BYGGEMODNING I LANDDISTRIKTER PÅ KOMMUNALE AREALER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BYGGEMODNING I LANDDISTRIKTER PÅ KOMMUNALE AREALER"

Transkript

1 BYGGEMODNING I LANDDISTRIKTER PÅ KOMMUNALE AREALER Udarbejdet til By- og Landskabsudvalgets møde den 23. august 2018 AALBORG KOMMUNE, BY- OG LANDSKABSFORVALTNINGEN, PLAN & UDVIKLING, AK-AREALER

2 Side 1 Udgangspunkt for notatet: Udgangspunktet for projektet med byggemodning i landdistrikter har været at muliggøre byggemodning på kommunale arealer i byerne uden for Aalborg midtby og de 11 oplandsbyer med særlig vækstpotentiale. Dette notat omfatter derfor kun byggemodning på kommunale arealer i landdistrikter. Forslag om byggemodning på private arealer er ikke en del af projektet. Som følge heraf vil der være landdistrikter, som ikke er tilgodeset med byggemodningsprojekter, da Aalborg Kommune ikke ejer arealer i byen. Der er i budget budgetteret med 5 mio. kr. om året svarende til 20 mio. kr. i budgetperioden til byggemodninger i landdistrikter. Derudover tilføres der kommunalt ejede arealer i landdistrikterne for 5 mio. kr. om året. Samlet set betyder det, at der i budgetperioden tilføres 40 mio. kr. til en jordfond, som skal sikre byggemodning i landdistrikterne. Som en del af arbejdet med projektet har alle samråd uden for Aalborg midtby og de 11 oplandsbyer med særlig vækstpotentiale været inviteret til fællesmøde med rådmanden for By- og Landsskabsforvaltningen den 17. maj Efterfølgende har samrådene haft mulighed for at indsende ideer og forslag til byggemodning i landdistrikter. Aalborg Kommune har modtaget mange inputs fra samrådene, som er kortfattet kommenteret i notatet. Generelt er der stor tilfredshed med, at Aalborg Kommune med projektet muliggør byggemodning i landdistrikter på arealer, som tidligere har været nedprioriteret, eftersom businesscasen i byggemodningen ikke har været positiv. Ved at budgettere med midler og arealer til byggemodning i muliggøres byggemodning på arealer, som tidligere har forudsat, at udgifterne til byggemodningen var dækket ved salg af jord i udstykningen forud for, at kommunen igangsatte byggemodning i marken. Den negative business case begrunder samtidig, hvorfor AK-Arealer ikke før nu har i gangsat byggemodning i landdistrikter, hvor der er efterspørgsel efter få byggegrunde. Ud fra ovenstående er der i notatet prioriteret byggemodning på kommunale arealer, hvor AK-Arealer i forvejen oplever, at der er efterspørgsel efter byggegrunde til boligformål. Arealerne er prioriteret til salg i 2018, 2019 og Antallet af projekter er afhængig af konkrete udgifter til byggemodning og efterfølgende salg.

3 Side 2 På oversigtskortet er vist de landdistrikter, hvor der foreslås byggemodningsprojekter i De forskellige byggemodningsprojekter (vist med forskellige farver) præsenteres på de efterfølgende sider.

4 Side 3 Forslag til prioritering i 2018: Nedenstående kommunale arealer er prioriteret til byggemodning i 2018: 1. Grindsted - Kornelparken 2. Tylstrup - Tylstrupparken 3. Farstrup - Præstegårdsvej og Højageren 4. Ellidshøj - Stillekrogen 5. Mou Skuen Beliggenheden af de kommunale arealer til byggemodning i 2018 er vist på oversigtskortet herunder med blå dots.

5 Side 4 1. Grindsted - Kornelparken Det kommunale areal i Kornelparken er omfattet af lokalplan fra august Lokalplanen gælder for et større areal end markeret på kortet herunder, men da en del er lokalplanområdet er udpeget som 3 beskyttet natur, reduceres det kommunale areal til byggemodning til de 4 skitserede parcelhusgrunde. Processen for byggemodning er igangsat, som følge af en tidligere interesse for arealet til boligformål. Der er foretaget naboorientering om byggemodningen, og anlægsarbejdet forventes gennemført 4. kvartal Grindsted vurderes at være en eftertragtet by med nærhed til Hammer Bakker. På den baggrund vurderer AK-Arealer, at der vil være interesse for grundene i Kornelparken. Salgspris pr. parcelhusgrund forventes at være ca. kr , ex. tilslutningsafgifter og moms. Der er interesse for nye udstykninger i Grindsted, som skal ske i en kontrolleret tilgang, der afpasses efter byens lokale kapacitet/ressourcer, herunder skolen. Naboerne på Kornelparken ønsker ikke den kommunale udstykning på Kornelparken og foretrækker i stedet planlægning og udstykning til boligformål på et privat areal syd/øst for Tranevej (del af matr.nr. 6av, Grindsted By, Hammer). Private arealer indgår dog som udgangspunkt ikke i projektet. Samrådet har ønske om ældrevenlige/seniorboliger i Grindsted og øvrige landdistrikter, da folk ellers flytter fra de mindre byer, når de bliver ældre.

6 Side 5 2. Tylstrup - Tylstrupparken Det kommunale areal i Tylstrupparken er omfattet af lokalplan fra juni Lokalplanen indeholder et restareal på ca m², som endnu ikke er bebygget (delområde III). Arealet giver mulighed for åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse. Arealet har siden oktober 2007 været til salg på Aalborg Kommunes grundsalgsside som storparcel med mindstepris på kr inkl. moms. AK-Arealer har modtaget flere henvendelser om mulighed for at købe kommunale parcelhusgrunde i Tylstrup. Det foreslås derfor, at der udarbejdes et nyt udstykningsforslag med optimal udnyttelse af det resterende areal i Tylstrupparken. Grundene bør have en størrelse på ca m². Det vurderes, at der kan blive ca. 5 grunde på området. Byggemodning bør igangsættes hurtigst muligt. Salgspris pr. parcelhusgrund forventes at være ca. kr , ex. tilslutningsafgifter og moms. Der er stor interesse for nye udstykninger til parcelhuse i Tylstrup, og der er købere til min. 2 grunde. Samrådet er interesseret i en kommunal udstykning i Tylstrupparken, men også i ny planlægning og udstykning af 3 parcelhusgrunde på et mindre kommunalt areal ved Ultvedvej (matr.nr. 12fs, Tylstrup By, Ajstrup). Samrådet foreslår samtidig, at et privat areal Søparken nord for Luneborgvej i den nordvestlige del af Tylstrup planlægges til boligformål (del af matr.nr. 12ai, Tylstrup By, Ajstrup). Private arealer indgår dog som udgangspunkt ikke i dette projekt. Samrådet gør opmærksom på, at de kommunale arealer vil være meget nemmere at sælge, hvis de byggemodnes forud for et salg.

7 Side 6 3. Farstrup - Præstegårdsvej og Højageren Den kommunale grund på 695 m² på Præstegårdsvej er omfattet af lokalplan fra marts 2015 og lokalplan L32 fra februar 1990 (kun grundejerforening). Lokalplan fastlægger området til boliger (åben-lav og tætlav). Grunden er frigivet til byggemodning i forhold til arkæologiske undersøgelser. Det kommunale areal på Højageren er ligeledes omfattet lokalplan fra marts 2015 og lokalplan L32 fra februar 1990 (kun grundejerforening). Lokalplan fastlægger området til boliger (åben-lav i form af storparceller). Der skal udarbejdes nyt udstykningsforslag. AK-Arealer modtager forespørgsler på parcelhusgrunde i Farstrup. Som følge heraf forventes grunden på Præstegårdsvej udbudt til salg i 2018 til kr , ex. tilslutningsafgifter og moms. AK-Arealer arbejder samtidig på en ny udstykningsplan for Højageren, der også forventes udbudt til salg i AK-Arealer vurderer, at en udstykningsplan med storparceller på min m² kan give mulighed for ca. 8-9 grunde. I udstykningsplanen skal der tages højde for et areal til forsinkelsesbassin og, at 2 mindre jordstykker kræver yderligere arkæologiske undersøgelser. Salgspris pr. storparcel forventes udbudt til kr , ex. tilslutningsafgifter og moms. Der er ikke modtaget input fra samrådet.

8 Side 7 4. Ellidshøj - Stillekrogen Det kommunale areal på Stillekrogen er omfattet af lokalplan fra august Lokalplanen fastlægger området til boligformål som åben-lav og/eller tæt-lav bebyggelse. Stillekrogen er allerede udstykket i 5 grunde, hvoraf Stillekrogen 40 og 48 er solgt i AK-Arealer vurderer, at de resterende 3 grunde bør byggemodnes og sættes til salg på kommunens grundsalgsside i Som en del af byggemodningen skal der etableres en støjvold mod Hobrovej hvorfor byggemodningsudgifterne for de resterende 3 grunde estimeres til et niveau på kr. 1,5-2 mio. Eksisterende prisniveau på kr pr. grund, ex. tilslutningsafgifter og moms, foreslås fastholdt. Der er ikke modtaget input fra samrådet.

9 Side 8 5. Mou - Skuen På Skuen i Mou ejer Aalborg Kommune et større areal på ca m². Arealet er omfattet af lokalplan fra september Lokalplanen fastlægger arealet til åbenlav boligbebyggelse. Området giver mulighed for en større udstykning med mulighed for op til 20 parcelhusgrunde. AK-Arealer har modtaget henvendelser om byggegrunde til parcelhuse i Mou og vurderer, at der er et behov. Lokalplanområdet forslås opdelt i 2 etaper, hvoraf etape 1 sælges som råjord i 2018 (arealet ligger vest for Skuen se skitse her til højre). Etape 1 udgør ca m² og giver mulighed for at udstykke ca. 12 grunde. Der skal reserveres areal til et regnvandsbassin. Udbud af etape 1 som råjord bør ske i Tidspunkt for udbud af etape 2 vurderes på baggrund af efterspørgslen efter etape 1. Prisen for råjord i etape 1 forventes at kunne udbydes til kr pr m². Der er ikke modtaget input fra samrådet.

10 Side 9 Forslag til prioritering i 2019: Nedenstående kommunale arealer er prioriteret til byggemodning i 2019: 1. Sulsted - Elkærvej 2. Langholt - Kidholm 3. Gandrup Ved Søerne og Poul Smeds Vej 4. Sønderholm Stadionvej Beliggenheden af de kommunale arealer til byggemodning i 2019 er vist på oversigtskortet herunder med pink dots.

11 Side Sulsted Elkærvej: Aalborg Kommune ejer et areal på Elkærvej umiddelbart vest for Mindejorden og nord for byskoven. Det samlede areal er ca m 2. Arealet er omfattet af lokalplan fra juli 1990, der udlægger området til boligformål i form af åben-lav og tæt-lav bebyggelse. AK-Arealer oplever, at der er interesse og efterspørgsel efter parcelhusgrunde i Sulsted. Konkret er AK-Arealer i dialog med Sulsted Samråd om forslag til udstykning af 4-8 parcelhusgrunde på arealet ved Elkærvej. Salgspris pr. parcelhusgrund påregnes at være ca. kr , ex. tilslutningsafgifter og moms. Prisniveauet er oplyst til samrådet, som fortsat har interesse. På den baggrund vurderer AK-Arealer, at der bør laves udstykningsforslag på 4-8 grunde, så arealet kan sættes til salg i Sulsted Samråd har tilkendegivet, at de har stor interesse i, at Aalborg Kommune udstykker det kommunale areal på Elkærvej (matr.nr. 11cb, Sulsted By, Sulsted). Arealet ligger tæt på skolen, hallen og klubhuset, som kan nås via eksisterende stier. Desuden bemærker samrådet, at byggegrundene vil være beskyttet mod støj fra motorvejen. Samrådet foreslår, at der bliver vejadgang til arealet via Elkærvej 30 og 32.

12 Side Langholt - Kidholm Der er efterspørgsel efter flere parcelhusgrunde på Kidholm i Langholt. Aalborg Kommune ejer et større areal på Kidholm, hvoraf en del er udstykket til parcelhusgrunde. Der er solgt 4 grunde Der er 2 grunde tilbage i udstykningen, som er til salg på kommunens grundsalgsside. Arealet er omfattet af lokalplan fra 1999, der udlægger området til åben-lav boligbebyggelse. AK-Arealer vurderer, at den resterende del af det kommunale areal på ca m ² på Kidholm kan udstykkes til ca. 12 parcelhusgrunde. Som følge af efterspørgslen på arealer på Kidholm vurderer AK- Arealer, at udstykningen bør foretages, så grundene kan blive salgsklare i Udbudsprisen på de eksisterende kommunale grunde på Kidholm er kr inkl. moms. og ex. tilslutningsafgifter. Salgsprisen for nye parcelhusgrunde påregnes at være ca. kr , ex. tilslutningsafgifter og moms. Samrådet gør opmærksom på, at der er brug for flere parcelhusgrunde i Langholt. Der redegøres for, at der siden 1990 er bygget over 150 boliger i Langholt, og at der fortsat er stor interesse for at bosætte sig i byen. Samrådet appellerer til, at de sidste ca. 12 kommunale parcelhusgrunde på Kidholm udstykkes og byggemodnes snarest med henblik på salg.

13 Side Gandrup - Ved Søerne og Poul Smeds Vej I Gandrup ejer Aalborg Kommune arealer til boligformål på Ved Søerne og på Poul Smeds Vej. Arealet på Ved Søerne er ca m² og er omfattet af lokalplan fra oktober 2012 og lokalplan 3.16 fra april 1991 (kun grundejerforening). Lokalplan udlægger arealet til åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse. Det kommunale areal på Poul Smeds Vej er på ca m2 og omfattet af kommuneplanramme 9.2.D1. Rammen udlægger arealet til blandet bolig- og erhvervsområde. Der er ikke udarbejdet lokalplan for arealet. AK-Arealer har modtaget henvendelse omkring byggemodning af større parcelhusgrunde på Poul Smeds Vej. Samtidig opleves efterspørgsel efter boliger på Ved Søerne, hvor kommunen samtidig har solgt et areal til støttet boligbyggeri. Ud fra efterspørgslen har AK-Arealer igangsat proces for byggemodning af areal med 4 større parcelhusgrunde på Poul Smeds Vej. Byggemodningen forventes færdig medio Det anslås, at hver parcelhusgrund på Poul Smeds Vej kan udbydes til kr inkl. moms og ex. tilslutningsafgifter. I forhold til efterspørgslen på parcelhusgrunde på Ved Søerne foreslår AK-Arealer, at det kommunale areal prioriteres byggemodnet og solgt forud for byggemodningen af Poul Smedsvej. Der skal udarbejdes ny udstykningsplan for arealet på Ved Søerne forud for et salg. Salgspris pr. parcelhusgrund på Ved Søerne påregnes at være ca. kr , ex. tilslutningsafgifter og moms. Samrådet er meget interesseret i at have byggegrunde til rådighed for potentielle tilflyttere, da man for øjeblikket i Gandrup oplever, at liggetiden for huse til salg er meget kort, og mange ældre huse handles og renoveres. Byen bør også suppleres med muligheder for at opføre nybyggeri. Ifølge samrådet vil byggegrunde Ved Søerne være mest attraktive, da der er lille afstand til indkøb, budrute og indfaldsvej til byen samt adgang til Teglværkssøerne. Grunde ved Pouls Smeds bør ikke prioriteres til byggemodning.

14 Side Sønderholm - Stadionvej I Sønderholm ejer Aalborg Kommune et areal på ca m 2 nord for Sønderholm Skole, som er relevant til boligformål i form af tæt-lave boliger (areal markeret med rødt). Arealet er kommuneplanlagt til område til offentlig service i kommuneplanramme 6.4.O1. Der er ikke udarbejdet lokalplan for arealet. Samtidig har Aalborg Kommune modtaget en ansøgning om planlægning til boligformål på private arealer vest for skolen (areal markeret med grønt). Arealerne ligger i landzone og er ikke planlagt. AK-Arealer vurderer, at det vil være relevant at udarbejde planlægning til boligformål på det kommunale areal nord for skolen. Arealet udgør en naturlig afslutning af byen mod Stadionvej. I Sønderholm er der flere rammelagte områder i kommuneplanen til boligformål, som ikke er taget i brug, hvorfor ansøgningen om planlægning for det private areal bør afvente efterspørgslen for boliger på det kommunale areal. Samrådet gør opmærksom på, at de oplever henvendelser fra flere developere, som ønsker at udstykke arealer i Sønderholm til boligformål. Samrådet har ønske om, at der opføres almennyttige boliger i Sønderholm og foreslår 3 områder i hhv. den vestlige, nordlige og sydøstlige del af byen. Det vestlige område er sammenfaldende med kommunens areal nord for skolen.

15 Side 14 Forslag til prioritering i : Nedenstående kommunale arealer foreslås byggemodnet i Projekterne er ikke prioriterede og afhænger af økonomi og efterspørgsel. Igangsætning af byggemodning vurderes i Bislev Høje Bislev. Kommunalt og privat areal til boligformål m.m., der er omfattet af lokalplan fra november Hou Nørregade. Kommunalt areal, der er omfattet af lokalplan Det er muligt at udstykke 5 parcelhusgrunde på arealet. Nørholm Det gl. stadion. Det skal afdækkes, om det er muligt at udnytte den gamle boldbane til boligformål, hvorefter ny planlægning bør igangsættes. Beliggenheden af de kommunale arealer til byggemodning i er vist på oversigtskortet herunder med grønne dots.

16 Side 15 Opfølgning på øvrige arealer: Ferslev: Det kommunale areal ved Traverbakken udgår af listen med forslag til byggemodning, da arealet er omfattet en deklaration til fællesareal for grundejerforeningen, Traverbakken fælles friareal. Derudover sker der en del privat boligudbygning i den sydlige del af byen i forbindelse med nedrivning af gamle gårde. Øster Hassing: Det kommunale areal i Øster Hassing er planlagt anvendt til forsamlingshus og udgår derfor som kommunalt areal til byggemodning. For at sikre byggegrunde i byen vurderer samrådet, at et samarbejde med private kan være relevant. Kongerslev: I Kongerslev er der allerede arealer til salg på kommunens grundsalgsside. Der udbydes arealer til salg til boligformål på Marsvej 6 og Gartnervænget 39, 41 og 43. Derudover er der planlægning på vej på et privat areal til boligformål i den nordlige del af Kongerslev. Vaarst: I Vaarst på Vaarst Engvej er der areal til salg på kommunens grundsalgsside til udstykning til Jordbrugsparceller. Det kommunale areal på Vaarst Kærvej udgår, da der kun kan opføres bolig i tilknytning til erhverv (fx portnerbolig). Fjellerad: Samrådet gør opmærksom på, at Fjellerad grundet byens beliggenhed er potentiel til byudvikling i forhold til det nye sygehus. Aalborg Kommune ejer dog ikke areal til boligformål i Fjellerad, men der er planlægning på vej på et privat areal for 24 boliger i den sydlige del af byen.

Salg af parcelhus- og boliggrunde.

Salg af parcelhus- og boliggrunde. Punkt 15. Salg af parcelhus- og boliggrunde. 2013-46817. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at By- og Landskabsforvaltningen udbyder til salg parcelhus- og

Læs mere

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013

Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 RINGE KOMMUNE Forslag til Tillæg nr. 8 Til Kommuneplan 2002-2013 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe side 2 For et område til boligformål nord for Hestehavevej i Ringe Formål Formålet

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat. Nyt boligområde, Uggerhalnevej, Grindsted

Godkendelse af opsamling på fordebat. Nyt boligområde, Uggerhalnevej, Grindsted Punkt 5. Godkendelse af opsamling på fordebat. Nyt boligområde, Uggerhalnevej, Grindsted 2015-066291 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes forslag

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af lokalplan 7-1-110 Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) 2016-069294 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 7-1-110 endeligt

Læs mere

Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan 994

Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan 994 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Center for Byens Anvendelse Dato 11. september 2015 Byggemodning af boligområde i Skødstrup, lokalplan Arealerne i lokalplan, sydvest for Ny Studstrupvej/Lauritshøj

Læs mere

Notat. Prioritering af varmeplanbyer, fase 1

Notat. Prioritering af varmeplanbyer, fase 1 Notat Dato: 11.09.2013 Sagsnr.: 2012-45335 Dok. nr.: 2013-60648 Direkte telefon: 9931 4861 Initialer: JML Aalborg Forsyning Varme Hjulmagervej 20 Postboks 463 9100 Aalborg Prioritering af varmeplanbyer,

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan , Boliger, Overby Bakke, Stae, Landområde Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan , Boliger, Overby Bakke, Stae, Landområde Hals (1. forelæggelse) Punkt 9. Godkendelse af Kommuneplantillæg 9.016 og Lokalplan 9-6-108, Boliger, Overby Bakke, Stae, Landområde Hals (1. forelæggelse) 2017-012310 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Til Aarhus Byråd via Magistraten fra MTM Dato 18. november 2015 Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Redegørelse for kommunens grundsalg i 2014

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup.

Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. Punkt 6. Godkendelse af opsamling på fordebat. Byudviklingsplan Gistrup. 2018-024168 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes et forslag til en

Læs mere

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen Notat Indledning På baggrund af beslutningen på fællesmødet mellem Planudvalget og Social- og Sundhedsudvalget den 5.oktober 2015 har administrationen undersøgt en række muligheder for placering af 80

Læs mere

Notat Nye ønsker til lokalplanlægning

Notat Nye ønsker til lokalplanlægning 10. august 2011 / hm sag. nr. 01.00.05-P15-1-07 Notat Nye ønsker til lokalplanlægning Kildetoften Faaborg... 2 Hjemly Fri- og Idrætsefterskole, Hillerslev... 3 Allerupvej, Brobyværk... 4 Platan Alle, Ringe...

Læs mere

Indstilling. Byggemodning af område til boliger i Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Byggemodning af område til boliger i Brabrand. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. oktober 2013 Byggemodning af område til boliger i Brabrand Aarhus Kommune Teknik og Miljø Arealerne i Lokalplan 941, Boligområde syd

Læs mere

Grundsalg i samt salgspriser i 2016

Grundsalg i samt salgspriser i 2016 Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Byrådet traf den 20. januar 2016 beslutning om at fremsende indstilling om Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 til Teknisk Udvalg. Byrådet rejste

Læs mere

Salg af erhvervsgrunde

Salg af erhvervsgrunde Punkt 12. Salg af erhvervsgrunde 2015-065288 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender at By- og Landskabsforvaltningen udbyder erhvervsgrunde til salg i nedenstående

Læs mere

Overbliksvurdering af ejendommen

Overbliksvurdering af ejendommen Overbliksvurdering af ejendommen Opvisningsbanen på Engvej, 2791 Dragør Opvisningsarealet på Engvej Rækkehusbebyggelse fra år 2000 på nabogrund Sags-nr. 2006-141 B Rekvirent: Dragør kommune Kirkevej 7

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 3. marts 2004 via Magistraten J.nr.: 13.06.04.P20.018.02 51 Den Ref.: Tlf.nr.: hh/bb

Læs mere

Godkendelse af priser for salg af erhvervsgrunde

Godkendelse af priser for salg af erhvervsgrunde Punkt 18. Godkendelse af priser for salg af erhvervsgrunde 2017-048785 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at By- og Landskabsforvaltningen udbyder erhvervsgrunde

Læs mere

Salg af erhvervsgrunde

Salg af erhvervsgrunde Punkt 9. Salg af erhvervsgrunde 2014-38449 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender at By- og Landskabsforvaltningen udbyder erhvervsgrunde til salg i nedenstående

Læs mere

Opgørelse af ressource som kan beskyttes inden for forsyningsgrupperne

Opgørelse af ressource som kan beskyttes inden for forsyningsgrupperne Bilag 14 Opgørelse af ressource som kan inden for forsyningsgrupperne I dette bilag gennemgås alle forsyningsgrupperne i Aalborg Kommune. Der fokuseres på i hvilket omfang, vandværkerne inden for den enkelte

Læs mere

Salg af erhvervsgrunde.

Salg af erhvervsgrunde. Punkt 16. Salg af erhvervsgrunde. 2013-46817. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender at By- og Landskabsforvaltningen udbyder erhvervsgrunde til salg i nedenstående

Læs mere

Opdateret bilag 14 Ressourceopgørelse inden for forsyningsgrupperne

Opdateret bilag 14 Ressourceopgørelse inden for forsyningsgrupperne Opdateret bilag 14 Ressourceopgørelse inden for forsyningsgrupperne Vandforsyningsplanens bilag 14 skal løbende opdateres og godkendes af Miljø- og Energiudvalget én gang årligt, svarende til proceduren

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Indstilling Aarhus Kommune Byggemodning af område til boliger i Sabro (lokalplan 904) MTM-TOV/Anlæg og Drift/Byggemodning 1.

Indstilling Aarhus Kommune Byggemodning af område til boliger i Sabro (lokalplan 904) MTM-TOV/Anlæg og Drift/Byggemodning 1. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 4. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Arealerne i Lokalplan 904, boligbebyggelse øst for Sabrovej i Sabro foreslås byggemodnet, udstykket og solgt

Læs mere

Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri)

Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri) Pkt. 173 Salg af små grunde til parcelhusbyggeri i Trekroner (tæt lavt byggeri) Sagsnr. 213486 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om en storparcel på Ageren i Trekroner må udstykkes

Læs mere

UDBUDSVILKÅR 2 storparceller til tæt-lav boligbebyggelse ved Elkærholmparken, V. Nebel, 6040 Egtved

UDBUDSVILKÅR 2 storparceller til tæt-lav boligbebyggelse ved Elkærholmparken, V. Nebel, 6040 Egtved UDBUDSVILKÅR 2 storparceller til tæt-lav boligbebyggelse ved Elkærholmparken, V. Nebel, 6040 Egtved Ejendommene 2 udstykkede storparceller udbydes i henhold til bekendtgørelse nr. 799 af 24. juni 2011

Læs mere

Lindeparken, Ny Nørup

Lindeparken, Ny Nørup Parcelhusudstykning Lindeparken, Ny Nørup 7182 Bredsten Bent & H.B. Nielsen Statsaut. ejendomsmæglere, MDE Adr.: Grønnegade 6, 7100 Vejle - Tlf.: 75 72 33 33 - Mail. vejle@mailreal.dk - web: www.bent-hbnielsen.dk

Læs mere

Ressourceopgørelse inden for forsyningsgrupperne

Ressourceopgørelse inden for forsyningsgrupperne Opdateret bilag 14 Ressourceopgørelse inden for forsyningsgrupperne Vandforsyningsplanens bilag 14 skal løbende opdateres og godkendes af Miljø og Energiudvalget én gang årligt, svarende til proceduren

Læs mere

Byggemodning og salg af parcelhusgrunde og hus ved Lergravvej i Trige

Byggemodning og salg af parcelhusgrunde og hus ved Lergravvej i Trige Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. april 2016 Byggemodning og salg af parcelhusgrunde og hus ved Lergravvej i Trige Det kommunalt ejede areal i del af lokalplan 980,

Læs mere

UDBUDSVILKÅR storparceller til parcelhusgrunde ved Dalbygård, 6000 Kolding

UDBUDSVILKÅR storparceller til parcelhusgrunde ved Dalbygård, 6000 Kolding UDBUDSVILKÅR storparceller til parcelhusgrunde ved Dalbygård, 6000 Kolding Ejendommen 1 storparcel under udstykning udbydes i henhold til bekendtgørelse nr. 799 af 24. juni 2011 om offentligt udbud ved

Læs mere

Bundne prøvefag Dansk Matematik

Bundne prøvefag Dansk Matematik Bilag 1: Karakterer 2015/2016 2014/2015 2013/2014 Rækkenavne Bundne prøvefag Dansk Matematik Bundne prøvefag Dansk Matematik Bundne prøvefag Dansk Matematik Byplanvejens Skole 6,5 7,0 5,6 6,5 6,3 6,2 7,2

Læs mere

TILLÆG 15. Ændret afgrænsning af rammeområde 12-B-89, samt ændring af bestemmelser for udstykning og afstand til Møllebækken i området.

TILLÆG 15. Ændret afgrænsning af rammeområde 12-B-89, samt ændring af bestemmelser for udstykning og afstand til Møllebækken i området. TILLÆG 15 Ændret afgrænsning af rammeområde 12-B-89, samt ændring af bestemmelser for udstykning og afstand til Møllebækken i området. Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 15 til Kommuneplan 2009-2020.

Læs mere

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2014 Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Arealerne i lokalplan 818, boligbebyggelse nord for Pannerupvej

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. By- og Landskabsudvalget. Mødet den , kl. 08:30. Stigsborg Brygge 5, Nørresundby - mødelokale 142 AALBORG BYRÅD

Referat. Aalborg Byråd. By- og Landskabsudvalget. Mødet den , kl. 08:30. Stigsborg Brygge 5, Nørresundby - mødelokale 142 AALBORG BYRÅD Referat AALBORG BYRÅD Mødet den 09.01.2014, Stigsborg Brygge 5, Nørresundby - mødelokale 142 1. Godkendelse og gennemgang af dagsorden...... 1 2. Medlemmer af.... 2 3. Valg af næstformand.... 3 4. Udpegning

Læs mere

17 eksklusive grunde i fremtidens landsby

17 eksklusive grunde i fremtidens landsby Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.195.000,- Salg og information: danbolig holbæk

Læs mere

Salg af erhvervsgrunde.

Salg af erhvervsgrunde. Punkt 4. Salg af erhvervsgrunde. 2009-62751. Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender at Teknik- og Miljøforvaltningen udbyder erhvervsgrunde til salg i nedenstående

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 Punkt 12. Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 2015-061874 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at

Læs mere

Byggemodning af område til boliger på Elevvej, Lisbjerg

Byggemodning af område til boliger på Elevvej, Lisbjerg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 4. juli 2014 Byggemodning af område til boliger på Elevvej, Lisbjerg Kommunale arealer i, Lisbjerg landsby foreslås byggemodnet, udstykket

Læs mere

SALGSOPSTILLING Erhvervsgrund

SALGSOPSTILLING Erhvervsgrund SALGSOPSTILLING Erhvervsgrund Møllevej 31B, Kongsted - Storparcel II 4683 Rønnede 920.000 kr. Storparcel II af to parceller i Rønnede/Kongsted Offentligt udbud - budfrist 30.04.2019 BESKRIVELSE OG BILLEDER

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

Godkendelse af salg af erhvervsgrunde

Godkendelse af salg af erhvervsgrunde Punkt 19. Godkendelse af salg af erhvervsgrunde 2016-057301 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender at By- og Landskabsforvaltningen udbyder erhvervsgrunde til salg i nedenstående erhvervsområder,

Læs mere

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 1. april

Læs mere

Udstykning og byggemodning af tre parcelhusgrunde ved Asmusgårdsvej i Elsted i overensstemmelse med lokalplan 771.

Udstykning og byggemodning af tre parcelhusgrunde ved Asmusgårdsvej i Elsted i overensstemmelse med lokalplan 771. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. februar 2016 Byggemodning af tre grunde ved Asmusgårdsvej i Elsted Udstykning og byggemodning af tre parcelhusgrunde ved Asmusgårdsvej

Læs mere

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt.

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt. Pkt. 163 Salg af grunde Sagsnr. 250011 Byrådet Lukket punkt Resume De 2 sidste storparceller på Ageren i Trekroner forslås udstykket i 12 mindre grunde og sælges individuelt til tæt lavt byggeri. I bekræftende

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 2 Erhvervs- og boligområde ved Kirkegyden og Strandholtvej i Stige Ændring af kommuneplanområde 11 Stige Søhus Anderup Lumby Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Lokalplanen Retningsgivende udstykningsplan

Lokalplanen Retningsgivende udstykningsplan Lokalplanen Retningsgivende udstykningsplan Udstykningsplanen, med 8+1 parceller, er opbygget omkring 2 vejadgange med vendeplads. Det har ikke været muligt af finde præcise koordinater for udstykningsplanen.

Læs mere

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord

Kære Byråd. Hedehusene d. 28. marts Seniorboliger Vindinge Nord Kære Byråd Østre Hedevej 2 4000 Roskilde Telefon +45 4656 0900 Telefax +45 4656 0979 Hedehusene d. 28. marts 2019 Seniorboliger Vindinge Nord Vi ønsker med dette notat at gøre opmærksom på en enestående

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser.

SIKALEDDET. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige byggegrunde med direkte adgang til naturskønne omgivelser. Ledige boliggrunde tæt på by, indkøbsmuligheder, S-tog og med direkte adgang til fælleden. Dato 6.06.205 Version 0 Revideret - SIKALEDDET

Læs mere

Bilag 5. Fakta. Placeringsforslag til nye daghaver

Bilag 5. Fakta. Placeringsforslag til nye daghaver Bilag 5 Vedrørende: Notat om Pensionisthaverne Sagsnavn: Planlægning af området ved Kærsmindebadet Sagsnummer: 01.02.05-P16-32-14 Forvaltning: Miljø og teknik Dato: 20-04-2016 Forvaltningen har udarbejdet

Læs mere

Rækkefølge af grundvandsbeskyttelse

Rækkefølge af grundvandsbeskyttelse Opdateret bilag 5 Rækkefølge af grundvandsbeskyttelse (2017) Bilag 5 Rækkefølge af grundvandsbeskyttelse Aalborg Kommune udarbejder indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse i områder med særlige drikkevandsinteresser

Læs mere

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT

DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT DEN NATIONALE TRIVSELSMÅLING 2015/2016 KOMMUNERAPPORT Indhold 1 Om rapporten... 2 1.1 Indikatorer for trivsel... 2 1.2 Rapportens indhold... 2 1.3 Læsning af figurer... 3 1.4 Vejledning og inspiration

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december Lokalplan 01-C-27.01 BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-27.01 Aflastningsområde, Jernaldervej, Brønderslev Øst Fordebat I offentlig høring i perioden fra den 23. november til 21. december 2018. Indholdsfortegnelse Fordebat

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 18. november 2004 via Magistraten J.nr.: 13.06.00G00/JTK/04/03029 Ref.:

Læs mere

Borgermøde 15. januar :00 21:00 Vodskov Kultur & Idrætscenter, Brorsonsvej 3B, Vodskov

Borgermøde 15. januar :00 21:00 Vodskov Kultur & Idrætscenter, Brorsonsvej 3B, Vodskov Borgermøde 15. januar 2018 19:00 21:00 Vodskov Kultur & Idrætscenter, Brorsonsvej 3B, Vodskov 19:00 Velkomst v/rådmand Hans Henrik Henriksen 19:10 Vodskov Samråd v/ Peter Lindholt 19:20 Byudviklingsplan

Læs mere

Plangrundlag forud for lokalplanforslag til Morsbøl Søpark Dato: 22. marts 2018

Plangrundlag forud for lokalplanforslag til Morsbøl Søpark Dato: 22. marts 2018 Plangrundlag forud for lokalplanforslag til Morsbøl Søpark Dato: 22. marts 2018 Lokalplangrundlag Lokalplanmrådet er beliggende i den vestlige del af Grindsted syd for Grindsted Engsø. Området afgrænses

Læs mere

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer

19. Skovlund Skovlund By Åbent land Skovlund. Rammer 19. Skovlund 19.01 Skovlund By 19.10 Åbent land Skovlund Rammer 19.01 Skovlund By Status Skovlund er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og erhverv. Byen ligger i det nordøstlige hjørne

Læs mere

FÆLLESMØDE DEN 20. NOVEMBER ØKONOMIUDVALGET, PLAN-, BOLIG- OG MILJØUDVALGET OG TEKNIK- OG KLIMAUDVALGET

FÆLLESMØDE DEN 20. NOVEMBER ØKONOMIUDVALGET, PLAN-, BOLIG- OG MILJØUDVALGET OG TEKNIK- OG KLIMAUDVALGET FÆLLESMØDE DEN 20. NOVEMBER ØKONOMIUDVALGET, PLAN-, BOLIG- OG MILJØUDVALGET OG TEKNIK- OG KLIMAUDVALGET Konklusioner fra Exometric Priser: Høj betalingsvillighed Søgning: Stor søgning uforløst potentiale

Læs mere

Grunde til almene familieboliger. Indhold. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel

Grunde til almene familieboliger. Indhold. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel. Grunde til almene familieboliger Indhold Nørresundby - Ved Jørgen Berthelsensvej... 2 Nørresundby - Ved Vangen/Askepotstien (UDGÅET)... 3 Nørresundby

Læs mere

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut

Hammel kommune. Lokalplan nr. 4. Møllebakken. Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut Hammel kommune Lokalplan nr. 4 Møllebakken Reproduceret Hammel kommune af Geodætisk Institut REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR, Lokalplanen omfatter et område omkring Møllebakken nord for Viborgvej i Lading.

Læs mere

Fra By- og Kulturudvalgets budgetbidragssag for budget 2019 behandlet den 29/ (den del som vedrører de konjunkturfølsomme anlægsområder)

Fra By- og Kulturudvalgets budgetbidragssag for budget 2019 behandlet den 29/ (den del som vedrører de konjunkturfølsomme anlægsområder) Fra By- og Kulturudvalgets budgetbidragssag for budget 2019 behandlet den 29/5 2018 (den del som vedrører de konjunkturfølsomme anlægsområder) INDSTILLING By- og Kulturforvaltningen indstiller, at By-

Læs mere

revideret 8. marts Overslagsberegning for hele området Entreprenørudg. incl. belysning & internt grønt område: jorddækning 200.000

revideret 8. marts Overslagsberegning for hele området Entreprenørudg. incl. belysning & internt grønt område: jorddækning 200.000 Møllehøjvej Sdr. Nærå, lokalplan 2010-10 KORRIGERET 8-3-2011 Forudsætninger for overslagspris for byggemodning af hele arealet Arealopgørelse iflg. Kortbilag 3 til lokalplanen Erfaringstal fra byggemodning

Læs mere

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013

Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 Skovlund 19. SKOVLUND KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der angiver

Læs mere

Godkendelse af priser for salg af erhvervsgrunde

Godkendelse af priser for salg af erhvervsgrunde Punkt 12. Godkendelse af priser for salg af erhvervsgrunde 2017-048785 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at By- og Landskabsforvaltningen udbyder erhvervsgrunde

Læs mere

HAMMEL KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING TLF. 87621100 LOKALPLAN NR. 48 JAGTVEJ, 2. ETAPE

HAMMEL KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING TLF. 87621100 LOKALPLAN NR. 48 JAGTVEJ, 2. ETAPE HAMMEL KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING TLF. 87621100 LOKALPLAN NR. 48 JAGTVEJ, 2. ETAPE LOKALPLAN NR. 48 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens indhold Beskrivelse og redegørelse til lokalplanen Lokalplanens

Læs mere

Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole

Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole Notat om planforhold og anvendelsesmuligheder for Gjerlev-Enslev Skole ndv ej Nyere parcel- og rækkehuse Rekreativt område Bolig område Den gamle landsby Fremtidig byzone Bolig område Til R and ers Ce

Læs mere

Den 3. oktober 2006 Århus Kommune

Den 3. oktober 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. oktober 2006 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Byggemodning og salg af del af lokalplan nr. 751 i Skødstrup. 1. Resume

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 18. Sig 18.01 Sig By 18.10 Åbent land Sig Bevaringsværdige bygninger Rammer 18.01 Sig By Status Sig er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning og turisme. Byen ligger ca. 8 km nord for

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk. Dennis Granell

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk. Dennis Granell HOLBÆK KOMMUNE Dato: Sagsb.: 9. august.2019 Jorra Bilag Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Åvangsvej, Holbæk Dato for modtagelse af ansøgning 9. juli 2019 Ansøger/rådgiver

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Bilag A. Oversigt over samtlige figurer i rapporten. Figur. Kap. 2. Om undersøgelsen

Bilag A. Oversigt over samtlige figurer i rapporten. Figur. Kap. 2. Om undersøgelsen Bilag A Oversigt over samtlige figurer i rapporten Figur Titel Sidetal Kap. 2. Om undersøgelsen 2.2.1 Andel elever, der har svaret på spørgeskemaet - opgjort på klassetrin 16 2.2.2 Andel elever, der har

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Nye Byroller i kommuneplanen - kort fortalt

Nye Byroller i kommuneplanen - kort fortalt Nye Byroller i kommuneplanen - kort fortalt godt i gang med Kommuneplan 2009 Miljøministeriet Realdania Forord Aalborg Kommune byder på et bredt udvalg af spændende og attraktive oplandsbyer og enestående

Læs mere

SALGSOPSTILLING Erhvervsgrund

SALGSOPSTILLING Erhvervsgrund SALGSOPSTILLING Erhvervsgrund Møllevej 31B, Kongsted 4683 Rønnede 1.532.000 kr. Storparcel I af to parceller i Rønnede/Kongsted Offentligt udbud BESKRIVELSE OG BILLEDER 2 storparceller til åben/lav og

Læs mere

Bilag. Prioriteringsnotat. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Vandværkshøjen, Jyderup PLAN OG ÅBEN LAND

Bilag. Prioriteringsnotat. Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse på Vandværkshøjen, Jyderup PLAN OG ÅBEN LAND PLAN OG ÅBEN LAND Prioriteringsnotat Dato: 8. september 2017 Sagsb.: Jørgen Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72361512 E-mail: jorra@holb.dk Bilag Prioritering af ansøgning om lokalplan for boligbebyggelse

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED

Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED Februar 2007 1 REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONG- STED Denne redegørelse har

Læs mere

LOKAL PLAN 08-033 SEPTEMPER 1991

LOKAL PLAN 08-033 SEPTEMPER 1991 LOKAL PLAN 08-033 SEPTEMPER 1991 I I REDEGØ RELSE Baggrund Område Lokalplanens baggrund og område Baggrunden for lokalplanen er et ønske fra Aalborg kommune om at ændre områdets arealanvendelse fra kolonihaveområde

Læs mere

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommuneplan 1999-2011 Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommune August 2003 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen.

Læs mere

STARTREDEGØRELSE. Teknisk anlæg - solfangeranlæg, Gl. Høstemarkvej, Mou Landområde Sejlflod. Tylstrup. Sulsted. Vadum. NØRRESUNDBY Rørdal.

STARTREDEGØRELSE. Teknisk anlæg - solfangeranlæg, Gl. Høstemarkvej, Mou Landområde Sejlflod. Tylstrup. Sulsted. Vadum. NØRRESUNDBY Rørdal. August 2012 STARTREDEGØRELSE Landområde Sejlflod Jammerbugten Pandrup Dronninglund Storskov Tylstrup Aabybro Sulsted Grindsted Hammer Bakker Uggerhalne Vestbjerg Hjallerup Dronninglund Vadum Vodskov Langholt

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 7 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 7 til Kommuneplan TILLÆG 7 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 7 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. juni 2011 vedtaget tillæg 7 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

STARTREDEGØRELSE. Tylstrup. Sulsted. Vadum. NØRRESUNDBY Rørdal. Egholm. Hasseris AALBORG. Sønder Tranders. Gug. Skalborg. Frejlev. Visse.

STARTREDEGØRELSE. Tylstrup. Sulsted. Vadum. NØRRESUNDBY Rørdal. Egholm. Hasseris AALBORG. Sønder Tranders. Gug. Skalborg. Frejlev. Visse. Februar 2015 STARTREDEGØRELSE Boliger ved Færgevej, Vestpieren Hals Jammerbugten Pandrup Dronninglund Storskov Tylstrup Aabybro Sulsted Grindsted Hammer Bakker Uggerhalne Vestbjerg Hjallerup Dronninglund

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være en lokal lov. En lokalplan fastsætter, hvordan der

Læs mere

Bilag 5 er senest godkendt af Miljø og Energiforvaltningen på møde den 21. december 2016 (punkt 4).

Bilag 5 er senest godkendt af Miljø og Energiforvaltningen på møde den 21. december 2016 (punkt 4). Opdateret bilag 5 Rækkefølge af grundvandsbeskyttelse Vandforsyningsplanens bilag 5 skal opdateres hvert år og godkendes af Miljø og Energiudvalget, jf. byrådets beslutning på møde den 19. april 2004 (punkt

Læs mere

Overbliksvurdering af ejendommen

Overbliksvurdering af ejendommen Overbliksvurdering af ejendommen Jægervejens fritidshjem Jægervej 30, 2791 Dragør Sags-nr. 2006-141 D Rekvirent: Dragør kommune Kirkevej 7 2791 Dragør Att.: Kommunaldirektør Per Ullerichs 1. Vurderingens

Læs mere

Lydum. Kvong. Lunde 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013

Lydum. Kvong. Lunde 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013 Lydum Lunde Kvong 11. LUNDE KOMMUNEPLAN 2013 VARDE KOMMUNE - RAMMEDEL - SEPTEMBER 2013 Kommuneplanens opbygning og retsvirkninger Kommuneplanens opbygning Kommuneplan 2013 består af: Hovedstruktur der

Læs mere

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning

Budget 2012 Udvalget for Kultur og Planlægning Plan og Erhverv TANKEFULD, Etape 1 1.000 kr. Tankefuld Etape 1 2012 2013 2014 2015 Byggemodning - arkæologi og Centerplads 5.000 2.060 Byggemodning - jorderhvervelse og arkæologi 4.000 Byggemodning - grunde

Læs mere

Lokalplan nr Boligområde v. Uglevænget, V. Hassing

Lokalplan nr Boligområde v. Uglevænget, V. Hassing Lokalplan nr. 2.19 Boligområde v. Uglevænget, V. Hassing Fremlagt fra den 02.02.2005 til den 13.0.2005 Endelig vedtaget den 22.06.2005 Side 1 af 1 Plannavn Lokalplan 2.19 Boligområde ved Uglevænget, V.

Læs mere

Bilag 1: Karakterer. Karakterer bundne prøvefag, 9. klasse 2014/ / /2013

Bilag 1: Karakterer. Karakterer bundne prøvefag, 9. klasse 2014/ / /2013 BILAG - Kvalitetsrapport 2015 Bilag 1: Karakterer Karakterer bundne prøvefag, 9. klasse Bundne prøvefag 2014/2015 2013/2014 2012/2013 Byplanvejens Skole 6,5 7,2 5,6 Farstrup Skole 6,5 5,1 5,8 Ferslev Skole

Læs mere

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2011.

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2011. Notat til dagsordenpunkt Bilag 3 Center Teknik & Miljø Sagsbehandler Lone Bechmann Jensen Dato 1. december 2011 Sagsnummer 1253-61628 Bemærkninger om tilgang af nye boliger Følgende opgørelse gør status

Læs mere

17 eksklusive grunde i fremt tidens landsby

17 eksklusive grunde i fremt tidens landsby Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.350.000,- 17 eksklusive grunde i fremt tidens

Læs mere

Skoleudvalget. 6. februar 2018

Skoleudvalget. 6. februar 2018 Skoleudvalget 6. februar 2018 Teknisk service Model 1 Besparelse: 2 mio. kr. Reduktion i antallet af teknisk serviceledere (-9,0 stillinger) Forøgelse af timer til teknisk servicemedarbejdere (+4,2 stillinger)

Læs mere

Hadsten Kommune Lokalplan nr.

Hadsten Kommune Lokalplan nr. Hadsten Kommune Lokalplan nr. 135 For areal til åben- og tæt lav boligbebyggelse ved Solgårdsvænget i Voldum. December 2001 Hadsten Kommune Vesselbjergvej 18 8370 Hadsten Tlf.: 8761 4000 Fax: 8761 4040

Læs mere

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød

Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød HOLBÆK KOMMUNE Dato: Sagsb.: 9. august.2019 Jørgen Rasmussen Prioritering af ansøgning om lokalplan og kommuneplantillæg for boliger og institutionsformål på ejendommen Roskildevej 264, Vipperød Bilag

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Tylstrup. Sulsted. Vadum. NØRRESUNDBY Rørdal. Egholm. Hasseris AALBORG. Gug. Skalborg. Frejlev. Visse. Dall Villaby. Svenstrup. Godthåb.

Tylstrup. Sulsted. Vadum. NØRRESUNDBY Rørdal. Egholm. Hasseris AALBORG. Gug. Skalborg. Frejlev. Visse. Dall Villaby. Svenstrup. Godthåb. Jammerbugten Pandrup Dronninglund Storskov Tylstrup Aabybro Sulsted Grindsted Hammer Bakker Uggerhalne Vestbjerg Hjallerup Dronninglund Vadum Vodskov Langholt Brovst Stae Ulsted Kølby Farstrup Stavn Barmer

Læs mere

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer.

Planen omfatter en fremtidig udbygning med 80 boliger opført som tæt/lav bebyggelse opdelt i mindst 8 enklaver med adgang til de fælles friarealer. Lokalplan nr. 14.2. For et boligområde i Uvelse (Lystrupgård) REDEGØRELSE Lokalplanens formål: Det er lokalplanens formål i overensstemmelse med kommuneplanen at fastlægge retningslinier for en bebyggelsesog

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Indstilling. Mårslet, lp 761, byggemodning og salg af villa-, stor- og institutionsparceller. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Mårslet, lp 761, byggemodning og salg af villa-, stor- og institutionsparceller. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 14. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Mårslet, lp 761, byggemodning og salg af villa-, stor- og institutionsparceller.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 57 BOLIGOMRÅDET "VESTERBO" STORE-HEDDINGE. 96a STEVNS KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 57 BOLIGOMRÅDET VESTERBO STORE-HEDDINGE. 96a STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 57 BOLIGOMRÅDET "VESTERBO" STORE-HEDDINGE 96a STEVNS KOMMUNE STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 57 Lokalplan for området "Vesterbo". Store.Heddinge. INDHOLD: SIDE: Redegørelse Lokalplanens område

Læs mere

Skive kommune. Et område til åben-lav boligbebyggelse ved Petuniavej i Resen. L 159608. Manenlyst -,- - --T- -s

Skive kommune. Et område til åben-lav boligbebyggelse ved Petuniavej i Resen. L 159608. Manenlyst -,- - --T- -s --T- -s -,- - L 159608 Skive kommune Et område til åben-lav boligbebyggelse ved Petuniavej i Resen.. - Manenlyst Teknisk forvaltning 1995 O 250 500 750 1 O00 1250 m Lokalplan nr. 64.1 - Et område til åben-lav

Læs mere