. klasser skal du søge via Optagelse.dk senest 1. marts. Går du i 9. klasse? Benyt dit UNI-login på Optagelse.dk Har du forladt folkeskolen? Har du ikke afsluttet 9. klasse, og er du under 18 år, skal du også tilmelde dig på Optagelse.dk. Søger du efter 1. marts? 1. marts er den officielle frist for ansøgning, men du kan stadig ansøge om tilmelding via Optagelse.dk, så længe vi har plads i klasserne. Er du over 18 år? Log på Optagelse.dk med NemID Få yderligere information på hrs.dk

11

12 BESØG OS OG HØR MERE! Vi holder orienteringsdag for alle vores 10. klasseprofiler: 2018: Lørdag den 10/11 kl. 11: : Lørdag den 19/1 kl. 11:00, lørdag den 26/1 kl. 11:00 og tirsdag den 5/2 kl. 19:00 Har du spørgsmål allerede nu? Så er du meget velkommen til at kontakte Leena Boman Studievejleder 10. klasse Mobil: Janne Mikkonen Studieleder Telefon: Mobil: Du kan også aftale en besøgsdag hos os, hvis du er interesseret i at se skolen. Hotel- og Restaurantskolen Vigerslev Allé Valby hrs@hrs.dk PurePrint by KLS Produceret 100 % bionedbrydeligt af KLS Grafisk Hus A/S

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE PÅ ET SPÆNDENDE CAMPUS Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø

10. KLASSE. For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE For dig som ønsker et anderledes skoleår i et gastronomisk miljø 10. KLASSE PÅ ET SPÆNDENDE CAMPUS Et år hvor du får praktisk erfaring, mens du styrker din faglighed På Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

EUX-STUDENT ERNÆRINGSASSISTENT

EUX-STUDENT ERNÆRINGSASSISTENT EUX-STUDENT ERNÆRINGSASSISTENT student og faglært på én gang! BLIV BÅDE ERNÆRINGSASSISTENT OG EUX-STUDENT En ambitiøs uddannelse der åbner mange døre for dig Job med det samme eller læse videre? På Hotel-

Læs mere

ERNÆRINGSASSISTENT. erhvervsuddannelse OG gymnasiale fag på én gang!

ERNÆRINGSASSISTENT. erhvervsuddannelse OG gymnasiale fag på én gang! EUX ERNÆRINGSASSISTENT erhvervsuddannelse OG gymnasiale fag på én gang! VELKOMMEN TIL EUX-ERNÆRINGSASSISTENT En ambitiøs uddannelse der åbner mange døre for dig Job med det samme eller læse videre? Vi

Læs mere

10. KLASSE GRUNDFORLØB

10. KLASSE GRUNDFORLØB 10. KLASSE GRUNDFORLØB 1 MED SPOT PÅ HOTEL- OG RESTAURATIONSBRANCHEN din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN En anderledes 10. klasse eller starten på en spændende

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

student og faglært på én gang!

student og faglært på én gang! EUX ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN eux kok eux receptionist eux smørrebrød/cater eux ernæringsassistent eux bager/konditor eux tjener student og faglært på én gang! FÅ EKSTRA MANGE KORT PÅ HÅNDEN MED

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR I 7. KLASSE LÆRTE I OM: Uddannelsesveje Parathedsvurdering At vurdere jer selv ift. parathedsvurderingen www.ug.dk I DAG SKAL I lære mere om uddannelsessystemet

Læs mere

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 TØNDER 10 Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og inspirerende

Læs mere

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN. student og faglært på én gang!

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN. student og faglært på én gang! EUX ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN student og faglært på én gang! FÅ EKSTRA MANGE KORT PÅ HÅNDEN MED EN EUX En ambitiøs uddannelse der åbner mange døre for dig Job med det samme eller læse videre? På

Læs mere

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed

EUD10. En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud. Erhverv og Sundhed En helt ny slags 10. klasse EUD10 En del af Randers Kommunes 10. klasses tilbud Erhverv og Sundhed Her kan du forberede dig på en erhvervsuddannelse - som håndværker, som ansat i butik eller kontor, som

Læs mere

STEP 10. Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10

STEP 10. Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10 STEP 10 Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10 På Step 10 kan du udvikle dig personligt og fagligt i et fedt ungdomsmiljø. STEP 10 Begynd din ungdomsuddannelse i 10. klasse på Step 10. Du bliver

Læs mere

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring

10. KLASSE. begyndelsen på noget nyt. 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring 10. KLASSE begyndelsen på noget nyt 10. KLASSE Engagement, læring og afklaring KÆRE FORÆLDER Rigtig mange har svært ved at træffe et valg om, hvad de vil i så ung en alder. Med 10. klasse får de unge et

Læs mere

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Om at vælge uddannelse http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Hvad skal jeg være? Smed Lærer Advokat Fysiker Mediegrafiker Dyrlæge Økonom Diætist Frisør Socialrådgiver Kok IT-supporter Skuespiller

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig!

10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! 10. klasse er din vej fra folkeskolen til den rigtige ungdomsuddannelse for dig! # HVORFOR? Der kan være mange årsager til at gå i 10. klasse, før man vælger sin videre uddannelse. Det man for eksempel

Læs mere

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema +

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + Program: Lærerkursus tirsdag 27. oktober 2015 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + 10.30-10.45 Pause hæftet +Tidslinje vedr. UP/IUP) 10.45 11.45 IUP/UP

Læs mere

10.klasse. Vinderup Realskole. bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse. Side 1

10.klasse. Vinderup Realskole. bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse. Side 1 10.klasse Vinderup Realskole bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse Jeg har valgt denne skole, fordi jeg synes lærerne er gode, og at man fokuserer meget på trivsel. Emma 10.E Jeg valgte

Læs mere

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav Dagens program Uddannelsessystemet Brobygning og erhvervspraktik EUD, HF og gym UPV - optagelse på ungdomsuddannelse Studievalgsportfolio Uddannelsessystemet

Læs mere

VID ERHVERVSUDDANNELSER

VID ERHVERVSUDDANNELSER METAL, MEKANIK, STRØM OG MAD VID ERHVERVSUDDANNELSER HVIS DU vil have en fremtid som faglært håndværker i en virskomhed, læse videre eller være selvstændig... VID ERHVERVSUDDANNELSER HER FÅR DU DEN BEDSTE

Læs mere

Erhvervsrettet. 10. klasse

Erhvervsrettet. 10. klasse Erhvervsrettet 10. klasse Bliv klar Du har mange muligheder, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. På EUD10 får du en smagsprøve på virkeligheden, og du bliver klogere på dine uddannelsesmuligheder.

Læs mere

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav Dagens program Uddannelsessystemet Brobygning og erhvervspraktik EUD, HF og gym UPV - optagelse på ungdomsuddannelse Studievalgsportfolio Uddannelsessystemet

Læs mere

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 10. klasse 2018-19 Dragør Kommune [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at

Læs mere

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10. klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10. klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE

TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE Campus Furesø TAG 10. KLASSE I FURESØ OG BLIV KLAR TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE Vælg mellem almen 10. klasse, Bæredygtighed og handel (EUX) og Velfærdsteknologi og innovation (EUD) 10. KLASSE I FURESØ ALMEN

Læs mere

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted 1 Ud af skolen 2019 Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted Det er her, du vælger, hvilke uddannelser du ønsker samt en prioriteret rækkefølge. Denne side fortæller generelt

Læs mere

DET NATURVIDENSKABELIGE GYMNASIUM. student fra laboratoriet

DET NATURVIDENSKABELIGE GYMNASIUM. student fra laboratoriet DNG DET NATURVIDENSKABELIGE GYMNASIUM student fra laboratoriet DET NATURVIDENSKABELIGE GYMNASIUM Vi vil uddanne Danmarks bedste studenter! På Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotelog Restaurantskolen

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR I 7. KLASSE LÆRTE I OM: uddannelsessystemet med fokus på EUD og EUX www.ug.dk I DAG SKAL I lære mere om parathedsvurdering og uddannelsessystemet afgive et foreløbigt

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve)

Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) VEJLEDNING VIRKER Ungdomsuddannelsernes uddannelsesparathedsvurdering (optagelsesprøve) Baggrund I informationen om uddannelsesparathed er beskrevet, at lovgivningen om uddannelsesparathed indebærer: At

Læs mere

Gymnasiale uddannelser

Gymnasiale uddannelser Gymnasiale uddannelser Giver adgang til videregående uddannelse Stx Alment gymnasium Hf Højere forberedelseseksamen (2 år) Hhx Handelsgymnasium Htx Teknisk gymnasium Eks. 1, stx: Matematik Fysik Kemi Eks.

Læs mere

Det handler om dig...

Det handler om dig... Det handler om dig... Et stærkt tilbud med fokus på fællesskab og faglighed 10. klasse Åbent hus 17. januar 2018 kl. 19-21 Klar parat til start Kære studerende August 2018 åbner vi på 2. år dørene til

Læs mere

INFORMATIONSMØDE STEP 10. Onsdag den 18. januar 2017

INFORMATIONSMØDE STEP 10. Onsdag den 18. januar 2017 INFORMATIONSMØDE STEP 10 Onsdag den 18. januar 2017 Dagsorden 1. Politiske proces omkring udliciteringen 2. Formålet med 10.klasse generelt 3. Fælles for profilerne på Step 10 4. Profiler på Step 10 5.

Læs mere

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej Brobygning Himmerland 2018 Brobygningstilbud til dig der går på efterskole Oplev livet på et gymnasium Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej - Brobygning // 1 Indhold Mad og sundhed side

Læs mere

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10.klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

Kollektiv vejledning 9.1. Veje til uddannelse

Kollektiv vejledning 9.1. Veje til uddannelse Kollektiv vejledning 9.1 Veje til uddannelse Dagens program Uddannelsessystemet Studievalgsportfolio Brobygning og erhvervs-praktik 10. Klasse / FGU Studievalgsportfolio 1. Indtast ung.unoung.dk i din

Læs mere

18/19.

18/19. 18/19 www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

Det handler om dig...

Det handler om dig... Det handler om dig... 10. klasse Et stærkt tilbud med fokus på fællesskab og faglighed Klar parat til start Kære studerende I omgivelser, som de færreste kan matche byder vi dig velkommen til et år, hvor

Læs mere

FORÆLDREMØDE 10. KLASSE. Uddannelse og vejledning

FORÆLDREMØDE 10. KLASSE. Uddannelse og vejledning FORÆLDREMØDE 10. KLASSE Uddannelse og vejledning PROGRAM Vejledning, brobygning og parathed Uddannelsessystemet Optagelse på en ungdomsuddannelse Ansøgning Information VEJLEDNINGSAKTIVITETER 10. KL. Forældremøde

Læs mere

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 16/17 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN INTROTUR Efter skolestart afholdes introdage og en introtur med overnatning, så I kan lære hinanden at kende. SKOLEREJSER Alle elever har mulighed for at deltage

Læs mere

Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!!

Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!! 10. KLASSE? Her kan du få et spændende, aktivt og afvekslende skoleår med faglige udfordringer, praktik og fællesskab. Et fedt ungemiljø!! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER INTRODUKTION OM OS Søger du et anderledes

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014

Indhold. Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars. UU Vesthimmerland Østre Boulevard 10 9600 Aars. 6. november 2014 1 Indhold 1. Om Ungdommens Uddannelsesvejledning 2. Kollektive vejledningsaktiviteter 3. Uddannelsesparathed 4. Særlig vejledningsindsats 5. Forældreopgaver og optagelsesproceduren 6. Uddannelsesoverblik

Læs mere

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere!

Grundforløb til en erhvervsuddannelse. Undervisning på 10. klasses niveau. - kombinationen gør det smartere! Grundforløb til en erhvervsuddannelse på 10. klasses niveau - kombinationen gør det smartere! Sådan kan et ugeskema se ud: på 10. klasses niveau De obligatoriske fag kombineres med valgfagene: Hvorfor

Læs mere

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Job eller uddannelse Erhvervsuddannelser 1½ - 5 år Fx murer, smed, bager, elektriker, salgsassistent, social- og sundhedsassistent EUX Gymnasiale uddannelser 3 år STX

Læs mere

Kollektiv vejledning 9.2. På vej mod?

Kollektiv vejledning 9.2. På vej mod? Kollektiv vejledning 9.2 På vej mod? Dagens program Fagniveauer i EUD Fagniveauer i gymnasiet Adgangskrav Studievalgsportfolio Åbent hus Uddannelsessystemet Job Grundskole Erhvervsuddannelse Gymnasial

Læs mere

10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE

10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE www.tieren.dk 10. KLASSE CENTER SKIVE ER IKKE BARE EN ALMINDELIG 10. KLASSE Velkommen til 10. Klasse Center Skive. Her kan du frit vælge, hvad du vil fokusere på i løbet af året - vi har projektforløb

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3

Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3 Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3 Mariagerfjord 10. Klassecenter 2014-15 Gymnasie- Forberedende studieretning Erhvervsrettet studieretning (håndværk, sosu, hg, kok) Afklarende studieretning For

Læs mere

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til Informationsaften om ungdomsuddannelserne Velkommen til Elever og forældre i 8. klasse Repræsentanter fra ungdomsuddannelserne UU vejledere fra UU Aarhus-Samsø Program 1. Uddannelsesparathed v/uu Aarhus-Samsø

Læs mere

Uddannelsesinfo. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesinfo. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesinfo På vej mod ungdomsuddannelse Program Klar til at træffe det overordnede valg EUD - GYM High School - 10. Klasse? Første overordnede valg Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav

Læs mere

FORÆLDREMØDE 9. KLASSE. Uddannelse og vejledning

FORÆLDREMØDE 9. KLASSE. Uddannelse og vejledning FORÆLDREMØDE 9. KLASSE Uddannelse og vejledning PROGRAM Studievalgsportfolio Uddannelsessystemet Optagelse på en ungdomsuddannelse Ansøgning Mere information STUDIEVALGSPORTFOLIO STUDIEVALGSPORTFOLIO ET

Læs mere

10. KLASSE FOR DIG, DER VIL NOGET MERE

10. KLASSE FOR DIG, DER VIL NOGET MERE 10. KLASSE FOR DIG, DER VIL NOGET MERE 1 2 INDHOLD 10. klasse er for dig, der vil noget mere... 4 5 gode grunde til at vælge 10. klasse... 5 Knord... 6 Esnord... 8 SOPU... 10 Hillerød 10. klasseskolen...

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET 2 JEG VIL HOLDE MINE MULIGHEDER ÅBNE Bjørg Carstensen, elev på EUX Akademiet 3 HVAD ER EUX? EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag.

Læs mere

Erhvervsrettet. 1o. klasse

Erhvervsrettet. 1o. klasse Erhvervsrettet 1o. klasse Bliv afklaret Pilen kan pege i mange retninger, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. EUD10 er en erhvervsrettet 10. klasse, som sætter dig og dine muligheder

Læs mere

10. KLASSE FOR DIG, DER VIL NOGET MERE

10. KLASSE FOR DIG, DER VIL NOGET MERE 10. KLASSE FOR DIG, DER VIL NOGET MERE 1 INDHOLD 10. klasse er for dig, der vil noget mere... 4 5 gode grunde til at vælge 10. klasse... 5 Knord... 6 Esnord... 8 SOPU... 10 Hillerød 10. klasseskolen...

Læs mere

KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS

KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS KLASSE SKOLEÅRET 2016/2017 AARHUS KOMMUNE, BØRN OG UNGE, ERHVERVSSKOLERNE & PRIVATSKOLERNE I AARHUS 10. klassehæftet for skoleåret 2016/2017 udgives af Aarhus Kommune, Børn og Unge Copyright Aarhus Kommune,

Læs mere

Fremtidens kommunale 10. klasse

Fremtidens kommunale 10. klasse 2019-05-23 Fremtidens kommunale 10. klasse forslag fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers (DEG) interesse for 10. klasse bunder i et ønske om, at de unge vælger ungdomsuddannelse

Læs mere

10. klasse. på Nyborg Gymnasium. et godt bindeled til ungdomsuddannelserne

10. klasse. på Nyborg Gymnasium. et godt bindeled til ungdomsuddannelserne 10. klasse på Nyborg Gymnasium et godt bindeled til ungdomsuddannelserne Hvis du vælger 10. klasse på Nyborg Gymnasium, får du kan du forvente Fællesskab og nye kammerater Attraktivt ungdomsmiljø En engageret

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav E - Vejledningen Ansøgning og optagelse Et anderledes

Læs mere

Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3

Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3 Hobro - Kirketoften 5 Hadsund - Tempovej 3 Design dit eget år i 10. klasse Valg af studieretning (gym./ erhverv/ afklarende/eud10) Valgfag (brobygningslinjer tømrer, elektriker, handelsskole, kok, sosu,

Læs mere

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX

Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX Velkommen til orienteringsmøde EUX EUD STX HHX Januar 2018 Orientering om de fire uddannelser, årets gang, arbejdsformer og de særlige tilbud Orientering om EUD erhvervsuddannelse Orientering om EUD EUX

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Bente Villadsen Sønderup, UU-konsulent (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 24 45 70 59 E-mail: uuvbs@herning.dk Aftenens program

Læs mere

KÆRE BROBYGGER VELKOMMEN TIL TORNBJERG GYMNASIUM!

KÆRE BROBYGGER VELKOMMEN TIL TORNBJERG GYMNASIUM! KÆRE BROBYGGER VELKOMMEN TIL TORNBJERG GYMNASIUM! Vi glæder os til at give dig et indblik i, hvad stx er generelt og på Tornbjerg specielt. Du bliver introduceret til gymnasiets kultur og værdier både

Læs mere

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter Ungdommens Uddannelsesvejledning Dagens program Vejlednings processen Uddannelses paratheds vurdering (Uddannelses

Læs mere

Erhvervsrettet. 1o. klasse

Erhvervsrettet. 1o. klasse Erhvervsrettet 1o. klasse Bliv afklaret EUD1o er... Pilen kan pege i mange retninger, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. EUD10 er en erhvervsrettet 10. klasse, som sætter dig og dine

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Præsentation Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav E - Vejledningen Ansøgning og optagelse

Læs mere

Forældremøde i 10.klasse 2015-16

Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Vejlederen har ordet Samarbejde Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure og ansvar)

Læs mere

OVERBLIK DERFOR. Uddannelse med løn TJEN PENGE MENS DU UDDANNER DIG GYMNASIEFAG OG PRAKTIK DEN GENIALE KOMBINATION GIVER DIG ALLE MULIGHEDERNE

OVERBLIK DERFOR. Uddannelse med løn TJEN PENGE MENS DU UDDANNER DIG GYMNASIEFAG OG PRAKTIK DEN GENIALE KOMBINATION GIVER DIG ALLE MULIGHEDERNE KORT OG GODT OM DEN ERHVERVSFAGLIGE STUDENTEREKSAMEN DERFOR skal du tage en EUX GYMNASIEFAG OG PRAKTIK DEN GENIALE KOMBINATION GIVER DIG ALLE MULIGHEDERNE Uddannelse med løn TJEN PENGE MENS DU UDDANNER

Læs mere

Kollektiv vejledning 9.1. Veje til uddannelse

Kollektiv vejledning 9.1. Veje til uddannelse Kollektiv vejledning 9.1 Veje til uddannelse Dagens program Uddannelsessystemet Studievalgsportfolio 10. klasse Optagelse på ungdomsuddannelse Brobygning og erhvervspraktik Uddannelsessystemet Job Grundskole

Læs mere

Erhvervsrettet. 1o. klasse

Erhvervsrettet. 1o. klasse Erhvervsrettet 1o. klasse EUD10 Brochure.indd 1 27-01-2017 09:42:40 Bliv afklaret EUD1o er... Pilen kan pege i mange retninger, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. EUD10 er en erhvervsrettet

Læs mere

HTX. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HTX. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR HTX handler ikke bare om at læse en masse teori, det handler også om at bruge teorien til at skabe et produkt. Signe Blomsterberg, HTX 3B Esnord.dk EUD EUX HG HHX

Læs mere

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Mariagerfjord 10.klassecenter Stort fagligt fokus Afklaring på ungdomsuddannelse Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Gymnasie forberedende klasse klasse Erhvervsuddannelsesrettet klasse NYHED I samarbejde

Læs mere

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN

EUX KONTOR ERHVERVSUDDANNELSE MED GYMNASIAL EKSAMEN Jeg har valgt EUX, fordi jeg vil have mulighed for at læse videre og det får jeg med den gymnasiale eksamen. På sigt drømmer jeg om at blive selvstændig indretningsarkitekt. På grundforløbet kommer vi

Læs mere

GASTRO-SCIENCE. student fra laboratoriet

GASTRO-SCIENCE. student fra laboratoriet HTX GASTRO-SCIENCE student fra laboratoriet VELKOMMEN TIL HTX GASTRO-SCIENCE Vi vil uddanne Danmarks bedste studenter! HTX Gastro-science er en studentereksamen med fokus på sundhedsvidenskab, fødevare

Læs mere

Det handler om dig...

Det handler om dig... Det handler om dig... Et stærkt tilbud med fokus på 10. klasse Åbent hus 16. januar 2017 www.fredensborgskole.dk fællesskab og faglighed Klar parat til start Kære studerende August 2017 åbner vi dørene

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 10. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 10. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 10. KLASSE EFTERÅR I DAG SKAL I Repetere uddannelsessystemet Høre om parathed, adgangskrav, fordelingskriterier, videreuddannelse og hjælp til det rigtige valg Se, hvad valget af

Læs mere

STUDENTEREKSAMEN. for unge med. autisme

STUDENTEREKSAMEN. for unge med. autisme STUDENTEREKSAMEN for unge med autisme STX på Paderup Gymnasium En studentereksamen fra Paderup Gymnasium giver dig et trygt fundament for personlig udvikling. Du bliver udfordret på de kreative og faglige

Læs mere

10.klasse Vinderup Realskole

10.klasse Vinderup Realskole 10.klasse Vinderup Realskole bindeleddet mellem grundskolen og en ungdomsuddannelse Bus lige til døren - kun 20 min. fra Holstebro Vinderup Realskole er en privatskole med ca. 270 elever fordelt på 7.-10.

Læs mere

For dig, der vil mere med din 10. klasse...

For dig, der vil mere med din 10. klasse... 10. klasse JONATHAN JAIME PETERSEN, 10. KLASSE EUX: Jeg har valgt 10. klasse EUX, fordi jeg synes det er spændende med nye fag som iværksætteri, og online markedsføring. Jeg er rigtig glad for at have

Læs mere

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME Indhold 3 Velkommen 4 Uddannelsen 5 Fag og opbygning 6 Undervisning i egen fløj 7 Lærere og netværk 7 Kursus 8 Hjælp til afleveringer 8 Lektiecafe 9 Et levende ungdomsmiljø

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Tirsdag den 20. januar 2015 kl. 19.30 Orientering om gymnasiets struktur, årets gang og særlige tilbud STX HHX EUD/EUX HG Årets gang Noget særligt 1/2 år

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 9. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 9. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 9. KLASSE EFTERÅR I 8. KLASSE LÆRTE I OM: Uddannelsesveje Valg af uddannelsesretning Mine Jobforslag Information om www.ug.dk, evejledning og Studievalgsportfolio I DAG SKAL I Repetere

Læs mere

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN

10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN KLASSE 17/18 10. SPRINGBRÆT TIL FREMTIDEN TILBUDSFAG: Tysk, Fysik/kemi VALGFAG: Go form, Boldspil, Håndværk&Krea, Kulturfag, Naturfag, Gymklar, Psykologi, Klar dig selv, Iværksætter. Oprettelse af valgfag

Læs mere

have- og parkingeniør

have- og parkingeniør have- og parkingeniør Praktisk og fagligt studie Have- og parkingeniør er en professionsbachelor for dig, der vil arbejde med byens grønne områder på et højt niveau. Uddannelsen har både et praktisk og

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav Ansøgning og optagelse E-vejledning Sådan valgte

Læs mere

Vi glæder os til at se dig!

Vi glæder os til at se dig! Vi glæder os til at se dig! IKAST - BRANDE UNGDOMSCENTER IUC - 10. KLASSE Kongevejen 61, 7430 Ikast ikast.ungdomscenter@skolekom.dk Tlf. 9960 4630 www.iuc.dk DE 6 FYRTÅRNE Fællesskab Vi er meget optaget

Læs mere

HTX. Esnord.dk. Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HTX. Esnord.dk. Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis?

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

DET NATURVIDENSKABELIGE GYMNASIUM. student fra laboratoriet

DET NATURVIDENSKABELIGE GYMNASIUM. student fra laboratoriet DNG DET NATURVIDENSKABELIGE GYMNASIUM student fra laboratoriet DET NATURVIDENSKABELIGE GYMNASIUM Vi vil uddanne Danmarks bedste studenter! På Det Naturvidenskabelige Gymnasium (DNG) på Hotel- og Restaurantskolen

Læs mere

ERHVERVSUDDANNELSER. din opskrift til en spændende fremtid!

ERHVERVSUDDANNELSER. din opskrift til en spændende fremtid! EUD ERHVERVSUDDANNELSER din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN Vi vil uddanne branchens bedste fagfolk! Hotel- og Restaurantskolen er Nordeuropas største fagskole

Læs mere

Der kommer en tid efter 9. klasse og hva så?

Der kommer en tid efter 9. klasse og hva så? Der kommer en tid efter 9. klasse og hva så? Dagsorden erhvervsuddannelser gymnasiale uddannelser erhvervsgrunduddannelse (EGU) 10. klasse produktionsskoler Brobygningskurser - praktik Uddannelsesplan

Læs mere

CAMPUS VEJLE. 2-ÅRIG HF (Højere Forberedelseseksamen)

CAMPUS VEJLE. 2-ÅRIG HF (Højere Forberedelseseksamen) CAMPUS VEJLE 2-ÅRIG HF (Højere Forberedelseseksamen) HF på VUC åbner døren til din ønskeuddannelse Din vej videre mod en ny fremtid kan starte hos VUC, som tilbyder en bred vifte af muligheder blandt andre

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund 2016-17. 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2016-17 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KLASSE - DIT VALG! Hvad skal du efter 9. klasse? Der er mange muligheder, og valget kan være svært. Dronninglund

Læs mere

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM

VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM VI KAN BLIVE ALT DET, VI DRØMMER OM EUX BUSINESS DIN EGEN VEJ SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM FREMTIDEN ER ÅBEN EUX Business er for dig, der både ønsker en faglært uddannelse og også vil have mulighed for at

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde... eller med sport... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt de

Læs mere