OPUS Journal. Indgrebsnotat. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPUS Journal. Indgrebsnotat. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL"

Transkript

1 Nr. 3 maj 2005 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Pædiatri Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 3, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik, OPUS Diabetes og OPUS Pædiatri, version 4.8. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din konsulent hos CSC Scandihealth. Vær opmærksom på, at nyhedsbrevet indeholder nye funktionaliteter, der kræver selvstændig aftale, før de tages i brug. Disse tilkøbsmuligheder er angivet under beskrivelsen af de enkelte funktionaliteter. OPUS Journal Indgrebsnotat Vi har foretaget nogle væsentlige ændringer i indgrebsnotatet for at udvide anvendelsesmulighederne af dette notat og minimere fejlrisici. Indgrebsnotatet er ændret således at: Blokken sedation /analgesi er fjernet. Indgreb/ indikation er ændret, så det er muligt at angive sedations- og analgesikoder i denne blok. Valideringen er ændret, således at det er muligt at angive en sedations-/analgesikode som første kode og herefter fortsat kunne angive arten V eller P på en senere angivet kode (kun én kode med arten V eller P). Det er uændret starttidspunkt og eventuelt sluttidspunkt ud for den først angivne kode, der danner rekvisitionstidspunktet.

2 SIDE 2 AF 7 Operationer, der udføres hen over midnat Det er muligt at angive tidspunkter i indgrebsnotatet, der strækker sig hen over midnat. Journalen henter automatisk datoen fra notatets dato i forbindelse med angivelse af starttidspunkt ud for den enkelte ydelseskode. Det samme gør sig gældende med sluttidspunktet, med mindre dette tidspunkt er mindre end starttidspunktet, for så beregnes datoen til dagen efter. Hvis en bruger f.eks. skal registrere oplysninger om et indgreb, der starter kl den 7.juni og indgrebet slutter kl den 8. juni, angives notatets dato til den 7. juni. Når bruger angiver starttidspunkt kl , finder journalen automatisk datoen den 7. juni. Når bruger angiver sluttidspunktet til 01.00, og da dette er mindre end 23.00, sættes datoen for sluttidspunktet automatisk til den 8. juni. Ved godkendelse af notatet får brugeren en advarsel om, at der er koder, der går hen over midnat. Feltet Prioritet Ved hjælp af tabellen Indgrebsprioritet i værktøjet Rediger små klassifikationer kan en systemansvarlig angive, hvilken forudfyldning der ønskes i feltet Prioritet i Indgrebsnotatet. Feltet kan være forudfyldt med enten Akut, Planlagt eller Fremsk. På forhånd er tabellen sat op, således at der vises Planlagt. Patientliste Performanceforbedring af patientlisten Det har været nødvendigt at optimere patientlisterne, således at de fungerer hurtigere. I forbindelse med denne tuning er menupunktet Vis statusark blevet fjernet fra patientlisten.. Bruger kan i stedet anvende genvejen til Status (aktuelle forløb) F11 eller anvende muligheden for at få vist tilsvarende ark i næste journal. Snitflade mellem EPJ og PAS Overvågning af forløbskomponent Der er etableret overvågning af kommunikationen mellem forløbskomponenten og OPUS Journal. Udvandring/død Det skal være muligt at se direkte i journalen, om en patient er udvandret. Dette foregår ved at overføre cpr.-status (f.eks. død eller udvandret fra PAS til OPUS Journal, og dette sker automatisk ved overførsel af Personoplysninger fra PAS. Tidligere blev en patients adresseoplysninger blanket, når en patient blev registreret som død eller udvandret, men denne funktionalitet er efterfølgende ændret, således at adresseoplysningerne forbliver tilgængelige.

3 SIDE 3 AF 7 Rediger små klassifikationer Under menupunktet Rediger kan bruger vælge menupunktet Indsæt række. Herudover er der etableret nedenstående genveje: CTR + D: Slet række CTRL + N: ny række CTRL + I: Indsæt række Cytologisnitflade Der er udviklet en snitflade til modtagelse af cytologisvar. Når cytologisvar sendes fra Patologisk Institut ifølge medcom-standarden MEDRPT Det gode patologisvar (Cervixcytologisvar), version R0330P, brevtype RPT03, modtages dette cytologisvar i patientens journal. Svaret vises som et patologisvar med angivelse af forkortelsen CYTO på Status (aktuelle forløb) i satellitten Klinisk Kemi, og det placeres yderligere på afdelingens og en evt. kontaktlæges arbejdsliste. Cytologisnitfladen er en tilkøbsmulighed. Laboratoriesnitflade Når Klinisk Kemisk afdeling anvender en rekvirent med mere end syv cifre, anvendes kun de første syv cifre til at bestemme den rekvirerende afdeling. Til eksempel anvendes rekvirenten P5, hvorpå de første syv cifre anvendes til at bestemme rekvirerende afdeling, hvorefter svaret placeres på arbejdslisten for afdeling 07.0 under sygehus Adgangskontrol Adgangskontrollen har tidligere checket en brugers ansættelsestidspunkt og evt. sluttidspunkt i forhold til de forskellige forløb i patienternes journaler, som brugeren havde adgang til. Dette kunne medføre, at en bruger ikke fik adgang til forløb, der tidsmæssigt lå før brugerens ansættelsestidspunkt. Dette blev anset for yderst uhensigtsmæssigt, hvorfor adgangskontrollen er blevet ændret, således at en nyansat bruger umiddelbart kan tilgå tidligere forløb på patient på de(n) afdeling(er), brugeren har adgang til. Herudover er adgangskontrollen blevet ændret efter nedenstående retningslinier, hvis der findes mere end ét åbent forløb, som brugeren har adgang til: Hvis der findes et forløb med en åben I-kontakt, vælges dette forløb automatisk. Hvis der ikke findes et forløb med en åben I-kontakt, og der findes et forløb med en åben A- kontakt, vælges dette forløb automatisk.

4 SIDE 4 AF 7 Hvis der er flere forløb med åbne A-kontakter, vælges forløbet med den nyeste A-kontakt automatisk. Hvis der ikke findes forløb med en åben I- eller A-kontakt, vælges forløb med en åben H- kontakt automatisk. Hvis der er flere forløb med åbne H-kontakter, vælges forløbet med den nyeste H-kontakt. Ellers vælges som i dag det nyeste forløb. Valg af forløb I journaler, hvor patienten udelukkende havde afsluttede forløb, valgte systemet altid enten forløb 1 eller forløb 2. Denne uhensigtsmæssighed er rettet, således at det senest afsluttede forløb automatisk bliver valgt. Performanceforbedringer Der er foretaget performanceforbedringer følgende steder i journalen: For brugere, der havde anvendt journalen i lang tid, blev visse funktioner som f.eks. patientlisterne efterhånden langsommelige at få vist. På feltet Kode på indgrebsnotatet. Ved visning af Kumuleret svar. Ved overførsel af ydelseskoder fra Kontinuation til Forløbskoder. Medicinmodul Det er ikke længere muligt at angive et seponeringstidspunkt, der ligger før ordinationstidspunktet. Medicinordinationer med status Seponering under udarbejdelse vises på Aktuel Medicin under overskriften Ikke godkendte ordinationer, ændringer og seponeringer, indtil seponeringen godkendes. Alle medicinordinationer, som ikke er godkendt eller seponeret, skal vises i blokken Ikke godkendte ordinationer, ændringer og seponeringer på Aktuel medicin uden hensyntagen til seponeringsdatoen. Når en seponering godkendes, fjernes medicinordinationen fra Aktuel Medicin, hvis seponeringsdatoen er overskredet. Standardmedicinværktøjet Adminweb Ved oprettelse af standardordinationer i værktøjet Adminweb kunne brugeren opleve, at der blev vist timeglas. Denne fejl forekom i forbindelse med bestemte versioner af Internet Explorer, og den er rettet.

5 SIDE 5 AF 7 Ophævelse af godkendte notater Et notat, der havde været godkendt, optrådte ikke på den notatansvarliges arbejdsliste, selv om godkendelsen af notatet blev ophævet. Dette er ændret på den måde, at når en bruger ophæver godkendelsen af et notat, opdateres arbejdslisten for både den bruger, der ophæver godkendelsen, og for den notatansvarlige. Hvis den notatansvarlige ændres til en anden bruger, mens notatet har status Til godkendelse, fjernes notatet fra den tidligere notatansvarliges arbejdsliste og placeres på den nye notatansvarliges arbejdsliste. SQL-forespørgsel til kvalitetsopfølgning Der ønskes en opfølgning på, om de forskellige afdelinger tildeler patienterne hhv. kontaktlæge og kontaktsygeplejerske. For at kunne følge op på registreringen af kontaktlæger og sygeplejersker er der udviklet en SQL-forespørgsel, der inden for en given periode angiver de lukkede og åbne I-, A-, F- og S- kontakter, hvor der enten mangler kontaktlæge og/eller kontaktsygeplejerske. Denne funktionalitet er en tilkøbsmulighed. OPUS Obstetrik Hørescreening af nyfødte I forbindelse med ændringer af LPR-indberetningerne er der tilføjet en validering i kontinuationens konklusionsblok og på Forløbskoder, når disse godkendes. Valideringen er, som følger: Hvis koden er en af følgende: ZZ1450A Automatiseret hjernestammeaudiometri (A-ABR) ZZ1450D Diagnostisk hjernestammeaudiometri (D-ABR) ZZ1450D1 Diag. hjernestammeaudiometri (D-ABR) m. tærsk ZZ7100A Automatis. Auditory Steady State Responsaudio ZZ7100D Diagnostisk Auditory Steady State Responsaudi ZZ7306 Transient Evoked Otoacustic Emissions (TEOAE) ZZ7306A Automatis. Transient Evoked OtoAcoustic Emiss ZZ7306D Diagnostisk Transient Evoked OtoAcoustic Emis ZZ7307 Distortion Product OtoAcoustic Emissions (DPO

6 SIDE 6 AF 7 ZZ7307A Automatis.Distortion Product OtoAcoustic Emis ZZ7307D Diag. Distortion Product OtoAcoustic Emission så skal der være tilknyttet en af følgende tillægskoder: ZPR00A Ikke bestået, henvises ZPR00B Ikke bestået ZPR01A Bestået Hvis der ikke er tilknyttet en af disse tillægskoder, gives der en fejlmeddelelse. Rhesusnotater I det automatisk dannede Rhesus notat (moderen er Rhesus D-type negativ/positiv) i moderens journal, er der tilføjet et nyt felt. Feltet Rhesus D-type ved første inddatering viser barnets Rhesus D-type første gang denne oplysning er angivet på barnets Blodbanksoplysninger. Feltet er tilføjet, idet der ikke er historik på det eksisterende felt, og det har således ikke tidligere være muligt for brugeren at se, om der er ændret i oplysningerne om barnets Rhesus D-type. Ændringen gælder også for eksisterende notater. Svangreoplysninger På Blodbanksoplysninger er der mulighed for at angive, om patienten er Hepatitis negativ eller positiv. Hvis patienten er Hepatitis positiv, gives en advarsel, der bliver synlig i journalens header. I journaler, der er oprettet før denne nye funktionalitet blev udviklet, er det muligt at tilføje felter til angivelse af hepatitresultater ved at højreklikke på Blodbanksoplysninger. Resultatet af, om patienten er Hepatitis positiv eller negativ, vises på Svangreoplysninger. I journaler, der er oprettet, før denne funktionalitet blev udviklet, kan dette resultat dog ikke ses på Svangreoplysninger. Notatet Indlæggelse (fødsel) Der er tilføjet nye felter i notatet Indlæggelse (fødsel) : Et nyt felt til angivelse af fosterskøn. Bemærkningsfelter efter hhv. Collum og Orificium. Angives der værdier for henholdsvis blodtryk og vægt, vises disse værdier ud over i notatet også automatisk på Kurven.

7 SIDE 7 AF 7 Bortadoption Bortadoption er ændret, således at det ikke længere er nødvendigt at have godkendt partogramnotatet, udfyldt feltet fødselsstatus på Apgarskemaet og antal helbredsundersøgelser på Diagnose og Indgreb (moder), før bortadoptionen slog igennem, og forbindelsen mellem moders og barns journal blev brudt. Forløbskomponenten Der er lavet tilpasninger i forløbskomponenten, så denne kan fungere på en anden server end den server, hvor OPUS Obstetrik ligger på. Ligeledes er der foretaget forbedringer i svartiderne i Forløbskomponenten. OPUS Diabetes P-Creatininium stofk. og du-natrium stofk. LabSvar-resultater for undersøgelse P-Creatininium stofk. (undersøgelsesid 8) og for undersøgelse du-natrium stofh. (undersøgelsesid 11) vises fremover også på arket GFR-svar (i samme felt som henholdsvis P-Creatininium stofk. (id 29) og du-natrium stofk. (id 26)). De 2 undersøgelser vises også på arket Status, diabetes. Afsluttede B-diagnoser vises ikke længere på Status, diabetes, hvis B-diagnosens tildato er før visningstidspunktet. OPUS Pædiatri Apgarskema i børnejournalen Apgarskemaet fra obstetrikkens barnejournal er gjort tilgængelig for brugere af OPUS Pædiatri, således at det er muligt at dokumentere alle disse oplysninger struktureret.

Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter

Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter Nr. 1 Juni 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2006, der omhandler

Læs mere

Ændringer i OPUS Journal version 4.5

Ændringer i OPUS Journal version 4.5 Nr. 10 oktober 2003 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Journal version 4.5 i forhold til 4.4 Vi udsender hermed nyhedsbrev nummer 10, der omhandler

Læs mere

OPUS Journal. Kontinuation. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Filtrering af notater. Samspil med Anæstesi

OPUS Journal. Kontinuation. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Filtrering af notater. Samspil med Anæstesi Nr. 1 marts 2007 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 1 i 2007, der omhandler

Læs mere

NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. OPUS Journal. Ændring i den blå bjælke. Ændringen vil gælde for både eksisterende og nye ark

NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. OPUS Journal. Ændring i den blå bjælke. Ændringen vil gælde for både eksisterende og nye ark Nr. 4 december 2005 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 4 2005, der omhandler

Læs mere

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept Nr. 2 December 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 2 i 2006, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik

Læs mere

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL Nr. 1 februar 2004 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Pædiatri Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2004, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik,

Læs mere

FÆLLESINDHOLD 2015 ÆNDRINGER I RELATION TIL ÆNDRINGER I GS!ÅBEN, OPUS PATIENT OG OPUS PATIENTFORLØB. Dato 16. december 2014. J.nr.

FÆLLESINDHOLD 2015 ÆNDRINGER I RELATION TIL ÆNDRINGER I GS!ÅBEN, OPUS PATIENT OG OPUS PATIENTFORLØB. Dato 16. december 2014. J.nr. ÆNDRINGER I RELATION TIL FÆLLESINDHOLD 2015 FÆLLESINDHOLD 2015 ÆNDRINGER I GS!ÅBEN, OPUS PATIENT OG OPUS PATIENTFORLØB Dato 16. december 2014 J.nr.: 4000-V2102-14 CSC Scandihealth A/S P.O. Pedersens Vej

Læs mere

Bilag 1: Oversigt over de fødesteder, screeningsenheder og neonatale afdelinger, som er blevet tilsendt spørgeskema

Bilag 1: Oversigt over de fødesteder, screeningsenheder og neonatale afdelinger, som er blevet tilsendt spørgeskema Bilag 1: Oversigt over de fødesteder, screeningsenheder og neonatale afdelinger, som er blevet tilsendt spørgeskema Fødesteder: Odense Universitetshospital Sygehus Fyn Frederiksberg Sygehus Hvidovre Sygehus

Læs mere

FMK opgradering. Messedag 7.nov

FMK opgradering. Messedag 7.nov Messedag 7.nov 2013 www.regionmidtjylland.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har fremlagt en ny forpligtende plan for ibrugtagning og fuld anvendelse af FMK. For regioner og praksislæger skal dette

Læs mere

OPUS Arbejdsplads. Knappen Godkend er fjernet i den nye løsning. KMD-profilen GODE_KORRESP_AUTO_GODKEND skal sættes til JA.

OPUS Arbejdsplads. Knappen Godkend er fjernet i den nye løsning. KMD-profilen GODE_KORRESP_AUTO_GODKEND skal sættes til JA. - GS!ÅBEN INDHOLD OPUS Arbejdsplads Afhængighed mellem korrespondancebrevet og kuverten Modul til nyfødte Omvisitere henvisning med bilag til eksterne sygehuse Validering af oprettelse af A-kontakt Indberetning

Læs mere

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Indholdsfortegnelse 1. Resumé... 2 2. Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Validering af felter... 3 Vis effektueringer og recepter... 4 Sidste recept kolonnen... 4 Klausuleret tilskud... 5 Ændring af behandlingsstart

Læs mere

Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide

Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide Indhold Denne kvikguide indeholder følgende emner Emne Side Generelt Cosmic kontakt / LPR kontakt 2 SKS SKS browser 3 SKS koder nye 3 Stamafdeling og lokalitet

Læs mere

Brugervejledning AmbuFlex

Brugervejledning AmbuFlex Brugervejledning AmbuFlex En online ambulant patientjournal Understøtter fleksible patientforløb Følger patienten over sektorgrænser Integrerer patientrapporterede helbredsdata Online visning af patient-registerdata

Læs mere

Koderne logik, hierarki og anvendelse

Koderne logik, hierarki og anvendelse Koderne logik, hierarki og anvendelse Richard Farlie www.regionmidtjylland.dk Fællesindhold for basisregistrering af sygehuspatienter 2 www.regionmidtjylland.dk Fællesindhold Fællesindhold beskriver reglerne

Læs mere

I MultiMed Web har brugeren mulighed for at tilføje ICD10 koder overordnet på patientforsiden og i forbindelse med journalnotat føring.

I MultiMed Web har brugeren mulighed for at tilføje ICD10 koder overordnet på patientforsiden og i forbindelse med journalnotat føring. Indhold Indledning... 1 Patientforside Faste diagnoser... 2 Opret skabelon = Liste over hyppigst anvendte ICD10-koder... 3 Journalnotat/henvisning/epikrise Faste diagnoser og bi-diagnoser... 4 Slet en

Læs mere

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Ortopædkirurgisk Afdeling, Hospitalsenhed Vest Side 1 af 28 Indholdsfortegnelse Hvornår bruges Afslut, Overflyt samt Skift opholdsadresse...3 Akut indlæggelse

Læs mere

A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital

A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital Formål Brugervejledning til Patoweb Definition af begreber Patoweb er et netbaseret modul til elektronisk rekvirering samt opslag af svar på

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2 2010-12-17 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus

Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus Kalender og Nyheder til Portalen for Aale, Hjortsvang og Hammer via Conventus Indledning Denne vejledning beskriver hvordan man som forening har mulighed for at indsætte arrangementer og nyheder på portalen

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Opdateringsvejledning version 1.21

Opdateringsvejledning version 1.21 Marts 2015 Opdateringsvejledning version 1.21 Ændringer i programmet i forbindelse med den nye overenskomst Diagnosekode i forbindelse med Fokuseret undersøgelse (FU) Udregning af fæstetab Nyt skema Bemærk

Læs mere

MountainSite Guide: Kalender

MountainSite Guide: Kalender MountainSite version 2.6 Kalender Modulet Kalender findes som en mappe i boxen Rediger hjemmeside. Når du åbner mappen vil du finde fire en lang række underpunkter. Den første Rediger tekst giver dig mulighed

Læs mere

Sundhedsplatformen og Landspatientregisteret opgraderes den 2. februar 2019

Sundhedsplatformen og Landspatientregisteret opgraderes den 2. februar 2019 FAKTA-ARK EKSTERN 13.12.18 Sundhedsplatformen og Landspatientregisteret opgraderes den 2. februar 2019 Hvorfor opgraderes Sundhedsplatformen og Landspatientregisteret? I februar-marts 2019 indfører sygehusene

Læs mere

Diabetesindberetning... 2

Diabetesindberetning... 2 Indholdsfortegnelse Diabetesindberetning... 2 Sådan gør du som læge... 3 Sådan gør du som sekretær eller sygeplejerske... 4 Godkendelse af indberetninger som læge... 4 Fejl ved afsendelsen af indberetningen...

Læs mere

Fælles medicinkort... 2 Oprettelse af henvisninger... 2 Adviseringer... 4 Laboratoriesvar-funktion... 4 Fritekstsøgning i notater...

Fælles medicinkort... 2 Oprettelse af henvisninger... 2 Adviseringer... 4 Laboratoriesvar-funktion... 4 Fritekstsøgning i notater... Indhold Fælles medicinkort... 2 Oprettelse af henvisninger... 2 Adviseringer... 4 Laboratoriesvar-funktion... 4 Fritekstsøgning i notater... 4 Søgning... 5 Gendannelse af paneler... 6 Kommunikation...

Læs mere

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk

Bruger v1.5 QUICK GUIDE. Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk Bruger v1.5 QUICK GUIDE Green Glass Software V/ Dan Feld-Jakobsen Lojovej 1 6200 Aabenraa 51 92 83 58 / dan@rekvi-skole.dk INTRODUKTION TIL REKVI-SKOLE Ideen med Rekvi-skole systemet udsprang fra et behov

Læs mere

BESKRIVELSE AF ÆNDRINGER OG NY FUNKTIO- NALITET I EASYVIZ RIS VERSION 7.2. Vejledning til EasyViz RIS. Version 7.2

BESKRIVELSE AF ÆNDRINGER OG NY FUNKTIO- NALITET I EASYVIZ RIS VERSION 7.2. Vejledning til EasyViz RIS. Version 7.2 BESKRIVELSE AF ÆNDRINGER OG NY FUNKTIO- NALITET I EASYVIZ RIS VERSION 7.2 Vejledning til EasyViz RIS Version 7.2 INDHOLD 1 Ændringer til arbejdslister og generelle ændringer...3 Antal standardundersøgelser...3

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

EG Clinea Version 18.3

EG Clinea Version 18.3 EG Clinea Version 18.3 side 1 af 7 Indledning Implementering af en række MedCom krav i EG Clinea 18.3 betyder såvel tilføjelse af ny funktionalitet som udvidelse til eksisterende. Med afsæt i Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Mobil IT. Sundhedsenhederne

Mobil IT. Sundhedsenhederne Mobil IT Sundhedsenhederne Visitator Terapeut Hjemmeplejer Sygeplejerske Brugerflade Brugerflade Brugerflade Brugerflade Køreliste Tilføj besøg/opgave Køreliste Tilføj besøg/opgave Borgerudsøgning Borgerudsøgning

Læs mere

NOVAX manual Indhold

NOVAX manual Indhold Indhold Journalen... 3 Notater... 3 e-boks... 3 Emner til korrespondancebrev... 3 Notat med frase... 3 Visning af slettemarkerede notater... 4 Tilføj/Fjern vedhæftning fra et notat... 5 DDV... 6 FMK...

Læs mere

EG Clinea Version

EG Clinea Version EG Clinea Version 16.4.1 side 1 af 7 Indledning EG Clinea 16.4.1 indeholder håndtering af, at der fra central side holdes styr på, hvad status er på laboratorie rekvisitioner i forbindelse med WebReq.

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Vejdirektoratet DANBRO+ Modul 6 / Undermodul 6.1 VEJDIREKTORATET 2. FORMÅL OG ANVENDELSE 3

Vejdirektoratet DANBRO+ Modul 6 / Undermodul 6.1 VEJDIREKTORATET 2. FORMÅL OG ANVENDELSE 3 VEJDIREKTORATET DANBRO+ Modul 6 / Undermodul 6.1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 2. FORMÅL OG ANVENDELSE 3 3. TEKNISK BESKRIVELSE INPUT AF DATA 4 3.1 Generelt 4 3.2 Hændelseskategorier 4 3.3 Input

Læs mere

NYHEDSBREV REVISION AF ICD-10

NYHEDSBREV REVISION AF ICD-10 NYHEDSBREV REVISION AF ICD-10 Revisionsbeskrivelse: Dato Version Initialer Revision Februar 2011 28. marts 2011 1 ASL og GB Nyt dokument. Bilag: Bilag 1 - Bestilling af specialopgave Revision af ICD-10.

Læs mere

Vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 2014 / NAV 2013

Vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 2014 / NAV 2013 Vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 2014 / NAV 2013 Her har du de vigtigste funktionstaster, som både gælder for Microsoft Dynamics C5 2014 og NAV 2013. Filtrering af søgekriterier Du kan anvende

Læs mere

Rekvirering og håndtering af oplysninger om tidligere. behandlingsforløb og præ-epj journaler efter lukning af PAS (Vest).

Rekvirering og håndtering af oplysninger om tidligere. behandlingsforløb og præ-epj journaler efter lukning af PAS (Vest). Rekvirering og håndtering af oplysninger om tidligere behandlingsforløb og præ-epj journaler efter lukning af PAS (Vest). Formål Beskrivelse af arbejdsgange for rekvirering og håndtering af oplysninger

Læs mere

CaseFlow Releasenote april 2015

CaseFlow Releasenote april 2015 CaseFlow Releasenote april 2015 Generelle funktioner Kalender Skift til næste periode i kalenderen Sammenkædning af besøg Fakturering af SMS-påmindelser Medicin Egne præparater Fejlbesked ved print Tekstrettelse

Læs mere

1 Indledning Rekvisition af Klinisk Kemiske analyser i Darwin anvender et kald til Internet programmet WebREQ.

1 Indledning Rekvisition af Klinisk Kemiske analyser i Darwin anvender et kald til Internet programmet WebREQ. Emne Darwin version 3.21 Status Referencer til tidligere dokumenter Revision 1.1 INDHOLD 1 INDLEDNING... 1 2 INFORMATION OM WEBREQ... 2 3 OPRET REKVISITION KLINISK KEMI... 3 3.1 Felter... 3 3.2 Knapper...

Læs mere

Kommunikation Breve. Dokumenttype Manual. Fagområde/Emne alle Udgiver SP, Læring og uddannelsesudvikling. Sidst ændret Version 4.

Kommunikation Breve. Dokumenttype Manual. Fagområde/Emne alle Udgiver SP, Læring og uddannelsesudvikling. Sidst ændret Version 4. Kommunikation Breve Breve og attester... 2 Aktiviteten Kommunikation... 3 Find aktiviteten Kommunikation i et ambulant besøg... 3 Find aktiviteten Kommunikation når patienten er indlagt... 4 Opret en behandlingskontakt

Læs mere

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9 FMK vejledning 1. Kom godt i gang... 2 2. Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Rettigheder i FMK... 4 Genvejstaster... 4 Højrekliksmenuer... 5 Præparatvælgeren... 7 3. Opret ny medicin... 9 Dosering...

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

Releasenote november 2014

Releasenote november 2014 Releasenote november 2014 Generelle funktioner Leverandørfelt påkrævet på ydelser Linjeskift i datavisninger Printknap Filtre på indsatskataloget MedCom Autosignatur på medcom Indlæggelsesrapport Kalender

Læs mere

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0 Integrationen - og Mamut ServiceSuite Vejledning version 2.0 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Generel Systemopsætning... 3 Vare eksport... 3 Ordreimport og Import af priser... 4 Opret aftale... 4

Læs mere

Indhold. Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 11. maj 2016

Indhold. Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 11. maj 2016 Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 11. maj 2016 Indhold 1. PAS generelt... 2 1.1 Cancerregistrering Urologien... 2 1.2 Tillægskoder ZPP*... 2 2. HE - Henvisning... 2 2.1 Ventestatus VAS (15) uden sygehus/afdelingskode

Læs mere

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Indhold Kort om FMK... 2 Log på FMK... 4 Hent Medicinkort... 5 Opret recept - Læge... 7 Opret recept Sekretær... 9 Lægens godkendelse af recepter... 10 Opret faste ordinationer

Læs mere

Brugervejledning AmbuFlex

Brugervejledning AmbuFlex Brugervejledning AmbuFlex Version 3 November 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE LOGIN OG OPSTART AMBUFLEX------------------------------------------------------------------3 VISITATION TIL AMBUFLEX ------------------------------------------------------------------------4

Læs mere

Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag

Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag Den 7. oktober 2011

Læs mere

Kalender med mailingliste

Kalender med mailingliste Kalender med mailingliste Side 1 af 11 Log ind på din hjemmeside, som du gør, når du opdaterer den. Gå herefter ind på afsnittet Moduler. Tryk på Installer udfor Kalender. Side 2 af 11 Nu dukker nedenstående

Læs mere

Vejledning i brugen af henvisning i GANGLION

Vejledning i brugen af henvisning i GANGLION Vejledning i brugen af henvisning i GANGLION Indhold Vejledning i brugen af henvisning i GANGLION... 1 Oprettelse af henvisning... 2 Modtagelse af henvisning i GangView... 3 Brug af henvisning i GANGLION...

Læs mere

Det er den fane som kan ses i ovenstående vindue. Denne fane indeholder grundlæggende oplysninger om den unge, så som:

Det er den fane som kan ses i ovenstående vindue. Denne fane indeholder grundlæggende oplysninger om den unge, så som: Stamkort I UVvej har hver enkelt unge/elev deres eget stamkort. Stamkortet indeholder alle oplysninger i programmet om den unge. Stamkortet åbnes ved at dobbeltklikke på en ung, på forsiden af UVvej. Stamkortet

Læs mere

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser

Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold og klasser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 67 Studieregningsvalg og skift af hold

Læs mere

Analyse og løsningsforslag - grænsegænger problematik

Analyse og løsningsforslag - grænsegænger problematik 1. Grænsegængere Dette er en beskrivelse af et forslag til et nyt og sammenhængende system omkring grænsegængere. Definitioner i denne sammenhæng: Dansker: en person, der altid har haft et CPR-nr. Udlænding:

Læs mere

WebReq integration. Indhold...1 Opsætning af WebReq...1 Yderligere opsætning...2 Avancerede indstillinger...3 Kald af WebReq fra MedWin...

WebReq integration. Indhold...1 Opsætning af WebReq...1 Yderligere opsætning...2 Avancerede indstillinger...3 Kald af WebReq fra MedWin... WebReq integration Indhold Indhold...1 Opsætning af WebReq...1 Yderligere opsætning...2 Avancerede indstillinger....3 Kald af WebReq fra...4 Opsætning af WebReq Følgende filer skal forefindes i det dataområde

Læs mere

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9

vejman.dk Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Brugerdokumentation - kortmodul 14. marts 2012 Version 1.9 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Anbefalinger... 4 1.2 Datahjælp... 4 1.3 Brugerindstillinger... 5 2 Generel funktionalitet... 6 2.1

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 1.0 Dokument: SuperSail DS Users Manual 1.0.docx Dato: 09. December - 2013 Revision: 1.0 Antal sider: 19 Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Version 1.0, jnr.: 1084-V0667-11 Løsningsbeskrivelse Side 1 af 22 Indholdsfortegnelse 1. Manuel bestilling af SMS-notifikation... 3 1.1 Løsningens

Læs mere

VERSIONSBREV. LUDUS Light version 1.26.1. Den 16. oktober2009. J.nr.: 4004-V1298-09. CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N

VERSIONSBREV. LUDUS Light version 1.26.1. Den 16. oktober2009. J.nr.: 4004-V1298-09. CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N VERSIONSBREV LUDUS Light version 1.26.1 Den 16. oktober2009 J.nr.: 4004-V1298-09 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk,

Læs mere

PAS HUSKESEDLER FØDSELS-SYSTEMET

PAS HUSKESEDLER FØDSELS-SYSTEMET PAS HUSKESEDLER FØDSELS-SYSTEMET ADGANG TIL PAS... 2 CPR-OPLYSNINGER... 3 INDLÆGGELSE TIL FØDSEL... 4 SUPPLERENDE INDLÆGGELSES OPL.... 6 AKTUEL/TIDL. GRAVIDITET... 7 INDGREB OG DIAGNOSER... 9 SUPPLERENDE

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

IHLP Projekthåndtering

IHLP Projekthåndtering Copyright 2016. All Rights Reserved. Filename: Customer: - Last saved: 2016-07-11 Author: Casper Bøgeholdt Andersen Classification: - IHLP Projekthå ndtering Godt i gang med Projekthåndtering Anvender

Læs mere

Henvisning kvikguide 1/13. Indhold. Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner

Henvisning kvikguide 1/13. Indhold. Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner Henvisning kvikguide Indhold Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner Emne Side Definition: Hvad er en henvisning? 1 Elektronisk henvisning Elektronisk henvisning modtag 2 Elektronisk henvisning

Læs mere

Velkommen til e-services

Velkommen til e-services Velkommen til e-services E-services giver patienterne mulighed for at kommunikere med sin læge via internettet - en mulighed som mange læger og patienter er glade for. Det giver en dejlig fleksibilitet

Læs mere

Brugervejledning AmbuFlex

Brugervejledning AmbuFlex Brugervejledning AmbuFlex Version 2 Oktober 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE LOGIN OG OPSTART AMBUFLEX------------------------------------------------------------------3 VISITATION TIL AMBUFLEX ------------------------------------------------------------------------4

Læs mere

FMK Implementationsnote. - Håndtering tidsangivelser i FMK Af Helle Balle og Thomas Sonne Olesen. Introduktion

FMK Implementationsnote. - Håndtering tidsangivelser i FMK Af Helle Balle og Thomas Sonne Olesen. Introduktion Dato: 31-03-2016 Projektnavn: Fælles Medicinkort Ansvarlig: Thomas Sonne Olesen Tel. +45 20 15 33 76 FMK Implementationsnote E-mail: tso@lakeside.dk - Håndtering tidsangivelser i FMK 1.4.4 Af Helle Balle

Læs mere

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse

Ændringer Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger er ny funktionalitet i EASY-A. Forklaring eller beskrivelse Masseoprettelse og masseredigering af kontaktlærertilknytninger 29-10-2007/version 1/mgl Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Fremsøgning af elever Opret (nye) kontaktlærertilknytninger

Læs mere

Ambulant eller Akut modtageafdeling

Ambulant eller Akut modtageafdeling Ambulant eller Akut modtageafdeling Vis journal Se notater og henvisningen Cave Historik Anfør ingen eller relevant cave Anfør tidligere medicinsk og kirurgisk anamnese Plan Opdater FMK Notat Skriv dit

Læs mere

Styregruppe og Brugergruppe

Styregruppe og Brugergruppe Nr. 6, august 2004 NYHEDER OG ÆNDRINGER I LUDUS SUNDHED I dette nyhedsbrev Orientering Tilkøbsfunktionaliteter Næste version Ny e-mailadresse Ny hjemmeside design Mailservice CSC Scandihealth orienterer

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive   i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Mobil Omsorg v4. - køreliste og faglig dokumentation. Marts 2015 / version 1.9

Mobil Omsorg v4. - køreliste og faglig dokumentation. Marts 2015 / version 1.9 Mobil Omsorg v4. - køreliste og faglig dokumentation Marts 2015 / version 1.9 1 Revisionshistorik Revisionsnummer Dato Opsummering af ændringer 1.0 Okt. 2013 Version 1.0 frigivet. 1.1 Nov. 2013 Tilføjet

Læs mere

Velkommen til OPEN Storage

Velkommen til OPEN Storage Velkommen til OPEN Storage Version: 1.3 Seneste opdatering: 03-10-2018 Udarbejdet af: Harald Hammershøi INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning side 2 Introduktion til OPENs Storage tilbud... 3 Forskellen

Læs mere

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg)

Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Vejledning i brug af Interbook (Frederiksberg) Opdateret af Kultur & Fritid, september 2010. - 1 - Hvad er Interbook?...- 3 - Brugernavn og kodeord...- 3 - Startsiden...- 3 - Nyheder...- 4 - Søg ledige

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Indhold 1 Koordineret pasning Lukkeperioder... 2

Indhold 1 Koordineret pasning Lukkeperioder... 2 Indhold 1 Koordineret pasning Lukkeperioder... 2 1.1 Angivelse af lukkeperiode... 2 1.1.1 Kommuneniveau... 2 1.1.2 Områdeniveau... 3 1.2 Arbejdsgang for institutioner, der holder åbent... 5 1.2.1 Hvilke

Læs mere

Tips og ideer til Web-Labka september 2009

Tips og ideer til Web-Labka september 2009 Tips og ideer til Web-Labka september 2009 Via Laboratorievejledning kan dette dokument samt tidligere Tips og ideer til Web-Labka findes. Med virkning fra 2/9-09 kommer der en opdateret version af LABKA

Læs mere

3.86.103. MedWin programopdatering: EG A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 25 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

3.86.103. MedWin programopdatering: EG A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 25 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring MedWin programopdatering: 3.86.03 EG A/S Albert Ginges Vej 0 9800 Hjørring Dusager 5 800 Aarhus N Lautrupvang 750 Ballerup Telefon: 70 3 Telefon Service Desk: 7 60 6 0 - www.eg.dk medwin@eg.dk - CVR-nr:

Læs mere

GENEREL FUNKTIONALITET I KMD OPUS ROLLEBASERET INDGANG

GENEREL FUNKTIONALITET I KMD OPUS ROLLEBASERET INDGANG GENEREL FUNKTIONALITET I KMD OPUS ROLLEBASERET INDGANG Arbejdsgang Beskrivelse Handling Overblik over opgaver Du får nu vist Forsiden. Hver fane har en farve, som er unik for den specifikke rolle, og dermed

Læs mere

Økonomi Programopdatering version DSM 2009 Efterår 2011

Økonomi Programopdatering version DSM 2009 Efterår 2011 Følgende er en oversigt over de ændringer indenfor området Økonomi, som programopdateringen omfatter. Vær opmærksom på at denne beskrivelse kun omfatter en del af den samlede programopdatering, idet der

Læs mere

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS

NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS NR. 67 LUDUS WEB OG LUDUS DEN 16. DECEMBER 2011 Studieretningsvalg og skift af hold og klasser Denne vejledning henvender sig til de skoler, som anvender LUDUS Web til kursisternes valg af studieretning,

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer

Manual til Rsiden.dk for koordinatorer 1 Manual til Rsiden.dk for koordinatorer Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er et værktøj til dig, som arbejder professionelt med rygestop. Formålet med Rsiden er at give et overblik over rygestopkurser

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

EG Clinea Tilbagesvar

EG Clinea Tilbagesvar EG Clinea Tilbagesvar side 1 af 6 Overblik Tilbagesvar implementeret... 3 1. Håndtering i 'Opfølgning'... 3 2. Rekvirering af prøver i WebReq og Status i 'Opfølgning' i EG Clinea... 3 3. Status 'Patient

Læs mere

Tilbage til oversigten. Programnyheder til version Denne version indeholder rettelser eller nyheder til følgende sektioner i al dente.

Tilbage til oversigten. Programnyheder til version Denne version indeholder rettelser eller nyheder til følgende sektioner i al dente. Tilbage til oversigten Programnyheder til version 5.75 Denne version indeholder rettelser eller nyheder til følgende sektioner i al dente. Patienter o Patient forside o Journal o Aftalebog o Aftalebog

Læs mere

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer

Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Dato: 10.06.2013 Projektnavn: Fælles Medicinkort Ansvarlig: Helle Balle og Thomas Sonne Olesen Forslag til ny FMK status ved brug af lokale systemer Baggrund Under implementeringen af FMK i regionerne,

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2.6 2012-07-01 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

CURA ARBEJDSGANG VEJLEDNING TIL JOURNALOPTAGELSE TIL SUL- YDELSER

CURA ARBEJDSGANG VEJLEDNING TIL JOURNALOPTAGELSE TIL SUL- YDELSER Odsherred Kommune CURA ARBEJDSGANG VEJLEDNING TIL JOURNALOPTAGELSE TIL SUL- YDELSER Indhold Hvem skal arbejde med dette i Cura... 3 Hvad skal udføres i Cura... 3 Stamdata... 3 Medicin... 3 Helbredstilstande...

Læs mere

SUP-specifikation, version 2.0. Bilag 13. SUP-Styregruppen. SUP-klassifikationer. Udkast af 12. juni Udarbejdet for

SUP-specifikation, version 2.0. Bilag 13. SUP-Styregruppen. SUP-klassifikationer. Udkast af 12. juni Udarbejdet for SUP-specifikation, version 2.0 Bilag 13 SUP-klassifikationer Udkast af 12. juni 2003 Udarbejdet for SUP-Styregruppen Uddrag af indholdet kan gengives med tydelig kildeangivelse Indholdsfortegnelse 1 Notater...

Læs mere

Medicinskema og Recepter

Medicinskema og Recepter Kom godt i gang med: Medicinskema og Recepter EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23

Læs mere

Zenegy Enheder og Adgange

Zenegy Enheder og Adgange ENHEDER & ADGANGE INTRODUKTION Zenegy Enheder og Adgange Med Enheder og adgange holder du styr på, hvilket udstyr og IT-adgange de enkelte medarbejdere har fået stillet til rådighed. Enheder og Adgange

Læs mere

Afgrænset søgning (AGN): Søgebilledet afgrænset søgning kan kaldes frem både fra indlæggelses-, ambulantskade- og fødselsmenuen.

Afgrænset søgning (AGN): Søgebilledet afgrænset søgning kan kaldes frem både fra indlæggelses-, ambulantskade- og fødselsmenuen. Kort vejledning til brugen af Afgrænset søgning AGN: Afgrænset søgning (AGN): Søgebilledet afgrænset søgning kan kaldes frem både fra indlæggelses-, ambulantskade- og fødselsmenuen. Menupunktet: AGN Bestillingsbilledet:

Læs mere

Arrangementer i Listevisning

Arrangementer i Listevisning Kort introduktion til Typo3-plugin ARRANGEMENTER. De indledende øvelser er fuldstændig de samme som i TYPO3 TRIN FOR TRIN 1 side 1-2. Du åbner altså din browser (Internet Explorer er den almindeligste),

Læs mere

Gynækologisk klinik, Aabenraa

Gynækologisk klinik, Aabenraa Patientinformation Gynækologisk klinik, Aabenraa Velkommen til klinikken Vælg billede Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Familiecentret Gynækologisk klinik Velkommen til Gynækologisk klinik Det er vores

Læs mere

Kortforsyningen ArcGIS 9.0 SP2 - WMS Version 1.1.1

Kortforsyningen ArcGIS 9.0 SP2 - WMS Version 1.1.1 Kort & Matrikelstyrelsen Kortforsyningen WMS 1.1.1 Version 1.0, 2003-05-15 KORT & MATRIKELSTYRELSEN Kortforsyningen ArcGIS 9.0 SP2 - WMS Version 1.1.1 Version 1.0, 2005-01-21 1 Indledning I forbindelse

Læs mere

7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste Introduktion til kanalen Gæsteliste kanalside Hvad er et spot?

7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste Introduktion til kanalen Gæsteliste kanalside Hvad er et spot? 7.0 Velkommen til manualen for kanalen Gæsteliste 1 7.1 Introduktion til kanalen 1 7.2 Gæsteliste kanalside 1 7.2.1 Hvad er et spot? 2 7.2.2 Opret et nyt spot 2 7.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 7.2.4 Rediger

Læs mere

MedWin laboratorieskema

MedWin laboratorieskema MedWin laboratorieskema EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

Nærværende notat udstikker retningslinjer for ændringer i sygehusafdelingsklassifikationen.

Nærværende notat udstikker retningslinjer for ændringer i sygehusafdelingsklassifikationen. N O T A T RETNINGSLINJER FOR SYGEHUS-AFDELINGSKLASSIFIKATION Sygehus-afdelingsklassifikationen skal, i det omfang det er muligt, afspejle de organisatoriske forhold der omgiver driften af sygehusene. Gennem

Læs mere

Indhold. Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 10. juni 2015

Indhold. Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 10. juni 2015 Systemændringer i PAS og WebPAS Pr. 10. juni 2015 Følgende vejledning indeholder en beskrivelse af de funktionsmæssige ændringer, der implementeres i PAS og WebPAS pr. 10. juni 2015. Vejledningen sendes

Læs mere

Bilag 6. Detaljeret oversigt over ændringer i forhold til første version

Bilag 6. Detaljeret oversigt over ændringer i forhold til første version Bilag 6. Detaljeret oversigt over ændringer i forhold til første version 01 - Ledelse, kvalitet og drift 02 - Anvendelse af retningsgivende dokumenter vedrørende diagnostik og behandling Indikator 1: Gammel

Læs mere

Identificerede problemer Lægernes og sygeplejerskernes medicineringsarbejdsgange er blevet observeret og analyseret hver for sig.

Identificerede problemer Lægernes og sygeplejerskernes medicineringsarbejdsgange er blevet observeret og analyseret hver for sig. Dato: 12. februar 2018 Optimering af medicinering i Sundhedsplatformen Sundhedsplatformen er pr 1. januar 2018 overgået til den varige driftsorganisation og der er i henhold til samarbejdsaftalen mellem

Læs mere