Skatteministeriet har 24. november 2010 fremsendt ovennævnte forslag med anmodning om bemærkninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skatteministeriet har 24. november 2010 fremsendt ovennævnte forslag med anmodning om bemærkninger."

Transkript

1 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon Telefax nr fsr@fsr.dk Internet: selskabogaktionaerer@skat.dk 22. december 2010 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2010\H doc) Høring over nye elementer i forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love (opfølgning på harmoniseringen af selskabers aktieafkastbeskatning m.v.) L 84 H Skatteministeriet har 24. november 2010 fremsendt ovennævnte forslag med anmodning om bemærkninger. Foreningen af Statsautoriserede Revisorers Skatteudvalg har gennemgået det fremsendte forslag og har følgende kommentarer hertil: Til 1 Generelle bemærkninger vedrørende mellemholdingreglen Direkte/indirekte aktionærer I lovforslagets 1, nr. 1 (ABL 4 A, stk. 3, 1. pkt.) foretages der en præcisering af, at udbytter mv. kan medregnes hos både direkte og indirekte aktionærer i MH. Som bekendt er lovens ordlyd efter de nugældende regler utvetydig: medregning skal ske hos aktionærerne i MH, dvs. de direkte aktionærer. I de oprindelige forarbejder til L202 (FT2008/09) fremgik det dog relativt klart, at medregning kunne ske hos indirekte aktionærer i MH. I ministerens svar (offentliggjort som SKM DEP) til FSR s supplerende spørgsmål fra november 2009 introduceres den nye metodik med at begynde testen fra nederste led og foretage en fuld test på hvert niveau. Dette kan give et tredje resultat. Dette er et helt centralt punkt i forståelsen af regelsættet.

2 2 FSR anmoder derfor ministeren om at bekræfte, at Skatterådets afgørelse i TfS 2010, 282 SR (SKM SR), efter offentliggørelsen af ministerens svar i SKM DEP ikke længere kan anses for gældende, idet det i afgørelsen anføres, at aktierne i Drift skal anses for at være ejet direkte af H1-H8. FSR forstår ministerens svar på FSR s supplerende spørgsmål således, at aktierne skal anses for at være ejet direkte af H5-H8 + Holding, jf. figur 1. Det skal noteres, at afgørelsen er før offentliggørelsen af SKM DEPog i overensstemmelse med de oprindelige forarbejder. H1 H2 H3 H4 40% 40% 10% 10% H5 H6 H7 H8 Holding 10% 14,5% 14,5% 10% 51% Drift Holding 51% H9 H10 H % 33.3% 33.3% Nyt Holding 49% Figur 1 Drift Mellemholdingregel og kurstabssaldo I SKM DEP oplyser ministeren under A: anskaffelses- og afståelsessummer at ved opgørelse af nettokurstabssaldoen, i et tilfælde hvor mellemholdingreglen finder anvendelse fra 1. januar 2010, skal der ikke reduceres for skattefrie udbytter efter reglen i 22, stk. 9, nr.1, 6. pkt. i lov nr. 525 af 12. juni 2009, idet aktionæren (før mellemholdingreglen fandt anvendelse) ikke ejede aktier direkte i driftsselskabet, hvorpå der kunne modtages skattefrie udbytter. I ministeriets kommentarer til FSRs høringssvar af 25. oktober 2010 til lovudkastet (L 84, bilag 1, side 34, pkt. 5) oplyser ministeren, at "Når selskabet i ejerperioden har kunnet modtage skattefrie udbytter efter selskabsskattelovens 13, stk. 1, nr. 2, kan der imidlertid ikke ske fremførsel af nettokurstab på aktierne. Denne begrænsning, som er indsat af værns hensyn, finder anvendelse, når betingelserne i SEL 13, stk. 1, nr. er opfyldt i alle led". Da skatteministerens besvarelse af FSRs to spørgsmål kan udlægges forskelligt, bedes skatteministeren bekræfte, at det er svaret i SKM DEP, der er korrekt, og at de porteføljeaktier som en aktionær i mellemholdingselskabet skal anses for at eje i

3 3 driftsselskabet ikke kan være omfattet af SEL 13, stk.2, da mellemholdingreglen ikke fandt anvendelse før 1. januar Til 4 - Fusionsskatteloven Overordnede bemærkninger Lovforslagets 4, nr. 1, 5 og 6 foreskriver udlodningsbeskatning efter ligningslovens 16 A, stk. 3, nr. 1 i en række tilfælde. Efter FSRs opfattelse bør lovgivningen ikke generelt foreskrive udlodningsbeskatning i de nævnte tilfælde. Der bør i stedet, også for de tilfælde, hvor der lægges op til udlodningsbeskatning, indføres krav om, at gennemførelse af skattefrie grænseoverskridende fusioner er betinget af, at der er indhentet tilladelse, ligesom det er tilfældet i den foreslåede bestemmelse i lovforslagets 4, nr. 5 (de sidste 2 punktummer). Artikel 11 i fusionsskattedirektivet kan således efter FSRs opfattelse ikke anvendes til en generel skattepligt i bestemte tilfælde. Artikel 11 kan efter FSRs opfattelse kun føre til nægtelse af anvendelse af fusionsskattedirektivets bestemmelser efter en konkret bedømmelse. Især i tilfælde, hvor der i en fusion forbliver aktiver og passiver under dansk beskatning, synes det ikke rimeligt at indføre generel udlodningsbeskatning. Misbrugstilfælde bør derfor i stedet imødegås via et tilladelsessystem. På den baggrund foreslår FSR, at der i tilfælde af kontant betaling i en fusion efter fusionsskattelovens 9 skal indhentes tilladelse til fusionen, hvis den kontante betaling udbetales til aktionærer, der i øvrigt er omfattet af ligningslovens 16 A, stk. 3, nr. 1. Videre foreslås det, at der indføres et tilladelsessystem for grænseoverskridende fusioner i de tilfælde, der nu foreslås indsat i fusionsskattelovens 15, stk. 4, 4. pkt. (lodret fusion) og i fusionsskattelovens 15, stk. 5. Til 4 nr. 2 omvendt lodret fusion Skatteministeren foreslår, at annullering af egne aktier i forbindelse med fusion er skattefri, såfremt det indskydende selskab ejer mere end 10% af det modtagende selskab. Samtidig foreslås det i lovforslagets 1, nr. 9, at overgang fra porteføljeaktier til egne aktier skal anses som en afståelse og anskaffelse af aktierne til handelsværdi på tidspunktet for fusionen.

4 4 Formålet med den forslåede bestemmelse i fusionsskatteloven er, at reglerne ikke skal kunne anvendes til at omgå reglerne i aktieavancebeskatningsloven vedrørende beskatning af porteføljeaktier. I bemærkningerne til 4, nr. 2 nævnes det at: Ved den foreslåede ændring af statusskiftereglen i aktieavancebeskatningslovens 33 A fastsættes det samtidig, at der sker statusskift, når det indskydende selskabs porteføljeaktier i det modtagende selskab ved en omvendt lodret fusion overdrages til det modtagende selskab og således bliver til egne aktier i dette selskab. Statusskiftet indebærer, at det indskydende selskab vil blive anset for at have afstået porteføljeaktierne til handelsværdien på fusionsdatoen, ligesom det modtagende selskab vil blive anset for at have anskaffet aktierne på samme tidspunkt og til samme værdi. Der henvises til bemærkningerne til 1, nr. 9. Kombinationen af de to regelsæt sammenholdt med ovennævnte kommentar kan virke uklar. Ministeren bedes uddybe de skattemæssige konsekvenser ved en efterfølgende annullering af aktierne, når det i bemærkningerne nævnes, at det modtagende selskab har overtaget aktierne på samme tidspunkt og til samme værdi. FSR forudsætter at der hermed menes handelsværdien, jf. ABL 33A, stk. 1? FSR skal i den forbindelse gøre opmærksom på, at der ikke findes hjemmel i fusionsskatteloven til at beskatte hverken det indskydende selskab eller aktionæren (forudsat denne ikke vederlægges kontant) i det indskydende selskab af fortjeneste på porteføljeaktier i forbindelse med fusionen. Til 4, nr. 5 Grænseoverskridende fusion med ophørende dansk selskab FUL 15, stk. 4, 4. og 5. pkt. grænseoverskridende lodrette fusioner Ifølge forslaget skal det fortsættende selskabs annullering af aktier i det indskydende selskab beskattes som udbytte med mindre en udlodning ved annullering af egne aktier skal nedsættes eller frafaldes efter bestemmelserne i moder/datterselskabsdirektivet eller efter en DBO. Bestemmelsen skal værne mod, at lodrette grænseoverskridende fusioner anvendes til at omgå dansk beskatning af likvidationsprovenu som omhandlet i Skatterådets bindende svar offentliggjort i SKM SR og SKM SR.

5 5 FSR forstår reglen således, at beskatning forudsætter, at det modtagende selskab, der er hjemmehørende i EU, ikke skal anses som retmæssig ejer af udlodningen, idet udlodningen ellers skulle frafaldes efter moder/datterselskabsdirektivet. Ifølge bestemmelsen er det endvidere et krav, at beskatningen ikke skal nedsættes eller frafaldes efter en DBO, det vil sige, at aktionæren i det modtagende selskab er hjemmehørende uden for EU/DBO lande. FSR skal på denne baggrund opfordre til at Skatteministeriet uddyber sin forståelse af kravet om retmæssig ejer, gerne belyst ud fra eksempler, hvor det fastlægges hvilke kriterier, der lægges vægt på. Behovet for denne uddybning skal ses i lyset af, at SKAT har rejst en lang række sager om kildeskat på udbytter og renter, hvoraf to offentliggjorte sager indtil videre er afgjort til fordel for skatteyderen. Til trods for de to afgørelser fra Landsskatteretten følger SKAT ved ligningen sin egen uændrede fortolkning af begrebet. Der er hermed skabt stor usikkerhed om hvad der er gældende ret. Med lovforslaget fastholdes denne usikkerhed, idet forslaget som forudsætning for anvendelsen, lægger en uklar retstilstand til grund. FUL 15, stk. 4, 6. pkt. aktionær med bestemmende indflydelse hjemmehørende uden for EU/DBO Skatteministeren foreslår at grænseoverskridende skattefrie fusioner med et ophørende dansk selskab fremover skal betinges af, at der foreligger en tilladelse fra SKAT, med mindre betingelserne for beskatning efter den forslåede 15, stk. 4, 4. og 5. pkt. er til stede, og der således sker beskatning ved annullering af aktierne i det indskydende danske selskab. Grundet den uklare retstilstand om, hvilke kriterier, der skal lægges til grund ved fastlæggelsen af den retmæssige ejer, har skatteministeriet de facto indført krav om tilladelse i alle tilfælde, hvor et i Danmark hjemmehørende selskab ophører ved fusion med et udenlandsk selskab, og en udenlandsk aktionær med bestemmende indflydelse er hjemmehørende i et land uden for EU eller i lande, hvormed Danmark ikke har en DBO. Det er FSRs opfattelse, at disse ændringer til fusionsskatteloven rammer unødigt bredt. Fusioner anvendes ofte til at undgå dobbeltrepræsentation i Danmark, når internationale koncerner slås sammen. Dette kunne eksempelvis være tilfældet, hvor en koncern med et

6 dansk datterselskab køber en koncern, hvori der eksisterer et udenlandsk selskab med en dansk filial. 6 For at undgå, at der i Danmark både eksisterer en filial og et datterselskab, fusioneres det danske datterselskabet med sit udenlandske moderselskab. Herved slås filialerne sammen til én dansk filial, og dobbelt repræsentation i Danmark undgås. Kravet om en tilladelse fra SKAT må i dette tilfælde anses for at være vilkårligt bestemt, idet der ligeså vel kunne have været tale om en fusion af danske datterselskaber, såfremt begge koncerner havde haft et dansk datterselskab. I sådan et tilfælde skulle tilladelse ikke (og kunne heller ikke) opnås. FSR opfordrer derfor skatteministeren til at justere ændringsforslaget til kun at omfatte fusioner, hvor der er aktiver og passiver som før fusionen er omfattet af dansk beskatning og som efter fusionen ikke omfattes af et fast driftssted eller en fast ejendom i Danmark. Skatteministeren bedes derudover bekræfte, at hvis der opnås tilladelse til en grænseoverskridende lodret fusion, kan SKAT ikke påberåbe sig reglerne i 15 stk. 4, 4. og 5. pkt. ved en efterfølgende ligning, da der vil blive taget stilling til dette i forbindelse med behandlingen af anmodningen om tilladelse til skattefri fusion? Skatteministeren bedes endvidere bekræfte, at ved et selskab med bestemmende indflydelse i det indskydende selskab skal der ses igennem til den/de ultimative ejere, og ikke til mellemliggende ejerled hjemmehørende uden for EU/DBO lande. I relation til forslaget til FUL 15, stk. 4, 6. pkt. fremgår det af bemærkningerne side 43, at der kan være bestemmende indflydelse gennem: 1. Aftale om udøvelse af fælles bestemmende indflydelse 2. Transparente enheder 3. Fælles ledelse FSR er enig i at nr. 1 er korrekt, jf. LL 2, stk. 2, 3. pkt.

7 7 Det er dog FSRs opfattelse at nr. 2 ikke er korrekt. Transaktioner mellem et dansk selskab og en transparent enhed, der kan udøve en bestemmende indflydelse over det danske selskab, kan kvalificeres som kontrollerede transaktioner efter LL 2, stk. 1, 2. pkt. Når det skal vurderes, om en person eller et selskab har bestemmende indflydelse i et dansk selskab er der derimod ikke hjemmel i LL 2, stk. 2 til, at der skal ske medregning fra transparente enheder, medmindre der foreligger en aftale mellem deltagerne i en transparent enhed om, at de skal udøve fælles bestemmende indflydelse over det danske selskab. Det er endvidere FSRs opfattelse at nr. 3 heller ikke er korrekt. Begrebet fælles ledelse fremgår af LL 2, stk. 3, hvor det anvendes til afgrænsning af begrebet koncernforbundne selskaber. Stk. 3 indeholder imidlertid ikke hjemmel til, at der kan ske medregning af indflydelse fra andre enheder, og det er i øvrigt uklart, hvem der skal være aftale om fælles ledelse med. FSR anmoder om skatteministerens kommentarer hertil. Endvidere bedes skatteministeren bekræfte, at det er stedet, hvor selskabsdeltagerne er hjemmehørende, der er afgørende i relation til stk. 4, 6. pkt. og ikke stedet hvor et eventuelt transparent selskab er hjemmehørende. Kravet om tilladelse skal ifølge forslaget finde anvendelse for fusioner, der vedtages den 24. november 2010 eller senere. Da lovforslaget ikke kan forventes at blive vedtaget før foråret 2011, giver dette anledning til problemer, idet SKAT i dag ikke har mulighed for at behandle anmodninger om skattefrie fusioner. Selskaber og aktionærer har således ikke mulighed for at ansøge om tilladelse før lovforslaget er vedtaget af Folketinget. FSR skal derfor foreslå at kravet om tilladelse først får ikrafttræden dagen efter bekendtgørelse i Lovtidende. Øvrige bemærkninger og forslag i relation til fusionsskatteloven Holdingkravet ved skattefrie omstruktureringer uden tilladelse Når der gennemføres skattefri aktieombytning, spaltning eller tilførsel af aktiver uden tilladelse, indtræder der et holdingkrav. Det er under holdingkravet tilladt, at afstå de aktier, der er belagt med holdingkrav, ved en skattefri omstrukturering med udelukkende

8 8 aktievederlag. I sådanne tilfælde finder holdingkravet i sin restløbetid anvendelse på selskabsdeltageren henholdsvis det eller de deltagende selskaber i den efterfølgende skattefrie omstrukturering. FSR finder, at reglerne om holdingkrav er uklare i relation til følgende to situationer: Lodrette fusioner I tilfælde af lodrette fusioner - direkte lodrette såvel som omvendt lodrette - bør det præciseres, at holdingkravet bortfalder ved den lodrette fusion. Der tænkes bl.a. på følgende situation: Et holdingselskab A ejer aktierne i selskab B, som igen ejer aktierne i selskab C. Selskab C spaltes ved en grenspaltning eller ophørsspaltning uden tilladelse. Dermed kommer der holdingkrav for så vidt angår det indskydende selskab og det modtagende selskab i en grenspaltning og på de modtagende selskaber i en ophørsspaltning. Forestiller man sig, at C grenspaltes, og selskab D opstår, er der holdingkrav på B's aktier i selskaberne C og D. Efterfølgende ønskes eksempelvis D fusioneret med B i en direkte lodret fusion. Dette må efter FSRs opfattelse medføre, at der fortsat er holdingkrav på B's aktier i C, hvorimod holdingkravet på aktierne i D er bortfaldet og ikke skal overtages af andre parter. Reglerne kan imidlertid forstås således, at holdingkravet fra aktierne i D overføres til selskabsdeltageren i B - altså A - hvilket ikke kan være tilsigtet. Tilsvarende eksempler kan opstilles i andre omstruktureringstilfælde. FSR skal anmode Skatteministeriet om at tilkendegive, at de nuværende regler ikke fører til, at A overtager et holdingkrav. Hvis reglerne skal forstås således, at A overtager et holdingkrav, opfordrer FSR til, at reglerne ændres, således at denne situation ikke opstår. Omstrukturering med selskab der ikke er underlagt holdingkrav Der tages udgangspunkt i samme situation som ovenfor beskrevet. Selskab A ejer som nævnt selskab B, der ejer selskab C. Selskab C spaltes ved en grenspaltning, hvorved selskab D opstår. Selskab B ejer også aktierne i selskab E. Efter spaltningen er aktierne i selskaberne C og D underlagt holdingkrav. Aktierne i selskab E er ikke omfattet af et holdingkrav. Nu ønskes selskab D fusioneret skattefrit med selskab E, og selskab E er det modtagende selskab. Det bør i denne situation være således, at

9 9 holdingkravet alene videreføres på de vederlagsaktier, der udstedes til B ved fusionen, idet det her forudsættes, at vederlagsaktierne udstedes på baggrund af handelsværdier af de fusionerende selskaber. Derimod bør holdingkravet ikke gælde de eksisterende aktier i E, da E jo ikke har deltaget i den omstrukturering, der gav anledning til holdingkravet. Skatteministeriet opfordres til at tilkendegive, hvorledes de eksisterende regler om skattefri omstrukturering uden tilladelse skal fortolkes i tilfælde af den beskrevne art. Såfremt ministeriet finder, at reglerne skal forstås således, at de eksisterende aktier i E ved fusionen også bliver omfattet af holdingkravet, foreslår FSR, at reglerne ændres således, at dette ikke længere er tilfældet. Det kan ikke have været hensigten med reglerne om holdingkrav, at dette skal udstrækkes til at gælde aktierne i E. Tilsvarende situationer kan opstilles for andre omstruktureringssituationer og er efter FSRs opfattelse udtryk for, at reglerne om holdingkrav ikke tager højde for, at der kan omstruktureres til eksisterende selskaber. Dispensation fra holdingkrav FSR opfordrer endvidere til, at der indføres mulighed for, at SKAT efter ansøgning kan dispensere fra holdingkravet. Holdingkravet forhindrer efterfølgende afståelse af aktier i 3 år regnet fra vedtagelsen af omstruktureringen, medmindre dette kan ske ved en ny skattefri omstrukturering uden kontantvederlag. Der kan imidlertid opstå situationer, hvor en dispensation fra holdingkravet er hensigtsmæssig og ikke er udtryk for skatteundgåelse. Det kan således tænkes, at udefra kommende begivenheder kan gøre et salg af aktier relevant; eksempelvis i tilfælde af sygdom hos aktionærerne eller som følge af samfundsmæssige forhold som finanskrisen eller lignende. Man kan naturligvis i sådanne situationer anmode SKAT om at meddele tilladelse til den gennemførte omstrukturering, men dette kan muligvis være vanskeligt, hvis der er gået nogen tid efter omstruktureringens gennemførelse. Her ville det være hensigtsmæssigt med en dispensationsadgang fra holdingkravet. Ved at indføre en dispensationsadgang får SKAT anledning til at afslå dispensation i tilfælde, hvor SKAT finder, at der er tale om skatteundgåelse eller skatteunddragelse. En dispensationsadgang vil også være hensigtsmæssig, hvis aktier omfattet af holdingkravet ønskes omplaceret indenfor koncernen. Kan dette ikke ske ved en skattefri omstrukturering, er en sådan koncernintern flytning af aktierne ikke mulig. Det er imidlertid ikke udtryk for misbrug, hvis aktierne blot ønskes placeret andetsteds indenfor koncernen.

10 Interesseopdeling ved grenspaltning 10 FSR foreslår, at der indføres adgang til ved grenspaltning at spalte et selskab med to eller flere aktionærer således, at hver aktionær får sit eget selskab. Dette er ikke muligt efter de nugældende regler, jf. SKM SKAT og SKM LSR. Der ses dog ikke at være væsentlige hensyn for ikke at indføre adgang hertil. Adgang til grenspaltning i disse tilfælde vil medføre mulighed for, at den virksomhed, der forbliver i det indskydende selskab ikke behøver at ophøre med heraf følgende krav om at få nyt CVR-nr. med de praktiske udfordringer, dette giver. En interesseopdeling af et selskab mellem flere aktionærer via grenspaltning kan efter FSRs opfattelse gennemføres selskabsretligt efter de nugældende regler i selskabsloven. Spaltning til moderselskab FSR gentager forslaget om at indføre adgang til lodret skattefri spaltning til det indskydende selskabs moderselskab. Dette er pt. ikke muligt, da der ikke selskabsretligt kan udstedes aktier i denne forbindelse, hvilket er påkrævet, hvis spaltningen skal være skattefri. Se TfS LR. Med de nuværende regler kan den ønskede struktur kun opnås ad omveje ved først at spalte datterselskabet og herefter fusionere det selskab, der ejer de aktiver og passiver, der ønskes placeret i moderselskabet, med moderselskabet. Der ses imidlertid ingen grund til at henvise selskaber til denne mere besværlige vej. Reglerne bør derfor ændres, således at der kan spaltes direkte til et moderselskab. Skattepligtige omstruktureringer med tilbagevirkende kraft Skattepligtig tilførsel af aktiver kan gennemføres med tilbagevirkende kraft, jf. selskabsskattelovens 4, stk. 5. Tilsvarende kan skattepligtige fusioner gennemføres med tilbagevirkende kraft, jf. selskabsskattelovens 8 A. I begge tilfælde skal de selskabsretlige dokumenter indsendes til SKAT senest 1 måned efter vedtagelsen. Da dette krav er afskaffet for skattefrie omstruktureringer, bør de også afskaffes for de nævnte skattepligtige dispositioner med tilbagevirkende kraft. Derudover foreslår FSR, at der også indføres mulighed for at gennemføre skattepligtige spaltninger med tilbagevirkende kraft. FSR finder ikke, at der foreligger forhold, der kan begrunde, at skattepligtige spaltninger ikke kan gennemføres med tilbagevirkende kraft, når både skattepligtige tilførsler og fusioner kan gennemføres med tilbagevirkende kraft.

11 11 Til 7 Ændringer til ligningsloven FSR er uforstående overfor, at likvidationsprovenu, der beskattes efter ligningslovens 16 A, stk. 3, nr. 1, skal omfatte det fulde likvidationsprovenu. Dette medfører, at også den investerede kapital beskattes, idet der ikke er fradrag for aktiernes anskaffelsessum. I almindelige udbyttetilfælde vil anskaffelsessummen kunne fradrages ved et senere salg af aktierne. I tilfælde af likvidationsprovenu vil anskaffelsessummen imidlertid pr. definition ikke kunne anvendes efterfølgende, da selskabet ikke længere eksisterer. Efter FSRs opfattelse bør anskaffelsessummen kunne fratrækkes i tilfælde af likvidation og opfordrer kraftigt til, at denne ekstrabeskatning ophæves. Til 8 hybride selskaber og finansieringsformer Nr. 3 - SEL 2A, stk. 3, 2. pkt. SEL 2A har til formål, at sikre en symmetrisk beskatning i Danmark og udlandet, således at hvis et dansk selskab af dets udenlandske ejere anses for at være skattemæssig transparent efter udenlandske regler, skal dette tillige være tilfældet efter danske regler. Dette gælder også i tilfælde, hvor der i et mellemliggende led i ejerstrukturen er indskudt et selskab i et tredje land, der af ejerne også anses for at være transparent. Anses selskabet midlertidigt for at være et selvstændig skattesubjekt i den pågældende stat, skal det danske selskab ligeledes ikke anses for at være transparent. Det udenlandske selskab vil med andre ord blokke i forhold til 2A. Skatteministeren ønsker at ændre reglen således, at rente- og royaltybetalinger til et udenlandsk selskab beliggende i denne tredje stat alene er fradragsberettigede, hvis kildebeskatning skal frafaldes eller nedsættes i forhold til det udenlandske selskab. Formålet er ifølge bemærkningerne at sikre at rente- og royalty indtægterne reelt beskattes i det andet land. FSR er uforstående overfor dette forslag samt bemærkningerne hertil. Hvis den rette modtager er hjemmehørende uden for EU/DBO lande, vil der jo netop være dansk kildeskat på betalingen, og den retmæssige ejer vil således blive ramt dobbelt af den forslåede bestemmelse, idet indtægten beskattes, mens der ikke gives fradrag for udgiften.

12 12 Sammenholdt med den forslåede regel i 8, nr. 6 til SEL 2C, stk. 2 sidste punkt, hvor kildebeskatning netop frafaldes, såfremt der ikke gives fradrag i Danmark som følge af 2C synes den forslåede ændring til 2A, stk. 3 ulogisk. Skatteministeren bedes kommentere dette. SEL 2A er relevant i forbindelse med amerikanske koncerners investering i danske selskaber. En såkaldt blokker vil i disse situationer oftest være hjemmehørende i EU hvor rente- og royalty direktivet oftest vil betyde, at der ikke skal indeholdes kildeskat på renter eller royalties. Som omtalt ovenfor har SKAT imidlertid valgt at føre en lang række sager, hvor et europæisk selskab ikke anses for at være retmæssig ejer og der derfor indeholdes kildeskat. Den forslåede ændring til SEL 2A vil få stor betydning i disse sager, og den forslåede ændring bygger, som også omtalt ovenfor, på en uafklaret retsstilling. FSR skal derfor opfordre skatteministeren til at uddybe, hvad der skal forstås ved begrebet retmæssig ejer i relation til rente- og royalty betalinger til et andet EU selskab. Nr. 4 SEL 2B, stk. 4 Ifølge SEL 2B vil et dansk selskab ikke have fradrag for rentebetalinger til et udenlandsk koncernforbundet selskab efter LL 2 i det omfang det udenlandske selskab skal behandle indtægten som udbytte efter skattelovgivningen i det pågældende land. Reglen skal sikre symmetri, således at der i Danmark ikke gives fradrag for betalinger til udenlandske koncernforbundne enheder, når disse ikke beskattes af den tilsvarende indtægt. Skatteministeren forslår, at dette også skal gælde såfremt betalingen foretages til et selskab der efter skattelovgivningen i dette land behandler finansieringsinstrumentet som en fordring såfremt det pågældende selskab selv har en fordring til et tredje selskab, der efter reglerne i et tredjeland behandler instrumentet som indskudt kapital. Reglen har til formål, at sikre, at der ikke indsættes flere led i ejerkæden for at undgå konsekvenserne af SEL 2B.

13 13 Skatteministeren bedes oplyse i hvilket omfang, der kræves en kvalificeret sammenhæng mellem betalingen fra det danske selskab og betalingerne fra det koncernforbundne udenlandske selskab, der modtager betalingen fra det danske selskab osv. Skal sammenhængen eksempelvis forstås i overensstemmelse med Skatterådets afgørelse offentliggjort i SKM SR, der drejede sig om hvorvidt der skulle indeholdes kildeskat på renter til et fransk selskab, når dette selskab bl.a. var finansieret ved lån fra lande, hvor beskatningen var mindre en ¾ af den danske beskatning, og der således flød rentebetalinger videre fra det franske selskab til långivere i disse lande. Skatterådet kom i dette tilfælde frem til at der ingen sammenhæng var mellem rentebetalingerne til det franske selskab og rentebetalingerne fra det franske selskab til de pågældende lande. Nr. 15 SEL 13, stk. 1 fradrag for udlodninger Ifølge den nuværende regel i SEL 13 stk. 1 nr. 2 gælder skattefriheden for udbytte ikke, hvor det udbyttegivende selskab har fradrag for udbytteudlodningen, medmindre beskatningen i udlandet frafaldes eller nedsættes i henhold til moder/datterselskabsdirektivet. Skatteministeren forslår denne regel udvidet til også at gælde såfremt et datterselskab på et lavere niveau har haft fradrag for udlodningen og kildebeskatningen af udlodningen i ingen af de mellemliggende led skal nedsættes eller frafaldes efter direktivet. Ministeriet bedes redegøre for sammenhængen med CFC-reglerne og i den forbindelse om ændringen er nødvendig? Såfremt ministeriet fastholder den foreslåede ændring, bedes ministeriet oplyse om ændringen efter ministeriet vurdering ikke i mange tilfælde vil medføre dobbeltbeskatning, fordi udbyttet både kan tænkes CFC-beskattet og udbyttebeskattet, når det efterfølgende udloddes til det danske moderselskab? I en situation, hvor et holdingselskab hjemmehørende uden for EU modtager udbytte fra to datterselskaber ligeledes hjemmehørende uden for EU og hvor det ene datterselskab har fradrag for udlodningen, mens det andet datterselskab ikke har fradrag, bedes skatteministeren bekræfte, hvis forslaget fastholdes, at skattefriheden kun vil blive begrænset i forhold til det datterselskab, der har haft fradrag for udlodningen, også selvom det sker en samlet udlodning fra holdingselskabet til den danske selskabsaktionær.

14 14 På tilsvarende vis bedes skatteministeren bekræfte, at i en situation, hvor et holdingselskab hjemmehørende uden for EU, modtager udbytte på 100 fra et selskab ligeledes hjemmehørende uden for EU, og dette datterselskab har fradrag for udlodningen, vil begrænsningen af skattefriheden for en dansk selskabsaktionær ved en udlodning fra holdingselskabet på 200, kun omfatte udlodningen på 100 som datterselskabet har haft fradrag for. Udlodder holdingselskabet kun 50 i indkomståret, hvor det modtager 100 fra det datterselskab, der har fradrag for udlodningen, bedes Skatteministeriet oplyse, hvorledes udlodningen på de 50 og efterfølgende års udlodninger fra holdingselskabet skal behandles. Skal der tages højde for fradraget i efterfølgende år således, at den danske selskabsaktionær ved modtagelse af udbyttet skal beskattes af udlodninger op til et beløb på i alt 100, og i så fald, i hvor mange år skal der tages højde for et sådan fradrag? Skulle datterselskabet ligeledes i år 2 udlodde udbytte, som det har fradrag for, bedes skatteministeren oplyse, i hvilken rækkefølge den danske selskabsaktionær skal tage højde for disse fradrag. SEL 32 CFC beskatning og valutaterminskontrakter Det foreslås i 8, nr. 13, at gevinst og tab på valutaterminskontrakter, som tjener til sikring af driftsindtægter og driftsudgifter (herunder i sambeskattede selskaber), ikke skal indgå ved opgørelsen af selskabets nettofinansieringsudgifter, jf. selskabsskattelovens 11B, stk. 4, nr. 3. FSR bifalder den foreslåede lovændring. Lovændringen medfører, at der opnås overensstemmelse med kursgevinstlovens 29, jf. 30, stk. 1 nr. 7, hvorefter valutaterminskontrakter indgået i forbindelse med sædvanlige aftaler om levering af varer og andre aktiver samt tjenesteydelser til privat brug eller til brug i modtagerens virksomhed, hvor aftalerne ikke er optaget på et reguleret marked, ikke anses for at udgøre en finansiel kontrakt. Tilsvarende problemstilling gør sig gældende i relation til CFC-reglerne i selskabsskattelovens 32.

15 Ordlyden af selskabsskattelovens 32, stk. 5, 2. punktum, er som følger: 15 Gevinst og tab på kontrakter (terminskontrakter m.v.), som tjener til sikring af driftsindtægter og driftsudgifter, medregnes ikke. Gevinst og tab på terminskontrakter m.v. medregnes dog, hvis den skattepligtige udøver næring ved køb og salg af fordringer og finansielle kontrakter eller driver næringsvirksomhed ved finansiering. Valutakursgevinster og -tab medregnes. Følgende fremgår af bemærkningerne til Lov nr. 540 af 6.juni 2007, ( 1, nr. 12, stk. 5): For det første foreslås det, at gevinster og tab på terminskontrakter (undtagen valutaterminskontrakter, som tjener til sikring af driften) ikke anses for at være en CFCindkomst. Der er ikke nogen begrundelse for, at gevinst og tab på valutaterminskontrakter, som tjener til sikring af driftsindtægter og driftsudgifter, skal medregnes ved opgørelse af CFC-indkomsten. De hensyn, som ligger bag kursgevinstlovens 30, stk. 1, nr. 7, og den foreslåede ændring af selskabsskattelovens 11B, stk. 4 nr. 3, gælder tilsvarende i relation til selskabsskattelovens 32, stk. 5, 2. punktum. Der bør derfor gennemføres en tilsvarende ændring af denne bestemmelse. ---oo0oo--- Såfremt der er spørgsmål til ovenstående, står foreningen gerne til rådighed herfor. Med venlig hilsen John Bygholm formand for skatteudvalget Mette Bøgh Larsen skattekonsulent

Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. 13. maj L 202 Supplerende spørgsmål

Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K. 13. maj L 202 Supplerende spørgsmål Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: fsr@fsr.dk

Læs mere

Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 25 Offentligt

Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 25 Offentligt Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 25 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 10. december 2012 Vedrørende L 10 - Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven

Læs mere

L Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebeskatning

L Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebeskatning J.nr. 2009-511-0038 Dato: 15. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og

Læs mere

Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer)

Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 20. april 2018 Ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) Skatteministeriet har

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 31 Offentligt J.nr. 2010-511-0045 Dato: 11. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 84 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2018-19 L 28, L 28 A, L 28 B Offentligt 12. december 2018 J.nr. 2017-1461 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 28 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Overordnede bemærkninger. Skatteudvalget 2013-14 L 81 Bilag 6 Offentligt (03) Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K

Overordnede bemærkninger. Skatteudvalget 2013-14 L 81 Bilag 6 Offentligt (03) Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Skatteudvalget 2013-14 L 81 Bilag 6 Offentligt (03) Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 27. februar 2014 L 81 - Forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven,

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 27 Offentligt J.nr. 11-0296888 Dato: 13-12-2012 Til Folketinget - Skatteudvalget L 10 - Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskatteloven (Omgåelse

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2017-18 L 237 A endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt 27. august 2018 J.nr. 2018-1675 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 237 A - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven

Læs mere

Selskabers aktieavancebeskatning m.v.

Selskabers aktieavancebeskatning m.v. Nyhedsbrev til kunder og samarbejdspartnere Værdifuld viden om skat og moms Selskabers aktieavancebeskatning m.v. Lov nr. 254 af 30. marts 2011 Lovændringen indeholder justering af den gennemførte harmonisering

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 20. april 2018 J.nr. 2018-656. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven (Beskatning

Læs mere

Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt

Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 4 Offentligt Stine Hindsgaul Hansen Fuldmægtig Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Sendt pr. e-mail til sh@skm.dk med cc til jlv@skm.dk og pskerh@skm.dk.

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 9 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 9 Offentligt Skatteudvalget L 110 - Bilag 9 Offentligt J.nr. 2006-411-0064 Dato: 27. marts 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 110 Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

FSRs kommentarer til L10 og L49 (FT 2012/2013)

FSRs kommentarer til L10 og L49 (FT 2012/2013) Skatteministeriet Att. Ivar Nordland Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 9. august 2013 FSRs kommentarer til L10 og L49 (FT 2012/2013) Folketinget har d. 14. december 2012 vedtaget L10 og L49 (lov

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes supplerende ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes supplerende ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag. Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 19 Offentligt J.nr. 2010-511-0045 Dato: den 21. februar 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 84 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven

Læs mere

1. Overordnede bemærkninger

1. Overordnede bemærkninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 6. januar 2014 L 81 - Ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, kildeskatteloven og aktieavancebeskatningsloven (Indgreb mod omgåelse

Læs mere

1. Overordnede bemærkninger

1. Overordnede bemærkninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 21. januar 2014 Høringskommentarer vedrørende engangsregistrering af selskabers m.v. underskud, oplysningspligt om erhvervelse af visse aktier

Læs mere

Skatteministeriet har d. 09. oktober 2013 fremsendt ovennævnte udkast til FSRdanske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har d. 09. oktober 2013 fremsendt ovennævnte udkast til FSRdanske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 22. november 2013 Ændring af selskabsskatteloven (Exitbeskatning ved selskabers overførsel af aktiver og passiver til et andet EU/EØS-land) H213-13

Læs mere

Folketingets Skatteudvalg

Folketingets Skatteudvalg Skatteudvalget L 78 - Bilag 13 Offentligt J.nr. 2005-511-0048 Dato: Til Folketingets Skatteudvalg L 78 Forslag til Lov om den skattemæssige behandling af gevinst og tab ved afståelse af aktier m.v. (aktieavancebeskatningsloven).

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 24 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 24 Offentligt Skatteudvalget L 110 - Bilag 24 Offentligt J.nr. 2006-411-0064 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget L 110- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven, fusionsskatteloven

Læs mere

1. Bemærkninger til selve lovudkastet

1. Bemærkninger til selve lovudkastet Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 14. august 2013 Ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, lov om skattefri virksomhedsomdannelse og ejendomsværdiskatteloven (Skattefri

Læs mere

Investeringsforeninger

Investeringsforeninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 23. september 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H080-11.doc) Høring over lovforslag om enklere beskatning af udlodninger fra

Læs mere

Grænseoverskridende fusioner

Grænseoverskridende fusioner Dansk Skattevidenskabelig Forening Grænseoverskridende fusioner v/senior Manager Vicki From Jørgensen 21. november 2011 Præsentation 1. Indledning 2. Den historiske udvikling 3. Skattepligtige og skattefrie

Læs mere

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1346 af 9/

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1346 af 9/ REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1346 af 9/10 2018 Lovforslag om implementering af skatteundgåelsesdirektivet mv. Skatteministeren har fremsat et lovforslag, der skal implementere EU-direktiverne

Læs mere

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 5 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget

Skatteudvalget L Svar på Spørgsmål 5 Offentligt. Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget L 110 - Svar på Spørgsmål 5 Offentligt J.nr. 2006-411-0064 Dato: 23. februar 2007 Til Folketinget - Skatteudvalget L 110 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

FSRs kommentar til L 84 FT 2010/2011 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven,

FSRs kommentar til L 84 FT 2010/2011 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 10 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandlingen af ovennævnte lovforslag. Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 11 Offentligt J.nr. 2010-511-0045 Dato: 7. februar 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 84 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven

Læs mere

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil.

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 DATO: 02-12-2005 J.NR.: 04-013702-05-2227 REF.: spi/kfe Høring over udkast

Læs mere

Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt

Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 14. januar 2005 Under henvisning til Europaudvalgets

Læs mere

Udkast til styresignal om fordeling af underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver, H

Udkast til styresignal om fordeling af underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver, H SKAT Østbanegade 123 København Ø 17. august 2015 Udkast til styresignal om fordeling af underskud ved skattefri grenspaltning og skattefri tilførsel af aktiver, H 184-15. SKAT har d. 10. juli 2015 fremsendt

Læs mere

Skatteudvalget L 123 Bilag 15 Offentligt

Skatteudvalget L 123 Bilag 15 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 123 Bilag 15 Offentligt 17. maj 2016 J.nr. 15-1386553 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne supplerende høringssvar

Læs mere

Ændring af kildeskatteloven, kursgevinstloven, selskabsskatteloven, virksomhedsskatteloven og forskellige andre love H248-14

Ændring af kildeskatteloven, kursgevinstloven, selskabsskatteloven, virksomhedsskatteloven og forskellige andre love H248-14 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 2. november 2014 Ændring af kildeskatteloven, kursgevinstloven, selskabsskatteloven, virksomhedsskatteloven og forskellige andre love H248-14

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 34 Offentligt. Ændringsforslag uden for betænkningen til 2. behandlingen af

Skatteudvalget L Bilag 34 Offentligt. Ændringsforslag uden for betænkningen til 2. behandlingen af Skatteudvalget L 213 - Bilag 34 Offentligt Ændringsforslag uden for betænkningen til 2. behandlingen af Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre skatteloven (CFC-beskatning

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 58 Offentligt

Skatteudvalget L Bilag 58 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 58 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellig andre

Læs mere

Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13

Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 3. april 2013 Forslag til direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner H043-13 Skatteministeriet

Læs mere

L 49 - Skattefritagelse af avancer af selskabers unoterede porteføljeaktier mv.

L 49 - Skattefritagelse af avancer af selskabers unoterede porteføljeaktier mv. Skatteudvalget 2012-13 L 49 Bilag 7 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 23. november 2012 mbl (H:\Fagligt Center\MBL\SU\Henvendelse til FT SAU L49.doc) L 49 - Skattefritagelse

Læs mere

Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love, H211-16

Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love, H211-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 3. august 2016 Lovudkast om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skatteforvaltningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 20 Offentligt J.nr. 2010-511-0045 Dato: den 21. februar 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 84 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven

Læs mere

Skatteministeriet har 28. april 2010 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har 28. april 2010 fremsendt ovennævnte lovforslag med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: pskper@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11

Læs mere

Skatteministeriet har den 23. oktober 2006 udbedt sig bemærkninger til ovennævnte udkast til lovforslag.

Skatteministeriet har den 23. oktober 2006 udbedt sig bemærkninger til ovennævnte udkast til lovforslag. Skatteministeriet Att.: SkatErhverv Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K e-mail: pskerh@skm.dk 14. november 2006 KKo Deres sagsnr.: 2006-411-006464 Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 27 Bilag 2 Offentligt 12. november 2018 J.nr. 2018-2528. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Henvendelse vedr. L237 - Justering af reglerne om fast driftssted ved investering via transparente enheder mv.

Henvendelse vedr. L237 - Justering af reglerne om fast driftssted ved investering via transparente enheder mv. Skatteudvalget 2017-18 L 237 Bilag 11 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 14. maj 2018 Henvendelse vedr. L237 - Justering af reglerne om fast driftssted ved investering

Læs mere

Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14

Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 4. september 2014 Udkast til styresignal om aktionærlån H189-14 SKAT har d. 13. august 2014 fremsendt ovennævnte udkast til FSR-danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Læs mere

Høring vedr. styresignal om gentagelse af genbeskatning af udenlandske filialer H061-15

Høring vedr. styresignal om gentagelse af genbeskatning af udenlandske filialer H061-15 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 31. marts 2015 Høring vedr. styresignal om gentagelse af genbeskatning af udenlandske filialer H061-15 SKAT har den 12. marts 2015 fremsendt ovennævnte udkast til

Læs mere

Teknisk gennemgang af L 123

Teknisk gennemgang af L 123 Skatteudvalget 2015-16 L 123 endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Teknisk gennemgang af L 123 Folketingets Skatteudvalg, den 12. maj 2016 2.1. Opfølgning på en dom fra EU-Domstolen om genbeskatning

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 121 - O Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og andre skattelove (Nedsættelse af selskabsskatten

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 3. behandlingen af ovennævnte lovforslag.

Folketinget - Skatteudvalget. Hermed sendes ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 3. behandlingen af ovennævnte lovforslag. Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 36 Offentligt J.nr. 2010-511-0045 Dato: 25. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 84 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 114 Bilag 9 Offentligt 16. januar 2019 J.nr. 2017-5308 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 114 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 84 Folketinget 2010-11

Forslag. Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 84 Folketinget 2010-11 Til lovforslag nr. L 84 Folketinget 2010-11 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 29. marts 2011 Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget (2. samling) L 121 - Svar på Spørgsmål 128 Offentligt Skatteministeriet J.nr. 2005-411-0042 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121- Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven og

Læs mere

Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM LSR og SKM LSR, H064-15

Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM LSR og SKM LSR, H064-15 SKAT Østbanegade 123 2100 København Ø 10. april 2015 Styresignal vedrørende enhedsprincippet som følge af afgørelserne SKM 2006.75 LSR og SKM 2011.588 LSR, H064-15 SKAT har d. 13. marts 2015 fremsendt

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 13-0172525

Skatteministeriet J. nr. 13-0172525 Skatteudvalget 2013-14 L 81 Bilag 1 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 13-0172525 Forslag til Lov om ændring af fusionsskatteloven, selskabsskatteloven, kildeskatteloven og aktieavancebeskatningsloven

Læs mere

De nye holdingregler

De nye holdingregler www.pwc.dk De nye holdingregler Dansk Skattevidenskabelig Forening Susanne Nørgaard og Steff Fløe Pedersen Revision. Skat. Rådgivning. Agenda 1 Værn mod omgåelse af udbyttebeskatning 1 2 Nye værn indført

Læs mere

Slide 1. Danske skatteadvokater. 27. januar 2011. Jakob Bundgaard

Slide 1. Danske skatteadvokater. 27. januar 2011. Jakob Bundgaard Slide 1 Danske skatteadvokater 27. januar 2011 Jakob Bundgaard Agenda Slide 2 1. Generelt om L 84 2. Opfølgning på skattereform (L 202) 3. Fusionsreglerne og værn mod skattefri udbytter til skattely 4.

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Udkast

Skatteministeriet J.nr Udkast Skatteministeriet J.nr. 2018-656 Udkast Forslag til Lov om ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer) 1 I fusionsskatteloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Salg af ejendom fra selskab til aktionær Aktionærlån - Udlodningsbeskatning af sædvanlig prioritetsgæld - SKM SR.

Salg af ejendom fra selskab til aktionær Aktionærlån - Udlodningsbeskatning af sædvanlig prioritetsgæld - SKM SR. - 1 Salg af ejendom fra selskab til aktionær Aktionærlån - Udlodningsbeskatning af sædvanlig prioritetsgæld - SKM2013.113.SR. Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Skatterådet antog i sagen SKM2013.113.SR,

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2010-511-0045 Dato: 13. januar 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende fornyet høring over visse af elementerne

Læs mere

Skatteudvalget L 23 - Bilag 11 Offentligt

Skatteudvalget L 23 - Bilag 11 Offentligt Skatteudvalget L 23 - Bilag 11 Offentligt J.nr. 2008-411-0018 Dato: 28. november 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget L 23 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige

Læs mere

L 116- Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, selskabsskatteloven og andre skattelove (Justering af erhvervsbeskatningen).

L 116- Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, selskabsskatteloven og andre skattelove (Justering af erhvervsbeskatningen). Skatteudvalget L 116 - Bilag 9 Offentligt J.nr. 2005-411-0057 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget L 116- Forslag til Lov om ændring af ligningsloven, selskabsskatteloven og andre skattelove (Justering

Læs mere

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt investeringsafkast, men derimod om resultatandel i en erhvervsvirksomhed, jf. ovenfor. Side 2 Det må antages, at det er den pågældendes

Læs mere

Skatteudvalget L 10 Bilag 8 Offentligt. Skatteudvalg den 28. november 2012

Skatteudvalget L 10 Bilag 8 Offentligt. Skatteudvalg den 28. november 2012 Skatteudvalget 2012-13 L 10 Bilag 8 Offentligt L 10 teknisk gennemgang i Folketingets Skatteudvalg den 28. november 2012 Lovforslaget indeholder 3 elementer: 1. Omgåelse af udbyttebeskatning 2. Gennemstrømningsselskaber

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 26 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 26 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 26 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 13. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Udkast til Forslag til Lov om afgift af skadesforsikringer (Skadesforsikringsafgiftsloven) H098-10

Udkast til Forslag til Lov om afgift af skadesforsikringer (Skadesforsikringsafgiftsloven) H098-10 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: JS@SKAT.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11 09

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love

Betænkning. Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 29 Offentligt Til lovforslag nr. L 84 Folketinget 2010-11 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 2. marts 2011 Betænkning over Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven,

Læs mere

Skattefri omstrukturering. Gæld/passiver

Skattefri omstrukturering. Gæld/passiver Spørgsmål og bemærkninger fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer til lov nr. 343 af 18. april 2007 (L 110A) og lov nr. 344 af 18. april 2007 (L 110B) FSR har sendt en række spørgsmål og bemærkninger

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget J.nr. 2008-511-0026 Dato: 14. maj 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget L 167- Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, dødsboskatteloven og kildeskatteloven (Mere ensartet beskatning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige andre love Lovforslag nr. L 55 Folketinget 2009-10 Fremsat den 4. november 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lov om ændring af selskabsskatteloven,

Læs mere

Skatteministeriet har den 3. februar 2016 fremsendt ovennævnte forslag til direktiv til FSR- danske revisorer med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har den 3. februar 2016 fremsendt ovennævnte forslag til direktiv til FSR- danske revisorer med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 7. marts 2016 Høring om forslag til Rådets direktiv om regler til bekæmpelse af metoder til skatteundgåelse, der direkte påvirker det indre markeds

Læs mere

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt 22. maj 2017 J.nr. 2017-531 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 194 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Kvalifikation

Læs mere

Justering af reglerne om fast driftssted m.v.

Justering af reglerne om fast driftssted m.v. Nyt fra Beierholm med værdifuld viden til vores kunder Justering af reglerne om fast driftssted m.v. Der er den 23. februar 2018 fremsendt et lovforslag i høring, der justerer en lang række regler, primært

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af fusionsskatteloven

Forslag. Lov om ændring af fusionsskatteloven Lovforslag nr. L 207 Folketinget 2017-18 Fremsat den 23. marts 2018 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag til Lov om ændring af fusionsskatteloven (Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende

Læs mere

Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen

Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen TfS 2008, 76 SR Emne: Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen Resume: Skatterådet bekræftede, at den påtænkte spaltning af A ApS - som er et pengetankselskab - opfylder betingelserne om skattefri

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 148 - Bilag 4 O Skatteministeriet J.nr. 2004-311-0070 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 148 - Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Forenkling af reglerne om begrænset

Læs mere

Beskatning af aktieavance m.v. hos selskaber I Lovforslagets 1, nr. 6 indsættes bl.a. ny ABL 4A, der definerer datterselskabsaktier.

Beskatning af aktieavance m.v. hos selskaber I Lovforslagets 1, nr. 6 indsættes bl.a. ny ABL 4A, der definerer datterselskabsaktier. Skatteudvalget Formand: Jesper Kiholm Skattecenter Tønder Til Skatteministeriet Pioner Allé 1 Departementet 6270 Tønder Telefon: 72 38 94 68 E-mail: jesper.kiholm@skat.dk Tønder, den 26. marts 2009 Høringssvar

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af

Ændringsforslag. til 2. behandling af Skatteudvalget L 202 - Bilag 61 Offentligt Til lovforslag nr. L 202 Folketinget 2008-09 Ændringsforslag stillet den 25. maj 2009 uden for betænkningen Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov

Læs mere

28. marts 2011 mbl (X:\Faglig\MBL\SU\FSRs kommentarer til L84 - ændringsforslag af 25.marts 2011.doc)

28. marts 2011 mbl (X:\Faglig\MBL\SU\FSRs kommentarer til L84 - ændringsforslag af 25.marts 2011.doc) Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 41 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93

Læs mere

Skattenyt* - Reparationspakken er vedtaget

Skattenyt* - Reparationspakken er vedtaget Februar 2009 Skattenyt* - Reparationspakken er vedtaget Folketinget vedtog den 5. februar 2009 en reparationspakke til de regler, der blev indført i 2007, om begrænsning af rentefradragsretten for selskaber

Læs mere

Skatteministeriet har d. 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte udkast med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har d. 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte udkast med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: pskadm@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11

Læs mere

For god ordens skyld skal vi nævne, at lovforslaget om ovenstående ikke umiddelbart giver anledning til bemærkninger fra vor side.

For god ordens skyld skal vi nævne, at lovforslaget om ovenstående ikke umiddelbart giver anledning til bemærkninger fra vor side. att.: Søren Schou Skatteministeriet For god ordens skyld skal vi nævne, at lovforslaget om ovenstående ikke umiddelbart giver anledning til bemærkninger fra vor side. Med venlig hilsen Jacob K. Clasen

Læs mere

Skatteministeriet J.nr. 2004-411-0039 Den

Skatteministeriet J.nr. 2004-411-0039 Den Skatteudvalget L 98 - Bilag 11 O Skatteministeriet J.nr. 2004-411-0039 Den Til Folketingets Skatteudvalg Vedlagt følger ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 2. behandling af Forslag til lov om

Læs mere

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 2. november 2016 L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet har ved brev af 5.

Læs mere

Skatteudvalget L 45 Bilag 7 Offentligt

Skatteudvalget L 45 Bilag 7 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 45 Bilag 7 Offentligt 8. december 2015 J.nr. 15-2867432 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 45 - Forslag til lov om ændring af kursgevinstloven, ligningsloven, pensionsafkastbeskatningsloven,

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2017-18 L 237, L 237 A, L 237 B Offentligt 22. maj 2018 J.nr. 2017-1675 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 237 - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven

Læs mere

A d v o k a t r å d e t

A d v o k a t r å d e t Skatteudvalget 2017-18 L 207 Bilag 3 Offentligt -- AKT 166970 -- BILAG 1 -- [ Advokat Samfundet - Høringssvar til Skatteministeriet ] -- A d v o k a t r å d e t Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 60 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 60 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 60 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2009-10 L 112 Bilag 9 Offentligt J.nr. 2010-511-0046 Dato: 26. april 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget L 112 - Forslag til Lov om ændring af kursgevinstloven og forskellige andre love

Læs mere

Høring af lovforslag om afskaffelse af fondes konsolideringsfradrag og overførselsreglen for fonde m.v., H

Høring af lovforslag om afskaffelse af fondes konsolideringsfradrag og overførselsreglen for fonde m.v., H Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 27. november 2015 Høring af lovforslag om afskaffelse af fondes konsolideringsfradrag og overførselsreglen for fonde m.v., H336-15. Skatteministeriet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love. Lovforslag nr. L 202 Folketinget 2008-09

Forslag. Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love. Lovforslag nr. L 202 Folketinget 2008-09 Lovforslag nr. L 202 Folketinget 2008-09 Fremsat den 22. april 2009 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering

Læs mere

GH's nuværende aktiviteter udøves i henhold til tilladelse efter havneloven meddelt af Kystdirektoratet (efter delegation fra Trafikministeriet).

GH's nuværende aktiviteter udøves i henhold til tilladelse efter havneloven meddelt af Kystdirektoratet (efter delegation fra Trafikministeriet). NOTAT OM UDSKILLELSE AF SYDHAVNEN ADVOKATFIRMA WWW.KROMANNREUMERT.COM Norddjurs Kommune ("NK") ejer 100% af aktiekapitalen i Grenaa Havn A/S ("GH"). GH ejer havnearealerne ved Grenaa Havn, som kan opdeles

Læs mere

Til Folketinget - Skatteudvalget

Til Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 37 Offentligt J.nr. 2010-511-0045 Dato: 25. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 84 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven

Læs mere

2, stk. 4 momslovens 46, stk. 1 - omvendt betalingspligt

2, stk. 4 momslovens 46, stk. 1 - omvendt betalingspligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 24. september 2013 Ændring af ligningsloven, momsloven, lov om anvendelse af Det Europæiske Fællesskabs forordning om toldmyndighedernes indgriben

Læs mere

Skatteudvalget L 23 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 23 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2008-09 L 23 Bilag 1 Offentligt J.nr. 2008-411-0018 Dato: 30. september 2008 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Skattereformen Konsekvenser for selskaber efter lovenes vedtagelse

Skattereformen Konsekvenser for selskaber efter lovenes vedtagelse Nyhedsbrev til kunder og samarbejdspartnere Værdifuld viden om skat og moms Skattereformen Konsekvenser for selskaber efter lovenes vedtagelse Selv om hovedformålet med skatteomlægningen var at lempe skat

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 17. marts 2015 Henvendelse vedr. virksomhedsordningen Der er fortsat en del usikkerheder

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K november 2009 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2009\H

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade København K november 2009 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2009\H Skatteudvalget 2009-10 L 55 Bilag 6 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93

Læs mere

Omstrukturering. skatteregler i praksis. Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen. 3. udgave

Omstrukturering. skatteregler i praksis. Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen. 3. udgave Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen Omstrukturering skatteregler i praksis 3. udgave Jane K. Bille, Morten Hyldgaard Jensen, René Moody Nielsen Omstrukturering skatteregler i praksis

Læs mere

Niels Winther-Sørensen Martin Poulsen

Niels Winther-Sørensen Martin Poulsen www.pwc.dk Justering af erhvervsbeskatning og tilpasning i forhold til EUretten m.v. Lovforslag (høringsudkast af 5. oktober 2015) Niels Winther-Sørensen Martin Poulsen ID: 10827557 Revision. Skat. Rådgivning.

Læs mere