Velfærdsteknologi: Investering SSU : 5.32 Besparelse Anbefales til prioritering.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velfærdsteknologi: Investering SSU : 5.32 Besparelse Anbefales til prioritering."

Transkript

1 IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Balancekatalog Integreret pleje - ændring af serviceniveau SSU : Anbefales til prioritering. Justering af plejepakker -20% Ny beregning: Supplerende forslag - september 2015: a 5.32 Integreret pleje - ændring af serviceniveau SSU : Justering af plejepakker yderligere -5% Anbefales til prioritering. A og Ø tager forbehold. Fornyet fokus på hverdagsrehabilitering: Investering SSU : 5.32 Besparelse Anbefales til prioritering. Velfærdsteknologi: Investering SSU : 5.32 Besparelse Anbefales til prioritering. Forebyggelse, kronikerpatienter: / 5.33 Investering SSU : 4.81 Besparelse Anbefales til prioritering. Effektiv og bedre dokumentation: Investering SSU : 06, 05, 04 Besparelse Anbefales til prioritering. Supplerende forslag - september 2015: SSU : Udvalget anmoder om at der udarbejdes supplerende forslag Demensdagcenter flyttes til Brohøj SSU : Anlægsinvestering i Pavillon 800 Anbefales til prioritering. Afledt drift - el og varme Færre Forebyggende hjemmebesøg SSU : efter individuel vurdering Anbefales til prioritering Udbygning af investeringsforslag 2015: SSU : Færre individuelle indsatser i 85-støtte Anbefales til prioritering. A og Ø tager forbehold

2 ændret september 2015 Integreret døgnpleje: ændring i servicenivau: Alternativ 1 Reduktion -20% Alternativ 2 Reduktion -25% Ændring i serviceniveau for de mest ressourcestærke modtagere af hjemmepleje. Bedre generelle levevilkår samt flere og bedre behandlingsmuligheder, herunder anvendelse af hjælpemidler gør, at ældre i stigende grad mestrer hverdagslivet med mindre hjemmehjælp end hidtil. Administrationen forslår, at der med afsæt i ovenstående og dermed en forventning om, at flere af de mest ressourcestærke borgere kan klare sig med lidt mindre hjælp, justeres i serviceniveauet i de mindste plejepakker "Let støtte", svarende til 20%. Alternativt forslag er at justere serviceniveauet med 25%: Forslaget vil betyde serviceforringelser, idet det kan betyde, at tidspunktet for de enkelte ydelser ændres eller hyppigheden justeres. Eksempelvis at hjælp til morgenmad først kan leveres kl. 10, hjælp til bad først kan leveres om eftermiddagen og/eller færre bade pr. uge. Forslaget kræver ikke individuel revisitation, da borgeren er bevilget en ressource-pakke og ikke en specifik tid. Men forslaget forudsætter, at der laves nye individuelle aftaler med borgeren om tilrettelæggelse af indsatserne inden for denne ressourceramme. Med en sådan justering i den nuværende mindste plejepakke vil det være nødvendigt at erstattte den nuværende mindste plejepakke med 2 nye pakker: Én ny mindste pakke på gennemsnitligt 2 timer (ressourceramme op til 4 timer) og én pakke på gennemsnitligt 6 timer (ressourceramme mellem 4 og 8 timer). Målgruppe De mest ressourcestærke modtagere af hjemmehjælp. Besparelse ved 20% reduktion (52 minutter pr. borger pr. uge): Besparelse ved 25% reduktion (64 minutter pr. borger pr. uge): t.kr t.kr.

3 Fornyet fokus på hverdagsrehabilitering: Investering Besparelse Fornyet fokus på hverdagsrehabilitering. Administrationen foreslår, at der sikres fornyet fokus på hverdagsrehabilitering i form af etablering af en udførende specialist task force. Som supplement til specialist task forcen skal myndighedsområdet - hjælpemiddel, inddrages i et tæt samarbejde, hvor der fokuseres på, hvordan hjælpemidler målrettet kan inddrages i arbejdet med hverdagsrehabilitering. De senere års udvikling på det kommunale ældreområde viser, at flere ældre kan profitere af kortere forløb med målrettet rehabilitering i hverdagslivet og dermed kan generhverve tabt funktionsevne, ikke mindst Stevns Kommunes hverdagsrehabiliterings-projekt, som afsluttedes i 2014, høstede stor dokumenteret effekt. Der har således været massiv fokus på at kompetenceudvikle bredt blandt alle hjemmeplejens og hjemmesygeplejens medarbejdere. Erfaringer fra andre kommuner viser, at der herudover med fordel kan investeres i at etablere en specialist task force, hvor få medarbejdere får specialistkompetencer inden for hverdagsrehabilitering, som udfører korte men intensive rehabiliteringsforløb, hvor fokus entydigt er på, at borgeren bliver selvhjulpen i stedet for at blive visiteret til en plejepakke. Investering i 2 år: - Kompetenceudvikling af udvalgte medarbejdere - Faglig dokumentation og effektmåling - Projektledelse t.kr. Investering i 3 år: - Mobile, mindre hjælpemidler 600 t.kr. Investering permanent pr. år: - sagsbehandling hjælpemidler 50 t.kr. Besparelse over 3 år: - Antal nyvisiterede borgere årligt til plejepakke: 250 borgere - Årlig stigning som følge af demografi: 5% - Akkumuleret andel af disse som bliver selvhjulpen: År 1: 10% svarende til 26,25 borgere = t.kr.

4 Velfærdsteknologi Investering Besparelse Velfærdsteknologi på plejecentre. Administrationen foreslår, at konkrete velfærdsteknologi-løsninger, som er afprøvet med dokumenteret effekt i flere andre kommuner, herunder særligt forflytning og "intelligente bleer", implementeres. Forflytning af beboere på plejecentre foregår fortsat i et vist omfang med 2 medarbejdere. Det anslås at 20-30% af disse forflytninger kan gennemføres med 1 medarbejder ved i højere grad at anvende liftudstyr. Alene på ét af vore 5 plejecentre gennemføres ugentligt mere end 400 forflytninger, hvor der er 2 medarbejdere på samme tid.

5 Forebyggelse Kronikere / 5.33 Investering Besparelse på KMF Forebyggelse kronikerpatienter. Administrationen foreslår at der investeres i at skærpe forebyggelse af indlæggelser af borgere med kroniske sygdomme (de store folkesydomme lunge-, hjertesygdom samt diabetes). Vi ved at omtrent 50% af borgere, som har kroniske sygdomme, ikke er i kontakt med Stevns Kommune. Mere målrettet opsøgende arbejde i forhold til denne borgergruppe som er i risiko for 0 og 1-dags indlæggelser, herunder tættere samarbejde med de praktiserende læger, vurderes at kunne have betydelig forebyggelig effekt i forhold til indlæggelser, genindlæggelser eller ambulante besøg på hospitalet og dermed reducere den kommunale medfinansiering til de regionale hospitalsudgifter. Rammen om det nye tiltag vil primært være sundhedscentret, hjemmesygeplejen og sygeplejeklinikkerne i lokalområdet i et samarbejde med de praktiserende læger og patientforeningerne. Investering pr. år: - planlægning / implementering - øget bemanding på sygeplejeklinikker - øget opsøgende kontakt - kontaktperson og uddannelse 500 t.kr. Besparelse (uden for servicerammen): I 2014 var der "0-1 dages-indlæggelser" (udskrivning senest dagen efter indlæggelse) som tilsammen kostede 17,8 mio. kr. En reduktion på blot 3% af disse indlæggelser vil kunne gøre investeringen omkostningsneutral. Det er vurderingen at man ved fuld implementering og akkumulering i perioden vil kunne reducere den årlige kommunale medfinansieringsudgift med 1,2 mio. kr.

6 Tværgående SSU Effektiv dokumentation Investering , 05, 04 Besparelse Effektiv og bedre dokumentation. Administrationen foreslår, at der gennemføres et udviklingsprojekt, hvor der sættes fokus på, at alle processer omkring skriftlig dokumentation gennemgås med fokus på mulighed for effektivisering uden at gå på kompromis med den faglige kvalitet og organisationens evne til at kommunikere meningsfuldt om det enkelte borgerforløb. I hele Center Social, Sundhed og Ældre anvendes der dagligt mange ressourcer til skriftligt at dokumentere indsatser i det enkelte borgerforløb. Det handler om alle indsatser fra afgørelser i myndighedssager til indsatser på træningsområdet, inden for hjemmesygeplejen, i hjemmeplejen, i tandplejen, på integrationsområdet o.s.v. Der er ikke systematisk foretaget en vurdering af hvor mange ressourcer der anvendes dagligt, men forsigtige skøn fra andre kommuner peget på, at fx hjemmesygeplejersker anvender op imod 30% af deres tid på skriftlig dokumentation. En hypotese er, at der i dag anvendes meget tid på i prosa at skrive lange journalnotater, som kun i ringe omfang læses af andre. På samme måde er der en hypotese om, at der ofte dokumenteres ud fra en betragtning om, hvad der er "nice to know" i forhold til hvad der er "need to know". I en tid, hvor der er behov for konstant fokus på balance mellem ressourcer, kvalitet samt effekt og effektivitet, er der behov for et mere tilbundsgående arbejde emd at kortlægge organisationens dokumentationspraksis. Investering i 3 årig periode: Besparelse over 3 årig periode: t.kr t.kr.

7 Demensdagcenter Nichen Sammenlægning med Brohøj Afledt drift - el og varme Anlægsinvestering - pavillon 800 Fysisk sammenlægning af Nichen og demensområdet på Brohøj I dag ligger dagtilbuddet Nichen i Hotherhaven. Det foreslås at samle indsatsen på demensområdet under samme tag på Brohøj, således at der sikres en rød tråd i indsatsen overfor borgere med demens sygdomme. Fysisk sammenlægning af Nichen med demensområdet på Brohøj forudsætter en udvidelse af lokaler på Brohøj. Den umiddelbare løsning er en fritstående pavillon / anneks, som indeholder et mindre rum og et større rum, i alt ca. 40 m2. Sanitet må benyttes i eksisterende hovedbygning. Ved at samle indsatsen på og omkring Brohøj sikres det, at de kommunale spidskompetencer på området kommer i spil til både beboere på Brohøj og borgere i dagcenter. For borgerne har det også den fordel, at de tidligt i demensforløbet lærer Brohøj at kende, hvilket vil gøre en eventuel senere indflytning mindre byrdefuld. Besparelsen kan ske ved at de nuværende medarbejdere på Brohøj også hjælper til i dagcentret, dermed kan dagcenternormerningen reduceres med 1 stilling. Det skal bemærkes, at dette forslag vil have konsekvenser for dagcentret på Hotherhaven, idet den tilbageblivende medarbejdernormering er meget lille, hvilket gør det vanskeligt at opretholde nuværende åbningstider. Det vil desuden betyde, at det åbne dagcenter på Hotherhaven får færre faglige kompetencer på demensområdet. Den konkrete lokale-løsning er ikke færdiganalyseret, hvorfor omkostningsestimatet er usikkert. ANLÆG: Etablering af pavillon 40 m2 DRIFT: Mere effektiv personaleanvendelse ved fysisk samordning DRIFT: El og varme i pavillon 800 t.kr t.kr. 10 t.kr.

8 Forebyggende Hjemmebesøg Færre besøg Ændring af serviceniveau på lovpligtige forebyggende hjemmebesøg til +75-årige I dag er serviceniveauet tilrettelagt sådan, at vi både inviterer aktivt (hvor vi skriver, at vi kommer på besøg på det og det tidspunkt) og passivt (hvor vi skriver, at borgerne kan kontakte os, hvis de vil have besøg), ligesom tilbuddet også i flere tilfælde tilbydes til borgere, der ikke er +75 år. For eksempel tilbydes enker / enkemænd, hvis ægtefæller har fået besøg, at få et besøg, når ægtefællen dør. Idet der parallelt med den lovpligtige aktivitet i dag også gennemføres hjemmebesøg målrettet særligt udsatte borgergrupper ("udvidede hjemmebesøg" - uafhængigt af alderskriteriet) og fordi flere og flere +75-årige er friske, foreslås det, at vi i perioden udelukkende tilbyder de lovpligtige besøg passivt, én gang om året og kun til +75-årige. Efter 2019 vil den demografiske udvikling betyde, at andelen af ældre på +80 år er så stor, at der vil være behov for flere ressourcer for at kunne leve om til lovgivningens krav. Der vil være tale om en væsentlig serviceforringelse, ligesom det er en forudsætning for forslaget, at den målrettede indsats (ud over det lovpligtige tilbud) bevares. Færre hjemmebesøg -225 t.kr.

9 Investeringsforslag 2015: 85 gruppestøtte Færre individuelle besøg Justering af serviceniveau for målgruppen "sent udviklede" Gennem investeringsprojektet fra Budget 2015, hvor 85-indsatsen er ændret fra individuelle tilbud til gruppetilbud er det blevet kortlagt, at Stevns kommune har et godt serviceniveau i forhold til målgruppen "sent udviklede". Administrationen peger derfor på, at det vil være muligt at ændre flere indsatser til gruppetilbud. Samtidig vurderes der at være potentiale for at implementere endnu mere hverdagsrehabilitering og dermed nedjustere serviceniveauet i forhold til, hvor mange besøg den enkelte kan modtage. Færre individuelle indsatser -225 t.kr.

20.000 5.32 Integreret pleje - ændring i servicenivau -2.520-2.520-2.520-2.520 SSU 10.6.15: Anbefales til prioritering.

20.000 5.32 Integreret pleje - ændring i servicenivau -2.520-2.520-2.520-2.520 SSU 10.6.15: Anbefales til prioritering. IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Balancekatalog 20.000 5.32 Integreret pleje -

Læs mere

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale.

Fjerne aktivitetstimerne på plejecentrene Anbefales. Ø kan ikke anbefale. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - Balancekatalog 2015 SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 Godkendt af SSU 20.4.2016

Læs mere

Ældre og handicappede: Specialistydelser til senhjerneskadede SSU : Anbefales til prioritering.

Ældre og handicappede: Specialistydelser til senhjerneskadede SSU : Anbefales til prioritering. IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 B15 Ændr. ud over vedtaget serviceniveau Ældre

Læs mere

2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene Forslag anbefales.

2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene Forslag anbefales. Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - 2015 Ændringer p.gr.a. SSU 17.8.16: 2.400 Fast tilknyttet læge til plejecentrene

Læs mere

Formålet med indsatsen De planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe

Formålet med indsatsen De planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe Oversigt over mulige indsatser under puljen til løft af det kommunale ældreområde Hovedområde 1: Bedre forhold for de svageste ældre (prædefineret) Bemærk at udgiftsposter markeret med * kan op- eller

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 2020 Ændringer 2021 2022 SSU s beslutning 2440 Weekendvagt ændring fra hver 2.

Læs mere

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU

FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU FORSLAG TIL MODGÅENDE FORANSTALTNINGER UDOVER ALLEREDE IVÆRKSATTE I 2016 - SSU Nr. Tekst Anslået beløb (1000 kr) 2016 2017 2018 2019 1a* Robotstøvsuger -212-363 -363-363 1b* Rengøring hver 4. uge, borgere

Læs mere

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013

Hjemmehjælpskommissionen. Visitatorernes årsmøde 2013 Hjemmehjælpskommissionen Visitatorernes årsmøde 2013 1 stevns kommune Baggrunden og rammerne for kommissionens arbejde Demografi antallet af 80+ årige fordobles de næste 30 år Beskrive udfordringer og

Læs mere

Syddjurs træner for en bedre fremtid - aktiv træning frem for passiv hjemmehjælp

Syddjurs træner for en bedre fremtid - aktiv træning frem for passiv hjemmehjælp Projektoplæg SÆ-udvalget den 9. august 2010 Syddjurs træner for en bedre fremtid - aktiv træning frem for passiv hjemmehjælp Formålet med projektet Syddjurs træner for en bedre fremtid er grundlæggende

Læs mere

Statusnotat Aktivt Seniorliv K O L D I N G K O M M U N E 2014

Statusnotat Aktivt Seniorliv K O L D I N G K O M M U N E 2014 93 Statusnotat Aktivt Seniorliv K O L D I N G K O M M U N E 2014 Aktivt Seniorliv Sund aldring er tæt forbundet med en aktiv tilværelse. Alle mennesker har ønsker for deres liv og har ressourcer, der skal

Læs mere

NOTAT BUDGETOPFØLGNING 2, 2018, DØGNPLEJEN

NOTAT BUDGETOPFØLGNING 2, 2018, DØGNPLEJEN NOTAT BUDGETOPFØLGNING 2, 2018, DØGNPLEJEN 12. AUGUST 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF THOMAS JAKOBSGAARD BAGGRUND OG FORMÅL Ved budgetopfølgning 2 pr. 30. maj 2018 estimeres et samlet merforbrug på 7,1 mio.

Læs mere

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund

NOTAT. Bilag 3. Hverdagsrehabilitering i hjemmet. Baggrund Bilag 3 Hverdagsrehabilitering i hjemmet NOTAT Hvidovre Kommune Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen Helle Risager Lund Udviklings- og Kvalitetsteamet Sagsnr.: 11/16364 Dok.nr.: 23985/12 Baggrund Hvidovre

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter sygehusudgifter samt sundhedsmæssige indsatser og forebyggende

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 SSU s beslutning Sundhedsudgifter 2300 Velfærdsteknologi

Læs mere

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen

Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73. Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Kvalitetsstandarder for genoptræning og vedligeholdende træning efter servicelovens 73 2006 Københavns Kommune Sundhedsforvaltningen Version 2 Side 1 1 INDLEDNING...3 1.1 Formål med kvalitetsstandarder...4

Læs mere

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 8. december 2015 Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 1. Baggrund for analysen I Ældre og Sundhed har opgaverne udviklet sig meget over de senere år. Ældrebefolkningen

Læs mere

Sagsnr.: 2012/ Dato: 13. november 2012

Sagsnr.: 2012/ Dato: 13. november 2012 Notat til Udvalget for Voksne og Sundhed. Sagsnr.: 2012/0013299 Dato: 13. november 2012 Titel: Udmøntning af Budget 2013 Sagsbehandler: Tina Juel Højager I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationen Møde i Ældrerådet den 28. marts 2018 Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og bevilger ydelser og indsatser på baggrund af lovgivning,

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Fælles indsats på plejecentre, bosteder og i eget hjem. Afrapportering på omstillingsarbejdet, efteråret 2015

Fælles indsats på plejecentre, bosteder og i eget hjem. Afrapportering på omstillingsarbejdet, efteråret 2015 Fælles indsats på plejecentre, bosteder og i eget hjem Afrapportering på omstillingsarbejdet, efteråret 2015 Baggrund Hermed præsenteres resultatet af arbejdet med omstillingen Fælles indsats på plejecentre,

Læs mere

Demografiregulering. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Disse 3 påvirker demografien. Stor generation af ældre. Københavnerne lever længere

Demografiregulering. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Disse 3 påvirker demografien. Stor generation af ældre. Københavnerne lever længere Demografiregulering Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Københavns Kommune har en politisk besluttet demografimodel, som betyder, at budgetterne på børne-, ældre- og handicapområdet hvert år tilpasses som

Læs mere

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen

Visitationen. Møde i Ældrerådet den 14. august Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationen Møde i Ældrerådet den 14. august 2017 Leder af visitationen Rikke Barnholdt Hansen Visitationens opgaver I Visitationen er en myndighedsafdeling i Ældre og Social Service, som vurderer og

Læs mere

Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget

Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget Ikke indarbejdede ændringer Nr. Social- og sundhedsudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning skab Opr. budget BF BO BO BO - Balancekatalog 2015 SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 20.000 Rengøring, plejeboliger

Læs mere

En ny måde at arbejde på I Fredericia kommune

En ny måde at arbejde på I Fredericia kommune En ny måde at arbejde på I Fredericia kommune Velfærdssamfundets udfordring Borgernes krav og behov Mangel på arbejdskraft Økonomi 1.050 Pleje n Ældreplejen - forventet fald i medarbejderantal Forventet

Læs mere

NYT PARADIGME. - Aktivitet/træning i hverdagen

NYT PARADIGME. - Aktivitet/træning i hverdagen NYT PARADIGME - Aktivitet/træning i hverdagen 1. Historik Lyngby-Taarbæk Kommune har siden 2009 gennemført 2 projekter på ældreområdet med det formål at undersøge effekten af en målrettet træningsindsats

Læs mere

KØS grunddata. Erfaringer fra Frederiksberg Kommune om - adgang og anvendelse af KØS data fra forskermaskinen på SSI

KØS grunddata. Erfaringer fra Frederiksberg Kommune om - adgang og anvendelse af KØS data fra forskermaskinen på SSI KØS grunddata Erfaringer fra Frederiksberg Kommune om - adgang og anvendelse af KØS data fra forskermaskinen på SSI Anne Svanholm ansv03@frederiksberg.dk 20. januar 2015 Indhold Hvordan og hvem kan få

Læs mere

Projektskitse for projekt Aktivt hverdagsliv

Projektskitse for projekt Aktivt hverdagsliv Projektskitse for projekt Aktivt hverdagsliv Dette er en projektskitse for hverdagsrehabiliteringsprojektet Aktivt hverdagsliv. 1. Projektleders navn: Trine Rosdahl og Sonja Vinkler Arbejdsadresse: Hold-an

Læs mere

Viborg Kommune. Budget Sundhedsområdet. september 2012

Viborg Kommune. Budget Sundhedsområdet. september 2012 Viborg Kommune Budget 2013 Sundhedsområdet september 2012 Den kommunale medfinansiering B2013 30 Socialudvalget 321.108.000 34 Sundhedsområdet 321.108.000 481001 Fællesudgifter og -indtægter 321.108.000

Læs mere

Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 SSU s beslutning SSU: 14.5.18: Drøftelse af

Læs mere

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder

Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg og driftsområder Sundhed & Omsorg Ledelse & Udvikling Dato: 04-06-13-2013 Sagsnr.: 13/10181 Dok.nr.: 75441/ Sagsbehandler: LHH/TGS/JCK Styrings- og Visitationsmodel Aktivitetsstyring og rehabilitering på tværs af udvalg

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2013 BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG

Prioriteringsskema budget 2013 BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG DRIFT Inspirationsforslag Lb. Nr. SSU-I-01 Overskrift: Aktivitetsmedarbejder på plejecentrene Udvalg: SSU / Område: Plejecentre Funktion: 05.32.32 BESKRIVELSE AF PRIORITERINGSFORSLAG Ved godkendelse af

Læs mere

Det koordinerede borgerforløb. Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010

Det koordinerede borgerforløb. Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010 Det koordinerede borgerforløb Sundheds- og Ældreafdelingen januar 2010 Det koordinerede borgerforløb... 1 Resumé... 2 1. Oplæg til ny organisering af rehabilitering og det sammenhængende borgerforløb...

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017:

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde.

Der blev i forbindelse med Aftale om Finanslov for 2014 afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til løft af indsatsen på det kommunale ældreområde. Notat Center for Sundhed og Omsorg Staben Stengade 59 000 Helsingør Tlf. - Mob. 25264 krb04@helsingor.dk Dato 28.08. Sagsbeh. Katrine Rosholt Bremholm Ældremilliarden Der blev i forbindelse med Aftale

Læs mere

R A P P O R T. Marker denne tekst og indsæt billede her. Omorganisering af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg

R A P P O R T. Marker denne tekst og indsæt billede her. Omorganisering af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg R A P P O R T Marker denne tekst og indsæt billede her Omorganisering af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg Sundhedscenter Vest januar 2014 h j e m m e b e s ø g S i d e 2 I N D H O L D S F O R T

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem

Dialogbaseret aftale mellem Dialogbaseret aftale mellem (Sundhed og Omsorg) og (Plejecentrene) 2015 1.1 Fokusområder i aftaleperioden Der tages udgangspunkt i fokusområder og effektmål i budgetstyringsdokumentet Mål og Midler for

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0 Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv 3.0 Sådan sikrer vi fortsat velfærd Rehabiliteringschef Louise Thule December 2011 Velfærdssamfundets udfordring Borgernes krav og behov Mangel på arbejdskraft

Læs mere

KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I

KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I UDFORDRINGER PÅ ÆLDREOMRÅDET Stigning i antallet af ældre borgere Stigning i antallet af borgere med kroniske sygdomme Færre i den

Læs mere

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion Social- og sundhedsudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændringer indenfor vedtaget serviceniveau 6.796 5.722 6.831 8.493

Læs mere

Strategiplan for udvikling af det nære sundhedsvæsen

Strategiplan for udvikling af det nære sundhedsvæsen Strategiplan for udvikling af det nære sundhedsvæsen Udvalget for 19. marts 2012 Disposition: 1. Tidsplan 2. Afgrænsning af det nære sundhedsvæsen 3. Nye krav til kommunerne i det nære sundhedsvæsen 4.

Læs mere

Livet skal leves hele livet

Livet skal leves hele livet Social-, Børne- og Integrationsministeriet Januar 2014 Livet skal leves hele livet Regeringens politiske oplæg til opfølgning på Hjemmehjælpskommissionen I. Afsættet Hjemmehjælpskommissionen Et enigt Folketing

Læs mere

Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom

Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom I Thisted Kommune ønsker vi at styrke såvel den monofaglige,

Læs mere

Handleplan for rehabiliteringsindsatsen på ældreområdet mv.

Handleplan for rehabiliteringsindsatsen på ældreområdet mv. Handleplan for rehabiliteringsindsatsen på ældreområdet mv. Side 1 af 9 Baggrund og formålet med handleplanen Der stilles stadig stigende krav til effektivitet og kvalitet i det nære sundhedsvæsen, og

Læs mere

Vores oplæg. Sundhedsstyrelsens håndbog og model for rehabiliteringsforløb Thomas Antkowiak-Schødt og Trine Rosdahl.

Vores oplæg. Sundhedsstyrelsens håndbog og model for rehabiliteringsforløb Thomas Antkowiak-Schødt og Trine Rosdahl. Vores oplæg 1. Håndbog i Rehabiliteringsforløb på ældreområdet 2. Model for rehabiliteringsforløb Sundhedsstyrelsens håndbog og model for rehabiliteringsforløb Thomas Antkowiak-Schødt og Trine Rosdahl

Læs mere

Ældre- og Sundhedsudvalget Nr. Overskrift Side Revisitation af hjemmeboende borgere Reduktion i rengøringsdelen i C-pakkerne på

Ældre- og Sundhedsudvalget Nr. Overskrift Side Revisitation af hjemmeboende borgere Reduktion i rengøringsdelen i C-pakkerne på Ældre- og Sundhedsudvalget Nr. Overskrift Side 990-11 Revisitation af hjemmeboende borgere 2 990-04 Reduktion i rengøringsdelen i C-pakkerne på plejecentrene 4 Budget 2017-2020 Prioriteringsforslag Nr.

Læs mere

Kvalitetsstandarder - forslag til ændringer. Sundhed og ældre

Kvalitetsstandarder - forslag til ændringer. Sundhed og ældre Kvalitetsstandarder - forslag til ændringer Sundhed og ældre NY 83+ a: Træning i stedet for hjælp Forløbet bliver tilrettelagt helhedsorienteret og tværfagligt og i samarbejde med den enkelte borger, og

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling

Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling Sundhedsudvalget Forslag til budgetreduktioner Nr. Politikområde Bestilling SU 1 51 Tilpasning af midler til kommunal medfinansiering på sundhedsområdet -1.209.000-1.209.000-1.209.000-1.209.000 SU 2 52

Læs mere

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Balanceforslag 40000 33250 Lukning af Hårlev

Læs mere

Fra pleje og omsorg til rehabilitering

Fra pleje og omsorg til rehabilitering Fra pleje og omsorg til rehabilitering Evaluering af arbejdet med Længst Muligt i Eget Liv og Hverdagsrehabilitering i Fredericia Kommune Oplæg på konference i Lillehammer v/ Pia Kürstein Kjellberg Analyse

Læs mere

Mål og Midler - Sundhedsområdet

Mål og Midler - Sundhedsområdet Mål og Midler - Sundhedsområdet Fokusområder i 2016 Fokusområder er de målsætninger og indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetåret. De udvælges ud fra Byrådets flerårige politikker, ny

Læs mere

Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv

Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv Lægefaglige udfordringer på plejehjem - et kommunalt perspektiv Jens Egsgaard, sundhedschef Københavns Kommune www.kk.dk Side 2 / Agenda > Udfordringer for læger og plejehjem > Ønsker til samarbejdet >

Læs mere

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget den 25. maj 2016 Sagsnr.: 00.30.00-P05-1-16/LL Velfærds- og Sundhedsudvalgets budget 2016 2 Rammereduktioner jf.

Læs mere

Politiske pejlemærker for Center for Sundhed & Ældre

Politiske pejlemærker for Center for Sundhed & Ældre Politiske pejlemærker for Center for Sundhed & Ældre 2018-2021 Dialogbaseret Styringsmodel - Ældre- og Sundhedsudvalget Møde i Ældre- og Sundhedsudvalget 19. september 2018 Politiske pejlemærker Ældre-

Læs mere

Temadag om Længst mulig i eget liv. Myndighed og økonomi

Temadag om Længst mulig i eget liv. Myndighed og økonomi Temadag om Længst mulig i eget liv Myndighed og økonomi Præsentation Økonomisk konsulent: Anne Grethe Eriksen Pleje- og sundhedschef: Lone V. Rasmussen Udgangspunkt BUM model siden 2003 på praktisk- og

Læs mere

Beredskabsforslag. Budget 2016-19

Beredskabsforslag. Budget 2016-19 Ændring fra specialiseret til ambulant genoptræning Ændringer i driftsbudgettet 425 425 425 425 Siden 2009 har Sundhedscenter Skive overtaget et stigende antal genoptræningsopgaver fra Regionshospitalet.

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune. Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet

Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune. Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet Det overordnede udfordringsbillede på sundhedsområdet Større andel af

Læs mere

Social og sundhedsudvalget

Social og sundhedsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Social og sundhedsudvalget Effekt af trænende hjemmepleje Sammenhæng til vision 2018: Hverdagsrehabiliterende indsatser, som Trænende Hjemmepleje er en del af, giver borgerne mulighed

Læs mere

Social og Sundhed Anlæg Budget

Social og Sundhed Anlæg Budget Social og Sundhed Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. Udvalg BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 SSU's beslutning Skal Nybyggeri 20.001 Ændring af plejecenterstruktur SSU 400 400 0 0 14.5.18: Anbefales 20.002

Læs mere

Rehabilitering i Danmark: Hvidbog om rehabiliteringsbegrebet. 2004

Rehabilitering i Danmark: Hvidbog om rehabiliteringsbegrebet. 2004 3. Rehabilitering Den 1. januar 2015 ændrede lovgivningen på hjemmehjælpsområdet sig, så det blev lovpligtigt for alle kommuner at tilbyde et tidsafgrænset rehabiliteringsforløb til de personer, der søger

Læs mere

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Indhold Baggrund Rehabiliteringsstrategien Grundlæggende antagelser, mission og vision Borgere på daghjem Formål og mål Målgruppe Daghjemmets

Læs mere

Indsatsområder SSU 1. kvartal 2014

Indsatsområder SSU 1. kvartal 2014 Indsatsområder SSU 1. kvartal 2014 Social- og sundhedsudvalget har valgt nedenstående 6 politiske indsatsområder gældende for 2014. Nedenstående notat er opfølgning på indsatser og/eller nøgletal for 1.

Læs mere

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016.

Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. LEMVIG KOMMUNE SUNDHEDSAFDELINGEN December 2016 Aftale mellem Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune og Ældre-Området for 2016. EKSISTERENDE VISION, VÆRDIER, MÅL OG RESULTATFORVENTNINGER Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet. - en faktarapport om forebyggelige indlæggelser

Kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet. - en faktarapport om forebyggelige indlæggelser Kommunal medfinansiering af sundhedsvæsenet - en faktarapport om forebyggelige indlæggelser Regnskab 2014 Indledning Stevns Kommunes udgifter til Kommunal Medfinansiering af sundhedsvæsenet (KMF) udgjorde

Læs mere

1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom.

1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom. 1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom. 2 Projektets baggrund Patienter med kronisk sygdom, herunder KOL, diabetes 2 og hjertekar patienter er

Læs mere

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0

Fredericia Former Fremtiden. Længst muligt i eget liv 3.0 Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv 3.0 Sådan sikrer vi fortsat velfærd Rehabiliteringschef Louise Thule Maj 2011 Velfærdssamfundets udfordring Borgernes krav og behov Mangel på arbejdskraft

Læs mere

Det nære sundhedsvæsen. Temadrøftelse på Social- og Sundhedsudvalget den 14. maj 2018

Det nære sundhedsvæsen. Temadrøftelse på Social- og Sundhedsudvalget den 14. maj 2018 Det nære sundhedsvæsen Temadrøftelse på Social- og Sundhedsudvalget den 14. maj 2018 Disposition KL s udspil Styrk det nære sundhedsvæsen Den nationale udvikling Kommunale sundhedsopgaver i det nære sundhedsvæsen

Læs mere

Udvidelsesforslag - drift

Udvidelsesforslag - drift mprioriterings -16 Udvidelses - drift versigt over udvidelses Administrationens udvidelses for centeret er vist nedenfor. Det drejer sig om udvidelses vedrørende nettodriftsudgifterne. Tabel 1 Udvidelses

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Bilag 1 Forslag til ansøgninger fra puljen til løft af ældreområdet Forslag 1 Etablering af tværfagligt akutteam NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen

Læs mere

Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 SSU s beslutning Sundhedsudgifter 200 Opsige

Læs mere

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering Værdighedspolitik 2016 Sundhed og Rehabilitering 1 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Mange er mere sunde og raske og lever længere end tidligere. I Kerteminde Kommune er der mange tilbud og

Læs mere

Igangværende anlæg SSU : Sagen udsat til

Igangværende anlæg SSU : Sagen udsat til Nr. Social- og sundhedsudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg SSU 8.6.16: Sagen udsat til 20.6.16 SSU 20.6.16: 200 Udskiftning af nødkald - plejecentre 350

Læs mere

Ældre- og Omsorgsudvalget. Temabesøg mandag d. 19. marts 2018

Ældre- og Omsorgsudvalget. Temabesøg mandag d. 19. marts 2018 Ældre- og Omsorgsudvalget Temabesøg mandag d. 19. marts 2018 14. marts 2018 Sagsbeh.:MW Temabesøg vedr. Indsatser og sammenhænge i det lokale sundhedsvæsen mandag d. 19. marts 2018 kl. 8.00-9.45. Rundvisning

Læs mere

Velfærd og Sundhed. Ældre med særligt behov Ældrerådet den 17. april 2018

Velfærd og Sundhed. Ældre med særligt behov Ældrerådet den 17. april 2018 Velfærd og Sundhed Ældre med særligt behov Ældrerådet den 17. april 2018 Velfærd og Sundheds budget 2018 Børn med særlige behov Sundhed Velfærds- og Sundhedsudvalget 1.671.757.597 kr. Ældre med behov for

Læs mere

I dette notat beskrives visionerne, indholdet og centrale elementer i rehabiliteringsmodelen.

I dette notat beskrives visionerne, indholdet og centrale elementer i rehabiliteringsmodelen. Notat Vedrørende: Rehabiliteringsmodel på sundheds- og omsorgsområdet version 2 Sagsnavn: Rehabiliteringsmodel på sundheds- og omsorgsområdet Sagsnummer: 27.00.00-G01-36-16 Skrevet af: Dorthe Høgh Hansen

Læs mere

AKTIV HELE LIVET BUDGET 18 OG BENCHMARK AKTIV HELE LIVET

AKTIV HELE LIVET BUDGET 18 OG BENCHMARK AKTIV HELE LIVET BUDGET 18 OG BENCHMARK Proces for budget 18 i Aktiv Hele Livet I dag Formål: Godt rundt om økonomi, benchmark og muligheder April/Maj: temamøder April: fokus på ældre og sundhed Maj: fokus på handicap/psykiatri

Læs mere

Årskursus for myndighedspersoner Håndbog i rehabilitering. Ved Thomas Antkowiak-Schødt

Årskursus for myndighedspersoner Håndbog i rehabilitering. Ved Thomas Antkowiak-Schødt Årskursus for myndighedspersoner Håndbog i rehabilitering Ved Thomas Antkowiak-Schødt Baggrund for håndbogen Et af fire delprojekter i projekt Rehabilitering på ældreområdet: Afprøvning af model for rehabilitering

Læs mere

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016

Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 2016 Side 1 af 23 25.000.000 20.000.000 Sundhedsområdet Aktivitetsbestemt medfinansiering Forbrug og budget 15.000.000 10.000.000 Den månedlige betaling til Region Nordjylland for Hjørring Kommunes brug af

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune

Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune Politik for et værdigt ældreliv i Helsingør Kommune 2016-2018 Indledning Aldringsprocessen er forskellig fra borger til borger bl.a. på grund af forskelle i levevis og helbredstilstand. Der er derfor mange

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets Sagsnr. 286217 Brevid. 2480616 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Sundheds- og Omsorgsudvalgets 5. januar 2017 område Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr. Sagsnr. 274223 Brevid. 2242773 NOTAT: Temaanalyse på ældre- og træningsområdet 11. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau ØU den Folkevalgte 1.100

Læs mere

PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG

PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG NOTAT 26. MARTS 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF TINA MØRK OG THOMAS JAKOBSGAARD PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG BAGGRUND Flertalsgruppen har ønsket at genbehandle KB s beslutning om Plejecenterplan og

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Resultataftale 2013 for Sygeplejen

Resultataftale 2013 for Sygeplejen Resultataftale 2013 for Sygeplejen Evaluering af resultataftalen og effektmålene for 2012. Vi har i 2012 arbejdet målrettet med præcisering af dokumentation. For at gøre journalen mere overskuelig og ensartet,

Læs mere

Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Sundhedssamordningsudvalget, 10. januar 2017 Sundhedsudvalget, 17. januar 2017 Det nære og sammenhængende sundhedsvæsen Fremtidens sundhedsvæsen i Syddanmark 2 Vores fælles udfordringer på tværs af sektorer

Læs mere

Ældrestrategi

Ældrestrategi 1 # 6 1 0 /2 1 1 / 29 Ældrestrategi 2017-2021 Forord forord 03 forord Lyngby-Taarbæk Kommune har en vigtig rolle i forhold til at bidrage til det gode og aktive liv som ældre. Vi ønsker som kommune at

Læs mere

SO 13, Handicap og Psykiatri og SO 18, Sundhed og Ældre Teknologiske hjælpemidler. Vi skal sikre mere kvalitet og bedre service for de samme

SO 13, Handicap og Psykiatri og SO 18, Sundhed og Ældre Teknologiske hjælpemidler. Vi skal sikre mere kvalitet og bedre service for de samme Fællesmål for 13, Handicap og Psykiatri og 18, Sundhed og Ældre: (=Udfordring i (=Årsmål i SO 13, Handicap og Psykiatri og SO 18, Sundhed og Ældre Teknologiske hjælpemidler Vi skal sikre mere kvalitet

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Dato: Sagsbeh.: Sagsnr.: Indsatsområde Nuværende indsatser Indsatser understøttet af pulje Udgift 2014 (2015)

SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Dato: Sagsbeh.: Sagsnr.: Indsatsområde Nuværende indsatser Indsatser understøttet af pulje Udgift 2014 (2015) SOLRØD KOMMUNE NOTAT Emne: Til: Bilag vedr. sag om støtte fra puljen til løft af ældreområdet Byrådet Dato: 28.01.14 Sagsbeh.: DOSA Sagsnr.: 14/574 Nedenstående er en uddybning af de 6 foreslåede indsatser,

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALGET Sundheds- og Omsorgsudvalget har følgende ansvarsområder: Hjemmepleje, hjemmesygepleje, omsorgsydelser, plejeboliger og madordninger Rehabilitering og akutindsatser Hjælpemidler

Læs mere

Strategi for Hjemmesygeplejen

Strategi for Hjemmesygeplejen Velfærd og Sundhed Sundhed og Omsorg Sagsnr.29.18.00-P05-1-14 Sagsbehandlere: TC/ MSJ Dato: 3. maj 2016 Strategi for Hjemmesygeplejen Sundhed og Omsorg 2016-2020 1 Indledning Sygeplejeområdet i Horsens

Læs mere

Hverdagsrehabilitering i Frederikssund kommune

Hverdagsrehabilitering i Frederikssund kommune Hverdagsrehabilitering i Frederikssund kommune Kørte som projekt fra august 2011- marts 2013 Rehabiliteringsdefinitionen vi valgte: Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

BU 02.02.16 Temadrøftelse økonomi

BU 02.02.16 Temadrøftelse økonomi BU 02.02.16 Temadrøftelse økonomi Gule lamper i forhold til foreløbigt regnskab 2015 Gule lamper i forhold til budgetopfølgning 3 2015 Børneudvalgets input til budget 2017 Balancekatalog til budget 2016

Læs mere