Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT"

Transkript

1 REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 9. maj 2018 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Frederik Dahl (C) (Medlem) Ole Blickfeldt (O) (Medlem) Sanne Hilliger (O) (Medlem) Henrik Nielsen (Sekretær) Fraværende:

2 Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden JA - Orientering - maj JA - Dialogmøde om beskæftigelsesplan JA - Indstilling til Virksomhedspris JA - Program for møde med Beskæftigelsesforum JA - Årsstatus Jobcenter Lejre - Resultatrevision SSÆ - Sundhedsprofil 2017 for Region Sjælland - Lejre Kommune ØU - Forventet Regnskab JA - Eventuelt...25

3 Side 1 1. JA - Godkendelse af dagsorden Åben sag Resumé Forud for udvalgsmødet holdes der Dialogmøde om Beskæftigelsesplan sag nr. 3 på dagsordenen - fra kl på Allerslev Rådhus, kantinen, Lejrevej 15, 4320 Lejre. Indstilling Beslutning den Godkendt.

4 Side 2 2. JA - Orientering - maj G01 17/14822 Åben sag Resumé A. Foreløbige resultater fra Projekt Handicappede i Job Lejre Kommune har fået midler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) til 2 årigt projekt til at fastholde handicappede med progredierende lidelser på det ordinære arbejdsmarked. Projektet løber fra 1. februar januar Målet var at få 80 borgere igennem projektet i løbet af disse to år og fastholde flest muligt i ordinært arbejde. Dette skulle gøres igennem en massiv forebyggende indsats ved at tage kontakt til de handicappede, som vi i forvejen har kendskab til igennem Jobcenteret. Pr. 1. marts 2018 har der været 113 deltagere i projektet. Heraf er 60 % kvinder. 101 borgere har fået råd og vejledning, 17 borgere har haft en rundbordssamtale med arbejdsgiver, 17 borgere har haft en fysio eller ergoterapeut på arbejdspladsen i forhold til arbejdspladsindretning og 11 har fået bevilget hjælpemidler til brug på arbejdspladsen. Herudover har nogle af borgerne fået bevillinger, fx 56-aftale, personlig assistance og synstræning. Resultaterne er foreløbig gode. Der er kun 1 borger i projektet, som er bevilget førtidspension og ingen er overgået til fleksjob. Det er dog svært at måle på længere sigt, da vi forventer, at mange af deltagerne kan fastholdes på arbejdsmarkedet i længere tid, end hvis de ikke havde været en del af projektet. B. Jobcenter Lejre på LinkedIn Så kom Jobcenter Lejre på LinkedIn. Dette sker som led i en strategi, der bl.a. skal styrke jobcenterets virksomhedsservice. Link: Formålet med LinkedIn-profilen er overordnet at komme bedre i mål med jobcenterets kerneopgaver at servicere virksomheder og få flere samt fastholde borgere i arbejde. LinkedIn-profilen skal synliggøre over for både nuværende og fremtidige samarbejdspartnere, at Jobcenter Lejre er der for virksomhederne. Profilen skal fungere som et serviceorgan, hvor virksomheder kan få hjælp til rekruttering, finde relevant information om fx services og ordninger samt blive inspireret af succeshistorier og andre virksomheder. Det er hensigten at Jobcenter Lejre profilen skal have få men kvalificerede opslag. Der forventes konkret mellem 12 og 24 opslag om året, dertil konkrete informationsopslag fra eks. Jobservice Danmark. C. Status på antal flygtninge i arbejde Lejre er i top med flygtninge i job. Andelen af flygtninge og familiesammenførte til flygtninge i lønmodtagerbeskæftigelse er steget martkant: Fra 20 pct. i 4. kvartal 2015 til 38 pct. i 4. kvartal I Lejre Kommune går det fortsat fremad og tallet er nu oppe på 57 pct., hvilket placerer Lejre Kommune på en delt 4. plads på landsplan. Dette skyldes primært alle de virksomheder, der bidrager samt den gode tværgående indsats, frivillige mv. ligeledes bidrager med. Danmarkskort årige flygtninge og familiesammenførte til flygtninge med 3 års ophold i Danmark, i lønmodtagerbeskæftigelse, fordelt på kommuner, 4. kvartal 2017, i pct.

5 Side 3 D. Status på indsats fra Arbejdsmarkedskontor Øst marts 2018 Nøgletalsrapporten Status på indsats RAR Sjælland fra marts 2018, viser at Jobcenter Lejre endnu en gang leverer gode resultater, når der sammenlignes med resterende jobcentre på Sjælland samt landsgennemsnittet. Der henvises til bilag vedhæftet sagen, der dog kort er sammenfattet nedenfor specifikt ift. status og placering for Lejre Kommune. Der er 17 kommuner under RAR Sjælland. Områder, hvor Lejre Kommune ligger dårligere end regionsgennemsnittet er markeret med kursiv.

6 Side 4 * Målet er opgjort som andel af befolkningen fra år. **Her henvises til borgere på førtidspension, i fleksjob, på ledighedsydelse, i ressourceforløb, på sygedagpenge, i jobafklaringsforløb, på kontant- og uddannelseshjælp og i revalidering/forrevalidering. ***Her henvises til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, der har fået udstedt cpr. nummer inden for de seneste 3 år. E. Nyhedsbrev april 2018 fra Regionale Beskæftigelsesråd Sjælland Der henvises til bilag: Nyhedsbrev april F. Lejre Kommune repræsenteret i ekspertgruppe om integration på virksomheden Den uafhængige tænketank Cevea og Foreningen Nydansker arbejder i 2018 sammen med Trygfonden Hovedstaden om projektet Integration på virksomheden, der undersøger barrierer og potentialer for den beskæftigelsesrettede integration i Danmark. Projektet munder ved udgangen af året ud i en konference, hvor analyser og et løsningskatalog præsenteres, og skal således skabe et vidensbaseret grundlag for at udvikle den beskæftigelsesrettede integrationsindsats. Som del af projektet nedsættes en ekspertgruppe på personer med relevant viden og erfaring inden for feltet, som skal bidrage med input til analyserne. Afdelingsleder for afdeling Beskæftigelse og Virksomhedsservice, Lasse Bjerregaard, er blevet udvalgt til at deltage i denne gruppe og vil således repræsentere Lejre Kommune i et forum, hvor en lang række andre aktører på integrationsområdet er repræsenteret, fx fra stat, øvrige kommuner, civilsamfund, sprogskoler, virksomheder og fagbevægelse.

7 Side 5 G. Aktivering af dagpengemodtagere Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har den 9. april udsendt brev til alle landets kommuner, hvori han skriver, at en stor del af dagpengemodtagere ikke modtager et aktivt tilbud inden for tidspunktet for ret og pligt (senest efter sammenlagt 26 ugers ledighed for årige og senest efter sammenlagt 13 ugers ledighed for de under 30- årige samt de over 50-årige). Ministeren skriver endvidere, at han forventer, at de kommuner, der ligger dårligst i forhold til lovens minimumskrav, iværksætter en markant indsats for at rette op. Ifølge den til brevet vedlagte opgørelse fra juni 2017 placerer Lejre Kommune sig femtedårligst på landsplan, når det kommer til aktivering af dagpengemodtagere med mere end ét års anciennitet. Som det fremgår af opgørelsen, havde 25 dagpengemodtagere (svarende til 32 %) hverken deltaget i en aktiv indsats eller haft mentor de seneste 52 uger på ydelse. I Jobcenter Lejre er man opmærksom på problematikken, og man har således udarbejdet og iværksat en handleplan, der skal sikre en styrkelse af de individuelt tilrettelagte indsatser for dagpengemodtagere med fokus på aktive tilbud. Det forventes, at dette vil resultere i, at Lejre Kommune opnår et tilfredsstillende niveau på området, der lever op til de lovgivningsmæssige krav. H. Ændrede regions- og kommunekvoter for flygtninge i 2018 Jf. brev fra Udlændinge- og Integrationsministeriet af 19. april 2018 skønnes det nu, at Udlændingestyrelsen vil modtage asylansøgninger i På baggrund af dette skøn, ny opgørelse over det antal flygtninge, der allerede er boligplaceret, samt Udlændingestyrelsens forventninger til antallet af afgørelser om visitering resten af året, ændres landstallet for forventede boligplaceringer i kommunerne i 2018 til De ændrede regionskvoter for Region Hovedstaden og Region Sjælland i 2018 er herefter hhv. 316 og 170. Lejre Kommune skal alene modtage én enkelt flygtning jf. kvoten. Tidligere udmelding var 4. Der henvises til bilag for øvrige regions- og kommunekvoter for Bilag: 1 Åben Status på Indsats - RAR Sjælland marts /18 2 Åben Nyhedsbrev-rar-sjaelland-april-18.pdf 29897/18 3 Åben Brev fra beskæftigelsesministeren vedr. aktivering af 30780/18 dagpengemodtagere 4 Åben Bilag til brev fra beskæftigelsesministeren vedr. aktivering af 30782/18 dagpengemodtagere 5 Åben Ændrede regions- og kommunekvoter for /18 Beslutning den Taget til efterretning.

8 Side 6 3. JA - Dialogmøde om beskæftigelsesplan A00 18/236 Åben sag Resumé Udvalget mødes med arbejdsmarkeds parter og relevante medarbejdere i Lejre Kommune den 9. maj med henblik på dialog omkring fokusområder i beskæftigelsesindsatsen i Dialogen vil blandt andet danne grundlag for udarbejdelse af beskæftigelsesplan for Indstilling Direktionen indstiller: 1. at udvalget sammen med indbudte interessenter drøfter beskæftigelsesmæssige udfordringer og indsatsområder for beskæftigelsesindsatsen i Beslutningskompetence Beslutning den Dialogtemaet drøftet. Sagsfremstilling Udvalget besluttede dialogtemaer på beskæftigelsesområdet 2018 og besluttede nedsættelse af Lejre Beskæftigelsesforum på mødet den 31. januar På dialogmøde i maj drøftes beskæftigelsesplan Beskæftigelsesforum, repræsentanter fra ungeområderne i Lejre Kommune, udvalgsformand for Ervhverv & turismeudvalget, lokaludvalget i Center for Job & Social samt ungdommens uddannelsesvejledning Roskilde/Lejre er inviteret til dialogmødet. Der er aftalt følgende program for dialogmødet: Program Velkommen v. formand Christian Plank Status på Jobcenter Lejres resultater Jobcenter Lejres udfordringer 2019 Unge på kanten Dialog i plenum og opsamling Borgere på langvarig midlertidig offentlig forsørgelse Dialog i plenum og opsamling Flere flygtninge og familiesammenførte skal i uddannelse eller arbejde Dialog i plenum og opsamling Hvorledes sikrer vi, at virksomhederne får den arbejdskraft, de har brug for. Formand afrunder dialogtemaet. Bilag: 1 Åben Invitation til dialogmøde om beskæftigelsesplan /18

9 Side 7 Administrationens vurdering Dialogen og samarbejdet har stor værdi for Lejre Kommune og vil styrke det fælles engagement omkring beskæftigelsen. Handicappolitik Temaet indeholder alle elementer for handicappede og handicappolitikken inddrages, hvor målgrupperne indgår i dialogtemaerne. Økonomi og finansiering Ingen

10 Side 8 4. JA - Indstilling til Virksomhedspris G01 17/13522 Åben sag Resumé Udvalget skal beslutte hvilken virksomhed, der skal modtage Virksomhedspris Dette ud fra kriterier, der indikerer, at virksomheden er en rummelig arbejdsplads. Der er modtaget 4 indstillinger til prisen. Indstilling Direktionen indstillinger: 1. at udvalget beslutter hvilken virksomhed, der skal modtage Virksomhedspris 2017 samt dato for prisuddelingen. Beslutningskompetence Beslutning den Udvalget besluttede, hvem der skal modtage prisen. Administrationen tager kontakt til Prismodtageren, med henblik på at planlægge prisuddelingen. Sagsfremstilling Lejre Kommune uddeler hvert år en virksomhedspris til en privat eller offentlig virksomhed. Formålet med prisen er at synliggøre lokale virksomheder, der har bidraget til udvikling af arbejdspladser i Lejre Kommune med gode initiativer og løsninger og gjort en indsat for at fremme rummeligheden på det lokale arbejdsmarked. Udvalget godkendte den 4. december 2017 kriterier og procedure for tildeling af Virksomhedspris Alle borgere og ansatte på arbejdspladser i Lejre Kommune kan indstille kandidater til Lejre Kommunes Virksomhedspris Der er annonceret på Lejre Kommunes hjemmeside og i lokalavisen i 2 uger i træk. Desuden er der omdelt en flyer om virksomhedsprisen til bl.a. virksomheder, biblioteker, lægehuse, skoler og relevante samarbejdspartnere. Der er indkommet 4 indstillinger til Virksomhedsprisen. En oversigt over de modtagne indstillinger er vedlagt som bilag. Udvalget besluttede følgende kriterier for tildeling af: At virksomheden har bidraget til udviklingen i beskæftigelsen i Lejre Kommune At virksomheden har medvirket til at fastholde medarbejdere, som er eller var i fare for at miste jobbet At virksomheden integrerer personer, der ellers har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet At virksomheden åbner op for integrationsborgere i ordinære job, Integrationsgrunduddannelsen (IGU), løntilskud og praktikker At virksomheden har oprettet uddannelsesplads(er) for unge i Lejre Kommune At virksomheden ansætter medarbejdere i job på særlige vilkår.

11 Side 9 Virksomhedsprisen består af kr. til fælles aktiviteter for den vindende virksomheds ansatte samt et kunstværk fra en lokal kunstner. Bilag: 1 Åben Instillinger til Virksomhedspris /18 Administrationens vurdering Administrationen vurderer, at tildelingen af virksomhedsprisen til en lokal virksomhed, medvirker til at synliggøre aspekterne ved rummelighed og socialt engagement blandt virksomheder i Lejre Kommune. Handicappolitik Uddeling af Virksomhedsprisen har ingen handicappolitiske konsekvenser, men vil kunne understøtte integration af handicappede på arbejdsmarkedet. Økonomi og finansiering Udgifterne finansieres inden for budgetrammen. Kunstværk af lokal kunstner Gave til fælles aktiviteter for virksomhedens medarbejdere Annoncering Traktement I alt kr kr kr kr kr.

12 Side JA - Program for møde med Beskæftigelsesforum A00 18/236 Åben sag Job & social Resumé Forslag til program for dialogmøde med beskæftigelsesforum, som afholdes på en lokal virksomhed (Super Brugsen i Hvalsø) drøftes. Beskæftigelsesforum består af repræsentanter for arbejdsmarkeds parter. Indstilling Direktionen indstiller: 1. at forslag til program for møde i Beskæftigelsesforum 6. juni 2018 godkendes. Beslutningskompetence Beslutning den Indstillingen tiltrådt. Sagsfremstilling Udvalget besluttede at holde 4 årlige dialogmøder med beskæftigelsesforum, beståede af repræsentanter for arbejdsmarkeds parter. Første dialogmøde omhandlede beskæftigelsesplan 2019 og andet dialogmøde foreslås at omhandle virksomhedsrettede beskæftigelsestilbud. Der sættes fokus på praktikker i virksomheder, løntilskudsjob og fleksjob. Dialogmødet afholdes på en virksomhed i Lejre Kommune i sammenhæng med udvalgets møde 6. juni. Super Brugsen i Hvalsø, som har mangeårig erfaring med at modtage borgere på forskellige beskæftigelsesordninger har tilkendegivet, at de vil være vært for vores møde med beskæftigelsesforum. Forslag til program: Velkommen v. udvalgsformand Oplæg fra repræsentant Super Brugsen o Information om virksomheden o Information om erfaring med virksomhedsrettede beskæftigelsestilbud Information om lovgivningsgrundlaget for praktikker, løntilskud og fleksjob Dialog om opmærksomhedspunkter og udvikling omkring samspillet mellem arbejdsmarkedsparter om: o Praktikker og løntilskud o Fleksjob Opsamling v. udvalgsformand

13 Side 11 Bilag: 1 Åben Beskæftigelsesordninger i virksomheder 29899/18 Administrationens vurdering Der er administrationens vurdering, at dialogmødet vil kunne styrke den beskæftigelsesrettede indsats og intensivere samarbejdet med virksomhederne. Handicappolitik Den virksomhedsrettede indsats vil styrke handicappedes muligheder for at opnå beskæftigelse på ordinær vis, eller på særlige vilkår. Økonomi og finansiering Indenfor budgetrammen

14 Side JA - Årsstatus Jobcenter Lejre - Resultatrevision P22 18/3666 Åben sag Resumé Årsstatus for beskæftigelsesindsatsen i Lejre Kommune Resultatrevision 2017 er nu udarbejdet og vil indgå i grundlaget for arbejdet med beskæftigelsesplanen for Jobcenter Lejre har opnået gode resultater i 2017 og ligger således blandt de bedste i klyngen og på Sjælland på mange parametre, trods små forskydninger mellem de enkelte ydelsesområder. Der henvises til bilag indeholdende Resultatrevision Indstilling Direktionen indstiller: 1. at tager resultatrevision for beskæftigelsesindsatsen i Lejre Kommune i 2017 til efterretning. Beslutningskompetence Beslutning den Taget til efterretning. Sagsfremstilling Jf. Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen udarbejder jobcentrene årligt en beskæftigelsesplan med udgangspunkt i de vejledende beskæftigelsespolitiske mål, der er udmeldt af Beskæftigelsesministeren. I grundlaget for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen indgår resultatrevisionen, der viser resultater og effekter af beskæftigelsesindsatsen i det foregående år. Resultatrevisionen er udarbejdet med udgangspunkt i den landsdækkende database jobindsats.dk, hvor data vedr. ministermålene og de enkelte ydelsesområder løbende kan trækkes for samtlige af landets jobcentre. Enkelte data er trukket i Lejre Kommunes eget jobcentersystem Fasit og LIS Refusion fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Sammenfatning af Resultatrevision 2017 Ministermål 1 Samarbejdsgraden med virksomheder er steget fra 22,2 pct. til 24,6 pct. over det seneste år. Lejre Kommune har fortsat fokus på at etablere samarbejder på tværs af kommunegrænser, der dog ikke påvirker samarbejdsgraden med virksomheder i Lejre Kommune. Trods dette er Lejre nr. 2 i klyngen. Målet for kampagnebesøg er indfriet, da der er gennemført 74 kampagnebesøg i virksomhederne i Lejre igennem Ministermål 2 Lejre Kommune har fortsat fokus på, at alle unge skal i uddannelse. Antallet af unge på uddannelseshjælp er faldet fra 94 til 84 over det seneste år. Således med 10,6 pct. Det

15 Side 13 er positivt. Niveauet er lavt, idet Lejre Kommune placerer sig på en delt 5. plads på landsplan, bedst på Sjælland (RAR) og lige under gennemsnittet i klyngen. Ministermål 3 Antallet af borgere på kontanthjælp er faldet fra 131 til 121 over det seneste år. Det svarer til et fald på 9,7 pct. Niveauet er lavt, idet Lejre Kommune placerer sig på en delt 4. plads på landsplan og bedst på Sjælland (RAR). Antallet af langtidsledige på kontanthjælp er dog steget, idet der er matchet en del borgere op fra aktivitets- til jobparat. Det har dog givet et godt resultat samlet set. Ministermål 4 Der er til stadighed massivt fokus på beskæftigelse for flygtninge og familiesammenførte. Andelen i beskæftigede er således steget fra 26,7 pct. til 33,2 pct. over det seneste år. Lejre er nr. 6 ud af 17 kommuner på Sjælland (RAR) og bedre end gnsn. i hele landet. Lokalt mål vedr. a-dagpenge Niveauet på a-dagpenge er tæt på strukturel ledighed. Antallet af ledige på a-dagpenge er dog steget ganske lidt fra 270 til 285 over det seneste år. Trods dette ligger Lejre stadig midt i klyngen og som nr. 2 på Sjælland (RAR). Området bør dog have fokus fremadrettet, da udviklingen går den forkerte vej. Lokalt mål vedr. lange sygefraværsforløb Antallet af sygedagpengeforløb over 52 uger, samt jobafklaringsforløb, er steget fra 64 til 102 over det seneste år. Således med 59,6 pct. Udfordringen her ses dog i hele landet. Niveauet vedr. jobafklaring er dog stadig lavt i Lejre Kommune, der placerer sig i toppen både i klyngen og på Sjælland (RAR). Lokalt mål vedr. modtagere af ledighedsydelse Antallet af borgere på ledighedsydelse er faldet fra 55 til 53 over det seneste år. Niveauet er lavt, idet Lejre Kommune ligger på en delt 1. plads i såvel klynge som på Sjælland (RAR) og en delt 9. plads på landsplan. Det skyldes en fokuseret indsats. Lokalt mål vedr. varighed på offentlig forsørgelse Lejre Kommune er i december 2017 et af de bedste jobcentre på landsplan ift. den gnsn. refusionsprocent. Således på en delt 4. plads. Der er dog sket et lille fald fra en refusionsprocent på 29,0 pct. til 28,6 pct. siden 2016, hvilket dog er betydeligt mindre end det gnsn. fald på landsplan. Alle ydelser under et Antallet af borgere på forsørgelsesydelser i Lejre Kommune falder fortsat og udviklingen er stort set på niveau med andre jobcentre i klyngen såvel som på Sjælland (RAR) og på landsplan. Der ses dog mindre forskydninger mellem de enkelte ydelsesgrupper. Generelt ligger Lejre Kommune dog godt på mange parametre. Andel af befolkningen på offentlig forsørgelse i pct. af arbejdsstyrken Niveauet i Lejre Kommune er lavt, når der ses på andelen af borgere på offentlig forsørgelse i pct. af arbejdsstyrken. Jobcentret er således placeret på en delt 11. plads på landsplan, som nr. 2 ud af 17 kommuner på Sjælland (RAR) og på en delt 4. plads i klyngen. Beskæftigelsesplan 2019 Alt i alt kan Lejre Kommune være tilfreds med resultaterne af indsatsen i Enkelte områder bør dog have fokus i den fremtidige indsats og således i Jobcenter Lejres Beskæftigelsesplan for 2019.

16 Side 14 Bilag: 1 Åben Resultatrevision Jobcenter Lejre 28408/18 Administrationens vurdering Jobcenter Lejre har opnået rigtig gode resultater i 2017 og ligger blandt de bedste i klyngen og på Sjælland (RAR) på mange parametre, trods små forskydninger mellem de enkelte ydelsesområder. Gode erfaringer med indsatsen i 2017, såvel som mindre udfordringer på enkeltområder, vil indgå i arbejdet med Beskæftigelsesplan Handicappolitik Handicappolitikken og relevant lovgivning er anvendt i forhold til målgruppen handicappede. Økonomi og finansiering Ingen

17 Side SSÆ - Sundhedsprofil 2017 for Region Sjælland - Lejre Kommune G01 18/4484 Åben sag Resumé Hvert fjerde år udarbejder hver af de fem regioner i Danmark en sundhedsprofil, der omfatter borgere på 16 år og derover. Sundhedsprofil 2017 giver et overblik over trivsel, sundhed, sundhedsvaner og sygdom på baggrund af spørgeskemaundersøgelsen Hvordan har du det? I Lejre Kommune har borgere modtaget et spørgeskema og borgere har svaret. I Lejre Kommune går det godt, og Lejre Kommune ligger fint placeret i forhold til de øvrige kommuner i regionen og på landsplan. Center for Velfærd & Omsorg vil arbejde videre med rapporten med henblik på, at den tages op til drøftelse på temamøde i Kommunalbestyrelsen i efteråret Udvalget skal tage orienteringen til efterretning. Indstilling Direktionen indstiller: 1. at udvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutningskompetence Udvalget for Social, Sundhed & Ældre Udvalget for Børn & Ungdom Udvalget for Kultur & Fritid Udvalget for Teknik & Miljø Beslutning Udvalget for Teknik & Miljø den Taget til efterretning. Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den Taget til efterretning. Beslutning Udvalget for Social, Sundhed & Ældre den Orienteringen taget til efterretning. Beslutning den Taget til efterretning. Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den Taget til efterretning.

18 Side 16 Sagsfremstilling Sundhedsprofil 2017 Hvert fjerde år udarbejder hver af de fem regioner i Danmark en sundhedsprofil, der omfatter borgere på 16 år og derover. Sundhedsprofil 2017 giver et overblik over trivsel, sundhed, sundhedsvaner og sygdom på baggrund af spørgeskemaundersøgelsen Hvordan har du det?. Sundhedsprofil 2017 er den tredje af sin art. De første sundhedsprofiler kom i 2010 og 2013, hvilket giver mulighed for at følge udviklingen. I 2017 er der dog tilføjet nye spørgsmål. Spørgeskemaet er sendt til borgere i Region Sjælland og borgere har valgt at svare. I Lejre Kommune har borgere modtaget et spørgeskema og borgere har svaret, hvilket giver en tilfredsstillende svarprocent på 54,9 %. Link til Sundhedsprofil 2017 for Region Sjælland og kommuner her Region Sjælland På flere områder går det bedre end i Blandt andet er der færre borgere, der udsættes for passiv røg og færre borgere, som har et problematisk alkoholforbrug. Udviklingen viser dog også, at flere borgere har dårlige sociale relationer, søvnproblemer og dårligt mentalt helbred. Lejre Kommune På flere områder går det bedre i Lejre Kommune end i 2013, og Lejre Kommune er generelt godt placeret i forhold til de øvrige kommuner i Region Sjælland og på landsplan. Et par eksempler: 86 % af borgerne i Lejre Kommune angiver, at de er tilfredse med livet. Det er det højeste niveau i Region Sjælland 9,5 % af borgerne i Lejre Kommune angiver, at de har dårligt mentalt helbred. Det er det laveste niveau i Region Sjælland og på landsplan 22 % af borgerne i Lejre Kommune angiver, at de har et højt stressniveau. Det er det laveste niveau i Region Sjælland 3,7 % af borgerne i Lejre Kommune angiver, at de føler sig ensomme. Det er det laveste niveau i Region Sjælland og på landsplan Kun på tre parametre har Lejre Kommune ikke ét af de bedste resultater i forhold til de øvrige kommuner i regionen. Det er forekomst af allergi, problematisk alkoholadfærd og stillesiddende mere end 8 timer dagen, hvor Lejre Kommune på de to første parametre placerer sig i midterfeltet af kommunerne og på det sidste parameter placerer sig næst øverst kun overgået af Roskilde Kommune. I Sundhedsprofil 2017 er der nogle nye spørgsmål som blandt andet omhandler inaktivitet eller utilstrækkelig fysisk aktivitet i fritiden, og stillesiddende mere end 8 timer dagligt, hvor det ikke er muligt at lave en sammenligning med tidligere år. Center for Velfærd & Omsorg vil bearbejde Sundhedsprofil 2017 med henblik på at lave et oplæg i forhold til indsatsområder i Lejre Kommune. Der vil blive lagt en pressestrategi med afsæt i gode historier om Lejreborgernes trivsel og helbred, hvilket understøtter Vores Sted og det strategiske grundlag. Administrationens vurdering Administrationen anbefaler, at rapporten bearbejdes med henblik på at lave et oplæg til drøftelse på et temamøde i Kommunalbestyrelsen i efteråret Handicappolitik Er i overensstemmelse med Handicappolitikken.

19 Side 17 Økonomi og finansiering Ingen økonomiske konsekvenser.

20 Side ØU - Forventet Regnskab S00 18/11 Åben sag ØU Resumé I henhold til den fastlagte budgetopfølgningsproces forelægger administrationen her Forventet Regnskab FR-1 viser et forventet mindreforbrug på driften på 1,0 mio. kr. i 2018, svarende til et forbrug på 1.531,3 mio. kr. På anlægsområdet forventes et mindreforbrug på 52,4 mio. kr. i 2018, svarende til udgifter på 110 mio. kr. I budget 2018 er der afsat et anlægsbudget på 162,4 mio. kr. Vurdering af anlægsudgifterne vil frem til 2. behandlingen i ØU blive vurderet yderligere. Drift Det samlede driftsresultat dækker over, at hovedparten af bevillingsområderne forventer budgetoverholdelse eller et mindreforbrug, men der er også et antal bevillinger, som har udfordringer. Der er særligt en udfordring i forhold til Dagpenge til forsikrede ledige og arbejdsmarkedsforanstaltninger, Specialundervisning samt på området Mellemkommunal afregning af pleje i plejeboliger mv. Anlæg På anlægssiden forventes udgifter i størrelsesordenen 110 mio. kr. Dette svarer til ca. 52,4 mio. kr. mindre end det oprindeligt vedtagne anlægsbudget for Der pågår på nuværende tidspunkt en udredning af hvor meget af de afsatte anlægsbevillinger, der udmøntes i konkrete anlægsudgifter i Administrationen vil derfor frem til 2. behandling af FR i ØU foretage en yderligere vurdering af anlægsomfanget i Likviditet Med FR-1 forventer Lejre Kommune et samlet likviditetsunderskud på 23,0 mio. kr. i Af det korrigerede budget fremgår et forventet likviditetsunderskud på 76,0 mio. kr. Grunden til at likviditetstrækket forventes at blive væsentligt mindre end det korrigerede budget er, at en del af de overførte anlægsmidler fra 2017 til 2018 som indgår i det korrigerede budget - ikke forventes at blive brugt i 2018, men forventes at blive søgt overført til Oprindeligt var der budgetteret med et likviditetsoverskud i 2018 på 1,8 mio. kr. Lejre Kommune har pr. 31. marts 2018 en gennemsnitlig likviditet (kassekreditreglen) på 89,1 mio. kr. Denne likviditet vil med forventningerne i FR-1 reduceres tilsvarende. Økonomiudvalgets indstilling vil foreligge til mødet. Indstilling Direktionen indstiller: 1. at Forventet Regnskab godkendes 2. at administrative budgetkorrektioner (omplaceringer) jf. bilag 2 godkendes 3. at tillægsbevillinger på netto 0 kr. jf. bilag 3 godkendes.

21 Side 19 Beslutningskompetence Kommunalbestyrelsen Beslutning Udvalget for Teknik & Miljø den Indstillingerne anbefales. Beslutning Udvalget for Børn & Ungdom den Indstillingerne anbefales. Beslutning Udvalget for Social, Sundhed & Ældre den Indstillingerne anbefales. Beslutning den Indstillingerne anbefales. Beslutning Udvalget for Kultur & Fritid den Indstillingerne anbefales. Sagsfremstilling Forventet Regnskab (FR-1) udtrykker forventningerne til Lejre Kommunes årsregnskab for Formålet med budgetopfølgningen er at gøre status på de økonomiske resultater, og derved give den politiske og administrative organisation et overblik over udviklingen i økonomien. Samtidig skal opfølgningen identificere udfordringer, der medfører risiko for overskridelse af budgettet. FR-1 omfatter alle kommunens udgiftstyper, såvel drifts- og anlægsudgifter samt indtægter og renter og lån. Hovedresultaterne i forventet regnskab Budgetopfølgningen er baseret på forbrugsdata pr. 31. marts 2018, og det korrigerede budget pr. 31. marts Tabel 1: Resultat for Lejre Kommune pr. 31. marts 2018 Fv. Oprindeligt regnskab budget Resultatopgørelse (mio. kr.) (a) Korrigeret budget ( b) FV. regnskabsafvigelse i forhold til: Opr. Budget Kor. budget Indtægter , , ,4 0,4 0,4 Skattefinansierede nettodriftsudgifter 1.531, , ,3 10,2-1,0 Anlægsudgifter 110,0 66,6 162,4 43,4-52,4

22 Side 20 Resultatopgørelse (mio. kr.) Fv. regnskab Oprindeligt budget (a) Korrigeret budget ( b) FV. regnskabsafvigelse i forhold til: Opr. Budget Optagne lån -42,7-10,5-42,7-32,2 0,0 Renter 8,9 9,0 8,9-0,1 0,0 Afdrag på lån 28,3 28,3 28,3 0,0 0,0 Balanceforskydninger 5,3 2,2 5,3 3,1 0,0 Kor. budget Udgifter i alt 1.641, , ,4 24,4-53,4 LIKVIDITETUNDERSKUD (+) LIKVIDITETOVERSKUD (-) 23,0-1,8 76,0 24,7-53,0 * Der indgår ikke gammel gæld på 19,6 mio. kr. i det korrigerede budget 2018 Hovedresultaterne i forventet Regnskab er: Driftsvirksomheden viser et forventet mindreforbrug på 1,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget I dette tal indgår tilbagebetaling af gammel gæld med ca. 4 mio. kr., således der reelt er tale om et mindre mindreforbrug Der forventes gennemført anlægsprojekter for 110 mio. kr., svarende til 43,4 mio. kr. mere end i det oprindelige budget 2018 Lånoptag viser merindtægter på 32,2 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget, som primært skyldes hjemtagelse af lån i forbindelse med hjemtagelse af ældreboliger Et forventet likviditetsunderskud (kasseforbrug) på 23,0 mio. kr. svarende til summen af alle øvrige bevægelser. Forventninger til årsresultatet fremgår af tabel 2, nedenfor. Tabel 2: Resultat for Lejre Kommune pr. 31. marts 2018 i mio. kr. Fv. Oprindeligt Korrigeret regnskab budget budget Resultatopgørelse (mio. kr.) A) Driftsindtægter FV. regnskabsafvigelse i forhold til: Opr. Budget Skat/tilskud udligning , , ,4 0,4 0,4 Kor. budget B) Nettodriftsudgifter 1.531, , ,3 10,2-1,0 ØKONOMIUDVALG 185,9 182,4 185,9 3,5 0,1 POLITISK ORGANISATION 7,5 7,5 7,5 0,0 0,0 ADMINISTRATIV ORGANISATION 158,0 153,7 158,0 4,3 0,0 UDLEJNING M.V. -15,6-16,6-15,6 1,0 0,0 BEREDSKAB 5,9 5,9 5,9 0,0 0,0 IT OG KOMMUNIKATION 21,5 22,5 22,5-1,0-1,0 FORSIKRINGER OG VIKARPULJER 12,3 10,9 10,9 1,4 1,4 GEBYRER -1,1-1,1-1,1 0,0 0,0 PULJER TIL SPAREMÅL -2,6-0,5-2,3-2,2-0,3 UDVALGET FOR KULTUR & FRITID 28,1 27,7 28,1 0,4 0,0 KULTUR & FRITID 28,1 27,7 28,1 0,4 0,0

23 Side 21 Resultatopgørelse (mio. kr.) Fv. regnskab Oprindeligt budget Korrigeret budget FV. regnskabsafvigelse i forhold til: Opr. Budget Kor. budget UDVALGET FOR BØRN & UNGDOM 469,3 470,4 471,9-1,1-2,6 SKOLETILBUD 281,8 281,2 281,7 0,6 0,1 BØRN, UNGE & FAMILIE 77,5 79,7 80,0-2,2-2,5 DAGTILBUD 110,0 109,5 110,3 0,5-0,2 UDVALGET FOR TEKNIK & MILJØ 113,3 113,1 116,0 0,2-2,8 BYG & MILJØ 4,8 4,1 5,1 0,6-0,3 VEJE & TRAFIK 59,2 59,6 59,7-0,4-0,5 FORSYNINGSVIRKSOMHED 1,0 0,7 0,7 0,3 0,3 EJENDOMSDRIFT 48,4 48,8 50,7-0,4-2,3 UDVALGET FOR JOB & ARBEJDSMARKED 170,3 165,1 165,1 5,2 5,2 JOBCENTER 170,3 165,1 165,1 5,2 5,2 UDVALGET FOR SOCIAL,SUNDHED & ÆLDRE 562,7 560,7 563,5 2,0-0,9 VELFÆRD & OMSORG 339,4 334,1 334,7 5,3 4,7 SOCIALE TILBUD 133,4 132,1 134,4 1,3-1,0 DIVERSE YDELSER MV. 89,8 94,4 94,4-4,6-4,6 UDVALGET FOR ERHVERV & TURISME 1,7 1,7 1,7 0,0 0,0 ERHVERV & TURISME 1,7 1,7 1,7 0,0 0,0 Anlægsudgifter 110,0 66,6 162,4 43,4-52,4 Optagne lån -42,7-10,5-42,7-32,2 0,0 Renter 8,9 9,0 8,9-0,1 0,0 Afdrag på lån 28,3 28,3 28,3 0,0 0,0 Balanceforskydninger 5,3 2,2 5,3 3,1 0,0 Udgifter i alt 1.641, , ,4 24,4-53,4 LIKVIDITETUNDERSKUD (+) LIKVIDITETOVERSKUD (-) 23,0-1,8 76,0 24,7-53,0 * Der indgår ikke gammel gæld på 19,6 mio. kr. i det korrigerede budget 2018 A) Indtægter Indtægter, renter og lån forudsættes og forventes at ende 0,4 mio. kr. under det budgetlagte. Landets kommuner har i 2018 samlet øget skatten med 81 mio. kr. udover, hvad der var aftalt i forhold til den afsatte skattepulje. Skattestigningen medfører en kollektiv sanktion, hvor kommunernes bloktilskud reduceres tilsvarende. Den samlede reduktion på 81 mio. kr. fordeles efter folketal. Lejre Kommunes andel af skattesanktionen er 0,4 mio. kr. B) Drift Driftsvirksomheden viser et mindreforbrug på 1,0 mio. kr. i forhold til korrigeret budget (ekskl. overførte merforbrug fra 2017 på 19,6 mio. kr.).

24 Side 22 De væsentligste forklaringer på ændringen fra oprindeligt til korrigeret budget er, at der er givet tillægsbevilling i forbindelse med overførsel af ubrugte driftsmidler fra I nedenstående tabel er vist de tillægsbevillinger, som Kommunalbestyrelsen har vedtaget i forhold til budget Godkendt Tillægsbevilling Mio. kr. af KB den: Oprindeligt vedtaget budget ,1 Drifts- og vedligeholdelsesplaner, kommunale ejendomme ,2 Overførsler (drift) ,0 Korrigeret budget 1.532,3 De væsentligste udfordringer i forhold til at overholde det afsatte budget på bevillingsniveau er på områderne specialundervisning, dagpenge til forsikret, forsørgelsesydelser samt køb og salg af plejehjemspladser mellem kommuner. Væsentligste merforbrug omfatter: Arbejdsskadeforsikringer (1,8 mio. kr.) Mellemkommunal afregning af pleje i plejeboliger mv. (4,5 mio. kr.) Dagpenge til forsikrede ledige og arbejdsmarkedsforanstaltninger (9,8 mio. kr.) Specialundervisning (6,0 mio. kr.) På området arbejdsskade er der i starten af året faldet afgørelse i Arbejdsskadestyrelsen i en sag fra 2013, der betyder, at Lejre Kommune i foråret får en engangsudbetaling til tidligere medarbejder på ca. 1,5 mio. kr. Der ligger flere sager til afgørelse i Arbejdsskadestyrelsen, som har været længe undervejs. På arbejdsmarkedsområdet er det særligt udgifter til forsikrede ledige og forsørgelse, som er højere end budgetteret. Det skal dog bemærkes, at Lejre Kommune, også med et merforbrug, bruger færre udgifter end sammenligningskommuner i ECO nøgletal. I nedenstående ses udgifter til Kontanthjælp og Arbejdsmarkedsforanstaltninger pr årige: Kontanthjælp og Arbejdsmarkedsforanstaltninge r i alt kr. pr årig FR Lejre budget 2018 Sammen -ligningsgruppe Budget 2018 Region Sjællan d Budget 2018 Hele Landet Budget Udfordringen i forhold til mellemkommunal afregning af pleje i plejebolig mv. skyldes hovedsageligt en udgift til en konkret borger med døgnbemanding på 4,1 mio. kr. Bevillingen til specialundervisning er fortsat udfordret. Der forventes et forbrug svarende til forbruget i Der arbejdes pt. med en plan, der skal stoppe forbrugsstigningen og på sigt nedsætte forbruget til specialundervisning. Udover de ovenfor nævnte områder er der også afdækket en række områder, hvor der forventes mindreforbrug i De væsentligste mindreforbrug omfatter: Flygtninge (-8,1 mio. kr.) Skoleområdet, ekskl. Specialundervisning (-6,0 mio. kr.)

25 Side 23 Rengøring (-1,5 mio. kr.) Ovenstående mindreforbrug bidrager til, at der kan opnås budgetoverholdelse for Lejre Kommunes samlede drift i 2018 i forhold til det korrigerede budget. Forbrugsudviklingen fra januar til marts 2018 viser i øvrigt, at forbruget ligger under samme niveau som i 2018, og dette understøtter således forventningen om budgetoverholdelse i C) Anlæg De samlede anlægsudgifter forventes i 2018 at udgøre 110 mio. kr. i 2018, svarende til et mindreforbrug på 52,4 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Der vil til Økonomiudvalgets møde den 23. maj blive udarbejdet en sag, som indeholder detaljerede anlægsbeskrivelser, herunder også det forventede forbrug for hver enkelt anlægsprojekt. H) Finansiering Med de omtalte forudsætninger for udgiftsudviklingen i 2018 vil der være et forventet likviditetsunderskud (kasseforbrug) på knap 23 mio. kr. i Faldet i ovenstående likviditetsgraf er under forventning af at der gennemføres anlægsudgifter for 110 mio. kr. i 2018, hvilket ikke vurderes fuldt realistisk. Anlægsudgifter vil blive vurderet yderligere frem mod FR-2. Bevægelserne igennem 2018 bygger på den historiske udvikling i de seneste år, hvor bl.a. indtægter fra ejendomsskat kommer 2 gange årligt. Udtalelser Ingen bemærkninger

26 Side 24 Administrationens vurdering Forbruget efter 1. kvartal ligger lidt lavere end for tilsvarende periode i Det er derfor administrationens vurdering, at mindreforbruget i 2018 bliver højere end de 1,0 mio. kr. der fremgår af FR-1. Administrationen følger fortsat forbruget tæt, og vil også i de kommende måneder arbejde på, at forbruget kommer til at ligge på niveau med forbruget sidste år. Regnskabet for 2017 endte med et mindreforbrug på 23,4 mio. kr. Handicappolitik Denne sag har ingen handicappolitisk konsekvens. Økonomi og finansiering Jf. sagsfremstilling.

27 Side JA - Eventuelt Åben sag Beslutning den Der var ikke noget under Eventuelt.

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 1 og 2 Dato: Onsdag den 2. maj 2018 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 18:00 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Tirsdag den 27. november 2018 Start kl.: 19:30 Slut kl.: 20:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem)

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 28. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 28. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-2, 1. behandling...2 28-08-2017

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 9. maj 2018 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 24. april Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 24. april Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 24. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Forventet Regnskab 2017-1, 1. behandling...2

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT REFERAT Sted: Materielgården, Horseager 6 i Hvalsø Dato: Onsdag den 5. december 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Bjørn Lykke Sørensen

Læs mere

Udvalget for Børn & Ungdom REFERAT

Udvalget for Børn & Ungdom REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Tirsdag den 8. maj 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Thomas Bisgaard (B) (Formand) Rikke Zwisler Grøndal (A) (Medlem) Marinus

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT REFERAT Sted: NSI, Hovedgaden 11 - lokale 2, 4330 Hvalsø Dato: Onsdag den 5. september 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Bjørn

Læs mere

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde Referat Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Anette Quist Busk (løsgænger)

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. december Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. december Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 4. december 2017 Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - December...2 3. JA - Dialogtema

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. viser

Læs mere

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune

Bytorvet 25 2620 Albertslund. Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Bytorvet 25 2620 Albertslund Resultatrevision 2013 Albertslund kommune Resultatrevision 2013 Det fremgår af Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, at jobcentrene årligt skal

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 6. oktober 2014. Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 6. oktober 2014. Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 6. oktober 2014 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering...2 3. JA - Dialogtema Virksomhedsservice...3 4. JA - Halvårsopfølgning

Læs mere

Resultatrevision for Helsingør 2011

Resultatrevision for Helsingør 2011 Resultatrevision for Helsingør 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultatoversigt... 4 Beskæftigelsesministerens mål...4 Arbejdskraftreserven...4 Permanente forsørgelsesordninger...5 Unge under

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Rådhuset, Mødelokale Harhoff Dagsorden: 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2019, herunder blandt andet: o Foreløbige resultater af ministermål og indsats i 2018

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4 Herlev Kommune Referat Arbej dsmarkedsudvalget Dato: Fra: 19:00 Sted: Mødelokale 325 Indkaldelse Henrik Hilleberg (C) Connie Mankov (A) Bo Zabel (A) Hanne B. Holst (A) Maria Mankov (A) Rene Brohammer (A)

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

Udvalget for Social, Sundhed & Ældre REFERAT

Udvalget for Social, Sundhed & Ældre REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 9. maj 2018 Start kl.: 19:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Mikael Ralf Larsen (F) (Formand) Leif V. Nielsen (A) (Medlem) Connie Birthe

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-8-17 Dato: 02.08. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. juli Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 67093/14 14/7224 Indhold 1. RESULTATREVISIONENS FORMÅL OG INDHOLD... 3 2. RESULTATOVERSIGTEN... 4 2.1. MINISTERENS MÅL... 4 2.2 FORSØRGELSESGRUPPER...

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Område: Jobcenter Brøndby Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Albertslund, Fredericia, København, Odense, Svendborg, Aalborg, Århus Periode: 2013 indeholder: En resultatoversigt der

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Hotel Phønix, mødelokale 1 Dato: Mandag den 23. oktober 2017 Start kl.: 16:15 Slut kl.: 17:40 Medlemmer: John Saaby Jensen (A) Lars Pedersen (A) Harald

Læs mere

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder.

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder. Notat om: regnskab pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 10. juli Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Holder møde tirsdage kl ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år.

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Holder møde tirsdage kl ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Holder møde tirsdage kl. 7.30. ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år. 30-01-2018 Opgaveportefølje og lovgivning I henhold til styrelsesvedtægterne skal udvalget

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 6. juni Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 6. juni Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 6. juni 2017 Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - Juni...2 3. JA - Tema: Forsikrede

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015 Referat mandag den 1. juni 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Dialogtema Ny beskæftigelsesreform og Erhvervsuddannelsesreform...2

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Korr. Budget 2017 Forventet regnskab

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 30. januar 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Bjørn Lykke

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

(Synopsis for) Resultatrevision Indsats og udvikling 1. juli juni 2018

(Synopsis for) Resultatrevision Indsats og udvikling 1. juli juni 2018 (Synopsis for) Resultatrevision 2017-2018 Indsats og udvikling 1. juli 2017-30. juni 2018 Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 2. Vejledende beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015

Resultatrevision Beskæftigelsesplan 2015 Resultatrevision 1 Om resultatrevisionen Som forberedelse til udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2017 har Skive Kommune lavet en resultatrevision på målene i resume af fremgår nedenfor. Resultatrevisionen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i juni...2 3. JA - Dialogtema, styrkelse af virksomhedskontakten

Læs mere

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT REFERAT Sted: Magni ApS, Ledreborg Allé 22, 4000 Roskilde Dato: Torsdag den 7. juni 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Grethe Saabye (C) (Formand) Julie Hermind (F) (Medlem) Martin

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012 Referat torsdag den 12. april 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden - 12.04...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af ny suppleant til

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Unge på uddannelseshjælp

Unge på uddannelseshjælp Kvantitative mål for beskæftigelsesindsatsen i 2015 Fastsættelse af kvantitative mål og tværgående indsatser Beskæftigelsesplan 2015 har hovedsageligt koncentreret sig om udfordringerne i beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB)

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Referat Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Ekstraordinært Udvalgsmøde EB Onsdag den 12. december 2018 Kl. 15:00 Kaløvig Center Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Niels

Læs mere

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer

Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd og jobcenterchefer Beskæftigelsesministeren Ved Stranden 8 1061 København K T +45 72 20 50 00 E bm@bm.dk www.bm.dk CVR 10172748 Udmelding af beskæftigelsespolitiske mål for 2019 Kære borgmestre, beskæftigelsesudvalgsformænd

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalgets andel af det samlede budget Visioner og Politikker Beskæftigelsesudvalget formulerer i slutningen af 2017 en vision for beskæftigelsesområdet for 2018 og

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. september Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. september Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø Referat mandag den 4. september 2017 Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - September...2 3. JA - Opfølgning på årsplan 2017...4

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August 2015

Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August 2015 Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning August Holbæk Kommune Det forventede resultat Pr. august forventer vi at kassetrækket bliver på 199,3 mio. kr. i år. Det er 124,7 mio.kr. mere

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 20 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød Resultatrevision for året 2012 Jobcenter Allerød April 2013 Resultatrevision 2012 for jobcenter Allerød Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcenter Allerød. Resultatrevisionen

Læs mere

Resultatrevisionen tager udgangspunkt i to tabeller omkring indsatsen og resultaterne det seneste år. Disse to tabeller omhandler:

Resultatrevisionen tager udgangspunkt i to tabeller omkring indsatsen og resultaterne det seneste år. Disse to tabeller omhandler: Resultatrevision 2013 Indledning Som led i styringen af beskæftigelsesindsatsen skal der hvert år udarbejdes en resultatrevision, hvor udviklingen på en række nøgleparametre gennemgås. Resultatrevisionen

Læs mere

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Resultatoversigten... 4 2.1. Ministermål... 4 2.1.1. Flere unge skal have en uddannelse.... 4 2.1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 27. august Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Winnie Sørensen, Ali Qais,

Læs mere

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder.

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder. Notat om: regnskab pr. ultimo september - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 6. oktober Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo september Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT Sted: Materielgården, Horseager 6 i Hvalsø Dato: Onsdag den 5. december 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm

Læs mere

DAGSORDEN. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag 3. november 2008 kl på Frederikssund Rådhus i lokale nr.

DAGSORDEN. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag 3. november 2008 kl på Frederikssund Rådhus i lokale nr. DAGSORDEN Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag 3. november 2008 kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere: Kim Rockhill, Ole Søbæk, Hans Henning Bjørnsen, Mogens

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2012 1 Indhold 1.0 Indledning...3 1.1 Resumé...3 2.0 Scorecard...4 3.0 Resultatoversigt...5 3.1 Ministerens mål...5 3.1.1 Arbejdskraftreserven...5 3.1.2 Permanente forsørgelsesordninger...6

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT REFERAT Sted: Kantinen, Rådhuset i Allerslev Dato: Onsdag den 3. april 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Bjørn Lykke Sørensen (C)

Læs mere

Resultatrevision for 2008

Resultatrevision for 2008 Resultatrevision for 2008 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2008. Resultatrevisionen består af fire dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale, scorecard på ministermål og scorecard på rettidighed.

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage

Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Udvalget Uddannelse og Job Kerneopgaven Alle kan Bidrage Budgetrevision 1 Februar Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug på 30,7 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget. Merforbruget

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Dato: 23. maj Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele: Notat Dato: 23. maj 2017 Titel: Kvartalsvis statusopfølgning Sagsbehandler: Karsten Guldbæk Denne kvartalsvise statusopfølgning er den første status på beskæftigelsesplanen for 2017 og består af fire dele:

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 3. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Resultatrevision 2018

Resultatrevision 2018 Resultatrevision 2018 Jobcenter Frederikssund maj 2019 Indledning Om resultatrevisionen Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i Jobcenter Frederikssund. Resultatrevisionen

Læs mere

Resultatrevision 2012 for Jobcenter Hørsholm.

Resultatrevision 2012 for Jobcenter Hørsholm. Resultatrevision 2012 for Jobcenter Hørsholm. Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcentrene. Resultatrevisionen samler en række væsentlige oplysninger om udviklingen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for tilrettelæggelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Hovedområderne er: q q q q Beskæftigelsesindsatsen Servicering af virksomheder i f.t.

Læs mere

Resultatrevision for 2010

Resultatrevision for 2010 Resultatrevision for 2010 7. april 2011 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2010. Resultatrevisionen består af tre dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale og scorecard på ministermål. Resultaterne

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden åben / lukket Mødedato 28. januar 2015 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med at få arbejde.

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Assens Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Resultatrevision 2013 Jobcenter Halsnæs Job og Arbejdsmarked Halsnæs Kommune 0 Indhold 1. Indledning... 2 2. Jobcentrets generelle bemærkninger... 3 3. Ministermål... 4 Resultatoversigt for Jobcenter Halsnæs...

Læs mere

Indhold Forord...3 Resultater i beskæftigelsesindsatsen...4 Udviklingen på arbejdsmarkedet i Skanderborg...4 Besparelsespotentialet...

Indhold Forord...3 Resultater i beskæftigelsesindsatsen...4 Udviklingen på arbejdsmarkedet i Skanderborg...4 Besparelsespotentialet... Beskæftigelsesplan 2017 Indhold Forord...3 Resultater i beskæftigelsesindsatsen...4 Udviklingen på arbejdsmarkedet i Skanderborg...4 Besparelsespotentialet...5 Beskrivelse af principper bag indsatser...6

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere