LEMMING VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LEMMING VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/"

Transkript

1 LEMMING VANDVÆRK

2 LEMMING VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

3 INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold Råvand Rentvand Vandbehandling 7 5. Geologi og Indvindingsforhold Geologi Hydrologi Arealanvendelse og forureningskilder Boringsnære beskyttelsesområder bnbo Indledning Udredning af BNBO Beregning af BNBO Risikovurdering og foranstaltninger Arealfordeling inden for Boringsnære beskyttelsesområder - BNBO Forureningstrusler indenfor BNBO: Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider: Øvrige forureningskilder privat nedsivningsanlæg Konklusion Fremtidsplaner Referencer 18

4 1 1. GENERELT er beliggende i Silkeborg Kommune og er et privat fælles vandforsyningsselskab. ligger uden for de af Naturstyrelsen udpegede Områder med Særlige Drikkevandsinteresser, OSD /1-2/. Kildepladsen ligger ved vandværket og er omgivet af landbrugsjord og ikke langt fra et skovområde mod nord, se Figur 1.1. Figur 1.1 Oversigt over s nærområde med placering af vandværk og boringer. Der tages forbehold for små fejlplaceringer af vandværk og boringer. I 2008 var der 200 tilsluttede ejendomme til. Seks mindre enkeltanlæg lå på samme tidspunkt i vandværkets forsyningsområde, og de kan med tiden forventes tilsluttet vandværket/1-1/. Anlægsbedømmelse for vandværket i Silkeborg Kommunes Vandforsyningsplan fra 2009 er Særdeles God for både bygninger og teknik /1-3/. har ingen nødforbindelse til andre vandværker. Der findes ikke en nødstrømsgenerator, ingen alarm på pumperne og andre nøglefunktioner og intet nedskrevet nødberedskab/1-1/.

5 2 2. VANDINDVINDING s nuværende indvindingstilladelse er på m 3 /år (se Figur 2.1). Tilladelsen er gældende fra 8/ til 2/ Indvindingstilladelsen er gennem årene blevet justeret et par gange fra m 3 til m 3 i 1997 og senest i 2003 til den nuværende mængde på m 3 /1-4/. Den årlige indvindingsmængde for perioden kan ses i Tabel 2.1. Betragtet over hele perioden fra 1994 og til 2012 har indvindingen været jævnt faldende med nogle mindre udsving. Højeste indvinding er m 3 i 1995, og den laveste indvinding var i 2007 med m 3. Faldet i indvindingsmængden ser ud til at fortsætte. Den største registrerede indvinding er fra 1983 med m 3 /år. En del af de indberettede indvindings tal fra erne er tilsyneladende afrundede/skønnede tal. Figur 2.1 Registreret indvindingsmængde samt tilladt indvindingsmængde for. Graferne viser indvindingsdata fra perioden 1994 til 2011 /1-7/. År Indvindingsmængde (m 3 ) År Indvindingsmængde (m 3 )

6 Tabel 2.1 Indvindingsmængder for /1-4/. Vandværkets pumpestrategi på boringerne styres automatisk på dage med et ur. Pumperne for hver boring skifter hver anden dag. Boringernes kapacitet per time er på ca. 15 m³. Indvindingsfordelingen per år fremgår af Tabel 2.2. DGU nr. Pumpekapacitet (m 3 /t) Pr. døgn (m 3 ) Pr. år (m 3 ) , ,5 Tabel 2.2 Indvindingsfordeling på boringer pr. døgn og år. Oplysningerne om pumpekapacitet per time er indhentet hos vandværkets smed. De øvrige værdier er beregnet ud fra indvundet mængde i 2012.

7 4 3. BORINGER Vandværket råder over 2 aktive indvindingsboringer og har derudover sløjfet to boringer. Placeringen kan ses på Figur 3.1, og øvrige oplysninger kan ses i Tabel 3.1. Boringerne, DGU nr og , er begge sløjfede. Begge de sløjfede boringer stod inde i selve vandværksbygningen. Årsagen til sløjfningen er måske, at de stod i vejen ved renoveringen af vandværket, eller at de var så gamle, at de ikke kunne renoveres, se Tabel 3.1. Boringerne, DGU nr og , er vandværkets aktive boringer fra 1991 og De er henholdsvis 66 m og 70 m dybe og samlet set filtersat fra 54 til 70 m i glacialt smeltevandssand. Dgu-nr Status aktiv/sløjfet/- pejle 2 Etableringsår 1 Filterinterval m u.t. 1 Lertykkelse 3 Terræn til magasin Ydelse* 1 (m 3 /t) Sænkning* 1 (m) Magasin-forhold (sand/fritspændt) sløjfet 1957 ukendt ukendt ukendt 20 3 ukendt sløjfet 1953 ukendt ukendt ukendt ukendt Ukendt ukendt aktiv , aktiv ,8 *Målt ved boringens etablering Terræn til filtertop Smeltevandssand/frit Smeltevandssand/frit Tabel 3.1 Boringer tilknyttet. 1 Oplysninger fra Jupiter databasen. 2 Oplysninger fra Vandværk. 3 Tolket af Rambøll. Dykpumperne er af fabrikatet Grundfos og har med boringernes dybde på mellem 66 og 70 m en kapacitet på ca. 15 m 3 /t. Med 2-3 års mellemrum bliver dykpumpen taget op og renset. Filtrene bliver ligeledes syret ud med mellemrum. Begge dele foretages, når pumpeydelsen begynder at falde.

8 5 Figur 3.1 s indvindingsopland med placering af vandværket og tilknyttede boringer.

9 6 4. VANDKVALITET OG VANDBEHANDLINGSFORHOLD 4.1 Råvand I indvindingsboringerne DGU nr og er der foretaget to udvidede analyser, en i 1996 og én i 2001 samt to pesticidanalyser i perioden 1995 til Råvandsanalyserne er gennemgået og viser, at indvinder oxideret vand fra boring, DGU nr og svagt reduceret/oxideret vand fra boring, DGU nr Der er konstateret nitrat i råvandet for boring; DGU nr med værdier på 25, 26 og 7,4 mg/l i henholdsvis 1996, 2001 og 2013 (under grænseværdien for drikkevand) /1-6/. Nitratindholdet synes at være generelt faldende med store udsving (se figur 4.1). I boring, DGU nr blev der i 1996 fundet nitrat med en koncentration på 20 mg/l. I en analyse fra 2001 (seneste råvandsanalyse!) er nitratkoncentrationen på 7,8 mg/l. At der sammen med nitratindholdet samtidig findes jern i råvandet viser, at indvindingen foregår lige omkring redoxgrænsen. Under pumpestop vil vandet omkring filteret være svagt reduceret. I praksis indvinder vandværket således fra en oxideret vandtype, hvilket indikerer, at grundvandet er sårbart. Sulfatindholdet i begge boringer er stigende fra et niveau på ca. 50 mg/l i 1996 til et niveau på ca. 80 mg/l i I boringerne, DGU nr og , er der fund af aggressiv kuldioxid, jern og mangan over grænseværdien for drikkevand /1-6/. Der er ikke påvist organisk mikroforurening i de to boringer DGU nr og Der er ikke observeret nævneværdige afvigelser i grundvandskemien for de sløjfede boringer DGU nr og Dgu-nr Vandtype Oxideret Oxideret/Svagt reduceret Uorganiske parametre Aggressiv CO2 21 mg/l (-) Jern 0,59 mg/l (-) Nitrat 26 mg/l (-) Mangan 0,08 mg/l (-) Aggressiv CO2 8 mg/l (-) Jern 4,4 mg/l (-) Nitrat 7,8 mg/l (V) Mangan 0,19 mg/l (-) Potentielle problemparametre Sporstoffer Organiske mikroforureninger - i.p. - i.p. S/F: Stigende faldende tendens siden boringens etablering. V: varierende (ingen tendens). Andet i.p.: ikke påvist, i.a. ikke analyseret, -: ingen bemærkninger Tabel 4.1 Vandtype og vandkvalitet i boringer tilknyttet. Værdier i tabellen er fra seneste analyse i boringen /1-4/. 4.2 Rentvand Der er foretaget 25 udvidede analyser af rentvandet i perioden og 10 pesticidanalyser i perioden Vandværket leverer generelt drikkevand, som overholder gældende drikkevandskvalitetskrav, /1-6/. Der har førhen været flere mindre overskridelser af grænseværdien for aggressiv kuldioxid, seneste overskridelse var i Der har været en enkelt overskridelse af grænseværdien for nitrit i 2006.

10 7 Udviklingen af nitrat indholdet i rentvandet fra er undersøgt og det ses, at fra 1982 til 2002 har der været en stigende tendens, hvorefter tendensen fra 2002 til 2012 har været faldende, Figur 4.1. Forskellen mellem perioden før og efter 2003 kan delvis skyldes ændringer i pumpestrategi. Pumpestrategien er helt afgørende for, hvor meget nitrat, der findes i det oppumpede grundvand. Udviklingen i sulfatindholdet for den tilsvarende periode for nitrat viser, at sulfatindholdet er svagt men stabilt stigende med mg/l i 1980 erne til mg/l efter Figur 4.1 Udviklingen af nitrat koncentrationen i rentvandet fra i perioden 1982 til Vandbehandling Vandbehandlingsanlægget er fra Råvandet ledes til to lukkede filtre af fabrikatet Kemic. Der behandles primært for okker, mangan og aggressiv CO 2. Vandværket har en højdebeholder fra 1920 på 200 m 3 ved vandværket, der ligger på højeste sted i byen. Højdebeholderen fik i et nyt tag. Denne foranstaltning skulle forhindre regnvand og snegle i at trænge ind i beholderen. Det nye tag har hjulpet på vandkvaliteten. I august 2011 blev udpumpningsanlægget for rentvand udskiftet med fire stk. nye hydroforer.

11 8 5. GEOLOGI OG INDVINDINGSFORHOLD 5.1 Geologi For at belyse geologien omkring s kildeplads, er der udarbejdet et tværsnitsprofil gennem kildepladsen og det foreliggende indvindingsopland. Tværsnitsprofilet er tegnet i Geoscene3D-modellen, som er opstillet i forbindelse med kapitel 5 i Trin 1 rapporten. På Figur 5.1 ses profilets placering, og profilsnittet ses på Figur 5.2. indvinder fra to boringer, DGU nr og , der begge er filtersat i samme magasin af smeltevandssand, m.u.t. Lagfølgen i begge boringer består udelukkende af sand, og der er derfor ingen beskyttelse mod nedsivning af nitrat og miljøfremmede stoffer, hverken boringsnært eller inden for vandværkets indvindingsopland. Grundvandsmagasinet antages derfor som særdeles sårbart. Jordlagsbeskrivelsen for boring, DGU nr viser, at der findes iltede lag (gullige/røde farver) helt ned til ca. 50 m u.t., hvilket kun er 8 meter over den øvre kant af filteret og ca. 6 meter under grundvandsspejlet. At sulfatindholdet stadigt er stigende viser, at der stadig er en vis reduktionskapacitet i grundvandet inden for indvindingsoplandet. Det formodes, at indvindingen foregår tæt omkring redoxgrænsen. Hvis der pumpes for kraftigt og for længe på de enkelte boringer kan dette betyde, at der bliver trukket nitratholdigt vand ned til filtrene. Når dette sker, unddrages det nedsivende vand en transport gennem de jordlag, som stadig indeholder en vis reduktionskapacitet. Vandværket kan meget vel opleve, at nitratindholdet i forholdsvis nær fremtid vil stige igen. Figur 5.1 Boringer og indvindingsopland omkring Lemming vandværk. Desuden ses geofysik, TEM sonderinger (signatur) og profilsnit (sort linie). Se desuden Figur 5.2 og legende i bilag 8.3.

12 9 Figur 5.2 Et geologisk profilsnit fra nordvest til sydøst gennem indvindingsoplandet til. Vandværkets aktive boring er markeret med DGU nr. og en blå trekant. Desuden er vist vandværkets øvrige boringer og TEM-sonderinger. Bufferzone for boringer og geofysiske målinger er 85 meter. Legende med farvekoder ses i bilag Hydrologi råder over to aktive indvindingsboringer, der indvinder fra et frit sandmagasin. Vandværket har derudover sløjfet to boringer. I Tabel 5.1 er de indberettede pejledata for de to aktive boringer angivet. For begge boringer er der kun indberettet en pejling. DGU nr. Dato Vandspejlskote (DVR90) , ,04 Tabel 5.1 Pejledata fra Jupiter Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.. Figur 5.3 og Figur 5.4 viser pejledata for de to sløjfede boringer. Begge boringer er indmålt i januar 1985, hvilket kan forklare det store spring mellem den første pejling og pejlingerne fra 1985, der ses i begge pejleserier. For begge boringer er der indberettet både ro og drift pejlinger fra Det fremgår af pejleserierne for de to sløjfede boringer, at begge har haft en stor sænkning på over 20 m ved drift.

13 10 Figur 5.3 Pejleserie for boring DGU nr Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.. Figur 5.4 Pejleserie for boring DGU nr Fejl! Henvisningskilde ikke fundet Arealanvendelse og forureningskilder ligger i det åbne land. Størstedelen af indvindingsoplandet ligger i landbrugsområde. Mod nord er der skov og juletræs produktion, se Figur 1.1. Der er ikke registreret V1- og V2-kortlagte lokaliteter indenfor indvindingsoplandet til Lemming Vandværk.

14 11 6. BORINGSNÆRE BESKYTTELSESOMRÅDER BNBO 6.1 Indledning Silkeborg Kommune udlægger Boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) omkring de almene indvindingsboringer for, se Figur 6.1. Inden for BNBO risikovurderes mulige forureningskilder med henblik på at vurdere behovet for beskyttende foranstaltninger for at sikre indvindingsanlægget. For nogle foranstaltninger er der behov for at lave en konkret vurdering, f.eks. ved tilsyn af anlæg eller aktiviteter, for at afgøre om disse foranstaltninger udgør en risiko for forurening af indvindingsanlægget. Formålet med BNBO: At forhindre eller begrænse risikoen for forurening af grundvandet i boringens nærområde og dermed at beskytte drikkevandet. Hvad kan BNBO anvendes til: Inden for BNBO kan lovlige bestående forhold, som vurderes at udgøre en konkret trussel for vandforsyningsboringerne, reguleres gennem tinglyste aftaler eller påbud efter miljøbeskyttelseslovens 24, mod fuld kompensation til lodsejeren. Navnlig risikoen for spild, uheld eller fejldosering indgår i vurderingen af, om der er behov for at sætte ind over for en mulig forureningskilde. Endvidere giver risikovurderingen af forureningskilder i BNBO myndighederne et grundlag for at prioritere foranstaltninger, som f.eks. oprydning på forurenede grunde, tilsyn på virksomheder, olietanke og renovering af spildevandsanlæg. Figur 6.1 viser det boringsnære beskyttelses område (BNBO) inden for den røde afgrænsning. 25 m zonen omkring hver Indvindingsboring, udlagt i forbindelse med "Grøn vækst" er vist med blå afgrænsning.

15 Udredning af BNBO Beregning af BNBO Beregningen af BNBO er foretaget på baggrund af Vejledningen fra Miljøstyrelsen Nr Arealet af BNBO er beregnet på baggrund indvindingsmængden fra boringen, magasinets tykkelse, strømningstiden til boringen og magasinets effektive porøsitet. Formen på BNBO afhænger af grundvandets strømningsretning og transmissiviteten (magasinets evne til at transportere vandet), se bilag 1 og /1-9/ Risikovurdering og foranstaltninger Indenfor BNBO er der gennemført en kortlægning af mulige forureningskilder, som fremgår af Tabel 6.1. Forureningskilderne risikovurderes ved at kombinere effekten af en given forurening og sandsynligheden for, at der forekommer en hændelse som forårsager udslip af miljøfremmede stoffer /1-10/, /1-11/. Risikovurderingen giver anledning til opgørelser over foranstaltninger, der enten kan iværksættes umiddelbart eller som afhænger af supplerende konkrete vurderinger, som f.eks. tilsyn. Det vurderes om de opgjorte foranstaltninger til sikring af indvindingsanlægget mod forurening, udgør en så stor grundvandstrussel, at disse bør iværksættes snarest og ikke nødvendigvis skal afvente en samlet opgørelse af beskyttelsesbehovet i oplandet til vandværkets kildeplads i forbindelse med indsatsplanlægningen. Denne vurdering vil inddrage forhold omkring vandværket, som f.eks. indvindingens størrelse og mulighed for alternativ forsyning. På baggrund af erfaringstal og afgørelser i taksationskommissionen er der opgjort en samlet erstatning for BNBO-arealet /1-8/. Den endelige erstatning vil sandsynligvis afvige herfor f.eks. pga. udlægning af mere hensigtsmæssige afgrænsninger og lokale forhold. Udgifterne til erstatning for foranstaltninger der kan påbydes gennemført i BNBO, afholdes som udgangspunkt af vandværket.

16 13 Tabel 6.1 er en fuldstændig liste af kortlagte forureningskilder med angivelse af foranstaltninger og hvem der har ansvaret for gennemførslen. Forureningskilder Foranstaltninger Ansvar og evt. økonomi Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider i landbrugsdrift Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider på landbrugsejendomme med erhvervsmæssig drift Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider omkring parcelhuse og øvrige ejendomme Virksomheder Spildevandsanlæg Regnvandsbassin Private nedsivningsanlæg Gylletanke Jordvarmeanlæg Olietanke Aftaler eller påbud om ophør med anvendelse af pesticider Aftaler eller påbud om ophør med anvendelse af pesticider Aftaler eller påbud om ophør med anvendelse af pesticider Grundvandstilsyn og evt. revision af godkendelser Prioritering af renovering af spildevandsledninger Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget Vandværk og myndighed. Vandværk afholder erstatning Vandværk og myndighed. Vandværk afholder erstatning Vandværk og myndighed. Vandværk afholder erstatning Myndighed og virksomhed Myndighed og spildevandsselskab Myndighed og spildevandsselskab Myndighed og grundejer Myndighed og grundejer Myndighed og grundejer Myndighed og grundejer

17 Arealfordeling inden for Boringsnære beskyttelsesområder - BNBO Figur 6.2 viser den samlede arealanvendelsen inden for BNBO samt fordelingen af arealanvendelsen med ejendomsnummer.

18 15 Tabel 6.2 viser arealtyper hvor der anvendes pesticider /1-12/. Areal/ antal Arealtype hvor indsats er nødvendig 0,65 ha Landbrugsareal i omdrift 0,01 ha Landbrugsareal i vedvarende græs Arealanvendelsen inden for BNBO udgør primært landbrugsareal herunder juletræsproduktion, ser Figur 6.2 /1-12/. 6.4 Forureningstrusler indenfor BNBO: Silkeborg Kommune har med udgangspunkt i en kortlægning af de forureningstrusler i BNBO, der er opstillet i Tabel 6.1 vurderet, hvilke der kan risikere at føre til en overskridelse af drikkevandskvalitetskravene i vandværkets boringer (bilag 2). For anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider inden for BNBO, er der foretaget en risikovurdering i forhold til den nuværende arealanvendelse og de hydrogeologiske forhold /1-11/. Tabel 6.3 Forureningstrusler inden for BNBO til, samt foranstaltninger, omfang og erstatning for forbud mod anvendelse af pesticider Forureningstrusler Foranstaltninger Omfang/Økonomi Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider på landbrugsareal i omdrift Aftale/påbud kr. Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider på landbrugsareal i vedvarende græs Aftale/påbud 138 kr. Et privat nedsivningsanlæg (ingen udledning) Tilsyn og konkret vurdering som evt. kan udløse et påbud om fjernelse eller udbedring af anlægget

19 Anvendelse, opbevaring og håndtering af pesticider: Arealet inden for BNBO består primært af landbrugsareal herunder juletræsproduktion. Det dyrkede landbrugsarealet udgør i alt 0,67 ha, se Figur 6.2. Risikovurderingen viser at spild og uheld i forbindelse med anvendelse, anvendelse og håndtering af pesticider ved dyrkning af arealerne, kan forurene indvindingsanlægget /1-10/, /1-11/. Arealer: Det er muligt at udstede forbud mod anvendelse af pesticider på landbrugsarealer. Rammebeløbet for erstatninger er grupperet efter arealtype. Der drives 0,67 ha inden for BNBO, hvoraf 0,01 ha tilhører. Erstatningen til det resterende areal for ikke at drive dette med pesticider, er anslået til at udgøre ca kr Øvrige forureningskilder privat nedsivningsanlæg Omkring alle almene vandværkers indvindingsboringer er der udlagt en 300 m hygiejne-zone. Dette er en beskyttelseszone, som er fastsat i medfør af miljøbeskyttelseslovens 22 i forbindelse med tilladelsen til vandindvindingsanlæg ved indvinding af grundvand. På baggrund af denne zone kan der som hovedregel ikke gives tilladelse til nedsivning af spildevand i disse områder. Reglerne er fastsat for at bestykke indvindingen mod forurening af bakterier og virus. Der er registreret et privat spildevandsanlæg uden udledning mindre end 300 m fra indvindingsboringen. Silkeborg Kommune prioriterer tilsyn på anlægget for at sikre at dette ikke udgør en risiko for indvindingsanlægget og om nødvendigt udsteder påbud om udbedringer eller fjernelse af anlægget. 6.5 Konklusion Inden for s boringsnære beskyttelsesområde er den primære arealanvendelse landbrugsdrift, hvor spild og uheld ved anvendelse og håndtering af pesticider kan forurene indvindingsanlægget. Der er tillige registreret et privat spildevandsanlæg. Det kræver et tilsyn på anlægget for at afgøre om dette udgør en risiko for forurening af indvindingsanlægget. Der er ikke tidsmæssig sammenhæng mellem BNBO-udredningerne og indsatsplanerne. BNBOudredningerne afsluttes i foråret Indsatsplanerne forventes vedtaget i perioden Derfor vil der ikke være et samlet overblik over foranstaltninger og omkostninger til sikring af både indvindingsanlæg og grundvandsressource før indsatsplanerne er udarbejdet og dermed ikke være et fyldestgørende grundlag for udstedelse af forbud/påbud som følge af BNBOudredningen. Imidlertid vurderer Silkeborg Kommune i forhold til Almtoft-Kjellerups Vandværks indvindingsboringer, at den relative store risiko for forurening, sammenholdt med en stor og vigtig forsyning, der ikke har planer om udflytning betyder, at de opstillede foranstaltninger iværksættes, og ikke afventer indsatsplanlægningen.

20 17 7. FREMTIDSPLANER fortsætter driften, så længe det kan. Vandværket har ingen planer om at etablere en nødforsyning eller ringforbindelse til andre vandværker. Silkeborg Vandforsyning har lagt en ledning med stor kapacitet indtil m fra Lemming Vandværks ledningsnet. En tilslutning hertil er en mulighed, men der er ingen aktuelle planer. Der er ingen umiddelbare planer om at flytte eller udbygge kildepladsen. Det er planlagt, at der skal installeres nye stigrør på boring lokal nr.2 (DGU nr ) i efteråret 2013.

21 18 8. REFERENCER /1-1/ Silkeborg Kommune 2009: Vandforsyningsplan , Bilag 5. /1-2/ /1-3/ Silkeborg Kommune 2009: Vandforsyningsplan , Status og forudsætningsdel, oktober /1-4/ Jupiter udtræk De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, GEUS. /1-5/ /1-6/ Miljøministeriet. Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg. BEK nr af 31/10/2011. /1-7/ GEUS online Jupiter database: /1-8/ Notat om arealkortlægning inden for BNBO, ConTerra 2014 /1-9/ Notat data til beregning af BNBO, Rambøll 2014 /1-10/ Notat om vurdering af sandsynligheder, konsekvens og risiko /1-11/ BRIBE, beregningsværktøj til risikovurdering af forureninger i boringsnærebeskyttelses-områder, COWI 18. marts 2013 /1-12/ Arealanvendelse og erstatningsopgørelse inden for BNBO, ConTerra 28. januar 2014 Bilag 1: Dataark for BNBO udbredelsen Bilag 2: Dataark for eksisterende anlæg

GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN

GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN GUDENÅ VANDVÆRK NORDSKOVEN Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 2 3. Vandindvinding 3 3.1 Hydrologi 3 4. Arealanvendelse 5 5. Vandkvalitet

Læs mere

KATRINEDAL VAND- VÆRK

KATRINEDAL VAND- VÆRK KATRINEDAL VAND- VÆRK KATRINEDAL VANDVÆRK Forsidefoto: Silkeborg Kommune /1-1/ INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 2 Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 Råvand 5 Rentvand 5 Vandbehandling

Læs mere

KNUDSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningensplanen /1-1/.

KNUDSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningensplanen /1-1/. KNUDSTRUP VANDVÆRK KNUDSTRUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningensplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2

Læs mere

CHARLOTTENLUND VANDVÆRK

CHARLOTTENLUND VANDVÆRK CHARLOTTENLUND VANDVÆRK CHARLOTTENLUND VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan/1-1/. INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 3 Boringer 5 Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 Råvand 6 Rentvand 6 Vandbehandling

Læs mere

HESSELHUS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

HESSELHUS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. HESSELHUS VANDVÆRK HESSELHUS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

BRYRUP NY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

BRYRUP NY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ BRYRUP NY VANDVÆRK BRYRUP NY VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 3 Boringer 5 Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 Råvand 7 Rentvand 7 Vandbehandling

Læs mere

GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK

GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK GJERN ØSTERMARK VANDVÆRK Forsidefoto fra Silkeborg Vandforsyningsplan /1-3/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5

Læs mere

ROE VANDVÆRK. Forsidefoto fra Roe Vandværks Hjemmeside /1-1/.

ROE VANDVÆRK. Forsidefoto fra Roe Vandværks Hjemmeside /1-1/. ROE VANDVÆRK ROE VANDVÆRK Forsidefoto fra s Hjemmeside /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand 7 4.3 Vandbehandling

Læs mere

HJØLLUND VANDVÆRK NORD

HJØLLUND VANDVÆRK NORD HJØLLUND VANDVÆRK NORD HJØLLUND VANDVÆRK NORD Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6

Læs mere

SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK

SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK SJØRSLEV-DEMSTRUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet

Læs mere

TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK

TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK TEGLGÅRDSPARKENS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand

Læs mere

THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN

THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN THEM VANDVÆRK, SMEDEBAKKEN Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1

Læs mere

GJERN VANDVÆRK. Forside: Tegning fra Gjern Vandværks hjemmeside /1-1/.

GJERN VANDVÆRK. Forside: Tegning fra Gjern Vandværks hjemmeside /1-1/. GJERN VANDVÆRK GJERN VANDVÆRK Forside: Tegning fra s hjemmeside /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5 4.3

Læs mere

SKORUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandforsyningsplan /1-1/.

SKORUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandforsyningsplan /1-1/. SKORUP VANDVÆRK SKORUP VANDVÆRK Forsidefoto fra vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5

Læs mere

VOLSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto, Rambøll /1-1/.

VOLSTRUP VANDVÆRK. Forsidefoto, Rambøll /1-1/. VOLSTRUP VANDVÆRK VOLSTRUP VANDVÆRK Forsidefoto, Rambøll /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6 4.3 Vandbehandling

Læs mere

Indvindingsforhold Geologiske forhold

Indvindingsforhold Geologiske forhold Sorring By Vandværk Indvindingsforhold Sorring By Vandværk blev sat i drift i 1897 og har pr. 2000 en indvindingstilladelse på 84.000 m3/år. De sidste 10 år har indvindingen ligget på omkring 70.000 m3.

Læs mere

VIRKLUND VOLDBY- GÅRDE VANDVÆRK

VIRKLUND VOLDBY- GÅRDE VANDVÆRK VIRKLUND VOLDBY- GÅRDE VANDVÆRK VIRKLUND VOLDBYGÅRDE VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 6 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold

Læs mere

THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG

THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG THEM VANDVÆRK, TOFTBJERG Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand

Læs mere

NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK

NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK NØRSKOVLUND NY VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen/1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand

Læs mere

DUELUND ØSTRE VAND- VÆRK

DUELUND ØSTRE VAND- VÆRK DUELUND ØSTRE VAND- VÆRK DUELUND ØSTRE VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet 7

Læs mere

MOLLERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

MOLLERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. MOLLERUP VANDVÆRK MOLLERUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 2 3. Vandindvinding 3 3.1 Hydrologi 3 4. Arealanvendelse 5 5. Vandkvalitet 6 5.1 Råvand 6

Læs mere

MØLDRUP VANDVÆRK. Forsidefoto af Søren Torp, Rambøll.

MØLDRUP VANDVÆRK. Forsidefoto af Søren Torp, Rambøll. MØLDRUP VANDVÆRK MØLDRUP VANDVÆRK Forsidefoto af Søren Torp, Rambøll. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5 4.3

Læs mere

VOEL BY VANDVÆRK. Forsidefoto; Voel Vandværks hjemmeside /1-1/.

VOEL BY VANDVÆRK. Forsidefoto; Voel Vandværks hjemmeside /1-1/. VOEL BY VANDVÆRK VOEL BY VANDVÆRK Forsidefoto; Voel Vandværks hjemmeside /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

SKANNERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan Silkeborg /1-1/.

SKANNERUP VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan Silkeborg /1-1/. SKANNERUP VANDVÆRK SKANNERUP VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan Silkeborg /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand

Læs mere

SVEJBÆK VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

SVEJBÆK VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. SVEJBÆK VANDVÆRK SVEJBÆK VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

MARIENLYST VAND- VÆRK

MARIENLYST VAND- VÆRK MARIENLYST VAND- VÆRK MARIENLYST VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2

Læs mere

HJØLLUND VANDVÆRK SYD

HJØLLUND VANDVÆRK SYD HJØLLUND VANDVÆRK SYD HJØLLUND VANDVÆRK SYD Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD Generelt 1 Vandindvinding 2 Boringer 4 Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 Råvand 6 Rentvand 6 Vandbehandling

Læs mere

VRADS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

VRADS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. VRADS VANDVÆRK VRADS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6

Læs mere

ANS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

ANS VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. ANS VANDVÆRK ANS VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand 6 4.3 Vandbehandling

Læs mere

KRAGELUND VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

KRAGELUND VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. KRAGELUND VANDVÆRK KRAGELUND VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

NEDER HVAM VAND- VÆRK

NEDER HVAM VAND- VÆRK NEDER HVAM VAND- VÆRK NEDER HVAM VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet 7 5.1 Råvand

Læs mere

VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. VINDERSLEV VANDVÆRK VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand 7

Læs mere

SALTEN BY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

SALTEN BY VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ SALTEN BY VANDVÆRK SALTEN BY VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

VINDING VANDVÆRK. Forsidefoto: Svend Aage Rasmussen, Vinding Vandværk /1-2/

VINDING VANDVÆRK. Forsidefoto: Svend Aage Rasmussen, Vinding Vandværk /1-2/ VINDING VANDVÆRK VINDING VANDVÆRK Forsidefoto: Svend Aage Rasmussen, /1-2/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

BRYRUP GL. VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/.

BRYRUP GL. VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. BRYRUP GL. VANDVÆRK BRYRUP GL. VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2

Læs mere

TØMMERBY VANDVÆRK. Sidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

TØMMERBY VANDVÆRK. Sidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ TØMMERBY VANDVÆRK TØMMERBY VANDVÆRK Sidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 6 4.1 Råvand 6 4.2 Rentvand

Læs mere

LAVEN VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/.

LAVEN VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. LAVEN VANDVÆRK LAVEN VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplan /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Boringer 3 3. Vandindvinding 4 3.1 Hydrologi 4 4. Arealanvendelse 6 5. Vandkvalitet 7 5.1 Råvand 7 5.2 Rentvand

Læs mere

GRAUBALLE VANDVÆRK. Forsidebillede /1-1/.

GRAUBALLE VANDVÆRK. Forsidebillede /1-1/. GRAUBALLE VANDVÆRK GRAUBALLE VANDVÆRK Forsidebillede /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 2 3. Boringer 4 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 5 4.1 Råvand 5 4.2 Rentvand 5 4.3 Vandbehandling

Læs mere

Projektet med beregning af boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) blev afsluttet i juni 2014 og nu er de sidste data også lagt i Miljøportalen.

Projektet med beregning af boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) blev afsluttet i juni 2014 og nu er de sidste data også lagt i Miljøportalen. Hjørring Kommune Vandværker, BNBO projekt Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring den 04-08-2014 Sagsnr.:

Læs mere

GJESSØ VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/

GJESSØ VANDVÆRK. Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ GJESSØ VANDVÆRK GJESSØ VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

NOTAT INDLEDNING RESUME AF PROJEKTET

NOTAT INDLEDNING RESUME AF PROJEKTET NOTAT INDLEDNING RESUME AF PROJEKTET Dato 14-02-2014 Charlotte Bamberg Xiulan He Sebastian Ravn Morten Bak Helle Pernille Hansen Rambøll Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N T +45 8944 7700 Indhold 1.

Læs mere

RESENBRO VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandværkets hjemmeside /1-1/

RESENBRO VANDVÆRK. Forsidefoto fra vandværkets hjemmeside /1-1/ RESENBRO VANDVÆRK RESENBRO VANDVÆRK Forsidefoto fra vandværkets hjemmeside /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUD- LUND)

SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUD- LUND) SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUD- LUND) SALTEN SKOVVEJ VANDVÆRK (KNUDLUND) Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold

Læs mere

THORNING VANDVÆRK I/S

THORNING VANDVÆRK I/S THORNING VANDVÆRK I/S THORNING VANDVÆRK I/S Forsidefoto fra Thorningvand.dk /1-1/. INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand 7 4.2 Rentvand

Læs mere

VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK

VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK VIRKLUND HØJBO VANDVÆRK Forsidefoto fra Vandforsyningsplanen /1-1/ INDHOLD 1. Generelt 1 2. Vandindvinding 3 3. Boringer 5 4. Vandkvalitet og Vandbehandlingsforhold 7 4.1 Råvand

Læs mere

Bilag 1 Kragelund Vandværk

Bilag 1 Kragelund Vandværk ligger i den sydlige del af Kragelund by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 70.000 m 3 og indvandt i 2016 55.362 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding fremgår

Læs mere

Figur 2.3 Tidsserie over oppumpede vandmængder på Hvinnigdal Vandværk.

Figur 2.3 Tidsserie over oppumpede vandmængder på Hvinnigdal Vandværk. Silkeborg Kommunale Vandforsyning Silkeborg Kommunale Vandforsyning har indtil for nylig bestået af 3 anlæg. Hvinningdal Vandværk (1974), Gudenå Vandværk (oprindelig fra 1933 nuværende boringer fra 1985

Læs mere

Bilag 1 Øster Snede Vandværk

Bilag 1 Øster Snede Vandværk Bilag 1 ligger i den sydvestlige del af Øster Snede by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 46.000 m 3 og indvandt i 2016 34.832 m 3. Udviklingen i vandværkets

Læs mere

Bilag 1 Solkær Vandværk

Bilag 1 Solkær Vandværk Bilag 1 ligger i Solekær, vest for Gammelsole by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 60.000 m 3 og indvandt i 2016 50.998 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding

Læs mere

Delindsatsplan. Udbyneder Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Udbyneder Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Udbyneder Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet på

Læs mere

Bilag 1 Hedensted Vandværk

Bilag 1 Hedensted Vandværk ligger nordvest for Hedensted. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 600.000 m 3 og indvandt i 2015 492.727 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding fremgår af figur

Læs mere

Rårup Vandværk er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen.

Rårup Vandværk er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen. er beliggende i Rårup by, mens de to indvindingsboringer er beliggende i det åbne land nord for byen. Vandværket har en indvindingstilladelse på 77.000 m 3 og indvandt i 2013 58.000 m 3. Indvindingen har

Læs mere

Der er på figur 6-17 optegnet et profilsnit i indvindingsoplandet til Dejret Vandværk. 76 Redegørelse for indvindingsoplande uden for OSD Syddjurs

Der er på figur 6-17 optegnet et profilsnit i indvindingsoplandet til Dejret Vandværk. 76 Redegørelse for indvindingsoplande uden for OSD Syddjurs Sammenfattende beskrivelse ved Dejret Vandværk Dejret Vandværk har 2 aktive indvindingsboringer, DGU-nr. 90.130 og DGU-nr. 90.142, der begge indvinder fra KS1 i 20-26 meters dybde. Magasinet er frit og

Læs mere

Adresse: Nylandsvej 16 Formand: Sønnik Linnet, Kærgårdvej 5, 6280 Højer Dato for besigtigelse: Den 21. september 2011

Adresse: Nylandsvej 16 Formand: Sønnik Linnet, Kærgårdvej 5, 6280 Højer Dato for besigtigelse: Den 21. september 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 517-V02-20-0002 / 116353 Navn: Adresse: Nylandsvej 16 Kontaktperson: Formand: Sønnik Linnet, Kærgårdvej 5, 6280 Højer Dato for besigtigelse: Den 21. september

Læs mere

DEL 3 GRØNBJERG-LANGELUND VANDVÆRK OG ØGELUND VANDVÆRK 2016

DEL 3 GRØNBJERG-LANGELUND VANDVÆRK OG ØGELUND VANDVÆRK 2016 DEL 3 GRØNBJERG-LANGELUND VANDVÆRK OG ØGELUND VANDVÆRK 2016 TEKNIK Indsatsplan & MILJØ for Grønbjerg-Langelund Vandværk og Øgelund Vandværk 01 Grønbjerg-Langelund Vandværk Grønbjerg-Langelund Vandværk

Læs mere

Vandværket har en indvindingstilladelse på m 3 og indvandt i 2013 omkring m 3.

Vandværket har en indvindingstilladelse på m 3 og indvandt i 2013 omkring m 3. Vandværket er beliggende i det åbne land. Vandværket har 3 indvindingsboringer, som er beliggende tæt ved hinanden i en mindre skov ca. 100 m fra vandværket. Vandværket har en indvindingstilladelse på

Læs mere

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Gassum Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet i boringerne

Læs mere

Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på m³/år gældende til 14. August 2016.

Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på m³/år gældende til 14. August 2016. Hjerm Vandværk Indvindingstilladelse Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på 225.000 m³/år gældende til 14. August 2016. Grundvandet ved Hjerm Vandværk

Læs mere

Fig. 1: Hornsyld Vandværk samt graf med udviklingen af indvindingsmængden (til 2011).

Fig. 1: Hornsyld Vandværk samt graf med udviklingen af indvindingsmængden (til 2011). Vandværk Vandværket, der er placeret centralt i by, er et stort og centralt placeret vandværk for områdets vandforsyning. Området ved er under vækst og et stigende vandforbrug må forventes fremover. Vandværket

Læs mere

Bilag 1 Lindved Vandværk

Bilag 1 Lindved Vandværk Bilag 1 ligger midt i Lindved by. 200.000 180.000 160.000 140.000 120.000 100.000 80.000 60.000 40.000 20.000 0 1983 1985 1987 1989 1991 1993 1995 1997 1999 2001 2003 2005 2007 2009 2011 2013 2015 Indvinding

Læs mere

Bilag 1 Båstrup-Gl.Sole Vandværk

Bilag 1 Båstrup-Gl.Sole Vandværk er beliggende mellem Øster Snede og Gammel Sole by ved en landbrugsejendom. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 47.000 m 3 og indvandt i 2016 31.982 m 3. Udviklingen

Læs mere

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Gassum Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Gassum Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet i boringerne

Læs mere

Bilag 1 Daugård Vandværk

Bilag 1 Daugård Vandværk Bilag 1 er beliggende i den vestlige del af Daugård by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket er opført i 1997 og har en indvindingstilladelse på 66.000 m 3 og indvandt i 2016 64.743 m 3. Udviklingen

Læs mere

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0004 / 118041 Navn: Adresse: Løgumklostervej 20 Kontaktperson: Formand: Niels Chr. Schmidt, Løgumklostervej 32, Lovrup, 6780 Skærbæk Dato for

Læs mere

Vandværket. Andet erhverv 4 1.548 Institutioner 3 3.823 Hotel/camping 1 182. Datakilder Vandværket sept. 2011. 30.8057.01/MPH/Februar 2013 Side 1

Vandværket. Andet erhverv 4 1.548 Institutioner 3 3.823 Hotel/camping 1 182. Datakilder Vandværket sept. 2011. 30.8057.01/MPH/Februar 2013 Side 1 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0014 / 118050 Navn: Rejsby Vandværk Adresse: Horsbølvej 56 Kontaktperson: Niels Peter Brodersen, Kogsvej 69, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse:

Læs mere

Delindsatsplan. Enslev & Blenstrup Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Enslev & Blenstrup Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Enslev & Blenstrup Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet

Læs mere

Bilag 1 Båstrup By Vandværk

Bilag 1 Båstrup By Vandværk Bilag 1 er beliggende midt i Båstrup By, som udgøres af tætliggende landbrugsejendomme med mellemliggende dyrkede marker. er et ældre vandværk, som forsyner 15 husstande i nærområdet. Vandværket ligger

Læs mere

Bjerre Vandværk ligger i den vestlige udkant af Bjerre by.

Bjerre Vandværk ligger i den vestlige udkant af Bjerre by. ligger i den vestlige udkant af Bjerre by. Vandværket har en indvindingstilladelse på 75.000 m 3 og indvandt i 2014 godt 47.000 m 3. I 2006 og 2007 har indvindingen været knap 58.000 m 3. Dette hænger

Læs mere

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 521-V02-20-0004 / 116491 Navn: Adresse: Skolegade 15A Kontaktperson: Formand: Peter Johanning, Arnåvej 3, 6240 Løgumkloster Dato for besigtigelse: Den

Læs mere

Delindsatsplan. Asferg Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Asferg Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Asferg Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet på vandværket...

Læs mere

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3

Vandforbrug Type Antal Forbrug m 3 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 521-V01-10-0001 / 116487 Navn: Adresse: Tønder Landevej 10 Kontaktperson: Tønder Vand A/S, John Pies Christiansen, Stationsvej 5, 6261 Bredebro Dato for

Læs mere

Adresse: Renbækvej 12 Kontaktperson: Dan Hausø, Renbækvej 12, Renbæk, 6780 Skærbæk, tlf. 72553230 Dato for besigtigelse: 26.

Adresse: Renbækvej 12 Kontaktperson: Dan Hausø, Renbækvej 12, Renbæk, 6780 Skærbæk, tlf. 72553230 Dato for besigtigelse: 26. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0017 / 118055 Navn: Adresse: Renbækvej 12 Kontaktperson: Dan Hausø, Renbækvej 12, Renbæk, 6780 Skærbæk, tlf. 72553230 Dato for besigtigelse:

Læs mere

Thyholm Private Fælles Vandværk

Thyholm Private Fælles Vandværk Thyholm Private Fælles Vandværk Indvindingstilladelse Thyholm Private Fælles Vandværk ligger Kalkværksvej 4 B, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 275.000 m³/år gældende til juni 2012. Organisationsform

Læs mere

Adresse: Arrild Ferieby 21 Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 17.

Adresse: Arrild Ferieby 21 Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 17. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 525-V02-20-0008 / 116925 Navn: Adresse: Arrild Ferieby 21 Kontaktperson: Driftsansvarlig: Kaj Mamsen, Højbjergvej 1, Arrild, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse:

Læs mere

Gennemgang og vurdering

Gennemgang og vurdering Vandværket Generelle data Lokalitet: Navn: Adresse: Kontaktperson: 439.V81.00.0111.00 Rynkebyvej 243, 5350 Rynkeby Vandværkspasser Ib Hansen Dato for besigtigelse: 28. november 2011 og 19. september 2013

Læs mere

Bilag 1 Løsning Vandværk

Bilag 1 Løsning Vandværk Bilag 1 ligger midt i Løsning by og vandværksdriften udføres af Løsning Fjernvarme. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 240.000 m 3 og indvandt i 2016 206.008 m

Læs mere

Teknisk hygiejnisk tilsyn på Bøsserup Vandværk

Teknisk hygiejnisk tilsyn på Bøsserup Vandværk Bøsserup Vandværk A M B A Formand Rudy Ploug formanden@bosserupvv.dk Den 22. april 2014 Teknisk hygiejnisk tilsyn på Bøsserup Vandværk Odsherred Kommune har den 13. januar 2014 foretaget varslet tilsyn

Læs mere

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. hvb Den 12. februar 2015

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. hvb Den 12. februar 2015 NOTAT Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4601-00476 Ref. hvb Den 12. februar 2015 Redegørelse om resultaterne af BNBO-bevillingen i 2012-2013. 1. Indledning Regeringen (Socialdemokraterne,

Læs mere

Bilag 1 TREFOR Vand Hedensted

Bilag 1 TREFOR Vand Hedensted Bilag 1 ligger sydvest for Hedensted. Figur 1: TREFOR Vands kildeplads ved Hedensted. Billedet til venstre viser boring 116.1419, til højre ses boring 116.1528 i baggrunden. Kildepladsen har en indvindingstilladelse

Læs mere

As Vandværk og Palsgård Industri

As Vandværk og Palsgård Industri og Palsgård Industri ligger i det åbne land i den østlige del af Overby. Vandværket har 2 indvindingsboringer beliggende tæt ved hinanden, ca. 10 meter fra vandværket, se figur 2. Vandværket har en indvindingstilladelse

Læs mere

Sønderhå Vandværk. Udsigt over indvindingsoplandet fra en af Sønderhå Vandværks boringer.

Sønderhå Vandværk. Udsigt over indvindingsoplandet fra en af Sønderhå Vandværks boringer. Udsigt over indvindingsoplandet fra en af s boringer. Data i det følgende beror primært på vandværkets egne oplysninger, GEUS Jupiter database og fra Natur- og Miljøafdelingens tilsyn udført i 2009 og

Læs mere

3.5 Private vandværker i Århus Kommune

3.5 Private vandværker i Århus Kommune 3.5 Private vandværker i Århus Kommune Kvottrup Vandværk (751.2.24) Vandværket har en indvindingstilladelse på 6. m 3 /år. Tilladelsen er gebyrnedsat fra oprindelig 18. m 3 / år den 16. februar 2. Vandværkets

Læs mere

Formand: Flemming Popp, Branderupvej 3, 6534 Agerskov Dato for besigtigelse: 17. november 2011

Formand: Flemming Popp, Branderupvej 3, 6534 Agerskov Dato for besigtigelse: 17. november 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 525-V02-20-0007 / 116924 Navn: Adresse: Jørgensbyvej 5C Kontaktperson: Formand: Flemming Popp, Branderupvej 3, 6534 Agerskov Dato for besigtigelse: 17.

Læs mere

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a.

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a. Indsatsplan for Vandcenter Djurs a.m.b.a. Dolmer Kildeplads Indledning: Ifølge vandforsyningslovens 13 skal kommunalbestyrelsen vedtage en indsatsplan i områder, som i vandplanen er udpeget som indsatsplanområder

Læs mere

Lyngs Vandværk ligger Møllegade 33, Lyngs, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til april 2020.

Lyngs Vandværk ligger Møllegade 33, Lyngs, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til april 2020. Lyngs Vandværk Indvindingstilladelse Lyngs Vandværk ligger Møllegade 33, Lyngs, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til april 2020. Organisationsform Vandværket er et

Læs mere

Adresse: Lovrupvej 8 Formand: Peter Steffensen, Tevringvej 10, Vinum, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse: 26. oktober 2011

Adresse: Lovrupvej 8 Formand: Peter Steffensen, Tevringvej 10, Vinum, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse: 26. oktober 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0015 / 118053 Navn: Adresse: Lovrupvej 8 Kontaktperson: Formand: Peter Steffensen, Tevringvej 10, Vinum, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse:

Læs mere

Formand: Ebbe Detleffsen, Østerbyvej 2, 6280 Højer

Formand: Ebbe Detleffsen, Østerbyvej 2, 6280 Højer Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 517-V02-20-0003 / 116354 Navn: Adresse: Kontaktperson: Østerbyvej 19A Dato for besigtigelse: 28. oktober 2011 Formand: Ebbe Detleffsen, Østerbyvej 2,

Læs mere

TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR

TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Maj 2011 Forord Forord Indsatsplan Venø beskriver problemer med drikkevandet, en gennemgang af de geologiske og hydrogeologiske forhold på Venø, kortlægningsresultaterne af grundvandsressourcen, en gennemgang

Læs mere

UDPEGNING AF PRIORITEREDE OMRÅDER

UDPEGNING AF PRIORITEREDE OMRÅDER UDPEGNING AF PRIORITEREDE OMRÅDER INDLEDNING Staten har i 2013 udpeget ca. 900 ha indvindingsopland (se figur 9 side 9) for Løkken Vandværk, som er følsom overfor nitrat. Området er endvidere udpeget som

Læs mere

Adresse: Elmevej 39 Vandværksbestyrer Erik Thomasen, Elmevej 39, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 26. oktober 2011

Adresse: Elmevej 39 Vandværksbestyrer Erik Thomasen, Elmevej 39, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 26. oktober 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 525-V02-20-0001 / 116916 Navn: Adresse: Elmevej 39 Kontaktperson: Vandværksbestyrer Erik Thomasen, Elmevej 39, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 26.

Læs mere

Delindsatsplan. Vinstrup Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Vinstrup Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Vinstrup Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet på

Læs mere

Vandforbrug Type Antal Forbrug Parcelhuse % Etageboliger Landhusholdninger Fritidshuse Landbrugsdrift 12 stk med dyr 90 % Gartneridrift

Vandforbrug Type Antal Forbrug Parcelhuse % Etageboliger Landhusholdninger Fritidshuse Landbrugsdrift 12 stk med dyr 90 % Gartneridrift Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 521-V02-20-0003 / 116490 Navn: Adresse: Kisbækvej 12 Kontaktperson: Formand: Jens Lykou Petersen, Ginegaardsvej 1, Kisbæk, 6240 Løgumkloster Dato for

Læs mere

Erfaringer med BNBO og mbl. 24 i Egedal Kommune v. Eva Birch Karlsen. ATV Gå-hjem-møde Øst d. 6. maj 2019 Roskilde Rådhus

Erfaringer med BNBO og mbl. 24 i Egedal Kommune v. Eva Birch Karlsen. ATV Gå-hjem-møde Øst d. 6. maj 2019 Roskilde Rådhus Erfaringer med BNBO og mbl. 24 i Egedal Kommune v. Eva Birch Karlsen ATV Gå-hjem-møde Øst d. 6. maj 2019 Roskilde Rådhus BNBO i Egedal Kommune I Egedal Kommune er der 73 almene drikkevandsboringer. Vandet

Læs mere

Delindsatsplan. Knejsted Mark Vandværk. for [1]

Delindsatsplan. Knejsted Mark Vandværk. for [1] Delindsatsplan for Knejsted Mark Vandværk [1] [2] Indhold Forord... 5 Definitioner/ordforklaring... 5 1 Indledning... 7 2 Områdebeskrivelse... 8 2.1 Vandværket... 8 2.1.1 Boringer... 8 2.1.2 Vandkvalitet

Læs mere

Adresse: Gasse Nyvang 3 Formand: Emil Bygvraa Skov, Gasse Nyvang 9, Øster Gasse, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse: 22.

Adresse: Gasse Nyvang 3 Formand: Emil Bygvraa Skov, Gasse Nyvang 9, Øster Gasse, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse: 22. Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 531-V02-20-0012 / 118048 Navn: Adresse: Gasse Nyvang 3 Kontaktperson: Formand: Emil Bygvraa Skov, Gasse Nyvang 9, Øster Gasse, 6780 Skærbæk Dato for besigtigelse:

Læs mere

Stenderup Vandværk er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by.

Stenderup Vandværk er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by. er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by. Vandværket har en indvindingstilladelse på 35.000 m 3 og indvandt i 2013 omkring 42.000 m 3 årligt. Indvindingen har været faldende frem til 1998, hvorefter

Læs mere

UDPEGNING AF PRIORITEREDE OMRÅDER TIL

UDPEGNING AF PRIORITEREDE OMRÅDER TIL INDLEDNING UDPEGNING AF PRIORITEREDE OMRÅDER TIL BESKYTTELSE OVERFOR NITRAT OG PESTICIDER Staten har i 2013 udpeget ca. 900 ha indvindingsopland (se bilag 1) for Løkken Vandværk, som er følsom overfor

Læs mere

Indsatsplanlægning Kontaktgruppemøde - Hals

Indsatsplanlægning Kontaktgruppemøde - Hals Indsatsplanlægning Kontaktgruppemøde - Hals oktober 2015 Status for indsatsplanlægning Hvad er der sket siden sidst? Byrådet har vedtaget: Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse, Tylstrup Vandværk Indsatsplan

Læs mere

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO)

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Koordinationsforum, Haderslev, 3. oktober 2013 Naturstyrelsens BNBO-rejsehold v/ civilingeniør Gunver Heidemann og jurist Sanne Hjorth Henriksen

Læs mere