Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være"

Transkript

1 Teil 1A, kapitel 1 Færdigheds Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- Eleven kan i et enkelt sprog tale om nære forberedelse af enkle præsentationer på tysk. Andre færdigheds- om nære at enkle at Fokus-læringsmål Eleven kan præsentere en opdigtet person ved hjælp af navn, alder, adresse, telefonnummer og evt. tøjstil og musiksmag., når nogen hilser, præsenterer sig selv og siger farvel. Eleven kan stille spørgsmål og præsentere både sig selv og andre. en dialog, hvor to personer møder hinanden for første gang, præsenterer sig selv og siger tallene fra Tegn på læring i forhold til fokuslæringsmålet Iagttages på side 19, Meine Geschichte. Niveau 1: Eleven præsenterer sin person ved at læse op fra sit papir. Eleven nævner navn, alder, adresse og telefonnummer. Niveau 2: Eleven præsenterer sin person ved at læse op fra sit papir. Eleven nævner navn, alder, adresse, telefonnummer, tøjstil og musiksmag. Niveau 3: Eleven præsenterer sin person i fri tale med navn, alder, adresse, telefonnummer, tøjstil og musiksmag.

2 læse efter hovedindhold. brug udtryk klart og forståeligt. retstavning og tegnsætning. Eleven kan sammenligne Eleven kan udfylde sit eget Personalausweis. Eleven kan skrive sætninger med rigtig ordstilling, når ordene står i forkert rækkefølge. Eleven kan fortælle om forskelle og ligheder mellem nogle tyske unges skoledag og deres egen på baggrund af en lille dokumentarfilm. Teil 1A, kapitel 2 Færdigheds Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- enkle Fokus-læringsmål Eleven kan indgå i en dialog med en klassekammerat, hvor de stiller og besvarer spørgsmål om hinandens familier. Tegn på læring i forhold til fokuslæringsmålet Iagttages på side 28, opg. 3. Niveau 1: Eleven læser sammen med sin makker deres fælles manuskript op og præsenterer hinandens familier. Niveau 2: Eleven taler med sin makker om sin egen og makkerens familie med megen støtte fra deres manuskript. Eleven spørger ind til den andens familiemedlemmer og fortæller også om alle i sin egen familie. Eleven bruger fyldord som eigentlich, ach so og na. Niveau 3: Eleven taler med sin

3 Andre færdigheds- om nære at Eleven kan i et enkelt sprog tale om nære forberedelse af enkle præsentationer på tysk. at læse efter hovedindhold. brug udtryk klart og forståeligt. retstavning og tegnsætning., når nogen fortæller om deres familie. en sang om månederne og årstiderne. Eleven kan præsentere sin fiktive persons familie ved at lave et stamtræ og indsætte navn, fødselsdag og alder på familiemedlemmerne. en tekst, hvor Timo beskriver sin familie, og en tekst, hvor Alex og Luisa taler om deres familier. Eleven kan udfylde en hultekst, så den fortæller om ham/hende selv. Eleven kan gætte sig til og skrive der, die, das foran ord, som er logiske at kønsbestemme. Eleven kan indsætte den rigtige form af haben i makker om sin egen og makkerens familie. Eleven spørger ind til den andens familiemedlemmer og fortæller også om alle i sin egen familie. Eleven taler frit uden brug af manuskriptet og indsætter fyldord som eigentlich, ach so og na.

4 Eleven kan sammenligne Eleven kan anvende enkle tyske udtryk i mødet med tysktalende. sammenhæng mellem tysk sprog og kultur. Eleven kan redegøre for forskelle og ligheder mellem en tysk piges familie og elevens egen familie ud fra en lille dokumentarfilm., når en tysker fortæller om sin familie og kan fortælle om medlemmerne i sin egen familie. Teil 1A, kapitel 3 Færdigheds Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- brug Fokus-læringsmål Eleven kan lave en tegneserie om sin persons fritidsaktiviteter. Tegn på læring i forhold til fokuslæringsmålet Iagttages på side 50, Meine Geschichte. Niveau 1: Eleven laver en lilletegneserie om sin persons fritid med meget korte sætninger eller enkeltord. Det fremgår hvor tit der er træning, hvad der foregår, hvornår det foregår og hvorfor det er sjovt. Niveau 2: Eleven laver en tegneserie om sin persons fritid med sætninger til hvert billlede. Det fremgår, hvor tit der er træning, hvad der foregår, hvornår det foregår og hvorfor det er sjovt. Eleven laver også et ugeskema for personen. Niveau 3: Eleven laver en tegneserie om en fiktiv persons fritid med sammenhængende tekst.

5 Andre færdigheds- om nære at enkle Sprogligt fokus (mdt) Eleven kan formulere enkle den simple sætnings opbygning. at læse efter hovedindhold. udtryk klart og forståeligt. retstavning og tegnsætning. en tekst om, hvad en person foretager sig fra morgen til aften og i løbet af ugen. Eleven kan indgå i en dialog med en klassekammerat, hvor de stiller og besvarer spørgsmål om fritidsaktiviteter og ugedage. Sprogligt fokus (mdt) Eleven kan i forbindelse med ordene heute, gestern, morgen, vorgestern og übermorgen sige ugedagene. Eleven kan stille og besvare spørgsmål om klokken. tekster, hvor unge udtaler sig om deres fritid. Eleven kan skrive en sms om at mødes, blandt andet ved hjælp af ofte brugte forkortelser som kz (keine Zeit), gn8 (gute Nacht) og wmd? (was machst du?). Det fremgår, hvor tit der er træning, hvad der foregår, hvornår det foregår og hvorfor det er sjovt. Eleven laver også et ugeskema for personen og en collage, der skal opfordre andre til at begynde at dyrke den samme fritidsaktivitet.

6 Eleven kan sammenligne Eleven kan anvende enkle tyske udtryk i mødet med tysktalende. sammenhæng mellem tysk sprog og kultur. Eleven kan redegøre for forskelle og ligheder mellem nogle tyske unges fritidsliv og deres eget vha. en lille dokumentarfilm. Eleven kan udtale sig om sin fritid og forstå en tysker, der fortæller om sin fritid. Teil 1A, kapitel 4 Færdigheds Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- brug Fokus-læringsmål Eleven kan ud fra en modeltekst skrive om sin egen skoleuge. Tegn på læring i forhold til fokuslæringsmålet Iagttages på side side 65, opg. 7. Niveau 1: Eleven skriver om sin skoleuge: hvilke fag der er på skemaet og hvilke fag han/hun kan lide eller ikke lide. Eleven skriver hovedsageligt i stikordsform. Niveau 2: Eleven skriver om sin skoleuge: hvilke fag der er på skemaet, hvilke fag han/hun kan lide eller ikke lide og hvorfor. Eleven benytter simple sætningsstrukturer uden stor variation. Niveau 3: Eleven skriver om sin skoleuge: hvilke fag der er på skemaet, hvilke fag han/hun kan lide eller ikke lide og hvorfor. Eleven benytter mange af de

7 Andre færdigheds- om nære at enkle Eleven kan i et enkelt sprog tale om nære forberedelse af enkle præsentationer på tysk. Sprogligt fokus (mdt) Eleven kan formulere enkle den simple sætnings opbygning. at læse efter hovedindhold. Eleven kan sammenligne små dialoger om typiske situationer i et klasseværelse. Eleven kan bede en kammerat om at låne noget, og eleven kan svare, hvis den anden spørger om noget tilsvarende. Eleven kan tale om hvilke fag han kan lide. Eleven kan lave et skoleskema for en dag med information om klasse, fag, lærere, lektier, hvilke ting eleven har brug for i løbet af dagen og hvad han/hun synes om fagene og præsentere det for klassen. Sprogligt fokus (mdt) Eleven kan i simple sætninger forklare, hvad der foregår i skolens forskellige fag. Eleven kan læse monologer, hvor en elev fortæller om sin skoleuge, hvilke fag der er på skemaet, og hvilke fag han/hun kan lide eller ikke lide. Eleven kan fortælle om forskelle og ligheder mellem nogle tyske unges skoledag og deres egen ud forskellige sætningsstrukturer, som er i modelteksten.

8 fra en lille dokumentarfilm. Teil 1A, kapitel 5 Færdigheds Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- enkle Andre færdigheds- om nære at Eleven kan i et enkelt sprog tale om nære Fokus-læringsmål Eleven kan hhv. stille spørgsmål og besvare dem ud fra en tekst, hvor en pige beskriver sit værelse., når en person fortæller om sin bolig. Eleven kan indrette og præsentere sin persons værelse. Tegn på læring i forhold til fokuslæringsmålet Iagttages på side 78, opg. 5. Niveau 1: Eleven svarer på spørgsmålene med korte sætninger og benytter nogle gange det korrekte personlige stedord, andre gange ikke. Niveau 2: Eleven svarer på spørgsmålene med enkle sætninger og ved at benytte det korrekte personlige stedord ved de forskellige genstande. Niveau 3: Eleven svarer på spørgsmålene med fulde og varierede sætninger og ved at benytte det korrekte personlige stedord ved de forskellige genstande.

9 forberedelse af enkle præsentationer på tysk. at læse efter hovedindhold. brug Tekster og medier Eleven kan arbejde med information i enkle tekster og billeder. tekstopbygning og informationssøgning på tysk. udtryk klart og forståeligt. retstavning og tegnsætning. Eleven kan sammenligne Eleven kan læse en tekst, hvor en person beskriver sit værelse. Eleven kan skrive sætninger, der beskriver hans/hendes værelse ved hjælp af tillægsord som hart/weich, viereckig/rund etc. Tekster og medier Eleven kan gå på nettet og se på møbler og sige priserne på tysk. Eleven kan skrive korte sætninger, hvor de personlige stedord er, sie, es bruges om ting, der er hhv. han-, hun- og intetkøn. Eleven kan redegøre for forskelle og ligheder mellem en tysk drengs hjem og deres eget ud fra en lille dokumentarfilm. Teil 1A, Oh Tannenbaum Færdigheds Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- Fokus-læringsmål Tegn på læring i forhold til fokus-

10 brug Andre færdigheds- om nære at enkle at læse efter hovedindhold. Eleven kan lave en ønskeliste for sin person og lave en plan for, hvad der skal ske for personen i julen. Eleven kan kombinere lyd og billede, der viser nogle kendte tyske julefænomener. Eleven kan spille en rolle i et krybbespil. Eleven kan læse et kort eventyr. læringsmålet Iagttages på side 96, Meine Geschichte. Niveau 1: Eleven udfærdiger en kort ønskeliste for sin person. Niveau 2: Eleven udfærdiger en ønskeliste for sin person og laver enten en tegneserie, et interview, en planche eller en historie om personens juleplaner. Eleven benytter sig hovedsageligt af stikord. Niveau 3: Eleven udfærdiger en ønskeliste for sin person og laver enten en tegneserie, et interview, en planche eller en historie om personens juleplaner. Eleven benytter hovedsageligt fulde

11 Eleven kan sammenligne Eleven kan anvende enkle tyske udtryk i mødet med tysktalende. sammenhæng mellem tysk sprog og kultur. Eleven kan redegøre for nogle forskelle på tysk og dansk jul ud fra en dansk tekst om emnet. Eleven kan sige nogle tyske jule-standardfraser.

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Fokus-læringsmål

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Fokus-læringsmål Teil 1B, kapitel 6 Færdigheds Læringsmål Tegn på læring kan være enkle Andre færdigheds- om nære at Eleven kan i et enkelt sprog tale om nære forberedelse af enkle præsentationer på tysk. Eleven kan formulere

Læs mere

Der Sprung! Fünfte Klasse Kapitel 1, Hallo

Der Sprung! Fünfte Klasse Kapitel 1, Hallo Kapitel 1, Hallo Færdigheds-/ Fokus- læringsmål Lytning (f 1) Eleven kan forstå enkle ord, udtryk og budskaber ud fra situation, gestik og mimik. det tyske sprogs nære sproglige slægtskab med dansk Andre

Læs mere

A Guten Tag. Færdighedsmål/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

A Guten Tag. Færdighedsmål/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være A Guten Tag Præsentation (F1) Eleven kan præsentere sig selv og sin nærmeste familie/eleven har viden om faste udtryk for præsentationsformer Eleven kan præsentere sig selv med alder, navn, bopæl og den

Læs mere

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Eleven kan indgå i et rollespil om venskab.

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Eleven kan indgå i et rollespil om venskab. Teil 2B, kapitel 5 Eleven kan indgå i, fastholde og afslutte enkle samtaler om nære emner. relationsbundne udtryk. Andre færdigheds- Eleven kan formulere enkle, klare og forståelige budskaber. forbinderord.

Læs mere

Årsplan tysk 6. klasse

Årsplan tysk 6. klasse Årsplan tysk 6. klasse Årsplan 1. forløb Mundtlig kommunikation Ferienaktivitäten Samtale kan stille og besvare enkle spørgsmål om nære emner har viden om relevante spørgeord og svarstrategier Lytning

Læs mere

Der Sprung! 1 Neue Ausgabe, 6. Klasse Kapitel 1 Neu in der Klasse

Der Sprung! 1 Neue Ausgabe, 6. Klasse Kapitel 1 Neu in der Klasse Kapitel 1 Neu in der Klasse Samtale (f 2) Eleven kan stille og besvare enkle spørgsmål om nære emner. relevante spørgeord og svarstrategier. Fokus- læringsmål Samtale Eleverne kan fortælle om sig selv

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. 1 Jeg kan forstå hovedindholdet af talt tysk om personbeskrivelser.

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. 1 Jeg kan forstå hovedindholdet af talt tysk om personbeskrivelser. Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Lytning (Fase 2) Eleven kan forstå enkle budskaber om nære emner / Eleven har viden om forhold mellem mimik, gestik og indhold i situationer.

Læs mere

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Eleven kan præsentere en rejse i en brochure fra et rejsebureau, som de selv udarbejder.

Færdigheds/vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Eleven kan præsentere en rejse i en brochure fra et rejsebureau, som de selv udarbejder. Teil 2A, kapitel 1 Færdigheds Læringsmål Tegn på læring kan være Eleven kan i et enkelt sprog tale om et emne. metode til at søge ordforråd. Eleven kan forstå hovedindhold og detaljer om nære emner. at

Læs mere

Årsplan tysk 7. klasse 2016/2017

Årsplan tysk 7. klasse 2016/2017 5.-7. klasse Fra den første undervisning lægges hovedvægten indholdsmæssigt på det nære miljø og emner fra elevernes hverdag. Der er fokus på det tyske sprogs nære slægtskab med dansk, og gennem arbejdet

Læs mere

Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Fokus-læringsmål

Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Fokus-læringsmål Teil 3, kapitel 1 Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- Eleven kan udveksle budskaber og holdninger. kommunikationsstrategier bestemt af situation, Andre færdigheds-

Læs mere

Årsplan for skoleåret

Årsplan for skoleåret Årsplan for skoleåret 2018-2019 Tysk i 5. klasse Lærer: Peter Møller Denne årsplan er sidst revideret d. 27.8.18 Generelt Der undervises en time ugentligt i tysk på femte klassetrin - samlæses med 6. klasse.

Læs mere

Der Sprung 2, Kapitel 1

Der Sprung 2, Kapitel 1 Der Sprung 2, Kapitel 1 Eleven kan gennemføre korte dialoger om nære emner. enkle kommunikationsstrategier. Eleven kan ved hjælp af spørgsmålene og præsentationsteksterne indgå i dialoger med hinanden.

Læs mere

Færdigheds/ vidensmål

Færdigheds/ vidensmål Thème 1 Je m appelle 1 Bonjour! Præsentation (F1) Eleven kan med få sætninger præsentere sig selv ord og faste udtryk for præsentationsformer Præsentation Eleverne kan sige goddag og fortælle, hvad de

Læs mere

Årsplan for 6. klasse i tysk Skoleåret 2016/2017

Årsplan for 6. klasse i tysk Skoleåret 2016/2017 Årsplan for 6. klasse i tysk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er De Forenklede Fællesmål for faget tysk. Arbejdsformer: Vi arbejder i grupper, parvis og alene. Vi har desuden snakke

Læs mere

Der Sprung 2, kapitel 1 Færdigheds- og vidensmål (efter 7. klassetrin)

Der Sprung 2, kapitel 1 Færdigheds- og vidensmål (efter 7. klassetrin) fremmed efter 7. kl Der Sprung 2, kapitel 1 mundtligt i et meget enkelt og budskaber ud fra Eleverne har viden om det e forhold spørgsmål enkle relevante faste for brug af ord og e ord og Eleven kan ord

Læs mere

Fagformål for faget tysk

Fagformål for faget tysk Fagformål for faget tysk Formålet med faget tysk er, at eleverne skal erhverve sig viden, kompetencer og redskaber, der gør dem i stand til at kommunikere på tysk både skriftligt og mundtligt i et klart

Læs mere

Eleven kan interviewe en kammerat om hans/hendes sommerferieaktiviteter.

Eleven kan interviewe en kammerat om hans/hendes sommerferieaktiviteter. Der Sprung 3, Kap 1 Læringsmål og tegn på læring for 2. forløb (8.-9. klassetrin) fase 1 Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds-/vidensmål Fokus-læringsmål Tegn på læring

Læs mere

Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål

Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål Tysk - 2. fremmedsprog Kompetencemål Kompetenceområde Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Mundtlig kommunikation Eleven kan kommunikere på tysk mundtligt om nære emner i et meget enkelt og forståeligt

Læs mere

Tysk (2. fremmedsprog)

Tysk (2. fremmedsprog) Tysk ( fremmed) Kompetencemål Kompetenceområde Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Mundtlig kommunikation Skriftlig kommunikation Kultur og samfund Eleverne kan kommunikere mundtligt om nære i et meget

Læs mere

Årsplan for tysk 7.klasse 2015/2016

Årsplan for tysk 7.klasse 2015/2016 Årsplan for tysk 7.klasse 2015/2016 Antal lektioner Kompetencemål Færdigheds og vidensområder hovedindholdet af talt tysk 7 moduler om nære. at. lytte efter hovedindhold 3 moduler. den Forløb/stofområder

Læs mere

Intro. Vive l école! Færdigheds/ vidensmål. Færdigheds/ vidensmål. C est parti! Samtale (Fase 3)

Intro. Vive l école! Færdigheds/ vidensmål. Færdigheds/ vidensmål. C est parti! Samtale (Fase 3) Intro Færdigheds/ vidensmål C est parti! Samtale (Fase 3) Eleven kan gennemføre korte dialoger om nære emner med støtte i et forlæg. enkle kommunikationsstrategier. Kulturforståelse (Fase 2) Eleven kan

Læs mere

Ein großes Talent. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 9. klasse. 12 lektioner

Ein großes Talent. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål. 9. klasse. 12 lektioner Ein großes Talent Niveau 9. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet X Factor er kendt i hele verden også i Tyskland! I 2012 løb tredje sæson over skærmen og var en stor publikumssucces. Genren talentshows

Læs mere

Årsplan for 5.K i tysk Skoleåret 2016/2017

Årsplan for 5.K i tysk Skoleåret 2016/2017 Årsplan for 5.K i tysk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er De forenklede fællesmål for faget tysk. Arbejdsformer: Vi arbejder enkeltvis, parvis og i mindre grupper. Desuden har vi

Læs mere

Årsplan for Tysk i 4.5. klasse.

Årsplan for Tysk i 4.5. klasse. Uge Emne 33 34 35 36 37 38 39 Præsentation, Farver tal. Sein haben. Spørgeordene wo,wie wer. Der, die das. Familie krop Tallene fra 1 100. Samme grammatik som forrige emne Frugt grønsager Udsagnsord i

Læs mere

Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS

Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS Årsplan for 5. klasse Skoleåret 2014/2015 efterår Fag: Tysk/KS Ugeplan - dag Emne/tema/projekt Mål & Arbejdsformer Aug 33 Mandag start Hallo! Opstart med at lære at præsentere sig selv på tysk, lære en

Læs mere

KLASSE UNDERVISNINGSPLANEN TYSK

KLASSE UNDERVISNINGSPLANEN TYSK 2015-16 6. KLASSE UNDERVISNINGSPLANEN TYSK Lærer: Ivan Gaseb Forord til faget i klassen I tysk i 6. klasse lægges hovedvægten på den mundtlige kommunikation. Eleverne skal så tidligt som muligt have åbnet

Læs mere

Tema 1 Momos Berlin Færdigheds- og vidensmål Omsat læringsmål Tegn på læring

Tema 1 Momos Berlin Færdigheds- og vidensmål Omsat læringsmål Tegn på læring Kapitel 1 Momo & Co Tema 1 Momos Berlin Færdigheds- og vidensmål Omsat læringsmål Tegn på læring Læringsmål i fokus Tegn på læring kan være Lytte af talt tysk om nære Eleven har viden om at lytte efter

Læs mere

Eleven kan sammenligne eksempler på tysksproget kultur og egen kultur. Kompetenceområdet kultur og samfund omfatter to færdigheds- og vidensområder:

Eleven kan sammenligne eksempler på tysksproget kultur og egen kultur. Kompetenceområdet kultur og samfund omfatter to færdigheds- og vidensområder: Årsplan tysk: 6 x I udarbejdelsen af min årsplan i tysk 6. kl. tager jeg udgangspunkt i fagets 3 centrale kundskabs- og færdighedsområder, og i det nedenstående har jeg i punktform ridset det op, som jeg

Læs mere

Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017

Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Årsplan for 4. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er De forenklede fællesmål for faget engelsk. Arbejdsformer: Eleverne skal både arbejde enkeltvis, i par og i grupper.

Læs mere

Fagplan for tysk. Delmål 1 efter 6. klassetrin

Fagplan for tysk. Delmål 1 efter 6. klassetrin Fagplan for tysk Formål Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Undervisningsmiljøundersøgelse årgang

Undervisningsmiljøundersøgelse årgang Side 1 af 7 Undervisningsmiljøundersøgelse 7. - 9. årgang Målgruppen for undersøgelsen var elever i 08A, 8B, 9A, 9A, 10A Undersøgelsesperiode: 16-01-2007 til 23-01-2007 Antal besvarelser ialt: Er du dreng

Læs mere

Årsplan tysk 8.klasse

Årsplan tysk 8.klasse Årsplan tysk 8.klasse Årsplan 1. forløb Samtale (1. fase efter 9. kl.) kan indgå i, fastholde og afslutte enkle samtaler om nære emner har viden om relationsbundne udtryk Sprogligt fokus (3. fase efter

Læs mere

Årsplan for tysk i 7.-8.klasse i skoleåret 2015/16

Årsplan for tysk i 7.-8.klasse i skoleåret 2015/16 Årsplan for tysk i 7.-8.klasse i skoleåret 2015/16 Tyskbøgerne Alles klappt!, som eleverne undervises efter, tager udgangspunkt i fælles mål for faget. Alles klappt! ønsker at få eleverne til at tale tysk

Læs mere

Formål for faget tysk

Formål for faget tysk Formål for faget tysk Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Årsplan - TYSK - 8/9 kl. - Skoleåret 2018/ Oure Friskole. Marina Andersen

Årsplan - TYSK - 8/9 kl. - Skoleåret 2018/ Oure Friskole. Marina Andersen Årsplan - TYSK - 8/9 kl. - Skoleåret 2018/2019 - Oure Friskole Marina Andersen I faget tysk skal eleverne udvikle sproglige og interkulturelle kompetencer, således at de kan anvende tysk nationalt og globalt

Læs mere

Didaktiske overvejelser om anvendelse af CEFR

Didaktiske overvejelser om anvendelse af CEFR Didaktiske overvejelser om anvendelse af CFR Hvordan kan man arbejde med CFR som et konkret, didaktisk værktøj i sin undervisning? Oplæg ved Christoph Schepers og Stine ema Videnscenter for fremmedsprog

Læs mere

Periodemål 7.-9. klasse

Periodemål 7.-9. klasse Periodemål 7.-9. klasse I min praksis som lærer udvikler jeg forskellige ressourcer til brug i min undervisning. Her følger eksempler på mål for forskellige perioder med varierende fokusområder. ålene

Læs mere

Årsplan for tysk i 7.-8.klasse i skoleåret 2018/19

Årsplan for tysk i 7.-8.klasse i skoleåret 2018/19 Årsplan for tysk i 7.-8.klasse i skoleåret 2018/19 Tyskbøgerne Alles klappt!, som eleverne undervises efter, tager udgangspunkt i fælles mål for faget. Alles klappt! ønsker at få eleverne til at tale tysk

Læs mere

Märchen. Om forløbet. Niveau. Varighed. 8. klasse. 8 lektioner

Märchen. Om forløbet. Niveau. Varighed. 8. klasse. 8 lektioner Märchen Niveau 8. klasse Varighed 8 lektioner Om forløbet Alle kender til eventyrets magiske verden, eventyrets typiske konstruktion og karaktertræk. Samtidig kender eleverne til de typiske figurer og

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Liebe und Gefühle. Forløbet tager udgangspunkt i det sprog unge benytter sig af i Tyskland i dag. Det gælder både det talte sprog og det skrevne.

Liebe und Gefühle. Forløbet tager udgangspunkt i det sprog unge benytter sig af i Tyskland i dag. Det gælder både det talte sprog og det skrevne. Liebe und Gefühle Niveau 9.-10. klasse Varighed 12 lektioner Om forløbet Forløbet Liebe und Gefühle er tænkt som et supplerende forløb til undervisningen, som eleverne kan arbejde selvstændigt med. Eleverne

Læs mere

Tysk Fælles Mål 2019

Tysk Fælles Mål 2019 Tysk Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter Efter 7. 5 Efter 9. 6 Fælles Mål efter kompetenceområde Mundtlig kommunikation 7 Skriftlig kommunikation 8

Læs mere

Der Sprung 4, Kap 1. Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Der Sprung 4, Kap 1. Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Der Sprung 4, Kap 1 Læringsmål og tegn på læring for 2. forløb (8.-9. klassetrin) fase 2 Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Fokus-færdigheds- Fokus-læringsmål Tegn på læring i forhold

Læs mere

Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Færdigheds/ vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Eleven kan skrive i et enkelt sprog under hensyntagen til situation, afsender og modtager / Eleven har viden om sprogets funktion i forskellige

Læs mere

Mål for forløb Lasst uns Schlittschuh laufen

Mål for forløb Lasst uns Schlittschuh laufen Tysk 5.-6. klasse Forenklede Fælles Mål (færdigheds- og vidensmål) Mundtlig Lytning Eleverne kan forstå enkle ord, udtryk og budskaber ud fra situation, gestik og mimik Eleverne har viden om det tyske

Læs mere

Hundefutter. Om forløbet. Niveau. Varighed. 9. klasse. 10 lektioner

Hundefutter. Om forløbet. Niveau. Varighed. 9. klasse. 10 lektioner Hundefutter Niveau 9. klasse Varighed 10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet til filmen Hundefutter er målrettet 9. klassetrin i grundskolen. Forløbet er struktureret således, at elevernes sproglige

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

HVEM, HVAD, HVOR? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Et øget kendskab til og brug af de 5 største spørgeord HVEM, HVAD, HVOR, HVORDAN,

HVEM, HVAD, HVOR? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Et øget kendskab til og brug af de 5 største spørgeord HVEM, HVAD, HVOR, HVORDAN, G1 DU2+3 HVEM, HVAD, HVOR? LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF DELTAGERE Et øget kendskab til og brug af de 5 største spørgeord HVEM, HVAD, HVOR, HVORDAN, Parvis, mindre grupper eller HVORFOR. hele holdet.

Læs mere

5. KLASSE TYSK. Lærer: IG. Forord til faget i klassen

5. KLASSE TYSK. Lærer: IG. Forord til faget i klassen 2017-18 Lærer: IG Forord til faget i klassen I tysk i 5. klasse lægges hovedvægten på den mundtlige kommunikation. Eleverne skal så tidligt som muligt have åbnet munden og få oplevelsen af at kunne bruge

Læs mere

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke.

At en film er humoristisk betyder, at den er sjov og måske lidt fjollet eller skør. Ulvene og fårene i filmen kan snakke. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Sternzeichen. Niveau. Varighed. Forfatter. Om forløbet. Forslag til læringsmål og tegn på læring klasse lektioner.

Sternzeichen. Niveau. Varighed. Forfatter. Om forløbet. Forslag til læringsmål og tegn på læring klasse lektioner. Sternzeichen Niveau 4.-6. klasse Varighed 8-10 lektioner Forfatter Martje Moseler Om forløbet Forløbet Sternzeichen handler om stjernetegn og horoskoper. Eleverne arbejder med et ordforråd, hvor formålet

Læs mere

Parvaneh. Forløbsvejledning. Varighed. Om forløbet. Af Larissa Rieber Darrell. 10 lektioner

Parvaneh. Forløbsvejledning. Varighed. Om forløbet. Af Larissa Rieber Darrell. 10 lektioner Parvaneh Forløbsvejledning Af Larissa Rieber Darrell Varighed 10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet til kortfilmen Parvaneh er målrettet 9. klassetrin i grundskolen. Filmen handler om den unge

Læs mere

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18

Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Årsplan engelsk 1. klasse 2017/18 Hovedvægten i engelskundervisningen i 1. klasse lægges på det mundtlige arbejde. Gennem leg og aktivitet opbygges elevernes sproglige selvtillid. Undervisningen tilrettelægges

Læs mere

Årsplan for tysk i 7. - 8. klasse i skoleåret 2014/15

Årsplan for tysk i 7. - 8. klasse i skoleåret 2014/15 Årsplan for tysk i 7. - 8. klasse i skoleåret 2014/15 Tyskbøgerne Alles klappt!, som eleverne undervises efter, tager udgangspunkt i fælles mål for faget. Alles klappt! ønsker at få eleverne til at tale

Læs mere

Undervisningen lægger op til, at eleverne får mod til at udtrykke sig, selv om sproget ikke rækker: Hellere risikere end reducere.

Undervisningen lægger op til, at eleverne får mod til at udtrykke sig, selv om sproget ikke rækker: Hellere risikere end reducere. 2018-2019 Lærer: Ivan Gaseb (IG) Forord til faget I tysk i 4. klasse lægges hovedvægten på den mundtlige kommunikation. Eleverne skal så tidligt som muligt have åbnet munden og få oplevelsen af at kunne

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være English every day Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Sprogligt fokus (Fase 1) Eleven kan efterligne hyppige ord og fraser/eleven har viden om de hyppigste ord og fraser.

Læs mere

Rapport oprettet af Klassetrivsel.dk 29 marts Hanne Jul Yde UMV. Indhold

Rapport oprettet af Klassetrivsel.dk 29 marts Hanne Jul Yde UMV. Indhold Indhold 1 Information Besvarelser medtaget i denne rapport Filtrer på køn Drenge Piger 2 Fysiske: Sikkerhed Er du kommet alvorligt til skade på skolen? Indskoling Valgmuligheder Indskoling Ja 13 13 2 Nej

Læs mere

Tysk. Formål for faget tysk. Slutmål for faget tysk efter 9. klassetrin

Tysk. Formål for faget tysk. Slutmål for faget tysk efter 9. klassetrin Tysk Formål for faget tysk Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne opnår kundskaber og færdigheder, der gør dem i stand til at kommunikere på tysk både mundtligt og skriftligt. Undervisningen

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være English every day Overordnet Overordnet Tegn på læring i forhold til det overordnede Eleven kan efterligne hyppige ord og fraser/eleven har viden om de hyppigste ord og fraser. Jeg kan forstå og bruge

Læs mere

Deutsch klasse. Mandag d. 15. august

Deutsch klasse. Mandag d. 15. august Deutsch 5. -7. klasse Mandag d. 15. august Program d. 15. august kl. 12-15 1. Introduktion til dagen med udgangspunkt i idéer og tanker med ordforrådstilegnelse. 2. 5. klasse og opstart. Hvordan bruger

Læs mere

Årsplan for skoleåret

Årsplan for skoleåret Årsplan for skoleåret 2018-2019 Tysk i 6. klasse Lærer: Peter Møller Denne årsplan er sidst revideret d. 27.8.18 Generelt Der undervises en ugentlig lektion i tysk på sjette klassetrin. Eleverne bliver

Læs mere

Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017

Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Årsplan i 1. klasse i engelsk Skoleåret 2016/2017 Udgangspunktet for undervisningen er de Forenklede Fællesmål for faget engelsk. Generel information: Vi bruger Pirana My First English Book samt udleveret

Læs mere

Der große Wurf. Om forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 8-10 lektioner

Der große Wurf. Om forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 8-10 lektioner Der große Wurf Niveau 6. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Forløbet tager udgangspunkt i tegneserien Der große Wurf, der er en del af serien Wadenbeisser, hvor journalisterne (skoleelever) på

Læs mere

KLASSE UNDERVISNINGSPLANEN TYSK

KLASSE UNDERVISNINGSPLANEN TYSK 2015-16 4. KLASSE UNDERVISNINGSPLANEN TYSK Lærer: Ivan Gaseb Forord til faget i klassen I tysk i 4. klasse lægges hovedvægten på den mundtlige kommunikation. Eleverne skal så tidligt som muligt have åbnet

Læs mere

Samsø Efterskole. Undervisningsmiljøundersøgelse 2013. Datarapportering ASPEKT R&D A/S

Samsø Efterskole. Undervisningsmiljøundersøgelse 2013. Datarapportering ASPEKT R&D A/S Samsø Efterskole Undervisningsmiljøundersøgelse Datarapportering ASPEKT R&D A/S Sådan læses tabellerne Samsø Efterskole Undervisningsmiljøundersøgelse Ud af af efterskolens elever har helt eller delvist

Læs mere

Zivilcourage. Om forløbet. Forfatter. Niveau. Varighed. Lisebet Svanøe klasse. 3-5 lektioner

Zivilcourage. Om forløbet. Forfatter. Niveau. Varighed. Lisebet Svanøe klasse. 3-5 lektioner Zivilcourage Forfatter Lisebet Svanøe Niveau 9.-10. klasse Varighed 3-5 lektioner Om forløbet Forløbet Zivilcourage er tænkt som et supplerende forløb til undervisningen, som eleverne delvist kan arbejde

Læs mere

Undervisningsplan for faget tysk. Ørestad Friskole

Undervisningsplan for faget tysk. Ørestad Friskole Undervisningsplan for faget tysk. Ørestad Friskole Undervisningsplanens indhold: Undervisningens organisering og omfang Undervisningsplanens anvendelse Evaluering og opfølgning Formål for faget Slutmål

Læs mere

Anderssein. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse lektioner

Anderssein. Om forløbet. Niveau. Varighed. Faglige mål klasse lektioner Anderssein Niveau 7. -8. klasse Varighed 10-12 lektioner Om forløbet Forløbet Anderssein handler om det at være anderledes. Eleverne skal være med til at definere begrebet i den første del af forløbet.

Læs mere

Årsplan i Fransk for 5 og 6 årgang 2018/2019. Under læseplan har jeg kopier de tre kompetancemål, som undervisningen er tilrettelagt efter.

Årsplan i Fransk for 5 og 6 årgang 2018/2019. Under læseplan har jeg kopier de tre kompetancemål, som undervisningen er tilrettelagt efter. Årsplan i Fransk for 5 og 6 årgang 2018/2019 Undervisningen i Fransk bygger fundamentalt på frihed folkestyre/demokrati og kønnenes ligestilling. Dvs der er ytringsfrihed og den enkelte har ret til at

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Sprogligt fokus (Fase 1) Jeg kan forstå og bruge engelske høflighedsudtryk.

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være. Sprogligt fokus (Fase 1) Jeg kan forstå og bruge engelske høflighedsudtryk. English every day Eleven kan efterligne hyppige ord og fraser / Eleven har viden om de hyppigste ord og fraser. Eleven kan afkode hyppige engelske ord med billedstøtte / Eleven har viden om ordbilleder,

Læs mere

Fabulous Fiction gennemførelsen

Fabulous Fiction gennemførelsen Fabulous Fiction gennemførelsen Lektionsplan Lektion 1-2 Start: Læreren introducerer læringsmålene for undervisningsforløbet og sikrer sig elevernes forståelse af disse måske skal nogle af dem yderligere

Læs mere

Årsplan for 3.klasse 2018/19 Engelsk

Årsplan for 3.klasse 2018/19 Engelsk Fagformål Stk. 1. Eleverne skal i faget engelsk udvikle sproglige, tekstmæssige og interkulturelle kompetencer, således at de kan anvende engelsk nationalt og globalt i deres aktuelle og fremtidige liv.

Læs mere

Mein Kiez. Mein Kiez præsenterer eleverne får nogle af områderne i Berlin. De skal læse kort og beskrivelser, hvortil der også er lytteøvelser.

Mein Kiez. Mein Kiez præsenterer eleverne får nogle af områderne i Berlin. De skal læse kort og beskrivelser, hvortil der også er lytteøvelser. Mein Kiez Niveau 9. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Mein Kiez er et forløb, hvor eleverne møder Berlin set gennem unge berliners øjne. De skal høre musik, læse digte og rejse på tur med Clara

Læs mere

Elev - Kortlægningsundersøgelse LP-modellen

Elev - Kortlægningsundersøgelse LP-modellen Data er sidst opdateret 03.02.2011 16:50:38 Antal besvarelser: 2433 af 2720 for udvalg: 2010 - T1 - Nationalt - 9.klassetrin Antal besvarelser: 71 af 71 for udvalg: 2010 - T1 - Hjemly Idrætsefterskole

Læs mere

Das Traumtor. Om forløbet. Oversigt over forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 6-8 lektioner

Das Traumtor. Om forløbet. Oversigt over forløbet. Niveau. Varighed. 6. klasse. 6-8 lektioner Das Traumtor Niveau 6. klasse Varighed 6-8 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet Das Traumtor er et sportsforløb, som tager udgangspunkt i Jasper og hans venner, som dyrker fodbold. Fodboldforløbet

Læs mere

4. KLASSE TYSK. Lærer: IG. Forord til faget i klassen

4. KLASSE TYSK. Lærer: IG. Forord til faget i klassen 2017-18 Lærer: IG Forord til faget i klassen I tysk i 4. klasse lægges hovedvægten på den mundtlige kommunikation. Eleverne skal så tidligt som muligt have åbnet munden og få oplevelsen af at kunne bruge

Læs mere

Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger. i 2. 3. klasse

Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger. i 2. 3. klasse Inspiration til arbejdet med engelske billedbøger Kan bruges til følgende titler i samlingen: i 2. 3. klasse There was an Old lady who Swallowed a Fly The Very Hungry Caterpillar Itchy Bear On the Farm

Læs mere

Læreplan for tysk. Signalement af faget

Læreplan for tysk. Signalement af faget Læreplan for tysk Læreplan for tysk består af: Signalement Formål Slutmål Trinmål Beskrivelser Læseplan Signalement af faget Det undervises i tysk på 7. 9. Klassetrin De centrale kundskabs og færdighedsområder

Læs mere

Årsplan for 3. klasse Engelsk 2017/2018

Årsplan for 3. klasse Engelsk 2017/2018 Her i 3. klasse arbejder vi mere intens med det engelske sprog end tidligere. Det at have engelsk i 3. klasse skal være sjovt og interessant. SJOVT betyder at have en god lektion, at have sig selv med,

Læs mere

Kompetencemål for engelskfaget

Kompetencemål for engelskfaget Kompetencemål for engelskfaget Kompetencemål efter 9. klasse: (se kompetencemål for overskolen under pædagogik) Undervisningen giver eleverne mulighed for at: tale et engelsk, der nærmer sig det flydende

Læs mere

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten

Du skal se en film om emnet familie o. Drengen i kufferten Du skal se en film om emnet familie o Drengen i kufferten Du skal lære o At tale på dansk om emnet familie. o At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. o At læse og forstå tekster om emnet familie

Læs mere

Mål for læringsforløb Dansk efter 2. klasse

Mål for læringsforløb Dansk efter 2. klasse Mål for læringsforløb Dansk efter 2. klasse Emne: Folk og røvere i Kardemommeby Fælles Mål (færdigheds- og vidensmål) Forberedelse Eleven kan forberede læsning gennem samtale i klassen måder til at skabe

Læs mere

4. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN TYSK

4. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN TYSK 2016-17 Lærer: IG Forord til faget i klassen I tysk i 4. klasse lægges hovedvægten på den mundtlige kommunikation. Eleverne skal så tidligt som muligt have åbnet munden og få oplevelsen af at kunne bruge

Læs mere

TIL GENNEMSYN. Indhold

TIL GENNEMSYN. Indhold Denne side må ikke kopieres Glæde & Børn v/louise Tidmand Side 3 Indhold Velkommen til Min Styrkebog... s. 4 Øvelse 1: De 24 styrker... s. 5 Øvelse 2: Styrkespillet... s. 9 Øvelse 3: Find styrker i personerne

Læs mere

Medbring bilag 1: Er du enig eller uenig // på en skala fra 1-10?. Læs øvelsen og bilag 1 igennem og overvej, om der skal stilles andre spørgsmål.

Medbring bilag 1: Er du enig eller uenig // på en skala fra 1-10?. Læs øvelsen og bilag 1 igennem og overvej, om der skal stilles andre spørgsmål. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen, jf.

Læs mere

Code switching blandt tysk danske skoleelever

Code switching blandt tysk danske skoleelever Bilag 1 Code switching blandt tysk danske skoleelever Hej og mange tak fordi du vil mitmachen :) Dette spørgeskema handler om code switching, da jeg skriver speciale om dette emne og har brug for din hjælp

Læs mere

Familiens liv og hverdag år 1900 Vælg selv opgaver. Skoletjenesten, Arbejdermuseet

Familiens liv og hverdag år 1900 Vælg selv opgaver. Skoletjenesten, Arbejdermuseet Familiens liv og hverdag år 1900 Vælg selv opgaver Skoletjenesten, Arbejdermuseet Se godt på billedet på side 2. Billedet hedder Bønder i hovedstaden" og er malet af Erik Henningsen i 1887. Vælg en af

Læs mere

Undervisningen lægger op til, at eleverne får mod til at udtrykke sig, selv om sproget ikke rækker: Hellere risikere end reducere.

Undervisningen lægger op til, at eleverne får mod til at udtrykke sig, selv om sproget ikke rækker: Hellere risikere end reducere. 2018-2019 Lærer: Ivan Gaseb (IG) Forord til faget I tysk i 4. klasse lægges hovedvægten på den mundtlige kommunikation. Eleverne skal så tidligt som muligt have åbnet munden og få oplevelsen af at kunne

Læs mere

Årsplan. Mundtlig kommunikation. Eleven kan forstå enkle ord, udtryk og budskaber ud fra situation, gestik og mimik.

Årsplan. Mundtlig kommunikation. Eleven kan forstå enkle ord, udtryk og budskaber ud fra situation, gestik og mimik. Årsplan Materialer: Grundbog: Du bist dran-fang an Emner:Das bin ich, Schule, Der Stadtbummel, Tierwelt, Freunde für das Leben, Blick auf Deutschland Diverse kopiark. Arbejdsbog: Pirana, Gut gemacht. Klasse:

Læs mere

Un animal de compagnie

Un animal de compagnie Un animal de compagnie Af Isabelle Salvé Nielsen Niveau: 5.-6. klasse Varighed: 3-4 lektioner Om forløbet Forløbet Un animal de compagnie har fokus på læsning. Eleverne læser en bog om Laure, der ønsker

Læs mere

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Ab in den Skiurlaub. Om forløbet. Niveau. Varighed. 5. klasse. 8-10 lektioner

Ab in den Skiurlaub. Om forløbet. Niveau. Varighed. 5. klasse. 8-10 lektioner Ab in den Skiurlaub Niveau 5. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Undervisningsforløbet Ab in den Skiurlaub tager udgangspunkt i Florian fra Hamburg og hans familie, der hvert år tager på skiferie

Læs mere

Forløb: Udvikling af børns legefællesskaber gennem de sidste ca. 30 år

Forløb: Udvikling af børns legefællesskaber gennem de sidste ca. 30 år Forløb: Udvikling af børns legefællesskaber gennem de sidste ca. 30 år Dette dokument rummer en beskrivelse af lektioner og aktiviteter i forløbet. Lektion 4 og 5 er skrevet ud med stor detaljeringsgrad.

Læs mere

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være

Færdigheds- og vidensmål Læringsmål Tegn på læring kan være Spaß am Strand Niveau 5. klasse Varighed ca. 6 lektioner Om forløbet Forløbet tager afsæt i en præsentation af Lucas og hans familie, der hvert år tager til Rügen på strandferie, og vi følger familien

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

CIRKEL TIL ELEV START

CIRKEL TIL ELEV START Kære elev. Herunder ser du en oversigt over, en oversigt over hele forløbet i SevenJob. Du kan følge med undervejs og samtidig følge med i, hvilke opgaver eller hvilke ting du skal huske. Rigtig god fornøjelse.

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 4. klasse 2018

ELEVUNDERSØGELSE 4. klasse 2018 ELEVUNDERSØGELSE. klasse 08 Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentarer Hvis elevens fødselsdato (-) er et lige tal (fx 0/0), tildeles eleven spørgsmål om dansk, hvis det er et ulige tal (fx /), tildeles

Læs mere

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet.

Eleverne kan tage deres egen puls og får forståelse for intensitets-forskellen mellem moderat- og højintensitet. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Årsplan for engelsk i 2. klasse Skoleåret 2016/2017

Årsplan for engelsk i 2. klasse Skoleåret 2016/2017 Årsplan for engelsk i 2. klasse Skoleåret 2016/2017 Undervisningen tager udgangspunkt i Forenklede Fællesmål for fanget engelsk. Materialer: Vi bruger ikke noget bogsystem i undervisningen. Eleverne får

Læs mere