Den moderniserede planlov. Fokus på vækst og forenkling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den moderniserede planlov. Fokus på vækst og forenkling"

Transkript

1 Den moderniserede planlov Fokus på vækst og forenkling

2 Hvad går ændringerne ud på? 1. Ændring i planlovens formålsbestemmelser 2. Kort om ændringer i byzonen 3. Liberalisering af landzonereglerne 4. Øget anvendelse af sommerhuse i landzone og sommerhuse i sommerhusområder 5. Mulighed for udpegning af udviklingsområder 6. Mulighed for udpegning af omdannelseslandsbyer 7. Mulighed for ansøgning om konkrete udviklingsprojekter inden for kystnærhedszonen

3 Ændring af formålsbestemmelserne Planlovens 1, stk. 1: Loven skal sikre en sammenhængende planlægning, der forener de samfundsmæssige interesser i arealanvendelsen, medvirker til at værne om landets natur og miljø og skaber gode rammer for vækst og udvikling i hele landet, så samfundsudviklingen kan ske på et bæredygtigt grundlag med respekt for menneskets livsvilkår, bevarelse af dyre- og planteliv og øget økonomisk velstand Nyt: kommunerne må nu lægge vægt på økonomi og vækst, som en planmæssig relevant begrundelse for enkelttilladelser og planer.

4 Zonestatus og kort om ændringer i Byzonen Planloven opdeler Danmark i hhv. byzone, landzone og sommerhusområder. I byzonen gives der med den nye planlov mulighed for planlægning for større dagligvarebutikker op til m² ( mod m² tidligere). Større fokus på sikring af produktionserhvervenes rettigheder og vækstmuligheder bl.a. ved udlæg af følsom anvendelse. Udpegning af konsekvenszoner i kommuneplanen (pt. I Vinge Nord og rundt om Topsøe).

5 Landzonetilladelse og undtagelser Udgangspunktet er fortsat, at ændret anvendelse af bebyggede og ubebyggede arealer i landzonen kræver en tilladelse. Nye muligheder i overflødiggjorte bygninger Mulighederne for at anvende overflødige bygninger i landzone uden landzonetilladelse - de såkaldte umiddelbare rettigheder - er udvidet. Hvor det tidligere kun var overflødiggjorte landbrugsbygninger, der kunne tages i brug uden landzonetilladelse, gælder det nu også andre bygninger som fx tidligere mejerier eller skoler. Der skal dog være tale om reelle bygninger, dvs. muligheden gælder ikke for carporte, udhuse, presenningshaller, drivhuse o.lign. Hvis en overflødiggjort bygning kan tages i brug uden væsentlig ombygning, og den ikke er opført inden for de seneste 5 år, kan den fx tages i brug til: håndværks- og industri bolig liberale erhverv mindre butik foreningsformål. Erhverv, der er lovligt etableret i en overflødiggjort bygning, kan foretage udvidelse med op til 500 m2 uden landzonetilladelse. Tidligere gjaldt dette kun for mindre virksomheder med op til fem ansatte. OBS dette er ikke gældende inden for Kystnærhedszonen, hvis området ikke er udpeget til udviklingsområde. Boliger i landzone kan, uden landzonetilladelse, udvides til et samlet bruttoetageareal på 500 m2. Tidligere var grænsen 250 m2.

6 Nye boliger på landet uden tilladelse Landzonetilladelse til flere boligenheder For at understøtte en styrket indsats for bosætning i landzonen i form af nye boformer som bofællesskaber og kollektiver, kan der meddeles landzonetilladelse til indretning af flere boligenheder i eksisterende bygninger i landzone. Muligheden skal ses i sammenhæng med den nuværende praksis, efter hvilken der kan meddeles landzonetilladelse til indretning af flere boligenheder i større overflødiggjorte stuehuse. Ændringen muliggør, at kommunalbestyrelsen også i landzone, uden for landsbyer og omdannelseslandsbyer, kan meddele landzonetilladelse til etablering af flere boligenheder i eksisterende egnede bygninger under forudsætning af: 1. at den eksisterende bygning er egnet til boligformål. 2. at boligenhederne kan indrettes uden væsentlig om- eller tilbygning.

7 Tidssvarende rammer for landbrugsbedrifter For ejendomme, der drives som en del af en landbrugsbedrift sammen med andre ejendomme og/eller arealer, vil der altså uden landzonetilladelse kunne opføres byggeri, som ikke er erhvervsmæssigt nødvendigt for den pågældende ejendoms drift, hvis byggeriet alternativt kan betragtes som erhvervsmæssigt nødvendigt for bedriften. Muligheden gælder dog ikke husdyrsanlæg såsom gylletanke og stalde. Byggeri, der opføres i henhold til 36, stk. 1, nr. 3, er omfattet af anmeldelsespligten i 38, og kommunalbestyrelsen skal i den forbindelse vurdere, om byggeriet opføres som erhvervsmæssigt nødvendigt for ejendommen eller for bedriften. Forlænget forældelsesfrist For landzonetilladelser er der i planloven indført en særlig forældelsesregel, som forlænger den almindelige frist fra 3 år til 5 år. Erstatningsbyggeri For så vidt angår landzonetilladelse til erstatningsbyggeri i forbindelse med nedrivning, har kommunerne efter en konkret vurdering mulighed for at give en landzonetilladelse med en udnyttelsesfrist på op til 10 år. Kommunalbestyrelsen skal i alle tilfælde overveje, om fx planlægningsmæssige eller landskabelige hensyn eller naturmæssige konsekvenser taler for en kortere frist.

8 Sommerhuse I Danmark må man efter planloven kun bo i sit sommerhus om sommeren. Fra 1. november til udgangen af februar er det kun tilladt at overnatte i sommerhus i sommerhusområder i forbindelse med kortvarige ferieophold. Der er dog undtagelser. Man må bo i sit sommerhus hele året: 1) hvis man har ejet sit sommerhus i et år og enten har ret til folkepension, er førtidspensionist, er efterlønsmodtager, modtager fleksydelse eller er 60 år og er gået på pension 2) hvis man har et hus, der lovligt blev anvendt til helårsbeboelse, da området blev til sommerhusområde - og retten ikke senere er bortfaldet 3) hvis man har fået dispensation af kommunen. Sommerhuse i landzone sidestilles med sommerhuse i udlagte sommerhusområder

9 Mulighed for udpegning af Udviklingsområder Mulighed for at udpege udviklingsområder Udpegningen af udviklingsområder inden for kystnærhedszonen skal sikre offentlighedens adgang til kysten, ligesom ferie- og fritidsanlæg skal lokaliseres efter sammenhængende turistpolitiske overvejelser og i forbindelse med eksisterende bysamfund eller større ferie- og fritidsbebyggelser. Udviklingsområder ligger grundlæggende udenfor særlige landskabs-, natur- eller miljøinteresser. Derfor skal kommunernes udpegning af udviklingsområder ske parallelt med kommunernes igangværende arbejde med at udpege eksisterende og potentielle naturområder til regeringens Grønt Danmarkskort.

10 Hvad er et udviklingsområde? Et udviklingsområde kan udpeges indenfor kystnærhedszonen. I et udviklingsområde ophæves kystnærhedszonens restriktioner og giver lodsejere og virksomheder de samme vilkår som den øvrige landzone udenfor kystnærhedszonen. Et udviklingsområde kan også lette udviklingen af en by- eller landsby i kystnærhedszonen, hvis kommunalbestyrelsen ønsker at styrke og udvikle en given by/landsby. De (med den ændrede planlov) lempede landzonebestemmelser kommer til at gælde i udviklingsområderne ligesom også de umiddelbare rettigheder kommer til at gælde for lodsejere og virksomheder, hvilket enkelte af dem normalt ikke gør indenfor kystnærhedszonen.

11

12 Hvad er forskellen på de vilkår, der gælder i kystnærhedszonen og de vilkår, som gælder i den øvrige landzone? Landzonetilladelse: I kystnærhedszonen kan der kun gives landzonetilladelse til anlæg og byggeri som har helt underordnet betydning i forhold til de nationale planlægningsinteresser i kystområderne. Det vil sige, at det er svært at få en landzonetilladelse i kystnærhedszonen sammenlignet med den øvrige landzone. To undtagelser: Tilbygning til en mindre butik i landzone, der er etableret i en overflødiggjort bygning, op til 250 m2 og Tilbygning med indtil 500 m2 på en ejendom til udvidelse af en erhvervsvirksomhed i landzone, som lovligt er etableret i en overflødiggjort bygning. Disse to rettigheder gives ved udpegning af udviklingsområder i tillæg til de øvrige umiddelbare rettigheder i kystnærhedszonen.

13 Omdannelseslandsbyer Der kan hvert fjerde år i kommuneplanens retningslinjer udpeges og afgrænses to landsbyer, hvor landzoneadministrationen skal have en særlig og mindre restriktiv karakter (såkaldte omdannelseslandsbyer). Ændringen giver ikke kommunalbestyrelsen mulighed for at foretage egentlig byudvikling i landsbyer i landzone, men giver mulighed for at skabe en helhedsorienteret og langsigtet plan inden for afgrænsning af landsbyen, (der skal være en planmæssig begrundelse for f.eks. flere boliger). De nye muligheder med omdannelseslandsbyer giver videre rammer for at foretage en ny afgrænsning af en landsby og give landzonetilladelser til nye boliger m.v. inden for den nye afgrænsning. Det er fortsat en forudsætning, at landsbyerne får en afgrænsning, så der ikke bliver mulighed for spredt bebyggelse i det åbne land.

14 Udpegning af udviklingsområder og omdannelseslandsbyer hvordan? Udpegningen af udviklingsområder kan ske på baggrund af planstrategien og bliver indarbejdet i et nyt landsplansdirektiv som revideres med 4 års mellemrum (lige som kommuneplanen). Udpegning af omdannelseslandsbyer kan ske hvert fjerde år. Via kommuneplanens retningslinjer udpeges og afgrænses to landsbyer, hvor landzoneadministrationen skal have en særlig og mindre restriktiv karakter (såkaldte omdannelseslandsbyer). Flere kommuner arbejder med Tema-planstrategier i forhold til udpegning af udviklingsområder og omdannelseslandsbyer.

15 Planstrategi målrettet udvikling af landzonen Både udpegning af udviklingsområder og omdannelseslandsbyer forudsætter en planstrategi, som forholder sig konkret til udviklingen i landzonen. Enkelt tilladelser (planlovens 4a og 5) forudsætter, at kommunen i sin kommuneplanlægning og turismestrategi har forholdt sig til de ansøgte projekter og deres betydning for det samlede område, hvor projekterne er placeret. Flere kommuner har arbejdet med Tema-planstrategier med fokus på udvikling i landzonen. FK har pt. ansøgt Erhvervsstyrelsen efter 4a til udvikling af Skalleværket ved Gerlev.

Nye muligheder i landzonen

Nye muligheder i landzonen Nye muligheder i landzonen Advokat, Mark Christian Walters 53 Kort om zoneinddelingen Planlovens 34, stk. 1: Hele landet er opdelt i byzoner, sommerhusområder og landzoner. De overordnede retningslinjer

Læs mere

Modernisering af planloven Juni 2017

Modernisering af planloven Juni 2017 Modernisering af planloven Juni 2017 Baggrund Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fra juni 2016: Danmark i bedre balance - Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder

Læs mere

DEN NYE PLANLOV - SET FRA LANDZONEN. Vestjysk Landboforening

DEN NYE PLANLOV - SET FRA LANDZONEN. Vestjysk Landboforening DEN NYE PLANLOV - SET FRA LANDZONEN Vestjysk Landboforening 09.05.2017 AGENDA Baggrunden for moderniseringen af planloven Planlovens nye formålsbestemmelse Planlægning af byvækst Nye udviklingsmuligheder

Læs mere

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen Nyt fra Erhvervsstyrelsen Hvad er på dagsordenen i ERST? Baggrund for lovforslaget om

Læs mere

Planlovens nye regler for landzone Fagligt møde DdL

Planlovens nye regler for landzone Fagligt møde DdL Planlovens nye regler for landzone Fagligt møde DdL 7. februar 2019 Hanne Krag Kaasgaard Hanne Krag Kaasgaard Planloven@erst.dk Planlovsændring - grundlag Hovedpunkter 2015 Liberalisering Større ansvar

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen,

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance. Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Jane Kragh Andersen, Erhvervsstyrelsen, Et oplæg om lovforslaget Politisk aftale Status for proces Hovedindhold i lovforslaget formålsbestemmelse

Læs mere

Udviklingsområder i kystnærhedszonen

Udviklingsområder i kystnærhedszonen Udviklingsområder i kystnærhedszonen Hvad er kystnærhedszonen? Det er en 3km bred zone langs alle Danmarks kyster. Formålet med den er, at vi skal passe på det danske kystlandskab. I denne zone er det

Læs mere

Mette Kristoffersen, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen

Mette Kristoffersen, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen Mette Kristoffersen, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen Generelt Lovændringen har til formål at modernisere planloven med henblik på at give kommuner, virksomheder og borgere mere frihed til

Læs mere

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance Baggrund Danmark i bedre balance - Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder i hele landet Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne,

Læs mere

Kontornotits. Emne: Planloven 2017

Kontornotits. Emne: Planloven 2017 Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 29. maj 2017 Sagsnr. 17/9417 Løbenr. 105121/17 Sagsbehandler Jan Krarup Laursen Direkte telefon 79 79 13 23 E-mail laurs@kolding.dk Emne: Planloven

Læs mere

Vejledning om udviklingsområder

Vejledning om udviklingsområder Vejledning om udviklingsområder ERHVERVSSTYRELSEN Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Indledning Med moderniseringen af planloven åbnes der mulighed for, at kommunerne kan udpege udviklingsområder.

Læs mere

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen Vækst og udvikling i hele Danmark - Hvad er formålet? Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for

UDVIKLINGSOMRÅDER. Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for UDVIKLINGSOMRÅDER Bilag til Fremtidens Frederikssund Frederikssund Kommunes planstrategi for 2019-2023 Indhold Baggrund 3 Udlæg af udviklingsområder 4 Gerlev Skalleværk 5 Jægerspris 6 Skibby 7 Skuldelev

Læs mere

Den reviderede planlov - set fra en planlæggers vinkel

Den reviderede planlov - set fra en planlæggers vinkel Den reviderede planlov - set fra en planlæggers vinkel Peer Frank - Niras planlægning Den reviderede planlov: Omfattende revision af planloven Vedrører Detailhandel Kystzonen Landzonen Grønt Danmarkskort

Læs mere

Vejledning om udviklingsområder. Planlægning og byudvikling

Vejledning om udviklingsområder. Planlægning og byudvikling Vejledning om udviklingsområder Med moderniseringen af planloven åbnes der mulighed for, at kommunerne kan udpege udviklingsområder i kystnærhedszonen. Planlægning og byudvikling Indledning Med moderniseringen

Læs mere

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Sigmund Lubanski, Underdirektør, Erhvervsstyrelsen

Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance. Sigmund Lubanski, Underdirektør, Erhvervsstyrelsen Forslag til ændring af Planloven - Danmark i bedre balance Sigmund Lubanski, Underdirektør, Erhvervsstyrelsen Vækst og udvikling i hele Danmark - Hvad er formålet? Regeringen ønsker vækst og udvikling

Læs mere

Modernisering af planloven Juni 2017

Modernisering af planloven Juni 2017 Modernisering af planloven Juni 2017 Baggrund Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fra juni 2016: Danmark i bedre balance - Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Holger Bisgaard, Planlægning og Byudvikling, maj 2017 Status Aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti fra juni 2016.

Læs mere

Den nye planlov. muligheder og udfordringer i de kystnære sommerhusområder. Mette Kristoffersen, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen

Den nye planlov. muligheder og udfordringer i de kystnære sommerhusområder. Mette Kristoffersen, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen Den nye planlov muligheder og udfordringer i de kystnære sommerhusområder Mette Kristoffersen, Aalborg Kommune, By- og Landskabsforvaltningen Lovforslag om modernisering af planloven Lovforslag om modernisering

Læs mere

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen

Miljørapport for Tillæg til Planstrategi Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Byrådet Kopi til Direktionen i BLF og Direktørgruppen Fra Mette Kristoffersen Sagsnr./Dok.nr. 2017-028176 / 2017-028176-1 Oplandsbyer og

Læs mere

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance

Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Forslag til modernisering af Planloven - Danmark i bedre balance Christina Berlin Hovmand, kontorchef i Erhvervsstyrelsen, Planlægning og Byudvikling Ny regering (VLAK) Ny minister (Brian Mikkelsen) Vi

Læs mere

Kommuneplanlægning efter planloven

Kommuneplanlægning efter planloven Kommuneplanlægning efter planloven 12. September 2018 Pia Graabech Agenda Planloven Indsigelser Kommuneplanen Lovændringer Erhvervsstyrelsen 2 Planlovens formål 1, stk. 1: Loven skal sikre en sammenhængende

Læs mere

Afslag på landzoneansøgning

Afslag på landzoneansøgning Jacob Højstrup Laursen Blegkilde alle 44 st. lejl. 6 9000 Ålborg Mail 'jakoblaursen1@hotmail.com' Haderslev Kommune Teknik og Miljø Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34

Læs mere

Turisme som udviklingsstrategi. Velkommen

Turisme som udviklingsstrategi. Velkommen Turisme som udviklingsstrategi Velkommen Dagens program 9.40 Planloven, kyster og turisme. Ellen Højgaard Jensen, Byplanlaboratoriet 10.10 Stedbunden turismeudvikling. Lea H. Laursen og Ida G. Lange, AAU

Læs mere

Bilag 9 til dagsordenspunkt

Bilag 9 til dagsordenspunkt Bilag 9 til dagsordenspunkt NOTAT OM PLANLOVENS LANDZONEBESTEMMELSER 1. Hovedregel og formål Efter planlovens 35, stk. 1, må der ikke i landzone foretages udstykning, opføres ny bebyggelse eller ske ændringer

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse

Forslag. til. Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse Udkast - 8. september 2017 Forslag til Lov om ændring af lov om naturbeskyttelse (Ophævelse af krav om dispensation til visse til- og ombygninger af helårshuse og tilbygninger til virksomheder indrettet

Læs mere

Præsentation af Grønt Danmarkskort

Præsentation af Grønt Danmarkskort Præsentation af Grønt Danmarkskort Baggrund Gældende kommuneplanlæging Hvordan har vi lavet nye udpegninger? Naturrådets forslag Hvad betyder udpegningerne? Hvordan er de præcise afgrænsninger? Hvordan

Læs mere

Landzonetilladelse til nyt anneks/udhus

Landzonetilladelse til nyt anneks/udhus 1 - Landzonetilladelse Til ejerne af ejendommen Løven 7, 9492 Blokhus Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Bro

Læs mere

Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder

Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder inden for kystnærhedszonen Tillæg til Planstrategi 2016 Den moderniserede planlov giver nye muligheder for udpegning af udviklingsområder

Læs mere

Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg

Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg Colorbox Planlægningsmuligheder og begrænsninger for ferie- og fritidsanlæg i kystnærhedszonen De uberørte åbne kyster er en af de væsentligste landskabelige attraktioner i dansk turisme. Det er en national

Læs mere

Carporten fremgår af vedhæftede luftfoto vist med turkisgrøn farve. Tilladelsen er meddelt med hjemmel i planlovens 35, stk. 1.

Carporten fremgår af vedhæftede luftfoto vist med turkisgrøn farve. Tilladelsen er meddelt med hjemmel i planlovens 35, stk. 1. Ejeren af Haverslev Kærvej 41 9690 Fjerritslev Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Du skal være opmærksom på, at boliger indrettet efter Planlovens 35, stk. 10 ikke uden landzonetilladelse kan udvides eller overgå til fritidsbolig.

Du skal være opmærksom på, at boliger indrettet efter Planlovens 35, stk. 10 ikke uden landzonetilladelse kan udvides eller overgå til fritidsbolig. Plan og Kultur JT BOLIGER ApS Rønnevej 1 A Glamsdalen 5620 Glamsbjerg 23-01-2019 Sags id: 2018-0844 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til etablering af 2 lejligheder i eksisterende

Læs mere

Kent Grud Bjerregaard Havnegade 1 Jegindø 7790 Thyholm. Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus med integreret garage og udhus

Kent Grud Bjerregaard Havnegade 1 Jegindø 7790 Thyholm. Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus med integreret garage og udhus Kent Grud Bjerregaard Havnegade 1 Jegindø 7790 Thyholm Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus med integreret garage og udhus Struer Kommune har den 13. januar 2019 modtaget en ansøgning, om landzonetilladelse

Læs mere

Planlovsændringerne med fokus på landzoneadministrationen Indlæg af advokat Jens Flensborg Byggelovsdage november 2017

Planlovsændringerne med fokus på landzoneadministrationen Indlæg af advokat Jens Flensborg Byggelovsdage november 2017 Planlovsændringerne med fokus på landzoneadministrationen Indlæg af advokat Jens Flensborg Byggelovsdage november 2017 Disposition Lov nr. 668 af 8. juni 2017 om ændring af planloven ( modernisering )

Læs mere

Ændringen af formålsbestemmelsen og administrative forenklinger

Ændringen af formålsbestemmelsen og administrative forenklinger Ændringen af formålsbestemmelsen og administrative forenklinger Partner, advokat (H) Håkun Djurhuus og advokat, Mark Christian Walters 2 Planlovens formålsbestemmelse Planlovens 1, stk. 1: Loven skal sikre,

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af en carport på Trollesig 20, 9490 Pandrup.

Landzonetilladelse til opførelse af en carport på Trollesig 20, 9490 Pandrup. Ejeren af Trollesig 20 9490 Pandrup Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Halsnæs kommune, afslag på landzonetilladelse til opførelse af erstatningsbolig

AFGØRELSE i sag om Halsnæs kommune, afslag på landzonetilladelse til opførelse af erstatningsbolig Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. februar 2012 J.nr.: NMK-31-00342 Ref.: MILMA/ LIMBU AFGØRELSE i sag om Halsnæs kommune, afslag på landzonetilladelse

Læs mere

Minna Risum Søjbjergvej 4 Vejrum 7600 Struer. Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus med integreret garage

Minna Risum Søjbjergvej 4 Vejrum 7600 Struer. Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus med integreret garage Minna Risum Søjbjergvej 4 Vejrum 7600 Struer Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus med integreret garage Struer Kommune har den 28-06-2018 modtaget ansøgning om tilladelse til opførelse af nyt

Læs mere

Landzonetilladelse til barnevognsskur på ejendommen Matrikel nr. 187, NOTMARKSKOV, NOTMARK, Svinget 2C, 6440 Augustenborg

Landzonetilladelse til barnevognsskur på ejendommen Matrikel nr. 187, NOTMARKSKOV, NOTMARK, Svinget 2C, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til barnevognsskur på ejendommen Matrikel nr. 187, NOTMARKSKOV, NOTMARK, Svinget 2C, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune har den 11-01-2018

Læs mere

Nye regler i planloven

Nye regler i planloven Side 1 Nye regler i planloven Advokat Josephine Fie Legarth Aggesen Advokat Britta Moll Bown Tirsdag den 4. april 2017 Side 2 Program L 121 baggrund og overblik L 121 formål L 121 produktionserhverv L

Læs mere

DEN NYE PLANLOV OG VÆRKTØJERNE

DEN NYE PLANLOV OG VÆRKTØJERNE DEN NYE PLANLOV OG VÆRKTØJERNE 8. September 2016 OVERSKRIFTER 32 forslag - KL s ønsker til en ny planlov generelt Ønsker til nye reguleringsmuligheder i det åbne land Hvad kan vi (måske) forvente os af

Læs mere

Landzonetilladelse til ny garage samt lovliggørelse af øvrige bygninger

Landzonetilladelse til ny garage samt lovliggørelse af øvrige bygninger 1 - Landzonetilladelse Hører til journalnummer: 01.03.03-P19-48-18 Kent Bjerre Thistedvej 36 9690 Fjerritslev Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk

Læs mere

Landzonetilladelse til opstilling af en skøjtebane

Landzonetilladelse til opstilling af en skøjtebane 1 - Landzonetilladelse Til ejer af ejendommen Nolsvej 9, 9493 Saltum Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Bro Direkte

Læs mere

Planloven og L128 (kyst- og

Planloven og L128 (kyst- og Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 L 128 Bilag 13 Offentligt Planloven og L128 (kyst- og landzone) Helle Tegner Anker Det Biovidenskabelige Fakultet (LIFE), KU hta@life.ku.dk Planloven hovedelementer

Læs mere

NOTAT. Den nye planlov

NOTAT. Den nye planlov NOTAT Dato: 29. juni 2017 Den nye planlov Folketinget har vedtaget en ny planlov, og den trådte i kraft den 15. juni 2017. Ændringerne omfatter følgende emner, som har betydning for Ringsted Kommune: Planlovens

Læs mere

Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4

Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Lokalplan for et område ved Hovedgaden, Hårlev BRANDSKILDEGÅRDEN Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning 4 Lokalplanens tekst Side

Læs mere

Offentliggørelse Landzonetilladelsen offentliggøres på kommunens hjemmeside

Offentliggørelse Landzonetilladelsen offentliggøres på kommunens hjemmeside 1 - Landzonetilladelse Hører til journalnummer: 01.03.03-P19-30-18 Henrik Møller Oluf Borchs Vej 9 9000 Aalborg Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk

Læs mere

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV

KAPITEL 9 FORSLAG TIL ÆNDRING AF PLANLOV Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Plan Dato 8. februar 2017 Sagsnr. 15/15187 Notat om forventede planlovsændringer Nedenstående er uddrag gengivet fra Kommuneplan 2017-2029 for Trekantområdet.

Læs mere

Praksis for landzoneadministration. Svendborg Kommune

Praksis for landzoneadministration. Svendborg Kommune Praksis for landzoneadministration Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udstykning i landzone... 5 Byggeri i landzone... 6 Udhuse, garager, carporte mv. tilknyttet en bolig... 6 Jagt-

Læs mere

Dora Kjærgaard Lars Frederiksen Rudesvej Holstebro. Tambogade 8A, Thyholm Landzonetilladelse til opførelse af nybyggeri

Dora Kjærgaard Lars Frederiksen Rudesvej Holstebro. Tambogade 8A, Thyholm Landzonetilladelse til opførelse af nybyggeri Dora Kjærgaard Lars Frederiksen Rudesvej 22 7500 Holstebro Tambogade 8A, Thyholm Landzonetilladelse til opførelse af nybyggeri Struer Kommune har den 18. juni 2019 modtaget ansøgning om tilladelse til

Læs mere

Godkendelse af Tillæg til Planstrategi 2016 for Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder (2. forelæggelse)

Godkendelse af Tillæg til Planstrategi 2016 for Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder (2. forelæggelse) Punkt 6. Godkendelse af Tillæg til Planstrategi 2016 for Udpegning af udviklingsområder og omlægning af sommerhusområder (2. forelæggelse) 2017-028176 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Efter gennemførelse af byggeriet udgør bruttoetagearealet 94 m2, fordelt på 36 m2 carport, 46 m2 udhus og 12 m2 overdækket areal.

Efter gennemførelse af byggeriet udgør bruttoetagearealet 94 m2, fordelt på 36 m2 carport, 46 m2 udhus og 12 m2 overdækket areal. Mette Marie Kronborg Kristian Brejdahl Skjødt Grønhøjvej 31 9690 Fjerritslev Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise

Læs mere

AFGØRELSE i sag om indretning af boliganneks i tilbygning til stald i Borsholm i Helsingør Kommune

AFGØRELSE i sag om indretning af boliganneks i tilbygning til stald i Borsholm i Helsingør Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. juli 2016 J.nr.: NMK-31-01736 og NMK-33-03712 KlageID: 86624 Ref.: JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om indretning af boliganneks

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af sommerhus i Hals Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af sommerhus i Hals Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 11. april 2005 J.nr.: 03-31/800-0121 KBP Afgørelse i sagen om

Læs mere

Administration i landzonen

Administration i landzonen Administration i landzonen Byggeri til hestehold Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Planafdelingen 15. marts 2018 Administrationsgrundlag for sager vedrørende byggeri til hestehold i landzone Introduktion

Læs mere

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn

KP Havneomdannelse - Hvalpsund Havn KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Plannavn Titel Undertitel Dato for offentliggørelse af forslag KP09-15-037 Havneomdannelse - Hvalpsund Havn Havneomdannelse - Hvalpsund Havn 6. november 2013

Læs mere

Sejr Westen Jensen Dalgårdsvej 61 Resen 7600 Struer LANDZONETILLADELSE

Sejr Westen Jensen Dalgårdsvej 61 Resen 7600 Struer LANDZONETILLADELSE Sejr Westen Jensen Dalgårdsvej 61 Resen 7600 Struer LANDZONETILLADELSE Struer Kommune har den 01-08-2018 modtaget en ansøgning om landzonetilladelse til lovliggørelse af en carport, brændeskur, hesteskur,

Læs mere

Til ejer af ejendommen Langesbjergvej 74, 9440 Aabybro

Til ejer af ejendommen Langesbjergvej 74, 9440 Aabybro 1 - Landzonetilladelse Til ejer af ejendommen Langesbjergvej 74, 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper

Læs mere

Afgørelse: I henhold til Planlovens 35, stk. 1 meddeles hermed landzonetilladelse til det ansøgte.

Afgørelse: I henhold til Planlovens 35, stk. 1 meddeles hermed landzonetilladelse til det ansøgte. GN 2 ApS Landevejen 176 5883 Oure Miljø, Erhverv og Teknik Byg og BBR Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendborg Tlf. 62 23 33 33 byg@svendborg.dk www.svendborg.dk/byggeri LANDZONETILLADELSE Sagsnr.: 2018-0478

Læs mere

Nye udviklingsmuligheder ved kysterne. Sigmund Lubanski Underdirektør Erhvervsstyrelsen

Nye udviklingsmuligheder ved kysterne. Sigmund Lubanski Underdirektør Erhvervsstyrelsen Nye udviklingsmuligheder ved kysterne Sigmund Lubanski Underdirektør Erhvervsstyrelsen KONFERENCE TEKNIK & MILJØ 17 April 2017 Forslag til lov om ændring af lov om planlægning Aftale mellem regeringen,

Læs mere

KLAR TIL DEN NYE PLANLOV - ØGET RÅDERUM, STØRRE ANSVAR

KLAR TIL DEN NYE PLANLOV - ØGET RÅDERUM, STØRRE ANSVAR KLAR TIL DEN NYE PLANLOV - ØGET RÅDERUM, STØRRE ANSVAR KLAR TIL DEN NYE PLANLOV 3 Den nye planlov trådte i kraft 15. juni 2017. Den giver kommunerne øget råderum i deres fysiske planlægning, men også

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Allerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til opførelse af sommerhus på Lerbjergstien, Birkerød

AFGØRELSE i klagesag om Allerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til opførelse af sommerhus på Lerbjergstien, Birkerød 10. november 2017 Sagsnr. NMK-31-01963 KlageID:100430 MAS-NH AFGØRELSE i klagesag om Allerød Kommunes afslag på landzonetilladelse til opførelse af sommerhus på Lerbjergstien, Birkerød Allerød Kommune

Læs mere

Planlovsdage 2017 Landzoneadministrationen - udvalgte emner v. advokat Jens Flensborg, Vejle

Planlovsdage 2017 Landzoneadministrationen - udvalgte emner v. advokat Jens Flensborg, Vejle Planlovsdage 2017 Landzoneadministrationen - udvalgte emner v. advokat Jens Flensborg, Vejle Landzonereglerne - systematik Hovedregel krav om tilladelse, PL 35 Tilladelse eller afslag? Beror på kommunens

Læs mere

Muligheder, fordele og ulemper

Muligheder, fordele og ulemper Februar 2019 Sag.nr. 01.01.01-P19-4-01 Jørgen Krog Muligheder, fordele og ulemper Erhvervsstyrelsen har indkaldt til anden runde for at søge om udlæg af udviklingsområder i kystnærhedszonen, udlæg og om

Læs mere

Notat om Lov om ændring af lov om planlægning landzonetilladelser. Byg,Plan og Erhverv

Notat om Lov om ændring af lov om planlægning landzonetilladelser. Byg,Plan og Erhverv Notat om Lov om ændring af lov om planlægning landzonetilladelser. Byg,Plan og Erhverv MOC. 13/25713 Indledning Notatet er udarbejdet af Byg, Plan og Erhverv, som en redegørelse for de fremtidige muligheder

Læs mere

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune har meddelt landzonetilladelse til udstykning af ejendommen Klarkærvej 12b, 4600 Køge.

Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune har meddelt landzonetilladelse til udstykning af ejendommen Klarkærvej 12b, 4600 Køge. 6. oktober 2017 Sagsnr. NMK-31-02110 KlageID: 120790 CATCA AFGØRELSE i klagesag om landzonetilladelse til udstykning af ejendom i Køge Kommune Planklagenævnet har modtaget en klage over, at Køge Kommune

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 L 81 Bilag 1 Offentligt Naturforvaltning J.nr. 020-00248 (tidl. 001-17825) Ref. LIM Den 11. oktober 2017 Høringsnotat forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse

Læs mere

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab

Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning om ændring af plangrundlag Nymindegab Ansøgning LandSyd har på foranledning af lodsejer anmodet om ændring af plangrundlaget for ejendommene 5gb, 5cæ og 5ga Lønne Præstegård, Lønne beliggende

Læs mere

Notat vedr. Planlovs-aftale, juni 2016

Notat vedr. Planlovs-aftale, juni 2016 Returadresse: Køge Kommune, Planafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Notat vedr. Planlovs-aftale, juni 2016 Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Planafdelingen Hovedelementerne i aftalen om tilpasning af Planloven:

Læs mere

Landzonetilladelse til lovliggørelse af 3 lagerbygninger

Landzonetilladelse til lovliggørelse af 3 lagerbygninger 1 - Landzonetilladelse Til ejeren af ejendommen Holtebakkevej 161, 9430 Vadum Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper

Læs mere

Friluftsrådets høringssvar til udkast til lovforslag om modernisering af planloven, Sag nr

Friluftsrådets høringssvar til udkast til lovforslag om modernisering af planloven, Sag nr Erhvervs- og Vækstministeriet Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus 2100 København Ø Sendt per mail til hoeringplan@erst.dk 17. oktober 2016 Friluftsrådets høringssvar til udkast til lovforslag om modernisering

Læs mere

Administration i landzonen

Administration i landzonen Administration i landzonen Byggeri til hestehold, vers. 2 Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Planafdelingen 9. august 2018 Administrationsgrundlag for sager vedrørende byggeri til hestehold i landzone

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver herved kommunens tilladelse og hjemviser sagen til kommunen til fornyet behandling som 1. instans.

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver herved kommunens tilladelse og hjemviser sagen til kommunen til fornyet behandling som 1. instans. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. november 2012 J.nr.: NMK-31-00716 Ref.: mtj AFGØRELSE i sag om udstykning og opførelse af en helårsbolig i Lemvig kommune

Læs mere

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven Ove Lambert Larsen Mosevej 11 Kyndeløse 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646

Læs mere

Per Noesgaard Stisager Glostrup. Riisvej 22 - Ansøgning om landzonetilladelse til opførelse af 13 m2 orangeri

Per Noesgaard Stisager Glostrup. Riisvej 22 - Ansøgning om landzonetilladelse til opførelse af 13 m2 orangeri Per Noesgaard Stisager 100 2600 Glostrup Riisvej 22 - Ansøgning om landzonetilladelse til opførelse af 13 m2 orangeri Struer Kommune har den 15. marts 2019 modtaget ansøgning om tilladelse til opførsel

Læs mere

Ejer, myndigheder, foreninger. Se landzonetilladelsens vilkår på side2.

Ejer, myndigheder, foreninger. Se landzonetilladelsens vilkår på side2. Ejer, myndigheder, foreninger Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk

Læs mere

Du skal være opmærksom på, at denne afgørelse kun er givet i forhold til planloven.

Du skal være opmærksom på, at denne afgørelse kun er givet i forhold til planloven. Leif Nielsen Stationsvej 5 6310 Broager Landzonetilladelse til at opføre en tilbygning til udhus på ejendommen matr.nr. 238 Skelde, Broager, der ligger på Stationsvej 5, 6310 Broager Sønderborg Kommune

Læs mere

Christian Madsen Hansen Treneparken Sønderborg

Christian Madsen Hansen Treneparken Sønderborg Christian Madsen Hansen Treneparken 38 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udvide sommerhuset på matr.nr. 127 Kettingskov, Asserballe, der ligger på Nørre Kettingskov 12A, 6440 Augustenborg Sønderborg

Læs mere

Baggrundsrapport om klimaændringer og fysisk planlægning

Baggrundsrapport om klimaændringer og fysisk planlægning Baggrundsrapport om klimaændringer og fysisk planlægning Skov- og Naturstyrelsen Landsplanområdet 20. januar 2006 Skov- og Naturstyrelsen, Landsplanområdet 10. januar 2006 SOE Baggrundsrapport om klimaændringer

Læs mere

Det ansøgte er ikke omfattet af undtagelsesbestemmelserne i 36 eller 37, hvorfor der kræves tilladelse efter 35, da ejendommen ligger i landzone.

Det ansøgte er ikke omfattet af undtagelsesbestemmelserne i 36 eller 37, hvorfor der kræves tilladelse efter 35, da ejendommen ligger i landzone. Rasmus Ibsen Scherfig Puglundvej 11 7200 Grindsted Haderslev Kommune Teknik og Miljø Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev www.haderslev.dk Tlf. 74 34 34 34 plan@haderslev.dk 31. juli 2015

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af hestestald samt halvtag

Landzonetilladelse til opførelse af hestestald samt halvtag 1 - Landzonetilladelse Til ejeren af ejendommen Tinghøjgade 165, 9493 Saltum Vækst og Udvikling Byg Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper

Læs mere

Udvalg for byudvikling og bolig

Udvalg for byudvikling og bolig Beslutning: Afgørelse vedr. udvidelse af boligarealet for bolig nr. 2 og etablering af en ferielejlighed på Hestetangsvej 90 Sagsnr. i ESDH: 17/16202 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af landsbyafgrænsning for Gammel Nyby

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af landsbyafgrænsning for Gammel Nyby Tillæg nr. 2017.17 til Kommuneplan 2017-2029 Udvidelse af landsbyafgrænsning for Gammel Nyby Forslag Udvidelse af landsbyafgrænsning for Gammel Nyby Udvidelse af landsbyafgrænsning for Gammel Nyby Status

Læs mere

Struer Golfklub Thagårdvej Struer. Thagårdvej 16, 7600 Struer - Ansøgning om landzonetilladelse til opførelse af lynaflederskur

Struer Golfklub Thagårdvej Struer. Thagårdvej 16, 7600 Struer - Ansøgning om landzonetilladelse til opførelse af lynaflederskur Struer Golfklub Thagårdvej 16 7600 Struer Thagårdvej 16, 7600 Struer - Ansøgning om landzonetilladelse til opførelse af lynaflederskur Struer Kommune har den 28. januar 2019 modtaget ansøgning om tilladelse

Læs mere

Hvad siger loven? - strategisk planlægning for landsbyer & omdannelseslandsbyer. Sara Aasted Paarup, 25. april 2019

Hvad siger loven? - strategisk planlægning for landsbyer & omdannelseslandsbyer. Sara Aasted Paarup, 25. april 2019 Hvad siger loven? - strategisk planlægning for landsbyer & omdannelseslandsbyer Sara Aasted Paarup, 25. april 2019 Udvalget for levedygtige landsbyer Udvalget er en del af den politiske aftale mellem regeringen,

Læs mere

EBK ApS Vibøgevej Sydals

EBK ApS Vibøgevej Sydals EBK ApS Vibøgevej 20 6470 Sydals Landzonetilladelse til at opføre et ny stuehus med garage/udhus på ejendommen matr.nr. 8 Mjang, Hørup, der ligger på Mjangmark 4, 6470 Sydals Sønderborg Kommune har den

Læs mere

Hvad må du i landzone?

Hvad må du i landzone? Hvad må du i landzone? - en beskrivelse af muligheder, begrænsninger og ansøgning Center for Teknik & Miljø marts 2019 1 2 Indhold: Forord side 4 Zoneinddeling side 5 Landzoneadministrationen side 5 Sagsbehandlingen

Læs mere

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser.

Planlovens landzonebestemmelser Fordi ejendommen ligger i landzone, er den omfattet at Planlovens landzonebestemmelser. Plan og Kultur Allan Bo Pedersen Nabgyden 50 5600 Faaborg 16-08-2019 Sags id: 2019-1044 Landzonetilladelse Assens Kommune giver landzonetilladelse til ændret placering ved genopførelse af sommerhus på

Læs mere

Landzonetilladelse. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev

Landzonetilladelse. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev Haderslev Kommune Teknik og Miljø Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 plan@haderslev.dk www.haderslev.dk 26. juni 2014 Sagsident: 14-19484 Sagsbehandler: Søren-Peter Andersen

Læs mere

Planklagenævnet ændrer afgørelsen til et afslag. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder.

Planklagenævnet ændrer afgørelsen til et afslag. Det betyder, at kommunens afgørelse ikke længere gælder. 8. december 2017 Sagsnr. NMK-31-01893 KlageID: 83444 BIRST-NMKN AFGØRELSE i klagesag om Furesø Kommunes lovliggørende landzonetilladelse til at bibeholde bygning og anvende den til bolig på Stavnsholt

Læs mere

Planlægning. Landzonetilladelse? gives der også begrænsninger. Når der gives muligheder. Regeringenslovgivning. Planlov. Statslig interesse

Planlægning. Landzonetilladelse? gives der også begrænsninger. Når der gives muligheder. Regeringenslovgivning. Planlov. Statslig interesse Når der gives muligheder gives der også begrænsninger Planlægning Landzonetilladelse? Politik / Strategi Synlighed / Borger Statens forhold Vedtaget 60 stemmer for forslaget (V, DF, KF, LA) 49 stemmer

Læs mere

Det ansøgte kræver landzonetilladelse, idet carporten er sammenbygget med det eksisterende udhus.

Det ansøgte kræver landzonetilladelse, idet carporten er sammenbygget med det eksisterende udhus. Louise Pihl Kristian Kanstrup Pihl Østergårdsvej 15 9430 Vadum Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen

Læs mere

Modernisering af planloven

Modernisering af planloven Modernisering af planloven Aarhus, den 3. november 2016 2 Modernisering af planloven - grundlaget Regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti indgik i juni 2016 aftale

Læs mere

Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax:

Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Alicja Jolanta Sørensen Direkte 7257 7637 cjs@jammerbugt.dk 28-09-2018 Sagsnr.:

Læs mere

Landzonetilladelse til tilbygning til graverhuset ved Tranum kirke.

Landzonetilladelse til tilbygning til graverhuset ved Tranum kirke. Lerup-Tranum-Koldmose Kirkekasse Søgårdsvej 5 9460 Brovst Vækst og Udvikling Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257

Læs mere

Retningslinjer for administration af planlovens landzonebestemmelse

Retningslinjer for administration af planlovens landzonebestemmelse Retningslinjer for administration af planlovens landzonebestemmelse Godkendt 27.08.2012 side 1 1. Zonemyndighed Kommunen træffer afgørelser efter planlovens 35-38. Ansøgningen skal sendes i naboorientering,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig i Syddjurs kommune

AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig i Syddjurs kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 14. august 2014 J.nr.: NMK-31-01339 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om afslag til statusændring fra sommerhus til helårsbolig

Læs mere

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum.

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum. B E K E N D T G Ø R E L S E Forslag til lokalplan 23 samt forslag til Kommuneplantillæg 10 Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har den 26. juni 2013 vedtaget at udsende ovenstående planforslag i offentlig

Læs mere