Kirkehilsen. Egense og Øster Skerninge sogne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kirkehilsen. Egense og Øster Skerninge sogne"

Transkript

1 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December Januar og Februar 2019

2 ET LYS I MØRKET Lige nu bliver det mørkere og koldere. I december er mørket og kulden hyggeligt, for mørket og kulden er baggrunden for julehygge med stearinlys og ild i brændeovnen. Mørket vender omkring jul; dagene bliver lysere. Det føles bare ikke sådan! I januar er der ingen fester, der lyser op i mørket. I januar bliver det koldere og koldere. I gamle dage var det en kritisk tid. Der blev mere og mere tomt i laden, og der var mange måneder til, man ville kunne høste noget som helst. Var der mad nok? Det tidspunkt, hvor kulden er værst, laden føltes alt for tom, og mørket ikke vil overgive sig, det er omkring Kyndelmisse, der altid falder den 2. februar. Hvorfor den 2. februar? Både Maria og Josef var gode og fromme jøder, som levede efter Moselovens bud og forskrifter. Moseloven foreskriver, at kvinder er religiøst urene i 40 dage efter en fødsel af en dreng. En besynderlig regel, men for os kristne betyder det ingenting! Renselsestiden for Maria var 40 dage. Altså 40 dage efter Jesu fødsel, 40 dage efter jul, det den 2. februar! Maria og Josef tog deres 40 dage gamle søn med til templet i Jerusalem. Her i templet var der en gammel mand, Simeon. Simeon tog Jesus op i sine arme, og den gamle sang en lovsang om det lille Jesusbarn: mine øjne har set din frelse, som du har beredt for alle folk: Et lys til åbenbaring for hedninger og en herlighed for dit folk Israel. Et lys til åbenbaring for hedninger!, sang Simeon om Jesus. Et lys! Derfor fejrer vi Kyndelmisse! Ordet kyndelmisse kommer af det latinske Missa Candelarum, der betyder lysmesse. Candela ; læseren kender ordet fra kandelaber det engelske candle, og SI-enheden for lysstyrke. Ved sprogforbistring er Missa Candelarum blevet til Kyndelmisse. Den katolske fest Kyndelmisse er som skabt til danske forhold: I begyndelsen af februar, hvor mørket føles mørkest, vejret er koldest, sneen høj og lagrene i laden på lavpunktet, dér bliver vi lovet, at Gud sender et lys i mørket. Det er ikke så underligt, at danske digtere har taget Kyndelmisse til sig: Brorson, Ingemann, Blicher og Aakjær digter om, at det er hvidt herude, hvor sneflokke kommer vrimlende, og blomsterne dækkes, jo mer det sner, så i sne står urt og busk i skjul.

3 ET LYS I MØRKET Studiekreds: Men alle digterne tror på, at trods kulden og mørket, så vil det blive forår og sommer med varme og lys. På den måde er Kyndelmisse en ægte kristen fest. Kristne tror på, at der er lys for ende af tunnelen, at der er lys i mørket. Naturen bekræfter os i det lyssyn. Når vinteren er allerværst, spirer Erantis og Vintergækker op igennem den sorte og frosne jord, op i sne og vinterstorme; det er da tro på varme og lys! Solsorten synger længe inden det bliver lyst om morgenen. Fuglen burde hedde solsort, fordi den synger, når det ser sortest ud, men Ordbog over det Danske Sprog har en lidt mere indviklet forklaring. Og så tror kristne på, at den gamle Simeon så et lys i Jesusbarnet, fordi netop Jesus døde ved solnedgang, men stod op til livet sammen med solen. Kyndelmisse er en ægte kristen fest, hvor vi fejrer, at kristne altid ser lys for enden af tunnelen, og i troen føler kristne sig omgivet af varmen fra Guds kærlighed. Det er da en fest værd! Torben Poulsen Samtaler om Tro fortsætter i det nye år. Samtalerne finder sted en onsdag aften hver måned. Her tales der om tro, tvivl og etik. Der plejer at komme en lille snes deltagere hver gang. Meningen med samtalerne er, at det skal være åbenhjertige SAMTALER. Samtalerne i foråret er planlagt således: Onsdag den 9. januar kl Gudebilleder En aften med fokus på Gudebilleder. Hvilke billeder tegner Bibelen af Gud? Hvordan ser Gud ud? Hvilke billeder danner vi os selv af Gud? Hvad er det, Gud gør? Onsdag den 6. februar kl Hvor er Gud? Når Gud kan alt, og når Gud elsker alle, hvorfor finder det onde så sted? Det her spørgsmål har bekymret og anfægtet kristne i alle tider. Det spørgsmål tager vi op denne aften. Onsdag den 6. marts kl Deltagernes forslag til emner. Alle aftenerne foregår i præstegårdens konfirmandstue. Det er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig. Nye deltagere er hjerteligt velkomne. Deltagelse kræver ingen forudsætninger, men der vil somme tider være lidt forberedelse.

4 Det sker i kirke og sogn

5 Det sker i kirke og sogn ADVENTSGUDSTJENESTER 1. søndag i advent den 2. december Egense Kirke kl Øster Skerninge Kirke Hanne Askou medvirker på violin ved begge gudstjenester. SOGNECAFÉ Øster Skerninge Sognehus tirsdag den 4. december kl Traditionen tro holder vi julehygge i Øster Skerninge Sognehus med sang, æbleskiver og pakkespil. Medbring gerne en pakke til en værdi af max 20 kr. JULEKONCERT Egene Kirke torsdag den 6. december kl Vester Skerninge Sangkor Messias 3.del ADVENTS- GUDSTJENESTE I RIDDERSALEN PÅ HVIDKILDE 2. søndag i advent den 9. december kl Egense Kirke er igen i år venligt inviteret til at holde adventsgudstjeneste i den 300 år gamle Riddersal på Hvidkilde. Strygere fra Kerteminde Musikefterskole medvirker v. Henrik Kold. Dørene åbnes kl Alle er meget velkomne. Kirkehilsen Ønsker du at få Kirkehilsen sendt med post? Kontakt kirkekontoret på tlf Fri entré og der bydes på gløgg og klejner efter koncerten.

6 Præster, menighedsråd og personale ønsker alle en Glædelig Jul! Gudstjenester Juleaften den 24. december 2018 Egense Kirke kl Øster Skerninge Kirke kl Agnar Ellebye medvirker på trompet

7 Det sker i kirke og sogn SYNG JULEN IND OG LUCIA Øster Skerninge Kirke 3. søndag i advent den 16. december kl Egense-Rantzausminde Foredragsforening og Egense Menighedsråd inviterer til foredrag torsdag den 13. december kl i Egense Forsamlingshus. JULENS TRADITIONER FRA HEDENSKAB TIL GAVERÆS V. BENNO BLÆSILD Tidligere juleinspektør i Den Gamle By i Århus, cand. mag. i historie og kunsthistorie Benno Blæsild vil tale om betydning af ordet jul, hvor gammel er den nordiske jul? Hvem opfandt vores form for jul? Hvor gammel er den nordiske jul? Efter foredraget er der, traditionen tro, julequiz og lotteri i anledning af julen. Medbring en lille pakke til lotteriet. Fri entré og der serveres kaffe. Luciaoptog ved kirkernes Pigekor. Henrik Torpegaard har valgt et udpluk af julesalmer, som han vil fortælle om, og som vi sammen skal synge. Ellen Refsgaard medvirker på violin. Efterfølgende serveres der julegodter. GUDSTJENESTER JULEAFTEN DEN 24. DECEMBER Egene Kirke kl Øster Skerninge Kirke kl GUDSTJENESTER JULEDAG Tirsdag den 25. december Øster Skerninge Kirke kl Egense Kirke kl Ved gudstjenesterne medvirker Anders Ringgaard på basun.

8 NYTÅRSKONCERT 2019 I ØSTER SKERNINGE KIRKE TORSDAG DEN 10. JANUAR KL Den Gamle Sangskat Den musikalske trio bestående af Sara Grabow, Martine Madsen og Eva Skipper, genopfrisker kendte og elskede klassikere fra 30 erne til 60 erne. Pigerne kender hinanden fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, og dannede sammen Den Gamle Sangskat i Liva Weel, Otto Brandenburg, Grethe & Jørgen Ingemann, Gitte Hænning m. fl. bliver på behørig vis mindet når Sara Grabow synger de skønne gamle sange flankeret af guitar, kontrabas og kor i bedste Andrew Sisters stil. Lyt med når pigerne spiller op med hjerteskærende, morsom og livlig tekst og musik ganske enkelt nogle af musikhistoriens allerbedste kompositioner! I PAUSEN SERVERES ET GLAS CHAMPAGNE - FRI ENTRÉ

9 Det sker i kirke og sogn 2019 NYTÅRSGUDSTJENESTE Egense Kirke Nytårsdag den 1. januar kl Jan Aagaard medvirker på tværfløjte. Efter gudstjenesten ønsker vi hinanden GODT NYTÅR med et glas champagne og et stykke kransekage i våbenhuset. Godt Nytår! SAMTALER OM TRO Konfirmandstuen i Egense Præstegård onsdag den 9. januar kl Emne: Gudebilleder NYTÅRSKONCERT 2019 Øster Skerninge Kirke torsdag den 10. januar kl KYNDELMISSE Øster Skerninge Kirke søndag den 3. februar kl Kyndelmisse fejres på det tidspunkt, hvor halvdelen af vinteren er gået, men vinteren strammer til, og kyndelmisse slår sin knude. Før i tiden holdt man en midvintergudstjeneste. Ordet kyndelmisse betyder lysmesse. Kyndelmisse er en stemningsfuld gudstjeneste, der med lys, sang, musik, læsning og stilhed udtrykker håbet om, at forårets varme og Guds lys vil trænge gennem kulden mørket udenfor og i ens eget sind. Sangerinden Maria Lantz deltager ved gudstjenesten og er med til at sætte den meditative stemning. Der serveres et glas vin efter gudstjenesten. Kyndelmissegudstjenesten holdes i år en dag efter kyndelmisse. Den Gamle Sangskat I pausen serveres et glas champagne og der er fri entré. FØLG OS PÅ FACEBOOK På vores Facebookside deler vi stort og småt fra livet i vore fantastiske kirker, og fortæller om de kommende begivenheder. Vi ses på Facebook SOGNECAFÉ Øster Skerninge Sognehus tirsdag den 5. februar kl SAMTALER OM TRO Konfirmandstuen i Egense Præstegård onsdag den 6. februar kl Emne: Hvor er Gud?

10 KONTAKT Sognepræst Torben Poulsen Egense Præstegård, Højensvej 169, 5700 Svendborg Tlf Mail: GLIMT FRA SOGNEUDFLUGTEN DEN 15. JUNI 2018 Sognepræst Karina Mogensen Aallmann Kirkestræde 10B, 5700 Svendborg Mail: Kordegn Jette Ørbæk Larsen Tirsdag og torsdag kl Fredag kl Tlf Mail: Organist Pavel Refsgaard Jensen Tlf Mail: Egense Sogn: Formand Kirsten Aaselund Tlf Mail: Det var en dejlig udflugt til Jelling. En museumsinspektør gav et spændende foredrag om monumenterne i Jelling, og således velforberedte var der god mulighed for at opleve det hele. Efter frokost på Jelling Kro gik turen fra en af Danmarks ældste kirker til to nye kirker: Grejsdal kirke og Nørremarkskirken. En skøn dag i dejligt vejr med strålende selskab. Ledende graver Egense Kirkegård Dennis Andersen Træffes bedst tirsdag til fredag kl til Tlf Øster Skerninge Sogn: Formand Carsten Plagborg Tlf Mail: c.plagborg@privat.dk Graver Øster Skerninge Kirkegård Henrik Torpegård Hansen Tlf Sogneudflugten for 2019 er under planlægning, dato er fastsat til den 15. juni. Sæt et stort, flot kryds i kalenderen og begynd at glæde dig til endnu en spændende sogneudflugt.

11 FASTE LAVN I EGENSE FORSAMLINGSHUS SØNDAG DEN 3. MARTS Kl BØRNEGUDSTJENESTE TØNDESLAGNING FASTELAVNSTRAKTEMENT ANDERS RINGGAARD MEDVIRKER PÅ BASUN FRI ENTRÉ ARRANGERET AF BEBOERFORENINGEN, FORÆLDRE OG MENIGHEDSRÅDET

12 kalender DECEMBER 2018 EGENSE ØSTER SKERNINGE 02. december 1. søndag i advent december Tirsdag Sognecafé kl december Torsdag Koncert kl december 2. søndag i advent Hvidkilde december Torsdag foredrag Forsamlingshuset 16. december 3. søndag i advent Annie Thomassen 23. december 4. søndag i advent Karina Aallmann Karina Aallmann 24. december Juleaften 13.00,14.30, december Juledag december Anden juledag december Julesøndag JANUAR 2019 EGENSE ØSTER SKERNINGE 01. januar Nytårsdag januar Helligtrekonger Kirkekaffe 09. januar Onsdag Samtaler om tro 10. januar Koncert kl januar 1 s. e. h. 3 k januar 2 s. e. h. 3 k januar 3 s. e. h. 3 k Karina Aallmann Karina Aallmann FEBRUAR 2019 EGENSE ØSTER SKERNINGE 03. februar 4 s. e. h. 3 k Kyndelmisse 05. februar Tirsdag Sognecafé kl februar Onsdag Samtaler om tro 10. februar Sidste s. e. h. 3 k Kirkekaffe 17. februar Septuagesima februar Seksagesima Karina Aallmann Karina Aallmann HJEMMESIDE: - KIRKEBIL: tlf

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Kirkehilsen. Egense og Øster Skerninge sogne

Kirkehilsen. Egense og Øster Skerninge sogne Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2017 - Januar og Februar 2018 Kromandens jul Kromanden og hans hustru ses yderst til venstre på billedet. Hvert år sætter jeg en julekrybbe op. Det

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 At ligge på ryggen og kigge på stjernerne... Midt i denne travle juletid har vi muligheden for at lade os inspirere af følgende historie. Der var en

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje december - januar - februar 2010-2011 Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14 (Matthias, Kasandra, Mette Marie, Nikolaj, Mikkel, Line, Christian,

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

KirkeHilsen. Egense og øster Skerninge. December Januar - Februar 2017

KirkeHilsen. Egense og øster Skerninge. December Januar - Februar 2017 KirkeHilsen Egense og øster Skerninge December 2016 - Januar - Februar 2017 Martin Luthers jul Den 31. oktober 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther slog 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg, og

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja!

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja! Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Klaus Møller, organist

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Kirkehilsen Egense - Øster Skerninge

Kirkehilsen Egense - Øster Skerninge GUDSTJENESTER August Egense Øster Skerninge 02. august 9. s. e. trinitatis 11.30 Ida Fonsbøl 09. august 10. s. e. trinitatis 10.00 Bojsen-Møller Kirkehilsen Egense - Øster Skerninge 16. august 11. s. e.

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 4 49. årg. 2012/13 December Januar Februar Første søndag i advent begynder det nye kirkeår, hvilket betyder, at vi herefter, frem til advent 2013,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Lindvig Enok Juul Osmundsen Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1. Prædiken til Julesøndag Prædiketekst.

Lindvig Enok Juul Osmundsen Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1. Prædiken til Julesøndag Prædiketekst. Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1 Prædiken til Julesøndag 2014. Prædiketekst. Lukas 2,25-40 Et øjeblik i historien. Der sad de på kirkebænken juleaften, hele familien, og bedstefar sad med sit yngste

Læs mere

Køng Svinø Kirkeblad

Køng Svinø Kirkeblad Køng Svinø Kirkeblad December Januar Februar 2018-2019 Gudstjenesteliste Køng Svinø 2/12 1. s. i advent 10.30 MP 19.00 MP Lucia 9/12 2. s. i advent 15.30 MP Lucia 16/12 3. s. i advent 9.00 MP 23/12 4.

Læs mere

Spaghettigudstjenester Spaghettigudstjenesten i Taksigelseskirken er altid den første torsdag i måneden kl. 17.00. Små som store børn er velkomne; det er gratis at deltage. Efter gudstjenesten er der fællesspisning

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne September-Oktober-November 2017

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne September-Oktober-November 2017 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne September-Oktober-November 2017 Luther og Egense og Øster Skerninge Den 31. oktober i år er det 500 år siden, at Martin Luther slog sine 95 teser om afladshandlen

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KirkeHilsen. Egense og Øster Skerninge sogne September-Oktober-November 2016

KirkeHilsen. Egense og Øster Skerninge sogne September-Oktober-November 2016 KirkeHilsen Egense og Øster Skerninge sogne September-Oktober-November 2016 Skibsfest i Egense Kirke den 18. september 2016 Den 7. februar 1888 var en festdag i Egense Kirke. Modelskibet Kandace, bygget

Læs mere

Nyhedsbrev for Nordvestfalster Pastorat. Nr. 18 December/Januar 2017/18

Nyhedsbrev for Nordvestfalster Pastorat. Nr. 18 December/Januar 2017/18 Nyhedsbrev for Nordvestfalster Pastorat Nr. 18 December/Januar 2017/18 EH: Eva Heyn DH: Dorte Hedegaard TJ: Torben Jørgensen * = se under specielle gudstjenester DATO STADAGER BRARUP VÅLSE KIPPINGE GYLDENBJERG

Læs mere

November 2017 januar 2018

November 2017 januar 2018 November 2017 januar 2018 Friluftsgudstjeneste i Vester Nebel september 2017 Babysalmesang Et nyt hold begynder den 10. januar 2018 kl. 10 i Bryndum Kirke og fortsætter til den 7. marts Vi danser, leger

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 4 December, Januar, Februar 2009-2010 46. årg. Julen står for døren Det er endnu en gang blevet december. Det er advent og hermed forventningens tid.

Læs mere

Høsttanker og nye begyndelser.

Høsttanker og nye begyndelser. Kirkenyt for Tingsted kirke september-oktober 2018 Høsttanker og nye begyndelser. Efteråret står og tripper i kulissen. Efter den varmeste sommer i mands minde, er det som skal vi vende os, lidt mere end

Læs mere

Kirkehilsen. Egense - Øster Skerninge Vinter 2013 Nr. 4

Kirkehilsen. Egense - Øster Skerninge Vinter 2013 Nr. 4 Kirkehilsen Egense - Øster Skerninge Vinter 2013 Nr. 4 Kære læser Egense og Ø. Skerninge menighedsråd har besluttet, at Kirkehilsen fremover skal udkomme som nyhedsbrev. Det betyder, at man nu enten kan

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

2. søndag efter Helligtrekonger

2. søndag efter Helligtrekonger 2. søndag efter Helligtrekonger Salmevalg 355: Gud har fra evighed givet sin Søn os til Herre 448: Fyldt af glæde 441: Alle mine kilder skal være hos dig 369: Du som gir os liv og gør os glade 29: Spænd

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere

K I R K E S I D E R N E

K I R K E S I D E R N E KRISTI KOMME Advent er tiden, hvor vi ser frem mod Herrens komme, frem mod fødslen af Kristus, Guds salvede. Julen er festen for Guds søns komme til verden, Messias komme. Og selv om julen hos os er blevet

Læs mere

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev

Aktivitetsprogram. Efterår 2013. Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne. Hørning. Mesing. Veng. Blegind. Adslev Efterår 2013 Hørning Mesing Veng Blegind Adslev Hørning, Blegind, Adslev, Veng og Mesing sogne Aktivitetsprogram August Konfirmandindskrivning søndag den 18. august kl. 11.00 i Veng kirke Gudstjeneste,

Læs mere

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015

Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Asnæs Kirke 81 ÅRGANG NR.1 DECEMBER - JANUAR - FEBRUAR 2015 Julehjælp Det er igen i år muligt at søge julehjælp fra Asnæs sogns menighedspleje. Julehjælpen består af en række udvalgte madvarer til julemiddagen

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. 21. årgang Vinteren 2018/2019 Nr. 1. Vinter i Padesø Kirke

KIRKENYT PADESØ SOGN. 21. årgang Vinteren 2018/2019 Nr. 1. Vinter i Padesø Kirke KIRKENYT PADESØ SOGN 21. årgang Vinteren 2018/2019 Nr. 1 Vinter i Padesø Kirke 1. søndag i advent Julemånedens første gudstjeneste i Padesø kirke søndag den 2. december kl. 19 er en musikgudstjeneste.

Læs mere

Marts i Tagensbo Kirke

Marts i Tagensbo Kirke Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Kirkebladet. Læs om. Ørsted Holbæk Udby Voer Estruplund. December 2015, januar og februar 2016 / Nr. 1 / 45. årgang. Glædesblus...s.

Kirkebladet. Læs om. Ørsted Holbæk Udby Voer Estruplund. December 2015, januar og februar 2016 / Nr. 1 / 45. årgang. Glædesblus...s. Kirkebladet Ørsted Holbæk Udby Voer Estruplund December 2015, januar og februar 2016 / Nr. 1 / 45. årgang Læs om Glædesblus...s. 2 Musik bag tremmer...s. 3 Akutlægehelikopter...s. 3 Julekoncert...s. 4

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d d e c e m b e r f e b ru a r

ASKOV SOGN k i r k e b l a d d e c e m b e r f e b ru a r ASKOV SOGN kirkeblad december 2018 - februar 2019 Julen - en stor glæde Frygt ikke, se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket. Sådan siger englen til hyrderne på marken julenat.

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

nyt Glædelig jul 46. årgang Nr December Januar Februar

nyt Glædelig jul 46. årgang Nr December Januar Februar IRKE nyt Glædelig jul 46. årgang Nr. 1 2018-2019 December Januar Februar Hvad er det, de laver??? Dette spørgsmål stillede vi i sidste nummer af Kirkenyt. Og nogle svar på dette spørgsmål blev givet ved

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 45. ÅRGANG NR. 1 DECEMBER 2014 - MARTS 2015 Saml på livets stjernestunder! Der var engang en mand. Han boede i et lille hyggeligt hus. Rundt om hele huset var der et stakit.

Læs mere

December Så er vi i Tivoli og se juleudstillingen.

December Så er vi i Tivoli og se juleudstillingen. HELENE NYT December 2017 Så er vi i Tivoli og se juleudstillingen. Helenes Minde Lersø Parkallé 30 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 39105651 mgr@ok-fonden.dk HELENE NYT December 2017

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

KvongPosten December 2018

KvongPosten December 2018 KvongPosten December 2018 Kvong Menighedsråd byder på formiddagskaffe, julehygge og en julehistorie Onsdag, den 5. december kl. 10.00-11.30 I Kirkehuset Læsninger, Julesalmer og Luciaoptog Onsdag, den

Læs mere

Nyt fra menighedsrådet

Nyt fra menighedsrådet AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December 2013, Januar, Februar 2014 Nyt fra menighedsrådet Indvielse af Kirkebakkehuset Når dette kirkeblad udkommer, er ombygningen af Kirkebakkehuset (forhåbentlig)

Læs mere

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 1 Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Skumringstimen, 9. november kl

Skumringstimen, 9. november kl Ringe 2. november 2015 Kære NORDENmedlemmer og andre interesserede! Hermed lidt nyt fra Foreningen NORDEN, Midtfyn! Skumringstimen, 9. november kl. 19.00 et samarbejde mellem Foreningen NORDEN, Midtfyn

Læs mere

nyt 39. årgang Nr December - Januar - Februar

nyt 39. årgang Nr December - Januar - Februar IRKE nyt 39. årgang Nr. 1 2012 December - Januar - Februar Kærlighed fra det høje Himlen et sted, hvor der er kærlighed nok til alle. Eller i hvert fald har vi en forestilling om, at himlen er det sted,

Læs mere

Lumby Sogns Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07

Lumby Sogns Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07 Lumby Sogns Kirkeblad Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07 Til samtlige husstande Hvor henvender man sig? Ved dåb, vielser og begravelse/ bisættelse, sjælesorg m. m. henvender man sig til én af

Læs mere

Skovmærket Aktivi ttens kalender Febr uar 2018

Skovmærket Aktivi ttens kalender Febr uar 2018 Skovmærket Aktivittens kalender Februar 2018 Side 2 Februar 2018 Tillykke med fødselsdagen, ønsker vi Jens Peter Jørgensen, 5/2 Per Jakobsen, d. 8/2 Edith Jensen, d. 9/2 Ole Jensen, d. 13/2 Henning Sørensen,

Læs mere

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig!

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig! PRÆDIKEN MARIÆ BEBUDELSESDAG 25.MARTS 2012 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL.10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Es.7,10-14; 1.Kor.21-31; Luk.1,46-55 Salmer: 10,441,71,73,117 Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 59. årgang * december 2009 - februar 2010 Adventstiden - tid til forventning 1. søndag i advent De 9 læsninger Julen for skoler og børnehaver Basunerne skal

Læs mere

KIRKEBLADET. Fausing Auning Ø. Alling V. Alling

KIRKEBLADET. Fausing Auning Ø. Alling V. Alling KIRKEBLADET Fausing Auning Ø. Alling V. Alling Skoledag i Vester Alling Advent, jul og nytår Konfirmandgudstjeneste Indvielse af graver-faciliteter i Øster Alling December 2013 - Februar 2014 5. årgang

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

December Februar 2017

December Februar 2017 UGLE HERREDS DANSKE MENIGHEDER EGGEBÆK-OVERSØ FRØRUP JARUPLUND VANDERUP-TARP December 2016 - Februar 2017 Rødkælk i vinterlandskab Foto: John Kerrison Sorggruppe i Jaruplund hver 3. tirsdag fra kl. 14.30-17.00

Læs mere

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar IRKE nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr. 1 2015-2016 December Januar Februar »Hvad laver I egentlig til hverdag?«det spørgsmål fik vores præst af en dåbsgæst for nylig. Det enkle svar ville være:»følg

Læs mere

Nyt fra menighedsråd/præst

Nyt fra menighedsråd/præst AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December 2012, Januar, Februar 2013 Nyt fra menighedsråd/præst Menighedsrådsvalget 2012 Valget til As-Klakring-Juelsminde blev reelt afklaret ved mødet på Juelsminde

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE HJULBY

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE HJULBY AUNSLEV BOVENSE HJULBY Kirke & Sogn 49. ÅRGANG NR. 1 DECEMBER 2017 - MARTS 2018 En rose så jeg skyde Udenfor mit vindue og rundt omkring i haverne står de der endnu. Roserne. I efterårsmørket. I kulden.

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

Lumby Sogns Nr årgang november-februar

Lumby Sogns Nr årgang november-februar Lumby Sogns Kirkeblad Nr. 4. 38. årgang november-februar 2007-08 Til samtlige husstande Hvor henvender man sig? Ved dåb, vielse og begravelse/ bisættelse, sjælesorg m. m. henvender man sig til èn af sognets

Læs mere

Det sker i Alslev i Julen

Det sker i Alslev i Julen VI SER FREM TIL 2018 MED FLERE SPÆNDENDE TING PÅ PROGRAMMET Det sker i Alslev i Julen På vegne af alle byens foreninger TAK! 2017 Velkommen til Julen i Alslev anno 2017 Der sker mange ting i Alslev op

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN DECEMBER JANUAR FEBRUAR

KALENDER FOR LUNDTOFTE SOGN DECEMBER JANUAR FEBRUAR GUDSTJENESTER DECEMBER 2014 Lørdag d. 6. december Julemarkedsgudstjeneste 10.30 Lundtofte Kirke v. Pernille Bach- og Julie Rebel Efterfulgt af julemarked i Sognegården Søndag d. 7. december 2. søndag i

Læs mere

Nr. 3. August årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn

Nr. 3. August årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Nr. 3. August 2010 30. årgang. S O G N E T Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Ved organist Kristine Jørgensens 50 års jubilæum Langesø Skovkapel søndag den 1. august 2010. Det er og har været en ære og

Læs mere

VIRUM KIRKE vinter 2012

VIRUM KIRKE vinter 2012 VIRUM KIRKE vinter 2012 Sognepræst Elisabeth Siemen (kbf), Kirsebærbakken 1, 2830 Virum tlf. 45 85 63 30. Træffetid: Tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-11, samt torsdag kl. 17-18 på bopælen og efter aftale,

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Jul i Padesø Kirke. 18. årgang Vinteren 2015 / 2016 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Jul i Padesø Kirke. 18. årgang Vinteren 2015 / 2016 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 18. årgang Vinteren 2015 / 2016 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke Vikar for Mette Lise Bjerregård Under Mette Lise Bjerregårds sygefravær er embedet blevet varetaget af præsterne fra vore nabosogne,

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13

Til samtlige husstande Kirkeblad 1. Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Til samtlige husstande Kirkeblad 1 Karrebæk og Fodby SogneD december Januar Februar 2012-13 Sognepræst Jakob Grandjean Jul Kirkeåret har drejet en omgang, og vi skal fejre julen det går hele december i

Læs mere

Arrangør beskrivelse. Juleforestillingen Nissemor og Kanelia i julenød Entre: 43,75 kr Tilmelding til Sømanden, tlf

Arrangør beskrivelse. Juleforestillingen Nissemor og Kanelia i julenød Entre: 43,75 kr Tilmelding til Sømanden, tlf Tid og sted 17. november kl. 17.30 19. november kl. 11.00 21. november kl. 18.45 23. november kl. 11.00 23. november kl. 15.30 Buerup Skole 25. november kl. 18.00 26. november kl. 16.00 2.-3. december

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst Hold selv i os din julefest, Da skal med

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24.

Søndag d. 7. december Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december Søndag d. 13. december Søndag d. 20. december: Torsdag d. 24. Søndag d. 7. december: 2.søndag i advent kl.10.00: Højmesse (ingen dåb): De ni læsninger: Jørn Balle Larsen Torsdag d. 10. december Lørdag d. 12. december: kl.10.00: Dåbsgudstjeneste: Jørn Balle Larsen

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4 ASKOV SOGN kirkeblad December 2013 - Februar 2014 Glædelig Jul Københavns tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, udgav for nogle år siden en rigtig fin bog om vores danske salmebog:»syng for livet«. Han

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

KvongPosten Januar 2018

KvongPosten Januar 2018 KvongPosten Januar 2018 Nytårsskål i Kvong Mandag den 1. januar kl. 15.00 efter gudstjenesten er der mulighed for, at ønske hinanden godt nytår og menighedsrådet er vært for et lille glas og et stykke

Læs mere

AS-KLAKRING-JUELSMINDE

AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December 2015, Januar, Februar 2016 AS-KLAKRING-JUELSMINDE Det sker... Ny maleriudstilling i Kirkebakkehuset Frem til midt i januar udstiller Gerda Blåbjerg. Vi kender jo alle Gerda Blåbjergs

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 15-05-2016. Tekst. Johs. 14, 15-21. Der er altid noget overstadigt over Pinsesøndags gudstjeneste. Det er så let at synge og i al sin glans stråler livslyset over Guds nåde. Det er centrum

Læs mere