Velkommen til OPEN Storage

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til OPEN Storage"

Transkript

1 Velkommen til OPEN Storage Version: 1.3 Seneste opdatering: Udarbejdet af: Harald Hammershøi

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning side 2 Introduktion til OPENs Storage tilbud... 3 Forskellen på OPENs storage tilbud og Secure SharePoint... 3 Overførsel af data til OPEN Storage... 3 Permanent mapning af storage som netværksdrev på egen maskine... 3 Storage rettigheder og auditing... 6 Ændring af rettigheder på undermapper... 6 Tilføjelse af specifikke brugere til undermapper... 9 Restore af filer... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Hvorfor et analysemiljø?... 15

3 INTRODUKTION TIL OPEN STORAGE Brugervejledning side 3 Denne brugervejledning har til formål at introducere dig til OPENs Storage tilbud, således at du er i stand til at udføre dataanalyse på en effektiv og sikker måde. FORSKELLEN PÅ OPEN STORAGE OG SECURE SHAREPOINT OPEN Storage består af et netværksdrev, helt tilsvarende den storage som benyttes af OPEN Analyse, blot med den forskel at det kun er dataopbevaring og at selve analyseberegningerne skal foregå på ens egen PC, ligesom trafikken til/fra storage sker over ens egen netværksforbindelse. I modsætning til Secure Sharepoint er der i praksis ingen øvre grænse for filstørrelser. Selve OPEN Storage tilgås fuldstændig på samme måde et almindeligt netværksdrev, som f.eks. H- drevet. Det specielle ved OPEN Storage ift andre netværksdrev er så, at der er logning af hvem der tilgår hvilke filer. Denne logningsinformation er tilgængelig for seneste hele døgn og 6 måneder bagud. Derudover laves der CPR-nummer scanning af nye filer som hjælp til at sikre, at data opfylder de krav der er om pseudoanonymisering, som gør det lovligt kun at logge på filniveau. OVERFØRSEL AF DATA TIL OPEN STORAGE OPEN Storage adgang kan f.eks. oprettes fra Windows stifinder ved at indtaste nedenstående adresse i adressefeltet øverst: \\rsyd.net\appl$\_shared\ouh\openstorage Man kan også blot klikke på linket ovenfor. PERMANENT MAPNING AF STORAGE SOM NETVÆRKSDREV PÅ EGEN MASKINE For at gøre processen med at forbinde til OPEN Storage lettere i det daglige arbejde, kan det eventuelt være en fordel at oprette et permanent link til storageområdet, således at det får karakter af et fast netværksdrev på den lokale maskine. Dette gøres ved at vælge Computer i stifinder, og så klikke på Tilknyt netværksdrev. På Windows 10 skal man vælge det faneblad som hedder Computer. Er man på en PC, som ikke som standard er medlem af REGIONSYD domænet, f.eks. en privat eller SDU-computer, skal man vælge Opret forbindelse med andre legitimationsoplysninger og angive brugernavn som REGIONSYD\<brugernavn>. I så fald skal man desværre også fjerne og genoprette netværksdrevet når man har skiftet password.

4 Brugervejledning side 4 I den efterfølgende dialog indtastes \\rsyd.net\appl$\_shared\ouh\openstorage evt. efterfulgt af ens projektspecifikke mappe:

5 YDERLIGERE INFORMATION FOR COMPUTERE, SOM IKKE ER REGISTRERET I REGIONSYD Brugervejledning side 5 Logger man på VPN fra en computer, som ikke er tilknyttet REGIONSYD, er der et par ekstra ting, som skal være på plads: 1. Markér feltet ved Opret forbindelse med andre legitimationsoplysninger 2. Angiv brugernavn med REGIONSYD\ foran, for at angive at man vil logge på AD-domænet REGIONSYD 3. Mappen man skal tilgå, skal muligvis angives som \\isiodeaud01.rsyd.net\openstorage$ 4. Når man har skiftet password, vil man være nødt til at slette og genoprette sit netværksdrev, hvis man har angivet Opret automatisk forbindelse ved logon eftersom Windows ikke automatisk opdaterer det password, man har registreret.

6 RETTIGHEDER OG AUDITING Brugervejledning side 6 Adgang til OPEN Storage administreres på den måde, at enhver bruger, der tilknyttes et bestemt OPEN projekt (OP-nummer), tilknyttes enten en admin-gruppe eller en guest-gruppe for det konkrete projekt. Dette sker i henhold til aftalen indgået ved oprettelse af projektet i OPEN. En bruger der er tilknyttet mere end ét projekt, kan således godt være guest på ét projekt og admin på et andet. Brugere i guest-gruppen har fuld adgang til at redigere, dvs. oprette, slette og ændre filer og mapper for de mapper, som guest-brugeren har adgang til under hovedprojektmappen. Brugere i admin-gruppen har derudover også adgang til at redigere adgangsrettighederne til de enkelte mapper, samt adgang til mappen AuditLogs. Her findes nogle mapper navngivet efter årmåned, hvor der for hver dag ligger en fil med oplysninger om hvem, der har tilgået hvilke filer den pågældende dag. For projekter med få brugere tilknyttet, vil der almindeligvis ikke være behov for at ændre på dette. ÆNDRING AF RETTIGHEDER FOR UNDERMAPPER Som udgangspunkt har alle brugere, som er tilknyttet et projekt, adgang til alle mapper undtagen AuditLogs mappen. Brugere, som er medlem af administratorgruppen, kan dog ændre på dette. Hvis man har data i en mappe, som kun skal være tilgængelig for en undergruppe af brugerne, kan man gøre dette på følgende måde: 1. Rettighedsnedarvning brydes for den pågældende mappe. 2. Rettigheder til guest-gruppen fjernes. 3. Den/de person(er) ud over administrator-gruppen, som skal have adgang, tilknyttes. En praktisk model kunne være, at lagre alle data under én mappe, hvor kun admin-gruppen har adgang og så oprette andre mapper, hvor der tildeles de specifikke rettigheder: I eksemplet i figuren ovenfor, skal kun admin-gruppen have adgang til KompletDataSæt, mens undergrupper af brugere skal have adgang til hhv. Adgang for delstudie 1 og Adgang for delstudie 2. Dette opnås ved at bryde nedarvning for alle mapperne, fjerne Guest adgang, og så tilføje de individuelle brugere, som skal have adgang. For hver mappe udføres nedenstående:

7 VÆLG EGENSKABER FOR MAPPEN Brugervejledning side 7 Højreklik på mappen og vælg Properties i popup-menuen. BRYD NEDARVNING OG FJERN ADGANG FOR GUEST-GRUPPEN Vælg Sikkerhed, Avanceret.

8 BRYD NEDARVNING Brugervejledning side 8 I den næste dialog vælges Ændring af tilladelser. BEKRÆFT BRUD AF NEDARVNING I den efterfølgende Sikkerhedsbekræftelse, vil det være hensigtsmæssigt at vælge at konvertere alle rettigheder til eksplicitte adgange. Man har derefter mulighed for at fjerne dem enkeltvist. Vælges Fjern, fjernes alle adgange, også for andre administratorer, som f.eks. OPENs data managers. Dette vil ikke være hensigtsmæssigt, så man skal vælge den markerede mulighed til at konvertere rettighederne til eksplicitte rettigheder.

9 FJERN GUEST-GRUPPEN Brugervejledning side 9 Herefter kan man så endelig vælge gruppen LSCFLD_OPAA_<projektnummer>_Guest ved at markere den og trykke på Fjern. TILFØJELSE AF SPECIFIKKE BRUGERE TIL UNDERMAPPER. Når nedarvning er brudt, kan man fra den første sikkerhedsdialog (højreklik på mappen, vælg Egenskaber, Sikkerhed) blot vælge Redigere :

10 I den efterfølgende dialog vælges Tilføj Brugervejledning side 10 Indtast brugernavn og tryk Check Names og derefter OK.

11 TILDEL REDIGERING Brugervejledning side 11 Herefter kan man vælge den nyligt tilføjede bruger og markere Redigering i gruppen over rettigheder, og OK eller Anvend :

12 GENDAN FILER Brugervejledning side 12 Der tages nogle backup er i form af såkaldte snapshots, som man kan gendanne ret simpelt. Ønsker man at gendanne en fil til en tidligere version, gøres det ved at højre-klikke på filen og vælge Gendan fra tidligere versioner: Man får så vist en liste over de tilgængelige versioner.

13 VPN OG EKSTERN ADGANG Brugervejledning side 13 For at få VPN adgang, skal man have dette registreret ved Region Syddanmark, som bl.a. skal have registreret et mobiltelefonnummer til 2-faktorgodkendelse. VPN ADGANG Kun brugere som er logget på Region Syddanmarks intranet kan bestille VPN adgang. Dette gøres på IT-portalen. OPRETTELSE AF INTERN VPN-BRUGER Oprettelse af intern VPN adgang kræver kun navn og mobilnummer OPRETTELSE AF EKSTERN VPN BRUGER Oprettelse af ekstern VPN adgang kræver dels udfyldelse af en fortrolighedserklæring, dels at en kontaktperson tilknyttet Region Syddanmark udfylder en online formular med oplysninger om navn, firma, mobiltelefon og udløbsdata for den eksterne tilknytning. VPN-PROGRAMMET- CISCO VPN Region Syddanmark benytter Cisco VPN. Har man i forvejen installeret Cisco VPN, f.eks. på en SDU computer, kan man tilgå Region Syddanmarks VPN blot ved at angive vpn.rsyd.dk i VPN programmet. Det ser umiddelbart ud som en dropdown menu, men man kan godt skrive ny tekst i feltet. Figur 1. Cisco VPN, angiv vpn server for Region Syddanmark VPN INSTALLATION PÅ WINDOWS Har man ikke Cisco VPN i forvejen, kan den installeres. På Windows PCer skal man benytte Internet Explorer med Active X. Firefox, Chrome, Edge fungerer ikke. Start ved at gå ind på vpn.rsyd.dk/rsdssl

14 VPN INSTALLATION PÅ MAC Brugervejledning side 14 På Mac skal man benytte Safari med Java. Firefox, Chrome virker ikke. Start ved at gå ind på vpn.rsyd.dk/ Når VPN er installeret, vil der være oprettet en genvej til at starte klienten, så man behøver ikke adgangen via browseren, men man kan stadig godt etablere forbindelse på den måde.

15 HVORFOR ET ANALYSEMILJØ? Brugervejledning side 15 Der er flere gode grunde til at flytte sin dataanalyse væk fra sin egen computer og over på dedikerede løsninger som f.eks. OPENs analysemiljø, OPEN Analyse eller OPEN Storage. Der er imidlertid situationer hvor det ikke er praktisk muligt at benytte analysemiljøet (eller Secure SharePoint) og hvor man stadig har behov for logning på filniveau. 1. Hvis man arbejder med personlige og personfølsomme oplysninger, er der lovgivning som kræver passende tekniske og administrative tiltag til at sikre den registreredes rettigheder. Dette er beskrevet i LOV nr. 502 of 23/05/2018, som afløser BEK nr 528 af 15/06/2000. På OPEN Analyse logges alle operationer, der udføres på datafilerne, og miljøet er sikret med adgangskontrol og backup. Dermed mener vi at miljøet lever op til hvad der kan kræves at tekniske foranstaltninger for lovligt at håndtere såkaldt pseudonomiserede datafiler, hvor de direkte identifikationsoplysninger er krypterede, eller erstattet af et kodenummer. Dette vil ikke være tilfældet på en personlig computer. 2. Et lovligt alternativ til OPENs analyseserver er, at opbevare sine pseudoanonymiserede datafiler på et netværksdrev, hvor der foregår logning af filoperationer. Det kunne f.eks. være et Secure SharePoint websted, hvor selve den analytiske bearbejdning af data foregår på din egen computer, men data opbevares et andet sted. 3. Et andet lovligt alternativ er OPEN Storage, som også er et netværksdrev med logning af filoperationer. I modsætning til SharePoint er der i praksis ikke nogen øvre grænse for filstørrelser. Performance vil givetvist også opleves bedre, det er dog stadig et netværksdrev, så adgang til data er begrænset af hastigheden af ens netværksforbindelse.

Velkommen til OPEN Analyse

Velkommen til OPEN Analyse Velkommen til OPEN Analyse Version: 1.8 Seneste opdatering: 24-09-2018 Udarbejdet af: Harald Hammershøi INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning side 2 Introduktion til OPENs Analysemiljø... 4 Analysemiljøets

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual Skyfillers Hosted SharePoint Kundemanual Kundemanual Indhold Generelt... 2 Online adgang SharePoint side... 2 Skift brugeradgangskode... 2 Adgang & opsætning... 3 Windows... 3 Tilføj SharePoint som intranet

Læs mere

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS)

Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) 24. august 2007 Gem dine dokumenter i BON s Content Management System (CMS) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Se indholdet i dit Content Management System... 3 3. Tilgå dokumenterne i My Content

Læs mere

It-vejledning. 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer. Indhold

It-vejledning. 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer. Indhold It-vejledning Oprettet af LOPE Oprettelsesdato 02-02-2018 Dokumentnavn Installation af UCL VPN-klient på en ikke-ucl pc eller Mac Indhold 1. Installation på pc med Windows 7 og Internet Explorer...1 2.

Læs mere

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net

Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net 18. november 2011 Vejledning Windows 7 - eklient Opkobling via ADSL eller anden kabelforbindelse til P-net. Tilslutning med Cisco AnyConnect VPN-klient (Windows) til AARHUS TECH P-net Cisco AnyConnect

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive http://www.jma.dk/updates/fileagent i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox

Den digitale Underviser. Clouds. Dropbox Den digitale Underviser Clouds Dropbox Indhold Indhold... 1 Dropbox... 1 Installer Dropbox... 2 Åbn Dropbox fra egen computer... 2 Åbn Dropbox fra en anden computer... 3 Lagre filer i Dropbox (offline

Læs mere

1. Log ind Glemt adgangskode? Ændre sprog Dashboard = Forsiden... 7

1. Log ind Glemt adgangskode? Ændre sprog Dashboard = Forsiden... 7 Indholdsfortegnelse 1. Log ind... 2 2. Glemt adgangskode?... 3 3. Ændre sprog... 6 4. Dashboard = Forsiden... 7 Side 1 af 8 IndFak er opdateret så du igen kan anvende alle typer anbefalede browsere: Internet

Læs mere

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive i adressefeltet.

Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og skrive   i adressefeltet. JMA Filagent JMA Filagent, anvendes af hostingbrugere/serverkunder, som har behov for at overføre billeder til deres DSM. Installation For at installere programmet, skal du åbne din Internet Explorer og

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine.

I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. I denne øvelse vil du få vist hvordan opsætningen af netværket foregår. Målet er at du selv kan konfigurere en IP adresse på din lokal maskine. Opsætningen her er speciel for dette lokalnetværk, der kan

Læs mere

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7

Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Sektornet VPN Installationsvejledning Windows Vista/7 Version 5.0 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Start installationen 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af Sektornet

Læs mere

Opkobling til terminalserver xnet.aab.dk

Opkobling til terminalserver xnet.aab.dk Opkobling til terminalserver xnet.aab.dk Version 1.0 Brugermanual Forretningsudvalget AAB afdelinger Distancearbejdspladser Mobile medarbejdere Boligforeningen AAB/IT-afdelingen 22. oktober 2009 Indhold

Læs mere

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION STOFA VEJLEDNING ONLINEDISK INSTALLATION I denne vejledning gennemgås installation af Stofa OnlineDisk samt opsætning, brugerflade og OnlineDisk Webportalen. Trin 1 Information om Stofa OnlineDisk Stofa

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Vejledning til Windows 7 P-net bærbar/docking station

Vejledning til Windows 7 P-net bærbar/docking station Vejledning til Windows 7 P-net bærbar/docking station LÆSES INDEN DU GÅR I GANG!! Inden du afleverer din gamle bærbare pc eller får udleveret ny maskine, skal du være opmærksom på flg.: Da alle data fra

Læs mere

TrueLink og integration til økonomisystemer

TrueLink og integration til økonomisystemer TrueLink og integration til økonomisystemer Dette dokument forklarer, hvordan du lettest muligt foretager integrationen mellem TrueLink klienten og dit økonomisystem. Integrationen mellem disse systemer

Læs mere

Langeskov IT Online Backup Guide

Langeskov IT Online Backup Guide Langeskov IT Online Backup Guide / version 24-08-2017 Kontakt oplysninger ved spørgsmål eller hjælp Langeskov IT / Jesper Hansen E-mail: info@langeskov-it.dk WWW: www.langeskov-it.dk/produkter/online-backup

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1 ½ min...9

Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1 ½ min...9 Ver. 1.8 RDS Side: 1 af 27 Indhold: Inden du kan benytte RDS-løsningen, skal din PC være opdateret...2 Login på RDS-løsningen...3 Login-tiden, Første gang tager det måske 1 ½ - 2 min. Andet gang ½ - 1

Læs mere

VPN adgang. Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services

VPN adgang. Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services VPN adgang Denne vejledning gælder brugere i LF, SEGES samt virksomheder, der får IT ydelser leveret fra SEGES IT Services Hvad er VPN? VPN giver mulighed for at starte en forbindelse til virksomhedens

Læs mere

Vejledning til RKSK s VDI konsulent login løsning juni 2015.

Vejledning til RKSK s VDI konsulent login løsning juni 2015. Vejledning til RKSK s VDI konsulent login løsning juni 2015. Den hidtidige login løsning via Citrix (login.rksk.dk) er lukket. Hvordan får man som konsulent adgang til RKSK s VDI Jumpstation? Ny bruger

Læs mere

Dynamicweb Quickguide

Dynamicweb Quickguide Brugervejledning Dynamicweb Quickguide Version: 1.1 2012.03.15 Dansk JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2012 Dynamicweb Software A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Dette dokument eller dele heraf må på ingen

Læs mere

Den guide er lavet til ansatte på sociologi, hvis du ikke er ansat på sociologi er det ikke sikkert denne guide virker for dig.

Den guide er lavet til ansatte på sociologi, hvis du ikke er ansat på sociologi er det ikke sikkert denne guide virker for dig. EDUROAM Introduktion Den guide er lavet til ansatte på sociologi, hvis du ikke er ansat på sociologi er det ikke sikkert denne guide virker for dig. Denne guide er lavet til Windows XP - Husk at dit Windows

Læs mere

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot?

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot? 5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab 1 5.1 Introduktion til kanalen 1 5.2 HTML-grab kanalside 1 5.2.1 Hvad er et spot? 2 5.2.2 Opret et nyt spot 2 5.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 5.2.4 Rediger

Læs mere

eportfolio på Studienet

eportfolio på Studienet En introduktion til de vigtigste værktøjer og funktioner i eportfolio OBS! Gælder for eportfolio oprettet inden d. 30/8-2013 Sådan anvender du denne vejledning Brug diasshow visning Herved kan du anvende

Læs mere

Overfør filer til Office 365 - online

Overfør filer til Office 365 - online Introduktion til Office 365 online portal Office 365 er det nye system som vi overgår til efter sommerferien (skole året 2014-2015). Alle får pr. automatik tildelt en konto når de starter på Hjørring Gymnasium

Læs mere

På denne server vil materiale til kommende møder blive lagt i en mappe, som du kender det fra Windows stifinder og Apples Finder.

På denne server vil materiale til kommende møder blive lagt i en mappe, som du kender det fra Windows stifinder og Apples Finder. FTP vejledning Introduktion Du har i en separat mail modtaget et personligt brugernavn og en adgangskode, som skal du bruge i det følgende for at logge på Kulturstyrelsens FTP server. På denne server vil

Læs mere

Guide til Google Toolbar

Guide til Google Toolbar Hvad er Google Toolbar? Med Google Toolbar får du en ny værktøjslinie i Internet Explorer eller Firefox med direkte adgang til Googles søgemaskine fra en vilkårlig webside. Med Google Toolbar kan du bl.a.:

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

Vejledning VPN Endpoint Connect og SSL

Vejledning VPN Endpoint Connect og SSL 1-07-2011 OM Vejledning VPN Endpoint Connect og SSL Juli 2011 1 Indhold Introduktion... 3 Installation af Checkpoint Endpoint Connect klient... 4 Endpoint Connect - Hvis du ikke er Administrator... 18

Læs mere

Beskyt dig mod nedbrud i Windows 10

Beskyt dig mod nedbrud i Windows 10 TING, DU SKAL GØRE I DAG: Beskyt dig mod nedbrud i Windows 0 Systemgendannelse og Sikkerhedskopiering er to fremragende værktøjer i Windows 0. Brug dem allerede i dag så er din pc rigtig godt beskyttet.

Læs mere

Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik

Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik 23. april 2015 MTL Forskningsservice Opsætning af forbindelse til Danmarks Statistik Denne vejledning beskriver opsætning og logonprocedure fra Windowsmaskiner ved ekstern logon til DST s forskerservere

Læs mere

VDI OG CRYPTSHARES VERSION 2.0

VDI OG CRYPTSHARES VERSION 2.0 VERSION 2.0 CryptShares er Et specielt AU Share - et netværksværksdrev Automatisk kryptering Automatisk logning af al aktivitet Automatisk krypteret backup Streng adgangskontrol Kan deles med andres godkendte

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server

Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Installationsguide IBM Tivoli Storage Manager for Databases Data Protection for Microsoft SQL Server Side 1 af 20 INSTALLATIONSGUIDE 1 1 FORORD 3 2 OPRET NODEN I NETGROUP PORTAL. 4 3 KLIENTSOFTWARE 5 3.1

Læs mere

For andre browsere, se længere nede I dokumentet. Har du problemer med at åbne breve i Breve fra CA i internet explorer 11, prøv da følgende.

For andre browsere, se længere nede I dokumentet. Har du problemer med at åbne breve i Breve fra CA i internet explorer 11, prøv da følgende. For andre browsere, se længere nede I dokumentet Internet explorer 11 Har du problemer med at åbne breve i Breve fra CA i internet explorer 11, prøv da følgende. Tryk på Tandhjulet og efterfølgende på

Læs mere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere

Inden du går i gang. For Mozilla Firefox brugere. For Internet Explorer brugere Side 1 af 8 Inden du går i gang For at kunne bruge Alm. Brand Netbank skal du enten bruge Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Vi understøtter ikke brug af Google Chrome, og vi kan derfor ikke garantere,

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt

Læs mere

Trådløst netværk med private enheder for ansatte og studerende

Trådløst netværk med private enheder for ansatte og studerende Trådløst netværk med private enheder for ansatte og studerende Ansatte og studerende med koder til UCL kan registrere private enheder som f.eks. PC, tablet og mobiltelefon én gang for alle. Herefter logges

Læs mere

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre...

Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... Sådan logger du ind... 2 Hvilke mapper kan du tilgå... 3 Visning af eksempel af en fil... 5 Sådan deler du en fil... 7 Se hvad du deler med andre... 9 Offline synkronisering... 11 Klienter til mobile enheder...

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Installation af Bilinfo på Windows

Installation af Bilinfo på Windows Installation af Bilinfo på Windows Eksempler i denne vejledning er taget fra Windows 7 og Internet Explorer 8 Download det nødvendige program. Gå ind på www.bilinfo.dk/download Klik på download ud for:

Læs mere

Vejledning. Trådløst netværk med private enheder

Vejledning. Trådløst netværk med private enheder Vejledning Afdeling UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole IT Oprettet 07.02.2018 Redigeret 20.05.2019 Udarbejdet af Lone Petersen Dokumentnavn (DK) Trådløst netværk med private enheder UCL Dokumentnummer

Læs mere

NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg

NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg NT PDC Udarbejdet af Kenneth Dalbjerg Titelblad Denne rapport er udarbejdet af Kenneth Dalbjerg, med det formål at lære noget omkring, NT PDC Server. Side 2 af 13 Indholdsfortegnelse Forside Titelblad

Læs mere

Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge

Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejledning til Office 365 for skoleelever i Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejledning til Kom godt i gang med Office 365, download af Office 365, OneDrive samt Word, Excel og PowerPoint Version 1.03 (13.

Læs mere

Carry it Easy Brugermanual

Carry it Easy Brugermanual Carry it Easy Brugermanual Brugermanual Version 2.0 2004-2006 CoSoSys SRL Carry it Easy Brugermanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...I 1. Introduktion...1 2. Systemkrav...2 3. Installation...2

Læs mere

Umbraco installationsvejledning

Umbraco installationsvejledning på et ScanNet ASP Webhotel Indledning Beskrivelse Denne vejledning vil indeholde installation af CMS systemet Umbraco på et ASP Webhotel. Det dansk grundlagt Content Management System (CMS) Umbraco er

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Herning Bibliotekernes Helpdesk

Herning Bibliotekernes Helpdesk Vejledning Herning Bibliotekernes Helpdesk Maj 2017 Side 1 af 21 Indhold Oprette dig som bruger... 3 Logge ind... 7 Oprette en sag... 9 Se liste over sager... 15 Tilføj information til en sag... 16 Yderligere

Læs mere

Nets - Medarbejder Signatur

Nets - Medarbejder Signatur Nets - Medarbejder Signatur Nets Direkte Kommunikation Nøgle Bestilling Version: 2.1, Oktober 2013 Continia Software a/s Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: cm@continia.dk

Læs mere

IT Center Syd byder dig velkommen til Business College Syd.

IT Center Syd byder dig velkommen til Business College Syd. IT Center Syd byder dig velkommen til Business College Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev, at benytte de forskellige IT faciliteter som du vil få brug for

Læs mere

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering

Version 1.04 (23. januar 2017) Udarbejdet af Mette Valbjørn, MBU Digitalisering Vejledning til registrering på Office online portalen og mulighed for download af Office 365 til privat PC for medarbejdere med en az-ident i Aarhus Kommune, Børn og Unge Version 1.04 (23. januar 2017)

Læs mere

Vejledning til PwC-Portalens Brugeradministration

Vejledning til PwC-Portalens Brugeradministration Vejledning til PwC-Portalens Brugeradministration Denne vejledning bruges i forbindelse med administrering af brugere på PwC-Portalen og kan kun anvendes af brugere der er tildelt rollen Administrator.

Læs mere

OS2faktor. Brugervejledning. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. Brugervejledning. Version: Date: Author: BSG OS2faktor Brugervejledning Version: 1.0.0 Date: 27.01.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 2 Forskellige OS2faktor klienter... 5 3 Hvor får man en klient?... 6 4 Hvordan registreres min OS2faktor

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen Nets Denmark A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 www.nets.eu Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Læs mere

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync

Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync Foreløbig version af Brugervejledning for datamodtagere til GS1Trade Sync v 0.1 maj 2014 www.gs1.dk/gs1tradesync Indhold Log på... 3 Søg produkter... 4 Hierarkiopbygning... 7 Subskriptioner (Selektioner)

Læs mere

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration

Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Vejledning til installation af Outlook Kalender Integration Inden du går i gang med at installere Outlook Kalender Integration skal du sørge for at have modtaget Brugernavn og Password til licenserne,

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC IT-VEJLEDNINGER TIL MAC Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt Dit brugernavn

Læs mere

isyn vejledning til leverandører Indhold

isyn vejledning til leverandører Indhold isyn vejledning til leverandører Indhold isyn vejledning til leverandører... 1 1. Undgå at mails ryger i uønsket post... 2 1a. Outlook 2010... 2 1b. Outlook 2007... 2 1c. Microsoft Outlook Express (version

Læs mere

Kom godt i gang med SMS fra Outlook

Kom godt i gang med SMS fra Outlook Grundlæggende funktionalitet Med SMS fra Outlook kan du enkelt sende både SMS, MMS og fax fra Outlook. Programmet er integreret med din personlige Outlook-kontaktliste, og gør afsendelse af meddelelser

Læs mere

Vejledning til PwC-Portalens Brugeradministration

Vejledning til PwC-Portalens Brugeradministration Vejledning til PwC-Portalens Brugeradministration Denne vejledning bruges i forbindelse med administrering af brugere på PwC-Portalen og kan kun anvendes af brugere der er tildelt rollen Administrator.

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL PC

IT-VEJLEDNINGER TIL PC IT-VEJLEDNINGER TIL PC Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook Videresend din mail

Læs mere

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Det Naturvidenskabelige Fakultet Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Indholdsfortegnelse Introduktion til Blackboard Content System...3 Øvelse 01 individuel:

Læs mere

Integration med Microsoft SharePoint

Integration med Microsoft SharePoint Integration med Microsoft SharePoint Kom godt i gang med opsætning af integrationen Integration med SharePoint Kom godt fra start I TimeLog Project er der mulighed for at integrere til Microsoft SharePoint,

Læs mere

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside 10.0 Velkommen til manualen for bruger administration 1 10.1 Introduktion til manualen 1 10.2 Startside 1 10.3 Menuen Startside 2 10.3.1 Din brugerprofil 2 10.3.1.1 Ret password 3 10.4 Rediger kanaler

Læs mere

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C

111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C 111 I T - V E J L E D N I N G T I L M A C Indhold Din konto Dit brugernavn og adgangskode Trådløst internet Sådan logger du på det trådløse netværk Mail Sådan læser du din mail på web, mobil og Outlook

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1

Dan Rolsted PIT. Side 1 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad) og Android (HTC One). Derudover vil der også være vejledning til Windows

Læs mere

Online status. Brugervejledning

Online status. Brugervejledning Online status Brugervejledning Side 1 Om Onlinestatus Online Status har til formål at lette den årlige lageroptælling hos små og store virksomhedder. Der indtastes antal og pris på smartphone, tablet eller

Læs mere

Hvordan opretter jeg MultiUser med en access-database?

Hvordan opretter jeg MultiUser med en access-database? Hvordan opretter jeg MultiUser med en access-database? Hvis du vil starte MultiUser med en access-database, skal du som det første downloade en access-database og placere den på et fælles drev. Du kan

Læs mere

Download. Information: Du kan downloade filer på følgende måder:

Download. Information: Du kan downloade filer på følgende måder: Download Information: Du kan downloade filer på følgende måder: 1. Standard Side 2 1.1 Enkelt fil Side 2 1.2 Flere filer Side 2 2. Filer fra en tidligere revision Side 3 3. E-mail Side 4 4. E-mail URL

Læs mere

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem

DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem DRFLive - dynamisk visning af resultater fra DRF Stævnesystem Resumé: Beskrivelse af program (DRFLive) til dynamisk visning af resulter fra DRF Stævnesystem Forfatter: Claus Hulstrøm Dato: 15. januar 2010

Læs mere

Sektornet VPN - Med NemID Installationsvejledning Windows XP

Sektornet VPN - Med NemID Installationsvejledning Windows XP Sektornet VPN - Med NemID Installationsvejledning Windows XP Version 6.2 Af Jesper Skou Jensen og Mads Udengaard Sørensen 1 Sektornet VPN Med NemID 1 1 Indledning Denne vejledning gennemgår opsætning af

Læs mere

Uni-Login Skift adgangskode

Uni-Login Skift adgangskode Windows 8 Uni-Login Skift adgangskode Obligatorisk ved nyetablerede SkoleIT Cloud-netværk. Ikke nødvendigt ved etablerede netværk. Inden du kan bruge dit Uni-login til at logge på skolens IT-løsning, kan

Læs mere

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015

Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Citrix Receiver komplet guide til installation, brug og fejlfinding Version 1.4 18-05-2015 Om Seas-Nve Citrix Reciver 2015 Tidligere kunne Citrix kun tilgås fra en Browser (eks. Internet explorer, Safari,

Læs mere

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af:

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: GeoGIS2020 Installation Udkast Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: 2015.08.31 Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: 1. GENERELT Side 2 af 16 Side 3 af 16 2. DOWNLOAD OG INSTALLATION

Læs mere

Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb. Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015

Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb. Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015 Apoweb Det nye og forbedrede Apoweb Udarbejdet af IT-afdelingen Oktober 2015 1 Indholdsfortegnelse Apoweb... 4 Administrative bruger... 4 Login... 4 Se ansatte... 6 Bladre i ansatte listen... 6 Se ansattes

Læs mere

Brugervejledning. Politiets sprogforbund Medlemsinformation. Ver /2014

Brugervejledning. Politiets sprogforbund Medlemsinformation. Ver /2014 Brugervejledning Politiets sprogforbund Medlemsinformation Ver. 1.2 11/2014 1 Indhold 1.0 Om medlemsinfo... 3 2.0 Brug af medlemsinfo... 3 2.1 Tilgå medlemsinfo... 3 2.2 Første gang du benytter systemet...

Læs mere

Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2

Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2 Fjernadgang til BEC s systemer via Portal2 - tilgå applikationer og arbejdsplads via webbaseret portal (UAG) Udarbejdet af: Niklas Petersen Gældende fra: 24-08-2015 Version Forfatter Dato Dokumentstatus

Læs mere

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017)

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) Page 1 of 12 Indhold 1 Adgang til FleeDa... 3 1.1 HW og SW forudsætninger... 3 1.2

Læs mere

Opsætning af klient til Hosted CRM

Opsætning af klient til Hosted CRM Opsætning af klient til Hosted CRM Dette dokument beskriver, hvordan der oprettes forbindelse til en Hosted CRM løsning hos TDC Hosting A/S Morten Skovgaard, 24. april 2006 1 Indledning... 2 2 Konfiguration

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1

Indhold Gratis Office 365 til ansatte og studerende... 1 Gratis Office 365 til ansatte og studerende Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 (pt. = Office 2016) på deres private pc og/eller Mac. Office 365 må installeres på 5 enheder. Programpakken

Læs mere

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC

IT-VEJLEDNINGER TIL MAC IT-VEJLEDNINGER TIL MAC Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi IT regler Selvbetjening Fjernskrivebord Studiekort Bibliotek Videoovervågning Kontakt Dit brugernavn

Læs mere

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2 Brugervejledning til Online-JitBesked Version 1.2 Indhold 1. Helt grundlæggende... 4 Ikoner... 4 2. Sådan logger du på... 6 Husk mig... 6 3. Sådan logger du af... 7 Husk mig... 7 Sådan logger du aktivt

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Version 4 Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål Oftest stillede spørgsmål Her finder du svaret på nogle væsentlige spørgsmål vedrørede brugen af Historiefaget.dk. Tekniske spørgsmål Elevernes navne stemmer ikke overens med deres eget Der kan være to

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS

ITSprint. Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk 13-02-2014 ITS ITSprint Sådan printer du vha. print.supportcenter.dk Denne vejledning beskriver hvordan du kan printe vha. print.supportcenter.dk fra computere og mobile enheder såsom tablets (fx ipads) og smartphones

Læs mere

Download, installation og ibrugtagning af CQ

Download, installation og ibrugtagning af CQ Download, installation og ibrugtagning af CQ 1. Download og installation 2. Grundlæggende opsætning af CQ 3. Opdatering af CQ herunder registrering af CQ og licenser (3.12) 4. Opsætning af CQ til netværk.

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere