Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse"

Transkript

1 Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse 2018 BESTYRELSESREDSKAB Skema til årlig afrapportering vedr. god selskabsledelse i danske forbrugerejede forsyningskoncerner

2 Denne skabelon er udfyldt af: Fin Forsyning A.m.b.a. Bestyrelsen har deltaget i formulering af indholdet, sekretariatslederen har været pennefører. Bestyrelsen har godkendt den endelige tekst.

3 Aktivt Ejerskab ANBEFALING 1: Opstil mål for involvering af ejere, og gør det så nemt som muligt at udøve aktivt ejerskab og kontrol med bestyrelsen Aktivt ejerskab handler grundlæggende om at gøre ejerne bevidste om deres ejerskab og invitere dem indenfor til møder samt give og initiere kommunikation med dem. Mål for involvering af ejere omfatter Mål for stemmeprocenten ved valg til repræsentantskabet Stillingtagen til repræsentantskabets størrelse Mål for deltagelse i repræsentantskabsmøder Bestræbelser på at udøve aktivt ejerskab og kontrol med bestyrelsen indebærer Rettidig varsling af repræsentantskabsmøder Brug af uafhængig dirigent ved generalforsamlingen Repræsentantskabets drøftelse og stillingtagen til, hvad aktivt ejerskab er og bør være samt koncernens værdiskabelse med blik for formålsparagraffen. Anbefaling 1 Vi opstiller mål for involvering af ejere og gør det så nemt som muligt at udøve aktivt ejerskab og kontrol med bestyrelsen Koncernen har opstillet mål for deltagelse i og stemmeprocenten ved repræsentantskabsmøder. Der er taget stilling til repræsentantskabets størrelse, og det er fundet passende. Repræsentantskabet og bestyrelsen har i 2018 diskuteret begrebet aktivt ejerskab og har drøftet en række nye tiltag, der skal afprøves ift. kommunikation med og involvering af selskabets ejere. Møder varsles rettidigt og mødemateriale udsendes altid i god tid forud for repræsentantskabsmøderne. Ved møderne forventes bestyrelsen at deltage. Der benyttes en uafhængig dirigent ved generalforsamlingen.

4 Aktivt Ejerskab ANBEFALING 2: Definér en transparent politik for værdiskabelse og brug den til løbende opfølgning At definere en transparent politik for værdiskabelse, betyder at Man formulerer en politik for værdiskabelse baseret på koncernens formålsparagraf Politn indeholder klare mål for aktiviteter, der understøtter langsigtet, forretningsdrevet værdiskabelse f nøgletalskriterier Politn indeholder klare mål for aktiviteter, der understøtter anden værdiskabelse (end forretningsmæssig) for ejerne Politn indeholder en overordnet ramme for, i hvilken grad overskud skal investeres i forretningsdrevne aktiviteter, og i hvilket omfang overskud skal anvendes til udlodning. At bruge politn for værdiskabelse til løbende opfølgning indebærer, at Der defineres tydelige vurderingskriterier, der dels kan gøre det muligt at evaluere på aktiviteter, der understøtter langsigtet, forretningsdrevet værdiskabelse, dels aktiviteter, der understøtter anden værdiskabelse (end forretningsmæssig) for ejerne Opfølgningen sættes i system, så den f bliver del af bestyrelsens årshjul Anbefaling 2 Vi har defineret en transparent politik for værdiskabelse og bruger den løbende til at følge op Koncernbestyrelsen og repræsentantskabet har diskuteret ordlyden i formålsparagraffen, og det er besluttet at lave nogle mindre ændringer i koncernens formålsparagraf. Beslutningen træder endeligt i kraft i begyndelsen af Ændringen skal sikre, at det bliver nemmere at udøve aktivt ejerskab og skabe gennemsigtighed omkring koncernens værdiskabelse. Der er udarbejdet et udkast til en politik for værdiskabelse, som skal drøftes på repræsentantskabsmødet i marts Bestyrelsen tilretter og beslutter politn ved det næstkommende bestyrelsesmøde. Der er formuleret en række indsatser for at synliggøre og styrke den værdiskabelse, der finder sted. Indsatserne skal måles på både kvalitativt og kvantitativt i en årlig cyklus, der lægges i bestyrelsens årshjul.

5 Kommunikation med interessenter ANBEFALING 3: Oprethold en åben, løbende dialog mellem koncern og interessenter At have en åben og løbende dialog med ens interessenter betyder, at man Formulerer en interessentstrategi Sætter mål for forholdet til de enkelte (grupper af) interessenter f kundetilfredshed og interessentopfattelse Gør en aktiv indsats for at orientere interessenterne om værdiskabelsen Involverer interessenterne gennem forskellige medier, kommunikationskanaler og fora Anbefaling 3 Vi har en åben og løbende dialog med vores interessenter Koncernen har formuleret en interessentstrategi, som identificerer kerne- og sekundære interessenter. Strategien ligger på koncernens hjemmeside. Koncernen ønsker en åben, transparent og involverende interessentkontakt, som har fokus på koncernens værdiskabelse. Interessentstrategien rummer både kvalitative og kvantitative målepunkter. Og så listes en række forslag til kommunikationsveje ift. forskellige grupper af interessenter. Kommunikationen med repræsentantskabet er et særligt fokusområde, som koncernen ønsker at styrke og udvikle i 2019.

6 Bestyrelsens opgaver og ansvar med at sikre værdiskabelse ANBEFALING 4: Tilrettelæg bestyrelsesarbejdet sådan, at bestyrelsen løbende sætter og evaluerer den strategiske retning for koncernen At kunne sætte den strategiske retning indebærer, at bestyrelsen Laver en forretningsorden for bestyrelsen Laver et årshjul for bestyrelsens arbejde Tager en årlig drøftelse af og beslutning om koncernens strategi At evaluere den strategiske retning for koncernen gøres ved at Præsentere repræsentantskabet for og drøfte fremdriften i koncernens strategi og aktiviteter sammenholdt med politn for værdiskabelse Redegøre for koncernens risikostyring i årsrapporten og/eller på koncernens hjemmeside herunder finansielle, markedsmæssige og tekniske risici Evaluere direktionens arbejde og sammensætning ud fra opsatte mål og konkrete evalueringskriterier Tage stilling til koncernens samfundsansvar. Anbefaling 4 Bestyrelsen arbejde er tilrettelagt sådan, at bestyrelsen løbende sætter og evaluerer den strategiske retning for koncernen Bestyrelsens arbejde er struktureret efter et årshjul for behandling af emner og sager. Det indebærer bl.a., at bestyrelsen en gang årligt drøfter strategien og strategiopfyldelsen i detaljer som et fast punkt. Bestyrelsen benytter sig løbende af en ekstern konsulent til at evaluere strategiens mål og retning. Repræsentantskabet inddrages i strategiprocessen ved løbende at blive præsenteret for status og drøfte retning og aktiviteter. Bestyrelsen tager minimum årligt en drøftelse (uden direktionen) af direktionens arbejde og behovet for evt. nye kræfter. Drøftelsen indebærer, at parametre som regnskab, medarbejdertilfredshed, fastholdelse, sygefravær, kundetilfredshed, innovationskraft, samarbejdet mellem bestyrelse og direktion mv. tages i betragtning. Bestyrelsen godkender koncernens rapportering på samfundsansvar, som der redegøres for i årsrapporten. Bestyrelsen har også risikostyring som et fast punkt på årshjulet, og der berettes herom i årsrapporten.

7 Bestyrelsens opgaver og ansvar med at sikre værdiskabelse ANBEFALING 5: Før kontrol med koncernens politik for og arbejde med transparent funktionel adskillelse af monopol- og kommercielle aktiviteter Kontrollen udøves ved, at bestyrelsen årligt fører kontrol med Habilitetsudfordringer i distributionsselskabets ledelse og bestyrelse At handler internt i koncernen foregår på markedsmæssige vilkår, jf. Dansk Energis instruks vedr. markedsmæssighed Den identitetsmæssige adskillelse mellem distributionsselskab og kommerciel aktivitet i koncernen også i distributionsselskabets kommunikation At distributionsselskabet favoriserer bestemte selskaber herunder koncernforbundne Distributionsselskabets egenkontrol af diskriminerende adfærd (opfølgning på distributionsselskabets interne overvågningsprogram) At direktionen årligt afrapporterer om koncernens arbejde for at sikre korrekt funktionel og identitetsmæssig adskillelse i en form, som giver transparens ift. alle markedsaktører, offentlighed og ejere. Anbefaling 5 Vores bestyrelse fører kontrol med koncernens politik for og arbejde med den funktionelle adskillelse af monopol- og kommercielle aktiviteter Der er en ny koncernstruktur med tydelig og transparent adskillelse af monopolregulerede/infrastrukturelle og kommercielle aktiviteter på vej. Implementeringen af koncernstrukturen sker primo Der er nedsat et underudvalg med medlemmer fra bestyrelsen, der har særlige juridiske eller økonomiske kompetencer. Udvalget arbejder med den funktionelle adskillelse i alle led i organisationen. Der tages løbende stilling til evt. habilitetsudfordringer i både ledelse og bestyrelse.

8 Bestyrelsens sammensætning ANBEFALING 6: Sæt rammer for bestyrelsens størrelse og organisering med blik for, at bestyrelsesarbejdet skal kunne foregå effektivt, dynamisk og strategisk Rammerne for bestyrelsen er afgørende for dens effektivitet, hvilket betyder at bestyrelsen Bør være sammensat med min. 6 personer og ma. 15 personer inkl. eventuelle medarbejderrepræsentanter Skal konstituere sig selv med en formand og ma to næstformænd Består af bestyrelsesmedlemmer, der vælges for en periode på min. to år og ma. fire år. Anbefaling 6 Rammerne for bestyrelsens størrelse og organisering muliggør, at bestyrelsesarbejdet er effektivt, dynamisk og strategisk Bestyrelsen består af 10 bestyrelsesmedlemmer heraf 1 medarbejderrepræsentant. Der er kun én kvinde i bestyrelsen, og 9 ud af 10 medlemmer er over 50 år. Bestyrelsen har en formand og en næstformand, og bestyrelsen står selv for denne konstituering. Bestyrelsen vælges for en 3-årig periode. Bestyrelsen og repræsentantskabet skal fremadrettet diskutere bestyrelsens optimale sammensætning, da der kan være brug for en mere heterogen sammensætning dog med fokus på supplerende kompetencer.

9 Bestyrelsens sammensætning ANBEFALING 7: Lav en årlig redegørelse for de nødvendige kompetencer og den optimale sammensætning af bestyrelsen At sikre de nødvendige kompetencer og den optimale sammensætning i bestyrelsen indebærer, at Bestyrelsen laver en årlig redegørelse for det ideelle kollektive kompetencebehov i bestyrelsen Bestyrelsen sender redegørelsen til repræsentantskabet forud for valg til bestyrelsen Kompetenceredegørelsen anvendes i forbindelse med valg af nye medlemmer til bestyrelsen, således at de opstillede kandidaters kompetencer vurderes op imod de ønskede kompetencer Anbefaling 7 Vi laver årligt en redegørelse for de nødvendige kompetencer og bestyrelsens optimale sammensætning Bestyrelsen har hidtil lavet en årlig redegørelse for de nødvendige kompetencer og den optimale sammensætning. Det står derfor endnu klart, hvilke kompetencer der specifikt er brug for, og hvilken sammensætning der er den optimale i relation til koncernens strategi. Der skal i begyndelsen af 2019 udarbejdes en kompetenceprofil for bestyrelsen, hvor de enkelte medlemmers kompetencer bliver beskrevet, og repræsentantskabet skal orienteres herom.

10 Bestyrelsens sammensætning ANBEFALING 8: Prioritér kriteriet om uafhængighed af særinteresser i redegørelsen for de nødvendige kompetencer og den optimale sammensætning af bestyrelsen At holde øje med kriteriet om uafhængighed af særinteresser indebærer, at Bestyrelsen årligt tager stilling til bestyrelsesmedlemmernes uafhængighed Flertallet af medlemmerne i bestyrelsen er uafhængige af koncernen og andre særinteresser Der i vedtægterne er sat en begrænsning på antallet af valgperioder, et bestyrelsesmedlem kan vælges i træk Der i vedtægterne er opstillet en mulighed samt proces for at rejse tvivl om et bestyrelsesmedlems fortsatte uafhængighed, kompetence og/eller valgbarhed Personsammenfald mellem bestyrelserne i koncernen løbende overvejes nøje, og der tages højde for armslængdeprincippet. Anbefaling 8 Vi tager højde for kriteriet om uafhængighed i ovennævnte redegørelse Der er problemer med uafhængighed blandt bestyrelsesmedlemmerne, men der har været lavet en løbende årlig redegørelse af habiliteten blandt bestyrelsens medlemmer. Det vil der fremadrettet blive gjort. Der er dog i koncernens vedtægter en række bestemmelser vedr. valgbarhed til repræsentantskab og bestyrelse.

11 Bestyrelsens sammensætning ANBEFALING 9: Muliggør, at der kan vælges eller udpeges bestyrelsesmedlemmer ud fra en særlig kompetencemæssig betragtning Der kan opstå behov for at trække eksterne kompetencer ind i bestyrelsen, og den mulighed kan sikres ved, at Det i vedtægterne fremgår, at bestyrelsen kan sammensættes med et begrænset antal medlemmer, der vælges eller udpeges ud fra en særlig kompetencemæssig vurdering Anbefaling 9 Vi har muliggjort, at der kan vælges eller udpeges bestyrelsesmedlemmer ud fra en særlig kompetencemæssig betragtning Der er i vedtægterne en bestemmelse omkring udpegning af eksterne medlemmer i bestyrelsen. Der er pt. heller ingen eksterne bestyrelsesmedlemmer i koncernbestyrelsen. Der vil i det første halvår af 2019 ske en vedtægtsændring, så muligheden foreligger, og anbefalingen dermed bliver fulgt.

12 Bestyrelseskompetencer ANBEFALING 10: Beskriv de enkelte bestyrelsesmedlemmers kompetencer i relation til koncernens drift og udvikling og evaluér løbende At skabe overblik over bestyrelsesmedlemmers kompetencer i relation til koncernens drift og udvikling gøres ved, at Beskrive bestyrelsesmedlemmernes kvalifikationer og kompetencer på hjemmesiden eller i årsrapporten Beskrive de ideelle kompetencebehov og årligt vurdere bestyrelsens reelle kompetencer op imod disse Bestyrelsen årligt evaluerer eget arbejde ud fra opsatte mål Bestyrelsen minimum hver tredje år inddrager ekstern bistand i evalueringen af egne kompetencer Anbefaling 10 Vi har beskrevet de enkelte bestyrelsesmedlemmers kompetencer i relation til koncernen og evaluerer løbende Bestyrelsen har hidtil lavet en beskrivelse af medlemmernes kompetencer. Det er besluttet at lave en kompetencebeskrivelse af alle medlemmer og lægge den på hjemmesiden inden for første halvår af Derudover er det besluttet at gennemføre en selvevaluering i 2019 og med en toårig kadence få lavet en ekstern evaluering.

13 Bestyrelseskompetencer ANBEFALING 11: Deltag løbende i uddannelsesforløb med fokus på god selskabsledelse såvel som branchens og markedets specif dynamik og udvikling At holde bestyrelsesmedlemmers og -formandskabets kompetencer ajour sikres ved, at Bestyrelsen/en del af bestyrelsen årligt deltager i et relevant kompetenceudviklingsforløb Formandskabet løbende deltager i uddannelse og vedligeholder sine kompetencer Anbefaling 11 Vores bestyrelse tilbydes og deltager løbende i kompetenceudvikling med fokus på god selskabsledelse såvel som branchens og markedets specif dynamik og udvikling Halvdelen af bestyrelsen deltog i november 2018 på Dansk Energis basiskursus i god selskabsledelse og vil deltage på det udvidede kursus til foråret. Derudover deltager bestyrelsen efter behov løbende i bestyrelsesuddannelser med fokus på grundlæggende bestyrelseskompetencer. 2/10 bestyrelsesmedlemmer har en formel bestyrelsesuddannelse fra hhv. CBS og INSEAD Nye bestyrelsesmedlemmer får en intro og en individuel snak med formandskabets, hvor evt. kompetencebehov afklares. Endelig deltager bestyrelsen i temadage, småkurser og studieture mv.

14 Øvrige ledelsesforhold ANBEFALING 12: Udform en klar og overskuelig vederlagspolitik og offentliggør det samlede vederlag, som hvert enkelt medlem af bestyrelsen og direktionen modtager At have en transparent vederlagspolitik indebærer, at Det samlede vederlag til ledelsen (direktion og bestyrelse) understøtter og signalerer koncernens værdiskabelse Bestyrelsens vederlag afspejler det arbejde og ansvar, der følger af hvervet Lønudviklingen/vederlagspolitn følger den generelle lønudvikling i samfundet Vederlaget til hvert enkelt medlem af bestyrelsen og direktionen er offentliggjort i årsrapporten. Såfremt der i det samlede vederlag indgår betalinger til pensionsordninger, anses sådanne betalinger samt disse ordningers aktuarmæssige værdi og forskydninger over året for at være omfattet af vederlagsoplysningerne. Fratrædelsesordninger omfatter et bredt område inkl. opsigelsesvarsel og eventuel optjening heraf, fratrædelsesgodtgørelse, change of control -aftaler, forsikrings- og pensionsordninger, pensionsindbetalinger efter fratræden m.v. Anbefaling 12 Vi har udformet en vederlagspolitik og offentliggør årligt det samlede vederlag, som hvert enkelt bestyrelsesmedlem og medlem af direktionen modtager Bestyrelsens og direktionens vederlag er oplyst på hjemmesiden og i årsrapporten fra Vederlagene er oplyst pr. medlem / pr. leder.

15 Øvrige ledelsesforhold ANBEFALING 13: Lav tydelige retningslinjer for sponsorater, der er begrænset til målrettede, specif segmenter eller situationer At formulere tydelige retningslinjer for afgrænsede sponsorater indebærer, at Bestyrelsen udformer en sponsorpolitik Bestyrelsen hvert andet år evaluerer og/eller reviderer koncernens sponsorpolitik Sponsorpolitn indeholder særlige retningslinjer for sponsorater fra koncernens distributionsselskab Sponsorpolitn er offentligt tilgængelig på koncernens hjemmeside. Anbefaling 13 Der foreligger en sponsorpolitik, som er godkendt af bestyrelsen. Vi har lavet retningslinjer for sponsorater Bestyrelsen tager stilling til det samlede beløb af sponsorater hvert år, ligesom bestyrelsen drøfter sponsorpolitik og specif sponsorater i detaljer en gang årligt. Sponsorpolitn tager højde for reglerne for sponsorater i distributionsselskaberne. Principperne for koncernens sponsorater samt overblik over væsentligste sponsorater fremgår af koncernens hjemmeside.

16 Øvrige ledelsesforhold ANBEFALING 14: Understøt en nødvendig dialog og informationsudveksling med koncernens revisor At have dialog og udveksle den nødvendige information med koncernens revisor indbefatter, at Bestyrelse og direktion årligt tilser, at årsregnskabet er udarbejdet i overensstemmelse med lovgivning, gældende standarder og evt. yderligere krav til regnskaber Bestyrelse og direktion årligt tilser, at den finansielle rapportering er forståelig og afbalanceret og giver et retvisende billede af koncernen Revisoren deltager på et bestyrelsesmøde, hvor årsregnskabet drøftes, og hvor bestyrelsen har mulighed for at stille spørgsmål til revisor uden direktionens tilstedeværelse Revisoren deltager på et repræsentantskabsmøde i forbindelse med præsentation af årsregnskabet. Anbefaling 14 Vi har dialog med og udveksler den nødvendige information med koncernens revisor Bestyrelsen behandler og godkender årsregnskab i marts måned. Koncernens revisor deltager på det bestyrelsesmøde, hvor årsregnskabet gennemgås og godkendes. Revisionen fremlægger revisionsprotokollen. Bestyrelsen kan stille spørgsmål til revisoren, og hvis det ønskes, kan det være uden direktionens tilstedeværelse.

17 Øvrige ledelsesforhold ANBEFALING 15: Etablér en whistleblower-ordning At etablere en whistleblower-ordning indebærer, at Bestyrelsen har drøftet behovet for og taget stilling til etablering af en whistleblower-ordning Ordningen formuleres og kommunikeres til organisationen Anbefaling 15 Bestyrelsen og direktionen har drøftet og etableret en whitlesblower-ordning. Vi har etableret en whistleblower-ordning Ordningen indebærer en procedure, hvor medarbejdere (subsidiært samarbejdspartnere, forbrugere/kunder m.fl.) kan videregive eventuel viden eller begrundet mistanke om urent trav i organisationen til en hotline, som er hosted af en ekstern leverandør. Whistleblowerordningen er et supplement til den interne dialog og åbenhed og er alene et sidste alternativ til de almindelige kanaler som f.eks. nærmeste leder, personaleafdeling eller tillidsrepræsentant.

Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse

Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse 2018 BESTYRELSESREDSKAB Skema til årlig afrapportering vedr. god selskabsledelse i danske forbrugerejede forsyningskoncerner Vejledning og information om

Læs mere

Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse

Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse 2018 BESTYRELSESREDSKAB Skema til årlig afrapportering vedr. god selskabsledelse i danske forbrugerejede forsyningskoncerner Vejledning og information om

Læs mere

RAPPORTERING PÅ ANBEFALINGER FOR GOD SELSKABSLEDELSE

RAPPORTERING PÅ ANBEFALINGER FOR GOD SELSKABSLEDELSE RAPPORTERING PÅ ER FOR GOD SELSKABSLEDELSE I EWII Koncernen vægter vi åbenhed, værdiskabelse, gennemsigtighed i ledelsen og bestyrelsens kompetencer højt, og netop dette er også nogle af omdrejningspunkterne

Læs mere

Rapportering omkring god selskabsledelse Nord Energi A.m.b.a. 2018

Rapportering omkring god selskabsledelse Nord Energi A.m.b.a. 2018 Rapportering omkring god selskabsledelse Nord Energi A.m.b.a. 2018 EjerForbrugerForum under Dansk Energi har udarbejdet anbefalinger vedrørende god selskabsledelse, og rapportering om disse følger her:

Læs mere

DET VI EJER I FÆLLESSKAB. Afrapportering vedrørende god selskabsledelse. April 2019

DET VI EJER I FÆLLESSKAB. Afrapportering vedrørende god selskabsledelse. April 2019 2018 DET VI EJER I FÆLLESSKAB Afrapportering vedrørende god selskabsledelse April 2019 Dansk Energi har udarbejdet dette skema til jer som en hjælp til at kunne afrapportere vedr. jeres ledelse af koncernen.

Læs mere

Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse for Bornholms Energi & Forsyning

Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse for Bornholms Energi & Forsyning Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse for Bornholms Energi & Forsyning 2018 BESTYRELSESREDSKAB Skema til årlig afrapportering vedr. god selskabsledelse i danske forbrugerejede forsyningskoncerner

Læs mere

God selskabsledelse. Bestyrelsens evaluering i forhold til Anbefalinger for god selskabsledelse i forbrugerejede forsyningskoncerner

God selskabsledelse. Bestyrelsens evaluering i forhold til Anbefalinger for god selskabsledelse i forbrugerejede forsyningskoncerner God selskabsledelse Bestyrelsens evaluering i forhold til Anbefalinger for god selskabsledelse i forbrugerejede forsyningskoncerner Februar 2018 God selskabsledelse NRGi EjerForbrugerforum i Dansk Energi

Læs mere

Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse

Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse 2018 BESTYRELSESREDSKAB Skema til årlig afrapportering vedr. god selskabsledelse i danske forbrugerejede forsyningskoncerner Vejledning og information om

Læs mere

Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse

Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse Afrapporteringsskema vedr. god selskabsledelse 2018 BESTYRELSESREDSKAB Skema til årlig afrapportering vedr. god selskabsledelse i danske forbrugerejede forsyningskoncerner Vejledning og information om

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr. 01.04.2019 Redegørelsen forholder sig til anbefalingerne i Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber og angiver, hvorvidt

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Følg eller forklar Anbefalingerne følger princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning.

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning. Forklaring på / anbefalingen: 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse og offentliggør redegørelsen,

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Følg eller forklar erne princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet med god selskabsledelse

Læs mere

UDKAST TIL ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE AF ERHVERVSDRIVENDE FONDE SENDT I HØRING

UDKAST TIL ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE AF ERHVERVSDRIVENDE FONDE SENDT I HØRING UDKAST TIL ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE AF ERHVERVSDRIVENDE FONDE SENDT I HØRING 6.11.2014 Komitéen for god Fondsledelse, der blev nedsat den 1. oktober 2014 med Marianne Philip som formand, sendte

Læs mere

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante

Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante 10. marts 2014 Standarder for god selskabsledelse Som led i virksomhedsstyringen arbejder bestyrelsen og direktionen løbende med relevante standarder for god selskabsledelse. Nedenfor redegøres for hvordan

Læs mere

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision.

Corporate Governance Anbefalinger og Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision. Sparekassen skal i forbindelse med indkaldelsen til repræsentantskabet forholde sig til Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse og ekstern revision, der knytter sig til dele af Corporate Governance

Læs mere

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen

Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Skema rapportering Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Andelskassen Fælleskassen Fælleskassens afrapportering af Finansrådets ledelseskodeks sker gennem anvendelse af Skemarapportering, udviklet af Lokale

Læs mere

Notat. 1. Formål. 2. Baggrund. 3. Bestyrelsens gennemgang. 2.1 Kodeks for god selskabsledelse. Gennemgang af bilag 1. 2.

Notat. 1. Formål. 2. Baggrund. 3. Bestyrelsens gennemgang. 2.1 Kodeks for god selskabsledelse. Gennemgang af bilag 1. 2. Notat Dato: 27. november 2018 Emne: Kodeks for god selskabsledelse Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning Til: Fra: Kopi: Bestyrelsen i Herning Vand Niels Møller Jensen Ledelsesteamet i Herning Vand Tlf.:

Læs mere

Bestyrelserne i Herning Vand har på sine møder den 29. september 2017 og den 16. november 2017 drøftet anbefalingerne, som fremgår af Kodeks.

Bestyrelserne i Herning Vand har på sine møder den 29. september 2017 og den 16. november 2017 drøftet anbefalingerne, som fremgår af Kodeks. Notat Dato: 16. november 2017 Emne: Kodeks for god selskabsledelse Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning Til: Fra: Kopi: Bestyrelsen i Herning Vand Niels Møller Jensen Ledelsesteamet i Herning Vand Tlf.:

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Anbefaling Forklaring på / 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør

Læs mere

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660 Skanderborg

Læs mere

VEJLEDNING OM VEDERLAGSPOLITIK

VEJLEDNING OM VEDERLAGSPOLITIK VEJLEDNING OM VEDERLAGSPOLITIK Vejledning om vederlagspolitik, version 2.0, - 1. september 2015 Anbefalinger for god Selskabsledelse, maj 2013, opdateret november 2014 INDHOLD 1. FORM OG INDHOLD... 3 2.

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Forklaring på / 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse

Læs mere

Skema til redegørelse for anbefalingerne for godt bestyrelsesarbejde

Skema til redegørelse for anbefalingerne for godt bestyrelsesarbejde Skema til redegørelse for anbefalingerne for godt bestyrelsesarbejde Følg eller forklar erne er relevante for alle forbrugerejede vand og fjernvarmeselskaber. Selskaberne er meget forskellige, bl.a. med

Læs mere

1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter

1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. januar til 31. december 2015 Anbefaling s 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem selskab, aktionærer

Læs mere

BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse

BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse Billund Vand & Energi A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted www.billundvand.dk Tlf. 7650 2700 Direkte: 7650 2701 opj@billundvand.dk Dato: 5. februar 2019 Den

Læs mere

Nærværende redegørelse for TryghedsGruppens selskabsledelse er en del af TryghedsGruppens årsrapport for regnskabsåret 2012.

Nærværende redegørelse for TryghedsGruppens selskabsledelse er en del af TryghedsGruppens årsrapport for regnskabsåret 2012. TryghedsGruppens selskabsledelse 2012 Nærværende redegørelse for TryghedsGruppens selskabsledelse er en del af TryghedsGruppens årsrapport for regnskabsåret 2012. TryghedsGruppen er et smba (selskab med

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber

Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 24. august 2017 Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Dette notat gengiver anbefalingerne i publikationen Kodeks for god selskabsledelse

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77

Læs mere

Corporate Governance redegørelse vedr. Glunz & Jensen A/S for regnskabsåret 2015/16 (1. juni maj 2016)

Corporate Governance redegørelse vedr. Glunz & Jensen A/S for regnskabsåret 2015/16 (1. juni maj 2016) Forklaring på / 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem selskab, aktionærer og øvrige interessenter 1.1.1. Det anbefales, at bestyrelsen sikrer

Læs mere

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Principper for god selskabsledelse Redegørelsen vedrører perioden 2014 1 er fra ikke Forklaring på / ikke anbefalingen: 1. s kommunikation og samspil

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for Den Danske Naturfond. Den Danske Naturfond 2018 Den Danske Naturfond 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demant Fonden. Redegørelsen dækker perioden 01.01.2018-31.12.2018 og udgør en bestanddel af Fondens årsrapport

Læs mere

Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber dækkende kalenderåret 2016

Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber dækkende kalenderåret 2016 Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber dækkende kalenderåret 2016 TELE Greenland A/S har i overensstemmelse med eneaktionærens forventninger valgt at redegøre

Læs mere

DONG Energy A/S. Status på anbefalinger for god selskabsledelse (regnskabsåret )

DONG Energy A/S. Status på anbefalinger for god selskabsledelse (regnskabsåret ) DONG Energy A/S Status på anbefalinger for god selskabsledelse (regnskabsåret 1.1. 31.12.2013) Anbefaling Forklaring på / 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Redegørelsen dækker perioden fra Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Redegørelsen dækker perioden fra Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies (Millas) Fond kaldet Oticon Fonden. Redegørelsen dækker perioden fra 01.01.2016-31.12-2016

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies Fond kaldet Oticon Fonden.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies Fond kaldet Oticon Fonden. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies Fond kaldet Oticon Fonden. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: Acadre 07 27813 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg Affald

Læs mere

Anbefalinger for god selskabsledelse Komitéen for god selskabsledelse Januar 2014

Anbefalinger for god selskabsledelse Komitéen for god selskabsledelse Januar 2014 Anbefalinger for god selskabsledelse Komitéen for god selskabsledelse Januar 2014 1 Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1 Dialog mellem selskab, aktionærer

Læs mere

Redegørelse for God Fondsledelse for Fonden CAPNOVA Invest Zealand, vedtaget af Fondens bestyrelse for 2016

Redegørelse for God Fondsledelse for Fonden CAPNOVA Invest Zealand, vedtaget af Fondens bestyrelse for 2016 Redegørelse for God Fondsledelse for Fonden CAPNOVA Invest Zealand, vedtaget af Fondens bestyrelse for 2016 Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for

Læs mere

1.2. Generalforsamling

1.2. Generalforsamling 1. Selskabets kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem selskab, aktionærer og øvrige interessenter 1.1.1. Det anbefales, at bestyrelsen sikrer en løbende

Læs mere

Anbefalinger for God Fondsledelse i EuroVenue (Fond)

Anbefalinger for God Fondsledelse i EuroVenue (Fond) Anbefalinger for God Fondsledelse i EuroVenue (Fond) Fonden er omfattet af Anbefalingerne for God Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for God Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for William Demants og Hustru Ida Emilies (Millas) Fond kaldet Oticon Fonden. Redegørelsen dækker perioden 01.01.2017-31.12.2017

Læs mere

Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber

Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber Naalakkersuisut forventer, at årsrapporten henviser til en samlet oversigt over selskabets arbejde med retningslinjernes

Læs mere

Corporate Governance i Harboes Bryggeri A/S Lovpligtig redegørelse jf. 107 b i årsregnskabsloven Regnskabsåret 2016/2017

Corporate Governance i Harboes Bryggeri A/S Lovpligtig redegørelse jf. 107 b i årsregnskabsloven Regnskabsåret 2016/2017 Corporate Governance i Harboes Bryggeri A/S Lovpligtig redegørelse jf. 107 b i årsregnskabsloven Regnskabsåret 2016/2017 delvist ikke Forklaring på delvist/ 1. s kommunikation og samspil med selskabets

Læs mere

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Principper for god selskabsledelse Redegørelsen vedrører perioden 2016 1 er fra Komitéen for god Selskabsledelse ikke

Læs mere

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej Nærværende lovpligtige redegørelse for virksomhedsledelse er en del af Jyske Banks årsrapport 2013. Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen af årsrapporten. Finansrådets anbefalinger om god

Læs mere

Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber

Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber Naalakkersuisut forventer, at årsrapporten henviser til en samlet oversigt over selskabets arbejde med retningslinjernes

Læs mere

Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber dækkende kalenderåret 2013

Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber dækkende kalenderåret 2013 Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber dækkende kalenderåret 2013 TELE Greenland A/S har i overensstemmelse med eneaktionærens forventninger valgt at redegøre

Læs mere

Selskabet følger. følger ikke

Selskabet følger. følger ikke Introduktion/konklusion: Redegørelse vedr. xx-yy- 201.. (periode) Anbefaling 1. Aktionærernes rolle og samspil med selskabets ledelse / anbefalingen af følgende grund: er ikke forpligtet til at forklare,

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S. 1. Status og kommissorium 18. juni 2015 BILAG 1 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen

Læs mere

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Principper for god selskabsledelse Redegørelsen vedrører perioden 2017 1 er fra Komitéen for god Selskabsledelse ikke

Læs mere

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Principper for god selskabsledelse Redegørelsen vedrører perioden 2017 1 er fra Komitéen for god Selskabsledelse ikke

Læs mere

God selskabsledelse/corporate Governance redegørelse fra Frøs Herreds Sparekasse ultimo 2009

God selskabsledelse/corporate Governance redegørelse fra Frøs Herreds Sparekasse ultimo 2009 God selskabsledelse/corporate Governance redegørelse fra Frøs Herreds Sparekasse ultimo 2009 Side 1 af 7 God selskabsledelse God selskabsledelse i Frøs Herreds Sparekasse handler om de mål, som sparekassen

Læs mere

Anbefalinger for god selskabsledelse Flügger group A/S

Anbefalinger for god selskabsledelse Flügger group A/S er for god selskabsledelse Flügger group A/S Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 01.05.2018-30.04.2019 Forklaring på / anbefalingen: 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige

Læs mere

Anbefaling Selskabet Selskabet Selskabet Forklaring på følger del- følger følger følger vist/følger ikke anbefalin-

Anbefaling Selskabet Selskabet Selskabet Forklaring på følger del- følger følger følger vist/følger ikke anbefalin- Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 01.01.2014 31.12.2014 Forklaring på / anbefalingen: 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem selskab, aktionærer

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse,

Læs mere

Finansrådets ledelseskodeks

Finansrådets ledelseskodeks Finansrådets ledelseskodeks 22. november 2013 Den finansielle krise og følgevirkningerne af den har vist, at dele af banksektoren har været præget af dårlig ledelse og uhensigtsmæssige ledelsesstrukturer.

Læs mere

Anbefalinger for god selskabsledelse

Anbefalinger for god selskabsledelse December 2018 Anbefalinger for god selskabsledelse Komiteen for god selskabsledelse har i 2010 udstedt anbefalingerne for god selskabsledelse. I november 2017 blev anbefalingerne senest revideret med implementeringen

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S

Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 2. februar 2012 Kommissorium for revisionsudvalget i TDC A/S 1. Status og kommissorium Revisionsudvalget er et udvalg under bestyrelsen, der er nedsat i overensstemmelse med 15.1 i forretningsordenen for

Læs mere

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse 2018

Skema til redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse 2018 Alm. Brand Bank A/S Skema til redegørelse vedrørende erne for god Selskabsledelse 2018 27. februar 2019 1 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 2018 Forklaring på / anbefalingen: 1. s kommunikation og

Læs mere

Anbefalinger for God Fondsledelse for Fonden CAT

Anbefalinger for God Fondsledelse for Fonden CAT Anbefalinger for God Fondsledelse for Fonden CAT Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Anbefaling

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival

Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

Psykiatrifondens lovpligtige redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a

Psykiatrifondens lovpligtige redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Psykiatrifondens lovpligtige redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses

Læs mere

Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1

Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a for fonden Den selvejende institution Vingstedcentret - kaldet Vingsted Fonden (version 14/3 2016) Skema til Lovpligtig

Læs mere

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse

Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Principper for god selskabsledelse Sydbanks redegørelse vedrørende anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Redegørelsen vedrører perioden 2013 Forklaring på / 1. s kommunikation og samspil

Læs mere

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende - Finansrådets Ledelseskodeks 2014 - Udarbejdet 2. januar 2015

Frørup Andelskasse. Redegørelse vedrørende - Finansrådets Ledelseskodeks 2014 - Udarbejdet 2. januar 2015 Frørup Andelskasse Redegørelse vedrørende - Finansrådets Ledelseskodeks 2014 - Udarbejdet 2. januar 2015 1 Indledning: Det fremgår nedenfor, hvorledes Frørup Andelskasse forholder sig til Finansrådets

Læs mere

Redegørelse for virksomhedsledelse efter årsregnskabsloven 107B.

Redegørelse for virksomhedsledelse efter årsregnskabsloven 107B. Redegørelse for virksomhedsledelse efter årsregnskabsloven 107B. Anbefaling Forklaring på / anbefalingen: 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem

Læs mere

Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival

Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival Anbefalinger for god fondsledelse for Fonden Roskilde Festival - 2016 Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Redegørelse vedrørende anbefalingerne for god selskabsledelse (Silkeborg IF Invest A/S redegørelse vedr. perioden januar til december 2018)

Redegørelse vedrørende anbefalingerne for god selskabsledelse (Silkeborg IF Invest A/S redegørelse vedr. perioden januar til december 2018) Redegørelse vedrørende anbefalingerne for god selskabsledelse (Silkeborg IF Invest A/S redegørelse vedr. perioden januar til december 2018) 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige

Læs mere

Redegørelse vedrørende Udviklingsselskabet By & Havns efterlevelse af anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse

Redegørelse vedrørende Udviklingsselskabet By & Havns efterlevelse af anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Redegørelse vedrørende Udviklingsselskabet By & Havns efterlevelse af anbefalingerne fra Komitéen for god Selskabsledelse Nedenfor findes afrapportering vedrørende de enkelte punkter i anbefalingen. Derudover

Læs mere

Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber

Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber Bilag 1 - Skema til redegørelse vedrørende Retningslinjer for de selvstyreejede aktieselskaber Naalakkersuisut forventer, at årsrapporten henviser til en samlet oversigt over selskabets arbejde med retningslinjernes

Læs mere

Nedenfor har Den Selvejende Institution Skandinavisk Yoga og Meditationsskole forholdt sig til anbefalingerne:

Nedenfor har Den Selvejende Institution Skandinavisk Yoga og Meditationsskole forholdt sig til anbefalingerne: Anbefalinger for god Fondsledelse Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Nedenfor har Den Selvejende

Læs mere

God selskabsledelse. Anbefalingerne i Rapport om god og effektiv selskabsledelse for arbejdsmarkedspensioner.

God selskabsledelse. Anbefalingerne i Rapport om god og effektiv selskabsledelse for arbejdsmarkedspensioner. God selskabsledelse Industriens Pensions har arbejdet systematisk med anbefalingerne og har redegjort herfor i årsrapporterne. Vi har neden for i skematisk form oplyst, om vi følger anbefalingen, om vi

Læs mere

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660 Skanderborg

Læs mere

Fonden Hedensted Centret

Fonden Hedensted Centret Fonden Hedensted Centret Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet

Læs mere

GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR

GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 DANMARK A/S 11. REGNSKABSÅR CVR 10 41 34 94 TV 2 DANMARK GOD SELSKABSLEDELSE Foto fra Kvægtorvet af fotograf Ebbe Rosendahl 2 GOD SELSKABSLEDELSE TV 2 lægger vægt på at sikre,

Læs mere

Anbefalinger for god Fondsledelse I Handshake

Anbefalinger for god Fondsledelse I Handshake Anbefalinger for god Fondsledelse I Handshake Fonden er omfattet af Anbefalingerne for god Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for god Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk. Anbefaling

Læs mere

Corporate Governance i Harboes Bryggeri A/S Lovpligtig redegørelse jf. 107 b i årsregnskabsloven Regnskabsåret 2017/2018

Corporate Governance i Harboes Bryggeri A/S Lovpligtig redegørelse jf. 107 b i årsregnskabsloven Regnskabsåret 2017/2018 Corporate Governance i Harboes Bryggeri A/S Lovpligtig redegørelse jf. 107 b i årsregnskabsloven Regnskabsåret 2017/2018 delvist ikke Forklaring på delvist/ ikke 1. s kommunikation og samspil med selskabets

Læs mere

Skema for Anbefalinger for God Fondsledelse

Skema for Anbefalinger for God Fondsledelse Skema for Anbefalinger for God Fondsledelse Anbefaling 1. Åbenhed og kommunikation 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen vedtager retningslinjer for ekstern kommunikation, herunder hvem, der kan, og skal

Læs mere

Anbefaling Gode eksempler Dårlige eksempler begrundelse

Anbefaling Gode eksempler Dårlige eksempler begrundelse Gode og dårlige eksempler på afrapportering Anbefaling Gode eksempler Dårlige eksempler begrundelse 1.3.4. Det anbefales, at samtlige medlemmer af det øverste ledelsesorgan og direktionen er til stede

Læs mere

God Fondsledelse i Fonden Den danske Diakonissestiftelse

God Fondsledelse i Fonden Den danske Diakonissestiftelse God Fondsledelse i Fonden Den danske Diakonissestiftelse Fonden Den danske Diakonissestiftelse er en erhvervsdrivende fond omfattet af erhvervsfondsloven og årsregnskabslovens bestemmelser om God Fondsledelse.

Læs mere

FONDEN BORNHOLMS MIDDELALDERCENTER ÅRSRAPPORT 2016

FONDEN BORNHOLMS MIDDELALDERCENTER ÅRSRAPPORT 2016 FONDEN BORNHOLMS MIDDELALDERCENTER ÅRSRAPPORT 2016 Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens

Læs mere

Corporate Governance i Roblon A/S. Roblon Corporate Governance November / v8 1

Corporate Governance i Roblon A/S. Roblon Corporate Governance November / v8 1 Corporate Governance i Roblon A/S Roblon Corporate Governance November 2015 - / v8 1 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 01.11.2014 31.10.2015 Nr i delvist Forklaring på delvist/ anbefalingen: 1. s

Læs mere

Anbefaling Selskabet Selskabet Selskabet Forklaring på følger del- følger følger følger vist/følger ikke anbefalin-

Anbefaling Selskabet Selskabet Selskabet Forklaring på følger del- følger følger følger vist/følger ikke anbefalin- Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 01-01-2018 31-12-2018 Forklaring på / anbefalingen: 1. s kommunikation og samspil med selskabets investorer og øvrige interessenter 1.1. Dialog mellem selskab, aktionærer

Læs mere

Anbefalinger for God Fondsledelse i Fonden Gjethuset

Anbefalinger for God Fondsledelse i Fonden Gjethuset Anbefalinger for God Fondsledelse i Fonden Gjethuset Fonden er omfattet af Anbefalingerne for God Fondsledelse, som er tilgængelige på Komitéen for God Fondsledelses hjemmeside www.godfondsledelse.dk.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Følg eller forklar Det følger af

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

FONDEN DBK Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse 2017

FONDEN DBK  Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse  2017 Bilag 2.1 FONDEN DBK Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse 2017 Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf.

Læs mere

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31.

Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31. Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a Bemærk! Redegørelsen udgør en bestanddel af ledelsesberetningen i fondens årsrapport med følgende regnskabsperiode: 1. januar 31.

Læs mere

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Hvad kan skemaet bruges til? Skemaet

Læs mere

Fonden Business Kolding

Fonden Business Kolding Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Fonden Business Kolding Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Følg eller

Læs mere

Redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, Maj 2019

Redegørelse vedrørende Anbefalingerne for god Selskabsledelse, Maj 2019 Redegørelse vedrørende erne for god Selskabsledelse, Maj 2019 Redegørelsen vedrører regnskabsperioden 1. april 2018 31. marts 2019 delvist ikke Forklaring på delvist/ 1. s kommunikation og samspil med

Læs mere

Skema rapportering maj 2013 anbefalingerne Komitéen for god Selskabsledelse offentliggjorde nye anbefalinger for god selskabsledelse den 6. maj 2013.

Skema rapportering maj 2013 anbefalingerne Komitéen for god Selskabsledelse offentliggjorde nye anbefalinger for god selskabsledelse den 6. maj 2013. Skema rapportering maj 2013 anbefalingerne Komitéen for god Selskabsledelse offentliggjorde nye anbefalinger for god selskabsledelse den 6. maj 2013. Ved revisionen af anbefalingerne er der især lagt vægt

Læs mere

2018 / Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a.

2018 / Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 2018 / Skema for Lovpligtig redegørelse om god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. Skema til Lovpligtig redegørelse for god fondsledelse, jf. årsregnskabslovens 77 a. 1 Anbefalinger for god Fondsledelse

Læs mere