Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen:"

Transkript

1 Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens længde med henblik på yderligere faglig støtte og undervisningsdifferentiering for bestemte klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. Ansøgningsskemaet sendes til lhso@randers.dk senest den 12. april. Skole: Hornbæk Skole Klasse: 4a Periode: Skoleåret 16/17 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 2 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 2 Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Klassen har flere elever, der har brug for faglig støtte, der kan være svær at give i det fornødne omfang, hvis man altid kun er en lærer til stede i undervisningen. Ligeledes er der elever, der nogle gange, har brug for at blive guidet i gruppeopgaver, da det for dem kan være svært, at skulle acceptere, at der er flere, der skal bestemme. Det kræver ind imellem en voksen lige ved siden af, hvilket igen er svært, hvis man kun er en lærer til stede. Et par elever, har ind imellem sociale vanskeligheder, to lærere vil give mulighed for, at der kan foretages individuelle samtaler efter behov. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksen-timer?: Bedre mulighed for faglig støtte og støtte af mere social karakter. Bedre mulighed for individuelle samtaler både med henblik på trivsel og fastsættelse af faglige mål, mens den anden lærer fortsætter undervisningen for resten. Bedre mulighed for at introducere nye it redskaber/programmer, hvis man er to til at sætte det i gang. Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag? Juniorklubben dækker de ekstra timer med alm. åbningstid Skolebestyrelsens bemærkninger: Skolebestyrelsen har sagt god for ansøgningen. SB-møde Hornbæk Skole tirsdag d. 5/4-16 Pkt. 3 Forkortelse af skoledagen Der er mulighed for at ansøge byrådet/udvalget om forkortelse af skoledagen for specifikke klasser. Der kan søges om omlægning af UUlektioner

2 til to-lærerlektioner. Opgaven i UU vil fortsat bestå, den skal derfor indgå som en del af to-lærere ordningen. Vi ser to forskellige områder vi bør forholde os til en evt. forkortelse af skoledagen: Almen skolen ((0.-3.) årg.) samt specialklasserne. Folkeskoleloven om UU: Den understøttende undervisning skal anvendes til forløb, læringsaktiviteter m.v., der enten har direkte sammenhæng med undervisningen i folkeskolens fag og obligatoriske emner, eller som sigter på at styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel. ( 16a stk.1) Skolebestyrelsen forholder sig positivt til muligheden. Det aftales, at skoleledelsen drøfter en evt. forkortelse af skoledagen med personalet omkring mellemtrinnet. Fortsat et ønske om at forkorte skoledagen for 7. årgang så konfirmationsforberedelse tæller som uu. Endvidere arbejder skoleledelsen videre med at undersøge mulighederne ift. h-børnene.

3 Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens længde med henblik på yderligere faglig støtte og undervisningsdifferentiering for bestemte klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. Ansøgningsskemaet sendes til lhso@randers.dk senest den 12. april. Skole: Hornbæk Skole Klasse: H2 s elever på mellemtrin Periode: Skoleåret 16/17 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 3 Klasse Trin /gruppe Elev nr. 1 3 H2 Ingen ansøgning om kortere skoledag H2 Ingen ansøgning om kortere skoledag Elev nr. 2 3 Elev nr. 3 H2 Ingen ansøgning om kortere skoledag 3 Elev nr. 4 H2 Ingen ansøgning om kortere skoledag 3 Elev nr. 5 H2 Ingen ansøgning om kortere skoledag 3 Elev nr. 6 H2 Ingen ansøgning om kortere skoledag 3 Elev nr. 7 H2/ udsluset til alm klasse i mindre Ansøgning om at afkorte skoledagen med 3 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra 8-14 grad I det omfang lektioner xx følger i alm. klasse ligger fra modtager xx undervisning i disse 4 lektioner også Elev nr. 8 H2 Ansøgning om at afkorte skoledagen med 3 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra Elev nr. 9 H2 Ansøgning om at afkorte skoledagen med 3 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra Elev nr. 10 H2 Ansøgning om at afkorte skoledagen med 3 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra Elev nr. 11 Ansøgning om at afkorte skoledagen med 3 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra H2 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: +3 Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Vi mener at vores elever med specifikke vanskeligheder fagligt profiterer mere af to-lærerordning om formiddagen frem for en længere skoledag. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksen-timer?: En to-læreordning vil betyde større mulighed for at målrette den fagdelte undervisningen til elevernes forskellige faglige niveauer. Vi vurderer, at læringsudbyttet fra kl vil være begrænset.

4 Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag? SFO dækker med normal åbningstid. Skolebestyrelsens bemærkninger: SB-møde Hornbæk Skole tirsdag d. 5/4-16 Pkt. 3 Forkortelse af skoledagen Der er mulighed for at ansøge byrådet/udvalget om forkortelse af skoledagen for specifikke klasser. Der kan søges om omlægning af UUlektioner til to-lærerlektioner. Opgaven i UU vil fortsat bestå, den skal derfor indgå som en del af to-lærere ordningen. Vi ser to forskellige områder vi bør forholde os til en evt. forkortelse af skoledagen: Almen skolen ((0.-3.) årg.) samt specialklasserne. Folkeskoleloven om UU: Den understøttende undervisning skal anvendes til forløb, læringsaktiviteter m.v., der enten har direkte sammenhæng med undervisningen i folkeskolens fag og obligatoriske emner, eller som sigter på at styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel. ( 16a stk.1) Skolebestyrelsen forholder sig positivt til muligheden. Det aftales, at skoleledelsen drøfter en evt. forkortelse af skoledagen med personalet omkring mellemtrinnet. Fortsat et ønske om at forkorte skoledagen for 7. årgang så konfirmationsforberedelse tæller som uu. Endvidere arbejder skoleledelsen videre med at undersøge mulighederne ift. h-børnene.

5 Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens længde med henblik på yderligere faglig støtte og undervisningsdifferentiering for bestemte klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. Ansøgningsskemaet sendes til lhso@randers.dk senest den 12. april. Skole: Hornbæk Skole Klasse: H1 Periode: Skoleåret 16/17 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 3-5 Elev nr. 12 Elev nr. 13 Elev nr. 14 Elev nr. 15 Elev nr. 16 Elev nr. 17 Elev nr. 18 Elev nr H1 Ansøgning om at afkorte skoledagen med 3 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra 8-14 H1 Ansøgning om at afkorte skoledagen med 3 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra H1 Ansøgning om at afkorte skoledagen med 3 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra H1 Ansøgning om at afkorte skoledagen med 3 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra H1 Ansøgning om at afkorte skoledagen med 3 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra H1/Delvist udsluset Ansøgning om at afkorte skoledagen med 5 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra til alm klasse I det omfang lektioner xx følger i alm. klasse ligger fra modtager xx undervisning i disse 8 lektioner også 8 9 H1/Delvist udsluset til alm klasse H1/udsluset til alm klasse i mindre grad Ansøgning om at afkorte skoledagen med 5 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra I det omfang lektioner xx følger i alm. klasse ligger fra modtager xx undervisning i disse lektioner også Ansøgning om at afkorte skoledagen med 5 klokketimer/uge, således at skoledagen er fra I det omfang lektioner xx følger i alm. klasse ligger fra modtager xx undervisning i disse lektioner også Antal to-voksen-timer efter omlægningen: +5 Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Vi mener at vores elever med specifikke vanskeligheder fagligt profiterer mere af to-lærerordning om formiddagen frem for en længere skoledag. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksen-timer?: En to-læreordning vil betyde større mulighed for at målrette den fagdelte undervisningen til elevernes forskellige faglige niveauer. Vi vurderer, at læringsudbyttet fra kl vil være begrænset. Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag? Ingen merudgift forventet

6 Skolebestyrelsens bemærkninger: SB-møde Hornbæk Skole tirsdag d. 5/4-16 Pkt. 3 Forkortelse af skoledagen Der er mulighed for at ansøge byrådet/udvalget om forkortelse af skoledagen for specifikke klasser. Der kan søges om omlægning af UUlektioner til to-lærerlektioner. Opgaven i UU vil fortsat bestå, den skal derfor indgå som en del af to-lærere ordningen. Vi ser to forskellige områder vi bør forholde os til en evt. forkortelse af skoledagen: Almen skolen ((0.-3.) årg.) samt specialklasserne. Folkeskoleloven om UU: Den understøttende undervisning skal anvendes til forløb, læringsaktiviteter m.v., der enten har direkte sammenhæng med undervisningen i folkeskolens fag og obligatoriske emner, eller som sigter på at styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel. ( 16a stk.1) Skolebestyrelsen forholder sig positivt til muligheden. Det aftales, at skoleledelsen drøfter en evt. forkortelse af skoledagen med personalet omkring mellemtrinnet. Fortsat et ønske om at forkorte skoledagen for 7. årgang så konfirmationsforberedelse tæller som uu. Endvidere arbejder skoleledelsen videre med at undersøge mulighederne ift. h-børnene.

7 Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens længde med henblik på yderligere faglig støtte og undervisningsdifferentiering for bestemte klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. Ansøgningsskemaet sendes til lhso@randers.dk senest den 12. april. Skole: Hornbæk Skole Klasse: 6y Periode: Skoleåret 16/17 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 2 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 2 Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: I 5. y har vi mange inklusionsbørn, og der er derfor store udfordringer både fagligt og socialt. Derfor ville det for os give god mening med en ekstra voksen i klassen, så vi kan udfordre og løfte børnene endnu mere. Der er stor niveau forskel rent fagligt i klassen, så dette ville kunne give os en større mulighed for holddannelse og samtidig mere tid til den enkelte. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksen-timer?: Som før nævnt at de faglige og sociale udfordringer bliver understøttet i større grad. Derudover at vores sparring med hinanden kan blive mere kvalificeret, når vi arbejder sammen i timerne. Til orientering har vi 6 med store faglige udfordringer. Heriblandt 5 som enten er ordblinde eller meget læsesvage. Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag? Juniorklubben dækker de ekstra timer med alm. åbningstid Skolebestyrelsens bemærkninger: Skolebestyrelsen har sagt god for ansøgningen. SB-møde Hornbæk Skole tirsdag d. 5/4-16 Pkt. 3 Forkortelse af skoledagen Der er mulighed for at ansøge byrådet/udvalget om forkortelse af skoledagen for specifikke klasser. Der kan søges om omlægning af UUlektioner til to-lærerlektioner. Opgaven i UU vil fortsat bestå, den skal

8 derfor indgå som en del af to-lærere ordningen. Vi ser to forskellige områder vi bør forholde os til en evt. forkortelse af skoledagen: Almen skolen ((0.-3.) årg.) samt specialklasserne. Folkeskoleloven om UU: Den understøttende undervisning skal anvendes til forløb, læringsaktiviteter m.v., der enten har direkte sammenhæng med undervisningen i folkeskolens fag og obligatoriske emner, eller som sigter på at styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel. ( 16a stk.1) Skolebestyrelsen forholder sig positivt til muligheden. Det aftales, at skoleledelsen drøfter en evt. forkortelse af skoledagen med personalet omkring mellemtrinnet. Fortsat et ønske om at forkorte skoledagen for 7. årgang så konfirmationsforberedelse tæller som uu. Endvidere arbejder skoleledelsen videre med at undersøge mulighederne ift. h-børnene.

9 Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens længde med henblik på yderligere faglig støtte og undervisningsdifferentiering for bestemte klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. Ansøgningsskemaet sendes til lhso@randers.dk senest den 12. april. Skole: Hornbæk Skole Klasse: 6x Periode: Skoleåret 16/17 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 2 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 2 Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: I 5.x er der udfordringer både socialt og fagligt. Flere elever er fagligt svage og enkelte har omfattende sociale problemer. Dette påvirker klassen som helhed og kræver meget opmærksomhed fra de voksne. Vi har i klassen mindst 5 elever med enten faglige eller sociale problemer. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksen-timer?: Mere tid med en ekstra voksen vil kunne medvirke et løft både socialt og fagligt for hele klassen, og der vil blive mulighed for mere tid til den enkelte elev. I klassen bruger vi meget tid på konflikthåndtering, og dette påvirker hele klassen. Dette vil kunne foregå uden, det forstyrrer vores undervisningstid i klassen. I højere grad vil der blive mulighed at udfordre, støtte og løfte klassen. Vi vil kunne arbejde mere specifikt med trivselsmæssige udfordringer, og fagligt vil vi kunne nå bedre omkring alle elever. Endvidere kan man i perioder køre med to hold, hvilket ligeledes vil styrke fagligheden for den enkelte, uanset om det er en af de faglige svageste eller en af de faglige dygtigste Der vil være klare faglige forbedringer hele vejen rundt ved en kortere skoledag, da eleverne ikke altid er på 100% efter klokken 15. Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag? Juniorklubben dækker de ekstra timer med alm. åbningstid Skolebestyrelsens bemærkninger: Skolebestyrelsen har sagt god for ansøgningen. SB-møde Hornbæk Skole tirsdag d. 5/4-16

10 Pkt. 3 Forkortelse af skoledagen Der er mulighed for at ansøge byrådet/udvalget om forkortelse af skoledagen for specifikke klasser. Der kan søges om omlægning af UUlektioner til to-lærerlektioner. Opgaven i UU vil fortsat bestå, den skal derfor indgå som en del af to-lærere ordningen. Vi ser to forskellige områder vi bør forholde os til en evt. forkortelse af skoledagen: Almen skolen ((0.-3.) årg.) samt specialklasserne. Folkeskoleloven om UU: Den understøttende undervisning skal anvendes til forløb, læringsaktiviteter m.v., der enten har direkte sammenhæng med undervisningen i folkeskolens fag og obligatoriske emner, eller som sigter på at styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel. ( 16a stk.1) Skolebestyrelsen forholder sig positivt til muligheden. Det aftales, at skoleledelsen drøfter en evt. forkortelse af skoledagen med personalet omkring mellemtrinnet. Fortsat et ønske om at forkorte skoledagen for 7. årgang så konfirmationsforberedelse tæller som uu. Endvidere arbejder skoleledelsen videre med at undersøge mulighederne ift. h-børnene.

11 Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens længde med henblik på yderligere faglig støtte og undervisningsdifferentiering for bestemte klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. Ansøgningsskemaet sendes til lhso@randers.dk senest den 12. april. Skole: Hornbæk Skole Klasse: 5y Periode: Skoleåret 16/17 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 2 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 2 Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: 4.y består af 27 elever, hvoraf 4 har særlige behov i for af IT-rygsæk, som de skal anvende i samtlige fag. Det er en udfordring at komme rundt til alle elever og det kan meget let blive på bekostning at de ressourcekrævende elever. Herudover har vi elever med hjemlige/private vanskeligheder, som til tider kræver ekstra ressourcer som fx 1:1 samtaler mellem elev og lærer. Disse samtaler kan være meget svære at finde tid til. Det skal også nævnes at klassens størrelse og det faktum, at det er en sammenlagt klasse, har indvirkning på det gennerelle daglige støjniveauet. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksen-timer?: To-voksen-timer kunne betyde en kærkommen mulighed for at sidde mere koncentreret med en mindre gruppe elever ad gangen. Desuden ville det give ro omkring hjælpen til de ressourcekrævende elever. Endvidere ville en kortere skoledag betyde, at eleverne ikke bliver trætte på samme måde, som de giver udtryk for i dette skoleår. Det kan være meget svært at motivere klassen fra til Vi har også en oplevelse af at flere beklager sig over hovedpine sidst på dagen, samt beklager sig over det høje støjniveau der er i en klasse med 27 elever. Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag? Juniorklubben dækker de ekstra timer med alm. åbningstid Skolebestyrelsens bemærkninger: Skolebestyrelsen har sagt god for ansøgningen. SB-møde Hornbæk Skole tirsdag d. 5/4-16

12 Pkt. 3 Forkortelse af skoledagen Der er mulighed for at ansøge byrådet/udvalget om forkortelse af skoledagen for specifikke klasser. Der kan søges om omlægning af UUlektioner til to-lærerlektioner. Opgaven i UU vil fortsat bestå, den skal derfor indgå som en del af to-lærere ordningen. Vi ser to forskellige områder vi bør forholde os til en evt. forkortelse af skoledagen: Almen skolen ((0.-3.) årg.) samt specialklasserne. Folkeskoleloven om UU: Den understøttende undervisning skal anvendes til forløb, læringsaktiviteter m.v., der enten har direkte sammenhæng med undervisningen i folkeskolens fag og obligatoriske emner, eller som sigter på at styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel. ( 16a stk.1) Skolebestyrelsen forholder sig positivt til muligheden. Det aftales, at skoleledelsen drøfter en evt. forkortelse af skoledagen med personalet omkring mellemtrinnet. Fortsat et ønske om at forkorte skoledagen for 7. årgang så konfirmationsforberedelse tæller som uu. Endvidere arbejder skoleledelsen videre med at undersøge mulighederne ift. h-børnene.

13 Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens længde med henblik på yderligere faglig støtte og undervisningsdifferentiering for bestemte klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. Ansøgningsskemaet sendes til lhso@randers.dk senest den 12. april. Skole: Hornbæk Skole Klasse: 5x Periode: Skoleåret 16/17 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 2 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 2 Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: 4x er en stor klasse med 4-5 elever, der er meget fagligt udfordrede. Alle profiterer af at der er mere end en voksen i rummet. Eleverne bedre og de fagligt svage kan få den støtte, de har brug for og har derfor mulighed for at følge nogenlunde med. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksen-timer?: Som nævnt ovenfor bedre arbejdsmuligheder. Muligheder for at sidde i mindre grupper, af og til med en voksen til at støtte. Bedre koncentration, kvalitet i lidt færre timer fremfor kvantitet i flere timer. Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag? Juniorklubben dækker de ekstra timer med alm. åbningstid Skolebestyrelsens bemærkninger: Skolebestyrelsen har sagt god for ansøgningen. SB-møde Hornbæk Skole tirsdag d. 5/4-16 Pkt. 3 Forkortelse af skoledagen Der er mulighed for at ansøge byrådet/udvalget om forkortelse af skoledagen for specifikke klasser. Der kan søges om omlægning af UUlektioner til to-lærerlektioner. Opgaven i UU vil fortsat bestå, den skal derfor indgå som en del af to-lærere ordningen.

14 Vi ser to forskellige områder vi bør forholde os til en evt. forkortelse af skoledagen: Almen skolen ((0.-3.) årg.) samt specialklasserne. Folkeskoleloven om UU: Den understøttende undervisning skal anvendes til forløb, læringsaktiviteter m.v., der enten har direkte sammenhæng med undervisningen i folkeskolens fag og obligatoriske emner, eller som sigter på at styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel. ( 16a stk.1) Skolebestyrelsen forholder sig positivt til muligheden. Det aftales, at skoleledelsen drøfter en evt. forkortelse af skoledagen med personalet omkring mellemtrinnet. Fortsat et ønske om at forkorte skoledagen for 7. årgang så konfirmationsforberedelse tæller som uu. Endvidere arbejder skoleledelsen videre med at undersøge mulighederne ift. h-børnene.

15 Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens længde med henblik på yderligere faglig støtte og undervisningsdifferentiering for bestemte klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. Ansøgningsskemaet sendes til lhso@randers.dk senest den 12. april. Skole: Hornbæk Skole Klasse: 4b Periode: Skoleåret 16/17 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 2 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 2 Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: 3. b_klassen startede 2015/2016 med 17 elever. Vi har i årets løb modtaget elever, så vi nu er 24 elever. Klassen er en dejlig klasse med et par urolige elementer, der profiterer godt af to lærere. Der er stor spredning i det faglige niveau og et par elever er under mistanke for dysleksi. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksen-timer?: Der vil være større mulighed for niveauopdelt undervisning, og det ville være lettere at sammentømre klassen og undgå mobning, da fire øjne ser bedre end to. Der er ved tolærersystemet større mulighed for at hjælpe den enkelte og have fokus på såvel faglig som social trivsel. Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag? Juniorklubben dækker de ekstra timer med alm. åbningstid Skolebestyrelsens bemærkninger: Skolebestyrelsen har sagt god for ansøgningen. SB-møde Hornbæk Skole tirsdag d. 5/4-16 Pkt. 3 Forkortelse af skoledagen Der er mulighed for at ansøge byrådet/udvalget om forkortelse af skoledagen for specifikke klasser. Der kan søges om omlægning af UUlektioner til to-lærerlektioner. Opgaven i UU vil fortsat bestå, den skal derfor indgå som en del af to-lærere ordningen.

16 Vi ser to forskellige områder vi bør forholde os til en evt. forkortelse af skoledagen: Almen skolen ((0.-3.) årg.) samt specialklasserne. Folkeskoleloven om UU: Den understøttende undervisning skal anvendes til forløb, læringsaktiviteter m.v., der enten har direkte sammenhæng med undervisningen i folkeskolens fag og obligatoriske emner, eller som sigter på at styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel. ( 16a stk.1) Skolebestyrelsen forholder sig positivt til muligheden. Det aftales, at skoleledelsen drøfter en evt. forkortelse af skoledagen med personalet omkring mellemtrinnet. Fortsat et ønske om at forkorte skoledagen for 7. årgang så konfirmationsforberedelse tæller som uu. Endvidere arbejder skoleledelsen videre med at undersøge mulighederne ift. h-børnene.

Referent: Gitte Rask Cannon Afbud: Emne (og ansvarlig) Hvad skal vi udrette? Proces Tid Beslutning og hvem gør hvad?

Referent: Gitte Rask Cannon Afbud: Emne (og ansvarlig) Hvad skal vi udrette? Proces Tid Beslutning og hvem gør hvad? Mødetype: SKB Deltagere: Forældrevalgte Elevrepræsentanter Medarbejdere Skolens ledelse Dato og sted: 11/4 2016 19-21 Facilitator: Ivan Bährentz Referent: Gitte Rask Cannon Afbud: Emne (og ansvarlig) Hvad

Læs mere

* alle timer beregnes i klokketimer. (1 lektion il 45 min. = 0,75 time)

* alle timer beregnes i klokketimer. (1 lektion il 45 min. = 0,75 time) Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2017/18 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens

Læs mere

Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag?

Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag? AnsØgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2017/18 Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen Ønsker afkortning af Klasse: 4A Var den understøttende

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Havndal skole Tirsdag den kl Referat

Skolebestyrelsesmøde Havndal skole Tirsdag den kl Referat Skolebestyrelsesmøde Havndal skole Tirsdag den 29.03.2016 kl. 17.00-20.15 Referat 1. Referat fra sidst Intet at bemærke 2. Nuværende dagsorden Intet at bemærke 3. Formandens beretning 4. Nyt fra Skoleledelsen

Læs mere

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskolelovens 16 b, hvorefter kommunalbestyrelsen, for så vidt angår den understøttende

Læs mere

_ Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer?:

_ Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer?: Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Brug af 16b på Kildedamsskolen

Brug af 16b på Kildedamsskolen Brug af 16b på Kildedamsskolen De følgende sider sendes som svar på spørgsmål 1 og 2 I forhold til at svare på spørgsmål 3: - 16b timerne behandles ligesom alle andre timer. - 16b timerne opgøres ikke

Læs mere

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Justering af Folkeskoleloven pr. august 2019/1. august 2020

Justering af Folkeskoleloven pr. august 2019/1. august 2020 Aftaletekst Ny lovtekst Gammel lovtekst Aftalepartierne er enige om, at der tilføres 90 ekstra fagtimer til prioritering af opstart af 2. fremmedsprog, billedkunst og historie 5, stk. 2 nr. 2 2) Praktiske/musiske

Læs mere

I det følgende redegør forvaltningen for mulighederne for at forkorte skoledagen, herunder de juridiske og økonomiske rammer.

I det følgende redegør forvaltningen for mulighederne for at forkorte skoledagen, herunder de juridiske og økonomiske rammer. Notat Vedrørende: Afkortning af skoledagenes længde Sagsnavn: Skoledagens længde. Mulighed for kortere skoledage Sagsnummer: 17.00.00-G01-20-16 Skrevet af: Erik Kragelund Larsen/Jørn Sørensen/Torben Bugge

Læs mere

Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020

Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020 Oversigt over justering af folkeskolereformen Dagtilbud og Undervisning d. 10. maj 2019 Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020 Fastsættelse af

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Fraværende: Lone Hansen, Heidi Nelleman

Fraværende: Lone Hansen, Heidi Nelleman SKOLEBESTYRELSESMØDE, GRØNHØJSKOLEN Onsdag d. 13. april 2016, kl. 18.00-20.30 Fraværende: Lone Hansen, Heidi Nelleman DAGSORDEN: 1. Meddelelser Trafik og kampagne, brev til ejendomsservice, pavillon i

Læs mere

Antal to-voksen-timer efter omlægningen: Alt andet lige øges antallet af to-voksen-timer med, hvad der svarer til nedsættelsen

Antal to-voksen-timer efter omlægningen: Alt andet lige øges antallet af to-voksen-timer med, hvad der svarer til nedsættelsen Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 3a Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: en time Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen:

Læs mere

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole)

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) 1. Kommunens navn Horsens Kommune 2. Folkeskole omfattet af

Læs mere

Notat vedrørende konkrete ansøgninger om reduktion af skoledagens længde i medfør af folkeskolelovens 16b

Notat vedrørende konkrete ansøgninger om reduktion af skoledagens længde i medfør af folkeskolelovens 16b Notat vedrørende konkrete ansøgninger om reduktion af skoledagens længde i medfør af folkeskolelovens 16b Børne- og ungdomsudvalget udsatte på sit møde den 27. april 2016 behandlingen af en række ansøgninger

Læs mere

Understøttende undervisning

Understøttende undervisning Understøttende undervisning - Mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Skoleudvalget, 17. november 2015 Lovgivning 16b

Læs mere

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole)

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) Bilag 2 Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) 1. Kommunens navn Horsens Kommune 2. Folkeskole omfattet

Læs mere

Højmarkskolen. Lene Korsgaard Skoleleder Tlf:

Højmarkskolen. Lene Korsgaard Skoleleder Tlf: Ansøgningsskema 1. Rammeforsøg med forkortet skoledag og tolærerordning 2. Kommunens navn Vejen Kommune 3. Skole omfattet af ansøgningen Højmarkskolen 4. Underskrift 5. Kontaktperson Kontaktperson og dennes

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om muligheder for afkortning af

Læs mere

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Punkt 13. Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning 2015-058779 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Princip for Understøttende undervisning. Formål: Mål: De næste skridt: De formelle rammer:

Princip for Understøttende undervisning. Formål: Mål: De næste skridt: De formelle rammer: Godkendt i skolebestyrelsen 13-06-2018 Formål: - Den understøttende undervisning bidrager til, at eleverne får mulighed for at lære på forskellige måder, med en høj grad af kobling mellem teori og praksis.

Læs mere

Høringssvar fra Brobyskolernes skolebestyrelse vedr. Skoledagens sluttidspunkt i folkeskolen

Høringssvar fra Brobyskolernes skolebestyrelse vedr. Skoledagens sluttidspunkt i folkeskolen Høringssvar fra Brobyskolernes skolebestyrelse vedr. Skoledagens sluttidspunkt i folkeskolen En hjørnesten i Skolereformen er en længere og mere varieret skoledag. Om denne nyskabelse i sidste ende giver

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014 FOLKESKOLEREFORM Orienteringsaften 9. april 2014 3 overordnede mål 1. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Mindske betydningen af social baggrund. 3. Tillid og trivsel skal styrkes

Læs mere

Sådan planlægges undervisningstimer for specialundervisning

Sådan planlægges undervisningstimer for specialundervisning Sådan planlægges undervisningstimer for specialundervisning i skoleåret 2017/2018 Folkeskoleloven fastsætter, hvor lang tid eleverne skal være i skole i løbet af et skoleår, og hvor mange timer eleverne

Læs mere

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om muligheder for afkortning af

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

Ansøgning om afkortning af undervisningstiden

Ansøgning om afkortning af undervisningstiden Ansøgning om afkortning af undervisningstiden I skoleåret 2016/17 arbejder Distriktsskole Smørum med at afkorte undervisningstiden ved at konvertere den understøttende undervisning til to-voksenundervisning

Læs mere

Udmelding af rammeforsøg om mere fleksible muligheder for tilrettelæggelse af skoledagen med fravigelse af folkeskolelovens 14b og 16a

Udmelding af rammeforsøg om mere fleksible muligheder for tilrettelæggelse af skoledagen med fravigelse af folkeskolelovens 14b og 16a 1 - Udmeldebrev.pdf Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-5-17 Udskrevet den 06-04-017 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Almen Uddannelse og Tilsyn Udmelding af rammeforsøg om mere

Læs mere

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Et fagligt løft af folkeskolen Vi har en rigtig god folkeskole

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform

FOLKESKOLEREFORMEN. www.aarhus.dk/skolereform FOLKESKOLEREFORMEN www.aarhus.dk/skolereform DET OVERORDNEDE FORMÅL MED REFORMEN Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

Synoptisk oversigt over MBUL's vejledning om FS-lovens 16 b

Synoptisk oversigt over MBUL's vejledning om FS-lovens 16 b Synoptisk oversigt over MBUL's vejledning om FS-lovens 16 b Nærværende notat har til hensigt at skabe overblik over ministeriets vejledning om anvendelsen af folkeskolelovens 16 b om konvertering af undervisning

Læs mere

SKOLEÅRET 2014-15. I forældre vil blive orienteret om det kommende skoleår og skoledag på følgende 3 niveauer:

SKOLEÅRET 2014-15. I forældre vil blive orienteret om det kommende skoleår og skoledag på følgende 3 niveauer: Kære forældre Tak for det gode skolehjemsamarbejde som vi har haft i skoleåret 2013-14. I forældre har været rigtig gode til at støtte op om alle skolens møder, arrangementer og aktiviteter. I har bidraget

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Principper. for. undervisningens. organisering

Principper. for. undervisningens. organisering UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Principper for undervisningens organisering Side 1 af 7 Princippet omfatter: Timefordelingsplanen/timetal Skoledagens længde Lejrskoler - hytteture Fag - og opgavefordeling

Læs mere

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler

Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Almen Uddannelse og Tilsyn Vejledning til ansøgningsskema om rammeforsøg: Frihedsforsøg til folkeskoler Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.:

Læs mere

Bilag 1. Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole)

Bilag 1. Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) 1. Kommunens navn Hvidovre 2. Folkeskole omfattet af ansøgningen

Læs mere

Folkeskolereformen 2013

Folkeskolereformen 2013 Program Oplæg om: - Folkeskolereformen - Hvad gør vi på Kragelundskolen? - SFO Skolebestyrelsen - valg Spørgsmål og debat - Valg til skolebestyrelsen - Kragelundskolen næste skoleår Folkeskolereformen

Læs mere

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Mandag den 30. april 2018 klokken 19.00-22.00 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand) Ordstyrer: Jacob Vestersager Engdal Dagsordensansvarlige:

Læs mere

Lov om ændring af lov om folkeskolen

Lov om ændring af lov om folkeskolen LOV nr 564 af 07/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 15. august 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 19/02277 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring

Læs mere

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015 BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I LEMVIG KOMMUNE - juni 2015 Indhold Indledning... 2 Teamstrukturen... 2 Den samskabende skole... 3 Vejledende timefordeling... 3 Tysk fra

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af indførelse af samfundsfag i 7. klasse

Godkendelse af 2. behandling af indførelse af samfundsfag i 7. klasse Punkt 9. Godkendelse af 2. behandling af indførelse af samfundsfag i 7. klasse 2017-042293 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender en af de to beskrevne modeller for indførelse af samfundsfag

Læs mere

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015.

Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Assentoftskolen skoleåret 2014-2015. Det betyder folkeskolereformen! Kære elever og forældre. Når et nyt skoleår begynder 11. august 2014, møder børnene en skoledag som på nogle punkter er anderledes end

Læs mere

Princip for undervisningens organisering:

Princip for undervisningens organisering: Brændkjærskolen. Princip for undervisningens organisering: Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der giver eleverne de bedste muligheder for at tilegne sig kundskaber og færdigheder, der

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

Hjallerup Skole. Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup Skole. Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup Skole Information til forældre Juni 2018 HJALLERUP SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Hjallerup udgør sammen med Klokkerholm og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen

Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Til samtlige kommunalbestyrelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR

Læs mere

Ændring af folkeskoleloven

Ændring af folkeskoleloven Ændring af folkeskoleloven Der er i 2018 og 2019 indgået en lang række aftaler mellem Regeringen og et flertal af Folketingets partier, der har betydning for folkeskolen. En række af disse ændringer skal

Læs mere

Skolereform har tre overordnede formål:

Skolereform har tre overordnede formål: Skolereform har tre overordnede formål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. Mål: Flere dygtige elever i dansk og matematik 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

PRINCIPPER STILLING SKOLE

PRINCIPPER STILLING SKOLE PRINCIPPER STILLING SKOLE 1. Undervisningens organisering Vedtaget den 08.12.2017 Jævnfør Folkeskolens 44 stk. 2 skal skolebestyrelsen fastsætte principper for undervisningens organisering og herunder

Læs mere

Sådan planlægger folkeskolerne undervisningstimer i skoleåret 2017/2018

Sådan planlægger folkeskolerne undervisningstimer i skoleåret 2017/2018 Sådan planlægger folkeskolerne undervisningstimer i skoleåret 2017/2018 Folkeskoleloven indeholder regler for, hvor mange timer eleverne samlet set skal gå i skole og regler for, hvor meget undervisning

Læs mere

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1 Den nye folkeskole Elsted Skole år 1 1. Velkommen Program 2. Skolebestyrelsesvalget 2014 v/ formand for skolebestyrelsen Bo Gustafsson 3. Generelt om den nye skolereform 4. Skoleledelsens vision for Elsted

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014.

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. 1 Disse slides blev brugt til orienteringsmødet om skolereformen på Løsning skole den 3.6.2014. Disse slides kan nok ikke stå

Læs mere

Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende

Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende Høring over lovforslag til justering af fagrækken og den understøttende undervisning mv. Generelle bemærkninger KL takker for muligheden for at komme med høringssvar. KL finder det positivt, at der nu

Læs mere

Undervisningsudvalget Christiansborg

Undervisningsudvalget Christiansborg Undervisningsudvalget 2018-19 UNU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 224 Offentligt Undervisningsudvalget Christiansborg Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail:

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen Gør en god skole bedre - Et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor et fagligt løft af folkeskolen Alle børn skal blive dygtigere Dagens folkeskole skal gøre vores børn og unge parate til morgendagens samfund

Læs mere

Drejebog folkeskolereformen vs. 2

Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Skoleafdelingen oktober 2014 Folkeskolereform version 2 Folkeskolereformen er en realitet og mange af dens elementer er implementeret. Skolerne i Dragør har et højt ambitionsniveau,

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Ansøgning om deltagelse i frihedsforsøg til folkeskoler

Ansøgning om deltagelse i frihedsforsøg til folkeskoler Ansøgning om deltagelse i frihedsforsøg til folkeskoler mere frihed til folkeskoler til professionel dømmekraft og praksisudvikling 1. Formål: Her beskrives skoleledelsens og skolebestyrelsens overordnede

Læs mere

Velkommen til et nyt og spændende skoleår. Det er året for 200 års folkeskole jubilæum og en ny folkeskolereform.

Velkommen til et nyt og spændende skoleår. Det er året for 200 års folkeskole jubilæum og en ny folkeskolereform. Velkommen til et nyt og spændende skoleår. Det er året for 200 års folkeskole jubilæum og en ny folkeskolereform. Vi har sunget skoleåret ind med Der er et yndigt land, Det var så ferien, så nu er det

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Felsted Centralskole 2015-2020 Skole og Undervisning oktober 2017 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser

Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Børn og Unge Dato 22. oktober 2014 Holddannelse i folkeskolens ældste klasser Børn og Unge fremsender hermed Børn og Unge-byrådets

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Trivselsmålingen 2016 Nivå Skole på 1. pladsen!

Trivselsmålingen 2016 Nivå Skole på 1. pladsen! Trivselsmålingen 2016 Nivå Skole på 1. pladsen! På Nivå Skole besvarede eleverne i løbet af marts 2016 spørgsmål vedrørende deres trivsel og deres undervisningsmiljø i årets nationale obligatoriske Trivselsmåling.

Læs mere

Til samtlige kommunalbestyrelser. Udmelding af rammeforsøg med konfirmationsforberedelse i tid afsat til den understøttende undervisning

Til samtlige kommunalbestyrelser. Udmelding af rammeforsøg med konfirmationsforberedelse i tid afsat til den understøttende undervisning Til samtlige kommunalbestyrelser Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Udmelding af rammeforsøg med konfirmationsforberedelse i tid afsat til den understøttende undervisning En række kommuner har kontaktet

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen på Ebeltoft Skole angående muligheden for at afkorte skoledagenes længde.

Høringssvar fra skolebestyrelsen på Ebeltoft Skole angående muligheden for at afkorte skoledagenes længde. Høringssvar fra skolebestyrelsen på Ebeltoft Skole angående muligheden for at afkorte skoledagenes længde. På Ebeltoft Skole går vi klart ind for at få muligheden for at afkorte skoledagene. Ønsker til

Læs mere

Gram Skole. Juli Sommerferie. Kommende begivenheder. Kort nyt

Gram Skole. Juli Sommerferie. Kommende begivenheder. Kort nyt Kommende begivenheder Juli 2014 Sommerferie til mandag d. 11.8.2014. kl. 8.00. Nærmere program for dagen følger i uge 32. Gram Skole Slotsvej 6, 6510 Gram E-mail: gramskole@haderslev.dk Tlf.: 74 34 33

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever

Læs mere

KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE

KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE UNDERVISNINGS- MINISTERIET RAPPORT 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING OG RESUMÉ 6 SKOLEBESTYRELSENS INVOLVERING I SKEMAER Side 3 Side 35 2 INDSKOLINGEN Side 7 7 ANVENDELSE

Læs mere

Egemarksvej 1, 9230 Svenstrup tlf fax

Egemarksvej 1, 9230 Svenstrup tlf fax Til Skolebestyrelsen Svenstrup skole MI 13/14 tirsdag, 8. april 2014, kl. 17.00 20.00 Ordstyrer: Jan Madsen Fremmødte: Jan, Frank, Gitte, Carsten M., Tina, Mie, Allan, Carsten U., Birgit (forsinket), Charles

Læs mere

KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE

KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE KORTLÆGNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE UNDERVISNINGS- MINISTERIET RAPPORT SEPTEMBER 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING OG RESUMÉ 6 SKOLEBESTYRELSENS INVOLVERING I SKEMAER Side 3 Side 35 2 INDSKOLINGEN Side

Læs mere

Evaluering af forsøg med konfirmationsforberedelse

Evaluering af forsøg med konfirmationsforberedelse Evaluering af forsøg med konfirmationsforberedelse SB-SYS: 17.02.00-P08-1-15 Den 8. oktober 2015 ansøgte Herning Kommune Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling om mulighed for at deltage i

Læs mere

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær

Erik Krogh Pedersen Lilli Hornum Inge Trinkjær I juni 2013 indgik regeringen aftale med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative om et fagligt løft af folkeskolen. Den nye folkeskole slår dørene op fra skolestart 2014. Intentionen med reformen af

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE. Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/ kl

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE. Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/ kl Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/11 2016 kl. 17.30 20.30. Deltagere: Hanne Arboe Brøndum, Mette Gudman Henriksen, Uffe Jankvist, Thomas U. Stilling, Thorleif Frøkjær, Karen Asholt Pedersen, Emilie Sewerin

Læs mere

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole

Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på Søborg Skole Princip for den sammenhængende dag og undervisningens organisering på har læring i sigte. Vi er optagede af skabe det bedst mulige læringsmiljø, hvor eleverne lærer så meget de kan, og hvor den enkelte

Læs mere

Understøttende undervisning

Understøttende undervisning Understøttende undervisning Almindelige bemærkninger til temaindgangen der vedrører understøttende undervisning: 2.1.2. Understøttende undervisning Med den foreslåede understøttende undervisning indføres

Læs mere

Alle børn skal lære mere

Alle børn skal lære mere Skolereformen Kontaktforældremøde 5. maj 2014 Alle børn skal lære mere Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Program 19.00 Velkomst v/ skolebestyrelsens formand Birgit Bach-Valeur 19.05 Valg til skolebestyrelsen

Læs mere

POLITIK FOR SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE

POLITIK FOR SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE POLITIK FOR SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE Med baggrund i FOLKESKOLELOVEN Folkeskolelovens kapitel 1 om folkeskolens formål. I 1: Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder,

Læs mere

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre

Skolereformen i Greve. - lad os sammen gøre en god skole bedre Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Dialogforum 12. maj 2014 De overordnede nationale mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan Mindst 80% af

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde IT projektrum Tirsdag 25.04.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen 2 Velfærd frem for mursten

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Ressource. Augustenborg skole 2017/18

Ressource. Augustenborg skole 2017/18 Ressource Augustenborg skole 2017/18 Denne folder er en oversigt over hvad ressourceteamet kan tilbyde og hvilke tiltag teamet varetager. Der er her beskrivelser af de projekter der er i gang og beskrivelser

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Skolereform & skolebestyrelse

Skolereform & skolebestyrelse Skolereform & skolebestyrelse v/ Pædagogisk udviklingskonsulent Thomas Petersen Overordnede mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Sind har det som faldskærme de virker kun, når de er åbne Skolereform læringsreform

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Dagsorden: Dato: 26-02-19 Kl.: 17.00-19.30 Fraværende: Mødeleder: Referent: Annika Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger 1. Godkendelse af dagsorden: 2 min. Godkendt,

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune 1. Konklusion Byrådet behandlede den 18. november 2015

Læs mere

Hvordan er status for den understøttende undervisning?

Hvordan er status for den understøttende undervisning? Hvordan er status for den understøttende undervisning? Processen for udviklingen af indholdet i den understøttende undervisning er først lige startet. Alligevel vil vi gerne til brug for en orientering

Læs mere

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014

Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Til alle kommunalbestyrelser Undervisningsministeriet Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk Kære kommunalbestyrelse 22-09-2014 Folkeskolereformen

Læs mere