Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers ytringsfrihed. December Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers ytringsfrihed. December Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel"

Transkript

1 Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers ytringsfrihed December 2017 Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel

2 RAPPORT Socialpædagogers ytringsfrihed Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel December 2017 Udarbejdelse: Henrik Jensen, Hos Journalisterne for Socialpædagogerne Nordjylland

3 Side 3 Undersøgelse af socialpædagogers ytringsfrihed Formålet med denne undersøgelse er at klarlægge, om socialpædagoger i Nordjylland har frihed til at ytre sig offentligt, hvis de oplever kritisable forhold i forbindelse med deres arbejde. Det er vigtigt, at socialpædagoger ikke er bange for at fortælle om det offentligt, hvis de på deres arbejde fx oplever, at forholdene for borgere eller kolleger er urimelige. Faktisk har socialpædagoger i forhold til mange andre faggrupper en særlig forpligtelse til at bruge deres ytringsfrihed, fordi man som socialpædagog ofte arbejder for og med udsatte borgere, som ofte selv kan have svært ved at gøre offentligheden opmærksom på kritisable forhold. De fleste socialpædagoger har oplevet kritisable forhold Undersøgelsen viser, at 58 % af de nordjyske socialpædagoger har oplevet kritisable forhold på deres arbejde, som de mener, at offentligheden burde kende til. 42 % har svaret, at de aldrig har oplevet kritisable forhold, som de mener, de burde ytre sig om offentligt. Figur 1: Har du på noget tidspunkt oplevet kritisable forhold i forbindelse med dit arbejde, som du mente, at offentligheden burde have kendskab til? Nej 42% Ja 58% I alt 498 besvarelser. Ja: 287 (58 %) Nej: 211 (42 %)

4 Side 4 Både kritisable forhold i nuværende og tidligere arbejde 28 % af socialpædagogerne i undersøgelsen svarer, at det er i deres nuværende arbejde, at de har oplevet kritisable forhold, som offentligheden burde kende til. 24% svarer, at de kritisable forhold fandt sted i et tidligere arbejde. 6 % af de nordjyske socialpædagoger har oplevet kritisable forhold i både deres nuværende og tidligere arbejde. Figur 2: Har du oplevet de kritisable forhold i dit nuværende arbejde og/eller i dit tidligere arbejde? Ja - i nuværende job/ansættelse Ja - i tidligere job/ansættelse 24% 28% Ja - både i tidligere og nuværende ansættelse 6% Nej 42% I alt 498 besvarelser. Mange har oplevet kritisable forhold for nyligt Mange socialpædagoger har for nyligt oplevet kritisable forhold i forbindelse med deres arbejde. 42 % af de socialpædagoger, der har oplevet kritisable forhold, som offentligheden burde kende til, svarer, at det er sket inden for det seneste år. 36 % svarer, at det er sket inden for 1-3 år, mens 30 % har oplevet kritisable forhold for mere end 3 år siden. Figur 3: Hvor længe er det siden, du oplevede kritisable forhold, som du mente offentligheden burde få kendskab til? Inden for det seneste år 42% Inden for de seneste 3 år 36% Mere end 3 år siden 30% Deltagerne har haft mulighed for at sætte flere krydser, og derfor er summen af andelene mere end 100 % (antal svar i alt: 286).

5 Side 5 Kritisable forhold handler mest om arbejdsmiljø og dårlig ledelse Medlemmerne er blevet spurgt, hvad de kritisable forhold handlede om. Mange svarer, at de har oplevet flere forskellige former for kritisable forhold i forbindelse med deres arbejde. Næsten 2 ud af 3 medlemmer (65 %) nævner dårligt fysisk eller psykisk arbejdsmiljø, mens de kritisable forhold for 63 % handlede om dårlig ledelse. Lidt under halvdelen (45 %) svarer, at de kritisable forhold, som offentligheden burde have kendskab til, drejede sig om manglende tid til borgerne/arbejdsopgaverne. 34 % svarer, at arbejdet ikke blev udført fagligt forsvarligt, 14 % har oplevet omsorgssvigt eller lignende, og den samme andel (14 %) af de nordjyske socialpædagoger nævner, at de kritisable forhold handlede om kollegers fejl og sjusk. Endelig svarer 5 %, at de har oplevet kritisable forhold i form af misbrug af økonomisk karakter. 9 % svarer, at de har oplevet andre former for kritisable forhold. Figur 4: Hvad handlede de kritisable forhold om? Det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø 65% Dårlig ledelse 63% Ikke tid nok til borgerne/arbejdsopgaverne 45% At arbejdet ikke udføres fagligt forsvarligt 34% Omsorgssvigt eller lign. 14% Kollegers fejl og sjusk 14% Misbrug af økonomisk karakter 5% Andet 9% Spørgsmålet er stillet til de medlemmer, der svarer Ja til, at de på et tidspunkt har oplevet kritisable forhold, som offentligheden burde kende til (antal svar: 260). Medlemmerne har haft mulighed for at sætte flere krydser, og derfor summerer andelene ikke til 100 %. Socialpædagoger, der arbejder som familieplejere er ikke med i denne besvarelse. Familieplejere, som har oplevet kritisable forhold, er blevet stillet samme spørgsmål men har haft andre svarmuligheder (se figur 7).

6 Side 6 Socialpædagoger tager oftest kritisable forhold op med kolleger Når socialpædagoger oplever kritisable forhold i forhold til deres arbejde, vælger næsten 7 ud af 10 (69 %) at tage sagerne op med deres kolleger. Desuden viser undersøgelsen, at 54 % af de nordjyske socialpædagoger har reageret ved at tage kritisable forhold op med deres nærmeste leder, mens 37 % svarer, at de har inddraget deres tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant eller fagforening i sagerne. Kun 3 % har bragt kritisable forhold op i pressen, på sociale medier eller lignende. 5 % af socialpædagogerne i undersøgelsen svarer, at de ikke har reageret på de kritisable forhold. Figur 5: Hvordan reagerede du på de kritisable forhold? Jeg gjorde ikke noget 5% Jeg tog det op med mine kolleger 69% Jeg tog det op med min nærmeste leder 54% Jeg tog det op med tillidsrepr./ arbejdsmiljørepr./fagforening 37% Jeg bragte sagen op i pressen, på sociale medier el. lign. 3% Jeg tog det op med andre 18% Andet 10% Spørgsmålet er stillet til de socialpædagoger, der har oplevet kritisable forhold, som offentligheden burde kende til (antal svar: 260). Der har været muligt at sætte kryds ud for flere svar, og derfor er summen af andelene højere end 100 %. Socialpædagoger, der arbejder som familieplejere, er ikke med i denne besvarelse. De er blevet stillet samme spørgsmål men med andre svarmuligheder (se figur 8).

7 Side 7 Familieplejere og ytringsfrihed Socialpædagoger, der arbejder som familieplejere, har haft deres egne svarmuligheder til flere af spørgsmålene i undersøgelsen. Det skyldes, at familieplejeres ansættelsesforhold og arbejdsopgaver på nogle områder er meget anderledes end andre socialpædagogers. Familieplejere har desuden ikke kolleger eller en nærmeste leder at gå til på samme måde som socialpædagoger, der arbejder på fx et bosted eller en institution. 2 ud af 3 familieplejere har oplevet kritisable forhold Blandt de nordjyske familieplejere er det 67 %, der i forbindelse med deres arbejde har oplevet kritisable forhold, som offentligheden burde kende til. 33 % har ikke oplevet kritisable forhold. Figur 6: Har du på noget tidspunkt oplevet kritisable forhold i din ansættelse/dine ansættelser, som du mente, at offentligheden burde få kendskab til? (Kun familieplejere) Nej 33% Ja 67% I alt 36 besvarelser. Ja: 24 (67 %) Nej: 12 (33 %) Familieplejere oplever urimelig behandling fra kommuner Når familieplejerne oplever kritisable forhold, som offentligheden burde få kendskab til, er det oftest samarbejdet med den anbringende kommune, der er problemet. Hele 67 % af familieplejerne svarer, at de kritisable forhold handler om urimelig behandling fra anbringende kommune. 21 % af familieplejerne svarer, at de har oplevet omsorgssvigt eller lign., som offentligheden burde have kendskab til. Samme andel (21 %) nævner dårligt fysisk eller psykisk arbejdsmiljø, mens de kritisable forhold for 17 % af familieplejerne handlede om, at der ikke er nok tid til borgere/arbejdsopgaverne.

8 Side 8 Figur 7: Hvad handlede de kritisable forhold om? (Kun familieplejere) Det fysiske eller psykiske arbejdsmiljø Ikke tid nok til borgere/arbejdsopgaverne Omsorgssvigt eller lign. 17% 21% 21% Urimelig behandling fra anbringende kommune 67% Andet 13% Spørgsmålet er stillet til socialpædagoger i Nordjylland, der arbejder som familieplejere og som har oplevet kritisable forhold, som offentligheden burde kende til (antal svar: 24). Et tilsvarende spørgsmål er også besvaret af alle øvrige socialpædagoger (se figur 4) Det har været muligt at vælge flere svar, og derfor summerer andelene ikke til 100 %. Familieplejere tager kritisable forhold op med kommunen Næsten 8 ud af 10 familieplejere (79 %) har prøvet at tage kritisable forhold op med den anbringende kommune. 42 % har kontaktet socialtilsynet, 38 % har inddraget fagforeningen, mens 29 % har taget kritisable forhold op med andre familieplejere. Ingen af familieplejerne i undersøgelsen har svaret, at de ikke reagerede på de kritisable forhold. Figur 8: Hvordan reagerede du på de kritisable forhold? (Kun familieplejere) Jeg gjorde ikke noget 0% Jeg tog det op med den anbringende kommune 79% Jeg tog det op med med socialtilsynet Jeg bragte sagen op med min fagforening 38% 42% Jeg tog det op med andre familieplejere 29% Jeg bragte sagen op i pressen, på sociale medier el. lign. 0% Jeg tog det op med andre Andet 13% 17% Spørgsmålet er stillet til familieplejere, som har oplevet kritisable forhold (antal svar: 24). Et tilsvarende spørgsmål er også besvaret af alle øvrige socialpædagoger (se figur 5).

9 Side 9 Flest oplever negative konsekvenser ved at ytre sig Socialpædagoger, der aktivt har reageret på kritisable forhold ved fx at tage forholdene op med kolleger, ledere, kommune, fagforening eller i pressen, har både oplevet negative og positive konsekvenser ved at bruge deres ytringsfrihed. Langt de fleste oplever dog, at det har negative konsekvenser at ytre sig. 27 % af de nordjyske socialpædagoger, som har reageret på kritisable forhold i forbindelse med deres arbejde, svarer i undersøgelsen, at det udelukkende fik negative konsekvenser for dem, at de valgte at reagere på de kritisable forhold. 26 % oplevede både negative og positive konsekvenser. For blot 5 % fik det udelukkende positive konsekvenser, at de valgte ytre sig om kritisable forhold. Ifølge undersøgelsen oplevede 31 % af socialpædagogerne ingen konsekvenser, mens 10 % svarer ved ikke. Figur 9: Fik det nogen negative eller positive konsekvenser for dig, at du reagerede på de kritisable forhold? 40% 35% 31% 30% 27% 26% 25% 20% 15% 10% 5% 5% 10% 0% Udelukkende negative konsekvenser Både negative og positive konsekvenser Udelukkende positive konsekvenser Ingen konsekvenser Ved ikke Spørgsmålet er stillet til alle socialpædagoger (også familieplejere), som har reageret på kritisable forhold (antal svar: 278).

10 Side 10 Mange negative konsekvenser ved at ytre sig I undersøgelsen er socialpædagogerne blevet bedt om at uddybe, hvordan de har oplevet, at det har haft negative konsekvenser, at de har valgt at ytre sig og reagere på kritisable forhold. Blandt de socialpædagoger, der har haft negative konsekvenser ved at ytre sig, svarer 54 %, at det kom til at påvirke deres psykiske arbejdsmiljø. 45 % svarer, at de som konsekvens fik et dårligt forhold til deres leder. 26 % blev kaldt til tjenstlig samtale/en snak om det fremtidige samarbejde. En tilsvarende andel (26 %) fik at vide, at de skulle gå på kompromis med fagligheden. 19 % fik et dårligt forhold til deres kolleger, og samme andel (19 %) svarer, at deres arbejdsforhold blev dårligere efter, at de havde ytret sig. I undersøgelsen svarer 16 %, at de endte med at blive sagt op, fordi de valgte at ytre sig om kritisable forhold i forbindelse med deres arbejde. 6 % fik en advarsel. 5 % fik at vide, at de ikke måtte udtale sig fremover. Figur 10: Hvilke negative konsekvenser fik det for dig, at du reagerede på de kritisable forhold? Det påvirkede mit psykiske arbejdsmiljø 54% Jeg fik et dårligt forhold til min leder 45% Jeg blev indkaldt til en tjenstlig samtale/samtale/snak om det fremtidige samarbejde Jeg fik at vide, at jeg skulle gå på kompromis med min faglighed Jeg fik et dårligt forhold til mine kolleger Mine arbejdsforhold blev dårligere Jeg blev sagt op 26% 26% 19% 19% 16% Jeg fik en advarsel Jeg fik at vide, at jeg ikke måtte udtale mig fremover Ved ikke 5% 3% 6% Andet 12% Spørgsmålet er stillet til alle socialpædagoger, som har oplevet udelukkende negative konsekvenser eller både negative og positive konsekvenser ved at ytre sig (antal svar: 137). Det har været muligt at sætte kryds ud for flere svar, og derfor summerer andelene ikke til 100 %. Socialpædagoger, der arbejder som familieplejere, er ikke med i denne besvarelse. De er blevet stillet samme spørgsmål men med andre svarmuligheder (se figur 11).

11 Side 11 Familieplejere oplever også negative konsekvenser Socialpædagoger, der arbejder som familieplejere, har meget anderledes ansættelsesforhold end andre socialpædagoger. Derfor har familieplejerne til spørgsmålet Hvilke negative konsekvenser fik det for dig, at du reagerede på de kritisable forhold? haft deres egne svarmuligheder. Blandt familieplejerne er det også påvirkningen af det psykiske arbejdsmiljø, der er den mest udbredte negative konsekvens ved at ytre sig om kritisable forhold i forbindelse med arbejdet. Ifølge besvarelserne har familieplejere, der har prøvet at reagere på kritisable forhold, efterfølgende oplevet, at de fik et dårligt forhold til den anbringende kommune, og at deres arbejdsforhold generelt blev dårligere. Nogle er blevet indkaldt til en snak med kommunen om det fremtidige samarbejde eller har fået at vide, at de skulle gå på kompromis med fagligheden. Figur 11: Hvilke negative konsekvenser fik det for dig, at du reagerede på de kritisable forhold? (Kun familieplejere) Det påvirkede mit psykiske arbejdsmiljø 67% Jeg fik et dårligt forhold til den anbringende kommune Mine arbejdsforhold blev dårligere 33% 33% Jeg blev indkaldt til en snak om det fremtidige samarbejde Jeg fik at vide, at jeg skulle gå på kompromis med min faglighed 17% 17% Jeg fik at vide, at jeg ikke måtte udtale mig fremover Den anbringende kommune lavede en indberetning til socialtilsynet Jeg blev sagt op 0% 0% 0% Ved ikke 8% Andet 17% Spørgsmålet er stillet til alle socialpædagoger, som har oplevet udelukkende negative konsekvenser eller både negative og positive konsekvenser ved at ytre sig (antal svar: 12). Det har været muligt at sætte kryds ud for flere svar, og derfor summerer andelene ikke til 100 %.

12 Side 12 Eksempler på negative konsekvenser ved at ytre sig offentligt Ud over at sætte kryds ved én eller flere svarmuligheder, har alle deltagerne i undersøgelsen haft mulighed for selv at uddybe deres svar på spørgsmålet: Hvilke negative konsekvenser fik det for dig, at du reagerede på de kritisable forhold? Hér er nogle eksempler på negative konsekvenser: Personalegruppen fik mundkurv på. Jeg fik at vide, at jeg ikke måtte kritisere min arbejdsplads offentligt. Fik at vide, at jeg skulle være loyal overfor forvaltning og politikere, da dette forventes af en leder. Jeg fik at vide, at jeg godt måtte finde et andet job, hvis jeg ikke var tilfreds, hvor jeg var. Det er sket flere gange, at jeg får at vide, at det skal vi ikke snakke om.

13 Side 13 Jeg fik et dårligt forhold til nogle kolleger. Jeg valgte at forlade det private arbejdssted. Jeg var sagt op på det tidspunkt, så derfor turde jeg udtale mig. Jeg havde ikke turdet, hvis jeg stadig var i jobbet. Fik at vide, at det skulle jeg under ingen omstændigheder bryde min hjerne med. Kunne jeg ikke finde ud af det, skulle lederen nok sørge for, at jeg blev forflyttet. Jeg oplevede sladder fra kolleger. Jeg fik svært ved at få andet arbejde.

14 Side 14 Også positive konsekvenser ved at ytre sig offentligt De nordjyske socialpædagoger oplever ikke kun, at det har negative konsekvenser, når de bruger deres ytringsfrihed. 5 % af de socialpædagoger, som har brugt deres ytringsfrihed til at reagere på kritisable forhold i forbindelse med deres arbejde, har udelukkende oplevet positive konsekvenser, mens 26 % har oplevet både negative og positive konsekvenser. Deltagerne i undersøgelsen haft mulighed for selv at uddybe deres svar på spørgsmålet Hvilke positive konsekvenser fik det for dig, at du reagerede på de kritisable forhold?. Hér er nogle eksempler på positive konsekvenser: Jeg fik det bedre med mig selv. Jeg fik det godt ved at forsvare min faglighed. En følelse af at være stærk faglig og ansvarlig. Jeg fik luft for mine frustrationer. Jeg valgte at søge et nyt job og fik det. Det private sted kom efterfølgende i mediernes søgelys.

15 Side 15 Der blev ro på arbejdspladsen. Jeg valgte at være tro mod mig selv og har et skønt job nu. De forhold, jeg bragte op, blev undersøgt, og der blev lavet forbedringer. Arbejdsmiljøet blev væsentligt forbedret. Der blev politisk opmærksomhed på området. Vi blev flyttet fra en bygning med skimmelsvamp til anden adresse uden skimmelsvamp. Der blev ændret på nogle af tingene, og der blev bedre forhold for borgere og kolleger.

16 Side 16 Ledelsen begrænser ytringsfriheden Mere end halvdelen af medlemmerne (i alt 54 %) svarer i undersøgelsen, at de enten direkte eller indirekte har fået at vide af deres ledelse, at de ikke bør ytre sig i offentligheden om forhold på arbejdspladsen. 20 % svarer, at de har fået direkte besked, mens 34 % oplever, at ledelsen indirekte har givet udtryk for det. 40 % af medlemmerne svarer Nej til spørgsmålet og 6 % svarer Ved ikke. Figur 12: Har ledelsen på din arbejdsplads givet udtryk for, at du og dine kolleger ikke bør ytre jer i offentligheden om forhold på arbejdspladsen? 6% 20% 40% 34% Ja, direkte Ja, indirekte (Det ligger i luften) Nej Ved ikke Antal besvarelser i alt: 455. Blandt familieplejerne er billedet nogenlunde det samme. Her er det knapt halvdelen nemlig i alt 45 %, der svarer, at den anbringende kommune enten direkte (14 %) eller indirekte (31 %) har givet udtryk for, at de ikke bør ytre dem i offentligheden om forhold i ansættelsen. 50 % svarer nej. Figur 13: Har den anbringende kommune givet udtryk for, at du ikke bør ytre dig i offentligheden om forhold i din ansættelse? (Kun familieplejere) 6% 14% Ja, direkte Ja, indirekte (Det ligger i luften) 50% 31% Nej Ved ikke Antal besvarelser i alt: 36.

17 Side 17 Forventer negative konsekvenser ved at ytre sig i pressen I alt mener 73 % af de nordjyske socialpædagoger, at det vil have negative konsekvenser for dem, hvis de udtaler sig offentligt om kritisable forhold på deres arbejdsplads. 37 % er meget enige, mens 36 % svarer, at det er overvejende enige. Omvendt er blot 8 % overvejende uenige i at offentlig kritik vil få negative konsekvenser, og kun 4 % er meget uenige. Figur 14: Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn? Det vil have negative konsekvenser for mig, hvis jeg udtaler mig offentligt om kritisable forhold på min arbejdsplads f.eks. i pressen, på sociale medier eller lignende. 40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% 37% 36% 15% 8% 4% Meget enig Overvejende enig Overvejende uenig Meget uenig Ved ikke Antal besvarelser i alt: 454. Igen er billedet blandt familieplejerne nogenlunde det samme. Her er det også i alt 73 %, der forventer negative konsekvenser, hvis de udtaler sig offentligt. Figur 15: Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn? (Kun familieplejere) Det vil have negative konsekvenser for mig, hvis jeg udtaler mig offentligt om kritisable forhold i relation til min ansættelse f.eks. i pressen, på sociale medier eller lignende. 50% 40% 30% 42% 31% 22% 20% 10% 3% 3% 0% Meget enig Overvejende enig Overvejende uenig Meget uenig Ved ikke Antal besvarelser i alt: 36.

18 Side 18 Whistleblower- ordning og retningslinjer 34 % svarer, at de i relation til deres arbejde har adgang til en whistleblower- ordning, hvor de anonymt kan give oplysninger om kritisable forhold (figur 16). 27 % svarer, at der på deres arbejdsplads er aftalt retningslinjer for, hvordan med- arbejderne må ytre sig om arbejdspladsens forhold (figur 17). Ud af disse angiver 73 %, at de aftalte retningslinjer giver dem en klar viden om, hvad man må og ikke må (figur 18). Figur 16: Har du i relation til dit arbejde adgang til en whistleblower- ordning, hvor du anonymt kan indgive oplysninger om alvorlige forhold? Ja Nej Ved ikke 32% 34% 34% Antal besvarelser i alt: 453. Figur 17: Er der på din arbejdsplads aftalt retningslinjer for, hvordan medarbejderne må ytre sig om arbejdspladsens forhold? Ja 27% Nej 43% Ved ikke 30% Antal besvarelser i alt: 452. Figur 18: Giver de aftalte retningslinjer dig en klar viden om, hvad du må og ikke må? Ja 73% Nej 12% Ved ikke 16% Antal besvarelser i alt: 120.

19 Side 19 Metode Besvarelserne i denne undersøgelse er indhentet via en elektronisk spørgeundersøgelse blandt medlemmerne af Socialpædagogernes Nordjyllands medlemspanel. Spørgeskemaet blev udsendt til 636 medlemmer den 10. oktober Der blev sendt rykkere ud den 13. oktober og den 24 oktober til de medlemmer, der endnu ikke havde svaret. Målingen blev afsluttet den 13. november. Af de 636 socialpædagoger i medlemspanelet har i alt 507 besvaret spørgeskemaet, hvoraf 484 har gennemført hele undersøgelsen. Det giver en samlet svarprocent på 80. Fordeling på arbejdsområder De nordjyske socialpædagoger, som har gennemført undersøgelsen, fordeler sig således i forhold til arbejdsområder: Mennesker med sindslidelser (9 %) Børn & Unge området (13 %) Mennesker med sociale vanskeligheder og misbrug (9 %) Mennesker med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse i botilbud (37 %) Område indenfor beskæftigelse, uddannelse og samværstilbud (5 %) Mennesker med senhjerneskade og demens (5 %) Familieområdet (5 %) Andet (16 %) Mennesker med sindslidelser Børn & Unge- området 13% 10% Mennesker med sociale vanskeligheder og misbrug Mennesker med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse i botilbud Område indenfor beskæftigelse, uddannelse og samværstilbud Mennesker med senhjerneskade og demens 5% 6% 7% 14% 8% Familieplejeområdet Andet 38%

20 Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel

Vold og trusler på arbejdspladsen

Vold og trusler på arbejdspladsen Medlemsundersøgelse: Vold og trusler på arbejdspladsen November 2016 Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel RAPPORT Vold og trusler på arbejdspladsen Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel November

Læs mere

Socialpædagogers efterog videreuddannelse

Socialpædagogers efterog videreuddannelse Medlemsundersøgelse: Socialpædagogers efterog videreuddannelse Marts 2019 Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel RAPPORT Socialpædagogers efterog videreuddannelse Socialpædagogerne Nordjyllands Medlemspanel

Læs mere

Ytringsfrihed på arbejdspladsen

Ytringsfrihed på arbejdspladsen 16. november 2016 Ytringsfrihed på arbejdspladsen Næsten hvert tredje medlem af FOA har oplevet kritisable forhold på deres arbejdsplads, som offentligheden burde kende til. Samtidig har 43 procent oplevet

Læs mere

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Notat 6. august 2018, opdateret 1. november 2018 MEB+JT+NP Side 1 af 18 Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Dansk Socialrådgiverforening (DS) gennemførte i 2017 en undersøgelse blandt vore medlemmer

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse 11. november 2010 Det siger FOAs medlemmer om faglighed og ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA gennemførte i perioden 4. oktober til 13. oktober 2010 en undersøgelse blandt de erhvervsaktive

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om kampagnen Sig det højt gør det fagligt

Det siger FOAs medlemmer om kampagnen Sig det højt gør det fagligt FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 Det siger FOAs medlemmer om kampagnen Sig det højt gør det fagligt FOA har i perioden fra 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse gennem forbundets elektroniske

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder

Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder FOA Kampagne og Analyse 12. juni 2013 Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder FOA har i perioden 26. april-6. maj 2013 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske

Læs mere

Vold og trusler på arbejdspladsen

Vold og trusler på arbejdspladsen 27. november 2017 Vold og trusler på arbejdspladsen Omkring en tredjedel af FOAs medlemmer har inden for det seneste år været udsat for trusler om vold eller fysisk vold på deres arbejdsplads. Undersøgelsen

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

Antal besvarelser: MTU Totalrapport Svarprocent: 80% Brøndby Kommune

Antal besvarelser: MTU Totalrapport Svarprocent: 80% Brøndby Kommune beelser: 2.030 Svarprocent: 8 OVERORDNEDE RESULTATER 01 Figuren herunder viser det gennemsnitlige resultat for de forskellige temaer i målingen. Hvert tema består af flere enkeltspørgsmål, der vises senere

Læs mere

Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først. 13.

Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først. 13. 2018-12 Advarsel for Facebook-opslag var i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed. Kritik skulle ikke fremsættes internt først 13. april 2018 En medarbejder ved den kommunale hjemmepleje kritiserede

Læs mere

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund Kortlægning af seksuelle krænkelser Dansk Journalistforbund Udarbejdet af: Flemming Pedersen og Søren Vejlstrup Grove Marts 2018 KORTLÆGNING AF SEKSUELLE KRÆNKELSER Udarbejdet af: Flemming Pedersen og

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om deres fag, arbejdsforhold og løn

Det siger FOAs medlemmer om deres fag, arbejdsforhold og løn FOA, Analysesektionen 8. november 2007 Det siger FOAs medlemmer om deres fag, arbejdsforhold og løn Dette notat er udarbejdet på baggrund af svarene i en medlemsundersøgelse, som FOA har gennemført via

Læs mere

er det farligt at stå frem?

er det farligt at stå frem? er det farligt at stå frem? FtF-undersøgelse om offentligt ansattes ytringsfrihed Forord...1 1. Indledning...2 2. Hvad siger lovgivningen?...2 3. Muligheder for ytringsfrihed...2 3.1 Negative konsekvenser

Læs mere

Skænderier og konflikter

Skænderier og konflikter 11. september 2017 Skænderier og konflikter Hvert fjerde medlem oplever skænderier eller konflikter på arbejdspladsen månedligt eller oftere. Undersøgelsen viser desuden, at skænderier og konflikter påvirker

Læs mere

Trivsel. Social Kapital & Psykisk arbejdsmiljø. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning?

Trivsel. Social Kapital & Psykisk arbejdsmiljø. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning? KONCERNSPØRGSMÅL I MTU 2014 Trivsel Meget tilfreds Tilfreds tilfreds utilfreds Utilfreds Meget utilfreds Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning? Hvor u er du i følgende udsagn:

Læs mere

Trivsel. Social Kapital & Psykisk arbejdsmiljø. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning?

Trivsel. Social Kapital & Psykisk arbejdsmiljø. Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning? KONCERN OG ENHEDSSPØRGSMÅL I MTU 2014 Sygehus Lillebælt Trivsel Meget tilfreds Tilfreds tilfreds utilfreds Utilfreds Meget utilfreds Hvor tilfreds er du med dit job som helhed, alt taget i betragtning?

Læs mere

Forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer

Forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer 8. juli 2016 Forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer Der er en sammenhæng mellem og medlemmernes trivsel samt fysiske og psykiske sundhed. Det viser en undersøgelse, som FOA har udført blandt sine medlemmer.

Læs mere

Jobtilfredshed, anerkendelse og indflydelse

Jobtilfredshed, anerkendelse og indflydelse 24. maj 2018 Jobtilfredshed, anerkendelse og indflydelse Mere end 5 ud af 6 FOA-medlemmer er glade for at gå på arbejde hver dag. Det viser en arbejdsmiljøundersøgelse, som FOA har foretaget. Undersøgelsen

Læs mere

Trivsel. Social Kapital & Psykisk arbejdsmiljø. De følgende spørgsmål handler om din trivsel på arbejdspladsen.

Trivsel. Social Kapital & Psykisk arbejdsmiljø. De følgende spørgsmål handler om din trivsel på arbejdspladsen. KONCERNSPØRGSMÅL I MTU 2015 Trivsel De følgende spørgsmål handler om din trivsel på arbejdspladsen. Meget tilfreds Tilfreds tilfreds utilfreds Utilfreds Meget utilfreds Hvor tilfreds er du med dit job

Læs mere

Stress og tabu. 5. november 2018

Stress og tabu. 5. november 2018 5. november 2018 Stress og tabu 4 ud af 10 af FOAs stressramte medlemmer, oplever det som skamfuldt at være ramt af stress. Det viser en undersøgelse, som FOA gennemførte i juni 2018 blandt 4.444 medlemmer.

Læs mere

Det grænseløse arbejde i Kost- og Servicesektoren

Det grænseløse arbejde i Kost- og Servicesektoren 8. januar 2015 Det grænseløse arbejde i Kost- og Servicesektoren I perioden fra 23. oktober til 2. november gennemførte FOA en undersøgelse via det elektroniske medlemspanel om balancen mellem arbejde

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen FOA Kampagne og Analyse Marts 2013 Det siger FOAs medlemmer om ytringsfrihed og kritisable forhold på arbejdspladsen FOA har i perioden fra 5. - 14. februar 2013 gennemført en undersøgelse gennem forbundets

Læs mere

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014

Faktaark om psykisk arbejdsmiljø og jobtilfredshed 2014 Faktaark om psykisk og jobtilfredshed 2014 Ref. KAB/- 12.06.2015 Indhold Hovedresultater... 2 Jobtilfredshed... 3 Trivsel... 5 Psykisk... 5 Tale åbnet om psykisk... 7 Forbedring af det psykiske... 8 Dette

Læs mere

Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål

Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål December 2005 Analysesektionen. Indholdsfortegnelse Baggrund og konklusioner s. 3 Spørgsmål om kompetenceudvikling og arbejdstilrettelæggelse

Læs mere

Forebyggelseskultur på arbejdspladser

Forebyggelseskultur på arbejdspladser 27. juli 2016 Forebyggelseskultur på arbejdspladser 67 procent af FOAs medlemmer har mange tunge løft/forflytninger i deres arbejde, og halvdelen af medlemmerne har været begrænset i deres arbejde på grund

Læs mere

Én ud af fire arbejder alene dagligt eller næsten dagligt. 45 procent af medlemmerne arbejder aldrig alene.

Én ud af fire arbejder alene dagligt eller næsten dagligt. 45 procent af medlemmerne arbejder aldrig alene. 22. januar 2015 Alenearbejde FOA har i perioden fra d. 23. oktober til d. 2. november 2014 gennemført en undersøgelse om alenearbejde blandt erhvervsaktive medlemmer af FOAs elektroniske medlemspanel.

Læs mere

Det siger sikkerhedsrepræsentanter fra FOA om det lokale arbejdsmiljøarbejde

Det siger sikkerhedsrepræsentanter fra FOA om det lokale arbejdsmiljøarbejde FOA Kampagne og Analyse 21. april 2009 Det siger sikkerhedsrepræsentanter fra FOA om det lokale arbejdsmiljøarbejde Forbundet har i perioden 1.-14. april 2009 gennemført en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

Ytringsfrihed på arbejdspladsen

Ytringsfrihed på arbejdspladsen 5. marts 2014 Ytringsfrihed på arbejdspladsen FOA har i perioden 24. januar 2. februar 2014 gennemført en undersøgelse af ytringsfrihed på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel. 2.186

Læs mere

REGION SYDDANMARK MTU 2016

REGION SYDDANMARK MTU 2016 KONCERNSPØRGERAMME 206 REGION SYDDANMARK MTU 206 Vejledning til besvarelse af spørgeskemaet Når du vurderer spørgsmålene i spørgeskemaet, ønsker vi din oplevelse af forholdene, og der er ikke rigtige og

Læs mere

Arbejde i weekender og på helligdage

Arbejde i weekender og på helligdage 18. juni 2018 Arbejde i weekender og på helligdage 61 procent af FOAs medlemmer arbejder hver tredje weekend eller oftere. Blandt dem med weekendarbejde synes 7 ud af 10, at weekendarbejde går ud over

Læs mere

Det siger medlemmer af FOA om jobsikkerhed mv. i en undersøgelse fra DR Nyheder

Det siger medlemmer af FOA om jobsikkerhed mv. i en undersøgelse fra DR Nyheder FOA Kampagne og Analyse December 2012 Det siger medlemmer af FOA om jobsikkerhed mv. i en undersøgelse fra DR Nyheder DR Nyheders analyseafdeling har i perioden 29. oktober 2012 til 4. november 2012 gennemført

Læs mere

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 1 HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 Som en del af Trivselsundersøgelsen 2015 i Helsingør Kommune inviteres du hermed til at besvare et spørgeskema om din trivsel. Vi håber, at du vil give din

Læs mere

Mobning. 30. november 2017

Mobning. 30. november 2017 30. november 2017 Mobning Knap hvert fjerde FOA-medlem har inden for de seneste 12 måneder været udsat for mobning. Undersøgelsen viser desuden, at der er sammenhæng mellem mobning og vurderingen af arbejdsmiljøet,

Læs mere

Seksuel chikane på arbejdspladsen

Seksuel chikane på arbejdspladsen 17. januar 2018 Seksuel chikane på arbejdspladsen Hver sjette FOA-medlem har været udsat for seksuel chikane inden for det seneste år. Det viser en undersøgelse, som FOA har gennemført blandt sine medlemmer.

Læs mere

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007

FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen. juni 2007 FOAs medlemsundersøgelser om kvalitetsreformen juni 2007 1 FOA Analysesektionen 17. juni 2007 FOAs samlede undersøgelser og breve om kvalitetsreformen Indledning om baggrunden for undersøgelserne op til

Læs mere

Vold og trusler i psykiatrien

Vold og trusler i psykiatrien 27. november 2017 Vold og trusler i psykiatrien Hvert andet medlem i psykiatrien har oplevet fysisk vold på arbejdspladsen inden for det seneste år, hvilket er en markant større andel sammenlignet med

Læs mere

Ytringsfrihed i en krisetid NR

Ytringsfrihed i en krisetid NR Ytringsfrihed i en krisetid NR. 7-2012 Ansvarshavende redaktør: Kommunikationschef Flemming Andersen Foto: Colourbox Layout: FTF Kommunikation Tryk: FTF 1. oplag 100 eksemplarer November 2012 ISBN-nummer:

Læs mere

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9

maj Ansættelses- og arbejdsret 1.9 2018-20 Betjents udtalelser til avis fremstod som fremsat på politiets vegne. Indkaldelse til tjenstlig samtale var ikke i strid med offentligt ansattes ytringsfrihed En lokal politibetjent udtalte sig

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om gode ideer på arbejdspladsen de vil meget gerne deltage i at udvikle nye ting og arbejdsgange

Det siger FOAs medlemmer om gode ideer på arbejdspladsen de vil meget gerne deltage i at udvikle nye ting og arbejdsgange FOA Kampagne og Analyse 3. maj 2012 Det siger FOAs medlemmer om gode ideer på arbejdspladsen de vil meget gerne deltage i at udvikle nye ting og arbejdsgange FOA har i perioden 28. november 2011 til 5.

Læs mere

Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd

Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd Det siger medlemmerne om FOAs Ti bud på velfærd FOA Kampagne og Analyse 29. januar 2010 FOA har i perioden 15.-25. januar 2010 gennemført en undersøgelse om medlemmernes holdning til Ti bud på velfærd

Læs mere

Vold og arbejdet med demente

Vold og arbejdet med demente 22. december 2016 Vold og arbejdet med demente 45 procent af de ansatte på plejecentre er udsat for vold fra demente mindst én gang om måneden. Det viser en undersøgelse, som FOA har gennemført via sit

Læs mere

Alenearbejde blandt FOAs medlemmer. Udbredelse og konsekvenser af alenearbejde blandt FOAs medlemmer Alle sektorer.

Alenearbejde blandt FOAs medlemmer. Udbredelse og konsekvenser af alenearbejde blandt FOAs medlemmer Alle sektorer. Alenearbejde blandt FOAs medlemmer Udbredelse og konsekvenser af alenearbejde blandt FOAs medlemmer 2015. Alle sektorer. 6. november 2015 1 2 Indhold Resumé... 3 Læsevejledning... 3 Hovedkonklusioner...

Læs mere

Køretid og parkeringsmuligheder for ansatte i hjemmeplejen

Køretid og parkeringsmuligheder for ansatte i hjemmeplejen 10. oktober 2017 Køretid og parkeringsmuligheder for ansatte i hjemmeplejen To ud af tre ansatte i hjemmeplejen oplever, at der ikke er afsat tilstrækkelig tid til transport mellem besøgene i deres kørelister.

Læs mere

Ansatte frygter at tage ordet

Ansatte frygter at tage ordet FTF dokumentation nr. 5 2018 Ansatte frygter at tage ordet Ansvarshavende redaktør: Flemming Andersen, kommunikationschef Foto: Jesper Ludvigsen m.fl. Layout: FTF Tryk: FTF 1. oplag: 200 eksemplarer August

Læs mere

FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel i perioden 29. maj 10. juni 2013.

FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel i perioden 29. maj 10. juni 2013. FOA Kampagne og Analyse 16. august 2013 Det siger FOAs medlemmer om konflikter på arbejdspladsen FOA har gennemført en undersøgelse om konflikter på arbejdspladsen via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om klare mål og resultater

Det siger FOAs medlemmer om klare mål og resultater FOA - Analysesektionen Det siger FOAs medlemmer om klare mål og resultater 31. januar 2007 Regeringen afholder den 8. februar sit tredje temamøde om kvalitetsreformen. FOA er inviteret til mødet. Emnet,

Læs mere

Forhold til ledelsen. 20. november 2017

Forhold til ledelsen. 20. november 2017 20. november 2017 Forhold til ledelsen 2 ud af 3 FOA-medlemmer mener, at deres nærmeste leder er god til at lede sine medarbejdere, men kun lidt under halvdelen af medlemmerne oplever, at de får støtte

Læs mere

NR Ytringsfrihedens trange kår

NR Ytringsfrihedens trange kår NR. 5-2010 Ytringsfrihedens trange kår Rapporten er udarbejdet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse i FTF-panelet Ansvarshavende redaktør: Kommunikationschef Flemming Andersen Foto: Colourbox Layout:

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen, socialpsykiatrien og på specialområdet om at arbejde med borgere, der ryger

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen, socialpsykiatrien og på specialområdet om at arbejde med borgere, der ryger FOA Kampagne og Analyse December 2011 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen, socialpsykiatrien og på specialområdet om at arbejde med borgere, der ryger FOA har i perioden 6.-12. december 2011 gennemført

Læs mere

Ny organisering giver bedre service for borgerne

Ny organisering giver bedre service for borgerne F O A F A G O G A R B E J D E Ny organisering giver bedre service for borgerne Undersøgelse i FOAs Medlemspuls Kvalitetsreformen Januar 2007 Forord FOAs godt 200.000 medlemmer arbejder i forreste række

Læs mere

Psykiske lidelser på arbejdspladsen

Psykiske lidelser på arbejdspladsen 9. maj 2014 Psykiske lidelser på arbejdspladsen FOA har i perioden 21.-31. marts 2014 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om bl.a. holdningen til kolleger med alvorlige

Læs mere

Medlemsundersøgelse blandt familieplejere

Medlemsundersøgelse blandt familieplejere Medlemsundersøgelse blandt familieplejere Introduktion til undersøgelsen Socialpædagogerne har i maj 2017 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer, som arbejder som familieplejere. Undersøgelsen

Læs mere

Udsagn fra FOA s medlemmer om demokrati, indflydelse og service i FOA

Udsagn fra FOA s medlemmer om demokrati, indflydelse og service i FOA Udsagn fra FOA s medlemmer om demokrati, indflydelse og service i FOA Januar 2005 Analysesektionen. 1 Indholdsfortegnelse Baggrund og konklusioner s. 3 Medlemmernes ønske om indflydelse på FOAs arbejde

Læs mere

Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012

Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012 Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012 Baggrund for undersøgelsen Undersøgelsen kortlægger, hvor stor udbredelsen af mobning er i forhold til medlemmernes egne oplevelser og erfaringer

Læs mere

Frivilligt arbejde. 27. april 2016

Frivilligt arbejde. 27. april 2016 27. april 2016 Frivilligt arbejde 4 ud af 10 af FOAs medlemmer svarer, at der udføres frivilligt arbejde på deres arbejdspladser. Det er på niveau med tilsvarende undersøgelser blandt FOAs medlemmer fra

Læs mere

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling

7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOAafdeling 6. oktober 2016 Lokalløn 7 ud af 10 af FOAs medlemmer fik ikke hjælp af deres tillidsrepræsentant eller lokale FOA-afdeling til at aftale løn ved deres nuværende ansættelse, og 36 procent af medlemmerne

Læs mere

Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne

Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne ANALYSENOTAT Februar 2014 Medlemmernes vurdering af arbejdsforholdene på skolerne I perioden november 2013 til januar 2014 har Danmarks Lærerforening gennemført en spørgeskemaundersøgelse om arbejdsforholdene

Læs mere

En fjerdedel af medlemmerne i undersøgelsen er helt eller delvist uenige i, at vold bliver tilstrækkeligt forebygget på deres arbejdsplads.

En fjerdedel af medlemmerne i undersøgelsen er helt eller delvist uenige i, at vold bliver tilstrækkeligt forebygget på deres arbejdsplads. 16. januar 2014 Vold i psykiatrien FOA har i dagene 3.-12. januar 2014 gennemført en spørgeskemaundersøgelse om vold blandt medlemmer, der arbejder i psykiatrien. 792 medvirkende oplyste, at de arbejder

Læs mere

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder.

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder. VELKOMMEN TIL KLIMAMÅLING 2013 Kære medarbejder/leder Aalborg Kommune ser gennemførelsen af Klimamålingen som et væsentligt element i realiseringen af kommunens fælles personalepolitik og som et middel

Læs mere

Flere opgaver løses af frivillige på arbejdspladser med FOAmedlemmer

Flere opgaver løses af frivillige på arbejdspladser med FOAmedlemmer 19. december 2014 Flere opgaver løses af frivillige på arbejdspladser med FOAmedlemmer Svar indsamlet fra FOA-medlemmer i oktober 2013 viser, at frivilligt arbejde er mest udbredt på plejehjem/plejecentre

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 FOA har i perioden fra 1.-12. juni 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

RESULTATRAPPORT TRIVSEL FOR ALLE TRIVSELSUNDERSØGELSE Antal besvarelser: Svarprocent: 89% Folke- og Specialskoler, Leder: Rikke Reiter

RESULTATRAPPORT TRIVSEL FOR ALLE TRIVSELSUNDERSØGELSE Antal besvarelser: Svarprocent: 89% Folke- og Specialskoler, Leder: Rikke Reiter Folke- og Specialskoler, Leder: R Reiter Antal besvarelser:.5 Svarprocent: 89% RESULTATRAPPORT MAJ 3. AUGUST - 22. SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER SPØRGESKEMA RAPPORT TRIVSEL Ledere tjekker data Alle besvarer

Læs mere

NOTAT. Spørgeskemaundersøgelse om psykiatri 2016

NOTAT. Spørgeskemaundersøgelse om psykiatri 2016 NOTAT Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Den 19. maj 2016 Side 1 Ref.: nbl E-mail: nbl@etf.dk Direkte tlf:

Læs mere

Rygning på arbejdspladserne

Rygning på arbejdspladserne 8. november 2016 Rygning på arbejdspladserne FOA har i oktober 2016 gennemført en spørgeskemaundersøgelse om rygning på arbejdspladsen blandt medlemmerne af forbundets medlemspanel. Målgruppen for undersøgelsen

Læs mere

Forhold til kolleger. 24. maj 2018

Forhold til kolleger. 24. maj 2018 24. maj 2018 Forhold til kolleger Mere end 9 ud af 10 FOA-medlemmer har et godt forhold til deres kolleger, og flere end 2 ud af 3 oplever, at de får støtte og hjælp fra deres kolleger. Spørgsmålene blev

Læs mere

Overvågning. 18. juni 2018

Overvågning. 18. juni 2018 18. juni 2018 Overvågning Hver syvende af FOAs medlemmer har oplevet at blive overvåget på deres arbejdsplads. Mange oplever overvågningen som krænkende samt uden fagligt formål, og den giver ikke de ansatte

Læs mere

Datarapportering Medarbejdertrivselsundersøgelse 2013 Ørestad Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D

Datarapportering Medarbejdertrivselsundersøgelse 2013 Ørestad Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Datarapportering Medarbejdertrivselsundersøgelse Ørestad Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Ørestad Gymnasium Medarbejdertrivselsundersøgelse Undersøgelsen på Ørestad Gymnasium Der har deltaget i alt medarbejdere

Læs mere

Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer

Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer 11. januar 2016 Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer 68 procent af FOAs privatansatte medlemmer er helt eller delvist enige i, at arbejdsmiljøet generelt er godt på deres arbejdsplads. Det

Læs mere

Tekniske hjælpemidler

Tekniske hjælpemidler 21. marts 2018 Tekniske hjælpemidler 3 ud af 10 (27 %) af FOAs medlemmer i Social- og Sundhedssektoren, som bruger tekniske hjælpemidler i deres arbejde, anvender ugentligt eller oftere et hjælpemiddel

Læs mere

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV Svarprocent: 87,5% Antal besvarelser: 63 Søndervangsskolen

TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV Svarprocent: 87,5% Antal besvarelser: 63 Søndervangsskolen TRIVSELSMÅLING OG PSYKISK APV 8 Svarprocent: 87,% Antal besvarelser: 6 Søndervangsskolen SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivsels og psykisk APV 8 i, der

Læs mere

Medlemsundersøgelse hos Yngre læger om vold og trusler

Medlemsundersøgelse hos Yngre læger om vold og trusler Medlemsundersøgelse hos Yngre læger om vold og trusler Vi har spurgt alle medlemmer i Yngre Læger dvs. lige omkring 12. læger. Af de 12. har vi modtaget 2.978 besvarelser. Af de 2.978 besvarelser har 1.338

Læs mere

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016 beelser: 5 Svarprocent: 5 TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 26 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling for medarbejdere 26 i Randers Kommune, der er

Læs mere

Vold på socialpædagogiske arbejdspladser. April 2016

Vold på socialpædagogiske arbejdspladser. April 2016 Vold på socialpædagogiske arbejdspladser April 2016 RAPPORT Vold på socialpædagogiske arbejdspladser Udgivet af Socialpædagogerne, April 2016 ISBN: 978-87-89992-88-4 Kontakt: Lise Møller Aarup laa@sl.dk

Læs mere

Vold og trusler i psykiatrien

Vold og trusler i psykiatrien 14. marts 2017 Vold og trusler i psykiatrien Hvert andet medlem i psykiatrien har oplevet fysisk vold på arbejdspladsen inden for det seneste år, hvilket er en markant større andel sammenlignet med 2012,

Læs mere

Antal besvarelser: I-1 MÅLING Dragør Kommune Svarprocent: 75,5% Totalrapport

Antal besvarelser: I-1 MÅLING Dragør Kommune Svarprocent: 75,5% Totalrapport beelser: 83 3-I-1 MÅLING 217 Svarprocent: 75,5% LÆSEVEJLEDNING 1 INDHOLDSFORTEGNELSE RESULTATER FOR HOVEDOMRÅDER RESULTATER FOR HOVEDOMRÅDER TOP OG BUND RESULTATER STØRSTE AFVIGELSER DIN ARBEJDSSITUATION

Læs mere

Faglig udvikling og uddannelse

Faglig udvikling og uddannelse 24. maj 2018 Faglig udvikling og uddannelse Mere end hver tredje får ikke tilbudt den uddannelse og de kurser, de har brug for i deres arbejde. Det viser en undersøgelse, som FOA har foretaget blandt sine

Læs mere

Tre ud af fire svarer, at deres kolleger i høj grad eller i meget høj grad er villige til at lytte til deres problemer med arbejdet.

Tre ud af fire svarer, at deres kolleger i høj grad eller i meget høj grad er villige til at lytte til deres problemer med arbejdet. 11. august 2014 Kollegaskab FOA har i perioden 9.-19. maj 2014 udført en undersøgelse om medlemmernes forhold til deres kolleger. Undersøgelsen blev udført via forbundets elektroniske medlemspanel. 2.228

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om tid til deres arbejdsopgaver

Det siger FOAs medlemmer om tid til deres arbejdsopgaver FOA, Analysesektionen 5. november 2007 Det siger FOAs medlemmer om tid til deres arbejdsopgaver Dette notat er udarbejdet på baggrund af svarene i en medlemsundersøgelse, som FOA har gennemført via forbundets

Læs mere

Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø Marts 2017 RAPPORT Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø Udgivet af Socialpædagogerne, Marts 2017 ISBN: 978-87-89992-88-4

Læs mere

Seksuel chikane på arbejdspladsen

Seksuel chikane på arbejdspladsen 18. december 2017 Seksuel chikane på arbejdspladsen Mere end hvert tiende FOA-medlem har inden for de seneste 12 måneder været udsat for seksuel chikane. Det er især medlemmer i Social- og Sundhedssektoren,

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besøg hos borgere i deres fritid

Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besøg hos borgere i deres fritid FOA Kampagne og Analyse 19. oktober 2011 Det siger FOAs medlemmer i ældreplejen om besøg hos borgere i deres fritid FOA har i perioden 22. august til 30. august 2011 gennemført en undersøgelse blandt FOA-medlemmer,

Læs mere

Helbred og sygefravær

Helbred og sygefravær 3. maj 2018 Helbred og sygefravær 2 ud af 3 FOA-medlemmer vurderer, at deres helbred er godt eller meget godt. Det viser en undersøgelse, som FOA har foretaget blandt sine medlemmer. Undersøgelsen viser

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer, der arbejder som social- og sundhedspersonale, om deres erfaringer med MRSA (resistente stafylokokker)

Det siger FOA-medlemmer, der arbejder som social- og sundhedspersonale, om deres erfaringer med MRSA (resistente stafylokokker) FOA Kampagne og Analyse April 2013 Det siger FOA-medlemmer, der arbejder som social- og sundhedspersonale, om deres erfaringer med MRSA (resistente stafylokokker) FOA har i perioden 22. marts - 8. april

Læs mere

Over 40 procent af de offentligt ansatte har undladt at deltage i en offentlig debat af hensyn til sin arbejdsgiver.

Over 40 procent af de offentligt ansatte har undladt at deltage i en offentlig debat af hensyn til sin arbejdsgiver. Undersøgelse af offentligt ansattes ytringsfrihed og whistleblowerordninger: Over 40 procent af de offentligt ansatte har undladt at deltage i en offentlig debat af hensyn til sin arbejdsgiver. Og 34 procent

Læs mere

Sygefravær og sygenærvær

Sygefravær og sygenærvær 3. september 2018 Sygefravær og sygenærvær 80 procent af FOAs medlemmer er inden for det seneste år taget på arbejde, selvom de var syge. Den primære grund er hensynet til kollegerne. I forlængelse af

Læs mere

Samarbejde med pårørende

Samarbejde med pårørende 23. juni 2017 Samarbejde med pårørende Ansatte i ældreplejen oplever generelt et godt samarbejde med de pårørende til de ældre. Ikke desto mindre oplever flere end hver tiende dog mindst en gang om ugen

Læs mere

DET ER IKKE FORBUDT AT KENDE SINE RETTIGHEDER

DET ER IKKE FORBUDT AT KENDE SINE RETTIGHEDER Det er vigtigt at få rettet fejl og mangler uden at det har konsekvenser for nogen. Med den hastighed alting ændres og omstruktureres og effektiviseres, kan det ikke undga s, der bega s fejl, så det vigtigste

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2013

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2013 Haderslev Kommune Antal besvarelser: 141 TRIVSELSUNDERSØGELSE 213 Svarprocent: 75% Trivselsundersøgelse 213 SÅDAN LÆSER DU RAPPORTEN 1 Sådan læses rapporterne Resultatet af Trivselsundersøgelsen 213 for

Læs mere

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Hvilken afdeling arbejder du i? Hvad er din stilling? Psykisk arbejdsmiljø De følgende spørgsmål handler

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om deres pension

Det siger FOAs medlemmer om deres pension FOA Kampagne og Analyse 5. januar 2009 Det siger FOAs medlemmer om deres pension FOA har i perioden 28. oktober 2008 til 6. november 2008 gennemført et rundspørge om pension via forbundets elektroniske

Læs mere

For en fjerdedel sker det dagligt, at de ikke har mulighed for at holde mindre pauser.

For en fjerdedel sker det dagligt, at de ikke har mulighed for at holde mindre pauser. 11. november 2014 Pauser FOA har i perioden fra d. 11. til d. 22. september 2014 gennemført en undersøgelse om især mindre pauser i arbejdstiden via FOAs elektroniske medlemspanel dagplejerne i panelet

Læs mere

Ensomhed i ældreplejen

Ensomhed i ældreplejen 17. december 2015 Ensomhed i ældreplejen 3 ud af 4 medlemmer af FOA ansat i hjemmeplejen eller på plejehjem møder dagligt eller ugentligt ensomme ældre i forbindelse med deres arbejde, og en tredjedel

Læs mere

Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer

Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer af Corona 214 Resultater Der blev udsendt 6 spørgeskemaer. 4 medlemmer har besvaret spørgeskemaundersøgelsen. Dette giver en svarprocent på 83,1 procent.

Læs mere

Vold og trusler på arbejdspladsen

Vold og trusler på arbejdspladsen 8. december 2015 Vold og trusler på arbejdspladsen En tredjedel af FOAs medlemmer er inden for de seneste 12 måneder blevet udsat for trusler om vold på deres arbejdsplads. Det viser en undersøgelse, som

Læs mere

Behov for whistleblower-ordninger på danske arbejdspladser

Behov for whistleblower-ordninger på danske arbejdspladser Sagsnr. 11-0115 - - 28.01.2011 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Behov for whistleblower-ordninger på danske arbejdspladser FTF viser i en ny undersøgelse, at forholdsvis mange FTF

Læs mere

Forringelser på arbejdspladsen: Fyringer, nedskæringer mv.

Forringelser på arbejdspladsen: Fyringer, nedskæringer mv. Forringelser på arbejdspladsen: Fyringer, nedskæringer mv. Samlet set har 85 procent af FOAs medlemmer oplevet, at der er sket forringelser på deres arbejdsplads inden for det seneste år. Forringelserne

Læs mere

Undersøgelsen blev gennemført i perioden 22. juni 5. juli I alt medlemmer svarede på ét eller flere spørgsmål om indeklima.

Undersøgelsen blev gennemført i perioden 22. juni 5. juli I alt medlemmer svarede på ét eller flere spørgsmål om indeklima. 26. september 2018 Indeklima Flere end hvert tredje FOA-medlem synes, at indeklimaet på deres arbejdsplads er dårligt eller meget dårligt. Af dem har 83 procent i meget høj, høj eller nogen grad oplevet

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø. AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø. Ny udgave

Psykisk arbejdsmiljø. AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø. Ny udgave Psykisk arbejdsmiljø AMI s korte spørgeskema til kortlægning af det psykiske arbejdsmiljø Ny udgave 6 Spørgeskemaet Dette spørgeskema er udviklet af Arbejdsmiljøinstituttet som et redskab til vurdering

Læs mere

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017 5. oktober 2017 Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017 Undersøgelsen er gennemført fra den 19. til 31. januar 2017. Alle privatansatte medlemmer med en kendt e-mailadresse blev inviteret

Læs mere