KULTUR, FRITID OG BOSÆTNINGSUDVALG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KULTUR, FRITID OG BOSÆTNINGSUDVALG"

Transkript

1 KULTUR, FRITID OG BOSÆTNINGSUDVALG KFB-UDVALG INDLEDNING Ved udvalgsformand Martin Lohse Udvalget arbejder for, at Kultur- og Fritidsliv, Turisme og Bosætning bliver styrket, og at vi gennem fællesskaber og dannelse kan være med til at udleve kerneopgaven. Denne strategi sætter rammerne for arbejdet på udvalgets område og giver retningen for, hvordan KFB vil være med til at styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante fællesskaber. Det er således med udgangspunkt i netop fællesskaber og evnen til at mestre egen tilværelse, at vi sætter rammerne for udvalgets arbejde de næste fire år. TVÆRGÅENDE ELEMENTER Grundlaget for udvalgsstrategien er det fælles-politiske udgangspunkt, som vi er nået til enighed om i andre sammenhænge: Kerneopgave Grundfortælling Planstrategien De strategiske målsætninger De tværpolitiske mål Det Guldborgsundske mindset; de 4 tilgange i organisationen RAMMER OG VISION KFB-udvalget vil med denne strategi sætte retning på udvalgets indsatsområder for de næste 4 år. Vi er ambitiøse og vil være på forkant i arbejdet med dannelse for børn og unge. Målet er klart: Alle børn og unge fra Guldborgsund kommune skal være den bedste udgave af dem selv. Vi vil gennem de næste fire år prioritere dannelse og fællesskaber højt, da vi mener, det er helt grundlæggende for at leve et rigere liv. Guldborgsund Kommune er kendetegnet ved et rigt foreningsliv, hvor fællesskaber danner rammen om aktiviteter for børn, unge og voksne. Samtidig har vi et variereret kulturliv med attraktive tilbud til alle. En nylig foretaget borgerundersøgelser viser, at vi er glade for den egn, vi bor i og her er jeg ikke i tvivl om, at en målrettet og langsigtet indsats for at styrke rammerne for foreningslivet, kulturen og turismen har haft stor indflydelse. Vi har derved et godt fundament at arbejde videre med i de næste 4 år, og forhåbentligt bygge bedre faciliteter, fællesskaber og liv. KFB-udvalget vil prioritere mangfoldige fællesskaber og dannelse gennem en målrettet indsats, hvor alle børn og unge møder foreningsliv, kunst og kultur som en vigtig forudsætning for at leve det rige hverdagsliv. Slutteligt vil vi sikre rammerne for, at idrætten kan udvikle sig gennem Guldborgsund Kommunes udpegelse til visionskommune af DGI. VORES KERNEOPGAVE: Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante fællesskaber

2 1 SAMMENHÆNG TIL KERNEOPGAVE OG STRATEGISKE MÅLSÆTNINGER KFB-udvalget har med de nedenfor oplistede tværpolitiske og politiske mål lagt en klar retning for deres bidrag til både kerneopgave og de strategiske målsætninger. KFB-udvalget bidrager med en styrkelse af de frivillige fællesskaber som et led i målsætningen om at gøre dannelsesanledninger til en folkeret i Guldborgsund Kommune. Udvalget lægger vægt på fællesskaber som et åbenlyst middel til at skabe disse anledninger, men åbner samtidigt op for et bredere perspektiv inden for udvalgets andre områder. Samtidigt bidrager en styrkelse af både kultur og fritidsliv til at klæde borgerne på til at mestre egen tilværelse, og målsætningen om et forskelligartet og rigt foreningsliv med plads til bredden giver bedre mulighed for netop at rammesætte relationen med de relevante fællesskaber. KFB-udvalget bidrager til: Uddannelse, dannelse og ambitioner (45%) o Dannelsesanledninger for alle o Et rigt og tilgængeligt kulturliv i hverdagen o Mangfoldige fællesskaber o At idræt og bevægelse er en mulighed for alle Gode rammer for sundhed og hverdagsliv (45%) o Mangfoldige fællesskaber o At idræt og bevægelse er en mulighed for alle o At flere borgere bosætter sig og bliver her o At vores landdistrikter er attraktive Flere arbejdspladser (10%) o At flere borgere bosætter sig og bliver her o At turismen understøttes o At vores landdistrikter er attraktive o At idræt og bevægelse er en mulighed for alle 2 TVÆRPOLITISKE MÅL At Nykøbing er en stærk hovedby At vores landdistrikter er attraktive Mere mobilitet og sammenhæng At alle får en uddannelse eller kommer i beskæftigelse At flere lever sunde liv Mangfoldige fællesskaber At alle kommer godt fra start i livet - gennem hele livet Bedre rammer for erhvervsliv og iværksætteri At talent og potentialer udvikles At flere borgere bosætter sig og bliver her At internationalisering er øget En bæredygtig kommune 3 UDVALGETS MÅL 1. At turismen understøttes 2. Dannelsesanledninger for alle 3. At et rigt og tilgængeligt kulturliv er en del af hverdagen 4. At idræt og bevægelse er en mulighed for alle 5. Bosætning - At der laves en ny bosætningsstrategi 6. At landdistrikterne prioriteres og udvikles 4 UDVALGETS MÅL OG TILKNYTTEDE INDIKATORER Udvalgets mål At turismen understøttes. Dannelsesanledninger for alle. At et rigt og tilgængeligt kulturliv er en del af hverdagen. At idræt, læring og bevægelse er en mulighed for alle hverdagen. A æring og bevægelse er en mulighed Bosætning At der laves en ny bosætningsstrategi. At landdistrikterne prioriteres og udvikles Den tilknyttede indikator Øget aktivitet hos de små turismeaktører (den lille turisme). Antal børn og unge der deltager i aktiviteter i regi af Bobleriet. Brugerandel i kulturaktiviteter. Antal fysisk aktive voksne Antal fysisk aktive børn. Andel borgere, der er stolte af at bo i Guldborgsund Kommune via borgerundersøgelse. Antallet af aktiviteter i foreninger der arbejder med lokal udvikling.

3 5 UDVALGETS FOKUSOMRÅDER 1. AT TURISMEN UNDERSTØTTES FØDEVARER Fødevarer er et af de områder, hvor vi på Lolland og Falster har en særlig force. Udvalget vil tilrettelægge sin indsats omkring tre punkter, dog med størst vægt på punkt 3: 1. Identitet og markedsføring 2. Autentiske fødevarer 3. Fødevareturisme KFB-udvalget vil udvikle fortællingen om vores fødevarer og skabe gode betingelser for at udvikle nye ogspændende fødevareoplevelser for turister og lokale. Vi vil bruge fødevarerne som vækstdriver i landdistrikterne ved at stimulere den fortsatte positive udvikling, der allerede nu møder stor opbakning lokalt. Dette skal gøres både inden for udvalgets eget politikområde, men også gennem samarbejder med andre udvalg, kommuner og organisationer. KFB-udvalget har et særligt fokus på samarbejdet med Turismedestinationsselskabet, så indsatsen bliver gensidigt koordineret og understøttet VAND, KYST OG NATUR KFB-udvalget vil have fokus på at fremhæve de geologisk betingede herligheder, vi har i kommunen i form af tæthed til vandet og en lang og flot kyststrækning med alt fra flade strande til klinter og klitter. Vi har en forskelligartet natur i kommunen, og det er udvalgets intention, at disse herligheder skal bruges i brandingen af Guldborgsund som en turistdestination, der kan tilbyde maritime events, afslapning på stranden og natur, der inviterer til at blive udforsket af gæsterne. Udvalget vil gennem fokus på ovenstående i samarbejde med Turismedestinationsselskabet styrke den turismemæssige position, vi allerede har i dag, men også bruge fortællingen og synliggørelsen til at positionere kommunen i potentielle tilflytteres bevidsthed. SPORTSTURISME Turisme udsprunget af store internationale sportsbegivenheder og tiltrækning af disse store begivenheder er et fokus for udvalget. Det er udvalgets opfattelse, at det vil generere både turisme, et styrket image, og et styrket foreningsliv.

4 2. DANNELSESANLEDNINGER FOR ALLE KUNSTENS EGENVÆRDI KFB-udvalget vil gerne arbejde med at styrke kunst i Guldborgsund Kommune. Udvalget mener, at kunst i sig selv er med til at danne, og der vil derfor være fokus på at øge adgangen til kunst for kommunens borgere, og tænke kunsten sammen med de øvrige indsatser. UDVIKLING AF AKTIVITETER DER SKAL UNDERSTØTTE DANNELSE Bobleriet og Kulturtjenesten er vigtige for indsatsen omkring dannelse, da de faciliterer dannelsesprojekter. Det er udvalgets ambition at sætte skub i aktiviteter og events, der har med dannelse at gøre. Dannelse er højt prioriteret på udvalgets dagsorden, og kan derfor ses hele vejen gennem denne strategi og som et bærende element i udvalgets arbejde. 3. AT ET RIGT OG TILGÆNGELIGT KULTURLIV ER EN DEL AF HVERDAGEN PRIORITERING OG FORVENTNINGER Udvalget vil gerne prioritere de midler, der er til rådighed, så de områder, man gerne vil udvikle, understøttes. Udvalget vil ligeså arbejde mere målrettet med at turde stille krav til, hvad man gerne vil have for pengene, og således sikre sig, at strategien også får lov at leve gennem de bevillinger, der gives eksterne aktører. FÆLLESSKABER PÅ MANGE NIVEAUER Udvalget prioriterer fællesskaber i alle former, og vil have fokus på udviklingen af disse. Med fællesskaber forstås både formelle og uformelle fællesskaber på udvalgets område. Fællesskaberne går ligeledes på tværs af målsætninger og skal forstås som en understøttelse af de fællesskaber, der er inden for hver målsætning. Der er derved et fokus på at sikre, at borgeren kan tilgå fællesskaber, der giver mening for den enkelte. SYNLIGHED, GENNEMSKUELIGHED OG DIALOG KFB-udvalget vil gerne arbejde hen mod en større gennemskuelighed i forhold til hvor de penge, der bruges, kanaliseres hen og hvorfor. Det handler for udvalget om at vise de prioriteringer, der laves, og kunne begrunde til og fravalg i forbindelse med politiske prioriteringer. Udvalget vil derfor gerne have fokus på kommunikationen af de prioriteringer, de laver, ud til de relevante aktører, da det kan give grundlag for en dialog om, hvordan prioriteringerne netop skal foretages.

5 4. AT IDRÆT OG BEVÆGELSE ER EN MULIGHED FOR ALLE UDMØNTNING OG IMPLEMENTERING AF IDRÆTSPOLITIK OG FACILITETSSTRATEGI KFB-udvalget vil arbejde med idrætspolitikken og facilitetsstrategien i tæt tilknytning til visionskommuneprojektet. Begge dele afspejler og komplimenterer hinanden, og implementeringen af målsætningerne på området er et klart fokus for udvalgets arbejde de næste 4 år. FASTHOLDELSE AF TEENAGERE, SAMT REKRUTTERING AF FRIVILLIGE Det er vigtigt at sikre det etablerede foreningsliv i fremtiden, og en af måderne at gøre dette på er gennem arbejde med at skaffe både frivillige og unge mennesker til foreningen. Det er typisk i alderen år, at aktivitetsprocenten i foreninger er lavest, og udvalget ønsker gennem et fokus på øget rekruttering af denne målgruppe at styrke foreningslivet i Guldborgsund. o Tidlig og rettidig indsats 5. BOSÆTNING - AT DER LAVES EN NY BOSÆTNINGSSTRATEGI NY BOSÆTNINGSSTRATEGI Udvalget har i den kommende periode fokus på at lave en ny og ambitiøs strategi for den videre bosætning i Guldborgsund Kommune. En bosætningsstrategi, der i højere grad end hidtil, fokuserer på målgrupper og de forskellige bosætningstiltag, der kan matche forskellige segmenter, herunder særlige bebyggelser mv. SYNERGI MELLEM UDVALGETS OMRÅDER For at der kan blive en positiv bosætning i Guldborgsund Kommune, vil udvalget arbejde for at skabe synergi mellem de tiltag, der foregår på tværs af ikke blot KFB-udvalgets område, men alle de områder, der kan have afgørende betydning for en øget bosætning i kommunen. Det er et fokus at blive bedre til at samarbejde på tværs af såvel administrative enheder som politiske udvalg om at løse denne komplekse, men vigtige opgave og også at indtænke samarbejde med øvrige regionale og tværregionale tiltag. 6. AT LANDDISTRIKTERNE PRIORITERES OG UDVIKLES ATTRAKTIVE BOLIGER Attraktive boliger er et fokusområde for KFB-udvalget med afsæt i at udvikle landdistrikterne i kommunen i en positiv retning. På baggrund af LTU s anbefalinger arbejder KFB-udvalget med den del af anbefalingerne, der vedrører deres politikområde og sætter derfor fokus på at øge attraktiviteten af boligerne i landdistrikterne ved at understøtte følgende: o Undersøge interessen for at flytte til kommunens landdistrikter i forskellige boformer og understøtte udviklingen af alternative boformer. o Understøtte projekter der skaber let adgang til den bedste natur o Understøtte behovet for gode fælles områder til oplevelser og friluftsliv KFB lægger endvidere op til et øget samarbejde med TME-udvalget omkring fokusområdet, der i høj grad går på tværs af de to politikområder.

6 MANGFOLDIGE LOKALSAMFUND OG SUNDE HVERDAGSLIV Udvalget vil fokusere på at skabe rammerne for sprudlende og mangfoldige lokalsamfund for at sikre, at de eksisterende lokalsamfund vokser, er aktive og arbejder for at udvikle sig selv og hinanden. Her er timing, initiativret og proces nøglefaktorer for en succesfuld udvikling. Anbefalingerne fra LTU beskriver, hvordan udviklingen skal være både bottom-up og top-down og med denne tilgang, som i høj grad er samskabende, tager KFB-udvalget fat på opgaven med at udvikle vores landdistrikter. I den forbindelse vil udvalget have særligt fokus på følgende: o Udvikling i samspil med vidensinstitutioner o Udvikling af dialogen med landdistrikterne o Understøtte og motivere til lokalt forankrede strategier for landsbyudvikling o Udvikling og afprøvning af privat-offentlige samarbejder DYNAMISKE ERHVERV OG UDDANNELSER Udvalget vil arbejde understøttende i forhold til de indsatser, der har med erhverv og uddannelser at gøre i landdistrikterne. Det skal forstås på den måde, at KFB-udvalget specielt har turisme og turismeudvikling i landdistrikterne i tankerne og vil arbejde for at forbedre rammebetingelserne og udnytte de potentialer, der er for øget erhvervsaktivitet i landdistrikterne, samt bedre mulighed for at uddanne sig lokalt eller med en lokal tilknytning. Udvalget vil have fokus på følgende: o At bruge den strategiske satsning på udvikling af lokale fødevarer til at fremme bl.a. turisme o Skabe gode vækstbetingelser for mindre virksomheder i landdistrikter Fokusområdet lægger i høj grad op til samarbejde med TME-udvalget og Økonomiudvalget omkring erhvervsudvikling og service samt involvering af BLF i forhold til særlige indsatser. GODE FORBINDELSER Landdistrikterne kan ikke fungere uden gode forbindelser og kommunikationsveje. KFB-udvalget vil derfor have fokus på udviklingen, implementeringen og driften af bedre kommunikationsredskaber i landdistrikterne. Dette er bl.a. allerede understøttet af Min landsby-app en, men indsatsen på området skal skærpes og samtænkes med andre relevante indsatser. Fokus er derfor på at understøtte lokalsamfundenes brug af f.eks. digital kommunikation til at løse nogle af de udfordringer, der findes på området. Udvalget vil ligeledes være med til at fremme udviklingen af løsninger, der kan bidrage til øget mobilitet i landdistrikterne.

7 7. GENERELT I forhold til samtlige udvalgsmål gælder følgende tilgange: FÆLLESSKABER PÅ MANGE NIVEAUER Udvalget prioriterer fællesskaber i alle former og vil have fokus på udviklingen af disse. Med fællesskaber forstås både formelle og uformelle fællesskaber på udvalgets område. Fællesskaberne går ligeledes på tværs af målsætninger og skal forstås som en understøttelse af de fællesskaber, der er inden for hver målsætning. Der er derved et fokus på at sikre, at borgeren kan tilgå fællesskaber, der giver mening for den enkelte. SYNLIGHED, GENNEMSKUELIGHED OG DIALOG KFB-udvalget vil gerne arbejde hen mod en større gennemskuelighed i forhold til hvor de penge, der bruges, kanaliseres hen og hvorfor. Det handler for udvalget om at vise de prioriteringer, der laves, og kunne begrunde til- og fravalg i forbindelse med politiske prioriteringer. Udvalget vil derfor gerne have fokus på kommunikationen af de prioriteringer, de laver ud til de relevante aktører, da det kan give grundlag for en dialog om, hvordan prioriteringerne netop skal foretages. UNDERSTØTTELSE OG MOTIVATION Det er vigtigt at understøtte og motivere de forskellige organisationer og borgergrupper, der arbejder på udvalgets område. De kan eksempelvis være foreninger, hvis primære formål er at udvikle et lokalområde. Her er det vigtigt, at de kan finde støtte og vejledning i administrationen, samt at udvalget arbejder med tiltag for at gøre det nemmere for dem. STRATEGIEN ER VEDTAGET AF KFB-UDVALGET DEN OG BYRÅDET DEN

8 STYRINGSBLOMSTEN Sundhed på tværs Fremme lighed i sundhed Borgeroplevet kvalitet i tilbuddene Faglig kvalitet At idræt og bevægelse er en mulighed for alle Samskabelse og inddragelse af borgerne Vi vil understøtte et mangfoldigt friluftsliv Dannelsesanledninger for alle Alle børn og unge udfordres så de bliver så dygtige som de kan Flere jobparate skal i beskæftigelse og flere aktivitetsparate skal tættere på arbejds-markedet For de unge skal det være attraktivt at være i job eller uddannelse Fremmødekultur i folkeskolen At skabe et bredere uddannelsesudbud lokalt Sammenhængende børne- og ungdomsliv Alle børn får et godt fundament for viden og udvikling Tidlig indsats og forebyggelse Bosætning; at der laves en ny bosætningsstrategi Flere arbejdspladser Gode rammer for sundhed & hverdagsliv Vi skal styrke borgernes mulighed for at mestre egen tilværelse og, i samarbejde med borgerne, sikre, at alle kan indgå i relevante fællesskaber Uddannelse, dannelse & ambitioner Flere flygtninge/ familiesammenførte skal være selvforsørgende Uddannelsesniveauet skal hæves, og skal medvirke til at virksomheder får adgang til kvalificeret arbejdskraft At et rigt og tilgængeligt kulturliv er en del af hverdagen Lolland-Falster skal være et af de bedste steder at drive virksomhed At turismen understøttes At landdistrikterne prioriteres og udvikles Det skal være attraktivt for ledige at blive iværksætter Vi vil fremme lokale værdier i købstæder og på landet Samarbejdet med virksomhederne skal styrkes med fokus på viden og attraktivitet Den internationale rammeplan og EUkoordinatorfunktionen Vi vil mere mobilitet og sammenhæng Bæredygtig vækst gennem Bioøkonomisk Videnscenter Vi vil en bæredygtig kommune Styrket detailhandel og byudvikling Nykøbing som uddannelsesby; styrke uddannelsesfora, og tværkommunalt samarbejde Vi vil at Nykøbing er en stærk hovedby BES KFB SSO BFU TME ØK

UDVALGSSTRATEGIER

UDVALGSSTRATEGIER UDVALGSSTRATEGIER 2019-2022 ØKONOMIUDVALG SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALG KULTUR, FRITID OG BOSÆTNINGSUDVALG TEKNIK, MILJØ OG EJENDOMSUDVALG BESK ÆFTIGELSESUDVALG Solnedgang

Læs mere

BESKÆFTIGELSES- UDVALG

BESKÆFTIGELSES- UDVALG BESKÆFTIGELSES- UDVALG BES-UDVALG INDLEDNING Ved udvalgsformand Ole K. Larsen Vi skal styrke borgernes mulighed for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante

Læs mere

OPLÆG TIL INDIKATORER FOR TVÆRPOLITISKE MÅL

OPLÆG TIL INDIKATORER FOR TVÆRPOLITISKE MÅL Alle får en uddannelse eller kommer i beskæftigelse Uddannelses- og beskæftigelsesstatistik Slut Udvalgenes Flere jobparate skal i beskæftigelse og flere aktivitetsparate skal tættere på arbejdsmarkedet

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG

SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG SSO-UDVALG INDLEDNING Ved udvalgsformand Bo Abildgaard Med afsæt i Guldborgsund Kommunes kerneopgave; Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI BESKÆFTIGELSESUDVALGET

UDVALGSSTRATEGI BESKÆFTIGELSESUDVALGET 3. UDKAST UDVALGSSTRATEGI 2019-22 BESKÆFTIGELSESUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Ole K. Larsen Vi skal styrke borgernes mulighed for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre,

Læs mere

TEKNIK, MILJØ OG EJENDOMSUDVALG

TEKNIK, MILJØ OG EJENDOMSUDVALG TEKNIK, MILJØ OG EJENDOMSUDVALG TME-UDVALG INDLEDNING Ved udvalgsfrmand Peter Bring-Larsen Guldbrgsund Kmmune arbejder ud fra kernepgaven. Vi skal styrke brgernes muligheder fr at mestre egen tilværelse

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI KFB-UDVALGET

UDVALGSSTRATEGI KFB-UDVALGET UDVALGSSTRATEGI 2019-22 KFB-UDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsfrmand Martin Lhse Udvalget arbejder fr at Kultur- g Fritidsliv, Turisme g Bsætning bliver styrket, g at vi gennem fællesskaber g dannelse kan

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET

UDVALGSSTRATEGI SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET UDVALGSSTRATEGI 2019-22 SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Bo Abildgaard Med afsæt i Guldborgsund Kommunes kerneopgave; Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen

Læs mere

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE TVÆRPOLITISK MÅL Tværpolitisk mål At Nykøbing er en stærk hovedby Indikator Antal besøgende i midtbyen Antal studerende Borgertilfredshed med: o Uddannelsesmuligheder o Byliv o Butikker og shopping Slutmål

Læs mere

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision 2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen Rammer og vision Der er i Guldborgsund Kommune en stor udfordring med den ændrede demografi. Der bliver færre borgere

Læs mere

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Bosætning Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK FORORD TIL GULDBORGSUND KOMMUNES FOLKEOPLYSNINGS- POLITIK Danmark bliver kaldt foreningernes land. Og vi er overbeviste om, at det folkeoplysende foreningsliv og det fællesskab,

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

BYEN TIL VANDET. Politisk målsætning. Langsigtet planlægning og byudvikling er en vigtig forudsætning for klog og målrettet vækst.

BYEN TIL VANDET. Politisk målsætning. Langsigtet planlægning og byudvikling er en vigtig forudsætning for klog og målrettet vækst. VI TØR GÅ NYE VEJE Vi vil muligheder for alle - alle skal med, og alle kan bidrage Vi vil vækst og udvikling - et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed BYEN TIL VANDET Langsigtet planlægning

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Fremtidens Legeplads

Fremtidens Legeplads Fremtidens Legeplads Godkendt af Billund Byråd den 21. maj 2019 Den legende kommune Billund Kommune er Fremtidens Legeplads fordi... Vi er hjemsted for Børnenes Hovedstad. Hos os er leg, læring og kreativitet

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE TVÆRPOLITISK MÅL Tværpolitisk mål Mangfoldige fællesskaber Indikator Antal fysisk aktive børn (genganger fra KFB udvalgsstrategi) Antal fysisk aktive voksne (genganger fra KFB udvalgsstrategi) 1) Voksne:

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL

GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL Indledning Guldborgsund Kommune har besluttet at udvide direktionen. I den forbindelse er vores centerchef for Teknik og Miljø blevet

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben Brandingstrategi Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011 Udarbejdet af: Udviklingsstaben Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune ... 2 Den legende kommune Udviklingsstrategi for Billund Kommune I Billund gør vi os umage for at få det lokale til at spille sammen med det regionale, det nationale, og det globale. Vi vil inddrage relevante

Læs mere

BUDGET REDEGØRELSE 2019

BUDGET REDEGØRELSE 2019 BUDGET REDEGØRELSE 2019 VILDE HESTE PÅ BØTØ, MARIELYST - FOTO: ANNE MADSEN 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 5 BUDGETFORUDSÆTNINGER... 8 BUDGETAFTALE... 10 RESULTATOVERSIGT... 15 FINANSIERINGSOVERSIGT...

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Planstrategi 19 Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Program 1. Velkommen - Dagsorden 2. Oplæg Status og proces, herunder sommerhuse Layout Cittaslow og temaer 3. Gruppearbejde 4. Opsamling Evt. Status

Læs mere

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her.

FLERE BORGERE. Samlet set vil de fælles indsatser gøre vores kommune mere attraktiv, så flere ønsker at leve og arbejde her. ENERGI TIL MERE En af vores store forcer i Esbjerg Kommune er vores evne til at stå sammen om at løse udfordringer og få det optimale ud af de muligheder, der byder sig. Derfor er Vision 2025 en fælles

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE TVÆRPOLITISK MÅL Tværpolitisk mål En bæredygtig kommune Indikator At vedtage Klimatilpasningsplan med tilhørende indsatser Ny SUNDskole som verdensmålsskole Bæredygtig byudvikling på Ydre Østerbro samt

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE 2019-21 VISION AKTIVE FÆLLESSKABER GENNEM HELE LIVET GØRE BORGERNE TIL MEDSKABERE Fritidspolitikken skal udvikles med

Læs mere

Introduktion for byrådet

Introduktion for byrådet Introduktion for byrådet Slagelse, 13. Januar 2014 En vision bliver til En politisk skabende 1-årig proces Grundig analyse af Slagelse Kommunes udfordringer og styrker Slagelse Kommune Vision Et enigt

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALGET PRIORITERINGSVÆRKTØJ TIL VURDERING AF PROJEKTER OG AKTIVITETER PÅ UDVALGETS OMRÅDE VEJLEDNING

KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALGET PRIORITERINGSVÆRKTØJ TIL VURDERING AF PROJEKTER OG AKTIVITETER PÅ UDVALGETS OMRÅDE VEJLEDNING KULTUR, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALGET PRIORITERINGSVÆRKTØJ TIL VURDERING AF PROJEKTER OG AKTIVITETER PÅ UDVALGETS OMRÅDE VEJLEDNING GULDBORGSUND KOMMUNE NOVEMBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle Bemærkninger...

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017 Erhvervsfremmestrategi 2014-2018 Revideret udgave juni 2017 Indledning I foråret 2013 udpegede byrådet Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) som tovholdere på udarbejdelsen af en ny erhvervsfremmestrategi.

Læs mere

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted Strategi for Lokal Udvikling 2018-2020 Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted 99171717 - lese@thisted.dk - www.thisted.dk - CVR 2918 9560 Indhold Forord... 3 Sammenhængskraft...4 Strategi for Thisted

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Vordingborg Kommune er storbyens sundeste og smukkeste forhave, summende af aktivitet, med internationalt udsyn og et blomstrende erhvervsliv.

Vordingborg Kommune er storbyens sundeste og smukkeste forhave, summende af aktivitet, med internationalt udsyn og et blomstrende erhvervsliv. Strategi for implementering af visionen Vordingborg Kommune er storbyens sundeste og smukkeste forhave, summende af aktivitet, med internationalt udsyn og et blomstrende erhvervsliv. Indhold Indledning...3

Læs mere

Fokusområde UDKAST. Bosætningsstrategi Tiltrækning af unge voksne til vores byer. Handlingsplan for bosætningsstrategi

Fokusområde UDKAST. Bosætningsstrategi Tiltrækning af unge voksne til vores byer. Handlingsplan for bosætningsstrategi Fokusområde 2019-2020 Bosætningsstrategi 2019-2023 Tiltrækning af unge voksne til vores byer. Handlingsplan for bosætningsstrategi 2019-2023 UDKAST Tiltrækning af unge voksne til vores byer For at indfri

Læs mere

Strategisk planlægning i landdistrikterne

Strategisk planlægning i landdistrikterne INDSATS 1 Strategisk planlægning Strategisk planlægning handler om lokale planer for landsbyerne. Hvordan sikrer vi at kommuneplaner og lokale planer hænger sammen? Fra landspolitiske side lægges der op

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Hvordan sikrer vi synlig effekt af vore indsatser?

Hvordan sikrer vi synlig effekt af vore indsatser? Hvordan sikrer vi synlig effekt af vore indsatser? Oplæg ved Centerchef for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab i Center for Kultur og Turisme, Idræt og Medborgerskab Hvorfor kan idræt, kultur og

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget: Prioriteringsværktøj. Godkendt på møde den 20. august 2014

Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget: Prioriteringsværktøj. Godkendt på møde den 20. august 2014 Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget: Prioriteringsværktøj Godkendt på møde den 20. august 2014 Introduktion Kultur, Turisme og Bosætningsudvalgets prioriteringsværktøj tager afsæt i: de politiske, som

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

BOSÆTNINGSSTRATEGI

BOSÆTNINGSSTRATEGI BOSÆTNINGSSTRATEGI 2015-2019 2. GENERATION Strategien er vedtaget af Guldborgsund Kommunes Byråd d. 12. oktober 2017. Indledning Velkommen til Guldborgsund Kommunes Bosætningsstrategi, som gælder frem

Læs mere

Mål for B Drift og Service (Rengøringsenheden) Fokusområde. Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen

Mål for B Drift og Service (Rengøringsenheden) Fokusområde. Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen for B2019 Serviceområde 08 Drift og Service (Rengøringsenheden) Socialt ansvar - SmåJobs+ indsatsen Håndtering af personer på kanten af arbejdsmarkedet som en del af kernedriften i Drift og Service. Dette

Læs mere

1. Formål. Erhvervs- og beskæftigelsesstrategi for Mariagerfjord Kommune

1. Formål. Erhvervs- og beskæftigelsesstrategi for Mariagerfjord Kommune Center for Plan, HR og Udvikling Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 24.10.00-P22-1-15 Ref.: Michael Christiansen Direkte

Læs mere

Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune

Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune Sundhedsstrategi 2011-2014 for Slagelse Kommune En sundhedsstrategi, der virker En sundhedsstrategi med to spor Slagelse Kommune har en stor udfordring med befolkningens sundhedstilstand. Sundhedsprofil

Læs mere

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET I KOLDING UDVIDER VI DEN ALMINDELIGE OPFATTELSE AF DESIGN. ET DESIGN I KOLDING FORSTÅR VI DESIGN SOM BÅDE ET DESIGN (PRODUKTET) OG AT DESIGNE (PROCESSEN) KOLDING DESIGN

Læs mere

Folkemødet den 23. februar

Folkemødet den 23. februar Folkemødet den 23. februar Input fra erhvervsdebatterne på Folkemødet: Fokus på vores styrkepositioner: Turisme, oplevelsesøkonomi Uddannelse af kvalificeret arbejdskraft Fokus på fælles løsninger og samarbejde

Læs mere

Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid. Godkendt i Byrådet d.10.09. 2013

Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid. Godkendt i Byrådet d.10.09. 2013 Temaplan for Sundhed, Kultur & Fritid Godkendt i Byrådet d.10.09. 2013 Vejen Kommune 10-09-2013 Forord Vejen kommunes temaplan for Sundhed, Kultur & fritid 2014-2022 er baseret på et samarbejde på tværs

Læs mere

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE Januar 2015 Indledning Regeringens overordnede målsætning er, at det også i fremtiden skal være muligt at bo og virke i alle dele af landet. Dette kræver nytænkning

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Høringsudgave Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Vision Lyngby-Taarbæk Kommune har et stærkt erhvervsliv. Iværksættere og smv er går hånd i hånd med et af Danmarks mest innovative videns miljøer - og et af de aller bedste handelsmiljøer.

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

Budgetaftale : Det rige hverdagsliv vi er i gang

Budgetaftale : Det rige hverdagsliv vi er i gang Budgetaftale 2020-2023: Det rige hverdagsliv vi er i gang Nærværende aftale udgør den politiske aftale for driftsbudgetterne og anlægsinvesteringerne for budget 2020 og overslagsårene indeholdt i budget

Læs mere

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund.

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund. 30. august 2016 Visionen for Favrskov Kommunes integrationsindsats er, at flygtninge, der bor i Favrskov Kommune, indgår som deltagende, selvforsørgende og ydende medborgere, der er en ressource i lokalsamfundet.

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi værdsætter højt, og som vi gerne vil værne om. Vi

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Eller: Ildsjæle sætter lys på lokale herligheder! Oplæg til Boligdag 2011 Torsdag den 5. maj 2011 på Esbjerg Højskole Lokalsamfundskonsulent

Læs mere

BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET

BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET 2. GENERATION BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Janne Hansen Vi lever i en tid med store forandringer. Børnetallet falder og vi har ikke uanede ressourcer til at løse opgaven.

Læs mere

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning Kulturpolitik og fokusområder 2018-2021 - udkast Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet og unikke projekter og samarbejder på tværs. Kulturen

Læs mere

Baggrund. Erhvervsudvalget

Baggrund. Erhvervsudvalget Baggrund - Køge - en gammel industriby - Tradition for samarbejde mellem byråd, arbejdsgivere og lønmodtagere - Køge Erhvervsudviklingsråd (KEUR) - Fusion med Skovbo Kommune - En del af Region Sjælland

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE TVÆRPOLITISK MÅL Tværpolitisk mål Bedre rammer for erhvervsliv og iværksætteri Indikator Slutmål Udvalgenes mål Antal arbejdspladser Antal iværksættere og overlevelsesraten Erhvervsklima (måling fra DI,

Læs mere

Landdistriktspolitik og handlingsplan Indledning

Landdistriktspolitik og handlingsplan Indledning Landdistriktspolitik 2015-2018 og handlingsplan 2017-2018 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og at skabe

Læs mere

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE TVÆRPOLITISK MÅL Tværpolitisk mål At vores landdistrikter er attraktive Indikator Benchmark på landdistrikternes attraktivitet Slutmål 2022 Middelværdi på 70 Bemærkninger Benchmark i forhold til Borgermonitorundersøgelse.

Læs mere

Den sammenhængende børne- og ungepolitik. Horsens Kommune

Den sammenhængende børne- og ungepolitik. Horsens Kommune Den sammenhængende børne- og ungepolitik Horsens Kommune 2017-19 1 Forord Vi har en fælles vision I Horsens har vi en fælles vision om, at alle børn og unge skal have en uddannelse. Det gælder for alle

Læs mere

Odder Kommunes vision

Odder Kommunes vision Odder Kommunes vision 2014-2018 Dokumentnummer: 727-2014-95229 side 1 Odder Kommune skaber rammerne for det gode liv gennem fællesskab, nærhed og åbenhed I Odder Kommune har borgerne mulighederne for et

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

4. Januar 2016 Nytårs Tam Tam i Byrådssalen Guldborgsund kommune

4. Januar 2016 Nytårs Tam Tam i Byrådssalen Guldborgsund kommune 4. Januar 2016 Nytårs Tam Tam i Byrådssalen Guldborgsund kommune Fire temaer Trivsel Digitalisering Samskabelse Effektstyring / målaftaler ULVEN KOMMER ER DER MEN VI HAR LÆRT AT LEVE MED DEM Trivsel Vi

Læs mere

TÆT PÅ FREMTIDENS STRUER KOMMUNE

TÆT PÅ FREMTIDENS STRUER KOMMUNE TÆT PÅ FREMTIDENS STRUER KOMMUNE PLANSTRATEGI 2019 FORKORTET UDGAVE OUVERTURE Lokalsamfundet Struer Kommune er stærkt og levedygtigt. Det blev bekræftet ved en folkeafstemning i 2015, hvor borgerne entydigt

Læs mere