Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen"

Transkript

1 Gammel Mønt København K Telefon Fax info@trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen Notat Formål med ændring Trafikstyrelsen indsamler data om ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder fra jernbanevirksomheder, infrastrukturforvaltere og veteranklubber med det formål at kvalificere indsatsen for en sikker jernbane. Indsamling af data muliggør bl.a., at Trafikstyrelsen kan identificere mulige problemområder i virksomhederne og målrette tilsynsindsatsen mod områder med de største sikkerhedsmæssige udfordringer, som det fx er sket i forhold til jernbaneoverkørsler, brand i køretøjer m.v. Årsagen til ændringen i indberetningsbekendtgørelsen er, at Trafikstyrelsen er blevet opmærksom på, at hændelseskategorien: Forbikørsel af stopsignal kun omfatter tog og ikke andre jernbanekøretøjer som rangerende materiel og arbejdskøretøjer. Hovedformålet med ændringen er at korrigere dette, således, at der opnås større sammenlignelighed med andre lande samt sikres at information om signalforbikørsler af arbejdskøretøjer og rangerbevægelser fortsat bliver registreret i hændelsesdatabasen. Derudover foretages et par mindre ændringer i bekendtgørelsen (som uddybes i afsnit 3): - En ny hændelseskategori: selvmordsforsøg introduceres. - I 1 ændres jernbaneområdet til jernbanenettet og veteranjernbaneinfrastruktur for at præcisere at ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder der sker på private firmaspor ikke skal indberettes til Trafikstyrelsen. - I definitionsbestemmelsen tilføjes der definitioner på tog og jernbanesikkerhedsdirektivet, som følge af ændringerne. - Bekendtgørelsens EU note præciseres. Side 1 (7)

2 - I bilag 2 i bekendtgørelsen ændres desuden i hændelseskategorien: defekte hjul og aksler, så defekte hjul og defekte aksler rapporteres til Trafikstyrelsen adskilt i stedet for i en samlet kategori. Det vil være hensigtsmæssigt, at bekendtgørelsen kan træde i kraft den 1. januar 2013, således at alle data for hele år 2013 indberettes med de ændringer som følger af ændringsbekendtgørelsen. Ændringerne vil derfor ikke påvirke indberetningen for 2012 som indsendes til Trafikstyrelsen af virksomhederne senest den 1. marts Trafikstyrelsen vil dog anbefale virksomhederne, at de, hvis det er muligt, allerede i indberetningen for 2012 forsøger at følge den nye kategorisering af data. Modtagne høringssvar: Havarikommissionen (HCLJ) ingen bemærkninger til høringen. Arbejdstilsynet ingen bemærkninger til høringen. Arriva Danmark A/S ingen bemærkninger til høringen. Øresundsbro Konsortiet ingen bemærkninger til høringen. Metroselskabet I/S ingen bemærkninger til høringen. Dansk Erhverv ingen bemærkninger til høringen. Banedanmark bemærker følgende: Som anført i Trafikstyrelsens høringsbrev, vil ændringerne i Bekendtgørelse 575 ganske rigtig få nogle administrative og økonomiske konsekvenser. Disse vurderes dog som meget begrænsede for Banedanmarks vedkommende idet de ændringer Banedanmark skal foretage er meget få. Danske Regioner bemærker: Danske Regioner har ingen bemærkninger til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse nr. 575 af 25. maj 2010 om indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. og forventer i den forbindelse ikke nogen økonomiske konsekvenser for regionerne. DB Schenker Rail Scandinavia A/S har en bemærkning vedrørende selvmord, som uddybes nedenfor. Nordjyske Jernbaner A/S har to bemærkninger, som uddybes nedenfor. DSB - har en bemærkning som uddybes nedenfor. Side 2 (7)

3 Uddybende bemærkninger: DB Schenker Rail Scandinavia A/S bemærker følgende vedrørende selvmord: Som jernbaneoperatør har vi ingen mulighed for at afgøre, om der er tale om bevidst selvmord eller en ulykke. Vi har ikke altid mulighed for at indhente informationer fra relevante myndigheder opnå aktindsigt i politirapporter. Trafikstyrelsen: I bilag 1 til indberetningsbekendtgørelsen fremgår følgende definition af selvmord: Ved selvmord forstås handling, hvormed en person forsætlig tager livet af sig selv, og som registreres som sådan af de kompetente myndigheder. Heraf følger, at kun hvis de kompetente myndigheder, dvs. politiet, vurderer, at der er tale om selvmord, skal det registreres som et selvmord. I de tilfælde, hvor en virksomhed har mistanke om, at der er tale om selvmord, men hvor politiet ikke kan bekræfte mistanken, skal virksomheden registrere hændelsen som en ulykke. Det fremgår af vejledningen til indberetningsbekendtgørelsen 2010 (s. 13): Mistanke om selvmord registreres som en ulykke. Ofte vil ulykken være personskade forårsaget af rullende materiel i bevægelse, evt. med personskade på personer der uretmæssigt befinder sig på jernbanearealer. Det skal angives i registreringens hændelsesbeskrivelse og i den årlige sikkerhedsrapport, hvorvidt der er mistanke om et selvmord eller om det er en decideret ulykke. Det er ikke virksomhedernes ansvar at forfølge sagen hos politiet og finde ud af, om der er tale om selvmord. Trafikstyrelsen har kontakt til politiet og indhenter oplysninger om selvmord én gang om året. Trafikstyrelsen er opmærksom på, at det ikke er muligt at fjerne al usikkerhed i opgørelsen, og de opgjorte selvmordstal anvendes da også med forbehold. Nordjyske Jernbaner A/S har følgende 2 bemærkninger: Kommentar 1 til 3 stk. 4 i bekendtgørelsen: Tilføjelsen...forbikørsel af stopsignal af andet køretøj end tog omhandler efter det oplyste hændelser vedr. bl.a. rangerbevægelser. Anvendelse af ordet stopsignal kan være uheldig ifm rangertræk, idet der forekommer flere tilfælde, hvor et stopsignal (U- og SU-signal) lovligt må Side 3 (7)

4 passeres af rangertræk. I modsætning til forløberen for ulykker vedr. togs signalforbikørsler, hvor der oftest netop er tale om ulovlig passage af signal Stop, tænkes der ved optagelse af bestemmelsen for bl.a. rangertræk formentlig primært på passage af restriktiv signalgivning fra dværg- og/eller PU-signalers visning af signal forbikørsel forbudt. Det foreslås at anvende tekst som f.eks. forbikørsel af signal, der ikke viser køretilladelse, for andet køretøj end tog. Kommentar 2 til 2 stk. 5 i bekendtgørelsen: Første led i definitionen for tog forekommer upræcis, idet teksten..et eller flere jernbanekøretøjer, der trækkes af et eller flere lokomotiver eller motorvogne.. også kan gælde rangertræk. Hvis teksten senere i samme afsnit under et bestemt nummer eller en specifik betegnelse fra et fast startpunkt til et fast slutpunkt også tænkes at gælde for det første led, bør dette præciseres. Trafikstyrelsen: Trafikstyrelsen er enig i bemærkningen fra Nordjyske jernbaner A/S vedrørende den nye kategori. Ordlyden på den nye kategori, som bliver til to nye kategorier rettes derfor til: Forbikørsel af punkt uden kørtilladelse med et køretøj der ikke er et tog i område med/uden centralsikring. Årsagen til valg af punkt i stedet for signal er, at Trafikstyrelsen er blevet opmærksom på, at der også kan være situationer, hvor kørtilladelsens endepunkt ikke er markeret med et signal men med et mærke. Derfor vælges det bredere ord punkt. Med hensyn til definitionen på et tog så skal begge betingelser i definitionen være opfyldt for at et køretøj kan kaldes et tog i bekendtgørelsens og jernbanesikkerhedsdirektivets forstand: 1) køretøjet skal bestå af:..et eller flere jernbanekøretøjer, der trækkes af et eller flere lokomotiver eller motorvogne, eller en motorvogn der kører alene... 2) køretøjet skal køre under et bestemt nummer eller en specifik betegnelse fra et fast startpunkt til et fast slutpunkt. Trafikstyrelsen har valgt at anvende jernbanesikkerhedsdirektivets definition på et tog for ikke at introducere en ny definition. Trafikstyrelsen vil opdatere vejledningen til indberetningsbekendtgørelsen bl.a. med henblik på definitionen af tog og forståelsen heraf. DSB har følgende bemærkninger: Bemærkninger til ændring af bekendtgørelse nr. 575 af 25. maj 2010, 3 stk. 3, stk. 4 og stk. 5: DSB har taget udgangspunkt i de forbikørsler af stopsignaler, der almindeligvis forekommer i DSB. Samtidig tolker DSB ændringen i bekendtgørelsen til at have til hen- Side 4 (7)

5 sigt at adskille egentlige forløbere for ulykker, hvor mange passagerer kan komme til skade, fra sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder, hvor der i udgangspunktet skal ske brud på flere barrierer før end der indtræffer en ulykke. Adskillelsen bygger jf. ændringen på, hvorvidt køretøjet falder ind under definitionen tog (skal køre under et bestemt nummer mv.). Som konsekvens af definitionen i stk. 5 (tog) vil en række egentlige forløbere til ulykker ikke falde ind under denne kategori, men i stedet som sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder. Det drejer sig bl.a. om rangerende køretøjer, der skal rangere fra fx et klargøringsområde (fx rangerområde med centralt sikringsanlæg) via togvejsspor mhp. at køre til perron og overgå til et at være tog med tognummer. Passerer det rangerende køretøj i togvejsspor et stopsignal eller passerer køretøjet sidste stopsignal på vej ud i et togvejsspor, er der risiko for kollision med tog (kunne være passagerførende). DSB foreslår derfor følgende ændring i stk. 4 (sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder): forbikørsel af stopsignal af et andet køretøj end tog ændres til: forbikørsel af stopsignal uden for togvejsspor I stk. 5 foreslår DSB følgende ordlyd: Vedrørende forbikørsel af stopsignal uden for togvejsspor skal forbikørsel af sidste stopsignal på vej ud i et togvejsspor kategoriseres som en forløber for en ulykke jf. stk. 3. Trafikstyrelsen: En forudsætning for at kunne anvende data i Trafikstyrelsens hændelsesdatabase til at finde udviklingsmønstre på tværs af år, er, at der anvendes de samme definitioner og kategorier over årene. Det betyder ikke, at Trafikstyrelsen ikke vil ændre i den måde hændelser kategoriseres på, men det betyder, at eventuelle ændringer skal foretages med varsomhed, så man bagudrettet kan sammenligne data. DSB tolker, at hensigten med ændringen i bekendtgørelsen er, at: adskille egentlige forløbere for ulykker, hvor mange passagerer kan komme til skade, fra sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder, hvor der i udgangspunktet skal ske brud på flere barrierer før end der indtræffer en ulykke. Denne skelnen mellem forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder er ikke korrekt. Begge kategorier indeholder forhold, som kan lede til ulykker, hvis der ikke tages hånd om dem. Hændelsestyperne i forløber til ulykker -kategorien er defineret europæisk plan. De indberettes af Trafikstyrelsen til EU og indgår i EU s vurdering af den danske jernbanesikkerhed. De indeholder derfor også nogle af de mest alvorlige forhold, som kan lede til ulykker. Side 5 (7)

6 Trafikstyrelsen mener dog ikke, at hændelsestyperne beskrevet som forløbere til ulykker er tilstrækkelige til at vurdere jernbanesikkerheden. Derfor er der i indberetningsbekendtgørelsen beskrevet en række sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder som også kan lede til en ulykke. Det drejer sig f.eks. om risiko for personpåkørsel. De sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder skal altså ses som supplement til forløberne til ulykkerne og ikke som hændelser, der nødvendigvis har et mindre farepotentiale end forløberne til ulykker. Den konkrete anledning til introduktionen af en ny sikkerhedsmæssig uregelmæssighed i indberetningsbekendtgørelsen er, at Trafikstyrelsen er blevet opmærksom på, at den tidligere tolkning af den forløber til en ulykke-kategori, som handler om forbikørsel af et stopsignal, ikke, som tidligere antaget, omfatter alle køretøjer, men kun de køretøjer, der falder ind under definitionen på et tog. Den nye kategori skal sikre, at alle signalforbikørsler, som foretages af køretøjer, som ikke er tog, fortsat indberettes til Trafikstyrelsen. DSB foreslår, at Trafikstyrelsen i stedet for at anvende den af EU vedtagne opdeling i tog /ikke-tog som afgørende for, hvordan en signalforbikørsel kategoriseres, i stedet skelner mellem, hvor episoden sker altså om den sker på de spor, hvor der kører bl.a. passagertog (dvs. hvor der er centralsikring), eller om den sker på et område, hvor der ikke er centralsikring - f.eks. et rangerområde. Trafikstyrelsen er enig i, at det vil være en mere risikoorienteret opdeling af signalforbikørslerne, som ville give kategorier, som indeholder mere sammenlignelige data. En sådan ændring vil indebære, at Trafikstyrelsen laver en opdeling i tre kategorier af signalforbikørsler, for at sikre, at de korrekte data indrapporteres til EU, og for at sikre, at der er konsistens i, hvilke data der findes i hændelsesdatabasen på tværs af år. Det vil sige, at vi får de samme data ind, men at de kategoriseres på en lidt anden måde end tidligere. 1. En kategori for tog, der passerer et stopsignal (den eksisterende forløber til en ulykke. Den vil altid ske, hvor der er centralsikring) 2. En kategori for køretøjer, der ikke er tog, og som passerer et stopsignal i et område med centralsikring (ny sikkerhedsmæssig uregelmæssighed) 3. En kategori for køretøjer, der ikke er tog, og som passerer et stopsignal i et område, hvor der ikke er centralsikring (ny sikkerhedsmæssig uregelmæssighed) Signalforbikørsler, der sker af køretøjer, der ikke er tog, og som foregår udenfor togvejsspor, men som sker ved det sidste stopsignal på Side 6 (7)

7 vej ud i et togvejsspor, skal kategoriseres som type 2 (dette vil fremgå af den opdaterede vejledning) I område med centralsikring I område uden centralsikring Tog (1) Eksisterer ikke Ikke-tog (2) (3) Ordlyden af de to nye sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder bliver så: Forbikørsel af punkt uden kørtilladelse, med et andet køretøj end et tog, i område med centralsikring Forbikørsel af punkt uden kørtilladelse, med et andet køretøj end et tog, i område uden centralsikring Side 7 (7)

BEK nr 1197 af 12/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 21. januar 2017

BEK nr 1197 af 12/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 21. januar 2017 BEK nr 1197 af 12/12/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 21. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin. Trafikstyrelsen, j.nr. TS10901-00005 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen 1)

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen 1) BEK nr 575 af 25/05/2010 Udskriftsdato: 10. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin. Trafikstyrelsen, j.nr. T691-000138 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantog

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantog

Læs mere

Procedure. SP 7-03 Sikkerhedsprocedure. Registrering og håndtering af ulykker og forløbere til ulykker. Rev.: 5. Dato: 30.

Procedure. SP 7-03 Sikkerhedsprocedure. Registrering og håndtering af ulykker og forløbere til ulykker. Rev.: 5. Dato: 30. Procedure SP 7-03 Sikkerhedsprocedure Registrering og håndtering af ulykker og forløbere til ulykker Rev.: 5 Udarbejdet af: Torben Landler Kvalitetssikret af: Rolf Sundqvist Godkendt af: Nils Blom Salmonsen

Læs mere

Vejledning til indberetningsbekendtgørelsen. BEK nr af 26. november 2015

Vejledning til indberetningsbekendtgørelsen. BEK nr af 26. november 2015 Vejledning til BEK nr. 1340 af 26. november 2015 9. februar 2016 3 Vejledning til Indhold Indhold Indledning 5 Vejledningens formål 5 Vejledningens opbygning 5 Indberetning af data 7 Krav om indberetning

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data på jernbaneområdet vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. til Trafik- og Byggestyrelsen 1

Bekendtgørelse om indberetning af data på jernbaneområdet vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. til Trafik- og Byggestyrelsen 1 Bekendtgørelse om indberetning af data på jernbaneområdet vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. til Trafik- og Byggestyrelsen 1 I medfør af 56, 78, stk. 5, 102, stk. 1 og 2, 117, stk. 1, og

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantogsorganisationer skal indberette

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data på jernbaneområdet vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. til Trafik- og Byggestyrelsen 1)

Bekendtgørelse om indberetning af data på jernbaneområdet vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. til Trafik- og Byggestyrelsen 1) BEK nr 1340 af 26/11/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 8. marts 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS10901-00014

Læs mere

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt RAVN Bane 2016 ApS Roholmsvej 12 F 2620 Albertslund Att.: Adm. dir. Jesper Ravn Fremsendt pr. mail til: jesper@ravn-bane.dk 15. april 2016 Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt Kære Jesper Ravn,

Læs mere

Indhold. Vejledning til letbaneindberetningsbekendtgørelsen. BEK nr af 22. september 2016

Indhold. Vejledning til letbaneindberetningsbekendtgørelsen. BEK nr af 22. september 2016 1 Vejledning til letbaneindberetningsbekendtgørelsen Indhold Vejledning til letbaneindberetningsbekendtgørelsen BEK nr. 1181 af 22. september 2016 21. november 2016 Indhold 2 Vejledning til letbaneindberetningsbekendtgørelsen

Læs mere

Indhold. Vejledning til letbaneindberetningsbekendtgørelsen. BEK nr af 22. september 2016

Indhold. Vejledning til letbaneindberetningsbekendtgørelsen. BEK nr af 22. september 2016 1 Vejledning til letbaneindberetningsbekendtgørelsen Indhold Vejledning til letbaneindberetningsbekendtgørelsen BEK nr. 1181 af 22. september 2016 21. november 2016 Indhold 2 Vejledning til letbaneindberetningsbekendtgørelsen

Læs mere

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2016

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2016 Sikkerhedsrapport for September 2017 1 Sikkerhedsrapport for Forord Forord Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens sikkerhedsrapport for jernbanen giver hvert år en samlet analyse af udviklingen i antallet

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2014-21. januar 2014 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn med

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen I medfør af 78, stk. 5, og 117, stk. 1, i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27.maj. 2015, fastsættes

Læs mere

Bestemmelser for Jernbane BJ

Bestemmelser for Jernbane BJ Bestemmelser for Jernbane BJ 5-3-2015 Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1 I medfør af 56 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes efter bemyndigelse

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

Indberetning og registrering af ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder

Indberetning og registrering af ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder Vejledning Indberetning og registrering af ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder December 2010 3 Vejledning Indhold Indhold Formål 5 Vejledning til bekendtgørelse om i

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere) 1. I jernbaneloven, nr. 686 af

Læs mere

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Notat CATE Journal TS10301-00015 Dato 12. november 2013 Opdatering af Danmarks gennemførelsesplan for TSI Drift og trafikstyring

Læs mere

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2017

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2017 Sikkerhedsrapport for September 2018 1 Sikkerhedsrapport for Forord Forord Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens sikkerhedsrapport for jernbanen giver hvert år et overblik over udviklingen i antallet af

Læs mere

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1)

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1) BEK nr 11034 af 16/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. marts 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS10000-00088 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen BEK nr 1181 af 22/09/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS10901-00016

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Bilag 349 Offentligt Redegørelse Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Direkte 7226 7075 Fax 3338 1439 lfu@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Vurdering

Læs mere

Rapport. Sikkerhedsrapport 2013 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Rapport. Sikkerhedsrapport 2013 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Rapport Sikkerhedsrapport 2013 for Øresundsbro Konsortiet Til: Fra: cc: Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Øresundsbro Konsortiet Vester Søgade 10 1601 København V Transportstyrelsen,

Læs mere

Rapport. Sikkerhedsrapport 2014 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Rapport. Sikkerhedsrapport 2014 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Rapport Sikkerhedsrapport 2014 for Øresundsbro Konsortiet Til: Fra: cc: Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Øresundsbro Konsortiet Vester Søgade 10 1601 København V Transportstyrelsen,

Læs mere

Vurdering af sikkerhed i perronovergange

Vurdering af sikkerhed i perronovergange Vurdering af sikkerhed i perronovergange 25. februar 2013 3 Vurdering af sikkerhed i Indhold perronovergange Indhold Baggrund og formål 5 Sikkerhedsforanstaltninger i perronovergange 6 Mulige sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

Rapport. Nærved Ulykker. - En kortlægning af Nærved Ulykker for lokomotivførere

Rapport. Nærved Ulykker. - En kortlægning af Nærved Ulykker for lokomotivførere Rapport Nærved Ulykker - En kortlægning af Nærved Ulykker for lokomotivførere Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros BAR projektnummer T-08-13 BAR Transport og engros Fællessekretariatet 1217

Læs mere

Redegørelse om signalforbikørsler

Redegørelse om signalforbikørsler Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 11 Offentligt 16.08.11 Redegørelse om signalforbikørsler 1. Indledning og sammenfatning På baggrund af en række artikler i Berlingske Tidende d. 29. juli 2011

Læs mere

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet

Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet BEK nr 9908 af 12/12/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 15. marts 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Trafikstyrelsen, j.nr. 10201-00005 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0293 sia@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 1. december 2016 Bekendtgørelse om indberetning af data til analyse og planlægning m.v. på jernbaneområdet

Læs mere

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen.

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen. Adelgade 13 1304 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Danmarks implementeringsplan for TSI Drift og trafikstyring (TSI-OPE) Danmarks nationale implementeringsplan

Læs mere

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser SR SSB 123-2019 Offentliggjort: 09.07.2019 Gyldig fra: 16.08.2019 Gyldig til: 31.12.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog (ORF test) 1. Generelt 1.1. Formål For afprøvning af fjernbanens operationelle

Læs mere

KOMMISSIONENS DIREKTIV 2009/149/EF

KOMMISSIONENS DIREKTIV 2009/149/EF 28.11.2009 Den Europæiske Unions Tidende L 313/65 DIREKTIVER KOMMISSIONENS DIREKTIV 2009/149/EF af 27. november 2009 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2004/49/EF for så vidt angår fælles

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 saos@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk SAOS Høringsnotat om bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Læs mere

Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau

Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau Udfordringer, organisering og sikkerhedsniveau Statens jernbanetilsyn, Sikkerhetsseminar, Oslo, 10. oktober 2006 Programkoordinator Leif Funch Trafikstyrelsen, Danmark Organiseringen, Myndigheder, Sikkerhed

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Læs mere

Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtag- ningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen 1.

Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtag- ningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Transportudvalget 2011-12 L 39 Bilag 1 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Vedrørende forslag til lov om

Læs mere

Rapport. Sikkerhedsrapport 2015 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Rapport. Sikkerhedsrapport 2015 for Øresundsbro Konsortiet. Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Rapport Sikkerhedsrapport 2015 for Øresundsbro Konsortiet Til: Fra: cc: Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Øresundsbro Konsortiet Vester Søgade 10 1601 København V Transportstyrelsen,

Læs mere

1. Indledning Datagrundlag Sikkerhedsmålets anvendelsesområde Opgørelse af sikkerhedsmålet... 4

1. Indledning Datagrundlag Sikkerhedsmålets anvendelsesområde Opgørelse af sikkerhedsmålet... 4 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 417 80208 Fax 7221 8888 lss@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Sikkerhedsmål for letbaner i Danmark Indhold 1. Indledning... 2 2. Datagrundlag...

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2008

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2008 Sikkerhedsrapport September 2009 3 Sikkerhedsrapport Forord Forord Der er sket store forandringer i jernbanesektoren siden midten af 90 erne. Og dette fortsætter i takt med at jernbanen udvikler sig mod

Læs mere

Hi01. SSB ORS 03/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af

Hi01. SSB ORS 03/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af SB ORS 03/2017 Hi01 SSB ORS 03/2017 Supplerende til Operationelle regler S-banen Side 1 af Gyldighed SSB ORS 03/2017 19.01.2017 Fordeling: Som ORS Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted Gyldig

Læs mere

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09. 28.05.2014 Side 1 af 7 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.47 Sted: Holbæk Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol. 1. Indledning

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mru@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol 1. Indledning Trafik- og

Læs mere

Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010

Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Dato 10.03.2010 Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010 Deltagere

Læs mere

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner.

Formålet med direktivet er at understøtte interoperabiliteten, ved at mindske de høje krav til sprogkundskaberne for grænseovergangssektioner. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Dato 14. juni 2016 Sagsnr.: TS10601-00007 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om certificering

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2018

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2018 Sikkerhedsrapport for jernbanen 28. oktober 2019 3 Sikkerhedsrapport for jernbanen Forord Forord Den årlige sikkerhedsrapport giver et overblik over udviklingen i sikkerheden på den danske jernbane. Rapportens

Læs mere

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning

Høringsnotat. Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol (BJ) Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014

Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 2. juli 2014 Sag Høringsnotat om ændring af definitioner og indberetningsskema til Bredbåndskortlægning 2014 1. Indledning Den 9. maj 2014 sendte Erhvervsstyrelsen et notat om ændring af definitioner og

Læs mere

Ulykker og nærved hændelser på jernbanen. Trafikstyrelsens Sikkerhedskonference, den 5. oktober 2010

Ulykker og nærved hændelser på jernbanen. Trafikstyrelsens Sikkerhedskonference, den 5. oktober 2010 Ulykker og nærved hændelser på jernbanen Trafikstyrelsens Sikkerhedskonference, den 5. oktober 2010 Program - Virksomhedernes sikkerhedsrapporter - Trafikstyrelsens sikkerhedsrapport - Sikkerhedsmål -

Læs mere

Sikkerhed. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S

Sikkerhed. Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej København S Trafik- og Byggestyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S DSB s høringsbidrag til høring over udkast til revision af bekendtgørelse nr. 14 af 4. januar 2007 om sikkerhedscertificering mm. Sikkerhed

Læs mere

Bestemmelser for Jernbane BJ

Bestemmelser for Jernbane BJ Bestemmelser for Jernbane BJ 5-1-2009 Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., og 24, stk. 5, i lov om jernbane jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Trafikstyrelsens Regelplan 2013

Trafikstyrelsens Regelplan 2013 Trafikstyrelsens Regelplan 2013 1. marts 2013 Grøn = Retsakt trådt i kraft Titel Baggrund og indhold Status Bekendtgørelse om transport af våben, eksplosivstoffer, krigsmateriel og krigsammunition m.v.

Læs mere

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn Denn Vejledning til kapitel 5 Tilsyn 13. januar 2012 {denne side er blank} 3 Vejledning til Forord Forord Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift () kan

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 saos@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk SAOS Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Læs mere

Nedenfor uddybes kommunens ønsker. 19. juli Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Kathrine Pejstrup Cramer

Nedenfor uddybes kommunens ønsker. 19. juli Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Kathrine Pejstrup Cramer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 19. juli 2018 Høringssvar fra Københavns Kommune til forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT Bruxelles, den 10. juli 2018 Ophæver og erstatter meddelelsen af 27. februar 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTER DET FORENEDE KONGERIGES

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Bekendtgørelse om arbejdskørsel m.v. (BJ 5-08)

Bekendtgørelse om arbejdskørsel m.v. (BJ 5-08) BEK nr 639 af 24/06/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 20. februar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen for Jernbane og Færger, j.nr. T142-000025

Læs mere

Sikkerhedsrapport for 2010 Sikkerheden på Jernbaneområdet

Sikkerhedsrapport for 2010 Sikkerheden på Jernbaneområdet Sikkerhedsrapport for 2010 Sikkerheden på Jernbaneområdet Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: Torben Landler Rolf Sundqvist Nils Blom Salmonsen Indholdsfortegnelse 1. Indledning og organisation...3

Læs mere

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2007

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2007 Oktober 2008 3 Forord Forord Jernbanen er en meget sikker transportform. Omfanget af alvorlige personulykker på jernbanen er kun en sjettedel af niveauet for vejsektoren, og årets nye opgørelser viser

Læs mere

APRIL 2018 GAS- ULYKKER

APRIL 2018 GAS- ULYKKER UDGIVET: APRIL 2018 GAS- ULYKKER 2017 Opsummering Sikkerhedsstyrelsen har i 2017 fået kendskab til 10 gasulykker og har fået 15 øvrige indberetninger. Konsekvenserne af ulykkerne har været: 0 dødsulykke,

Læs mere

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2013

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2013 Sikkerhedsrapport for September 2014 3 Sikkerhedsrapport for Forord Sikkerhedsrapporten giver hvert år en samlet analyse af udviklingen i antallet af ulykker og hændelser og en gennemgang af Trafikstyrelsens

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet. April 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet. April 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Jernbanetilsynet April 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Jernbanetilsynet (beretning nr. 4/03) 31. marts 2008 RN

Læs mere

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog 02.11.2012 Side 1 af 9 Redegørelse Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog HCLJ611-2012-93 Ulykke Personpåkørsel Togkørsel Dato: 27.08.2012 Tidspunkt: 09:02 Sted: Gadstrup station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører:

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Kravene til virksomheder, der på eget ansvar udfører kørsel på jernbanenettet, er reguleret i lovgivningen inden for jernbaneområdet bl.a.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven Lovforslag nr. L 26 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (Certificering af virksomheder,

Læs mere

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2015

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2015 Sikkerhedsrapport for jernbanen September 2016 3 Sikkerhedsrapport for jernbanen Forord Forord Trafik- og Byggestyrelsens sikkerhedsrapport for jernbanen giver hvert år en samlet analyse af udviklingen

Læs mere

Vejledning til infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder

Vejledning til infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder Vejledning til BJ 5-2-2014 Vejledning til infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder 1. januar 2014 2 Vejledning til BJ 5-2-2014 3 Vejledning til BJ 5-2-2014 Indhold 1 Indledning 4 1.1 Formål 4 1.2

Læs mere

Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 70 Offentligt. Sikkerhedsrapport for jernbanen 2014

Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 70 Offentligt. Sikkerhedsrapport for jernbanen 2014 Transportudvalget 2014-15 (2. samling) TRU Alm.del Bilag 70 Offentligt Sikkerhedsrapport for September 2015 3 Sikkerhedsrapport for Forord Sikkerhedsrapporten for jernbanen giver hvert år en samlet analyse

Læs mere

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Sikkerhedsledelse AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder nr. 14 I medfør af 21 h, 21 u og24 stk. 4, i lov om jernbane,

Læs mere

LGB - BOSF. Betjenings- og sikkerhedsforskrifter BOSF. Udgivet den: 18.september Erstatter alle tidligere LGB-BOSF. Side: 1

LGB - BOSF. Betjenings- og sikkerhedsforskrifter BOSF. Udgivet den: 18.september Erstatter alle tidligere LGB-BOSF. Side: 1 Betjenings- og sikkerhedsforskrifter BOSF Udgivet den: 18.september 2016. Erstatter alle tidligere LGB-BOSF Side: 1 01 Ansvar. Ukendskab til regler og bestemmelser i disse forskrifter, fritager ikke for

Læs mere

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120.

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS Journal nr.: 06-610/28 9. august 2006 Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. 1 Undersøgelser 1.1 Hændelsen 1.2 Fakta 1.2.1

Læs mere

Husk stationsbestyrerens sikkerhedsmæssige rolle

Husk stationsbestyrerens sikkerhedsmæssige rolle Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 1, januar 2017 Husk stationsbestyrerens sikkerhedsmæssige rolle Personale, der deltager i sikkerhedstjenesten på stationen, er underordnet en enkelt person, der benævnes

Læs mere

Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse og vejledning om rapportering af utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet mv.

Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse og vejledning om rapportering af utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet mv. Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse og vejledning om rapportering af utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet mv. 7. juli 2010 j. nr. / sendte den 26. marts 2010 bekendtgørelse og vejledning om rapportering

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 21 k, stk. 5, og 26, stk. 1, 1. pkt., og stk. 2, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

INDICIUM. Løbende evaluering af forvaltningernes indsats for at forbedre sagsbehandlingen og borgerbetjeningen

INDICIUM. Løbende evaluering af forvaltningernes indsats for at forbedre sagsbehandlingen og borgerbetjeningen INDICIUM Løbende evaluering af forvaltningernes indsats for at forbedre sagsbehandlingen og borgerbetjeningen Indledning På mødet i Borgerrepræsentationen den 19. juni 2013 blev det besluttet at pålægge

Læs mere

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016 HÅNDBOG HØRINGSBOG JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN 3 2 HØRINGSBREV 4 3 RESULTAT AF HØRINGEN 8 4 HØRINGSSVAR 9 4.1 Transportministeriet 9 4.2 Trafikstyrelsen 10 4.3 Lokalbanen

Læs mere

Redegørelse. Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen

Redegørelse. Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen 19.04.2013 Side 1 af 7 Redegørelse Personpåkørsel i overkørsel 23, Højby på Svendborgbanen HCLJ619-2011-33 Ulykke Overkørsel Togkørsel Dato: 03.12.2010 Tidspunkt: 07:42 Sted: Højby station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2012

Sikkerhedsrapport for jernbanen 2012 September 2012 2 Indhold Forord 3 Resume 4 Summary 6 Kapitel 1. Ulykker og hændelser 8 Ulykker, hændelser og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder 8 Væsentlige ulykker lidt flere end sidste år 8 Sikkerhedsmål

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Den Sikkerhedsansvarlige

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Den Sikkerhedsansvarlige Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Den Sikkerhedsansvarlige 6. oktober 2014 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Vejledning i signifikansvurdering. Vurdering af sikkerheden ved fornyelse og opgradering af jernbanesystemer

Vejledning i signifikansvurdering. Vurdering af sikkerheden ved fornyelse og opgradering af jernbanesystemer Vejledning i signifikansvurdering Vurdering af sikkerheden ved fornyelse og opgradering af jernbanesystemer 13. januar 2012 3 Vejledning i signifikansvurdering Indhold Indhold 1 Indledning 5 1.1 Indledning

Læs mere

Høringsnotat. gebyrer og afgifter på jernbaneområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. gebyrer og afgifter på jernbaneområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 rshj@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens og Jernbanenævnets gebyrer og afgifter på

Læs mere

Den Jyske Sparekasses salg af garantbeviser

Den Jyske Sparekasses salg af garantbeviser Den Jyske Sparekasse Att.: Direktionen Borgergade 3 7200 Grindsted 18. september 2013 Ref. csr J.nr. 6072-0255 Den Jyske Sparekasses salg af garantbeviser Påbud Finanstilsynet påbyder Den Jyske Sparekasse

Læs mere

Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse

Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 3338 1439 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse Notat

Læs mere

1. Hjemmelsgrundlag for Trafikstyrelsen som myndighed

1. Hjemmelsgrundlag for Trafikstyrelsen som myndighed Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7221 8888 www.trafikstyrelsen.dk Ansvarsforhold i forhold til skader påført tredjemand i forbindelse med anlæg af Metro Cityringen. Dette notat gør rede

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 20/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 31.08.2017 Gyldig fra: 05.09.2017 Gyldig til: 15.01.2018 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 26/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 13.10.2017 Gyldig fra: 23.10.2017 Gyldig til: 05.11.2017 SSB 18/2017 ophæves TIB 25, Hjørring-Frederikshavn. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1.

Læs mere

Høringssvarnotat. Udkast til bekendtgørelse om godkendelse af opkøber af råmælk og behandling af data om mælkeleverancer i Danmark

Høringssvarnotat. Udkast til bekendtgørelse om godkendelse af opkøber af råmælk og behandling af data om mælkeleverancer i Danmark HØRINGSSVARNOTAT J.nr. 18-2240-000001 Ref. ANFLJE/NSS Den 20. juni 2018 Høringssvarnotat Udkast til bekendtgørelse om godkendelse af opkøber af råmælk og behandling af data om mælkeleverancer i Danmark

Læs mere