Ligestillingsrapport 2017 fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ligestillingsrapport 2017 fra Udlændinge- og Integrationsministeriet"

Transkript

1 Ligestillingsrapport 2017 fra Udlændinge- og Integrationsministeriet Indledning Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern består, ud over ministeriets departement, af Sekretariatet for Udlændingenævnet, Sekretariatet for Flygtningenævnet, Udlændingestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration. Koncernen arbejder med lovgivning, indsatser og behandling af sager på udlændinge- og integrationsområdet. Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern har for perioden 1. september august 2017 indberettet i alt tre ligestillingsredegørelser for henholdsvis departementet (herunder Sekretariatet for Udlændingenævnet og Sekretariatet for Flygtningenævnet), Styrelsen for International Rekruttering og Integration og Udlændingestyrelsen. Ligestillingsrapporten beskriver dels koncernfælles handlinger/resultater og dels institutionsspecifikke handlinger/resultater. Baggrund Udlændinge- og Integrationsministeriet blev oprettet ved kongelig resolution af 28. juni 2015, samt justering ved kongelig resolution af 28. november Udlændinge- og Integrationsministeriet har i 2017 udarbejdet en koncernfælles ligestillingspolitik, hvor målet er at sikre, at koncernen skal være en arbejdsplads, hvor der er bevidsthed om ligestilling. Nedenstående status er udarbejdet på bagrund af Udlændinge- og Integrationsministeriets koncernfælles ligestillingspolitik og de tre indberettede ligestillingsredegørelser på ministerområdet. 1. Status over ministeriets ligestillingsindsats på personaleområdet 1.1. Politikker på personaleområdet Udlændinge- og Integrationsministeriet har en koncernfælles ligestillingspolitik på personaleområdet, som alle medarbejdere har adgang til at læse på koncernintranettet. Udkastet til ligestillingspolitikken har været drøftet i chefkredsene, samarbejdsorganisationen og i koncerndirektionen for at sikre, at politikken forankres i koncernen. Udlændinge- og Integrationsministeriets koncernfælles ligestillingspolitik Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern skal være en arbejdsplads, hvor der er bevidsthed om ligestilling. Det betyder, at koncernen skal inddrage ligestilling overordnet og i den daglige opgaveløsning. Koncernen betragter ligestilling som et aktiv, fordi det medvirker til en bredere, mere nuanceret og dynamisk tilgang til løsning af arbejdsopgaver. Endvidere kan ligestilling understøtte arbejdsmiljøet positivt.

2 Koncernen ønsker at fremme ligestilling indenfor flere dimensioner dvs. fx køn, alder, handicap, religion og etnisk tilhørsforhold, da ligestilling bidrager til at styrke mangfoldigheden på arbejdspladsen. Det betyder, at der uanset køn, alder, handicap, religion og etnisk tilhørsforhold skal være lige muligheder afhængigt af evner og forudsætninger i forhold til arbejdsopgaver, orlov, efteruddannelse, faglig og personlig udvikling, forfremmelse, udstationering og løn. Der skal endvidere arbejdes for, at der er en balance mellem arbejdsliv og privatliv. Målsætninger for ligestilling på personaleområdet Rekruttering - Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern tilstræber at skabe en arbejdsplads med mere ligelig køns- og aldersfordeling. Fleksibilitet - Udlændinge og Integrationsministeriets koncern skal være en arbejdsplads, der tilstræber at have en god balance mellem arbejdsliv og privatliv for kvinder og mænd i alle aldersgrupper. Løn - I Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern er der fokus på, at mænd og kvinder, der har samme kompetencer, faglighed, stillingsbetegnelse, og løser deres arbejdsopgaver lige godt, også lønnes ensartet Handlinger på personaleområdet Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern har på baggrund af målsætningerne i ligestillingspolitikken defineret hvilke konkrete handlinger, der kan understøtte at ligestilling fremmes i forhold til de tre målsætninger: Rekruttering - Udlændinge - og Integrationsministeriets koncern fremmer ligestilling i forbindelse med rekruttering af medarbejdere ved, at det altid er den bedst kvalificerede kandidat til ledige stillinger, der ansættes. Ved to ligeværdige kandidater af hvert køn inddrages overvejelser om kønssammensætning i det ansættende kontor. Koncernen arbejder på at tiltrække flere mandlige kandidater til koncernen. Dette gøres blandt andet ved at synliggøre karrieremuligheder, arbejdsopgaver, rokeringsmuligheder mv. Fleksibilitet - Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern fremmer ligestilling i forhold til fleksibilitet ved at være positivt indstillet over for aftaler om deltid alt afhængigt af livssituation, og ved - så vidt det er muligt - at imødekomme anmodninger herom. Løn - Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern fremmer ligestilling i forhold til løn ved, at kønsopdelt løndata for mænd og kvinder benyttes som værktøj for at skabe gennemsigtighed i forhold til løn mellem mænd og kvinder. Disse data er tilgængelige for alle på koncernintranettet. Herudover har koncernen andre initiativer og handlinger i forhold til ligestilling på personaleområdet. De beskrives nedenfor. Personalepolitik Koncernen har personalepolitikker, hvor ligestilling indtænkes for at sikre, at både mænd og kvinder kan genkende sig i politikkerne. For eksempel gøres der særligt opmærksom på, at vejlede henholdsvis mænd og kvinder om barsels- og forældreorlovs reglerne.

3 Arbejdspladsvurderinger mv. Udlændinge- og Integrationsministeriet har endvidere fokus på ligestilling når der for eksempel gennemføres arbejdspladsvurderinger og lederevalueringer, hvor kønsaspektet benyttes som baggrundsvariabel, sådan at der kan trækkes data vedrørende mænd og kvinder, hvis det skønnes relevant. Ledelsesinformation Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern udarbejder ledelsesinformation kvartalvist til alle ledere i koncernen. I ledelsesinformationen fremgår den procentvise kønsfordeling fordelt på institutionerne. Dette for at der løbende er opmærksomhed omkring, at der i forbindelse med rekruttering forsøges at få en ligelig fordeling af kvinder og mænd. Præstations-, udviklings- og lønsamtaler (PULS) PULS-konceptet står for Præstation-, -Udviklings- og Lønsamtaler. PULS-konceptet sætter rammen for en vigtig dialog i forhold til medarbejderens fremtidige jobsituation, udvikling og karriereplanlægning. På den måde sikrer koncernen, at både mænd og kvinder har mulighed for kompetenceudvikling og mulighed for at drøfte mulige barrierer i forhold til karriereplanlægningen Resultater på personaleområdet *Note: Data er trukket (uge 14, 2017) fra Finansministeriets forhandlingsdatabase, og er information fra 1. kvartal Tallene for fakta på personaleområdet er blevet opdateret pr. 5/7-17 baseret på egne tal fra Udlændinge og Integrationsministeriet. Tallene ovenfor er fra koncernens ligestillingsredegørelser, og viser det samlede resultat af antal ledere for hhv. kvinder og mænd for hele koncernen. K (pct.) alle og M (pct.) alle er benchmark for staten, og er fra ligestillingsredegørelserne. På leder og topleder niveau er der en relativ lige fordeling af mænd og kvinder. På niveau 1 topchefer (LR39-42) er der 43 pct. kvinder og 57 pct. mænd. På niveau 2 (chefer LR 37-38) er der 58 pct. kvinder og 43 pct. mænd. Koncernens samlede resultater for ledere på niveau 1 og 2 viser en mere lige fordeling mellem mænd og kvinder i forhold til benchmark for staten (jf. tabel ovenfor). Samtidig viser tallene, at koncernen på disse to lederniveauer (niveau 1 og 2) opfylder kravene i Bekendtgørelse nr. 114 om måltal i bestyrelser og øvrige ledelsesniveauer i statslige institutioner, hvor der skal være en ligelig kønsfordeling med minimum 40 pct. repræsentation af hvert køn. Dette krav gælder ikke for styrelser og departementer, men koncernen er bevidst om, at minimum 40 pct. repræsentation af hvert køn er hensigtsmæssig for en arbejdsplads, hvorfor der er fokus på balancen mellem kønnene på niveau 1 og 2. Resultatet af ligestillingsindberetningerne viser, at der i koncernen er 69 pct. kvinder og 31 pct. mænd på leder/specialistniveau. Disse tal viser, at koncernen samlet set ligger lidt under benchmark for staten, jf. tabel ovenfor.

4 Der er i koncernen en overvægt af kvindelige medarbejdere. Den samlede kønsfordeling på alle medarbejdergrupper i koncernen er 74 pct. kvinder og 26 pct. mænd (tal trukket fra ISOLA, 2. kvartal 2017). Det er koncernens overordnede mål at tiltrække flere mandlige kandidater. Dette gøres blandt andet ved at synliggøre karrieremuligheder, arbejdsopgaver, rokeringsmuligheder mv. Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern forventer, at arbejdet med ligestilling af mænd og kvinder på koncernens personaleområde primært vil medføre: Mere kvalitet i opgaveløsningen koncernen betragter ligestilling som et aktiv, fordi det medvirker til en bredere, mere nuanceret og dynamisk tilgang til løsning af opgaver, og dermed mere kvalitet i opgaveløsningen. Bedre arbejdsmiljø - det er koncernens forventning, at ligestilling medfører et bedre arbejdsmiljø, da en mere kønsmæssig ligelig fordeling mellem mænd og kvinder vil betyde en bedre og mere harmonisk arbejdsplads. Et bredere rekrutteringsgrundlag - koncernens arbejde med ligestilling forventes også at bidrage til et bredere rekrutteringsgrundlag, da koncernen ser ligestilling ud fra flere dimensioner end køn herunder alder, handikap, religion, etnisk tilhørsforhold mv. Koncernens fokus vil fremadrettet være at ansætte flere mandlige kandidater. 2. Status over ligestillingsindsatsen på ministeriets fagområder/kerneydelser 2.1. Politikker, målsætninger og handlinger på fagområder/kerneydelser Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern har politikker og målsætninger for ligestilling på ministeriets fagområder/ kerneydelserne på udvalgte fagområder, hvor det er relevant. Koncernen har en vejledning om udarbejdelse af lovforslag, som indeholder en vejledning om ligestillingsvurdering af lovforslag. Vejledningen er tilgængelig for alle koncernens medarbejdere på koncernintranettet. Departementet (Inkl. Sekretariatet for Flygtningenævnet og Sekretariatet for Udlændingenævnet) På integrationsområdet er ligestilling mellem kønnene et væsentligt element i integrationsdagsordenen, med fokus på, at mænd og kvinder har de samme muligheder i det danske samfund. I integrationsbarometeret indgår derfor følgende indikator: Andelen af årige indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse, der ikke tilslutter sig ligestilling mellem kønnene. Endvidere er der på integrationsområdet, fokus på barrierer og løsninger for kvinders ringere deltagelse på arbejdsmarkedet end mænd. På integrationsområdet medtænkes kønsopdelt data ofte, og de fleste analyser på integrationsområdet opdeles på køn. For eksempel er dette relevant i forhold til tilknytning på arbejdsmarkedet. I nogle tilfælde medtænkes overvejelser om målgruppens køn i forbindelse med kommunikationsmaterialer. For eksempel udarbejdes der informationsmateriale om social kontrol, der er målrettet henholdsvis mænd og kvinder.

5 Endvidere indgår overvejelser om køn ved udarbejdelse af lovforslag, hvor det vurderes om der skal iværksættes en relevanstest og ligestillingsvurdering. Lovforslag L185 (Lov om ændring af lov om udlændingeloven og lov om ferie) er et eksempel, hvor der er foretaget en ligestillingsvurdering. Styrelsen for International Rekruttering og Integration Styrelsen for International Rekruttering og Integration har målsætninger for ligestilling af kvinder og mænd for eksempel ved udmøntning af puljer på integrationsområdet, hvor der kan bevilges penge til indsatser til en øget arbejdsmarkedstilknytning for indvandrerkvinder. Styrelsen for International Rekruttering og Integration medtænker i relevant omfang kønsaspektet og kønsopdelte data ved udarbejdelse af analyser mv. Dette sker eksempelvis ved analyser vedr. mål for integration på arbejdsmarkedet eller social kontrol. Udlændingestyrelsen Udlændingestyrelsen medtager overvejelser om målgruppens køn i forbindelse med kommunikationsmaterialer, hjemmeside mv. Udlændingestyrelsen medtager også overvejelser om målgruppens køn, når der fordeles midler til aktiviteter i forbindelse med tilskud til eller udmøntning af puljer Resultater på fagområder/kerneydelser Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern har ikke givet dispensationer efter ligestillingsloven og ligestillingsbehandlingsloven i perioden 1. september august Udlændinge- og Integrationsministeriets departement (herunder Sekretariatet for Flygtningenævnet og Sekretariatet for Udlændingenævnet), Styrelsen for International Rekruttering og Integration og Udlændingestyrelsen har under punkt 10 i besvarelsen af ligestillingsredegørelserne anført de tre primære ønskede resultater (ud af i alt ti svarmuligheder) for arbejdet med ligestilling nedenfor. De tre primære ønskede resultater er: Et bedre oplyst beslutningsgrundlag Højere oplevet kvalitet i kerneydelserne Øget reel ligestilling og lige muligheder for borgerne 3. Afsluttende vurdering af ministeriets ligestillingsindsats Udlændinge- og Integrationsministeriet er dannet ved kongelig resolution af 28. juni 2015 samt ved justering af kongelige resolution af 28. november Der er i siden dannelsen af ministeriet udarbejdet en koncernfælles ligestillingspolitik, og ligestilling er samtidig tænkt ind i andre personalemæssige sammenhænge. Koncernen vil fortsætte arbejdet med ligestilling, og målet er at skabe større bevidsthed om ligestilling. Dette opnås blandt andet gennem de koncernfælles målsætninger og handlinger for ligestilling på personaleområdet. Ligesom ligestilling løbende vil blive vurderet og indarbejdet på udvalgte fagområder/kerneydelser, hvor det er relevant.

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Udlændinge- og Integrationsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Styrelsen for Internartional rekruttering og Integration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50

Læs mere

Skatteministeriets departement

Skatteministeriets departement Skatteministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Det Nationale Forskningscenter for arbejdsmiljø Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Arbejdstilsynet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ankestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Ankestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Statens Administration

Statens Administration Statens Administration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Kofoed Skole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Domstolsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Ligestillingsrapport 2015 fra det tidligere Ministerie for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold

Ligestillingsrapport 2015 fra det tidligere Ministerie for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold Ligestillingsrapport 2015 fra det tidligere Ministerie for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold Rapporten tager udgangspunkt i de ligestillingsredegørelser, der er indberettet fra det tidligere

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Retterne Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statsforvaltningen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Professionshøjskolen University College Nordjylland

Professionshøjskolen University College Nordjylland Professionshøjskolen University College Nordjylland Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst Statens Museum for Kunst Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Professionshøjskolen University College Lillebælt Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Beskæftigelsesministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

Cphbusiness - Copenhagen Business Academy

Cphbusiness - Copenhagen Business Academy Cphbusiness - Copenhagen Business Academy Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

EVA - Danmarks Evalueringsinstitut

EVA - Danmarks Evalueringsinstitut EVA - Danmarks Evalueringsinstitut Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Det Kongelige Danske Musikkonservatorium Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Erhvervsakademi Midtvest

Erhvervsakademi Midtvest Erhvervsakademi Midtvest Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Erhvervsakademi Dania

Erhvervsakademi Dania Erhvervsakademi Dania Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statens Administration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Professionshøjskolen UCC

Professionshøjskolen UCC Professionshøjskolen UCC Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Hjemmeværnskommandoen

Hjemmeværnskommandoen Hjemmeværnskommandoen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Energistyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Nationalmuseet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Designskolen Kolding Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Skatteankestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Sikkerhedsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Professionshøjskolen Metropol

Professionshøjskolen Metropol Professionshøjskolen Metropol Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statens museum for Kunst Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Designskolen Kolding

Designskolen Kolding Designskolen Kolding Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Civilstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Syddansk Musikkonservatorium Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen Digitaliseringsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Miljøstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Professionshøjskolen UCC Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Professionshøjskolen University College Nordjylland Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 SIMAC Svendborg Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters departement 1 Indhold Status om ligestilling fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters departement 3 Ligestillingsindekset

Læs mere

Moderniseringsstyrelsen

Moderniseringsstyrelsen Moderniseringsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Finansministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Beskæftigelsesministeriets departement

Beskæftigelsesministeriets departement Beskæftigelsesministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Den Danske Filmskole

Den Danske Filmskole Den Danske Filmskole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 SKAT Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Aarhus Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Geodatstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Børne- og Socialministeriets departemet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Tinglysning Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Socialstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Indkvartering og underhold af.. (Dansk Røde Kors)

Indkvartering og underhold af.. (Dansk Røde Kors) Indkvartering og underhold af.. (Dansk Røde Kors) Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Københavns Erhvervsakademi

Københavns Erhvervsakademi Københavns Erhvervsakademi Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Finanstilsynet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Nationalmuseet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Professionshøjskolen University College VIA Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal

Læs mere

Styrelsen for IT og Læring

Styrelsen for IT og Læring Styrelsen for IT og Læring Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Styrelsen for It og Læring Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Patientombuddet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Energinet.dk Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Sikkerhedsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Rebild Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Energistyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Bygningsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme

Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Danmarks Medie og Journalisthøjskole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Digitaliseringsstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Forsvarsministeriets Regnskabstyrelse Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lemvig Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Danmarks Statistik Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Patent- og varemærkestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner

Læs mere

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Dansk Dekommissionering Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Kolding Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Svendborg Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Tønder Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater DMI Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Erhvervsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Patent- og Varemærkestyrelsen

Patent- og Varemærkestyrelsen Patent- og Varemærkestyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Finansministeriets departement

Finansministeriets departement Finansministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriets departement det tidligere FVM s departement

Miljø- og Fødevareministeriets departement det tidligere FVM s departement Miljø- og Fødevareministeriets departement det tidligere FVM s departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Nordfyn Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Det Kongelige Bibliotek

Det Kongelige Bibliotek Det Kongelige Bibliotek Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Den Danske Scenekunstskole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Socialstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse i ulige

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Fredericia Maskinmesterskole Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aarhus Universitet Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen

NaturErhvervstyrelsen NaturErhvervstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lyngby-Taarbaek Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Justitsministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Lemvig Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter

Læs mere

Lyngby-Taarbaek Kommune

Lyngby-Taarbaek Kommune Lyngby-Taarbaek Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Erhvervs- og Vækstministeriets departement

Erhvervs- og Vækstministeriets departement Erhvervs- og Vækstministeriets departement Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Holstebro Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere