Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 15. november 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 15. november 2012"

Transkript

1 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 15. november 2012 Til stede: Anni, Børge, Finn, Inge, Gunnar, Jesper, Kirsten, Per H, Per B, Hildur samt Helle Hjorth (HH), Søren Ring (SR) og Carina Pilgaard (CP) fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) Afbud: Jens 1. Nyt fra sekretariatet 1.1 Personale Søren Ring (Ibsen), biolog, er pr. 1. oktober 2012 ansat som afløser for Søren Ferdinand Hansen. Carina Pilgaard, skov- og landskabsingeniør, er pr. 1. oktober juni 2013 ansat som barselsvikar for Marie-Louise Olsen. Søren står primært for den overordnede naturovervågning, den biologiske faglighed i forhold til reservaterne og så nogle af de større projekter (f.eks. Bøjden LIFE og arbejdet med at få Bøjden gjort til IBA og fuglebeskyttelsesområde), mens Carina varetager den overordnede drift såsom græsningsaftaler, slet og landbrugsstøtte. Helle står fortsat for den øvrige drift. 1.2 Ny strategiplan for Fugleværnsfonden HH fortalte om strategiplanen, som indeholder de overordnede visioner, mål og retningslinjer, som FVF arbejder ud fra. I planen står der bl.a. om arbejdsgrupperne: Arbejdsgrupper er hjørnestenene i det frivillige arbejde. Naturområderne skal skabe rum for sociale fællesskaber, hvor indsatsen er til gavn for fuglene og til glæde for mennesker. Bestyrelsen understregede på sit seneste møde igen vigtigheden og nødvendigheden af og glæden ved de frivillige arbejdsgrupper. Den nye strategiplan vedtages af bestyrelsen inden årsskiftet og bliver herefter lagt på FVF s hjemmeside, så alle interesserede kan læse den. 1.3 Handicapsti Elise Frydensberg har opnået tilsagn om tilskud fra ANT fonden til projektet omkring handicapvenlig sti til fugletårnet samt nænsom, maskinel rydning af skrænter for slåen. Det blev i den forbindelse bemærket, at en del af det eksisterende grusmateriale kan genbruges. Vi har ikke før fået midler fra denne fond, så vi vil gerne se pengene på kontoen, inden vi foretager os yderligere. Såfremt pengene kommer inden årsskiftet, kan projektet forhåbentligt færdiggøres inden marts Status på LIFE-projektet/indvielse til foråret TAK for indsatsen i forbindelse med EU-tilsyn og Dan Jørgensen arrangementet. FLOT! Plancher til skjulene er under udarbejdelse. Illustratoren er i gang (Carl Christian Tofte).

2 2 Piktogrammer og vejskiltning er klar, men stolper mangler. Opsætning forhåbentligt tidligt forår Folderen kommer i en engelsk version. Søren har endnu ikke lagt sig fast på, hvordan eller præcist hvornår indvielsen skal foregå. Han modtager meget gerne ideer fra jer! Der har været stor travlhed med at sætte sig ind i det nye job og de mange reservater de seneste 6 uger siden Søren og Carina startede. 1.5 Ny græsningsaftale med Jens Larsen, Bimosegård CP informerede om ny græsningsaftale med Jens Larsen fra Bimosegård, som skal afgræsse noret samt arealerne syd for vejen inklusiv det nytilkøbte areal (i alt 32 ha). Jens afgræsser i forvejen arealerne nord for vejen. Med den nye aftale bliver der således kun én afgræsser i Bøjden Nor, som vi i forvejen kender og er godt tilfredse med. Jens forventer fortrinsvis at bruge kvier (ca stk.) af racen angus/simmenthaler. Der er 4 folde, og vi vil løbende vurdere behovet for at rykke rundt på dyrene i græsningssæsonen. Græsningssæsonen er i øvrigt som sædvanligt fra maj - oktober. Jens skal ifølge aftalen slå under hegnet på den ca. 7 km lange hegnsstrækning. 2. Arbejdsgruppen og arbejdsopgaver 2.1 Rekruttering HH forklarede, at hun ønskede at lave målrettet rekruttering. Dvs. alle, der ønsker at være med i arbejdsgruppen, først inviteres til en uformel forventningsafklarende samtale. Dette er ikke en jobsamtale, men det er for at undgå misforståelser og få afklaret, hvad vedkommende kan bidrage med til gruppen, og hvad frivillige kan forvente af FVF. HH har for nylig haft en samtale med et potentielt medlem af arbejdsgruppen, som hun inviterede til dette møde. Han dukkede dog ikke op. Der blev diskuteret hvorvidt gruppen aktivt skal arbejde for at få flere medlemmer. Som det er p.t. passer niveauet af arbejdsopgaver fint til gruppens ressourcer. Det blev i den forbindelse bemærket, at det er vigtigt, at der er opgaver nok til alle fremmødte på arbejdsdage. Sekretariatet mener ikke, dette er et problem, vi kan nemt finde på relevante opgaver Der bliver eksempelvis flere driftsopgaver i forbindelse med det nytilkøbte areal, der skal løses fremover (se punkt 2.4). 2.2 Gruppens arbejdsstruktur Der var enighed om, at det er vigtigt, at der er mulighed for, at alle kan deltage. Derfor prioriteres weekenddage som arbejdsdage. Afbud til arbejdsdage til Finn og Inge er vigtigt af hensyn til planlægningen! Børge foreslog, at man derudover kunne oprette et akut-hverdagshold, som de har på Langeland, som kan træde til, hvis der er behov for det. Gruppen var glad for at have en liste med forskellige opgavetyper, som skal udføres. Så er der noget til alle.

3 3 2.3 Udførte arbejdsopgaver siden sidste møde Den 19. juni: Klargøring af reservatet inden presseseancen den 22. juni med deltagelse af Dan Jørgensen. I havde arbejdet rigtig hårdt op til, så Bøjden fremstod rigtig lækker Tak! Desværre var pressedækningen ikke så god. Gunnar og Kirsten guidede Dan Jørgensen og de øvrige deltagere i presseseancen. Den 4. september og den 22. oktober: Evindelige rosa rugosa ved stranden fjernet. PRÆMIE til Inge. Græs slået på vanskelige steder af stisystemet Buske trimmet ved indgange og skjul Udsigtshul ved vandhullet ved Klydeskjulet Skjulene er fejede, og der er vasket vinduer i Bjergandeskjul Træbroen har fået kyllingenet Besværlig ståltrådsbunke ved p-plads fjernet Fældede tjørn i vandkanten foran Bjergandeskjul fjernet og afbrændt Stabbe fjernet Stødskud på fældede popler hugget af 2.4 Kommende arbejdsopgaver Opsætning af piktogrammer, når skiltepæle opsættes Opvækst popler i lille lund Rosa rugosa (hegn flyttes) Rydning af fugleøer, hvis det skønnes nødvendigt Nye faste opgaver: Vandhulspleje/tjek vi tager det op senere Jorddiger/insektvolde ved p-plads skal slås med buskrydder eller faktisk helst le. Der indkøbes hørive, så det afslåede materialet lettere kan rives væk. Det er vigtigt for at få udpint voldene. Slåtidspunktet er også vigtigt af hensyn til den kommende og indvandrende flora og fauna. Første slæt tages efter den 1. juli og andet slæt omkring den 1. september. Og evt. et ekstra slæt omkring den 1. august, dog kun såfremt det virkelig vokser voldsomt til med nitrophile trivialarter (brændenælder, tidsler, skræpper mm.). Prøv gerne at variere driften af de to volde. Giv fx den ene vold én drift (ved at lade en del af det afslåede ligge) og den anden vold en anden drift (det afslåede urte-/græs-hø fjernes helt), og gør derefter dette på samme måde hvert år. Stendiget der var stemning for at arbejde med at få taget hul på plejen af stendiget til gavn for insekter, padder og fugle. Per foreslog, at man udvalgte nogle særligt fine udstillingspletter på strækningen. Her er en smule fra Naturstyelsen om jord- og stendiger: Overvågning af arter (fugle, flora og fauna) (se punkt 2.7)

4 4 2.5 Værktøj/redskaber Gruppen ønsker høriver til insektvold samt kratrydder til brombær. Gyvelsnapperne (de canadiske contractigators som er eminente til at rive mindre træer op med) og gummibåd er i Langelandsgruppen. Kan evt. udlånes til Bøjdengruppen ved behov. 2.6 Åbent Hus - arrangementer og formidling Der er mange besøgende til Åbent Hus-arrangementer. De kan næsten ikke være i skjulene. Arrangementerne er blæst en del op i lokalmedierne, og der er opstået en forventning fra publikum om en guidet rundtur. Det skal fremgå tydeligt af arrangementbeskrivelserne, at det ikke er rundture! Bøjden Beboerforening ønsker samarbejde. Der blev på mødet ikke besluttet noget konkret vedrørende et samarbejde. Turbeskrivelser og planlægning aftales nærmere snart. Allan Gudio Nielsen skal have datoer og beskrivelser senest den 1. december, for at de kommer med i 2013-folderen! 2.7 Ynglefugletællinger 2012/overvågning på de nye arealer Ifølge LIFE-projektet skal det nye areal på sigt udvikle sig til et overdrev ved udpining i form af græsning og slet. Fåborg Kommune vil til sommeren 2013 lave en botanisk artsregistrering af vegetationen. SR spurgte ind til, hvordan den nuværende fugleoptælling kørte. Det er i dag kun Kell Grønborg, der udfører fugletællingerne i Bøjden Nor. Søren tager kontakt til ham. SR efterspurgte, om nogen i arbejdsgruppen ønskede at deltage i en lidt bredere artsovervågning på de nye arealer. Dette er både for at følge udviklingen indenfor LIFE-projektets sidste år (2013) og fremover. Overvågningen kunne være både fuglearter (som vi jo skal optælle) og evt. også plantearter og padder. Udover de store nye græsningsarealer i de fire folde i øst og sydøst, kunne der evt. også overvåges på de sydlige arealer. SR ønskede ligeledes forslag til en fremtidig hensigtsmæssig opdeling af området i forbindelse med artsregistreringen. På den måde kan vi bedre se, om vores plejetiltag virker efter hensigten. SR laver et oplæg til fugleovervågning og inddeling på det nye areal, som gruppen kan tage stilling til. Sekretariatet vil komme med et indledende forslag/skitse til, hvordan en evt. bredere overvågning af plante- insekt og/eller padde arter vil kunne udføres løbende af frivillige fra arbejdsgruppen. Det var et stort ønske, at FVF i foråret arrangerer en botanik-dag for arbejdsgruppen. Det vil dermed være lettere for gruppen at vide, hvad de skal kigge efter. 3. Evt. QR-koder/SMS-donation SR og CP fortalte, at FVF overvejer at påføre QR-koder/SMS til donation på fondens plancher og foldere. Men det er væsentligt, at det økonomisk kan betale sig. Arbejdsgruppen var positiv overfor ideen. Trøjer/Adresseliste Elise søger en fond om midler til at indkøbe trøjer til arbejdsgrupperne.

5 5 Mange tak til alle for et godt møde og til Finn og Inge for kaffe/the og dejlig æblekage! Søren og jeg synes, det var hyggeligt og rart at møde jer, der til daglig knokler derude. Det store arbejde, I alle udfører for fugle, natur og mennesker, er meget værdsat! Tak! Venlig hilsen og på gensyn Carina Fugleværnsfondens arbejdsgruppe i Bøjden Nor Kalender forår Skriv datoerne i din kalender! Dato: Aktivitet: Lørdag den 16. marts Arbejdsdag fra kl Lørdag den 23. marts Åbent Hus kl Lørdag den 13. april Arbejdsdag fra kl Søndag den 12. maj Åbent Hus kl Tirsdag den 3. juni Planlægningsmøde kl i Klydeskjulet Lørdag den 8. september Åbent Hus kl Finn og Inge indkalder som sædvanlig til alle arbejdsdage.

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 3. juni 2013 i Klydeskjulet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 3. juni 2013 i Klydeskjulet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Torsdag den 3. juni 2013 i Klydeskjulet Til stede: Mine noter er desværre usikre her efter 8 uger, så jeg husker ikke alle, der var tilstede. Undskyld mange

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Den 19. november 2015 hos Finn og Inge

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Den 19. november 2015 hos Finn og Inge 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Den 19. november 2015 hos Finn og Inge Tilstede: Finn, Inge, Per H., Gunnar, Børge og så Søren fra sekretariatet. Mødet startede kl. 19.00. Finn og Inge bød

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor 28. maj 2015 i Bjergandeskjulet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor 28. maj 2015 i Bjergandeskjulet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor 28. maj 2015 i Bjergandeskjulet Tilstede: Finn, Inge, Per H., Gunnar, Børge og så Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) Dagsorden Siden sidst udførte

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag d. 18. maj 2016 i skjulet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag d. 18. maj 2016 i skjulet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag d. 18. maj 2016 i skjulet Tilstede: Finn, Per H., Gunnar, Mieke, Kirsten, Kaj og Søren (fra sekretariatet). Mødet startede kl. 18.00. Vi tog punkter

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. maj 2018 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. maj 2018 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. maj 2018 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet Tilstede: Børge, Gunnar, Hans, Kaj, Per, Torben, Leif, Karin og så Søren fra sekretariatet. Erik

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 16. maj 2017 kl. 18 ved grillpladsen i reservatet Tilstede: Børge, Gunnar, Hans, Kaj, Kirsten, Per, Torben og Karin og så Søren fra sekretariatet.

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 6. november 2018 kl. 18 hos Kaj på Skovstrupvej

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 6. november 2018 kl. 18 hos Kaj på Skovstrupvej 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Tirsdag den 6. november 2018 kl. 18 hos Kaj på Skovstrupvej Tilstede: Børge, Hans, Kaj, Per, Torben, Karin, Troels, Vibeke, Erik, Kirsten og så Søren fra sekretariatet.

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø onsdag den 29. august 2018 Til stede: Henrik, Jens, Sten, Bent, Ulla B, Britta, John, Kim, Kirsten, Ulla S., Boye og Emilie Nicoline Schmidt (FVF sekretariat)

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014

Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Nivå Bugt Strandenge mandag den 25. august 2014 Deltagere: Anders, Birgitte, Bo, Carsten, Finn, Ivan, Jan, Lene, Lise, Peter, Stine, Uffe, Uve, Walther, Marie- Louise

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. november 2016 kl. 19 hos Finn og Inge

Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. november 2016 kl. 19 hos Finn og Inge 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Bøjden Nor Onsdag den 30. november 2016 kl. 19 hos Finn og Inge Tilstede: Gunnar, Finn, Inge, Kaj, Per H., Torben, Kirsten, Hans og så Søren fra sekretariatet. Mødet

Læs mere

Præsentation af Fugleværnsfonden

Præsentation af Fugleværnsfonden Præsentation af Fugleværnsfonden Formål Fugleværnsfonden er en privat fond med det formål: at værne om Danmarks vilde fugle ved at medvirke til at bevare eller skabe vigtige fuglelokaliteter, navnlig for

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsgruppen ved Sydlangeland tirsdag den 10. maj 2005

Referat fra møde i Arbejdsgruppen ved Sydlangeland tirsdag den 10. maj 2005 Referat fra møde i Arbejdsgruppen ved Sydlangeland tirsdag den 10. maj 2005 Tilstede: Allan, Kirsten, Aksel, Jørgen L, Jane, Birte, Hanne, Jørgen R, Poul, Erik, Christina, Per og Børge. Der var afbud fra:

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog Onsdag den 3. april 2019

Referat af møde i arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog Onsdag den 3. april 2019 1 Referat af møde i arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog Onsdag den 3. april 2019 Til stede: Lars, Freddie, Sven Jean, Birthe, Ulla H., Palle, Lonnie, Mogens, Dines, Helle, Elon, Jan C., Ulla B., Hans, Uffe,

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 3. oktober 2012

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 3. oktober 2012 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 3. oktober 2012 Til stede: Arne, Dines, Helle, Freddie, Birthe, Hans H., Hans F., Helge, Karin A., Karin B., Lars, Palle, Preben, Rasmus,

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen i Vaserne Onsdag den 12. december 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen i Vaserne Onsdag den 12. december 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen i Vaserne Onsdag den 12. december 2018 Til stede: Freddie, Torben, Keith, Leif, Mette, Peter, Arne, Erik P., Ole, Erik C., Christian og Emilie (EBS fra sekretariatet)

Læs mere

Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige

Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige Fugleværnsfondens arbejdsgrupper er uundværlige Jonna Odgaard, journalist og bestyrelsesmedlem i Fugleværnsfonden Uden arbejdsgrupperne går det ikke. Det er Fugleværnsfondens bestyrelse meget bevidst om.

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 10. april 2013

Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 10. april 2013 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen Saksfjed - Hyllekrog onsdag den 10. april 2013 Til stede: Arne, Dines, Helle, Helge, Karin A., Karin B., Lars, Leif, Yvonne, Rasmus, Sven Jean og Uffe. Desuden fra sekretariatet

Læs mere

Referat af møde mandag den 17. august 2009 i Arbejdsgruppen på Nyord

Referat af møde mandag den 17. august 2009 i Arbejdsgruppen på Nyord Referat af møde mandag den 17. august 2009 i Arbejdsgruppen på Nyord Deltagere: Bjarne, Claus, Elo, Frede og Ruth, Kristian, Lise, Mogens P., Mogens V. H., Ole, Steen, Tommy, Vibeke samt Søren og Ingrid

Læs mere

DOF Fyn Dag. Lørdag den 26. november 2011 kl. 9:00 14:00 Naturskolen Åløkkestedet, Hudevad Byvej 20 5792 Årslev

DOF Fyn Dag. Lørdag den 26. november 2011 kl. 9:00 14:00 Naturskolen Åløkkestedet, Hudevad Byvej 20 5792 Årslev 5.11.2011 Kære aktive fugleven DOF Fyns bestyrelse ønsker at samle de foreningsaktive medlemmer til en spændende dag med fokus både på foreningsarbejdet og glæden ved fuglene. Du indbydes derfor til: DOF

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 19. februar 2015

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 19. februar 2015 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 19. februar 2015 Til stede: Erik Biehl, Martin, Jens L., John, Jens Chr., Peter, Karen og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) (referent

Læs mere

Naturpleje i Terkelsbøl Mose

Naturpleje i Terkelsbøl Mose Naturpleje i Terkelsbøl Mose I dette efterår/vinter gennemføres et større naturplejeprojekt i Terkelsbøl Mose nord for Tinglev. Da denne mose sammen med Tinglev Mose udgør et NATURA 2000-område, har myndighederne

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 12. september 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 12. september 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Saksfjed-Hyllekrog onsdag den 12. september 2018 Til stede: Lars, Jan, Ulla, Karin A., Karin B., Uffe, Preben, Rasmus, Birgit, Freddie og Emilie Nicoline Schmidt

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 3. december 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 3. december 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 3. december 2018 Til stede: Bent, John, Erik, Henrik, Lisbeth, Boye, Sten, Mary Ann, Ulla S., Kirsten, Søren, Ulla B., Kim, Britta, Peter

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 8. april 2019

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 8. april 2019 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Gundsømagle Sø mandag den 8. april 2019 Til stede: Bent, John, Stig, Peter Bo, Jens, Lisbeth, Henrik og Emilie Nicoline Berg Schmidt (ENS) fra Fugleværnsfondens sekretariat.

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 30. september 2015

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 30. september 2015 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose den 30. september 2015 Til stede: Erik Biehl, Hans, Jens L., John, Jens Chr., Peter, Martin og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) (referent)

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled

Notat. Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Notat Referat fra møde den 28.10 2014 i skovrejsningsrådet for Solhøj Fælled Østsjælland J.nr. NST-203-00035 Mødedeltagere: Vibeke Heskjær, Høje-Taastrup Kommune Kristel H.J. Hansen, Høje-Taastrup Kommune

Læs mere

Naturgenopretning ved Bøjden Nor

Naturgenopretning ved Bøjden Nor LIFE09 NAT/DK/000371 - Connect Habitats - Bøjden Nor Naturgenopretning ved Bøjden Nor - en kystlagune med overdrev Lægmandsrapport En naturperle Bøjden Nor er et helt særligt værdifuldt naturområde, der

Læs mere

)' ') *!" '!!!! ' '' '' ', '' )'

)' ') *! '!!!! ' '' '' ', '' )' Veje og Grønne Områder Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Hundefolde i Viby 9. august 2013 Der har igennem et par år været

Læs mere

Naturprojekt Nordals, Naturpleje på Strandenge på Nordals ref nr A-108

Naturprojekt Nordals, Naturpleje på Strandenge på Nordals ref nr A-108 15. Juni Fonden Arboretet Sønderborg den 10. december 2015 Kirkegårdsvej 3A 2970 Hørsholm Orientering - midtvejdsevaluering Naturprojekt Nordals, Naturpleje på Strandenge på Nordals ref nr. 2014-A-108

Læs mere

Ringkøbing-Skjern kommune opretter pulje til naturpleje på Natura 2000-arealer - Tilskud til forberedelse til afgræsning

Ringkøbing-Skjern kommune opretter pulje til naturpleje på Natura 2000-arealer - Tilskud til forberedelse til afgræsning Ringkøbing-Skjern kommune opretter pulje til naturpleje på Natura 2000-arealer - Tilskud til forberedelse til afgræsning Naturens Rige rummer en række særlige naturarealer, og kommunen ønsker at give en

Læs mere

Forældrebrev 15. marts 2013

Forældrebrev 15. marts 2013 Forældrebrev 15. marts 2013 1. Forårskoncert Tak for et godt fremmøde til vores forårskoncert i tirsdags Mit indtryk var at både børn og forældre hyggede sig og var glade for børnenes optræden både gennem

Læs mere

Referat fra møde i Arbejdsgruppen ved Saksfjed-Hyllekrog. tirsdag den 18. november 2008

Referat fra møde i Arbejdsgruppen ved Saksfjed-Hyllekrog. tirsdag den 18. november 2008 Referat fra møde i Arbejdsgruppen ved Saksfjed-Hyllekrog tirsdag den 18. november 2008 Til stede: Bente, Dines, Erik, Finn, Freddie, Birte, Hans, Kirsten, Helge, Ingelise, J.K.O, Karen, Kurt, Leif C.,

Læs mere

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10)

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10) Plejeplan for moser ved Gulstav 2018-2028 (delprojekt nr. 10) Indhold 1. Indledning... 3 2. Beskyttelsesmæssig status... 3 3. Beskrivelse af området og potentiale... 4 4. Målsætning for moserne ved Gulstav...

Læs mere

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl

Dagsorden og referat. DOF Nordsjælland. Lokalafdeling under Dansk Ornitologisk Forening. Dato og tid: 5. marts kl Dagsorden og referat Dato og tid: 5. marts kl. 19.00-22.00 Sted: Nødebo Kro Emne: Bestyrelsens arbejdsområder Formål med mødet: Drøfte og beslutte fremtidige aktiviteter Anvendelse af mødets resultat:

Læs mere

After-Life pleje plan for. Store Vrøj. Periode: Niels Damm. Amphi Consult v./lars Briggs

After-Life pleje plan for. Store Vrøj. Periode: Niels Damm. Amphi Consult v./lars Briggs After-Life pleje plan for Store Vrøj Periode: 2012-2022 Niels Damm Amphi Consult v./lars Briggs www.amphi.dk 1 1. Lokalitetsbeskrivelse Store Vrøj er projektområde nr. 10 i LIFE BaltCoast projektet og

Læs mere

"Draget" - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde.

Draget - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde. Naturgenopretning på Knudshoved Odde. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen. Knudshoved Odde er et unikt naturområde i Sydsjælland, et overdrevslandskab med mange små bakker adskilt af flade arealer, hvor man

Læs mere

Vandhuller. - Anlæg og oprensning. Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune

Vandhuller. - Anlæg og oprensning. Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 1 Vandhuller - Anlæg og oprensning Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 2 Invitér naturen ind på din ejendom Et godt vandhul indgår som et naturligt og smukt element i landskabet og er fyldt med

Læs mere

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Nivå Bugt Strandenge mandag den 8. september 2018

Referat af møde i arbejdsgruppen ved Nivå Bugt Strandenge mandag den 8. september 2018 1 Referat af møde i arbejdsgruppen ved Nivå Bugt Strandenge mandag den 8. september 2018 Til stede: Lise, Uffe, Anders, Walter, Birgitte, Michael, Dorthe, Bo, Peter, Lene og Emilie Nicoline Schmidt (FVF

Læs mere

Plejeplan for Piledybet

Plejeplan for Piledybet Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Indhold 1. Indledning... 4 2. Beskyttelsesmæssig status... 4 3.

Læs mere

Referat af fællesmøde i arbejdsgrupperne for Sølsted Mose, Søgård Mose, Stormengene og Bremsbøl Sø. Onsdag d. 16/11

Referat af fællesmøde i arbejdsgrupperne for Sølsted Mose, Søgård Mose, Stormengene og Bremsbøl Sø. Onsdag d. 16/11 1 Referat af fællesmøde i arbejdsgrupperne for Sølsted Mose, Søgård Mose, Stormengene og Bremsbøl Sø Onsdag d. 16/11 Tilstede: Hans Christensen, Jens Lyhne, Peter og Karen Kjer Hansen (kontaktperson),

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose Den 3. februar 2016

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose Den 3. februar 2016 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose Den 3. februar 2016 Til stede: Jens L., Jens M., Jens Chr., John, Peter, Karen, Martin og Søren fra Fugleværnsfondens sekretariat (FVF) (referent) Afbud:

Læs mere

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose tirsdag den 4. marts 2014

Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose tirsdag den 4. marts 2014 1 Referat af møde i Arbejdsgruppen ved Sølsted Mose tirsdag den 4. marts 2014 Til stede: Karen, Peter KH, Hans, Jens, Jens, John, Peter N, Robert, Søren, Niels Christian, Søren fra sekretariatet (referent)

Læs mere

Referat for arbejdsgruppen i Svartingedal Onsdag den 20. marts 2019

Referat for arbejdsgruppen i Svartingedal Onsdag den 20. marts 2019 Referat for arbejdsgruppen i Svartingedal Onsdag den 20. marts 2019 1 Til stede: Klaus, Kåre, Mads, Maria og Emilie (MEL og ENS fra Fugeleværnsfondens sekretariat, FVF). En nyryddet eng og 40 nye fuglekasser

Læs mere

Stauning Skole Stauning Børnehus Fællesbestyrelsen

Stauning Skole Stauning Børnehus Fællesbestyrelsen Stauning Skole Stauning Børnehus Fællesbestyrelsen Dagsorden Bestyrelsesmøde: Onsdag den 7/6 2017- kl. 18.15 20.30 Mødeleder: Anne Mette Kaffe: Børnehaven serverer en lækker anretning, når mødet er slut

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter

VEJLEDNING TIL ANSØGNING. Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter VEJLEDNING TIL ANSØGNING Tilskud til naturgenopretning, naturpleje og stiprojekter Fredericia Kommune afsætter årligt en pulje, hvorfra private, organisationer og interessegrupper kan søge om tilskud til

Læs mere

Naturkvalitetsplanen i korte træk

Naturkvalitetsplanen i korte træk Naturkvalitetsplanen i korte træk Hvordan skal de beskyttede naturområder udvikle sig frem mod 2025 Hvad er beskyttet natur? Naturkvalitetsplanen gælder for de naturtyper som er beskyttet mod tilstandsændringer

Læs mere

Afgræsning og slæt. Hundevæng Overdrev. Side 1 af Naturstyrelsen Storstrøm

Afgræsning og slæt. Hundevæng Overdrev. Side 1 af Naturstyrelsen Storstrøm Afgræsning og slæt Hundevæng Overdrev 21-04-2015 Naturstyrelsen Storstrøm Side 1 af 8 Aftale 1 AFTALENS PARTER Mellem Miljøministeriet, Naturstyrelsen Storstrøm, Hannenovvej 22, 4800 Nykøbing F. (herefter

Læs mere

Plejeplan for markfirben ved Isterødvej/Jespersvej

Plejeplan for markfirben ved Isterødvej/Jespersvej Plejeplan for markfirben ved Isterødvej/Jespersvej Markfirben-han, 2014. Foto: Peer Ravn Naturteamet, By og Miljø Hillerød Kommune, 2014 Plejeplan udformet af Amphi-Consult v. Peer Ravn Formål: Formålet

Læs mere

Rydning og hegning af Avernakke, Fejø

Rydning og hegning af Avernakke, Fejø Rydning og hegning af Avernakke, Fejø Afsluttende rapport for projekt 32313-G-13-200M-0089 Gennemført i samarbejde med NaturErhvervstyrelsen, Avernakke Lodsejerforening og Fejø Frilandskvæg Projektperioden

Læs mere

Plejeplan for markfirben ved Solbjerggaard Ørredfiskeri, Strølille

Plejeplan for markfirben ved Solbjerggaard Ørredfiskeri, Strølille Plejeplan for markfirben ved Solbjerggaard Ørredfiskeri, Strølille Markfirben-han, Solbjerggaard Ørredfiskeri, 2013. Foto: Peer Ravn Naturteamet, By og Miljø Hillerød Kommune, 2014 Plejeplan udformet af

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn AFSLUTTENDE OPGAVE Lad Grønsted forblive Grøn Lad Grønsted forblive Grøn Indledning Til dette afsluttende projekt har jeg valgt at fokusere på udemiljøet i en park, og om hvordan et godt udemiljø kan påvirke

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Landskabet er under stadig forandring

Landskabet er under stadig forandring Landskabet er under stadig forandring I det danske klima er løvskov den naturlige vegetation. Når landskabet ikke er skovklædt i dag, skyldes det, at jordbrug, plantager, bebyggelser og anlæg har fortrængt

Læs mere

Generalforsamling 2016 Bøstrup Strand grundejerforening Lørdag d 18. juni 2016

Generalforsamling 2016 Bøstrup Strand grundejerforening Lørdag d 18. juni 2016 Virksund d 20. juni 2016 Generalforsamling 2016 Bøstrup Strand grundejerforening Lørdag d 18. juni 2016 Dagsorden ifølge lovene: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Regnskab 4. Indkomne forslag 5. Fastsættelse

Læs mere

Resultatet af Brugerundersøgelsen Højvangshaven Marts 2014.

Resultatet af Brugerundersøgelsen Højvangshaven Marts 2014. Vil du anbefale Højvangshaven til andre forældre? I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke Resultatet af Brugerundersøgelsen Højvangshaven Marts 2014. Det er et super flot resultat, som vi er stolte

Læs mere

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen MØDEREFERAT Emne: Afholdt Deltagere: Dagsorden Ordinær generalforsamling Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen 30 personer til kaffebord, heraf 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 børn 1. Valg af

Læs mere

Lokalrådet i Jungshoved Referat fra Borgermødet om Naturpleje på Jungshoved den 13.3.2014 på Jungshoved Skole

Lokalrådet i Jungshoved Referat fra Borgermødet om Naturpleje på Jungshoved den 13.3.2014 på Jungshoved Skole Referat fra Borgermødet om Naturpleje på Jungshoved den 13.3.2014 på Jungshoved Skole Ad 1) Velkomst: Gerda bød velkommen til de ca. 35 personer, der var mødt. Ad 2) Elise Hvelplund bød også velkommen

Læs mere

Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand

Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand Referat fra ordinær generalforsamling, lørdag 11. juni 2016 1. VALG AF DIRIGENT Formanden Arne Munk bød velkommen til årets generalforsamling i Amerikanerhuset,

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 18. januar 2018 klokken 19:00 på beboerkontoret Kategorier for dagsordenspunkter Debat: Det primære i dette punkt er at skabe en debat. Orientering: Punktet er

Læs mere

Nye ansigter på Sekretariatet

Nye ansigter på Sekretariatet Medlemsnyt: 06 2018 Dato: 11. oktober 2018 Medlemsnyt giver korte og aktuelle oplysninger fra Frivilligcenter Roskilde og fra den frivillige verden. Medlemsnyt udsendes via mail og kan hentes på www.frivilligcenter-roskilde.dk

Læs mere

GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN

GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN Grundejerforeningen EGEN afholder ordinær generalforsamling Onsdag, den 29. marts 2017, kl.19.30 i Ry Hallen Dagsorden: 1 Valg af dirigent 2 Bestyrelsen beretning

Læs mere

Et sted for dig. - FDF Hjerm

Et sted for dig. - FDF Hjerm - FDF Hjerm Et sted for dig ... FDF giver børn og unge et ståsted at møde verden fra En verden af oplevelser FDF Hjerm er et godt tilbud til alle børn og unge med en bred vifte af muligheder. Vi lægger

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april.

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april. Februar 2008 Fyraftensmøde den 8. April kl. 18.15: Næste BY NIGHT er lige om hjørnet. Kan vi give hinanden gode ideer om temaet Italiensk Aften. Hvad skal der til før vores bydel bliver fyldt med gode

Læs mere

Referat af møde den 7/11 2012

Referat af møde den 7/11 2012 Nøvling Skole den 14/1 2013 Møde Tid Sted Deltagere Mødeleder Referent Skolebestyrelsesmøde Den 07.11.2012, kl. 17.00 19.00 Nøvling Skole Christina Thorsted Jensen, Sanne Hvid, Marina Sørensen, Michael

Læs mere

Bilag 2. Kravspecifikation. Rådgivningsindsats for landmænd og konsulenter i 2015 om tilskud til naturpleje under Landdistriktsprogrammet.

Bilag 2. Kravspecifikation. Rådgivningsindsats for landmænd og konsulenter i 2015 om tilskud til naturpleje under Landdistriktsprogrammet. Bilag 2 Kravspecifikation Rådgivningsindsats for landmænd og konsulenter i 2015 om tilskud til naturpleje under Landdistriktsprogrammet 1 af 7 Indhold 1. Introduktion... 3 2. Beskrivelse af opgaven...

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 10. JUNI 2006 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent og stemmetællere 2. Beretning 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Fastsættelse af kontingent for året 2007

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til opsætning af formidlingsskjul i skoven ved Stubbe Sø

Ansøgning om tilladelse til opsætning af formidlingsskjul i skoven ved Stubbe Sø 1 Til Syddjurs Kommune, Natur, Miljø og Klima Byg og Miljø Ansøgning om tilladelse til opsætning af formidlingsskjul i skoven ved Stubbe Sø Ansøgningen gælder matr.nr. 12b, Gravlev By, Fuglslev Adresse:

Læs mere

Afrapportering. KICK-OFF Workshop 14. december 2010 LIFE09 NAT/DK/ CONNECT HABITATS

Afrapportering. KICK-OFF Workshop 14. december 2010 LIFE09 NAT/DK/ CONNECT HABITATS LIFE09 NAT/DK/000371 CONNECT HABITATS Genopretning af overdrev ved Bøjden Nor med positiv indflydelse på forvaltning af sårbar kystlagune Restoring dry grasslands at Bøjden Nor with a positive influence

Læs mere

Procedure for etablering af nye aktiviteter

Procedure for etablering af nye aktiviteter Procedure for etablering af nye aktiviteter Styregruppen for døgninstitutioner Indholdsfortegnelse 1. Formål.... 1 2. Første kontakt.... 1 3. Samarbejdsaftalen... 2 4. køreplan... 3 5. rekruttering af

Læs mere

torsdag den 15. marts 2018 kl i Fladså Hallens festlokale.

torsdag den 15. marts 2018 kl i Fladså Hallens festlokale. 15/2-18 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Mogenstrup Grundejerforening. Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling torsdag den 15. marts 2018 kl. 1930 i Fladså Hallens festlokale. Dagsorden:

Læs mere

Naturplan Granhøjgaard marts 2012

Naturplan Granhøjgaard marts 2012 1 Naturplan Granhøjgaard marts 2012 Jørgen & Kirsten Andersen Udarbejdet af skovrider Søren Paludan, Paludan Skov og Naturkonsulent Landbrug Landskab Natur Jagt Park 2 Indhold Sammendrag... 3 Rydning af

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl. 17.30 22.00 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: VSK klubhuset Christian Mørch, Peter Jensen, Christina Rasmussen, Ken Meinertsen,

Læs mere

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode

Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode Sagsnr. 01.05.18-P17-1-16 Dato 1-9-2016 Sagsbehandler Sofia Mulla Kølmel Bilag om indsatser der er gennemført i Natura 2000, 1. planperiode 2010-15 og forslag til nye indsatser efter 2. planperiode 2016-21.

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Referat. Nyt fra AlmenBo. - intet. Træer ved garager fældes. Arbejdet vil ske torsdag og fredag d. 4+5 februar 2015. Igangværende sager

Referat. Nyt fra AlmenBo. - intet. Træer ved garager fældes. Arbejdet vil ske torsdag og fredag d. 4+5 februar 2015. Igangværende sager Mødedato: tirsdag 3/2 2015 Deltagere: Heidi Hansen, Gitte Horsfall, Jens Peter Nielsen, Hans Bye Jensen, Fraværende: Lene G. Andersen, Jette Jansen Referat fra sidste møde Nyt fra AlmenBo Nyt fra/om afdelingen

Læs mere

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen)

Ansøgningsskema Puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen) Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til LUP-puljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet. Journalnummer (udfyldes af Vordingborg

Læs mere

Hvordan passer vi på naturen i Vejle.

Hvordan passer vi på naturen i Vejle. Hvordan passer vi på naturen i Vejle. Gør stor natur større Den 15. november 2018 Bo Levesen Vejle Kommune Fakta om natur i Vejle Kommune. Natura2000: 5800 ha Fredede områder: 4500 ha Beskyttet natur:

Læs mere

Natura plejeplan

Natura plejeplan Natura 2000- plejeplan for lysåbne naturtyper og arter på Naturstyrelsens arealer 2. planperiode 2016-2021 i Natura 2000-område nr. N200 Navnsø med hede Titel: Natura 2000-plejeplan for lysåbne naturtyper

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

Slotsmosens Kogræsserselskab Slangerup

Slotsmosens Kogræsserselskab Slangerup Slotsmosens Kogræsserselskab Slangerup Demonstrationsforsøg med frahegning af dele af folden i en periode, slåning af lyse-siv og vurdering ved årets afslutning Tekst ved naturkonsulent Anna Bodil Hald,

Læs mere

Hestesagen møde med forvaltningen og rideskolen på Rådhuset 30.maj 2012.

Hestesagen møde med forvaltningen og rideskolen på Rådhuset 30.maj 2012. Hestesagen møde med forvaltningen og rideskolen på Rådhuset 30.maj 2012. Deltagere kommunen: Elsebeth Clemmensen, Lone Wille, Birgitte Bøgeløv, Stig Englund, Anne Louise Hjermind og Teri Lönborg. Rideskolen:

Læs mere

Alternativ 1 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift 330 330 330 330 Anlæg 400 Finansiering. I alt 730 330 330 330

Alternativ 1 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift 330 330 330 330 Anlæg 400 Finansiering. I alt 730 330 330 330 Navn på tema: Afgræsning af kommunale arealer Alternativ 1 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift 330 330 330 330 Anlæg 400 Finansiering I alt 730 330 330 330 Alternativ 2 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Ormslev & omegns borgerforening d. 23. Februar 2018, Ormslev borgerhus

Referat af generalforsamlingen i Ormslev & omegns borgerforening d. 23. Februar 2018, Ormslev borgerhus Referat af generalforsamlingen i Ormslev & omegns borgerforening d. 23. Februar 2018, Ormslev borgerhus Gennemgang af dagsordenen Pkt. 1) Valg af dirigent, Enstemmigt blev Niels Lund valgt Referent Ouafa

Læs mere

Referat fra offentligt møde om Gamborg Nor projektet, torsdag den 17. januar 2013

Referat fra offentligt møde om Gamborg Nor projektet, torsdag den 17. januar 2013 Fyn J.nr. NST-4160-00162 Ref. ANCTH Den 21. januar 2013 Referat fra offentligt møde om Gamborg Nor projektet, torsdag den 17. januar 2013 1) Velkomst og indledning Inden det offentlige møde gik i gang,

Læs mere

Ingen yderligere opfølgning, da flere punkter går igen i denne dagsorden igen.

Ingen yderligere opfølgning, da flere punkter går igen i denne dagsorden igen. Referat BE møde den 21. august 2018 kl. 18.00 Hvidkærvej, Odense Deltagere: Anders Hegnet, Peter Boye Larsen, Keld Jørgensen, John Juel, Susanne Wærling (ref) Afbud: Annette Nielsen, Henrik Jørgensen Punkt

Læs mere

Værløse Naturplejeforening Koklapperne

Værløse Naturplejeforening Koklapperne Værløse Naturplejeforening Koklapperne Demonstrationsforsøg med slåning af Mose-Bunke og Agertidsel Tekst ved naturkonsulent Anna Bodil Hald, Natur & Landbrug Indledning For at kunne opretholde en lysåben

Læs mere

Dispensation fra museumslovens 29a til opsætning af hegn på stendige

Dispensation fra museumslovens 29a til opsætning af hegn på stendige Natur og miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge NST Bornholm Ekkodalsvejen 2 3720 Aakirkeby Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid Natur og miljø nm@brk.dk www.brk.dk CVR: 26 69 63 48

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Leve Livet. Februar 2018

Leve Livet. Februar 2018 Leve Livet Februar 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdage... 1 Sangbogen... 2 Livet leves... 4 Beboerliste... 16 Rart at vide:... 17 Månedskalender... 18 Redaktion: Anne-Marie Bolvig og René Sørensen.

Læs mere

selv, at fylde lidt forebyggende grus i et lille hul, der pludselig dukker op udenfor jeres parcel.

selv, at fylde lidt forebyggende grus i et lille hul, der pludselig dukker op udenfor jeres parcel. Beretning 2007 Ja så er endnu et år gået, og denne gang med ny formand for grundejerforeningen. Dette efter mange fine år med Leif som formand. Det har været både spændende og arbejdskrævende, at forsøge

Læs mere

Referat. Skolebestyrelsesmøde. Dato: 23. september 2015 Tid: , sandwich serveres fra kl

Referat. Skolebestyrelsesmøde. Dato: 23. september 2015 Tid: , sandwich serveres fra kl Møde: Skolebestyrelsesmøde Dato: 23. september 2015 Tid: 18.30-20.30, sandwich serveres fra kl. 18.00 Deltagere: Skolebestyrelsen samt Kirsten Lundager Afbud: Gertrud og Stine Fraværende: Eleverne Mødeleder:

Læs mere

Det aftales med træneren, hvilken dag der er bedst.

Det aftales med træneren, hvilken dag der er bedst. Spørgsmål og svar ved infomøderne d. 1/6-2016 Nuværende Minitalent Talent i næste sæson I den nye struktur, er der ekstra træningspas. Det er muligt at vælge en dag fra. Hvilken dag kan det være? Er der

Læs mere

Job og Vejledning Forår 2019

Job og Vejledning Forår 2019 Job og Vejledning Forår 2019 JOB OG VEJLEDNING Job og Vejledning er til for dig, der er jobsøgende, fordi du er ledig eller på vej til at blive det. Det kan også være, du er blevet opmærksom på, at du

Læs mere

Tversted Borgerforening Nyhedsbrev Juni 2016

Tversted Borgerforening Nyhedsbrev Juni 2016 ønsker at udvise åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk om hvad der sker i bestyrelsen, hvilke opgaver

Læs mere

Forslag til landskabelig indretning af 6 rundkørsler langs rute 21 samt opfølgende pleje. Velkomst til Geopark Odsherred året rundt i rundkørslerne

Forslag til landskabelig indretning af 6 rundkørsler langs rute 21 samt opfølgende pleje. Velkomst til Geopark Odsherred året rundt i rundkørslerne Til Odsherred Kommune Att. Lars Jespersen Hunstruphus den 24. juli 2017 Forslag til landskabelig indretning af 6 rundkørsler langs rute 21 samt opfølgende pleje. Velkomst til Geopark Odsherred året rundt

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2017

REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2017 REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2017 VEJFORENINGEN FOR POPPEL ALLE OG BAKKEVEJ Afholdt torsdag den 26. april 2017, kl. 20-22, Bakkevej 4. Referent: Jens Petersen, PA73. Bestyrelsen repræsenteret: Til stede:

Læs mere

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt Dagsorden til forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 19. november 2014 Sted Langeland

Læs mere

Hvordan udvikler vi naturen i samarbejde med landmændene?

Hvordan udvikler vi naturen i samarbejde med landmændene? Oplæg på Økologi på tværs i kommunen,9 november 2016. Hvordan udvikler vi naturen i samarbejde med landmændene? Bo Levesen, Vejle Kommune Historien om engene Ingen bonde har nogensinde afgræsset enge og

Læs mere